Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
19:21

Most már egyértelmű, amiről azért a kampány elején is lehetett tudni: az LMP és az MDF nem csupán a küszöb átlépésével, de egymással is küzd majd ezen a választáson. Miközben a két párt programja jelentősen különbözik, többé-kevésbé mégis van átfedés a megcélzott szavazóik között. Ha egyikük most kiesne a versenyből, az egyértelműen – és nem csak közvetve - a másik pártot erősítené.

Az ajánlószelvények gyűjtése már viszonylag jó lakmuszpapír lehet abban a tekintetben, hogy melyik párt áll jobban; ráadásul az induló jelöltek száma alapján valaki eleve kedvezőbben jön majd ki ebből a versenyből. Mára világos, hogy mindkét pártnak lesz országos listája, így az igazi kérdéssé az vált, hogy egyrészt az ország hány százalékán lehet szavazni ezekre a pártokra, másrészt hány egyéni jelöltjük indulhat április 11-én.

Pár napja már említettem, de nem árt megismételni:

(1) 1990-ben fordult elő először és eddig utoljára, hogy egy párt úgy jutott be a parlamentbe, hogy nem volt meg mind a 20 területi listája (KDNP - 15 lista).

(2) 1990-ben fordult elő először és eddig utoljára, hogy egy párt úgy jutott be a parlamentbe, hogy az egyéni választókerületek közel felében nem volt jelöltje (Fidesz - 81 önálló jelölt, ebből 25 Budapesten).

Már csak péntekig kell várni arra, hogy ezekre a kérdésekre választ kapjunk, mindenesetre a ma esti hivatalos adatok már fej-fej melletti versenyt mutatnak. Az aktuális állás szerint mindkét pártra az ország felénél többen szavazhatnának a választók: az LMP a korábbiakhoz képest sokat lépett előre, három új területi listára lett esélye, de az MDF is – Debreczeni József és Csapody Miklós révén - megindult valamelyest a számukra kulcsfontosságú budapesti lista elérése felé.

 



Szám



Főváros, megye
Szavazók száma
Összes választó százaléka
Területi
listához szükséges egyéni jelöltek száma / Összes evk
MDF
elfogadott
(döntésre vár)
-közös jelöltek nélkül
LMP
elfogadott
(döntésre vár)
1.
Budapest
1 356 508
16,8
8 / 32
1 (+2)
11 (+4)
2.
Baranya
322 086
4,0
2 /  7
2
4
3.
Bács-Kiskun
432 820
5,4
2 / 10
4
3
4.
Békés
306 798
3,8
2 / 7
2
0
5.
Borsod-Abaúj-Zemplén
566 320
7,0
3 / 13
3
3
6.
Csongrád
339 125
4,2
2 / 7
2 (+1)
0
7.
Fejér
347 199
4,3
2 / 7
0
0
8.
Győr-Moson-Sopron
358 285
4,4
2 / 7
4
0 (+1)
9.
Hajdú-Bihar
434 610
5,4
2 / 9
3
0 (+1)
10.
Heves
255 914
3,2
2 / 6
0
0
11.
Jász-Nagykun-Szolnok
323 653
4,0
2 / 8
2 (+2)
0
12.
Komárom-Esztergom
252 459
3,1
2 / 5
3
0 (+3)
13.
Nógrád
169 870
2,1
2 / 4
2
0 (+1)
14.
Pest
949 658
11,8
4 / 16
5
3 (+2)
15.
Somogy
264 434
3,3
2 / 6
0 (+1)
0
16.
Szabolcs-Szatmár-Bereg
445 790
5,5
2 / 10
1
0 (+1)
17.
Tolna
195 414
2,4
2 / 5
1
2 (+1)
18.
Vas
213 650
2,6
2 / 5
0
0
19.
Veszprém
297 293
3,7
2 / 7
1
0 (+1)
20.
Zala
238 084
3,0
2 /  5
1
1 (+1)
Összesen
8 069 970
100,0
Egyéni jelöltek száma:
176
43
43
Területi listák száma:
20
11
8
Választók hány százaléka voksolhat a párt listájára:
55,2%
53,5%
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr771845020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jjulie 2010.03.17. 13:30:31

@Mitya Ivanov:

szép lenne, ha ilyen egyszerű lenne, bár nem tudom mi neked az anno és az szdsz és a jobbik

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.17. 13:34:06

@jjulie:

Kedves Dzsúli!
(vagy Jew Lee jobban illene hozzád? :-D

Melyik párt lopott többet?
Melyik párt tisztségviselői ellen indult több ügyészi eljárás?

Ha erre a kérdésekre siekrült kiizzadnod a választ, akkor megtaláltad a választ arra a kérdésre is, hogy melyik párt gennyedzik. Fog ez neked menni egyedül?

színesgumilabda 2010.03.17. 13:36:38

@snq: valasztas.hu legújabb információi szerint elfogadva.

jjulie 2010.03.17. 13:42:41

@Epikurosz:

ez a jew lee tetszik, megérte szóbaállni veled

az én dumám másról szólt

miért is problémás neked, hogy elmegy hűsölni bizonyos mennyiségú szdsz-es, vagy szdsz közeli?

nekem ez nem probléma

flort 2010.03.17. 13:42:49

@Epikurosz: van egy vicc Mórickáról, akinek mindig mindenről ugyanaz jut az eszébe. Ismered?

Stilgar 2010.03.17. 13:44:43

@MartyMcFly: Mintha csak a lendvai sipánkát hallanám. Fúúúj nem demokratikus, rasszista, náci! Börtönnel kampányol! No de ilyet! Kedves MartyMcFly, azokkal mit tegyünk akik széthordták a nemzeti vagyont? Simogassuk meg a buksijukat? Hogy a 20 év alatt gigantikus vagyonok képződtek a "semmiből"? Persze, ha Te is egy rózsadombi villa egyik szobájában ülsz a gép előtt akkor nem kell senkit semmiről elszámoltatni.
Mondd meg a Jobbik programjából mi a rasszista-nácista kirekesztő stb.! Persze csak ha olvasni is tudsz, nem csak írni. Ha a Fidesz 2-3 évvel ezelőtti programpontjait lopták el, akkor azokról a dolgokról miért nem beszélnek ma már még csendben sem?

hoplita 2010.03.17. 13:45:05

@MartyMcFly:

Beef mindig azt kérdezte...Mekfláj, nyuszi vagy..?

