Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2013
jan 11
16:00

Nem tartom okos ötletnek, ha akár hatásvadászat céljából, akár vágyvezérelt gondolkodás alapján olyasmit akarunk belelátni egy eseménybe, ami nincs, nem lehet benne. Nem hiszem, hogy helyesen mérték fel a decemberi diáktüntetések súlyát azok a megmondóemberek, akik jelentős politikai fordulatról, a kormányt elsöprő mozgalom kezdetéről beszéltek. Kétségtelen, hogy a Fidesz számára új minőséget jelentett és veszélyes helyzetet teremtett a korábban törzsbázisának számító fiatal generáció utcára vonulása, ráadásul olyan téma, a tandíj kapcsán, amely alkalmas lehet arra, hogy – a 2008-as népszavazás után - széles választói rétegek előtt kezdje ki a párt hitelességét. A decemberi diáktüntetések ennek ellenére, a dolog logikájából fakadóan nem lehettek alkalmasak arra, hogy valóra váltsák az ellenzék reményeit: helyettük, munkájukat megspórolva vigyék közelebb az országot a kormányváltáshoz. Ugyanakkor kiváló demonstrációt, esettanulmányt nyújtottak ahhoz, hogy megértsük: miért lehet mégis esélye a kormányváltásnak, milyen akut politikai problémákkal küzd a Fidesz-KDNP.

diakokkal.jpg

(Fotó: Facebook)

Legalább három szempontból is állatorvosi lónak tekintem a kormány viselkedését: a valóságérzékelés, a kommunikáció és a problémakezelés terén egyaránt hajmeresztő jeleket produkáltak ebben az ügyben a kormányzati szereplők. Fontos hangsúlyozni, hogy a három elem szorosan összefügg, egymásból következik. Hiába nyugtatja magát azzal a kormány, amivel általában a hatalmon lévők szokták, hogy tudniillik csak rosszul kommunikáltak: a kommunikáció problémája mindig válságtünet, a hibás, átgondolatlan politika elkerülhetetlen tartozéka. A jól politizálunk, de rosszul kommunikálunk szlogenje pedig nem más, mint a könnyű álom, az önfelmentés és önnyugtatás életveszélyes szere, amely valóban csak arra alkalmas, hogy elfedje a problémákat.

Ha rekonstruálni akarjuk a történteket, akkor az első hiba egyértelműen a politikai vakság volt, a valóságérzékelés hiánya. A kormány elhitte, hogy a sokat hangoztatott önfenntartó felsőoktatás komolyabb politikai áldozatok, ellenakaratok nélkül megvalósítható – sőt, hogy egyáltalán megvalósítható. Abban bízott, hogy az érintettek korábbi passzivitásából az következik, hogy még az államilag finanszírozott helyek eddigieknél is radikálisabb csökkentése - ami azt jelentette volna, hogy a felvettek döntő többsége már komoly tandíjat fizet – is keresztülvihető. Utólag átgondolva, nehéz megérteni, hogy miért nem volt senki a miniszterelnök környezetében, aki figyelmeztette volna erre a nyilvánvaló veszélyre, a politikai sérülés lehetőségére. Ide tartozik az a ma már a politikai körökben csak „habonyizmusnak” nevezett felfogás, amely szerint az ilyen témák nem veszélyesek, csupán egy szűk kisebbséget érdekelnek, a többség nem foglalkozik velük. Akinek a családjában van egyetemista – márpedig a magyarok egy jelentős része ilyen közegben él -, tudja, hogy a tanulás tipikusan vacsoraasztal-téma: azon kevés politikai ügyek közé tartozik, amelyekről az emberek odahaza is beszélgetnek, s ha azt hallják, hogy a rokonnak, unokának fizetnie kell, akkor furcsán tekintenek majd a tandíj létét a tévében hevesen tagadó politikusokra. 

Mindez át is vezet minket a második problémához: a végletekig leegyszerűsített, néhány panelből táplálkozó kommunikációhoz. A politikai üzenetek a világ minden részén a manipulációról (is) szólnak, de az okos politikai szereplők ismerik a határokat. Tudják, hogy csak olyan dolgok esetén van egyáltalán értelme a mesének, ahol az embereknek nincs lehetőségük személyes tapasztalatok szerzésére. Akik fizetnek a tanulmányokért, azok és hozzátartozóik tudják az igazságot, esetükben a nyilvánvaló tagadás értelmetlen, sőt kontraproduktív. Mint ahogy – s itt érkezünk el a harmadik elemhez – a problémakezelésben sem lehet megoldás, ha a csúnya ellenzék beavatkozásáról, megtévesztett fiatalokról, közpénzből rendőri kísérettel bulizó tüntetőkről beszél a hatalom, ahelyett, hogy megértően viszonyulna a tiltakozókhoz, s megpróbálná megértetni velük saját szempontjait és céljait. Ez azonban ördögi kör: aki nem lát egy problémát, különösen, ha saját tevékenysége idézte elő, az beszélni sem tud róla egyenesen, és megoldani sem lesz képes hatékonyan.

(Heti Válasz, 2013. január 10.)

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr965012413

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ez a Fidesz-kommunikáció mélypontja, vagy van még ennél lejjebb? 2013.01.12. 13:43:41

Elérte a teljes káoszt a felsőoktatással kapcsolatos kormányzati kommunikáció. Mert miket is hallottunk eddig? Selmeczi Gabriella még kedden elmondta, hogy "a legfontosabbnak azt tartják, hogy a kormány képviselői a szakemberekkel és a diákok képvisel...

Trackback: Nem fiataloknak való vidék 2013.01.12. 13:43:13

Az a probléma, hogy a hallgatók nem hiszik el a kormánynak azt, amit mond, jelentette ki nagy nyilvánosság előtt Pokorni Zoltán. És ezen most meglepődünk? Nem Orbán Viktor mondta azt, hogy "ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra fi...

Trackback: Állatorvosi ló 2013.01.11. 16:26:01

A kormány elhitte, hogy a sokat hangoztatott önfenntartó felsőoktatás komolyabb politikai áldozatok, ellenakaratok nélkül megvalósítható.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.24. 22:47:10

@aszekelyek:

Másodlagos, hogy mire költ az állam.
A lényeg a mennyit.
Ha csak annyit költene, amennyi az adóbevétele, akkor abból még akkor sem lenne nagy baj, ha amúgy hülyeségre költené.

Míg ha folyamatosan hitelből költ amúgy fontos dolgokra abból mindenképpen baj lesz.

De persze nem is fontos dolgokra kellenek a hitelek, hanem csupán a korábbi hitelek törlesztésére.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.24. 22:50:38

@aszekelyek:

Tudtommal Lázár János javasolta a pártok finanszírozásának az emelését 2010 decemberében. Szépen csendben. Csupán pár hónappal azután, hogy Orbán Viktor nagy dérrel-dúrral csökkentette.

Amúgy nem gondolom, hogy az 1%-os SZJA felajánlásoknak bármi köze lenne a cenzushoz.

bariga 2013.01.24. 22:51:21

@aszekelyek: csak azt nem értem, hogy a mi itt ma a siker, mikor a fél ország beledöglik a rossz gazdaságpolitikába, meg a ma drágán felvett hitelekbe

Khal Drogo 2013.01.24. 22:53:19

@Akitlosz: Mária Terézia nem volt törvényes uralkodó, de a magyar nemesség felajánlott 40 ezer katonát, akik az oldalán harcoltak Nagy Frigyes ellen. Ahelyett hogy fellázadtak volna Mária Terézia ellen.
Mária Teréziát és a Habsburgokat szorongatták, semmiféle katonai komoly fenyegetést akkor nem jelentettek Magyarországra, hiszen Frigyesék támadták őket.

