Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
okt 01
23:32

Megszülettek a parlamenten kívüli ellenzék új sztárjai – írja közömbösnek biztosan nem, lelkesnek annál inkább nevezhető tudósításában az Index újságírója a mai tüntetésről. Árok Kornél és Kónya Péter neve mára valóban politikai jelentőséget kapott, ők ugyanis azt tudják, amit az ellenzék egyetlen vezetője sem: egy végletesen politikaellenes, minden öltönyösben csalódott világban hiteles képviselői sokaknak, akik elutasítják a kormány politikáját.

(Fotó: hvg.hu)

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a mai tüntetés és a ma megalakított Szolidaritás mozgalom sokkal veszélyesebb volt és lehet a kormány számára, mint az ellenzéki pártok eddigi összes akciója együttesen. A szakszervezetek – ahogy Kumin kolléga írja – az utcán nagyrészt valóban átvették a politikai ellenzék szerepét, ám megítélésem szerint most sokkal többről van szó, mint egy klasszikus érdekszervezeti, „a melósok jogaiért szót emelő tüntetés” (ez az idézet már Gyurcsány Ferenctől származik). Aki Árok és Kónya fellépését a hagyományos szakszervezeti logikával közelíti meg, keveset ért meg a jelenségből.

A helyzet újdonsága kettős. Egyrészt itt nem az unalmas, érdektelen és alapvetően hiteltelen szakszervezeti vezetőket látjuk a frontvonalban, hanem olyan új arcokat, akik meglepő, váratlan és karakán lépésekre is képesek, akik a hatáskeltés frontján felveszik a versenyt a politikusokkal, ugyanakkor nem terheli őket a közutálatnak örvendő politikusi létből fakadó – és az ellenzékkel sem kivételező - hendikep. Másrészt pedig az is egyre nyilvánvalóbb, hogy ezek a szereplők nem akarnak belül maradni az érdekérvényesítés hagyományos keretein, nem kizárt – sőt, talán ez már több is, mint szimpla lehetőség -, hogy megérezve erejüket hamarosan a közvetlen politikai szerepvállalás irányába tájékozódhatnak.

Természetesen nem azt állítom, hogy a Szolidaritás nyeri a 2014-es választást (azt sem, hogy egyáltalán elindulna...), de azt igen, hogy ügyes irányítással a következő évek egyik legfontosabb szereplőjévé válhat. Buktató sok van, talán felsorolni is lehetetlen, hány ponton fulladhat ki a kezdeményezés és válhat múló epizóddá, vagy valamelyik politikai párt segédcsapatává. A szervezők kezében mégis ott a legfontosabb kincs, az, amit egyelőre hiába keresnek azok az ellenzéki politikusok, akik talán nem véletlenül tartották olyan nagy számban fontosnak, hogy ott nyüzsögjenek a mai tüntetés környékén. A magyar politikát figyelők számára egyértelmű, hiszen minden kutatás megmutatja, hogy elemi erejű az igény valami újra, valami frissre és leginkább valamire, ami hitelesnek és hihetőnek látszik, amivel a már mindenkiben csalódott polgár azonosulni képes. Ez az erő a dolog logikája szerint nem nagyon jöhet sem a múltból, sem a hivatásos politikusok világából - jobb híján, sajátos szamárszerepben ők csak akkor kerülhetnek szóba, ha nem lesz senki, akire ráillik a vágyott kép.

Kónyára és Árokra azonban egyelőre passzol: ha nem hibázzák el, övék lehet ez a pálya.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr773271071

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Civileket és cirkuszt a népnek 1. 2011.10.12. 20:37:57

A politikából való teljes kiábrándultság folytán ma Magyarországon egyre többen vélik reményüket felfedezni a különböző civil - vagy legalábbis annak látszó - mozgalmakban. A csalódottak előtt azonban nem ez az egyetlen út áll. Jó néhányan vannak, a...

Trackback: Félpályás Magyar Szolidaritás 2011.10.06. 08:47:06

  Negyedik napja zajlanak a D-Day keretében az egész országra kiterjedően meghirdetett félpályás útlezárások. A közel száz csatlakozott szervezet forgalomlassító demonstrációja számos megyében... de várjunk csak... hol vannak az erről szóló hírek...

Trackback: Keretek között 2011.10.05. 18:28:40

"2011 a politikától való teljes elfordulás éve" - szajkózzák manapság oly sokan, hogy már az sem lenne meglepő, ha valakiből ez a mondat bizony komoly ellenérzéseket váltana ki. Mindeközben persze tagadhatatlan, hogy a Fidesztől elforduló s...

Trackback: Index, takarodj! – Miért járatja le a tüntetéseket az indexvideó? 2011.10.02. 10:54:52

Az index.hu szerint a szombat délutáni D-Day demonstrációt a következő kulcsszavakkal lehet összefoglalni: gyurcsany, jobbik, dopeman, fila taska, kommunistak....

Trackback: Index, takarodj! – Miért járatja le a tüntetéseket az indexvideó? 2011.10.02. 10:54:52

Az index.hu szerint a szombat délutáni D-Day demonstrációt a következő kulcsszavakkal lehet összefoglalni: gyurcsany, jobbik, dopeman, fila taska, kommunistak....

Trackback: Miért ökörség nálunk a népszámlálás? 2011.10.02. 09:55:35

Papírforma szerint ma megkezdődött a 2011-es népszámlálás. A cenzus miatti füstölgés azonban már jóval előbb megkezdődött. A hazai sajtó és a blogszféra egyik fele folyamatos felháborodásban leledz az intimszféra brutális megsértése miatt, a másik fele...

Trackback: 400. Például ők 2011.10.02. 01:00:02

Megszülettek a parlamenten kívüli ellenzék új sztárjai – írja közömbösnek biztosan nem, lelkesnek annál inkább nevezhető tudósításában az Index újságírója a mai tüntetésről. Árok Kornél és Kónya Péter neve mára valóban politikai jelentőséget kapott, ők ug

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

graycivil 2011.10.06. 10:12:31

"Mit tudott Lázár a Deák téri balhéról?

Lázár János, a Fidesz jelenlegi frakcióvezetője is tudott arról, hogy 200. október 23-án a Fidesz-nagygyűlés résztvevőinek egy része haza felé menet a Deák-téri összecsapások részese lesz. Erről Lendvai Ildikó beszélt a Klubrádió Megbeszéjük című műsorában."

hirszerzo.hu/belfold/20111006_lendvai_balsai_jelentes

aszekelyek 2011.10.06. 10:14:09

PS.Az előzőhöz még. 8.59-es hozzám írtban a végén van egy állítás, ami 1 nem igaz, 2. ennél fogva nem alkalmas árnyalni az addig leírtakat. HA igaz lenne, hogy még Albánia is jobban áll, akkor sem örülünk annak, amire a hihihi vonatkozik. Elfogadható reakciók, ajajaja, lesz ez még jobb is, nem kényeztet minket a sors, szegény MAgyarország ebből is jól kijut nekünk,..... és HAjrá MAgyarország. Ezek szinonímái. Nevetés minden formában kerülendő. remélem egyszer eljut felnőttségben ez az egymásra uszított nemzet, hogy " MI " -ként gondolkozzon Magyarországról és helyzetéről. Mi szívunk, ha európai válság van. Nem a kormány mindössze.

aszekelyek 2011.10.06. 10:19:48

@Hepci: Biztosan változik. Hallottam róla. Kell is változtatni. Mindez nem változtat sem a sürgető helyzeten, sem azon, hogy tisztelet a kivételnek, nem fehérítettek semmit . Szürkésítettből sem , feketéből sem. A kormánynak nem a kis magánkasszájáért van felelőssége hanem az országéért. Sajnos azt látom, nagy hazafiak, állításuk szerint , sem hajlandóak Magyarország javára kis fehérítésbe bonyolódni. Jövedelemadó csökkentése ellenére sem. Ugye az is igaz, hogy az zsebben maradt.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.10.06. 10:25:25

A mai nap híre :

Körlevélben hívta fel Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár az iskolaigazgatókat, hogy csütörtökön – az aradi vértanúk emléknapján – osszák ki a 10 éves tanulóknak az alkotmány preambulumát, a 14 éveseknek a teljes szöveget. A
kiadványokat az államtitkárság küldte szét az intézményekbe.

