Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
01:12

Ilyen még nem volt a blogon, de talán nem is lehet ennél tökéletesebb nap egy könyvajánlóra. Új világrend – új politika címmel most jelent meg a Századvég Alapítvány közleménye a miniszterelnöki évértékelőkről, amellyel egy valóban nagy múltú és tiszteletre méltó kutatási eredményeket felvonultató intézet – nem előzmények nélkül - most már egyértelműen a politikai elemzés új terepére lépett. De van más is: egy frissen alapított intézet – korábban a Demos Alapítvány kutatójaként dolgozó – vezetője mai cikkében lényegében ugyanebbe az irányba tájékozódik. Az eltérő politikai vonzalmak ne tévesszenek meg: az Orbán- és Gyurcsány-propaganda pontosan ugyanaz a műfaj.

Az egyik legkedvesebb politikai témájú könyvem a Dan Nimmo és James E. Combs által írt „The Political Pundits”. Az angol pundit szó előzménye a szanszkrit nyelvben tanult, tudós embert jelentett, ma azonban a kifejezést az amerikai nyilvánosságban már azokra az író és beszélő fejekre alkalmazzák, akiket mi a „szakértő”, az „elemző”, a „hozzáértő”, az „írástudó” szavakkal szoktunk leírni. Az amerikai politika punditjait a könyv a demokráciára veszélyes, annak lényegét eltorzítani és egyfajta „punditokráciát” létrehozni képes szereplőknek láttatja.  A szerzők fő célja éppen ezért ezen sajátos „ötödik rend” demisztifikálása, módszereik, stratégiáik megismertetése, megértése - azaz végső soron leleplezése.

A könyvhöz bevezetőt író Robert E. Denton a következőképpen fogalmaz:

„Tartozom végül egy vallomással. Pundit vagyok, ha csak egy nagyon kicsi is. Az én gügyögésem időről-időre a Washington Postban és más regionális lapokban olvasható, továbbá politikai elemzőként jelenek meg helyi tévékben: kommentárokban, interjúkban és választási műsorokban. Gyakran frusztráló tapasztalatok ezek. Tizenöt másodpercben vagy még kevesebben kell megmondanom, hogy mi is történt.  Időnként az a gyanúm, hogy a szerepem nem más, mint az, hogy az újságírók előzőleg már úgyis kitalált sztorijukhoz legyek egy felhasználható sound bite. Az persze jó érzés, amikor az emberek kommentálják a véleményemet, még akkor is, ha az nem tetszik nekik, vagy nem értenek vele egyet. Korábban azt gondoltam, hogy hozzájárulok a közéleti vitákhoz, hogy a politikai eseményeket, nyilatkozatokat vagy cselekedeteket segítek elhelyezni, értelmezni, de miután elolvastam ezt a könyvet, finoman szólva is aggódni kezdtem.”

A punditokat a könyv  leginkább azért tartja veszélyesnek, mert a tekintély, a tudás, a szakértelem, az „intézet” adta legitimitást felhasználva valójában saját világlátásukat, a helyesről, a jó politikáról gondolt véleményüket erőltetik rá a közvéleményre, állítják mérceként a politikai szereplők elé.  Fontos észrevenni: nem kizárólag a pártosság, a nyílt pártpropaganda az, ami a punditokrácia felé vezet – ha talán etikusabbnak és esztétikusabbnak is látszik, lényegileg nem különbözik ettől az sem, amikor a megmondóember kizárólag saját kottájából játszik. Sőt: bizonyos értelemben a pártelemzés valójában csökkenti is a punditság jelentőségét, hiszen eldobhatóvá, kicserélhetővé teszi a politikai erők apologétáit, s inkább a pártokráciát, semmint a megmondóemberek hatalmát erősíti.

Mindezzel két dolgot biztosan nem akarok állítani.

Egyrészt nem szeretném azt a hamis látszatot kelteni, mintha magam kívül állnék ezek a világon, mintha létezne antipundit pundit. Nagyon is tisztában vagyok punditságommal, s ezért is törekszem arra, hogy elemzői megnyilvánulásaimnál – amennyire lehetséges – elválasszam a leírást (mi történt?) és a magyarázatot (miért történt?) a megmondástól és az igazságosztástól (jó-e, hogy ez történt?). Előbbi talán egy szakma, ahol a politikai tudásnak lehet némi előjoga, utóbbi azonban már a politika, a közélet világa, ahol minden hangnak, minden véleménynek pontosan ugyanannyi joga van a nyilvánossághoz, s ahol - ha csak a "kiválasztottak" beszélhetnek a helyesről és a helytelenről - valóban fenyeget a véleményvezérek diktatúrája.

Másrészt azt sem akarom állítani, hogy a politikai elkötelezettség demonstrálása, a politikai propaganda ne lenne legitim és hasznos megnyilatkozási forma. Szívesen hallgatom ezen közéleti szereplők vitáit, élvezettel figyelem az érveiket, s még azt sem zárom ki, hogy lesz olyan időszak az életemben, amikor fontosnak fogom tartani, hogy (az elemzői szerepből való kilépést jelezve) nyilvánosan kiálljak bizonyos értékek és ezeket képviselő politikai szereplők mellett – ahogy ezt az „értékmentességgel” és "függetlenséggel" szemben fellépők elemzőként és szakértőként most is teszik, láthatóan egyre nagyobb hangerővel. (Érdemes felfigyelni a különbségre: amikor színészek, zenészek és egyéb sztárok hitet tesznek egy adott politikai erő mellett, a punditság veszélye nem fenyeget, hiszen a közönség a véleményüket biztosan nem tartja "szakmainak", "objektívnek" vagy "igazoltnak".)

Tulajdonképpen csak két apró kérést szeretnék a könyvajánló örve alatt megfogalmazni: egyet magunkhoz, egyet pedig a közönséghez. Egyrészt, hogy legyen világos, tegyük világossá, ki milyen mezben lép pályára, milyen játékot akar játszani, mert ellenkező esetben valóban nem teszünk mást, mint szimplán és ócskán manipulálunk. A pálya szabad, sőt, a pályák szabadok: tere, helye van itt mindenkinek, bármi is legyen a célja, a szerepe és a szerepfelfogása. Másrészt, hogy a közönség, az elemzések, a kutatások, a vélemények iránt érdeklődő polgár legyen éber, sokkal éberebb. Vigyázzon, kételkedjen és – miután meghallgatott másokat - leginkább merjen önállóan gondolkozni, mert a politika túl fontos dolog ahhoz, hogy róla alkotott véleményünket kölcsönözzük.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr632678623

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Punditok a politikában 2011.02.22. 11:04:01

Tisztában vagyok punditságommal, s ezért is törekszem arra, hogy elválasszam a leírást és a magyarázatot a megmondástól.

Trackback: Bölcsődés korba lépett az LMP?! 2011.02.22. 09:50:31

Atyafiak, sztoikus mosollyal az arcomon dőlök hátra és várom a fejleményeket. Ám fejlemények nincsenek, van helyettük idiotizmus, dekadens, álfelszegett menetelés előre, és most infantilizmus. Idióta, hiszen hosszú távon lehetetlen helyzetet teremtett...

