Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
22:41

Érdekes interjút adott ma a távirati irodának Szekeres Imre. Idézem az összefoglalót: „A politikus szerint ártanak az MSZP-nek azok a szocialista politikusok, akik most a múltbeli történésekkel vagy a lehetséges jövőbeni pozíciójukkal foglalkoznak ahelyett, hogy a lehető legjobb választási eredményért dolgoznának. Az MSZP elnökhelyettese szerint a belső viták fontosak, de nem most, hanem a választások után.” Mit lehet ehhez hozzátenni? Ha az MSZP egyik vezető politikusa a kampány kellős közepén fontosnak érzi, hogy maga beszéljen a nyilvánosság előtt – befelé üzenve és ezáltal persze magát is pozícionálva - ezekről a belső konfliktusokról, akkor ott már nagyon nagy a baj.

Természetesen mindez nem ma derült ki: Mesterházy Attila miniszterelnök-jelöltté választásakor is tudni lehetett, hogy többek között éppen a párt (látszat)egységének biztosítása miatt eshetett rá a választás. Mesterházy kezét azonban ez a kényes kompromisszum egyben jó erősen meg is kötötte: ugyan szavakban változást, baloldali fordulatot ígért, valójában nem kapott, nem kaphatott mandátumot arra, hogy érdemben rendezze át a párton belüli erőteret. Kiválasztása egy időre lecsendesítette a rivalizáló csoportokat, de várható volt, hogy a választás közeledtével nyilvánosan is elkezdődik majd a hatalmi harc. S miközben az MSZP – mint párt – érdeke az lenne, hogy legalább a választásokig kitartson a néma undor időszaka, az elmúlt napokban Gyurcsány Ferenc és Szili Katalin üzengetése már a publikumnak is jelezte: robbanás közeli állapotba került a szocialista párt.

A bomba tehát ketyeg, szerintem azonban időzített: méghozzá közvetlenül a választási vereség utáni hetekre, hónapokra. Akkor kell észnél lenni mindenkinek, aki részese kíván lenni a 2010 utáni szocialista politikának, az események ugyanis – tapasztaltuk már többször - nagyon könnyen átléphetnek szereplőkön. Április után új időszámítás kezdődik a pártban, s ma még tényleg nem tudható, hogy ennek a helyzetnek kik lesznek a jó és rossz fiúi. Gyurcsány és Szili neve már elhangzott, de az idősebb generációból Kiss Péter, Kovács László és Szekeres, míg a fiatalabb korosztályból a most taktikusan háttérbe húzódó Botka László, vagy a kampányhoz arcát adó Mesterházy sem esélytelen bármelyik szerepre. Ahogy az is elképzelhető, hogy a kormányzati kudarcok miatt Gyurcsány, vagy az elhibázott kampányért Mesterházy ellen fordul az MSZP tagsága, pont annyira reális ma még az ellenkezője is, az, hogy valamelyiküket vállukra emeli és megváltóként kezeli a következő kongresszus. Mint ahogy a párt hosszabb belső válsága, esetleg agóniája is a forgatókönyvek között szerepel – ha ez bekövetkezik, annak egy komoly nyertese biztos lenne: a kormányzó Fidesz (ugyanakkor Orbán Viktor pártja akár segíthet is abban, hogy hamar rendezze a sorait az MSZP: ha az első hónapok erős konfliktusokat hoznak, az ostromlott várban hamar dönteniük kell a szocialistáknak az irányításról).

Egy lehetőség van, amiről már sokszor és sokan beszéltek, és ami eddig mégsem következett be, s amit most sem tartok valószínűnek: ez pedig az MSZP szakadása. A pártban egészen különböző irányzatok élnek együtt, s mára a személyi ellentétek is súlyosak, ráadásul a választási vereség és a nyomában óhatatlanul elinduló bűnbakkeresés (ne feledjük, ezt még a Fidesz sem úszta meg négy évvel ezelőtt – csak az őszödi beszéd segítette Orbánt abban, hogy elnémítsa a belső kritikusokat) minden bizonnyal tovább mélyíti az árkokat – szóval lenne ok és indok az elválásra. A korábbi tapasztalatok, a magyar pártok erőforrás-centralizációja és az MSZP még mindig létező erős szervezeti háttere miatt azonban azt várom, hogy a harc először és lényegében a párt elfoglalásáról szól majd. Lehet, hogy a küzdelemben alul maradók később más utakat keresnek, de egy ilyen csatában – márpedig abban biztos vagyok, hogy egészen komoly erők mozdulnak meg – még a győztes is súlyos veszteségeket szenved, nem beszélve a valóban vesztesről.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr611804387

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szekeres kopiimázsvideó 2010.03.03. 00:42:15

A piroslapon is bemutatott Magyarország sikereiről készült imázs film stílusában, készült egy újabb kisfilm. Alsó-Jászság a fejődő régió címmel. Képben, zenében hasonló filmben azonban feltűnik Szekeres Imre a körzet képviselője.  

Trackback: Fletó száll a dallal 2010.03.03. 00:18:05

A napokban került fel ez a videó Youtube-ra. Ferenc legszebb pillanatait örökíti meg. Szerintem tíz pontos a videó alatt a zene! Több karaktert nem érdemel, tehát kocsmában a tv felhangosít hátér zaj lezár ÉS:    

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

török gábor 2010.03.03. 14:58:56

Ajánlom mindenkinek a figyelmébe Kurtán Sándor kollégám gyűjtését, nagyon érdekes és tanulságos:

kurtansandor.blog.hu/2010/03/03/az_orszaggyulesi_valasztasok_jeloltallitasanak_allasa_2010_03_02

dzsaszper 2010.03.03. 15:02:50

@hoplita: tényleg nem jellemző a csoportos elkövetés és az emberekre támadás a magyar oldalon. Kevésbé felktűnő, vagyon elleni bűncselekmények ott is jelen vannak (megélhetési bűnözés).

Remélem észrevetted, hogy sosem mondtam viszont, hogy az etnikai hovatartozás enyhítő körülmény lenne. Sőt, szerintem következetes jogra és következetes igazságszolgáltatásra van szükség, már csak pedagógiai célból is.

