Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2012
aug 30
15:13

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr584741898

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A láthatatlan ellenzék diadala 2012.08.30. 21:50:59

Már azt hittük láthatatlanná váltak. Pedig vannak. Sőt, értünk harcolnak és a végén meglátjuk, még diadalt is aratnak. Unortodox módon, ahogyan az mostanság divat....

Trackback: Török Gábor videóblogot indít 2012.08.30. 16:09:01

A politológus „leült” blogját igyekszik felpörgetni az új formátummal: várja a kérdéseket, amikre egy-egy videóblogban válaszol majd.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

menőmano 2012.08.30. 19:36:32

Persze, én úgy írogatok, mint aki nem elfogult egyik irányban sem.
Persze vannak, akiknél totális a vakság" egy-egy politikai erőt illetően. Ők nyilván más szemüveggel látnak mindent.
Egy irányban, egy sikban.
Mondjuk, ez engem nem nagyon érdekel.
:)

dr. Bubó 2012.08.30. 19:40:24

@nyünyüge: de nem válaszol...

a poltikus má csak ijjen hadovál és (ki)siklik, mint a kígyó...

egyetlen ígérete volt... kevés lesz rá a 4év... már a siker küszöbén lehet...
de kér MÉG egy ciklust hogy révbe érjen a falucska...

de ha ijjen nihil lesz akkor nemcsak a falu lesz aszó fő, hanem nyuszifej(e) is...

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.08.30. 19:49:34

Csak a magyar politikáról lehet kérdezni?

Mert én megkérdezném pl. azt, hogy szerinte melyik párt jelöltje fogja nyerni az amerikai választásokat, illetve milyen mélységben követi nyomon TG az elnökválasztási kampányt.

egy kicsit közelebb Magyarországhoz:
az euró-övezet megszűnésére egyre több elemző reális lehetőségként tekint. Milyen hatása lenne ennek a magyar politikai helyzetre (->weimarizáció)? /Megerősödne (tovább erősödne) ezáltal pl. a Jobbik, mely következetesen EU-ellenes álláspontot képvisel?/

dr. Bubó 2012.08.30. 19:50:38

@Schwerer Gustav: kérdés: "az euró-övezet megszűnésére egyre több elemző reális lehetőségként tekint. Milyen hatása lenne ennek a magyar politikai helyzetre (->weimarizáció)? /Megerősödne (tovább erősödne) ezáltal pl. a Jobbik, mely következetesen EU-ellenes álláspontot képvisel?"

válasz: IGEN

potyus 2012.08.30. 19:53:00

Miért ír blogot egy politológus? Mert szeret írni.

makacs szennyeződés 2012.08.30. 19:53:40

a videoton meccsen az a nagyon kedves úr nem említette, hogy a 2 éves folyamatos megszorító intézkedések után mi lesz a következő a sorban?

újrendszám adó? disszidálási bírság?

mennyit tegyek félre?

(amúgy tetszenek a groteszk elemzéseid. ahogy egy óvódai mészárlást kielemzel mondjuk lakberendezési vagy gasztronómiai szempontból. nem mindenki tart politológusnak már, ugye, érzed te is. de ne add föl.)

evakek · http://joszerencse.blog.hu/ 2012.08.30. 19:58:44

Sajnos a politikát nem a kisemberek csinálják!
joszerencse.blog.hu/

Strex 2012.08.30. 19:59:27

@dr. Bubó: dat grammar gave me cancer :D

béla a görög (törölt) 2012.08.30. 20:00:18

Lehet ez egy kétélű fegyver.
Egyrészt 'élőben' lehet jobban értelmezhető a szöveg 'átjön' a személyiség - másrészt lehet, pont az a lesz baj, hogy átjön. :)
"Majd kiderül, hogy beborul-e"

Unionist (törölt) 2012.08.30. 20:04:08

ez nagyon béna lesz. indítsál inkább három kívánságot. :-D

a viccet félre téve. a netizen egy része a nyílt vitákat szeretni. nyilván te is érzed, hogy van a "ma beszólok törökgábornak attitűd". ezzel az a probléma, hogy bár már immunis vagy erre, de akkor sem esik ez jól. viszont az ilyen beszólásokból eredő viták tartják életben sokszor éjszakába nyúlóan a diskurzust. nap közben pedig a pogácsa receptek.

na most van a másik típus a rajongó. jaj török gábor, láttalak a tévében, te vagy a kedvencem. olyan édi-bédi vagyol. ez néha nagyon bugyuta, néha nem az. nyilván jól esik, csak itt meg nincs tanulságos vita.

és ezt a feladványt kell megfejeteni. távol tartani a gyalázkodást, de közben meg fenntartani a konstruktivitást. erre találtad ki a vlogot. nem vagy egy online márketing (sic) szakértő.

elmondom hogy kellene ezt csinálni.
-- twitter. a beszólogatós műfaj. mivel ez anonim. ezért be lehet szólni. de vagy nagyon alpárian (lásd dajcstomi.) beírják, hogy törökgábor egy szarkupac. 140 karakterben. ez így nyilván hiteltelen. szemben ha néha értelmes gondolatok közé írják be ugyanezt. ezért a twitter a közéleti szereplőkre nem veszélyes. lesznek követőik, és közülük viszont követhetsz bárkit. a tweet mellé lehet fotót is feltenni, esetleg video-t. kérdés (140 karakterben) és a felelet a linkelt youtube video-n. vagy esetleg érdekes kép. vagy esetleg ha van poszt, akkor lead, és a link a blogbejegyzésre.
-- facebook oldal meg a rajongóknak való.
és akkor nem muszáj komment folyam. mert a twitteren ott a beszólás és a kérdés feltevés lehetősége.

ezt kell csinálod. remélem nem olvasod el. :-D

Unionist (törölt) 2012.08.30. 20:35:57

@béla a görög:
ja, mert amúgy ez a műfaj tényleg olyan, hogy közben ki kell kacsintani. ne viccelj.

itt a rajongókat és az anonim módon néha kegyetelenül beszólogató trollokat kell különválasztani. azért, hogy egymás kedvét ne vegyék el. utóbbiak hozzászólását korlátozni kell.

erre a megoldás, hogy a kedves hozzászólásokat a facebook-ra tereli. de csinál twitter csatornát. ami nem nagyon fog működni, mert török nem elég karakteres. de hátha. sose lehet tudni. és a véleményvezérhez hasonlóan esetleg vezérkommenteket közöl. bár az sem fog működni. mert ezt a blogot szerintem a politika iránt csak nagyon felszínesen érdeklődők olvassák. de megint csak hátha mégis.

de a dopeman típusú vlog moderált komment folyammal egy hülyeség. nem vagyok marketing szakértő, de gondolom ott ez az első lecke.

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2012.08.30. 20:43:11

Aki a neten olvasgat cikkeket, azaz átfutja őket, aztán eldönti, hogy érdekesek-e, és ha igen, végigolvassa: mindezt nem teheti meg egy videóval. Vagy végignézi az egészet, az összes "ööööö"-zéssel, üresjárattal, unalmas résszel együtt, vagy kihagyja.