Trackback: Bethlen pártja megalakul 2011.02.22. 09:19:55

  Sivár és ocsmány minden ami látszik és azontúl is szomorú az egész ország képe. Pozsonyt annektálták a csehek és a lakosság elkeseredett tiltakozó népgyűléséből vérfürdőt csináltak. Egy kicsi fiú felmászott egy lámpára és ki akarta tűzni a magya...

Trackback: Kiss rokonság 2011.02.22. 02:40:14

A Fidesz egymillió munkahelyet ígért, de a terveket még most se látjuk a mikéntről. A február 15-ig ígért reformok késnek és nem ígérnek többet egyszerű nadrágszíj-szorításnál. Eközben a rokonságnak jut munkahely.Borókai Gáborné, Pálffy Istvánné, Petyk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2011.02.23. 16:43:14

@Szimba:
minden évfolyamtársam éjszakás növérként dolgozott

Szimba 2011.02.23. 16:50:20

@a-kis-herceg:

Állítólag nem áll fenn a szökés veszélye.
A BKV-tól évi 15 milliót kért? Ennek a Hagyónak földesúri allürjei voltak, vagy védelmi pénzeket szedett?

parlamentarista 2011.02.23. 16:58:14

@Szimba:
a gond, hogy a jó tanulókat 18 éves korban kezdik el szakképezni, vagy akkor sem. a bölcsészkaron gyakorlatilag a közoktatás keretei között kapnak az emberek diplomát.

ha kamaszkor elejétől 13 éves kortól mindenki szakmát tanulna, és persze lenne átjárás az intézmények között, akkor 21 éves korára a többség képes volna munkát vállalni úgy, hogy ne kelljen a további tanulmányok miatt eladósodnia. mivel addigra már egy 8 éves szakképzési perióduson átesett. és 34 éves korára biztosan lenne annyi megtakarítása, hogy vállalhatna gyereket. mert a kamaszkora végén elkezdett dolgozni.

tehát itt egész egyszerűen a közoktatást kellene helyre tenni, és kimondani, hogy az alapvető közismereti tárgyakat a serdülőkor előtt kell a gyereknek elsajátítani, és onnantól kezdve célirányosan kell képezni.

ha valaki pszichológiával szeretne foglalkozni, akkor miért ne foglalkozzon azzal. és nem látom be, hogy egy 13 éves miért ne találkozhatna pszichiátriai betegekkel. most persze nyilván nem hannibal lecter elé kell leülteni a kiskamaszt, hogy oldd meg. de miért ne lehente próba elé állítani a gyerekeket. ha valaki történész szeretne lenni, akkor miért ne ülhetne be a kamaszkor kezdetétől a levéltárba, és ha rájön, hogy mégis inkább jogász szeretne lenni, miért ne szerezhetne gyakorlati tapasztalatot a bíróságon. és akkor 21 éves korára már elég ismerete lesz ahhoz, hogy dolgozzon. hiszen 8 éven át egy szakkollégiumban erre képezték. és ugyanebbe a rendszerbe lehet illeszteni az ácsot, a péket, a szabót, a cipészt, 21 éves korára saját műhelyet is csinálhat, hiszen 8 éven át erre képezték.

a közismereti tárgyakat meg nem kell több, mint évtizeden át tanítani. itt van a rendszer elhibázva.

a-kis-herceg 2011.02.23. 17:02:54

@Szimba: a feudalizmusban a földesurak gyakoriak. rapcsák utódja pl szerencsére nagyon szerény. a GULYÁSÁGYÚ régen volt. a VÍZÁGYÚ meg coclib. a legujabb a LÉZERAGYÚ...

lüke 2011.02.23. 17:04:58

@Szimba:
lehetett, arra nevelte a hátország öket

lüke 2011.02.23. 17:07:05

@parlamentarista:
hát igen ,
1945 elött egy 32 éves állami közszolgálatban dolgozó már nyugdijba mehetett!
/18+ 4 év egyetem(akkor mind annyi volt)+ 10 év munka/

a-kis-herceg 2011.02.23. 18:06:34

úgy tűnik a tirpák tempó az zuglóban polgárosultabb falba ütközik?

meglátjuk mi győz. a polgárosultak vagy a feudalizmus rendszere...

egyelőre góg és magóg uno-káin-ak áll a zászló, már az új nemzeti, címeres...

www.stop.hu/articles/article.php?id=829899

a-kis-herceg 2011.02.23. 18:12:23

faszkalap II., ő is büszke arra hogy tönkretette a városát... mint lézerjani... legalább nem kérnek tőlük kölcsön. mehet máshol is rendezni városokat...

www.origo.hu/itthon/20110223-esztergom-meggyes-tamas-utodjat-tetenyi-eva-hibaztatja-a-csodhelyzetert.html

a-kis-herceg 2011.02.23. 18:14:47

hát. akinek rendőr a férje... ezek szerint működhetne a rendőrség...

hvg.hu/itthon/20110223_villamos_lopas_brfk

nyünyüge 2011.02.23. 18:17:15

@a-kis-herceg:
Nyomoznak a Csipak-villa ügyében

Hivatali visszaélés gyanújával rendelt el nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya, miután Bodor Zoltán, a Jobbik II. kerületi önkormányzati képviselője feljelentést tett Csipak Péter ingatlanvállalkozó házépítése miatt.

(szvsz Meggyes okolhatja Matolcsyt. Ha jobban mennének az orszgás dolgok, megúszhatta volna. Most muszáj már beáldozni. )

a-kis-herceg 2011.02.23. 18:21:36

@nyünyüge: láttam. épp kirúgták a II.ker főépítészt. bár nem függ össze...

szerinted a kilövési engedély meg van a meggyes haverunkra? az első sebet belemarta az ÁSZ? ez a KIRÁLY parancsa volt? hm vszínű, de akkor nagy háború lesz... nagyon nyakas gyerek. ha nem tudja sanyibá jobb belátásra bírni, akkor még szivároghatnak ügyek...

nyünyüge 2011.02.23. 18:46:05

@a-kis-herceg:
Nem tudok semmit, csak feltételezés. Kívülről nézve már régen el kellett volna ereszteni, akkor is ha sokmindent borít, mert óriási politikai károkat okozott a fidesznek.
Persze az is lehet, hogy ennyi idő kellett a megvédendők körülbástyázásához.

hoplita 2011.02.23. 19:04:38

Miről sutymorogtok ti itt...?

Majd mingyán gyön az aszekelyek fedőnevű galyavasziljevna és elmagyarázza, hogy...de a gyurcsány, meg a libsik komcsik azok többet, meg ne baszogassátok lézerjanit, mert szeretné a lába közé kapni....meg aki nem nyal be csontig és nem éjjenzi telitorokból a fideszt, az csak a nemzetrontó libsi-bolsi-náci és (mint én például) anarchista lehet...
Szal tessék ehhez igazodni.:)

nyünyüge 2011.02.23. 19:11:28

"A kormányfő és a Fidesz elnöksége dönt arról, hogy az Alkotmánybíróság visszakaphatja-e a határköreit." - hallom az ATV hiradójában

Az Országgyűlés, mint törvényhozó szerv már említésre sem érdemes tényező. Mert így akarta a "2/3".

a-kis-herceg 2011.02.23. 19:15:08

@nyünyüge: igen ez Zuglóban is feltűnő változás. amikor pm időt kér testületin, akkor nem a fides-kdnp egyeztet, hanem a két mszps sel beszélget ő... a sajátjait úgyis tudja mit akarnak (azt amit ő), az elempés meg egy renitens. a jobbikkal meg nincs dolga (még)

jjulie 2011.02.23. 19:25:33

@Szimba:

mit nem értettél a reggeli dumámból?

nyünyüge 2011.02.23. 19:39:40

A Fidesz-KDNP továbbra is sokkal népszerűbb minden más politikai pártnál, ugyanakkor támogatottsága november óta folyamatosan olvad és ez a csökkenő tendencia februárban is folytatódik - derül ki a TÁRKI februári pártpreferencia-kutatásából.
FN.hu, MTI

www.fn.hu/belfold/20110223/kopik_fidesz_elonye/

6.Lenin 2011.02.23. 19:49:43

Lehullott a fideszes álarc!

