Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
23:18

Természetesen mindenkinek igaza van, aki azt állítja, hogy az MSZP-ben zajló belháború legnagyobb nyertese alighanem a Fidesz. Egy olyan pillanatban, amikor a korábbi szocialista kormányok időszakából ismerős vargabetűket látszik tenni a kormány, a figyelem időleges más irányba terelése már önmagában mentőövnek számít. Ám még a legártalmasabb, legértelmetlenebb homokozói vitáknak is lehet nyertese, s nekem úgy tűnik, hogy ez most nem a volt kormányfő.

Az általános értelmezésekkel szemben azt gondolom, hogy Gyurcsány Ferenc nem szakítani akart, amikor előállt nagy meglepetést okozó javaslatával. Az íróasztal mellől persze nehéz kitalálni a politikusi szándékokat, de úgy láttam, hogy a volt miniszterelnök az MSZP-n belül hónapok óta ugyanazt a játékot játssza: keresi és feszegeti a határokat. Gyurcsány minden törekvése arra irányult, hogy olyan helyzetet állítson elő, amelyben a párt tagjai számára nyilvánvalóvá válik a vezetés alkalmatlansága, ennek demonstrálása érdekében egyre messzebb és messzebb merészkedett. Ha végső célja a szakítás lett volna (és nem a párt átvétele), a szépen megkomponált szétválás érdekében szerintem nem áldozott volna ennyi energiát az amúgy minden érintettet amortizáló belső harcra.

Gyurcsány és Mesterházy konfliktusai eddig rendre a következő forgatókönyv alapján zajlottak: a volt kormányfő előállt egy béke- és formabontó javaslattal, mire a pártelnök egy puha és elkenő politikai választ adott, azaz a párt egységére hivatkozva nem vette fel az eléje dobott kesztyűt. Gyurcsány egyértelműen a harcra várt, mert igazán csak ez vihette volna közelebb céljához, valójában azonban a pártelnöki kitérés sem volt neki annyira rossz: folyamatosan bizonyíthatta, hogy Mesterházy nem elég harcedzett, nincs meg benne a szükséges keménység és elszántság. Ha velem sem képes elbánni, hogyan győzhetné le Orbán Viktort – üzente a helyzettel.

Gyurcsány azonban elszámította magát, talán azért, mert Mesterházy viselkedése megtévesztette. A pártelnök ugyanis – ez a mostani reakciójából világos – nem elfutni akart, csak kivárt. Várta a kedvező alkalmat, hogy akkor vegye fel a harcot, amikor a csatát türelmetlenül kívánó Gyurcsány túlzásba viszi a kihívást. Márpedig ez az alkalom most láthatóan eljött: a volt kormányfő olyan lépésre szánta el magát, amely egyrészt saját, párton belüli támogatóit is megosztotta, másrészt ahonnan a visszavonulás szinte lehetetlenné vált, azaz vagy-vagy kérdéssé vált a csata kimenetele. Gyurcsány feltehetően nem hitte, hogy Mesterházy ebbe az ügybe váratlanul beleáll, a volt kormányfő minden bizonnyal azzal számolt, hogy a várható ismételt elmismásolós válasz egy újabb szögnek jó lesz a pártelnöki koporsóban.

Nem így történt, s ezzel Mesterházy Attila kétségtelenül meglepetést okozott. Tudatosabbnak és taktikusabbnak bizonyult Gyurcsánynál, és ma úgy tűnik, hogy ebben a küzdelemben ő éri el a célját: megvédi elnöki pozícióját, és komoly esélye nyílik arra, hogy egy számára kedvezőbb ügy kapcsán érje el Gyurcsányék távozását. Mindezzel nem azt állítom, hogy a későbbiekben ne alakulhatna másképp kettejük sorsa, azt pedig különösen nem, hogy az egész ügy amúgy ne ártana az MSZP-nek. Könnyen lehet, hogy Gyurcsány és csapata a jövőben sikeresebb lesz majd Mesterházyéknél, s az sem elképzelhetetlen, hogy hosszabb távon a pártelnök pozícióját közvetve megingatja majd a mostani hatalomtechnikai siker. Ha azonban igazam van abban, hogy ebben a csatában mi volt a felek szándéka, akkor ma úgy tűnik, hogy a szocialista homokozóban ezúttal a pártelnök stratégiája érvényesült.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr593247337

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A szocik ajándéka Magyarországnak 2011.09.25. 14:01:03

Avagy miért két egymást kizáró fogalom az “MSZP” és a “jövő”, és miért ünnepelhet emiatt mindenki szerte e hazában....

Trackback: A szocik ajándéka a Kedves Vezetőnek 2011.09.24. 19:13:40

Nemcsak a Centrális Erőtér tud bénázni, az ellenzék is töketlen. Itt van például az MSZP, amelynek elvileg az ellenzék vezető erejének, igazi váltópártnak kellene lennie, ehhez képest ezekben a vészterhes időkben is minden maradék erejét a gusztustalan...

Trackback: A szocik ajándéka a Kedves Vezetőnek 2011.09.24. 19:13:40

Nemcsak a Centrális Erőtér tud bénázni, az ellenzék is töketlen. Itt van például az MSZP, amelynek elvileg az ellenzék vezető erejének, igazi váltópártnak kellene lennie, ehhez képest ezekben a vészterhes időkben is minden maradék erejét a gusztustalan...

Trackback: A szocik ajándéka a Kedves Vezetőnek 2011.09.24. 19:13:40

Nemcsak a Centrális Erőtér tud bénázni, az ellenzék is töketlen. Itt van például az MSZP, amelynek elvileg az ellenzék vezető erejének, igazi váltópártnak kellene lennie, ehhez képest ezekben a vészterhes időkben is minden maradék erejét a gusztustalan...

Trackback: A szocik ajándéka a Kedves Vezetőnek 2011.09.24. 19:13:40

Nemcsak a Centrális Erőtér tud bénázni, az ellenzék is töketlen. Itt van például az MSZP, amelynek elvileg az ellenzék vezető erejének, igazi váltópártnak kellene lennie, ehhez képest ezekben a vészterhes időkben is minden maradék erejét a gusztustalan...

Trackback: Az MSZP első éve ellenzékben: a testképzavaros mamut 2011.09.23. 16:53:42

Eddigi ellenzéki teljesítményéből az látszik, hogy bár az MSZP valamilyen szinten tudatában van annak, hogy mekkora pofont kapott a választóktól, még mindig nagypártként, a Fidesz természetes vetélytársaként tekint magára. Teszi ezt annak ellenére, ho...

Trackback: Hol Rontottuk El? - Elmúlt20 2011.09.23. 11:03:12

Eljött a rendszerváltás ideje....."A történelem nem ad több haladékot, mondja a miniszterelnök, ezért most tartós válságkörnyezetben kell átalakítani az országot."Orbán Viktor: Megcsináljuk, amit húsz év alatt senkinek sem sikerült   In...

Trackback: A tudatlanság: erő – Tandíj 2.0 2011.09.23. 09:22:54

2006: a Fidesz és KDNP a tandíj ellen tiltakozik A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy gondolja át a tandíj bevezetésének részleteit és ha emelési szándéka lenne a tandíj összegével kapcsolatban, arról azonnal tegyen le. A KDNP levélben kéri az MSZP-s ...

