Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
15:17

A szocialisták mai kongresszusa kilencven százalékos többséggel miniszterelnök-jelöltnek választotta Mesterházy Attilát. Nem volt könnyű az MSZP honlapján interneten keresztül követni a jelölt első beszédét, mert hol a hang ment el, hol pedig a kép, összességében mégis érdemes volt kitartóan nyomogatni a frissítés gombot, ugyanis érdekes dolgok hangzottak el.

Mesterházynak amúgy egy olyan kongresszus előtt kellett lelkes mondatokkal beférkőznie az esti híradásokba, amelyre a legjobb jelző talán az apatikus. Bármit is mondott, a küldöttek részéről ugyanaz a hangulattalan, legfeljebb udvariasnak nevezhető taps fogadta. Ha nem egy választási vereségre készülő párt lenne az MSZP, akár azt is gondolhatnánk, hogy a beszéd tartalma miatt voltak ennyire visszafogottak a szocialisták. Szerintem ugyan nem erről van szó, pedig lehetne. Mesterházy ugyanis néhány dologban kifejezetten keményen támadta a korábbi irányvonalat, elsősorban – kimondatlanul – Gyurcsány Ferenc politikáját. Változtassunk a szótárunkon; nem a gazdagok pártja az MSZP; erős államra van szükség; szegénység legyőzése a cél; államnak szerepet kell vállalnia az egészségügyben és az oktatásban; mindannyiunknak fáj Trianon – csak néhány jellemző kijelentés a beszédből, amelyek mind-mind szembefordulást jelentenek a korábbi politikával.

Ha elfogadjuk, amit állítok, hogy Mesterházy beszédében valamilyen új politikát kívánt meghirdetni, akkor legalább három fontos kérdés adódik ebből: (1) hogyan lehetne jellemezni ezt az irányt? (2) mennyire lehet komolyan venni a fordulat szándékát? (3) van-e esély arra, hogy az MSZP politikája megváltozzon?

Gyurcsánynak több „ideológiai” korszaka is volt miniszterelnökként - s egyben tekintve kormányfői időszakát, inkább az eklektika volt rá jellemző - alapvetően azonban egy blairistának, harmadik utasnak nevezett baloldaliság hívének tűnt. Politikájában a klasszikus szociáldemokrata értékrendhez képest lényegesen liberálisabb és piacpártibb, valamint kevésbé nemzeti jellegű megoldások domináltak, bár kétségtelen, hogy szavakban időnként másról is beszélt. Mesterházy hozzá képest mintha a régi, klasszikus baloldal szótárát használná, erre utalhatnak a célcsoportokra vagy a nemzeti témákra vonatkozó kijelentések. Összességében a miniszterelnök-jelölt szándéka bizonyára az lehetett, hogy egy észrevehető baloldali fordulatot hajtson végre, olyat, amely az MSZP politikájából eddig hiányzó elemeket állítja középpontba.

Miután az elemzőknek nincs módszerük arra, hogy a politikusok szándékainak őszinteségét vizsgálják, a második kérdésre nagyon nehéz pontos választ adni. A kommentekben bizonyára jelennek meg majd ilyen és olyan vélemények is ezzel kapcsolatban, én azonban nem vállalkoznék arra, hogy a szándékok valódiságát megítéljem. Az idő úgyis választ ad majd erre, ha eddig nem adott: ki fog derülni, hogy a miniszterelnök-jelölt szavai mennyiben jelennek meg politikai cselekvésekben. Tény ugyanakkor, hogy Mesterházy nincs egyszerű helyzetben: ha valahogy le akarja magáról kaparni a gyurcsányista bélyeget, világosan el kell határolódnia a volt miniszterelnök politikájától; ha viszont a sikeres kampányhoz elengedhetetlenül szükséges pártegységet szeretné biztosítani, nem mehet nagyon messzire a vonalhúzásban. Ez a csapdahelyzet segíthet abban, hogy a másodiknál jobb válaszunk legyen a harmadik kérdésre: Mesterházy – függetlenül attól, hogy komolyan gondolja vagy sem - megítélésem szerint most nincs abban a helyzetben, hogy radikálisan változtasson az MSZP politikáján. Más kérdés, hogy a parlamenti választás után új időszámítás következhet a baloldalon: igazán akkor dől majd el, hogy lehet-e más a szocialisták politikája.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr231592562

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A változatlanság listája avagy a selejt bosszúja 2010.01.03. 18:30:33

Megvan a vesztes csapat – az MSZP elkészítette régi embereit bebetonozó jelöltlistáját. A győztes csapaton ne változtass elvét alkalmazza a választások előtt vesztésre álló MSZP. A választmány által az országos lista első húsz helyér...

Trackback: Megújulás /törölve/ 2009.12.13. 10:48:15

Az elmúlt néhány hét mszp-s politikája nagyrészt arról szólt, hogy a párt a jövőt a megújulás jegyében képzeli el. Ezt Botox Ildikó több helyütt reklámozta is. A megújulást szem előtt tartva, miniszterelnök jelöltnek megválasztották Mesterházyt, aki an...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.12.13. 14:30:17

@ikiss68: nem mindegy?A patás majd 10 év múlva se lesz hibás semmiért! Hisz ezt már ismerjük úgy, hogy pl. "Éljen Sztálin!" vagy "Éljen Nikolei Caucescu!" summa: "Éljen Dakota Titánia fejedelme":(( Hazát váltok, komolyan fontolgatom...

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.13. 14:33:58

@török gábor: Igen, teljesen más volt az akkori, meg a mostani szoc.dem. politika, értékrend, de ennek volt egy olyan oka is, hogy: Trianon. Számos nemzeti kérdésben, köztük ebben, "politikai öngyilkosság" volt szembemenni a "hivatalos közhangulattal". Ez nem azt jelenti, hogy mindenki ugyanazt mondta, de a lényegben nem volt eltérés.

