Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
07:30

Eltelt egy újabb hét az ajánlószelvények összegyűjtésére rendelkezésre álló időből, s bár még négy hétig vadászhatnak a jelöltek, a korábbi bejegyzés folytatásaként talán nem érdektelen ránézni már a hivatalos adatokra is:

 
elfogadott
döntésre vár
összesen
Jobbik
88
25
113
MSZP
24
24
48
MDF
2
2
4
Fidesz
0
1
1
Összefogás
1
0
1
LMP
0
0
0
 

A választási bizottságok kimutatása természetesen megtévesztő, hiszen nem az összegyűjtött, hanem a már leadott szelvényeket tudja csak megmutatni; márpedig a Fidesz tudatosan úgy döntött, hogy maximálisan kihasználja az időt, és a lehető legtöbb ajánlást bezsebeli. Nem tudom, hogy miért, de a budapesti 15-ös választókerületben (XI. kerület) induló Rétvári Bence másképp cselekedett: a Fidesz-KDNP részéről ő az egyetlen, aki már benyújtotta a céduláit.

A többi párt kapcsán azonban a táblázat valamennyire eligazító jellegű lehet. A Jobbik már most közel annyi helyen adta le az ajánlószelvényeket, mint ahányban négy évvel ezelőtt a MIÉP-Jobbik páros jelöltjei végül a szavazólapra kerülhettek. A párt 88 elfogadott jelöltje – az ország minden megyéjéből! - elegendő lenne arra, hogy a Jobbik országos listát állítson. Míg a Jobbik Budapest 32 választókerületéből egyelőre csak 11-ben fejezhette be a munkát, az MSZP, nem meglepő módon, itt áll a legjobban: három körzet kivételével (2, 19, 20) leadták a szelvényeket. Az ország többi részén azonban nem ennyire fényes a kormányzó párt helyzete: a fővároson kívül egyelőre csak 11 megyében mehetett a választási bizottsághoz legalább egy jelöltjük.

Az MDF négy helyen lélegezhetett fel: Nagy Tamás Sopronban és Makay Zsolt Hajdúszoboszlón ráadásul már biztosan indulhat is. Az LMP még egyetlen jelöltjét sem ismeri a rendszer, míg a valasztas.hu által Szepesi Zsoltként regisztrált (máshol: Szepessy) monoki polgármester BAZ 11-ben (Szerencs) egy hivatalos indulót már szerzett pártja, az Összefogás számára.

x x x

A beszámolókat továbbra is érdeklődéssel várom.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr301774729

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ajánlom magamat ;) 2010.02.20. 22:25:03

Egy mindenkiért, ... mindenki is egyért? Mindenkit arra kérek, minden körzetből, hogy ajánlásával adjon egy esélyt arra, hogy felkerülve a szavazólapokra választható legyek - ebből következően az "IDE a Lista" állítására jogot kapjon az IDE. ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spiro 2010.02.20. 19:03:04

Az előző MALAC69-nek ment.

chelsea.hu 2010.02.20. 19:05:38

@török gábor: Kedves Gábor ! Mivel em lítette , hogy minden beszédet meghallgatta -ha az idejébe röviden belefér -arra volnék kíváncsi ,hogy változhat-e a választói aktivitás ,esetleg módosulhatnak-e a pártpreferenciák az elhagzottak hatására .
Természeresen szombatra való tekintettel csak röviden .Köszi

theofil 2010.02.20. 19:05:55

@Spiro:

Mit keres egy szakmai program a kampányban?!

Mi Magyarok - nagyon magyarok, mélymagyarok, ősmagyarok, szittya vérünk unszolására a nemzet ütőerén tartva a kezünket a nemzetféltés virányai által, a Haza ütemére dobbanó szívvel, a közösség óhajának megfelelően vérünket és életünket felajánlva a Nemzet Oltárán, a gaz ellenségeink által üldöztetve, de nem megfélemülve, az igazság, a társadalmi összefogás által új erőre kapván törünk előre szép hazánk felvirágoztatására, a haza elleneit legyőzetvén és eltiporván vezetve fényes győzelemre a mieinket.

Nna.

Spiro 2010.02.20. 19:11:11

@theofil:

Arany minden szavad, Nagyuram!!
:)

Azt már be sem mertem írni az előzőbe, hogy szavazó jogot csak minden Mo.-on adót fizető kaphasson (miért szavazzanak léha, és/vagy idegen szívűek az ország vértjét fényesre csiszoló hazafiak kárára)

Spiro 2010.02.20. 19:11:51

@theofil:

Arany minden szavad, Nagyuram!!
:)

Azt már be sem mertem írni az előzőbe, hogy szavazó jogot csak minden Mo.-on adót fizető kaphasson (miért szavazzanak léha, és/vagy idegen szívűek az ország vértjét fényesre csiszoló hazafiak kárára)

török gábor 2010.02.20. 19:15:01

@chelsea.hu: nincs az a beszéd, ami erre képes lenne - kivéve negatív értelemben, ha valami nyilvánvaló hibát követ el a szónok. inkább amiatt volt érdekes, hogy valamennyire látni lehetett, mit akarhat a kampányban az MSZP.

rajen 2010.02.20. 19:19:15

Azon senki nem akadt fenn, hogy az MSZP bejelentette, származás alapján kell nyilvántartani a bűnelkövetőket? Megkérdezték tőlük amolyan Tornóczky Anitásan "És ezt így hogy?" "Társadalmi igény van rá. Na erre varrjon mindenki gombot... Az MSZP kínjában a Jobbik programját lopja. (ami ugye tudjuk, hogy vállalhatatlan, stb. blabla) Hallgatom Mesterházy beszédét, hát komolyan, hogy nem szakadt rájuk a SYMA csarnok, MIÉRT NEM CSINÁLTÁK AZ ELMÚLT 8 ÉVBEN amiről pofáznak???

theofil 2010.02.20. 19:19:25

@Spiro:

Csak adózó szavazhasson?
Háát...tehát akinek nincsen olyan jövedelme amiből levonható az adó - mondjuk segélyen él annak ne legyen szavazati joga?
Hm.

Azt hiszem mégis meg kellene maradni a minden Magyarországon élő magyar állampolgárnál.

De külhoni magyarok szavazati joga az hagymázas vízió, rémálom - amely meg fog valósulni.

Örülök, hogy tetszett a kis kampánybeszédem....azt hiszem ritka értelmes beszéd volt.
(Akik megtalálja benne az állítmányt sziveskedjék értesíteni engem, köszönöm.)

