Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
18:22

A Népszabadság értesülései szerint Bozóki András, Cserhalmi György, Elek István, Fleck Zoltán, Hankiss Elemér, Lovasi András, Novák Péter és Szabó Győző is szerepel majd az LMP országos listáján, méghozzá a szimbolikus-támogató részben, azaz nem befutó(nak gondolt) helyeken (a Népszavában amúgy február elején már beszélt ilyesmiről a párt listavezetője). A névsor érdekes: politikailag a Gyurcsány-kormány volt kulturális miniszterétől, a Fidesz-alapító Bozóki Andrástól az MDF egykori országgyűlési képviselőjéig, Orbán Viktor volt főtanácsadójáig, Elek Istvánig ér (ritka helyzet, hogy Gyurcsány és Orbán volt választottai egy pártlistán szerepeljenek) - bár az elemzést nehezíti, hogy sajnos egyik kedvenc színészem, Szabó Győző ideológiai pozíciójával, töredelmesen bevallom, nem vagyok teljesen tisztában.

A hír – ha igaz – az utóbbi időszak talán legátütőbb történése az LMP-vel kapcsolatban, ami önmagában is sokat elmond a párt eddigi kampányáról. Az MDF kabaréba illő, önsorsrontó politizálásának köszönhetően az új politikai erő hatalmas lehetőséget kapott: ha képes lenne mindenhol területi listát állítani, a három biztos bejutónak gondolt párt jelentette választékot elutasító szavazók könnyedén parlamentbe küldhetnék. Feltéve, ha tudnának róluk, ha látnák őket, ha egyáltalán felmerülhetne a nevük.

Ebből a szempontból a nagy nevek bedobása nem rossz ötlet, még egy olyan párt esetében sem, amely korábban erényt próbált kovácsolni a máshol már megismert, kipróbált emberektől való tartózkodásából. Az LMP furcsa elutasító magabiztosságát soha nem értettem: lehet ugyanis értelmes középút a teljesen hiteltelen politikusi újrahasznosítás és a zéró befogadás között – ahogy erre a Jobbik már példát is mutatott. Míg a volt politikusok beazonosíthatóvá teszik a politikára fogékonyak körében a pártot, Lovasiék jelenléte egyrészt felhívhatja az LMP-re a figyelmet olyan közegben is, ahová nagy eséllyel amúgy nem juthatnának el, másrészt pedig sok bizonytalan szavazó döntését segítheti, orientálhatja kiállásuk.

Feltételezem, hogy az LMP nem eldugni, elrejteni akarja őket, s a kampánytervekben valamikor szerepel majd bemutatásuk. A kérdésem csak az, hogy nincs-e már későn? A választási iroda aktuális adatai szerint a pártnak ebben a pillanatban nulla darab bejelentett jelöltje van, amely még az MDF gyengécske 11+7 jelöltjéhez képest is szerény teljesítmény. Márpedig, ha az üres oldal oka nem a párt kivárása, miközben már tornyokban állnak az ajánlószelvények, akkor az is megeshet, hogy nem lesz országos lista, ahová az ismert neveket majd fel lehetne írni.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr971790227

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Válasz 4. rész: Az írott források: 2010.02.26. 16:34:09

1. rész Az írott forrásokkal talán a legegyszerűbb a helyzet, szinte ugyanolyan egyértelmű, mint a szóbeli hagyomány, néprajz esetében. Minden egyes középkori magyar és nemzetközi krónika, levél, feljegyzés, ima, stb. kivétel nélkül szkít...

Trackback: Kinek lehet a szövetségese az LMP? 2010.02.25. 19:06:49

Az LMP a Parlament előtt figurázta ki az MDF-et, jogos kritikákat fogalmazva meg a pártelit zavaros ügyei és hitelessége kapcsán. A lassan már szentté avanzsált Bokrost sem kímélték. Ezzel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The General 2010.02.26. 00:13:51

Szerintem ennek a "celeb-listának" különösebb jelentősége nincsen. Valószínűleg nem fognak az ismert arcok plakátokról visszaköszönni, legfeljebb lesz egy egyszerű bejelentés, honlapon lehet róluk pár szót olvasni, hogy miért is LMP, s végül 100-120. hely környékén lesznek a listán. Kb mint az EP választásokon, azzal a különbséggel, hogy ott rövidebb volt a lista, könnyebben ki lehetett szúrni az ismerős neveket még akkor is, ha valaki lemarad a hírről, hogy ők is rajta vannak. Bár elképzelhető, hogy szereznek pár plusz szavazatot, s szerintem ha meglesz nekik a 20 területi lista, akkor 5% körül lesznek, és ott bizony minden szavazat számíthat.
A kommenteket végigolvasva érdekes tanulság, hogy a Jobbik ezzel az LMP=SZDSZ(zsidók) párhuzammal próbál szavazatot szerezni balról. Majd kiderül hogy alakul, én nekik szurkolok.

Bona Fides 2010.02.26. 00:14:30

@Treuga Mei: És ez egy ördögi kör, egy öngerjesztő folyamat. Ma már a Jobbik mögött is ott állnak a támogatók, akik elvárják majd a szívességet.
Majd az LMP-t is elérik, az pedig vagy megszokik, vagy megszökik.

Treuga Mei 2010.02.26. 00:15:11

@szorokin: Értem én, azt akartam jelezni, hogy az LMP és a JOBBIK közt akadnak hasonló alapvetések, bár az egyik programja a "mocsokcigányokdógozzatoknelopjatok" letisztult fordulatában tetten érhető, a másik - lehet, nem elég politikusan - összetetteb választ ad.

sárkányfő 2010.02.26. 00:17:06

@Bona Fides: A politika bár fontos, de messze nem ér annyit, hogy elköltözzem miatta. Én már beláttam, hogy az én életemben radikálisan minőségjavulás nem fog bekövetkezni a magyar politikában. Ahhoz ugyanis az egész országnak, a kultúrának kéne megváltoznia.

Vénveterán 2010.02.26. 00:17:13

@[nev]: "oké, de ugye itt egyeseknek a családját kiírtották, és ők nem akarják ezt ilyen egyszerűen lezárni. hogy spongyát rá. hanem a zsidók akarnak emléknapot. és nem értem miért ne lehessen. "

Ehhez csak annyit, hogy semmi akadályát nem látnám, ha végre a többség számára talán nagyobb jelentőséggel bíró trianoni tragédiáról is megemlékeznénk legalább jún. 4.-én! (Olyan médiavisszhanggal mint a holokausztmegemlékezéseknél)

A témához annyit, hogy az LMP-nél nem látom az "utat", honnan jön mit képvisel karakteresen és mit akar elérni(racionálisan), és még csak egy jellegzetes arc sincs. Vagy legalábbis nagyon homályos a kép számomra, elég sok téren. Régi pártok politikusaival és a holdudvaraival kapcsolatban(akik átjönnek) szintén egy skizofrén helyzet van. Nem kérünk belőlük, de mégis itt vannak, hogy a nevükkel segítsenek.

Bona Fides 2010.02.26. 00:21:22

@ó jaj: Nem internetes fórumról, hanem igényérvényesítési lehetőségről beszélek.
Most lehetőségem van szavazni, de választékom nincs, csak egy pártra szavazhatok, ha nem akarom, hogy kilopják alólam az országot, vagy a szélsőségesek kezébe kerüljön a hatalom.
Nincs módom leckéztetni a régi hibákért, mert életbevágóan fontos, hogy nyerjen és tegyen végre valamit.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.02.26. 00:22:03

@Treuga Mei:
ha jól látom...
szerintem kb ua-t gondoljuk
+
azt hiszem nem volt, nincs és nem is lesz vita köztünk
:)

Treuga Mei 2010.02.26. 00:24:45

@Bona Fides: A kérdés csak az, mit tekintünk etnikai, és mit általánosabb szociokulturális tényezőnek. Az pedig alapos vizsgálat tárgya kell legyen.
Alaposabb, mint a JOBBIK-é.

panelburzsuj 2010.02.26. 00:25:37

@ó jaj:

"Nem szokás nálunk a belső kritika ..."

Hát ez ez ilyen sajátosan értelmezett keresztény értékeken kikulturálódott nemzet. Mindent a maga helyére: a mea culpa a templomba való ...

panelburzsuj 2010.02.26. 00:27:29

@panelburzsuj:

Merthogy a belső itt kezdődne, ennen magam ösmereténél ...

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.02.26. 00:27:51

@Treuga Mei:

te meg tudnád mondani nekem, h
sarius miaf@szt nem értett nálam ..,
ill. mit nem AKART érteni ??

Bona Fides 2010.02.26. 00:28:37

@Vénveterán: És akkor jobb lesz, ha megemlékezünk Trianonról? (Ami egy mocsokság volt egyébként.) Én úgy gondolom, hogy most a gazdaságot kell fellendíteni és a nagy elosztórendszerek reformját kell megoldani. Kedvezőbb helyzetben nyugodtabban, türelmesebben, higgadtabban lehet megoldani az ideológiai problémákat.

sárkányfő 2010.02.26. 00:30:08

@Bona Fides: Igényérvényesítésre valóban nincs túl sok lehetőség. Marad az igények jelzése. Ez nem sok, de még ennek sincs gyakorlata.