Porosz-osztrák háború : Bismarck joggal számított arra, hogy 1848 után belázadnak ismét a magyarok, Kossuth erre biztatott mindenkit. Mi történt? Ferenc Jóska, aki szétverette a szabadságharcot és Bach-rendszert üzemeletett, na őt választott a magyar királyság felső vezetése, miközben Ferenc Jóska meg sem volt koronázva hivatalosan. Königrarztnél meghalt egy csomó magyar katona, már hogyne lett volna közünk hozzá.

Egyértelmű hogy Bismarckkal kellett volna tárgyalni és fellázadni.

A legjobb az egészben, hogy mindkét esetben ( a trónörökösödési háború és a porosz-osztrák háború ) az orosz intervenció jó eséllyel elmaradt volna.
A Habsburgok mindkét esetben a sarokba voltak szorítva, ma a magyar felső vezetés melléjük állt, üveggyöngyökért.

Na ezért tartják sokan hogyan önként lefeküdtünk a Habsburgoknak. Már akkoriban is komoly szintű vezetése volt az országnak.

mókáné 2013.01.25. 07:16:02

@menőmano:

"Jut eszembe)

Kedves Török Gábor!

Mi történt, mi a baj? hogy nincsen új poszt?

:)"

Jogos a kérdés!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.25. 11:24:27

@mókáné: addig is jöhetne 1 magas intellektuális színvonalú Aszekelyek vs. Graycivil csörte:

Aszekelyek:
FerirosszViktorjóFerirosszViktorjóFerirosszViktorjóFerirosszViktorjóFerirosszViktorjóFerirosszViktorjóFerirosszViktorjóFerirosszViktorjóFerirosszViktorjóFerirosszViktorjóFerirosszViktorjóFerirosszViktorjóFerirosszViktorjóFerirosszViktorjóFerirosszViktorjóFerirosszViktorjóFerirosszViktorjóFerirosszViktorjóFerirosszViktorjóFerirosszViktorjóFerirosszViktorjóFerirosszViktorjóFerirosszViktorjóFerirosszViktorjóFerirosszViktorjóFerirosszViktorjóFerirosszViktorjóFerirosszViktorjóFerirosszViktorjóFerirosszViktorjó

Graycivil:
ViktorrosszFerijóViktorrosszFerijóViktorrosszFerijóViktorrosszFerijóViktorrosszFerijóViktorrosszFerijóViktorrosszFerijóViktorrosszFerijóViktorrosszFerijóViktorrosszFerijóViktorrosszFerijóViktorrosszFerijóViktorrosszFerijóViktorrosszFerijóViktorrosszFerijóViktorrosszFerijóViktorrosszFerijóViktorrosszFerijóViktorrosszFerijóViktorrosszFerijóViktorrosszFerijóViktorrosszFerijóViktorrosszFerijóViktorrosszFerijóViktorrosszFerijóViktorrosszFerijóViktorrosszFerijóViktorrosszFerijó

graycivil 2013.01.25. 21:45:49

@bariga: Szerintem El Curo és Maeltolcsy még a gumiszoba sarkában is folytatni fogja a "sikertörténet" mantrázását. :-)

etwas kultur muss sein 2013.01.25. 22:16:30

@mókáné: Nem kell megijedni. Buli van a libsi törpepártnál, tehát LESZ poszt. ;-)

Vitéz László 2013.01.25. 22:19:45

álatorvo siló... a poszthoz kapcsolódik... fuj multik...

"...az online szóvicckultúrából is a legrosszabbat hozta ki, általános kommentár például, hogy
-a Tesco burgerhús-eladási statisztikája továbbra is stabil (a "stable" szó istállót is jelent az angolban),
illetve a szintén érintett szupermarketre utalva a pónis rajzfilmet ma már
-My Lidl Pony néven illik emlegetni. Visszatérő poén az is, hogy egyes Tesco-termékek árcéduláin
-a vonalkódban zebra-DNS nyomait találták meg,
és persze új értelmet nyert az a brit szólás is, hogy
-olyan éhes vagyok, meg tudnék enni egy lovat."

index.hu/tech/mem/2013/01/23/mem_lett_a_teszkos_loburgerbol/

@SzélsebesVelorex: ja ja a központ kiaggya hogy kell nyomatni a fideskomcsi siffer kínlódásáról a pozitív híreket, hogy ejha dejó megegyeztek a komcsik... mad lesz belőlük akár náci is... ha a vezír úgy a karja...

mókáné 2013.01.25. 22:27:15

@SzélsebesVelorex:

"Nem kell megijedni. Buli van a libsi törpepártnál, tehát LESZ poszt. ;-)"

Úgy ismertél meg engem, mint aki olyan könnyen megijed attól, hogy téma nélkül marad?:)

Nézd: ha írt posztot Török, ha nem, nekünk volt mondandónk. Ez van. Szép éjt kívánok!:)

márta)) 2013.01.25. 23:02:44

A miniszterelnök szerint a kecskeméti Mercedes-gyár a magyar gazdaság megújításának európai sikertörténete.
Orbán Viktor Kecskeméten, a gyár új modelljének hivatalos bemutatóján beszélt erről. A kormányfő úgy fogalmazott, hogy a magyaroknak nagyon sok és nehéz munkát kellett elvégezniük, hogy az ország ne csak megmeneküljön az adósságválság miatti összeomlástól, hanem jövője is legyen."

inforadio.hu/hir/belfold/hir-542667

*****
Na. Igen! Aki esetleg nem tudná, vagyis elfelejtette volna. segitek.

A Daimler AG még a Gyurcsány-kormány idején, 2008 júniusában döntött úgy, hogy Kecskemétre telepíti az egyik gyárát, amiben nagy szerepe volt az előző kormányoknak is. A 800 millió eurós beruházást Bajnai Gordon akkori nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter 2008. július 23-án jelentette be, és a kormány egyből nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű beruházásnak nyilvánította.

A kecskeméti gyár alapkövét 2009-ben tették le, ekkor Bajnai már kormányfő volt. Az alapkőletételnél - Rainer E. Schmückle, a Mercedes személygépkocsi-üzletágának igazgatója, Michael Frieß, a Mercedes-Benz Manufacturing Kft. ügyvezető igazgatója és Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere mellett - maga Bajnai Gordon is jelen volt."

hvg.hu/itthon/20120330_gyurcsany_mercedes_dk_orban

****

A kecskeméti Mercedes-beruházás a Magyarország iránti bizalomról szól, mert aki ilyen beruházást kezd, az bízik önmagában és azokban, akikkel együttműködik - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök, a Mercedes gyár ünnepélyes alapkőletételén Kecskeméten. "

A kormány a német cég új üzemének építéséhez a befektetőknek adott szokásos támogatási csomagot adja, amely a beruházáshoz adó jellegű kedvezményt, képzési támogatást, illetve készpénzt tartalmaz.

Számítások szerint, a támogatás négy év alatt térül meg azokból az adóbevételekből, amelyek a támogatás révén megvalósuló beruházásból származnak majd."

hvg.hu/gazdasag/20091016_bajnai_mercedes_beruhazas_kecskemet

hm?

tölgyes 2013.01.26. 00:08:09

Íme, így tanul az MSZP!
Olvasható az Indexen:
"Szanyi Tibor a látogatás után józan, megfontolt politikusként, a saját bűbájos stílusában igyekezett tovább enyhíteni a pártja, és a határon túli magyarság közötti feszültséget. A kolozsvári kirándulás tapasztalatait a Facebookon összegezte:

"Ha a hülyeség fájni tudna ... Úgy sétáltunk ki-be, mint kés a vajban. Kb. 10 barom emelgette a tábláit. Ennyi."

