Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
10:06

Talán már kiderült az eddigi írásokból, hogy megítélésem szerint a politikai eseményeket érdemes több oldalról is megvizsgálni, s ha nem a mindent elárasztó lelkesedés vagy a vak gyűlölet hajt minket az értelmezésben, akkor általában ennek az átgondolásnak a vége sem lehet kizárólag fehér vagy fekete. Természetesen így van ez Orbán Viktor „frakciólátogatásai” kapcsán is, most azonban kivételesen mégsem csak a sokszor tárgyalt hasznokról és veszteségekről beszélnék.

(Fotó: Népszabadság)

Amikor a miniszterelnök elfogadta előbb az LMP, majd a Jobbik meghívását, megfontolásai mögött számos politikai érdek meghúzódhatott. Mutathatta elkötelezettségét, demonstrálhatta készségét a párbeszédre, továbbá ezeknek a médiaeseményeknek köszönhetően megkapta azt a lehetőséget, hogy a széles nyilvánosság előtt maga fogalmazhassa meg az ellenzéki politika lényegét. A 2010-es választás után létrejött új pártrendszerben a miniszterelnöki értelmezés – a „változást akaró” LMP-ről, a „szélsőséges” Jobbikról és a „vállalhatatlan” MSZP-ről – hangsúlyozása kiemelt érdeke a kormányzó erőnek.

A tiszta politikai érdekeken túl azonban – akár akarta Orbán Viktor, akár nem – ezek a találkozások egy fontos általános célt is elérhettek: megmutathatták, hogy minden ellenkező látszat ellenére a magyar politikában továbbra is jelen van a véleménykülönbség, vagy másképp megfogalmazva: az alternatíva. A kormányfő jelenlétével és szavaival egyértelműen legitimálta ezt a helyzetet, saját szavazói és az ellenzéki pártok támogatói számára is azt üzenve, hogy elismeri az ellenzéki politikai törekvések létjogosultságát, helyét a magyar parlamentben. „A fennálló lényegi véleménykülönbségek ellenére is lehetséges bizonyos együttműködés” – fogalmazott az LMP-s találkozó után. „A véleménykülönbség a megbeszélés végén is fennmaradt” – mondta a Jobbik képviselőivel való megbeszélést követően.

Biztos lesznek olyanok, akik azt mondják: demokratikus körülmények között szánalmas és nevetséges örülni annak, hogy a politikai részérdekeket, az ellentétes véleményeket tiszteletben tartják. Akkor ebben nem értünk egyet: szerintem nem az.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr662155035

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bankok Hilton 2010.07.18. 20:25:44

Bankok Hilton   „ha a gazdagot éri sérelem a szegény javára, tisztességesebb, mintha fordítva történnék”   A bankok nem végeznek semmilyen érdemi munkát. Nem hoznak létre kézzelfogható hasznot. Pénzt adnak ki kamatra, ráadá...

Trackback: Narancs riasztás - Orbán Viktor szomszédol 2010.07.16. 16:21:36

Orbán Viktor szomszédol. (Látszólag) váratlanul bezörget az LMP-hez, barátkozik egy kicsit, aztán, ha már úgyis a lábán a csizma, a Jobbikhoz is átballag. Egy hozzá fogható bölcs vezér ritkán szokott „csak úgy” kujtorogni - felmerül a kérdé...

Trackback: Találkozgatások 2010.07.16. 12:41:21

Úgy tűnik, Orbán Viktor komolyan veszi a NER-t és saját magát. Legalábbis a gesztusok szintjén biztosan, hiszen sorra randevúzik az egyes pártok frakcióival. Ha különösebb eredményük nincs is ezeknek

Trackback: Találkozgatások 2010.07.16. 12:37:59

Úgy tűnik, Orbán Viktor komolyan veszi a NER-t és saját magát. Legalábbis a gesztusok szintjén biztosan, hiszen sorra randevúzik az egyes pártok frakcióival. Ha különösebb eredményük nincs is ezeknek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.07.18. 17:42:07

@Hepci: Ilyen nehéz időkben, mikor látszatszerződésekre felvett milliókért is elviszik a rendőrök az embert,
---nem is tudom.
Még a végén rámfogná valaki, hogy talicskával toltam ki a közpénzt.

jjulie 2010.07.18. 17:43:26

@Hepci:

értelmesebben?

ha szijjártóisabbra gondolsz, az nem megy nekem, meg a szájbarágósdi sem

a kommentedből vettem a szavakat és úgy raktam össze belőle a mondatom, hogy nyilvánvaló legyen az ellentmodás, ami a kommentedben elsikkadt (olvasd újra magad magad)

2010.07.18. 17:47:47

@simonmondja.: mert? Toltad? Nem szólok senkinek se, ha felezünk..:D:D:D

nyünyüge 2010.07.18. 17:49:01

@jjulie: Pár hete. Ma tettem egy újabb próbát.

jjulie 2010.07.18. 17:49:18

@simonmondja.:

azt csak a komcsiknak tilos, az ország érdeke a fidesz érdeke, tehát amit a fidesz csinál az jó, mert az az ország érdeke, tehát a fidesz talicska az ország érdeke, és az jó talaicska, mint ahogy a fidesz exkomcsija jó komcsi, csak az mszp exkomcsi rossz komcsi, mert az nem az ország érdeke, mert az mszp az nem a fidesz érdeke

tudhatnád, hogy ha fordul a kocka, akkor az eddigi dumák nem érvényesek, ez egy politikai jellegű blog

jjulie 2010.07.18. 17:52:52

@nyünyüge:

sorry, az előzőt kiselejtezhettem

nem

tölgyes 2010.07.18. 18:53:50

@simonmondja.: Horn viszont kiaebrudallta Bod Péter Ákost... Orbán nem ebrudallta ki Surányit..de nyilvánosan még nem is támadta.. Igaz nem voltak offshor-ügyletei.

tölgyes 2010.07.18. 18:55:19

@manyike: Tudja én majd felveszek egy halom kölcsönt, majd, magával fizettetem az egészet és amikor szuttyogtatják, akkor dörzsölgetem a kezemet.

jjulie 2010.07.18. 18:58:30

@tölgyes:

az egyik demagóg elszelelt, erre jössz te

tölgyes 2010.07.18. 18:59:37

@manyike: A Bajnaiék által felvállalt 2,8% oknak elegendő... a bankokat legalább nem éri meglepetés.. fel tudnak készülni, a racionalizálásra... Ha nem ONNAN fogják, akkor Ön fog fizetni:(

tölgyes 2010.07.18. 19:01:10

@jjulie: Úgy döntöttem hogy mocskos szájú-trágár ostobákkal a jövőben nem tárgyalok..:::)))

jjulie 2010.07.18. 19:12:03

@tölgyes:

te eddíg sem tárgyaltál senkivel sem

fel szoktál sorolni néhány dohos gondolatot, néhány szijjártós demagógiával frissítve.....

