Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
jún 10
00:01

Nem kétséges: a Fidesz egyik legnagyobb sikerét az elmúlt egy évben az MSZP-ben érte el. Természetesen nem azt állítom, hogy az ellenzéki párt belső ügyeit a kormány intézte, de azt igen, hogy ennél számukra kedvezőbben talán még ők sem tudták volna alakítani az eseményeket. Sokáig úgy tűnt, hogy az MSZP minden súlyos baja ellenére a szakadást azért elkerüli, az utóbbi napokban azonban egyre erősebben indult meg a látványos politikai öncsonkítás irányába.

(Fotó: Facebook)

Az indulatok elszabadulása nyilvánvaló: Szanyi Tibor már kendőzetlenül vádolja a volt miniszterelnököt az ősbűn elkövetésével, míg Gyurcsány Ferenc első számú tolla máskor szigorúan őrzött belső információkat tesz a kirakatba. Színre szín, számra szám kerül, a tét egyre emelkedik, miközben a visszafordulás esélye rohamosan csökken. S bár a felek abban minden bizonnyal egyetértenek, hogy a szakadás nyertese jelenleg leginkább a Fidesz (továbbá az MSZP-n kívüli baloldali ellenzék) lehetne, a megoldás egyre inkább ebbe az irányba mutat. De vajon kizárólag irracionalitás, személyes ellenszenv és zsigeri motívumuk vezetik a szocialista döntéshozókat, vagy van valami rendszer ebben?

Korábban azt állítottam, hogy a magyar pártok belső egységét – minden belső vita és egyéni ambíció ellenére - alapvetően két dolog erősíti, illetve akadályozza meg a gyakori kiválásokat, új pártok létrejöttét: a választási rendszer és a pártfinanszírozás rendszere. Az első nem engedi labdába rúgni az erős szervezeti háttér, országos lefedettség nélküli médiapártokat (márpedig a gyökerek eresztéséhez sok időre, rengeteg energiára és még több pénzre van szükség), az utóbbi pedig – bejáratott csatornáival és évtizedes összefonódásaival – a senki földjére küldi a rendszeren kívülieket, s elképesztő kockázatvállalásra és anyagi áldozatokra készteti a pártosodni vágyókat. A két elem alapvetően ma is igaz (bár a politikai aszimmetria a pártfinanszírozás „nem hivatalos” világában is új helyzetet teremtett): főszabályként sokkal kényelmesebb és kifizetődőbb egy párt belső ellenzékeként várni a nagy lehetőségre, mint pártbontásra játszani, vagy új pártot alapítani. Nem véletlen, hogy a pártjából kizárt Csurka István kivételével még nem akadt olyan szakadár, akinek sikerült volna új alakulata élén visszatérnie a parlamentbe: a nagy reményekkel és több ismert frontpolitikussal induló MDNP ugyanúgy elbukott, ahogy a süllyesztőbe került az összes alternatív kisgazda próbálkozás is, s minden jel szerint ez a sors vár Szili Katalin hamar jelentéktelenségbe forduló formációjára is.

Mindezek alapján azt feltételezhetnénk, hogy az MSZP mostani belháborúja egy olyan szimpla hatalmi mérkőzés, ahol a felek annyira mélyen beleásták magukat a lövészárkokba, hogy egyszerűen nem veszik észre, csatájuknak ebben a formában nem lehet győztese. Van ebben igazság, nem is kevés, ám ezúttal akadnak talán egyéb, akár racionálisnak is nevezhető érvek. A helyzet sajátságos: két végzetesen leharcolt, ám kétségtelenül bizonyos politikai értékekkel is rendelkező szereplőt látunk. Az MSZP mostani vezetői szabadulni akarnak Gyurcsánytól, akit súlyos ballasztnak tartanak, de akiről feltehetően tudják, hogy egyes politikai képességek tekintetében a nyomába sem érnek. Gyurcsány talán nem bánná, ha végleg maga mögött hagyná a süllyedőnek gondolt hajót (és kellemetlen utasait), de azt biztosan tudja, hogy az MSZP szervezete, erőforrásai és bázisa nélkül iszonyatosan nehéz helyzetbe kerül. Mindezek alapján a meccs egyik oldalon sem látszik teljesen megnyerhetetlennek: logikus lenne, ha egyrészt Mesterházyék úgy akarnának megszabadulni Gyurcsánytól, hogy az összecsapás elvegye a volt kormányfő maradék erejét, másrészt viszont Gyurcsány pedig úgy akarna lelépni, hogy ami hasznos lehet az MSZP-ből, azt még magával vigye.

Nem arról beszélek, hogy van-e esélye bármelyik forgatókönyvnek, illetve ha megvalósulna, az amúgy milyen lehetőségeket kínálna a győztesnek – ezekre a kérdésekre ugyanis nem tudom a választ, mint ahogy abban sem vagyok biztos (sőt, még mindig inkább az ellenkezőjét mondanám valamivel valószínűbbnek), hogy tényleg bekövetkezik-e a szakadás. Azt azonban látom, hogy az irracionálisnak mutatkozó küzdelem valójában nagyon is ésszerűnek tűnő egyéni megfontolásokon alapul, s éppen ez az, ami egyre inkább elkerülhetetlenné teszi a nyílt összecsapást. Nem az elszabadult indulatok vezérelnek, azok legfeljebb (tudatosan) szabad teret kapnak. S mindez akkor is igaz, és ezért is érdemes most észrevenni, ha a végén mindkét szereplő a földre kerül, s a padlóról már sem a kivérzett MSZP, sem a magára maradt Gyurcsány nem tud felállni.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr372972101

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Súúúhanterz: Tényleg nem tud vezetni Orbán? 2011.06.12. 12:12:18

Orbán Viktor miniszterelnök úr a minap a TV2 aktív című műsorának vendége volt, ahol Michelisz Norbert autóversenyzőnek köszönhetően beülhetett egy igazi versenyautóba. A nem mindennapi élmény mámorában megdöbbentő kijelentésekre ragadtatta magát. ...

Trackback: Művészek nyugdíja: tánc – mindhalálig! 2011.06.10. 13:43:39

Orbán Viktor miniszterelnök kedden azt mondta, a korkedvezményes nyugdíjak rendszerét át kell alakítani, s mindenkinek részt kell vállalnia – mondta a Blikknek Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet vezetője.  Így nemcsak a rendőrök, h...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

porfelhő 2011.06.13. 18:15:11

@6.Lenin:

Tévedsz. Én nem minősítettelek.
Olvass figyelmesebben.

:)

porfelhő 2011.06.13. 18:22:33

Jaj! @Lenin kommentje, meg az avatar képe, legalább mosolyt csalt az arcomra.
:)))

6.Lenin 2011.06.13. 18:28:03

@porfelhő:

Nem is írtam.
Csak úgy általánosságban.
A minősítés sem zavar.