Mindez annak a nagyívű alaptörvény-népszerűsítő programnak a része, amit, mint korábban megírtuk, Kerényi Imre színházi rendező álmodott meg, Orbán Viktor személyes felkérésére. A program része az Alaptörvény Asztalának felállítása az önkormányzatoknál és egy festménypályázat is, nagy történelmi eseményekről.

hvg.hu/itthon/20111006_nemzeti_hitvallas_iskolasok?FullComment=true#comments

aszekelyek 2011.10.06. 10:28:24

@graycivil: Lendvarnyúék perelték anno Orbánt, mert azt mondta, feri irányította a rendőrséget és ezt tv-ben is elmondta, élőben, amekkora marha. Akkor vadai perelt. Lehallgatott , semmit nem bizonyító telefonnal bizonykodtak. NA és HA tudott bármiről? Volt neki a rendőrségre bármilyesn hatásköre? Valamint nem arról szól a történet, hogy Lázár milyen infot kapott vagy nem kapott, a néni nem szavahihető egyébként sem., hanem arról, hogy a rendőrség hogy merészelte olyan durván és sorozatosan megsérteni az érvényes rendőrségi törvényt és arról, hogy amikor ez kiderült, miért nem történt meg a kellő felelősségre vonás. Ahelyett, hogy össze-vissza hazudoztak mindent erről. Lendvarnyú is. A saját viselkedését magyarázza ki, A lázárét meg hagyja a Lázárra. remélem, hogy legalább annyi információja volt Lázárnak, hogy Orbánt idejében ki tudták még menekíteni a szemétláda verőlegények karmai közül.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.10.06. 10:30:47

@aszekelyek: ebben sincs igazad. Igenis voltak bőséggel, akik nem nyelték le a csökkentést. Az általam ismert szakmában pl. általánosan csökkentek a fogyasztói árak pár hónapra. Mások pedig nem emeltek, pedig egyébként év elején szokták bevezetni az időközben bekövetkezett szállítói áremelést és esetleges forintromlást.
Persze, a duma akkor is ment a kormány részéről, hogy így a büdös vigécek meg úgy, hiszen a gheczi már akkor is gheczi volt, csak akkor még Drazsénak hívták, nem Gyurinak.

aszekelyek 2011.10.06. 10:36:21

@ciceró: eddig tízből egynek, ha volt fogalma , még a felnőttek közt az alkotmányról. Utánanéztem, németországban tantárgy ... politic. No és nem jön ki a jogai ismerete nélkül egy generáció sem a z iskolából. mert ott demokrácia van. ebben is. Birtokába adják az alap tudást, ami az önvédelméhez kell., a polgároknak. Mondta Orbán, hogy úgy lesznek a dolgok, ahogy Európában. Ebben a tárgyban is felszámolják a balkánt. Minden amerikai filmben hivatkoznak erre, arra a második, első, x-edik kiegészítésre ... Ott is természetes, hogy mindenki ismeri alap tudásból az alkotmányt. Csak itt volt egy szűk kaszt kizárólagos játszótere eddig.

aszekelyek 2011.10.06. 10:40:17

@graycivil: Az sem igaz, hogy annyit tettek, figyelmeztettek, nem ajánlatos a Deák tér, mert még közben, Orbán, míg beszélt szórólapokat osztogattak, hogy a deák térnél már megy a balhé. Ezek tények. Az Astoria felé meg mindent és mindenkit körülzárt a rendőrség. Semerre se volt menekülő út. Csapda volt állítva előre megfontoltan és aljas szándékból. Ezek a tények, kedves lendvarnyú és társai.

aszekelyek 2011.10.06. 10:43:34

@Hepci: Az egész gazdaságról nem tudsz nyilatkozni. Írtam is, hogy tisztelet a kivételnek. Vannak rendes emberek is nálunk. CSak még kevés:) Drazsé az ÁFÁ -val tényleg nagyot dobbantott. HA csak hasonlót is merne Orbán.... Épp fordított előjelre kötelezte most az Eu. Bírósága. :)

graycivil 2011.10.06. 10:44:31

@aszekelyek: "Csapda volt állítva előre megfontoltan és aljas szándékból. Ezek a tények..."

Csak idézlek, mert ennyi elég, hogy amortizáld magad. :-)

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.10.06. 10:51:17

@aszekelyek: A kisiskolások hadd ne mondjam mit fognak ezzel a Hitvallással csinálni. De ha nem ők, akkor a szüleik fogják széttépni. Ezzel az akcióval csak bőszítik az embereket.

Egyébként ha ilyen fontos és kiemelt morális cél az alkotmány megismerése miért is nem volt megerősítő népszavazás?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.10.06. 10:56:08

@aszekelyek: ez nem rendesség kérdése. A kereskedők jelentős része egyszerű képletet használ, nem egyenként számolgatja a termékek árát.

Szóval beszerzési ár x 1,Y (Y lehetőleg nagy szám) x 1,ÁFA

Ha Y kellően nagy, pár % változás kedvéért a beszerzési árban vagy az ÁFA-ban nem szokták variálni, vagyis nem változik havonta az ár pl. az árfolyam függvényében (import) se.
Ez persze idén nem így van, most pl. megtörténhet, hogy év közben fogok árat emelni, ami már több éve nem történt.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.10.06. 10:56:52

@aszekelyek: Ott volt az Astóriánál akkor a tömegben. Tudtuk hogy nyomják felénk a csürhét ( legalábbis én tudtam hogy a Deákon vannak mert mellettem mobilon hallgatták a rádiót és tudták hogy helyzet van ).
Mire a gyűlés véget ért, addigra már hallani lehetett hogy lövik ki a könnygázgránátokat. A gyűlés még csendben feloszlott, mindenki ment a Blaha felé. Az más kérdés, hogy volt aki ott maradt katasztrofaturistáskodni. Sőt volt aki verni akarta azokat akik elindultak hazafelé, mert hogy hazaárulók.
Én a Szentkirályi felé mentem haza, sejtettem hogy balhé lesz ezért mentem kerülőúton. Szerencsére jó irányba mentem.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.10.06. 10:57:16

@ciceró: mertazemberekúgyismegerősítettékvolnaígyakormányokosanspórolt

yoda-jedi 2011.10.06. 11:01:50

merci!!! gyrünk! nyomjad nyomjad!!! minden egyes kocsi 1% GDP növekedés...

index.hu/gazdasag/magyar/2011/10/06/esett_az_ipar_kozeledunk_a_recessziohoz/

graycivil 2011.10.06. 11:29:54

"Kész átverés: pedagógus-életpályamodell

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint kész átverés a pedagógus életpálya-modell, tárgyalási alapnak sem fogadható el a nyári szünet megkurtítása, mint ahogy a tanárok brutális óraszámemelése sem. Hoffmann Rózsától viszont értelmes párbeszédet remélnek az érdekvédők – adta hírül az MTI."

www.nyest.hu/hirek/kesz-atveres-pedagogus-eletpalyamodell

yoda-jedi 2011.10.06. 11:31:13

egyébként a gazdasági válságunk az csak következmény. általános de legfőképp ERKÖLCSI válságnak...

nem tudom tudatosult e bennetek, hogy ha nem lesz robbanás akkor még rosszabb lesz a "politika"... bár a cusi alapján lehettek intő jelek...

de nagyüzemi gerenctelen senki előállítás folyik... "fidel itass!" és "szoci etess" nevű ifitagozatokban megy a KÖZ pénzen evés-ivás-drogozás stb, az egymáson taposás begyakorlása stb... lelketlen gerinctelen tahó csalókat képeznek... nagy sikerrel... ha ezek mind ránk szabadulnak...

graycivil 2011.10.06. 11:31:54

"Párttársait sejti a homoszexuális vádak mögött a fideszes politikus

Városi legendának és a pártján belülről ellene irányuló lejárató kampánynak minősítette Cserna Gábor, Dunaújváros Fideszes polgármestere azokat a híreszteléseket, amelyek szerint felesége egy ízben rajta kapta egy légyotton – egy másik férfival."

atv.hu/cikk/20111006_parttarsait_sejti_a_homoszexualis_vadak_mogott_a_fideszes_politikus?source=hirkereso

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.10.06. 11:44:02

@graycivil: most volt egy nő valahol külföldön, aki éveken át nem vette észre, hogy a pasija (másik nő) egy wcpapírguriga-tengelyt nyom be neki.
Semmi se az, aminek látszik, még a buzzancs se. :)

graycivil 2011.10.06. 11:52:39

"Oszkóék „magyarról magyarra” fordítják le a költségvetést

Internetes oldalt indított a költségvetés magyarázatára a Bajnai Gordon, volt miniszterelnök által alapított Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány. A www.kozoskassza.hu oldal bemutatásán Oszkó Péter, az alapítvány felügyelőbizottságának elnöke csütörtökön azt mondta: a cél, hogy a közvélemény számára közérthetővé tegyék a költségvetést."

www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/oszkoek-magyarrol-magyarra-forditjak-le-a-koltsegvetest-359514

( www.kozoskassza.hu/ )

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.10.06. 11:54:09

@graycivil: Nem hiszem hogy homoszexuális lenne. A biszexuális esélyesebb.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.10.06. 11:55:16

A Heti Válasz legfrissebb számában azt írta, hogy Gyurcsány Ferenc volt kormányfő olyan szervezet kialakításán dolgozik, amely az olasz Olajfa szövetség mintájára működne. A lap úgy tudja, hogy ezt a szövetséget Bajnai Gordon vezetné. Oszkó Péter az MTI-nek azt mondta, meglepte a hír, ezért felhívta a külföldön tartózkodó Bajnai Gordont. A telefonbeszélgetésen kiderült, olyan "titkos szövetségről" lehet szó, amelyről még Bajnai Gordon sem tud - közölte. Oszkó Péter hozzátette: a volt miniszterelnök marhaságnak nevezte a hetilap cikkében írtakat

---

Ha Bajnai kész visszatérni akkor szerintem akár új pártot is alakíthatna. Nagyobb lenne az esélye.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.10.06. 11:56:47

@graycivil: Jó kezdeményezés. Követem majd a neten!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.10.06. 12:03:57

@ciceró: azt a pislogós zsebibaba is tudja, Gyurcsótánnyal legfeljebb Olajfasz szövetséget lehetne létrehozni.

yoda-jedi 2011.10.06. 12:12:49

ezek a politikusok a hétkönapok SUPERMENJEI... a hősök, akik mindent és mindenkit megmentenek...

www.origo.hu/nagyvilag/20111006-putyin-elore-odakeszitett-regeszeti-leleteket-talalt-meg-a-feketetengerben.html

@Hepci: díjazom a szója tékot... "Olajfasz övetség"

yoda-jedi 2011.10.06. 12:20:38

hihi... hétköznapi átverések... kinek dőlt be Csisztu Zsuzsa (jó tom, de azon kívül)

"Orbán Viktornak ne a szavait, a tetteit figyelje"

velvet.hu/celeb/2011/10/06/oszinte_jo_tanacsok_dr._csisztu_zsuzsanak_a_nagyvilagban_valo_boldogulashoz/

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.10.06. 12:26:06

@yoda-jedi: miből doktorált? A sz*pásra tippelek...