Én csak azt kérdezem.....hüjje bőccsész-e vagy...?

:DD

jjulie 2010.03.17. 13:45:39

@radala:

igen, jól látható, hogy sem a szavaknak sem a mondatoknak sincs abszolut ertékük, ezért nem szerencsés csak pillanatfelvételekre alapozni

Mitya Ivanov 2010.03.17. 13:47:02

@jjulie:
annó=1990 (taxisblokád mellé álltak)-2008-ig (Horváth Ágnes eü minisztersége)

szdsz=káros, magyarellenes szövetség
Jobbik=Magyarországra és a magyarságra nézve káros, megfélemlítő, romboló hatású párt.

jjulie 2010.03.17. 13:47:18

@hoplita:

adj neki kapát a kezibe, és mutasd meg merre van a hagymafőded...

snq 2010.03.17. 13:48:32

@színesgumilabda: igen, köszönöm, látom

ezzel kapcsolatban tartozom egy nagy bocsánatkéréssel, mert csak az alapján, hogy nagyon sok javított szelvény volt, azt feltételeztem, hogy valami nem tiszta, de közben felvilágosítottak róla, hogy ez az adott körülmények között miért lehet; elnézést kérek

ha - jobbik-szimpatizánsként - őszintén sok sikert nem is tudok kívánni, gratulálok az eredményes ajánlószelvény-gyűjtéshez

jjulie 2010.03.17. 13:48:53

@Mitya Ivanov:

ok, ok, mi az hogy magyar?

radala 2010.03.17. 13:49:12

@jjulie: Szerintem arra céloz, hogy nem kéne ilyen plasztikus képeket használni, mint az elgennyesedett, meg csontig hatoló. Mert ez olyan megbélyegzés ízű.
Valami olyasmit kéne mondani, amiben nem szerepel a genny meg a seb, meg a demagógia szó.
Mondjuk azt, hogy a jobbik a kétségtelenül meglevő indulatokra építi a stratégiáját. Vagy azt, hogy az emberi természetben fellelhető negatív sajátosságok, mint az idegentől/ismeretlentől való ódzkodásra és ennek további erősítésére fókuszál.
Nem mondom, hogy ez nem ugyanolyan előítéletes, mint a te verziód, de talán nehezebb kibújni egy ilyen kritika alól.

Mitya Ivanov 2010.03.17. 13:49:51

@jjulie: magyar az, akinek van magyar identitása.

radala 2010.03.17. 13:52:48

@színesgumilabda: Még Földi Áron van elutasítva. Ott mi a helyzet?
Mi volt a gond?

Mitya Ivanov 2010.03.17. 13:53:44

@radala: dehogy. bár szivem szerint az SZDSZt bűzlő, gennyes tályogként írnám le, a Jobbikra felőlem lehet mondani a csontig hatoló gennyes sérülést.
Fáj mindegyik, ez a lényeg

snq 2010.03.17. 13:55:44

@radala: arról beszélt judy epokit

aum 2010.03.17. 13:56:55

@snq: ez korrekt volt tőled!

radala 2010.03.17. 13:58:18

@Stilgar: Szerintem a Jobbik van annyira értelmes, hogy a programjában nincs semmi náci és fasiszta. De Vona, Szegedi Csanád és Morvai Krisztina beszédei nagyon húzósak voltak, annyira húzósak, hogy még a jobbiktv meg a barrikád is cenzúrázta:-)
mandiner.blog.hu/2010/03/16/vagott_vona_beszed_a_barikadon

Ez azért kicsit cikibb, mint mondjuk Mádi elhallgattatása volt.
Szerintem sem a Jobbik programjával nincs nagyon nagy baj, sem a szavazóival. De a jelenséggel, az indulatokkal igenis van baj. A Gárdával meg csak baj van, az egészen egészen fölháborító és félelmetes.

radala 2010.03.17. 14:05:08

@snq: én vagyok a leghülyébb itt a blogon:-)

Bakker de ciki, azt hittem, hogy Nagykőrös az nem lehet P megye, hanem BKK.
Akkor elmondhatjuk, hogy már nincs elutasított LMP-s.

színesgumilabda 2010.03.17. 14:06:29

@radala: Ha jól tudom a Pest Megyei Választási Bizottság elfogadta Földi Áron fellebbezését, de a Nagykőrösi Választási Bizottság most felülvizsgálatot kezdeményezett a döntés ellen.
Majd kiderül.

hoplita 2010.03.17. 14:06:33

@Mitya Ivanov:
A szabad identitás választás korában ez a definíció igen karcsú...

Akinek van magyar identitása...?
Hát még milyen azon kívül..?

A pongyola megfogalmazások pongyola gondolatokat tükröznek.

pirosmate 2010.03.17. 14:08:12

Kedves Török Gábor!

A valasztas.hu-t böngészve számos helyen is ugyanabba a két alakulatba botlottam. Nevezetesen a Civilek és az Internetes Demokrácia néven futó formációkba. Profiljukat nézegetve nyilvánvalónak tűnik, hogy ők is a többi pártból kiábrándult, liberális(?) szavazókra hajtanak, ergo főleg az LMP, illetve csekélyebb mértékben az MDF vetélytársai. Nem lehet véletlen, hogy jellemzően olyan helyeken gyűlt össze nekik a szükséges 750 cetli, ahol az LMP és az MDF szenved a gyűjtéssel. Furcsa fintora volna a sorsnak, ha pont a Civilek mozgalma ütné el az LMP-t a bejutáshoz feltétlenül szükséges területi listáktól.

Szintén érdekes kérdés, hogy az Internetes Demokrácia jelöltjeit szinte mindenhol visszadobta a választási bizottság, mégsem kap a dolgog nyilvánosságot.

Mi a véleménye a fentiekről?

Üdv,

M.

[nev] (törölt) 2010.03.17. 14:08:47

@Mitya Ivanov:
az ember identitását mindig egy kisebbséghez való tartozás határozza meg.