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.13. 14:42:45

@Eppúr: Honnan tudjuk, hogy mikor ki mond igazat, s azt a beszélő elhiszi-e. Az elemzőnek az a dolga, hogy a politikusok beszédeit, szövegeit elemezze, függetlenül attól, hogy mit gondol az egészről. Már csak azért is ez lehet a dolga, mert ez nyilvános, ehhez fér hozzá. Milyen elv alapján szelektáljon? A szavazófülkében szelektálhat. :) Amúgy mindegyik párt a saját érdekei alapján konstruálja a valóságot ("szövegvalóság"). Nehezen hiszem el, hogy mindenki igazat mond, sőt el is hiszi azt, amit állít. Persze a politika nemcsak diskurzusokból áll, viszont ez minden korlátozás nélkül elemezhető.

mirrmurrkandur 2009.12.13. 16:05:16

@török gábor: Nos, már régen nem írtam a blogodra, de most úgy érzem, hogy annak az egyre inkább személyeskedő jellege miatt nem állhatom meg.

Elnézését kérem előre is minden kedves bloggernek, hogy nem idézem őket név szerint, de az talán -remélem, megértitek- egy kissé sokáig tartana.

Először is örömmel tölt el, hogy egyátalán létezik egy ilyen blog, annak ellenére, hogy a tisztelt érdeklődő -ha akarja- számtalan fórumon hozzászólhat a politika aktuális fejleményeihez.
Azonban talán ezegy kicsit mégiscsak más.
Itt egy "szakértőtől" lehet elemzéseket olvasni, ezt követően pedig arról véleményt lehet alkotni.
Kedves Gábor, nem hiszem, hogy bárki komolyan megkérdőjelezné a Te hozzáértésedet, már csak az eddigi tanulmányi és tudományos lajstromod ismeretében sem.
Régóta figyelemmel kísérem a munkádat -a tiedet is- és azt kell mondjam, hogy generációd egyik legszínvonalasabb, és legegyenletesebb teljesítményét nyújtod.
Ez persze nem jelenti azt, hogy mindenben egyetértenék veled.
Aki látott már téged bármely televízióban, vagy akár a Heti Válasz Agenda rovatában elemezni, és van füle, hogy halljon, annak kevés kétsége lehet a Te politikai vonzalmaidat illetően.
De könyörgöm, ez nem bűn!
Mondjon már nekem valaki egyetlen politologust ebben az országban, akiről nem ordít, hogy melyik politikai oldalhoz húz a szíve! S nem kell Ágh Attiláig (Te Jó Ég...), vagy Fritz Tamásig elmenni, elég ha Giró-Szász Andrást, Somogyi Zoltánt, vagy mondjuk Lakner Zoltánt nézzük. Hát őhozzájuk képest rólad tényleg nehéz eldönteni, ki tetszik, és ki kevésbé... (ami ezen szakma esetében -valljuk be- nem hátrány...)

A másik dolog ez a folyamatos megbélyegzés: Szerintem nem túl lovagias gesztus olyasvalakit rúgdosni, aki már az elején tudatja, hogy nem kíván visszarúgni.
Az elemzés pedig -megint csak szerintem- egyáltalában nem bugyuta, bár tény, hogy nem egy tudományos igénnyel készített esszéről van szó, de -ahogy Te is elmondtad- nem is annak készült.

Abban viszont,hogy a baloldali mozgalmaknak valaha lettek volna hangsúlyos, és tartós nemzeti elemeik, nem értek veled egyet.
Ilyen szerintem soha nem volt. A jakobinusoktól mostanáig, szerény történelmi ismereteim alapján ilyen nem volt. A baloldal magában egy túlzás szerintem, ami a legprimérebb emberi tömegigények kielégítésére jött létre, nem egy valós alternatívaként. Hogy mégis az lett, az valószínűleg csak annak köszönhető, hogy ténylegesen valós problémákat feszegettek, amelyeket viszont ők cserébe még soha, sehol nem tudtak megoldani.
A baloldalról röviden ennyit. Többet szerintem nem is érdemelnek.

Summa summarum: tetszik a blog, a támadásokat nem kell felvenni, és szerintem Te ezt nem is teszed.

Gratulálok, további jó munkát!:-)

A többiek: Volt itt néhány kommentelő, aki fel volt háborodva azon, hogy túl sok jobboldali ír ide, és hogy ők primitívek, nem lehet velük viatatkozni.
Kár a szó erre is, de tegyünk kivételt!

Először is. Az, hogy ennyire túlsúlyban vannak a jobboldali vélemények (megjegyzem nem csak itt, hanem majdnem mindenhol, még a Népszabadságban is) az leginkább annak köszönhető, hogy egyrészt több a "jobboldali", másrészt a "baloldaliak" szégyellik vállalni a véleményüket (lássuk be, egyáltalán nem ok nélkül).
Az a néhány elszánt harcos, aki még mindig az MSZP mannáját hirdeti, (közvetve vagy közvetlenül) nagyon tiszteletreméltó, csak éppen már egy kissé felesleges.
Mindig tiszteletre méltó az, ha valaki az esélytelenért áll ki, és érte küzd, még akkor is, ha éppenséggel erről a fura, szavakban nehezen kifejezhető halmazállapotú képződményről van szó.

A baj az, kedves "Baloldaliak", hogy már késő. A poatásördög duma, meg a sok, egyébként általában teljesen megalapozatlan vádaskodás ezegyszer nem jön be.
Az ok egyszerű: Ez ország már magánál az ördögnél is jobban gyűlöl benneteket.
S Orbán Viktor kétharmada valószínűleg akkor is meglesz, ha a hátralévő öt hónapban fényesre nyaljátok a siratófalat.
Szolo blogtársunk egyik örkérvényű kedvencével zárván soraimat: Bibó szerint demokratának lenni annyit tesz, mint nem félni.
Úgyhogy kedves "Baloldali Polgártársak" sajnálattal kell közölnöm, hogy Ti nem vagytok demokraták. Mi sem szeretnénk, ha Ti hatalon maradnátok, de egyáltalán nem félünk ettől, inkább szánunk benneteket.
Bocs..:-)

mirrmurrkandur 2009.12.13. 16:17:09

@Letícia: S azt hiszem, téged szánlak a legjobban. Ennyi otromba baromságot három sorban még soha nem olvastam, pedig még a Népszavát is lapozgatom időnként.
Letícicus, KÖNYÖRGÖM DUGJÁL EGYET!!! Ha az sem segít, akkor pedig jobb, ha szakember segítségét kéred...

