Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
23:38

Két fontos döntés született ma – és néhány további ezekből következő. Egyrészt Schmitt Pál eldöntötte, hogy nem mond le. Másrészt Orbán Viktor (és a Fidesz) úgy döntött, hogy nem szólítja fel távozásra az államfőt. Egyik döntés sem nevezhető megmásíthatatlannak, de megszületésük – miután valószínűbbnek látszott a lemondás és/vagy a lemondatás - azért magyarázatot igényel.

Schmitt Pál előtt világosan azonosíthatóan két út állt akkor, amikor a doktori címétől való megfosztást követően leszállt vele a repülőgép: azonnali lemondás vagy kísérlet a hivatalban maradásra. Nem tudjuk, hogy az államfő pontosan milyen információkkal rendelkezett, amikor meghozta a döntését, de a hasonló helyzeteket és a politikus környezetét némileg ismerve nem nehéz elképzelni, hogy többségben voltak azok a vélemények, amelyek életképes alternatívának láttatták a második lehetőséget. Ha Schmitt komolyan hitt abban, hogy sikerülhet a művelet, hogy pár nap, hét vagy hónap múlva nem kell a mostaninál is megalázóbb körülmények között távoznia, akkor személyes érdekei egyértelműen a maradás irányába terelték. Nekem úgy tűnik, hogy rosszul választott, mert szerintem ez az út lényegesen fájdalmasabb, rombolóbb hatású lehet, de bizonyos értelemben – korlátozott információira és személyes érintettségére tekintettel – racionális, vagy legalábbis érthető döntést hozott.

Miután a döntés megszületett, már csak a kommunikáció, a magyarázat maradt feladatként. Schmitt választhatta volna azt, hogy – miközben marad - elismeri botlását és bocsánatot kér hibájáért. Az elnök azonban nem így döntött: sértettnek mutatkozott, kiállt cselekedete mellett és támadta kritikusait. Hozzá kell tenni, hogy ehhez az alapálláshoz alapvetően adekvát mondanivalót rendelt és a szerepét is megfelelően játszotta – ebben a kérdező szerepét betöltő, valójában azonban inkább segítőnek látszó újságíró kiváló partnernek bizonyult. Ugyanakkor erősen kérdéses, hogy a számára most létkérdést jelentő szimpátia felkeltésére ez volt-e a jó választás, s erre a célra nem lett volna alkalmasabb a belátás, a bocsánatkérés, mint a harcos kiállás.

Schmitt döntését alapvetően befolyásolhatta, hogy mit lép ebben a helyzetben a kormányfő és a kormányoldal. Láthatóan elemzői konszenzus mutatkozik abban a kérdésben, hogy az államfő maradása elsősorban az ellenzéknek kedvez – azaz ártalmas a kormányoldalnak. Feltehetően ezzel a Fidesz döntéshozói is tisztában vannak, ám helyzetük nem olyan egyszerű, mint azt sokan képzelik. Lehet, hogy Schmitt – ahogy Mráz kolléga nevezi – „együttműködő” szerepfelfogást képvisel, ám egy ilyen kiélezett szituációban óriási kockázata lehet annak, ha a kormányfő nem tartja tiszteletben a közjogi viszonyokat. S nem is csupán a nyilvánosság előtt: egy négyszemközti egyértelmű utasításnak is lehetnek beláthatatlan következményei, ha az államfő valóban mindent meg akar tenni a hivatalban maradásáért. Egy elszabadult hajóágyú pedig még egy hitelvesztett politikusnál is veszélyesebb lehet.

Ebben az értelemben Orbán Viktor mai döntése valóban nem nevezhető irracionálisnak. A kormányfő inkább vállalta a gyengeség látszatát (ami elsősorban a pártján belül lehet kellemetlen számára), semmint belemenjen egy számára kockázatos akcióba. A Fidesz vezetői ezért feltehetően valóban azt a döntést hozták (és nem csupán beszéltek erről), hogy egyelőre rábízzák Schmittre az ügy megoldását – miközben a küzdelméhez minden segítséget (lásd kommunikációs stáb és a közszolgálati televízió) megadnak. Ha az elnök megfő a saját levében, az is jó, hiszen ebben az esetben előbb-utóbb magától távozik. Ha valahogy sikerül túlélnie, s nem csupán a székét, de az arcát is megőrzi, még jobb.