Treuga Mei 2010.02.26. 00:31:03

@Ragyás Tóni: A felháborodásodat értem. Valóban fölmerülnek hitelességi kérdések is egy pártvagyonban és infrastruktúrában a régi elnyomóval kuntinuus, eszmében "új" párt megnyilvánulásában, miközben valóban nem tisztázta (szavazatoptimalizálási pragmatikus praktikákból) a viszonyát a múlttal. Ez visszás.Abban is igazad van, hogy a jelen generációit felelőssé tenni apáik _bűneiért_ (ezt nevezem én holokausztozásnak) szintén nem bölcs. (Bár az sem az, ha valaki megtagadja polgártársaival szemben az együttérzést. Nem a bűnbánatot, arra a ma élők közül keveseknek van okuk.)
Engem mégis érdekel a holokauszt. Számos érdekes és fontos jelenlegi társadalmi eseményt árnyal, amint épp a már említett kitelepítés is - a lelkifurdalás miatti önfelmentéstől a jelekorra is átörökített antiszemitizmus, xenofóbia és sovinizmus forrásaiig.

Bona Fides 2010.02.26. 00:31:14

@Treuga Mei: Miért? A Jobbiknak van egyáltalán bármilyen, akár nem alapos vizsgálata?

sárkányfő 2010.02.26. 00:31:40

@panelburzsuj: Nem csupán a mea culpáról van szó, hanem a konstruktív kritikáról, de lényegében egyetértünk.

Treuga Mei 2010.02.26. 00:33:07

@Bona Fides: Igen, már most látni vélem jeleit... ha nem is a korrupciónak, de kis megalkuvásoknak...

panelburzsuj 2010.02.26. 00:35:36

@ó jaj:

Attól lenne konstruktív, hogy nem ellökni akarom magamtól, hanem megreparálni, amennyire lehet. Mertghogy egybe tartozunk.

Mint ahogy magamat se aprítom miszlikbe, ha valamit eldurrantottam.

[nev] (törölt) 2010.02.26. 00:39:55

@Treuga Mei:
legyen minden ami szellemi, ingyenes, forradalmi, és közösségi. a szellemi javaknak árazzunk be nullára, mert csak az anyagi javaknak van értékük. ez ugye a materializmus. ez a legyen ön is (civilizált) kommunista projekt.

ez vezet el a munkásosztály győzelméhez. és itt a média-munkásosztály meg azt mondja, hogy a kultúrában ne legyen közvetlen eladás, mert van egy réteg, amelyik nem képes előállítani olyan kulturális termékeket, amikért mások fizetnek 1 centet. oké. de nem értem, hogy miért kellene ezt kizárni. hátha van olyan, aki mégis csak képes. hátha lenne olyan közíró, akinek a blogjára valaki teszem azt előfizet. és nem értem, hogy az miért ne kapjon jogvédelmet, illetve azt se értem, hogy miért ne építse már be valamilyen másolásvédelmet. nem értem az lmp álláspontját. ők azt mondják, hogy ezeket a műszaki eljárásokat törvényekkel be kell tiltani, és a megsértésükért vélhetően büntetést kell kiszabni.

az lmp álláspontja az, ha egy szerző alkalmaz valamilyen másolásvédelmet, akkor ő sértene majd ezzel jogot, őt fogják súlytani pénzbírsággal, esetleg börtönnel, aki pedig kulturális termékeket összemásolja azt pedig az államnak dotálnia kell. az alkotókat pedig büntetni. ez szerepel a programjukban. szerintem ez teljesen abszurd.

természetesen nem vagyok semmiféle közösségi megoldás ellen. legyenek önkéntes felajánlások, de ez ugye mégis csak az egyház logikája. és ezt természetesen meg kell engedni, de én nem nagyon hiszek abban, hogy a kultúrát lehetne építeni kizárólag az önkéntességre. ott van mondjuk a wikipédia. azt azért tudni kell, hogy őket a google támogatja érdekből. és egészen pontosan azért, mert a microsoft létrehoztt anno egy tudásbázist, és egy enciklopédiát, ez volt az microsoft encarta, és többek között ezzel szemben szerveződött a wikipédia. és ugye a google mostanában már nem volt érdekelt a támogatásban, ezért elzárta a csapokat, és csak többszöri nekifutásra döntött úgy, hogy mégis csak pénzeli a wikipédiát, de az messze nem egy független enciklopédia. én úgy látom, hogy a wikipédia csak részben épül az önkéntességre, és jelentős részben pedig az önkényre.

én úgy látom, hogy itt mindenki a monopóliumát félti. én meg liberális vagyok, azt mondom, hogy legyen az önkéntességre épülő közösségi kultúra, de ne zárjuk ki a piacot se. miért ne lehessenek 1-2-3 dolláros elektronikus könyvek, és újságok. képzeld el. ha az index éves előfizetési díja 1 dollár lenne, és lenne 1M előfizetője, akkor lenne 1M extra dollárja nobilis kristófnak, és abból elég jó pályázati rendszer lehetne csinálni, és nem kellene a napiszart kitennie szily lacinak a blogketrecbe. na most nobilis kristóf ilyet nem akar, és többek között ezért nem lesz ő a magyar murdoch sohasem.

de nyilván nem kell kizárni azt, hogy a piac az alkotásokat szponzorálja, és akkor a reklámok által ingyenes legyen valami, de abban hinni, hogy minden ingyenes lesz ugyanaz a naivitás, mint a kommunizmusban való vakhit. mert ugye ez a koncepció egy virtuális kommunizmus lenne.

Bona Fides 2010.02.26. 00:41:17

@Treuga Mei: Engem is érdekel a holokauszt, ezért nem tartom helyesnek a törvényi korlátozást, ami a kutatásnak is keresztbe tesz. Érdekel a "holokausztbiznisz" jelensége is, mert tanulságokkal szolgálhat.
Érdekel továbbá az antiszemitizmus-rasszizmus problémakör is. Ez utóbbi kettő önző módon azért érdekel, mert a bűnbakká tett célcsoportra való mutogatás elfedi a valódi problémát és ezzel gátolja a valódi probléma gyors és helyes megoldását. Érdekel továbbá, hogy a történtek ellenére miként lehetséges, hogy ezek az ordas eszmék terjedni tudnak?

Lazas 2010.02.26. 00:41:22

Nem tudom miért kell egy ilyen komoly blogon az lmp-vel foglalkozni, ennyi erővel Thürmeréket is elő lehetne venni, mert kb egy szinten van a két párt a színvonalát tekintve ( még ha a stílus meg a mondanivaló más is).

Treuga Mei 2010.02.26. 00:44:25

@szorokin: Nem t'om. Asszem, pont egy trenditől eltérő gondolatmenetednél vesztette el a fonalat, mert - gondolom - attól fogva az automatizmusok nem működtek: nem tudta, hová soroljon...
Szerintem tényleg nem értette. De lehet, hogy csak provokált.

Treuga Mei 2010.02.26. 00:47:40

@Bona Fides: Ööööööööööööö... hát nem tűnnek szociológusok kiscsoportos foglalkozásának...
(Egyébként vidéken, a mindennapi pokoltól dúlt területeken, ahol az egyetlen instrumentalizált _valódi közösségteremtő_ erő a gárda - minden megoldási fölvetést nélkülöző elitünknek hála - igen értelmes emberek is a vonzáskörükbe kerültek...)

szbi 2010.02.26. 00:49:04

Múltkorjában azt találtam kijelenteni, hogy ezen blogon a magyar átlagnál kevesebb az ökör és a provokátor.

Kijelentésemet ünnepélyesen visszavonom.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.02.26. 00:52:10

@Treuga Mei:
:DD

+ többiek:
további jó vitát népek !

Vénveterán 2010.02.26. 00:54:58

@Bona Fides: Erre visszakérdezhetnék ugyanígy a másik dologgal kapcsolatban is, vagy pl tényleg ez volt most a legfontosabb törvény amit meg kellett hozni az utolsó pillanatban?

De amúgy jogos, jelenleg a gazdaság talpra állítása az első. Na meg persze az oktatásban és a médiában is rendet kell tenni, hogy a jövő nemzedék fejében a helyére kerüljenek a dolgok.(ezt nem lehet elég korán elkezdeni)

Treuga Mei 2010.02.26. 00:59:35

@[nev]: A javakhoz férés nem csak anyagi kérdés. Ezt még Marx sem állította azért!
Az információhoz és a kulturához férés alapjogának deklarációjáról volna itten szó közvetve.
De tudom, a mai neoliberális kapitalizmusban egy masztodon (vagy egy mókuscickány?) vagyok a "szélsőbaloldali" anarchoszocialista nézeteimmel... pl. avval, hogy akinek nincs elég pénze, az is olvashasson, láthasson, hallhasson megfelelő minőségben mindent ugyanúgy, mint akinek van... Biztos érted most már, miért ne kapjon "jogvédelmet"! Mert evvel tömegeket foszt meg a hozzáférés alapjogától.
A piacról annyit, hogy a múlt héten hallottam Barenboim Chopin-játékát. Hát, mit mondjak... amíg a szopvjetek _torzították_ a versenyt mondjuk Richter favorizálásával, addig a Nyugat is kénytelen volt minőséget kiállítani ellene. Most már ez a gagyi is elmegy nagy tömegeknek a _piacon_, csak promóció kérdése az egész!
A "láthatatlan kéz" egy feltételezés volt. Egyre inkább látható, hogy csak itt-ott és néha működik!
Na, a szellemterületektől nem hinném, hogy épp azokban... (A szponzoráció nem kizárandó, mindeki elfogadhat ajándékot...)