Trackback: A tudatlanság: erő – Tandíj 2.0 2011.09.23. 09:22:54

2006: a Fidesz és KDNP a tandíj ellen tiltakozik A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy gondolja át a tandíj bevezetésének részleteit és ha emelési szándéka lenne a tandíj összegével kapcsolatban, arról azonnal tegyen le. A KDNP levélben kéri az MSZP-s ...

Trackback: Hiba a homokozóban 2011.09.23. 08:44:01

Mesterházy Attila kétségtelenül meglepetést okozott. Tudatosabbnak és taktikusabbnak bizonyult Gyurcsánynál.

Trackback: Gyurcsány nem nyugszik 2011.09.22. 23:51:52

Július 2-án ezt írtam: "Mesterházy és a pártvezetés képtelen kezelni ezt a Gyurcsány Ferenc nevű problémát. Aki viszont addig úgysem nyugszik, amíg minden a szája íze szerint nem alakul. Ezt folyamatosan bizonyítja. Ha oda nyújtanak neki egy ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yoda-jedi 2011.09.25. 16:55:13

@jjulie: nagyon szószátyár lettél... ez röviden enyni... történelem+jövő:

1011 év feudalizmus + fides = államcsőd + polgárháború

a mikor a kérdés és a két utóbbi "milyensége", pl a polgárháború szerencsés esetben kb annyi hogy a fijjug csomagolnak és futnak...

nyünyüge 2011.09.25. 17:03:48

@xsasha:
Kurucz Árpád nyilván nem olyan zseniális, mint xsasha, ettől még igaza lehet abban, hogy az volna az igazi kiút, ha a termelő munkahelyeken szaporodnának az álláshelyek.
A munkára szoktatás jó, a falu rendbentartása is jó, de az már kevésbé lesz előremutató, ha a vállalkozók a közmunkások közül válogatnak majd olcsó munkaerőt, ahelyett, hogy a szabad munkaerőpiacon "vásárolnák" meg azt.
(egyébként meggyőződésem, hogy bizonyos területeken a vállalkozók igen jól kihasználták/ják az óriási munkanélküliséget, a mátrai, egri borvidékeken buszokkal szállítják évtizedek óta szőlőmunkára az ózdi, miskolci, ... munkanélkülieket - természetesen feketén foglalkoztatva őket.

jjulie 2011.09.25. 17:04:41

@xsasha:

szása, baszhatod, az orbán nem egy szűzföldön, és nem előzmány nélküli népnek lett a vezére, ez a nép elgurult valahogy 2010 áprilisáig, és attól hogy valami orbánnevű megváltó tejhatalmú kormányt alapíthatott tavaly tavasszal, nem törlődött el 1000 évnyi idevezető út

pedig az orbán úgy csinál mintha ez nem így lenne

a komcsiknak voltak itt ilyen világmegváltó kényszerképzetük valaha

ébresztő szása, az orbánfingot szellőztest ki az orrodból, és vegyél mély lélegzeteket, hogy amit letüdőztél belőle, és a vérárammal már az agyadban is eljutott és ott fészketrakott, valahogy kiürüljön belőled

az orbán fingja addíktív, függő lettél, nem véletlen, de díler ne legyél, mert ezért egyszer még kiverik a farkad, és nem úgy ahogy szereted

jjulie 2011.09.25. 17:10:31

@yoda-jedi:

gondoltam hogy egy kis figyelemerterelés gyanánt úgy csinálok mintha emberszámba venném az orbániai állatot, és amikor ráharapott, meglepetésszerűen hasbarúgom

yoda-jedi 2011.09.25. 17:17:16

@jjulie: :))) így harcolnak az oligarchák ezt nézd. a bank fenyegeti fegyelmivel

meggyesahibas.blog.hu/2011/09/22/megfenyegette_a_bank_tetenyi_evat

xsasha 2011.09.25. 17:34:35

@nyünyüge:
Nem értem, hogy miért rosszabb, ha a közmunkások közül válogatnak, mintha a "szabad" munkanélküliek közül válogatnának? Mi a különbség?
Nem tudom, miért örülsz annak, hogy sokan, akiknek keresete volt, be nem jelentett, fekete, azok munkanélküli segélyt loptak az államtól?

jjulie 2011.09.25. 17:47:55

@xsasha:

igen szása, orbániából nézve az orbánfingmérgezte agyadal, csak egy az egy nézőpont létezik, valóban

yoda-jedi 2011.09.25. 17:54:01

lassan az egymillió munkahelyhez már 1,5-et kell "teremteni"

vagy lehet a zorbán úgy gondolta, hogy a 2,7 millióból fognak 1-et csinálni...

apropó, akkor pont a fides 2 706 292 eltartóié lesz az egymilla munkahely?

www.napi.hu/magyar_gazdasag/nagy_pofon_a_hazai_munkahelyteremtesnek.496558.html

jjulie 2011.09.25. 18:01:18

@xsasha:

csak a teljesség kedvéért kérdezem szása, ismerted azt a szisztémát amely elzárással büntette ha valaki nem járt be egy munkahelyre, és pénz kapott az államtól ezért, sztán hogy a kapun belül mit is csinált, illetve amit előállított mit ért, az már sokadlagos volt, segély meg nem létezett

hallottál arról, hogy ezt márt kitalálták, sőt mindennapi gyakorlat volt hosszú ideig

mit gondolsz valami újat talált fel ott orbániában valaki?

apropó, az átcímkézés is régi trükk, de az újszülötteknek újnak tűnhet

végül, de nem utoljára: orbán egy szélhámos, aki politikást játszik

nyünyüge 2011.09.25. 18:11:02

@xsasha:
Tényleg nem érted a különbséget a közvetlen foglalkoztatás és a közmunkások közötti válogatás között? Első esetben a munkáltató fektet be a munkaerőbe, "kockáztat", második esetben az állam.
Egy kisebb településen, ahol a polgármester vagy egyetlen vállalkozó kezében van lényegében minden, szerinted ez hová vezet?
Nem az állam lenyúlásához? A használható munkaerőt használja majd a vállalkozó, a többivel kínlódik az állam meg az önkormányzat, de mindet a állam szponzorálja.

Klassz. Ez munkaalapú társadalom vagy inkább államilag szervezett rabszolgatartás?

jjulie 2011.09.25. 18:27:48

@nyünyüge:

ha nem is rabszolgatartás, de a kubatov listáival kombinálva hatékony orbániai vívmánynak gondoltható vidéki viszonylatban, valamit a vidéki keresztény polgári középosztály állami támogatásának is megfelelne

nem hülye gyerek ez az orbán nevű, két legyet ütne egy csapásra

xsasha 2011.09.25. 18:29:35

@nyünyüge:
Nem értelek. Jelenleg nem úgy van, hogy a használható munkaerőt használják a vállalkozók, és a többivel az állam foglalkozik, pénz oszt nekik, csak éppen nem vár el semmit.
Mondanál egy példát arra, amit itt ki akartál fejezni, hogy értsem, mi a problémád?

Nem értem, hogy miért rabszolgatartás az, ha az állam pénzéért kell megdolgozni, és miért nem rabszolgatartás az, ha a multi pénzéért kell megdolgozni.

xsasha 2011.09.25. 18:37:46

@jjulie:
Neked a hülyeséged, az elvakultságod vagy a zsebagresszivitásod a nagyobb? A fijjugozót rugdalod hasba, mert te orbániainak láttad? Szegény családod, azért szomorú ez.

nyünyüge 2011.09.25. 18:45:55

@xsasha:
azt a részét neveztem rabszolgatartásnak, amikor az állam kikölcsönzi a közmunkást a vállalkozónak. A közmunkás ilyenkor egyszerre függ az őt közmunkára felvevő szervezettől (annak kegyétől) és a vállalkozótól, ahová kiközvetítették.