A többség kihagyja.

Könyörgöm, ne azért videózzunk már, mert lusták vagyunk gépelni!

Rettenetes ötlet a videóblog. Kivéve, ha lenne valaki, aki aztán legépelné az egészet, azoknak, akik olvasni vannak a neten.

szoja122 2012.08.30. 20:47:31

Első pillanatra az ötlet nagyon jónak tűnik. Szemtől szembe a kérdésemre.

Demokratikus. Közvetlenebb, kevesebb energiabefektetéssel értelmezhető.

Demokratikus?

Visszakereshető, hivatkozható, copy-paste -re van lehetőség?

Mi alapján szelektálsz?

Tudjuk, hogy milyen kérdések közül miért épp azt válaszoltad meg?

Gyanítom nem.

Így viszont ez olyan mint a Fidesz kiküldött kérdőívei.
Nekem mutathatnak bármekkora paksamétát nem hiszem el sem a darabszámot sem a válaszokat (itt a kérdéseket), mert nincs független ellenőrzés (nem látom az összes feltett kérdést).

szoja122 2012.08.30. 20:49:51

Amúgy mondj konkrétumokat, hogy miben esett a blog színvonala?

márta)) 2012.08.30. 20:52:37

A Facebook, képfeltöltésről, meg egyebekről)

Cigányozás és képmutatás: nemzeti egységünk szilárd alapja!"

"Aki pedig ezt nem érti meg, az nem tudja helyreállítani mindazt, amit az elmúlt két (hat, tíz, akárhány) évben elrontottak. Ezért kurva nagy a baj."

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20120828_orban_foto#rss

*******
Tessenek elgondolkodni. Az elegancia, a kultúra, egymás emberi becsülésének teljes hiánya.

TESSÉK MONDANI? !! VAN MÉG- LEHET MÉG ETTŐL LEJJEBB??!!
ELKÉPESZTŐ.
IGEN.

márta)) 2012.08.30. 20:57:36

Már Bocsánat! Tehát ! facebook, twitter", aki esetleg bunkó, az ott" is az marad. ami némely hozzászólókat illet.
hm?

AbuBakr 2012.08.30. 21:15:25

...így meg lehet szólítani az analfabétákat is, a politológusoknak már csak azok maradtak célcsoportként.... "Similis simili gaudet"

...merhogy az általam személyesen ismert politológusok sötétek ám mint az éjszaka, de rendkívül éhesek...
és ez a sötétség nem akadályozza meg őket hogy mindenféle ösztöndíjakat, meg pályázatokat nyerjenek olyan dolgozatokkal, amik görögország fényes jövőjéről szóltak úgy 5-6 éve...

Lord Snow 2012.08.30. 21:16:31

@márta)): Kedves Márta, igen, szerintem bőven lesz még lejjebb.

márta)) 2012.08.30. 21:36:26

@Lord Snow:

Na! ne! akárhogy is van, akármi is van. Az nagyon szomorú lesz.

béla a görög (törölt) 2012.08.30. 21:38:44

@Unionist: Nem teljesen értem. Magamból kiindulva:
- A VV-t ritkán olvasom épp a kommentek hiánya miatt vagy 1-1 komment miatt.
- A trollok engem nem zavarnak. :) Hozzátartoznak a jelenhez. A témával jár. 'Népszerű' és mocskos. Ez szűkségszerűség.
- Álprofilt csinálni lehet.
- Olyan mély politikai érdeklődést ne várj átlagembertől. A szex az mindenkit érdekel, a politika vagy a gazdaság már csak módjával és nem mélységében. Azokat izgathatja akik abból élnek de mástól olyan fokú érdeklődést ne várj.

Én csak arra gondoltam a hozzászólásomban, hogy ez már kicsit olyan mint a TV. És TV esetén ha valaki unszimpatikus nem veszem rá a fáradságot, hogy meghallgassam. Ha ez a cél akkor jó eszköz lehet. Természetesen akkor nem is olvasom többet. Természetesen nem az én személyem számit.
Csak gondolom egy blog esetén a látogatottság a cél. És ezért érzem 2 élű fegyvernek a dolgot.

Egyébként első gondolatom az volt, hogy gyakorlópálya a 'nagypolitika' felé :) nincs ezzel baj.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2012.08.30. 21:45:53

Nagyon kedves úr? Orbán Viktor? :)

márta)) 2012.08.30. 21:48:04

Már bocsánat! Gondolom, nem árulok el titkot! Akit nem érdekel a politika, - hanem valami más"? hatalmas intenzitással, esetleg már-már betegesen, itt a neten, egészen más dolog?" iránt érdeklődik- az nem a politikai blogokat olvasgatja, értékeli.
Főleg nem a TG. blogját.
Tehát nyugi, nyugi, még szerencsére van akit, akiket - a nagybetűs nép között is - érdekel a politika. csak úgy napi szinten is.
hm?

bóra77 2012.08.30. 21:48:54

Igen, le. Ez egyértelmű. Ha nem lenne az, akkor nem lenne videos "próbálkozás" sem. Amúgy vicces ez a videósdi, jókedvre derít:)

aszekelyek 2012.08.30. 21:52:46

Kedves Gábor! Kérdés lesz. Biztosítalak. A puding próbája pedig az evés , ki kell próbálni. Többet nem ekézhetnek , mint eddig , ezért sem , téged. :)

márta)) 2012.08.30. 21:53:10

Még isteni szerencse, hogy vannak ebben az országban olyanok" is, kiket egy "ötlet" jókedvre derít.
Ott a pont.
hm?

rockjano 2012.08.30. 21:57:18

A Blog azért űlt le mert a blogger keveset ír :-)

Nagoyn sok olyan napi téma lenne amire lehetne egy-egy rövid poszt-vélemény.

Pl. itt van ez a bojkottáljuk -e a választást 14-ben című kérdés...

Fontos és érdekes kérdés szerintem

hírfaló · http://www.hirfalo.hu 2012.08.30. 21:57:53

Jó ötlet, szerintem hamarosan több követője is a akad !

bóra77 2012.08.30. 21:58:06

@márta)): mi van márta, kóstolgatsz? pont a kis töltelék-kommentjeid hiányoztak már...

márta)) 2012.08.30. 22:03:14

@bóra77:
Tessék! Kedves én csak finomságokat szoktam kóstolgatni.
Az hogy mi hiányzik neked drága, a legkevésbé érdekel.
Egyébként, van valami probléma??!
ott a pont.

mókáné 2012.08.30. 22:07:56

@török gábor:

"Csak a rövidebb témáknál próbálom ki, de ha borzasztó lesz (amire van esély), akkor még ezt is el fogom felejteni."

Kedves Török Gábor!

Akár jó is lehet ez a kérdezz-felelek típusú próbálkozás. A blog valóban leült, de ez nem az Ön hibája. Magam részéről én is szívesen választom a focit.

Bérletem van, rendszeresen járok a mérkőzésekre. Vidékre is, Pestre is. Mindjárt egy kérdés, ha nem rögtön levélben:

- Ön kinek drukkol?