De azért szeretlek:-)

török gábor 2009.12.13. 16:19:18

@mirrmurrkandur: köszönöm, zavarba ejtő volt :) ami a lényeget illeti: továbbra is tartom, hogy a régi szocdem mozgalomnak sokkal több köze volt a nemzeti tematikához, mint azt a mostani magyar baloldal alapján gondolnánk. történelmietlen, de egy blog ilyesmit is elbír: Peyer Károlyék biztos nem szavaztak volna nemmel a kettős állampolgárságra.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.13. 16:30:47

@török gábor: "... a kettős állampolgárságra."

off:
Csak a "történeti hűség" kedvéért (és csak a többieknek):
1. győzött az IGEN...
2. csak éppen kevesebb volt (az IGEN) a 2M-s érvényességi küszöbnél
3. a Fidesz hatalmára szavazó "jobboldaliak" 2002-ben és 2006-ban is TÖBBEN voltak, mint 2M!
4. a baloldal a Fidesz hatalmáról IS ugyanúgy lebeszélte a zembereket
R-GO
- a (könnyített, kollektív) kettős állampolgárság meg nem adása MAGÁN a jobboldalon múlott (-akárhogy is fáj!:(((

török gábor 2009.12.13. 16:40:11

@1.szolo (B.A.): a politikusokról beszéltem, nem a választókról. ha az MSZP akkor nem áll bele a nem-kampányba, bizonyára más lett volna a helyzet (persze, ettől még lehetett volna eredménytelen a voksolás)

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.13. 16:43:44

1922. június 29. Népszava: "[...] elő kívánunk segíteni minden olyan komoly és célszerű törekvést, amely az igazságtalan trianoni békeszerződés revízióját lehetővé teszi [...]". (In: Magyarországi pártprogramok 1919-1944. Szerk.: Gergely Jenő et al., ELTE-Eötvös Kiadó, Budapest, 2003. 90.) De ez a későbbi programjaikban is előjött.

A húszas évek közepétől (1939-ig) a magyar kommunisták is egy "sajátos" nemzeti vonalat vittek.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.13. 16:49:53

Bocs, hogy forszírozom :)

Épp azért hoztam példának a 2 évvel előbbi és későbbi 2M feletti fideszes eredményeket, mive az MSZP akkor is "beleállt a nem-kampányba"...

Szerintem inka a Fidesz nem állt bele az IGEN-kampányba.

Mellesleg az külön egy érdekesség, hogy a záró TV-"vita" mennyire nem hatott a (jobbos!) szavazók tömegeire...
Arra gondolok, ahol a 3 "királyok" még magát gyurcsányt IS meggyőzték odáig, hogy a legvégén kinyögte, hogy (kb.) mostantól csak a távolmaradásra bíztat mindenkit...

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.13. 16:52:45

@1.szolo (B.A.): Kövér László mondta - ha jól emlékszem - púp volt csak a hátukon az MVSZ által kezdeményezett népszavazás (nem tudom szó szerint idézni), mert erre csak igent mondhattak. Lehet abban valami, hogy ők sem vitték teljes erővel.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.13. 17:03:22

@tdave:
De a bukást már teljes gőzzel tolták a szocikra...
Pedig még maga Duray is így beszélt a vita végén:
"köszönjük a miniszterelnök úrnak, hogy vasárnap távol tartja magát a NEM-től."

(Erre utalva: "nem a szavazásra, nem az IGEN szavazására, hanem az attól való távolmaradásra biztatok"!)
www.kettosallampolgarsag.mtaki.hu/interjuk/int_21.html

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.13. 17:08:16

@1.szolo (B.A.): Igen, természetesen mindig a másik a hibás. :)

2009.12.13. 17:22:46

@mirrmurrkandur: gondoltam mindjárt, hogy célkeresztben leszek...Engem te ne szánj, te fogsz sírni ott, ahol senki se lát, akár, ha Orbán gyomrában leszel, mert hogy alulról felküzdöd magad oda te is!:P Engem inkább kapjon be, jó, mondjuk nem fogom megvárni!

Ezt a szövegedet is "a demokrata" felirathoz írod?? A színvonalad magadért beszél.

Balt 2009.12.13. 18:06:35

@1.szolo (B.A.):

Igen, utólag értékelve bizony nagy felelőtlenség volt a kettős állampolgárság kérdését egy esetleges eredménytelen népszavazáson kockára tenni, tehát Kövérnek megint igaza volt. :)

Orbán mondta egy interjúban, hogy ők csak akkor álltak az MVSZ ész az MDF(!) kezdeményezése mögé, amikor már összegyűlt a 200 ezer aláírás, tehát a népszavazás elkerülhetetlenné vált. (Elfogadom, lehetne ezért opportunizmussal vádolni a Fideszt, de 2004-ben, az uniós csatlakozással nyilván szükséges volt előbb a korabeli álláspontjuk felülvizsgálata, mely a státusztörvényben látta a határon túli magyarok HELYBEN való megtartását, noha utóbbiak sem voltak ezzel maradéktalanul elégedettek, főleg az MSZP által kiherélt formájában. Na, ez tisztességes tőmondat volt. :))

Nézzük a másik oldalt: semmi kockázata nem lett volna még akár csak falból is az igenek mellé állni az MSZP-nek, pláne egy éppen felállt új vezetéssel. (Ne feledjük, a népszavazáson feltett kérdés mindössze annyiban döntött volna: "Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról..."
www.election.hu/hu/ovb/45/45_0.html - mely "előrendelt" törvényt kényelmesen elszabotálhattak volna akár az ellenzékre, akár az SZDSZ-re :) hivatkozva 2006-ig.) Ezzel lemoshatták volna a "gyalázatot", hosszú időre megszabadulva a "nemzetietlen" jelzőtől, kicsorbítva a másik oldal ezen fegyverét. (Persze erősen csorbult 2004-ben így is...) Helyette Gyurcsány ezt a népszavazást egy első erőfelméréssé degradálta, mely antréjában kétségtelen sikert tudott így felmutatni...

Balt 2009.12.13. 18:13:13

@1.szolo (B.A.): Egyébként ha már az OVB-t citáltam, jegyezzük meg, a 2 millió szavazóból nem sok volt "igazolatlanul" távol.

>>IGEN választ adott az érvényesen szavazó választópolgárok 65,01 %-a, 1 922 680 fő<<

(Nem mellesleg magam is ismerek nem egy jobboldali - és nem feltétlenül Fideszes! - szavazót, adott esetben erdélyieket, akik valamiféle önérdektől vezetve, és talán nem utolsó sorban a "nemes" kampány hatására távol maradtak, vagy pláne: nemmel szavaztak...)

mirrmurrkandur 2009.12.13. 18:22:14

@Letícia: "Hogy rettenetes, elhiszem,
De így igaz.
Ha szeretsz, életed legyen
Öngyilkosság, vagy majdnem az."

