Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2014
dec 04
02:11

Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai szenátor mégis ezt gondolja. S amit mond, az legfeljebb árnyalatokban, jelzőkben tér el attól, amit az amerikai demokraták vagy a magyar miniszterelnök európai kritikusai mondanak. Egy ideje már nem csupán balról.

513cain.jpg

Mit lehet ilyenkor tenni? Lehet idiótázni, vénemberezni, lehülyézni, imperialistának nevezni. Amúgy jó konzervatív módra, gondolkodó, felelős polgárként. Lehet. De ezzel mennyivel vagyunk előbbre? 

Orbán Viktor nem újfasiszta és nem is diktátor. De nem is tévedhetetlen: könnyen lehet, hogy az orosz kapcsolattal, valamint a politikáját leíró és egyben széles körben hirdető illiberális állammal politikai karrierje legnagyobb hibáját követte el.

Orbán Viktor "baromi jó" politikus: általában érti, hogy merről fúj a szél, és nem is nagyon hezitál arra fordulni. Most látnia kellene, hogy nincs tovább. Ezen az úton biztosan nincs.

De nem csupán a magyar miniszterelnökről szól ez a történet. Szól Magyarországról és a magyar jobboldalról is.

Az országnak stabil, az emberek támogatását bíró és a nemzet érdekeit szem előtt tartó kormányra van szüksége. Amely legalább a legfontosabb kérdésekben különbséget tud tenni érdek és érzelem, rövid és hosszú táv, haszon és zsákmány, tartalom és kommunikáció között. Amely nem konstruálni akarja a valóságot, hanem érteni. S csak aztán cselekszik.

A magyar jobboldalnak pedig hiteles, itthon és a számunkra igazán fontos világpolitikai centrumokban is elismert politikai képviseletre van szüksége. Amely megakadályozhatja, hogy a teljesen szétesett és jelenlegi formájában biztosan kormányképtelen magyar baloldal sorsára jusson.

A helyzet kulcsa most kétségtelenül Orbán Viktor kezében van. Magyarország azonban két nagy hibát elkövethet: ha elhiszi, hogy minden problémáját Orbán Viktor okozza, s ha elhiszi, hogy minden problémájára megoldást csak Orbán Viktortól várhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr966955929

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A tét 2014.12.04. 10:52:01

Orbán Viktor nem újfasiszta és nem is diktátor. De nem is tévedhetetlen.

Trackback: Népszavazás 2014.12.04. 05:51:43

Itt az idő Orbán számára, hogy lépjen. Ha ezt elszalasztja, vége van. S a jövő történelemkönyvei csak jelentéktelen figuraként fognak írni róla. Az USA-ból egyre több jel érkezik, hogy a süllyedő Negyedik Birodalom készen áll egy véres háborúra, élett...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

livengood 2015.03.10. 21:30:10

@Khal Drogo: Egyre inkább az az érzésem, hogy a semminél is kevesebbet tudunk.

6.Lenin 2015.03.10. 21:51:31

@livengood:

Hmm!
Jobb későn, mint soha (mármint a beismerés)
Pedig ez már a kezdetén (mióta ide írtok)sejthető volt.
De minden változik, az ember miért ne változhatna? (lásd jó pap).

teevee 2015.03.10. 22:57:45

@6.Lenin: Hogy lenne-e boldogabb valaki is az ügynöklisták nyilvánosságra kerülésével, azt nem tudom.

De már van egy valahai titkosszolgálati miniszter, aki nyilvánosan beismerte, hogy felhasználta politikai ellenfelei ellen a szolgálatok által róluk gyűjtött adatokat. Ez már egy nyomós indok a nyilvánosságra hozás mellett.

A másik meg az, hogy pontosan ez a valahai titokminiszter egyben azt is elismerte, hogy a szolgálatok adatai bizonyító erejűek, hiszen pont erre hivatkozik ő is.

szoja122 2015.03.11. 06:16:23

@Khal Drogo: Nem volt választásuk. A kisebbik rosszat választották.

szoja122 2015.03.11. 06:30:24

@Khal Drogo: A rendőrség és a titkosszolgálatért felelős rendészeti államtitkár is ügynök volt, amiről még Orbán is tud, saját állítása alapján, de ennek ellenére elfogadta a kinevezését. Ezenkívül ki tudja, hogy még ki az a fontos pozíciókban ülök közül. Nem véletlenül nem hozzák nyílvonáságra az ügynök listát.

nyünyüge 2015.03.11. 10:51:16

OFF

"Egy atomerőmű nem biciklitároló, ezért ... "

Higgadt és megnyugtató, a törvénnyel kapcsolatos aggályokat érdemben cáfoló, az ellenvéleményt megfogalmazókat tisztelő érvelés a köztársasági elnöktől.

Gratulálok hozzá:(.

Mottó a KE oldaláról: "Lehet eltérő az értékrendünk, lehet eltérő a meggyőződésünk, lehet különböző a hitünk, de a mi hazánk Magyarország. Nem véletlenül mondta Deák Ferenc, akiben a „haza bölcsét” tiszteli az utókor, hogy „Magyarországot nem uszító gondolatokkal nyugtalanítva, hanem köznapi, hasznos, jólétet gyarapító tettek sorával kell szeretni.”

6.Lenin 2015.03.11. 12:44:37

@nyünyüge:

Gondolom nagyon viszkethet a feneket minden részletre kiterjedő adatok hiánya miatt (ügynöklista, paks 2)

Miért nem használsz inkább mesterbalzsamot?

6.Lenin 2015.03.11. 13:01:00

@teevee:

"aki nyilvánosan beismerte, hogy felhasználta politikai ellenfelei ellen a szolgálatok által róluk gyűjtött adatokat."

Miért az ügynökök az érdekesek ebben?

Miért nem a néhait, és az őt alkalmazókat, vagy azokat, akik közrejátszottak, hogy a jelentéseket fel tudja használni az ellenfelei ellen?

Miért nem őket zárjuk ki örökre a közéletből?

Mert most neked ők a szimpik?

Azon szeretnél mocskolódni, akit esetleg kényszerrel vettek rá jelentésre? (amit állítólag sokan el sem olvastak)

Khal drogo írta, hogy kb 140 000 ember érintett + a rendszert üzemeltetők. ( 800 000 párttag)
Minden esetet egyedileg kivizsgálni óriási szakképzett apparátussal, néhány évtized alatt lehetne. Természetesen megfelelően szankcionálva is a kirívó eseteket elkövetőket.

Minden vizsgálat nélkül szabadjára engedni 1 ilyen listát óriási felelőtlenség, és rendkívül aljas tett lenne.
Csupán csak azért, hogy néhány %-os pártocskák semmitmondó figurái eláraszthassák a közbeszédet mások mocskolásával?

Ér ez ennyit, ma már?
Érdekli ez a 5 millió éhezőt Mo-on? (ettől kevésbé éreznének éhséget?)