Viszont abban biztos vagyok, hogy nem csak kezelni kell a problémát, hanem a mélyére menni és megelőzni is. Ha pusztán igazságosztással kezeljük, az egyrészt elrettent, másrészt a keserűséget fogja növelni. Az pedig később robbanhat.

Szükség lenne arra, hogy a kúltúráink közeledjenek. Pár éve nyáron Kárpátalján voltam cigány gyerekeket táboroztatni. (Egyházi szervezés, hogy a libsi mellé még ezt is mellétegyem ;) ). Egész máshogy működnek, amiből volna mit tanulni, és természetesen van ahol nekik volna mit tanulni. Egy példa, amiben mindkettő megvan: Sosem láttam még 9 éves gyerekeket úgy kiállni a kisebb testvéreik mellett, mint köztük. Más kérdés, hogy nem hagytuk, hogy a 9 éves fiúk fizikai erejükkel döntsék el a kistestvéreik vitáját...

Norris74 2010.03.03. 15:03:04

@hoplita: Nem is tudom....hablatyolásnak inkább azt nevezném, amit Vona előad.
Feltettek neki egy kérdést, amire illik válaszolni. Ha nem akar válaszolni, akkor annak is megvan a mikéntje, hogyanja, amit egy értelmes ember - és ehhez még politikusnak sem kell lenni - képes előadni.
Ha annyit mondd, hogy ez az ügy jelenleg folyamatban van, az erkölcsi felvetéseivel egyetértek, de addig nem szeretnék nyilatkozni róla, amíg nem derült ki minden részlet. Pont.
Ehelyett semmiben veszi a kérdezőt, hülyének nézi és elkezd a földkérdésről süketelni. Az újságírónak, amúgy jó "Kálmán Olgásan" szanaszét kellett volna szednie, és addig feltenni a kérdést, amíg nem válaszol. Ha tovább süketel, ezzel csak magáról állított volna ki szegénységi bizonyítványt, mint ahogy így is kiállított. Aki politikus akar lenni, viselkedjen politikusként, nem pedig frusztrált bölcsészként. És ez igaz mindegyik politikai oldalra is!

Periksz 2010.03.03. 15:06:02

@török gábor: Látványos gyüjtés. Úriember biztosra nem fogad, így arra sem, hogy az MDF vonala március 18-án mondjuk 150-ig emelkedik meredeken. Merthogy kapnak majd KC-t, de csak annyit, hogy 5% alatt maradjanak.

dzsaszper 2010.03.03. 15:06:23

@hoplita: ezt kifejtenéd egy kicsit bővebben?

groggil 2010.03.03. 15:07:12

Hogy cigányügyben a két "álláspontot" összehozzuk, javaslat: válasszuk ketté a cigányságot:

-integrálódni akaró, ezt a többség felé jelző csoport (1)
-integrálódni nem akaró...és ezt szintén jelző csoport (2)

Az, hogy vki. az 1-be tartozik, már azzal bizonyítja, hogy pl.:
-nem terrorizálja a többséget
-nem agresszív..a környezete elmondása szerint..ezt úgyis mindenki fogja tudni
-dolgozni akar, keres munkát, munkalehetőséget, de lagalábbis pozitívan viszonyul a kérdéshez
-rendben tartja környezetét...

1: minden segítséget ezerrel megadni (anyagi értelemben, esélyteremtés, tanfolyamok, átképzés, anyámkínja, stb....)

2: nem kő-, hanem sziklakeményen büntetni (3csapás minden bűncselekményre, vidéki rendőrség /mindegy,mi a neve/, laktanya a telep közepén, okozott károk behajtása utolsó fillérig, nulla támogatás a kriminalizálódás miatt, gyerekek elvétele a kriminalizálódás miatt, táborszerű börtön (Usa, Tent City) stb., stb.)

A népesedési tendenciákat figyelembe véve úgyis kb. csak ennyire lesz reális esély...a 2-at egyszerűen nem lesz erőforrás kezelni...inkább az 1.-től nem kellenne elvonni a -talán- hasznosuló forrásokat. Nagyjából ennyi a Jobbik programja is...kb.

Másik: ezt tényleg nem értem: az Mszp mögött álló -ha más nem, pénzoligarcha...akiknek keményen zsebre megy a bukás- nem jelezték már kb. 2006táján a vezetésnek, hogy lépjenek a cigányok tökére, mert ebből gigabukó lesz....mert cigány sem fog rátok szavazni, de magyar sem...
..vagy akár helyi polgármesterek nem jelezték: gigabukó lesz, ha így pátyolgatjátok a cigánybűnözőket!!
Létezik ilyen, hogy egy párt ennyire szembemenjen az érdekeivel? Lehet ezt racionálisan magyarázni? Vagy a 21.sz. egyik legnagyobb irracionalitásával állunk szemben?
Erre esetleg személyes tapasztalata van vkinek?...Mondjuk mszp-s önkorm.-i képviselő írhatna anonim módon erről, hogy látják a végeken...

radala 2010.03.03. 15:08:54

@hoplita: OK meg kéne néznem az egészet, de most nem fogom. Az a vágott rész valóban kiábrándító. Nem sokat tudok Vonáról (semmit) egy indexes cikkre emlékszem ott nagyon nem volt meggyőző.
index.hu/belfold/2009/06/30/amit_latunk_az_szervezett_provokacio/

Norris74 2010.03.03. 15:09:51

@hoplita: A riporterek képességeit most nem elemezném, mert az nem tárgya. A nőci tényleg belement egy olyanba, amibe nem lehetett volna, ugyanis a beszélgetésnek nem az a célja, hogy a riporter véleményét megtudjuk, hanem az, hogy a riportalanyét. Az, hogy ezt nem tudta kivédeni, legyen az ő baja.

Viszont ha feltesznek valakinek egy egyértelmű kérdést, akkor arra vagy adjon egyértelmű választ, vagy keressen olyan elfogadható kibúvót, amely feloldja ezt, de ez amit Vona művel ez tarthatatlan és szörnyű. Arról sipákol, hogy bezzeg a Jobbikot nem hívják eleget a médiába. Hát könyörgöm, ha ilyen paraszt a sítlusa, akkor még meg is van lepődve ezen? Ilyen embereket én sem hívnék.

radala 2010.03.03. 15:14:35

@nyo: Ok meghallgattam korrekt. Teljesen jó a válasz. Talán Szíjjártózni nem kéne, mert azt nem szeretem. A mezőgazdasági föiskolai végzettséget a földvásárláshoz viszont támogatom.