2006 őszén a Fidesz az Auróráról lövette volna a tömeget!
Szakértők szerint akár több, mint 4,5 halott is lehetett volna meg rengeteg sérült.
Most van, néhány agyilag.

Nagy szerencse, hogy az Auróra a Blahánál defektet kapott, de a kiérkező közlekedésiek azt is megállapították, lejárt forgalmival közlekedtek a fideszes terroristák. A kapitány megbukott az úszás oktatáson is.
Ennyi aljasságot régen láttak 1 helyen.

Ezek képesek lettek volna talán még atomot is.
Borzalmas.

hoplita 2011.02.23. 20:11:47

@6.Lenin:
Nagyon a humorodnál vagy.....

Szerintem ez korántsem vicces.
Hanem valami más....és ha te ezt nem érzékeled, akkor komoly bibi van veled.

ulrike (törölt) 2011.02.23. 20:17:27

Kivonat a Századvég média listájából. A Kömény néha kiegyensúlyozza Girej Kánt. Csak azt nem tudom mivel.

2011-02-16 20:40 Giró-Szász András • ATV • A tét
2011-02-15 06:30 Kumin Ferenc • m1 • ma reggel
2011-02-14 21:00 Giró-Szász András • m1 • Az este
2011-02-14 08:30 Kumin Ferenc • m1 • ma reggel
2011-02-08 06:30 Giró-Szász András • m1 • Ma reggel
2011-02-07 21:00 Giró-Szász András • m1 • Az este
2011-02-07 20:00 Giró-Szász András • Hír TV • Rájátszás 2011-02-07 19:00 Giró-Szász András • InfoRádió • Aréna 2011-02-07 11:00 Giró-Szász András • m1 • Parlamenti Napló 2011-02-02 20:40 Kumin Ferenc • ATV • A tét

Ma nem aszekelyek, hanem Iljics van szolgálatban, de már ő is csalódott Pártjában és Kormányában, mert valami olyasmiről írt, hogy lehullott a fideszes álarc, meg az Aurórával akar lövöldöztetni. Hoplita, a revolvered ez ellen nem elég, ma este ne menj a Szmolníj környékére.

6.Lenin 2011.02.23. 20:25:40

@hoplita:

Írhattam volna azt is, röhejes már ez a kiforgatósdi.

Szerintem kiképzett manusok figyelnek minden szóra, betűre, válságstábok agyalnak ,miképpen lehetne totál másként értelmezni szavakat, mondatokat.

Mondjuk, ha nincsenek értelmes alternatívák, nem is marad más lehetőség.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.23. 20:31:26

@simonmondja.:

Jobb híján.

Amíg a vörös brigád az alternatíva addig elég sok mindent megtehet a mostani hatalom, igen nehezen tudnának rosszabbak lenni a kommunistaszocialistáknál.

Ezért aztán nekik is érdekük, hogy a veres háttér előtt megmondó társaság maradjon a fő vetélytársuk.

porfelhő 2011.02.23. 20:37:06

Méreginjekció az országnak.
Orbánék kis dózisokban adagolják a reformhíreket

A Policy Agenda szerint kérdéses, hogy a több etapban történő bejelentések a piacok számára mennyire lesznek hitelesek, és elfogadhatóak.
A mostani kormányzat elődeitől eltérően kerüli a megszorítások kifejezést, és úgy próbálja megalapozni az átalakításokat, hogy, ha lesznek is „apróbb változások” azok az emberek életének további javítása érdekében lesznek."

www.168ora.hu/itthon/orbanek-adagoljak-a-reformhireket-70720.html

a második Gyurcsány-kormány, majd a Bajnai-kabinet és végül az Orbán-kormány előtt is az a kihívás áll(t), ha nem képesek hosszútávon fenntarthatóvá tenni az ország költségvetését, és finanszírozható mérték alatt tartani a költségvetési hiányt, akkor rövid távon ellehetetlenülhet a kormány. "

hm. A Fidesz politikájában nincs megszoritás, a Szijjártó már tavaly bejelentette, nem lesznek megszoritások, mert az csak a szocik szótárában ismert.
hm. ki gondolhatja, hogy lesz, ez a gazdaságpolitikai reform, az új magyar szellem jegyében. !

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.23. 20:39:34

@parlamentarista:

Nagyon jó meglátás.

A gimnázium teljesen felesleges oktatási intézmény.

A szakközépiskola teljes mértékben kiválthatná.

Ott is megtanulják ami az érettségihez kell, de amellett még szakmájuk is lesz, úgyhogy 18 éves koruk után mehetnek főiskolára és/vagy dolgozni is. Természetesen bármilyen főiskolára, egyetemre mehetnek, nem csak a középiskolában tanult szakmájukba vágóakba.

Ellentétben a gimnazistákkal, akik nem sok hasznosat tanulnak, amivel pénzt tudnának keresni, de azt aztán jó alaposan.

álomszép 2011.02.23. 21:06:12

@porfelhő:
Drágám!:) Az Orbán kabinet más taktikát követ! Na.ja. "új világrend-új politika!

"Láthatólag a frakcióban sincsen előkészítve kommunikációs szempontból sem olyan nagy rendszerek, mint az oktatás, az egészségügy, vagy a szociális ellátórendszer reformja.

A kormányfő által kihirdetett intézkedések nagyságának ismeretében, láthatóan még több tartalmi elem hiányzik."

aha. a társadalmi szervezetekkel az egyeztetések elmulasztása, no meg " a kommunikáció látványos hiánya".

nyünyüge 2011.02.23. 21:08:02

"Az alkotmányozás helyzetét tekintette át szerdai tárgyalásán a köztársasági elnök és a miniszterelnök a Sándor-palotában. A kormányfő ezután beszámolt az államfőnek Magyarország uniós elnökségének eddigi tapasztalatairól, tájékoztatta őt a márciusban esedékes EU-csúcs napirendjén szereplő kérdésekről, valamint az ország alkotmányos átszervezésének tervéről - derül ki Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő szerda délután kiadott szűkszavú közleményéből.
"
Csto eta "alkotmányos átszervezés" ?

átszervezés=racionalizáció=leépítés a régi terminológia szerint.

Akkor az ország alkotmányos leépítése következik?

6.Lenin 2011.02.23. 21:08:58

Mo, 2011 tavasza.

Megkérdezzük, hogyan is él az eccerű, a 10 hónapja tartó önkényuralom alatt.