Hovatovácz (törölt) 2011.09.25. 19:04:14

Kedves Török Gábor!

Okfejtésed merő ostobaság. Gyurcsány tökéletes pillanatot választott magának, olyat, ami számára politikailag a legtöbbet hozhatja.

Ha ugyanis tovább folytatja a belső harcot, most pillanatokon belül diszkreditálódott volna, a saját független politikusi imázsát erősen lerongálta volna. Ezért döntött egy olyan kezdeményezés mellett, amibe Mesterházynak egyszerűen muszáj volt már beleállnia.

Különösen alkalmas volt a pillanat a várhatóan ellene folytatandó büntető eljárások miatt, melyek említett szempontból szintén igen nagy hozammal fognak járni.

Gyurcsány rég eldöntötte: az MSZP döglött ló. Amit a sajátja mellett szintén Orbán végzett ki, hatalmas szívességet téve ezzel Gyurcsánynak, egyben megszabadítva Gyurcsányt a maga által kreált csapdától. Orbán ugyanis, amint sok év eseményei mutatják, valójában egy közönséges hülye, fogalma sincs sem a taktikáról, sem a stratégiáról.

Gyurcsány tehát az egyetlen lehetséges helyes irányba lépett: kifelé. Lehet, hogy talán nem fog vele nyerni semmit, viszont tökéletes pontossággal látja, hogy más reális esélye tényleg nincsen.

Vagyis szerintem tehát jól és helyesen döntött. Orbánnak és az MSZP-nek kampec, és Gyurcsánynak esze ágában sincs velük bukni.

xsasha 2011.09.25. 19:17:11

@nyünyüge:
Ezt a "vállalkozónak kiközvetítették" részt nem értem. Elmondanád, miről van szó, valami konkrét példával?

Steakholder 2011.09.25. 19:22:54

Gödöllőn, majd a 168 órának kifejtettek szerint a Demokratikus Koalíció Platform azzal a szellemes (irónia) ötlettel állt elő, hogy a szoci frakció listás képviselői adják vissza a mandátumukat, hogy a tagság, az istenadta grassroot, amely valaha pajzsra emelte GyF-et, új, frissebb, hitelesebb, erkölcsösebb (!) jelöltekkel töltse fel helyeiket.

Az csak esztétikai jellegű oldaljegyzet, hogy ezek a szépreményű fiatalok nincsenek, alapvetően sehol, de az MSZP környékén pláne.

Ennél jóval nagyobb baj van a felvetéssel. A velejéig antidemokratikus.

A demokrácia, a többségi elv, a legitimáció kifejezések mögötti jelentést éppúgy pillanatnyi politikai érdekek és taktikai megfontolások szerint csavargatja, mint teszi ugyanezt „nem középiskolás fokon”, azaz állami szinten a jobboldali pandant, Orbán Viktor.

A lista antedatálós átírása, visszamenőleges hatályú módosítása demokratikus normákkal megy szembe.

Mert rémcirkusz, történelmi panoptikum, horror show volt a szoci lista 2010-ben? Igen, persze, ne is kérdezd.

De vajon ennek tudatában kapott annyira szavazatot a párt, amennyit? Igen. Akkor end of conversation.

Azért az mégse egy kikezdhetetlen érvelés, hogy a listás képviselőket azért kell lecserélni, mert GyF-nek nem tetszenek. Ez nem egy demokrata magatartása. Ez egy hatalomtaktikus észjárása.

Legyinthetnénk persze az egészre, komcsi belügy, pörögjön rajta a Népszava-olvasók melegfrontról-hidegfrontra fogyatkozó tábora. De ennél többről van szó.

GyF a jogállam, a demokrata gondolkodás- és viselkedésmód utolsó mohikánjaként kéri a választók újbóli bizalmát. Ez az ötlet azonban mélyen antidemokratikus, mindegy, hogy csak kicsiben, egy ellenzéki párton belül: a jogállam egy párton belül is jogállam, egy politikuson belül is az.

Így nem lehet kijavítani, ami elromlott. Sőt

ld. tovább: steakholder.blog.hu

ssi 2011.09.25. 19:23:22

@TrueY: szerintem is igaz, amit írtál - a jelenségekről .. csak a jelenségek mögött nem az az igazság .. szerinted változik, hogy az emberek melyik igazságot fogják hinni? a tüntetések után folytatjuk ? :-)

@Szimba: szerintem is :-)) Gy.F. és MSZP a múltban veszítette el a hitelességét, s nem könnyű rajta változtatni .. főleg úgy, hogy O.V. most küzd a látszat hitelességének kikezdhetetlenségével .. a választók általános csalódása a politikai elitben is zavaros (szerintem): nem az a fő gond, ha ellenzékben mást ígérnek egy másik környezetben, hanem ha kormányon a változáshoz nem kezelik partnerként az embereket. de elég érettek-e az emberek ehhez az új feladathoz?? fejlődni nemcsak a pártoknak kell

@xsasha: sok a furcsaság/sportszerűtlenség manapság a politikában .. az LMP-nél mondjuk nem ez a fő gond, a többinél viszont jócskán van

mutattak 1 üzemet, ahol betanított munkások dolgoztak minbérért. a szakember azt mondta, hogy ezeket elküldhetik és fele annyiért betanítják a közmunkásokat .. gondold tovább: akit elküldtek, lesz belőle közmunkás fele annyiért, de kérdés hová kerül dolgozni stb.

na, legyetek jók :-) pá mára

jjulie 2011.09.25. 19:29:20

@Hovatovácz:

na igen, a gyurcsánytalan mszp, mesterházi, simongábor, a dagadt nem tudom hogyhívják, és társai vicces jelenség, az orbán kevésbé tudja riogatni vele a birkáit, és a gyurcsány is megszabadul egy koloctól

és egy ember van aki egyéni kvalitásait tekintve hanyatt tudja lökni az orbánt, valamint ehhez kedve is lenne, és ez a gyurcsány, de támogatottsága csekélyke, és valszeg akkor veti tömlocbe az orbán, ha közelegnek a választások, és veszélyesnek érzi szabadlábon a gyurcsányt

márpedig

ssi 2011.09.25. 19:36:26

@Hovatovácz: na, most láttam csak meg a kommentedet .. kicsit túlórázom

ennyire egy értelmű lenne a helyzet? sokaknak nem, s szerintem érthető ez is (én nem tartom őket ostobáknak ezért)

nekem ott van egy kis gubanc a valóságban, hogy a 09.26-i választmány kimondta, hogy nyugiba legyen a DK, különben fel is oszlathatják

Varju azt nyilatkozta utána, hogy pedig ők továbbra is benyújtanak újító javaslatokat - s gondolom, a médiából mindenki fogja tudni, nemcsak a pártvezetés

Gy.F. a novemberi 12-i kongresszus (vagy micsoda) alkalmával látja eldöntöttnek, hogy maradnak, vagy kilépnek

szerinted milyen lesz ez a közel 2 hónap?
- a mostani folytatása már lehetetlen
- ráadásul a kormány elleni harcot a szocikkal is képzeli Gy.F., mint szövetségessel, de erre jó lenne a "döglött ló" is (ahogy írtad)?