Szanyi kakapitány határon túli élménybeszámolójára tömegesen érkeztek a válaszok, és rövidesen egy nem kifejezetten lovagias szópárbaj alakult a felek között, ami annyira elmérgesedett, hogy a végén már kölcsönösen egymás kiírtásának előnyeit ecsetelték. Tibi elvtárs végül letakarítota az önmagáról kiállított jellemrajzot, de a Transindex teljes egészében megőrizte azt. Jó szórakozást!

Váratlan nemzetpolitikai fordulat. 360 fok.

MSZPpromo1.JPG"

szoja122 2013.01.26. 06:36:02

"Londoni elemzők: Megszűnhet az EU-s eljárás Magyarországgal szemben"

"http://www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/londoni-elemzok-megszunhet-az-eu-s-eljaras-magyarorszaggal-szemben-396467"

Ez többlet mozgást biztosít a kormánynak amiatt erőteljesebb választási költségvetést készíthet (magyarul költekezhet).

Ezzel egyúttal megnövekedett az esélye az újra megválasztásának. Ami az ország érdekeit szolgálná hosszú távon.
Írom akkor, amikor nagyon nem értek egyet a politikájával, alig van olyan lépése, amivel egyetértenék.

Azonban az ellenzéknek (számukra) a legjobb esetben is csak abszolút többségre futná, amivel semmit sem érnének el. A belső ellentétek, a Fidesz embereinek obstruktív magatartása (minden pozícióban ők ülnek a takarítónőkig bezárólag) döntésképtelenné tenné az esetleges Fidesz ellenes erőkből alakult kormányt. Max. 1 év és a köztársasági elnök feloszlatná a parlamentet és újabb lehetőséget kapna a Fidesz. (Jobbik 25%-nál nagyobb eredmény elérésére képtelen.) Kezdődne minden, pontosabban minden folyatódna ugyanez.

Plusz még egy ciklus a Fidesznek abszolút többséggel, nem 2/3-al, már rádöbbentené az ellenzéket és a népet is hogy ez a politika járhatatlan és lenne esély a tovább lépéshez.

Más út nincs (ha a nemzetközi gazdasági helyzetben nem következik be összeomlás, mert az felgyorsítaná ezt a folyamatot).

Mint sokszor írtam a valódi demokráciához nem vezet királyi út. Lassan apró lépésekben fogjuk megtanulni.

szoja122 2013.01.26. 07:17:34

Éljen a populizmus!

"Nevetséges bírságok a hangos tévéreklámok miatt"

hvg.hu/tudomany/20130125_hangos_tevereklamok_nmhh#rss

Nem a nyereséges szektorok adóztatása kellene (ami a gazdaságot agyonvágja és már agyon is vágta, a munkanélküliséget az egekbe emeli és emelte), hanem normális törvényeket hozni (pl. A szerződéseket egyoldalúan ne lehessen módosítani) és a meglévő esetleges jó törvényeket betartatni.

Jelen esetben 20 - 30 millió forintnál kellene a büntetésnek kezdődnie és akkor talán nem lenének hangos reklámok.

Khal Drogo 2013.01.26. 09:02:44

@szoja122: Az MSZP-DK-Együtt2014--LMP együttes támogatása, Bajnai miniszterelnöki jelölttel az élen elég lehetne a kormányváltáshoz, a feles többséghez.
Azonban a felek nem így döntöttek, ezért úgy néz ki maradhat a Fidesz. Más kérdés, hogy ha tényleg kiköltekezik a Fidesz 2014-ra utána mit fog csinálni.

Az idő nem a következő kormánynak dolgozik. Az EU Bírósága előtt 1000 milliárdos tétel hever ( telekomadó, végtörlesztés, hipermarket-különadó ) továbbá eléggé valószínűtlen hogy akár 2018-ig ilyen mértékű bankadó fenntartható.
Szóval komoly kockázatok vannak a kormányozhatósággal kapcsolatban, szerintem ha komoly 5-6%-os növekedés nem indul be, az egykulcsos adó porba hullik és lesz ingatlanadó vagy esetlegesen és nyugdíjcsökkentés.

Ha nyer a Fidesz 2014-ben, az érdekes lesz, hogy fog szembenézni azzal a problémával,amit ő okozott.

Khal Drogo 2013.01.26. 10:33:11

@márta)): A Fideszesek világában ez nem létezik. Abban a világban Orbán tárgyalta le a gyárépítést.

nyünyüge 2013.01.26. 10:48:17

@Khal Drogo:
ez az a világ, ahol egy ilyen állítástól nem szakad rá az álmennyezet a miniszterelnök helyettes úrra:

"Magyarországon - ellentétben az ellenzék állításaival - 2011-ben és 2012-ben is teljesen átlátható, ellenőrzött és szabályos formában zajlott az uniós források felhasználása, jelentősen csökkentek a szabálytalanságok, amit az is jelez, hogy a hibaarány az összes ellenőrzött operatív program egyikénél sem érte el a 2 százalékot - mondta az államtitkár a közösségi pénzek eddigi felhasználásáról. Megjegyezte ugyanakkor, hogy

>>>>> a szabálytalanul elköltött összegek aránya 2009-ben, Bajnai Gordon kormányzásának ideje alatt még 76 százalék volt, 2010-ben viszont már csak 18, tavaly előtt pedig mindössze 6 százalék. <<<<<"

stop.hu/belfold/lazar-janos-megint-elmultnyolcevezik/1117919/

Vitéz László 2013.01.26. 11:23:46

1) a lemp fides szárnyát dr siffer ügynököt ma este majd posztban nyomja az MLSZ elnöki tanácsának elnöke... török...

"a fő országrontó/nemzetvesztő/hazaáruló"
a nevét nem írom le már kisbetűvel sem... mert visszamenőleg akkor majd ennyivel is könnyebb lesz törölni mindenhonnan)

2) sosem hazudik...
"csak": C I G Á N Y K O D I K...
más néven: kamunikál...

amugy a mafiakormányzás szó sem alkalmazható...
kormányzásról szó sincs és nem is volt soha....

2) apro hazudozás. Gáborkém ! mi van a forgalomlassító szigettel Alcsúton... bivajbasznádon...

Vitéz László 2013.01.26. 11:25:55

1) a lemp fides szárnyát dr siffer ügynököt ma este majd posztban nyomja az MLSZ elnöki tanácsának elnöke... török...

2) "a fő országrontó/nemzetvesztő/hazaáruló"
a nevét nem írom le már kisbetűvel sem... mert visszamenőleg akkor majd ennyivel is könnyebb lesz törölni mindenhonnan)

sosem hazudik...
"csak": C I G Á N Y K O D I K...
más néven: kamunikál...

amugy a mafiakormányzás szó sem alkalmazható...
kormányzásról szó sincs és nem is volt soha....

3) apro hazudozás. Gáborkém ! mi van a forgalomlassító szigettel Alcsúton... bivajbasznádon...

mókáné 2013.01.26. 11:30:52

@tölgyes: úr!

"Szanyi kakapitány határon túli élménybeszámolójára tömegesen érkeztek a válaszok, "

Ne is mondja.. önmaga karikatúrája.