Én a Fradinak. Bennem Fradi-szív dobog. Ez mindig így volt. Vagyis: ha olyan meccsen járok, ahol a csapatom játszik, akkor átmegyek a drukkerekhez, így működök. B közép. Tűsarkú cipő és fa legyező mindig van nálam. Érdemes tehát velem szurkolni! (Csak megjegyzem, ha netán hasonló a szimpátia, ha nem, úgy.. leül ám a blog!:)

Jó ötlet a videó. Gratulálok hozzá!

hegyilány 2012.08.30. 22:49:30

Á' Dehogy ült el a blog. Szépen sorban jönnek vissza a régi új kommentelők is.
Nem lesz itt semmi probléma. Ezután mégúgy sem.
:)

2012.08.30. 22:50:12

@potyus: na de miért csinál videólogot? Mert szeret beszélni? Népnevelés? Az oroszlán született pedagógus, van benne egy néptanítói ösztön...:)

@Pók: :)) Ez "beszélünk inkább, mert a lusták vagyunk gépelni", hatalmas duma!

@bóra77:jókedvre, hát persze...no meg azok a barna szemek, ugyi?:D

@knausz: hát szervusz! Te megint valami újban vagy érdekelt? Menjél Te is Vidi meccsekre és naprakész leszel TGből!:D

2012.08.30. 22:55:19

@Unionist: dojcstompi azért nincs egy szinten, még velünk sem! Neki egyébként is mindegy, mit ír, vagy mond, azembereknek úgyis csak egy szerszám jut róla az eszébe....(a fogó!:D)

Kopi3.14 2012.08.30. 22:57:00

@menőmano: függetlenségét jó pár posztjában eljátszotta már. Eleganciája maximum a privátbloggerekhez mérten van, egyébként a szakmája kötelezően elvárt része.
Hiteles függetlenségi képét leginkább azzal vesztette el, ahogy képtelen posztjaiban vikike tetteinek, szavainak több szempontú elemzésére. Csakis az őt tisztára mosó szemszöget hajlandó emlegetni. jól emlékszem még a tévés indulására, mikor az adott műsort gyakorlatilag miatta követtem, s azért ott tudott kritikus lenni a másik oldali kormánnyal szemben. Amit mostanra valahogy kompletten elfelejtett.

@Trompf: mondd, beszéltem én bárhol is a pártokról, kormányokról, választókról? De állításom nem áll meg rájuk is? Jobb lett attól a fidesz, hogy a nevét megváltoztatta fiatal demokraták szövetsége magyar polgári pártra? Jobb lesz attól a möszöpö, hogy a szegfűt lecseréli banánra?

2012.08.30. 23:00:16

@Letícia: videoblogot, bocsánat!:(

civil polip 2012.08.30. 23:00:22

@K úr: Csatlakozom a hozzászóláshoz. Az írott szöveg praktikusabb, jobban kezelhető.

hegyilány 2012.08.30. 23:01:59

Tűsarok, falegyező" .............zseniális.:(
Szerintem máris sokkal jobb lett a blog minősitése, a kérdező részéről. :((
...........
Mondjuk én biztosan "nem ülnék fel" (szokás mondani) egy ilyen bedobott szövegnek. bocs.

Az, esetleg, hogy újat szeretne a Török G. érthető.
S nincs is benne semmi különös, nincs vele semmi probléma.
Szerintem.
:)

Szindbad 2012.08.30. 23:05:37

Az en kerdesem az lenne, hogy ki a fasz a thomas melia?

2012.08.30. 23:06:44

@Szindbad: szasz tompika, jót tolsz!:D

panelburzsuj 2012.08.30. 23:14:48

@Unionist:

Úgy gondolod, hogy ha a polgári nevemen zrikálom a bloggazdát, arra büszkébb lesz?

Sanyialó 2012.08.30. 23:15:37

"Ha már nincs semmi mondanivalód, legalább virágok legyenek a mikrofon mellett..." Múltszázadi, komenista agitpropos böcsessége

hegyilány 2012.08.30. 23:15:48

Na ebből, az enyhén szólva bunkó dumából, nekem elég is volt mára. Már, amit itt egyesektől olvasni lehet.

jóccakát!

panelburzsuj 2012.08.30. 23:21:45

@hegyilány:

Ne keseregj, le fogjuk nyomni a dopemantévét.

Csonti kérdez, TG válaszol.

menőmano 2012.08.30. 23:27:20

@Kopi3.14:

privátbloggerekhez " Ez jó.
Nem értem a vádaskodásokat. Még szinte minden poszt arról szólt, mit nem csinál jól a kormány. Csak mérsékelt stilusban, hangnemben.
Így röviden, tömören csak ennyi lenne a válaszom.

hegyilány 2012.08.30. 23:34:25

@panelburzsuj:

Jó lesz nektek. Nálam magasabb a mérce............

dopemantévét." Hét! az meg mi? :(

hegyilány 2012.08.30. 23:37:30

@panelburzsuj:
Bocs! "Hát az meg mi?" így akartam írni.
:(

panelburzsuj 2012.08.30. 23:41:01

@hegyilány:

dopeman.tv/a_dopemantv_bemutatja_csonti_18

Aki nagyon okosat kérdez, az TG-vel együtt spanolhat bele a kamerába ...

hegyilány 2012.08.30. 23:50:01

@panelburzsuj:
Tényleg? Akkor majd próbáljátok ki. Persze, gondolom a TG. nélkül. Biztosan nagyon jó lesz) nektek.

barázda_billegető 2012.08.30. 23:54:00

Kedves Török Gábor!

A bejegyzéseit (elsősorban az elmúlt két évből) olvasva nagy sajnálatomra igen sokszor jut eszembe a cinkosokkal kapcsolatos klasszikus idézet Babitstól. Valamint a Pető Ivántól olvasható idézet a Vélemények között.

Emlékszem, több ízben kifejtette azon törekvését, hogy a poltikai elemzéseiben kizárólag eredményességi oldalról tekintse vizsgálatának tárgyát. Ám arról korántsem vagyok meggyőződve, hogy ezt megteheti, még akkor sem, ha a politikai semlegességre hivatkozik (miközben másutt bevallja, hogy merre húz a szimpátiája).

Az eredményesség kérdéskörébe szerintem beletartozik a gazdasági, társadalmi eredményesség is.

Ha tekintünk egy politikust, vagy politikai csoportosulást, és azt figyelhetjük meg, hogy eredményesség tekintetében kizárólag politikai téren álmodtak és alkottak nagyot, miközben a gazdaság romokban hever, a társadalom legkülönfélébb csoportjai között gerjedt szinte elsimíthatatlannak tűnő konfliktusok garmadája, és mindez az "eredményes" politikai tevékenység következtében, akkor esetleg joggal tehető fel a kérdés, hogy hogyan is állunk eredményesség oldalon.

Hajlok arra, hogy a blog "leülésében" szerepet játszhat az is, hogy az azt olvasók - esetleg iránymutatást vagy kapaszkodókat keresve - kiábrándultak a kizárólag a politikai teljesítményt értékelő megközelítésből. Nem is beszélve például olyasmiről, ha az elemző a State capture jelenségét és napi gyakorlatát is helyeselhetőnek tartja.