-- csak úgy lehetsz (igazán) férfi, hogy a környezetedben (többségben) vannak a nők.
-- csak úgy lehetsz (igazán) felnőtt, hogy a környezetedben (többségben) vannak a gyerekek.
-- csak úgy lehetsz (igazán) magyar, hogy a környezetedben (többségben) vannak a külföldiek.

aum 2010.03.17. 14:10:12

@radala: Baklövés volt ennyire elvetni a sulykot. Azt tudjuk jól, a Parlamentben ilyen "színVonal" a Csurka Pista bácsi méltó örökösévé teszi Gábort. A napirend előtti cifra zsidózás egy idő után kiüresedik és akkor a fanok rádöbbennek, hogy érdemi politizálás híján kedvenc Jobbikuk értelmét veszti.
Arra bazírozni, hogy a Fidesz überelni fogja 8 év elkúró kormányzását, szertintem nem lehet.

radala 2010.03.17. 14:11:08

@[nev]: Jajj de szép, akkor én egy igazán felnőtt magyar férfi vagyok. Mindig ez szerettem volna lenni:-)

Komolyan szép egyébként. Ugye nem te találtad ki?:-)

hoplita 2010.03.17. 14:11:42

@jjulie:
Ennek....????

Kiverné a hagymát, oszt meghagyná a gyomot.:D

Viccen kívül...
A nyolcvanas években jártam nyaranta alkalmizni - így hívták az alkalmi jellegű melókat, főleg a mezőgazdaságban dívott - és kapáltam hasonszőrű egyetemistákkal.....persze a túlnyomó többség cigány volt.:D
A csúcs egy agrárra járó srác volt, aki az összes, a sorban bennlévő kis muhart otthagyta, mert azt hitte, hogy később kelő tengeri.
Ütött az agyam, amikor utána kellett menni...:)))

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.17. 14:12:48

@jjulie: "elmegy hűsölni bizonyos mennyiségú szdsz-es, vagy szdsz közeli"

Kedves Jew Lee!
Szóval elismered, hogy Hagyó, Zuschlag, Hunvald...Gyurcsány, Bajnai, meg a többiek SZDSZ-közeliek. Én is így gondoltam.
A népnyelv erre azt mondja, hogy tűzközeliek, vagy húsos fazék közeliek.

Mitya Ivanov 2010.03.17. 14:14:12

@hoplita: kár, hogy nem érted ezt a mondatot. Értelmezd még egy kicsit.

"Magyar az, akinek van magyar identitása."

ez a mondat nem zár ki semmit, és senkit, sem bármilyen más identitást. Nem priorizál, nem rekeszt ki.

radala 2010.03.17. 14:14:56

@aum: Szerintem a miép nem zsidózott soha a parlamentben, de lehet, hogy tévedek. Teljesen úgy emlékszem, hogy a miép volt a parlamentben a legnormálisabb párt. pont ezért estek ki.
Szerintem is elbízta magát a jobbik és azt hiszi, hogy minden szavazója kuruc.info faló.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.17. 14:15:25

@pirosmate:

Én Seres Mária Civil Mozgalmáról hallottam, de erről az "Internetes Demokrácia" nevű szervezetről most hallok először.

Mitya Ivanov 2010.03.17. 14:15:31

@[nev]:
ez viszont nem szép, mert valamit kizárólagossá tesz. A meghatározásod talán egy iwiw üzenőfalra vagy msn idézetnek elmegy, de semmi másnak.

Stilgar 2010.03.17. 14:18:21

@radala: Most nem nagyon van időm végighallgatni-olvasni mindkettőt, de homályosíts fel kérlek miket hagytak ki az elhangzottakhoz képest! Már egyszer értekeztünk itt arról, hogy más a retorika, más a kocsmai beszélgetés, és más a tényleges cselekvés. Azzal mindenki tisztában van, hogy nem lehet például csak úgy felmondani az IMF kölcsönök visszafizetését, mert úgy rántanák ki a pénzt az országból, hogy holnap nem tudnának az orvosok műteni, nem égne a villany, és egyáltalában felborulnánk mint a rothadt nád.
Az meg, hogy Te félsz a Gárdától az meg nekem félelmetes. Hogyan lehet értelmes embereket így megvezetni? Mondd meg nekem mit tett a Gárda ami benned "félelmet kelt"? Bennem meg az kelt félelmet, hogy a rend jelenlegi őrei kimennek valahová intézkedni és kapával-kaszával elkergetik őket. Szerinted a szabadság nagy liberális hazájában hány ilyen hadonászó maradna a földön, ha rátámadnának a kiérkező rendőrre??? Szerintem annyi, ahány skuló a rendőröknél van. Csak az amerikai rendőrt utána nem hurcolnák meg, mint ahogy nálunk rögtön ott sivítana mohácsivész meg a többi bér-rettegő rasszizmust kiáltva.

ubul2000 2010.03.17. 14:19:31

@radala: bocsi, hogy téged szólítalak meg, mert sokan írták ezt, csak te voltál a soros :)))
el kellene már felejteni a jobbikot szapulni a kopogtatócédula ügyében. hogy esetleg jobban odafigyel, az is rendben van. de könyörgöm, a döntést nem egyedül hozza, hanem a helyi választási bizottság, amiben a jobbik képviselője csak egy tag, egy szavazattal. Ha Földi esetében a többiek nem értettek volna egyet a kc gyanús, hibás voltával akkor a jobbikos küldött hiába ugrál, símán elmeszelték (fideszes, mszp-s is ott volt) Mellesleg Földi még mindig nincs továbbengedve a választás.hu szerint.

színesgumilabda 2010.03.17. 14:20:53

@snq: Igen, BP3-4 egy kerület, és a választókerület határai elég érdekesen alakultak. Ráadásul két nagy lakótelep mellett megy el, itt nem nehéz összeszedni egy-két rossz evk-ba leadott cetlit.

A hozzászólásod pedig tényleg roppant korrekt volt, elismerésem.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.17. 14:22:24

nos, megnéztem a honlapjukat: Internetes Demokrácia

Ha már kis "pártról" van szó, az IDE szimpatikusabb az MDF-nél, de a LMP-nél is. Szerintem, akik mindenkiből kiábrándultak, menjenek Oda.
Nem mutyizó szervezkedés, nincs pártfegyelem, frakcióterror stb.

Nekem szimpi!
Ha esetleg kiábrándulnék a JObbikból, idés leszek. :-)
Idétlen soha!

hoplita 2010.03.17. 14:23:29

@radala:
Ugyan...
A szavazóinak a jó része, sőt, nagy része még életében nem látta a kuruc logóját sem, de attól még rá szavaz, mert az ott leírtaknak - még ha kicsit szélsőbulváros is az említett szájt - napi elszenvedője és tőled eltérően nem retteg, ha két gárdista befordul a sarkon.:D

Apropó....
Elmúlt éjfél, te kilépsz az utcára, bal kéz felől 5-8 cigány csoportosul, a jobb kéz felőli utcarészen ugyanennyi gárdista...
Tedd a szívedre a kezed és válaszolj, melyik irányba indulsz el?
És merre valószínűbb, hogy oda is érsz épségben, ahová elindultál?