2010.07.18. 19:15:29

@jjulie: ez ám a tuché!:)

jjulie 2010.07.18. 19:23:17

@Letícia:

az undorító cinikus énem csúcsteljesítményeit birizgálja elő belőlem....

Szimba 2010.07.18. 19:59:16

@simonmondja.:

Bizony, ne legyen igazad!:(((
De én is ettől tartok.

Mondjuk jórészt vega vagyok, de mostanában a gyümölcs is ugyanolyan drága, mint a hús. És hiába nem akarok vásárolni semmit, meg "fényt eszem", akkor is nő a rezsi.

A csatornadíj pl. kétszerese lesz.

tölgyes 2010.07.18. 20:04:15

@jjulie: Döntésem végleges! Mocskos szájú, trágár ostobákkal nem tárgyalok..:::)))

Szimba 2010.07.18. 20:05:21

Egy Nokiás dobozra vágyom!

Kíváncsi lennék egy külpol elemző véleményére, mert nem tudom felmérni, hogy mennyire lehet packázni az IMF-el.
Vagy egyáltalán mit jelent a tárgyalások abbahagyása?
Azt jósolják, hogy hétfőn az euró legalább 290 Ft lesz.

Holnap meglátjuk.

TG is összeszedhetné az eszét, és megírhatná, hogy faképnél hagyták Orbánt vagy csak cserben?:)

Szimba 2010.07.18. 20:06:30

@tölgyes:

Mély lélegzet! Kifúúúúúj.... oooooooopommmmmmm!

(Belőled sem lesz könnyen Buddha)

Szimba 2010.07.18. 20:19:24

hvg.hu/gazdasag/20100718_bloomberg_imf_felbeszakitas

No, most akkor jó az nekünk vagy rossz, hogy a Bloomberg is foglalkozik velünk????

"át kellene alakítani a veszteséges állami cégeket, miközben a bankadó érintené a növekedést és a hitelezést"

Ez eddig nem tűnik rossznak, de mi van mögötte???
A veszteséges állami cégeket adjuk el külföldi monopóliumoknak? Maradjanak, de tegyük nyereségessé?

Mi a frász van????

És mi az hogy a bankadó "érintené"????

jjulie 2010.07.18. 20:20:49

@Szimba:

az imf -el való viszony külpolitika ?

a külügyben tárgyaltak a külügyiekkel?

2010.07.18. 20:23:19

@Szimba: ja, ja...frász kerülget engem is, hogy mi lesz még itt?:(

Szimba 2010.07.18. 20:25:20

@jjulie:

Hát, mi?????

Nem belföldi intézmény a valutaalap.

tölgyes 2010.07.18. 20:26:30

@Szimba: Miért isakarnék én önmagamon kívül bárki más lenni?.. Egyxébként semmi izgalom.. A hivatalnokok elmentek haza, hogy megkapják az instrukciókat...Róna Péter pedig már régen megmondta: a magyar gazdaság érdeke a 320-350 forintos euro volna.:(

panelburzsuj 2010.07.18. 20:27:15

@Szimba:

"idézi a Magyarországon már szombat este óa ismet IMF-megállapodás az amerikai hírügynökség"

Ha a fordítás is ilyen kicsiszolt, mint a hvg ideidézett saját "szövege", akkor nem biztos ám, hogy a te fejed nehéz a feladathoz ...

Szimba 2010.07.18. 20:29:37

@Letícia:

Szerintem rákényszerítik a kormányt, hogy hajtsa végre a megkezdett megszorításokat.

Stratégiának jó lenne, hogy a Fidesz dacoskodik kicsit, mert akkor lehet szidni az EU-t, meg a külső körülményeket.
Aztán széttárják drámai arccal a kezüket, és azt mondják, hogy ők tiltakoztak, de nem tehetnek semmit. És jönnek az adók.
Aztán a nyugdíjasok önként és dalolva felajánlják a nyugdíjuk megadóztatását, és a közalkalmazottak versenyezve vásárolnak államkötvényt.?((((

jjulie 2010.07.18. 20:35:17

@Szimba:

az van, hogy a politikai hatalmat meg lehetett kapni nagy fölénnyel, mert ezer millió éve nem foglalkozik gazdasági kérdésekkel érdemben magyar politikus

ez hagyomány, a politika uri huncutság erre felé, az uraknak meg nem kell, sőt szégyen a pénzzel foglalkozni, azt csinálják csak zsidók, a svábok, meg egyéb alantas népek, egy magyar úr meg politizál, mert arra született

namost az orbánmagyar csapat is csak ezt a hagyományt követi némi kádári hozzáértéssel, nulla gazdasági programmal, ami persze nem csoda, kurva nagy a probléma

most ezl az imf téma arról szól, hogy szembefordítják a problémával az orbánt, akár hogy is halogatja, vagy próbálja elsumákolni, időt nyerni, hogy elfoglajon előbb minden fontosnak tartott pozíciót, megjutalmazva, kifizetve a kádereket

nem szivesen teszi, nem ért hozzá, és a csapata sem, ráadásul az eddigi dumáikkal, sugallataikkal kellene szembe menni, és ezt amit most csinálnak most majd megpróbálják nemzeti érdek védelmének beállítani, magukat pedig hősöknek feltüntetni, az helyzet okozói pedig a komcsik az szdsz-el

vita meg nem lesz arról, hogy milyen megoldási variációk vannak, és valójában mi a nemzeti érdek

kiváló terep, helyzet a nemzeti populisták számára

panelburzsuj 2010.07.18. 20:36:36

@tölgyes:

Róna elég sokat dumál ahhoz, hogy sokak találjanak nála a saját heppjükre igazolást. Pl:

"Az ország szétesettsége abból fakad, hogy mi mindennel meglehetősen felületes és elégtelen módon próbálunk ezermester módjára foglalkozni."

hvg.hu/velemeny/20100517_rona_adocsokkentes_euro_gazdasag/2

(Ügyrendi: ha kellően zaftos kifejezésekkel küldelek pihenőre, amikor téged ideesz a rossebb népbutítani, én is számíthatok a fogadalmad betartására?)

