Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
23:26

A ma esti Tétben ismét előkerült az, ami a következő években feltehetően még sokszor téma lesz: meg lehet-e majd változtatni a Fidesz-KDNP által most elfogadni készülő új alkotmányt egy esetleges kormányváltás után. Kétharmadot kell hozzá szerezni – mondta rezignáltan Giró-Szász András, mire Lengyel László sejtelmesen jelezte: mehet az máshogy is.

A Pénzügykutató vezetője később ki is fejtette, hogy mire gondol: egy új kormány kétharmad nélkül is megteheti, hogy megválasztása után népszavazást írjon ki a számára elfogadhatatlan alaptörvényről, s ha a választók többsége a kormányváltás utáni hurráhangulatban a győztesek szándéka szerint elutasítja azt – amire elméletileg lehet esély –, a véglegesnek szánt dokumentum akár mehet is a kukába. (A kormány által kezdeményezett népszavazásnál nem kell aláírásgyűjtés, az elrendeléséhez elegendő a parlament többségi döntése, meg persze egy, a kérdés hitelesítésekor „akadálymentes” választási bizottság.)

Az érvelés első hallásra hajmeresztő, s biztosak lehetünk abban, hogy egy ilyen megoldás óriási politikai és alkotmányjogi vitákat kavarna.  (Az új alkotmány tervezete például tiltja, hogy az alaptörvény módosítására irányuló kérdésről népszavazást lehessen tartani, de jogi csűrcsavarással és kreatív értelmezéssel ezt akár ki is lehet játszani.) Most azonban nem az a legfontosabb, hogy technikailag kivitelezhető-e – az elmúlt hónapokban volt egy-két olyan lépése a kormánynak, amelyekről korábban nem gondoltam volna, hogy valaha valaki meg akarja/meri és meg is tudja csinálni. Egyelőre sokkal tanulságosabb magának a felvetésnek, a gondolatnak a vizsgálata, ha ugyanis ez a felfogás válik uralkodóvá az ellenzéki térfélen, akkor tényleg komoly bajban lehet a magyar demokrácia.

Tölgyessy Péter már tavaly év végén ilyesmiről beszélt, magam is idéztem korábban, de talán nem árt újra feleleveníteni baljóslatát: „Efelé rohanunk, hogy az ellenzéki pártok így gondolkodjanak. Csináltok magatoknak negyedik köztársaságot, ez nem a mi köztársaságunk, mi majd ötödiket csinálunk, és ezzel állunk elő. Hogy ez, ami van, a 9 éves megbízásotokkal, ilyen alkotmánybírósággal nem kell nekünk, és egy új rendszerváltás kell. A félelmem az, és a magyar történelem legnagyobb tragédiája az, hogy a 20. században ennyi rendszerváltás volt, és most afelé sodródunk, hogy még több legyen, és a politikai követeléseknek ez váljék a tárgyává."

Kétségtelen, Tölgyessynek igaza van: ha valóban az új alkotmány megtartása és elvetése lesz a magyar politika egyik lényegi vízválasztója, akkor az már-már polgárháborús állapotokba taszítja ezt az országot, és lehetetlenné tesz minden hosszú távú építkezést és ehhez szükséges minimális együttműködést a politikai felek között. S bár egy ilyen állapot elméletileg senkinek sem lehet érdeke, akit foglalkoztat az ország sorsa – ma mégis  ez tűnik az egyik legvalószínűbb, az eddigi folyamatokból szervesen következő forgatókönyvnek.

Ne feledjük, a sokat szidott, legitimációs hiányokkal küzdő 1989-1990-es alkotmányos konstrukció esetében más volt a helyzet. Igazán senki sem szerette, mert nem érezhette teljesen sajátjának, viszont (nem parlamenti, hanem valódi) elfogadásakor a következő két évtized szinte minden fontos szereplője ott ült a tárgyalóasztalnál, s így az alaptörvény már csak a személyes érintettség miatt sem válhatott a táborokat megosztó dokumentummá. Most azonban olyan alkotmányt kap az ország, amelyet kizárólag az egyik oldal fogad el és támogat, míg a másik jelenleg ennek totális elutasítására építi politikáját.

Ezzel a kockázattal a Fidesz-KDNP-nek is számolnia kellett, amikor úgy döntött, hogy csak minimális törekvéseket tesz megakadályozására. Sokan mondják, hogy nem volt más választása: az ellenzék semmiképpen nem lett volna érdekelt az alkotmány „közös” elfogadásában, hiszen az konszenzusos formában még inkább a Fidesz sikerét jelentette volna. Valószínű, hogy így van, ám a két végpont között azért lehettek volna még fokozatok: a Fidesz teremthetett volna olyan helyzetet, amelyben az új alkotmányt – néhány érdemi gesztus árán, részben a folyamatban, részben a tartalomban – legalább távlatilag és hallgatólagosan az ellenzék is tolerálta volna. Nem tette meg, mert úgy gondolta, hogy rövidtávon a zsákmányelv maximális érvényesítése szolgálja érdekét, s nagy valószínűséggel az ellenzék sem lesz olyan önkorlátozó, hogy lemondjon a visszavágás és az alkotmány elleni politikai támadás lehetőségéről, remélt integráló és mobilizáló hatásáról. Lehet vitatkozni azon, hogy kié a nagyobb felelősség, a végeredmény azonban így is, úgy is életveszélyes.