Hm....????????

radala 2010.03.17. 14:25:23

@Stilgar: Engem az egyenruha és az, hogy efölött a szervezet fölött egy párt gyakorolja a hatalmat, ez tölt el félelemmel.
Amúgy igazad van. Valóban egy gyáva rendőrség legalább olyan félelmetes.
Szerintem abban egyet szoktunk érteni, hogy mi a porbléma, csak abban nem hogy mi a megoldás.

Ami meg még roppantul irritál a Jobbikban, hogy azzal, hogy a cigányokat bántják azt a látszatot keltik, mintha nem a szocik egyedül tehetnének mindenről.

ez maradt ki
" „A Salamon nevű német vásárlónak többek között gárdisták előtt kellene nyelvvizsgát tennie a Rigó utcában, egy perc alatt évszámokkal együtt, fordított sorrendben fel kellene sorolnia az Árpád-házi királyokat a mezőgadasági főiskola felvételijén, a végső szót pedig Morvai Krisztina államfő mondaná ki azzal, hogy kétféle, magunkfajta és magukfajta pecsétjéből az egyiket ráütné a kérelemre. Hogy az EU mit fog szólni? Az minket nem érdekel, minket csak az érdekel, hogy mit szólnak a magyar emberek.”

radala 2010.03.17. 14:29:51

@ubul2000: Nincs gond, konkrétan leírtam, hogy nekem tetszik az, hogy a Jobbik keménykedik, csak sajnáltam az áldozatot.
@hoplita: :-)))
Nyilván a gárdistákat választom.
Többször leírtam már, hogy sajnos én is cigánygyűlölő vagyok, csak én legalább szégyenlem.
Mondjuk ha volna 8-10 cigány meg 8-10 Gárdista meg két rendőr, akkor a két rendőrt választanám.
Mondjuk a rendőröket is utálom. No jó, nem megyek ki este:-)

színesgumilabda 2010.03.17. 14:31:28

@Epikurosz: Hát viccnek nem rossz. :) De aki mindenből kiábrándult az inkább tegyen azért, hogy változtasson. Nyilván az értékrendjétől függő oldalon. :)

aum 2010.03.17. 14:31:33

@radala: lehet, a jólneveltség tette, viszont szeptember 11-én azért nem bírtak magukkal, Amerika megérdemelte és hasonlók.

pallo 2010.03.17. 14:34:05

@jjulie:

Nem előítéleteim vannak, hanem nyilatkozatok, nem én mondtam ezt hanem az MDF fővárosi elnöke, már két hete. Azóta persze meghúzták a vészecsengőt, és Lajos istenit salsázott a Frizbiben és az addig passzivitásban lévő MDF rajongók előugrottak és százával, ezrével viszik a kopogtatócpédulákat az MDF székházba,

hoplita 2010.03.17. 14:34:09

@radala:

".......Hogy az EU mit fog szólni? Az minket nem érdekel, minket csak az érdekel, hogy mit szólnak a magyar emberek.”

Látod, ebben a két mondatban megtalálod a Jobbik esszenciáját.
A megfelelési kényszertől való mentesség.

Ha ilyesmit hallanék a fityisztől, akkor esetleg gondolkodóba esnék....de ők ilyet még álmukban sem mernek gondolni, nemhogy kimondani hangosan.

flort 2010.03.17. 14:35:10

@Stilgar: "Az meg, hogy Te félsz a Gárdától az meg nekem félelmetes. Hogyan lehet értelmes embereket így megvezetni? Mondd meg nekem mit tett a Gárda ami benned "félelmet kelt"? Bennem meg az kelt félelmet, hogy a rend jelenlegi őrei kimennek valahová intézkedni és kapával-kaszával elkergetik őket."

Tudod, azért állami monopólium az erőszakszervezet fenntartása, mert - elvileg - sokszoros ellenőrzést tesz lehetővé. Egy demokráciában. Pl: van miniszter, miniszterelnök, rendészeti bizottság, kb. nyilvánosság előtt zajló vizsgálatok (pl. fegyverhasználat esetén), ilyesmi.

Egy nem állami szervezetnél ilyen (+szakértelem, hozzáértés stb) viszont rendszerint nincs. Továbbá, míg a rendőrség definíció szerint politika mentes testület (tehát nem vizsgálhatja az esemény politikai vetületét, ha parancsot kap a feljebbvalótól) egy gárdásdi-felvonulgatás minimum ideológiához és párthoz köthető.

Ehhez járulnak még a nyilvánvalóan fasiszta/nyilas/SS (válassz kérlek) külsőségek, ami gusztustalanná is teszi a dolgot.

hoplita:
Nem vagyok elég kalandvágyó, így nem a gárda felé. Bocs. És én még mindig odaértem, pláne hogy a cigányoktól nem kell hánynom, de a gárdistáktól (amúgy valószínűleg szánalmas senkik, csak csoportban nagy fiúk) igen.

radala 2010.03.17. 14:36:42

Ez nagyon jó.
Végre valami, ami tényleg jó és az szdsz-töl a jobbikig mindenkinek tetszhet

www.youtube.com/watch?v=PMum1079kLc&feature=player_embedded

ubul2000 2010.03.17. 14:37:04

@radala: Egy esetet mondjál, ahol a gárda megverte a cigányokat. én nem tudok róla. Arról viszont, hogy a cigányok szétverték a gárdisták kocsiját - nos arra van pl.

radala 2010.03.17. 14:39:32

@flort: De szeretném ha ezt én írtam volna. Kár, hogy nem...
Amúgy én nem hányok a Gárdistáktól csak röhejesnek tartom.