Szimba 2010.07.18. 20:36:40

@tölgyes:

Miért lenne jó nekünk, ha az euró 350 ft lenne????

jjulie 2010.07.18. 20:41:42

@Szimba:

persze hogy nem külpolitikai kérdés

nettó magyar-magyar ügy

mizrolist 2010.07.18. 20:42:07

@Szimba: a veszteséges cégek, mint a MÁV és a BKV a Kádár-rendszerbeli szervezetben működnek még mindig, így egyrészt racionalizálni kéne a felépítésüket, másrészt meg a működésüket.
Ha megsarcolják a bank profitját, akkor elképzelhető, hogy ő cserében nem oszt hitelt. Vagy legalábbis jóval nehezebben, mint eddig. Csakhogy hitel nélkül a vállalkozások nem fognak tudni nőni és fejleszteni, és akkor nincs fellendülés sem.
(a 350 Ft-os euró az exportra termelő gazdaságnak lenne jó, nem feltétlenül a lakosságnak)

nyünyüge 2010.07.18. 20:45:09

@Szimba:
Az a baj ezzel, hogy az IMF meg az EKB nemcsak velünk tárgyal egy adott időszakban, hanem több nehéz helyzetben levő országgal. És minden ilyen tárgyalás és annak eredménye. eredménytelensége, üzenete nemcsak nekünk szól, hanem az összes többinek. Sőt azoknak is, akik még reménykednek az IMF hitel elkerülésében. Meg persze az IMF mögött álló erőseknek.
Úgyhogy lehet itt izmozni, csak nem érdemes.

@tölgyes: hogy a gyenge forint jót tenne az országnak hosszabb távon? Ez még igaz is lehet. Csak nekem úgy rémlik, hogy a Fidesz az elmúlt 8 évben az erős forint ígéretével hülyítette a polgárokat.

Szimba 2010.07.18. 20:46:09

@jjulie:

Erre gondoltam én is. Talán tudják, hogy mit kellene meglépni, csak valóban nem akarják október 3. előtt.

@mizrolist:

Értem. (A francért vagyok én lakosság?)

Szimba 2010.07.18. 20:49:05

@nyünyüge:

Főleg most, amikor a görögök is borzalmas megszorításokat voltak kénytelenek hirdetni.
Csak a meleg miatt nem tudnak tüntetni a nyomorultak:(((

jjulie 2010.07.18. 20:50:50

az erős forint a kádári idők dallamvilága, persze hogy használja a fidesz

Szimba 2010.07.18. 20:50:54

Másrészt a Jobbik támogatása úgy kellett a Fidesznek, mint üveges tótnak a hanyattesés.

Kavarodik minden, de nagyon.

Egyszer azt mondta OV, hogy amikor ők győznek, akkor mindig árvíz van. Ez tényleg nagyon bejött.

2010.07.18. 20:50:54

@Szimba: a közalkalmazottak??? :)) Csóró egy társaság, ráadásul a felét elküldik 98%-os adóval...:S

jjulie 2010.07.18. 20:52:29

@Szimba:

a megszorítás csak tüneti kezelés, ennél sokkal összetetteb problémát kellene megoldani

jjulie 2010.07.18. 20:53:57

@Szimba:

ez jó hír, akkor nem lesz többé árvíz?

Szimba 2010.07.18. 20:54:56

@Letícia:

No, de a magánszektorra nem hozhatnak már újabb adózási rendeletet (törvényt, bármit - amit csak Ordi tud).

Amikor azt olvasom, hogy cégek közvetítik ki a fekete munkásokat, pl. cigányokat, akik a minimálbérnek éppen megfelelőt keresik pl. baromfifeldolgozóban, és 12 órákat húznak le. Közben persze a "közvetítők" keresnek rajtuk. És senki sem jelenti fel őket, nem leplezi le, nincs igazságszolgáltatás!

Lassan mindenki stanicliban kapja a bérét, hogy a cégeknek ne kelljen fizetniük egészségügyi ellátást stb. a munkások után.

Szimba 2010.07.18. 20:56:32

@jjulie:

Te csak ne reménykedj!:)))

Szimba 2010.07.18. 21:00:22

Most jut eszembe, hogy nem számoltam be a sün visszavadításáról!:)
Annyira jól érezte magát a kutyakaján, hogy egész nap csak aludt, sőt éjszaka is, az oldalán feküdt, kinyúlva. Ha nagyon dörömböltem körülötte, akkor összerándult, de már nem is gömbölyödött össze.

A fiam fuvarozta ki a való világba. Hosszan szemlélődött, míg végre elrohant egy bokorba.

(Én meg egy napig mostam Domestossal a fürdőszobát.)

Szimba 2010.07.18. 21:01:26

@jjulie:

Mi nem tüneti kezelés? Írd már meg röviden.
Hadd tanuljak.

panelburzsuj 2010.07.18. 21:02:34

@Szimba:

Nincs "nekünk".

A devizahitelesek beledöglenének, az exportőrök viszont szárnyakat kapnának.

Pont az lenne a "nagypolitika" dolga, hogy az ilyen feloldhatatlan csapdák kialakulását megelőzze. De magyar viszonyok között ennek minimum két komoly akadálya van:

1. Időben föl kéne tudni fogni a kiformálódó problémák jellegét és súlyát.

2. Időben fel kellene vállalni a problámák hatékony kezelésésével járó elkerülhetetlen konfliktusokat.

A magyar "politiaki elit" jó tizenöt éve letért a felelősségvállalás útjáról, határkőként nagyjából Bokros menesztését lehet megjelölni.

Az azóta sokpárti kalákában szőnyeg alá dugdosott szarkupacok nagyjából mostanra álltak össze akkora hegyekké, amiknek a szagát már Szijjártónyi méretű verbális parfümadagokkal se lehet elnyomni.

jjulie 2010.07.18. 21:05:00

@Szimba:

amíg nincs termékünk meg szolgáltatásunk amit mi állítunk elő és kiviszünk külföldre és jó nagy haszonnal eladunk, addíg csak tovább nő a lemaradásunk

na meg a hazai piacin értékesítők

nézd meg mit művel itt a provident, miért nem egy magyar cég csinál egy ilyen egyszerű műveletet?

ez a magyarország nevő izé már csak a politikai síkon létezik, gazdaságilag nem

nem is tudom igazából létezett e valaha

6.Lenin 2010.07.18. 21:22:09

@jjulie:

Lesz Mo.
Már nincsenek, akik megakadályoznák.
Csak idő kérdése.

panelburzsuj 2010.07.18. 21:27:58

@Szimba:

Akkor jön a szöveges feladat:

Ha egyetlen sün néhány nap alatt úgy összerondít egy fürdőszobát, hogy egy álló napba telik a kisúrolása, akkor egy romlott elit emberöltőnyi regnálása után hány vagon VIM szükséges egy ország tisztára sikálásához?

(Pótkérdés: adjunk-e takarításvezénylési monopoljogot a legbuzgóbb kosztermelők egyikének?)

jjulie 2010.07.18. 21:28:53

@6.Lenin:

politikailag van, lesz

a kormányok dolga meg az lesz, hogy fenntartsa a rendet, meg az infrastruktúrát, hogy a munkaerő pontosan megérkezen a munkaidő elejére, meg legyenek elemi iskolák

a többit meg a multik intészik, mint bármelyik banánköztársaságban

panelburzsuj 2010.07.18. 21:31:52

@6.Lenin:

"Lesz Mo."