- Itt vagyunk Alsóbőtyökfalván a Buggyant Géza u 32/b- ben, özv. Porbafingó Kázmér néninél, Bözsikénél a kellemesnek nem mondható nyárikonyhában.
-Miként teccik élni Bözsike néni?
-Rosszabbul, gyermekem rosszabbul.
-Miként teccik ezt gondolni?
- Olga mondta a tv-ben, neki meg hiszek.
-Mit teccik valójában érezni?
-A derekam, meg a bal lábamon a bütyök...
-Nem arra gondoltam, a megszorítás...
-Néha átjön a Józsi, megszorongat, oszt 2 napig virgoncabb vagyok olyankor, de csak 2 napig
-Hallottam ellopta kormány a megtakarított pénzét, igaz?
-Ezt is mondta az Olga, igen így igaz.
-Mennyi volt?
-Én úgy gondoltam, majd húsvét után kezdek 1 kicsit spórolni, de ez mán nem jön össze.
-Azért bízzon a jövőben Bözsike néni, lesz más a politika, talán.

Amint látták, a hazugsággal hatalomra jutott Fidesz kormány alatt mennyire kilátástalanul élnek a magukra hagyott népek.
Talán reményt adhat, hogy állítólag BG már vett magának 1 tréning ruhát, de ha nem jönne össze, szebb jövőt.
Következik a VV, ma dugni fognak egyenesben.

jjulie 2011.02.23. 21:17:26

@Akitlosz:

azért a főfő-főfaszkalp oszkárdíj várományosa is te vagy, több mérföldnyi előnyödvan, teljességgel lehetetlen, hogy bárki befogjon

a-kis-herceg 2011.02.23. 21:20:07

@Akitlosz: @jjulie: ez a baromság nekem is feltűnt. ezek után csodálkoznék ha nem szakközépet végzett volna... de ezt eddig is lefogadtam volna simán.

aszekelyek 2011.02.23. 21:20:31

@hoplita: Elgondolkodttó mindenesetre az a fajta sajtószabadság, ahol "életveszély" valamely , pld. közszolgálati médiumnak vagy kereskedelminek odamenni ahol éppen békésen-Kossuth tér- demonstrálók tartózkodnak, spontán módon. Ami ugye nem ütközik semmiféle törvénybe. Éppen , hogy alapjog. Akik odamentek ezzel tisztában is voltak. Legalább arról kellene lennie felvételnek, hogy is kerültek át ők a Szabadság térre. KI és hogyan tett róla. Meg persze hordozható, akkus kamerák is vannak:) közvetítőkocsi nem feltétlenül volt szükséges egy anyag felvételéhez. Akkr már a mobiltechnika is megvolt a képes közvetítéshez, arra alkalmas telelfonokkal is. Az, hogy egyetlen médium sem dugta oda az orrát és egyetlen árva szót sem mondott a köztévé sem arról, hogy mi is van Békésen a Kossuth téren, nem tűnik számomra spontánnak. Meg sajtószabadságnak sem. Ahogy meg akarták hurcolni a Hírtv-seket az élő közvetítésért, az meg végképp nem. Ja eltörték véletlenül a karját az operatőrnek... azt is élőben láttam. Meg hallottam is, a riporter hozzászólását is. Nyilván azok, akik még tavaly Május elsején is zaklatták és fenyegették a sajtómunkásokat. Meg elsünöztették a két fiatalembert. Mert kimondta, amit gondolt. De biztos most építenek itt diktatúrát. Hogyne...Cohn Bendit hol a jó francban tajtékzott ezek miatt? CSak mert szakmámba vág, még megjegyzem, másnak is volt éppen technikája akkor a közvetítéshez.. Nem csak a hírtv-nek.

armanda* 2011.02.23. 21:21:13

@álomszép:
Igen, tudjuk! A kormány megyőzte a világot, hogy nincsenek megoldásai a gazdaság talpraállitására, a rövid távu célok közül is egyedül a költségvetési hiánycélt képes teljesiteni, az is csak rendekivüli- és fenntartható megoldást nem jelentő eszközökkel tudja - időlegesen - megtenni.
aha. elemzők szerint: 2012 után ha fentarthatatlan lesz a költségvetés, az eredeti problémákkal találja magát szembe."

A fülkeforradalmárok meg várják a csodát!
:)

jjulie 2011.02.23. 21:22:59

@a-kis-herceg:

nem hiszem, hogy eljutott olyan magasra

parlamentarista 2011.02.23. 21:26:04

@Akitlosz:
szerintem szakkollégium kellene, ami a szakközépiskola, a gimnáziumi fakultás, és a főiskola egyesítése. ahol a szaktantárgyak mellett lehet emelt szinten közismereti tárgyakat tanulni. azt az iskolatípust szerintem 13-21 év közé a kamaszkorra kell időzíteni.

tehát a probléma szerintem az, hogy a közepes tanulókat ugyan megfelelő időpontban kezdik el képezni, de nem képzik elég sokáig, tehát én kitolnám a technikusi képzést egész 21 éves korig, a szakközépiskolához tulajdonképpen hozzákapcsolnám a főiskolát. a jó tanulókkal pedig az a probléma, hogy őket egy második közoktatási ciklusba kényszerítik teljesen fölöslegesen ahelyett, hogy célirányosan képeznék. persze a szakkollégiumok között az átjárást meg kell teremteni, mivel a pályaválasztás nem egyetlen pont, hanem egy hosszú folyamat. 16 szemesztert hagynék arra, hogy minden kamasz megtalálja miben jó. ez azonban arra is elég, hogy valamilyen szakmát szerezzen a fiatal.

szerintem a jelenlegi érettségi rendszert 18 évről tolni kellene visszafelé, mondjuk évenként egy szemeszterrel, azaz fél évvel. így erre a rendszerre 10 év alatt lehetne áttérni.

ez idő alatt a nívósabb középiskolákat, és szakközépiskolákat, valamint a kevésbé nívós főiskolákat szakkollégiumokká kellene átalakítani. ezen kívül a vidéki konferencia központokat szintén oktatási intézménnyé lehetne átalakítani, mert ezek jórészt kihasználatlanok, tanszünetben persze lehetne ezekben konferenciázni.

a béreket piaci alapon kell megállapítani. a kollégiumokat pedig a városoknak kell fenntartani a helyi adóból. a fejlesztésekhez pedig uniós forrásokat kell használni. tehát a szakképzést teljes egészében el kell választani az államtól, és a piac-város-unió relációban kell tartani.

de a közoktatást is meg kellene erősíteni persze. elsősorban a 8-13 éves kor közötti szakaszt. ami nagyjából a felső tagozat. szerinten minden generációt a kamaszkor kezdetéig együtt kell tartani. és teljesen fölösleges a jó tanulókat 10, és 12 éves korban kiemelni. eszméletlen hülyeségnek tartom a 6, és a 8 osztályos gimnáziumokat. a korai szelekció ugyanis kontra szelektált elitet eredményez. és amelyik osztályból kiveszik a jobban teljesítőket ott a felső tagozat olyanná válik, mint a régi szakmunkásképzők, majdnem lehetetlen volt közismereti tárgyakat oktatni. a pisa felmérések eredményei elég jól mutatják, hogy a közoktatást a történelmi egyházak verték szét a 6, és 8 osztályos gimnáziumokkal. magyarország az oecd országok között a középmezőny elejéről a végére került.