Stilgar 2010.03.17. 14:40:33

@radala: Sajnos nem csak a cigányok művelik ma már ezt a "cigánybűnözés"-t, hanem a lecsúszott magyarok is... Azt, hogy a Jobbik bántja a cigányokat fejtsd ki nekem légyszíves, mert én forgatom a Jobbik programot (szerencsére van itthon eredeti) de ezt a "hogyan bánjunk el a dzsipókkal" menüpontot nem lelem. Vagy az, hogy munkára akarják kényszeríteni őket az már rasszizmus?
A Salamonos idézet pedig szerintem nyugodtan belefér, Dánia hasonló feltételekkel védi a földjeit a külföldiek felvásárlásával szemben. (Nyilván itt egy kis költői túlzás került a szónoklatba). Esetleg Te rögtön egy olyan népcsoport egyedeire gondolsz akik átkeltek száraz lábbal a Vörös Tengeren? Nem értem miért pont rájuk asszociálsz? :-)

hoplita 2010.03.17. 14:40:45

@radala:
Nos, ha harmadik opcióként még belejátszik a helyzetbe egy szakasznyi droid ávós is, akkor tényleg jobb, ha ki sem teszed a lábad.......esetleg futva indulsz a gárdisták felé.
:D

Nem, a te reakciód nem cigánygyűlölet, még csak nem is előítéletesség....egészen másnak nevezik.
Tapasztalatnak.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.17. 14:43:22

@radala:
Nagyon jó videjó, az á-zásokkal együtt :-)

Témára visszatérve: aki fél a gárdistáktól, annak vaj van a fején, tehát féljen is.
Sajnos, jelenleg a becsületes embereknek kell félniük a nem-gárdistáktól, és ez így nem maradhat.

radala 2010.03.17. 14:44:25

@ubul2000: Gárda ugyanaz, mint a munkásőrség. Egy pártnak ne legyen fegyveres alakulata, ha nem fegyveres akkor sem:-)
Sajnos nem vagyok elég liberális ahhoz, hogy a cigányokat védjem...

radala 2010.03.17. 14:49:28

@Epikurosz: No, jó én megadom magamat. A gárda jó.
(csak vicceltem)
Nyilván arról van szó, hogy én úgy vagyok nevelődve, hogy egyenruha rossz.
Mondjuk sok dolgot utálok a világon, de talán a legjobban azt, amikor azt mondják, hogy a térfigyelő kamerától csak az fél akinek vaj van a fején.
Nehogy már egy Gárda döntse el, hogy mi a jó meg a szép.
De tényleg megyek innen, ez nem az én napom:-)

Stilgar 2010.03.17. 14:55:28

@flort: Azért szerintem a Gárda nem erőszakszervezet. Érdekes módon sok országban bőven elfér egy nemzeti gárda mindenféle ajvékolás nélkül. Ugye Te sem képzeled, hogy egyszer csak a Gárdisták majd Vona Gábor parancsára előveszik a rejtegetett fegyvereket és elindulnak halomra ölni a nekik nem tetsző népcsoportokat. A "fasiszta/nyilas/SS" jelzők közül meg választok ha gondolod, de mond meg, hogy mitől azok! A fekete ruha? a bakancs, az egyensapka. Mitűl nyilas, meg SS? Túl sokat nézitek a fősodratú médiát a kényelmes karosszékitekből. Ha két napig élnél mondjuk Szinpetriben azt hiszem más lenne a véleményed!

A beszélgetés kicsit elkanyarodott az eredetitől , inkább arról beszéljünk! Én személy szerint örülnék, ha sem az MDF sem a LMP nem jutna be. Az MDF és főleg a vezetése előttem leszerepelt, az LMP-ben meg valahogy nem hiszek. Hogy kiktől visznek el szavazatokat arra még azért kíváncsi lennék.

[nev] (törölt) 2010.03.17. 14:57:45

@radala:
szerintem ez közhely. az ember identitása kisebbségben tartós, vagy erős.

@Mitya Ivanov:
nem tesz ez kizárólagossá semmit sem, és kötelezővé sem. ez amúgy egy csetszoba. olyan, mint az iwiw üzenőfal, vagy msn csatorna.

jjulie 2010.03.17. 14:57:45

@pallo:

"attól tartok meg is lesz valahogy, de nem tiszta eszközökkel az tuti. "

ok, ez nem előitélet

snq 2010.03.17. 14:58:14

@radala:
>> Egy pártnak ne legyen fegyveres alakulata, ha nem fegyveres akkor sem:-)

argh :D

hoplita 2010.03.17. 15:00:35

@flort:
"...Nem vagyok elég kalandvágyó, így nem a gárda felé. Bocs. És én még mindig odaértem, pláne hogy a cigányoktól nem kell hánynom, de a gárdistáktól (amúgy valószínűleg szánalmas senkik, csak csoportban nagy fiúk) igen...."

Akkor te vagy az egy a százból..:DDDD
Nem kevered te véletlenül a gárdistákat a cigányokkal, te kolosszális farok...?
Amit meg előtte firkáltál az meg egy liberális bullshit....annyira nem érdemesítem, hogy reagáljak rá.
De semmi gond, megnyugtató, hogy kisebbségbe szorultatok...és csak idő kérdése, hogy el is tűnjetek, önsorsrontó idióták.
Van élet agy nélkül is, megmutattad.

2010.03.17. 15:03:01

@ubul2000: A probléma, hogy egyedül a Jobbik sivalkodta tele az internetet, hogy az LMP csal.

Most meg b..k bocsánatot kérni. Sőt, a kurucon vagy hol újabb cikket láttam, miszerint "újabb csalót fogott a Jobbik". Hogy ezek milyen ügyesek!

jjulie 2010.03.17. 15:03:08

@Mitya Ivanov:

ok, akkor mi az hogy magyar identitás?

2010.03.17. 15:04:52

@hoplita: Az attól függ, cigány vagyok vagy nem-cigány.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.17. 15:06:47

Na, jó, elárulok egy titkot: amikor megalakult a Magyar Gárda, én sem helyeseltem.

Én azt szerettem volna, ha polgárőrségszerű kezdeményezések alakulnak, mindenféle egyenruha és masírozgatások nélkül, amelyek rajta tartják a szemüket a tolvajokon és rablókon. Szóval, hatékonyság!
Nem masírozgatni kell, hanem elkapni a mocskos tolvajokat, és a rendőrség kezére adni.
De sajnos a rendőrség elengedi őket, a bíróság meg felmenti, vagy ad egy felfügesztettet. Idáig süllyedt a magyar jogállam, képtelen megvédeni az állampolgárait, sőt 2006. okt. 23-án a rendőrség volt maga a bűnelkövető. Ilyenkor fel kell ébrednie az állampolgári felelősségnek, a civil kurázsinak, és olyan pártot kell támogatni, amely rendet teremt az államban, minden téren. Ezt a FELELŐSSÉGET csak a Jobbik válalta fel. A többi vagy ellene van, vagy mellébeszél, hazudozik stb.