Fentiek alapján nem gondolom, hogy hasonló megközelítést videoblog formájában eladva nagy sikereket fog elérni. Ámbár optikai tuningnak jó lehet, azok számára akik azzal beérik.

Pislákoló kíváncsisággal várom az újítás utáni megnyilatkozásait.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.08.31. 00:01:16

@Letícia: az a guru státusz nem olyan rossz, képzeljünk csak el 1 ezoterikus szeánszot.

"Hölgyeim, a melltartóikat a és a 10000 Ft alkalmi hozzájárulást a kredencre szíveskedjenek tenni.
Mindjárt beindítom a füstölőket.
Aki a leghosszabban tud idézni P. Coelhótól, a szeánsz végén megsimogathatja fényességes szellemem alhasi nyúlványát."

hegyilány 2012.08.31. 00:02:44

@Kopi3.14:

privátbloggerekhez mérten van,"

Igen?! Elárulom önnek, - s most félre téve, hogy a TG-t minősiti, avagy sem, én nem őt minősitem - . Szóval a brivátbloggerben nagyon sokszor több elegancia van, mint a nem privátban, ha már itt tartunk.
Egyébként egyfajta elegancia mindenkinek szükségeltetne, bármilyen tevékenységet végez, folytat. Ez lenne a minimum.
Ja! Nem csak az öltözködésben.

De sokaknál mérhető a teljes hiánya.
ott a pont.

hegyilány 2012.08.31. 00:07:49

@panelburzsuj:
Képzeld el milyen jó műsort csináltok) magatoknak.
Előrántod a blognagyasszonyokat, miegymást, no és persze a kommentelő társaidat" , teljes lesz a siker. Úgy egymás között. Úgy gondolom.
Hiszen itt" mindig is teljes volt köztetek az egység. Használjátok ki most is.
:((
jóccakát!

szoja122 2012.08.31. 04:35:16

@török gábor: Kedves Gábor!

Ne várd a blog színvonalának emelkedését addig, amíg mint most is, alig reagálsz a felvetésekre.

Légy aktívabb, vitatkozz velünk, javítsd ki ténybeli tudásunk hiányát, érvelj, cáfolj vagy akár érts velünk egyet!

Másrészt látnod kell -ha csak nem élsz elefántcsonttoronyban- hogy rosszul mennek a dolgok, nagyon, nagyon rosszul. Ennek megfelelően hallgasd meg "barázda_billegető" blogtársunk véleményét -amit én is többször hiányoltam- ne csak politikai párt sikerének, eredményességének szempontjából elemez. A gazdasági, szociológiai, egészségügyi, oktatási, államigazgatási, külpolitikai stb. szempontok is fontosak, sőt mostani körülmények között sokkal fontosabbak.
Ez is a politológia körébe tartozik, azért is mert nemcsak kihat az országra, hanem az adott pártra is, mélyen befolyásolja annak népszerűségét.

Másrészt add fel az amúgy is tarthatatlan álláspontodat, hogy kívülállóként (nem objektíven-ez ellen anno tiltakoztál) elemezzél.

NEM vagy, nem lehetsz kívülálló. Ez fából vaskarika.
Itt élsz, ebben az országban, családod, barátaid, munkatársaid, ismerőseid is itt élnek és még hazafi is vagy.
Ilyen ember NEM lehet kívülálló! Sőt objektív sem, legfeljebb törekednie kell rá....

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2012.08.31. 07:46:36

@barázda_billegető: Mélységes egyet értek ezzel a hozzászólással.
Nem véletlenül született a blog paródiájaként egy Török Gábor stílusú elemzés az 1938-as Hitlerről.

oriblog.blog.hu/2010/12/11/torok_gabor_elemez_1938_hitler_jo_lepese

A kormány tevékenységének és szavainak csupán politikai megközelítése eléggé egysíkúvá teszi a blogot, s ezt sokszor sokan meg is fogalmazták már kommentekben.
Azzal, hogy elhagyja az emberekre és országra gyakorolt következmények elemzését, és csupán a párt és politikus érdekéből vizsgálja a történteket, lényegében politológusból politikai kampánytanácsadóvá silányítja magát, és a blogot.
Reméljük ki tud emelkedni ebből a szerepből, de attól tartok a videóüzenet nem az ez irányba tett út megfelelő első lépése.
(remélhetőleg mégis)
Bár az is lehet, hogy csak egyszerűen nem szeret gépelni. :-)

mókáné 2012.08.31. 08:23:09

@Letícia:

"hát szervusz! Te megint valami újban vagy érdekelt? Menjél Te is Vidi meccsekre és naprakész leszel TGből!:D"

Szevasz!:) Vidi-Pápán voltam idén és ott nem láttam Török Gábort. Egyszer muszáj meginterjúvolni, mert szurkol ide, drukkol oda. Egyszer azt mondta, mindig a gyengébbnek és aztán pedig azt, hogy a játék szépsége fontos. Menzel szavaival: Én nem tudom..

Idén kettő Pápa meccsen voltam, mert az Mtk-Pápán is. + az Eto-Kecskeméten. A foci az egyetlen, ami kikapcsol. Akkor nem gondolkodom, nem is elemzem olyan mélyen, mint egy más műfajt pl. a pornót vagy valamelyik Orbán beszédet.

És voltam ezoterikus jósoknál is, hogy mi lesz az életemmel. Megkérdezhettem volna, mi lesz a Török-blog sorsa?:)

graycivil 2012.08.31. 08:26:40

"Lázár: disznótól disznóig terjed Budai portfóliója

„A disznók jóléti körülményeinek a meghatározásával foglalkoztunk közösen az elmúlt 10 évben, bocs, 10 napban. Elég széles a szortiment, amivel foglalkozunk az egyik legintelligensebb magyar haszonállatok, a disznók felkarolása legalább olyan fontos Budai államtitkár úrnak, mint a politikai disznók fölkutatása volt az elmúlt másfél évben. Tehát disznótól disznóig terjed a portfólió” – mondta Lázár."

atv.hu/cikk/20120830_lazar_disznotol_disznoig_terjed_budai_portfolioja?source=hirkereso

Mi...hogyan...ki...? Miről beszél a disznó? F.Y!DESZ

mókáné 2012.08.31. 08:40:15

@hegyilány:

"Tűsarok, falegyező" .............zseniális.:(
Szerintem máris sokkal jobb lett a blog minősitése, a kérdező részéről. :((
...........
Mondjuk én biztosan "nem ülnék fel" (szokás mondani) egy ilyen bedobott szövegnek. bocs."

Nem igazán érek rá mostanában a blogokra. Örülök, ha olvasni jut időm, annyira sok az elfoglaltságom. Elsősorban: ÉLNI kell és ez a fő hajtóerő. A tűsarok és csipke-falegyező egy kiváló minőségű vörösbor. Ezek hozzájárulnak.