Khal Drogo 2013.01.26. 11:33:47

@nyünyüge: Ez van amikor Fideszes pártkatona igazgatónak kell ellenőriznie a Fideszes önkormányzatot vagy Fidesz-céget. Volt szabálytalanság? Nem volt szabálytalanság.

Én elhiszem hogy ez a javulás kimutatható papíron, de ez a kézivezérlésnek és a megfélemlített aparátusnak köszönhető.

Tudunk mondani olyan példát :
1) Rendőrségi nyomozás folyik Fideszes képviselő, önkormányzat ellen?
2) Állami számvevőszék feljelentést tett állami vagyonnal kapcsolatban?
3) Törvényességi eljárás indult bármelyik Fideszes önkormányzat ellen?
4) Tudunk mondani olyan bármilyen Fidesz által kinevezett vezetésű állami szervet amelyik bármilyen szintű ellenőrzés során bírságolt bármilyen szintű Fidesz-érdekeltséget?

Nem tudunk mondani. Vagy az van, hogy Magyarország a világ legkafább helye lett 2 év alatt vagy mindenki ki tudja találni a másik opciót.

Khal Drogo 2013.01.26. 11:43:16

Persze ez a fajta irányítási mód okoz majd gondokat. Amikor a hétköznapi érzékelés során kiderülnek a problémák. Amikor a Fidesz-polgármesternek kell üvöltöznie a Fidesz-káder tankerületfelügyelővel, akinek az édesapja Fidesz-országgyűlési képviselő mert az iskola működésképtelen és a polgármestert zaklatják a kedves szülők.

Erre szokták azt mondani hogy a forradalom felzabálja saját gyermekeit. A Fidesz túlnyerte magát, nincs már kit ledarálni ezért hát egymásnak esnek a hatáskörök, pénzelosztások tekintetében. Mint a Jakobinusok. Ők is a végén kivégzik egymást majd. Ahogy Dantont lefejezték, a belső intrikákban majd elhullik egy-két nagy arc minden területen.
Így lökték ki pl. partvonalon kívülre Jankovicsot vagy Rockenbauert, hogy Fekete György felemelkedjen.

Nincs már honnan többet nyerni. Ezért már egymástól kell hatalmat szerezni és eltaposni egymást. Így működik ez.

Pl. egy másik jó példa erre : Tarlós és a Fideszes kerületi polgármesterek akik két éve komoly politikai iszapbírkozást folytatnak, a kerületiek Tarlóst el akarják taposni, míg ő ellenáll. A fő kérdést még nem tudták tisztázni : Kinek nagyobb a hatalma. Ha ez a válasz megvan, meglesz az is , hogy kinek van igaza.

nyünyüge 2013.01.26. 12:33:52

@Khal Drogo:
Dehogynem:)!
Ismételt törvénysértésért 100 eFt-os! büntetést fizet a soktízmilliárdos költségvetésű m1 meg a tv2.
Annyit kábé, amennyit Józsi bácsi bétéje, ha a külvárosi sarki büféjében nem ad blokkot.

Khal Drogo 2013.01.26. 13:37:06

@nyünyüge: Komoly büntetés, komoly szankció.

aszekelyek 2013.01.26. 14:19:11

@Akitlosz: ha van valami nem meglepő a magyar politikában, akkor ez az:) Ugyan miért kellett volna kitérnie a válaszadás elől Ferinek, a tévé vitában, ahelyett visszadobva a labdát, hogy neakarjon hazugsággal nyerni orbán? le volt vajazva már akkor az, mit is akar az szdsz az egészségüggyel. De fenntartom, hogy annak a szégyenteljes népszavazásnak a másik kérdése az vaolt, ami nem csak ahatáron túliakat sértette és a jó érzésű, korrekt határon belüli magyarokat , hogy legyen -e kórházprivatizáció. Szeretnek erről nem beszélni. pedig fontos. NAgyon fontos. Az már 2005 decemberében népszavazásra beadott és kiírt kérdés volt. nem hogy a vizitdíj, kórházy ápolási és dobozdíj és akkor még nem beszéltem a nagy elbocsátásokról, amit a szadistapárt erőszakolt ki , pedig a szocik tényleg csak ostorral hajtva szavazták meg nekik , konkrétan terror alatt. NYilván ez volt a koalíció fenntartásának feltétele, mert amint azt a népszavazás erősen elkaszálta, fel is bontották a koalíciót. rínak azóta is, hogy a szocik kiálltak mögüle. Ezt egyébként a privatizáció tervezetét és annak elvetését már a FIDESZ utolsó évében ők, reowerber -sugallatára? úgy használták, mint fegyvert a kampányban, erre jól emlékszem, mást sem hallottunk a rádióban, még autózás közben sem, csak azt, hogy bezzeg a FIDESz majd ezt meg azt fog csinálni az egészségügyben. Holott a háziorvosi praxis volt az egyetlen, amit megvalósíthatónak ítéltek meg, a többit elvetették és az OGY . irattárába tették. Szóval az szdsz egyszer ellopta azt , másrészt kersztül akarta verni mindenkin , és még meg is sértődött , hogy nem engedte meg nekik sem a magyar szavazók nagy többsége.
Nagy üzletet láttak benne maguknak , az nem kérdés .

Utcafelelős ismerősöm, aki állandóan a suttogó pletykát nyomta nekem azorbánördög ellen, jókat vitáztunk is, még nem régen is bizonygatta nekem, hogy eladnak a rohattfideszesek kórházakat. Komolyan. verest is szokta nekem dicsérni. :)) érdekes, mostanság nem agitál engem. lehet, hogy megszerezték a helyi kubatov listát:) amin rajta vagyok, mint szimpatizáns , törzsszavazó. Itt " birka". :)
Lehet egyébként neolibebantnak is lenni , demokrácia van . Erőszakoskodni , azt nem lehet. :) Nem csak ezt erőszakolták volna ránk, hanem a többi érdekeiket érintő diktátumot.
Az nem megy, hogy előbb ráordítjuk a zorbánra, hogy az bezzeg, mit akar , amikor nem akarja de végigzongorázták, tanulmány van róla , aztán meg keresztülverni és azt is ráordítani a zorbánördögre , hogy meraznemakarja ésmegfúrta..

lesz pár százalékuk, big deal. Nagyon sokan ma sem akarják, a nagy többség. Tanultunk a hospinvestből, kifizettük a több milliárd tanulópénzt drága bauel és ferink urak , séta el , a ballibantra. A szociális érzékenységük a negatív tartományban van. Ezt le tudom szögezni. Ahogyan az etikusság is náluk csak negatív számmal írható le.

graycivil 2013.01.26. 15:03:05

"Orbán és Matolcsy is ordas nagyot kamuzott ma

Ma Matolcsy és Orbán is ordas nagyot kamuzott. Matolcsy hitelből törlesztett, de azt hazudta az államkötvény nem is hitel. Orbán pedig a fideszes gazdaságpolitika sikerének hazudta azt a Mercedes-gyárat, amelyet Gyurcsány Ferenc vezette MSZP-kormány által hozott 2008-ban Magyarországra."

egyenlito.blog.hu/2013/01/25/orban_es_matolcsy_is_ordas_nagyot_kamuzott_ma

"Jól mutatja a Fidesz-kormány eredménytelenségét, hogy az előző MSZP-kormány sikerét próbálja sajátként eladni. Érthető persze, hiszen tavaly recesszióba döntötték a gazdaságot, az EU legmagasabb inflációját hozták össze és a reálbérek is csökkentek..."