köszi, üdv

xsasha 2011.09.25. 19:37:22

@manyike:
És gondolod, hogy ez nincs leszabályozva?

ssi 2011.09.25. 19:43:06

@xsasha: "És gondolod, hogy ez nincs leszabályozva? "

mire gondolsz? lehet hosszan is, nagyon hosszan is :-)

csak nem esettanulmányok, háttérszámítások készültek arról, hogyha vkik elveszítik a minbéres betanított munkás állásukat a feleannyi bért kapó közmunkások miatt, akkor ne kerüljenek az utcára, vagy ne legyen még kevesebb a bérük?

yoda-jedi 2011.09.25. 19:45:17

szerencsétlen (azt hitte hogy a villamos kikerüli)... szerencsétlen. sajnálom...

velvet.hu/blogok/gumicukor/2011/09/25/huszar_zsolt_szembe_ment_a_villamossal/

jjulie 2011.09.25. 19:45:39

@xsasha:

mert levan? muti, de konkrétan ám

jjulie 2011.09.25. 19:49:36

@yoda-jedi:

az veszélyes szitu ha csak két jármű mozog hajnalban, néhány éve a róbert károlyon egy kukásautó találta el az egyetlen környéken mozgó járművet, az egyes villamost

nyünyüge 2011.09.25. 20:09:50

@xsasha:
most szórakozol, vagy nem ismered az új közmunkatörvényt, de vitatkozol róla?

xsasha 2011.09.25. 20:14:49

@manyike:
Mondjuk csak annak jár a munkanélküli foglalkoztatásából származó jutalék, aki abban az évben nem épített le munkaerőt.

yoda-jedi 2011.09.25. 20:23:43

@jjulie: apropó tényszerűen elmesélek egy friss sztorit

rendőrségtől 80 méterre Y. elhagyja pénztárcáját minden irat+pénz... 4-5 óra mulva jön rá Y. rögtön bemegy a rendőrségre is hátha leadták... tölcsön ki egy bejelentőt, mert nem adták le. a bejelentőn mobilszáma Y.-nak. 4-5 nap mulva telefon: leadták a tárcát. Y bemegy átveszi, de a másik jegyzőkönyvön látja, hogy az elhagyás után AZONNAL leadták pénzzel együtt egy szomszédos falubeli orvos (?. dr.). tehát az érdeklődéskor már ott volt a tárca a rendőrségen... a dr. pénzzel együtt adta le. a rendőrség a pénz 10%-át adta tovább...

semmi meglepő nincs. csak tényszerűen... a mihez tartás végett

Hovatovácz (törölt) 2011.09.25. 20:23:59

@manyike: Az MSZP természetesen nem abszolút értelemben döglött ló, csakhogy Gyurcsány szempontjából ennek sincs már különösebb jelentősége.

Ha ugyanis valóban olyan helyes érzékű taktikus, mint amilyennek tűnik, és valóban független karakter kialakítása a célja, akkor igencsak óvakodni fog attól, hogy ezt az MSZP-vel bármilyen mértékben is rongálja már.

Ez nagyon súlyos hiba lenne tőle. A legsúlyosabb, amit csak egyáltalán elkövethet.

xsasha 2011.09.25. 20:25:05

@nyünyüge:
A főbb pontjait ismerem, de nem olvastam a teljes szövegét. Miért, te?
Mintha te valami visszaélésről beszéltél volna az elején, azért kérdeztem...

xsasha 2011.09.25. 20:27:15

@Hovatovácz:
Mindketten Magyarországról beszélünk? A 3 millió nyugdíjas országáról? Ahol a tömegek egy jelentős része reflexszavazó, és emlékezetből szavaz?

6.Lenin 2011.09.25. 20:37:58

@Hovatovácz:

A legjobb rész:

"Gyurcsány tehát az egyetlen lehetséges helyes irányba lépett: kifelé. Lehet, hogy talán nem fog vele nyerni semmit, viszont tökéletes pontossággal látja, hogy más reális esélye tényleg nincsen.

Vagyis szerintem tehát jól és helyesen döntött. Orbánnak és az MSZP-nek kampec, és Gyurcsánynak esze ágában sincs velük bukni. "

Valóban helyes irányba lépett: kifelé. Nagyon jól látod, semmi esélye, csak néhány száz szenilis nyugger.

esze ágában sincs velük bukni...eddig is csak ő bukott, egyedül. Képes rá most is. A párt maradványa még létezik, igaz, az sem sokáig. Eddig tuti lejtmenet, már csak 12 %.

Mi a toszt fog csinálni 2014-ben a 0.8%-al?
Ne adj Isten, 2012 tavaszán?

2018-ban?

nyünyüge 2011.09.25. 20:39:47

@xsasha:
"...A pályázóknak a támogatás időszakára a közfoglalkoztatási program indulását >>>>megelőző hónap <<<<<átlagos statisztikai létszámához képest legalább 10 fő,
statisztikai állományi létszámú álláskereső többletfoglalkoztatását kell
vállalniuk.
5. A pályázónak vállalnia kell, hogy:
- a támogatás időtartama alatt a támogatással érintett azonos és/vagy
hasonló munkakörben foglalkoztatott munkavállaló munkaviszonyát
működési okból rendes felmondással nem szünteti meg...

Magyarul a pályázat előtt 2 hónappal kell felmondani a "fölösleges" dolgozónak - kis szerencsével ugyanazt az embert felveheti feleannyi bérköltségre

- magánerdőt telepíteni, takarítani, ...

www.ddrmk.hu/documents/kozfoglalkoztatas/orszagos/bamkhmk-felhivas-20110228.pdf

fillérbaszó vadász 2011.09.25. 20:43:12

Most akkor lesz egy MSZP és lesz egy Demokratikus Koalíció Pártja, és mindkettő programja és mondanivalója annyiból fog állni hogy: "kurva anyád Orbán"!

Már várom.

6.Lenin 2011.09.25. 20:46:10

@6.Lenin:

Bocs, az elébb lemaradt...

Nincsenek ME-i ambícióim, nyilatkozta nagyon helyesen. Erre valóban semmi esélye, nem is ez a lényeg.

Csak írjanak róla, talán már az is elég. A szereplés tökéletesen kielégíti.
Írnak is, sok vicceset.

6.Lenin 2011.09.25. 20:50:32

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP):

Valaki kiszivárogtatta?