A döntés persze csak a mai napra és az egészen közeli jövőre szól. Ha a Fidesz úgy fogja érezni, hogy Schmitt helyzete teljességgel tarthatatlan, és hivatalban maradása a Fideszre nézve is életveszélyes, mert ráég, magára húzza az ügyet - részben a vétket, részben pedig a következmény elmaradását -, akkor feltehetően minden más szempontot felülír majd az azonnali eltávolítása. A következő napok politikai küzdelme erről szólhat majd, a tét pedig elsősorban az a hatás, amit Schmitt túlélési kísérlete a közvéleményben kiválthat. Ebből a szempontból a péntek esti bejelentés elhangzásától számítva minden rezdülésnek jelentősége lehet: ellenzéki nyomásgyakorlásoknak, véleményformálói megszólalásoknak és a kormánypárton belüli hangoknak egyaránt.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr534351207

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tavaszi zsongás 2012.04.06. 12:06:53

Kedves Naplóm!Lemondott a plágiumelnök. Végre hivatalába léphet az Alternatív Köztársasági Elnök Úr!   A művész úr gyönyörű szerelmes dalát küldöm az összes fasisztának ezen a gyönyörű tavaszi napon! Jelképezze ez a dal a szeretetet és a barátság...

Trackback: Van-e esélye Schmitt Pálnak egy új PhD-re? 2012.03.31. 17:28:15

Most képzeljük el ennek analógiájára, hogy azt halljuk, hogy a KE most éppen a londoni olimpiára készül vívásból, nem ér rá fogadni az angol nagykövetet! *** Tegnap Schmitt Pál a riportjában nagyon sokmindent mondott, amin szénné röhögték ma...

Trackback: Az elnöki tanácsadó 2012.03.31. 16:16:34

Borókai Gábor helyében én most nagyon megkövetném Stumpf Andrást, aki tudtán kívül előlépett elnöki tanácsadóvá, méghozzá kapásból a legbefolyásosabbá. Hogy miért?Emlékszik még valaki, hogy miképp végződött a letiltott (de  azért máshol még megtal...

Trackback: A nap, amikor a schmittnevű majdnem lemondott 2012.03.31. 15:10:08

Atyavilág! De szép is volt ez a tegnapi nap! A nap, amikor a smittnevű majdnem lemondott, de aztán mégse. Akárki meglássa, ez majd így fog bekerülni a történelemkönyvekbe. Azokba a történelemkönyvekbe, ahol már külön fejezetei vannak annak, hogy Orbán ...

Trackback: A párhuzamosok a végtelenben sem találkoznak 2012.03.31. 14:40:52

Bár a matematikusok jó része ebben eddig is biztos volt, de mégis tartotta magát az a tézis is, hogy a párhuzamosok a végtelenben találkoznak....

Trackback: Kik az igazi vesztesek? 2012.03.31. 14:29:27

Kik az igazi vesztesei a tegnapi napnak? Kik érezhették úgy, arcon vágták, hülyének nézték, porig alázták, semmibe vették? A magyar tudományos élet prominens személyiségei, professzorok, egyetemi tanárok? Őket már a bizottsági jelentés letaglózta,...

Trackback: A párhuzamosok a végtelenben sem találkoznak 2012.03.31. 13:39:47

Bár a matematikusok jó része ebben eddig is biztos volt, de mégis tartotta magát az a tézis is, hogy a párhuzamosok a végtelenben találkoznak....

Trackback: Minden marad a régiben 2012.03.31. 12:57:17

Ezek az emberek ugyanazok, mint akik eddig voltak. A dörzsöltek, hazugok, csalók, akiknek mindent szabad, mert övék a hatalom. Nincs különbség, csak a színekben, csak a díszletekben. A hitvány alak éppúgy diadalt arat és érvényesül, ahogy eddig. A Fide...

Trackback: Ez egy köztársasági elnök nélküli ország 2012.03.31. 10:45:08

Schmitt maradhat, de elnökként tekinteni rá? Na, az már biztosan lehetetlen. Bizony a politikai elit mindenhatóságának képe a tegnapi események után megdőlni látszik. Ami akár igaz, akár nem: határozottan jó érzés. Sokan Schmitt doktori címének visszav...

Trackback: Scmitt Pál egy szellemi és erkölcsi toprongy 2012.03.31. 10:31:17

Toprongy: Katonai és börtön szleng. Jelentése: szellemileg nevetségesen leépült emberszerűség. Teljesen és tökéletesen hülye. Tehát ennél már nincs lejjebb, felesleges is küzdeni érte. "Varánusz Alul lehet múlni Gyurcsányt Orbán talán ekkorá...

Trackback: Ez a vége vagy csak most kezdődik? 2012.03.31. 10:30:39

„Senki sincs, akitől félnék vagy tartanék.” – vallotta be egyszer Schmitt Pál, és jelenleg úgy néz ki, nincs is rá oka: személye sérthetetlen.  Méghozzá Alaptörvénybe iktatva. Ezt alátámasztotta ma annak a politikusnak a nyilatkozata is, akit államfőnk...