A sport fontos. Napi 3 órát edzem. Minden fontos, ami nem köt számítógéphez. Ez a világ és létezik egy másik világ, melyben most már szívesebben élek.
www.youtube.com/watch?v=vNdw5mvdLEI

ssi 2012.08.31. 09:05:04

@rockjano: így van :)
- ha van új poszt .. jönnek a kommentelők
- de egy idő után nem értik a kommentelők, hogy miért nincs új poszt, mikor az élet tele van ügyekkel

@aszekelyek: így van :) a puding próbája az evés
- a világ meg olyan, hogy muszáj mindig lépni: megszüntetni vagy változtatni
- pl. volt már vendég írója is a blognak
- pl. a TG-fecabookra megosztott cikkekből ide is lehetne tenni az anonim kommentelőknek

@panelburzsuj: és árnyaltabban így:
- TG-javaslat az e-mail
- a mi kérdésünk, hogy kommentben is lehetne kérdezni pl. "VIDEO_KÉRDÉS: ................" vagy technikailag más kiemelés, megkülönböztetés

@szoja122:
1. interaktivítás jó lenne, de hogyan? pl. TG több kommentre reagálon? - kezdetben?
2. te is tanár vagy.
- ha írsz 1 könyvet arról pl., hogy hogyan kell vmit elemezni vagy rendszerezni, akkor adsz egy gondolkodási mankót a saját véleményed nélkül
- ha igazán a diákok meglátásaira vagy kíváncsi, a sajátodat pont a befolyásolás elkerülése miatt direktbe mellőzöd (így logikus)
- ha maszek akcióként, teljes önállósággal kitalálsz vmit és működtetted, akkor a koncepció a tied és ki is tarthatsz mellette. ha TG úgy döntött, hogy a magánvéleménye helyett vmi általános szakmait akar adni, tiszteletben kel tartani. TG véleménye nélkül is van saját véleményünk, de TG gondolatmankóinak és mások kommentjeinek hatására újra/átgondolhatunk .. és talán pont ez volt a célja

dr. Bubó 2012.08.31. 09:10:02

@Pók: "Könyörgöm, ne azért videózzunk már, mert lusták vagyunk gépelni!"

nyilvánvalóan legalább a vázát megírja előre írógépen...
na persze a semmitmondó nagy törökgábori körmondatokat vagy mellőzni kell a videón, vagy előre pontosan megírva, betanulni...

az értelmetlen írott szövegeihez képest nagyon nagy változás várható...
bár még így ís van vagy 40panel amit betanult és random köp...

dr. Bubó 2012.08.31. 09:18:24

@szoja122: " Amúgy mondj konkrétumokat, hogy miben esett a blog színvonala? "

semmiben. igaz... a békasegge alatt volt mindig is... állandó a szín vonal...

dr. Bubó 2012.08.31. 09:21:40

@Sanyialó: " "Ha már nincs semmi mondanivalód, legalább virágok legyenek a mikrofon mellett..." Múltszázadi, komenista agitpropos böcsessége "

meglátod a vénlányok összepisilik magukat...
majd a szemeszínéről megy a diskurzus...
a posztokat meg eddig sem olvastam, ezután majd nézni se fogom...

ssi 2012.08.31. 09:22:49

@barázda_billegető:

a blog leült ..

technikailag. vagyis TG kevesebb posztot ír. vagyis ő is ember, aki kicsit belefáradt. s új erő nemcsak pihenéssel lehet, hanem pl. megújulással (vagyis más/több munkával) is? és TG akar továbblépni. nem megszüntet, hanem próbálkozik. és mi már egy csapat vagyunk itt

TG sem ússza meg a kemény kritikákat, mert mi ilyenek vagyunk. másokkal mintha kritikusabbak, mint önmagunkkal.

TG tanít és közben tudatosan és óhatatlanul is folyamatosan tanul is és változik, szakmailag is, a gondolkodása is, de van amiben saját maga marad mindig, s sokakat pont ez vonz, pl. hogy ellentmondjon, beolvasson neki :)

.

László56 2012.08.31. 09:31:08

Szép jó reggelt Mindenkinek

Elemzőnk frusztrált ! Ugyan érthető, de rossz helyen keresi a hibát. Ha csak nem az a célja, hogy miképpen lehetne kibújni a blog vezetése alól, anélkül hogy elveszítse az arcát. Egyre inkább arra gondol az ember, abba akarja hagyni és ezt a körülményekre fogni. Mert hát Ő maga nem lehet a hibás. Csak a körülmények. Tipikus gondolkodása kommunista taníttatásának.

Elhanyagolja a blogát. Posztjai egyre ritkábbak és szinte le rí róluk az érdektelenség. A posztjaihoz hozzászólókat még egy rövid válaszra sem méltatja. Ha nagy ritkán válaszol, akkor csakis érdektelen dolgokra. Úgy mint ebben a posztban is. Politikai témákra alapvetően nem jár válasz.

Úgy mint a mi esetünkben. Több éven belüli 537 véleménynyilvánításra összesen 4 viszontválaszt tudtunk feljegyezni.

blog.hu/user/402733/tab/activity

Abból is mind a négy teljesen érdektelen, egy mondatos megjegyzés volt. Viszontválaszra sem érdemes. De, ha ennyire hidegen hagyja az elemzőnket a véleményünk, akkor minek van itt az ember, kérdezhetné valaki. Stimmel, igen lehetnénk máshol is. Vagyunk is. Egyre többet és egyre többször.

Csak éppen mások is így vannak vele. Akkor viszont nem kell siránkozni arról, hogy leült a blog. És mindezt pont akkor, amikor kezdett a blog egyre érdekesebb lenni. De, ha valaki még olvasni sem olvassa a saját blogát, az nem is veheti észre a változást.

Az érdektelenség viszont még videóval is érdektelenség marad. Képpel vagy kép nélkül, sokkal egyszerűbb és becsületesebb lenne bejelenteni: ebben a műfajban elvesztettem az érdeklődésemet.

Mi sajnálnánk ! Jobban szeretnénk ha az elemzőnk visszanyerné az érdeklődését és a válaszaival élénkítené a blogot. Hogy a saját szavaival éljünk: lehet provokatív is, csak mutasson valami érdeklődést a saját bloga iránt.

dr. Bubó 2012.08.31. 09:31:26

@manyike: ne szépícsd... tg a fides szekértolója... cinkos aki NÉMA...

dr. Bubó 2012.08.31. 09:33:42

@László56: nem olvastam végig, nekem ez hosszu és unalmas

de ugy tünik most először értünk egyet... nem síránkozni kéne hanem dolgozni...

ssi 2012.08.31. 09:44:00

@dr. Bubó:
és mivel nem kell egyetértenünk, én tartom a véleményemet: nem TG saját véleményét próbálom kihámozni a posztokból, hanem a szempontokat, melyekkel a saját világlátásomat szélesíthetem

amúgy, de nyűgös vagy! kivel nincs bajod e kerek nagy világon?

furcsa dolgokra vagy büszke. mivel itt is vagy, gondolom a sok rossz közül TG-blog nem is a legrosszabb. konkrét kritikáidat viszont szépen megfogalmazhatnád :) melyik színvonalas blog? -név szerint szerinted. köszi. és aki a neten írogat, az biztosan addig sem dolgozik - ebben viszont teljesen egyet értünk :)

akkor szép, ill. szebb napot:)

bóra77 2012.08.31. 09:57:03

@László56: lehet, hogy valamiben mégis egyetértünk?