Szerencsére a magyar nép nem öngyilkos hajlamú, és nagyon helyes hogy nem az, akkor sem az, ha magas az öngyilkosságok aránya, mert mesterségesen fel volt duzzasztva. Ezeknek a negatív jelenségeknek véget kell vetni. Erre alkalmas a Jobbik, minden hibájával együtt.

Ha a maszop rablóbanda, ha a fityisz finnyás, akkor valakinek fel kell vállalni a munka nehezét.

(lmp, madöf nem tényezők)

Stilgar 2010.03.17. 15:08:06

@iii: Azt azért ne feledjük már el, hogy ha Novák Előd (bár személyesen én sem vagyok nagy rajongója) nem "sivalkodik", akkor semmilyen biztonsági elemet nem tettek volna a kopogtatókra. Ne aggódj akkor már mindenkinek meglenne egyénije-listája. Igaz, hogy kicsit unfrankó czetliken, de meglenne!

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.17. 15:11:29

@Epikurosz:
Bevállalod: Igen vagy Nem?

A Jobbik bevállalja.

Nincs mese!
(Tudom, ez madöf lózung volt, de tőlem lopták a sumákolók.)

radala 2010.03.17. 15:23:11

@Stilgar: Szerintem a Nemzeti gárdák az állami eröszakmonopolium részei. Ha a Gárda nem erőszakszervezet kezdemény, akkor nem félek tőle, de ha valóban céljuk a rendteremtés, akkor igen. Ne tegyenek rendet nem az ö dolguk.
Nem igazán tudom a rendöröket kik hogy milyen szinten képzik, de szerintem egy hatékony, tisztességes rendőrség a megoldás. Én a polgárőrséggel sem nagyon szimpatizálok. Szerintem a rend teremtés az egy szakma, csinálják azok, akikre ez tartozik. Abból, hogy a magyar rendőrség momentán szar még nem következik, hogy jóskának/pistának kell rendet tenni.
A témához.
Nagyon hasonlóan áll az MDF meg az LMP. Nyilván BP lista nagy elöny, mert igaz, hogy csak 16,8 % az országnak, de a potenciális szavazóknak szerintem legalább az egyharmada. szóval szerintem látszólag az mdf:lmp 55:53, de a valóságban 55:70.
A dologhoz tartozik, hogy ha mind a ketten elérik a 100-at akkor mind a kettő eléri a 0 esélyt jó eséllyel.

Mitya Ivanov 2010.03.17. 15:35:43

@jjulie: ha eddig nem értetted az egészet, akkor azután sem fogod, hogy leírom az általam adott meghatározást.
De ha nagyon akarsz játszani, akkor csak szólj, aztán a végén eljutunk oda, hogy mi az, hogy ember, meg mi az hogy érzés, meg mi az hogy Magyarország.

nem lájkolom az ilyen felfogást, fúj

Mitya Ivanov 2010.03.17. 15:36:48

mostl inkább az érdekel, hogy vajon lesz e az LMP-nek listája a megyémben vagy sem. Szerencsére az MDF-nek nem lesz.

Stilgar 2010.03.17. 15:38:50

@radala: Az én meglátásom is hasonló. Suszter a kaptafánál. Egy gárda gyűjtse össze azokat akik úgy érzik, hogy összetartoznak valami mentén. Ne legyen fegyveres erő. Rendet teremteni eddig sem próbált meg, hiszen csak egy társadalmi szervezet. Tartson megemlékezést, adjon vért, menjen a gátakra segíteni, ha kell. Tartson akár alaki kiképzést, vagy vegyenek fel a soraikból rendőröket, katonákat, csendőröket, nem igazán féltem a fene nagy demokráciát tőlük. Érdekes az MHSZ-től nem rettegett így senki, pedig még lövészeteket is tartottak rendszeresen. Sokkal jobban félek attól, hogy a rendőrség élére (melynek jól kellene működnie mindenki szerint) a hírek szerint Pintér Sanyi bátyánk kerül. Ugye nem kell kommentálnom, hogy nem hiszem, hogy ez így jó lesz!

jjulie 2010.03.17. 15:49:12

@Mitya Ivanov:

értem, majd te ki állsz középre is kijelented kinek elág nagy a magyaridentitása, kinek nem elég nagy, és eszerint fölcimkézed őket, és aztán más más megitélés alá esenk

vagy mire kell ez neked?

ubul2000 2010.03.17. 15:49:47

@radala: ekkora ökörséget régen olvastam

ubul2000 2010.03.17. 15:56:30

@iii: belinkelnéd, mert 15:55-kor nem találtam ilyet

radala 2010.03.17. 15:59:38

@ubul2000: Örülök, hogy tetszett:-)

gauche caviar 2010.03.17. 16:50:53

na, visszenéztem, hátha a lelkes ddance mond valamit arra, hogy csattantak pofival bele a saját kakájukba az lmp-s csalót kiabálók (ddance szintén) de hát erre most nem nagyon van válasz.
Pedig lenne mit mondani...
Csak most valahogy ninc shőbörgés, nincs nagy felcsattanás, meg telitorokból szebb jövőt.

Na, ha a jobbiknak válaszokat kell adnia akkor ennyire futja? ha nem csak egyiárnyú a kommunikáció akkor már nincs muníció, agykapacitás, szellemi színvonal?
Nem szar érzés jobbik hívők, hogy egy ennyire brutál tiszta helyzetben kaptatok be egy ekkora nagy cukros f@szt?
A párt többi témája is ilyen megalapozott?
Roma kérdésekben is ennyire megalapozott szakvéleményt nyomattok? Az elszámoltatás is ilyen minőségi lenne?

Valamit kéne azért rá böffenteni, mert ez így most durván ciki....

flort 2010.03.17. 17:17:47

@Stilgar: a kedvedért utánnanéztem (a saját honlapjukon).

Tehát:
"A Mozgalom nem minősül társadalmi szervezetnek"
"pártok és határok felett álló önvédelmi szövetség"
"Van, akinek a testi adottságai jobbak másokénál, ő majd élen jár a vitézségben és példát mutat a többieknek"

Továbbá: parancsnok, formaruha, mozgósítás, század, országos főkapitány stb, stb, stb.

Ez lenne a parlagfűírtásra, véradásra felkent szervezet?

U.i. ha ráuntál Szinpetrire, ugorj át Galgagyörkre! Két napra. Na?