Aldobói Feldob 2010.02.20. 19:25:19

A KOPOGTATÓCÉDULÁS
2010.02.19. 06:56 Szocio Pata

Szépjónapot kívánok a tisztelt lakónak! Engedje meg kéremszépen a zavarást, hogy elkérjem a céduláját!

Hogy kinek a számára?

Dr. Bukszos Ferdinánd ügyvéd úr számára a FDK-MTP választási szövetség képviseletében. Az ügyvéd úr 50 éve él a körzetben, ismeri ügyes-bajos dolgainkat! De országos szinten is nagyon. Mélyen meggyőződéses. Család egy darab. Felesége nőnemű. Boldog házasság harminchárom éve. Három felnőtt gyerek, az első jószolgálati sebész Afrikában, a másik karitatív nőgyógyász Ázsiában, a harmadik űrhajós! De az ügyvéd úr is nagyon elkötelezett társadalmi szinten! Most például egy hónapig mindenkinek ingyen intézi az ügyes-bajos dolgait, a gyerek-elhelyezési pertől egészen a váláson keresztül egészen a örökösödésig, kivéve a gyilkossági ügyeket. Ha mindez meggyőző volt Önnek, helyezze a kopogtató céduláját a horgászbot végére rögzített dobozkába! Azért vagyok kénytelen ilyen nagy távolságot tartani, mert tegnap a háromper bében egy százkilós nőtől akkora parasztlengőt kaptam, hogy a földszinten tértem magamhoz. Pedig minket az FDK-MTP mindenre felkészít! Aki nálunk tíz felett futja a százat, az csak plakátragasztásra! Aki meg nem tud elhajolni egy jobb-bal csapot ütéskombó elől, az meg irodai munkára! A kopogtatósok az elitalakulat! Én például tizennyolc darab tízforintost kapok el a levegőben, mielőtt földre esik! Olyanok a reflexeim. Hogy miért kaptam mégis a maflást? Mert a lépcsőházban kiégett a villany, és mire megláttam a nő tenyerét, már késő volt! Naná, hogy GPP-s volt!

Fiatal, radikális népség, vérben forgó szemekkel, vulkáni természettel. Lassan, alattomosan fortyog bennük az utálat, de ha felszínre tör, ajjaj! Azok még viperával is! Ilyenkor nincs mese, futás! Csak az a bibi, hogy a lépcsőfutás nem olyan, mint a sík, macerásabb, és az utolsó 3-4 fokot már ugrani kell, ráadásul isten tudja, hogy nincs-e egy GPP-s alsó emeleten! Mert összetartó fajta, hamar felverik az egész lépcsőházat!

A KTP-sekkel könnyebb! Idős, betegeskedő emberek, hamar felforr az agyvíz, de hamar ki is hűl! Káromkodnak egy sort, maximum utánad vágnak egy sámlit, de akkora az embet már a liftben!

Az SZHP meg pont az ellenkezője. Sunyi, kiszámíthatatlan népség! Mosolyogva, bólogatva hallgatják, amit mondok, aztán bemennek a szobába, „mindjárt, hozom a cédulát!”, búgják, aztán megjelennek a sósavas flakonnal, mert ezek nem ám indulatból támadnak, hogy ami a kezük ügyébe, ezek előre készülnek! Az ötperdébe be sem teszem a lábam, annyi az SZHP-és! És DDMP-és!

Azok igazi konzervatív emberek, puszta ököllel vagy díszfokossal jönnek, vagy kardlapoznak. Az ember nem is hinné, az hogy fáj! De én mind közül a JTP-éseket utálom a legjobban! Igazi értelmiségi párt! Kinyitják az ajtót, aztán kezdik a nyafogást, okoskodást és lelkizést! Pfújjj! Zsibbad tőlük a fejem! Na kérem szépen, köszönöm a türelmét, és akkor adja?

A szelvényt? Vagy a maflást?

(Forrás: kikvogymuk.blog.hu)

theofil 2010.02.20. 19:32:01

@Aldobói Feldob:

Jaj, de jó!

Család egy darab, a felesége nőnemű...

Szerző, szerző!

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.20. 19:33:30

@loláb: kop-kop! 8Đ
ide-ide.blog.hu/2010/02/03/ajanlom_magamat_6

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.20. 19:38:38

@==T==: Ja, ez olyan, mint amikor a tízparancsolatból megszegsz 2-t...
(még mindig marad 8Đ)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.20. 19:39:51

@ó jaj: kop-kop! Vau-vau 8Đ
ide-ide.blog.hu/2010/02/03/ajanlom_magamat_6

Spiro 2010.02.20. 19:42:57

@theofil:

Én ezt a „az szavaz, aki adózik” kérdést úgy képzelném el, hogy a segélyeket nem az Önkorik, hanem az APEH folyósítaná, vagyonbevallás-ellenőrzés után.

Akinek van vagyona az fedezet melletti hitelt, életjáradékot kapna az államtól, ha más gazdasági szereplő nem vállal ilyet (esetleg kedvezményes kamattal).

Akinek nincs vagyona, annak is vezetnek segély igénybevételi nyilvántartást, ami törlesztendő lenne az anyagi helyzet változása esetén.

A választójogot pedig az gyakorolhatja, aki adófizetés - segély igénybevétel pozitív egyenleget mutat.
(hiszen látható, hogy a mai politikai pártok a szavazat maximalizálást, csak az adózók kárára történő társadalmi szolidaritás hamis szlogenének refluxával képzelik el. De a szolidaritás általában önkéntes tevékenység, nem kényszer)

Kedves "politikusok" tessék már bevezetni az egységes univerzális igazolványt és az elektronikus szavazást, akár SMS-ben, akár internetten is. (így nem kell találgatni 4 éven keresztül mit is akar a nép)

molnargyrgy · http://budapestiszolgaltatas.wordpress.com/ 2010.02.20. 19:45:11

@Uhu20: A Jobbik igyekszik mindkét nagypárt ellenében meghatározni magát, ami egy kisebb párt esetében nem gáz, de lassan a teljes politikai paletta a Jobbik-ellenességre hegyezi ki a kampányát, és az igen

Ralph Cifaretto 2010.02.20. 19:49:19

Győrben mindkét Jobbikos leadta ( bár csak 850et gyűjtöttek ), a Fidesz 20ezer kopogtatónál tart. Az MSZP sehol, pedig a kancelláriaminisztert indítja. Az Fidesz-MSZP plakáton kívül csak az 1-1 LMP és Jobbik jelölt plakátjával találkoztam. Az MDF és az LMP pártplakáton is kinn van. Jah és jött az Összefogás párt kopogtatni, de mire leesett, hogy kik már elküldtem, így a nyakamon maradt a kopogtató. :))
Egyébként Sopronban és Kapuváron a Jobbiknak nehezen gyűlik...