Szerintem sem lesznek többre képesek, az eddigieket is figyelembe véve.

xsasha 2011.09.25. 20:57:25

@nyünyüge:
Erdőtelepítés, takarítás :-))
Tényleg tudsz mondani egy olyan vállalatot, aki határozatlan idejű munkaszerződést köt erdő telepítésére? Vagy takarításra? És majd két hónapig ő takarít? :-)

Nézd, abszolút biztos vagyok benne, hogy lehetetlen abszolút kijátszhatatlan szabályokat és törvényeket alkotni társadalmi kérdésekben, és olyat sem lehet, amelyik tökéletesen mindenki számára azonos előnyökkel jár. Én azt tudom, hogy a tervezett szabályozások egy olyan irányba hatnak, amilyen országban én élni szeretnék.
Tudom, hogy évtizedeken keresztül nem mert hozzányúlni az uzsorásokhoz, a csaló rokkantkártyásokhoz, a trükköző munkanélküliekhez, a gyerekcsinálásból és lopásból élő romákhoz, a 40 évesen nyugdíjbamenő menő rendőrökhöz, a bankokhoz, a piacot learató energiaipari és egyéb monopol jellegű multikhoz - és örülök annak, hogy a külső és belső körülmények lehetővé tették, hogy ez változzon.
Biztos vagyok benne, hogy lesz egy rakás olyan szabály, ami engem hátrányosan érint, vagy amivel nem fogok egyetérteni, de ettől függetlenül nagyon elégedett vagyok az iránnyal, amit felvett az ország, és senkitől semmilyen társadalmi alternatívát és problémamegoldásra vonatkozó értelmes javaslatot nem hallottam.

graycivil 2011.09.25. 20:58:18

"Kövér kezében a Balsai-jelentés

Orbán Viktor azt szeretné, ha a Parlament megtárgyalná a 2006. októberi rendőri fellépésről készült Balsai-jelentést, mert a történtek nem maradhatnak következmények nélkül."

www.fn.hu/belfold/20110925/kover_kezeben_balsai_jelentes/

2006 óta semmit sem tudtak kezdeni ezzel az üggyel. Mert "ilyen értelemben" 2006-os ügy nincsen. De Orbán most ismét elővette ezt az eszközt, hogy akadályozza a DK párttá alakulását. Eltekintve az eszköz ritka otrombaságától, ezzel nem fog neki sikerülni elérni, hogy valamilyen formában belátható időn belül ne alakuljon egy ütőképes ellenzék. Akár a DK-ból.

A pillanatnyi helyzetben Orbán egy kicsit fellélegezhet. Odázni tudja politikai bukását. De 2014 számára az a bizonyos fal lesz.

graycivil 2011.09.25. 21:00:33

Békesi: "A legrémesebb lázálmaimban sem gondoltam volna, hogy ennyi ostobaságot fognak elkövetni." (Matolcsyék...sic!)

atv.hu/videotar/20110921_eb_bekesi_laszlo

xsasha 2011.09.25. 21:02:42

@6.Lenin:
Gyurcsány a legjobb, ami az országgal történhetett volna.
8 évet és rengeteg lehetőséget elbuktunk ugyan, gatyában csöngetett ránk a válság, de olyan gyökeres változásokat tett lehetővé, amikre a jobboldal képtelen lett volna önállóan. Megroggyantotta véglegesen a kádári hatalmi elit felépítményét, és garantálja a Fidesz hatalmát még pár ciklusig.

xsasha 2011.09.25. 21:04:24

@graycivil:
"Odázni tudja politikai bukását. De 2014 számára az a bizonyos fal lesz."

Ebbe fogadni is mernél?

6.Lenin 2011.09.25. 21:07:13

@graycivil:

Úgy látszik elfelejtette, ő mekkorákat csinált.

Gorenje!

Istenem!
Nagyon szeretem, amikor bukott manusok kritizálnak.
Vili!
Ilyen silány a választék?

xsasha 2011.09.25. 21:08:26

@graycivil:
Erről a Békesiről van szó?

" „Épeszű ember ilyet nem mond. Ha valaki azt akarja, hogy hangosan röhögjön a világ, akkor kell ilyeneket mondani” - fogalmazott Gyurcsány Ferenc miniszterelnök 2009 febuárjában bejelentett kiigazító intézkedéseiről nyilatkozva az SZDSZ-hez kötődő Liberális Gazdasági Fórum egy ülésén.[2]"

yoda-jedi 2011.09.25. 21:08:29

a VIII. kerületben óriási siker a népszavazás... 16% elment... az 50% hez közel volt...

xsasha 2011.09.25. 21:09:29

@graycivil:
Ugyanaz a Békesi, aki Bokros-csomagba vezette az országot?

graycivil 2011.09.25. 21:09:42

@xsasha: Nem szoktam szerencsejátékokba belemenni. Főleg, ha nem tudom, hogy a "nyerési szabályokat" mikor írja át Orbán. :-(

De jelenlegi ámokfutása alapján egy pörgetést a "félkarú rablón" meg mernék kockáztatni a "sánta kutyával" szemben. :-)

jjulie 2011.09.25. 21:12:23

@6.Lenin:

az látszik, azért imádod a bukott orbán seggét is

graycivil 2011.09.25. 21:14:15

@xsasha: Ja, igazad lehet, bocs!

Azzal, hogy valakinél Matolcsy százszor "lineárisabb gazdasági agytekervényekkel" rendelkezik, még valóban nem jelenti, hogy ő mondhatja meg a tutit. :-)

xsasha 2011.09.25. 21:16:27

@graycivil:
Megértem, hogy a biztos vesztést nem mered felvállalni.

Egyenlőre semmi nem veszélyezteti az Orbán-kormányt, kivéve TG jogos felvetését, hogy ilyen helyzetekben történhetnek rendkívüli dolgok, mint a semmiből kitört afrikai forradalmak. Ha valahogy sikerül felpörgetni a hangulatot, akkor azt a Jobbik meglovagolhatja, és ha jól időzít, akkor valamit elérhet, de ehhez nagyon tudni kell időzíteni.

6.Lenin 2011.09.25. 21:16:50

@xsasha:

Talán még sem volt olyan vicces 2004-ben, mikor lotto 5-öst emlegettek a fideszesek. Ismerték.

Tény, hogy sokat tett az események felgyorsításában.
Talán Orbán sem hitt benne, ilyen gyorsan jut 2/3-al hatalomra.

Minden rosszban, van valami jó is. Bejött.

Szerintem a Jobbik is hálás lehet.

jjulie 2011.09.25. 21:18:08

@xsasha:

szása, még ez az első négy év is erősen kérdéses, és hogy az országban mer e maradni a fidesz vezérkar.......

xsasha 2011.09.25. 21:18:28

@graycivil:
Igazam lehet? ööö Most vagy arról a Békesiről van szó, vagy nem, aki a Bokros-csomagba kormányozta az országot. Vagy nem is tudod, kit idéztél?

jjulie 2011.09.25. 21:22:24

@xsasha:

neked törtek ki a semmiből az afrikai forradalmak

szása, kurvanagy átalakulás közben vagyunk, és az orbán csak sodródik, a birkaetetésen kívül semmit sem befolyásol

xsasha 2011.09.25. 21:23:21

@jjulie:
LOL, vazze, mekkora pofád van a monitor mögött. Össze fosnád magad, ha ki kellene menni szembenézni rendőrséggel, katonasággal, terrorelhárítókkal. Nem csak az impotenciád, de az inkontinenciád is cipelhetnéd magaddal. Ne játszd a nagyfarkút, picipöcs, mert nem áll jól neked. Bújj a párnád alá, amíg megjön hoplita, aztán a háta mögött esetleg nagyszájúskodhatsz.

jjulie 2011.09.25. 21:23:45

@xsasha:

békesi az elkúró antall minisztere volt?

jjulie 2011.09.25. 21:26:00

@xsasha:

nem biztos az első négy év sem, szása

graycivil 2011.09.25. 21:26:43

@xsasha: Békesi pontosan tudta, hogy az országnak Bokros csomagra van szüksége. Csak ő benne volt annyi lelkiismeret, hogy nem kívánt egy 180-fokos fordulatba vezetőként beszállni.