Ezt nem a Zorr(ó)bán mondta, hanem Szabó Lőrinc írja egy felvilágosultabb pillanatában.
Te is valami ilyen megmosolyogtató fanatizmussal éled meg azt a nevetséges rettegést, amin azért a társadalom nagyobbik része már néhány éve túl esett.
Mégsem lehetek annyira gyanakvó, ("S hogy minden írtózó gyanakvást elcsitithass") hogy azt mondjam, hogy a szocpárt egyik küldönce vagy, és pénzért nyalod aranyérig azt a segget, amely segg hozzátartozójának hatalmát véded minduntalan. (Tudom, persze, Te nem véded, csak a Zorbánt utálod rettenetesen, és közben vakon és süketen járkálsz a világban, mint valami temetetlen trójai katona.)

Nos, éppen ezért inkább jóindulatúan azt feltételeztem, hogy "csak" és "csupán" szexelned kéne végre egyet, és az agymenésed végre helyreállna a hormonháztartásoddal egyetemben.
Ezzel szemben Te továbbra is azzal a monológgal vagdosod a virtuális ereidet, hogy a gólem megzabálja a Hazát, s ha eljő a Patás (ezt a szót használtad, ha jól tévedek...) gázkamra nem marad szárazon...

Arról pedig, hogy én hol fogok sírni, csak annyit engedj meg, hogy sírok/tam már eleget, meg fogok ezután is, de ennek semmi köze nincs a Populista Luciferhez meg a Te kiéhezettségedről sikítozó pátoszaidhoz...

de azért aranyos vagy:-)

2009.12.13. 18:28:24

@mirrmurrkandur: Katonája nem vagyok senkinek, csak a józan eszemnek, ami neked e kommented alapján is elment. Én elhiszem, hogy az egészségemért aggódsz, de kösz, neked nem kéne, nem vagy túl hiteles. És ne aranyosozz le, amikor bántasz, mert hasonlítasz de Sade-ra, szóval én nem szóltam hozzád, és nem is fogok, maradj a fajtádnál és beszélgessetek egymással és felejts el. Köszönöm.

És nem vagy sem aranyos, se jófej, hanem egy avatar nélküli jó nagy - jobboldali- bunkó.

mirrmurrkandur 2009.12.13. 19:09:26

@Letícia: In medias res:

Fogalmam sincs ki az a de Segafredo nevű indivídum, akihez olyan bőszen hasonlítasz, de gyanítom ezt sem kedvességből ragasztottad rám.

Nem, Letícica, nem akartam kedves lenni, legfeljebb annyira amennyira azt egy Nő az én szememben megérdemli. Tehát ezért -meg még néhány dologért- nem a hozzátartozóid különböző szerveivel kezdtem el dobálozni.
A blog elbírja:-)

Nem igaz, hogy nem szóltál hozzám, hiszen tudhatnád, hogy egy fórumon -akaratlanul is- mindenkihez szólsz, főleg, ha ilyen kapitális baromságokat írsz.
(Mert ugye egy demokratikus politikust magához az ördöghöz hasonlítani, mindenfajta idézőjel, meg mosoly nélkül, valljuk be, elég nagy baromság ahhoz, hogy valaki válaszoljon rá, és ahhoz is, hogy ne tetszen neki.)
Ha neked ez nem tetszik, akkor sajnos a demokráciafelfogásoddal vannak gondok, nem pedig azzal, hogy én egy "avatar nélküli jó nagy -jobboldali (mintha ez valami bűn lenne) bunkó" vagyok.

A tanácsodat eddig is megfogadtam, és a "fajtámmal" diskuráltam, mivel -ha tetszik, ha nem- a fajtámba tartozol Te is.
Nekem nem az a bajom, hogy Te nem úgy gondolkozol, mint én, (... be unalmas lenne a Világ...) hanem, hogy gyűlölöd azt, aki nem hozzád hasonló, és valamifajta kasztrtendszerben élsz, ahol komoly különbségek vannak az olyan "felvilágosult, szabadelvű művészlelkek", és az olyan "sötét, ostoba bunkók" között, mint én.

Pedig nem, az igazi különbség csupán az köztünk, hogy Te azért ítélsz el, mert nem értek veled egyet, és van pofám még ennek hangot is adni, míg én nem ítéllek el, csak igyekszem a hülyeséget előtted is nyilvánvalóvá tenni.
Igen, egy szemét vagyok,mert kinevetlek, de ezzel sokan így vagyunk, csak k legfeljebb úgy érzik, hogy belefér egy ilyen is.
S igazuk van. belefér. De attól még jogom van röhögni, és szánakozni rajta. Bocs, Kedves, de így van.

Tetszik a harcosságod, ezért learanyosozlak, ha ahhoz van kedvem. Örülhetnél, hogy valaki Szabó Lőrincet idéz neked, és nem kéne kapásból lebunkózni...

Lehetek még életed kibaszott szerelme is, és akkor nincs menekvés, előbb-utóbb orbánista leszel:-)

Végül pedig, ha egy nő ilyen egyértelműen kinyilvánítja az ellenszenvét, azzal nem lehet mit kezdeni, el kell fogadni, és eleget kell tenni a kérésének.

Ihyekszem, nem zavarni Kegyed fennkölt köreit, Grófnő:-)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.13. 19:14:53

@Balt: "a határon túli magyarok HELYBEN való megtartását"
(off)
Tartom a legkárosabb tévedésnek.
A "területi revízió"-nak a LAKOSSÁG ("többségének"?) magyarságára alapozása egyenesen vezet a magyarok minden módon való felmorzsolásához, éppen ennek a hivatkozási alapnak a felszámolása érdekében!

Az egyetlen helyes út a TERÜLET felségjogának a (vissza)követelése lenne, méghozzá a tényleges lakossági (és birtok) összetételtől függetlenül.
(-a dolog (ir)realitásába nem mennék bele, de a magyarirtást akkor is "okafogyottá" tenné!)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.13. 19:20:34

@mirrmurrkandur: "most úgy érzem, hogy annak az egyre inkább személyeskedő jellege miatt nem állhatom meg."