Nem zavar, szórakoztat, amikor a kórusokból kikiabálnak a másikra, szóvátéve a hamis éneket.
Az itteni szokás szerint, amikor a birka, birkázik.

porfelhő 2011.06.13. 18:32:49

@6.Lenin:

Mi a hamis ének? Mit nem írtál?
Hm. Ezek szerint Te is birkázol? mi a probléma?

:)

jjulie 2011.06.13. 18:43:14

számoljunk

milyen átlagáron kellene eladni az ország földterületét, ahhoz hogy a bevételből lenullázható legyen az államadósság?

bruttó államadósság: 21 700 000 000 000 ft
az ország területe : 9 300 000 hektár
szükséges eladási ár 2 333 333 Ft/hektár

azt gondolom, még meg tudnánk oldani, hogy se adósság se ország, tehát nincs baj

6.Lenin 2011.06.13. 18:44:38

@jjulie:

Az 1 természetes dolog, mindenki, mindent másként lát/ítél.

Az is nyilvánvaló (szerintem), a teljes igazságot(?) itt , senki sem ismeri. Még a politikusok közül se, sokan.

Feri is megmondta, nem kell ismerni a trükkök százait.
Ebben 1-et is értek vele.

Az Orbánnal + abban, nem kell mindenkivel, mindent megtárgyalni (nem is lehet, sőt értelmetlen is )

Ők, néhányan ismerik/ismerhetik a valós értékeket/számokat, háttéralkukat.

Nyilván itt, drukker szinten, megfelelő muníciót jelent, egymás fejéhez vagdosni a sok sületlenséget, hogy aztán a győztesnek kijáró bárgyú mosollyal térjünk nyugovóra.

fideszbirka, maszopbirka, libsibárány + néhány egyedi kergebirka.

Olyan, mint a foci, mások játszanak, a drukker meg ordibál, püföli a másikat. Ez benne az érdekes.

Tökre, mint a politika, mások játszák, a népek ordítva püfölik egymást.

+ hajrá spanyolok, oszt 1 se az. Az öltözőben előre levajazzák a végeredményt, mégis üvölt a nép a lelátón.
Vagy otthon a fotelban , sört szlapálva.

Úri huncutságok ezek + a kergebirkáké.

6.Lenin 2011.06.13. 18:54:06

@jjulie:

Ne erőlködj!

Senki nem akarta/akarja lenullázni az államadósságot, csak 1 elfogadható/kezelhető szintre csökkenteni.

Igaza van Tölgyes úrnak, nem értesz te semmit. Vagy szándékosan félremagyarázol, a másikat hülyének nézve.

porfelhő 2011.06.13. 19:06:03

Jaj! Ez a @Lenin is egy "őrület"!
Ő is éppúgy birkázik , aztán meg játsza a sértődöttet.

6.Lenin 2011.06.13. 19:13:26

@porfelhő:

Ugye milyen érdekes, a"kedveltedtől" már szinte normális, mert az orbángyűlölet melege összetart benneteket.
A másiktól + "őrület".

Tükörnek szántam.

aszekelyek 2011.06.13. 19:34:28

@vinczej: GYűlölködés helyett konzultálok.Nincs semmi értelme annak, amit írtál , Ez a semmi-zés , megbocsáss így értelmezhetetlen. Szanyit és a kapcsolatot nem tanultam meg, mint te. Úgy írd, hogy az is értse, aki ideát van.. Nem csak a kapcsolat közönsége.

jjulie 2011.06.13. 19:41:00

@6.Lenin:

értem, tehát helyesen csinálta a kádár, hogy nem hagyta nullán, és mire eltemették 20 milliárd dolcsira rúgott, értem

aszekelyek 2011.06.13. 19:44:01

@manyike: Mivel nem kötelező, ennyien küldték eddig vissza az előzménye az volt, hogy manipulálják ezt is, erre írtam a kedves hozzászólónak a választ. Alaptalan vádjára. Nekik általában, ott a kapcsolaton, ahol még szoktam őt látni, csak alaptalan fröcsögéseik vannak. Nulla ténnyel. Politikai marketing szempontből írtam, hogy össze kell terelni a szétszaladt nyájat, azokat is, akinek bajnai a szép fiú, más meg nem nagyon számít... Érzelmi választásukban. Ez az egy motívum van. Emellé odatesznek egy kövér átejtést is kormányzásáról. Sok nagyon kétes és hiányos információt olvastam ma tőlük . Mindazonáltal, hogy esze éppen van bajnainak . Csak nekem meg az ő észjárása nem tetszik, meg a lapos sanda pillogása. A tetteivel együtt. Természetesem ahogy kuncze morogta , joguk van ...nek lenni egyes választóknak. Hogy is mondta? Megtéveszthetőenek? Nem durvábban fejezte ki magát, ahogy szokta.

aszekelyek 2011.06.13. 19:46:15

@porfelhő: Tudom javasolni, hogy ne olvasd:) ez még nem jutott eszedbe? Megint meg akarod szabni, mit csináljak, mit ne , csak szólok....Parancsolgatáshoz szokhattál. Úgy néz ki.

aszekelyek 2011.06.13. 19:47:44

@jjulie: Akkor légyszi a németh és a grósz kormány tagjait is felsorolni. Köszönöm. Mindenki érdemei szerint legyen szépen megemlítve.:D

porfelhő 2011.06.13. 19:51:20

@6.Lenin:
orbángyűlölet" Ugyan már!
Én nem tehetek róla, hogy nem tudod értelmezni mi volt az elmúlt húsz évben! vagy csak nem akarod érteni?
Tükörnek szántad. Miért? Neked van ilyen tükröd? és látod benne.....
:)

porfelhő 2011.06.13. 19:57:03

@aszekelyek:
Jaj! Drágaságom! Ha nem írsz nekem, én nem olvasom.
Parancsolgatás? Az meg mi? :)
Mi a problémád már megint?