dr. Bubó 2012.08.31. 10:01:28

@manyike: varánusz hívő vagyok... szellemes... értelmes és szókimondó...

de tegnap döbbentettem rá hogy rózsaszín ködben élt... nagyn ideges is lett...

szóval nyitott is... pont mint én... először agresszív ha vmire rádöbbentik,
majd elgondolkodik és igazat ad...

panelburzsuj 2012.08.31. 10:13:42

@manyike:

Emlékszel-e azokra a posztokra, amelyekben a gazdasági unortodoxia lehetséges következményeit taglaltuk - és azt, hogy TG mennyire lát túl a politológia határain? Belefér-e gondolkodásába, hogy a "gazdasági törvények" ereje valahol a természeti törvények és a politikai akarkodás közötti mezőben húzódnak - magyarán "a gazdaság" korlátai áthághatatlanabbak, mint "a politikáé"?

Ő akkoriban a politika primátusára fogadott - és elbukta ezt a fogadást. Idén nyártól jól láthatóan már nem az a kérdés, hogy a gazdasági voluntarizmus (sokadszorra...) megbukik-e, hanem hogy ez a bukta hogyan és mikor fog politikailag is visszaütni a kormányzatra.

Lényeges megkülönböztetendőnek látom, hogy TG nem direktben a Fidesz, hanem az ostobaság szekértolójaként nyilvánult meg - és egytemi emberként ezzel a ballépésssel nehezebbb szembenézni, mint a tiritarka politikai elfogultságok vádjával.

dzsaszper 2012.08.31. 10:18:47

@László56: azt eddig is tudtuk, hogy nem a blogírás a főállása :)
szóval szerintem várni lehetett, hogy a kampányidőszak után a blog tényleg leül, és majd a következő kampány kezdetére pörög fel megint :)

a videó egy jópofa dolog tud lenni, de nem hiszem, hogy ez fogja újra felfuttatni a blogot...

sztd 2012.08.31. 10:19:58

Személyes gondolat, de nekem az utóbbi években nincs elérésem a hangokhoz, és eddig nem is hiányzott. Ez a formátum így ki fog maradni az életemből egészen addig, amíg nem tanulok meg folyamatosan szájról olvasni.

panelburzsuj 2012.08.31. 10:20:04

@László56:

Bámulatos, hogy egy ilyen nemzetközi konferenciázó tudós, mint Laci atya, milyen akkurátusan számontartja, hogy egy futóblogger mennyire elmélyülten reagált a szösszeneteire ...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.08.31. 10:39:24

@László56: szigorodtál, László.
Tegnap még megértőbben viszonyultál TG megújulási próbálkozásához (pontosabban annak verbalizálásához).
Mára megszámoltad, hányszor válaszolt neked 537 esetből és kész, leírtad a palit. :)

Én nem tudom, TG-nek fontos-e ez a blog. Kívülállónak úgy tűnhet, nem, ugyanis az íráson kívül ennek semmi jelét nem adta már hosszú ideje.
A blogolás normális formája az, hogy a blogger szinte minden értelmes hozzászólásra reagál. Ha ehhez nincs kedve/ideje, akkor Véleményvezér-szerű unilaterális fasság lesz a dologból, persze ez is egy opció, ha a szerző minden írását felteszik Index-főoldalra.

László56 2012.08.31. 11:42:58

@Hepci: @panelburzsuj:

Szép napot és jó ebédet kívánunk Mindenkinek

Mondjuk négy választ az 537 hozzászóláshoz nem nehéz megszámolni. Ezt a hőstettet még „panelburzsuj” kollégánk is véghez tudta volna vinni. Az 537 hozzászólást meg a Blog.hu regisztrálta automatikusan. Így aztán sok munka nem volt vele.

Ennek ellenére téved a kolléga „Hepci” ha azt hiszi hogy leírtuk az elemzőnket. Az viszont igaz, ha a válaszai miatt írtunk volna erre a blogra, akkor már rég nem lennénk itt. Hiszen az ignorálást észrevenni nincs szükség 537 bejegyzésre. Ha csak erről lenne szó, akkor már az ötödik válasz nélküli bejegyzés után itt hagytuk volna a blogot.

Minket azonban a véleménye érdekelt. Hogy miért ? Azt leírtam ebben a posztomban: @László56:

Elemzőn már csak koránál fogva is a mai változások és változtatások gyermeke. Társadalmunk tükörképe, akiről le lehet mérni a haladást vagy éppen annak visszafogottságát.

Ilyen egyszerű mindaz, ami komplikáltnak tűnik. Ehhez jön még a szimpátia, ami kijár mindazoknak kik egy rossz korban, rossz helyre születtek bele és nem tehetnek róla hogy a kommunisták hatvan évig bolondíthatták a magyar népet. Tulajdonképpen ennek a levét isszuk mindannyian. A különbség köztünk csak annyi, hogy van aki továbbképzi magát és ezáltal túl akar jutni a kommunista primitívségen, van aki belenyugszik a helyzetében és inkább sírással tölti az idejét.

De, hát minek valamit egyszerűen nézni, ha komplikáltan is megy.

dr. Bubó 2012.08.31. 11:57:55

@László56: "Azt leírtam ebben a posztomban" :))))

szerénység nertárs! csak szerénység! én is ezt szeretem magamban a legjobban

nem poszt az csak kommmünt !

2012.08.31. 12:25:16

@Hepci: Alhasi nyúlvány? Melltartó levétel? :D Neked mindig csak AZ jár az eszedben?:D Lehet jobban járnánk, ha mindenkinek csak AZ lenne a fontos, és a dolga!:D Mondjuk sok kiegyensúlyozott ember között felesleges a politika, nem?:D

@knausz: milyen trendi vagy, irigyelek! és azért a napi 3 óráért is, amit lenyomsz! :) A Szinetár-Bereczkiről most épp nem az álompáros jut az eszembe...csaknem????

inreallife 2012.08.31. 12:30:46

@Kopi3.14: valahogy én is így gondolom. kb fórumszinten elírogatunk egymásnak, de a fórumgazda annyira leült, hogy nem tematizálja a saját blogját. márpedig 2-300 hozzászólás után a kommentek eltérnek az adott tárgytól, onnantól meg témától függetlenül megy az offolás...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.08.31. 12:37:55

@Letícia: nem csak az jár az eszemben, de az eddig általam - nők által - megismert hímnemű ezoterikus tanítók/guruk/sorselemzők/auralátók stb. úgy működnek, hogy a hozzájuk forduló jobb nőktől beszedik a pénzt, majd megdugják őket.
Szerintem gurunak lenni kellemes tevékenység lehet.