(macska)bagoly mondja...
8:(:::

mirrmurrkandur 2009.12.13. 19:33:14

@1.szolo (B.A.): ... ez a szép az egészben, hogy mondhatod.

... és nem sértődöm meg rajta, csak legfeljebb annyit mondok, hogy nem ismersz. Nem jó a személyeskedés, azonban, ha valaki ilyen méretű abszurdumokat tényként bír leírni, akkor már valahol indokolt...
Persze az említett lányt én sem ismerem, így ő is érvelhetne ugyanezzel, de ő nem ezt teszi, hanem inkább lebunkóz, mert az könnyebb.

S ettől függetlenül tiszetelem őt, csak azt gondolom, hogy hülyeségeket beszél. Veled kapcsolatban épp így elmondanám, és el is fogom, ha úgy érzem.

:-)

Balt 2009.12.13. 19:36:21

@1.szolo (B.A.): Nem egészen értem: hol merült fel a területi revízió?

Én se szeretnék belemerülni a kérdésbe mélyebben, de a a dolog nyilvánvaló lehetetlenségét még tán a Jobbik legvadabbjai is belátják, de talán nem lehetetlen valamiféle közösségi (hogy ne mondjam: területi) autonómia kivívása bizonyos helyeken.

Tán a népszavazási kudarc után hallottam Bayer Zsolttól - akit feltehetőleg nem a globalizmus szószólójaként azonosítanak pl. a nemmel szavazók... - egy olyan keserű "eretnek" érvelést, hogy ha minden kötél szakad, a fogyatkozó magyarságot a külhoni magyarokkal tudnánk (szervezetten?) pótolni (mert persze "szervezetlenül" folyik Trianon óta folyamatosan...), nem szorulnánk eltérő kultúrák befogadására (nem kell ebben xenofóbiát látni); de ez persze a történelmi magyar emlékek feladását jelentené.

Balt 2009.12.13. 19:43:57

Úgy látom, a következő hozzászólásom eltűnt a net bugyraiban.

Rombola · http://rombola.blog.hu 2009.12.13. 19:46:48

Érdekes:
MSZP-program címe '09. dec: "Új Kiegyezést!", MDF-plakát '09. tavasz: "Új Kiegyezést!"...

6.Lenin 2009.12.13. 19:51:47

@1.szolo (B.A.):

Gondolom lelkiismeret furdalásod van a 04.12.05-el kapcsolatban.

A kevés igen nem mentség a nem-re.

Ez 1 közös szégyen.
A népszavazás,a nem,a kevés igen,a felelőség tologatása a másikra.
A legnagyobb,hogy ezt a kérdést így akartuk megoldani.

mirrmurrkandur 2009.12.13. 20:13:12

@Letícia: lehet, hogy Pécsett már találkoztunk.. :-)

mirrmurrkandur 2009.12.13. 21:33:24

@Letícia: A Kodály Zoltán úton lakom, közel az alagúthoz... de nem tudom, pontosan hol találkoztam veled, csak ismerős a stílusod...

2009.12.13. 21:39:26

@mirrmurrkandur: hm, ez egy nőfelszedős duma???

Jól ismerem Pécset, de fogalmam sincs rólad. Megjegyzem, csupa jó emlék köt oda és a környékéhez...:)

6.Lenin 2009.12.13. 22:00:45

2009. 12.13. 21:51:15

A nő jobbra fordult,mosolygott.
A férfi rágyújtott,szintén mosolygott.
Valaki elfújta a gyertyát.
Sötét.
1 emelettel lejjebb 1 panelproli szellentett.
A tetőn 1 macska,nem látni tisztán,de valószínűleg kandúr,talán mirrmurr.
1 fekete ember káromkodik,belelépett.Nem volt szerencséje,pedig kéményseprő,de sose politizált.

mirrmurrkandur 2009.12.13. 22:11:18

A nő talán sosem fordult jobbra... annak ellenére, hogy a férfi komótosan rágyujtott, és őt világ életében zavarta a a füst.
Valaki elfújta a gyertyát. Talán te, talán én. Nem tudom. Panelproli volt mindenki, aki a háztömbben lakott, csak ezt senki sem látta. Be. De hiszen sötét volt... nem láthatták...

A tetőn egy macska szaladt keresztül, talán kandúr, talán fekete.
Akár a kéményseprő, aki sosem politizált... és mégis belelépett.

2009.12.13. 22:23:51

@6.Lenin: @mirrmurrkandur: hú, ez kész szépirodalom!:)

Ha megjegyezhetem: a nő középen volt, lesz és marad...;)

mirrmurrkandur 2009.12.13. 22:34:34

@Letícia: ... igen, a nő mindig középen van... de csak a férfihez képest...:-)

Szerencsés vagy, hogy téged csak jó emlékek kötnek Pécshez... tényleg szerencsés..:-)

6.Lenin 2009.12.13. 22:42:40

@Letícia:

Ez kizárt!
A jobboldalon 3-an voltunk,de közben az MSZP balra fordult(volna),de ott volt a kéményseprő és ő nem politizált.
Te csak a bal oldalon lehettél,közel az alagúthoz,de a fény elvakított.Pedig azt sem láthattad melyik vége világít,mert az 1-ik végét a Patás eltakarta.
Az MSZP is hiába fordult balra,nem tudta meggyőzni a kéményseprőt.Ő nem látta a fényt az alagút végén.Ellenkező irányba nézett.
A kandúrt akarta elkapni.

Aldobói Feldob 2009.12.13. 22:45:59

Qurva nehéz a (köz)élet!

2009.12.13. 22:46:44

@mirrmurrkandur: pl. Szilit láttam volna, akkor ez a tételem nem igaz...őt szerencsésen megúsztátok!:)

@6.Lenin: :DDDD

2009.12.13. 22:48:23

@Aldobói Feldob: ja,ja, Felcsúton felszállt a füst, levizsgáztak a fidesz jelöltek!:) Most ők mit mondhatnának?:)

2009.12.13. 23:07:38

@Aldobói Feldob: hogy így lottóztam volna...ezért írtam, azt, amit!:) Nem is merem letegezni.

mirrmurrkandur 2009.12.13. 23:22:14

@Letícia: Szilit csak azért úszta meg Pécs különös szerencsével megáldott népe, mert valakinek be kell fejeznie a pécsi Kultfőváros programot, mert a Széchényi téren már lassan Hunyadi lovának is leesik a farka:-)

Egyébként meg Páva Zsolt csak azért nyert, mert minden szilis aktivistától elvittem az összes szórólapot, mondvám, hogy nagy a család, így az uránvárosi nyugdíjasok csak a Páva plakátokat nézhették a kettes buszról hazafelé menet..:-)

mirrmurrkandur 2009.12.13. 23:30:25

@6.Lenin: A jobboldalon csak ketten voltunk, a harmadik volt az MSZP. Így volt meg a Fidesznek a kétharmada...
A kéményseprő vontatott mozdulatokkal balra fordult, de csak a mcskát üldözte a tetőn, aki lehet, hogy nem is volt macska, hanem maga a Patás!!