aszekelyek 2011.06.13. 20:03:10

@nyünyüge: Az immunrendszer és a gyógyulási esélyek is nagyban függnek attól, mekkora stressznek van valaki kitéve, amikor éppen hogy nem kellene, hogy ki legyen annak téve. A stressz pedig rajta óriási teher volt. Gondoskodtak róla mindvégig. Mindenki tudta, hogy beteg, a parlamentben is parókában jelent meg. Azok, akik se Istent, se embert nem tisztelnek, nem kímélték. Ez is egy olvasata a betegségének. Azzal nem védekezhetnek, hogy nem tudták. Hozzásegítették, az biztos. Az meg teljesen elfogadhatatlan, hogy rá akarnák verni, hogy az ő kormánya , sőt ő, privatizálta el a családi ezüstöt. Azt minden körülmények között, ha soha beteg se lett volna , akkor is vissza kell keményen utasítani. Van ebben az országban olyan ember, aki mondjuk ép ésszel bír, aki komolyan azt el is hiszi, hogy a pártállami vezetők kivonultak volna akkor a megkaparintási tülekedésből? Ugyan kérem.! Hagyták volna széthordani a kinézett koncot? Neeem. taxis blokád és társai.... Nekem úgy rémlik, hogy az a polgári kormány nem lövetett senkire. Horváth Balázs R.I.P. nem józanul , a parlament ablakában, A győzelem jelét mutatva, az rémlik nekem. Meg a szüntelen acsarkodás Antall kormánya ellen. Hergelés. Aztán pedig gyönyörűen átültek a székébe és attól kezdve csak a kéz széttárogatás ment, hogy ti akartatok kapitalizmust, akkor egyétek meg.... nekünk csak jót hozott. HA mszmp be voltunk, ha nem. JA, hogy nem erre gondoltatok? Az meg senkit nem érdekel... Ez volt a hozzáállása a nem polgári kormánynak is. Mondjon valaki egyetlen olyan eltérést a kormányzásukban, ami kicsit is s baloldalibb volt, mint a polgári kormányé. Bokros csomagja? Vagy mi? Jól belehúztak abba, amit addig kritizáltak ellenzékben. :D

jjulie 2011.06.13. 20:08:16

@aszekelyek:

azok 1,5%-nyit adtak el, viszont megteremtették az intézményi alapjait a piacgazdaságnak, amig az antallék nettó elkúrók, rekord méretekben, mint polgári kormányzat, a rendszer pedig meg volt változtatva, mire az elkúró antall letette az esküt

mi a faszt nem értesz ezen?

polgári elkúrók, az orbán az örököse a polgári elkúrásnak, idén már elkúrt 1,88 milliárd eurót a tőzsdén a bajnai által félretett tarcsiból, és drágább hitelre cserélt 4 milliárd eurónyi fizetési kötelezettséget, mint a nettó elkúrás szellemi örököse a gyakorlatban, a manyup pénzt meg elkúrja a MÁVra, és közli: SIKER

orbán a handabandakirály, és elkúróbajnok, aki alattvalóit meg rászoktatta az "értelmetlen beszéd" édes dallamának boldog hallgatására, mert csak így lehet kibírni őt, meg a permanens orbántakaroggyot

CSAK A FIDESZ és az ORBÁN ÉRTELMETLEN BESZÉDE

6.Lenin 2011.06.13. 20:08:41

@jjulie:

Nem lehet 1 folyamatból kiragadni egyes elemeket, eleve torz eredményt kapsz.

Kádár is csinálhatott volna akár 80 milliárdos hiányt,ha olyan beruházásba fekteti, hogy később bármikor kicsengeti a magyar ipar/mezőgazdaság vagy bármi. Az egész az érdekes, nem a részek külön-külön. Ezért tartom értelmetlennek az itt zajló "vitákat", nem a lényegről szólnak.

Nem szabad a kölcsönöket nyugdíjba, szociális segélyekbe fektetni, nincs, soha nem is lesz értéktermelő, amiből törleszthető.

A kölcsönöket feléltük, az értéktermelő részeket meg eladtuk, hogy a toszba ne lennénk válságban?

Ezt átlátni nem kell nagy ész. Próbáld kicsiben átgondolni, saját szinten.

Miért is van sok honfitársunk súlyos helyzetben?
Átgondolatlanul vették fel a kölcsönöket, hiányzott a fedezet.
Sokaknál eleve kilátástalan volt a törlesztés lehetősége.

Ez ment állami szinten is, eddig.

aszekelyek 2011.06.13. 20:09:57

@Hepci: Mos mér? Hadd égjen:)

nyünyüge 2011.06.13. 20:13:23

@aszekelyek:
Az, hogy a rendszerváltás stresszes dolog, annak nyilván Antall József tudatában volt. Orvosai gondolom erősen ellenjavallották a miniszterelnökséget. Ő döntött, saját felelősségére.
Úgyhogy teljesen fölöslegesen a halálában a gaz ellen felelősségét keresni.

aszekelyek 2011.06.13. 20:13:59

@jjulie: Aranyom, értem, amit hazudsz csak nem fogadom el. Világos? Attól , hogy sokszor leírod , nem lesz igaz. Egyénként menjünk tovább. Nézzük mi is történt 94 után. Arról is kérem sárközy vátez úr támadhatatlan véleményét. :) Sztem tovább osztogatták, mint sajátjukat a közvagyont de az államkasszába nem került be semmi. Másként miért is kellett volna behívni az IMF-et. Tényleg, miért is kellett? Sokkal a Boross , nem Antall kormány után.

jjulie 2011.06.13. 20:17:55

@aszekelyek:

hagyták széthordani a privatizációs bevételt is, és a mellé felvett 6 millárd dollár hitelt is a polgári elkúrók, mint kormány

az orbán meg azóta is örjöng, hogy neki egy székházat adtak belőle össz-vissz, kénytelen volt áfát lopni a kiscsikó a nagyok árnyékában

te pedig azért vagy itt, hogy vitasd a tényeket, hajrá banyesz, ugorj, vitasd a tényeket, ugorj, hopp, hopp

6.Lenin 2011.06.13. 20:19:57

@porfelhő:

Nem,nem, nem, nem akarok megérteni/értelmezni semmit!!

Strandra akarok menni!
Bambit akarok szlapálni!

Éljen Bajnai, Gyurcsány, Orbán!

Főleg én!

www.youtube.com/watch?v=o_gyFB2NcIk&feature=related

porfelhő 2011.06.13. 20:21:22

Nincs kecmec: Keddtől a kormánypárt lesz az Alkotmánybíróság főnöke

Fideszes tagokból álló jelölőbizottság mondhatja meg, ki legyen a taláros testület napirendet meghatározó, és szavazategyenlőség esetén döntő elnöke.
Azaz ismét csorbul egy kicsit a testület hatásköre."

atv.hu/cikk/20110613_nincs_kecmec_keddtol_a_kormanypart_lesz_az_alkotmanybirosag_fono

hm. Teljes a "demokrácia". ? teljes bebetonozás.
:(

aszekelyek 2011.06.13. 20:23:30

@jjulie: Nem vagy a felettesem így nem oszthatsz feladatot sem . @nyünyüge: Mindenki vállalja csak el a maga felelősségét. HAlottról egyébként jót, vagy semmit. Olyan olcsó ez, mindenért az Antall és a zorbánahibás. Olyan gyáva és olyan jellemző ennek szerencsétlen népnek a balnak csúfolt elitjének a részéről. Semmiért nem vállalnak felelősséget. Mindenről mások tehetnek. Ők pedig hibátlan szentek. Ne haragudj de erre nem vagyok vevő. Antall gyalázására meg végképp. PS. a szadesz egy ideig azzal kérkedett, hogy ők az igazi rendszerváltók.... ez is cifra így...