Trackback: Ez a vége vagy csak most kezdődik? 2012.03.31. 10:29:53

„Senki sincs, akitől félnék vagy tartanék.” – vallotta be egyszer Schmitt Pál, és jelenleg úgy néz ki, nincs is rá oka: személye sérthetetlen.  Méghozzá Alaptörvénybe iktatva. Ezt alátámasztotta ma annak a politikusnak a nyilatkozata is, akit államfőnk...

Trackback: Scmitt Pál egy szellemi és erkölcsi toprongy 2012.03.31. 10:28:59

Toprongy: Katonai és börtön szleng. Jelentése: szellemileg nevetségesen leépült emberszerűség. Teljesen és tökéletesen hülye. Tehát ennél már nincs lejjebb, felesleges is küzdeni érte. "Varánusz Alul lehet múlni Gyurcsányt Orbán talán ekkorá...

Trackback: Miben bízik, Elnök Úr? 2012.03.31. 09:29:01

Minden erkölcsi határt összerombol. És ő mit hisz? Hogy hétfőn majd arra ébred, hogy a SOTE sűrű bocsánatkérések közepette visszavonja a visszavonhatatlant? Merthogy majd Ő elnöki jogkörénél fogva “betart” a Rektornak, ha nem…? ...

Trackback: +46 Vigyázz! Kész! Újra nekifut! 2012.03.31. 09:12:25

- Akkor, ha jól értem, csak annyi lenne a munka, hogy kapok egy szöveget, amit át kell írnom, úgy, hogy a tartalma ne változzon, de ne lehessen ráismerni az eredetire?- Igen, de, ahogy hangsúlyoztam, ellenőrizzük a munkáját! Az ön szövegén lefuttatunk ...

Trackback: Ki mit mondott az ország legkétesebb hírű doktorijáról? 2012.03.31. 08:12:43

Nézzük, ki mit mondott az elmúlt hetekben az ország legkétesebb hírű doktori disszertációjáról! Idézetek jobboldali politikusoktól, akik az első naptól kezdve összezártak Schmitt Pál mögött a plágiumgyanús kisdoktori ügyében. A hvg.hu január 11-én írta...

Trackback: Fluck Ákos különvéleménye Schmitt Pál doktori disszertációjáról 2012.03.31. 08:10:01

Miért csak Fluck Ákos ügyvéd gondolta úgy, hogy szakmai tekintélyének és jó hírnevének a megőrzése fontosabb a számára, mint az, hogy megfeleljen a kormánypárt elvárásának, és mossa tisztára, tegye szalonképessé Schmitt Pál plagizált kisdoktori disszer...

Trackback: Mit jelent az, hogy a köztársasági elnök sérthetetlen? 2012.03.31. 08:06:46

  Nem lehet bírálni? Nem lehet felelősségre vonni? Nem lehet elmozdítani, ha nem akar lemondani magától? A kérdésre a válasz az ország Alaptörvényében és a Köztársasági elnök jogállásáról és javadalmazásáról szóló törvényben található. “A mi...

Trackback: Tévedtünk, ártatlan 2012.03.31. 01:26:33

   Tévedtünk, ártatlan 2012. március 30. Elnök Úr, Pali Bácsi, engedd meg, hogy megszólítsalak! Remélem, reméljük, megbocsájtod nekünk, drága Pali bácsi, hogy volt olyan pillanat, amikor kételkedtünk benned. Most, hogy már végérvényese...

Trackback: Schmitt Pál doktor 2012.03.31. 00:06:21

Dr. Fluck Ákos (külsős ügyvéd) különvéleménye a szerzőijog-sértés egyértelmű kimondását, illetve a doktori dolgozat érvénytelenségét tartalmazza.- Mit gondol arról, hogy ha nincs az Ön különvéleménye, akkor is ott tartana-e az ügy, ahol jelenleg?- Erre...

Trackback: Schmitt Pál újra vívni fog az olimpián 2012.03.30. 23:58:25

A hónapok óta a média kereszttüzében lévő Köztársasági elnök, akinek többszörösen is a becsületébe gázoltak, Obersovszky Péter után közvetlenül az Elvarázsolt Kastély riporterei útján tesz különleges bejelentést. Tegnapi írásunk nyomán, ma este fél ny...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. mesterséges színezék 2012.04.01. 20:56:00

Gábor, az is érdekelne - kielemezhetnéd a kedvemért -, hogy mit okoz a Fideszben, illetve a másfélpártos koalícióban az, hogy Viktor kései megszólalása miatt előfordultak a véleményével összeegyeztethetetlen gondolatokat sugallók. (Tudom, Viktor tkp. úgy döntött, hogy nem dönt, de itt az origó és a negatív tartomány eléggé összemosódik.) Ilyen utoljára tán akkor fordult elő, amikor Fodor mondott ellent - de az a pártkrízis hamar megoldódott -, az előtt pedig akkor, amikor a Prágából hazatérő Deutschnak elmagyarázta, hogy melyik az igazi cseh sör.

dr. Bubó 2012.04.01. 20:56:08

azért ez durva... repülés+dr. smit = palimadár ???? na jó... azonnal kirúgni az MTV műsorszerkesztőit !!!! sőt a történet is ilyesztően uatl vmire !!!!