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

dbeata 2013.01.26. 15:08:52

@tölgyes: "Szanyi kakapitány " Jaj anyuci! :S
Ez most egy elírás volt, vagy csak a szokásos szkatológiai értekezés, by Tölgyes, aki egyébként megveti a trágárságot, mert ő egy úr ugyebár...

Balt 2013.01.26. 20:12:42

Az LMP újra nemet mondott Bajnaiéknak
spirk, hh (index.hu)

2013. január 26., szombat 13:07 | [4 órája frissítve]

A frakcióvezető indulatos hangú beszédével kezdődött meg a vita az LMP kongresszusán a párt szövetségi stratégiájáról. Schiffer András szerint 2014-ben egy önálló LMP-re szavazók tömegei várnak majd, az Együtt 2014-gyel közösködni akarók nem erőltethetik rá nézetüket a párttöbbségre. A kongresszus hosszas vita után a döntés eltolását szavazta meg, aztán mégis visszahozták a novemberi határozatot, amikor az önálló útkeresés mellett voksoltak. A platformosok kilépése jöhet vasárnap.

Balt 2013.01.26. 21:11:03

@Balt: Folyt., friss:
A platform javaslatát leszavazták a Schmuck-féle időhúzó javaslattal szemben, majd feltették kérdésnek, hogy ez felülírja-e a novemberi határozatot, így végül kerülő úton a mostani kongresszus ugyanarra az eredményre jutott, mint a két hónappal korábbi, ráadásul ebben a formában többen támogatták a novemberi álláspontot, mint eredetileg.

A platformosok egyelőre nem döntötték el, milyen lépést tesznek a szavazási eredmény tudatában. Vasárnap összeül a platform közgyűlése, megvitatják, mi legyen a reakció a novemberi döntés visszahozására. Az Index forrásai szerint viszont nem igazak azok a sajtóhírek, amelyek szerint a szombat esti szavazás előtt Jávor Benedek a pártból való kilépéssel fenyegetőzött volna kongresszusi hozzászólásában, azt azonban valóban nem zárták ki, hogy Schifferék merev álláspontja miatt végül erre a következtetésre jutnak.

A pártban sokan attól tartottnak, hogy a mostani kongresszuson nem tudnak kompromisszumot kötni a platformosok és a Schiffer András frakcióvezető nevével fémjelzett különutasok, ami a párt végleges szétszakadásához, a legismertebb politikusainak kiválásához vezethet, ezért szeretnék jegelni a vitát.

tölgyes 2013.01.26. 22:45:03

@A pöttyös az igazi dbeata: Írhatok bármit, úgyis azt gondol amit akar.:) Egyébként hol itt a trágárság.
Én csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy itt ezek (MSZP) úgy és azok mennek akik jönnek.
No de akkor minek a bocsánatkérés??
Vagy csak cumi az egész??

Azt hiszem a kapitány megint megmondta a frankót, ami feltehetően megfelel az MSZP valódi álláspontjának.. amiben nem csak az a baj, hogy ajtót mutatnak.. hanem az is, hogy lebunkózzák azokat, akiknek a támogatását remélik..Méghozzá így nyíltan.. bele az Ön arcába is mert nehogy azt gondolja, hogy Szanyi mást mond és gondol a belső berkekben mint amit mond..Rajta van ő Gyurcsány vonalán: Kurv@ ország..no de akkor ők miért ácsingóznak a szavazatunkért???

etwas kultur muss sein 2013.01.26. 23:59:23

Erről kellene egy poszt, Gábor. Bár gondolom a törpe lumpenekről készül épp az új írás...

etwas kultur muss sein 2013.01.27. 00:01:27

mármint erről:

www.barikad.hu/percrol_percre_a_jobbik_evadnyitojarol-20130126

"Utolsó kérdés az elszaporodott gyilkosságoké és a cigány-magyar együttélés. Vona szerint meg kell vonni a segélyt azoktól a családoktól, ahol valamelyik tag súlyos, erőszakos bűncselekményt követett el. Vona szerint az együttélés ügyében azonnal is tenni kell valamit, a segély megvonására tett javaslatot pedig népszavazásra bocsátja."

Khal Drogo 2013.01.27. 00:50:26

@SzélsebesVelorex: A Jobbik szellemi színvonalát jól tükrözi a javaslat. Ez alkotmányellenes, hiszen kollektív bűnösség nincs.
Magyarország ráadásul az értékkutatások szerint erősen egyénközpontú társadalom, egy ilyen javaslattól a párt nem tudom mit vár. Elég primitív gondolkodás ez és ráadásul politikailag is óriási öngól a Jobbiknak.

Magyarországon én még nem találkoztam olyan emberrel aki szerint egy gyereknek az apja tetteiért viselni kéne a következményeket.

Ebből a Vonából sem lesz miniszterelnök. Túl primitív hozzá.

Pár hét alatt két ellenzéki párt, tömörülés is lőtt egy nagy öngólt. Azzal hogy Bajnai minimálbércsökkentésről beszélt, szerintem komoly öngólt rúgott magának, a Jobbik pedig ezzel a csodajavaslattal, amin több hónap hallgatás után előhozakodtak, járatják le magukat.

etwas kultur muss sein 2013.01.27. 01:41:37

@Khal Drogo: Az egyértelmű, hogy a jobbik tűzzel-vassal a cigánykérdést erőlteti. Ezen lehetne rugózni egy jó poszt keretein belül, hogy miként kerülhetett a párt abba a helyzetbe, hogy a semmiből középpárttá nőtte ki magát, de tovább nőni képtelen. Ez pl. egyrészt öngól, mert tovább erősíti a párt elszigeteltségét, azonban gól is, mert azt, aki elcigányosodott helyen kénytelen élni, ezzel lehet mozgósítani. Hogy áll valójában az ok-okozati összefüggés? Azért nem nő (látványosan) a jobbik támogatottsága, mert nagyrészt az elcigányosodott országrészekben nyomorgó magyarokat célozza a retorikával? Vagy azért szinte csak rájuk épít, és vállalja a további elszigetelődést, mert eleve esélye sincs más szavazók irányába nyitni?

Bármibe le merném fogadni, hogy a lakosság nagyobbik része valamilyen mértékben cigányellenes (szvsz milliók nagyon is). Erre csak egy párt épít politikát, mégsem tud nagy párttá válni. Furcsa.

hoplita 2013.01.27. 06:49:44

@graycivil:
Bazmeg gecivince, ez nem hír. Ha nekiállnának lebontani...na, az hír lenne.:)

dbeata 2013.01.27. 07:05:41

@tölgyes: Jaj, hát hol érdekel engem a Szanyi akárki? Én csak magát piszkálom szívesen, tudja...

:)

hoplita 2013.01.27. 08:45:25

@Khal Drogo:

"..Magyarországon én még nem találkoztam olyan emberrel aki szerint egy gyereknek az apja tetteiért viselni kéne a következményeket. ..."

Olvasd el még egyszer, tudom nehéz, de próbálkozz.

Lefordítom... a lényeg az, hogy ha segílyesék kölyke rossz fát tesz a tűzre, akkor ugrik az a píz, amit azért kapnak, hogy vigyázzon a retkes faszának a rothadt gyümölcsére.