jjulie 2011.06.13. 20:24:12

@6.Lenin:

lenyinem, már mindenki megértette, miként az orbán, hogy miért szorultál korrepetálásra a két iksz lerajzolásából, nem kell tovább bizonygatnod itt sem

jjulie 2011.06.13. 20:28:11

@aszekelyek:

a tények vitatására szoritkozz kádárvakarék

az értelmetlen handabanda az orbánvezér dolga, nem a tiéd, elvitet ha megtudja mit művelsz

aszekelyek 2011.06.13. 20:31:49

@nyünyüge: Nyilván bízott a gyógyulásában . Nem számolt az ellene fenekedők határtalan gusztustalanságával. No és az hogy is volt, amikor valakik az eredeti MDF elnököt kicserélték rá? Valami jó kis manőver lehetett az is. Bíró úr volt ha jól tévedek. Az is megérne egy kis beszélgetést. Kik és hogyan csinálták azt.

6.Lenin 2011.06.13. 20:34:47

@jjulie:

1 kergebirka véleménye=?

jjulie 2011.06.13. 20:35:09

@aszekelyek:

és tudod már mit jelent az, hogy az első derivált előjelet vált, banyesz, milyen intézkedések eredményeként történt ez az elkúró orbán kisérleti első kormányzása alett az állmadósság görbével kapcsolatban, és mi volt az intéskedések kiváltó oka, és valódi célja?

mesélj handabandabanya, aztán vitasd a tényeket, urás, hopp, hopp, ugrás, ne lazsálj

nyünyüge 2011.06.13. 20:35:26

@aszekelyek:
Egy szóval sem gyaláztam Antallt. Én még csak nem is kritizáltam.
Aki meg kritizálta mondjuk privatizálás ügyben, az is véleményt nyilvánított, nem gyalázta. A halott politikus tetteit is lehet minősíteni jónak, rossznak. Antallét is, Kádárét is, Nagy Imréét is, ...

(egyébként meg, ha nálad mindenért gyurcsányahibás vagy a "laposan és sandán pislogó" Bajnai, akkor mit csodálkozol a másik a orbánahibázásán? )

aszekelyek 2011.06.13. 20:37:13

@jjulie: értem a tajtékzást, hogy csinált magának mozgásteret. Hiszen előre nagy elégedettséggel mondogattátok, hogy úgysincs mozgástere, majd belebukik gyorsan és belefullad abba az adósságprésbe. Hát ez meg nem kijön a sarokból, ahová olyan mócceresen beszorítottátok? Értem én a felháborodást, hogy nem az történt, amit kiterveltetek.... Gonoszul.

jjulie 2011.06.13. 20:37:49

@aszekelyek:

a tényeket vitasd, ne a nyilas dumát lökd

aszekelyek 2011.06.13. 20:40:20

@nyünyüge: Kedves, nem te gyaláztad, hanem zsüli. Azt nem is írtam, hogy te. Abból , amit vele társalogtam és mással is, idéztél, ehhez fűztem hozzá, hogy azt nem állhatom, hogy gyalázza. Bárki. A gyalázás az előzményekben állt de olyan sokszor leírta, hogy keresned se sokat kell.

aszekelyek 2011.06.13. 20:41:38

@Hepci: Nyilván:DDD Még hozzá egyedül! A feri mondta nemrég, hogy az ördöggel cimborál, azé....:DDD

jjulie 2011.06.13. 20:41:49

@aszekelyek:

na már kezded a munkát: vitatod a tényeket, nagyon helyes, mozgástércsinálásnak nevezed az elkúrást, és a lopás előkészítést

az orbán elkúrhat és orbán lophat, és CSAK A FIDESZ még rajta kívül

nyünyüge 2011.06.13. 20:42:04

@nyünyüge:

ez orbánozás a javából - kár, hogy nehéz vele vitatkozni:

varanus.blog.hu/2011/06/13/orban_es_a_doglott_halak

nyünyüge 2011.06.13. 20:44:23

@aszekelyek:
Mintha nekem írtad volna, hogy nem vagy vevő a gyalázásra.
Elég idegesítőek az áltatalánosításaid, mondták már?

nyünyüge 2011.06.13. 20:46:22

@aszekelyek:
És nem is idéztem julie-ből egy szót sem, Téged javítottalak Antall halálával kapcsolatos felelősség ügyben.

Na pá.

jjulie 2011.06.13. 20:47:26

@aszekelyek:

ne ugass fölöslegesen

vitasd a derivált orbáni előjelváltását, mint tényt, ne hadoválj, most a polgári kormányok elkúrásai vannak napirenden

TÉNYEK VITATÁSÁT KEZDD MEG MOST

a polgári elkúrás, az polgári elkúrás, jól jegyezd meg: POLGÁRI ELKÚRÁS

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.13. 20:49:38

"Orbán és a döglött halak

De van egy rossz hírem Viktor. Nem, hogy a következő tíz kormány kezét nem fogod megkötni, de még a téged leváltókét se. Ugyanis amíg az új alkotmány alapvetések fejezetének B cikk, 3. pontja szerint is a közhatalom forrása a nép, addig sima feles többségű győzelemmel és egy népszavazással máris viheted magaddal az életművedet, és kiszögelheted a felcsúti pajtába mementónak."

varanus.blog.hu/2011/06/13/orban_es_a_doglott_halak?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.13. 20:51:19

@nyünyüge: @vinczej: Lebuktam! Ebből is látszik, hogy néha előbb írok, és csak utána olvasok. :-)

6.Lenin 2011.06.13. 20:51:35

@nyünyüge:

Elolvastam...

van 1 bökkenő

"a közhatalom forrása a nép, addig sima feles többségű győzelemmel és egy népszavazással máris viheted magaddal az életművedet, és kiszögelheted a felcsúti pajtába mementónak. "

Ez, hogy fog összejönni?

