Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
15:55

Ez a blog tudatosan a magyar politikára koncentrál. Nem azért, mintha érdektelennek tartanám a világ más tájain történteket, és különösen nem azért, mert esetleg abban a hitben élnék, hogy létezhet a külvilág hatásaitól független, csupán magával „határos” magyar politika. Egyszerűen csak szeretem, ha a suszter marad a kaptafánál: ezért aztán inkább olvasok, semmint írok a máshol történtekről. Most azonban kivételt teszek, de csak azért, hogy ezúttal is – közvetetten - Magyarországról beszéljek.

(Fotó: Facebook)

A magyar politika eseményei, az itteni történések a világ más tájairól nézve mindig együtt jelennek meg a régió más országainak változásaival. Hol erre, hol arra haladnak a dolgok, és bizony gyakran és okkal lehet az az érzésünk, hogy mindenre és mindennek az ellenkezőjére akad példa. Mégis, a magyar politika jelenleg két fontos, a régió többségétől eltérő megkülönböztető jeggyel bír: (1) van egy szinte példátlanul nagy, egy erőközpontból irányított, kifejezetten stabilnak, hatékonynak és fegyelmezettnek látszó kormánytöbbsége, amely (2) nem riad vissza attól sem, hogy céljai elérése érdekében szokatlan, gyakran erősen vitatott lépéseket tegyen. Hogy lássuk, mennyire sajátossá teszi ez a magyar politikát a régióban, pillantsunk bele az elmúlt egy hét politikai híreibe a "környékről".

Csehországban, ahol idén alakult meg a három pártból álló konzervatív-liberális koalíció, ezekben a hetekben zajlik a nyugdíjreform vitája. A kormány gazdasági tanácsadó testületének most nyilvánosságra került javaslata szerint a reform indulásakor a 40 évnél fiatalabb cseh állampolgárok számára kötelezővé tennék a csatlakozást a magánnyugdíjpénztári rendszerhez. Ugyanekkor azt is rögzítenék, hogy a kormány továbbra sem emelhetné a nyugdíjakat a fogyasztói árindexnél nagyobb mértékben.

Lengyelországban, ahol 2007 óta kétpárti jobboldali kormány irányít, tovább színesedett a politikai paletta, ugyanis az elmúlt hetekben Lengyelország a Legfontosabb néven új párt jött létre. A pártot az ellenzéki Jog és Igazságosság egykori politikusa, rövid ideig minisztere, Joanna Kluzik-Rostkowska alapította. A napokban közzétett politikai felhívásuk szerint a néhai államfő, Lech Kaczynski politikai örökségét kívánják életben tartani.

Szlovákiában, ahol idén alakult a konzervatív-liberális négypárti kabinet, szinte minden híradás a koalíció esetleges felbomlásával foglalkozik. A feszültségeket növelte, hogy a főügyésznek javasolt személy nem kapta meg a szükséges többséget, ami miatt a koalíción belül szinte teljesen megszűnt a bizalmi viszony.

Szlovéniában, ahol 2008 óta irányít egy négypárti szocialista-liberális kormány, olyan nyugdíjreformot fogadtak el a napokban, amely a nyugdíjkorhatár fokozatos emelésével számol. A kormánypárti Nyugdíjasok Demokrata Pártja nemmel szavazott, viszont a jobboldali ellenzék kisebb pártja, a Néppárt támogatta az indítványt. Ugyanitt a hétvégén népszavazás is zajlott az állami tévé és rádió egy már elfogadott törvény alapján tervezett átalakításáról. A kormánypártok befolyását növelő változtatást a megjelent mindössze 13 százaléknyi választó több mint 80 százaléka elutasította.

Bulgáriában, ahol 2009-ben váltotta a hitelét vesztett szocialista kormányt a jobboldal, a szocialista államfő hozott létre új politikai mozgalmat. A Georgi Parvanov által alapított Alternatíva a Bolgár Újjászületésért (ABV) a választási rendszer módosítását tűzte elsőként zászlajára. Ugyanitt a héten hosszas viták után – amelyek miatt a kormány kisebbségi helyzetbe került -  elfogadták a nyugdíjreformot, amely a magánnyugdíjpénztári befizetések felfüggesztése mellett a korhatár fokozatos emelését tartalmazza, illetve egy parlamenti képviselő elhagyta a szélsőségesnek tartott Ataka frakcióját, mert állítása szerint pártja „gerinctelenül” támogatta a kormány politikáját.

Horvátországban, ahol a 2007-es választások után alakult meg a négypárti jobboldali kabinet, a legnagyobb vitát természetesen a volt miniszterelnök letartóztatása jelenti. Az ügy többek között azért is izgalmas, mert a 2003 és 2009 között hivatalban lévő Ivo Sanader a most is kormányzó párt politikusa volt, emiatt az ellenzék a jelenlegi miniszterelnököt, Sanader utódját is lemondásra szólította fel az ügy miatt.

Romániában, ahol 2008-ban tartottak legutóbb választást, az ország második közjogi méltósága, Mircea Geoana került a célkeresztbe. Az ellenzéki szocialisták 2005 és 2010 közötti első embere, a felsőház jelenlegi elnöke azt állította, hogy a tavalyi elnökválasztás előtt azért találkozott az ország egyik leggazdagabb, kiterjedt sajtóbirodalommal rendelkező üzletemberével, hogy megszerezze a másnapi elnökjelölti vita kérdéseit. A szocialisták most hat hónapra felfüggesztették a politikus párttagságát.

S végül Lettországban, ahol az idén októberben tartott választás után alakult meg az ötpárti koalíció, a héten a pénzügyminiszter és a miniszterelnök is elismerte, hogy megalapozatlanok voltak azok a kampányígéretek, amelyek szerint nagyrészt strukturális átalakításokkal, nem pedig adóemeléssel konszolidálja majd a kormány a költségvetés hiányát. Valdis Dombrovskis kormányfő – akivel pár napja Rigában Orbán Viktor is találkozott - szerint emiatt a felelősség egyrészt a pénzügyminiszteré, másrészt pedig azoké a nemzetközi hitelezőké, akiknek az ellenállása miatt a kormány nem csökkenthette jelentősebben a magánnyugdíjpénztári hozzájárulások mértékét.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr982519881

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rabár Ferenc, az Antall-kormány pénzügyminisztere 2010.12.17. 20:14:08

Rabár Ferenc pénzügyminiszter Bokrossal az Értéktőzsde megnyitásán Rabár Ferenc, az Antall-kormány pénzügyminisztere írja: „Antall József szólt nekem 1990 februárjában, hogy lesz Londonban egy tárgyalás, melyet Soros György szervez, és témá...