Kapíse?

szoja122 2013.01.27. 08:50:12

@Khal Drogo: Semmi jelentősége sincs a feles többségnek, sőt csak rontaná a helyzetet. Magyarország agóniáját nyújtaná ki. Semmit sem tudnának tenni teljes összefogás és egyetértés esetében sem, feles többséggel. Csak egyetértéssel és 2/3-al lehetne kezdeni valamit.
Sajnos.

szoja122 2013.01.27. 08:54:55

@nyünyüge: A Fidesz hívők Matolcsy féle állom világban élnek és az Orbán iránti feltétel nélküli ragaszkodásuk és a másik oldal gyűlölete teljesen elhomályosította gondolkodásukat.

hoplita 2013.01.27. 09:07:51

@szoja122:
Mer' aztán a tiedet nem, igaz te segglyuk?:))))

hoplita 2013.01.27. 09:16:52

@SzélsebesVelorex:
"...Az egyértelmű, hogy a jobbik tűzzel-vassal a cigánykérdést erőlteti..."

Lófaszt. Kardinális ugyan, de minden más javaslataink közül csak ez jön át direktben....mármint átlagjóska univerzumába.

hoplita 2013.01.27. 09:19:06

@A pöttyös az igazi dbeata:
"...by Tölgyes, aki egyébként megveti a trágárságot, mert ő egy úr ugyebár..."

Úrnak születni kell, a tőgyesek teremnek, mint a tök.:P

Khal Drogo 2013.01.27. 09:27:07

@SzélsebesVelorex: Meglátjuk ez a politika mire lesz elég. Kíváncsian várom a nagy cigányfellegvár körzetekben fog-e tudni nyerni a Jobbik egyéniben. Szerintem nem fog tudni egyénit nyerni, de majd kiderül.

jjulie 2013.01.27. 09:27:43

@hoplita:

kunkibuci sokadikgenerációs jobbikfertőzött orbánkirálycsináló 2006-os hírtvforradalmár lúzer - átlagjóska

na, tudósíts még a maslow piramis alsó dobozából - dr. átlagalattijóska cigányszagértő

hoplita 2013.01.27. 09:33:04

@jjulie:
Hej, faszfej....megjelentél te köcsög?

Ismered azt a nótát, hogyaszongya...

Nyomd anyádba tövig
Ne lássák, hogy rövid.....?

Akarod velem eldanolni, te szarfaszú nyúlfing?:)

hoplita 2013.01.27. 09:36:39

@Khal Drogo:
Melyik körzetekre gondolsz?
Mármint cigányfellegvár relációban?
Mert nem olyan egyértelmű ám, meg eccerű, ahogy te ott elgondolod....

jjulie 2013.01.27. 09:40:39

@hoplita:

nem számítasz dr. cigányszagértő dr. átlagalattijóska - amíg fel nem mászol a szabadsághíd valamelyik turuljához

nézd a dokovics murray döntöt bugris, mindjárt kezdődik

Khal Drogo 2013.01.27. 10:38:28

@hoplita: Észak-Magyarországon él a cigányság legalább fele szerintem. Minden bizonnyal vannak körzetek ezen belül ahol PC nyelven mondva felülreprezentáltak az országos átlaghoz képest.

etwas kultur muss sein 2013.01.27. 11:01:33

@Khal Drogo:

Szerintem az a kisebbik baj, ha a cigánykérdésben a jobbik ad rossz válaszokat is a jók mellett. Az igazán nagy baj, hogy ellenére a cigánykérdés súlyosságának, csak és kizárólag a jobbik foglalkozik a problémával. A többi párt még a jelenség puszta létezését is próbálja tagadni. Ez a tragédia. Ha nem történik az ügyben változás, akkor pár évtizeden belül annyi a magyarságnak. Egyes régiókban már most is katasztrofális a helyzet.

Ha lehet hinni ennek:

en.wikipedia.org/wiki/File:Roma_%28Gypsies%29_in_Hungary_%28census_2001%29.png

Khal Drogo 2013.01.27. 11:10:56

@SzélsebesVelorex: A cigánykérdés számomra érthetetlen módon tabu a többi pártban valóban. Nem igazán értem miért. A lakosságot a kérdés élénken foglalkoztatja, ezt mutatja a Jobbik felemelkedése is.

Khal Drogo 2013.01.27. 11:14:32

@Akitlosz: Erre mondhatják a vörösök, hogy bár nem emelték jelentősen a minimálbért ( alig emelték ) de az adójóváírással a nettóját megemelték jelentősen.
Lehet azon vitatkozni, hogy a mi helyesebb, a minimálbér nettóját emelni vagy a bruttóját úgy hogy a nettója ne nőjjön.
Egy biztos, az egyéni vállalkozók terhei jelentősen nőttek, hiszez ez esetben ők fizetik meg a saját adójukat.
Szerintem mindkettőt övtözni kell, a nettót és a bruttót is emelni kell. Az államnak szüksége van az adóbevételekre de a fogyasztásra is.
Olyan környezetet kell teremteni ahol a kettő egyszerre megy.

Khal Drogo 2013.01.27. 11:58:14

@SzélsebesVelorex: Szerintem a cigányság politikailag megbízhatatlanok. Elég nehéz kiszámítani, hogy a nagy pártok által felvásárolt cigányok szavazók hová szavaznak. Mind a Fidesz mind az MSZP erősen vásárolja a cigány szavazókat, több-kevesebb sikerrel.
Emlékezetes Torgyán Jóska élelmiszerosztogatása de az MSZP is vásárolta fel buzgón a szavazatokat, de ne legyen kétségünk ezt csinálta a Fidesz ( Tiszavasvárin ez ki is derült, dokumentáltan ).

Szóval ez a stratégia nem túl hatékony szerintem. Nem lehet egyértelműen kijelenteni hogy ez melyik pártnak kedvez. Arról nem is beszélve, hogy a Jobbikra több körzetben is Észak-Magyarországon a cigányok leszavaztak tömegesen.

jjulie 2013.01.27. 12:09:09

@Hepci:

jaj, jeti, irigyellek, über szellemes vagy, érdemi és nagyteljesítményű hidraulikus blogszinvonalemelő

a sütik izgatnak még?

etwas kultur muss sein 2013.01.27. 12:34:46

@Khal Drogo: más ötletem is van, nemcsak a szavazatvásárlósdi ;-)

Khal Drogo 2013.01.27. 12:43:39

@SzélsebesVelorex: Ne tartsd magadban :) Vagy ez államtitok?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.27. 13:42:38

@jjulie: keveset pirtyogsz mostanában, nyomi.
Pedig emelnéd vele, a blog színvonalát, aztat.
Nyomi.

Khal Drogo 2013.01.27. 16:23:05

Az MSZP lassan eléri a célját. Nem marad más erő a jobboldalon kívül ( Fidesz és Jobbik ) csak ők. Aki protest vagy rájuk fog szavazni vagy nem megy el szavazni.
Együtt2014 - Ebből már nemigen lesz semmi. Lefulladt a motor.
LMP - A párt megindul lefelé szerintem. Ez a kettészakadás nem fogja előrébb lökni az LMP-t.
DK - Nem tudtak megerősödni és szerintem nem is fognak a közeljövőben.

A Jobbikot meg valamelyest gyengítheti a FIdesz csatlóssá avanzsált MIÉP 2.0.

Tehát három választásos lesz a verseny:

Fidesz
MSZP
Jobbik

( Bónusz : Nem szavazol )

Ezen felül az LMP vagy a Együtt2014 bejuthat, feltéve hogy külön indulnak. Egyéni kerületet nem valószínű hogy nyerni tudnak majd. DK _ Esélytelen.
A 4K vagy mi pedig szerintem egy kamupárt. Meglepődnék ha a 4K-nek lenne 100 fős tagsága. A másik igen vérszegény alakulat a JESZ.