aszekelyek 2011.06.13. 20:52:39

@jjulie: Soha nem volt erről adat nyilvánosan Azért kérem tőled. Az nem igaz, hogy 2007 től emelkedett. Nagyon nem. 2004 nyarán, azért rakták a nykunkra fletot, mert már akkor nagy bajban volt az prszág. Tudod, arról mondta úszödön, hogy vágighazudtunk másfél-két évet. Nem igaz, akkor sem volt igaz, hogy késöbb ketdődött a komoly baj. Ferinek csak hiszel??? Kérdezték, hogy van a költségvetés. Azt válaszolta a kampányban, köszöni , jól van. Minket irigyel Európa, ugrándozik a pannon puma, kortrázott rá a kókadt. Erről mondta májusban, egy hónappal, max kettővel később, 2006-ban, hogy végighazudtunk másfél, két évet. Nem másért mentek spontán tüntetni a z alkotmányt ismerő emberek anno a Kossuth térre, hanem emiatt. A békések a Kossuth térre mentek. Ami előre jól kiszámítható volt. Onnan már feriék mozgatták a dolgot, a tömeget.

porfelhő 2011.06.13. 20:54:43

@6.Lenin:

Mi az akadálya, hogy strandra menj?

jjulie 2011.06.13. 20:55:51

@vinczej:

nem biztos hogy kiszögelheti, két okból sem biztos

lehet hogy addígra fel lesz gyújtva a ficiakadémiával együtt, ő meg a pesten fog bújkálni, nincs ennél jobb rejtekhely

aszekelyek 2011.06.13. 20:59:18

@6.Lenin: Majd csalnak, ahogy szoktak. Meghamisítják, mint 47 ben... , mi az nekik? egyéb aljasságok is ráfértek nekik...Az kizárt, hogy egy tisztességes feles többséget összekaparjanak. Mindent megígérve, aztán visszavonva.. pld. Amikor már szerintük megint legitimek, akármit is hazudtak...., csaltak.

6.Lenin 2011.06.13. 21:00:00

@porfelhő:

"Mi az akadálya, hogy strandra menj? "

Mindjárt 21h, már bezárt.
+ közben rájöttem, utálom a bambit (Dorogon, a volt brikett gyárban készült, anno)

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.13. 21:02:44

@aszekelyek: Ez nagyon árulkodó szöveg volt. Aki fél, az beszél így.

jjulie 2011.06.13. 21:04:52

@aszekelyek:

ezt az ótvar söpredék fűbehugyos dumát minek másoltad ide?

a görbe emelkedését nem tudod megkülönböztetni a meredekség véltozásától, hány osztályod van fideszsöpredék?

keresd a görbén, hol vált előjelet az első derivált fideszsöpredék, és mesélt minek a következménye lett, mit csinált az elkúró orbán, hogy ez történt

POLGÁRI ELKÚRÓK, ANNTALL, ORBÁN vésd az feledbe banyesz, POLGÁRÍ ELKÚRÓK, ORBÁN AZ ELKÚRÓ HANDABANDAKIRÁLY és ÉRTELMETLEN BESZÉD gyártó

jjulie 2011.06.13. 21:06:57

@aszekelyek:

ócska nyilas duma, kitől tanultad?

6.Lenin 2011.06.13. 21:08:44

@aszekelyek:

Ballibek választást nyerjenek a közeljövőben?
Népszavazást + pláne. Ez még viccnek is gyenge.

Ki a tosz?
Az a néhány száz vagy ezer?

Még százezer is kevés lenne. Hol vannak ennyien?

Álmodoznak.
Hagyni kell őket, van bajuk így is elég.

Őszre lehullanak a falevelekkel együtt, kiviszik őket ahová valók, az SZDSZ, MDF mellé, jó társaságban lesznek ott.

jjulie 2011.06.13. 21:14:28

@aszekelyek:

mi ismeretlen ebből a közel, vagy esetleg az 50, vagy talán a % jelről nincs fogalmad?

telepíts guglit a gépedre, keresd meg a tényeket, aztán vitasd az antallék orbitális polgári elkúrásait a nemzeti keresztény maszlag alatt

ha végeztél, folytasd a deriválásnál fideszsőpredék

jjulie 2011.06.13. 21:18:15

@6.Lenin:

a te csökevényes agyadban létezik a fidesz ballib világfelosztás, ebből is korrepetált az orbán, nem csak a az iksz rajzolásából, szerencsétlen

porfelhő 2011.06.13. 21:19:40

Ugyan már! Nem akarom a @Lenint nagyon megbántani.
De ez micsoda iromány. Viccnek is rossz.
Nem kell annyira előre szaladni, nem kell temetni a baloldalt.
Nézze már meg mennyit csökkent a Fidesz támogatottsága!
Igaz álmok népe a magyar?! A Lenin is álmodozik, és álmaiban létező Fideszről vizionál!!!!!

:(

aszekelyek 2011.06.13. 21:20:13

@vinczej:Nem mondja! Talán félelmet kelt bennem a törvénytelen erőszakot legitimáló mszp-szdsz korcs maradéka? Szeretné? Gondolom. Ezt egyenesen fenyegetésnek értékelem, ami ide sikerült magának.

6.Lenin 2011.06.13. 21:25:55

@jjulie:

Nem ballib?
Tán kétfarkú ebnek vizionálod magad?
Az 1-el sem mentél sokra. Ne vidd túlzásba az álmodozást,
kis hamis gyurcsányista lúzer.

aszekelyek 2011.06.13. 21:28:22

@jjulie: Nem ugráltathatsz te vén fütty:) deriválgassál el magadban. Parancsolgass annak akinek lehet. Mára elég volt a mocskos szádból. @6.Lenin: Még ferink se adna ezért egy garast sem. hogy mostanában ilyen vérmes reményeik legyenek. Nem tök hülye a feri, csak nem etikus.

jjulie 2011.06.13. 21:29:22

@aszekelyek:

amúgy nem tudod miért szokott le az elkúró vezéred a POLGÁRI dumáról?

a birkákra tette talán át a célkeresztet az elkúró demegógkirály?

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.13. 21:30:27

@aszekelyek: Ilyen szövegek után érzem úgy, hogy Jjulie-t nincs miért megfeddenem stílusáért. :-)

Fenyegetésről, nem tudom, miért beszélsz. Hacsak Orbán hatalmának elvesztését nem érzed annak. Félelmeid csak abból lehetnek, hogy amit most dicsőítesz, holnap hogyan fog visszaütni rád.

porfelhő 2011.06.13. 21:30:27

Gyurcsány nótáját húzza a Petőfi Rádió: 10 dal a volt miniszterelnök ajánlásával (Videó)

Az utóbbi időkben parádés médiaoffenzívát mutat be Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök egyrészt az MSZP körül járatja csúcsra az érdeklődést pártalakítási és egyéb elképzeléseivel, másrészt nem múlik el nap, hogy ne osztana meg recepteket, kötcsei fotókat, életképeket és zenei videókat. Sőt, pár nappal ezelőtt még felesége és saját gasztronómiai képességeit is megosztotta a nagyközönséggel, kissé kapatos állapotban.