Pasztorella 2011.02.23. 21:26:08

@porfelhő:
Nincs ebben semmi különös! Megmondta az Orbán V. "Új irányba elindul az ország"!
Az biztos, lehet otthol főzni pálinkát! Milyen jó, nem ?!! mert ezt már józanul nem lehet kibirni.!

:)))))

aszekelyek 2011.02.23. 21:27:38

@porfelhő: Alapjában az embereknek a megszorítás kifejezéssel nincs sok bajuk. Az nem mindegy, mit is rejt aktuálisan ez. A multik megszorításának és a bankokénak és a telecom cégekének nem volt rossz visszhangja azért. Csak a propaganda rémisztgetett, hogy majd ez meg az lesz.... Azt a nagyon nagy többség elvárta a jelen kormánytól, egyszer már ne csak a lakosságról húzzanak le még egy bőrt. A munkaadók össze vissza dumájáról is megoszlanak a vélemények, a bértárgyalás körül. MA láttam Pataki urat mellébeszélni. Szóval a szakszervezet is megemelte a ....? Relativizálta nagyon a bértárgyalások eddigi működését, a szokásrendszert és nagyon tagadta, hogy a gyengeségük megmutatkozik ebben a helyzetben is....Valaki ezt nyilatkozta u.i.:) Ők, szerinte nagyon jól végzik a dolgukat....:D

a-kis-herceg 2011.02.23. 21:28:44

@jjulie: parlamentarista és Akitlosz az ugyanaz az ember ugye?

jjulie 2011.02.23. 21:31:16

@lüke:

az akitlosz magyarul disznót jelent?

álomszép 2011.02.23. 21:32:03

@Pasztorella:

Ez egy "lassan ölő méreg"!

:)))

aszekelyek 2011.02.23. 21:34:45

@Pasztorella: Azt lehetett egyébként egészen addig, amíg a szoci kormány meg nem tiltotta, és nek kötelezte arra a gyümölcs gazdáját, hogy vigye bizonyos érdekeltégeikhez kifőzetni. Sok pénzért. Azelőtt nem volt szó sem ilyesmiről. Arról nem vagyok meggyőződve, hogy az volt a jó irány, ami felé kitértek a szocik.

porfelhő 2011.02.23. 21:40:18

@álomszép:
Na.igen! ezt a Török G. már rég megirta! szerintem Tőle "loptad el".:))))
Ezt is: "reform, vagy halál"! kisérlet járja be".
Drágám! a pálinka is lassan ölő méreg, ha sokat iszol belőle!
:)))))

lüke 2011.02.23. 21:42:51

@aszekelyek:
drót galamb szálldogált

Szimba 2011.02.23. 21:45:04

@jjulie:

Most este van.
Arra sem emlékszem, mi történt 1 órával előbb.
Ma elmentem vásárolni, hazavonszoltam a zsákmányt, ajánlott levél jött, elrohantam a postára. Telefon, futár, újabb telefon, közben ebéd. Stb., stb.

Mostam , áztattam, kutyát etettem, gyermekem lenyúlta a poharaim, mert jöttek a barátai/női.

Kénytelen voltam a Simon(mondja) egri vörösbort üvegből nyakalni.

Jóccaka!:-))
Szép álmokat, bajuszos angyalokat!

porfelhő 2011.02.23. 21:47:18

@aszekelyek:
Na. igen! Te igy látod, én meg másként. Nem vitatkozom veled, mert neked mindig igazad van.
Egyszerü a válaszom, és azt hiszem jó.
:)

aszekelyek 2011.02.23. 21:47:47

@Szimba: Nálunk minden gyerek dolgozott a tanulémányai alatt. A kicsike most is. TEljes állásban keresnek nagyon sokan minimálbért. Afelett nem sokkal is nagyon sokan. Itt képtelen megkeresni egy gyerek , a tandíját és még élni is, meg tanulni is. A magyarországi bérek olyan alacsonyak, hogy ezt a másutt megoldható szisztémát összehasonlíthatatlanul nehezebb alkalmazni. HA akar is dolgozni a gyerek,Munkát kapni ma csodaszámba megy. Ahol fizetnek is. Ingyen vagy semmiért lehet, ha nagyon szépen kéred. Ez volt a fő oka, hogy elutasították a tandíj bevezetését szdsz módra a választók a népszavazáson. További két évben sem javított ezen az a kormány semmit.Aki után most megörökölte az ország ezt a szomorú helyzetet. A munkaadók nálunk arra specializálódtak zömmel, hogy e legkevesebb emberrel és bérrel a legnagyobb hasznot elérni. A bértárgyalások pár %-a még az inflációt sem fedezte soha, főleg nem a nem kikerülhető, energia, élelmiszer, közlekedés kategóriákban. Pont semmit nem jelent, amit a jegybank az inflációról állított. Az a papír türelmes volt , amire azt írták. A népek már sokkal kevésbé. Közben meg nézhették, hogy lopnak, akik a kasszakulcsot magukénak mondták. Volt egy ilyen kiszólása a mi ferinknek. "A kassza kulcsa nálam van....." Látom , mostanában meg morognak a jelen kormányra, hogy őrzik a kasszát. :D

aszekelyek 2011.02.23. 21:51:04

@lüke: Tellett rá a "rohadt " Vitéz Nagybányai idején:D Akkor az a feudalizmus mégis csak jobb volt:D????

lüke 2011.02.23. 21:53:12

@aszekelyek: Nem vitatkozom , mert mindig igazad van:D
le/veleD

jjulie 2011.02.23. 21:54:17

@aszekelyek:

ne élj vissza a jogaiddal

aszekelyek 2011.02.23. 21:57:54

@Hepci: :DDD @jjulie: Pontosan mit nevezel visszaélésnek, zsülike?

jjulie 2011.02.23. 21:58:19

@lüke:

nem, akitloszdisznót ölök, és való világot nézek

nyünyüge 2011.02.23. 21:58:44

@aszekelyek:
Az ország többsége (továbbiakban kétharmada") a kormányra szavazott.
Az önkormányzatok túlnyomó többsége kormánypárti.
Nincs ok feltételezni, hogy a munkaadók között is (akiknek a zöme ugye a magyar kkv ! ) kb. "kétharmad" kormánypárti.

Ebből következik, hogy a kormánypárti munkaadók közül is sokan arra "specializálódtak", hogy ne fizessenek becsületes bért.

Talán érdemes volna ezen elgondolkodni lassan, ha marad egy kis idő a visszamutogatás után.