Nofene ...

Kikeresztelkedtél Széchenyire, csak elfelejtetted lecserélni a névtábládat?

panelburzsuj 2010.07.18. 21:45:50

@jjulie:

A tiéd az optimista változat.

A pesszimista az, hogy a világ kiszáll a magyar bizniszből - saját főztje, egye meg. És onnantól a "magyar nemzetnek" egyetlen dolga marad: kussoljon. Érdemeink elismeréséül annyi kiskapunk marad, hogy aki tud, megszökhet, aki nem, bennragad.

6.Lenin 2010.07.18. 21:46:33

@jjulie: @panelburzsuj:

Végül is, amit írtok,az adja a reményt, lesz Mo.
Most megvan az esély.
Ősszel kipotyognak a maradék kerékkötők és egyenes az út tovább.Lehet, hogy nem a Fidesz lesz, aki ezt megteszi (egyedül)
A múlt már nem fog visszatérni, szerencsére.

panelburzsuj 2010.07.18. 21:51:15

@6.Lenin:

Gondolod, hogy az oly sokak által elmaradtnak vélt rendszerváltást be lehet pótolni egy smasszerváltással?

Videofon 2010.07.18. 21:53:22

@6.Lenin:
Teljesen mindegy, hogy a kádárizmus vörös vagy narancs színű.

6.Lenin 2010.07.18. 21:58:18

@panelburzsuj:

Még 1x nem lehet elkövetni azt a hibát.
Kemény idők=kemény kéz.
Nem a jajveszékelők sipítozása az induló.Az csak zenei aláfestése a bukásuknak, háttérzene. 1-re halkabb.

jjulie 2010.07.18. 21:58:24

@6.Lenin:

arra a múlra célzol amikor magyar emberek megbízást adtak egy ilyen, magyarországon letelepült embernek

hu.wikipedia.org/wiki/Meinig_Art%C3%BAr

hogy tervezzen egy épületet, és ez lett az

fortemap.intermap.hu/Locations/Default/Modules/RendTerv/RendTerv.aspx?lat0=47.5061886066824&lon0=19.0497296332185&zl=20&prID=181288&mapCode=otker&ovrCode=otker_szabterv

ezek az emberek eltüntek, csak az épület maradt meg, és nem tér vissza az az energia, kezdeményező és szervező képesség, ami ilyet eredményezett sorjában

ha erre célzol, igazad lehet

jjulie 2010.07.18. 22:02:31

@6.Lenin:

a kemény kéz itt van, imf-nek és eu-nak hívják

hogy milyen kemények, az indexek holnap elárulják, a szijjártó nevű udvari bolond ír hozzá egy újabb verset neked, hogy boldog légy

panelburzsuj 2010.07.18. 22:06:03

@6.Lenin:

Már elkövettük. Alig pár hónapja.

6.Lenin 2010.07.18. 22:06:06

@Videofon:

"Teljesen mindegy, hogy a kádárizmus vörös vagy narancs színű. "

Ez 1 üres süket duma.Pontosan olyan, mint az, az MSZP baloldali, vagy az, liberális párt Mo-on.
Ezek itt nem jelentenek semmit.

6.Lenin 2010.07.18. 22:12:53

@jjulie:

Hát persze. Tönkre teszik ezt az országot és tapsikolni fognak, már nem csak Párizsban lövöldöznek.
Jön 1 igazi szélsőjobb.
Hát persze, nem látnak tovább az orruknál.

Ja igen, dobtad Dembinszkit?

Videofon 2010.07.18. 22:15:11

@6.Lenin:
Megteheted, hogy amit képtelen vagy felfogni, azt süket dumának nevezed. Ha nevetségessé akarsz válni, bármit megtehetsz. Az egész világ hülye, csak az orbánistáknak van eszük. Tudjuk. Ne fárasszuk vele egymást.

6.Lenin 2010.07.18. 22:17:03

@panelburzsuj:

Kik azok az elkövettükök?

jjulie 2010.07.18. 22:24:19

@6.Lenin:

kicsit erősebbet ittál a szokottnál

dobtam a dembinszkit?

a dembinszkit a kósa tesőd sztárolta a hozzád hasonló fideszparasztok meg boldogan röhögtek, én meg azonnal kommenteltem, hogy micsoda jó vicc egy nettó sikertelen embert jó példénak említeni

hogy érted hogy dobtam a dembinszkit?

a négycsöcsüben is észrevették már hogy elhülyültél?

6.Lenin 2010.07.18. 22:24:52

@Videofon:

Azért azzal nyugodtan fárasszál, mitől baloldali az MSZP?
Szeretek kacarászni.

Ellenben a fárasztásról beugrott, tényleg fárasztó 1 nap volt a mai. Megyek is hunyni.

Jó éjt, mindenkinek.

jjulie 2010.07.18. 22:30:04

@6.Lenin:

jobb is ha pihenteted a szemeidet, mert olvasni már nem tudsz

jjulie 2010.07.18. 22:31:23

@6.Lenin:

na írjál még egy szijjártó verset elalvás előtt

panelburzsuj 2010.07.18. 22:34:05

@6.Lenin:

Azok, akik békés otthonülés helyett nekiindultak hülyébbnél hülyébb listákra szavazni. Kényszeresen, mintha muszáj lett volna bármit is rendelni erről az étlapról.

És ilyen balgák voltunk legalább ötmillióan. Az már azért határozottan többesszám, nem?

ssi 2010.07.18. 22:41:47

[origo]|2010. 02. 10., 13:57
"...Surányi ..1998-as kormányra kerülése előtt is meglehetősen rossz volt a viszonya a Fidesszel...Járai 2002 után a szocialista-liberális kormány mellett vezette a jegybankot,... kemény szócsaták zajlottak a gazdaságpolitikáról...
MNB függetlenségét uniós szabályok sokasága védi: bármekkora többsége is van ugyanis egy politikai erőnek a parlamentben, nem nyúlhat szabadon a ... jegybanktörvényhez..." stb.
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20100208-orban-viktor-orszagertekelo-beszede-az-mnb-es-a-pszaf-megujitasa.html

Járai: hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1rai_Zsigmond
pénzügyminiszterként az a kritika érte, hogy alultervezte az inflációt, ebből a költségvetési törvényhez képest többlet állami bevételek keletkeztek és emiatt – meg a kétéves tervezési ciklus és az autópályakiadások költségvetésen kívül helyezése miatt – csökkent a költségvetés átláthatósága.
MNB-elnöksége alatt új jegybanktörvény is született, ami gyakorlatilag megteremtette az Európai Unió normái szerinti jegybanki függetlenséget