De várjunk, akkor ki volt az alagút végen?
Lehet, hogy maga Luciferkó?
Igen, érzem ő takarta el a fényt... ő is a Patást kereste, de csak egy macskát talált...
A macska pedig meg sem állt az alagút másik feléig, ahol pedig füstfelhőbe burkolózva egy nő állt... de pechére ő a macskát várta..

mirrmurrkandur 2009.12.13. 23:33:51

@Aldobói Feldob: Allcsúti vagy?

Csak nem tőled jött a füst?

Érzem, a Patás köztünk van...:-)

mirrmurrkandur 2009.12.13. 23:38:29

@mirrmurrkandur: javítás:

"Luciferkó pedig meg sem állt az alagút másik feléig, ahol pedig füstfelhőbe burkolózva egy nő állt... de pechére ő a macskát várta..

ki kicsoda 2009.12.14. 15:19:18

Tisztelt Török Gábor!

A "tölgyes" nick-el jelzett úton lévő űr turista - mert az állandó súlytalanság állapotában leledzik - az, akitől olvasni - ha lenne mit - időpocséklás lenne. Olyan fajsúlyos a publicisztikában, mint cikke tárgya a politikában, azaz, aki mögé tényleg bárki odaállhat, meggyőződése feladása nélkül, mert nincs, csak megtestesít.

mirrmurrkandur 2009.12.14. 15:21:37

Na, ez a blog is kimúlt... kár:-)

török gábor 2009.12.14. 15:41:49

@ki kicsoda: ha ezt nem értem, akkor az az én hibám?

@mirrmurrkandur: miért múlt volna ki? várom a következő témát :)

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.14. 15:54:10

@török gábor: Orbán Viktor mai beszéde a "zászlókról"? :)

mirrmurrkandur 2009.12.14. 15:56:35

@török gábor: igazad van, a "kimúlt megjegyzésemet" én csak arra értettem, hogy tegnap óta majdhogynem senki nem szólt hozzá sem a poszthoz, sem pedig az eddig elhangzottakhoz:-)

De ha már így felvetetted, én például szívesen olvasnék egy posztot a pártok várható -és előrelátható- kampánystratégiáiról, mondjuk a "Miért nincs még kampány?" című poszt folytatásaként. Gyanítom különös dolgok lesznek itt az elkövetkezendő öt hónapban... és közel sem lesz annyira uncsi, mint amilyennek az most látszik...

de ez csak EGY ötlet.:-)

török gábor 2009.12.14. 15:59:33

@tdave: tanulmányozom.

@mirrmurrkandur: nagyon jó ötlet.

mirrmurrkandur 2009.12.14. 15:59:45

@tdave: Igen, ez is egy érdekes téma. Pont most néztem én is az Index-videót... szerintem is megér egy posztot:-)

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.14. 16:05:29

@török gábor: A honlapjaikon a Jobbik, az MDF, az SZDSZ már reagált is rá, az MSZP még nem.

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.14. 16:08:23

@mirrmurrkandur: Ráadásul az OV beszéd, meg az arra adott reakciók természetesen a kampányról is árulkodnak, így az stratégiákról is.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.14. 17:03:46

@mirrmurrkandur:

"Na, ez a blog is kimúlt... kár:-) "

1. Nem a blog, hanem a poszt!
.... és az igazi baloldal....
...a nemzeti bal meg végképp...

2. Én még itt röfögök, magamban röhögök, és várom, h mikor szólhatok be a krisztofób kriptokomonositáknak (sic!)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.14. 17:27:23

@ki kicsoda:

Azért mert sérteget Tölgyes Urunk, attól még vannak érvei, és van eleje+vége annak, amit mond, és a maga belső logikája is érvényesül. Pusztán azt nem értem nála, minek címkézős, személyeskedős keretbe foglalni a mondandóját.

Sztem egy konkurens cég konkurens embere lesz, csak az lehet képes erre...
...vagy nem, de az biztos

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.14. 17:31:33

Dicsák, Norris, milyen jó a felhozatal a Jobbiknál:
jobbik.hu/index.php?q=img_assist/popup/7764

Dúró Dóra,
a Jobbik szóvivője

A maszopnak is van egy reinkarnált BB-je!

És a Fidesz? Hol van a 90-60-90 szóvivő már??? Hö?

Balt 2009.12.14. 17:51:06

@mirrmurrkandur: Milyen 5 hónap?! Kevesebb, mint 4! :)

Balt 2009.12.14. 17:54:50

@malac69 gerinckutató blogkalandor: Gálné Pelz Ildikó? :)) (Kóka, meg még valaki így nevezte a múlt héten, de hát végtére is alig találkoztak, mertamocskoslustafideszbagázsfolytonkivonult. :))

mirrmurrkandur 2009.12.14. 17:57:01

@Balt: Én annak örülnék, ha már csak három hét lenne hátra...

Négy hónap alatt még akár az MDF is megbokrosodhat, és eljuthat egészen a 10%-ig...
... igazán büszke lenne ránk Európa... Bajuszország.

mirrmurrkandur 2009.12.14. 18:03:31

Pelczné Gál Ildikó pedig egy csinos nő lenne, csak ne lenne ennyire hülye szegény...
A hangja ráadásul olyan, mintha folyamatosan gurgulázna valamivel.. (nem mondom ki... vízzel)

Nem tudom, de lehet, hogy a Fidesz nem véletlenül egy Ildikót keresett...
Benne kétségkívül kevesebb a botox... pfff

Balt 2009.12.14. 18:04:16

@mirrmurrkandur: Sajnos már nem lesz hamarább, még akkor sem, ha széthullik az MSZP és holnap lemond a kormány...