Trackback: Dzsentri tempó 2010.12.17. 09:56:03

meseAtyafiak, még emésztgetjük a döntés jövőbe mutató ízeit, amikor a takarékosság jegyében döntéseket hozó kormány elkezdte felélni mindazt a vagyont ami a virtuális költségvetés tartalékát képezi.APEH, Terrorelhárítás, Rendőrség, Katasztrófavédelem, ...

Trackback: Mindenki másképp csinálja? 2010.12.16. 20:39:26

Ez a blog tudatosan a magyar politikára koncentrál. Nem azért, mintha érdektelennek tartanám a világ más tájain történteket, és különösen nem azért, mert esetleg abban a hitben élnék, hogy létezhet a külvilág hatásaitól független, csupán magával „határos”…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jjulie 2010.12.17. 16:14:42

@lüke:

mondjuk 2002-ben a csányi még csak fele akkora volt, mint a leisztinger fiuka, és a demján pedig hozzá hasonló

1.
Várszegi Gábor
Kereskedelem, sportbefektetések
40,0

2.
Széles Gábor
Ipari befektetések, kereskedelem
32,0

3.
Demján Sándor
Befektetések, cégtulajdonok
30,0

4.
Leisztinger Tamás
Befektetések, szállodaipar
30,0

5.
Nagy Elek
Útépítés, építőipar
25,0

6.
Veres Tibor
Befektetések
25,0

7.
Bige László
Befektetések
20,0

8.
Tolnay Lajos
Alumíniumipar
16,5

9.
Csányi Sándor
Befektetések, opciós részvények, borgazdaság
15,0

10.
Szeremley Huba
Külföldi befektetések, borgazdaság
15,0

11.
Erdős Ákos
Nyomdaipari befektetések
15,0

12.
Kristyán Judit
Fenyő-örökség, média
15,0

13.
Futó Péter
Ingatlanfejlesztés, élelmiszeripar
12,0

14.
Lakatos Péter
Ipari befektetések
12,0

15.
Sinkó Ottó
Ipari befektetések
12,0

CSENDES 2010.12.17. 16:23:18

Feladom :
Foglalkoztatottak Munkanélküliek Gazdaságilag aktívak
3 822,5 465,7 4 288,2

Gazdaságilag nem aktívak 3 398,5 (azok, akinek a vizsgált időszakban nem volt munkájuk)

15-74 év közöttiek :7687 ezer fő ( a többi 15 alatt és 74 fölött)

Foglalkoztatási ráta:49,7%

jjulie 2010.12.17. 16:26:16

és még egy-két 2002-es adat

"A magyar üzletemberek vagyona nem mondható nagynak még a térségben sem: a leggazdagabb lengyel egyedül módosabb, mint a száz magyar együtt; a leggazdagabb román vagyonát csak a magyar lista első hét helyezettje együtt adná ki."

CSENDES 2010.12.17. 16:32:54

Nem jött meg a válasz, de ebül szerzett jószág ebül vész el, azt jelenti, hogy jogilag vagy etikailag vitatható módon megszerzett dolgokat általában jogellenes vagy etikailag vitatható módon el lehet veszíteni

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.12.17. 16:46:40

""A politikai rendőrség alá helyezi a tudományt" - így vélekedik a Kenedi-bizottság megszüntetéséről annak vezetője, Kenedi János."

stop.hu/articles/article.php?id=792984

A kormány "integrált" még egy "szelektív zsarolási forrást"!

jjulie 2010.12.17. 16:48:58

az érdekes hogy a demjánt és a leisztingert 2002-ben azonos súlyúnak gondolták

demján:
"1965-ben szerzett a diplomát a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán. Az iskolai évek után a Gárdonyi ÁFÉSZ-nál helyezkedett el, egyre magasabb poziciókban (1965-1966), majd a Bicskei ÁFÉSZ elnökhelyettese (1966-1968), késöbb a Gorsium ÁFÉSZ elnöke lett (1968-1973).[2] 1973 és 1986 között a Skála szövetkezeti közös vállalatnak volt a vezérigazgatója. 1986-90 között a Magyar Hitelbank elnöke volt, továbbá az alapítók egyike. 1990-től a Közép-európai Fejlesztési Társaság, 1991-től a Közép-európai Beruházási Társaság vezérigazgatója volt.

itt tartott, amikor a leisztinger 23 éves egyetemista volt, aki mellesleg taxizott.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.12.17. 16:52:07

"Az ingatlanok értékbecslésével kapcsolatban Tátrai Miklós elmondta: eddig ÖT értékbecslés született, többsége csaknem AZONOS eredményt hozott...
A FŐÜGYÉSZSÉG által megrendelt értékbecslés szerint VISZONT mintegy 1,3 milliárddal ér többet a sukorói ingatlan Joav Blum Pest megyei ingatlanainál."

stop.hu/articles/article.php?id=793159

a-kis-herceg 2010.12.17. 16:53:02

@CSENDES: "Nem tudunk 466 ezer főnél többet munkába állítani, mert gazdaságilag aktív létszámunk nem engedi. Ennyit az egymillió munkahelyről. Ilyen lesz az egymillió gyermek is?"

látod-látod. én már hónapokkal ezelőtt mondtam, hogy a kettőt együtt tudod értelmezni csak: 1 millió munkahely és gyerek. meg is jegyeztem, jön az 1millio lakás program is...

jjulie 2010.12.17. 16:58:33

ezek után ki is a csányi?