Róna Péter: www.privatbankar.hu/html/bef/cikk/hircentrum/orban_megbukhat_a_devizahiteleseken_36489?kommentar=36489&tol=13
Mo-nak a gyengébb Ft lenne jó gazdaságilag, viszont a sok deviza hiteles miatt nem lehet, s ez utóbbiba belebukhat a kormány is

@Hepci: politikusok oldalt választanak; politológusoknál ez nem mindig egyértelmű, de nekem bejön a T.G. blog többszempontú megközelítései, ill. a Panel féle megfogalmazás szerinti "balladai homály"; viszont elemzést és kimondottan szakmai állásfoglalást az adott szakemberektől várnék, s minél többet

6.Lenin 2010.07.18. 22:43:48

@panelburzsuj:

Amennyiben jól emlékszem, csak néhány % döntött rosszul, vagy inkább zsigerből.Mindig rosszul döntöttek, de megszokták, hogy csak rájuk kell (szabad?).Már nem sok vizet zavarnak, pedig van (víz) bőven.

ssi 2010.07.18. 23:00:27

Mi történik, ha a magyar kormány saját szakállára dönt? Tudja valaki?
"Matolcsy György vasárnap elmondta azt is, hogy a kormány úgy döntött: ha az a kérdés, hogy megszorítás vagy bankadó, akkor a válasz az, bankadó. Jövőre is ez lesz megszorítás helyett - tette hozzá."
www.hirszerzo.hu/cikk.matolcsy_gyorgy_inkabb_bankado_mint_megszoritas.159196.html

panelburzsuj 2010.07.18. 23:04:34

@6.Lenin:

Végtelenül kényelmes dolog lehet vénségesen is evilági tündérmesékben hinni.

Neked megadatott ez a képesség - én már kikoptam belőle.

Mégis úgy vélem, én lehetek a nyugodtabb és bizakodóbb, mert engem nem érhetnek már kiskamaszos csalódások, és nem törhet le az aktuális Megváltó Mikulásból kiábrándulás.

Aludj jól - tovább.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.18. 23:51:46

@jjulie: 2010.07.18. 16:53:13
Az a bizonyos mondatod - akármiből is raktad össze - teljesen értelmetlen. Ha úgy óhajtasz vitázni, hogy kiveszel a mondataimból szavakat és azokat random jelleggel összekutyulod, vitázz inkább a burundi testőrség tagjaival.

Szimba 2010.07.19. 06:50:58

@panelburzsuj: Jaj.

@jjulie: Jaj.

Így éhgyomorra nagyon meggyőzőek tudtok lenni.

Szimba 2010.07.19. 06:54:25

@panelburzsuj:

Ez a sünös példa nagyon elevenbe vágó, és fájdalmas.

(Be is kapcsoltam gyorsan a Recordíta armoniát Pavarottitól, hogy helyrerázzam a lelkivilágom.)

Szimba 2010.07.19. 07:09:36

@manyike:

Azt hiszem, hogy annak példamutató büntetését eszeli ki majd az IMF és az EU. Nincs több hitel, nincs úniós pénz, és lehet megenni a magyar termékeket.

A multik egy hirtelen kivonulással akkora munkanélküliséget és gazdasági válságot tudnak produkálni, hogy akkor feltehetően csak valamiféle diktatórikus erővel lehet viszonylagos rendet fenntartani az elégedetlenkedő országban.

Szimba 2010.07.19. 07:20:35

Az a bizonyos Szőcs Géza interjú tegnap 9-kor volt az Echo tévén a Repertoárban.

Szubjektív vélemény: Szőcs egy érzelmileg vezérelt alanyi államtitkár. Puha test, gyenge, nőies kezek, az az önjutalmazó fajta. Nem bírja a kritikát, lelkileg összeroppan, de azért még előbb csakazértis megmutatja.

Az interjú elsősorban róla szólt, érdektelen.

Másodsorban megerősítette, hogy "kompországot" akar, ezért is ment Ázsiába, azaz Kazahsztánba. Ez eddig jó. Viszont az innen származó kunok után kutat, és ragaszkodik a genetikai vizsgálatokhoz. A tudományos tabukat akarja ledönteni.

No, erre mondom, hogy "nem lógok a mesék tején".

Amolyan mikszáthi figura, kb. abból az urambátyámos korból.

Objektív véleményem:

Orbán művelődéshez nem értő akaratát fogja végrehajtani, azaz minden nem tetsző embert kiebrudal a nemzeti (!) intézményekből.
Pl. Alföldit. (akit nem különösebben sajnálok, nem az identitása miatt, hanem a beszédhibája, és a rendezői tehetségtelensége miatt)

László56 2010.07.19. 07:24:11

Szép jó reggelt Mindenkinek
A pénzvilág és Magyarország

Az IMF és az EU küldöttsége dolga végezetlen hazautazott. Olvashatjuk a hírekben. Felhúzták a vizet és az orrukat, mondaná a hétköznapi ember. Megsértődtek mondanák mások. Nincsenek hozzászokva hogy valaki is ellentmondhatna nekik. A pénzvilág elérkezett a saját krízise előtti állapotához. Az arrogancia legfelső fokán áll megint. Mintha mi sem történt volna, diktálná az országoknak hogy mit tehetnek és mit nem. Sajnos megtehetik, mert a világ politikai résztvevői megint letérdeltek előttük. A nemzetközi pénzvilág -szisztéma releváns- , mondják a világ politikusai és behúzzák fülüket farkukat. Igazuk van mert ellenük csak veszíthetnek, úgy az országok mint a politikusaik.

Igazuk van a bedőlő politikusoknak ? Rövid távon egészen biztos. Hosszabb távon azonban kiszolgáltatják magukat és országukat a pénzvilág további krízisinek. Vannak azonban háborúk amiket meg kell vívni annak a tudatában is hogy veszíteni fogsz. Ez egy ilyen háború. Méghozzá a legcsúnyább fajtából. Országunk azonban nem elég erős egy ilyen csatához. Különösen ha meggondoljuk hogy a földünk egy országa sem elég erős hozzá. A nemzetközi pénzvilág erősebb. De akkor hogy tovább ? A problémát országunkra lebontva, csak az előzmények ismeretében lehet érthetővé tenni.

Az IMF és EU hozzá van szokva. Ők diktálnak, a magyar politikus meg cselekszik és végrehajt. Tárgyalások csak a nevükben voltak azok. Tárgyalás helyett diktálás folyt, minden ellenállás nélkül. Ennek a folyamatnak az alapja, kommunistáink világszerte ismert, pénzharácsoló és korrupciós képessége volt. A hallgatólagos és soha ki nem mondott megállapodás az IMF -el és az EU -val. Annyit lophattok abból amit adunk amennyit csak akartok, amíg a magyar nép és mindenkori kormánya biztosítja nekünk a pénzünk és beruházásaink visszafizetését. Kamatostul, szőröstül bőröstül. Nem nehéz kitalálni hogy az amúgy is erkölcstelenségben felnőtt kommunistáinknak jobb feltételek nem is kellettek. Ők kasszíroznak, a néppel meg kifizettetik. Innen van az ország olyan nagyságú eladósodása, amiből már két Magyarországot is fel lehetett volna építeni. Mégis szegény maradt az ország. Annál gazdagabbak a kommunistáink és harácsoló pártja.