Korábban, Tölgyessy idézett szövege kapcsán ezt írtam: „Nem kérdés: a Fidesz megteheti, hogy minden ellenzéki erő tiltakozása ellenére egyedül alkosson új alkotmányt, hozzon létre intézményeket és öntsön szinte betonba személyeket és testületeket. Ha azonban így jár el, a garancia – minden alkotmányos védelem ellenére – igazán csak addig tart, amíg a hatalom.” A helyzetet ma már rosszabbnak látom: a tét itt már nem csupán a Fidesz művének megmaradása, hanem az ország, a politikai közösség legalább minimális összetartása. Heroikus, a nemzet egységét kifejező államfőhöz méltó feladat lenne (lett volna?) bölcs előrelátással lebeszélni a feleket arról, hogy egy potenciális, fenyegető alkotmányos válság felé lökjék az országot.

x x x

Lassan jönnek az áprilisi adatok, a Mediáné - egy hónap kihagyás után - már itt is van, úgyhogy ismét ideillesztem a táblázatot.

A pártok támogatottságának alakulása négy kutatóintézet felméréseiben (a teljes népességen belül):

Fidesz Medián Szonda Tárki Századvég
2010.05. 50 42 45 45
2010.06. 50 41 46 na
2010.07. 49 37 39 46
2010.08. 47 35 na 46
2010.09. 46 38 39 47
2010.10. 44 39 44 47
2010.11. 44 37 49 45
2010.12. 44 33 43 43
2011.01. 45 34 38 na
2011.02. 38 31 37 na
2011.03. na 27 30 37
2011.04. 33 26 29  

MSZP Medián Szonda Tárki Századvég
2010.05. 11 11 10 13
2010.06. 10 12 10 na
2010.07. 12 12 13 12
2010.08. 11 12 na 13
2010.09. 13 11 10 12
2010.10. 13 11 11 11
2010.11. 14 10 10 12
2010.12. 13 11 11 12
2011.01. 12 11 10 na
2011.02. 12 12 11 na
2011.03. na 12 11 11
2011.04. 14 12 12  

Jobbik Medián Szonda Tárki Századvég
2010.05. 9 9 9 8
2010.06. 8 7 7 na
2010.07. 9 9 7 8
2010.08. 9 8 na 7
2010.09. 7 6 5 8
2010.10. 8 6 7 9
2010.11. 7 4 6 8
2010.12. 7 6 6 7
2011.01. 7 6 6 na
2011.02. 9 7 7 na
2011.03. na 8 8 8
2011.04. 8 8 7  

LMP Medián Szonda Tárki Századvég
2010.05. 4 5 5 6
2010.06. 3 4 4 na
2010.07. 4 3 4 6
2010.08. 5 3 na 6
2010.09. 4 3 4 5
2010.10. 4 2 4 4
2010.11. 4 2 4 4
2010.12. 3 3 4 4
2011.01. 3 4 4 na
2011.02. 3 4 5 na
2011.03. na 3 5 6
2011.04. 3 4 6  

 

(NB: Nem választási időszakban a teljes népességre vonatkozó mutatónak van igazán értelme, a táborok részvételi hajlandósága alapján változó "biztos szavazós" adatsor - elemzői szempontból - most kevésbé lényeges. Ilyenkor sokkal informatívabb, hogy az egyes pártok az összes választó hány százalékának potenciális szavazatára támaszkodhatnak, hiszen kampányidőszakon kívül a feltételezett viselkedésnél - elmenne-e szavazni - sokkal nagyobb jelentőségű a pártok közötti választás. A biztos szavazókra vonatkozó adatok majd akkor lesznek izgalmasak, ha a szavazók valódi választási szituációba kerülnek, olyankor a kampány hatását is lemérhetjük ezen a mutatón.)

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr92824619

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Science fiction 2011.04.14. 14:39:23

Török Gábor idézi és veszi komolyan Lengyel Lászlót, aki szerint egy politikai értelemben véve „új kormány kétharmad nélkül is megteheti, hogy megválasztása után népszavazást írjon ki a számára elfogadhatatlan alaptörvényről, s ha a választók töb...

Trackback: A kézcsók maga az ember 2011.04.14. 13:09:01

A nyugat-európai emberekben – és különösen a tengerentúlon – olykor meglehetős értetlenséget vált ki a kézcsók. A magyar, és általában a kelet-európai kultúrákban mélyen gyökerező hagyomány egykoron a magasabb méltóság iránti behódolás jelé...

Trackback: Olajáresés – Olcsó benzin vagy háború? 2011.04.14. 09:08:27

A nyersolaj árának hamarosan bekövetkező esésére figyelmezteti a befektetőket a világ egyik legjelentősebb árupiaci elemzője. A Goldman Sachs azt ajánlja az ügyfeleinek, hogy a lehető leghamarabb zárják le az olajpiacon meglévő vételi opcióikat, mielőt...

Trackback: Frank Tibor: A Nemzeti Együttlopás Rendszere 2011.04.14. 08:24:15

Az öreg nyugdíja 150 ezer, így egy lakásban alszik a majdnem-gyilkosával....

Trackback: A hatályos alkotmány legitim 2011.04.14. 07:29:06

 A Mandiner egyik cikkében ezek állnak: "(a hatályos) alkotmány megteremtette Magyar Köztársaságot egy bizonyos Szűrös Mátyás kiáltotta ki, akit az égvilágon senki nem hatalmazott fel semmire. Ahogy azokat a képviselőket sem, aki '89-ben...