Magyarországon kevés politikus szokta közszemlére tenni popzenei ízlését. Emlékezetes a 50 Cent koncertjén csápoló Rogán Antal, Tarlós István Rolling Stones és Liversing rajongása.

Lássuk, milyen zenéket oszt meg a nagyközönséggel Gyurcsány Ferenc, két recept és két pártalakítási ötlet között.

hirszerzo.hu/belfold/20110613_gyurcsany_kedvenc_zenei#rss

Na tessék. meg lehet hallgatni. Közben lehet vizionálni.
az elmúlt húsz évről. Milyen is volt a politika, hányan is voltak kormányon?

:)

aszekelyek 2011.06.13. 21:31:07

@jjulie: Azt mondd meg nekem, , hogy hornék miért konszolidálták a bankokat, ahelyett, hogy visszavették volna a hitelekből vett vagyont, a nem fizetőktől. Tőlem deriválhatsz is hozzá, csak stimmeljen.

6.Lenin 2011.06.13. 21:35:01

@porfelhő:

Nem temetem a baloldalt, hisz jelenleg nem létezik Mo-on valódi baloldali párt.

Akik annak hazudták/hazudják pártjukat éppen öngyilkolják magukat. Hagyni kell, mindenkinek jobb lesz utána.

Írjál nyugodtan bármit, nem tudsz megbántani.

porfelhő 2011.06.13. 21:35:04

@6.Lenin:
Ne haragudj! De akkor most megkérdezem, Te teljesen jól vagy?
Neked meg esetleg már a ballibbezés ment az agyadra?
Most tényleg nem értem miket firkálsz?
:)

jjulie 2011.06.13. 21:35:27

@aszekelyek:

deriválás előtt kiestél az iskolapadból tenyeket vitató fideszsőpredék?

jól jegyezd fel: az orbán elkúrt már 1,88 milliárd eurót a bajnai spájzából plusz 4 milliárd eurót drága hitelből és sikernek nevezi, te meg elhiszed

szégyeld magad, és tanulj meg deriválni

aszekelyek 2011.06.13. 21:36:17

@vinczej: Ön ez előtt is élvezte és eszébe se jutott rászólni. Ennyit zsüliről. Azt csak őn állította ismeretlenül rólam, hogy félnék. Újabb fenyegetés. Ha majd nem Orbán kormányoz, visszaüt rám a véleményem. Ettől kéne félnem ön szerint. Értem, fenyegetés ez is. Burkolt. Implicit. Milyen demokrata gondolkodás! Ezt nevezem! Fujjjj-nak.

porfelhő 2011.06.13. 21:37:54

@aszekelyek: @6.Lenin:

Olvassátok el a cikket! és hallgassátok meg inkább a Gyurcsány F. kedvenc zenéit. Jobban jártok vele. mint azzal, hogy irjátok a tutit amit talán még magatok sem hisztek el.

:))

jjulie 2011.06.13. 21:38:13

@aszekelyek:

már bemásoltam, híg az agyad banya, olvass, tájékozódj fröcsögés helyett

jjulie 2011.06.13. 21:40:34

@aszekelyek:

gyűjtsd a vitatni való tényeket, ne fröcsögj, és iratkozz be valami iskolába is közben

aszekelyek 2011.06.13. 21:41:02

@nyünyüge: Elmondom lassan. Én nem azt mondom hogy mindenrőlaferitehet. Azt mondom, a szoci-szadesz kormányok és pártok vállalják el a viselt dolgaikért a felelősséget. Köztük gyurcsány is. Bajnai is. Konkrét dolgokat nevezek meg, amikért ezt, vagy azt tartom felelősnek. Van elég sok, amit teljesen jogosan rótt fel neki a választók többsége. Van. Átkenve Orbánra.

porfelhő 2011.06.13. 21:42:14

@6.Lenin:
Nem akarlak megbántani. De miért nem fogod fel, illetve fogadod el, hogy létezik a politikában baloldal.

Ja és azt, hogy a Gyurcsány igazi demokrata?:)))
:)

aszekelyek 2011.06.13. 21:44:01

@nyünyüge: Az általános értelemben írtam,. Nem azt írtam, hogy te érintett lennél. Csak ha a Ballib azon részéhez tartozol, akiket említettem. Szintén, mint csoportot. Ezt szerintem simán magadra vetted. lehet, hogy inged. Te tudod. Érdekes, hogy más nem idegesít. Más általánosítás és egyén trágárságok. Érdekes .

aszekelyek 2011.06.13. 21:48:02

@jjulie: lehet, hogy nem értetted meg elsőre. Felszólító mód kizárva. Vergődjél ha még akarsz, mint a haveri kutyák... feleslegesen. Mindegy. Nincs kivel tárgyalnom.

@porfelhő: Talán, ha leírnád, hogy mi is az, ami őt demokratává teszi , megértenénk. Azon kívül, hogy ő ezt mondja magáról. :D

jjulie 2011.06.13. 21:58:39

@aszekelyek:

fröcsögésed nem tárgyalás, és a nyilas dumákra hasonlító, csúsztatásokra épített hazug vádaskodásaid sem, és a tények vitatásának nevezett felületes semmitmondásod sem

kihagytam valamit?

ha nem tudod mi fán terem a deriválás, azt meg vele jár az iskolázatlansággal, kicsit kellemetlen tud lenni, de nem halálos

porfelhő 2011.06.13. 22:02:47

@aszekelyek:
Miért ? nem az?
Ő legalább tenni akar valamit azért, hogy megújuljon a párt.
Vagy szerinted nem?
Olvass utána, nekem nincs most időm kutakodni, keresgélni. hogy bővebben irjak róla.:)
Egyébként neked, csak azt irtam, hogy olvasd el a cikket , és hallgasd meg a kedvenc zenéit.
Mit nem lehet ezen érteni?
:))))

panelburzsuj 2011.06.13. 22:03:25

Az állam végre megmozdította a tunya semmittevőket:

"- Milyen programok indultak a közfoglalkoztatásban?

- Az elmúlt néhány hónapban számos olyan program indult, ami kifejezetten sikeres volt. Például a téli tűzifagyűjtő-program, amelynek keretében a rászorulók nem csak munkát kaptak, hanem olcsó tüzelőt is."

teevee 2011.06.13. 22:07:37

@aszekelyek: Nincs azzal baj, hogy a szoci-szadesz kormánynak viselnie kell a felelősségét a viselt dolgaikért. De nemcsak nekik van felelősségük, meg viselt dolgaik.

Ha eltagadod például az első polgári kormány felelősségét a privatizáció elqrásában, akkor sok értelme nincs a vitának. (Vagy a spontán privatizációt vezénylő Martonyi János tevékenységét.)

A kárpótlási jegyekre hivatkozol? Arra ugye emlékszel, hogy honnan ered az egész? Torgyán József neve még rémlik? Kiknek is volt koalíciós partnere?