Közben megtörtént a csoda. Az országunknak egy olyan kormánya lett, amelyik nemet is tud mondani. Az IMF és EU -nak elakadt a szava hogy valaki is tárgyalni merészel vele. Az első magyar kormány amelyik politizálni merészel. Üres zsebbel és szakadt gatyával. Rohanni kell haza hogy megbeszéljük a nemzetközi pénzvilággal. Mert bizony itt már rég nem arról van szó hogy hány százalék a százalék. Itt csakis és egyedül a bankadóról és a pénzvilág eddigi magyar kiszolgálóiról van szó. Ezért a magyar kormány is tisztában van avval hogy nem az IMF és EU val tárgyal, hanem ezeken keresztül a nemzetközi pénzvilággal. Le a kalappal a kormány előtt. Mert az első kormány ki nem a népével akarja kifizettetni a számlát, hanem azokkal kik a világ pénzügyi krízisét okozták. A pénzvilággal magával.

És az MSZP ? A kormány ne játsszon velünk, mert a magyar néppel játszik, kiabálják. Fizessen és hajtsa be a népen ahogy mi csináltuk. Bohócot csinál belőlünk a FIDESZ.Bolondítja tovább a népet. Az MSZP primitívségének nincs határa. Mennyivel könnyebb volt ezekkel az IMF és EU -nak. Nem csoda ha visszasírják őket.

Szimba 2010.07.19. 07:32:04

index.hu/gazdasag/2010/07/18/okos_politikai_huzas_vagy_a_devizahitelek_bedontese/

Ez a cikk jól leírja a helyzetet.

Kicsit bővebben, mint én tegnap:)), de alapjában véve ugyanazt. (Kiderült, hogy "felzárkózópiac-elemző" vagyok! Hurrá!)

panelburzsuj 2010.07.19. 07:39:40

@Hepci:

"Ha úgy óhajtasz vitázni, hogy kiveszel a mondataimból szavakat és azokat random jelleggel összekutyulod, vitázz inkább a burundi testőrség tagjaival."

Ideidézem neked azt a bejegyzésedet, amelyet @manyike így kommentált:

"olyan rossz, amikor sokan úgy tesznek, mintha mindenhez értenének
több szakmai ismeret kell az MNB feladatának megítéléséhez, bocsi
amúgy csak hangulatkeltésre jó, de arra minek
elég rossz helyzetben van az ország amúgy is"

Teszem mindezt azért, mert meg akarlak kérni rá, hogy te magad segíts annak megállapításában, hogy ha nem üres demagógia, nem dezinformációk hintése, nem öncélú hangulatkeltés az, amit kommentelés címén űzöl, akkor pontosan micsoda? Vannak ugyanis olyan állításaid, amelyek minden valóságalapot nélkülöznek, és mondasz olyan véleményeket, amelyek teljesen helytállónak tűnnek. Szóval a kérdésen veleje igazából az, hogy hogyan tudsz hamis ténymegállapításokból helyes következtetésekre jutni? Vagy sokkal inkább inkább arról van szó, hogy gondulomformán, mondasz ilyet, mondasz olyat, akár egymást csúnyán keresztbeverő dolgokat is egyetlen nagyobb lélegzettel, és aztán attól függően csavargatod tovább a "gondolatmenetet", hogy a közönséged melyikre hogyan reagál, meg neked épp milyen hangulatod van?

Az analízisre érdemes hozzászólásod:

"@panelburzsuj: miért fújnék demagógiát, ki kényszerítene rá?

Azt szeretem, ha a dolgokat a nevükön nevezik. Eddig se volt a jegybank független egyetlen magyar kormánytól se, hiszen az előző kormány kinevezettjeit valahogy mindig p*csán rúgták rövid idő alatt. Most akkor miről beszélünk? Pont az Orbán ne thesse meg, akinek az eddigieknél is nagyobb felhatalmazása van?

Miért gondolod, hogy két ellentétes érdekű intézménynek kellene sakkban tartani egymást jobb esetben? A kormánynak és a MNB-nek jobb esetben azonos lenne az érdeke, vagyis az ország érdeke lenne a közös metszet. Ez a valóságban kissé sérül, mert a bankelnöknek a zsé a legfontosabb, gy átlag magyar kormányfőnek meg a spanjai helyzetbe hozása és a zsebeik megrakása, de az se lenne jobb a jelen helyzetben, ha az MNB elnökét - mondjuk - a legnagyobb ellenzéki párt jelölhetné.

A pártok legyűrtek mindent, minden szarba beleártják magukat és megszüntettek/megszüntetnek minden tőlük függetlennek bizonyuló tekintélyt. Ez szomorú, de nem a Fidesz az egyetlen bűnös benne."

Mindez szétszálazva - de nem random módon:

1. Jegybankelnökök sorsa:

"Eddig se volt a jegybank független egyetlen magyar kormánytól se, hiszen az előző kormány kinevezettjeit valahogy mindig p*csán rúgták rövid idő alatt. Most akkor miről beszélünk?"

Dr. Surányi György (1990. július 1. – 1991. november 30.)
Dr. Bod Péter Ákos (1991. december 9. – 1994. december 14.)
Dr. Surányi György (1995. március 1. – 2001. március 1.)
Dr. Járai Zsigmond (2001. március 2. – 2007. március 2.)
Simor András (2007. március 3.)

Most akkor miről beszélünk?

2. Pártok felhatalmazása:

"Pont az Orbán ne thesse meg, akinek az eddigieknél is nagyobb felhatalmazása van?"

"A pártok legyűrtek mindent, minden szarba beleártják magukat és megszüntettek/megszüntetnek minden tőlük függetlennek bizonyuló tekintélyt. Ez szomorú, de nem a Fidesz az egyetlen bűnös benne."

Most akkor miről beszélünk?

3. Intézmények függetlensége:

"Miért gondolod, hogy két ellentétes érdekű intézménynek kellene sakkban tartani egymást jobb esetben? A kormánynak és a MNB-nek jobb esetben azonos lenne az érdeke, vagyis az ország érdeke lenne a közös metszet. Ez a valóságban kissé sérül, mert a bankelnöknek a zsé a legfontosabb, gy átlag magyar kormányfőnek meg a spanjai helyzetbe hozása és a zsebeik megrakása, de az se lenne jobb a jelen helyzetben, ha az MNB elnökét - mondjuk - a legnagyobb ellenzéki párt jelölhetné."