Trackback: Európa újrafölfedezése 2011.04.14. 00:30:56

A magyarországi helyzet változatlan. Talán nem is kell túl távoli perspektívából tekintenünk önmagunkra, mint nemzetre, hogy az egyre gyorsabb ütemű lassulás élményét tapasztaljuk. A rendszerváltás nem hozta el a felszabadulás élményét, a társadalmi át...

Trackback: Új alkotmány - a szimbólumokon túl 2011.04.14. 00:23:45

A minap napvilágot látott alkotmánytervezettel kapcsolatos viták során az abban foglalt szimbolikus kérdések kerültek a média és a politikai pártok első reakcióinak köz…

Trackback: Időközi parlamenti választás 1. 2011.04.13. 23:35:23

  Hajdú-Bihar megye 6. sz. EVK székhelye: Püspökladány,  települései: Báránd, Bihardancsháza, Biharnagybajom, Bihartorda, Földes, Kaba, Nádudvar, Nagyrábé, Sáp...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ubul2000 2011.04.15. 21:42:28

@Hepci: lehalásszák (vadásszák) őket???

porfelhő 2011.04.15. 21:43:38

oppá" lemaradt :)

Bár első pillantásra nehezen látjuk ebben meg a kormányzásnak becézett a katyvaszban a koncepciót, azért akad: azok járjanak jól, akik a mi kutyánk kölykei.
Ennek végrehajtásában pedig valóban nincs hiba, legyen szó akár helyi, akár országos cimborákról."

hm. nagyon jó.
Ha valaki kérelkedne "előre szólok" , másoltam és irtam is a kommentem.!
Igen.
:)

tölgyes 2011.04.15. 21:43:52

@porfelhő: sz@r ügy hogy egy év alatt nem korrigálták 40+12 év elkúrásait:)

cambridge.on 2011.04.15. 21:44:07

@Hepci: @lüke: Nem egy befejezett sorozatról beszélünk?
Címe: Gyurcsány Saga.

ubul2000 2011.04.15. 21:45:22

@aszekelyek: " A FIDESZ liberálisabb, mint amilyen szeretett volna lenni a szadistapárt és az lmp együtt , valaha is."
Ez sajnos igaz, mondom is régóta. A nemzeti szólamok csak máz, a liberalizmus elfedésére szolgál.

ubul2000 2011.04.15. 21:46:07

@tölgyes: nem csodálom. annyi a csinos fiatal gyerek

lüke 2011.04.15. 21:46:34

Yess Leti:)
Gramsci
Alle Menschen sind Intellektuelle, (...) aber nicht alle Menschen haben in der Gesellschaft die Funktion von Intellektuellen.“
en.wikipedia.org/wiki/Antonio_Gramsci
jó éjt az éjszakásoknak:)

2011.04.15. 21:48:08

@tölgyes: én meg a homokos pasikat értem, hogy tudják, mi a jó!;) Nem veszünk össze, látom!:) Szép álmokat Önnek is!:)

@Hepci: jaj de szép ez a sport!:) Én nagy horgász voltam középiskolás koromban...:)))

@ubul2000: bújj az asszonyhoz!:)))

álomszép 2011.04.15. 21:49:18

@porfelhő: :)

Nahát! ez jó.
Minden Párt Bekaphatja Szövetséget támogatják".
Nem is tudtam, hogy ilyen szövetség létezik!
:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.15. 21:50:30

@ubul2000: nem tudom, tán a halsütő maffia keze van a dologban... :)
Valószínűleg vannak olyan körülmények, amik a - nyamvadt - dévérek és karikakeszegek szaporodását segítik, a vörösszárnyú keszegekét és a bodorkákét pedig nem. Mondjuk a bodorka a vörösszárnyúval ellentétben halászható is, csak tavasszal időzik a nádasokban.

lüke 2011.04.15. 21:52:24

jó éjt
www.youtube.com/watch?v=8smO4VS9134

haa focisták:)felismernék, ez a Liverpool indulója

álomszép 2011.04.15. 21:53:14

@porfelhő: :)

Ők azok az "emberek" akik, a csodavárás mellett, az hitték hogy az OV. "varázspálcával" járja az országot, "álruhában" és hirtelen elhozza a jólétet" . Az meg nem jön.
Van helyeltte megszoritás, médiatörvény, és lesz új alkotmány!
:)

ulrike (törölt) 2011.04.15. 21:53:36

@aszekelyek: 'A FIDESZ liberálisabb, mint amilyen szeretett volna lenni a szadistapárt és az lmp együtt , valaha is.'
Igen, igen, persze, kiszera méra. Adjak kölcsön 5 koronát?

2011.04.15. 21:53:58

@lüke: :)))

Meine lieblingste Musik ist: Rammstein - Sonne
www.youtube.com/watch?v=kIBeYoP9Wi0

Akinek van füle, hallja...:)

ubul2000 2011.04.15. 21:54:01

@Letícia: Ez most sajna nem megy. Én itt a Balcsin, ő fent dolgoz. :((((

álomszép 2011.04.15. 21:55:25

@tölgyes:

Tölgyes úr! Ön meg nem látja az "erdőtől a fát"!
ugye?
:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.15. 21:56:18

@Letícia: eccer láttam egy nagyon csinos nőt, aki ügyesen horgászott. Tasson volt a zsilipnél, késő ősszel. Az összes faszi őt bámulta, nem is fogtak semmit, a lány meg fogott több süllőt. :)
Tavaly találkoztam egy évfolyamtársnőmmel Komáromban. Meg akarta nézni, hogy horgászom a Dunán éjjel. Olyan ideges voltam, hogy egy gumihalat beakasztottam a gatyámba, egy másikat rádobtam a rendőrcsónak kikötődrótjára és persze nem fogtam semmit...

ubul2000 2011.04.15. 21:57:00

@Hepci: Mint nagy ho-ho-horgász, mond meg nékem miért nem tudok én angolnát venni (legálisan), amikor Mo. az eu második legnagyobb (az első lengyelorzág) angolna exportőre????