20 valahány évvel ezelőtt lett volna értelme (ha nem tizedelik meg akkor néhányan az iratokat).

szoja122 2015.03.11. 17:59:19

Szeretnék segíteni a Fidesz érveléséhez a bróker botrányok és bármilyen rossznak Gyurcsányra való rákenéséhez:

A kvantummechanikában az elemi részeknél létezik olyan amikor a jelen befolyásolja a múltat. Ebből egyenesen következik, hogy Gyurcsány a felelős a mohácsi vészért is. Egyáltalán mindenért, ami csak rossz megtörtént és megfog történni az emberiség életében.

6.Lenin 2015.03.11. 18:44:19

@szoja122:

akkor én segítek a ballib oldalnak...

A ballib oldal soha nem emléxik semmire, ami a kormányzásuk alatt történt. Ők csak a jövőre emlékeznek, miután resetelték a múltat.
Ellenben, ha Bütyökfalva-Alsón a Gizi néni dereka fáj, azért a Fidesz, és személyesen Orbán V. a felelős.

Azért, mert a jelenlegi ellenzék köcsög, a kedves 6. lenin a felelős, mert éleslátásával rögtön ki tudja szúrni, bármennyire is megpróbálják ezt a mindenki előtt nyilvánvaló tényt titkolni.
(az igazsághoz hozzátartozik, hogy a kedves 6. lenin éleslátását a kiváló tescós műanyaglencséjű olvasószemüvegeinek köszönheti, márc. 16-tól csak hétköznaponként, de vasárnap eddig is csak bringázott, vagy blues hallgatása közben szunyókált)

korábban ulrike 2015.03.11. 19:58:27

@6.Lenin: Bátyka! Megannyi szemüveget is felvehetsz, nem fog az téged látóvá tenni.

6.Lenin 2015.03.11. 20:11:26

@korábban ulrike:

Izé...nem is szeretnék látó lenni (látni a nagypapádat, mikor éppen besúg)

korábban ulrike 2015.03.11. 20:26:52

@6.Lenin: Megértem, hogy nem szeretnél, bátyuska, mivel az nem csak szem kérdése, a másik szükséges alkatrészed javítása pedig már igen sokba kerülne.

6.Lenin 2015.03.11. 20:41:56

@korábban ulrike:

Másik szükséges alkatrészem?

Behunyt szemmel sincs vele gond(utálok dicsekedni, ez sem az volt, csupán 1 tény nyilvánosság elé tárása)

6.Lenin 2015.03.11. 21:06:55

-Szia kedves 6.
-Psszt!
-Mi van?
-Látok.
-Mi a toszt látsz? Hiszen nincs itt senki.
-A 3.-on Matildka most lépet be a fürdőszobába.
-Azta, tényleg látod? Mit csinál?
-Gumit cserél.
-Azta! Gumit cserél....kin?
-Hogyhogy kin? A keverőcsapon, az csöpögött.
-És, most mit látsz?
-Matildka ki, nagymama be.
-Most?
-Úristen!
-Mi történt kedves 6. ?
-A nagymamának fütyije van!
-Ezt nézd csak te, jobb, hogy csak te vagy látó, na szia.
-Na ez az estém is le lett cseszve, szart ér, hogy látó vagyok.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2015.03.11. 21:17:35

@6.Lenin:
Hát, ez el lett...
Vagy ellett.
Oly mindegy.

korábban ulrike 2015.03.11. 21:30:07

@6.Lenin: Bátyuska, ne röhögtess! Az agy a másik szükséges alkatrész a látáshoz. Ennek állapotát pedig elég rendesen a nyilvánosság elé tártad már.
P.S. Ez jó volt, Iljics, köszönöm, szemléletesebb már nem is lehetett volna, köszönöm az együttműködést.

6.Lenin 2015.03.11. 22:02:27

@korábban ulrike:

-Na, kedves 6. ki találta fel a röntgent?
-A szomszéd Iván Kuzmics apó.
-Az meg ki a tosz? Honnan veszed ezt a marhaságot?
-1x nem tudtam aludni, és hallottam amikor hajnalban hazajött a kedves felesége, halkan beszélgettek-nem tudom miről-de 1x csak Kuzmics apó felkiáltott.....átlátok rajtad te büdös kurva...tuti, hogy akkor találta fel.

inreallife 2015.03.11. 22:24:29

erre még emléxik valaki?

www.origo.hu/gazdasag/20130212-325-milliard-dollar-hitelt-vettunk-fel.html

kb akkora ötlet mint, amikor rubelre akarták váltani a valutatartalékokat. 218-as középárfolyam volt a dollár/forint viszonylatban. most lehet számolgatni, hogy megérte-e a 3,5% kamat, vagy sem...
akkor a 3.25 milliárd dollár 705 milliárd forint volt, mostmeg 932 milliárd. cirka 25%-kal nőtt meg az adósság, amit orbánék vettek fel. nagy biznisz volt az is, pedig ők már akkor is gyengíteni akarták a forintot, tehát biztosak voltak benne, hogy nem 3,5%-os kamatot fognak fizetni, hanem kb 30%-ot... uzsorakamat, luxusprofit az amcsiknak?

szoja122 2015.03.12. 05:12:58

@6.Lenin: Ne feledd, a legócskább magyarázat, védekezés, a múltra való visszamutogatás. Akkor, amikor 2/3-uk volt (gyakorlatilag van is) és ráadásul az ellenőrzési törvényt is megváltoztatták 2010-ben, de az 5 évenkénti ellenőrzéshez nem nyúltak. Persze az 5 évenkénti ellenőrzés sem azt jelenti, hogy csak 5 évenként szabad, közte nem. A törvény szerint akár naponként is ellenőrizhettek volna. Ennek ellenére nem ellenőrízetek gyakrabban, vajon miért? Gondolom Gyurcsány összevonta szemöldökét.

szoja122 2015.03.12. 05:26:27

"HVG: Orbán és a katonai elhárítás kapcsolatának okkal nincs nyoma"

"Létezik olyan karton, amely szerint Orbán Viktor 1981-82-ben a katonai elhárítás társadalmi kapcsolata volt – olvasható az e heti HVG-ben."

hvg.hu/itthon/20150311_HVG_Orban_es_a_katonai_elharitas_kapcsola?s=hk

6.Lenin 2015.03.12. 13:06:53

@szoja122:

Drága Köcsög Barátom!

Állítólag 15 éven keresztül csaltak a pacákok.
Miért csak az utolsó 5 év az érdekes?
Most legalább elkapták (?) őket.

Az előtte lévők még arra is hülyék, hogy elkapják az ilyeneket?
Annyira hülyék, hogy az már = zsenialitás?

Mi a bajotok tulajdonképpen?
Zsenik vagytok, de ez már kevés?

6.Lenin 2015.03.12. 13:10:28

@szoja122:

Orbán már az óvodában is jelentett...

Zsuzsa néni, láttam, hogy Matildkának másmilyen a pisilője, mint nekem, és ezt a tényt titkolni igyexik mások előtt.