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.17. 18:32:27

@flort:
Olyan világot élünk, amikor mindenki más, mint aminek mondja magát?
Az MSZP is minden, csak nem magyar, nem szocialista, és nem párt. A szadesszal még cifrább volt a helyzet. ráadásul, ők formaruhát sem öltöttek/öltenek, hanem megbújva rombolnak.

2010.03.17. 18:33:32

@ubul2000: Nem kuruc, hunhir:
Újabb csaló pártot buktatott le a Jobbik
hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=27914

Ebben az esetben persze igazuk van, csak a felvezető cím hamis. Persze ez lehet a hunhir hibája is.

2010.03.17. 18:39:18

@Stilgar: Az megint egy más tészta, hogy nem elég biztonságosak a cédulák. Itt arról van szó, hogy néhány hibásan kitöltött cédula miatt hamisan gyanúsította meg ellenfelét a Jobbik, a "tiszta erő". Persze, ezt a segédcsapatai tették meg, úgyhogy nehezen lehetne perelhető.

jjulie 2010.03.17. 18:47:41

@Epikurosz:

és te vagy a kis nyilas misi aki csalodott a felnőttekben

Bence24 (törölt) 2010.03.17. 18:59:40

A ma esti utolsó adatok szerint fej-fej mellett áll az MDF és az LMP 62-62 jelölttel és 11-11 listával. (Igaz, az MDF-nek van 3 listára való haszontalan közös jelöltje.) Kíváncsi leszek a holnapra.

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2010.03.17. 19:46:23

@discretio: Nem azt mondtam hogy a többségnek nem jó, sőt látjuk az embereknek néha mi a jó. És lebecsültnek se érzem. félreérted.

gnuh 2010.03.17. 20:19:41

Juj, de megnézném, amikor bűnözés sújtotta területeken - amikor kétszáz km-es körzetben egy rendőr sincs - megtámadnának valakit itt a sok okos gárdaellenző közül, hogy akkor miket sikítanának! Vesszen a Gárda, mi? Őket hívnátok elsőként, ha ismernétek a vidéki helyzetet, belvárosi idióták, ott a tévéfotelben!

gnuh 2010.03.17. 20:33:23

Rokonaim élnek ilyen helyeken, a rendőrség egy ilyen bejelentést vagy nem vesz komolyan, vagy nem érdekli! Ha hazudni akarnék, akkor azt mondanám, nem kívánom senkinek azt, hogy rettegve várja a négy fal között, hogy mi történek esetleg éjszaka. Ja, és a gyerekeket úgy kell elindítani iskolába, hogy vagy többen legyenek, vagy legalább egy felnőtt kísérje őket, de ez sem garancia arra, hogy minimum nem szólogassanak be nekik a cigányok (mondom a minimum). De mit tudnak olyanok erről, akik életükben nem lépték át a kényelmes (és még! biztonságos) belváros határait (ez csak képletesen írtam a gyengébbek kedvéért. Szóval lehet itt gárdázni ezerrel, de vagy megvéded magad vidéken, amiért téged viszont elvisz a rendőr, vagy hívod a Gárdát (most nehogy egyesek összecsinálják magukat)!

pallo 2010.03.17. 23:33:39

@jjulie:

Kit idézzek ha nem a szóban forgó párt fővárosi elnökét, ő gondolom csak látta mi a helyzet: "törvényes eszközökkel az MDF-nek már nem lehet budapesti listája" [Lévai Zoltán MDF (volt) budapesti elnök

Feanor 2010.03.18. 01:11:33

LMP: az aktuális valasztas.hu adatok alapján 11 területi már megvan ha minden simán megy a bizottságokban és nincs több jobbikos trójai cédula.

Békés Fejér Nógrád Vas ami billeg, de ezek közül Fejér tűnik csak igazán kétesnek. Úgy tudom a többi megyében a ráadás gyűlik.

klackner 2010.03.18. 03:15:58

Újabb nap telt el - és még mindig nincs meg az LMP hetedik területi listája...

Feanor: a "Békés, Fejér, Nógrád, Vas billeg" azt jelenti, hogy ezekben a megyékben még egyetlen jelölt sem adta le a cédulákat?

Feanor 2010.03.18. 07:26:48

@klackner: mint irtam, 11 területi már le van adva. Belsős infó, hogy az említett 4 db területin kívül a többi leadásra vár, ráadást gyűjt. Említett 4 db megyében van most 3/4 elempé stáb, nagyot hajrázva. Ott is változó, pl Nógrádban már 1 le van adva, egy-két másikban pedig ma lesz egy leadás.

Diocles 2010.03.18. 11:00:50

@Feanor:

Fejér mitől ilyen nehéz?
Azt még megérteném, ha mondjuk Nógrádban vagy Békésben nem lennének meg a cédulák, lévén ezek "vidékies" körzetek (most nem akarok megbántani senki, de kevés iparral, kevés várossal, kevés értelmiséggel), de Fejérben ott van Fehérvár, mint az ország legnyugatosabb városa, meg Dunaújváros, mint volt szoci fellegvár, rengeteg kiábrándult balossal.

Érthetetlen.

drótostót 2010.03.18. 11:38:23

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2010%2Fvalasztas%2Fkopogtatobiznisz%2F

Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje egy március eleji sajtótájékoztatóján azt mondta az Indexnek, hogy a várost "sáskakommandók" tarolják le [10]. Ezek "egyik pártnak sem gyűjtenek, csak lerabolják a terepet". Szerinte "vannak kifejezetten erre szakosodott vállalkozók, akik ezeket a cédulákat begyüjtik, és az utolsó pillanatban, ha valakinek kell, mert nem tudta összegyűjteni a 750-et, dupla áron eladják".

Lévai, akit azután zártak ki az MDF-ből, hogy az MDF szorult helyzetéről és az SZDSZ-szel kötött megállapodás felmondásáról beszélt [11] az Indexnek, kizárása után adott nyilatkozatában azt mondta, "törvényes keretek között már lehetetlen a listaállítás [12]".

mi az, hogy dupla áron? az MDF eddig is vette a kopogtatócédulákat?

pannonfunk 2010.03.18. 14:10:29

@drótostót: Milyen jól informált a Bokros.

A Daily Mailben volt képes vicc a bulvároldalon, amikor Harry 21 éves lett, először megy kocsmába, csapos megkérdezi:

-Hi Harry! The usual one?