Amúgy most aktuálisan őt idéztem, és tökéletesen igaza van. Rajta kívül már csak az egész (bal- és jobb) közgazdász szakma és a külföldi gazdasági megfigyelők vélekednek így. Bár el kell ismernem, lehet, hogy Matolcsy elsöprő gazdaságpolitikai zsenije taccsvonalra teszi az egész közgazdász szakmát. :-)

graycivil 2011.09.25. 21:29:14

@xsasha: " Össze fosnád magad, ha ki kellene menni szembenézni rendőrséggel, katonasággal, terrorelhárítókkal."

Igazat kell adnom neked megint. Így már érthető, hogy miért vittek magukkal az "alkotmányvédők" baseball-ütőket, utcaköveket és Molotov-koktélt.

graycivil 2011.09.25. 21:31:42

Tudjátok mit? Mára Gyurcsány és Orbán olyan "sokkadagot" adagolt nekünk, amit érdemes kipihenni.

Jo8!

6.Lenin 2011.09.25. 21:35:28

@graycivil:

Bizony nem mindegy, érvek, vagy sérvek.

Jo8!

xsasha 2011.09.25. 21:37:38

@graycivil:
Nézd, a közgazdász szakma mit mond, mit kellene kezdeni az 1,2 millió CHF adóssal? Mit kellene kezdeni a 83% államadóssággal? Mit kellene kezdeni a lassan egy milliós roma lakossággal, a feketegazdasággal, a nyugdíjsokkal, a csökkenő belső fogyasztással, a körbetartozásokkal és csődbe menő vállalkozásokkal? Mondott bárki is értékelhető ötletet, azon kívül, hogy 2%-ot toljunk jobbra, 3 %-ot meg balra?

xsasha 2011.09.25. 21:40:09

@jjulie:
Egy mélyen, lélekben is beszari ember válasza ez, akit még a felesége is rongynak használ. Bújj a paplan alá, valahogy csak túléled ezt a húsz évet.

jjulie 2011.09.25. 21:43:55

@xsasha:

mit kellet volna csinálnia a járainak az alapkamattal a frankhitelezés beindulásakor, és miért kellett az orbánnak elkezdenie az ingatlanlufit fújni 2000 körül

az orbán hányszor küldte az utcára a választóit, a zászlószökevényeit, és a fűbehugyosait a járai és a frankhitel ellen, és ő hányszor demostrált ezügyben?

és miért jelenti a frankhitel probléma megoldását, ha visszafizeti kedvezményesen az akinek valójában nem volt szüksége felvenni?

a kurvaanyád jól van szása?

bóra77 2011.09.25. 21:46:39

na megnéztem az esti mesét. Hát Betlen János erősen elmarad Bánó Andrástól, helyenként elég gyenge volt.
Gábor szokás szerint hozta a formáját, egyértelműen lemosta Kumint, bár nyilván ez nem volt cél. Fogalmazhatnék úgy is, hogy dominálta az adást. Ha nem lenne ez a blog, akkor valószínűleg más szemmel néztem volna az adást, illetve TG-t. hogy van, az annyiban befolyásoló tényező, hogy már nem tudom uazzal a szemmel nézni, és ez helyenként zavar. TG-nek változatlanul erőssége ahogyan és amit kommunikál. Nem lehet nem odafigyelni rá, ezért (is) tényező.
donau tévé: a világításokat, képbevágásokat meg ilyesmiket egy fokkal lehetne jobban is csinálni, mert ez kicsit így 80-as évek volt.

jjulie 2011.09.25. 21:49:03

@xsasha:

húha szása, a letüdőzött orbánfingok visszaböfögésében jobb vagy,de ne fogadj nagy tétekben az orbánra még rövid távon se

török gábor 2011.09.25. 21:50:05

@bóra77: :) és akkor a melegről még nem is beszéltünk. bár ma megtudtam, hogy nem a légkondival van a gond, hanem az érdekellentéttel. a pólós operatőrök fáznak, az öltönyös beszélő fejeknek melegük van...

jjulie 2011.09.25. 21:51:21

@jjulie:

folyt.

nemhogy 2,5 évre

bóra77 2011.09.25. 21:55:25

@török gábor: mondjuk egyszerűbb lenne az operatőröknek felöltözni...
(sosem gondoltam volna, hogy egy képen látlak Cicciolinával, durva:)

megszűnt 2011.09.25. 21:55:47

@bóra77:

"na megnéztem az esti mesét."

Nekem ma nívókkal jobb programom volt.:) és nem is bánom, hogy kicsit más, mint a politika, bár úgy indult.

Mindig, minden a politikával indul, aztán abból bármi lehet.

bóra77 2011.09.25. 21:58:34

@knausz: megmondom őszintén én is erőltettem magamat, mert vasárnap este kevéssé kívánok politikával foglalkozni..

megszűnt 2011.09.25. 22:00:05

@bóra77:

Meg olyan nagyon nincs is értelme. ezer más dolog van, mely érdekesebb tud lenni a politikánál.:)

graycivil 2011.09.25. 22:04:51

@bóra77: Melyik műsorról van szó?

subtotal 2011.09.25. 22:05:11

@török gábor: vezetőség meg nincs, hogy döntsön? :S

bóra77 2011.09.25. 22:12:06

@graycivil: Klubszoba, Duna Tv, vasárnap este 20.30.

subtotal 2011.09.25. 22:20:52

@xsasha: nézzük mit kezd a kormányod velük:
mit kellene kezdeni az 1,2 millió CHF adóssal?
gyakorlatilag állami átvállalás történik a legjobb helyzetűek esetén (Orbán által megerősítve)

Mit kellene kezdeni a 83% államadóssággal?
gazdaság lelassítása és sebezhetőségének növelése a kormány által válságosnak tekinthető időkben...okos

Mit kellene kezdeni a lassan egy milliós roma lakossággal,
Itt támogatható döntések születnek

a feketegazdasággal,
Erősíti minimálbér emeléssel, ÁFA emeléssel és sokkszerű szja teher emeléssel

a nyugdíjsokkal,
Jövőbeli állami tehervállalást növeli (MNyP), pár látványintézkedés (rendőrök és egyebek), egyébként Bajnai féle politika továbbvitele

a csökkenő belső fogyasztással,
Tovább csökkenti

a körbetartozásokkal
Nem tudom (tényleg), történt ezen a területen bármi?

és csődbe menő vállalkozásokkal?
Segít nekik megtenni a végső döntést (eutanázia) a kiszámíthatatlan környezet és adóemelésekkel

pucros 2011.09.25. 22:22:21

Nem ezt hívja a nemzetközi szakirodalom kisgazdásodásnak?

megszűnt 2011.09.25. 22:32:15

@török gábor:

Ma találkoztam egy fideszes képviselővel és hovatovább még a Jobbiknak sem ad esélyt 2014-re!

Egyszerűen kinevetett engem.

xsasha 2011.09.25. 22:32:59

@subtotal:
Tegyük fel, hogy nem mosolygok az államadósság esetében a gazdaságlassításos érveden.
Most akkor ha már így tudjuk, hogy mit csinál a jelenlegi kormány, mellé írnád az alternatívákat, amit a közgazdászok és csatolt részeik serege javasol?

subtotal 2011.09.25. 22:50:21

@xsasha: tegyük fel, hogy egyet sem cáfolsz az általam leírt dolgokból, csak kínodban mosolyogsz. Ez azért érdekes.