"Édesapja Csányi József, a jászárokszállási tsz mezőőre, édesanyja Ballagó Amália, a háziipari szövetkezetben fonalhajtója Volt. Két fiútestvére van. Szülei méhészkedéssel és háztáji cukorrépa-termesztéssel foglalkoztak. "

"1974-ben szerzett főiskolai diplomát. Ennek megszerzése után először a Pénzügyminisztérium bevételi főigazgatóságán, majd a minisztérium titkárságon dolgozott 1983-ig. Közben elkezdte a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakát, ahol 1980-ban szerzett diplomát, majd egyetemi doktori címet szerzett. Disszertációja a Lakossági hitelezés és betétgyűjtés alakulása, továbbfejlesztésének lehetőségei címet viselte. 1983-ban a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztériumba került mint osztályvezető, ami alacsonyabb beosztást, de szolgálati lakást jelentett. 1986-ban a Magyar Hitelbank főosztályvezetője, majd 1989-től az Országos Kereskedelmi és Hitelbank stratégiai vezérigazgató-helyettese lett. 1991-ben Csepi Lajos, az Állami Vagyonügynökség (ÁVÜ) akkori vezérigazgatója felkérte Csányit a Budapest Bank (BB) elnök-vezérigazgatói posztjára. Csányi elfogadta a felkérést, később azonban pályázati úton kívánták betölteni a tisztséget. Csányi ekkor közölte, hogy nem pályázik, ekkor arra kérték, hogy egy önéletrajzot adjon be, de ezt sem tette meg. 1992-ben a OTP Bank Rt. elnök-vezérigazgatójává nevezték ki"

és 10 évvel később fel akkorának gondolták mint a leisztingert

végképp nem csodálkozom, hogy elvették a leisztinger fele vagyonát

a-kis-herceg 2010.12.17. 16:59:42

@török gábor: szerintem a címhez passzol...

"Hungry for power". azaz áramot kíván! vezessenek bele áramot!

a-kis-herceg 2010.12.17. 17:08:29

" Újlétán egy 55 éves nő, míg Hajdúböszörményben egy 59 éves férfi fagyott meg a saját otthonában. "

nagyon szar telünk lesz...

www.origo.hu/itthon/20101217-halalra-fagyott-otthonaban-ket-ember-hajdubiharban.html

ilyen nagy törés egyszerre 20 éve nem volt a társadalmunkban, mint amit most okoz a kormány. a rezsi-fizetés olló nyílik...

és a tél is kemény lesz, amit már Márton napon jeleztem is... tavasszal soha nem látott járhatatlan utakra számítsatok.

jjulie 2010.12.17. 17:09:32

lehet hogy tévedek? és itt egy közös projekt szemtanui vagyunk

"De nem Badacsonyörs az egyetlen, ahol az SCD-csoport beruházásai nyomán komoly változásokra kell számítaniuk a helyieknek. A cég a Siotour 2004-es, a Balatontourist 2005-ös és a Zalatours szintén 2005-ös felvásárlásával olyan szintű egyeduralmat szerzett a balatoni kempingek fölött, amire a szocializmusban sem volt precedens. Valójában azonban nem a kempingek, sokkal inkább a terület jelentette a vonzerőt az SCD Holding számára. A megvásárolt 26 kempingből és négy üdülőfaluból csupán kilencet szándékozik a sátoros turisták számára fenntartani. A többi helyére kalandparkot (Alsóörs), gyermekvízivilágot (Zamárdi), legkiválóbb építészeink által megálmodott alternatív villaparkot (Siófok-Sóstó), szolgáltatásaiban bioszellemiséget kínáló környezetbarát szállodát (Vonyarcvashegy), építenének – 21 településen összesen 104 milliárd forint értékben."

"Furcsa egybeesés: miközben az SCD fölvásárolta a Balaton-parti kempingeket, 2006 végén a parlament négypárti egyetértéssel módosította a Balaton-törvényt. Míg korábban csak a balatoni kempingek 8-10 – sőt a vízparti telkek 4 – százalékára lehetett építeni, az új szabályozás már 15 százalékos beépíthetőséget engedélyez. Sőt, amennyiben a telek tulajdonosa közsétányt alakít ki a part mentén, 25-30 százalék beépítésére is engedélyt adhat az önkormányzat. Egyúttal enyhítettek a magassági korlátozásokon is: a korábbi 4,5 méterrel szemben immár 8-12 méteres épületek is felhúzhatók. Suchmann Tamás, a Balatoni Fejlesztési Tanács elnöke egyébként nem is tagadja, hogy „bizonyos befektetői körök” ösztönzésére születtek a törvénymódosítások. Egy interjúban erről így nyilatkozott:

„Az országnak szüksége van az idegenforgalmi bevételekre, márpedig ezek csak akkor nőnek, ha fejlesztjük a part menti létesítményeket. S akik ezt felvállalják, azoknak biztosítjuk erre a lehetőségeket.”

De hasonlóan nyilatkozott másfél évvel ezelőtt a fideszes Gruber Attila, a törvényjavaslat egyik benyújtója is: „A módosítás mögött többek között az SCD korrekt, nyílt lobbitevékenysége állt”. A parlamenti politikusok annak ellenére döntöttek a korlátozások enyhítéséről, hogy a környezetvédelmi tárca ellenezte a módosítást. A minisztérium akkori közleményi szerint a változtatás „nem egyeztethető össze a vízpart-rehabilitáció szándékaival, s jelentősen megnehezíti a tó védelmét”."

jjulie 2010.12.17. 17:13:43

@a-kis-herceg:

a fellendüléshez tőke és nagyszámú olcsó munkaerő kell

pénz az nem gond, csak elektronikus jel, a nagyszámú olcsó munkaerő legyártás a végfázisába ért

teevee 2010.12.17. 17:34:36

@Diocles: Érdekes. Talán elsiklottál amellett, hogy Braun az üzleti tervét arra alapozza, hogy "A későbbiekben ugyanis egyre nagyobb kereslet lehet a független, nem a kormánypártok által jóváhagyott hírekre. "

Azaz, a média erőszakos megszállásával a Fidesz keresletet teremt az ellenfeleinek. Spanyolviasz 2.

lüke 2010.12.17. 17:38:32

@teevee:
pontosan
csak a pártillattól nem látják

a-kis-herceg 2010.12.17. 17:39:42

EX LEX ország...
2011. jan.15-től tilos kamionnal előzni az egész országban...

itt a terroristáknak nem kell csinálni semmi törvény ellenest. elég ha élnek a törvényes lehetőségekkel és az egész ország gazdaságát 4-5 személyautóval megbénítják örökre...

autópályán nincs legkisebb sebesség (kresz 37. § (1) Autópályán és autóúton, valamint az azokra való ráhajtásra szolgáló úton (az előjelző táblától kezdődően) csak olyan gépjárművel, illetőleg gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel szabad közlekedni, amely sík úton legalább 60 km/óra sebességgel képes haladni; ezeken az utakon más jármű közlekedése tilos.)