"0:20 Palimadár (am. akció-vígj., 1990) (16)
Rick Jarmin (Mel Gibson) az elmúlt tizenöt évben többször cserélt pártot, hogy eltűnjön üldözői elől. Marianne (Goldie Hawn) felismeri a férfit, aki meggyőzően tagadja, hogy valaha találkoztak volna."

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.01. 21:06:45

@graycivil: szegény Tulassay Tivadar most egy darabig állandó szereplő lehetne a 168 (hazug) Órában. Sőt, Solymosi akadémikussal együtt rendszeresen publikálhatna a Népszabadságban, így már felmutathatnának a balseggfejek 2 exjobbos tudós díszf*szt.
Viszont az a gyanúm, Tulassay ehhez nem érez kedvet.

6.Lenin 2012.04.01. 21:10:43

-Nos?
-Izé, sajnos ez sem jött össze.
-Valami ütőset pedig kéne már, mindjárt 2014.
-Igaz, nagyon jól jönne már valami igazi.
-Nincs elég segítség? Mi hiányzik valójában?
-Izé, ??????
-Szerintem is.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.01. 21:13:18

@6.Lenin: buta vagy, Leninünk. Ettől a jobbos értelmiség is kibukott.
Vagyis összejött, csak késleltetett hatású... de ha úgy gondolod, még érdemes Orbánnak a kutyáját kinevezni kulturális államtitkárnak... hátha az ütősebb lesz...

2012.04.01. 21:13:51

@dr. Bubó: még van ott, aki ellenáll!:D:D:D:D

Bulat Okudzsava 2012.04.01. 21:27:04

Kváziföldön, a következmények nélküli országban, az a racionális, hogy Tulassay Tivadar akadémikusnak, több ezer gyermek életének megmentőjének, orvosnemzedékek tanítómesterének, az európai hírű tudósnak kell lemondania harmadik rektori ciklusa vége előtt három hónappal a Semmelweis Egyetem vezetéséről csak azért, hogy tovább tombolhasson, mint ki letépte láncát Schmitt Pál és zseniális kitalálója, Orbán Viktor.

Afrikai diktátorok ragaszkodnak ennyire görcsösen a hatalomhoz, az utolsó pillanatig arra hivatkozva hogy az ő népük csak őket szereti, amit a bérfelvonulók tömege is igazol. Mindaddig, amíg nem jön egy helikopter, amelyik kimenekíti őket az országból vagy rosszabb esetben egy csatorna mocskában végzik...

6.Lenin 2012.04.01. 21:27:18

@Hepci:

Miért én lennék ebben az ügyben a buta?
Orbán azt csinál, amit jónak lát.
Miért is ne csinálhatná?

Van itt valakinek "erkölcsi" joga ítélkezni?
Be is tojnék a meglepetéstől.

A legjobb foglalatosság, mások szarában turkálni.
(6. lenin)

ökörpöröly 2012.04.01. 21:30:02

A Hír tévésekkel megerősített, Orshós-Olsthein-rezsim csicskájává vált TV2-n szavazás volt Shit Pálról. Elsöprő többség azt mondta -valami 86%-, hogy le kell mondania. Úgy látszik, Orshós-Olsthein nem akar kiállni Shit Pali mellett -mert egy ilyen szavazás beleegyezése nélkül le se mehetett volna-, csak nem akarja leváltani egyből. Hagyja, hagy higgye az Shit Pali, hogy Orshós-Olsthein mindent megtett érte. Bár már a Réthelyi-féle visszadobás után gyanakodhatott volna, hogy azért mégse annyira biztos a pozíciója a Bölcs Vezérnél! :) Olyan ez a Shit Pál, mint egy gombostűre szúrt döglégy, egy ideig vonaglik.

jjulie 2012.04.01. 21:32:44

@6.Lenin:

tényleg nem ebben az ügyben vagy buta

hanem generálisan, birka

ökörpöröly 2012.04.01. 21:34:04

Shit Pali doktorijáról és leendő PhD-jéről Elena Ceausescu jut eszembe, aki kivégzése előtti villámtárgyaláson is határozottan azt állította, hogy a polimerkutatásban végzett tudományos munkákat ő írta, annak ellenére, hogy csak 4 elemije volt. :P
Az Orshós-Olsthein-rezsimnek sikerült "felfejlődnie" a ceausescui Romániáig! Nem semmi haladás! Csak szólni kellene Orshós-Olsthein Vikinek, hogy rossz az irány! :P