Az a dupla ár kicsit hajaz erre :P

Mizantrop 2010.03.18. 17:30:55

Ma délutáni-esti állás szerint - ha mindenkit nyilvántartásba vesznek - legalább már 14 LMP-s területi lista állni fog a 20-ból.
Ahol még szükséges leadás: Jász-Nagykun, Nógrád, Vas +1-1 oevk., Békés, Csongrád, Fejér +2-2 oevk.
Szerintem az LMP-nél keddre meglehet az országos lista.

kistalos 2010.03.18. 17:36:27

@Mitya Ivanov: mondjuk a névtelen feljelentés az elég bides. Sokkal inkább, mint az, hogy félig kitöltött cetlikre utólag írják rá a jelölt és a jelölő szervezet nevét. Sokat adnak le úgy. Van aki a jelölt nevét se tudja és ha leadóhelyen dobja dobozba, az se tudja neki megmondani. Simán lehet, hogy ilyeneket gyűjtött össze, akit feljelentett az apja (ez is szép). Ilyenkor jön a kérdés: Cui prodest? Kinek az érdeke?

Feanor 2010.03.18. 21:48:36

@Diocles: Fehérvár még csak csak ment, de dunaújváros volt a gázos. Most úgy néz ki megvagyunk, sőt lehet hogy 3-4 evk meglesz ott.

Szerintem Fehérváron az lehetett a gond, hogy tudtommal pl. az 1. evkban 22000 választópolgár lakik (hallomásból van az infó, lehet h. nem pontos), és ha itt is hozta a 11k-t a Fidesz akkor elég szűk a maradék mozgástér.

Hozzátenném hogy az én tapasztalataim alapján nem az számít hogy milyen a körzet hanem hogy milyen a jelölt és a kapcsolódó aktivisták. Olyan helyen ahol ismert közéleti szereplő a jelölt, könnyen jön. Ott ahol sok az aktivista és/vagy jó a helyi koordinátor, könnyen jön. Nagyon sokan vannak akik fel sem fogják mire való a szelvény és az első embernek odaadják. Ha valahol volt 10 aktivista a postázástól kezdve és rendesen végigkopogtak, ott nem volt gond.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.19. 15:56:35

A valasztas.hu-n John Emese neve mellett az szerepel, hogy nem indulhat. Lehet tudni, hogy miért?

Mitya Ivanov 2010.03.21. 08:32:39

@Fedor: a rádióban azt mondták, hogy túl sok érvénytelen szelvénye volt, és nem lett meg a 750.
Ugyanez a helyzet Herényivel is, nála még halottakat is említettek. Pont ma jutott eszembe egyébként, hogy John Emesének az időközi önkormányzati választáson is volt valami problémája az ajánlásokkal.

Mitya Ivanov 2010.03.21. 08:34:49

@Mitya Ivanov: közben látom, hogy Herényit engedték indulni, ezekszerint mégsem volt annyi halott. :)

SunySanyi 2010.03.23. 09:30:43

Szép jó reggelt.

Első bejegyzésem a világhálón, amit az alábbi index cikk inspirált:

index.hu/belfold/2010/valasztas/jeloltek/

Annak is azok a mondatai ahol a szerző megvilágítja, hogy annak függvényében melyik párt hány megyei listát tudott állítani, kell neki a "teljes lefedettséghez" (azaz 19+1 megyei lista) képest több százaléknyi szavazat adott százalékos eredmény eléréséhez.

Eszerint például a Civil Mozgalomnak ahol van listája 10% feletti eredményt kellene elérnie a bekerüléshez, és az 1%-os küszöb megugrásához is 1%-nál nagyobb arányban kellene szavazatokat gyűjtenie.

Miután azzal kapcsolatban, hogy kire szavazzak úgy, hogy szavazatom ne vesszen el - és elveimmel se kerüljek ellentétbe - még mindig nagy bajban vagyok, most felmerült bennem alternatívaként, hogy az új indulókat akkor is hatékonyan támogathatom, ha elérik az 1%-ot és jogosultak lesznek állami támogatásra. Ez a siker szervezett poltikai erőként történő megmaradásukat segítené, így egy szavazópolgár számára is értelmes cél ebbe a helyzetbe juttatni őket.

Feltételezem, hogy nem én vagyok az egyetlen ember aki ebben a cipőben jár. A torokgaborelemez.blog.hu gazdája, nagyra becsült politikai elemző társunk, bennünket segíthetne döntésünk meghozatalában az alábbi vonalak mentén történő elemzéssel:

1. Várja ki a végleges listák kiadásának időpontját
2. Ossza fel a 3 kispártot poltikai ízlése szerinti oldalakra (hogy ne csak liberális, hanem magukat konzervatívnak valló polgártásraink is jobban eligazodjanak.)
3. A linkelt cikkben leírtakhoz hasonlóan - a már jól bevált táblázatos formában - mutassa ki, hogy az egyes kispártoknak az adott választókörzetekben (ahol listájuk van) hány %-os eredményt kellene elérniük ahhoz, hogy a) bekerüljenek a parlamentbe és b) elérjék az 1%-os támogatási küszöböt.
4. Ha létetzik arra eszköz/modell, hogy a 3. pontban kimutatott %-ok az egyes választókerületekben konkrétan hány szavazatot jelentenének (ebben nyilván van valamennyi pontatlanság, de nagyon hasznos szám lenne), akkor ez is bekerülhetne a táblázatba.

Ha ez a táblázat elérhetővé válna a blogon, akkor aki bizonytalan szavazatának leadásában és nem szeretne egyik biztos befutóra sem voksolni segítséget kapna abban, hogy a számára helyben elérhető "alternatív pártkínálatból" a helyi viszonyok ismerertében melyik pártra leadott szavazata hasznosul a legvalószínűbben.

Számomra a távolmaradás nem lehetőség, és remélem, ha lesz egy ilyen kimutatás, akkor sorstársaim nagy része is elmegy majd szavazni és olyan módon voksol, hogy egyrészt egyénileg elégedett lesz szavazata hasznosulásával, másrészt elősegíti a politika szintjén lassan elkezdődni látszó változás továbbhaladását.

keating 2010.04.02. 13:28:48

Tényleg lehet más a politika Kóka Jánossal?
hvg.hu/itthon/20100401_koka_janos_szdsz_lmp

a szocialisták helyett inkább az MDF!
www.youtube.com/watch?v=JH7gx9q70JM
süti beállítások módosítása