(Itt annyi magyarázatot hozzáteszek, hogy kutyakeményen kormány-ellenzék, azaz "a pártok mindent visznek", még másképp egy szélsőségesen politikavezérelt zsákmányelv-felállásban gondolkodsz csak a kérdésről.)

Majd minderre fölteszed a koronát az alábbi számonkérő kérdéssel:

"Kérdés, egy politológusnak mindig a politikai szereplők költség/haszon viszonyainak alakulását kell-e vizsgálni, vagy valamiféle elemzést a közjó alakulása is megérhet?"

jjullie visszakérdez:

közjó alakulásáról beszélni költség/haszon viszonyainak alakulásának követése nélkül?

És innen már csak egy macskaugrásnyira vannak a burundi testőrök ...

Tényleg kérlek, hogy segíts! Szándékosan játszol, vagy valóban fogalmad sincs, hogy mennyire kaotikus katyvasz az, amire láthatóan oly büszke vagy, és aminek a megkérdőjelezésére egyetlen válaszod van: a kérdező lehülyézésével kombinált pökhendi elutasítás?

nyünyüge 2010.07.19. 07:41:00

Az előbb láttam egy bejátszást a TV-ben: OV sötétkét, csíkos ingben az IMF, EKB vezetőivel.

"Tartalomhoz a forma, Amfora".

Szimba 2010.07.19. 07:42:30

@László56:

"Laci te,
Hallod-e?
Jer ide,
Jer, ha mondom,
Rontom-bontom,
Ülj meg itten az ölemben,
De ne moccanj, mert különben.
Meg talállak csípni, ..."

Az ürgeöntés titkairól ne írj eposzt, mert nem passzol a műfaj az egyszerű politikai taktikázáshoz.
Orbán nem bátor, csupán annak szeretne látszani.

www.justsomelyrics.com/95270/Depresszi%C3%B3-%C3%89n-azt-%C3%BCv%C3%B6lt%C3%B6m-Lyrics

panelburzsuj 2010.07.19. 07:51:11

@Szimba:

Amíg vannak helyrerázó eszközeid, addig nincs olyan nagy vész.

panelburzsuj 2010.07.19. 07:57:05

@László56:

Az adófizetés ellen mikor fogsz ilyen gyönyörű verset írni?

Hidd el, még nagyobb közönségsikert aratnál vele.

Szimba 2010.07.19. 08:01:01

Jóóóóóóó reggelt Vietnááám!:)))))

Szimba 2010.07.19. 08:52:59

A KÉSZ csoport is Török Gábort olvassa!

Kész vagyok!:)

masni55 2010.07.19. 09:18:55

@Szimba: Megláttuk, és valóban!

Szimba 2010.07.19. 09:27:37

Hol az új elemzés?

TG is a hidegfront hatása alá került?:)))

Vagy előbb sajtószemlét tart?

ssi 2010.07.19. 09:31:20

@panelburzsuj: @Hepci:

Hepci voltál már magas beosztásban? Olyanba, ahová szükségesek az előtanulmányok, a szakmai tudás (egyszerre több is), és a szakmai tévedések mellett is emberi szorgalom, kitartás (pl. a napi 8 óránál több munkaidő miatt, a hirtelen adódó problémák gyors kezeléséhez stb.), csapat munka készsége, a folyamatos tanulási igény, a stresszhelyzetetek kezelése, a szakma szeretete ,,,,, Szerinted nagyon sokan elvállalnák? Ha Te azt látod, hogy Simor mindezt csak a pénzért teszi, akkor elég, ha egyszer leírod, s önmagad miatt ne ismételd el. Van egy benyomásod (akármiért), de megalapozott tapasztalatod nincs a kritikához. Panel döbbenetes türelemmel és emberséggel :-))) viszonyul hozzád; célszerű lenne rendezetten összeszedned, amit hiszel és amiket inkább megkérdeznél :-)

manyike 2010.07.18. 22:41:47

"Járai MNB-elnöksége alatt új jegybanktörvény is született, ami gyakorlatilag megteremtette az Európai Unió normái szerinti jegybanki függetlenséget"

"MNB függetlenségét uniós szabályok sokasága védi: bármekkora többsége is van ugyanis egy politikai erőnek a parlamentben"

nyünyüge 2010.07.19. 11:01:45

Handelsblatt:

"Ungarn probt den Aufstand gegen den IWF

Das hoch verschuldete Ungarn speilt mit dem Feuer. Das Land kommt den Sparvorgaben des IWF und der EU bisher nicht nach und riskiert damit, jegliche finanzielle Unterstützung zu verlieren...."

Gyors fordítás:
"Magyarország az IMF elleni lázadással próbálkozik
Az erősen eladósodott Magyarország a tűzzel játszik. Az ország nem fogadja el az IMF és az EU megtakarítási előírásait, és ezzel minden más pénzügyi támogatás elvesztését kockáztatja..."

porfelhő 2010.07.19. 11:12:29

Hahó!! Van uj poszt.

ssi 2010.07.19. 11:20:28

@Szimba: stílus + tartalom: pozíciók, jogszabályok, gazdasági intézkedések
1. Matolcsy gazdaságpolitikája lett nyerő O.V.-nek - másokkal szemben
2. O.V. 2/3-dal új rendet hirdetett új szabályokkal + új stílus, erős irányítás
3. belföldön lendületben az új kormánystílus - pozíciók, jogszabályok
4. külfölddel szemben akadozik már ugyanaz
5. Matolcsy megkapta, amit akart, de be is kell bizonyítania is, hogy jó
6. nehéz elfogadtatni Matolcsy gazd.polját: nagyobb hiány/banki forrás
7. szakemberek javasolják: 29 pont és bankadó részbeni visszavonása
8. O.V. nem enged belföldön, azt mondják, kell az önk. 2/3 is
9. O.V. Európa fenegyereke lesz?
10. nem csak párt, kormány, hanem egy egész ország sorsa már
11. látszat: egyeztetés nélkül akar új játékszabályokat
12. a külföld által elvárt stílus hatása a belföldire: csituló/ pont lázadóbb
13. reform kell, azt mondják lesz is, csak nem tudni még mi