molnargyrgy · http://budapestiszolgaltatas.wordpress.com/ 2010.02.20. 19:51:07

@török gábor: Mi is elégedetlenek lennénk, ha az Mdf-szdsznek meglenne az 5-6%. (DE ezt a lehetőséget úgyis esélytelenné teszik az Szdsz-es körzetek)

hoplita 2010.02.20. 19:53:56

@török gábor:
Én ezt vártam.
Ehhez kapcsolódik ez is;
barikad.hu/node/47454

Szóval én csak egy kávét kérek.
Nem is kell erőlködnünk a szavazókért.
A két agyaglábú összetereli nekünk.:D

molnargyrgy · http://budapestiszolgaltatas.wordpress.com/ 2010.02.20. 19:54:10

@emő27: Nem engem kérdeztél, de ha a Jobbik tartja magát az igéretéhez, és úgy politizál, már az önkormányzati választásokon eljuthatiunk oda.

6.Lenin 2010.02.20. 19:54:53

@Spiro:

Vannak olyan emberek,akik értéket állítanak elő és ezután adót fizetnek.

Vannak olyanok is.akik ebből a befizetett adóból kapnak az államtól mondjuk munkabért,aminek 1 részét az állam levonja adó címen.

Az előző érjen 2 szavazatot,a második 0.5-et.

Azoknak,akik gondolkodnak,függetlenül az általuk befizetett adótól 1-et érjen a szavazatuk.

Akik nem gondolkodnak,nem fizetnek adót,menjenek a .....-ba.

hoplita 2010.02.20. 19:59:07

@William w.:
Ugyan már.
A szocialista szóhasználat a zemberek zsebében való könyékig durkálást nevezi reformnak.:)

molnargyrgy · http://budapestiszolgaltatas.wordpress.com/ 2010.02.20. 19:59:52

@jjulie: Magyar Népjóléti Szövetség, élén Szabó Alberttel, aki a hungarista összeesküvés vádja elől Izraelbe emigrált.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.20. 20:02:05

@Higany: kop-kop! 8Đ
ide-ide.blog.hu/2010/02/03/ajanlom_magamat_6

bozoa 2010.02.20. 20:03:25

@grgmolnar1: MINDKÉT NAGYPÁRT! MÁR MEGINT! Nagy az a párt amelyik nagy néprétegeket tart nem létező nácifóbiában, és inaktív néprétegek szavazataira gyúr? Az agyam eldobom, de aztán gyorsan el is kapom, nem hagyhatom hogy azzal vádoljanak, nem gondolkodom, mielőtt cselekszem.
A Jobbiknak 159 helyen van legalább 775 érvényesnek látszó ajánlószelvénye, csak még számos helyen nem adták le. Tudatosan átcsoportosított haderejének köszönhetően nem marad egy apolitikus választókerület sem Jobbikos jelölt nélkül, arra mérget vehettek. De nem kell meglepődni, ha néhány vidéki körzetben a nyugdíjbajnok szoci szépfiúk vért fognak izzadni a 750 darabért. De azért három jelölt mindenhol lesz, szerintem. A legesélyesebb jelölt, a "közöny párt" nem indult a cédulákért, pedig simán meglenne nekik az ötven százalék.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.20. 20:06:48

@kisa: kop-kop! 8Đ
ide-ide.blog.hu/2010/02/03/ajanlom_magamat_6

theofil 2010.02.20. 20:13:00

@Spiro:

Ezen gondolkozni kell.
Az biztos, hogyha az állam pénzt ad, akkor ellenőrzési jogra is igényt kellene tartania - mire költi az állampolgár a pénzt és milyen vagyoni helyzet mellett vette fel....

Nekem sajnos most mennem, kell az esti fürdés esedékes.
Mindenkinek minden jót, további szép netezést!

molnargyrgy · http://budapestiszolgaltatas.wordpress.com/ 2010.02.20. 20:14:39

@theofil: Én 1977-ben (18 éves koromban) döntöttem úgy, hogy semmilyen pártba nem lépek bele. Erről azóta is meggyőződésem, hogy jó döntés. A hátralevő 1-200 évben nem is változtatok rajta.

theofil 2010.02.20. 20:17:39

@grgmolnar1:

Én későn érő típus vagyok - ugyanerre a döntésre csak később jutottam.
Igaz, akkor volt a rendszerváltás amikor én későn értem.

Mindenkinek minden jót és szépet!

molnargyrgy · http://budapestiszolgaltatas.wordpress.com/ 2010.02.20. 20:18:23

@bozoa: Én is a Jobbikra fogok voksolni, de előtte igyekszem követni az eseményeket, nehogy olyan marhaságot mondjak, hogy a Fidesz nem indult a cédulákért.

==T== 2010.02.20. 20:21:06

@emő27: Nem 3 párt lesz, hanem négy: Fidesz, Jobbik, KDNP és MSZP.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.20. 20:23:16

Az előbb rossz helyre ment, ismétlés ide:
Egy igazságos cenzus létrehozása gyakorlatilag lehetetlen, mert aki még az egyik pillanatban adót fizet, az a másikban már lehet, h munkanélküli, vagy éppen nyugdíjas. Lehetetlen naprakészen nyomon követni. Ráadásul milyen hülyeség lenne, ha a nyugdíjazással elvészne a szavazati jog.

Én őszintén szólva annak adnék többletet (mondom: többletet), aki adót fizet és gyereket nevel. Az adófizetés lehetne a feltétele annak, h mondjuk gyerekenként +0,5 szavazatot kapjon. Adófizető az, akinek a választás előtti évben legalább 300.000ft befizetése volt az állami kasszába (szja+tb+anyámtyúkja)
A többletet lehetne igényelni az önkormányzatnál.

molnargyrgy · http://budapestiszolgaltatas.wordpress.com/ 2010.02.20. 20:26:08

@emő27: Nem felejtettük el az LMP-t. Ha nem csak az MDF-SZDSZ, hanem a Fidesz és az Mszp sem indulna, még be is juthatnának a parlamentbe.

bozoa 2010.02.20. 20:27:28

@==T==: Erre a KDNP-dologról az a hasonlat jut eszembe, mikor az apuka úgy dönt, férfit csinál a fiából azzal, hogy elviszi kurvázni.

molnargyrgy · http://budapestiszolgaltatas.wordpress.com/ 2010.02.20. 20:37:01

@Spiro: Igazad van. Elég az egy párt. Az USA-tól pedig el kell kérni a szoftvert, ami bizonyos kifejezések beírásakor egy központba küldi az IP címet. Igaz, egypárt-rendszerben kicsit bővíteni kellene a kifejezések listáját.