Idet 2010.03.03. 15:16:31

@dzsaszper: Ó, részben irigyellek, részben minden részvétem!

papika 2010.03.03. 15:21:39

@Norris74:
Tévedésben vagy.
Budapest, a kerületi önkormányzatok többsége, olyan nagyvárosok, mint Miskolc, Szeged, Szombathely szocialista vezetésűek.
De amik nem azok, azokban is a képviselőtestület 35-40%-a szocialista, a megyei önkormányzati testületekben szintén. Ez ezres nagyságrendű ember egzisztenciája.
Ha meg darabra méred az önkormányzatokat, akkor szintén tévedésben vagy, mert a többség, a falusi önkormányzatok szinte mindegyike független.

theofil 2010.03.03. 15:26:55

hvg.hu/itthon/20100303_nezopont_intezet_kozvelemeny_kutatas?s=hk

Csak a miniszterelnöki/miniszterelnökjelölti beszédek miatt hoztam a linket.

Bajnai a második Orbán mögött.

johneurope 2010.03.03. 15:27:37

Hivatalos:
A Jobbiknak kigyűlt mind a 176 választókerületben a 750db kopogtatócédulája!
:)
Szebb Jövőt!

panelburzsuj 2010.03.03. 15:29:35

@groggil:

Ügyesen kezded: válasszuk ketté.

Így nem kell azzal a cigánnyal foglalkoznod, aki nem töri magát az "integrációval", de nem is bűnöző, hanem egyszerűen csak sodródik arra, amerre a napi látóköre engedi.

(Figyelmedbe ajánlom, hogy egy családban 6-8-10 ember (felnőtt, kamasz, gyerek) ugyanennyifelé húzhat. Még cigányéknál is. Ám ha megpróbálod őket "kettéválasztani" ilyen módon, rögtön egységbe forrnak - ellened. És a "többség" ellen is, ha te a többség nevében szeded szét a családot.)

groggil 2010.03.03. 15:39:42

@panelburzsuj:

Rövidesen nem lesz több reális lehetőség...így legalább új alapokon el lehetne kezdeni az 1.csoport beintegrálását...
egyébként még 20év, és az élet úgyis megoldja az általad kifogásolt "szedjük kettét"
-egyrészt szegregációval (spontán vagy tudatos..végeredmény szempontból: mindegy; senki sem akar úgy járni, mint a 92éves ózdi néni utolsó magyarként Hétesen..az több, mint jelképértékű volt)...
-másrészt: szerinted hány %-al fog nőni a börtönnépesség, ha belegondolunk, hogy felnő több százezer -ma még- 0-10éves korú gyerek???

Ismétlem: az élet elhozza a "válasszuk kettét"...a kérdés nem ez...a kérdés az, hogy ebből ki tudjuk e menteni az 1. csoportot...

groggil 2010.03.03. 15:49:33

@panelburzsuj:

Mivel tragikusak a népesedési tendenciák..és erőforrásaink is egyre csak szűkülnek ezért az általad kifogásolt "válasszuk kettét" úgyis megoldja az élet 20éven belül:

-szegregáció (spontán vagy direkt...végeredményt tekintve ugyanaz...senki sem akar majd úgy járni, mint a 92éves Ózd-Hétesen lakó néni...utolsó magyar..agyonverték...több, mint szimbolikus) úgyis végbemegy...

-de úgyis végbemegy, ha csak arra gondolsz, hogy: a maihoz képest hány %-al fog nőni a börtönnépesség, ha a -ma még csak- 0-10x éves cigánygyerek-tömeg felnő? Itt nincs család-szétszakítás??

Nem értem, miért nem lehetne pl. bűnöző szülőktől elvenni a kölköket? Lázad? ...karhatalom leveri, mint Szlovákiában..
Tehát: nem az a kérdés, hogy végbemegy e a "válasszuk ketté", hanem az, hogy ebből kimenthető e az 1.csoport.

groggil 2010.03.03. 15:50:35

...azért írtam meg 2x, mert az első -olybá tűnt-, hogy elszállt...

groggil 2010.03.03. 16:00:51

Egyébként, Panelburzsuj, senki nem gátol meg abban ,hogy tégy egy komplex javaslatot te is..én tettem..de olyat, ami az eljövendő realitások talaján mozog...
Te hogy kezelnél egy 20-30éves távlatban is elképesztő méretűre duzzadó agresszív alapállású populációt egy olyan elöregedő társadalmon belül, ahol azok nyugdíja és szociális biztonsága is inogni látszik, akik ledolgoztak 40évet?

papika 2010.03.03. 16:08:25

Itt az egység újabb jele:

index.hu/belfold/2010/valasztas/verseny_van_hunvald_helyenek_utodlasaert_az_mszp-ben/

Ez már kezd MDF-esedni. A kerületi szerv hoz egy döntést, amit a vesztes nem ismer el.

abandi 2010.03.03. 17:23:38

A maszop és tsai. előbb inkább egy kis polgárháborús veszély miatt...elhlasztják a népmesét.

radala 2010.03.03. 17:23:42

@török gábor: Ezt nem hiszem el. Ha ez így van, akkor minden elismerésem a Jobbiké. Az szdsz-t (saját magukon kívül) a Jobbik csinálta ki, azzal, hogy azok a szerencsétlenek az ö elutasítottságukra építették a kampányukat. Ez még nem olyan nagy tett.
Az viszont, hogy kopogtatót nem lehet hamisítani egyértelműen a Jobbik érdeme. Hihetetlen ha ezt a két skalpot begyűjtötték.