Balt 2009.12.14. 18:06:17

@mirrmurrkandur: Csinos, talán nem is hülye - végtére is egyetemi tanár :) -, de mondjuk slágfertignek nemigen mondanám... És hiába a 90-60-90, nincs sok tűz benne, akárhogy is nézzük. (Mondjuk: most férfi szemmel :))

Balt 2009.12.14. 18:08:26

@mirrmurrkandur: A minap láttam egy fotón (talán a Zindexen, hogy egyéniben nem indul*); Demi Moore legjobbjait idézi... De hát ennyi minden. :)

Balt 2009.12.14. 18:11:25

@Balt: Ja, *:
Téma lehetne az is, hogy nem hátrány-e előre deklarálni az egyéni jelölteket, szemben a "semmitmondó", vagy inkább semmit érő :) országos listával. (Magyarul: nem lett volna érdemes az utolsó pillanatig, vagy legalább a többi párt egyéni jelöltállításáig titkolni?)

Balt 2009.12.14. 18:13:01

@Balt: Malacka, mit Te szólsz ehhez? :) (PGI)

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.14. 18:28:17

@Balt: Egyes pártoknak sokat ér az országos lista. :) a Fidesznek nyilván nem, mert a mandátumainak túlnyomó többségét nem onnan fogja szerezni.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.14. 18:31:21

@Balt:

"Milyen 5 hónap?! Kevesebb, mint 4! :)"

ne csináld már, a 4 faktoriális az 24, azaz huszonnégy hónap:-((

:o)

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.14. 18:32:56

@mirrmurrkandur: Olvastam a napokban egy másik blogon (csak már nem emlékszem), hogy Bokros jelentősen megdobhatja az MDF-t. Majd meglássuk, nem tudom. Ez is lehet elemzés tárgya. Vagy kérdezzük meg Somogyi Zoltánt. :-)

mirrmurrkandur 2009.12.14. 18:32:58

Na, látom a Jobbik ráerősített:)
Azért Budai Berni jobb szerintem... nem is értem, mit keres az MSZP-ben..:-)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.14. 18:33:38

Gyerekek, Pelczné túl keveset villant, és túl rossz a mimikája és a hangsúlyai beszédkor. Nem elég nőies a verbalitása, az öltözködése meg egyenesen apácai szinten decens.

Balt 2009.12.14. 18:35:11

@tdave: Na persze, de a kérdésem arra irányulna, hogy az egyéni jelöltek ismeretében nem sakkozhat a többi párt szabadon a jelöltjeivel? (Bár nyilván mindegyiknél előrehaladott állapotban kell lennie a jelöltállításnak, de akkor is, az elméleti lehetőség adott.) Tehát a Fidesz terített redurtmarsot játszik, akár néhány egyéni helyet kockáztatva? Vagy úgy számolnak, ez is belefér?

Balt 2009.12.14. 18:36:26

@malac69 gerinckutató blogkalandor: :) Az csak egy egyszerű írásjel a felkiáltó mondat végén. :)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.14. 18:39:03

@mirrmurrkandur:

"nem is értem, mit keres az MSZP-ben..:-) "

Engem, de kevés eséllyel talál meg ott. Szóljatok neki, váltson!

@tdave:

Írtam erről 12 napja, de még aktuális, sőt: egyre jobban!
szenzor.freeblog.hu/archives/2009/12/02/bokros/

A média erősen fogja tolni Bokrost, mert nagyon konkrét a rozmár uram. Sztem még az is benne van a pakliban, h az mszp-t megszorongatva 3-diknak befutnak, és a Jobbik csak 4. erő lesz.

Az mdf miatt sem a Jobbiknak, sem a Fidesznek nem kell izgulnia, mert a maszoptól csórják a szavazókat.

Csak annyi az izgulnivaló, h Bokrossal nőhet a részvételi arány, ugyanis ő elviheti a kiábrándult libsiket, akik most párt nélkül inkább otthon lebzselnének a szavazás napján.

Üdv.

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.14. 18:39:17

@mirrmurrkandur: Egyetértünk, miért nem ő lett az MSZP miniszterelnök-jelöltje?

Balt 2009.12.14. 18:39:39

@mirrmurrkandur: :) Már valami szexista blog leszünk. :))

Bár bájos ez a Berni lány, nem vitatom (ezúton is üdvözlöm az előző munkáltatóit! :))), de máig nem értem, mi vihette a biztos bukásba; közvetlen kormányszóvivőből önként és dalolva bukó párt szóvivőjévé avanzsálni...?

mirrmurrkandur 2009.12.14. 18:40:25

Somogyi Zoltán nagy szakértője az MDF-nek, az biztos:-)

Főleg, hogy ma olvastam a Népszabiban, hogy ő eredetileg a Fidesz felé orientálta volna a pártot, csak a Fidesznek nem kellettek...
Igaz, Ibolyka azért még utoljára szétdobta a lábait Viktornak, de őneki nem jött be az erőszakos nyomulás, úgyhogy ez a nászágy ismét hideg maradt... Különben is Ibi-ribi kereshetne korban magához illő partnert (a Viktor pont tíz évvel fiatalabb)... mondjuk a Lajos épp ideális. .. Háháháháh... most már mindent értek... A kis huncutok :-)

Balt 2009.12.14. 18:41:36

@malac69 gerinckutató blogkalandor: Igen, ez így van: a hanglejtése valami hátborzongatóan anti-spontán, de a tartózkodó viselet még bejöhetne. :)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.14. 18:42:05

@Balt:
"Már valami szexista blog leszünk."

na hallod? ahol egy malac69 feltűnik....

különben a dizájn sokat számít a kampányban! El sem hinnétek, mennyit.

Demszky vs Tarlós, megvan?

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.14. 18:44:08

@Balt: Nem tudom, hogy mi lenne a jobb. Nem tudom, hogy az MDF/SZDSZ hogy tudná tologatni a 176 jelöltjét. Az nem tudom, hogy mennyire "életszerű" (lehet, de fogalmam sincs), h azt nézegetik, hogy ki hol indul, s ennek megfelelően döntik el: pl. egy gyengébb fideszessel szemben indítanak egy erősebb szocit? De, ha ezt gondoljuk, akkor azt feltételezzük, hogy a jelölt melletti logóra az emberek nem figyelnek. Nem?