Gomezke 2011.10.06. 12:46:55

Jópofa a nagy átverések között miniszterelnököt látni. Bár mi tagadás a minap egy réges-régi Omega számról nekem sem Rodolfó jutott az eszembe:
Ő az, aki elintézte, bármennyit csal,
Mégse, de mégse, de mégsem haragszol meg érte.
"Mindenki a kezem nézze!"- ezt mondja, mert tudja:
A lényeget lentről úgysem veszed észre.

Tapsolunk a régi trükkökön,
Mindenki jót nevet.
Tapsolunk, hogy annyi már a nyúl,
Hogy mozdulni már nem lehet.

Ha nem figyelsz, még azt is megteszi,
Hogy kilopja fél szemed,
A másikat csak azért hagyja meg,
Hogy láthasd és ünnepeld.

Ő az, aki elintézte, bármennyit csal,
Mégse, de mégse, de mégsem haragszol meg érte.
"Mindenki a kezem nézze!"- ezt mondja, mert tudja:

A lényeget lentről úgysem veszed észre.

ssi 2011.10.06. 13:20:48

1 kis elmélet:
"Aki konzervatív, de antiliberális, az valójában reakciós. Antall József nem is használta magára ezt a jelzőt. Ő mindig nemzeti elkötelezettségről beszélt, önmagát Európában hívő, liberális, kereszténydemokrata politikusként írta le .. Fidesz neofita. Sok a behoznivalója .. Nem élik, hanem vallják a hitüket. Mert ez ma divat, hasznos. Ezért kell bizonyítani, hogy mennyire jó konzervatívok. Amikor Antall a pápával találkozott Budapesten, nem csókolta meg a gyűrűjét, államfőként fogadta. Ő is úgy tartotta, hogy a vallás, a hit az emberek természetes létmódja, s bár a társadalomnak is fontos összetartója, de nem politikai tényező. Másik dimenzió .. stb."
www.168ora.hu/itthon/konzervativok-a-pallas-paholyban-82779.html

@poszthoz 1 kis összefoglaló is
"szakszervezetek összefogása, az új, hiteles vezetők megjelenése, és mozgósításra való képességük fordulatot hozhat az ellenzéki politizálásban. Ha nem szúrják el." ... na, szegények, rögtön ekkora felelősséget rónak rájuk .. s ha nekik a fentiek nem sikerül, akkor csak ők szúrhatták el?
hirszerzo.hu/belfold/20111003_d_day_utan_reakciok

@ciceró: @graycivil: 1 kis fejlődés .. minden tekintetben
www.hazaeshaladas.hu/kozoskassza

www.hazaeshaladas.hu/hirek/elindult_legujabb_projektunk-1.html

"Az alapítvány minden tartalmat – legyen az kép, grafikon, vagy szakértői elemzés – hozzáférhetővé és felhasználhatóvá tesz a kozoskassza.hu honlapon. Torzításmentes változatban és a forrás feltüntetésével letöltheti, publikálhatja, felhasználhatja azokat minden médium, legyen az blog, internetes kiadvány, nyomtatott sajtótermék, vagy tévés hírműsor. A költségvetés közérthetővé tétele olyan civil kezdeményezés, amelynek a fejlett demokráciákban komoly hagyománya, számos követésre érdemes megvalósítási formája van, és amelyet a Haza és
Haladás Közpolitikai Alapítvány hagyománnyá kíván tenni Magyarországon is. Ez – a többi között –sztenderdizált, automatikusan feltölthető adatbázis építését is jelenti, amely aztán lehetővé teszi a témánkénti és időbeli összehasonlítását a különböző évek költségvetéseinek; amiképpen ezek vizualizációját, megjelenítését is."

s akit érint, jó ebédhez 1 kis nótázás
egyenlito.blog.hu/2011/10/02/az_elmult_ot_ev_politikai_zenei?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_10_03&utm_campaign=index

ssi 2011.10.06. 13:49:44

1 kis folytatás ..

"A hamis szavak mentsége a helyes tett, ára viszont a kétféle valóság konfliktusa, a kognitív disszonancia, amely oly sűrűn zavarja meg – a demokrácia jótékony, figyelmeztető pofonjai híján akár a tudathasadásig űzi - a hatalommal bírók elméjét, és amelytől csak a különösen nagy formátumú államférfiak tudnak szabadulni. Vagy a III. Richárd típusú, őszinte gazemberek ..

A politikai elit megérthette, hogy aki igazat mond, s a szerint cselekszik, elnyeri méltó büntetését. A jól hangzó, teljesíthetetlen, vagy – még rosszabb! – ideig-óráig teljesíthető, de a terheket tovább növelő, azokat magukra a „kedvezményezettekre” visszaterhelő ígéretek versenye az új évezred első éveiben kapott lendületet, és tart azóta is.
A tartós fejlődés megalapozásához, az államigazgatás, adórendszer, oktatás, egészségügy, társadalombiztosítás, a kulturális és tudományos intézmények egymással összefüggő és egymást feltételező reformjaihoz 1998 és 2008 között megvoltak a tartalékok, rendelkezésre állt az Európai Unió támogatása és a nemzetközi tőkepiac gyakorlatilag korlátlan kínálata is.

Mégsem történt, szinte semmi. A félszívű reformkísérletek sorra elbuktak a kormánypártok csendes és az ellenzék hangos ellenállásán. A 2008-as válságot törékeny, a kockázatoknak kitett, eladósodott nemzetgazdaság fogadta. Ami Szlovákiában könnyű nátha – Mikuláš Dzurinda kormánya már az ezredfordulón elvégezte a szükséges házi feladatokat -, az Magyarországon súlyos tüdőgyulladás. Igaz, a szlovák orvosok az egészségügyi reform eredményeinek megőrzéséért demonstráltak, nem ellene.

Magyarország vagy kivárja a globális fellendülést, és annak hullámán kecmereg ki bajaiból, vagy az árral szemben kell önmagát más országoknál, más piacoknál vonzóbbá tennie

„Minden fillér, amit nem az költ el, aki megkereste, rosszul van elköltve” – vélte Kopátsy Sándor.

Mennyivel könnyebben siklik a hajó a szavak tengerén! Pláne, amikor a kormány és az ellenzék kommunikációja ugyanarra a rugóra jár

A szolidaritás nem jótékonykodás, nem az elesettek, gyengébbek megsegítése iránti kósza vágy, nem a jóság kísértése, hanem a társadalom működőképességének egyik kulcsfeltétele .. Szabadság és verseny nélkül nincs többletérték, jólét, növekedés - szolidaritás nélkül viszont nincs meg a szabadság és verseny alapja és kerete, a társadalmi béke. A szabadság és szolidaritás újratermelődő konfliktusainak folyamatos feloldása, ez lenne a kormányzás lényege, nem?

A szavak és a valóság közötti konfliktus feloldásában, a populizmus fékezésében a főszerep a politikai versenyen kívül álló gondolkodóké lenne.

pártfinanszírozás megoldatlanságával küszködve, egymással szemben nem csak ideológiai, politikai, hanem gazdasági versenyben is, talán nem is tehettek másként. Feledésbe merült ’89 fontos követelése: Ki a párttal a munkahelyekről! „A” párt elhagyta füstszagú irodáit, a pártok viszont harcba indultak az egész intézmény – cég, színház, kutatóintézet, újság, civilszervezet – ellenőrzéséért. Sikeresen.

következménye a gazdasági és civil szereplők autonómiájának elvesztése - a szervezet sikerének titka a politikai hatalomhoz való viszony, az individuumé pedig, hogy hű tagja legyen választott táborának"
hirszerzo.hu/publicisztika/20111005_tudathasadas_politika_ivanyi

ssi 2011.10.06. 13:57:33

1 kis folytatás ..