én vicces ember vagyok. jövök siófokról vagy miskolcról a pályán 30 km/h val, felvezetek több ezer kamiont.... :)

aszekelyek 2010.12.17. 17:44:27

@Szimba: Megkérnélek, hogy a baloldali tőkések szóösszetételt magyarázd már el nekem:) azon a szemináriumon kanyarós lehettem, ahol azt tanították:)Szerintem az olyan értelmetlenség, mint a békeharc. Olyan állat pedig nincs:)

aszekelyek 2010.12.17. 17:53:29

@bebe tv: A magyar munkahelyek egy negyedét sikerült a befektetőknek teremtenie. Nagyon vigyáznak, hogy az legeslegkevesebb munkást, a legeslegkevesebb bérért alkalmazzák. Kevés kivételnek tisztelet.HA esetleg figyeltél Orbánra, azt tervezik, hogy lehetőleg továbbra is a magyar vállalkozókat segítik hizzé a munkahelyek teremtéséhez, kb ugyanilyen arányban. Ők megteremtik az ahhoz kellő környezetet, jogszabályi és egyéb. Ha tetszik a befektetőknek, jönnek. Konkrétan ez hangzott el a kampányban. Mint megvalósítandó cél. Ha találnak a befektetők még távolabb , még olcsóbb munkaerőt, úgyis oda mennek. Ahogy nagyon sok el is tűzött, amint még nagyobb profitot szagolt másutt.Tehát helyesen ez úgy hangzik, a befektetők is teremtenek munkahelyeket.ezért folyton fenyegetőznek és követelőznek.

a-kis-herceg 2010.12.17. 17:55:53

EXLEXIA

jan 1 től... és viccesebb mint gondoltam. (hunvicctánia...)
közben kötelező lesz anyi követési táv, hogy beférjen egy előző kamion....
mi van??????????

"Az előzés tiltása a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsikra és vontatókra az autópályákon és a 2x2 sávos autóutakon reggel 6 és este 22 óra között érvényes. Ráadásul olyan követési távolságot kell tartaniuk, hogy közéjük legalább egy, szintén a tilalom hatálya alá tartozó járműszerelvény biztonságosan besorolhasson."

www.automobil.hu/c1173/Januartol_tilos_kamionnal_elozni

aszekelyek 2010.12.17. 18:05:31

@a-kis-herceg: Nem látom be, ha Afrikában már van, Joule nevű, tisztán naoelemes autó , ... és nem is drága,. Spektrumon láttam:) akkor Európa, akik állítólag milyen civilizáltr demokraták, mit szarakodnak. Van már japán és indiai is, arról is tudok. Csak arra leheet menni, mert ha nem, nézhetünk a fejünkből kifele a jégkorszakba, vagy kissé több óceánba , mint szeretnénk, igen hamar , még egy kis ideig. Aztán a dínók sorsa lesz a miénk is.A gyereink jövőjét elfüstöljük,... aztán mit mondunk nekik?

aszekelyek 2010.12.17. 18:19:00

@jjulie: Akkor még fodor volt-e körny véfelmi miniszter, vagy az utóda? Érdekes, sukoróért nem nyifogtak:)

a-kis-herceg 2010.12.17. 18:22:02

@aszekelyek: sajnálom ez parancsra nem fog menni... ehhez demokratikus tudatos civil polgárokat kell "nevelni"

aszekelyek 2010.12.17. 18:24:05

@a-kis-herceg: A statisztikák biztosan tudna e mellé érveket tenni, a balesetekből. Ezen kívül pedig ez a kanyarba sinycs, ahhoz a szoci baromsághoz képest, hogy a földbirtokkal rendelkező gazdának, ahhoz, hogy elközlekedjen a földjére a munkagépével, pl. traktor, előzetesen hatósági engedélyt kellett kérnie, rengeteg pénzért. Lásd be, hogy az viszi a pálmát... Tavalyi !

a-kis-herceg 2010.12.17. 18:25:22

@aszekelyek: neeem ez a legjobbb....

EU elnökségre meghirdetem a "LASSAN JÁRJ TOVÁBB ÉRSZ PROGRAMOT"

aszekelyek 2010.12.17. 18:25:41

@a-kis-herceg: Sztem meg de. Az, hogy nem horror a rezsi, elég érv.

a-kis-herceg 2010.12.17. 18:44:05

@aszekelyek:

itt vannak a barátaid... 65 év alatt idejutottunk. keress rá gugli ban "fokgazdálkodás".

www.idokep.hu/hirek/belviz-madartavlatbol-2010-december

Malachi 2010.12.17. 18:56:11

@török gábor: piszkos komcsik azok is mind. ja és karvalytőkések és zsidók és IMF csatlósok.

panelburzsuj 2010.12.17. 19:02:54

@a-kis-herceg:

varanus.blog.hu/2010/12/17/a_birodalom_visszavag_15

sületlenke 2010.12.17. 14:43:09

"Ordi meg Kodó nem jön mostanában, pedig ők sokat tudnak háttérügyekről.(Kár, meg a személyiségük is hiányzik)."

Kulturadalék:

Ádám:

Sokan tengődtök-é még e vidéken?