Treuga Mei 2010.03.03. 17:27:48

@török gábor: Nem, kedves TG, nem csoda lenne... hacsak nem nevezik át az egyik nagy pártot addig Csodának...
@theofil: Ha már don Alexandro Pintér nincs kéznél, bár az igaz, ezek sem semmik!
Na, menek ajánlószelvényeket leadni, további jó éjt, Sajókáim!

kisa 2010.03.03. 17:30:14

Kedves Gábor, beülsz Szántó és Zelinka mellé? (Tévedés ne essék, semmi bajom velük, csaképpen más műfaj. A Süveges jó lesz szvsz)
index.hu/kultur/media/2010/03/03/levaltottak_krizso_szilviat/

török gábor 2010.03.03. 17:39:23

@kisa: nem, bár mindkettőjük mellé szívesen leülnék bárhol. Giró-Szász Andrással mi az "elemzői asztalnál" leszünk.

török gábor 2010.03.03. 17:44:28

@török gábor: ráadásul a cikk megtévesztő, Dávid és Ildikó nem a műsort vezetik, hanem az adatokat ismertetik majd.

radala 2010.03.03. 17:45:20

@török gábor: Kedves Gábor, ha azt vesszük, hogy Giró-Szász tudjukki, akkor ebből nem következik-e, hogy te is tudjukkivagy. Azaz Giró-Szász politikai elkötelezettsége nem kisebb Navracsicsénál vagy Stumpf-énál, sőt az elfogultsága okán olyan is előfordul vele, hogy baromságot mond (konkrétan nem tudta, hogy mikor lehet föloszlatni a parlamentet, elhomályosította az éleslátását a wishful thinking) ).
Szóval nem következik-e abból ha te vagy a párja, hogy akkor a közszolgálatiság jegyében te meg vagy az Ágh Attila?
Én nem gondolom, hogy így van, de azért van abban logika, amit mondok, no.

mrs. white 2010.03.03. 17:46:55

A maszop-nak már régen megkellett volna újulni. Nem tették, most sem fogják. A régi öregek remekül elvannak, most egy kicsit kevesebb lesz a konc, de már ilyen idősen nem szívesen változtat az ember. Ráadásul pont a fiatalítás a hiteles még nem korrumpálodott emberek jelentenék a megoldást. Azonban sem hiteles, sem fiatal ember ma nem nagyon található közöttük. Megkell nézni a szavazó bázisukat. Kb ugyanilyen merítési arányuk a politikusok között.
Nem lesz robbanás, hanem lassu agonizálás.

Robbanást egyetlen dolog válthatna ki, ha mélyen a közvéleménykutatások alatt végeznének. A kb 15%-os vereséget bekalkulálták. Ha fölötte lesznek akkor boldogok, ha alatta akkor kicsit szomorúak de sebaj.
Egy 10% alatti eredménynél már egymás torkának ugranának, abból már lehet akármi, pártszakadás földindulás.
Ennek szerintem igen kicsi az esélye mert akkor mindkét baloldali "utódpártnak" átkellene ugrani az 5%-ot. Ilyen szempontból az mdf és Lmp lehet a maszop sírásója.
Viszont ha ezek a pártok bekerülnek 4 év alatt felzabálják a maszopot mert, ugyanazon a gyékényen árulnának, de ők ha nagy hibát nem követnek el akkor erősődnének az mszp pedig elbucsúzhatna jó időre a váltópárt gondolatától.
Az megint más kérdés, hogy ha ilyen veszély lenne akkor az lmp aktivistáknál plasztik bombát találna a titkosszolgálat és a magyarok zöldnyilai szervezet is hirtelen mkegalakulna akit egy nyugdíjas munkásőr (aki parkőrnek jelentkezne a zöldmozgalomba) leplezne le, egy okostelefon hangfelvétellel.

török gábor 2010.03.03. 17:51:00

@radala: hát, aki ezt gondolja, azzal nehéz mit kezdeni... az EP-választáson Dessewffy Tibor mellett ültem, akkor meg én voltam Stumpf István? :) vicces, ez a logika szerintem annyira szánalmas, hogy ha ilyesmire is figyelnem kellene, akkor ki sem lépnék az ajtón (mondjuk az nem is lenne olyan rossz).

Idet 2010.03.03. 17:51:36

@radala: Én fogtam már a kezemben mind a két... lehet, hogy nem fajt. Mindenesetre, külalakjukban csakugyan az orrméretben különböztek,és a mentalitásukban. De mindkét fajta csudaszép és csudaszép volt!

radala 2010.03.03. 17:53:28

@török gábor: Még egy kérdés van a Nézöpontnak a mostanra már talán kicsit korrektebben prezentált heti fölmérése, ami nagy hülyeség, de azért ugye van. Nos hogy hat az embereke az, ha azt hallják, hogy a kedvencük nö majd csökken majd megint nö? Nincs-e ennek pozitív hozadéka? Nem mondjuk az a hatása, hogy a szimpatizánsokkal elhiteti, hogy az eredmény óráról órára más lehet (pedig a valóságban csak a mérési eredmény más óráról órára). Azaz nem az e csak a célja a Nézöpontnak (azon kívül, hogy hetente pörögjön a neve), hogy ezzel a technikával szuperül mozgósíthatók a Fideszfanok?

radala 2010.03.03. 17:56:59

@török gábor: Ok értem. Őszintén kérdeztem, nem provakatíve. Megdöbbentően népszerű vagy kétségtelen, hogy az emberekben elemi igény van legalább a távolságtartás igényének igényére. Már ha ezt lehet érteni. Ez egy bók volt.

radala 2010.03.03. 17:57:54

@Idet: Akkor ez a szépség lehet a különbség a szocik meg a sünök között:-)

török gábor 2010.03.03. 18:01:19

@radala: mondok egy még jobbat. miután akár a Jobbik is lehet a második erő, egy kedves olvasóm az előbb levélben az írta nekem, hogy már ért mindent: "a fideszes Giró-Szász mellett maga lesz a jobbikos elemző". Többszörösen lelepleztek :)

radala 2010.03.03. 18:01:38

@török gábor: baromi jó. Dobhatom ki a sajátomat:-)

török gábor 2010.03.03. 18:03:22

A Magyar Demokrata Fórum ezúton tájékoztatja az ATV.hu – t, valamint az oldalnak név nélkül nyilatkozó, magát „fórumos politikusnak” nevező forrást, hogy az MDF minden megyében és Budapesten hamarosan területi listát fog állítani.