inreallife 2012.08.31. 12:41:00

@szoja122: kb obama is ezt játszotta. a nézők felszavazták a cinkes kérdéseket, ő meg azokra válaszolt a sok közül, hogy szeret-e kosárlabdázni. ez a email-es kérdezősdi is szar. adjon meg egy formátumot, amire időnként rákeres a kommentek között, és akkor mások is látják, hogy elcsattant egy kérdés, meg a tartalma is látszik. igazából megcsinálhatnám azt is, hogy ide is meg oda is másolgatom, de felesleges. nem szopatni kell a felhasználókat. 1 kattintás, kérdés beír, és minden postnál látható legyen a top10 kérdés...

inreallife 2012.08.31. 12:43:42

@béla a görög: nagy vicc lenne, ha bajnai és török kézenfogva zászlót bont? :)
akkor érthető lenne a gyakorlás is, meg a támogatói kör is megmaradna... :)

2012.08.31. 13:20:15

@Hepci: van benne valami. De azért mondjuk aszékelyek - akit egyébként kedvelek, mert a maga nemében érdekes egyéniség - kommentjeire ki az, aki tudna jól válaszolni? Max. annyit, "Ja, jól van anyukám!", meg "Aha, persze kisaranyom", meg "Úgy van, igazad van!", szóval azért nem gondolnám, hogy mindenre kell reagálni.

2012.08.31. 13:35:08

@Hepci: és a szellemiség, az neked semmi?:) Nemcsak kenyéren és vízen él az ember...

ssi 2012.08.31. 13:52:47

@panelburzsuj:
" dzsaszper 2012.08.31. 10:18:47
@László56: azt eddig is tudtuk, hogy nem a blogírás a főállása :)"

vagyis kaptunk egy nem főállást .. viszont én nem is akartam/vártam többet :) és beleolvasva más blogokba is mindegyikből kivettem vmi újat, de önmagam maradhattam. egyik blogtól sem várom a teljes felvilágosítást (abszolút igazság úgy sincs), de önmagam teljes meggyőzését sem (ezt magamban magammal rendezem le)

hogy miért van kevesebb poszt? mert pl. a facebook is van már. mert kicsit belefásult TG? mert az eredeti világlátás már korlát lett? mert .. stb. sajnos nem tudom. talán is-is

viszont mindig tudtunk mi, kommentelők bármiről cseverészni (néha még TG is mintha átvette volna :)
2010 nyarán már írtuk, hogy
- O.V. legenda akar lenni és történelmet írni. (O.V. nem régen mondta: amit most építenek egy utód sem fogja tudni könnyen megváltoztatni.) .. és csak másoknak vannak hibái, amit ki is kell mondani. kockáztat és kísérletezik s nagy tételben
- O.V. az ellenzéki vélemények és a szakmai fékek kiiktatásával megtámogatta személyiségét: ő maga kitalálja és eldönti, hogy kinek mi a jó, ill. kinek milyen elvárás szerint szabad csak tennie. erős vízió s nincs igénye társadalni hangokra
- egy erős gazdaság jó fényt vett a kormányára is s ha ez túl erős cél, a mutatókat lehet másként magyarázni is
- az erős gazdaság viszont kevés, politikai befolyás is kell, a felső körhöz tartozás itthon és külföldön is, hogy ne diktáljanak, hanem diktálhassunk pl. a saját gazdasági előnyeinkért .. legalább először a régióban
- viszont amíg várják a jobb mutatókat, legalább a unortodox különcség legyen téma és a politikai helyezkedést is meg kell kezdeni s nemcsak a 4 éves választási ciklusok miatt ...
- s a magyarság érzelmi jelenlétének mértéke is megkülönbözteti a liberális-szoci-jobboldal-még inkább jobb oldalakat

bár nagyon érdekel ez a téma, még magamnak is túl bonyolult, nagy falat (meg nincs időm se most erre)

s nem tudom, hogy kire mi fog ráomolni ...
- Svájc gazdaságilag erős ország? és politikailag nagyhatalom? és jól vannak?
- ha egy focista nem túl tehetséges, lehet kozmetikázni, szépíteni mégis? (igaz, a fizuját igen)

mókáné 2012.08.31. 16:04:32

@Letícia:

"...csaknem????"

Majdnem. Beugrott a képbe egy 23 éves gyakornok. Kicsit összekaptam magam. Vagyis nagyon.

Azt is mondhatom azonban, hogy pozitívan jöttem ki belőle, mert más életmódra kapcsoltam. Most látnál olyannak, amilyennek szerettél volna.:) M- es méret. Karcsú vagyok és 10- ből 10 férfi nyaka fordul ki utánam.:)

Tényleg trendi vagyok. Most nagy kérdés: mit kezdek ezzel, mert ennyire azért nem akartam trendi lenni. Saját vállalkozást kell indítanom. A kártya nem dobta ki, hogy konkrétan miben tevékenykedjek. Ősszel talán lelépek egy angol kurzusra, bentlakásos iskolába, aztán óvodapedagógusként hasznosíthatnám magam. A váláson is időnként gondolkodom.

Látom, új videó, meghallgatom, aztán irány vasalni! Ezt lehet, hogy áttestálom valakire.:)

aszekelyek 2012.08.31. 16:19:58

@La semilla: Latin Amerika egyrészt erősen vallásos. A nyomornegyedekben meg valószínűleg nem nézték állandóan az uszítást a tévében , hanem egymás felé fordultak az emberek. Pld nem volt mindenkinek számítógépe, hisz nyomornegyedekben az is ritka ..... Így a szegényeket nem nagyon tudták egymásnak ugrasztani. nem volt hozzá média , eszközök , hogy elhülyítsék őket.

aszekelyek 2012.08.31. 16:48:15

@barázda_billegető: most azt komolyan teccett gondolni , hogy ebben a két évben gerjedt a társadalom legkülönbözőbb csoportjai között a gazdaság romokban heverése miatt majdnem kibékíthetetlen konfliktus ? Naneee..., jó? Mindenkinek fájni fog , mondta bajnai , aki előtte gazdasági miniszter volt... és vastagon benne a romok összehozásában. Nem mondta, hogy meddig. Amíg vissza nem fizetjük azt a hatalmas ám rövid határidejű kölcsönt , amit ők vettek fel. Valamiért úgy hitték a népek , hogy egy évig , amire ő vállalta a z IMF -nek írt fájó szándékok levezénylését ? Pedig akinek van némi esze , tudhatta , meg is mondta Orbán , nehéz évek jönnek még mert akkora az államadósság és a hiány , amit hagytak és olyan szigorúak a vele szemben támasztott követelmények. Már a külhonból... , a hitelezőinktől. EU-tól.