TH 2012.04.01. 21:34:41

@Akitlosz: a népszavazásról írt véleményeddel egyetértek nagyjából.

jjulie 2012.04.01. 21:35:04

@Bulat Okudzsava:

orbán viktorért a szent szívlapát fog eljönni és meggyógyítani a seggszáját

2012.04.01. 21:36:37

@Bulat Okudzsava: csak tűnnének el, és ne várnák meg ezeket a végkifejleteket, de végül is, ha másképp nem megy, mindkettő végeredményben jó kimenetel...!:((( Csak addig teljesen banán(köztársaságot)országot csinálnak belőlünk. Hogy mondta Orbán Hornnak, hogy nekiesett, hogy afrikai államot csinál belőlünk. Tessék, a félelme bejött...:(

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.01. 21:37:55

@6.Lenin: és innen kezdve mi különbözteti meg az Orbánodat a balf*szkalapoktól? Érzed még a vonzódást hozzá?
Téged veszíthet el elébb, vagy Aszékelyeket?

6.Lenin 2012.04.01. 21:43:57

@jjulie:

-Jjulie, látom, már csak perceid vannak hátra. Nem szeretném, ha hülyén hagynád itt ez a világot. Elárulok 1 titkot.
- Siess mond!
- tudod miért uralkodott ilyen sokáig I. Orbán, Minden Népek Császára?
-Mert sok birka imádta, mint az a 6. lenin nevezetű.
-Tévedsz drágám, mindig is tévedtél .
-Mondd már, már itt vannak értem odaátról.
-Izé, hát mert ilyen idiótákból állt az ellenzéke és most menj utadra, te bal.....sz.

dzsaszper 2012.04.01. 21:45:18

Tulassay feladta a leckét tisztességből és úriemberi magatartásból. Ha Réthelyi úriember akar maradni, jobb ha követi.

Sőt, Navracsics helyében is követném, miután a miniszterelnök hajthatatlan volt (ld. index.hu/belfold/2012/04/01/az_osszes_kisdoktori_atvilagitasaval_mentenek_schmittet/)

2012.04.01. 21:50:20

@Hepci: ütősebb. ha meg a macskáját neveznék ki, az meg ravaszabb is lenne..:)))

@dzsaszper: végül is, így lenne igazságos.

6.Lenin 2012.04.01. 21:57:25

@Hepci:

"és innen kezdve mi különbözteti meg az Orbánodat a balf*szkalapoktól? "

1) ismeri őket, tudja mire képesek
2) mert ismeri az embereket. Tud velük bánni.
.
.
.
Engem nem veszíthet el, mert nem az istenem.
1xűen elismerem, hogy érti azt, amit csinál. Nem tévedhetetlen, hiszen földi halandó ő is, mint a többi.

Azt, hogy az ellenfelei megpróbálják hülyének beállítani, mert képtelenek valamit is tenni ellene, leszarom, de rendkívül szórakoztatónak tartom.
Ért ahhoz, amit csinál. Tudja kikkel áll szemben és ez sokakat zavar.
Ennyi, szerintem.

etwas kultur muss sein 2012.04.01. 21:58:16

@Akitlosz: Félreértés van. Bárki használhatja a roma és a cigány szót is anélkül, hogy rasszista bélyeget kapna érte, de ennek van egy előfeltétele: csak és kizárólag pozitív kontextusban szólhat erről a népcsoportról és/vagy a jogaikról. Negatív kontextus, kötelességek emlegetése szigorúan tiltott. Kettős mérce.

etwas kultur muss sein 2012.04.01. 22:00:15

@ati27: Persze, bukhat OV is, és fog is. A helyzet viszont az, hogy neki sokkal több szemétséget kell elkövetnie ahhoz, hogy megbukjon, mint egy 'átlag' politikusnak. Ez van, a magyar választópolgárok hatalmas része érthetetlenül lojális.

etwas kultur muss sein 2012.04.01. 22:04:59

@Akitlosz: Bevallom ezen most elgondolkodtam. Nem hiszek bennet. Az biztos, hogy ehhez a koalához iszonyat sok feltételnek kellene egyszerre teljesülnie, mert sztem mindkét párt csak a legvégső esetben menne ebbe bele, talán.
A jobbik el nem tudom képzelni, hogy milyen magyarázatot tudna adni a szavazóinak arra, hogy miért pont a belpesti (ha úgy tetszik, szdsz2) bagázzsal szűri össze a levet. Lmp szintén. Hogy magyarázná a szavazóinak, hogy pont a 'nácikkal'?