6.Lenin 2015.03.12. 13:12:37

@6.Lenin:

HVG = Hamis Videók Gyűjtőhelye
Kib......ott hiteles forrás.
Jobb nincs?

korábban ulrike 2015.03.12. 21:33:26

Itt van.
EU blocks Hungary’s €12bn nuclear deal with Russia
www.ft.com/intl/cms/s/0/9a6467e2-c8c1-11e4-8617-00144feab7de.html?siteedition=intl#axzz3UClFAt2j
("Az EU blokkolta Magyarország 12 mrd eurós nucleáris ügyletét Oroszországgal")

korábban ulrike 2015.03.12. 21:40:46

"The ruling from the European Commission is a setback for Viktor Orban, Hungary’s prime minister, who has courted the Kremlin despite the conflict in Ukraine."
www.ft.com/intl/cms/s/0/9a6467e2-c8c1-11e4-8617-00144feab7de.html?siteedition=intl#axzz3UClFAt2j
("Az Európai Bizottság döntése kudarc Orbán Viktor., Magyarország miniszterelnöke számára, aki az ukrajnai konfliktus ellenére is udvarolt a Kremlnek.")

tölgyes 2015.03.12. 22:42:08

Sneider Tamás (Jobbik) mondta: "Nem változott az elképzelésünkben semmi, csak a kommunikáció...Azért van a Betyársereg és a Hatvannégy Vármegye, mert ők megtehetik azt, amit én nem tehetek meg benn, a parlamentben."

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2015.03.13. 09:20:30

@korábban ulrike:
Ezt úgy definiálták a Cinken: leottózta Putyint.

Persze a Cink ballib csürhe. :)

tölgyes 2015.03.13. 10:06:00

@korábban ulrike: Látja! Óvatosnak kell lenni a nagy nyugati hírforrásokkal szemben is. Ők is egy kacsát röppentettek fel. Úgy tűnik nincs vétó. Annyi látszik, hogy olyan kompromisszum születik mely szerint az USA is és az oroszok is szállíthatnak fűtőelemet.

korábban ulrike 2015.03.13. 12:36:58

@tölgyes: Látja! Pont ellenkezőleg. Óvatosnak kell lenni a nagy kormányzati hírforrásokkal szemben. Megy a kárcsökkentés kommunikálása. Várja ki a végét.

korábban ulrike 2015.03.13. 12:49:33

@Hepci: Hát persze, 'báncsák' a vezért. Leninünk biztosan pityereg, mert nehezen éli meg az ilyesmit. Akkor már inkább a cári csendőrség kihallgatásai. Azok tartottak szünetet. Még jó, hogy itt van március 15., vigasztalódhat. mert Paszkevics herceg állítólag kormányzati díszvendégként ott lesz a tribünön, és koszorúz is Világosnál.

korábban ulrike 2015.03.13. 12:52:02

@tölgyes: 'Úgy tűnik nincs vétó', mondja ön. Hol emlegettem én vétót?

korábban ulrike 2015.03.13. 12:55:41

@tölgyes: Elnézést, de még egy kérdés. Hol emlegetett a FT vétót? Sehol. Sem ők. Szóval a kormányzati kommunikációs stáb félrebeszél. Ne üljön fel nekik.

6.Lenin 2015.03.13. 12:59:59

@korábban ulrike:

Tévedsz!
Te szoktál ugrani az ilyen takonyra.
Aztán, ha kiderül, hogy tényleg 1 jó nagy takony, mély hallgatással reagálsz.

Ne keverj bele ilyen marhaságokba, lécci.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2015.03.13. 13:01:30

@korábban ulrike:
Ki az a Melinda?
Bár ha jól ottóz, találhat itthon is célpontot, pont a viaszarcú medvevadászra kár pazarolni a tehetséget.

nyünyüge 2015.03.13. 13:02:31

El lehet olvasni, mit írt az FT, angolul: www.ft.com/cms/s/0/9a6467e2-c8c1-11e4-8617-00144feab7de.html magyarul meg azt, hogy mit mond ugyanerről GSZA, Kovács Zoltán meg ezzel szemben az ellenzékinek nevezett sajtó.

Elméletileg érdekes volna persze, hogy mit ír erről az mti meg a közszolgálati tájékoztatás, de hát .... így jártunk.

korábban ulrike 2015.03.13. 13:12:58

@6.Lenin: Nem kell téged keverni, bátyuska. Belekeverted te már saját magad rendesen. Október 23.-án meg Konyev marsallt ünnepelheted.

teevee 2015.03.13. 14:39:29

@6.Lenin: Az iratok megtizedelésre hivatkozni eléggé gyenge érv, ha egyúttal elfogadod Hóbagoly állítását, miszerint a szolgálatok adatai bizonyítják OV sikertelen beszervezését.

Egyébként, sem az ügynököket és az ügynöktartókat nem zárnám ki a közéletből és amúgy egyikük sem szimpi.

Viszont megadnám mindkét csoportnak a lehetőséget, hogy tisztázzák mit csináltak és miért. (Az utóbbi csoportnak egyébként ez a lehetősége megvan, így lehet például a III/III jelentések egyik fő fogyasztójakét Pozsgai Imre még ma is az, aki, vagy akár a másik elvtársa, aki meg ma rendészeti államtitkár.)

A jelenlegi helyzettel az a probléma, (de el sem hiszem, hogy nem érted), hogy a piszkos módszerekkel szerzett adatokkal, akár ebben a pillanatban (20+ évvel a rendszerváltás után) is visszaélnek/visszaélhetnek és nem a néhány százalékos törpepártok, hanem a jórészt teljhatalommal rendelkező hatalmasok és bárkivel érted, bárkivel szemben (lásd pl. Antall vs. Csurka).
És ezt törvényi szabályozással nem lehet meggátolni, mert arra a mindenkoriak magasról tojnak. Ezt csak a nyilvánosság tudja biztosítani, mert elveszi az ügynökakták zsarolási potenciálját.

6.Lenin 2015.03.13. 19:11:23

@teevee:

"Egyébként, sem az ügynököket és az ügynöktartókat nem zárnám ki a közéletből és amúgy egyikük sem szimpi. "

Kezd derengeni...

-Sopánka Matild néni elolvasta a listát, aztán köpött vagy 54 -ft nagyságút, sóhajtott 1 közepeset...

B+ Rozál -szólt élete párjához-sose gondoltam volna, hogy ez ilyen mocsok volt....Az, válaszolta Rozál, de ő másra gondolt közben, aztán még utolsó pillanatban félreugrott, ugyanis Matild megint sercentett, de most csak kb 25-Ft- oasat, vagy valamivel kevesebbet érőt, de nem kérte vissza. Nem szokott cicózni ilyesmivel.

Komolyabban...

"És ezt törvényi szabályozással nem lehet meggátolni, mert arra a mindenkoriak magasról tojnak. Ezt csak a nyilvánosság tudja biztosítani, mert elveszi az ügynökakták zsarolási potenciálját. "

Szerintem mindkét oldal tudja, hogy nem érne semmit a nyilvánosság, hiszen most is csak keveseket érdekel valójában.
Utána is "találna" mindig valaki "véletlenül" előkerülő "bizonyítékokat". Vagy gyártana.

Hornéknak (főleg az SZDSZ-nek) is lett volna lehetősége ilyen törvényt alkotni (megvolt a 2/3-ad is hozzá). Ellenzékben mindenki ugrál, aztán amikor lehetősége lenne, valamiért lapítanak.