Blogger:

Sokan bizon, többen, mint ujjamon
Számíthatok. – Szomszédimat, igaz,
Agyonverém már mind, de hasztalan,
Mindég kerűlnek újak; s oly kevés
A fóka-faj. – Ha isten vagy, tegyed,
Könyörgök, hogy kevesb ember legyen
S több fóka. –

kodó tamás 2010.12.17. 19:03:59

@nyünyüge: nee mááá... ilyen xar alaprajzokat. aszta. ehhez hasonló színvonal az Építészfórumon szokott lenni... meg is érdemlik azok a szidók akik nagy hazafiak de biztos-ami-biztos alapon BP en is akarnak lakást... lényeg hogy ránéz egy bp térképre és boldogok milyen belváros. oszt veszik a szart is:) megérdemlik...

panelburzsuj 2010.12.17. 19:04:11

@panelburzsuj:

Népileg:

Több blog, mint komment.

kodó tamás 2010.12.17. 19:06:25

@panelburzsuj: engem emlegecc???? :)

"meg a személyiségük is hiányzik"

ne má... érzem a karácsonyt.... a levegőben. a klub is más.

Latiniában:

Lupus in fabula. o Ne fesd az ördögöt a falra, mert megjelenik (szó szerint A farkas a mesében van)

nyünyüge 2010.12.17. 19:10:55

@kodó tamás: előjött a harcos verzió?
Az építészfórumon is megtalálható, meg is kritizálták rendesen.
Attól még szép. Mert érdek nélkül tetszik. Nekem pl.

panelburzsuj 2010.12.17. 19:16:23

@kodó tamás:

Kodót beengedik Latiniába??

(Egyébként sületlenke hiányolt, én csak heroldok.)

panelburzsuj 2010.12.17. 19:27:09

@lüke:

Latinia?

maga a schengen (ld. még: gótika elterjedése)

lüke 2010.12.17. 19:30:16

@panelburzsuj:
mióta magázódunk?
prosit riesling de mosel:)

kodó tamás 2010.12.17. 19:31:28

@lüke: ez joo ezen nem szelypit....

kérem a személy azonossági kérdéseket ne firtassuk ilyen zavaros időkben.

@panelburzsuj: apropó Latinia.

én itt vagyok ONÁMIÁ ban. a multkor a nagymagyarországos H matrica ügyben eszembe jutott gyártok "kis magyarországost" + "nem a méret a lényeg" felirattal...

de az olaszoknak szintén lehetne matrica a kocsilyukon:
a római birodalom legnagyobb kiterjedésével... kb ugyanaz...

lüke 2010.12.17. 19:33:38

@kodó tamás:
majdnem,
csak már nem szájhagyomány útján terjed

nyünyüge 2010.12.17. 19:45:30

Orbán karizmája - olvasom egy másik blog-on.

Hová süllyedt a magyar nyelv tanítása - a karizom szó birtokos ragozása helyesen: Orbán karizma, ami a ma 7-tájban beidézett kép szerint tényleg tényleg igen figyelemreméltó.

lüke 2010.12.17. 19:52:29

@nyünyüge:
Berl. öreg és a fiatal nők utáni kajtatása legyengíti, nem bírja az iramot, OV még fiatal

@panelburzsuj: :)

aszekelyek 2010.12.17. 20:26:16

Mára már csak egy bejegyzést írok, mert fárasztó volt a nap. Az ÁSZ jelntése szerint mindössze 12 ezer ember kifizetésére való összeg áll rendelkezésre , az esetleges csőd esetén. Amiről tudjuk, a másik országban, ahol ezt bevezették, be is következett , e is úszott a cél. Ennyi bizonytalansággal működtetett rendszer , ami még kb. két és fél ezer milliárd forint államadósságot is generált és annak ellenére az állam kellett, hogy fizessen végeredményben, tökéletes baromság, / svindli. 12 ezer emberre való pénz , 3milllió tag dacára. ennek nem lett volna szabad kiderülnie Bauer úr? Teljesen meghatározhatatlan a garancia, és nincsenek kifizetési jogszabályok. Minek is csináltak volna, ha a biztosítókba olvasztás volt a kitűzött cél. Tessék az Állami Számvevőszékkel vitatkozni és erősen elgondolkodni :) Mindenkinek jó éjt. Akit érdekel, elérheti az ÁSz jelentés kivonatát a Magyar Hírlap online-on. Nézem, hogy kb 24oo milliárdot kellett ráfordítani közpénzből. Ennél alig több, ami összesen ma állítólag van.Tizenkét év elteltével.

Ordnassac 2010.12.17. 20:29:25

@panelburzsuj: :-)

A Varánuszt most amiatt hanyagolom, mert amióta törzsvendég lett az Index címlapján, kissé harcifórum-jelleget öltött, azt meg kevéssé bírom, de sületlenke kedvéért bekukkantok.

nyünyüge 2010.12.17. 20:30:20

@aszekelyek:
Hát igen. Egy Domokos Lászlónak kellett az ÁSZ élére kerülnie, hogy ez a sok gazság kiderüljön.
Még jó, hogy az esetleges csőd előtt érkezett :-(((!

aszekelyek 2010.12.17. 20:45:13

@lüke: Nocsak, az én mamám is kárpátaljai .... 86 lenne, ha megérte volna.@nyünyüge: Még jó. Neked is jó éjt.

nyünyüge 2010.12.17. 20:47:07

@aszekelyek:
Nem jó.
Úgylátszik az irónia nem ment át ebben a minuszban.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.12.17. 20:48:44

"Ennyi bizonytalansággal működtetett rendszer , ami még kb. két és fél ezer milliárd forint államadósságot is generált és annak ellenére az állam kellett, hogy fizessen végeredményben, tökéletes baromság"
?
Ne keverjük a Garanciaalapot a vagyonnal, jó?

aszekelyek 2010.12.17. 20:51:14

@nyünyüge: Az első perctől jöttek az információk , csak é Idő, amíg tudatosul. Nyilván így volt időzítve. Sztem okosan.Már a közzététele a jelentésnek. Más orbitális disznóságokat is közzé tettek, eddig is , pl. a vagyonkezelő nemlétező leltárát,.... ahogy azt átszervezték,... meg még sok egyéb gazságot is. Nem véletlen, hogy kézzel-lábbal tiltakozott a ballib, hogy hatásköre is legyen az ÁSZ-nak, nem csak véleményezési jogköre. Naná, hogy ellenzéki indítvány volt.