Az ÁLTALAM komolyan vehető gazdasági emberektől arra irányuló jelzések jöttek, hogy a társadalom jövedelmi status quo-jának megőrzésével (ami nem volt igazságos), de legalábbis kisebb borogatásával sokkal nyugodtabban lehetett volna nagy társadalmi ellátó rendszerek átalakítását véghez vinni, nem mellesleg nagyobb pénzügyi mozgástérrel. Így most sikerül mindennel szemben elutasítást generálni.
Nice job.
Mondom ezt úgy, hogy az szja intézkedések kedveznek nekem, durván.

2011.09.25. 23:08:21

@xsasha: Kertész Ákos nálam lenullázta magát és azok is, akik érte óbégatnak. Jó, addig se tudtam kicsoda, de most már meg sem akarom ismerni. Én alapvetően joviális vagyok, és szeretem a rendet. Az ostoba, és hangos zsidókat viszont nem szeretem...:( Én is ugathatnék,lenne okom rá, de minek? Magyar vagyok és pont. Én örülök neki. Ja, max. a népszavazásánál, mint BUNYEVÁC fogom bejelölni magam!:D Hadd örüljön Navra!:D

2011.09.25. 23:11:28

@bóra77: :D Ez tetszik...régi szép idők!;D

:D:D:D:D

2011.09.25. 23:15:50

Szép álmokat!:)))))

yoda-jedi 2011.09.25. 23:30:54

@Letícia: ???? és én? én se kaphatok szakmai LOVAGKERESZTET, csak mer szerintem is alávaló szolgalelkű "paraszt" nép a magyar???

nem értem a szakmai munkát miért keverjük a személyes véleménnyel...

megjegyzem akkor az irodalmunk 90% a (Petőfi, József A, Márai, Ady stb) nevét letörölhetnénk az utcanév táblákról... és még számos közéleti szereplőét, vezető értelmiségét...

erről szólt az elmúlt 150 évünk hogy a magyarok a feudalizmus mocsarából sose fognak kikecmeregni... sose lesz polgárosodás... és PONT a zorbán féle leszakadt dzsentri fajankók miatt

nyünyüge 2011.09.26. 06:47:15

@xsasha:
na én föladtam a vitát. Az adott erdészeti pályázati lap csak egy minta volt, ami az új közfoglalkoztatási törvényre épül. Maga a törvény nem az erdészetre szűkül le.
Azzal meg nem tudok mit kezdeni, hogy bármilyen témáról fél mondaton belül az uzsorásoknál meg a táppénz- vagy járadékcsalóknál, meg az ellenük való fellépésnél vagy. Mintha az utóbbiak megregulázására készült volna ez a törvény, és nem érintené "rendes" emberek százezreit is.

nyünyüge 2011.09.26. 07:00:56

@knausz:
Jelenleg ez a realitás.
De ha belegondolunk, milyen, nemcsak a laikusoknak váratlan dolgok történtek a társadalomban, gazdaságban, külpolitikában, ... az életünkben, amelyek tökéletesen megváltoztatták a szituációt, meg abba, hogy egész Európa "instabil", akkor a fideszes képviselő helyében azért 2014-re óvatosabban terveznék.

bóra77 2011.09.26. 08:13:57

@Letícia: most ezt lehet, hogy nem fogom:)

xsasha 2011.09.26. 08:55:55

@nyünyüge:
Nézd, én szívesen követem a te gondolatmenetedet. Adott egy erdészeti pályázati lap, ami az új közfoglalkoztatási törvényre épül. Mi a probléma vele?

xsasha 2011.09.26. 09:04:41

@Letícia:
Ok, ezt a hozzáállást tisztelem. Sajnálom viszont azt, hogy nem veszed észre, Tóta milyen sunyi módon mosdatja Kertészt, miközben az SZDSZ már könyvégetésekről beszélt. Kertész faji alapú, magyarságellenes kirohanása elfogadhatatlan - nem elszólás volt, kiáll mellette és nem hajlandó bocsánatot kérni érte. Emellett a liberális médiaköcsögök szokásos relativizálása azért dühít rendkívüli módon, mert évek óta figyelem ezeket a módszertanokat és hatásukat a közgondolkodásra, és nagyon fáj ennek a működése. Ez a manipuláció csúcsa, szinte észlelhetetlen és gyökeresen hat, éppen az értelmiségi szinten és a fiataloknál, akik elvileg lehetőséget jelentenének ebből a rendszerből való kitörésre.

xsasha 2011.09.26. 09:16:56

@subtotal:

Akkor egyet cáfolok, jó? :-))

"nézzük mit kezd a kormányod velük:"
"Mit kellene kezdeni a 83% államadóssággal?
gazdaság lelassítása és sebezhetőségének növelése a kormány által válságosnak tekinthető időkben...okos"
Az államadósság két lépésben történő csökkentése.
A gazdasági növekedést nem lassította a kormány, amellett, hogy felültervezte a növekedést, és nem is növelte a sebezhetőségét.

Status quo... értelek. Az a baj, hogy ezt már láttuk. Az egy helyben állással nagyon remek dolgokat el lehet érni, csak épp a trendeket nem lehet megváltoztatni. Egy rossz struktúrában el lehet érni látszólagos növekedést, aminek az eredménye külföldi bankoknál és anyavállalatoknál landol. De egy 2/3-os kormány nem tűzheti ki célul a status quo-t. És egyben nagyon szánalmasnak találom, hogy a mélyen tisztelt közgazdász társadalom képtelen előállni változási tervekkel. Mert az nem meglepő, hogy társadalmi kérdésekkel nem tudnak mit kezdeni.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.26. 09:25:45

@jjulie: "az a korábbi fidesz szavazó, aki tényleg bajban van a frankhitele miatt, és képtelen előtörleszteni, viszont látva azt hogy a környezetében bizony kik tudtak előtörleszteni, a bankokra fog haragudni, mégpedig csakis, és az összes?"

Igen, szerintem ők lesznek a hibásak! És az is, akinek azért emelkedik meg a hitelkamata, mert kiszivattyúznak egy csomó pénzt a bankrendszerből! Ezek hitek, nem lehet racionális oldalról megközelíteni. Ha a nagy ember megmondja, hogy kik a rosszak, akkor azokra fog haragudni. A többség.

Kevés olyan ember van, aki belátja, ha tévedett. Én ezért szeretem Ferót. Ő képes volt erre.

"az alacsonykeresetű összes fideszszavazó fideszhite változatlan marad?"

Nem az összesé! Dehogy! Látszik, hogy csökken a népszerűségük. Egy jó részük átment jobbikosba, mert ők ugyanazt a felelőtlen, populista vonalat követik, mint a fidesz korábban. Csak még keményebben.

"a közmunkára othonától 100 kmre berendelt fidesz szavazó fideszhite változatlan fog maradni?"

Érdekelne, hogy a munkanélküliek hány százaléka szavazó! Szerintem elenyésző kisebbség.

"a munkanélkülivé váló fideszszavazó fideszhite változatlan fog maradni?"

Nem mondtam, hogy nem lesznek, akik kiábrándulnak. De a többség még mindig tartja magát.

"orbán viktor eszes gyerek, és ügyesen kever, de.....hála isten, a körülmények ellehetetlenítik a bűvészmutatványainak jelentős részét"

A szómágia mindig megmarad, mint eszköz! Egy kulcsos adó marad! Csak a kisebb keresetűek (és akik eltitkolják a valós jövedelmüket), azok kompenzációt kapnak, a "gazdagok" pedig majd "hozzájárulást" fognak fizetni. Érted? Nem adót, hanem hozzájárulást! Mindjárt más! ;)

"az a kétszázezer janicsár amibő lmegvásárolt magyarkodó kereszténykedő középosztályt akar csinálni, hova fog menekülni azután, ha valaki az orbán tökére lép és hanyattlöki?"