[nev] (törölt) 2010.02.26. 01:04:37

@Vénveterán:
szerintem meg valahogy a háborúról kellene megemlékezni. első körben azt kellene szerintem megérteni, hogy a háborúban a legtöbb rossz dolog a helyzetből fakad, és nem az emberből.

a háborúban többnyire azért ölnek, mert háború van. és nem azért, mert a háborúban mindenki bűnös. most oké, hogy vannak akik nem épelméjűek, és azok a háborúban viszonylag könnyen képesek terrorizálni másokat, mert olyankor az emberek többsége félelemből cselekszik. de a félelem a háborús helyzetből fakad, és a többségnél ez a meghatározó.

a másik dolog. a földterületek elvesztése. szerintem ez is a háborúból fakad. de én értem, hogy van aki meg ezt élte meg sorscsapásnak. és igazat adok neked, hogy trianonnak legyen ugyanakkora sajtóvisszhangja, mint a holokausztnak. de szerintem ez már létezik, nincsen betiltva trianon.

szerintem egy közös háborús emléknap kellene. és akkor mindenki arra emlékezik, amire akar. szerintem a győzelem napját kellene közös ünneppé megtenni, amikor vége lett az európai fronton a háborúnak. és akkor kellene emlékezni az embertömeg, és földterület vesztésre. és akkor lehetne akár arról is beszélni, hogy milyen igazságtalan volt trianon. miért ne lehetne.

Treuga Mei 2010.02.26. 01:09:11

@Bona Fides: A korlátozást más okok miatt tartom szerencsétlennek. Önkényes ugyanis a tagadást tiltó törvény köre. Az örmény népirtást miért lehet? És a hutuk rémtetteit? És hol a határa a szólásszabadság korlátozhatóságának? (Mert evvel bizony átléptünk egy bűvös határt.)
Én amondó vagyok, aki a holokausztot bagatellizálja, egy rusnya kis pithecus, akiről érdemes mindig kimondani, hogy kicsoda. Az viszont, aki határt szab a - nem agresszív - szavak kimondhatóságának, veszélyt idéz a társadalomra.
Mert akkor most vajon bűnt követ el, aki azt állítja, hogy inkább négymillió-hétszázezer áldozattal számoljunk ötmillió- százötvenezer helyett, mivel a táborok fölszabadítását követő tifuszjárványok alatt elhalálozottak már nem közvetlenül a nácik tevékenységének eredményei?
Szóval: értem a törvény jogos motivációit (ezen a tájon mélyen a társadalomba ivódott néhány szennyes eszme), de nagyobb veszélynek látom, mint amennyire megoldásnak a megoldandó problémájára...

Treuga Mei 2010.02.26. 01:13:09

@Lazas: Lehet, hogy mégsem ugyanaz a színvonal.
Másrészt van egy alapvető válasz: mert ez TG blogja, és azon - a jogszabályok keretein belül - arról ír, amiről akar...

[nev] (törölt) 2010.02.26. 01:18:50

@Treuga Mei:
oké, de erre az a válaszom, hogy a szellemi javak a közintézményekben legyenek szabadon hozzáférhetők. a művházban.

de az, hogy nekem otthonra jöjjön minden ingyen, és a tartalomért ne kelljen már fizetni egy centet se, se általányban, se sehogy, miközben egyébként majdnem mindenért kell fizetni, szerintem ez egy farizeus álláspont. nem lesz komoly kultúra, hanem heccmajszterek lesznek helyette. illetve az van, hogy ugyanaz a hír megjelenik 30 napilapban, de ebből 29 esetben a lap úgy tudósít, hogy átveszi a másik írását, esetleg összegyúrja a híreket, szóval népmeseírás folyik valós hírközlés helyett.

a brit sajtóban például olvashatsz olyan elemzést, hogy a britek azért vettek részt az iraki háborúban, mert egyszerűen a sajtó nem tudta betölteni a hatalom ellenőrző szerepét, túl sok pénzbe került volna kimenni irakba, és túl kevés bevétellel kecsegtet, ehhez képest csöcsöket mutogatni meg rendkívül olcsó, tehát nem volt komoly sajtó, amelyik ellenőrizte volna a brit hírszerzést. és a britek úgy léptek be a háborúba, hogy fogalmuk sem volt semmiről. és ugye ez a sajtó ingyenesssé válásának a következménye. tehát az ingyenes internet éppen hogy gátolta az információ áramlást, helyette dezinformáció áramlott.

Ragyás Tóni 2010.02.26. 01:23:11

@Treuga Mei: a volt nejem szociológus/politológus, őt talán érdekelné ez a fajta kutatás. Engem nem. Van nekünk egy kismillio le nem zárt ügyünk, mégha a 20. századi magyar történelmet nézzük is. Engem a jelen érdekel és ebbe bele tartoznak a jelenlegi hatalmon lévő, illetve oda bekerülő pártok. Vagyis ezek vonzata. A jelen arról szól, hogy a regnáló pártok minden fronton igyekeznek elkerülni a felelősségre vonást. Tüneti kezelések jogszabályba ágyazva. Egyenlőre úgy néz ki, hogy mindenki, aki a jobbikra szavaz az fasiszta, de aki az szdsz-re az kikéri magának, hogy lezsidózzák. Szóval, ha kollektív, akkor legyen kollektív. Egyszóval ma aki jobboldali, főleg jobbikos, az csőcselék, az szdsz szavazói meg nem zsidók, és ezt kimondani se szabad. Van itt probléma elég...

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.02.26. 01:23:21

@[nev]: Szerintem tévedsz. A szabad másolással nincs baj, a szabad üzleti felhasználással van baj.

Furcsa, hogyha egy zenész alkot egy művet, akkor...

... az bármikor lehet az az érték amiért megveszed az MP3 lejátszót, a fejlhallgatót, a készülék gyártójának hasznot termel. De ebből a haszonból a szerző nem részesül
... ahányszor keresel rá, a google reklámokat jelenít meg, pénzt keres, de ebből a szerző nem részesül
... a mobilnetes letöltésért forgalmi díjat fizetsz de ebből a szerző nem részesül

Mindenki teljesen ingyen kereshet pénzt más munkájából, de te fizess, ha meghallgatod?

A szerzői jogot ennek a fordítottjára találták ki, ha az erdeti koncepciót követjük, fizetne az MP3 lejátszó gyártója, a google, és a net szolgáltató is azért mert pénzt keresett az adott művel, te viszont ingyen másolhatnál.

HA egy autógyár keres pénzt azal, hogy egy irodai programot olcsóbb használni mint az írógépet a könyvelésnél, azért fizessen.

De a diáknak otthoni használata legyen szabad felhasználás.

Ez a vonatkozó jogszabály eredeti szellemiségéből következik, DE nem zárja ki az alkotónak való önkéntes fizetés lehetőségét, a supportból való bevételeket, a programhoz kacsolódó online szolgáltatások értékesítését, stb...

Ergo: A Windowst otthora feltenni lehet szabad felhasználás, a windows update servereit terhelni, stb. már fizetős szolgáltatás lehet (aminek díjából a fejlesztő akkor is részesülne, ha a windows updatet nem a fejlesztő üzemeltetné).

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.02.26. 01:26:59

@[nev]: Most látom az újabb írásodat, ha az eszköz gyártó, net szolgáltató fizet hiszen Ő húz hasznot a te szabad felhasználásából, és ezzel ellentételezi a szerzőnek azt, hogy te szabadon másolsz az nagyon nincs ám ingyen, hiszen a termékek árába beépül.

Ugyanakkor a közcélú, nonprofit és a magánhasználat kérdése megoldódik.

[nev] (törölt) 2010.02.26. 01:33:05

@Treuga Mei:
a probléma az, hogy európai unió területén csak a fasizmus vezetett el szisztematikus népírtáshoz. se a feudális lét, se a kapitalizus, se a kommunizmus eszménye nem eredményezett népírtást. ha leszűkítjük a teret az unióra. akkor ez a helyzet, hogy itt a fasizmus az, amivel szemben keményen kell fellépni. és ugye, hogy egy eszmét engedünk, vagy tiltunk az ugye alapvetően politikai kérdés. és az európai unió pedig egy politikai szerveződés. ennek ez az oka.