aszekelyek 2010.12.17. 20:55:18

@nyünyüge: Nem jó? Hogy kiderült? Vagy mi? Hogy tudhatod az okot, miért történik, ami történik? Irónia felmerült. HA az előző dobja be, mennyivel lenne nagyobb a mínusz az államkasszában? Sztem csak az nem jó, hogy ez így ment tizenkét éven át.

aszekelyek 2010.12.17. 20:59:03

@namitirok: Nincs mit keverni. Az ÁSZ ezt megállapította. Mondom, velük kell vitatkozni. Ha az állam köteles fizetni, ha esik, ha fúj, akkor használja a pénzt is az állam. Sztem ez így korrekt. Nem kell kavarni mindenféle kifogásokkal.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.12.17. 20:59:22

@aszekelyek: Fog ez még menni, csak jóval hosszabb időn keresztül, úgy vélem!
Kár, hogy azt is csak akkor tudhatjuk meg, amikor nem lesz miből nyugdíjat fizetni, mert mindenki eltitkolja a jövedelmét, aki teheti!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.12.17. 21:03:17

@aszekelyek: Semmiféle kifogás nincs, itt a Garanciaalap arról szól--áh, hagyjuk, felesleges..
"Mi a feladata és mivel foglalkozik a Garancia Alap?

Az Alap tagjai a magánnyugdíjpénztárak, akik garanciadíjat fizetnek. Az Alap pénzeszközéből a garanciális kifizetésre akkor kerül sor:
1. ha a magánnyugdíjpénztár nem tud fizetni másik pénztárba történő átlépés, vagy a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe való visszalépés esetén.
2. ha a nyugdíj folyósításának időszakában a magánnyugdíjpénztárnak nincs elég pénze (szolgáltatási tartalékának szintje a szolgáltatási kötelezettségek teljesítését nem teszi lehetővé). "

Ennyi, nem több és nem más...

panelburzsuj 2010.12.17. 21:03:45

@nyünyüge:

www.magyarhirlap.hu/images/ups/72/72232.jpg

"Beért Budai Gyula munkája, lecsaptak a kétszáz hektáros honvédségi földpanama felelősére"

Ilyet aszekeylek húgom aligha olvashatott (legfeljebb a begyújtáshoz félretett öreg újságokban), mert ez stíl már a hatvanas évek végén sem volt divatban, mire ő megtanult olvasni. Szóval sajátos közbeszéd-archaizálási kísérletnek vagyunk tanúi, csak az ugrás néha rövidre sikerül, és nem hetvenet, csak hatvanat megyünk vissza ..

aszekelyek 2010.12.17. 21:07:36

@namitirok: Ez a rendszer, nem oldotta meg azt a problémát, amelyet ugyan akkor is felismertek de nem kezelték, csak kiszedtek sok pénzt az állami nyugdíjkasszából. Az , hogy most másként lesz, nem jelenti, hogy így is marad. Lehetséges jobb rendszer. Mi az, hogy, nagyon is! Tisztább. Két pillér , oszt jónapot. Van arra is megoldás, hogy azt a letagadott szajrét utolérjék. El lehet tanulni, a németektől. Nincs segély, míg fel nem élted a vagyonodat. NYugdíj csak annyi, amennyit magadnak összeraktál, befizettél. HA eltitkoltad, akkor hidegvízre elég lesz. HA manyupba tetted,önkéntesbe, az is a te kockázatod. Másra áthárítása a fizetésnek és a felelősségnek, eddig és nem tovább. Egyszer tiszta lappal kell indulni. Nem minden xart a büdzsé nyakába varrni. Neked milyen szabályok alapján fizetnének? Amik nincsenek is?

aszekelyek 2010.12.17. 21:13:59

@namitirok: Erről beszélek. Már régóta. Nincs garancia mindenki felhalmozott pénzére. Csak azt hiszik.Meg még sok mást is. Ami nem egészen úgy van. A lényeg, neked, milyen szabályok alapján fizetnének, 2o13-tól, ha akkor vagy jogosult? Amik nincsenek megalkotva? "o1o április végéig el sem voltak kezdve. Ezt ha részéleteznéd. Egész más irány volt , 2o1o januárig, amíg az AB és Sólyom úr azt az irányt el nem fordította a helyes irányba. Bizonytalanság helyek vannak. A garancia alap csak egy része.

aszekelyek 2010.12.17. 21:17:29

@namitirok: Fő az optimizmus. :) Németek mondják, náluk is lesz vagy 4oo euró a nyugdíj ... mostani számítások szerint.....) Romániában, ismerőséknél ein hundert már. Azt még csökkentették. Jó éjt!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.12.17. 21:35:23

"NYugdíj csak annyi, amennyit magadnak összeraktál, befizettél. HA eltitkoltad, akkor hidegvízre elég lesz."

Miután az egyéni számlavezetés csak virtuális lesz, úgy tűnik, így ez igazzá is válhat! ...az államiban, ami felosztó-kirovó jellegű, továbbra is, tudomásom szerint.
Na, Megasztár inkább, úgy tűnik!

kodó tamás 2010.12.17. 21:37:55

@Ordnassac: ezekkel a sporttolókkal csak a gond van. biztos siel...

a polt petya is motor lesz azt igérte... a fides repülő motorjai. csak nehogy egyszerre álljanak le...

porfelhő 2010.12.17. 21:40:16

Határozott lépésekre volt szükség, hogy jövőre jelentős összeget fizethessen vissza a magyar állam. indokolta a magánnyugdij-pénztárak átalakitását, állami rendszerbe történő bevezetését Lázár J.
Nem úgy vágtak neki a kormányzásnak, hogy náluk van a bölcsek köve és várható volt, hogy jelentős viták és konfliktusok lesznek.

Garantálják a nyugdijak értékállóságát. A kormány most nemtette meg a jövő nyugdijait. arról is beszélt, hogy a szocialisták arról próbálják meggyőzni az embereket, hogy a magántőkénél jobb helyen van a nyugdíj, mint az államnál, „ilyen sehol a világon nincs, csak Magyarországon”. „Csak az állam képes garanciát adni a nyugdíjrendszer fenntartására.”