Ők isszák Orbán szavát! Nem véletlen az egyre keményebb háborús retorika... Valamit adni kell nekik is.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.26. 09:29:08

@manyike: "szerintem is igaz, amit írtál - a jelenségekről .. csak a jelenségek mögött nem az az igazság .."

Szerinted mi van a "jelenségek" mögött?

"szerinted változik, hogy az emberek melyik igazságot fogják hinni?"

Ezek hitek! Ovi is meghalt és 8 év múlva feltámadott. Hitekkel nem lehet vitatkozni!

"a tüntetések után folytatjuk ? :-)"

Ezek (szerintem) nagyon kulturált tüntetések lesznek. Nem lesz székház gyújtogatás, barikád építés. Plusz a rendőrség is keményebb lesz, mert egyrészt tanultak, másrészt a vezetés is diktatórikusabb (l. Pintér szaktárs).

ssi 2011.09.26. 09:41:56

@TrueY:
leírtad mind a 2 igazságot .. :-)

aki tüntet, vagy azt támogatja, nem a kormányit fogadja el .. s nem (csak) a bankokra haragszik

azt mondta a szakszervezet, hogy mivel nincs parlamenti ellenzék, többet kell vállalniuk .. de békésen, csak a tömegek méretével kifejezni az elégedetlenek arányát

szerinted, ha a Jobbikot támogató elkeseredettek tüntetnének, Vona kérése ellenére is harciasok lennének? ha a közvélemény-kutatások még terősebb Jobbikot hoz ki, kimennek az utcára?

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.26. 09:47:16

@manyike: "aki tüntet, vagy azt támogatja, nem a kormányit fogadja el .. s nem (csak) a bankokra haragszik"

Vagy a kormánytól várja a megoldást. Ez is egy lehetőség...

"azt mondta a szakszervezet, hogy mivel nincs parlamenti ellenzék, többet kell vállalniuk .. "

Bruhaha! :) Mit vársz egy olyan szakszervezeti vezetőtől, aki a fizetését a kormánytól kapja?

"Vona kérése ellenére is harciasok lennének?"

Szerintem igen. Vonát sokan bírálják, mert néha értelmes érveket hoz fel és ez nem illik bele a "hű-de-nagyon-radikálisok-vagyunk-az-annya-szemit" stílusba.

subtotal 2011.09.26. 16:56:00

@xsasha: "Az államadósság két lépésben történő csökkentése."
Csak sajnos nem ér semmit, mert a spájz kifosztása a jövőbeni kötelezettségeket emelte, a tartalékokból megvalósult második kör pedig az ország sebezhetőségét növelte egy új hullám esetén. Az IMF-fel történő mindenféle gazdasági logikát nélkülöző virtusoskodás pedig hab a tortán.
A sebezhetőség növelése és a többi kapkodás pedig olyan mértékben löki a refinanszírozási költségeket, mintha az adósság ugyanannyi lenne, mint volt.

A status quo felrugásával pedig nem az a baj, hogy megtörtént, hanem az, hogy nem kis lépésekben akart a mostani kormány eljutni egy másik pontra, hanem a legkevésbé reagálni képes réteg jövedelmi viszonyainak sokkszerű rontásával.
Ergo az irány (szerintem) jó, a tempó halálos.

xsasha 2011.09.26. 17:55:57

@subtotal:
Mivel a baj most állt elő, ezért nem mondhatod azt, hogy a jövő miatt nem ért semmit.
A második körrel kapcsolatban sincsen igazad, hiszen az állam hosszú távú államkötvényeket adott el, amiket nem kell jövőre megújítani, 5-15 éves államkötvények kiadásával elhárult a veszély.
Az IMF két okból volt szükséges. Mert az állam nem kapott a piacról hitelt. A magyar kötvényeket veszik, mint a cukrot, a kritikus tétel esetében hosszútávú kötvénykibocsátással lett áthidalva a probléma. A másik ok a bankok devizahiteleinek mértéke. Ezeket az állam kőkeményen visszavágatja, és egy részét forinthitellel váltja ki, kedvezve és új piacot teremtve a magyar bankoknak.
Nincs semmilyen sebezhetőség növelése, ez egy blöff részedről. Sőt! A kormány hosszútávú problémákat cserél le rövidtávú problémákra, ami kifejezetten jót tesz a gazdaság jövőbeli kilátásainak.

"legkevésbé reagálni képes réteg jövedelmi viszonyainak sokkszerű rontásával."
Ez megint hazugság. Miféle sokkszerű rontásról beszélsz? Kinek a jövedelmi viszonyai romlottak sokkszerűen 2011-ben? És mit tudsz 2012-ről, amit még csak elő sem terjesztettek?
Mondj százalékokat kérlek, ehhez a sokkszerűhöz.

subtotal 2011.09.27. 17:52:33

@xsasha:
"Mivel a baj most állt elő, ezért nem mondhatod azt, hogy a jövő miatt nem ért semmit. "
Jól mondod, a probléma most kezd előállni teljes valójában.

"A második körrel kapcsolatban sincsen igazad, hiszen az állam hosszú távú államkötvényeket adott el, amiket nem kell jövőre megújítani, 5-15 éves államkötvények kiadásával elhárult a veszély."
"A magyar kötvényeket veszik, mint a cukrot"
:DDD
Hmmm: gazdasagiradio.hu/cikk/68733/
Idézet a cikkből: A 10 éves államkötvényre 8,14 százalékos átlaghozam alakult ki az aukción, 1,21 százalékponttal magasabb az előző, 6,93 százalékos aukciós hozamnál
121 bázispontos hozamemelkedés???????????????
Egyébként mennyit is kért az IMF, 4% felett egy kicsivel?

"Ez megint hazugság. Miféle sokkszerű rontásról beszélsz? Kinek a jövedelmi viszonyai romlottak sokkszerűen 2011-ben? És mit tudsz 2012-ről, amit még csak elő sem terjesztettek?"
Azért a főnök magyarhangja és jobbja már ha jól tudom, bejelentett, ha előterjesztett jogszabály nincs is.
Itt nézheted a hatást 2011-re:
berkalkulator.com/berkalkulator/2010-netto-ber-2011-netto-ber-osszehasonlitas-tablazat.html

Itt pedig, hogy mi jön 2012-re a jelenlegi ismeretek alapján:
berkalkulator.com/berkalkulator-2012/berkalkulator-2012-netto-ber-kalkulator-2012.html

A 100eFt-os bruttónál 2010/12 eredménye:
76510Ft-ról 65000Ft-ra
A 150eFt-os bruttónál 2010/12 eredménye:
107215Ft-ról 98250Ft-ra

Szerintem ez jövedelmi sokk.

Szavics 2011.10.04. 12:48:08

Kérdések és válaszok a retorika dzsungeléből:

1. K: Hány szó kellett GYF-nek ahhoz, hogy a minap az ügyészségen előadott vád-/védőbeszédében magát áldozati szerepben láttassa?

V: 2 ("30 ezüstpénz")

2. K: Hány mondat kellett GYF-nek, hogy közben a bűnösségét beismerje?

V: 1 ("Mindenkinek megvan a maga 30 ezüstje.")
süti beállítások módosítása