[nev] (törölt) 2010.02.26. 01:36:21

@TheElf:
én nem akarom ezt eldönteni. hogy most a lejátszóba építsék be az árat, vagy az internet szolgáltatásba, vagy legyenek reklámok, vagy mégis csak kelljen direktben fizetni, vagy mégse kelljen jönnek az önkéntesek, vagy az alkotó mondja azt, hogy már van annyi pénze, hogy neki az elég, inkább sokan olvassák a műveit, és ezért ingyen adja. ez mind lehessen. de eladni is lehessen. ne vicceljünk már. az lmp azt mondja, hogy a direkt eladást minden eszközzel korlátozni kell. ez az koncepció ultra brutálisan piac ellenes, és szerintem kultúra ellenes is.

Ragyás Tóni 2010.02.26. 01:38:01

@[nev]: Óriási tévedésben vagy barátom. A kommunizmus sokkal több áldozatot szedett, mint a fasizmus.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.02.26. 01:40:54

@PWD: Rossz a megközelítés. Elárulok valamit, a cigányok nem többet bűnöznek mint a magyarok, hanem máshogy. Rengeteg olyan bűn van amiről tudhatjuk, hogy bűncselekmény de elfogadjuk mert elfogadhatónak érezzük.

Közlekedési bűncselekémyek, mások veszélyeztetése, adózással kapcsolatos stiklik, egyes gazdasági bűncselekémyek, szerzői jog megsértésével kapcsolatos stiklik...

És persze akadnak nagyobb, nem elfogadott bűnök is, vesztegetés, hűtlen kezelés, hanyag kezelés, sikkasztás és társai.

A cigány kérdést sokkal egyszerűbb megfogalmazni: A cigányok hagyományos tevékenységének felszámolása, a cigányság erőszakos letelepítése konfliktushelyzeteket teremt.

A bűnüldözésben azért célszerű a cigány elkövetőket elkülönítetten kezelni, mert pl. a büntetőjogi mediáció folyamatába bevonni a cigányvajdát, mint a cigányság körében elfogadott vezetőt nem cigány elkövető esetén értelmetlen.

Ha a cigánynak az általa tisztelt vajda is elmondja miért tiszteletlen amit tett, hogyan kérjen bocsánatot és tegye meg amit az áldozat kér jóvátétel kapcsán, akkor annak viszont van visszatartó ereje.

Ha a hagyományos cigány kézműipar és az idegenforgalom összekapcsolt támogatása emel ki sok cigányt a jelenlegi helyzetéből, az csökkenti az ő körükben a bűnelkövetést, de nem hat a magyarra.

Ha cél, hogy munkából jobban éljenek mint segélyből és ennél fejleszted ezt az ipart, bevonod a vajdáikat a büntetőjogi mediációba, megfigyeled náluk minek van visszatartó ereje az megoldás.

A cigánybűnözés jobbik féle torz bemutatása viszont káros...

Ragyás Tóni 2010.02.26. 01:48:38

@TheElf: ennek egy része igaz. a cigány sokkal erőszakosabb, tehát az általuk elkövetett bűnök "jobban fájnak", de annyira nem lehetsz hülye, hogy azt gondolod, hogy a strciskedésből élő cigányoknak azt mondja a vajda, hogy hagyd abba és feladnak vele. Ha ránézel a dizsben szétverik a fejed.

Ragyás Tóni 2010.02.26. 01:51:44

elviszlek én téged pár helyre. Csak kibaszlak a kocsiból és kövér gáz. Ha kijutsz élve bármit fizetek neked. Aztán majd akkor mesélj...

Ragyás Tóni 2010.02.26. 01:53:48

annyira fogsz félni, hogy leszarod a lábad szárat. úgy megvernek, hogy nem lesz ember, aki felismer.

panelburzsuj 2010.02.26. 01:55:04

@Ragyás Tóni:

Fantasztikus az a természetesség, amellyel a kettős mérce ellen leginkább ágálók képesek különböző minőségeket összemosni. (És ez nem észképesség kérdése. És biztos nem független az ezotéria iránti fogékonyságtól.)

Csőcselék-zsidó.

Örülnöd kéne: 1990-ben még egymilliónál több zsidó szavazott a zsidópártra. Most meg ...

A csőcselékeket valamiért soha nem anyakönyvezték külön, és éppezért a jobbikos büszkén kivághatja: méghogy csőcselék! Bizonyítsd be!

Nehéz meccsek ezek, de nem adhatjuk föl.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.02.26. 01:55:17

@[nev]: Úgy gondolom, hogy sok tekintetben tévedésben vagy. Nem hinném, hogy a kommunizmusnak lenne annyi halálosáldozat mint a fasizmusnak, ebben még egyet is tudnék érteni... Sem abszolút értelemben, sem a lakosság százalékában, és valóban nem vezetett népírtáshoz.

De sajnos a feudális rendszerhez hozzá tartozott annak egyházi háttere, a boszorkányüldözések, az inkvizíció, az ellenreformáció viszont tartósan szedte az áldozatait. Csakhogy ezek előtt / mellett az egyház hasonló módon üldözte a zsidókat is (meg a pogányokat, eretnekeket, stb). Márpedig ha a feudális rendszerben az egyház is népírtással próbálkozott a zsidók ellen, akkor a fasizmus már nincs egyedül. Csakhogy a katolikus egyház tettei ugye nem áltak meg itt.

S uram bocsáss furcsának érzem azt, hogy a bűnbűnat fontosságát hirdető egyház számára e bűnök megbánása helyett számos más gondolat jut eszébe...

Példul olyanok, hogyha a rabolt vagyont elvették tőle, akkor neki kárpótlásul most több támogatás jár...

Hogy az emberek vallási és lelkiismereti szabadsága helyett az a fontos, hogy az ő elveiket kövessék a törvények.

A téma említése bűnbánat helyett sértődést, visszavágást szokott kiváltani.

A kommunizmus elvei elméletben megvalósíthatóak lennének áldozatok és diktatúra nélkül. A kereszténységre a reformáció óta akad számos tisztességes példa.

Az általad fasizmusként említett eszmerendszer abban tér el ezektől az ideológiáktól, hogy annak elméleti és ideólógiai alapjaiból törvényszerűen következik a faji alapú elnyomás és népírtás nélkül gyakorlatilag nem fenntartható.

[nev] (törölt) 2010.02.26. 01:55:33

@Ragyás Tóni:
még egyszer. az európai unió területén a kommunizmus nem vezetett el szisztematikus népírtáshoz.

a világban a komcsi zászlók alatt írtottak szisztematikusan népcsoportokat. sztálin nagyjából ugyanazt csinálta, mint hitler, és a kínai kulturális forradalomnak is rengeteg áldozata volt. de ezek az európai unió mai területén kívül esnek. tehát politikiai értelemben nem olyan súlyúak, mint a fasizmus.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.02.26. 01:58:31

@Ragyás Tóni: Minden népnek mgvannak a maga maffiózói, de a gondok jelentős része nem ezektől ered.

Aki uborkát, tyúkot lop mert kell a családnak és nem érzi bűnnek az visszatartható.

Ha pedig ezek az esetek a mediáció kapcsán könnyen megoldódnak úgy, hogy ne legyen folytatás, akkor jóval több ereje marad a rendőrségnek fellépni a keményebb bűnözők ellen. Akiknek tényleges életfogytiglan bőven belefér.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.02.26. 02:00:18

@[nev]: A területi különbségek nem igazak, és nem vagyok benne biztos, hogy a balti államokat nem érintette Sztálin tevékenysége...

Ragyás Tóni 2010.02.26. 02:05:48

@TheElf: Az a baj, hogy sokkal több erőszakot alkalmaznak, mint amennyi elég lenne. Nálunk nincsenek cigányok, mert nem települhettek be (balaton, idegenforgalom) pl betörtek a haverom boltjába és egy kallanytút kellett volna meghúzni, hogy vigyék a pénzt, erre spajszerrel szétvertek mindent.
Sok faluban annyira félnek a rendőrök, hogy nem is beszélnek. Lenyomják a torkukon a stukkert. Mondom, vannak faluk (sok) élve se jutsz ki.

Ragyás Tóni 2010.02.26. 02:08:59

@[nev]: Ugyan ugyan... Sorold el, hogy mennyi áldozata volt a fasizmusnak magyarországon és mennyi a kommunizmusban. Az egyik pár évig tartott, a másik egy fél évszázadig. persze csaltak, de még így is... Hidd el a kommunizmus vezet magasan.

[nev] (törölt) 2010.02.26. 02:23:40

@TheElf:
a katolicizmust szándékosan nem említettem, mert nem akartam ezt a frontot megnyitni. de a katolikus egyház nem folytatott szisztematikus népírtást.

az inkvizíció szerintem nem ugyanaz a kategória, mint a zsidó holokauszt. a katolikusok az "eretnekeket" tűzzel-vassal irtották, nyilván voltak feljelentgetések, és nyilván volt önkényes erőszak is. de ez egy vallásháború, egy adok-kapok, amiből elég sok volt az európai történelemben. de ez nem olyan, hogy egy népet le akartak radírozni a térképről. az európai unió jelenlegi területén ilyen csak a holokauszt volt.

persze nemcsak zsidó népírtás volt. volt örmény is, és ruandában is volt. és az amerikiában őslakosok is megszűntek létezni valahogy. csak ez mind az európai unió területén kívül esnek. és ezért ez az unió számára nem olyan fontosak. a holokauszt meg az unióban történt. ezért van kiemelt jelentősége.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.02.26. 02:33:27

@[nev]: csakhogy az eretnekek előtt a zsidókat is irtották ám tűzzel vassal, ami pedig egyértelműen népírtás.