A magánnyugdíjpénztárak vezetői egészen extrémen jól éltek az ötszázalékos működési költségből, míg az államnak a nyugdíjak kifizetéséhez hiteleket kellett fölvennie – tette hozzá. A magánnyugdíj-pénztári befektetések nyilvántartott és valós értéke között nagy különbség van – vélte a Fidesz frakcióvezetője.
Lázár szerint nyilvánvaló, hogy politikai és gazdasági érdekek miatt a magánnyugdíjpénztárak mellé álltak a szocialisták.

Ordnassac 2010.12.17. 21:40:20

@kodó tamás: Kijevben van hivatalos látogatáson

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.12.17. 21:41:54

@Ordnassac: LOL, külföld! Ott írta alá, vagy ez is csak salátahír, mint a törvény?:-P
Külföld
"Emlékeztetett arra, hogy az új testületnek tagja lesz az Állami Számvevőszék és a Magyar Nemzeti Bank elnöke, valamint egy, az államfő által hat évre kinevezett kiemelkedő tudású közgazdász. Schmitt Pál arról még nem határozott, hogy kit jelöl a tanácsba."

Szegíny, még nem mondták meg neki, hogy kit fog kinevezni?

porfelhő 2010.12.17. 21:46:53

Nem is értem! nem látok jól? vagy mi van? a @tamásnak az előbb még nem ez volt az avatarja! előkerült a tamás, a jjulie meg eltünt.

porfelhő 2010.12.17. 21:53:36

@kodó tamás:
Igen! de Te tudod, hogy mit csinálsz? Mi a mondanivalód ezzel a belinkelt címmel?:)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.17. 21:57:08

@manyike:

Állásbiztonság:

Na ilyen valóban nincs, de nem is lesz.

Nem csak az indoklási kötelezettség alóli kibúvók miatt - pl. próbaidő, határozott időre szóló munkaszerződés - hanem egészen egyszerűen amelyik menedzser nem tud egy óra alatt olyan ürügyet kreálni felmondási indoknak, amelyik bíróság előtt is megállja a helyét az alkalmatlan a munkakörére.

Másrészt meg valahol érthető is. Az dirigál, aki fizet. Hadd dönthesse már el a cégtulajdonos, hogy kivel akar együtt dolgozni és kivel nem, ha egyszer az ő pénze bánja, és ne kibicek szóljanak már bele, hogy ne azt a személyt alkalmazza, aki a legjobban dolgozik és akivel a legjobban együtt lehet dolgozni, hanem azt aki cigány homoszexuális nő!

Kicsit durva hasonlat, de ez kb. olyan, mintha nem vásárolhatnánk meg azt a cipőt, amelyik a legjobban tetszik és amelyiket a legkényelmesebbnek tartjuk, hanem mások előírt szempontokat kellene betartanunk cipővásárlásnál, mert ha nem ezt tesszük, az hátrányos megkülönböztetést jelent az ocsmány és kényelmetlen nem praktikus cipőkkel szemben. a csizmavásárló pfúj rasszista disznó a szandálokkal szemben, de persze a szandálvásárló az csupán a rasszista csizmások módszerei ellen tiltakozik pontosan ugyanazzal a módszerrel.

Sz'al nagyon fura dolog ez az állásbiztonság.

Bérforintok helye:

Objektíven összehasonlíthatatlan a különböző munkák értéke.

Egy traktoros szántásából hány négyzetméter felel meg egy tanár hány órai oktatásának?

Egy orvosnak hány pácienst kell meggyógyítania egy bankár mennyi hitelügyletéhez?

A munkák így összehasonlíthatatlanok.
Van egyszer egy kereslet, kínálat.
Ha az orvos irigyli a bankár fizetését, akkor miért orvosnak ment, miért nem bankárnak?
Amikor az iskolába jelentkezett már akkor is tisztában volt vele, hogy körülbelül mennyit lehet keresni abban a szakmában.

Ez nem így működik. Ha túl sokan akarnak ügyvédek, orvosok, tanárok lenni, miközben nincs annyira szükség, de alig valaki akar kukásautón dolgozni, miközben kevés az ember a sok elszállítandó szeméthez képest, akkor az orvosoknak, tanároknak, ügyvédeknek célszerű kevesebbet fizetni a kukásautón gürcölőknek meg többet.

James Onedin hajótulajdonos mondta a filmben, hogy
Senkinek nem annyi pénze van, amennyit megérdemel, hanem amennyit meg tud keresni.

Így van ez.

a-kis-herceg 2010.12.17. 22:00:03

@porfelhő: :)
sose mond el senkinek ha rá fox jönni... titok... csupaszív kisherceg, nem szereti a durva tamás kodót... bár lehet hogy az álarca alatt is emberi arc rejtőzik. lehet ő is herceg... minden emberben vannak valahol legbelül jó tulajdonságok... kívül akármilyen ijesztő is...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.17. 22:06:14

@a-kis-herceg:

A francia sakk az olyan, hogy ütni kötelező, és az nyer, akinek előbb elfogynak a bábui. (A király is leüthető.)

Minden egyéb szabály változatlan.

porfelhő 2010.12.17. 22:09:45

@a-kis-herceg:
Igy igaz. megpróbálom megérteni amit irtál, bár kicsit nehezen megy.:) egyébként a tamásnak ez az avatarja tetszik a legjobban.:)

a-kis-herceg 2010.12.17. 22:10:36

@Akitlosz: :)

"A francia sakk ... A király is leüthető."

izgalmas:) játszunk ilyet? hm. kéne egy király.

a-kis-herceg 2010.12.17. 22:12:00

@porfelhő: nem is tudom hogy magyarázzam, hogy CSAK TE értsed... pl. a gázálarc rossz viselet... ha mindig rajta van rárohad... néha le kell vennie...

porfelhő 2010.12.17. 22:18:37

@a-kis-herceg:
"néha le kell vennie"? vegye le örökre. igaz azt irta a multkor, hogy karácsonykor sem veszi le.

a-kis-herceg 2010.12.17. 22:22:44

@porfelhő: ő nem... de az én arcomat nézheted:) "helyette" :) érd be velem...

porfelhő 2010.12.17. 22:26:36

@a-kis-herceg:
Hm. érdekes. a Te arcodat hol lehet megnézni?:) egyébként mit csinálsz már Te is az avatar cserélgetéseddel, nagyon jó kedved van :)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.17. 22:29:30

@pokesz70:

Nem érdekes az, hogy bár a világ összes "fejlettebb" országa a végletekig el van adósodva gond nélkül bármikor összedobnak sok száz milliárd eurós, akár billiós nagyságrendű hitelkeretet?