La semilla 2012.08.31. 17:16:55

@aszekelyek: Valóban vannak katolikus hagyományai. Sőt! DE ezen a földrészen a lelkészek, sőt, még a a magasabb rangú egyházi személyek is kiálltak a szegények mellett. A különböző forradalmakban, vagy puccsok után az egyház szerepet vállalt a szegények, az áldozatok stb... mellett, ápolták őket, ha megsebesültek vagy akár rejtegették őket, akármilyenek voltak, kereszténydemokraták, szakszervezeti vagy ifjúsági vezetők, szocialisták, sőt konzervatívok vagy kommunisták, sandinisták vagy akárkik.
Én pont olyan helyeken jártam anno, ahol a nem katolikusok és vallásosak simán együtt éltek és segítettek egymáson, nem számított ki honnan jön, vagy milyen a vallása.
Olvastak újságot és tévéjük is volt egyeseknek, igaz, hogy azt az utcára tették ki, és többen, néha tucatnyian nézték.

hajdú 2012.08.31. 18:59:12

Kedves Gábor,
Leült-e a blog? Azt gondolom, egyáltalán nem. Először is, szerintem kifejezetten sikeres lett a kezdeményezés, egyértelműen sokan olvassák és idézik is, az itt felvetett-levezetett gondolatok témává válnak, sikerült megszólítani szólítani a "célközönséget", sőt mondhatni véleményed megkerülhetetlen a célcsoport számára. Biztos vagyok benne, hogy még politikai berkekben is odafigyelnek rá. Talán még te sem számítottál ekkora sikerre, már-már felelősség ez a felépített hitelesség.
A "leülés" bizonyára kapcsolódik a politikai uborkaszezonhoz, így két választás közt félúton, pláne nyáron (nem is beszélve a jelenlegi Fidesz-dominálta politikai porondról) kevesebb a mondanivaló, főleg hogy számtalan kérdést kiveséztél már. De szerintem később, főleg a választások közeledtével újra élesedni kezdenek a kérdések, újra körbe lehet járni őket, vissza lehet térni és újraelemezni, illetve újabbak merülnek fel. Sőt, talán ez lesz majd az igazi tesztje, hiszen élőben lehet követni, hogy beválnak-e a jóslatok, igaznak, magyarázó erejűnek bizonyulnak-e a gondolatmenetek. Talán alkotói válságról is szó lehet, de mint fent leírtam, erre nincs ok. Megújítani, fejlődni persze mindig lehet.
Jó ötlet-e a videóblog? Én azt gondolom, nem igazán az. Nem hiszem, hogy kevesebb munkával jár, hisz - ahogy az első videóposztból látható - nyilvánvalóan jól megfontolod a választ és felkészülsz rá, nem csak "improvizáció" - mint mondjuk egy valódi asztali vitánál. (Ilyen irányban viszont hasznos lehet a videó formátum.) Gondolom írásban is megszületik a válasz, neked tehát valószínűleg nem egyszerűbb így megjelenni. Azt sem hiszem, hogy valamiféle önfejlesztés eszköze lenne, erre bőven volt és lesz alkalom a televíziós, élő és tanári szerepléseidkor. Esetleges ambícióidat is jobban kiélheted ezen a terepen. Idézni, vitatkozni viszont írásos formában sokkal könnyebb, visszakeresni is egyszerűbb - szerintem tehát a befogadói oldalon is több zavart okoz, mint amennyi pluszt adhat. Azt sem hiszem, hogy ezzel új célcsoportot tudnál megszólítani. Tartalmilag sem ad többletet a videómegjelenés (hacsak nem interjút, élő vitát látnánk). Szóval, én ilyen praktikus szempontok miatt tartom inkább vissza-, mint előrelépésnek. Én azt gondolom, inkább a téma, a kérdésfelvetések, interaktivitás irányában lehetne igazán új utakat keresni.
Üdv,
egy egykori hallgatód

2012.08.31. 21:16:44

@knausz: 23 éves? Nem semmi!:) Hogy Veled mik történnek!:D Grat!:) Nem féltelek, sok sikert a folytatáshoz!:))

mókáné 2012.09.01. 09:06:55

@Letícia:

Köszönöm.:) Egyszer most már tényleg összefuthatnánk. Én sokfelé járok. Ma Vidi meccs 4- kor, aztán Lutzmannsburgban szauna 10- ig. Mehetnénk egy jó koncertre, valami állat legyen!!:):)

Holnap este Gyirmót meccs. Szóval nincs leállás ám! Az új, őszi kollekció is megérkezett. Szépek a fényes szürkék és szépek az álmok.

Most bedobom az Oláh Ibolya CD-t és gépre fel!:)
www.youtube.com/watch?v=VpkdfWqlIJo

barázda_billegető 2012.09.01. 11:24:45

A külpolitikai eredményességet kifelejtettem az előző kommentből.

Kétségtelen, ami ezt illeti ezen a téren Pártunk és Kormányunk tegnap jutott - az eddigi - csúcsra. Valaki már ki is számolta, hány manatot ér mindegyikünk becsülete, ami most ott hever a porban...

Mindegyikünké!

Ez aztán az eredmény!

szoja122 2012.09.01. 11:31:40

@manyike: a blog színvonalának emelése volt a cél. Valószínűleg azért gondolhatott erre, mert mi színvonaltalanul cseverésszünk. Erre pedig a megoldás az amit írtam.

Amit Te írsz azzal nem változik semmi, elmondja a véleményét, mi meg firkálunk valamit..

A színvonal pedig marad a régi.

szoja122 2012.09.01. 11:34:19

@dr. Bubó: Ha engem kérdezel, szerintem semmiben, vannak jó elemzések, néhány szavas vélemények, és anyázás.
Minden pont úgy ahogy régebben...

szoja122 2012.09.01. 11:36:30

@inreallife: Igazad van, lássuk a kérdéseket. Anélkül pontosan ugyanazt írhatja mint eddig.
Arra válaszol, ami az ízlésének megfelel, vagyis minden marad a régiben...

Ez nem bizalmatlanság, hanem demokrácia....

Kopi3.14 2012.09.01. 17:41:04

@hegyilány: a privátblogger nem stílusbeli kategória, hanem a blogoláshoz való kapcsolat: nem ebből él, nem foglalkozása. Így nem várható el tőle, hogy szintjében, nyelvezetében, stílusában nagyon magasra emelkedjen. Profitól ellenben a szükséges minimum.

@menőmano: utóbbi pár hónapban nem olvastam a blogot, de korábban, tavasszal a hogy mosdassuk ki a kormányt minden baromságából mentalitás ment független elemző oldalról. Vagyis csak azzal foglalkozott, amivel kihozta, miért nem baromság, azt, hogy miért az, már nem vette elő. Ezt nevezem a függetlenség eldobásának.

2012.09.03. 10:25:41

@knausz: jó, legyen úgy!:)

It’s the economy, stupid 2012.09.03. 14:48:13

@AbuBakr:
"...így meg lehet szólítani az analfabétákat is, a politológusoknak már csak azok maradtak célcsoportként.... "

Hujjujjujjuj...

@László56:
"Elemzőnk frusztrált ! Ugyan érthető, de rossz helyen keresi a hibát. "

Atyavilág. Egyet kell értenem Lászlóval. Súlyos mélylélektani következményekre számítok... (Iszom is egy kávét gyorsan.)

@török gábor:

Nem jó ötlet ez a videjózás, vannak eszközök, amelyek nem támogatják a flasht, de szöveget olvasni-írni azokkal is lehet.
Szóval szerintem negatív.
Poszt nélkül viszont nincs blog, szóval nem fancy marhaságok kellenek, hanem témák. Az meg volna dögivel.
süti beállítások módosítása