6-szor átírva, 7-szer próbáltam elküldeni,
mert felesel a blogmotor
"Üzenetedben olyan kifejezést vagy linket használtál, ami tiltott. Fogalmazd át és küldd el újra! "

így csak a linket küldöm,
szövegéből rövid összefoglalót nem

Kedves T.G.! De nehéz az élet !!! :-)

hvg.hu/velemeny/20111005_EuropaiBizottsag_hatoscsomag_EuropaiParla

yoda-jedi 2011.10.06. 14:17:59

@manyike: kár, pedig jók a gyüjteményeid

yoda-jedi 2011.10.06. 14:20:31

fal előtt visszakapcsol a kormány ortodox gazdaságpolitikára? mi lesz a szentjobbal?

www.napi.hu/magyar_gazdasag/atalakulhat_az_orban-kormany_johet_az_evkozi_kiigazitas.497906.html

yoda-jedi 2011.10.06. 14:36:08

a legfeudálisabb városunk...
lézerdzsoni parasztjai vasárnap misére!

hvg.hu/itthon/20111006_hodmezovasarhely_vasarnapi_munka

yoda-jedi 2011.10.06. 14:39:04

@yoda-jedi: megjegyzem, hogy ha rendelettel tiltják a 7végi építkezést, akkor az a siófoki nyári tiltáshoz hasonlóan alkotmány ellenessége miatt megbuk6

graycivil 2011.10.06. 14:46:49

"Marhaságot írt a Heti Válasz Bajnai szerint

...olyan "titkos szövetségről" lehet szó, amelyről még Bajnai Gordon sem tud - közölte. Oszkó Péter hozzátette: a volt miniszterelnök marhaságnak nevezte a hetilap cikkében írtakat."

hirszerzo.hu/belfold/20111006_bajnai_gyurcsany

ssi 2011.10.06. 14:53:39

@yoda-jedi: :-) jók a blogos tanítóim :-)

tények:
1.
"Nem csatlakozott az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) ahhoz az alkotmánybírósági beadványhoz, amelyben a Magyar Bankszövetség a devizahitelek végtörlesztéséről szóló törvény megsemmisítését kéri."
penzcentrum.hu/hitel/a_takarekok_nem_mentek_az_alkotmanybirosaghoz.1030043.html
2.
"8,75 százalékos kamattal (és akár 8,37-es THM-mel) kínál forinthitelt egy takarék. Azon ügyfeleknek, akik élni szeretnének az egyösszegű előtörlesztéssel, de arra saját forrással vagy megtakarítással nem rendelkeznek - hitelképességtől függően - a Somogy Takarék Szövetkezet hitelt nyújt - olvasható a bank honlapján. Ezzel ugyan nem az első, de mindenképp a legkedvezőbb ajánlat jelent meg a piacon kifejezetten végtörlesztőknek."
penzcentrum.hu/hitel/837-es_thm_kitort_a_forinthitel-haboru.1030053.html

jóslatok:
1.
"végtörlesztések miatt az euró 300-320 forintra, a svájci frank 250-270 forintra drágulhat. A forintgyengülés miatt nőnek az állampapírok és a vállalati kötvények kamatai, és az infláció is felpöröghet. A magasabb piaci kamatok és a gyengülő forint miatt emelkedhet a jegybanki alapkamat. A részvényekre viszont eltérően hat a végtörlesztés. "
www.vg.hu/penzugy/forintot-gyengit-a-vegtorlesztes-358171
2.
"Jövőre Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) -1 és 0 között alakulhat Bod Péter Ákos egyetemi tanár, volt jegybank elnök, korábbi ipari miniszter szerint,"
www.portfolio.hu/gazdasag/jovore_borulhat_a_budzse_bod_peter.156456.html

graycivil 2011.10.06. 16:44:15

"Veszélyes játékot űz a Fidesz: egy másik tüntetésre szervezték rá a sajátjukat

Eredménytelenül zárult az a rendőrségi egyeztetés a Fidesz és az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért Facebook csoport (EMS) képviselői között. Az egyeztetésre azért került sor, mert a Fidesz hétfőn rászervezett a hetekkel korábban a Szabad sajtó útjára, október 23-ára meghirdetett "Nem tetszik a rendszer?" elnevezésű tüntetésre."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=478594

graycivil 2011.10.06. 16:52:53

"Megalakult a Magyar Szolidaritás Mozgalom

Hivatalosan kedden alakult meg a mozgalom, amely politikai pártoktól semlegesen kívánja folytatni tevékenységét - mondta Kónya Péter, a mozgalom egyik alapítója és ügyvezetője, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöke a sajtótájékoztatón."

atv.hu/cikk/20111006_megalakult_a_magyar_szolidaritas_mozgalom?source=hirkereso

nyünyüge 2011.10.06. 18:34:17

Eredménytelenül zárult az a rendőrségi egyeztetés a Fidesz és az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook csoport képviselői között. Az egyeztetésre azért került sor, mert a Fidesz hétfőn rászervezett a hetekkel korábban a Szabad sajtó útjára, október 23-ára meghirdetett "Nem tetszik a rendszer?" elnevezésű tüntetésre.

nemtetszikarendszer.blog.hu/2011/10/06/eletveszelyes_jatek

hoplita 2011.10.06. 19:30:42

@aszekelyek:
"..... Ahogy a jobbikot elhallgatom és a támogatóit. Szálasinak voltak ilyen viceházmester támogatói...."

Te aztán csak tudod, nyilas-szakértő lehecc.
Igaz, akiben metélt farkinca járkál, az alapból az, igaz, hülyepicsa?

jjulie 2011.10.06. 19:30:50

a szása már szinte hiányzik, hé fideszisták, nem tud valaki egy jóféle verses orbánidiómát prezentálni helyette?

hoplita 2011.10.06. 19:33:53

@ciceró:
"..... Tudtuk hogy nyomják felénk a csürhét ( legalábbis én tudtam hogy a Deákon vannak..."

Csürhe a zapád fasza..!!!!

jjulie 2011.10.06. 19:34:07

@hoplita:

a metéltet jobban szeretik, nem tudtad cigánykovács, még te is megcsináltadhatod

jjulie 2011.10.06. 19:45:01

@hoplita:

összeköltözhetnél az aszékelyek barátnőddel, bárhova elmehetnétek fellépni, te mint okleveles cigány -zsidó és csürheszakértő, ő meg mint nácivadász nyilasfelismerő

gyönyörű két orbánszekértoló

jjulie 2011.10.06. 20:00:03

hát a fidesz nem kissé nevetséges, hála neked internet

jjulie 2011.10.06. 20:42:40

azért ez az orbán nevű ha egy csipetnyi megbánást tanusítana, lehet hogy lassan megesne rajta a szivem, akkora szarban van

de szerencsére nem teszi ilyet

Gomezke 2011.10.06. 21:02:42

"s akit érint, jó ebédhez 1 kis nótázás
egyenlito.blog.hu/2011/10/02/az_elmult_ot_ev_politikai_zenei?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_10_03&utm_campaign=index"
Ezek nélkül nem lehet teljes a politikai zene kategória:
www.youtube.com/watch?v=4_LDVZy6gaQ
www.youtube.com/watch?v=p65-O9LHIQY&feature=related

jjulie 2011.10.06. 21:07:27

@Gomezke:

na végre, azt hittem, hogy én vagyok egyedül akit nem tiltott ki a törökgábor.....

Gomezke 2011.10.06. 21:23:14

@jjulie: Tényleg nincs nagy nyüzsgés...

jjulie 2011.10.06. 21:26:19

@Gomezke:

nézik a fideszisták a való világot

az orbáné már őket sem érdekli...........

jjulie 2011.10.06. 21:39:21

@6.Lenin:

"nagyon ciki lesz fideszesnek lenni pár év múlva"

ugye ezeért tetted ide?

ssi 2011.10.06. 21:40:39

@jjulie: hali! jól értettem, névsorolvasás? akkor én most éppen jelen

- tehát adva van ez a poszt
- mai hír ezzel kapcsolatban: megalakult a MSzM
- mit kell tudni róluk: nem párt, sőt, a pártok kizárva, egyének gyülekezete, sőt, egyének döntenek majd mindenről, nincs igazi vezetőség, meg egyelőre program se
- valahol el kell kezdeni mindent .. oké .. az idő nagy úr .. apropó: kiktől és milyen segítséget kapnak majd?
- s a sok bizonytalan szavazó is kivár .. pl. 2014-ig, de ha előbb lenne aktuális, annak biztos hogy több oka lesz és jelentős helyzet/pozíció változások is

kérek engedélyt távozásra .. köszönöm

további szép napot :-)

aszekelyek 2011.10.06. 21:47:10

@ciceró: Ezt kérdzem én is, miért nem volt 89.ben ? Akkor sem volt. Ideje, hogy halljanak arról, hogy vannak jogaik. A primitívek összetépik, az az ő bajuk. Maradnak primitívek. CSak egyeseket bőszíthet ez. Az értelmesebbje belenéz. A gyerekek pedig e legfogékonyabbak. Nekem, reklámot ismerőnek nem tudod megmagyarázni. HA egy gyerek úgy jön ki az iskolából, hogy van fogalma alap dolgokról, akkor az csak hasznára válhat. Persze a sötét bunkó szülő mondhatja azt, hogy én se tudom neked se kell, mer t köteles vagy kis sötét bunkóvá válni. Semmiről semmit nem tudni csak összetépkedni ha valaki mégis akarna neked lehetőséget adni a tudásra. Nem vitatom, hogy vannak számosan ilyenek, a gyerekeik szerencsétlenségére.