Értem amit írsz, de annyi aktát valóban minden részletre kiterjedően átnézni hatalmas munka, és felelősség. Talán nem is ér annyit. Nincs is meg minden már, hiszen mindkét főoldal volt már hatalmon, bármi megtörténhetett.

Amennyiben a létrehozókat/üzemeltetőket/felhasználókat elfogadjuk (természetesen minden oldal a saját gazemberét) a lehető legjobb lenne ezen a kérdésen már túllépni.

Ma az 1ik oldal kimond valamit, számít, hogy mi az igazság?
Számít a nyilvánosság?

Putyin a gyilkos és kész.

Minden normális ember tudja, hogy mindenki hazudik a saját érdekeinek megfelelően, még a normálisak is.
És?
Ilyen az ember.

tölgyes 2015.03.13. 19:36:01

@korábban ulrike: Ön nem írta.. de mit írt a HVG?

"Blokkolta az Európai Bizottság Magyarország 12 milliárd eurós atomenergetikai megállapodását Oroszországgal - állította a Financial Times..A lap szerint Magyarország ugyan fellebbezett döntés ellen, de három, a tárgyalásokat jól ismerő forrás szerint az Európai Bizottság is a döntés mögé állt. Ennek pedig az az eredménye, hogy az egész paksi bővítést blokkolták - írta a lap...A Financial Times szerint Magyarország most két dolgot tehet: vagy új fűtőanyag-szerződést köt, vagy jogi lépéseket tesz az Európai Bizottság ellen.

Lehet, hogy ezzel Brüsszel mindent blokkol

Az Euratom döntése mögött az az egyértelmű, nagyon erős üzenet állhat, hogy a Paks 2 projekt így, ebben a formában nem indulhat el Brüsszel szerint - mondta Perger András, az Energiaklub vezető szakembere... stb"

A blokkolás itt már vétóként jelenik meg.

Tehát ez nem kormányzati propanganda volt.

Ma aztán az érdekelt Biztos szóvívője tárghyalásokról beszélt és lényegében cáfolta az FT híreit.

korábban ulrike 2015.03.13. 21:59:09

@tölgyes: Nem tudom, nem olvasok HVG-t. Ami az FT-t illeti: az írta, hogy "EU blocks Hungary’s €12bn nuclear deal with Russia"
www.ft.com/intl/cms/s/0/9a6467e2-c8c1-11e4-8617-00144feab7de.html?siteedition=intl#axzz3UClFAt2j
blocks=akadályoz, gátol, torlaszol. Ez a jelentése. Szó sem esett vétóról. Ilyet nem mond egy EU bürokrata, nem vétóznak, csak szépen felőrölnek. Röviden, nincs ennek még vége, kormányzati kommunikáció terel. Koordinálatlanul.
Vicc (de nem annyira)
- Ha egy úri nő azt mondja nem, azt érti, talán, a talánja azt jelenti, nem, s ha azt mondja, hogy igen, akkor nem úri nő.
- Ha egy diplomata azt mondja igen, úgy értendő, talán, talánjának jelentése: nem, s ha azt mondja, nem, akkor nem diplomata.

korábban ulrike 2015.03.13. 22:05:19

@tölgyes: Már magam is keverem, az úri nő talánja az igen.

tölgyes 2015.03.13. 22:50:01

@korábban ulrike: Nem gondolom, hogy vége van, de a HVG szerint FT hivatkozása a Bizottságra tévedés, mert ilyen kérdést a bizottság nem tárgyal és nem szavaz róla.

Viszont az is látszik, hogy itt nyersen az üzlet számít és semmi más. És ez nem kormányzati propaganda

Az FT hitelét veszítette előttem 2006 elején a 28 milliós PR cikk miatt.

korábban ulrike 2015.03.13. 23:35:33

@tölgyes:
1."In the end, Euratom refused to approve Hungary’s plans to import nuclear fuel exclusively from Russia. Hungary appealed against the decision but, according to three people close to the talks, the European Commission has now thrown its weight behind Euratom’s rejection of the contract." Ezt írja FT, tehát nem mondja, hogy a bizottság szavazott.
2. F ha fizetett cikket közöl, azt feltünteti, nem tesz úgy, mintha az szerkesztőségi cikk volna. Hitelesebb, mint kormányunk, kinek már a félrebeszélés összehangolása is problémát okoz (ld.: jelen ügy, előtte meg a brókerkommunikáció fiaskói). Szóval, a kormányzati ellentámadás csupa olyan dolgokat mond, hogy mit nem mondott és tett a bizottság. De ha utána olvas, láthatja sem a bizottság, sem az FT nem állította, hogy mondott valami hasonlót. A kormány tehát félrevezet, mert a kár mértékét szándékozik virtuálisan csökkenteni. A kormányt az érte váratlanul, hogy az EU előjött a témával. A hátttérben már egy ideje ment ugyanis az Euratommal a hadakozás. Ez utóbbi egyértelműen nemet mondott a fűtőanyag szerződésre. A kormánynak kínos, hogy a bizottság az Euratomot támogatja.

livengood 2015.03.13. 23:49:50

Kamu a nokiás doboz is! Miért nem csodálkozok?

Khal Drogo 2015.03.14. 10:48:12

@tölgyes: A magyar kormánynak is a nyers üzletről szól az egész. Azért szerződtek le a krími offenzíva előestélyén, mert joggal gondolhatják hogy az oroszokkal kötött üzletben sokkal jobban tudnak járadékvadászatot folytatni mint bármelyik más szereplő esetén.

A Grippen-ügy, a 4-es metró megmutatta hogy járadékvadászat nagy hatákonysággal űzheti nyugati cégekkel szemben is, de ott sokkal több információ látott napvilágot, mint az kívánatos lett volna, ennek pedig lettek belpolitikai következményei is.

Az oroszok a függönyök mögötti üzletkötés nagymesterei. Ideális partnerek lehetnek.

Ez az egész szerintem a legkisebb mértékben szól energiaárakról, Magyarország energiabiztonságáról vagy bármi másról. A döntések nagyon erősen egyéni érdekeket szolgálnak, nincs okunk azt hinni hogy pont itt lenne ez másként. Ahol egyénekre szabott törvénykezés és irányított pályáztatás a mindennapi bevett gyakorlott, ott azért elgondolkodtató egy pár dolog.

tölgyes 2015.03.14. 11:48:01

@korábban ulrike: Soha nem írják ki, hogy ez fizetett hirdetés. Nem a hirdetés rovatban jelennek meg. Ha a Népszabadság cikkeit olvassa (híreket és esszéket leszámítva) akkor a cikkek legalább 70%-a PR cikk. Hol olvassa azt Ön, hogy ezek fizetett PR cikkek? Pedig ezek adják a lapok egyik legfontosabb bevételi forrását. Így volt ez 2006-ban is. Akkor az FT - miközben tudta, hogy nem igaz - megjelentetett egy hosszú cikket, elemzést arról, hogy Mon. minden rendben. Nem szerepelt a cikk alatt-felett, hogy ez reklám.