ökörpöröly 2012.04.01. 22:08:23

@6.Lenin: Nem ért Orbán lófaszhoz se, embereit rosszul delegálja, ráadásul a munkájukba is beleszól. Járaitól kezdve sokan mondták, hogy közgazdasági dolgokban teljesen analfabéta. Egy dologhoz ért, a csőcselékből jött, a csőcselék nyelvét érti. Ahogy a kommunisták is. Mivel a buta, megvezethető emberekből mindig több van, mint az értelmesebbekből, így nem is olyan nehéz a dolga. Hol Fletó bolondítja a népet, hol Orshós-Olsthein.
Sikerült elérnie, hogy a Bajnaiékhoz képest is elszállt az alapkamat, mélységekbe a forint, a CDS-felár az egekbe, meg Fehéroroszországhoz vagy Ukrajnához sorol minket Európa. Mondjuk a bolsevik fajtádnak ez épp elég, ha a Bölcs Vezér seggét nyalhatjátok tövig.

etwas kultur muss sein 2012.04.01. 22:08:44

@Akitlosz: Tudom, de ettől még egyértelműen a jobbikhoz köthető. Bajnai sem mszp tag, mégis egyértelmű, hogy oda köthető.

6.Lenin 2012.04.01. 22:08:53

@SzélsebesVelorex:

"Ez van, a magyar választópolgárok hatalmas része érthetetlenül lojális. "

1) próbáld kívülállóként szemlélni az elmúlt néhány évtized történéseit
2) más nézetű emberekkel beszélgetni
3) kicsit kitekinteni a nagyvilágba
4)megpróbálni a politikában nem a kimondott szavakra, hanem a mögöttük meghúzódó érdekekre figyelni

Aztán, talán.

1 politikai elkötelezettség mögül nehezebb is másokat megérteni, ha ők esetleg más nézetett vallanak.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.01. 22:12:10

@6.Lenin: helyed van a NER szűkebb élcsapatában. :)

etwas kultur muss sein 2012.04.01. 22:16:54

@dbeata: "Ha egyszer kormányra kerülne, az azért történne, mert el tudja hitetni az választók nagy részével, hogy az általa irányított közéletben máshogyan, más értékek mentén történik az ország közügyeinek irányítása.
Úgy gondolom ezt Te sem vitatod."

Persze, hogy nem vitatom. Az a tény viszont, hogy tömegek szemében 'náci' a jobbik, azt eredményezi, a választók hatalmas hányada meg sem hallgatja a jobbikot. Tehát eleve van egy óriási, milliós nagyságrendű tömeg, akit megnyerni a jobbiknak esélye sincs. "Nácikkal nem tárgyalunk!" Pont ezen jelmondat alatt lehetetlenítette el a rendszerváltás óta a politikai elit a romakérdés megoldását is. Sajnos még mindig működik. Bár talán egyre kevésbé.

etwas kultur muss sein 2012.04.01. 22:18:50

@hoplita: Félek tőle kicsit magam is, mert minden változás hozhat rosszat. Ne hidd, hogy ennél nem lehet még sokkal-sokkal rosszabb... :-( Van még mit vesztenünk.

ökörpöröly 2012.04.01. 22:19:43

@6.Lenin: Az a baj. hogy te egy ezerszer átfordult öreg szar vagy, aki le akar horgonyozni. baszod, de mi még fiatalok vagyunk, vannak terveink, céljaink, európai életet akarunk! :)

Itt van a nagy MANYUP-államosítás eredménye:

Az állam a legrosszabb vagyonkezelő

A kétszázmilliárdos veszteség egy 1342 milliárdos vagyonon kevesebb mint egy év alatt látványos bukás, mégsem lenne korrekt, ha ennek alapján állapítanánk meg az állam teljesítményét. Inkább az egész, 2946 milliárd forintos vagyonra vetítve érdemes megadni egy hozamot, hiszen az állam erről az összegről hozott döntéseket.

Ha figyelembe vesszük az Államdósság Kezelő Központhoz került vagyonon elért veszteséget, a megsemmisült állampapírokat, a reálhozamok kifizetését és a költségvetési befizetéseket, a Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest számításai szerint az állam éves szinten -10 százalékos "hozamot" ért el az államosított nyugdíjvagyonon. Vagyis az állam a legrosszabb teljesítményt nyújtotta a magánnyugdíjpénztárakhoz képest, hiszen ez több mint 7 százalékponttal alulmúlja a szektor teljesítményét, és 19 százalékponttal a legjobb pénztári hozamot.

6.Lenin 2012.04.01. 22:21:44

@ökörpöröly:

Kedves Ökörpöröly!

Te pontosan azok táborához tartozol, akik nehezen viselik, hogy a másik esetleg jóval ügyesebb.