6.Lenin 2010.02.20. 20:42:39

@malacz69【ツ】nemigazországi hisztidetektor, 50cm:

Tulajdonképpen neked sem lenne szavazati jogod.

Te nem fizetsz semmit,csak annyival kevesebbet kapsz.

Amennyiben mások nem termelik meg a szükséges lét,akkor a Te adód kölcsönből van.

molnargyrgy · http://budapestiszolgaltatas.wordpress.com/ 2010.02.20. 20:44:09

@jjulie: kérted az MSZP által támogatott szélsőségek listáját, és ez úgy fejből beugrott. A nyilas egyetemista (beteg) lány nevére, illetve az ajánlott párt neve nem jut eszembe kapásból.

jjulie 2010.02.20. 20:48:02

@grgmolnar1:

ok, megértettem, most már csak az nem tiszta hogy egyedül vagy ekkora ász vagy valaki segít e

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.20. 20:53:14

@6.Lenin:

Áhhhh, ne csináld már, ez butaság.
Ugyanis az állami iskolában dolgozó tanár ugyanazt a munkát végzi, mint a magániskolában dolgozó, pusztán arról van szó, h az állam közvetításável jut el az emberek pénze a tanárhoz, orvoshoz, stb... és nem közvetlenül, mert úgy működésképtelen volna a rendszer.

De én benne vagyok, legyen csak magániskola, és fizessen tandíjat minden ember, mi meg abból kapnánk a fizetésünket...

tudod, éveken belül behalna az oktatás, egyes szülők nem fizetnének, stb...

értsd meg, a tanár, az orvos, stb... épp olyan adófizető, mint egy vállalkozó, aki termel, csak muszáj az államon keresztül fizetni, mert másképp nem szervezhető meg az oktatásügy.

Veszélyes dolog lenne ám azt mondani, h aki a minisztériumban takarít, mint közszolga, az nem termel gdp-t, de aki maszek cégnél seperget, az meg igen. Marhaság, már megbocsáss!

zenebono 2010.02.20. 21:03:07

Egy kicsit off:

Jó lenne, ha könyvjelzőzni lehetne a hozzászólásokat, mert olyan sok hozzászólás gyűlik ezen a blogon egy-egy témához, hogy amikor időnként visszatérek, csak nagy nehezen találom meg, hogy melyik hozzászólásnál tartottam.

6.Lenin 2010.02.20. 21:04:16

@malacz69【ツ】nemigazországi hisztidetektor, 50cm:

Ha megáll a gazdaság,miből fizetsz adót?
Kölcsönből.
Nem arról írtam,kikre van szükség,kikre nem.

Arról írtam,akik korlátoznák a választási jogot,adófizetéshez kötve,azok rosszul látják.
Ennyi.

mirrmurrkandúr 2010.02.20. 21:04:31

@bozoa: A Jobbikkal kapcsolatban teljesen egyértelmű, hogy sokkal több szavazatot fognak kapni, mint, amit előre jeleznek nekik.
Én hónapokkal ezelőtt megtettem a tippjeimet, ott 13%-ot adtam a Jobbiknak, és most már azért baromira revidiálnám a nézeteimet mondjuk 20 körülire, de nem teszem, mert nyakas vagyok, és ha egyszer, azt mondtam, akkor nem vonom vissza.

Igen, tehát nagyon halkan mondom, a Jobbik simán kaphat listán 20%-ot (vagy annál többet is akár), és meg is verheti az MSZP-t, amit néhány hónapja még az EP-választások ismeretében sem állítottam volna...
A Fidesz pedig nagyon örülhet, ha 50% felett kap listán (a legutóbbi 56%-os eredményével pedig hát a bőréből is kiugranának szvsz), és bár azalatt is meglehet a kétharmad, azért úgy már tényleg necces.

Az MSZP eltűnésével viszont nem értek egyet. Az SZDSZ-t sem a Jobbik végezte ki, hanem leginkább ők saját magukat, hosszú évtizedek alatt, és egyszer csak annyi szar gyűlt össze, ami betemette őket. Az eddigi mecénásaik, pedig átmentették máshová a lét, a szadesz meg főhet a saját levében.

Az MSZP-hez nagyon kevés a Jobbik, ez még a Fidesznek sem sikerülhetne. Nem mondom, hogy kormánytényező lesz a szocpárt az elkövetkezendő 20 évben, nem mondom, hogy nem mennek le 6%-ig esetleg, de ott lesznek, ebben biztos vagyok.
A Fideszt pedig, ha jól kormányoz
nem veszélyezteti a Jobbik, legalábbis jelenlegi formájában biztosan nem.

De majd meglátjuk.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.20. 21:08:19

@zenebono: Lehet is! (dátum+idő-re jobbklikk:)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.20. 21:10:03

@6.Lenin:

Kedves Leninem, hiszen akkor egyetértünk!
Én magam senkit nem korlátoznék, mindenki 1 egységgel indulna. Én arról írtam, kinek és miért adnék ehhez képest többletet.

Abból viszont nem engedek, h a tanárt, az orvost, a polgármestert, az APEH dolgozót, stb... ne tartsuk adófizető polgárnak, csak mert közszolga.

Higany 2010.02.20. 21:13:58

www.valasztas.hu/hu/parval2010/349/349_1_2.html

1989. évi XXXIV. törvény
az országgyűlési képviselők választásáról

5. § (2)
"Az egyéni választókerületben a jelöléshez legalább hétszázötven választópolgárnak az aláírásával hitelesített ajánlása szükséges. A választópolgár csak egy egyéni választókerületi jelöltet ajánlhat és csak abban az egyéni választókerületben, amelyben a lakóhelye van."

Namost az MSZP tudomásom szerint Újpalotán az Arany Alkony idősek otthonában Kiss Péternek /nevében gyűjtött kopogtatót, aki az M3 túloldalán, a BP 06. OEVK-ban MSZP-s jelölt, az említett hely pedig a BP 23. EOVK-ban van!