A döntés mögé állt –elasztikusan azt fogalmazza meg, hogy mint testület állt oda és ezt a HVG így is értelmezi. Erre az értelmezésre lehetőséget ad az FT. A Bizottság azonban csak akkor áll valami mögé, ha arról szavaz.
Informálisan lehet, hogy mögé állt, de ezt biztosan nem lehet tudni, ezt még a szóvívő is tagadja.

A nyílt és egyértelmű beszédet a sajtóperek miatt természetesen kerülik.

tölgyes 2015.03.14. 11:50:55

@Khal Drogo: Én azt gondolom, hogy ebben is lehet valami, de túlkonspirálja a dolgokat. Sajnos más jó minőségű és finanszírozható termék nem volt (jelenleg sincs) a piacon.

korábban ulrike 2015.03.14. 12:08:32

@tölgyes: Maga nem olvas FT-t, és összekeveri a HVG-vel.

korábban ulrike 2015.03.14. 12:12:15

@tölgyes: A'szem, Khal elég jól megfogta a lényeget. Másik: "Sajnos más jó minőségű és finanszírozható termék nem volt (jelenleg sincs) a piacon."- mondja ön. Téved, mert volt. Hát most törlesztenek az Euratomon keresztül. Ha ez annyira tiszta és jó üzlet lenne, mint amennyire kormányzati szócsövek propagálják, akkor nem lenne agyontitkosítva. Nehogy azzal jöjjön elő maga is, hogy ez "nem biciklitároló", mert ez persze - maga is tudja - kész röhej.

korábban ulrike 2015.03.14. 12:36:57

@tölgyes: Mondjuk itt is van egy konkrét példa egy, a magyar kormány által 'szponzorállt' akármire.
- az elején:
"Hungary’s Orbán wants smart balance between national and EU authority "
By Ferenc Kumin of the Prime Minister’s Office, Budapest"
- a végén
"Ferenc Kumin is deputy state secretary for international communications at the Prime Minister’s Office, Budapest."
Ölég világos, kinek-minek a véleménye.
Itt a link is, de ha nem előfizető, nem biztos, hogy látja.
blogs.ft.com/beyond-brics/2014/05/23/guest-post-hungarys-orban-wants-smart-balance-between-national-and-eu-authority/

korábban ulrike 2015.03.14. 19:59:01

Támadt egy kis ijedtséggel párosulni látszó találgatás a világban.
"Which tells you why Russian liberals are so worried and, strangely, implicitly hoping for Putin’s reappearance. Two weeks ago, one of their main leaders was assassinated. The other one, Alexey Navalny, has basically admitted that the opposition has been neutered and marginalized. And if Putin’s gone, they certainly won’t be the ones to take power. It will be the real strongmen."

("Ami elmondja, hogy miért aggódnak annyira az orosz liberálisok, és furcsa módon egyenesen reménykednek Putyin újra megjelenésében. Két héttel ezelőtt egyik vezetőjüket meggyilkolták. A másik, Alekszandr Navalníj, nyiltan elismerte, hogy az ellenzéket semlegesítették, és marginalizálták. És ha Putyinnak vége, biztosan nem ők (vagyis az ellenzék - saját beszúrás) lesznek azok, akik átveszik a hatalmat. Ezt az igazi erős ember teszi majd.")
www.washingtonpost.com/posteverything/wp/2015/03/14/this-is-why-its-impossible-for-the-kremlin-to-lie-about-putins-weird-disappearance/?hpid=z4

tölgyes 2015.03.14. 20:13:53

@korábban ulrike: Én reagáltam valamire:Az óvatosság sohasem árt. „Óvatosnak kell lenni a nagy kormányzati hírforrásokkal szemben.” ezt Ön írta. Én meg azt írogatom, hogy az FT-t hogyan értelmezi az egyik legrangosabb magyar gazdasági hetilap, amelyik nem kormánypárti. Nem a kormányzati hírforrás! a hvg.

korábban ulrike 2015.03.14. 20:34:14

@tölgyes: Az, hogy valami vagy valaki nem kormánypárti még nem jelent semmit. Színvonalat sem, főleg a magyar sajtóban nem.

Röviden:
- én idetettem, mi hírt közölt az FT.
- erre maga nekem azt írta, ne üljön föl a HVG-nek. Ennyi.

Biztos volt rá jó oka, amiért a HVG-t szóba hozta. De ez az ok én nem lehettem és nem is lehetek. Az FT sem.

tölgyes 2015.03.14. 21:08:47

@korábban ulrike: Ezt a mondatot Ön írta:„Óvatosnak kell lenni a nagy kormányzati hírforrásokkal szemben.” (03.13. 12 h 36) Erre írtam, hogy a forrás nem egy kormánypárti lap, hanem a HVG...

amelyik kb annyit ér, mint az FT. a különbség a rendelkezésre álló pénz mennyiségében van. Az FT-ben megjelennek be jó és kevésbé jó írások,de az érdek mindig kitapintható. Nem a szakm,a! Az érdek. A szakma az másutt van nem az FT-ben - mondja a fiamék generációja.

korábban ulrike 2015.03.14. 21:19:21

@tölgyes: Hát, ha magának HVG vagy FT egyre megy, akkor tájékozódjon a HVG-ből. Én maradok az FT-nél.

tölgyes 2015.03.15. 17:52:56

@korábban ulrike: Nem egyre megy. Nem ezt írtam. Azt írtam, hogy a különbség a rendelkezésre álló pénz mennyiségében van és nem a szemléletben. Sok pénzért tudok jó főszerkesztőt stb. venni. Nem biztos, de sok pénz nélkül nem megy. Az FT gárdája jobb. Sokkal. A szemléletben azonban sok különbség nincsen.

korábban ulrike 2015.03.15. 18:02:19

@tölgyes: Valóban sokkal jobb. És tisztességesebb is szakmailag. A mai nap az eklatáns példa, nem is láthattunk volna jobb érvet kérve kérvén sem. A vadi új királyi TV-re célzok, mégpedig abban az értelemben, hogy persze, hogy vannak értékek, de van, nálunk sajnos már nyoma sem, hozzáértés és szakmai tisztesség. Nálunk ez kikopott. Ez nem fiaskó, ez tragédia. Jó sok pénzért összeomlás. Hát kb. ez a különbség a két világ közt. Jóllehet mindenki követi az érdekeit, de nem mindegy milyen színvonalon.

Khal Drogo 2015.03.15. 18:23:43

@tölgyes: Szinte teljesen váratlanul történt a szerződéskötés. Igaz, valamikor 2013 nyarán a HVG megszellőztette hogy ez várható, de akkor a kormányzat letagadta az egészet.

Közvetlenül a választások előtt kötötte meg ezt a szerződést a kormány, méghozzá úgy hogy ez szöges ellentéte volt a korábbi kormányzati kommunikációnak és ez politikai veszélyeket is hordozott ( az más kérdés hogy ezek a belpolitikai veszélyek nem realizálódtak és a Fidesz simán nyert ).