@Ragyás Tóni: Ezt csoportja vállogatja, amelyiktől rendőr is fél, ahhoz menjen olyan kommandós aki nem fél.

Vagy uram bocsáss, ha a rendőrre veszélyt jelent a viselkedésük, nem lehet mást tenni legyen pár rendőrségi mesterlövés a környéken, elég lőszerrel a vita elrendezéséhez.

Ugyanúgy akkor, is ha magyar, ukrán, román, szlovák, stb. csinál ilyet.

Ragyás Tóni 2010.02.26. 02:40:47

@TheElf: tudod ezért a hsz-edért több ezer magyar vágná át a torkod. Ne az arcod legyen nagy, hanem költözz be borsodba. Vagy tolnába. A családoddal együtt... vagy akár a 8ba. Asszem öreg majd ott lenne mit megmutatnod... Fityingekért kapni házat. tied a világ. Mi meg majd figyelünk...

[nev] (törölt) 2010.02.26. 02:56:42

@TheElf:
a katolikus egyház nem a zsidó származást akarta leradírozni a térképről, hanem a zsidó vállást. én értem, hogy a vallást is nehéz letagadni, de ha nagyon muszáj mégis csak át lehet keresztelkedni, hagynak egy menekülő utat. de a származással nem lehet mit kezdeni. ezért volt durva a fasizmus. nem azt mondták, hogy írj alá egy papírt, különben fejlövés, hanem azt, hogy minden zsidónak fejlövés.

Ragyás Tóni 2010.02.26. 03:03:06

én egy majd 2m-es 110 kilós manus vagyok, volt nehézsulyú boxoló kiterjedt baráti körrel, de amikor megjelent 30 kancigány, menekítettem a csajomat, mert ott a dizsi közepén akarták megerőszakolni. Hívtam rendőrt, ki is jött. 1.5 órával később, mert annyira paráztak. Szóval, erről ennyit... Asszem öcsém, te még nem láttál igazán cigányt és egy klaviatúra harcos vagy. Vagy komplett degenerált.

[nev] (törölt) 2010.02.26. 03:13:26

@TheElf:
a népírtás mindenhol valamilyen totalitárius eszméhez tapad. ez az a felfogás, hogy valaki úgy akar első lenni, hogy nincs második.

ezen túl területi eltérések vannak, mert ez még kevés. mondjuk az mszmp totalitárius párt volt, de a kádár rendszerben nem folyt szisztematikus népírtás. szerintem egy totalitárius, nacionalista, és korporatív berendezkedés kell európában ehhez. a háború után ehhez ceausescu rendszere állt a legközelebb.

[nev] (törölt) 2010.02.26. 03:17:41

@Ragyás Tóni:
oké, de itt a probléma, az hogy vidéken nem járási (kistérségi) igazgatás van, hanem falusi, illetve megyei. tehát nem járási, hanem megyei kapitányságok vannak. és a megye nem tud elég gyorsan reagálni.

és ha megnézzük, hogy a politikai palettán kik mondják, hogy kistérségi igazgatás kell, akkor az jön ki, hogy éppen az szdsz mondja, és az mdf. a vidéki közigazgatáshoz a megye túl nagy, a falu meg túl kicsi.

Ragyás Tóni 2010.02.26. 03:24:40

@[nev]: nagyon nehéz ezt megoldani. Ezek a családok (nem magyar mintára) vannak 20-30an. Nem tudsz minden falura 200 rendőrt adni.
van egy valag kommandós haverom, nem érnek ki időben. Egy pillanat alatt eltünnek millio fele. A készenlét elmegy, ezek meg visszajönnek és minden megy tovább. stici, meg narkó díler mind. 600 mercikkel járkálnak tele fegyverrel. ki mer velük ujjat húzni?

[nev] (törölt) 2010.02.26. 03:31:07

@Ragyás Tóni:
ugye a liberálisok azt mondják, hogy városias (urbánus) igazgatás kell. vidéken az igazgatás székhelye egy mezőváros legyen. ahová a környező községek, és falvak is csatlakoznak. és akkor ennek a területnek legyen egy rendőkapitánya.

és akkor ez azt jelentené, hogy egy város(!), és a környező települések állnak szemben néhány faluban néhány családdal. így nagyobb eséllyel lesz rend, mint a jelenlegi rendszerben, ahol a rendőrségért a megyei, és országos szintekért felelős. illetve vannak a körzeti megbízottak. pont az a járási szint marad ki, amire a liberálisok szerint is, meg szerintem is a vidéknek szüksége van.

Ragyás Tóni 2010.02.26. 03:37:56

sajnos ez a helyzet... a polgármestereket is zsarolják. tudjuk, hogy van feleséged. szét csináljuk. agyonverjük a gyereked. mit csinálsz, nem szólsz egy szót se. elfordítod a fejed, ha látod, csak, hogy te ne járj így. a rendőrt is terrorban tartják, az se mer pofázni. ez van sok helyen... Szerencsétlen emberek ezért kapaszkodnak a jobbikba, hogy hátha a gárda megy arra, mert rettegsz elengedni a gyerekedet.

Ragyás Tóni 2010.02.26. 03:44:54

aki átélte ezt az nem tud statisztikai adatokra hivatkozni. Ha még láttál ilyen embereket, SOHA nem fogod elfelejteni. Ezek az emberek annyira félnek, hogy azt kínzás nézni is.

[nev] (törölt) 2010.02.26. 04:05:40

oké, csak ugye az szdsz évek óta azt mondja, hogy szűnjön meg a falusi önkormányzat. ami azt jelentené, hogy a "cigánybűnözők" a legtöbb helyen egy 20-30 ezres várossal és a környező falvak lakóival találnák szembe magukat.

ugye a liberálisoka azt mondják, hogy ezzel a járási igazgatással együtt lennének hatékonyak a roma integrációs programok, ami a roma gyerekeknek biztosítana egy viszonylagos jólétet. illetve adna nekik kulturális identitást. nem az szülőknek kell több segélyt adni, hanem a cigánygyerekeknek egyenlő esélyt az iskolában. és a bűnözőkkel szemben pedig a városnak kell fellépni, és persze nem elutasítva a falvak segítségét.

tehát ezeknek a programoknakegy 20-30 ezres mezőváros felügyelete mellett kellene folynia. és mindjárt több közmunka van, mert nem egy falut kell rendben tartani, hanem egy egész járást. és ezt mondja az szdsz régóta, és az mdf meg újabban. és erre mondja a fidesz, és a jobbik, hogy nem, nem, soha. ebből az alapállásból nagyon nehéz lesz majd bármit is tenni úgy, hogy ne ütközözzön a magyar vidék ez európai alkotmányos rendbe (!).

[nev] (törölt) 2010.02.26. 04:06:50

oké, csak ugye az szdsz évek óta azt mondja, hogy szűnjön meg a falusi önkormányzat. ami azt jelentené, hogy a "cigánybűnözők" a legtöbb helyen egy 20-30 ezres várossal és a környező falvak lakóival találnák szembe magukat.

ugye a liberálisoka azt mondják, hogy ezzel a járási igazgatással együtt lennének hatékonyak a roma integrációs programok, ami a roma gyerekeknek biztosítana egy viszonylagos jólétet. illetve adna nekik kulturális identitást. nem az szülőknek kell több segélyt adni, hanem a cigánygyerekeknek egyenlő esélyt az iskolában. és a bűnözőkkel szemben pedig a városnak kell fellépni, és persze nem elutasítva a falvak segítségét.

tehát ezeknek a programoknakegy 20-30 ezres mezőváros felügyelete mellett kellene folynia. és mindjárt több közmunka van, mert nem egy falut kell rendben tartani, hanem egy egész járást. és ezt mondja az szdsz régóta, és az mdf meg újabban. és erre mondja a fidesz, és a jobbik, hogy nem, nem, soha. ebből az alapállásból nagyon nehéz lesz majd bármit is tenni úgy, hogy ne ütközözzön a magyar vidék ez európai alkotmányos rendbe (!).

[nev] (törölt) 2010.02.26. 04:07:19

oké, csak ugye az szdsz évek óta azt mondja, hogy szűnjön meg a falusi önkormányzat. ami azt jelentené, hogy a "cigánybűnözők" a legtöbb helyen egy 20-30 ezres várossal és a környező falvak lakóival találnák szembe magukat.

ugye a liberálisoka azt mondják, hogy ezzel a járási igazgatással együtt lennének hatékonyak a roma integrációs programok, ami a roma gyerekeknek biztosítana egy viszonylagos jólétet. illetve adna nekik kulturális identitást. nem az szülőknek kell több segélyt adni, hanem a cigánygyerekeknek egyenlő esélyt az iskolában. és a bűnözőkkel szemben pedig a városnak kell fellépni, és persze nem elutasítva a falvak segítségét.

tehát ezeknek a programoknakegy 20-30 ezres mezőváros felügyelete mellett kellene folynia. és mindjárt több közmunka van, mert nem egy falut kell rendben tartani, hanem egy egész járást. és ezt mondja az szdsz régóta, és az mdf meg újabban. és erre mondja a fidesz, és a jobbik, hogy nem, nem, soha. ebből az alapállásból nagyon nehéz lesz majd bármit is tenni úgy, hogy ne ütközözzön a magyar vidék ez európai alkotmányos rendbe (!).

theofil 2010.02.26. 06:34:43

Ezek az ismert nevek szerintem nem keltenek katartikus hatást a választók köreiben.