6.Lenin 2011.06.13. 22:09:14

@porfelhő:

Én mindent elfogadok és megértek, ha valaki leírja, ez a véleményem .

"Ja és azt, hogy a Gyurcsány igazi demokrata?:)))"

Ezt is elfogadom, ha ő mondja, de amikor meghallom, betojok a nevetéstől és kénytelen vagyok gatyát cserélni.

Csupán csak ennyi a bajom vele.

Gyurcsány(i) a demokrata.

Ezt elmondtam néhány fiatalabb ismerősnek, + néhány liberális problémával is foglalkoztunk, közben.

www.youtube.com/watch?v=vX80ynpQ-b0

porfelhő 2011.06.13. 22:14:47

@6.Lenin:

Ezt elmondtam néhány fiatalabb ismerősnek, + néhány liberális problémával is foglalkoztunk, közben."

És? ezzel most mit akartál mondani?
Én nem is értem?! Miért nem kedveled a Gyurcsányt?
:)))))))))

porfelhő 2011.06.13. 22:16:20

@6.Lenin:

Neked se a Gy. se a Bajnai nem tetszik?
Ki tetszik neked, elárulnád?

:))

porfelhő 2011.06.13. 22:20:56

@6.Lenin:

Jaj! bocs. Azt hittem valami jó zenét küldtél.
Mert ez engem nem annyira érdekel?!
De azért köszönet.
:))

teevee 2011.06.13. 22:29:34

@aszekelyek:
Orbán a mozgásterét kölcsönökből teremtette.
Egyrészt baromi drágán, 30 évre, 7%-on, másrészt a jövő nyugdíjasaitól, a félretett pénzüket lenyúlva.
Mind a kettőt drágán fogjuk megfizetni, mindannyian. (Nincs kétségem, Te akkor is a ferire fogsz mutogatni.)

porfelhő 2011.06.13. 22:40:36

@panelburzsuj:

Az állam végre megmozdította a tunya semmittevőket:"
Na. Igen! Egy csoportja a munkanélkülieknek az, de a másik, esetleg dolgozni akaró. És nem biztos, hogy ilyen munkát szeretne végezni.
Szerinted ez előreviszi, beinditja a gazdasági növekedést?
Nem. Egyáltalán nem.

6.Lenin 2011.06.13. 22:47:35

@porfelhő:

Bocs, az előbbi bejátszásból kimaradt, a kannás hölgy a magyar baloldal hervadó szegfűit indult locsolni.

Kedves Porfelhő!

A politikusok esetében a tetszik/nem tetszik kérdés kissé bonyolultabb, mint személyes szimpátia.

Amit csináltak, azzal van némi gondom. Ugyan ez vonatkozik arra is, ki tetszik.

Tetszeni egyik sem, pláne a férfiak közül.

A tevékenységüket illetően, aki rendelkeznek hosszútávú elképzeléssel, racionálisan gondolkodnak és következetesek.
Azokat kedvelem, akik rendelkeznek határozott elképzeléssel.

Azt is tudom, sokan nem kedvelik az ilyen képességekkel rendelkezőt, mert emlékezteti őket a saját tehetetlenségükre.

Mások, pont az ilyen tehetetleneket kedvelik.

Az is igaz, csak ilyen, vagy olyan nem létezik. Senki sem tökéletes. Mindenkinek vannak hibái/tévedései. A mérték azonban lényeges.

Talán ebből a szempontból, többre tartom Orbánt, mert képesnek tartom, megvalósítja/végigviszi, amit a másik kettő képtelen volt végrehajtani.

az nem lehet vita tárgya, szükség van gyökeres változtatásokra, amit végre kell hajtani, ha nem akarunk végleg lemaradni.

Én annak is örültem volna, ha ezt GYF végrehajtja, vagy utána Bajnai. Nem tudták megtenni.

Nem ez, vagy az a személy érdekel, de valamit már tenni kéne. Vesztesek mindig voltak/lesznek. A számuk érdekes,de vesztesek nélkül nem megy semmi.

A fő szempont a cél, mit miért.
Szerintem.

Vannak helyzetek, amikor az eszközök csak másodlagosak.
Röviden.

Talán még annyit, jelenleg mást nem látok, aki képes lenne levezényelni a változtatást. Ha lesz,aki jobban csinálja, elfogadom.
Nem a személy érdekel.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.13. 22:49:25

@aszekelyek: Tévedsz. Én nem állítottam, hogy félsz. Azt mondtam, hogy a stílusod olyan frusztrált, MINTHA félnél.

Bár a lényegen nem változtat. Ez az érvtelen fröcsögő stílus semmiképpen sem kiegyenlített lelkiállapotra utal.

Fröcsögés nélkül is tudhatod, hogy mi a véleményem Orbánodról és udvartartásáról. Végeredményben ugyanaz, mint neked a nem-orbánista politikusokról. (De Jjulie "szofisztikáltabban fejez ki". )

Jó éjszakát kívánok! :-)

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.13. 22:51:08

@6.Lenin: "Vesztesek mindig voltak/lesznek. A számuk érdekes,de vesztesek nélkül nem megy semmi."

Ezt Orbánnak is el kéne' magyaráznod.

porfelhő 2011.06.13. 22:51:34

A héten eldőlhet, szakad-e az MSZP?

Az MSZP elnöke június 18-ára hívta össze a párt kongresszusát.

Mesterházy Attila honlapján vasárnap pedig azt írta: A szociáldemokrata pártok hagyományosan vitázók és sokszínűek.
Az önromboló vitáknak azonban azonnal gátat kell szabni. S azt is hozzátette: Itt az idő a valódi egység megteremtésére.

Az MSZP elnöke június 18-ára összehívta a párt kongresszusát, itt többek között a Gyurcsány Ferenc vezette demokratikus koalíció által szorgalmazott pártszavazás kiírásáról is határoznak.
Korábban többször is kijelentették: a párt sokszínű, ezért a platformok véleménye meghatározó lehet az MSZP sorsára nézve. "

www.hirado.hu/Hirek/2011/06/13/16/A_heten_eldolhet_szakad_e_az_MSZP_.aspx

Itt az idő! Már lehet, hogy így is az utolsó előtti órában van a szocialista párt, hogy végre nem a kifelé kiabálástól legyenek hangosak", hanem a tenni akarástól, a szervezettségtől. és ne a botrányokról cikkezzen a sajtó. mert még eddig más témát nem igen "szolgáltattak".

6.Lenin 2011.06.13. 22:59:14

@vinczej:

Talán Te gatyába tudnád rázni Mo-ot, úgy, hogy nem lesz senki, aki veszít a jelenlegi helyzetéhez képest?