jjulie 2011.10.06. 21:54:01

@aszekelyek:

te az antireklámot ismered

te vagy a fidesz leghatékonyabb antireklámja ezen a felületen, utcahosszal vered a többi sérültet, amikor ide evett a fene, azt hittem hogy max két nap, és szégyenedben örökre eltűnsz

aszekelyek 2011.10.06. 21:54:37

@Hepci: Azért összehoztak ők egy Malév privatizációt , az üzemeltetésre, is. Ő egy vice III:Richárd. Már a pislogós. Sok ganéjságot csináltak már együtt. Biztosan törvényesen de nem etikusan. Bár a malév elég meleg pite. Az szép, hogy a Wallissal megszerzik, ügyesen, ahogy szoktak dolgokat, , aztán hopp, már ott is van az elnöki székben a kis egy forintért v hazudom hogy vállalom egy évre,... ez sem volt igaz. Annyira tagadja bajnai, hogy kezdek biztos lenni benne, Gábor nem tévedett, amikor olajfáról írt ,, nem tegnap, már elég régen. Van ilyen című poszt. vagy hasonló. Ez egyébként adja magát. A FIDESz-től jobbra állnak ők. A baloldalon tényleg, ki marad? oké,, a gyurcsány csápolói eddig sem ismerték fel ezt, ezután sem fogják.. . Thürmeren kívül gondolom.

jjulie 2011.10.06. 22:01:48

@aszekelyek:

ezt mindet leírhatod naponta ezerszer, nem mentheted meg az orbányt, aki a saját taknyán törvényszerűen elhasalt már

aszekelyek 2011.10.06. 22:03:58

@graycivil: Akkor megnézem, hogy mit csinálsz, ha rekonstruáljuk a történteket. Minden menekülőutat lezárok, a Deák tér felől jön a lovas rendőrség, meg akiket kergetnek . Meg a fejmagasságban lövők. Az astoria felé is mindent lezárok és te szépen állod ott a sarat. Megpróbálsz kijutni. Megnézem. Ha nem oszolsz, akkor meg lövetek rád persze fejmagasságban. utána majd megnézzük, mennyire van tele a gatyád. Sztem nagyon. Mondhatni le leszel amortizálva. De lehet, hogy kapsz egy képviselői igazolványt és azzal együtt vernek meg a rendőrök és te leszel a röhej tárgya másnap, a parlamentben, összeverten . Ez még jár azért hozzá. Persze a családod is részt vesz a gyakorlaton. Megmutatjátok szépen, hogy lehet egy ilyen helyről kijutni ép bőrrel. Nagyon rátok fér. Az empírikus tapasztalatok hatásának híve vagyok.

yoda-jedi 2011.10.06. 22:05:40

tényleg lehetünk világbajnokok! mint az ÁFÁ ban is... qva jo elsőnek lenni... Albániát kenterbe verjük...

"A harmadik negyedévben két új ország lépett be a világ 10 legkockázatosabb állama közé, és ezek egyike sajnos Magyarország."

www.portfolio.hu/gazdasag/szegyenlistara_kerult_magyarorszag.156469.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

jjulie 2011.10.06. 22:06:18

@aszekelyek:

a fidesz átokátok részleteit nem fogja emlegetni az utókor, hanem kitörlődik ez a degenerált kanyar pillanatok alatt

te meg csak nyugodtan sírd vissza az egetlen jótevődet, a kádárt

aszekelyek 2011.10.06. 22:09:58

@Hepci: komoly válság idején előfordul, hogy szükség van rá. Komoly válság van. Körülöttünk. Amerre nézel, a nagy amerikai álomban is.@jjulie:
bla,bla, bla....

yoda-jedi 2011.10.06. 22:13:30

mi ez a bérrettegésss???
a hiradó az nem mtv? az mtv? az nem kormány? a kormány az nem fides????

www.hirado.hu/Hirek/2011/10/06/13/Duhosek_a_bankok_rafizet_a_magyar_a_kulhoni.aspx

aszekelyek 2011.10.06. 22:15:22

@graycivil: Csak a többiek okulására. neked nem használ. A pánik és a csapda között az a különbség, hogy pánik esetén vagy menekülő út, csapdában meg nincs. Akkor , ott , nem volt. Ami szintén törvénytelen. Mert nem lehet sem meghatározni merre, hol, sem megakadályozni, hogy elhagyja a felszólított tömeg a helyszínt, oszlatáskor. Azt hiszed, hogy nyílik még a sárga rózsa, azt hiszed, hogy hallgatunk a hazug szóra, Azt hiszed, hogy mindig , mindent megbocsájtunk, azt hiszed, hogy megtagadjuk minden álmunk... , Szép álmokat , talán álmodban lesz erre bocsánat.

aszekelyek 2011.10.06. 22:20:05

@jjulie: Lassan rájövök, mi a foglalkozásod vén fütty, Memóriatörlő-ronygy-ember. Te töltöd a sok iszapot a memóriájukra az áldozataidnak. Való világ, és hasonló brain -junkies.

aszekelyek 2011.10.06. 22:25:07

@graycivil: Szóval hülyítik a tudatlanokat. De tagadja bajnai, hogy itt kavar.... Az is csak egy igazságbeszéd alapja. Miről hazudtam 2011-ben. A memoárban ez lesz a fejezetcím. Debreczeni írja majd meg azt is. A köteles beszéddel is kérkedett feri, hogy találták ki, majd ezt is a rajongóinknak kinyomják és pénzért árusítják. Így vezet meg bajnai címmel.

jjulie 2011.10.06. 22:31:55

@aszekelyek:

én egy házaló vagyok, és még házalást tanítok

tudod ez egy igazi szellemi teljesítmény, segédeszköz nélkül, pusztán a szavaimmal kipiszkálni a pénz a zsbekből, hogy az én szaromra költsék, ne a más szarára, nincs más a cél elérése érdekében, csak én magam, és a hatás amit keltek

tőlem az orbán azt csinál veled amit akar, az én varázslatom működőképes, és tök független attól hogy kormányok és politikusok jönnek mennek, téged bolondítanak

aszekelyek 2011.10.06. 22:32:23

@manyike: Az remek. BAknainak is volt 0.9. Attól annyira ajnározott. Amikor épp egyhült a válság első hulláma. Csakhogy jövőre megint tetőzik, ki tudja meddig. A bankok csak bizonyítják, amit a normálisabbja tudott eddig is. Ők mindenáron kaszálni akarnak és a pénzükkel el is intézik, hogy amennyit nem szégyellnek, annyit leraboljanak Magyarországról. Semmiféle alkura nem hajlandóak. Nekem ez eddig is világos volt. Dőreség volt jobbat feltételezni róluk. Semmiféle kockázatot nem hajlandóak viselni. Csak a haszon az, amit megkaparintani a céljuk. Remélem lesz mód a revansra. nem csak nekik van pénzük.

aszekelyek 2011.10.06. 22:34:41

@ciceró: Félműveltek. Nincs mit tenni. Sztem valakit kikosarazott, lehet, hogy ilyen, lehet, hogy olyan neműt ez a Cserna. Ilyenkor szokott hirtelen szárnyra kapni egy ilyen pletyka.

aszekelyek 2011.10.06. 22:38:33

@Hepci: Nyilván elterelte a figyelmét... de ennyire? A másik nő hová tette pld a melleit? Azt nehezebb elsummantani... és sose volt borostás se, vélelmezem. Esetleg nem látott férfit még előtte a másik? Jó kis hírlapi kacsa.... HA nem haszidok, akkor nem értem. :)

aszekelyek 2011.10.06. 22:43:28

@hoplita: Ezt kérdezd meg morvaitól, pontosan így. Mekkora kupi van a te fejedben, hallod.... A nyilasok ilyen durvák és trágárak is voltak. A szüleim átélték, mesélték, mi volt. Megmutatták az akkor már körzeti megbízottat is, aki re rászáradt a bőrkabát, a hatvanas években is, aki nyilas volt. KIS ország ez, mindenki ismert mindenkit. Vannak többször átöltözöttek. Aki meg nem elég gyanakvó, vagy alulinformált, bedől nekik.

aszekelyek 2011.10.06. 22:48:57

@ciceró: Pontosan merre tudtad elhagyni a szentkirályi felé azt a helyszínt? A kerülőút pontosan? Lehet, hogy a tömegben is voltak beépítettek, akik marasztalták a lőnivalót.... Úgy hallottam, még az átjáróház is le volt zárva. Egyébként ez nem sokat változtat azon, hogy biztosítva nem volt a szabad elvonulás.

jjulie 2011.10.06. 22:49:45

@aszekelyek:

te meg egy rurtalábú rövidnyakú parasztnak dőltél be, miből gondolod hogy különb vagy banyesz

hamarosan ciki lesz nemcsak fideszesnek, hanem volt fideszesnek lenni is

vettél már álruhát, vagy elkültözöl banyesz, vége az orbánvarázslatnak lehullott a lepelle?