Számomra katarzist jelentene ha pl. Tölgyessy nevét látnám ottan....abban a pillanatban elgondolkoznék és elkezdeném vizsgálni az LMP iránti ellenszenvemet, de így nincs rá semmi okom.

Az LMP feljelentette Gyurcsányt (nem tudom miért) de a publicitásnak ez a hajszolása azonnal undort váltott ki belőlem.

Ezt követte néhány semmitmondó nyilatkozat, azután csúsztatás Schiffer részéről, és itt néhány propagandisztikus megnyilvánulás mellettük a hsz.-ek között ami sokkal inkább volt visszataszító mint az ellenkezője.

A lényeg:
Még egyetlen értelmes mondatot sem bírtam hallani az elempésektől.

theofil 2010.02.26. 06:37:35

@TheElf:

Csinálj légyszives profilképet, hogy hamarabb megtaláljalak!

Üdv: theofil

dannyvass 2010.02.26. 09:10:11

"(a Népszavában amúgy február elején már beszélt ilyesmiről a párt listavezetője). "

Ennek némileg a Ma Reggel-ben ellentmondott Schiffer, úgy fogalmazott,h nem tárgyalnak senkivel,ami lehet eső lehet hó is.

Ami igazán érdekes volt,h állítása szerint a a vk. nagyrészében már megvan a jelöléshez szükséges mennyiségű cédula.

holdviola 2010.02.26. 09:13:12

Elszomorító, hogy még egy teljesen más témájú blogbejegyzés kommentjeiben is heveny cigányozásba botlik az ember. Ragyás Tóninak üzenem, hogy jártam én már cigányok lakta falvakban, mégsem akart soha senki nekem rontani. Ja, hogy nem vagyok sem 120 kiló, sem volt bokszoló, és még kommandós haverjaim sincsenek?

Senki nem állítja, hogy nem léteznek mercivel furikázó, agresszív cigányok, de hogy' nem lehet észrevenni mellettük a többtízezer, gombászó, gyógynövényt szedő, útépítésen, földeken dolgozó, napi megélhetésért keményen küzdő cigányokat? Hogy van mersze valakinek az egyéni, saját életstílusából következő percepcióját ilyen mértékben általánosítani? Nem lehet, hogy akinek kommandós haverjai vannak, az valahogy gyakrabban keveredik ilyen agressziót kiváltó helyzetekbe? Vagy most én is általánosítok?

Könyörgöm, használjuk már az eszünket is néha.

scr 2010.02.26. 09:16:19

@Treuga Mei: Azért az se ártana, ha el lehetne hinni egy politikusjelöltről, hogy képes lesz megvalósítani, amit leírt a programjában. Itt van a nagy deficit az LMP-seknél.

órarugógerincű felpattanó 2010.02.26. 11:11:09

@holdviola: Csak az a bajm hogy ebben a megélhetésért való küzdelemben elég sok idős magyar ember elesik.

NRG44 · http://althir.org 2010.02.26. 12:55:35

Az LMP az új szdsz!

reakcio.wordpress.com/2009/11/08/lmp_az_uj_szdsz-lehet_mas_a_politika_parasztvakitas/

Most komolyan: el tudjuk képzelni, hogy ezeknek az arcoknak valóban halálosan elegük van az elmúlt 20 év korrupt, álszent, országot kiárusító politikájából? Hogy épp a balliberális udvartartás médiabohócainak, és jól fizetett krónikásainak, vagy a vidéki liberális másodvonalnak lett tele a hócipője azzal, amit az őket tenyerükből etető fejesek művelnek? Nem, ezek a fazonok nem az évtizedek óta folyó tudatos nemzet-és értékrombolástól, nem a magyarság folyamatos rasszistázásától, gyalázásától, vagy a cigányság magyarokra uszításától sokalltak be – hanem az SZDSZ vezetésének szerencsétlenkedésétől. Amely éppen azt veszélyezteti, hogy ebbéli tevékenységüket zavartalanul folytathassák. Kóka János, majd Fodor Gábor vezetésével a liberális törpepárt a magyar politika mikroorganizmusává vált. Igaz, még így is meglehetősen kártékony tud lenni, de az emberek lassú öntudatra ébredése olyan antibiotikumként hat, amely a következő választások alkalmával végleg megtisztíthatja tőlük a közéletet. És akkor a hagyomány-és nemzetellenes ultraliberalizmus képviselet nélkül marad Magyarországon. Pontosan ettől rettegnek a Helsinki Bizottságban, az Amnestyben, és az áporodott levegőjű belvárosi kávéházakban egyaránt. Ezért kell – a ’90-es SZDSZ-hez kísértetiesen hasonlóan – jól hangzó, vagány, radikális jelszavakat harsogni, ezért kell pimasz lazasággal kigúnyolni a politikai elitet, amely már képtelen kiszolgálni a liberális értelmiség pozícióéhségét, és destruktív hajlamait. Igen, a politika lehet más – de ők sosem. Ezért kell megváltoznia mindennek – hogy minden ugyanolyan maradhasson. Ha bedőlünk, meg is érdemeljük…

efhábé 2010.02.26. 13:00:01

@[nev]: Te aztán nagyon informatikus lehetsz, ha még sosem hallottál a bazár vs. katedrális kérdésről az informatikában.
Nem csak zárt kóddal, nem csak proprietary szoftverrel lehet pénzt keresni.

efhábé 2010.02.26. 13:16:40

@diotoro10: Te is jobbikos vagy, írod. Ezek szerint a jobbiknak mégiscsak ismertetőjele a szélsőséges rasszizmus? Tony csak zsidózott egy jóízűt, te meg máris fixen tudod ebből, hogy ő jobbikos, csak éppen nem blogkonform az érvelése?

Széééééép, méretes öngól ez :)

[nev] (törölt) 2010.02.26. 13:19:25

@efhábé:
nem erről van szó, hogy legyen-e nyílt forráskód, vagy ne legyen. hanem arról, hogy az lmp korlátozni akarja a szerzői jogot, és be akarja tiltani a másolásvédelmi eljárásokat.

"Az LMP a svéd Kalózpárthoz hasonlóan az első publikációtól számítva öt évet bőven elegendőnek tart arra, hogy a kulturális termékekbe befektetett anyagiak megtérüljenek."

"A fogyasztók másolási szabadságát technológiai úton korlátozó megoldásokat, az úgynevezett digitális jogkezelő rendszereket tiltani, míg a kulturális javak nem kereskedelmi célú gyűjtését, felhasználását, átdolgozását és terjesztését explicit módon támogatni kell."

kalozpart.org

és én ezzel szemben meg azt mondom, hogy információs önrendelkezésre van szükség, az információ totálisan szabad (ingyenes) áramlása helyett.

ad 1) nem kellene korlátozni a szerzői jogot, hanem éppen hogy alkotmányos alapjoggá kellene tenni. tehát a tulajdonjog maradjon a szerzőnél, és csak a hasznos szedésének joga kerüljön időlegesen a kiadóhoz. amíg a szerző és a kiadóval szerződik. de a kiadók ne szerezhessék meg időkre a szerzői jogot, se 70 évre, se 5 évre.

ad 2) nyilván nem kell büntetni azt a szerzőt, vagy kiadót, aki másolásvédelmet alkalmaz, de az ellen sem kell büntetőjogi eszközökkel eljárni, aki ezt a védelmet magáncélra feltöri. ez olyan helyzetet eredményezne, hogy a kulturális javak rendkívül olcsóvá válnának. egyszerűen nem érné meg feltörni a kódot, mert ugye ez azzal a veszéllyel járna, hogy a kiadó kitilt a hálózatos szolgáltatásokból. és akkor azt megint meghekkelni bonyolult. és akkor mindenki kifizetne pár dollárt. viszont túlzott pénzeket nem lehetne a kizárólagos forgalmazásból leakasztani, verseny alakulna ki ezen a téren.

de ez pont szembemegy azzal, amit az lmp képvisel. az lmp javaslata szerintem durván versenyellenes, és szerintem kultúra ellenes is.