Valami oka nyilván volt annak hogy akkor kötötték meg. Krím elfoglalását nem előtte egy nappal találhatta ki Putyin, nyilván volt egy forgatókönyvük az egészre. Ők tudták mikor nyitnak és tudtak arról hogy a magyarok atomerőművet akarnak építeni. Ezért még Krím előtt aláírták az egészet,a kormányzatunk pedig vállalta a belpolitikai kockázatokat a választások előtt, meglepve saját szavazótáborát is ( aki meglepően jól fogadta a korábbi orosz-ellenes politika pálfordulását ).

Abban hogy ezt az időpontot nem Orbánék találták ki a szerződéskötés, az teljesen biztos.

Khal Drogo 2015.03.15. 18:27:49

@korábban ulrike: Csak a szokásos történet. Egy félkész, de méregdrága kormányzati projektet elindítanak, nem működik, fennakadások vannak. Ez így ment már az online-pénztárgépek, HUGO, az az EKKÁER vagy mi a neve esetén is.
Ők ilyenek, a következő projektjeik is ilyenek lesznek, ennyit tudnak a managment-ről. Remélem PaksII a bekapcsoláskor majd nem fog felrobbani.

Khal Drogo 2015.03.15. 18:31:44

Az MTVA vezérigazgatója elmondta: "Csak az nem hibázik, aki nem tesz semmit. Fel voltam készülve arra, hogy apróbb hibáinkat felnagyítják majd, de ez azért van, mert súlya van annak, amit csinálunk, szem előtt vagyunk, néznek bennünket. Az első nap számlájára lehet írni a hibákat, de ezek ugyanúgy megvannak az internetes portáloknál is, csak azok nem kapnak nagy publicitást. Talán lehet, hogy mi érdekesebbek vagyunk. A kollégáim is érzik ennek a súlyát, és még jobban összpontosítanak majd” – mondta az Origónak Szabó László Zsolt.

---

Milyen érdekes hogy egyetlen egy tévé sem indult így el Magyarországon. Egy se. Csak a királyi tévé, telis-tele jól fizetett Fidesz-káderekkel akik nyilván a szakma krémje.

tölgyes 2015.03.15. 18:38:02

@korábban ulrike: A szakmai hozzáértés és még a tisztesség is összefügg a pénzzel:). (Lásd: Balzac) Ezzel együtt a 28 milliós hamis reklám az országról - ha értettek hozzá, akkor ők tudták, hogy hamis, hazug - anélkül, hogy alul felül leírták volna, hogy PR cikk, ami nem tükrözi a szerkesztőség álláspontját - ugyan miben különbözik a nálunk is látott irányzatos sajtótól?:( Abban, hogy jobbak az újságírók, nagyobb az információs háttér stb.

Nem fogom - még az ön kedvéért sem - megvédeni a királyi TV hülyeségeit:).

tölgyes 2015.03.15. 18:41:58

@Khal Drogo: Én azt gondolom, hogy kell az erőmű. Az is látszik, hogy erre jobb partner az oroszoknál ma - sajnos - nincsen.

Az irányváltás, a kommunikáció a fidesz baja. Amit ezen felül ír, az spekuláció. Lehet, de az is, hogy nem.

nyünyüge 2015.03.15. 19:06:17

@Khal Drogo:
De hát összpontosítottak a szerencsétlenek, abban nem volt hiba!

De hogy lehet egy vadonatúj infrastrukturát, vadonatúj műsorrendet gyakorlatlan műsorvezetőkkel, egésznapos ünnepi műsorral beindítani?!?
Ilyen hülyeséget értelmes ember nem csinál. Parancsra sem.

6.Lenin 2015.03.15. 19:26:59

@nyünyüge:

Hmm!
Ez roppant érdekes...

"Ilyen hülyeséget értelmes ember nem csinál."

Szerintem értelmes ember a felsorolt okokat ismerve nem is kritizál, pláne olyan bakikat, amikről a képernyőn szereplő nem is tehet (mert valahol mások okozzák esetleg)

Majdnem mindig védem (magamban) néhány itt kommentelő honfitársamat, hogy talán kicsit több bennük a rosszindulat mások iránt a még elfogadhatónál.
Kezdem azt érezni, hogy tévedek (ebben is), ez már annál több, beteges rosszindulat.

Mellesleg ma nem néztem tv-t, mert szép idő volt, dudorásztam a medvehagyma tövecskéknek, hogy nőjenek nagyra. Tavaly ültettem néhány tövet, és most szépen beindultak.

nyünyüge 2015.03.15. 19:40:21

@6.Lenin: éppenséggel a vezérigazgató urat és a többi főnököt hibáztatom, akik ilyen lehetetlen helyzetbe hajszoltak többszáz embert. Csak mert nem merték kimondani a megrendelőnek, hogy ennyi idő alatt ezt nem lehet tisztességesen megcsinálni.

6.Lenin 2015.03.15. 19:46:46

@nyünyüge:

Értettem, hogy mire gondolsz (talán valóban nem szerencsés az időpont kiválasztása)

Szerintem bakik mindig előfordulnak még a profiknál is (tele a youtube ilyen videókkal )

Én meg a takonyra ugrásról írtam. Árgus szemekkel figyelnek minden szóra, tettre, aztán olyanok kritizálnak, akik talán soha nem csináltak semmit az életben.ó mások kritizálásán kívül.

korábban ulrike 2015.03.15. 19:47:31

@tölgyes: "A szakmai hozzáértés és még a tisztesség is összefügg a pénzzel:). "
Is, de nem csak azzal. A tisztesség végképp nem függ össze vele. A régi poén:
- Tud maga hegedülni?
- Nem.
- És ha megfizetem?
Szóval a ma Magyarországán nem az a baj, hogy nincs hozzáértő és tisztességes szakember. Van. Az sem a baj, hogy nem telne a megfizetésükre. Telik. Csak nem ezeket fizetik, hanem azokat, akik nem tudnak hegedülni. Mert a hozzáértő és tisztességes már nem vállalja, mert a hozzáértés és tisztesség mára veszélynek minősül a kormány számára.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2015.03.15. 19:48:39

@Khal Drogo:
Na, mi történt ma a tévében?
Mondja el már valaki, aki nézte.
(Legfeljebb azon lepődnék meg, ha tévedésből a Múzeumkert helyett az egyik technikai helyiséget kapcsolják, ahol valamelyik főkáder éppen megszoptatja a kétnevű híradós hölgyet.)

korábban ulrike 2015.03.15. 19:53:18

@tölgyes: "Az is látszik, hogy erre jobb partner az oroszoknál ma - sajnos - nincsen." Ez nem látszik, mert van, több is van ráadásul. Csak a kormány pont azt akarja elhitetni, hogy nincs. De ez nem igaz. Lehet igaza annak, aki azt mondja, szükségünk van az erőműre. De ez nem jelenti azt, hogy orosz erőműre van szükségünk. Szóval lehetne itt kompromisszumot találni: erőmű oroszok nélkül. De nagyon úgy fest a dolog, itt azt döntötték el, hogy az oroszok, aztán körülnéztek, hogy milyen területen jöjjenek az oroszok. Némi spekulálás után az erőmű jutott az eszükbe. Ez a történet nem az erőműröl szól, hanem az Orbán kormány orosz erős oroszbarátságáról.