(btw. az inflációs adatokat egyébként nem a jegybank szokta megállapítani, hanem a KSH).

lüke 2011.02.23. 21:59:23

@jjulie:
itt is az van, the last

jjulie 2011.02.23. 22:00:03

@aszekelyek:

azzal a jogoddal élsz vissza, hogy nő vagy és hülyeségeket beszélhetsz

nyünyüge 2011.02.23. 22:01:23

@nyünyüge:
javítás:
Feltételezhető, hogy a munkaadók között is (akiknek a zöme ugye a magyar kkv ! ) kb. "kétharmad" kormánypárti.

jjulie 2011.02.23. 22:01:37

@lüke:

az anikó ma is nagyon gyönyörű

lüke 2011.02.23. 22:01:46

szép álmokat, álomszép dialógust és diszkussziót
www.youtube.com/watch?v=BzZHmHqEE7k

aszekelyek 2011.02.23. 22:02:35

@lüke: Nem cuki?:D Utál is érte elég sok , aki megtapasztalta:)

Pasztorella 2011.02.23. 22:02:40

@aszekelyek:
Na. ja. neked nem volt jó az irány, ami felé kitértek a szocik."
Most jó neked az irány, milyen jó. Az újszerü gazdaságpolitika, az új magar szellem. Igaz a Századvég "firkászai" is megmondták neked. jó, hogy érted, az "orbáni új politika lényegét."
Főzhetsz otthol pálinkát, nagy előny, csak vigyázz fel ne robbanjon a lakásod/házad.
osztjóccakát!
:))

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.23. 22:04:29

A Tárki szerint

1. Fidesz 61%
2. Mszp 18%
3. Jobbik 12%
4. LMP 8%
5. MDF 1%

Szokás szerint úgy van előadva, hogy
"tovább csökken a Fidesz támogatottsága" :-)

Csak emlékeztetőül, 52%-kal nyerték a választást.
Az összes többi párt együtt sem lenne képes legyőzni.

Egyelőre. Jelen állás szerint.

lüke 2011.02.23. 22:06:20

@aszekelyek:
van akit az utálat éltet,very high lifeforce
or farce

aszekelyek 2011.02.23. 22:08:02

@jjulie: az én hímsovim hozza magát ma is.... ps. Ismered a statisztikát, ugye? A legtöbb tényleg az IQ debilitás határát súrolja de van egy kevés, amelyik meg elviselhetetlenül okosabb a mócsingosoknál...:) Reprezentálva itt is:D Amit a mócsingosok semmiképp nem is bírnak elviselni. Kellemes további VV bámulást, megyek aludni. Azok a csajok engem nem annyira érdekelnek.

jjulie 2011.02.23. 22:09:36

@Akitlosz:

főfaszkalapként hallottál már a százalékszámítás nevű varázslatról?

szazaléklábakat összehasonlítasz a vetítési alapok megjelölése nélkül?

minek is csinálsz ilyet, te gimmnáziumtagadó istenverése

aszekelyek 2011.02.23. 22:11:54

@ulrike: Ez is ránk van száradva. Mint a dögöljön meg a szomszéd tehene is, meg a ne legyen neki se. Igazad van, az pszichikus energia:D

aszekelyek 2011.02.23. 22:18:56

@ulrike: Az előzőt lükének szántam de nem baj ha látod, itt vagyok. Nem értem rátok eddig. Mi a probléma ezzel a Századvégessel? A többi intézmény listájával összehasonlítva talán juthatnánk valami eredményre. Még kik jelentek meg és mikor és hol. .... Sokallod talán a Századvég lehetőségeit? Minden csatornán elég sok más intézmény más illetői is megjelennek. Számoljuk össze. Kiegyensúlyozott vagy nem? :) Tudod, a médiatörvény, a régi is előírta, csak éppen a valóság volt egészen más. Tavalyig.

jjulie 2011.02.23. 22:21:27

@aszekelyek:

visszaeső visszaélés? mit képzelsz

lüke 2011.02.23. 22:22:16

@aszekelyek:
nem baj:) eddig csak mehemed volt, most megszaporodott a szomszéd tehene is billentyü veréssel
vezér ürü ökörpöröly billentyü verölegény meg hiányzik

a leveled olvasd el!

aszekelyek 2011.02.23. 22:29:21

@nyünyüge: Nana, van olyan a jegybank hatáskörében is! Ők mondanak egy számot. A KSH is mond egyet. A népek meg tudják , mennyit romlott a bérük vásárlóértéke. Egyik számhoz sem hasonló szokott lenni. Nincs hiteles adat arról, hogy milyen pártállású munkaadók vannak ott, ahol nem emeltek bért. Ahol rosszul jártak. Tehát abból a demagóg logikusnak álcázott dologból ez nem levezethető, hogy a választók így, meg az önkorik úgy. Azt tudom, hogy mi adunk munkát is és béremelést is. Magunkról tudok nyilatkozni. Más vállalja a saját dolgát maga. Az, hogy egy árva mukkot nem szóltak , hogy izé, ledves kormány, mi majd nem akkor, nem annyit és nem is tudunk, hanem várták, hogy a bomba robbanjon és lehessen vele teleordítani a sajtójukat, nem arra utaló magatartás minden esetre,hogy kormánypártiak volnának , akik ebből dupla hasznot húznak. Ha abból indulok ki, hogy az állami vagyon jelentős részét, ma is működő termelő cégeket kik kaptak meg a privát izéléskor és ez nem kevés, akkor megint nem a kormánypárté a túlsúly.

parlamentarista 2011.02.23. 22:30:17

@jjulie:
a gimnáziumban a fakultásnak, vagy mondjuk így a tagozatnak van értelme. kamaszkor közepén közismereti tárgyakat általános iskolás szinten újratanítani egetverő ostobaság.

porfelhő 2011.02.23. 22:34:36

Alkotmányozás: A Fidesz udvarol az ellenzéknek.

A Fidesz visszaállitaná az AB. jogkörét, a magánnyugdijpénztárak és a 98 % adó "ügyében".
"Ez egy gazdasági szükséghelyzet volt". mondta Gyulyás.

atv.hu/cikk/20110223_alkotmanyozas_a_fidesz_udvarol_az_ellenzeknek_videoAz

Lmp. nem tér vissza:
„Az új alaptörvény rendelkezzen az Ab rehabilitálásáról, illetve az alkotmány további változtatásának négyötödhöz kötéséről, akkor van miről beszélnünk” – mondta Schiffer András frakcióvezető.

az MSZP két kezdeményezését az alkotmányügyi bizottság leszavazta, így továbbra is 2/3-os és nem 4/5-ös többség kell az új alkotmány elveinek elfogadásához, és marad a kérdőíves módszer a nép elképzeléseinek tesztelésére."

hm. jó a 'műsor, a buli"! akarom irni fantasztikus!
:)

aszekelyek 2011.02.23. 22:34:42

@Pasztorella: Magyarul úgy mondjuk, hogy "otthon." Házi pálinka. Anyám meséli, háború alatt azzal gyógyítottak mindent. Nem lévén korszerű fájdalomcsillapító és ilyen erős gyógyszer lobby. Vonaton, menekülés közben meg még patikus sem. A vonat tetején, pardon. Amikor kiszavazták őket az otthonukból. Migrénre jobb a szatmári szilva, fél deci, mint bármi. Természetesen házi pálinka. Gyomorgörcsre is. Nagylány bajokra is. Minthogy ellazítja a simaizmokat.

a-kis-herceg 2011.02.23. 22:34:44

@parlamentarista: zsoltikA vagy, ugye? és nem jártál/jártatok gimibe, ugye?

aszekelyek 2011.02.23. 22:37:34

@porfelhő: Ez érdekes. Schiffer ahhoz ragaszkodik, amit az mszp-szdsz tett utólag bele rövid időre bele az alkotmányba. Lehet más... csak nem az.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.23. 22:38:13

@török gábor:

@jjulie:
"@Akitlosz:

azért a főfő-főfaszkalp oszkárdíj várományosa is te vagy"

"akitloszdisznót ölök, és való világot nézek"

az akitlosz magyarul disznót jelent?"