efhábé 2010.02.26. 14:01:33

@Bona Fides: Hogyne lenne jobb, ha megemlékeznénk Trianonról.
Trianon, bár emberéletben nem követelt annyi áldozatot, mint a holokauszt, de nemzeti traumaként összevethető vele.
A zsidóknak sem lesz attól jobb, hogy van holokauszt-emléknap, mármint gazdasági értelemben. Lelki értelemben viszont igen, ami nagyon fontos. Ugyanennyire lenne fontos megemlékezni az egyéb nemzeti traumákról is. És végre elfelejteni a komcsi hazugságokat ezzel kapcsolatban.
A Don-kanyarnál elesettek nem fasiszta brigantik voltak, ahogy a komcsik szerették emlegetni őket, hanem sorozott magyar katonák, akiknek nem volt más választása, mint megfagyni a Don-kanyarban.
Egyébként épp Trianont szembeállítani a holokauszttal döbbenetesen ostoba dolog.
Trianon zsidó szempontból is pont ugyanakkora tragédia volt, mint magyar szempontból.
Az elcsatolt területeken élő zsidók szinte kivétel nélkül magyarajkúak voltak és magyarnak vallották magukat. Egymásra volt utalva magyar és zsidó, ugyanis már a XIX. században is csak a magyarajkú zsidókkal együtt tudott a magyarság többség lenni a magyar királyságban, csak velük együtt volt meg a több, mint 50%. Ebből az egymásrautaltságból következett az emancipáció '67-ben, a recepció '95-ben, ebből következett az erőteljes asszimiláció, a katolizáló hullám a XX. század elején.
Ezt az egymásrautaltságot tette semmissé Trianon. A csonka országban már nem volt szükség a zsidókra a többség biztosításához, ráadásul a határon túli területekről erőteljes elvándorlás indult el, polgárosodott, képzett, városi emberek érkeztek, akik számára a helyi zsidóság már konkurencia volt.

efhábé 2010.02.26. 14:26:50

@Treuga Mei: És akkor arról még nem beszéltünk, hogy mennyire fogják majd ezt a törvényt a bíróságok alkalmazni?
3 év börtön holokauszttagadásért, amikor közlekedési halálért felfüggesztettet adnak? Egyetlen bíró nem lesz, aki alkalmazni fogja ezt a törvényt, hiszen mindegyik tudja, hogy teljesen aránytalan.
Az uszításra vonatkozó törvényt sem alkalmazzák a bíróságok, ezt sem fogják.
Lehetett ezt tudni már jó előre, az égvilágon semmi más célja nem volt a törvény megszavazásának, mint az, hogy ütni tudjanak ezzel a szocik egyet a Fideszen a kampányban.

efhábé 2010.02.26. 14:43:07

@TheElf: Dehogy irtották, mármint a zsidókat. Volt némi gyilkolászás, pl. a keresztes háborúk alatt (Mainz, Speyer és Worms pl.), meg volt inkvizíció, de a katolikus egyház sosem akarta kiírtani a zsidókat. Mementónak szánta őket, a bűn mindenkori emlékműveinek, az istengyilkos nép, aki a gyilkosságért sok módon fizet, de életben marad, hogy örökre hirdesse az általa elkövetett bűnt. Nagyjából ez volt sokáig a hozzáállás.

Viktus 2010.02.26. 15:56:30

„Értem én, LEMP, Lengyel Egyesült Munkás Párt” – mondja két idős piacoló hölgy.

:D:D:D:D:D

index.hu/belfold/2010/valasztas/mindent_a_partert/utcan_a_partokkal/

milanello 2010.02.26. 16:20:51

@fenektibi:

Nekem úgy tűnik,h nem igazán tudják mit is akarnak.
Az tetszett, h állítólag már van egy csomó indulásra kész jelöltjük, csak még nem adták le a cédulákat. Szerintem blöffölt.

NRG44 · http://althir.org 2010.02.26. 16:26:03

A párt mögött megjelent rengeteg pénz - akinek van blogja, próbáljon meg kritikus szemmel írni az lmp-ről, hamarosan fizetett kommentelők jönnek vitatkozni. :-D

Amiről eddig senki sem írt : a zömmel szoci kiskirályok fiacskái által üzemeltetett warez oldalakon ezerrel reklámozzák a pártot.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.02.26. 16:33:20

Szabó Győző ideológiai pozíciójával, töredelmesen bevallom, nem vagyok teljesen tisztában."

én igen
neolib, magyarságtudat nélkül, aki szerint aki nem szereti a melegeket, az b* meg

pimpalini 2010.02.26. 20:14:07

@tesz-vesz:

"neolib, magyarságtudat nélkül, aki szerint aki nem szereti a melegeket, az b* meg"

Megmondom őszintén, nem vagyok oda a melegekért, de azért még nem baszom meg őket...:D

pimpalini 2010.02.26. 20:36:39

Tisztelt Török Gábor!

Szeretnék Önnek feltenni néhány kérdést, mivel témától függetlenül érdekelne milyen ember is Ön:

1) Nem érzi úgy, hogy a társadalom számára felesleges?
2) Tud Ön tükörbe nézni?
3) Ha végiggondolja az életét, tud olyat mondani amire büszke lehet?
4) Ön szerint érdemes volt az államnak pénzt áldozni az Ön taníttatására?
5) Hajt Ön kézzelfogható hasznot a társadalom egésze számára?
6) Mikor jött rá arra, hogy politológusnak kell lennie?
7) Milyen hatalmas cél, gyönyörű eszmény hatására vált Önből politológus?
8) Miben tudná összefoglalni eme "szakma" hasznosságát?

Röviden ennyi. Kérem szíves válaszait.
Félreértés ne essék, ha úgy tűnne, hogy én megkérdőjeleztem volna az Ön létének értelmét a világon, utólag is elnézést kérek érte. Kérdéseim pusztán filozofikus jellegűek voltak.

török gábor 2010.02.26. 20:47:59

@pimpalini:

remélem, nem baj, ha nem reagálok minden megtisztelő ("filozofikus jellegű") kérdésére? annál is inkább, mert azok többségét biztosan nem nekem kell megválaszolnom.
egyben azonban kompetens vagyok: nem csupán tudok, de rendszeresen szoktam is tükörbe nézni. kérem, ebből ne azt a következtetést vonja le, hogy a haszontalanságom mellett nárcisztikus is vagyok. :)

Karcolt lendület 2010.02.26. 21:23:18

Az LMP eddig hivatalos országos listája:
lehetmas.hu/hirek/1069

Ezen nincs nyoma ezeknek a celebeknek, nem tudni a NOL honnan szedte ezeket a neveket és LMP-sek sem igazán adtak erre magyarázatot.

A cédulagyűjtésükről napok óta alig van hír - itt bloghoz sem szóltak nagyon hozzá, vszeg mert az utcán pörögnek, mint béka a turmixban.

Az interneten fellelhető nem hivatalos hírek:
Február 16-ig kb. az ötöde volt meg országosan a céduláknak - persze egyenetlen elosztásban. (Ez kb. 26500 darab.)
A következő körzetekről írták, hogy kész vannak:
Kalocsa, Szigetszentmiklós, Baja, Kiskunhalas, Zugló és valamelyik baranyai körzet (érdemes ezt a listát átnézni azoknak, akik szerint az LMP-t csak a Nagykörúton belül ismerik, igaz az első kettőből azonnal levezetik majd a korábbi sejtésüket, hogy LMP=SZDSZ).

2010.02.26. 21:36:56

@pimpalini: ha filozofikus és nem vagy kíváncsi, akkor minek teszed fel? És ezen meditálj egy csendes helyen, oszt elmélkedj arról, milyen zsenije vagy a társadalomnak, hogy neked ilyenek az eszedbe jutnak, még se neked tesznek fel kérdéseket és még se nem neked van blogod erről a témáról!

Hogy ON: megdöbbent pl. Cserhalmi György, Hankiss megint felvett egy trikót. Nekik mit kell a politikusoknak pitizni? Vagy úgy gondolják, most megmutatják, nekik fontos a nemzet? Ők a példák? Olyan nevetséges ez...

pimpalini 2010.02.26. 22:09:17

Kedves Letícia!

Nem óhajtok pálcát törni szellemi képességeinek ártatlan gyermekisége fölött, de megfigyelve blogját, kizárnék bizonyos megtisztelő jelzőket eme tulajdonság jellemzésével kapcsolatban.

A kérdéseimre adott válaszokra továbbra is kiváncsi lennék, de - mivel Török Gáborral személy szerint nincs bajom, pusztán azzal, hogy ma Magyarországon meg lehet élni a semmi magyarázásából - hozzá kellett tennem azt is, hogy ilyen irányú érdeklődésem nem a személyes ellenszenv motiválja.

Kegyed persze a szellemi igénytelenség mintapéldányát szolgáltatja nemcsak az én elmarasztalásommal, hanem azzal is, hogy Cserhalmi Györgyöt próbálja meg lentebb alázni. Tegyen Ön is le annyit, vagy legalább annak a felét a képzeletbeli asztalra, mint György barát, s egyrészt talán nem lesz ideje bugyuta blogot írogatni, másrészt talán kritizálhat Önnél nagyobb embereket is.

2010.02.26. 22:23:58

@pimpalini: Ó, pardon, nem tudtam hogy Önnél van a bölcsek köve, és hogy Ön mekkora (km.) ember, akihez én fel nem érhetek!