Továbbá csak óvatosan a nem rendesen kitöltött cetlikkel:

www.valasztas.hu/hu/ovb/19/19_1_1.html

"Az ajánlási szabályok megsértését jelenti azonban az, ha a választópolgár csak a személyes adatait vagy/és az aláírását tartalmazó ajánlószelvényt, vagy teljesen üres ajánlószelvényt ad át a jelöltnek vagy a jelölt, illetve a jelölő szervezet képviselőjének, és a hiányzó adatokat a választópolgár távollétében más tölti ki."

jobbrólelőz 2010.02.20. 21:14:24

Pest megyei kisváros, kertes házas környék: A mai napig megvan a kopogtató cédulám, a kutya nem kérte. Összesen a fidesz küldött egy levelet, hogy szivesen értejönnek, ha küldök egy sms-t.

6.Lenin 2010.02.20. 21:17:44

@malacz69【ツ】nemigazországi hisztidetektor, 50cm:

"értsd meg, a tanár, az orvos, stb... épp olyan adófizető, mint egy vállalkozó, aki termel, csak muszáj az államon keresztül fizetni,"

Érdekes,Te is leírtad,amiről én írtam,de a lényegét másként látjuk.

A vállalkozó termeli meg azt a pénzt,amiből a te adóval csökkentett béredet kifizetik.Ha vállalkozó nem termel,neked sincs béred,sem adózott,sem adózatlan.

Erről írtam.Nem az oktatásról,orvosokról.
Az 1 más kérdés.

Először meg kell termelni azt a pénzt,amit el lehet osztani,azoknak,akikre szükség van,de közvetlen nem termelnek.

bozoa 2010.02.20. 21:28:21

@mirrmurrkandúr: Ez a "saját halott"-duma onnan van, hogy nem is olyan régen, az SzDSz-kampányainak alapvető témája az árpádsávosokhoz való viszonyítás, "él-e 200001 demokrata?". Hát besültek vele, nem is kicsit. Innentől kezdve az elvhűen antiliberális Jobbik szárnyalni kezdett.
Ja, a 13 százalék pesszimistának hangzik, de még mindig jobb lesz pozitívan csalódni, mint túlbecsülni. Mindenesetre az egy hatalmas lépés hogy semmi nem kérdőjelezi meg a bejutást, ugyanis 2009-ig ez volt a legnagyobb ellenfél, nem a fasisztázás. Amúgy burkolatlan élvezettel tölt el a többi párt szánalmas vergődése, biztos vagyok abban kivéreznek.

6.Lenin 2010.02.20. 21:35:04

@jobbrólelőz:

Dobj fel 1 hirdetést,mint én.

Ki fizet érte többet?
Kapitalizmus van.Minden áru.

SteveNo1 2010.02.20. 22:06:24

Rétvári Bence egy karizmatikus politikus, róla gyakrabban beszélnek az emberek, mint más hasonló súlyú Fidesz politikusról.

Szerintem most is azért adta le az ajánlószelvényeit, hogy beszéljenek róla, emlékezzenek rá, forogjon a neve a hírekben! Vagyis növelje a karizmáját!

Scala 2010.02.20. 22:51:03

@SteveNo1: És amúgy sem szerencsés egy túl centralizált nagy párt látszatát sugallni, rá kne már végre jönni, amíg nem késő. :-(

Néha úgy érzem a fidesz annyira görcsösen taktikáz, mint egy negyvenéves hollywoodi díva, aki épp ettől az erőlködéstől lesz idő előtt ráncos. Persze, nem akarnak hibázni, de már most morzsolódik le az előny, mert mindig képesek elcseszni, hihetetlen.

zenebono 2010.02.20. 22:59:46

@1.szolo (ajánlom magamat!):
És akkor mi történik? Nálam semmi. A jobbklikk után felajánlja, hogy a hivatkozást a könyvjelzők közé rakja. De nekem ezen az oldalon lenne szükségem egy jelre.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.21. 00:46:19

@zenebono: "hogy melyik hozzászólásnál tartottam."

Pontosan. az a könyvjelző ANNAK a hsz-nak a saját linkje lesz, tehát . ODA fog visszavinni, ahol épp tartottál.
Mivel ilyen a vége: .../fullcommentlist/1#c8789341

bölcsész87 (törölt) 2010.02.21. 01:43:50

A híreket vizslatva úgy látom, az MDF áll a legrosszabbul kopogtatócédula-ügyben. Én úgy kalkulálok, 17-18 területi lista kell ahhoz, hogy jó sanszaik legyenek. De komoly esélyét látom annak, hogy az MDF tényleg elvérezhet – ahogy Tölgyessy Péter fogalmazott – a háromfordulós választás első megmérettetésén.

Némileg meglep viszont a Jobbik cédulagyűjtésének előrehaladott állapota. 92 jelöltjüket már elbírálták (jelen állás szerint 22-t nem), megjegyzem, a MIÉP-Jobbik Harmadik Útnak négy évvel ezelőtt végül éppen 114 jelöltje indult, míg most még szűk egy hónap áll a radikális jobboldali párt rendelkezésére.

Az LMP esélyei jobbnak tűnnek a fóruménál. Taktikai okokból pedig talán jobb lenne, ha a baloldalon az LMP és az MDF közül valamelyik „kiesne” március 19-ig, a cédulagyűjtés befejezéséig. Úgy gondolom, ezzel az MSZP talán jobban járna, és a kisebbik párt jó eséllyel átugorhatná az 5 százalékos küszöböt.

A Fidesz által megcélzott kétmillió cédula nekem elég rossz szájízű történetnek tűnik, a „sáskajárás” (most itt muszáj ezt mondanom) a kis pártoknak válhat kárára.

molnargyrgy · http://budapestiszolgaltatas.wordpress.com/ 2010.02.21. 07:28:19

@jjulie:
"ok, megértettem, most már csak az nem tiszta hogy egyedül vagy ekkora ász vagy valaki segít e"
Öszintén bevallom, a mindenkit fikázó tudatlan pártkatonák nagy segítségemre vannak.
Náluk is jobban bírom az olyanokat, mint te, akinek még elve sincs, a döntéséhez elegendő az Orbángyúlölet.

jjulie 2010.02.21. 07:51:48

@grgmolnar1:

aki mindenkit fikáz az melyik párt katonája is?

Ralph Cifaretto 2010.02.21. 08:04:15

@jjulie: MSZP :))
Tudja hogy ők annyira sárosak, hogy lemoshatalan, ezért keni másra is.