"@Akitlosz:

főfaszkalapként"

Kedves Török Gábor

Az Ön véleménye szerint mennyiben segíti az Ön blogjának népszerűségét a jjulie nicknevű hozzászóló?

Tud mutatni ettől az illetőtől a témákhoz kapcsolódó érdemi hozzászólásokat?

Inkább csak egy ingerhiányos trollnak tűnik, azzal az egyetlen céllal, hogy a többi hozzászólót provokálja, sértegesse.

Úgy érzi előnyére válik az Ön blogjának az a jjulie által képviselt stílus, "értékrend"?

Ha nem, miért nem intézkedik?

Ha igen, azon meglepődnék.

Üdvözlettel:
Akitlosz

parlamentarista 2011.02.23. 22:38:23

@a-kis-herceg:
matematika tagozatos gimnáziumba jártam, és alig vártam, hogy megjöjjön a kömal.

lüke 2011.02.23. 22:43:18

@parlamentarista:
a kömalt idebiggyesztem
mert sokan rosszalkodtak legföképp matekból
www.komal.hu/info/bemutatkozas.h.shtml

a-kis-herceg 2011.02.23. 22:45:33

@parlamentarista: természetesen én is. az ország második gimijében...

és OKTV. hm.

a-kis-herceg 2011.02.23. 22:47:22

@Akitlosz: végre egy igazi lakossági bejelentés. élőben úgysem láttam ilyet...

aszekelyek 2011.02.23. 22:47:26

@jjulie: Óriási képzelőerőm van mondhatni:) jóccakát!@lüke: Nekem nagyon nem hiányzik azért...:D Igen elolvasom. Majd holnap válaszolok. Most legurul a fejem, olyan álmos vagyok:) jó éccakát neked is ! El ne mondd senkinek, hogy hallottál olyanról.... mer meggyanusítanak kuruzslással... :) A pszichikus energia olyan se íze, se bűze..., nem is látni... " Há olyan állat pedig nincs!. " Nem baj, hogy a rádióhullámot se látja, meg a röntgent sem, meg az ultraviolát sem... Kicsire nem adnak... de Uri Gellert azt bámulják de nagyon. " Múkodj " ps.Kineziológus barátom is van:)

parlamentarista 2011.02.23. 22:48:36

@lüke:
akkoriban nem volt színes. kék-fehér borítója volt, belül fekete fehér. de kár ezen polemizálni.

porfelhő 2011.02.23. 22:50:43

Nahát! Ezek a " Fiúk"?! Mondom én, hogy jó a buli! A Török Gábornak kell igazságot tenni!
hm. mint az "ovodában". nagyon jó.:)
:))))))))

lüke 2011.02.23. 22:52:03

@aszekelyek:
dehogy:)
csupa zseni :UV, PUVA,X-ray,rádió frekvencia- azzal még sziv ritmuszavart is kezelnek, azzal vágják át a Kent,Paladino stb nyalábokat-

porfelhő 2011.02.23. 22:53:15

oppá" lemaradt.
Én legalább csak nyafogni szoktam, de most még azt is elfelejtettem, annyira lekötötte a figyelmemet a Századvég "irománya"!
:)))))))))

lüke 2011.02.23. 22:56:22

@parlamentarista:
nem polemizáltam, hanem
nem sokan forgatták, ha nem matek tagozatos osztály volt,
sima osztályokban csak egy -egy matek zseni volt,a többi nem is konyított hozzá

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.23. 23:03:46

@parlamentarista:

"szerintem szakkollégium kellene, ami a szakközépiskola, a gimnáziumi fakultás, és a főiskola egyesítése. ahol a szaktantárgyak mellett lehet emelt szinten közismereti tárgyakat tanulni. azt az iskolatípust szerintem 13-21 év közé a kamaszkorra kell időzíteni."

8 éves középiskola 21 éves korig? Nem sok az? Vagy ez a szakkollégium adna érettségit is, meg diplomát is?

13 éves korban már eldönteni ...
Persze ez csak a szokásos, hogy mindennek van előnye és hátránya is.

"szerintem a jelenlegi érettségi rendszert 18 évről tolni kellene visszafelé, mondjuk évenként egy szemeszterrel, azaz fél évvel. így erre a rendszerre 10 év alatt lehetne áttérni."

13 éves korban lenne az érettségi?
Húha! Hát nem irigyelnélek, ha Te lennél az Oktatási miniszter. Ezt a reformot megvalósítani igazán szép kihívás.

Az oktatásnál csak az egészségügyet nehezebb reformálni.

"a béreket piaci alapon kell megállapítani."

Mik a piaci bérek a KÖZoktatásban? Az nem piac, hanem közoktatás. A tanárok annyi fizetést kapnak, amennyi a reálgazdaságból befolyt adókból a közkiadások fedezéseként jut rájuk.

A felsőfokú oktatásban van némi piaci rész és hatás, de a középszintű oktatás az még állami feladat.
Szóval hogy érted ezeket a piaci béreket?

A piacon ha egy magániskola nem talál megfelelő tanerőt az alacsony kínált bér miatt, akkor egyszerűen kínál többet.
De egy állami, önkormányzati iskola ezt nem teheti meg, állami, önkormányzati pénzből gazdálkodik.

"és teljesen fölösleges a jó tanulókat 10, és 12 éves korban kiemelni."

Korábban legfeljebb a rossz tanulók voltak kiemelve. A tanítás menetének a leggyengébbekhez kell igazodnia.
Ha a jó tanulók nem haladhatnak jobban csak ugyanúgy, ahogy a leglassabbak, akkor az nem biztos, hogy hasznos. Egyrészt nekik sem az, másrészt úgy általában a társadalomnak sem az.

"a korai szelekció ugyanis kontra szelektált elitet eredményez. és amelyik osztályból kiveszik a jobban teljesítőket ott a felső tagozat olyanná válik, mint a régi szakmunkásképzők, majdnem lehetetlen volt közismereti tárgyakat oktatni."

S ez azért van, mert a jobb tanulók gimnáziumba mentek és nem szakmunkásképzőbe?

S az lenne erre szerinted a megoldás, hogy akkor a jobb tanulók is inkább szakmunkásképzőbe menjenek?

Ha ugyanolyan oktatást kényszerítesz rá a jobb és a rosszabb képességűekre is, attól még a rosszabbak nem lesznek semmivel sem okosabbak, nem fog megnőni az IQ-juk, legfeljebb a kisebbrendűségi érzésük erősödik.
Míg a jobb képességűek meg majd csak nézelődnek kifelé az ablakon az alatt az órák alatt, míg a tanárok megpróbálják a gyengébbekkel is megértetni azt, amit ők már elsőre is rég felfogtak.

"a közoktatást a történelmi egyházak verték szét a 6, és 8 osztályos gimnáziumokkal."