Balt 2009.12.14. 18:45:07

@malac69 gerinckutató blogkalandor: Igen, ebben bármi benne van, a szerény (megosztott :)) második helyért nagy lesz a tülekedés. (Bár szerintem az MSZP és Bokros-párt nagyjából azonos szavazókból merít... Kettőjüknek van mondjuk 15%-uk, osszák be. :))

Balt 2009.12.14. 18:47:54

@malac69 gerinckutató blogkalandor: Hát nem tudom, de a csattogó műfogsor nem lehet egy leányálom... :)

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.14. 18:48:36

@malac69 gerinckutató blogkalandor: Ezzel egyetértek, csak azt sem tudjuk, hogy a Jobbik hogyan szerepel tavasszal? Nem tudom, hogy kikből van több: 1. otthon ülő liberális, 2. vidéken élő, s a közbiztonság hiányát megtapasztaló egyén? Az EP sikere után én nem mernék arra fogadni, hogy nem erősödnek tovább. (Remélem, h nem fognak.)

Balt 2009.12.14. 18:48:38

@Balt: Ja, lárom, ezt szóról szóra leírtad. :) (Olvastam a Bokros-posztot, tetszett! :))

Balt 2009.12.14. 18:50:02

@tdave: De. :) Ezt kérdem én is. Talán egy avatottabb tudna egy posztot írni róla. :))

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.14. 18:52:58

@Balt: Igen, alakul a kívánságlista. :-)))

mirrmurrkandur 2009.12.14. 18:55:16

@Balt:
:) Már valami szexista blog leszünk. :))

Hát igen, ez a helyzet.:-)
Ami nem baj, de nem biztos, hogy ezt mindenki jó szemmel nézi...
Egyébként észrevettétek, hogy mindig csak ilyenkor mennek ezek a témák?
Mikor már ellaposodott a vita, mindenki kellő méretűt belerúgott, abba akibe belekellett, és már nincsen semmi tulajdonképp... na akkor jönnek a háztetőn bagzó házicicák, Budai Berni, aki mindannyiunkat keresi, meg Dávid Ibolya olyatán ábrázolása, amit mindig is szeretett volna, csak éppen senkinek nem ez jutott eszébe róla... :-)

Egyébként meg csont sötét az egész szocbrigád... Képzeljétek el, ha most kitalálnák Hogy Bernit indítják miniszterelnöknek... fogadni mernék, hogy másfélszer annyi szavazatot kapnának, mint ezzel a kamu don Quijote-val...

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.14. 19:00:25

@mirrmurrkandur: Gondolom én, hogy mindennek köszönhetően az egyik jövendő poszt, majd kommentelők politikai kultúrájáról fog szólani. :)))

Balt 2009.12.14. 19:02:36

@tdave: Jó, de szex azért legyen benne! :))

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.14. 19:46:21

@mirrmurrkandur:

Azon kívül, h Tarlóst nem kezdték el időben felépíteni, az 1% nem lett volna Demszky javára, ha nem nagyságrendekkel jobb pasi, mint Tarlós.

Ha csak kb. egyenlőek kinézetben, és Tarlósnak nincs az a fura tikkje (ami mellesleg erősödik nála az utóbbi időben) szvsz Tarlós nyert volna simán, sacckb. 5%-kal.

Pelczné miért nem indul egyéniben? Micsoda hülyeség!

Meggyest bezzeg indítják. LOL, nem bírom a fickót!
-----------------

Más:

Bajnai úgy indult, h tagadta még azt is, h politikus, és magát az mszp-től független szakértői, válságkezelő kormány főminiszterének állította be.

Most, hogy állítólag sikeres, és a kinyalt seggű IMF és OECD simogatja a buksiját, hát labdázgat a drága bútorok között Mesterházy exD'artagnannal, h hát passzolja neki a labdát (értsd: a sikereket)

Lesznek majd ilyen izék, ilyen nagydobravert beszélgetéseik, h mutassák az egyivásúságot. Jajjj, ez kezd egyre viccesebb lenni!

Balt 2009.12.14. 20:02:30

@malac69 gerinckutató blogkalandor: Igen, ez a "kapusteljesítmény" jó volt, tiszta Monty Python. Már vártam, mikor verik le a kandallóról azt a vázát, amiben Kádár hamvai vannak. :) (Elnézést azoktól, akik nem értékelik az abszurd humort, de a felelősség nem az enyém. :))

ki kicsoda 2009.12.14. 20:35:02

@török gábor:

... én voltam pontatlan - gyenge - bocs

mint cikke tárgya = mint az Ön cikkének alanya

ki kicsoda 2009.12.14. 20:42:15

@török gábor:

... nem lámpa, csak lámpás
... nem világít, csak világol
... akár lehetnek is mögötte

trabant 2009.12.15. 13:25:44

mirrmurrkandur 2009.12.13. 16:05:16

"Bibó szerint demokratának lenni annyit tesz, mint nem félni."

Idézni csak pontosan és szépen! (József Attila után szabadon)

Bibó azt mondta: "Demokratának lenni annyit tesz, mint nem félni véleményt nyilvánítani."

Ugye mennyivel értelmesebb így, mint a félbemaradt idézeted?

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.15. 20:32:15

@trabant: Bibó azt mondta: "Demokratának lenni annyit tesz, mint nem félni véleményt nyilvánítani."

István meg ezt írta:

"Demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni: nem félni a más véleményűektől, a más nyelvűektől, a más fajúaktól, a forradalomtól, az összeesküvésektől, az ellenség ismeretlen gonosz szándékaitól, az ellenséges propagandától, a lekicsinyléstől és egyáltalán mindazoktól az imaginárius veszedelmektől, melyek azáltal válnak valódi veszedelmekké, hogy félünk tőlük."
(Bibó István: A kelet-európai kisállamok nyomorúsága. In: Válogatott tanulmányok. Bp. 1986. - mek.oszk.hu/02000/02043/html/218.html#226 )

Meg ezt is:
"A magyar demokrácia válságban van. Válságban van, mert félelemben él.
Kétféle félelem gyötri: fél a proletárdiktatúrától, és fél a reakciótól.
Tárgyi okok nem indokolják egyik félelmet sem: Magyarországon mindazok, akik proletárdiktatúrát akarnak, és mindazok, akik a reakció visszatérését akarják, elenyésző kisebbségben vannak, s külső erők sem néznék szívesen egyik fordulatot sem."

Na ugye! 8Đ
süti beállítások módosítása