Ezen kommentjével azonban megválaszolta saját kérdéseit, miszerint 3 bekezdésben leírt egy nagy semmit, ahelyett, hogy summázta volna rólam mit gondol.

Szóval megy ez magának is, nem kell itt feltenni a kérdéseit, illetve tegye fel magának, amikor épp magányosan van kb. 2 négyzetméteren...

Cserhalmit meg kritizálom, ha kedvem tartja, és nem maga mondja meg, hogy mit gondolok róla. Ez szerintem világos, ugye magának is? Tisztelem, mint művészt, de politikailag megjárta a hadak útját, nekem attól, hogy beáll a szadesz utódpártjába, művészileg nem lett kisebb, de több, mint 60 évesen benőhetett volna a feje lágya, hogy nem kompromittálja egyik pártnál sem magát.

pimpalini 2010.02.26. 22:50:42

@Letícia:

Nos nem akartam nyersségemmel megbántani, így kicsit körülírtam. De úgy látom sikerült kihámoznia a lényeget, s a nagy nihillel azonosítani saját magát...
A szadesz utódpártja-jellegű kijelentés körülbelül annyira helytálló, mintha a jobbikról fideszbérencséget állítanánk. Látszik, hogy az Ön szellemi műhelye 110 %-on is maximum ilyen összemosásra képes. Persze megértem én, hogy Önt már sok csalódás érte az életben. Kellemetlen lehet folyamatos visszautasításokkal küzdeni, s nehéz lehet feldolgozni azt, hogy sem mérnökként, sem virágtartóként, vagy úszómester mellett törölközőszárítóként nem vált be.

Cserhalmi pont arról híres, hogy ellentétben a magyar színésztársadalom nagy részével, az összes politikusra magasról szart és nem volt hajlandó karrierje során megalkudni. Nem volt hajlandó megvásárolható árucikké válni. A média nem is szereti ezért. Ha kedve tartja, hát próbáljon meg más politikát csinálni. Tőlem tegye nyugodtan. Az persze más kérdés, hogy az LMP 13 tagú választmányába akár Ön, akár én, de még Kolbászos Pityu, a sarki szotyiárus is befért volna, ahogy a minap végigfutottam a neveken és életpályákon...

2010.02.26. 23:00:02

@pimpalini: Csak mosolygok a maga kivetítésein! :DD Micsoda dolgokat ír! Én ugyan nem vagyok nihil, s nem is tartom magam annak! És nekem semmi bajom a világgal, sőt, ha tudná, cserélne a velem! Hiába na, nem szerepelt a "törülközőszárító" a karriervágyaim között.

No de, továbbra is tartom, hogy nem kell elismert és híres embernek politizálni, nálunk eleve megosztja az embereket, és ez érvényes Cserhalmira is. Könnyű volt Cserhalminak lázadni anno, amikor jó helyeken voltak patrónusai. Éppen ezért nem értem, hogy a sztoikus magányában miért nem maradt? Miből gondolja, hogy a LMPimpi mókus őrs2 jobb a többinél?

Nincs új a nap alatt, szóval kár Cserhalmiért.

pimpalini 2010.02.26. 23:19:34

@Letícia:

Nem gondolom, hogy a Legyünk Minél Pihentebbek mozgalom olyan nagyszerű lenne. Vagyis nem teszek kivételt a javukra, de - ellentétben bizonyos kormányerőkkel - tisztelem bennük azt, hogy legalább vannak szimpatikus céljaik. A megvalósítást hagyjuk.

Ezzel aztán szépet sugalmazott és sokat mondott, hogy nincs új a nap alatt...
Kb. annyi minthogy nem lesz szalonnából kutya, meg a porcelán az elefántboltban nehezen mászik fára, mert ha hangosan tüsszent, akkor elüti a villamos.
Nem hinném ,hogy irigyelném magát, mert bizonyos tulajdonságok hiányát nem pótolhatja sem a pénz, sem a kapcsolatok.

De nyilván ön elégedett azzal, hogy abszolút haszontalan és a semmiből él. Mert ma már a semmi magyarázásával is sokat lehet keresni.

2010.02.26. 23:25:20

@pimpalini: így van, nagyon elégedett vagyok. :)

És végezetül:

"Azok a kifejezések, amelyekkel másokat jellemzünk, keveset mondanak róluk, de nagyon sokat mondanak rólunk."

Szép álmokat!:)

pimpalini 2010.02.26. 23:46:59

@Letícia:

Aki elégedett önmagával, annak nem kell egy mondaton belül kétszer is megemlíteni, hogy nem azonos a nihillel, valamint nem kell folyamatosan bizonyítani elégedettségét...:)

Kifejezések?
Talán így van Mrs Közhely, bár legalább annyi érv szól ellene, mint mellette.

Hogy fenti idézetének üzenetével búcsúzzam:
Kellemes "magányos gondolkodást kb. 2 négyzetméteren" valahol a panelrengetegben, vagy valamelyik bérkaszárnyában...:)

2010.02.27. 13:35:14

@pimpalini: hát érdekes, nagyon érdekes...Nem leszünk barátok, az holtzicher.

NRG44 · http://althir.org 2010.02.27. 14:01:05

Az lmp saját állítás szerinti programja megvalósulás esetén legalább annyi érdeket (mutyizást) sértene, mint a jobbiké. A jobbikot emiatt ezerrel támadja a fideszes, és az mszp-s, sőt, a külföldi mainstream média is.

Érdekes módon az elempét viszont nem.

kisstimi71 2010.02.27. 16:17:22

Kedves Gábor, Nem tudom, hogy használnának e az ismert nevek az lmp-nek, mindenesetre lehetséges használnának ha lennének. Egy arctalan, programtalan párt ők most, nem is sikerült az utóbbi 3 hétben bizonyítaniuk az ellenkezőjét. Schiffer András a leghíresebb közöttük. Ő pedig politizálás helyett "ügyvédkedik", feljelentést tesz, felszólít.. stb., ráadásul az lmp nyílt kampányszámláján lévő pénz nem hatékony dolgokra való elköltése is aggasztó. Nem elég csak a közpénz ellopását megállítani, az adományozók pénzének ostoba elköltése sokkal nagyobb gond és szerintem jól tükrözi az általános közállapotokat. A nemtudás nem ment fel a felelősség alól senkit szerintem.

elendem 2010.03.01. 21:30:27

A Népszabadság információi bizonyára bombabiztosak :-), de ezeket a neveket csak a cikkben látom, az LMP honlapján a hivatalos országos listán nem. Egy kivétel Ivády Gábor, akiről a Nsz. cikk ír (bár Török Gábor nem), de ő bemutatkozásában elég nyíltan vállalva vall erről. T.G. elemzése ezzel együtt érdekes, csak nem látom értelmét, ha a hír kacsa.
m

kisstimi71 2010.03.03. 13:38:18

@NRG44: Nem erre gondolok. Valószínű félreérthető voltam. Az eszközzel nem értek egyet, mert szerintem ez nem bírósági hatáskör, hanem társadalmi.

Jelenleg Magyarországon nincs olyan pártformáció, amit támogatnék. Az LMP-t azért nem mert úgy csinál mintha a bíróságon lenne, a szélsőjobbot mert úgy csinál minta bonyolult dolgokat egy tollvonással meg tudna oldani ha bekerül a parlamentbe de az emberi jogok csak addig fontosak nekik, amíg az ő saját jogaikról van szó. Rossz hírem van a mostani politikusjelölteknek legyenek kék zöld, piros sárga vagy feketék ha bekerülnek olyan nehéz négy évük lesz, amilyen még sosem volt az életben. 500 kiemelt ingyenélő, nem járok be dolgozni mert meg vagyok sértődve és semmit nem tudok az egészről de megnyomom a gombot mer' Laci aszondta' oda szavazunk "államférfiből" 500 önkéntesen évi 365 nap dolgozó, ezért bért és juttatást nem kapó csávót fogunk csinálni. Nagy szívás lesz, amikor nem csak dumálni kell róla, hanem valóban részt kell majd vállalni a terhekből. Sutty a fizetett sofőröknek, az albérlet fizetésnek közpénzből, a közpénzre alapozott hiteltörlesztésekből és a közpénzeken adott használhatatlan vagy kimondottan káros tanácsoknak. Nem megy jól a Magyarország nevű "vállalkozás" az utóbbi időben úgyhogy ideje meghúzni azoknak a nadrágszíját ezúttal akik mind az 500-an részt vettek a zátonyra kormányzásban. Úgyhogy csak tessék nyugodtan befelé igyekezni a parlamentbe, nem lesz 1%-on felüli állami finanszírozás és képviselőségből való megélhetés sem. Önkéntes ingyenmunka lesz a saját szakmából lehet majd megélni és be lehet bizonyítani, hogy komolyan gondolták azt a nagy elkötelezettséget vagy sem, amit a hülyébbnél hülyébb programokban hirdetnek. A képviselői tisztség másodállás lesz. Szóval csak igyekezzenek befelé, már alig várom az elkeredő szemeket, hogy csak az emberek elismerése vagy nem elismerése lesz a fizetség, amíg ki nem jövünk a kurva nagy kátyúból.
süti beállítások módosítása