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.15. 22:00:57

@ubul2000: korábban tudtál? Nagyon megfogyatkoztak - a Balcsi esetében aszondom, hál'isten.

a-kis-herceg 2011.04.15. 22:01:53

@Lord Kilburn: ilyen hosszu hsz eket ne írj, mert a regény nem szerencsés

porfelhő 2011.04.15. 22:02:09

@tölgyes:

hm. már bocsánat drága tölgyes úr! Mi a jó ebben az elmúlt egy évbe? soroja már fel, ha kérhetem.
Elmult negyven év. Ugyan-ugyan, nem menjen már "előre a multba".
Csak előre ! és ne mindig vissza. !
Nem is értem?! mi a problémája mindig Önnek, talán nem tetszik a Gyurcsány? vagy a Bajnai, vagy mi?van!
:)

ubul2000 2011.04.15. 22:03:46

@Hepci: korábban sem tudtam - minden exportra megy

lüke 2011.04.15. 22:04:38

@Hepci:
elírtad: sellö volt

megszűnt 2011.04.15. 22:05:11

@Letícia:
"Csak félve, de örömmel merem belinkelni Handellt...:)"

Nagyon szép volt, hallgattam és néztem. Álom-szép. Köszönöm!:)

Hanem, ha valamit úgy küldenék cserébe, ami rólam is szól, mintha belőlem volna, akkor az a dal, amit csak én tudok, és előttem még valaki tudta. Ebben benne van a múltam és a jövőm:
www.youtube.com/watch?v=kyCkC2boML4&feature=related

ulrike (törölt) 2011.04.15. 22:06:01

@Hepci: Én úgy hallottam, hogy a bodorkák is kapnak szavazati jogot. Ez már el van döntve, mert könnyen harapnak a horogra. Az még kérdés, hogyan kapják meg, de az is biztos, hogy a kiskorú bodorkák után plusz szavazati jog illeti meg majd a kormányt, hogy ne az öreg halak határozzák meg a telepítési politikát. Ez lesz az EU legliberálisabb bodorka politikája. Dajcstomi már meg is kezdte elikrásítani a Balatont (is).

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.15. 22:06:20

Szentesi "Mucius" Zöldi L. nem tenné tűzbe a kezét Wor-luk Árpád szexuális korrektsége tekintetében.

www.magyarhirlap.hu/belfold/egy_nap_a_baloldali_sajtoban.html

ulrike (törölt) 2011.04.15. 22:08:59

@lüke: Pardon. Szerinted elkéri az 5 koronát?

a-kis-herceg 2011.04.15. 22:11:17

@Hepci: :))))) a melegeknek joga van házasodni.... :)))) igaz

porfelhő 2011.04.15. 22:11:49

@tölgyes: :)

Bocsánat! drága tölgyes úr! "évben"! úgy látszik nagyon zavarba jövök öntől.
:)

ubul2000 2011.04.15. 22:12:29

Alkotmány-tüntetés, érdekességgel.

Nagyon erős volt a tüntetésen a melegjogi érvelés. A tömegben számos szivárványzászló is jelezte, hogy a rendezvényen hangsúlyos volt a melegek közti házasság lehetőségét tiltó paragrafus kritikája.
„A házassághoz két igen, és nem két nem kell!” – hirdette például az egyik transzparens"

Ez igen érdekes, én is ezt állítom. A házassághoz két igen kell, és két nem (a férfi és a nő) kell. De miért támogatják ezt a buzik????

2011.04.15. 22:13:07

@ubul2000: ó te szegényke...megértem, hogy melegségre vágyol!:)

@Hepci: téged azt extra nők kikészítenek, már látom...:D Mitől voltál ennyire zavarban? Ennyire jó melle volt?:D

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.15. 22:14:30

@ulrike: akkor már inkább a sügérek.
Tompika hol ikrázik bele, a tihanyi kútnál (ott jól keveredik)?

porfelhő 2011.04.15. 22:14:44

@álomszép: :)

Milyen jó! szórakozik már egy éve! és nem unja?!

:)

ulrike (törölt) 2011.04.15. 22:15:31

@Hepci: Másokat meg az idegesíti, hogy felesége nézi állandóan.

ubul2000 2011.04.15. 22:16:01

@Letícia: ja-ja, de nem langyosságra !!!!

porfelhő 2011.04.15. 22:17:22

lemaradt!