Ralph Cifaretto 2010.02.21. 08:23:45

@bölcsész87: Ha nem segítik ki taktikai okokból az MDFet, vagy LMP-t esetleg a Munkáspártot.......MIÉPet???

molnargyrgy · http://budapestiszolgaltatas.wordpress.com/ 2010.02.21. 08:35:09

@SteveNo1: Arra még nem gondolt senki, hogy azért adta le külön a cédulákat, mert nem egypárti, hanem közös jelölt?

molnargyrgy · http://budapestiszolgaltatas.wordpress.com/ 2010.02.21. 08:38:35

@jjulie: Igazad van. Az Mszp-t nem fikáztad, bár a szintén mszp-s hozzászóló gondolkodást sejtető hozzászólását igen. Nem csak erről a blogról beszélek.

Ralph Cifaretto 2010.02.21. 08:40:21

@grgmolnar1: Kapufa. Mindenegyi közös jelölt.

Wudu Allen 2010.02.21. 09:59:05

Üdvözletem!

Egy kérdésem lenne: tudja-e valaki, hogy a Hit Gyüli kinek gyűjti az ajánlókat? Pár hónapja úgy tűnt beállnak Bokros mögé az MDF hez. Velük már simán meg lennének a kopogtatók. Történt valami? Vagy Somogyi eltaktikázta ezt is mint a Tisztelet Társaságot?

bölcsész87 (törölt) 2010.02.21. 10:12:46

Ha a Fidesz esetleg mégis támogatna bizonyos pártokat az ajánlószelvény-gyűjtés során, én úgy gondolom, ez jóformán csak a Lehet Más a Politika lehetne. Nem hinném – és itt most csak találgatni tudunk, tehet lehet hit kérdése –, hogy Bokros pártját és ügyét segítenék. (Ellenben az MSZP részéről nem tartom elképzelhetetlennek, hogy valamilyen módon megtámogatják a fórumosok gyűjtését.) Ugyanis ha az MDF-nek végül mégis sikerül 150-160 jelöltet (vagy többet) felállítani, szerintem gond nélkül bejutnak, volt szocialista és szabaddemokrata szavazók voksaival. Az MSZP-nek is érdeke, hogy néhány százalék így esetleg megfogható volt MSZP-s szavazó nem szavaz át jobboldali pártokra.

Érdemes lehet azzal is foglalkozni, hogy a Fidesszel szimpatizálók mekkora aránya oszthatja meg szavazatait az első választási fordulóban. Sokan emlegették már a Jobbikot, és valóban, néhányszázezer fideszestől nem idegen ez a gondolat. Ugyanakkor a jelenlegi politikai elitet, a neoliberális gazdaságpolitikát és a korrupt közéletet oly szenvedélyesen ostorozó LMP a Fidesz fiatal, liberálisabb szavazóitól is „elvihet” listás voksokat április 11-én.

A Fidesz tartósan legalább 2,5 milliós táborát – amelynek elsöprő többsége elmegy szavazni –, több párt is „fenyegeti” a szavazatmegosztás miatt. Természetesen a Jobbik a fő kérdés. Akár az az érdekes helyzet is előállhat, hogy a Fidesz alig szerez több listás szavazatot az összegyűjtött kétmillió cédulánál.

Ralph Cifaretto 2010.02.21. 10:25:49

@bölcsész87: Minél jobban összerúgja a port a Fidesz és a Jobbik, annál kevesebb szavazatmegosztó lesz. Korábban én is gondoltam rá, ma már nagy hülyeségnek tartanám.

bölcsész87 (törölt) 2010.02.21. 10:41:22

@Ralph Cifaretto: Az, hogy minél jobban összerúgja a port a radikális párt és a Fidesz, nem feltétlenül válik javára a Fidesznek.

A radikálisabbak közül persze sokan inkább a Fidesz képviselőjelöltjeit támogatják az első (és második) fordulóban, mint a baloldalét, mivel a jobbikos jelölteknek úgysem lesz sok esélyük. A szavazófülkében dől el minden, és az ilyen orientációjú szavazók bizony képesek inkább Vonáék listájára ikszelni.

A szerintem elég sértődött, és a Jobbik mostani sikereire féltékeny Csurka István és MIÉP, maximum néhány tízezer radikális szavazóra tud hatni, hogy a Fideszre szavazzanak (természetesen ez sem kevés és lebecsülendő potenciál).

Surko 2010.02.21. 10:57:07

Valószínűleg nem állok egyedül azzal a dilemmámmal, hogy mérsékelt centrum szavazóként hová húzzam az ikszet ápr. 11-én...

Két alternatíva is vonzónak tűnik, de mindkettőnek vannak árnyoldalai is.
- Az egyik Bokros programja
- A másik az LMP fiatal, lelkes és ígéretes csapata

De körültekintően mérlegelve mégis inkább az LMP felé hajlok az alábbiak miatt:

- a Bokros-MDF páros valójában nem egy párt, hiszen Bokroson kívül az MDF teljesen kiüresedett, nem több egy puszta logónál.
Márpedig Gyurcsány óta tudható, hogy egy fecske nem csinál nyarat. Ha a párt egésze mást akar, vagy nem akar semmit (MSZP), vagy netalán a párt nem is létezik, nincs tagsága-bázisa (MDF) akkor egyetlen ember akkor sem lesz képes semmit elérni, ha egyébként jók az elképzelései.

- ráadásul a mostani választásoknak a tétje a kormányalakítás szempontjából nulla. Vagyis amikor arról döntök, hogy a Fidesz helyett ki másra szavazzak, akkor végeredményében nem arról kell döntenem, hogy melyik párt jelenlegi programja lenne az ideális kormányprogram (hiszen egyik sem fog korményozni a következő 4 évben), hanem arról, hogy kit szeretnék a Fidesz esélyes kihívójaként látni 4 év múlva. Vagyis arra kell tippelnem, hogy kinek lesz majd akkor vonzó és elfogadható programja. Ki lesz / lehet esélyes kihívó?

Márpedig ilyen kontextusban az LMP egyértelműen előnyben van a kiüresedett MDF-fel szemben.

Ha az a kérdés, hogy ma kit látnék szívesebben kormányon, az LMP-t, vagy Bokrost (szándékosan nem MDF-et írok), akkor a válasz: Bokrost.

Viszont most nem ez a kérdés. Hanem az, hogy kinek van esélye összefogni a demokratikus-mérsékelt-centrum szavazókat és 2014-re kormányzóképes alternatívát adni.

Ez pedig nem lehet más, mint az LMP.

A programjukat meg még ráérnek finomítani a következő 4 évben

Surko 2010.02.21. 10:59:19

Az elmúlt napokban töprengtem ugyanis pl. azon, hogy milyen is volt a rendszerváltás időszaka. Mennyire volt akkor felelős és megalapozott a választók döntése.