Amennyiben 1 picit is gondolkodnál, nem írnál ilyen marhaságokat.

Ugyanis, ha 1 hülye, képes túljárni mások eszén, akkor azok tőle hülyébbek lehetnek, alaphelyzetben.

Nagyon sok okos ember között ekkora hatalmat szerzett (2/3)
szerintem azért az valamilyen módon csak minősíti az ellenfeleit?
Bogárkám, néha nem ártana kicsit gondolkodásra is használni a buksidat.

Netán vannak körülötte kevésbé értelmes emberek is ?
Hol nincsenek? Nagy felfedezést tettél.

Ja, nem hallottad még azt sem, hogy :
általában a tolvaj kiállt esőnek, rendőrért, ha ellopják tőle a lopott holmit?
Bajnai a pöttymentes Mo-on?
Vicces fiú vagy.

ökörpöröly 2012.04.01. 22:22:04

@6.Lenin: Most akkor ki tőzsdézi el? Ha így halad Orshós-Olsthein rezsimje, akkor 0 állami nyugdíj lesz! Te, kiöregedett bolsevik gennykóc. Elég baj az, hogy a bozgur őseid áttántorogtak Magyarországra, mert a hulladékfajtád csak kárt okoz!

dr. mesterséges színezék 2012.04.01. 22:24:31

@6.Lenin: 'Miért én lennék ebben az ügyben a buta?
...
Van itt valakinek "erkölcsi" joga ítélkezni?'

Lehet születési rendellenesség, de a 2. kérdés alapján inkább tanult butaság.

ulrike (törölt) 2012.04.01. 22:24:36

@6.Lenin: Iljics nincs mese, Port Artúr elesett, már a japánoké. Hogy elemezni tudd a fiaskót ismét, mint annak idején, az alábbiakat idézem egy talán általad is elismert sapkás kommentelőtől.
"1) próbáld kívülállóként szemlélni az elmúlt néhány évtized történéseit
2) más nézetű emberekkel beszélgetni
3) kicsit kitekinteni a nagyvilágba"

etwas kultur muss sein 2012.04.01. 22:26:52

@6.Lenin: Nem vagyok elkötelezett. A szavaimból valószínűleg az jön le, hogy a jobbikra fogok szavazni, pedig még magam sem tudom, hogy kire fogok. Az biztos, hogy engem a jobbik tud leginkább megszólítani, de az, hogy hatalmat adjak a kezükbe, engem is megijeszt. Különösen a 'lépjünk ki az EU-ból' rész. Amíg engem nem győznek meg arról, hogy jobb lesz kint, mint bent, tuti nem szavazok rájuk.

dr. mesterséges színezék 2012.04.01. 22:28:44

@6.Lenin: "Nagyon sok okos ember között ekkora hatalmat szerzett (2/3) szerintem azért az valamilyen módon csak minősíti az ellenfeleit?"

Hiába van lottó, meg játékterem, ittapirosholapirosozni mindig fognak, mert NEM HISZIK EL, minden figyelmeztetés ellenére sem, hogy hamis a mosoly, és hogy a kéz gyorsabban csal, mint ahogy a szem lát.
Van aki hiszi is, hogy nyerhet, van, aki csak reméli, a fürgeujjú mindkettőn röhög, és boldog, hogy ilyenek léteznek.

ökörpöröly 2012.04.01. 22:29:42

@6.Lenin: Olvastam Mao írásait, elhülyített egy több ezeréves civilizációval bíró népet? Igen! Kim Ir Szen elhülyítette a észak-koreaiak tömegeit? Igen. Az egykor gyűlölt Kádár sikeresen csinálta meg magának a Bölcs Jani bácsi képét? Igen. Soroljam még? Szerinted Bibó Istvánra mennyien szavaznának most? A tömeg elhülyítése nem nehéz dolog, ha elég gátlástalan és kíméletlen az ember, Orshós-Olsthein ebben nagy. Most például átírta saját szája íze szerint választási rendszert. Pár százalék. Az vérügyészei, vérbírói beindulnak, ha kell. Orshós-Olsthein tisztességes versenyben vereséget vereségre halmozott. Most se ő nyert, hanem a szoclibek bukták el a választást.

A CDS-felár, az alapkamat, a forintárfolyam, a beruházások alakulása, a külföldi tőke beáramlása, a végalapítások száma, a GDP, a GNP alakulása mutatja meg, hogy hol tart az ország. Rohadt szarul állunk minden sikerjelentés ellenére.

dr. mesterséges színezék 2012.04.01. 22:30:34

@ökörpöröly: "Nem hallottam, hogy Németországban tönkretesznek egy csúcsegyetemet, mert tisztességesen jártak el!"