aszekelyek 2011.10.06. 22:51:48

@jjulie: Nem tudsz nekem eladni semmit. Dilettáns:D

jjulie 2011.10.06. 23:00:57

@aszekelyek:

büdös a pénzed is banyesz, nem csak a fideszversutánérzéseid

graycivil 2011.10.07. 08:49:46

"Drasztikus banki reakciók a végtörlesztésre

A bankok többsége megemelte a forinthitelek terheit és csökkentette a kedvezményeket a végtörlesztés bejelentését követően. Mások viszont új konstrukciókat dolgoztak ki."

www.vg.hu/penzugy/hitel/drasztikus-banki-reakciok-a-vegtorlesztesre-359550

2011.10.09. 08:45:03

@aszekelyek:

Kedves barátom! Egy kis olvasnivaló. Sajnálom, hogy nem vagy hajlandó tényeket tudomásul venni, de tudom, a hit erősebb. Orbánnak kezet csókolni, mert kölcsönért kuncsorog? Gyurcsánynak ugyanezért akasztófát vizionáltok!
Apropó! Benyalt a kínainak is . Mennyi államkötvényt vásárolt eddig? Mert lengyelt, portugált, szlovákot(!) már igen!!! Magyart???
Amúgy mielőtt engem, baszt...nál valami sületlenséggel,. keress rá. A gugli a barátod!
Ebből kiderül: Gyurcsány kurvára ellenezte a MOL-OMV egyesülést. A z első 10% -ot meg 2000-ben szerezte meg. tehát ORBÁN alatt!
"Az OMV 2000-ben szerezte meg első, 10%-os részesedését a MOL-ban. 2007 áprilisán a magyar állam feladta utolsó arany-részvényét, amely birtokosát vétójoggal ruházta fel. Ezután kezdte meg Megdet Rahimkulov a MOL-részvények felvásárlását, majd annak egy részét eladta az OMV-nak, amely június 25-én jelentette be, hogy részesedését 18,6%-ra növelte a MOL-ban. Június 28-án az osztrák Bank Austria Creditanstalt is bejelentette, hogy egy 5,94%-os pakettet vásárolt. A magyar kormány ellenséges lépésként értékelte a felvásárlást, míg az osztrák kormány a magyar álláspont iránti értetlenségét fejezte ki, és támogatja a két vállalat „kombinációjának” létrejöttét. Az osztrák fél elismerte, hogy elmulasztotta a magyar közvéleményt tájékoztatni,[1] a kialakult ellenérzéseket intenzív reklámkampánnyal igyekszik ellensúlyozni

A felvásárlási ügy hátterében valószínűleg Oroszország és a Gazprom áll. Az európai szénhidrogén-ellátás biztonságának növelése érdekében az EU diverzifikálni kívánja beszállítói bázisát, ezért a támogatásával és az OMV vezetésével egy öttagú konszern jött létre a Nabucco-gázvezeték kiépítésére, mely Oroszország megkerülésével juttatta volna el a Kaszpi-tengeri gázt Közép-Európába. Oroszországnak ez a lehetséges versenyhelyzet nem tetszett, ezért Kék Áramlat néven ellen-projektet indított, és több lépést is tett a Nabucco-terv megfúrására. Ezek közé tartozott Putyin 2006-os budapesti látogatása idején felvetett elképzelése, amely egy tízmilliárd m3-es kapacitású gáztározó és -elosztó rendszer kiépítését javasolta Magyarországon. Az ajánlat központi szereppel kecsegtette Magyarországot az európai gázelosztásban, míg a Nabuccoban (a MOL-on keresztül) csak a másodhegedűs szerep jutott volna az országnak, így a magyar kormány a Nabucco-tervtől elpártolni látszott. 2007 áprilisában azonban Putyin már Bécsben tett hasonló ajánlatot, amelyet végül egy egyezmény szentesített: Ausztria gázszállító és -tároló kapacitását integrálnák a Gazprom rendszerébe, és Baumgarten közelében Európa legnagyobb gáztározó és -elosztó rendszerét építik ki."

2011.10.09. 09:03:03

@aszekelyek: "Semmiféle kockázatot nem hajlandóak viselni. Csak a haszon az, amit megkaparintani a céljuk. Remélem lesz mód a revansra. nem csak nekik van pénzük. "

Emlékszel arra amit írtam? Vagy rövid a memótiád? Esetleg gyengeelméjű vagy?

Egy vállalatot /bankot azért hoznak létre, hogy nyereséget termeljen. Így van definiálva a törvénykönyvben is.
AZ A DOLGA!
Az, hogy ezt mennyire tisztességesen teszi, a törvényektől függ.
Ha nem lépte át a törvényesség keretét, nem kérheted számon rajta.
Hogy mennyire ízléses, humánus, erkölcsös, az egy más kérdés.

Gondolj bele: ha Te rábíznád a pénze dvalakire, mennyire fogadnád el azt az indokot, hogy sajnos a 20%-át elvesztettük, mert a piaci körülmények? Hogyan esne, ha bemennél a bankodba, mert kell a megtakarításod, és azt mondanák, itt van minden 100-ból 80, a többit ígérvényben adjuk, majd jöjjön vissza 10 év múlva?

2011.10.09. 09:10:28

@aszekelyek: "Pontosan merre tudtad elhagyni a szentkirályi felé azt a helyszínt? A kerülőút pontosan? Lehet, hogy a tömegben is voltak beépítettek, akik marasztalták a lőnivalót.... Úgy hallottam, még az átjáróház is le volt zárva"

Fejezd már be! Szánalmas vagy.
Úgy terelték össze a tömeget, hogy agyonlőhessék!
Idiotizmus.
Olvasd már el Máriusz a nagy varázsló megemlékezését az eseményekről: A kocsijához sétált a fidesz gyűlés után.
MAJD 2 ÓRÁVAL KÉSŐBB MEGERTÉK!

Vazze két órával később!!!

Két órán át nem verték meg, tehát keresett, de nem talált rendőrattakot , két órán keresztül!!!

Tehát, el tudott volna menni, de visszafordult.
Nem,. nem azt mondta, hogy visszaterelték a kommunista bérencek, hanem ő tért vissza, saját akaratából.

Vagy Révész Máriusz, a nemzeti hős hazudik?

aszekelyek 2011.10.10. 20:07:43

@Könnyen elkaptuk, uram!: Na ezt csak most találtam meg. Ki volt a miniszterelnök 2007 áprilisában? Ki adta fel, kvázi magyar államként az utolsó arany részvényét, személyesen kérem megnevezni a döntéshozót. A gáztározó épül nálunk régóta, sőt sztem már kész. :) Kicsit csúszott még ferink alatt de elkészült. Szóval ha ezt jól veszem ki , PUTYIN ZSAROLT. Ahogy szokta. Akkor is gondoltam, hogy nem a Halászbástyát jött megnézni. Megbénult aznap az egész élet Budapesten. Még érdekelne az, hogy a makói gázmező titkosított eladásának részleteire hol lehet a gugliban rátalálni. Ezeket tudom, amiket voltál szíves ide:) az az aranyrészvény feladás a vétójoggal, az lenne itt a sarkalatos kérdésem. Előre is köszönöm , kedves barátom.

aszekelyek 2011.10.10. 20:17:29

@graycivil: Ez jó. Miért nem akkor tették közérthetővé amikor pénzügyminiszter és miniszterelnök voltak? ez még nem világos. @Könnyen elkaptuk, uram!: Nekem hiába dumálsz, nem hiszek nektek. Sokkal jobb forrásaim voltak, első kézből. Akkor. Állapotos barátnőm és a férje. le lehet rólam kopni. Máriuszon is rugóztatok eleget már, még akkor... Mindjárt kitalálod, hogy ö verte össze magát,.. mint Malina Hedvig..... Valamint láttam is, :) elég sok anyag van róla, óra perccel. Amire te itt idiotizmust írsz az bizonyosan az de ahhoz hasonlót tőlem sosem olvastál. A szentkirályi felé egy úton juthatott el a jóember. HA a másik oldalon volt, a múzeum kőrút felőli részén az Astoriának. Véletlenül pontosan ismerem a helyet, minden mellékutcát és átjáróházat, ugyanis 20 évig laktam ott. :)

aszekelyek 2011.10.10. 20:18:46

@ciceró: Azért csinálják a leminősítést. Mi másért.? Fizetni úgy fizetünk, már rég, mint a katonatiszt.