Vegyük például az SZDSZ, vagy a Fideszt. Saját magukat akkoriban mindketten liberálisnak deklarálták. De vajon mit is jelentett akkoriban a liberális jelző?

Nem többet, mint hogy
- a megszálló szovjet csapatok kivonását követelték
- szólás- és gyülekezési szabadságot
- többpártrendszert és szabad választásokat (demokráciát)
- magántulajdont

Nagyjából ennyi. Szép új világot, amelybe nehezen lehetett volna belekötni. Hisz a fentiek csupa olyan dolog, amely mindneki számára kívánatos volt.

De akkoriban szó nem volt arról, hogy legyen-e tandíj a felsőoktatásban, netán piaci kézbe kerüljön az egészségbiztosítás...

Akkoriban a liberalizmus pusztán az elnyomó rendszerrel való szembenállásra, a szabadságra, "életmód liberalizmusra" korlátozódott. Nem volt szó gazdasági liberalizmusról.

(Pontosabban volt, mert az állami monopóliumot a gazdaság felett meg akarták törni, de ennél több konkrétum akkoriban nem volt.)

Azaz a 20 évvel ezelőtti SZDSZ-nek, vagy Fidesznek semmivel sem volt konkrétabb (sőt) a programja, mint a mai LMP-nek. Így némileg magamnak is szemrehányást kell tennem, amikor türelmetlen vagyok a még helyét kereső LMP-vel szemben.

20 évvel ezelőtt az SZDSZ és a Fidesz is egy álmot kínált konkérutmok nélkül a választóiknak. Azt az álmot szabadságnak hívták. Ennyi volt az üzenetük, nem több.

Ma az LMP hasonló cipőben jár. Ő is egy álmot kínál, az igazságos, környezetbarát és demokratikus Magyarország vízióját.

Ha pedig félreteszem a konkrétumokra vágyó elmémet, akkor ez a célkitűzés számomra is 100%-ig vállalható.

20 éve az akkori újoncok sem mondtak több konkrtumot, mégis elegendő volt nekünk.

Ők nem tudták valóra váltani az álmainkat, sokan csalódtunk bennük.

De ez mégsem lehet akadálya annak, hogy ismét higgyünk, mert hinni akarunk, egy új ígéretnek.

Igen, mert az LMP nem a ma megoldása, hanem a holnap ígérete. Így kell őket értékelni.

Hajrá demokraták, hajrá LMP! :)

theofil 2010.02.21. 11:03:07

@Surko:

Egy olyan momentumot mondj amiből kiderül az LMP-sek tehetsége!

Surko 2010.02.21. 11:18:41

@theofil: Kérdés, hogy mit értünk tehetség alatt?

Számomra önmagában óriási az a tény, hogy gyakorlatilag pénz nélkül, önzetlenül, emberek százai vagy ezrei fogtak össze egy jó ügy érdekében: megváltoztatni a mai politikai hidegháborús rendszert.

Maga a tény, hogy az LMP létrejött az emberek ellentételezést nem váró munkájával, az a leginkább csodálatra méltó.

Azt is az LMP "tehetségének" a számlájára íro, hogy nem egy médiapártról van szó, amelyet egy-két reklámarc ad el, hanem tényleg sok-sok ismeretlen figura közös munkája működteti.

Az LMP egy olyan párt, ahol tényleg van tagság és bázis és van aktív pártélet.
Ahol a párt irányvonalát nem felülről határozzák meg, majd a tagság papagáj kommandóként szajkózza, hanem a tagság közös elképzelései öltenek testet a párt szándékaiként.

Sok tekintetben az LMP inkább hasonlít egy egyesületre, mint egy pártra.

Ez nekem szimpatikus.

Ráadásul, miután nincs esélyük zsíros pozíciókat szerezni, ez nekem garanciát jelent arra, hogy nem a pénzért csinálják, hanem lelkesedésből.

Mert hisznek valamiben.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.21. 11:28:23

@Surko: "nincs esélyük zsíros pozíciókat szerezni"

- mint ahogy nincs esélyük a programjuk EGY mondatának a megvalósítására sem...

"emberek százai vagy ezrei fogtak össze egy jó ügy érdekében: (...) az emberek ellentételezést nem váró munkájával"

- amire az 1%-os küszöb átlépésével %-onként évi 17 MFt-ot fog kapni a PÁRT KB.

Surko 2010.02.21. 11:42:06

@1.szolo (ajánlom magamat!):
"- mint ahogy nincs esélyük a programjuk EGY mondatának a megvalósítására sem..."

Mint ahogy a Fideszen kívül senki másnak sincs...

Épp ezért írtam, hogy nem az a döntő szempont most számomra, hogy mennyire tetszik a párt programja, vagy mennyire nem, hanem az, hogy magában hordozza-e a lehetőségét / ígéretét annak, hogy 2014-ben tetszeni fog.

Márpedig az LMP-ben megvan ez a lehetőség.

A programjuk ma pedig majdhogynem lényegtelen, hiszen ellenzékben lesznek.

Az 1%-ban viszont ne legyél annyira biztos. Az 5% szerintem simán meglesz.

Az ún. "baloldal" összeomlott. Az SZDSZ megszűnt, a szocik erkölcsileg megsemmisültek.

Mikor kerüljön be egy balközép újonc a Parlamentbe, ha nem ilyenkor?

Ha sikerül összegyűjteniük a kopogtatókat, akkor nem lehet gond a bejutással.

Az elkötelezett aktivistasereg pedig épp ezen dolgozik. Szívvel-lélekkel.

Meglesz az 5%, csak hinni kell benne, és kitartóan dolgozni érte.

Ralph Cifaretto 2010.02.21. 12:06:41

@theofil: Nekem is szimpatikus a LMP, de a jelöltjeik....volt amelyik három pártnak LMP, Civil, Torgyán-Kisgazda is igent mondott. Ilyen emberekkel nehéz...

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.21. 12:47:40

@Surko: "Az 1%-ban viszont ne legyél annyira biztos. Az 5% szerintem simán meglesz."

Vagyis nem 17 MFt-ot vehet fel a központ, hanem 85 MFt-ot + 120M körül a bejutásért. (évente)
Gratulálok! 8Đ
Annál jobban sajnálom a naívan lelkes adakozókat és a szívvel-lélekkel.
ingyen dolgozókat...

Legyen más a párttámogatás is!

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2010.02.21. 14:10:04

@papika: Bocs, de az LMP-nek nincs elnöke. Azt hiszem, Te a listavezetőre gondolsz...

bölcsész87 (törölt) 2010.02.21. 14:47:44

Az ajánlószelvény-gyűjtés nem erődemonstrációra, hanem választókerületi jelöltállításra lett kitalálva.