Az IMF nem valódi, fedezett pénzt hitelez, nem aranyat adnak kölcsön, hanem csupán a semmiből teremtett adósságpénzt, úgy 90%-ban. Zseniális(an aljas) találmány a pénzmultiplikáció.

---

Azon mindig lehet tanakodni, hogy ha van pénz mire költsük, de ha nincs, akkor valahol spórolni kell. Azon is lehet vitatkozni hol.

De abból semmi jó nem sül ki, ha az állam évtizedeken keresztül többet költ a bevételeinél.

Felőlem lehetne magánnyugdíjpénztár is, nem az elv a gond, hanem ahogy volt az úgy nem jó, nem telt ennyi kiadásra.

Szerintem bárhol is vágna a kormány mondjuk 500 milliárd forintot a kiadásokon az ellenérdekelt ellenzék, illetve akiket hátrányosan érintene az 500 milliárdos spórolás ugyanígy tiltakoznának.

Bármelyik ujjamat is harapom meg, mindegyik fáj. Az ujjaimnak persze nem mindegy melyik lesz a szenvedő alany.

a-kis-herceg 2010.12.17. 22:31:16

a mostani avatarból összerakod... de ne mond el senkinek:))) 5 percig fenn hagyom...

porfelhő 2010.12.17. 22:34:52

Aha! kezdem érteni:)

a-kis-herceg 2010.12.17. 22:39:09

@porfelhő: akkor ásózok tovább... a B-612-n :) örülök... sokan 20-24 óra alatt rájöttek... pedig szerintem erős stílus váltást csináltam.... ugye milyen kellemes és emberi:) karácsony van...

porfelhő 2010.12.17. 22:49:16

@a-kis-herceg:
"kellemes és emberi". biztos. ne ird már ezt a sok kipontozott mondatot, mert már fáj a fejem a találgatástól.:)

a-kis-herceg 2010.12.17. 22:57:00

@porfelhő: kellene már egy jó avatart keresned...

porfelhő 2010.12.17. 22:57:51

Még jó hogy rájöttek! mikor "Ők" vannak többségben én meg egyedül. jó, hogy tudják ki kicsoda.

porfelhő 2010.12.17. 23:00:53

@a-kis-herceg:
Nem, nem kell avatar. nem akarok. jobb igy nekem.

a-kis-herceg 2010.12.17. 23:14:15

@porfelhő: pedig a kresztáblák a legjobbak:)

porfelhő 2010.12.17. 23:17:24

@a-kis-herceg:
Nem mondod? miért nem irtad, hogy van új poszt? pedig Te biztosan tudod.:)

porfelhő 2010.12.17. 23:32:28

@a-kis-herceg:
"Elhagylak", megnézem mit irt a TG. a másik poszton.:)

ssi 2010.12.18. 00:35:19

@Akitlosz: igen, én is tudom, hogy nem egyszerű, de valamilyen szempontok mentén akartam gondolkodni

- tudom, hogy állásbiztonság sose lesz, de ez kevésbé rossz, ha főleg szakmai alapon történik, s csak ritkán politikain
- szerintem nagyon fontos, hogy mindenki olyan szakmát válasszon, ami neki való
- köztudott, hogy van néhány szakma, mely évek óta alulfizetett, s nem a kereslet-kínálat érvényesül az egészségügyben se: hiába van komoly létszámhiány, nem nőnek a bérek, de sokuknál pl. egy vagyonosodási vizsgálat nagyot kaszálhatna

ilyen témáknál mindig eszembe jut, hogy ismerősök mesélik, pl. Németo-ban is szűkebb a jövedelmi olló - úgy általában

bebe tv 2010.12.18. 08:01:05

@jjulie: Fordítsuk le magyarra. Igen nagy a valószínűsége, hogy
már az első munkahelyén ha nem a főiskolán már mszmp tag volt. Ennyit a mostani jobboldali vonzalmáról.

ssi 2010.12.18. 10:40:22

@porfelhő:
szia
- nem a számítógépezésben kell most nagyon otthon lennem, sajnos még nem is vagyok
- a linkelést a fiam tanította meg lépésről lépésre
- ha gondolod, s amikor lehetőségünk van rá, szívesen megosztom veled - szintén lépésről lépésre
üdv

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.12.18. 15:41:30

"A megfigyelőket azonban nem igazították el kellően, mert ők mégis aggódnak. Oliver Vujovic, a Nemzetközi Sajtó Intézet főtitkára - igen diplomatikusan - szólt a megbeszélésekről. Szavai szerint furcsa, hogy a tárgyaláson egy biztonsági őr is jelen volt. "Tárgyaltam már miniszterelnökökkel, miniszterekkel, de ilyet még nem láttam, esetleg ez egy új kommunikációs forma lehet - mindenesetre tanulságos volt..." "

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=376110

...nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért...

PS: Gábor, kérem kommentjeim visszamenőleges törlését, mert a visszamenőleges törvénykezés esetleg visszamenőlegesen médiahatósági bírságot fog rám kiszabni nem-megfelelő-kormánylojalitás ürügyén! :-) :-(

parancsmegtagado 2010.12.19. 15:24:44

No akkor csak az összehasonlítás végett valaki (vagy maga a blog gazdája) foglalja össze a magyar eseményeket hasonló terjedelemben és stílusban.

tintamin 2010.12.21. 12:39:17

"mindenre és mindennek az ellenkezőjére"

Ez mostanában kezd elterjedni, és - szerintem - borzasztó.
Értem én, hogy hangsúlyozni akar, de tegye kevésbé elcsépelt, pontatlan módon:

Abban, hogy "minden", benne van annak az "ellenkezője" is.
Ez olyasvalami, mint a "végtelen plusz kettő".
Matek.
süti beállítások módosítása