aszekelyek 2011.10.10. 20:31:16

@ciceró: A Blaha felé később mentek, akkor még nem volt sötét de elég sok volt zöld már a ruhákon:) Nem egy rövid idő volt, amíg hajnal lett és az odakészített barikád elemekből vélelmezem, ugyanazok, akik a elején is csinálták a balhét és húzták a tömeget, mert azt a legkönnyebb mozgatni, képzelje ezt is tanultam, olvastam,,,.. míg az egyes embert e legkevésbé lehet kiszámítani . Tényleg. Hogy miért is nem takarodtak haza mind, miutána rendvédelem a rendezvény biztosítása helyett rájuk rontott. Mondjuk el tudom képzelni, hogy azután és hivatalosan is, már nem annak a rendezvénynek a résztvevői voltak, hanem egy spontán tiltakozó tömeg. Mégpedig az azelőtt történtek miatt jogosan tiltakoztak. Már akik nem a beépített tömegmozgatási feladatot hajtották végre közöttük. HAtalomtechmika édes úr,... ezt így nevezik., tudja. HA jól meggondolja szükség is volt erre, hiszen ha nem csinálják a balhét hajnalig, akkor nem lehetne róluk úgy beszélni, ahogy ezt itt teszik. Összemosva a valóban tevőlegesen balhét okozókat, a teljesen vétlen áldozatokkal. Ahogy a tv székház ügyben is. Ott is mozgatta valaki a máshol teljesen spontán és békés tömeget, mely mindvégig jól elkülönült a randalírozóktól. Bár őket is mindennek elmondták. Bárha kimentettek egy rendőrt a felgyújtott ócska vízágyúból és kikísérték a többi rendőrhöz. Mert ott nem a csürhe volt. De nem ám.

aszekelyek 2011.10.10. 20:37:50

@jjulie: Figyusz zsüli ! -akkor nem értem rá neked erre válaszolni. Egy házalónak senki pénze nem büdös:) Nincsenek finnyás házalók. Aki finnyás, nem házal. Legfeljebb nem vagyok a portékád célcsoportja. Majd adok még leckét házalásból. Dilettáns. :D

aszekelyek 2011.10.10. 20:52:07

@Könnyen elkaptuk, uram!: Azt kérném ide , ahol én akasztófát vízionálok, mert ilyet biztosan soha nem írtam. A törvény elé meg szépen oda kell állni és a parlamenti vizsgálóbizottság elé is. Akinek tiszta a lelkiismerete, oda is áll. No kérem. Akkor a másik. Mely tényeket nem vagyok hajlandó? Pontosan kérném meghatározni. Köszönöm. Az a két dolog között a nagyon nagy eltérés, hogy nem Orbán qrta el. Se a pénzt, se az országot. Neki semmi más nem maradt, mint olyan helyről kérni, ahol még a pénz mellett nem kényszerítik olyasmikre, mint nyugdíj drasztikus csökkentése vagy hasonló brutális megszorítások. Igyekszik annyira keveset elvenni, amennyit csak lehet. meg persze megtehetné, hogy a szegényeket fosztja ki ő is, mint az IMF-től kölcsönt kérők. Nem emlékszem olyanra, hogy rajtuk kívül valakiktől egy petákot is beszedtek volna. Nevetséges 3 % bankadón kívül. A nagyobb jövedelműek mit és mennyit is áldoztak fel? VAlami piti összeget, falból, emlékszem, felajánlottak a szoci képviselők.. de pld a lenyúlt villanyáram visszatérítést már nem turbózták fel. Azt az áramfogyasztók állták, hogy ők osztották, a csak ők tudják kiknek. Egyszeri osztásként. Mégse teszi ez a patás, hogy ő is jól megnyomorgatja, ahogy csak az IMF előírná őket, ha már annyira utálják . Ilyen egy nácifasisztapatás ez. Az se nagyon érdekli szerintem, hogy ezért is csak vicsorítanak rá. Gondolom, azért, amit Jézus mondott... Bocsáss meg nekik , Uram, nem tudják, mit cselekszenek.

aszekelyek 2011.10.10. 20:57:24

@ciceró: Rájöttem, hogy az kérdés akart lenni, hogy ott volam-e a tömegben. Nem. Képzelje, olyan klassz informátoraim vannak, akik előre szóltak, pénteken, délután, hogy eszembe ne jusson kimenni az utcára Október 23-án. Ezért külön felhívtak. Akik nagyon jól vannak tájékoztatva. Mint a tornyoknál, akik nem mentek aznap dolgozni. Szombaton, délben, pedig a szonda ipsos hívott. A többiek ismerik a történetet. Csuklás, rágyújtás döbbenet. A válaszaim hallatán. :) Azt is gyanítom, az se volt egy véletlen.

aszekelyek 2011.10.10. 21:07:18

@Könnyen elkaptuk, uram!: MOst azt várod, hogy ne mondjam azt, sok bank nem fizette ki a betéteseit? Még ígérvénnyeket se tett. A törvényhozók dolga a törvény. Annak a mulasztása nem valami semmiség. Főleg, hogy felhívták rá többen és nyomatékosan a figyelmét az akkori törvényhozásnak és kormánynak és jegybanknak. Nem hiszem, hogy írtam volna ettől eltérőt. Azt viszont okkal lehet feltételezni véleményezni, hogy nem biztos, hogy az egy véletlen, hogy a törvényhozás úgy hagyta őket hasznot termelni, ahogy. A törvényhozás most végzi a dolgát. Mégsem vesznek vissza az arcukból. Ez is egy érdekes momentum. Az a különösen ízléstelen, ahogy már ezt írtam, hogy azok óbégatnak azonnali megoldásért Orbánra, akik maguk , amikor előzőleg a törvényhozásban voltak, ezt egyáltalán nem forszírozták. Az pedig tény, hogy a bankok jóhiszeműsége minimum megkérdőjelezhető, a szerződéskötések időpontjában.

aszekelyek 2011.10.10. 21:19:48

@Könnyen elkaptuk, uram!: Azt se gondolom, hogy a bankosokat baromira meg kell jutalmazni, mert elvesztettek rengeteg pénzt. Ez másutt is felháborodást keltett. pld. franciák. Aztán ezt a veszteséget megfizettetni a magyarokkal. Minket szivatnak a legjobban észrevetted? Ahogy te is írod, annak a végén egy dolog jön ki. Azokat a veszteségeket és az elvárt hasznot is, ezzel a trükkel akarták beszedni. erre mondom én, hogy a jóhiszeműségük a szerződéskötéskor minimum megkérdőjelezhető. Minden körülmény alkalmasra volt kidolgozva ehhez a brutálisan felnyomott devizaárhoz , hogy majdan ezt követelhessék. Amennyire nem hajlansóak semmit sem megosztani a terhekből, vis majorrol beszélnek, brrr,. azt is csak az adós vigye,.. Abból is egyértelműen kiderül, hogy ők eleve egy ilyen árfolyammal számoltak a rövid beetetési időszak után. Előbb csak lassan. MAjd még egy kisebb mértékben, ami még belül van éppen a határon, ami tűrhető, aztán zsupsz, véletlenül akkor, amikor Orbán kormányoz. Persze a bankadót is tegyük hozzá a beszedendőből. Mert többet hitelezni nem akartak, tőkét kihelyezni, kockáztatni. Elvégre ők bank. Semmiféle kockázatot nem vállalnak. Ezután tényleg így fogunk rájuk tekinteni. :) Az, hogy ők elqrhatják a pénzt és ezért semmilyen anyagi felelősség nem terheli őket, csak a nyereség, amit mindenáron beszednek, nem a tisztességes és eleddig szokásos hitelezés alapköve. ímost is sokat tanultunk a pénztulajdonosok, természetéről. Csak azt áruld el, ki a gazdája, a bankoknak. Úgy tudom, ők végrehajtók, nem náluk landol a nyereség. Az hol landol?

2011.10.10. 23:34:28

@aszekelyek: Na, tegyük ezt rendbe:
1, bankok. Egy véleményen vagyunk, én azt magyaráztam, hogy nem várhatsz el mást egy piaci szereplőtől, mint a nyereség maximalizálást. Hogy a szerződésben mi szerepelt, hogy az erőfölényükkel éltek vissza, az engem is mindig felháborít. NEM elleneztem a bankadót, nem utasítok el mindent, amit Orbán kitalál, csak a tényeket akartam megvilágítani: vannak veszélyek.
Kérded: hol landol a nyereség? Szerintem ezt inkább Csányitól kéne megkérdezned.
2, '96. Révész Máriusz nyilatkozatát olvastam, abból eredeztethető a leírt idézethalmaz.
De olvastam Tomcat-et is.
Érdekes összevetni a kettőt.

2011.10.10. 23:45:10

@aszekelyek:" Na ezt csak most találtam meg. Ki volt a miniszterelnök 2007 áprilisában? Ki adta fel, kvázi magyar államként az utolsó arany részvényét, személyesen kérem megnevezni a döntéshozót."

Senki. Nem adtak el aranypakettet, mert az nem eladható. Értéke névleges, 1000 azaz egyezer forint.

Ha utánaolvasol: az OMV akkor hagyta abba a nyomulást MOL ügyben, mikor Putyin Ausztriában jártában megegyezett az osztrákokkal közösen létrehozandó tároló és elosztó rendszerben.

Eredője: Magyarországon nem épül gáztározó, a MOL nem érdekel már senkit, Gyurcsány nem lesz a Magyar-Orosz gázelosztó vezére.
Tehát? Minek vettük meg a MOL-t?