Jelenleg így áll a helyzet, de még sok van hátra. Azonban innen alapvetően csak a Fidesz veszítheti el.

tölgyes 2013.01.27. 16:39:53

@A pöttyös az igazi dbeata: Tééényleg!
Valahogy volt egy olyan érzésem, hogy ez így lehet.:) Szanyi kakapitány meg csak érdekelje, hiszen most ő a sztár, az olvasztár:), a megmondó ember, aki lerántja mindenről a leplet. Most saját magáról rántotta le az ágyékkötőt és aztán a végén ott állt gatya nélkül:):):)de tényleg! Elmennek bocsánatot érni, majd elkezdi fújni azt a nótát ami miatt kitőrt a balhé:( Ennyire, hogy lehet szellemileg alulfejlett.. és még el is tűrik tőle. Ez benne a legjobb!:)

tölgyes 2013.01.27. 16:44:29

@hoplita: Látom kijött a karanténból hangoskodni egy kicsit.:) A lóf@asz máris előkerült, meg hozzá még az ülepe is likasan:), nehogy már feleslegesen emlegesse azt az áldott igavonót:).. vagy harci mént, ha így jobban tetszik.

tölgyes 2013.01.27. 16:53:37

Mégis bekövetkezett Karácsony "Benedek" és Jávor "Gergő" kilépnek... de bent is szeretnének maradni. Még nem rohasztották szét eléggé a lejárt szavatosságú, átmeneti működésre szánt pártot... no meg fizetni kell a támogatásért.

tölgyes 2013.01.27. 16:57:01

@Khal Drogo: A minimálbér adójának az eltörlése az egyik legnagyobb "bűne" volt a vörösöknek..:( Rossz volt a gazdaságnak is meg az üzenete is borzongató.. nincs szükség azok adójára, akik keveset keresnek.
Voltaképp az MSZP-közeli vállalkozókat támogatták így.

nyünyüge 2013.01.27. 17:09:22

@tölgyes:
Ja. Mert a fidesz közeli vállalkozóknak (akik már akkor is nyilvánvalóan közel ugyanannyian voltak !), ez maga volt a büntetés:)!

És mit üzent a narancsosok azon üzenete, hogy az egykulcsos adóból nem a középréteg, hanem a felső középosztály profitált?

Mit üzent ezzel a középosztálynak? Hogy "bocsesz" ?

jjulie 2013.01.27. 17:14:09

@tölgyes:

hahaha fideszfingó, hahaha

fingjál nagyobb fideszfingot paraszt, ezzel nem mented meg a felcsuti seggszájút sem, sem közgéporbániát, és akkor mehetsz a fideszfertőzött fideszfingók karanténjába

na fideszfingjál még paraszt, rajta, de nagy legyen ám

Guillaume sous guillotine 2013.01.27. 17:21:56

Jávor Benedek és társai ma délután bebizonyították hogy összenő ami összetartozik. Alig várják hogy megállapodjanak Bajnaival. Bajnai megállapodik az MSZP-vel és a DK-val és vissza is tér(het) a nagy csapat. remélem nem fognak

Balt 2013.01.27. 17:24:23

@nyünyüge: :) Priceless. Bár Karácsonyt egyre kevésbé látom nagykutyának, még akkor sem, ha kiderülne: ő fejte az amcsi külügyet.

hoplita 2013.01.27. 17:51:52

@tölgyes:
Most nem a ló, hanem a zapád faszát..
Van önálló gondolatod is, vagy csak kölcsön veszed a gazdáidtól?
A majd másfél milla minimálbéres rabszolga közül hányat kérdeztél meg, mielőtt kialakítottad ezt a roppant elmélyült álláspontod?

Ha jól saccolom már te is a postást várod, ellenberger szívesen vered más faszával a csalánt, igaz?

jjulie 2013.01.27. 17:53:07

@Balt:

nagykutya a seggszájú orbán, a nagy sántakutya

jjulie 2013.01.27. 17:56:43

@hoplita:

csak te vered a sajátoddat a csalánba lúzer

aztán meg hőzöngesz, hogy nem mész semmire, pedig szopatod magad a kunkibucban reggeltól estig, és királyt csináltál az orbánból hirtvforradalmárként

fogjál kezet magaddal jobbikfertpzött átlagalattijóskapista

jjulie 2013.01.27. 18:01:09

@PhD Guillaume sous guillotine:

orbániai fideszfertőzött vagy pajtás avagy mikutyánkölke, vagy csak 3000 szavas szókincsű fideszértelmetlenségi?

laji 2013.01.27. 18:25:36

Szakad az LMP. Bajnai kivásárolta a párt 10%-át...

dbeata 2013.01.27. 18:50:14

@tölgyes: Felénk ezerrel megy a csere a pógármesteri hivatalban... Erdélyi NER-kompatibilisekkel töltik fel az állományt. Végül is, magyar magyar, darab darab, nem?

OFF

Erről jut eszembe a múlt heti történés.

Szereplők. gyanútlan apuka két gyerekkel (egy pelusos, egy óvodás), naiv férfi baráti társaság, eltávra ment anyuka, 1 db pelenka.

Helyszín: egy barát hangszerüzlete

Na, hogy is kutyuljam, hogy rövid és tömör legyek, hm-hm..
Kezdjük a záróképpel.

Körúton kétségbeesetten pelust kajtató barát (az Interspárban csak ennyit mond az eladónak: "Besz@rt a gyerek, kell pelenka, gyorsan!"
Ezalatt a hangszerüzletben apuka, kezében hőlégfúvó, a gyermekharisnyát szárítja. Előtte raplizik a pelusos, öltözéke trikó, Szilvia papírtörlő, hótaposó.
Óvodáskorú eközben visít, hogy apaa, de megígérted hogy megmutatod a szintiket meg a gitárokat.... apaaaaa!!!!

Barát érkezik a pelenka utánpótlással, amellyel egy időben a papírtörlő megadja magát, és a tartalma lassan, de biztosan csurog bele a csizmába..

hoplita 2013.01.27. 19:36:08

@jjulie:
Büdösanyád kanold habosra.
Majd ha a kezem közé kerülsz akkor járjon a pofád nyúlfing.

nyünyüge 2013.01.27. 19:36:12

Az állatorvoshoz szállítás előtt megdöglött ló:

hvg.hu/gazdasag/20130125_heti_gazdasagi_osszefoglalo

nyünyüge 2013.01.27. 19:45:59

Ökofogyott létezés.

El kell ismerni, ez a cím telitalálat.

greczy.blog.hu/2013/01/27/lmp_okofogyott_letezes

bigapples 2013.01.27. 20:07:13

@nyünyüge: Az átlagbér 220 ezer volt az egykulcsos bevezetésekor, 270 ezer Ft-os fizetés már profitált az egykulcsos szja rendszerből.

Aki az átlagbérnél ~20%-kal többet keres, az már a te definíciód szerint a felső-középosztály. A kevesebb mint 1000 eurós fizetés? Nettó 170 ezer forintból lehetséges felső- középosztálybeli életvitel? Nonszensz...