Ő volt az, akinek "dübörgött a kétharmad".!!
na.igen. van ilyen.
:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.15. 22:17:24

@Letícia: nem tudom, valószínűleg a teljesítménykényszer.
Az ezós lánynak pl. anno 5 perc alatt fogtam egy süllőt a Duna-kanyarban. Komárom sokkal nehezebb pálya, és igen, a melle is sokkal nagyobb. :)

ulrike (törölt) 2011.04.15. 22:18:24

@Hepci: Tompikát illetően: ahol csak rájön. Nála ezt nem igazán lehet előre tudni. Főleg, ha elkapja a forradalmi hevület.

ulrike (törölt) 2011.04.15. 22:21:14

@Hepci: Komárommal az lehetett a baj, hogy az már 'be volt véve'.

lüke 2011.04.15. 22:21:45

@ulrike:
ha csehül van, biztos:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.15. 22:24:36

@ulrike: eccer mondtam egy haveromnak, az rendben, hogy minden jobb nőt meg akar dugni, de mi a túrónak akarja őket mindig feleségül venni?
- Mert annyira lángolok olyankor.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.15. 22:25:59

@ulrike: Klapka idején valószínűleg több süllő volt arra...

megszűnt 2011.04.15. 22:26:56

@tölgyes:
Kedves Uram! Önnek hosszan lehetne felelni állandóan, mert olyan kérdéseket tesz fel, melyekre röviden nem lehet. Próbálok röviden, bár olvasom, már alszik..beszökkenek álmaiba, romantika nélkül most.

1. "No de minek kellene a házasság intézményét biztosítani a melegek számára??"
A házasság egy erős, stabil kötelék. Más jellegű és más megítélésű a társadalomban.

2. "Mert természetes úton csak egy férfi és egy nő képes utódot létrehozni."

Az ilyen jellegű mondatokra feleltem följebb, hogy elavult gondolkodás ma már, hiszen rengeteg gyermek készül mindenféle program keretében. A hagyományos, amikor ugye Lüke blogtárs:), ogino-kanus(z)- féle módszerrel védekezünk és becsúszik a gyerek, nos ez a mai társadalomban normál úton is egyre ritkább.

Hiszen viccet félretéve: kitolódott a gyerekszülés ideje, karrierépítés van helyette. Eredeti témához kanyarodva: bizony gyakori az ilyen félrenősülés egy gyerek miatt, de egy homoszexuális férfi nem változtatható, hiszen a saját neméhez vonzódik. Látja, már megint csak írok, írok.. Ön meg alszik és álmodik.:)

2011.04.15. 22:29:01

@knausz: köszönöm, meghallgattam, jelentem tisztelettel és elfogódottsággal. Szép és mély lehet az érzés.

Nekem csak ilyen jutott, hogy asszondja:

www.youtube.com/watch?v=C5BSyJ_vlHo

(Szólok előre, a hajad is leesik, ha hangosan hallgatod!:D)

2011.04.15. 22:31:50

@ubul2000: :D

@Hepci: :D Reng elől valami és bezavarodzs...olyan vagy, minta viccben, hogy panaszkodik a pasi, hogy "Szemétség, a nőkkel nem lehet szemezni, mert nem mellükön hordják a szemüket!"...:)

megszűnt 2011.04.15. 22:40:48

@Letícia:
Nem baj az, ha más az ízlés. Nekem határozott férfiideálom van és ott is megjelent, itt is megjelenik. Legalább rajtam kívül nem pályázik más.:) Dehogynem! Ezért a pasiért is megőrül a fél világ..
www.youtube.com/watch?v=D2y3UOZ5MM4

porfelhő 2011.04.15. 22:41:50

Orbán Viktor visszadobta az oktatási államtitkár felsőoktatási törvénykoncepcióját. Hoffmann Rózsa állítólag majdnem sírva fakadt a kormányülésen, majd két évet kért a javításra, dcsak két hetet kapott."

atv.hu/cikk/20110415_ket_evet_kert_ket_hetet_kapott_hoffmann_orbantol

Szakmai körökben katasztrofálisnak tartják az új felsőoktatási koncepciót.
De nemcsak nekik, a miniszterelnöknek sem tetszik. Sajtóhírek szerint Orbán Viktor mindössze ötletek halmazának tartja Hoffmann Rózsa tervezetét, ami ráadásul egyáltalán nem tükrözi a kormány szándékát.
A miniszterelnök a legutóbbi kormányülésen két órán át kritizálta az államtitkár munkáját."

hm. ha nem tévedek, ez már a harmadik felsőoktatási koncepció lesz.! vagy nem?
hm. csak eltalálja egyszer!:)

Te jó ég! Még a végén megsajnálom!

:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.15. 22:43:34

@knausz: aligha javítaná a házasság megítélését (a társadalomban), ha mindennapos lenne a Béla házassága a Karcsival vagy éppen Beátáé Juditkával (valamint egy jókora műfasszal). Szerintem ennek a dolognak a belátásról kellene szólni: be kéne látni az érintetteknek, hogy ez speciel egy olyan dolog, amit nem kaphatnak meg.
Nem kaphatunk meg mindig mindent s ez így van jól. Ha sikerül elfogadni.

2011.04.15. 22:43:44

Jóccak ezzel, hogy stílusos legyek:

www.youtube.com/watch?v=hHkhzNLHC4g
(Rammstein & Tatu - Moskau )

:D

porfelhő 2011.04.15. 22:50:50

Stilus és minőség! az van. ! mint mindig.

Jócccakát!

2011.04.15. 22:55:48

@knausz: így van. Jó, mondjuk én olyan pasiért őrülök meg, hogy le se merem írni!:D

www.youtube.com/watch?v=bjCJ9Yo4HKA&feature=related

Szép álmokat!:)))

ulrike (törölt) 2011.04.15. 22:55:57

@Hepci: Biztos. Korábban, még ifjú legény koromban párszor lecsorogtunk Csengertől Szegedig (3 hét). A Tiszán nagyon olcsón nagyon finom friss halat tudtunk venni szinte mindenfelé a még akkor teljesen hagyományosan halászó, pákázó, varsázó halászoktól.

megszűnt 2011.04.15. 22:58:57

@Hepci:
"a Béla házassága a Karcsival vagy éppen Beátáé Juditkával (valamint egy jókora khm.)