Teljesen indolkolatlan a szükséges cédulamennyiség mintegy 15-szörösét összegyűjteni, és megértem a kisebb pártok (Jobbik, LMP és MDF) ezzel kapcsolatos aggodalmait.

Ez is olyan jelenség a politikában, amely bár jogilag megengedett, bizony nem a fair play kategóriába tartozik.

Lacóka 2010.02.21. 15:28:20

már az elején lehetett tudni, h mesterházy alkalmatlan miniszterelnöknek. ahogy halad a kampány, egyre derül ki, h miniszterelnök-jelöltnek is alkalmatlan.

rajen 2010.02.21. 15:31:01

LMP = Lehet Más az SZDSZ

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.21. 15:35:06

@Zengőtorkú Nyivákoló: ez olyan Védegyletes hagyomány...
A Védegyletes Lányi által 2005-ben alapított - és a mostani LMP-s akkori Védegyletesek által hevesen ellenzett - ÉLŐLÁNC-nak SINCS elnöke... (csak 5 tagú kollektív elnöksége)

bölcsész87 (törölt) 2010.02.21. 15:46:43

LMP-s barátainknak már az is bőven elég, ha kibulizzák a negyedévenkénti állami támogatást. Ehhez elég 1 százalékos eredmény az országos listán.

Például a MIÉP-Jobbik Harmadik Út 2007-ben 38 millió forintot kapott. 2006-ban az állami támogatáshoz a jelöltarányos költségvetési támogatást hozzáadva, 35 milliót.

Zsebpénznek nem rossz...

dzsaszper 2010.02.21. 20:39:45

@bölcsész87: gyereknek nézed a választókat -- mint más kommentelők is előtted ...
egy felnőtt választó tudja, hogy legfeljebb 1 pártot támogathat, és nem lehet lukat beszélni a hasába, hogy odaadja olyan pártnak, akinek igazából nem is akarta...

dzsaszper 2010.02.21. 20:42:48

@bölcsész87: meg merem kockáztatni, ogy az lmp hosszú távú jövőjét jobban meghatározza, hogy milyen eredményt ér el az önkormányzati választásokon, mint hogy bekerül-e tavasszal az Országgyűlásbe.
Én mindenesetre örülnék, ha bekerülnének és elkezdenék tanulni a parlamenti bizottsági munkát...

bársonyos forradalom 2010.02.22. 00:37:47

Én meglepődve tapasztaltam, hogy az LMP-nek ilyen gyengén megy a kopogtatócédulagyűjtés, bár van egy olyan érzésem, hogy tudatosan alulkommunikálják a valódi gyűjtésüket, ezt abból gondolom, hogy az EP-választáskor május elsején, 8 nappal a leadási határidő előtt még 19ezer ajánlószelvénynél tartottak, aztán a végén lett belőle 27 ezer, tehát papíron az összes ajánlószelvény közel egyharmadát az utolsó héten szedték össze. Lehetséges, hogy akkor az volt a taktikájuk, hogy azt színlelik, hogy jelentős lemaradásban vannak, hogy ily módon a szimpatizánsaikat intenzívebb gyűjtőmunkára ösztönözzék, és most is ehhez folyamodnak.

Kopasz4x4 2010.02.22. 11:25:08

@török gábor : csak szeretném ön felé jelezni, volt szoci fellegvárban élek Szabolcsban,
és 10 db telefonálás és kb 1,5 km után 70 db cédulát gyűjtöttem kifejezetten a Jobbik részére, ami szerintem sokat elárul az emberek véleményéről.

Zigi 2010.02.22. 14:45:03

Helyzetjelentés 2010. február 22. 14.40.

Jobbik 132 bejelentett jelölt/100 elfogadva
MSZP 54/28
MDF 7/2
Fidesz-KDNP 2/0
Összefogás Párt 1/1

Zigi 2010.02.23. 22:32:54

Tényleg van olyan szabály, hogy egy párt egy választókörzetben csak egy jelöltet állíthat?

fedélzeti kompót 2010.02.23. 23:19:07

@is: ezt hittem én is, de akkor megtörték a szdsz.hu-t, mert ott meg szelvénygyűjtésről irkálnak

fedélzeti kompót 2010.02.23. 23:21:46

bocs, a dátumokat most látom

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.24. 00:03:07

@Zigi: Tényleg nincs olyan szabály!
De ugyan minek is állítana kettőt?! ;)))

Ilyen szabály viszont tényleg van:
" 5. § (9) Ugyanazon párt egy választókerületben csak egy - önálló, közös vagy kapcsolt - listát állíthat."

Hoppá!
De ugyan minek is állítana kettőt?! ;)))

Zigi 2010.02.24. 13:02:10

@1.szolo - ajánlom magamat:: Csak azért kérdeztem, mert az IDE Vona körzetében két jelöltet is állított.:))

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.24. 13:32:50

@Zigi: Bocs (tőle:) semmi személyes, csak "rosszkor volt rossz helyen" - az IDE székhelyén... :)

Az előbbi kérdésemre (a "minek is állítana kettőt listából?"-ra) viszont közben megleltem a választ is:
Nem is a KÉT SAJÁT miatt írták le a tilalmat (azt nem feltételezték volna egy pártról sem;), hanem az ÖNÁLLÓ vagy a KÖZÖS lista egyIDEjű állítását akadályozták meg vele...

prekonzervativ 2010.02.24. 19:33:51

Üdvözletem! Tekintsétek meg blogomat, ahol érdekes írásokat olvashattok a politikával kapcsolatban, illetve szintén hozzászólhattok, megoszthatjátok véleményeteket!

www.prekonzervativ.blog.hu

Surko 2010.02.25. 13:18:17

@fenektibi:
" Ismerős dilemma:
mdfvagylmp.blog.hu/ "

Nem is rossz ez az oldal, gratula!

Ez az LMP vs. Bokros-MDF dilemma nálam is nagyon sarkalatos kérdés...

Aztán az is lehet, hogy majd én is a szavazóhelyiség előtt pénzfeldobással fogok dönteni róla... :))

Persze az is lehet, hogy az élet dönt helyettem, mert ha az egyiknek sikerül 20 területi listát állítani, míg a másiknak nem, akkor értelemszerűen arra fogok voksolni, akinek van snasza a bejutásra.

Ha mindkettőnek meglesz a 20 lista, akkor majd még töprengek...
süti beállítások módosítása