Fekete Afrikában 100 milliók élnek napi 1 dollárból. Szerinted aki ott például napi 3-4 dollárt keres, az már felső-középosztálybeli életet él? Mert napi egy marék rizs helyett jut neki 2 marék és még mellé még valami kis hús is?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.27. 20:55:28

@tölgyes: nem szellemi fejlettség kérdése (abban persze alulfejlett, mondhatnók, 1 igazi tahó), hanem nyilván alaposan be volt b*szva a stresszes erdélyi kaland után, és ettől érezte az erőt, amitől leírta a faszbukjára, hogy ezek az erdélyiek, bezony, nyúlfingok...

tölgyes 2013.01.27. 22:05:33

@nyünyüge: Tetszik, nem tetszik mégis ez volt a motiváció..Úgy bért emelni, hogy az a vállalkozói rétegnek ne kerüljön pénzébe.. és a gazdaság visszafeketedjen. Ja, hogy a vállalkozó nem igen ismeri a párthűséget??? Az már csak a hülyeség hab az ostobaság tortáján!.@hoplita: Úgy látom az Ön gondolatai és kreativitása kimerül a hímtagok emlegetésében és egy kis cigányozásban@A pöttyös az igazi dbeata: A történet nem tudom, hogy mihez kapcsolódik.. mégha az "életből" leste is el.@Hepci: Borban az igazság:)..Engem nem vígasztal az, ha valaki részegen rántja le magáról a leplet:) A leleplezés így is, úgy is megtörténik, s a végén ott áll pucéran és bután. Igaza van tahó:)Ez a felszín. A lényeg azonban az: bocsánatot kérnek, majd közlik: hehe itt ez a sok bunkó meg komolyan veszi amit mondunk:(..Vagyis ezek semmit sem felejtettek, semmit sem tanultak.!

Khal Drogo 2013.01.27. 22:59:53

@tölgyes:1) Szlovákiában, Angliában, Németországban is adómentes a minimálbér vagy az annak hiányában a nagyon alacsony munkabér.
2) A Fidesz-közeli vállalkozók is nyertek rajta szerintem, nem csak az MSZP-közeliek. Sőt az MDF-es és MIÉP-es vállalkozók is nyertek rajta.
3) A Fidesz maga is megszavazta, élén a jelenlegi miniszterelnökkel.

Szóval nem olyan egyértelmű a dolog.
De a korábban feltettem kérdésem nem kaptam választ, ezért megkérdezem újra, hátha te tudom :

Az alacsony keresetűeket érintő adócsökkentés mitől bűn és a tehetősebbek adócsökkentése miért csodálatos és előremutató dolog. Én ezt nem értem, remélem te meg tudod világítani nekem.

Khal Drogo 2013.01.27. 23:06:56

@bigapples: Miért kellett megemelni a minimálbér és az átlagbér közöttiek adóját. A magyar munkavállalók jelentős része ebbe a sávban keresett 2011-ben, a kormány megemelte az adójukat.
Igazad van, az átlagbér alacsony Magyarországon, kevés.
Csak az a rejtély, hogy akkor miért csökkentették azok nettóját?
Te biztosan tudod a választ, remélem megosztod velem :)

Mert én értem hogy aki 1000 eurót sem keresett annak csökkentették az adóját. Csak azt nem értem aki az alatt keresett, annak miért növelték????

A legjobb, hogy Matolcsy György, Magyar Nemzeti Bank leendő jegybankelnök, attól hogy felemelte az adóját azoknak aki 1000 eurót sem keresetek, a foglalkoztatás bővülését és fogyasztásbővülést várt. Sajnos ez nem következett be.
Érthetetlen, hogy miért nem nőtt azok fogyasztása,akiknek csökkent a jövedelme. Ezt mondjuk én sem értem. Te érted?

hoplita 2013.01.28. 09:22:51

@tölgyes:
Zsidózhatok is, bazmeg, úgyis épp szezonja van.:)

Te meg tartsd szemmel a gárdistásos szomszédod és bízd a lakásod a zuccában lakó kedves roma kiccsáládra.
Hülye fasz.:)))

Khal Drogo 2013.01.28. 09:41:30

@Balt: Az ugye tudod hogy Szlovákiában kvázi adómentes a minimálbér.

elib.kkf.hu/ewp_06/0604_08.pdf

Csak a tévedések elkerülése végett.

tölgyes 2013.01.28. 11:52:07

@hoplita: Látom én, hogy maga állandóan a száján(ban) hordja azt a bizonyos hímtagot.. vagy - mint most - újjaival markolássza.
Egyébként az én javaimat nem cigányok veszélyeztetik, hanem gazemberek, akik lehetnek, zsidók,cigányok, magyarok, gárdisták.. vagyis olyanok mint maga is.:(

tölgyes 2013.01.28. 11:56:50

@Khal Drogo: Na ja! Csak a szocik épp az elégedetlenkedő vállalkozói réteg kedvéért ígérte és valósította meg a minimálbér adójának eltörlését.
Én akár el is hiszem, hogy Angliában, Németországban nem adózik a nagyon alacsony jövedelem.. csak hogy ott az alkalmazottaknak döntő része nem minimálbéres.. akinek a vállalkozók zsebbe adták a bér egy részét, hogy ne kelljen adózni és elspórolhassák a járulékokat.:(.. ezért volt bűn és a morális üzenet miatt is!

hoplita 2013.01.28. 12:31:31

@tölgyes:
Neked nincs javad, azt kiverték valamikor valahol valakik, mint a liszteszsákból.

A te javaid az ablakban vannak.....mondom, a kiccsáláddál őriztesd.
Mert neked az jár.

"... hanem gazemberek, akik lehetnek, zsidók,cigányok, magyarok, gárdisták.. vagyis olyanok mint maga is...."

Erre csak annyit mondok, hogy a kurvanyád.
Még finom is voltam, te vén begyepesedett, bunkó fasz.
Fogj össze zsülivel.....bár nem vagy olyan tehetséges a szóképek gyártásában, de valahol összeértek, te vén buzi majom.

Voltam hozzád türelmes, bárki megmondhatja.....de olyan vagy, mint a hínár a part mellett. Nyúlós-tapadós és viszolyogtató.

A faszfej vörd szerint a viszolyogtató hibás....
Ez vagy te, tőgyes...a vörd.

Mellesleg kabbe, ami majd egész.:)))))

tölgyes 2013.01.28. 14:42:42

@hoplita: Mondom én. írom én, hogy magának a f@sz mindig vagy a szájában(án), vagy a markában van:):) .. Mindig és folyamatosan. Nem bír tőle megszabadulni.:( Úgy rágcsálja, mint amerikai a rágógumit.
Egyébként pedig vagy tetszik Önnek vagy nem a "... gazemberek, akik lehetnek, zsidók,cigányok, magyarok, gárdisták.. vagyis olyanok mint maga is...." - Bizony még maga is!!! .
- Jó lenne azt mondani, hogy ezek, vagy azok aztán nem.. jó lenne, de nem lehet. A tények ennek ellent mondanak.

hoplita 2013.01.28. 18:54:38

@tölgyes:
Anyád szájában lett vóna az a fasz, nem a peckében...akkor most nagy duzzogva itt lennénk kénytelenek hiányolni a majdnem pótolhatatlan személyed, te majom.:)

tölgyes 2013.01.28. 22:18:04

@hoplita: Látom görcsös szenvedéllyel rágja, szopja nyeli egyre csak nyeli mint rágógumis a nyálát:)

tölgyes 2013.01.29. 20:23:21

@ezis?: Látom csatlakozott hoplitához. Most már ketten rágják:(

ezis? 2013.01.29. 21:14:05

@tölgyes:

Függetlenként írtam.

tölgyes 2013.01.31. 21:34:55

@ezis?: Függetlenként csatlakozott hozzá:)!

ezis? 2013.02.01. 09:51:31

@tölgyes:

"Látom görcsös szenvedéllyel rágja, szopja nyeli egyre csak nyeli mint rágógumis a nyálát:)"

Én szintúgy. :)

Peace!
süti beállítások módosítása