Az odáig rendben van, hogy egyelőre nem kaphatom meg Al Pacinot, mert mondjuk nős vagy nem ismer még, de az, hogy egyáltalán nem kaphatom meg, az azért nem biztos!

A Béla-Karcsi és említett hölgyek esete egyszerűbb, mert itt ez az új alkotmány, mely rögzíthetné a jogokat és igazán, nekem már nem fáj, hogy a volt férjem a Jánossal él. Hanem van őbenne egy zavar, látom, hogy ez mintha bűn volna.

Al Pacinoval egy randi. Kinek a pap, kinek a papné, kinek a lánya.. miért kéne belátnom, hogy ez speciel egy olyan dolog, amit nem kaphatok meg? Butaság.

megszűnt 2011.04.15. 23:03:43

@Letícia:
"Jó, mondjuk én olyan pasiért őrülök meg, hogy le se merem írni!:D"

Megnéztem.:) Az ilyeneknek egy csettintés a kézzel, koppintás a talajon. De lepasszolom. Mindig. 100%.

Aludj jól és álmodj szépeket!:)

inreallife 2011.04.15. 23:05:23

@cambridge.on: :)
a felnőtt emberek furcsán gondolkoznak...
azaz furcsán nem gondolkoznak, beérik maszlaggal. (pedig mérgező)
szerintem az lesz az igazi balhorog, amikor feri az mszp élén, bajnait jelöli miniszterelnöknek, és a fidesz akárhogyan próbál sározni, addigra már rajtuk kívül senkit sem fog érdekelni, mit mondanak.

bajnai a mesebeli királyfi szerepében tetszeleghet, ha stilszerű, akkor comeback polóban kampányol, azért is kap pár szavazatot, és simán megnyeri a választást. kampánynak elég annyi, hogy amit a fidesz róla meg programjáról mondott külföldön, o.v. saját szavaival....

na, ne nézz már olyan gyurcsány ;)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.16. 00:33:07

@knausz: a férjedről kiderült, hogy homár? Szegénykém. :(

diosjenci 2011.04.16. 04:06:40

Az fel sem merül, mi, hogy ez az alkotmány totál elfogadhatatlan?! Még szép, hogy kuka!
szuveren.hu/tarsadalom/kis-magyar-politologia-avagy-a-kritika-halala

lüke 2011.04.16. 07:06:10

@diosjenci:
hmm
az ellenfelek az éj leple alatt settenkednek a blogra s közzéteszik önigazoló pol. elemzésüket a pol. elemzökröl
hmmm, régen a kávéházban elöbb megbeszélték
régiesen :tete a tete v. face to face maiiasan, a twiteren:)
rajta gyerekek!
el kellene választani,a
politika nagy szavában
- a pártpolitikát/ PP- MO= acsarkodás
és
- a politikát
en.wikipedia.org/wiki/Politics
,mint a szakmai koncepciót(ha van)
ezt is pongyolán használjuk/ják

lüke 2011.04.16. 07:07:32

@ulrike:
pont az
kinek van koncepciója?
látni szeretném

jjulie 2011.04.16. 07:15:02

@lüke:

koncepció

a héten megismerkedtem egy emberrel, 40 éves, egy asszony, három gyerek, ingatlanok országszerte és pesten valamint bajorországban, és 70 alkalmazottas gyártó cég, európában terítve a cuccot, egyetemi prof papa, nemzetközi szinten élsportolói múlt, egy db nappalis diploma, magyaron kívül 3 nyelv üzleti szintű használata

azt mondta, még nem tudja mi akar lenni

jjulie 2011.04.16. 07:19:01

@lüke:

ez sem sikerült nagymamisra, öreganyám

lüke 2011.04.16. 07:21:56

quality and style:Gramsci a balo.-i is?
fura fumigálás
repetitio mater studiorum est:
it.wikipedia.org/wiki/Pagina_principale

lüke 2011.04.16. 07:27:26

@jjulie:
nem kell hasra esni a messzi nyugat elött,hosszú az élet
most megyek egyetemre:)
igy van ez ott
-maga már 24 évesen végzett? -söt gyerekem is volt:)
akinek nem három arca van az mindenre képes:
" Egy arcon három arc (nézd meg Picassót).
egy arcon harminchárom arc (nézz meg egy ..."
file:///C:/Dokumente%20und%20Einstellungen/bulk/Lokale%20Einstellungen/Temporary%20Internet%20Files/Content.IE5/BVOEWNLG/csorba_tuskes_csorba_gyozo%5B1%5D.xhtml

lüke 2011.04.16. 07:33:22

@lüke:
a ... helyén ember van, ha jól emlékszem

lüke 2011.04.16. 07:36:46

@jjulie:
pedig tegnap is nagymama voltam
fél kilenckor idehozta a lányom az unokám
este 7-kor felhívtam,hogy a ruhatár bezárt:)
(nagyon röhögött!
, délben közben megjött a másikkal is az iskolából,megebédeltek,lefeküdtek aludni!
majd a nagyot elvitte hokizni, ö meg edzést tartott)

jjulie 2011.04.16. 07:42:13

@lüke:

az iskolás is alszik délután?

nyünyüge 2011.04.16. 07:46:51

Jó reggelt.