nyünyüge 2015.03.15. 19:54:41

@6.Lenin: ja, rémlik valami, hogy milyen megértéssel kommentálta az elmultnyócban az induláskor a nem működő vizitdíj automatákat az akkori nem kormánypárt közönség. Pedig az ingyen volt a 80 milliárdhoz képest.

korábban ulrike 2015.03.15. 19:55:38

@Hepci: Hát, a helyzet az, hogy nem tudtak kapcsolni. Még tévedésből sem.

nyünyüge 2015.03.15. 20:01:00

@korábban ulrike: a végében tévedsz. Itt a finanszírozási konstrukció a lényeg, abból ered a nagy barátság. Oroszországnak fontos a magyar jelenlét, a kormánynak meg az, hogy jó nagy adag pénz menjen át rajta 'energiabiztonság' fedőnévvel, ellenőrizhetlenül. Ezt nem nagyon lehet megcsinálni más területen vagy más beszállítóval.

6.Lenin 2015.03.15. 20:04:14

@korábban ulrike:

Nincs teljesen igazad.

Nem tudom olvasol-é néha más blogokat is, főleg az utána lévő hozzászólásokat?

Szóval, szerintem a dolog valójában úgy működik, hogy magadban rögzítettél 1 "értékrendet", aztán nagy vonalakban ezek mentén bolyongsz a hátralévődben.
Tök mind1, hogy másoknak mi a véleménye, nagy általánosságban azt fogadod el, ami megfelel a kiválasztott /elfogadott vélt igazságodnak.

1-1 ilyen blogokra írogatók hozzászólásait összegyűjtve 1 csokorba, minden nehézség nélkül bizonyítható a feltételezésem, de ezzel nincs is nagyobb gond.
A géneink, és az eddig befutott út "kötelez" besorolódni valamilyen irányba, akár tetszik, akár nem.

Természetesen majdnem mindenki keményen harcol is a maga igazságáért, vagy amit annak vél.
Évezredes dolgok ezek, de még most is szórakoztató olvasni a kemény harcokat.

Az "igazságot" meg igazolja, vagy elveti a történelem, pár 100 év múlva.

6.Lenin 2015.03.15. 20:06:28

@nyünyüge:

És ez felmenti valamelyik oldalt?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2015.03.15. 20:10:31

@korábban ulrike:
Na, akkor jól jött volna, ha legalább az általam körvonalazott eseményt kapcsolni tudják. Abszolút költségtakarékosan közvetíthető (M1 Amateur Pont Tube).

tölgyes 2015.03.15. 20:36:17

@korábban ulrike: Olvasson értékes szépirodalmat:), ne csak bóvlit.:) Bazac: "Ha egy embernek van évi 60.000 frank jövedelme, akkor az egy tisztességes ember."

Egyébként a Barcelona, Reál stb. azért jó csapatok, mert meg tudják venni a legjobb focistákat.:)

Az FT is meg tudja venni a legjobb gazdasági újságírókat, de nem a legjobb gazdasági szakembereket. Ezért aztán az FT nem is a legjobb gazdasági szaklap:) A legjobbak ugyanis nem futnak hírek, fél-hírek és álhírek után.:) és nem hajlandóak lehozni még 28 millióért sem azt, hogy a magyar gazdaság virul, miközben tudják, hogy nem virul. Anno - ha tévedett is - egy ilyen laphoz mondjuk Samuelson, Akerlof, Stiglitz nem adta a nevét... bár!!! ki tudja?????

Volt egy kiváló magyar tudománytörténész, akinek az egyik megállapítása épp az volt, hogy a nagy tudósok nem voltak a tisztesség bajnokai is egyben. Mindennapi viselkedésük nem tért el koruk normáitól. Egy alkalommal hosszú elemzésben mutatta ki, hogy Arisztotelész munkáinak egy részét nem ő maga, hanem a tanítványai írták. Ő ezeket javította, majd a javításai után saját neve alatt jelentette meg...Ő felénk fordulva azt mondta Igen, de A. egy zseni volt. Ha valaki nem zseni, akkor legalább legyen tisztességes.:)

Egy szó mint száz: az FT nem hiszem, hogy morálisan felülmúlja a magyar gazdasági lapokat. Szakértelemben biztos felülmúlja:)

korábban ulrike 2015.03.15. 20:37:06

@Hepci: Jól jött volna. Az érdeklődést nagyon megdobta volna. Jobban, mint a fekete képernyő. És 'eccerűbb'. Nem kéne drága közvetítő kocsi, meg stáb meg satöbbi. Stúdió is csak egy, jól kivilágított, egy fix IP kamerával. Az egyetlen bemondó bemondaná, hogy kedves közönségünk a mai napi programunkban pedig jól leszopjuk a kormányt. Úgy is erre megy ki a játék. Így legalább nem csak a virtuális valóságot látnánk drága pénzen nem kapcsolva. Élvezet lenne kormányon lenni.

tölgyes 2015.03.15. 20:38:52

@korábban ulrike: Sajnos hiába mondja, hogy van, mert nincsen. A franciák vitézkednek, de gyászosak az eredményeik@Hepci: Mi lett volna? Csak a fideszes zászlók lengetését közvetítették.:) Őszintén szólva én se néztem a fiúkat.

korábban ulrike 2015.03.15. 20:40:46

@tölgyes: Egy a bökkenő, ez az egész se nem Balzac (ez a szakirodalom?), nem is Reál, nem is Barca. És nem is tudomány. Ez csak egy mindennapi kutya közönséges tisztességes munka lenne, ha úgy csinálnák. De nem tudják.

panelburzsuj 2015.03.15. 20:49:06

@korábban ulrike:
Már mi lenne az az "ez az egész"?

Az újság- és tévécsinálás? Vagy fodbalozás? Vagy a "Hepcik kérték - mi teljesítjük"?

korábban ulrike 2015.03.15. 21:23:39

@tölgyes: Igen, ez igaz, Csernobil sokkal jobb referencia.

korábban ulrike 2015.03.15. 21:30:04

@panelburzsuj: Nem Hepcik kérték, hanem Hepcit kérték - mi teljesítjük. A műsor lényege, hogy egy kertész egy Hepcinél vásárolt japán acélollóval levágja a kormány aznapra interjúra a köztévébe delegált tagjainak tagjait.

korábban ulrike 2015.03.15. 21:38:38

@tölgyes: "Igen, ez igaz, Csernobil sokkal jobb referencia. " mondtam, de elfeledtem hozzátenni, ha már gyászos eredményeket emleget.

panelburzsuj 2015.03.15. 21:44:55

@korábban ulrike:
Juj.

Nem lenne jobb hentes?

Ha már a szakszerűséget csócsáljuk...

6.Lenin 2015.03.15. 21:48:04

Hmm!

Ismét lángolnak az elmék...