Alapíts pártot, elsők között leszek, aki támogatni fog.

Ne titkold a tutit!

porfelhő 2011.06.13. 23:09:03

@6.Lenin:

Hm. Tetszeni egyik sem, pláne a férfiak közül." Egyáltalán nem erre gondoltam,- mint politikusra, a munkásságára.
De megértettem.

Persze vesztesek mindig lesznek. A támogatottság jön és megy.
Én már leírtam a véleményem, hogy mit gondolok, és főleg a Bajnai munkásságáról. Nem fogom ismételgetni.
Azt is leírtam - én is röviden - mit gondolok az elmúlt húsz évről.
Mindenkinek van véleménye, aki foglalkozik egy kicsit a politikával.
Neked meg főleg -lehet - úgy gondolom.
Én tiszteletben tartom mások véleményét, még ha mást is gondolok.
De a hosszú vitákat, amikor elbeszélünk egymás mellett azt nagyon-nagyon nem szeretem, és nem is szoktam folytatni.
Tudod - főleg most - egy ponton azért mégis közelíteni kellene a vitáknak, de ez itt nem megy, nagyon nem.
Te is csak a magadét fújod, talán egy sötét szemüvegen át nézve az egész folyamatot, és képtelen vagy látni - mert nem akarod - minden oldalon a jót és a rosszat.
Nekem a kommentjeidből ez jön le.
Persze talán ettől érdekes.
Ennyi.

porfelhő 2011.06.13. 23:15:09

Ja! Egyébként!

Jócccakát!

6.Lenin 2011.06.13. 23:32:05

@porfelhő:

Elfogadom, hogy talán kissé indulatosabban válaszolok néha.

Több, mint 60 éve hallom/olvasom ugyan ezt, minden valódi eredmény nélkül.

1948-ban elvették mindenünket, mert szívtuk a munkásosztály vérét. Azt ígérték, felépítenek cserébe 1 új világot. Nem jött össze.

Rosszabb lett minden.

Sok száz(?) embernek kellett meghalni, százezreknek kivándorolni, mégsem változott semmi.

Csak annyi, nevet és irányt váltottak a magukat kiválasztottak.

Semmi nem jött össze, amiről 60 éven keresztül hablatyoltak, csak emberek milliói nyomorodtak meg.

aztán ismét névváltoztatással próbálkoztak és megpróbálták elmagyarázni, mi is az a kapitalizmus, nekünk, nekem.

Ebből sem lett semmi. Minden szarrá vált,ahogy Kodó mondaná, persze ő nem rájuk gondolt.

Természetesen eddig nem sokakat foglalkoztatott a vesztesek/veszteségek száma. Most lett hirtelen érdekes,

Én sem ragozom tovább, én együtt éltem ezzel a rendszerrel, talán másként értékelem, mi is történt eddig és kik voltak az elkövetők.

Én csak annyit szeretnék már végre látni, vége az örökös hazudozásnak.
Sajnos nehezen fog menni, mert komoly érdekek sérülnek, Sokak védik az érdekeiket, másokkal szemben.

Én most látok esélyt, egyáltalán nem vagyok elkeseredve.

jjulie 2011.06.14. 07:06:57

@aszekelyek:

tessk még néhány tény az első polgári elkúrásról, vitasd

"A rendszerváltástól 1993-ig a GDP több mint húsz százalékkal, az ipari termelés 35 százalékkal, a mezőgazdasági termelés 45 százalékkal csökkent. A magánfogyasztás csökkenése ugyan nem újdonság, hiszen az már jóval a rendszerváltozás előtt megkezdődött, de 1990 és 1993 között további 10 százalékkal esett. A jövedelmek és átlagkeresetek reálértéke 1988-tól 1993-ig folyamatosan esett. Az 1994-es évben az egy évvel korábbi állapothoz képest ugyan nőttek a reálbérek, de az egy főre jutó érték így is 22-23 százalékkal, a reáljövedelmek 12-13 százalékkal alacsonyabbak voltak az 1989-es értékeknél. A munkanélküliségi ráta a rendszerváltást követő két évben 2 százalékról 13 százalékra szökött. A drámai helyzetet jól szemlélteti, hogy 1990 és 1994 között 1,4 millió munkahely szűnt meg. "

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20020418bokroscsomag.html

jjulie 2011.06.14. 07:19:34

azt gondolom, ilyenektől melegség önti el a politológusok szívét, lelkét (járai a bokros csomagjáról)

"Járai Zsigmond későbbi pénzügyminiszter és jegybankelnök így írt a csomagról: „Először is el kellett volna kerülni, hogy szükség legyen rá; másodszor, ha már nem kerülték el, okosabban kellett volna csinálni.”
„Ezzel ugyan sok rövid távú problémát megoldottak, ám hosszabb távon helyrehozhatatlan károkat okoztak a gazdaságnak és társadalomnak.”

jjulie 2011.06.14. 07:24:29

„Egy politikai rendszert hat hónap alatt le lehet váltani, egy gazdasági rendszert hat év alatt át lehet alakítani, a társadalmihoz hatvan év kell.”

porfelhő 2011.06.14. 07:47:32

@6.Lenin:

Az a nagy probléma, hogy Te olyan vagy mint a Fidesz, állandóan visszatekintgetsz a múltba.
Csak húsz évre kellene "visszamenned" az bőven elég, ahhoz, hogy rávilágíts miért van ilyen állapotban az ország.
Mire látsz esélyt? Én arra, hogy már csak két nagy csoportja lesz a társadalomnak a szegények, és a gazdagok.
Jó neked, ha ennyire optimista ember vagy. nem vagy elkeseredve.

porfelhő 2011.06.14. 07:50:19

@6.Lenin:

Én csak annyit szeretnék már végre látni, vége az örökös hazudozásnak"
És most erre látod az esélyt??

Ezt nem mondhatod komolyan.

jjulie 2011.06.14. 07:53:37

„Egy politikai rendszert hat hónap alatt le lehet váltani, egy gazdasági rendszert hat év alatt át lehet alakítani, a társadalmihoz hatvan év kell.”

ez orbán viktor zanzásított életrajza

ha ugy 85-87 évet él, megérheti a társadalmi rendszerváltás befejezését, addíg meg elküzdöget valahogy a kádárnépe vállán, amibe beletörődött a 2002-es bukfenc után, a cserepadon 8 évig ücsörögve, és tavaly úgy emelte a magasba a kádárnépe hogy semmit sem tehetett ellene

ott a cserepadon vált felnőtté, most arra kell koncentrálnia, hogy a kádárnépe szívét ne hogy elszeresse tőle valami ifjú, aki valószínűleg itt sétálgat már közöttünk, csábításra készülődve
süti beállítások módosítása