A megjelent információ egyetlen igazságtartalma, hogy a fővárosban valóban a vártnál nehezebben halad az ajánlószelvények gyűjtése. Miután azonban egyes pártok szinte sáskahadként tarolták le Budapestet, ezen józan ésszel nincs mit csodálkozni. Ugyanakkor a cédula-gyűjtési időszak félidejében járunk, így bő két héttel a leadási határidő előtt felesleges bárkinek is kongatnia a vészharangot. Bokros Lajos és az MDF természetesen március 19-ig továbbra is várja mindazok ajánlószelvényét, akik támogatják az egyenes beszédre és a reformokra épülő politikát.

(Kerék-Bárczy Szabolcs – MDF-szóvivő – MTI)

radala 2010.03.03. 18:03:45

@török gábor: OK kezdem érteni, hogy miért nem faktor a "partner".
Félreértések elkerülése végett nekem semmi bajom Giró-Szásszal. Például nagyon jóképű:-) (okos is).

radala 2010.03.03. 18:04:45

@török gábor: szóval az elsö hír az igaz:-)

mrs. white 2010.03.03. 18:39:07

Kedves Gábor!

Van valami racionális magyarázata annak, hogy az mdf éppen budapesten nem tudja összakalapálni a kopogatót?

Pont ott ahol a kiábrándult baloldali volt mszp és szadesz tömegek várják, hogy kedvükre való párt megjelenjen. Az ember azt gondolta volna itt lesz a legkönnyebb össeszedni, sokkal inkább mint borsodban például.
Elvileg itt a jobbik nem erős az lmp sem szárnyal a kopogtatókkal, a fidesznek a népi urbanus ellentét miatt sosem Bp lesz az erős bástálya.
Elképzelhető hogy itt van a legtöbb bizonytalan szavazó, vagy mszp-s aki utolsó pillanatban aktiválja magát?

abandi 2010.03.03. 18:39:53

@török gábor:
Nekem semmi gondom a "független" szakértőkkel a választási műsorban.
A tudjukkikkel sem foglalkozom.
Ellenben garantálom:
Ha a "törökgáborelemez" jut szóhoz, akkor figyelek és nem iszom!

jvizkeleti · http://mandiner.blog.hu/ 2010.03.03. 18:46:41

Hát igen, marxisták, "gender"-es, feministás, esélyegyenlőséges, "open society"-s szocdemek, és balliberális kapitalisták egy pártban. És még ez leöntve egy nagy adag mutyival és érdekemberek hadával kiszínezve. Itt lehet nagy csatákra számítani mind retorikai elemek terén, mind a felnyomott bűnözők terén. Ki kinek a kijét védi be vagy nyírja ki. :-)

[nev] (törölt) 2010.03.03. 18:59:30

@radala:
civilizált országban minden komoly belpol elemző balos, külpol elemzők meg jobbosak. független az tud maradni, aki mindkettőhöz nagyon ért. ez ilyen egyszerű.

tlac 2010.03.03. 19:02:05

@török gábor: Mikor robban az MDF-bomba?

papika 2010.03.03. 19:03:19

Gráf is nagyon kíváncsi lett, újraalakul a baranyai csapat?

www.mno.hu/portal/698641

török gábor 2010.03.03. 19:18:37

Ma sok érdekes mondat hangzik el:

"Biztosan nem lépnek vissza az MSZP jelöltjei a választás második fordulójában a Fidesz javára - mondta Mesterházy Attila szerdán, egy lakossági fórumon, Gyálon."

mrs. white 2010.03.03. 19:30:17

@tlac: Már robbant. Gyakorló gránát volt.

Arp1 2010.03.03. 19:31:56

Az MSZP uralásában annak is szerepe van, hogy ki (kik) a pénzemberek. Pénzeli Gyurcsány a havi 100millájából az MSZP-t? Ha nem is, akkor is nagy pénz-érdekek vannak játékban. Tulajdonképpen csak egy dologra jó az MSZP, meggátolja, hogy egy tiszta ballib párt alakuljon.

Kenwyn 2010.03.03. 19:37:36

@török gábor:

Tényleg, Gábor Te tudsz olyan ismert elemzőt aki Jobbik szimpatizáns? Tudom, nevet nem fogsz mondani, de érdekelne,h van-e már egyátalán. :)

[nev] (törölt) 2010.03.03. 19:38:16

mintha elfelejtenétek, hogy a szocik ellenzéki szerepre készülnek. mindenki elmagyarázza, hogy a szocik hogyan fognak lopni. sehogy sem fognak. a fidesz fog lopni. meg azok az feudális hadurak, akik mindkét tábort pénzelik. akik a rulettasztalon a pirosra, és a feketére egyaránt tesznek.

abandi 2010.03.03. 19:41:34

@török gábor:
Maximum nem indulnak....
Én már az elsö fordulóra teszem a csókot!
A töredék szavazatok miatt.

Rombola · http://rombola.blog.hu 2010.03.03. 19:46:52

@török gábor: Nem tudom mennyire lehet hinni ennek az oldalnak. ( kinyeriavalasztast.hu)
De ha lehet, akkor a Fidesz-kormány tényleg 99%. Nem a kétharmad, csak a sima többség.
Ime a szimulációm és ehhez az MSZP és a Jobbik ma elképzelhető legnagyobb támogatottságát feltételeztem:
Fidesz: 40 %
MSZP: 30 %
Jobbik: 22 %
MDF: 4 %
LMP: 4 %

Így is az jön ki, hogy:

Fidesz 206
MSZP: 115
Jobbik: 65

És ez kissé túlzó példa is az MSZP és a JOBBIK javára.

Idet 2010.03.03. 19:48:53

@tlac: Jajistenem! Hát van??