Havasiné dalolva ment máglyára, mint a walesi bárd.

torokgaborelemez.blog.hu/2011/04/16/350_dalolva_ment

a-kis-herceg 2011.04.16. 07:53:51

@knausz: a lengyel szinkron nagyon lehúzza...

lüke 2011.04.16. 09:31:03

@jjulie:
ezt lefordotva józan o. paraszti gazd. pszichológiára
az önmegvalósítás útja
-nihilizmussá fumigálva-
40 évesen 6o éves férjét havonta 1x látja, gyerekeit kindermädchen neveli.52 évesen rádöbben, az isteni Tina szerint is, csak a kés segít! Ha szegény pszichológiát fog tanulni, ha gazdag könyvet ír róla - 23 nyelven- hogyan kell ömegvalósítani!

tölgyes 2011.04.16. 15:19:11

@álomszép: Milyen erdő és milyen fa?

tölgyes 2011.04.16. 15:25:29

@knausz: Sőt már van esély a klónozásra is:(

Ha a megtermékenyítés orvosi segítséggel történik is a folymat többi része már természetesen megy végbe.

A homoszexualitás mögött pedig a pszochoszexuális fejlődési folyamatban bekövetkezett súlyos zavar áll. Ezeket az embereket nem kell se bántani, se diszkrimináálni, de különlegesen támogatni sem.Tudomásul kell venni, hogy a hagyományos család még mindig a legideálisabb a társadalmi reprodukció számra. kívánom, hogy ebben Önnek is része legyen.

tölgyes 2011.04.16. 15:26:58

@porfelhő: Nyelvészek szerint a magyar nyelv tovább rövidít, aminek áldozatul fog esni a ban-ben.. és össze fog mosódni a ba-be-vel.

tölgyes 2011.04.16. 15:28:17

@porfelhő: Többek között az, hogy a fizetésének harmadát nem fordította az állam adósságtörlesztésre... Mert a különadó stb-nek ez volt az alternatívája.

megszűnt 2011.04.16. 17:02:33

@tölgyes:
Kedves Uram! Kezdem úgy érezni, amikor Önhöz szólok, az olyan, mint amikor egy vödörbe vizet öntenek, és annak nincs alja. Szomorú ezt kimondani és rögtön így indítani, de próbálom komolyan venni a továbbiakban is, amiket megjegyez, mert a jóindulat működik, bizonyára Önben, ezt érzékelem, de sajnos nem érti az élet lényegét. Ennyi bevezetőt szükségesnek tartottam. Privát levelezést, kérem ne kezdeményezzen, mert volt egy pasas, akinek oldalakat voltam kénytelen írni, annyira értetlen volt. Köszönöm.

"A homoszexualitás mögött pedig a pszochoszexuális fejlődési folyamatban bekövetkezett súlyos zavar áll."

Ezek az emberek így születnek. A homoszexuális sose érdeklődik más nemű iránt és ha megpróbálja is csak újra visszatért az azonos nemű embertársaihoz.

"Ezeket az embereket nem kell se bántani, se diszkrimináálni, de különlegesen támogatni sem."

Semmi ilyesmit nem kell tenni, kérem, csak azonos jogokat biztosítani nekik, mint Önnek és nekem van, hiszen adófizető állampolgárok, és joguk volna az azonos bánásmódhoz.

"Tudomásul kell venni, hogy a hagyományos család még mindig a legideálisabb a társadalmi reprodukció számra. kívánom, hogy ebben Önnek is része legyen."

Köszönöm. Magam azt kívánom, hogy az új alkotmány rögzítse a homoszexuálisok teljes élethez való jogát.

ulrike (törölt) 2011.04.16. 17:10:00

@lüke: Mire vonatkozó koncepcióra gondolsz?

ulrike (törölt) 2011.04.16. 17:30:35

@lüke: Egyetértek. Nem is csábos, nem is célszerű. Szétveri mindazt, amitől a társadalom társadalom. Rögtön az elején a családot például.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.16. 17:46:48

ATV: Tét : Alkotmányozás

atv.hu/videotar/20110414_a_tet_2011_04_13_2_resz

Hát ahogy Giró Szász egy önmagára valamit is adó embert szörnyen megalázó pozícióból próbálta védeni a Tákolmányt, az pontosan mutatja, hogy a Századvég "politikai elemzőből" átalakult "politikai bérmagyarázóvá" vált.

Ettől kezdve a Századvég hitelessége nálam egyenlővé süllyedt a Nézőponttal! :-((

álomszép 2011.04.16. 17:58:57

@tölgyes:
Tölgyes úr!
Ön a baloldali Gyurcsány féle "erdőtől", ön az " elvakultságától" nem látja jobboldalon a fát.....
Erre gondoltam, és pusztán politikai értelemben.
:)

megszűnt 2011.04.16. 18:03:41

@vinczej:
"Hát ahogy Giró Szász egy önmagára valamit is adó embert szörnyen megalázó pozícióból.."

Olvasom ma is Kumin Ferenc írását, és ötször legalább elolvastam és semmi olyat nem tudok hozzá mondani, amit lehetne. Legalább az Index tenné ki Címlapra, hátha mások tudnak!