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.19. 11:43:07

@manyike: nem voltam magas beosztásban, legfeljebb a saját pici cégemnél, de aligha kell magas beosztás ahhoz, hogy valami vélemény kialakulhasson valakiben egyes magas beosztásban levő emberekről. Ez a bizonyos vélemény bennem kialakult Simor Andrással kapcsolatban. Az emberi minőségét nem tartom túl magasnak, több szánalmas megnyilvánulást láttam tőle, amikor a zsé iránti szeretet legyőzte a szakmai büszkeséget (ha van neki olyan is). A szakmai hozzáértését nem tudom kellő biztonsággal megítélni. Úgy sejtem, a háttérben már rég megoldhatta volna a huzavonát, ha azt mondja, rendben, legyen 2 millió, de aztán hagyjatok békében dolgozni. Remélhetőleg nem gondolod, hogy a politika kizárólag azokkal az eszközökkel működik, hogy kiáll a kormányszóvivő és deklarál valami faszságot.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.19. 12:16:16

@panelburzsuj: ugye nem gondolod, hogy MNB-dolgozónak, de minimum közgazdásznak kell lenni ahhoz, hogy valaki gondoljon valamit az MNB-ről vagy annak elnökéről?
Mit űzök kommentelés címén? Leírok pár dolgot, ami a témáról eszembe jut. Engem roppant (zavaróan?) nehéz valahová besorolni, nem vagyok valamely párt vagy vezér esküdt híve vagy ellensége, sőt, annyira fontosnak se tartom az itteni kommentelést, hogy mindenki minden megszólalását elolvassam. Van jó pár nick, akinél már ennyi (kéthetes) gyakorlattal is előre tudom, mit fog írni. Logikátlan lenne a szövegem, ha az egyik mondatom fideszes érvnek tűnik (egy) Panelburzsuj szemében, míg a következő mondatban az MSZP/LMP/fasiszták "szekerét tolom"? Hát, ez a látszat számomra vállalható.
Demagógia: nyugodtan minősítheted így bárki mondatait, az enyémeket is. Ha jól láttam, a demagógia - egyik legfontosabb - értelmezése itt (is) annyi többek számára, hogy ezt mondják jobb híján, ha nem értenek egyet valakivel.
Dezinformációk hintése: ez a vád olyan stirliccesen hangzik, vagy ha egyszerűbben fogalmazok, nettó butaság részedről. Ha van valami érv (is) mögötte, örömmel hallgatom.
1. Jegybankelnökök: mindig minden kormány egyik első dolga volt, hogy kikezdte (v.ö. pi**ánrúgás) a regnáló jegybankelnököt. Abban tökéletesen igazad van, hogy ez a ténykedés nem mindig konkludált a bankelnök idő előtti elmozdításában, de ennek a ténynek semmi köze a kormányfő szándékaihoz. Az utóbbi két fószer - a törvények védelmében - egyszerűen bírta idegekkel a baxtatást hosszú hónapokon át, aztán a derék kormányfő meghátrált valamelyest, illetve alternatív eszközöket vett igénybe a jegybank függetlenségének csorbítására.
2. Pártok: nem látom a logikai ellentmondást. Van egy helyzet, ami nagyjából tény: a pártok maguk alá gyűrtek szinte mindent. OV viselkedése remekül reprezentálja a helyzetet: megteheti, hát megteszi (tudja, meri, teszi). Aki ez ellen sikítozik, nem gondolhatja komolyan, hogy az előző garnitúra mást csinált volna, ha van rá lehetőségük (2/3).
3. Intézmények: nem én gondolkodom zsákmányelv alapján, hanem a pártok. Kissé erőltesd meg magad (lépj túl a velem kapcsolatos ellenérzéseiden), magad is kiolvashatod a szövegből (szemantika).
Politológus: a kérdésem kérdés volt, számonkérés nélkül.
JJulie mondata: az nem egy értelmes magyar mondat, olvasd el újra gondosan.
Kaotikus katyvasz, büszkeség és lehülyézés: nyugodtan nevezheted kaotikusnak a látásmódomat. Büszke nem vagyok rá különösebben, de nem is szégyellem. Nem célom se itt, se máshol senki elismerését kivívni, a legszűkebb baráti körömön kívül, illetve ott se feltétlen és mindenben. Lehülyézni pedig csak nagyon hülyéket, nagyon ritkán szoktam.

Átverés! 2010.07.19. 13:15:38

Hiába ágálunk a hitelező pénzvilág ellen, tartozunk és kész, feléltük, befektettük.
Szeretnék már egy olyan elemzést látni, hogy mikor volt Mo-on olyan helyzet, hogy hitel nélkül is tudtuk bíztosi tani a lakosság széles körének, minden állampolgárának a szerény, de elfogadható lakhatását, megélhetését és egyéb szükséges javakat.

Szeretjük magunkat jobb adottságokkal, biró évszázados demokratikus hagyományokkal rendelkező országokhoz hasonlitani.
De sajnos nem ilyen adottságokkal rendelkezünk.
A negyven év a husz év próbálkozásai mindig arra irányultak -jól, kevés bé jól,- hogy valamit bepótoljunk.
Azért kellene végre egy nagyon komoly gazdasági tervvel előállni - nem pártpolitikusok által, hanem a legtekintélyesebb, legfelkészültebb, nemzetközi ismeretekkel rendelkező szakembereknek, hogy legalább ami megvan tudjuk megtartani, ne süllyedjünk a Balkán felé, vagy még rosszabb irányba.Minden felelős döntéshozó helyre a legképzettebb szakembereket kellene állitani.Hiába
hű pártkatona valaki, ha nem tudja feladatát a jelenlegi magas követelmények szerint ellátni.

Nagyon össze kellene szedni magunkat párt szimpátiától függetlenül, hogy konszolidált helyzetet teremtsünk, és ha javítani egyelőre nem is tudunk, de legalább a jelenlegi színvonalat megőrizzük.

Ne egymás ellen dolgozzanak a parlamentben a képvíselők, hanem valóban az emberek érdekében.

Ha így fog folytatódni, kilátástalanná válhat az ország helyzete.
Nem lesznek elnézőek velünk szembe de miért is lennének.
Vannak tőlünk sokkal szerencsétlenebb, rosszabb helyzetbe lévő országok is, és még azokon sem esik meg a szívűk.

Elnézést a kemény szavakért, de én így gondolom.

Tudom, hogy teljesen felesleges ilyen ábrándokat kergetni, hisz most minden a pozicíó harcról, az egymás sárbatíprásáról szól.De nehogy ez a nagy berendezkedés, csak pünkösdi királyság legyen. Nem szeretnénk!

panelburzsuj 2010.07.19. 13:46:41

@Hepci:

Akkor egyelőre maradunk abban, hogy a kommentelés részedről az céltalan önkifejezés és az öncélú hangulatkeltés közötti tartományban hullámzik.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.19. 14:49:33

@panelburzsuj: ez nem tolerálhatatlan vélemény részedről. Elég sokan lehetünk/tehetünk így, téged is beleértve. :)

lüke 2010.07.19. 16:40:41

OV mindent komolyan vesz:
szeretet, béke, egyetértés még Kossuth Lajost is ,aki ellopta az árvák pénzét
süti beállítások módosítása