Cada 2010.03.03. 19:53:43

Gábor légyszíves irj egy hosszabb elemzést az mdf-ről

köszi

Kenwyn 2010.03.03. 19:59:11

Debreczeni idegei lassan tényleg felőrlődnek; már nekiment Tadzsikisztánnak is. :)

fidesz.hu/index.php?Cikk=146802

Kenwyn 2010.03.03. 20:00:58

@papika:

sanszos de mire? arra,h van 5 jelöltjük? LOL

mrs. white 2010.03.03. 20:07:00

Azért Szegedi Csanád is bekerülhet a heti válogatottba. Szerinte az sem kizárt hogy, a jobbik egyedül alakít kormányt. Nem csodálom a szocialista szavazók felülreprezentáltságát szavazóik közt. Ugyanugy reszketni kell mint a szociknál csak itt nem 24 millió romántól, hanem 800000 beteleptülttől.

papika 2010.03.03. 20:12:11

@Kenwyn:
Na igen, az aktivisták lustságát nem tudják mérni!

Kenwyn 2010.03.03. 20:20:57

@papika:

a világ balekjai lesznek,ha nem tudnak legalább 150 jelöltet indítani. ekkora médiafényben ennyire jutni(legalábbis eddig) ez szinte művészet.

török gábor 2010.03.03. 20:23:01

@Kenwyn: olyat ismertem, aki a MIÉP-nek dolgozott, de nem tudom, hogy onnan merre lépett tovább.

Kenwyn 2010.03.03. 20:28:00

Szerintem Horváth Csaba lehetne a majdani megújult MSZP vezére.
Szinte egyedül csak benne látok fantáziát hogy egy megújult szocilista párt valamire való vezetője lehetne. Nagyon ügyes, ravasz, minden hájjal megkent fickó. Főpolgármester-jelöltként szinte más nem is jöhetett volna szóba a szocik részéről.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.03. 20:33:04

Jézus Nagyon lemaradtam...bocs:-(((

török gábor 2010.03.03. 20:37:40

@Cada: rendben, de csak a meccs után :)

Kenwyn 2010.03.03. 20:40:24

@török gábor:

Gondolom "jobbik" irányba váltott. :)

Kíváncsi vagyok, jönnek-e majd jobbikos elemzők,illetve váltanak-e, esetleg ma még más irányultságú politológusok Vonáék felé. Bár nem úgy látom,h a politikai elemzők szélkakasok lennének,általában kitartanak a kezdeti irány mellett.
Persze mindenkinek szívügye ki mellé áll, ki a szimpatikus számára.
Viszont sajnálattal látom,h igazándiból függetlenül elemző politológus nagyon kevés van(vagy csak én nem találkozom vele a médiák világában), rajtad kívül hirtelenjében nem is nagyon tudnék más elemzőt mondani...

mrs. white 2010.03.03. 20:43:19

@Kenwyn: Szálkakas Debreceni esetleg?

szobatars 2010.03.03. 20:43:49

@hoplita: s Te redemptus vagy, vagy csak egy gyüttment??

Kenwyn 2010.03.03. 20:45:04

@Zengőtorkú Nyivákoló:

J.T. Krisztát meg előrébb tolták. Szegény csajszit a múltkor Vona rendesen helyrerakta/kioktatta a Ma Reggel-ben, nem tudott se köpni se nyelni, rendesen zavarba jött. :)
Mellesleg Vonának volt igaza szerintem.

Kenwyn 2010.03.03. 20:47:47

@mrs. white:

igen, nekem is eszembe jutott, akartam is írni,de meggondoltam magam, már csak azért is mert D.J. önmagát publicistának tartja, másrészt meg már unalmas minden alkalomra őt előrángatni a cilinderből .:)

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.03. 20:48:12

@török gábor: Aránylag jók vagyunk, de tét mecccccsen miért nem megy??

Én nézem közben ATV-n Juhász "politológust", nem semmi.-)

sárkányfő 2010.03.03. 20:51:46

Nem lehet, hogy a Fidesz csak Budapestet tarolja le? Az is épp elég ahhoz, hogy kinyiffantsa az MDF-et.

Ez a híres 2 millió kc összegyűjtése sok kritikát váltott ki, mire az volt a válasz, hogy maradt még 6 millió, az csak elég a többieknek. De azt addig senki sem forszírozta, hogy ennek milyen az országos eloszlása. Viszont ha a 2 millióból mondjuk egyet Bp-en szednek össze, akkor az már tényleg nem más, mint a kicsik szivatása, amik amúgy pont Pesten lennének erősek. Az Mszp-t és a Jobbikot nem lehet így akadályozni, de a kicsiket igen.

Persze akár így van, akár nem, sose tudjuk meg.

Kenwyn 2010.03.03. 20:57:20

@Zengőtorkú Nyivákoló:

reggel néztem Laknert az M1-en. a fickó úgy beszélt végig,h semmit nem mondott, legalábbis semmi olyat amit egy átlagosan híreket figyelő ember ne tudna. semmi értelme nem volt behívni.
mondjuk arról nem ő tehet,h csak közhelyekről kérdezték.

mrs. white 2010.03.03. 20:58:37

@ó jaj: Erre mindíg csak azt tudom mondani, hogy engem még senki nem keresett meg, de sok más ismerősömet sem.

Egy Mdf vagy Lmp szimpatizánsnak nem kötelező odaadni a fidesznek a kc-t.

Valamint ha egyfüggetlen 2 milliárdos adócsalással gyanúsított összebírja szedni, akkor talán egy rendszerváltónak 20 év ismertségével illene.

kisa 2010.03.03. 21:03:53

@török gábor: köszönöm,megnyugodtam. :-)

Orbán Diktor (törölt) 2010.03.03. 21:09:28

@hoplita: "most már megteheti, hogy egyszerűen leszarja, mit hablatyol a másik oldal."

Jé, még mindig itt vagy, nyilas misi?

Balt 2010.03.03. 21:21:53

index.hu/belfold/2010/valasztas/ujra_erosodott_a_fidesz/

"(...) A Nézőpont elemzése szerint az MSZP nem tudott profitálni a Fidesz átmeneti gyengélkedéséből. Az ellenzéki szavazók nem pártoltak át az MSZP-hez, csak átmenetileg elbizonytalanodtak. Az MSZP támogatottsága pedig nem nőtt, sőt, a 30-44 évesek körében a kormánypárt még a parlamenti küszöböt, az 5 százalékos támogatottságot sem éri el.