Én abból, ki, milyen bort vesz le a polcról, képtelen vagyok levezetni, ki, milyen szavazó. Akik a 199 Ft-os bort választják, ővelük lett meg a kétharmad. Ez nekem magas. Pont a baloldali értelmiségi választók ugrottak be, szerintem, de ők nem hiszem, hogy a 199 Ft-os bort isszák, bár én nem tudom, mert magam még csak nem is kávézom.

porfelhő 2011.04.16. 18:09:03

@tölgyes:
hm. Drága tölgyes úr! Már nem emlékszem pontosan mi volt a tegnapi kérdése, arra meg nincs most időm, hogy visszakeressem önnek.
Ha jól emlékszem a kormány elmult egy éves kormányzásával kapcsolatban irt. hm. sziveskedjen már nekem néhány dolgot felsorolni, ami pozitivan érintette a társadalom azon csoportját, akik már eddig is a szegénység határán élnek és akik folyamatosan csúsznak lefelé.
Illetve olyan "eseményeket" a kormány munkájával kapcsolatban, melyek a társadalom egészét pozitivan érintik.
Segitsen, mert biztosan nem igazán értem?!
köszönöm.
:)

porfelhő 2011.04.16. 18:13:17

@tölgyes:
hmm. Ön igazán nagyon kedves, mint mindig. Észrevettem, hogy volt "hiba" a kommentemben, csak semmi kedvem nem volt már hozzá, hogy kijavitsam.
Nagyon köszönöm, hogy felhivta a figyelmem.
Látja, legalább volt rá alkalma, hogy írjon nekem.
:)

megszűnt 2011.04.16. 18:15:47

@porfelhő:
"Látja, legalább volt rá alkalma, hogy írjon nekem."

Őszintén remélem, hogy Tölgyes úr, mindig és hosszan ír majd Neked! Kívánom, ez így legyen.:)

porfelhő 2011.04.16. 18:17:12

@tölgyes: :)
oppá" már megint!

Tölgyes úr! ugye nem felejtette el ? hogy a fent leirtak ellenére nagy tisztelője vagyok önnek!
Tudja, már írtam! többek között ezt is!

:))))))))))))))))))

porfelhő 2011.04.16. 18:20:01

@knausz:

hm. Ne viccelj már!

:)

Lord Kilburn 2011.04.16. 18:29:01

@lüke: Lásd Szbi 2011.04.15. 16:38:33, majd Ulrike 2011.04.15. 20:31:30.

Ez a tag magyarázott nekem „gender studies”-ról, nagy arccal. :DDD

Kedves Lüke!

Nem „kiművelt”, „jófej” újságíró barátunk, hanem egy félművelt, nagyképű hencegő. És ez most nem sértés volt, hanem ténymegállapítás, ahogy Szbi írta fentebb. :)

megszűnt 2011.04.16. 18:31:32

@porfelhő:
Kedves Porfelhő!

Nem viccelek. Minden embernek kell egy olyan, aki vevő rá, és tolerálja. Alkalmasnak látlak erre. Megvan a humorod, tisztelője is vagy Tölgyes úrnak. Szóval csak bátorítani tudlak, hogy igenis szólítsd meg, és gyakorolj rá hatást!:)

lüke 2011.04.16. 18:45:34

@knausz:
ja:) az alkoholista veszoi az olcsó bort, Kumin nem pszichiáter:)

lüke 2011.04.16. 18:47:43

@ulrike: a pártok koncepciójára

lüke 2011.04.16. 18:50:12

@Lord Kilburn:
öreg ember már:)
a gender studies ? ugyan
csak a CEU-n és Miskolcon van MO-n
www.gender-studies.org/de/ro/

megszűnt 2011.04.16. 18:56:27

@lüke:
"Az alacsony státuszúakkal kötött szövetség új és más hangot kíván."

Újra és újra elolvasom Kumin írását és nem tudom értelmezni és nem tudok hozzá az égvilágon semmit fűzni!
Van bennem egy olyan érzés, ami zavar, ahogyan örültem neki, amikor jött és most itt toporgok.

Ő egy másik világ. Az sem biztos, hogy az én világom volt, mert talán mindig egy másik világ volt. Egy magasabbrendű és törekvő ember.

Újra és újra odamegyek, elolvasom, próbálok hozzászólni, de nem tudok, mert nincs mit mondanom, mégis olyan rossz érzés ez. Nem megy.

lüke 2011.04.16. 19:08:20

@knausz:
na elmegyek én is,Kuminra

megszűnt 2011.04.16. 19:37:24

@lüke:
Jól teszed! Az előbb is próbáltam szólni, nem ment. És aztán tettem egy bejegyzést magamhoz, de úgy még jobban lelkiismerefurdalásom lett. Csak kirakják az Index Címlapjára végre! És akkor szólna mások. De köszönöm!:)

Söpö 2011.04.18. 11:50:58

Szerintem nagyon fontos ez post. Nem tudom írták-e már (az 1300 kommentnek ez a hátránya) de szerintem ilyen helyzetben a Fidesz akkor járt volna jól, ha a kétharmad ellenére felkéri a többi parlamenti pártot hogy ők hárman alkossák meg az alkotmányt. Neki úgyis vétó joga lenne, hiszen megszavazni csak ő tudja. Török Gábor véleményét nagyon szívesen olvasnám ezzel kapcsolatban!

Szerintem ez megoldást jelentett volna, mert minden pártnak meg lett volna a lehetősége, hogy "égeti magát" az egész ország előtt a tehetetlenségével vagy kisszerűségével, vagy pedig konszenzusra törekszik, és emelt fővel hagyja el az alkotmányozó üléseket.

Szemléletes párhuzamba állítható szerintem ezzel a gimnáziumokban megszokott diákönkormányzatos rendszer. Ahol a diákok hozzák a szabályokat, de a tanári kar mondja ki az utolsó szót mindenben.
süti beállítások módosítása