2011.10.10. 23:55:53

@aszekelyek: "Akkor megnézem, hogy mit csinálsz, ha rekonstruáljuk a történteket. Minden menekülőutat lezárok, a Deák tér felől jön a lovas rendőrség, meg akiket kergetnek . Meg a fejmagasságban lövők. Az astoria felé is mindent lezárok és te szépen állod ott a sarat. Megpróbálsz kijutni. Megnézem. Ha nem oszolsz, akkor meg lövetek rád persze fejmagasságban. utána majd megnézzük, mennyire van tele a gatyád. Sztem nagyon. Mondhatni le leszel amortizálva. De lehet, hogy kapsz egy képviselői igazolványt és azzal együtt vernek meg a rendőrök és te leszel a röhej tárgya másnap, a parlamentben, összeverten "

bocs, eddig komolyan vettelek. Mostantól nem kell válaszolnod, senki vagy a szememben, Hazudsz, hogy a saját igazad védd.
Olvads már el Révész Máriusz SAJÁT beszámolóját a SAJÁT médiátokban!
Véget ért a FIDESZ rendezvénye, elindult a kocsijához, mikor szóltak neki , hogy rendőrattak van. VISSZAFORDULT, és elindult abba az irányba. Két órával(!) később megverik!!!

Bazz, a tények makacs dolgok!
Ezt RÉVÉSZ MÁRIUSZ nyilatkozza, nem én!
Ha ő haza tudott volna jutni, nyilván más is.
Mi tellett 2 órába???

2011.10.10. 23:59:51

@aszekelyek:" Kereskedelemben vagyok 30 éve. Nekem elhiheted. Így is lehet gondolkodni. Csak ehhez embernek kell lenni. Nem vörössel rápingálni egy lepedőre a szolidarítás szót.Jövedelemadóban rég megkapta a kereskedő már ezt a kedvezményt. HA nem fehérítik és nem tették, a fekete jövedelmüket, akkor így. Ezt támogatom. A kormány dolga beszedni a szükséges összeget, ami az ország boldogulásához kell. Azt meg ne merészelje senki állítani, hogy nem csalnak ennél sokkal több adót el. Amikor lenyeltéklk az áfacsökkentést, az is ő zsebükben maradt, nem a fogyasztóéban. "

Ez nagyon zavaros. Ha Te a kereskedelemben vagy, harminc éve, akkor vagy bolti eladó vagy, vagy vásárló.

2011.10.11. 00:05:58

@aszekelyek: "Sajnos azt látom, nagy hazafiak, állításuk szerint , sem hajlandóak Magyarország javára kis fehérítésbe bonyolódni. Jövedelemadó csökkentése ellenére sem. Ugye az is igaz, hogy az zsebben maradt. "

Hát ebben teljesen igazad van!
FEHÉRÍTÉS! Kinek is van szlovák rendszámos autója?

Ha kereskedő lennél, tudnád, hogy a jövedelemadó csökkentése teljesen alkalmatlan a fehérítésre.

2011.10.11. 00:10:30

@aszekelyek:" Az sem igaz, hogy annyit tettek, figyelmeztettek, nem ajánlatos a Deák tér, mert még közben, Orbán, míg beszélt szórólapokat osztogattak, hogy a deák térnél már megy a balhé. Ezek tények. Az Astoria felé meg mindent és mindenkit körülzárt a rendőrség. Semerre se volt menekülő út. Csapda volt állítva előre megfontoltan és aljas szándékból. Ezek a tények, kedves lendvarnyú és társai. "

SZÓRÓLAPOKAT osztogattak?
Tényleg? Hogy tudtak ily hirtelen nyomtatni? Vagy felkészültek rá, hogy balhé lesz?
Te vagy elszóltad magad, vagy nem igaz, amit írsz, mindkét esetben lejárattad magad.

2011.10.11. 00:18:02

@aszekelyek: "Komoly válság van. Körülöttünk."

Bezony! Erről is a gyurcsány tehet! Még szerencse, hogy körülöttünk van a válság, Magyarországon nincs, hisz Orbán igazgat!

2011.10.11. 00:30:18

@aszekelyek:
Itt a válasz. Nem Gyurcsány adta fel, hanem kötelezni akarták rá, ezért átalakították, más nevet adtak a gyereknek. Érdemben ugyanaz maradt!
Miért jó hülyének lenni? Mit mond erről a pszichiáter? Látom, jártas vagy pszichológiában.

"A Bizottság még 2005 nyarán eredetileg 31 stratégiai jelentőségű és azóta privatizált nagyvállalatban fenntartott állami szavazatelsőbbségi részvények (úgynevezett aranyrészvények) miatt kezdeményezett kötelezettségszegési eljárást Magyarországgal szemben. És bár az eredménytelen próbálkozások után a Bizottság belső piaci főigazgatósága 2006 decemberében elkészítette beadványát az Európai Bírósághoz, azt soha nem küldte el, a BruxInfónak nyilatkozó szakértők szerint nyilvánvalóan azért, mert nem volt biztos a dolgában. Az ügy azonban új megvilágításba került, amikor a magyar kormány és a Mol menedzsmentje különböző manőverekkel (például az úgynevezett lex Mol elfogadásával) megpróbálta megakadályozni az osztrák regionális rivális, az OMV ellenséges felvásárlását. Az aranyrészvények ügye összekapcsolódott a lex Mol-lal, alapvetően azért, mert a privatizációs törvény szavazatelsőbbségi részvényeket biztosított az államnak a már privatizált vállalatokban.

A magyar fél ugyan 2007. áprilisában módosította a privatizációs törvényt, törzsrészvényekké átalakítva az aranyrészvényeket, ám Brüsszel továbbra sem szállt le az országról. Charlie McCreevy belső piaci biztos akkori álláspontja szerint ugyanis hiába volt rendben a törvény, a Mol továbbra is megőrizte alapszabályában a 10 százalékos szavazati korlátot, ami egyébként az egyik legkomolyabb akadálynak bizonyult az OMV tulajdonszerzésében. "

2011.10.11. 09:09:50

@aszekelyek: Utoljára, buta fideszfan.
A BIBLIÁDBÓL idézek neked.
Egyértelműen állóháborúról ír, este nyolc előtt pár perccel indult meg a rendőrattak, mikor a fidesz gyűlésnek már két órája vége volt!
Azt írja: a fidesz gyűlésről néhány ezren a helyszínen maradtak. Hát ez nem úgy néz ki, hogy haza akartak menni, de nem tudtak.
A forgalom áll a körúton, a tüntetők jóvoltából, pedig a villamosok járnának!!!

19.56Újabb támadás indult az Astoriánál összegyűlt tüntetők ellen, akikre minden eddiginél nagyobb könnygáztámadás zúdult. Eközben a Felvonulási téren a Himnusz hangjaival megkezdődött az új emlékmű felavatása. Az állami ünnepségen megjelent Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is feleségével. Kosáry Domonkos a történelmi emlékbizottság elnöke megkezdte ünnepi beszédét. Az itt tüntetők a kettős kordon mögül fütyüléssel és kiabálással fogadták a miniszterelnököt és a vendégeket.

19.10 Tüntetők vannak a Blaha Lujza téren is. A fiatalok kordondarabokat raktak a 4-6-os villamos útjába, ezért áll a körúton a villamosközlekedés. Közben az Astoriánál tovább gyülekeznek a tüntetők, akik jelenleg nem mozdulnak az utcáról. A rendőrök közben könnygázzal lövik a csoportosulást a Károly körútról, ezért a tüntetők szétváltak, a Rákóczi útra és a Kossuth Lajos utcába húzódtak. Több forrásból is megerősítést nyert, hogy a rohamrendőrök fejre és felsőtestre is kilövik a könnygázgránátokat, ezzel is súlyos sebeket okozva a tüntetőknek.

18.50 Pillanatnyi állóháború alakult ki az Astoria előtt. A Hír Televízió tudósítása szerint a rendőrök a Deák térnél gyülekeznek, további vízágyúkat is a helyszínre irányítottak. A tudósítók továbbra is sok sérültről számolnak be. A sebesüléseket a gumilövedékek és a könnygázgránátok okozták. Információk szerint a Fidesz nagygyűléséről néhány ezren a helyszínen maradtak, ezekhez pedig más tüntetők is csatlakoztak. A közelben található Magyarok Háza erkélyéről szónoklatokat hallgatnak az összegyűltek.

2011.10.11. 10:10:02

@aszekelyek: "Abból is egyértelműen kiderül, hogy ők eleve egy ilyen árfolyammal számoltak a rövid beetetési időszak után. Előbb csak lassan. MAjd még egy kisebb mértékben, ami még belül van éppen a határon, ami tűrhető, aztán zsupsz, véletlenül akkor, amikor Orbán kormányoz. Persze a bankadót is tegyük hozzá a beszedendőből."

Neked üldözési mániád van! Sürgősen kezeltesd magad!

2006 167 a frank
2008 141 a frank
2010 180 a frank,

DE színre lép Kósa! Ja, vagy ő is beépített embere a bankoknak? Ezt nem tudtam.

laci0011 2011.10.23. 20:29:21

Érdekes lesz figyelni ki tud e a népakarat törni az elit gettójából,az állami szintre emelt tömegmanipuláció hatása alól.
süti beállítások módosítása