A szocialisták egyedüli erőssége a nyugdíjas korosztály, bár itt is csak minden ötödik szavazó támogatja a pártot."

Balt 2010.03.03. 21:46:49

@Peter252: "Szóval egyszerű a képlet: Gyurcsány vissza fogja venni a pártot, kb. 98% szavazataránnyal a kongresszuson lesz újra elnök és ő lesz a frakcióvezető is."

Úgy legyen!

"És folytatódik bizony az Orbán-Gyurcsány szembenállás, ki tudja hány évig még:("

Írtam már párszor: ő a személyes garancia arra, hogy az MSZP többé nem kerül hatalomra... :)

szobatars 2010.03.03. 21:53:20

@Balt: Az MSZP támogatottsága pedig nem nőtt, sőt, a 30-44 évesek körében a kormánypárt még a parlamenti küszöböt, az 5 százalékos támogatottságot sem éri el.

Az elemzés lényege: MSZP hívők, muszáj elmenni szavaznotok!

"kedvelem" ezeket a pártatlan és szakszerű felméréseket..még véletlenül sem szeretnék befolyásolni a választókat, még véletlenül sem próbálják tematizálni a közbeszédet..

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.03. 21:53:28

index.hu/belfold/2010/valasztas/a_duna_valasztja_el_a_fideszt_es_az_mszp-t/

Az MSZP szerint fair lépés volt a Fidesztől, hogy áttette a március 15-i rendezvénye helyszínét máshová. Nyakó István, az MSZP szóvivője szerint ezt a fajta előzékenységet azért indokolta, hogy mind a nyilvánosság, mind a rendőrség felé a szocialisták jelentették be előbb a maguk nagygyűlését.

Kenwyn 2010.03.03. 21:57:05

@Zengőtorkú Nyivákoló:

ja, az mszp mint szélsőséges párt. Szíjjártó mekkora egy bunkó...

kavics81 2010.03.03. 22:27:35

"Amíg a múlt nincs tisztázva addig, hogyan akarjuk képviselni a jelent?"
néhány kérdés:
Miért nem vonták még felelősségre azokat akik az egypárt-rendszer idejében csődbe vitték Magyarországot?
Miért nem vonták még felelősségre Lázár György korábbi kommunista miniszterelnököt?
Mit tett Horn Gyula ellenforradalmár 1956-ban?
Honnan volt joga az egy-párt rendszer vezetőinek a hatalomhoz és a vezetői tisztségekhez, ha nem voltak demokratikus (titkos) népszavazások?
Honnan volt joguk részt venni a privatizációban azoknak akik, az egypárt rendszer idejében állami vezetők voltak?
Ries István volt igazságügy miniszter,milyen jogon adta ki Szombathelyi Ferenc vezérezredest Jugoszláviának, ahol kivégezték?
Kádás János miért beszélte rá beismerő vallomásra Rajk Lászlót, amiért aztán kivégezték?
Kik találták ki és irányították a recski-tábort, és miért nincsenek ennek jogkövetkezményei egy jogállamban?

kavics81 2010.03.03. 22:33:32

@Kenwyn: @Rombola: A Jobbik az egyetlen magyar párt. A többi mind csak gitt-egylet.

ati27 2010.03.03. 22:44:43

No megnéztem a Vona Gábor interjút. Azt kell hogy mondjam A kivágott (és nem megvágott) változatnál is gyengébb.. Mert ugye a vágott változat végéről még lemaradt pár mondat, ami még gázabbá teszi a helyzetet: Mer a Szijjártó Pétertől sem kérdezték eztet meg.. Esküszöm mint az oviban amikor rajtakapják Pistikét aki aztán azzal takarózik: de a Janika is ezt csinálja.. Egy mondjuk igaz.. Vonánál csak a szőke csaj volt gázabb.. Igaz abbol 12 pont egy tucat.. De azé Gábor csak egy országosan ismert valaki, aki talán még miniszterelnök jelölt is. MEg kell hogy állapítsam, igaza van, hogy keveset szerepel a médiában. Talán ez is a szerencséje. :) Mert gyorsan erodálná a szavazóbázist.. :) Jobb is hogy nem kell kiállni tv vitára. Viktor, de még Ibolya is pillanatok alatt zsebretenné :) Sőt, fáj leírni, de talán Mesterházy is.. Sűrgősen meg kéne keresniük Csurkát, és őt szerpeltetni a médiába, mint szóvivőt.. :)

hulyeinformatikus 2010.03.03. 23:02:02

érdekes@török gábor:

Ezt LMP-s srácok csinálták, egy maroknyi ember tudhat róla.
Kíváncsi vagyok, hogy Te honnan... :-)

szikjáró 2010.03.04. 04:29:58

@groggil:

www.youtube.com/watch?v=GuT9Atag7fE

hatásvadász, profi, elgondolkodtató, kicsit öncélú

@Arp1 2010.03.03. 19:31:56
Miért ne lehetne másik ballib párt az MSZP mellett, a Fidesz mellett is ott a Jobbik, és gurul a szekerük, nem is akárhogy.

amúgy a Vona-interjú meg nem akkora gáz. egyszer jut képernyőre, kampányidőszakban, tiszta sor, hogy nem hülyeségekre/provokációra akar felelgetni, hanem lehetőségeihez képest kihasználja az időt. útelgázagózáshoz ért a pártja.
:)

na most ezt elküldöm még egyszer, mert az előző internal server error-t kapott. ha kétszer kerül ki, bocsánatot kérek, ha egyszer sem, akkor gratula a cenzúrához, nem is gyanakodtam.

radala 2010.03.04. 08:32:17

@[nev]: Szia. Szerintem ez teljesen hülyeség, amit írsz,vagy mondjuk nem hülyeség csak nem hiszem, hogy bármi alátámasztaná. Szerintem inkább az igaz, hogy minden civilizált ember baloldali:-)
És minden civilizált ember külpolitikai kérdésekben jobboldali:-)
Szerintem Mo egy teljesen civilizált ország.

László56 2010.03.04. 08:36:48

@kavics81: Ugyan nem tudom hogy kitől idéztél, de ez az idézet fején találta a szöget.
"Amíg a múlt nincs tisztázva addig, hogyan akarjuk képviselni a jelent?"