Ehhez nem tudok hozzászólni. Nem tudom, hogy ez a 6-8 osztályos megoldás jobb-e, rosszabb-e, mint a 4 osztályos vagy tök mindegy, és nem ezen múlik.

parlamentarista 2011.02.23. 23:05:40

@lüke:
mert igazából el van rontva a matematika oktatás. arra van kihegyezve, hogy kiemelje a jó absztrakciós képességű gyerekeket, a többiekkel pedig megutáltassák ezt a tudományterületet.

parlamentarista 2011.02.23. 23:55:48

@Akitlosz:
igen, 13 éves korban lenne az érettségi. ha én lennék a király, akkor ott befejeződne a közoktatás. és 13 éves kortól szakképzés folyna. ez a két dolog nagyon különbözik. a közoktatás: tömegképzés. mindenki ugyanazt a matekot tanulja, ugyanazt a törit, ugyanazt a bioszt, és így tovább. az oktatás eszi nem eszi nem kap mást alapon történik. ez egy konzerv időszak. az alapvető műveltség megszerzésének időszaka 8-13 éves kor között. és ezek után mindenki érettségizik.

majd bekerül valamilyen szakkollégiumba. persze ott is tanul közismereti tárgyakat, de nem úgy, mint az általános iskolában, hanem specializáltan. ha valaki politológus szeretne lenni, akkor nyilván inkább politikatörténetet tanul, a matematikus vagy a fizikus inkább tudománytörténetet, az építész nyilván művészettörténetet, a régész földtörténetet.

persze ide már nem egy merev rendszert kell elképzelni. nem gimnázium, hanem kollégium. ahol a tárgyak jelentős részét választani lehet. egy high school lenne. egy collage.

és ezeket persze átjárhatóvá kell tenni, lehet ezeket campus-okba szervezni. és nyilván lehetne akár kollégiumot is váltani, ha valaki rájön, hogy ő mégse történész akar lenni, hanem inkább jogász, vagy mégis inkább közgazdász, akkor átjelentkezik, és viszi az indexét. mint ahogyan a felsőoktatásban van. csak nem 18 éves kortól, hanem 13 éves kortól.

de a közgazdász együtt tanul a könyvelővel, az építészmérnök a kőművessel, tehát a kollégiumokat ágazatspecifikusan kell a piacnak megszervezni, és nem kell intézményesen elkülöníteni a jó tanulókat a rosszaktól. most egy építészmérnök úgy jön ki a főiskoláról, hogy nem látott vakolókanalat. hogyan akar építeni felhőkarcolót. nem látom be, hogy miért lenne rossz, ha a gépészmérnök az autószerelővel egy intézményben tanul legfeljebb nem ugyanazokat a tárgyakat. és akkor majd az egyik megtervezi az autót, a másik meg a tervek alapján elkészíti a műhelyben a prototípust. de kezdjenek el autót építeni a tizenévesek, persze szaktanári segédlettel, vagy felügyelettel.

ha valaki 13 éves korában eldönti, hogy ő építész szeretne lenni, akkor miért ne tanuljon célirányosan építészetet, miért kell őt még általános iskolás tananyaggal a gimnáziumban újra pertraktálni. tanuljon együtt a kőművessel, csak utóbbi nyilván nem fogja fel az elméleti tárgyakat felvenni, akkor nem veszi fel. ez a része már egy lazább kollégiumi rendszer. nem gimnáziumi, ahol előírják, hogy most jön a matek óra aztán meg az ének óra, mint a dedóban. az a kamaszkor előtti időszak.

szóval én valamikor az általános iskola végére tennék egy igen nagy mérföldkövet, nem fog ez itt megvalósulni, ázsiában már most ezt csinálják, meg az európai iskolarendszer régen is ilyen volt, hogy a világhírű építész az fiatalkorában együtt volt a segéddel, csak mindenkiből nem lett eiffel. de nem is kell, hogy mindenki az legyen.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.24. 00:39:28

@Akitlosz: nincs a Zsülivel semmi baj. Jártak már itt nagyobb faszkalapok is...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.24. 00:48:06

@aszekelyek: lehet, Giró-Szász még Lézer jánosnál is jobban bejön neked? Hümmm...

lüke 2011.02.24. 08:13:05

@parlamentarista:
ha csak ez lenne az egyetlen baj!

hoplita 2011.02.24. 10:04:58

@6.Lenin:
Ez neked kiforgatósdi...?

Valóban megnézted, utána néztél, meggyőződtél......?
Vagy csak kedvenc csapatod drukkereként mondasz valamit...?

Tudod, a nicked fajtája érvelt azzal, hogy a tények makacs dolgok....nehéz velük vitatkozni.
A N1...gyengébbek és leninek kedvéért náczitévé meg fel is hívta ezt a te korosztályodbeli, "fiatal fülkeforradalmárt".....csak 67 éves a kis lánglelkű kriptaszökevény fijataldemokrata nagyonpógár.:)))
Ha az nem szánalmas, akkor csakis az lehet az, aki védelmezi.
Ilyen gyermeteg aurórás módon.

Egyébként itt már veled szemben nemcsak politikai, hanem generációs ellentétek is munkálnak.....egyfajta péniszirigység az, ahogyan a korosztályod jó része - amely valamelyik oldal keménymagja - viszonyul az új nemzedékekhez..

Evvan, szokj hozzá vlagyimír.:)

hoplita 2011.02.24. 10:31:01

@aszekelyek:
Két eset lehetséges....

Te vagy annyira ostoba liba vagy, hogy semmit nem fogtál fel az elmúlt 14 évből.....a te kedvedért, azóta van retekklub és telavívkettő - vagy egyszerűen a tények nem zavarnak.

Te kibaszott nagy fülkeforradalmár, aki 88-ban a gyerekével a karjában állt sorban az első mekdonáld nyitásnál, miért nem toltad ki a képed akkor...?
Most nem kellene olvasnom a baromságaidat...mert talán szűrődött volna a sötét fejedbe némi világosság, hogy merre, mitől és meddig.
Még anno azon a kibaszott fórumon elmondtam már amit én tudok, láttam, tapasztaltam.....kiegészítve olyanok beszámolóival, akiket én egyrészt szavahihetőnek, másrészt autentikus megszólalónak is tartok.

A többi baromságodra nem is reagálok...hol volt még akkor a G3, a mobiltechnika és egyebek...?
Elég röhejes ilyenekről hallanom olyantól, aki tagolatlanul, egymillió elütési hibával küldi az észt ide..:)

Egyébként rég rájöttem már én, hogy nem hülye fityiszdroid vagy te, hanem egy megfelelési kényszeres, amolyan félfülkeforradalmár......aki itt kiéli magát, a hétköznapokban meg nincs olyan segg, amit ki ne nyalna.
Lett légyen az maszop, szadesz - ugye zsidó a gyermekeid apja, ha jól emlékszem - vagy most a nagy fityisz.
És most mennyél és panaszold el martonosi faszomfüttynek, hogy anarchista és rasszista vagyok....rosszabb, mint valaha.

6.Lenin 2011.02.24. 20:20:35

@hoplita:

Megbeszélhetjük a problémát, ha tudsz váltani emberibb stílusra.
Sok érdekes dolog van fent a neten, pl,

www.youtube.com/watch?v=JAxfYBx9qA8

Hallgasd meg a többit is, érdekes.

Az ilyen érveléshez nem fogok hozzászokni, ha nem haragszol meg érte. Ennek nem látom értelmét.

Az Aurórást meg a ki herceg hsz- e ihlette, nem a tiéd.
süti beállítások módosítása