"Fodor Gábor azt mondta: a nemzeti emlékezet a legjobb iránytű, mert pontosan megmutatja, hogy a magyar nép milyen értékrendet vall a magáénak és merre szeretne tartani. "

"demokrácia eszméje Nyugatról érkezett, de Keletről verték le – jelentette ki a Magyar Liberális Párt elnöke"

Yes!

Csak elfelejti, hogy Nyugat kérte a Keletet, lécci verjétek már le őket....Rosszabb esetben hagyták, meg is úszták, mi meg majdnem...

Na igen, ez a liberális nemzeti emlékezet.

tölgyes 2015.03.15. 22:09:52

@korábban ulrike: Az újságírás azonban az egyik hatalmi ág része, ezért (ál)naivitás azt állítani, hogy ez csak egy munka.. Talán az volt a XIX században, bár Dumas szerint már akkor sem.:)
A tisztességes munka pl. azt jelentené, hogy nem jelentetnek meg PR cikkeket, de megjelentetnek, mert a lapot el kell adni, fenn kell tartani és az nem megy az újság árából.
Csernobilt pedig egyszerűen butaság tájékozatlanság idekeverni. Fukusimát nem az oroszok építették:(

korábban ulrike 2015.03.16. 00:01:48

@tölgyes: "sernobilt pedig egyszerűen butaság tájékozatlanság"
Megmondom én magának, mi a butaság:
- atomerőművel kapcsolatban 'gyászos' kifejezést hsználva azt a franciákra vonatkoztatni, nem az oroszokra;
- az újságírást hatalmi ágnak minősíteni;
- összekeverni a FT cikkét a HVG írásával, aztán ennek ellensúlyozásaként hetet-havat összehordani, minek a végén aztán az Euratomtól eljutni Balzacig, majd további érvként felhozni, hogy lám egy nagy magyar . egyéb, mint maga - szerint Arisztotelész csaló volt. Csapong össze vissza, összeszedetlenül. De ez nem butaság, belátom. Ez valami más. Már csak valami Hegel hiányzik kedvenc és sűrűn ismétel azon érvei közül, aminek semmi köze sincs, ahhoz, amiről beszéltem. Emlékeztetem. Amit én ide tettem, egy link volt egy FT cikkhez. Maga innen ugrott egyet a HVG-re, majd ugróiskolázott egészen Arisztotelészig. Rőhej.

nyünyüge 2015.03.16. 06:44:24

Jó így egymás mellett az utolsó három poszt címe:

513. "Egy sírt ások, ami én vagyok..."
514. A tét
515. Nekrológ

torokgaborelemez.blog.hu/2015/03/15/515_nekrolog

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2015.03.16. 12:33:31

@tölgyes:
Ne írjon már ilyen marhaságokat, Tölgyes.
Miért ne jelentethetne meg egy (komoly) újság (is) PR-cikket, ha a PR-cikk alá vagy fölé oda van téve a jelzés, hogy PR?
A magyar ún. újságírásban az a szomorú, hogy a sok szennyújságíró a szennymédiában nem tesz ki semmiféle jelzést, miközben alig található (pénzeléstől) független tartalom.

Khal Drogo 2015.03.16. 17:22:45

@Hepci: Ádár János. Ilyenek mentek a 80 milliárdos csodatévében.

Szúrófény 2016.04.12. 04:46:44

@Khal Drogo: Tovább a lenini úton!
Trockíj jövőképe!
Válasz Lenin Mi a teendő? Brosúrájára! 1903

Ön a pártot a proletáriátus helyébe foglya tenni, aztán a központi bizottságot a párt helyébe, a párt főtitkárát a központi bizottság helyébe, így a proletáriátus nevében egyetlen személy hatalmát fogja elérni!

Ön a FIDESZT az egy párt helyébe foglya tenni, majd a kollégiumi brancsot a párt helyébe, a pártelnököt a kollégiumi brancs helyébe, így a FIDESZ nevében egyetlen személy hatalmát fogja elérni!
A költségek, melyek a hatalom fittogtatására pazarétoltatnak, e hatalom alapjait ássák alá. De a legrosszabb, legszemtelenebb kormány, ha azon kívül csapás nem éri, sokáig nem tartathatja fel magát!”Eötvös József Eszmék, gondolatok 1876. sorszámú gondolat.

"Már az is nagyon veszélyes, ha a kormányzat néha, mint Platón engedélyezte, hazudik. De mindinkább bizonyossá válik, nincs nagyobb veszély, mintha a kormányzat semmi egyebet nem tud, és nem tesz, csak hazudik, vagyis ha az egész államkormányzat a hazudozáson nyugszik." Hamvas Béla

Szúrófény 2016.04.12. 04:49:11

@Khal Drogo: "Az egyik oldalán Kádár ült neki, a másik oldalán Gerő, és mondtam neki, nézze, a helyzet a következő": a rendőri jelentés "fehéren-feketén" bizonyítja, hogy már a harmincas években besúgó volt, kapcsolatban állt a rendőrséggel, s akár Rajk, ő is elárulta az építőmunkások sztrájkját. Szakasits nevetett, majd tiltakozott, s reménytelenül magyarázkodott. (Bár a tárgyalást titokban rögzítették, '56 után ezt a szalagot is megsemmisítették; nem Rákosi Mátyás védelmében.) RM megmutatta a vádlottnak a "hiteles bizonyítékot".
Farkas nem valami finoman fölszólította, hogy "ismerjen el mindent és nevezze meg a bűntársait". A lehallgatást felügyelő Farkas Vladimír szerint végül RM azt mondta Szakasitsnak, hogy Tildy vagy Rajk sorsa között választhat. Majd lediktálta neki a lemondó és a vádat elismerő levelet.
A szükséges +: évente 10.000-nél is több diplomás végez, magyar egyetemeken. Kiből lesz „vezér ember” miniszter, országos potentát? Most a legegyszerűbb benősülési esettől tekintsünk el! Ma már ugródeszka lehet, valamely pártban történő törtetés, szélhámoskodás! De a jó kapcsolatok szerzésére, a titkos szolgálati szolgaság, vitt és visz a magasba! Ez a láthatatlan, titkos lépcső! Ez a leleplező! Ha ezt tudod, ez a, fel tétel aki ott virít, arról meglehetsz győződve ha ott van, megfelel a feltételeknek! Akkor amikor, művezető se lehettél a gyárban a párt tagsága nélkül, ajánlása nélkül. Akkor Állam Miniszter, igazgató, média munkatárs, vagy külföldi egyetemista lehettél? Ha nem voltál a „mi kutyánk kölyke”? Ha meg később dezártál, akkor áruló, vagy sunyi lélek! Melyiket vállaljátok, hős FIDESZ-esek? Az ilyen jellem megfelelő alap az ország vezetéséhez? Akad félrevezethető ember, aki rátok szavaz? Mára az is nyílt titok, Antall kormány alatt nem születhetett ügynöktörvény, maguk ellen? Annyira azért nem voltak hülyék! „Az új képviselőházban, csupa ismeretes arcot látni! Petőfi 1849 aug, 1989 dettó! „Az uralkodó réteg forradalma, csak arra jó, vég nélkül fenntartsa saját uralmát!” 1902, Beszoptuk!
süti beállítások módosítása