Az egyik legfontosabb, kérdés amitől a kommunistáink úgy félnek, mint az ördög a szentelvíztől. Ugyanakkor a közelmúltunk feldolgozása nélkül, nincs társadalmi előrehaladás. Erre a legjobb példa a németek törekvése a közeli történelmük feldolgozására. Hogy az milyen társadalmi eredményt hozott azt már nem kell bemutatni. Mindez ellentétben a kommunistáink történelem hamisításával és újabb történelmünk titkosításával. Hogy az milyen társadalmi eredményt hozott pont a napokban láthatjuk a legjobban. De hát az is ismert hogy a kommunistáknál primitívebb ember nem létezik. A hozzátanulást még hírből sem ismerik. Ebből ered a népbutító rendszerük is.

Röviden a további kérdéseidre.

Miért nem vonták még felelősségre azokat akik az egypárt-rendszer idejében csődbe vitték Magyarországot?
Válasz.
Mert ugyanazon a kommunistáktól hogyan is lehet elvárni hogy saját magukat felelősségre vonják.

Miért nem vonták még felelősségre Lázár György korábbi kommunista miniszterelnököt?
Válasz.
Saját emberüket miért vonnák felelősségre ?

Mit tett Horn Gyula ellenforradalmár 1956-ban?
Válasz.
Horn Gyula mint ellenforradalmár semmit sem tett, mert nem ellenforradalmár volt. Hanem pont az ellenkezője. Az ellenforradalmat leverő pufajkásokhoz tartozott. És a legfontosabb. Az ellenforradalom az forradalom volt. Ez is a történelemhamisítás mintapéldánya.

Honnan volt joga az egy-párt rendszer vezetőinek a hatalomhoz és a vezetői tisztségekhez, ha nem voltak demokratikus (titkos) népszavazások?
Válasz
A kommunista elmélet az erősebb jogára alapult. Ezért nem is ismer olyat hogy demokratikus. Szintén a napjainkban látható a legjobban hogy ezt a szót csak divatszónak tartja és úgy is kezeli.

Honnan volt joguk részt venni a privatizációban azoknak akik, az egypárt rendszer idejében állami vezetők voltak?
Válasz.

Ez az a jog onnan vezethető le hogy más nem volt. Honnan is lett volna mikor hazánkban még soha nem volt demokratizmus. Az évtizedek kommunista uralma után, ki lett irtva az értelmiség és proletárokkal helyettesítették. Ezáltal csak azokkal lehetett próbálkozni akik helyben volta. Hiszen a népet nem lehet lecserélni.

Ries István volt igazságügy miniszter,milyen jogon adta ki Szombathelyi Ferenc vezérezredest Jugoszláviának, ahol kivégezték?
Válasz.
A kommunisták politikai döntései nem jogrendszer alapján történtek hanem politikai érdekek alapján. Ez volt a politikai érdekük.

Kádár János miért beszélte rá beismerő vallomásra Rajk Lászlót, amiért aztán kivégezték?
Válasz.

Nem Kádár János beszélte Rajkot, hanem a kínzótisztjei. Ezeknek a módszerei ma már megtekinthetők. Egy bűnbakra szükség volt a kommunista uralom és a szovjet kiszolgálásának a megtartására.

Kik találták ki és irányították a recski-tábort, és miért nincsenek ennek jogkövetkezményei egy jogállamban?
Válasz.

Egy politikai döntés volt. Politikai döntéseknek ritkán vannak jogi következményeik. Ezt használják ki a kommunistáink a mai napig. Ez abból is adódik hogy politikai problémákat csak politikai úton lehet megoldani. Jogi megoldás nem létezik. Arról nem is beszélve hogy hazánk csak útban van a jogállam felé. Ezáltal jogállamról beszélni kicsit túlzás lenne.

dzsaszper 2010.03.04. 10:05:45

@török gábor:
reakció a Kerék-Bárczy idézetre:
most már az MDF szóvívője sem nézi felnőttnek a választókat. Hogy ennyire ne legyenek demokraták, az még engem is meglep.

dzsaszper 2010.03.04. 10:33:05

@hulyeinformatikus: szerepelt az egyik bejegyzésnél kommentben is. Pár napja.

szikjáró 2010.03.04. 12:34:58

@dzsaszper: a facebookos MDF-oldalon, még az elmúlt napokban sem lehetett kommentelni semmilyen híradást.
Nagyon kétoldalú eljárás ugye? ;)

[nev] (törölt) 2010.03.04. 19:01:22

@radala:
szerintem az túlzás, hogy minden civilizált ember belpol kérdésekben balos, és külpol kérdésekben jobbos.

egy háborúban elég sok ember sajnálja az ártatlan áldozatokat a nem szövetséges (ellenséges) oldalon is. és az ugye nyilván ez az embertömeg civilizált. de komoly külpol elemző nem sajnálkozik felette. hanem ultrajobbos. úgy van vele, hogy az ellenségnek is nyilván van egy ultrajobbos elemzője, és akkor majd csak béke lesz.

viszont komoly belpol elemző nem ír olyat, hogy a cigányok irtsák csak egymást, annál kevesebb baj lesz a faluban. viszont könnyen lehet, hogy civilizált emberek pontosan ezt gondolják.

nem állítom, hogy nincs jobbos belpol elemzés, és balos külpol, de azt állítom, hogy az mind komolytalan. a független elemző meg az, aki a külpolhoz, és a belpolhoz egyaránt ért, és képes az oldalakat váltogatni.

én egyébként az összes ismert (tévés) politkus arc közül bethlenben, és aczél endrében láttam, hogy képesek ezt váltogatni. meg talán kepesben. bár ő kevéssé volt politikus. aztán aczél külpolban igyekezett függetlenedni, bethlen meg belpolban. és onnantól kezdve az elemzéseket megette a fene. ugyanis vagy a nyilvánvalót állítják, vagy nyilvánvalóan manipulálni akarnak csak.

de ugye ebből jön ki az, hogy a jobbos sajtónak a belpol rovatai borzalmasak, de külpol rendszerint színvonalasak, és megfordítva.
süti beállítások módosítása