Nálunk se fog sok előfordulni. Háromból egy... hamar le lesz tudva. Aki autunómiát akar, és gondolatokat akar, majd megy a moszkvai egyetemre.

dr. mesterséges színezék 2012.04.01. 22:32:11

@SzélsebesVelorex: "Amíg engem nem győznek meg arról, hogy jobb lesz kint, mint bent, tuti nem szavazok rájuk."

Meggyőznek - az első személyes találkozás alkalmával.

inreallife 2012.04.01. 22:33:01

@ökörpöröly: csak szólok, hogy az ország 2/3-a balkáni állapotban van gazdaságilag. pest fehétvár győr háromszög nyugat, a többi a balkáni életszínvonal és termelékenység...

ubul2000 2012.04.01. 22:34:16

@SzélsebesVelorex: Teljesen kizárt egy ilyen koalició. S nem csak azért, mert "mit szólnának a választók" A progjamjaik között antagonisztikus ellentmondás van. Ilyen "átmeneti koalició"-ra kizárólag polgárháborús helyzetben, fegyveres konfliktus esetén szokott sor kerülni és csak rendkívül rövid időre (ellenségem ellensége a barátom). De a Jobbik-Lmp vonatkozásában még ilyen esetben is olyan súlyosak az ellentétek, hogy kizárt a koalició.
Sokkal hihetőbb egy lmp-fidesz liberális szárnya (pokorni) közötti egyezség, Vagy egy Jobbik-KDNP/Fidesz nemzeti szárnya közötti egyezségre van lehetőség.

ökörpöröly 2012.04.01. 22:37:34

@6.Lenin: Olvasd el előző írásaimat is a nyugdíjpénzek megvédéséről. Chigány Szaddam azt is eltapsolja gyorsan, éves -10%, nem semmi. Itt a nagy eszetek. Mondjuk te már kivénhedt nyugdíjas vagy, szarsz te más megtakarításaira. Csak nyugodtan hokizhass Slejmgeci kisasszonyra. :P

etwas kultur muss sein 2012.04.01. 22:37:56

@dr. mesterseges szinezek: Nem. :-) Érvekkel megtehetnék, de én úgy érzem, hogy van pár kérdés, amire nem tudnak kielégítő választ adni, ezért nem is beszélnek róla. Pl.: Azt mondják legyen az ország önellátó, és alapvetően mezőgazdasági az EU-ból való kilépés után. Kérdés: Mire a jelenlegi állapotról életképessé fejlesztjük a mezőgazdaságot, az jó 10 év. Pláne, ha gyümölcsösben is gondolkodunk. Mi lesz ezalatt a 10 év alatt? Miből élünk addig? stb...

6.Lenin 2012.04.01. 22:38:48

@ökörpöröly:

"Az állam a legrosszabb vagyonkezelő"

Gondolkodtál már ezen az óriási marhaságon?
Kik is mondják?

A volt szdsze-es szép magyar liberálisok, aki szétlopták a BKV-t, és más állami kézben lévő céget?
Vagy a szocik?
Vagy bárki más, akik állami cégek szétlopására specializálták magukat?

Ők az állam?

Nem, ők emberek, gazemberek. BTK kérdése az egész.

Valaki már kap nyugdíjat manyup pénztárból?
Kapna?
Annyit, amennyit szeretne, vagy járna?

Írogatsz össze- vissza.
Nincs honnan átfordulnom, soha nem köteleztem el magam egyik oldalra sem, de ha támogathatónak ítélem, miért ne támogathatnám?
Amennyiben ők változnak, miért lenne az én saram?

ökörpöröly 2012.04.01. 22:39:19

@dr. mesterseges szinezek: Állítólag a moszkvai egyetemek nem is olyan rosszak! Ezt most komolyan mondom! :) Nálunk az oktatás mélységekben van, egyre többen mennek Ausztriába is tanulni. Minden szinten rohadás van az Orshós-Olsthein-rezsim alatt.

dr. mesterséges színezék 2012.04.01. 22:42:07

"Érvekkel megtehetnék"

Hja... pont érvekkel, mi?... nem vagy véletlenül Moszad-ügynök?

ökörpöröly 2012.04.01. 22:43:59

@6.Lenin: Te, öreg gennyváladék.

hvg.hu/gazdasag/20120326_magannyugdijpenztarak_allam_vagyonkezeles

Ezek a hivatalos adatok.

Most kezdődtek volna el a kifizetések. Ha le nem lopta volna Orshós-Olsthein. A vagyon megvolt, te, öreg szargombolyag. Hiszen a több ezer milliárd már az államnál van.
Az lett volna a szerencsénk, ha a büdös, bozgur, ideszakadt őseid kinyírták volna a vasgárdisták! :)
Te még a fideszbirkák közt is a legostobább szintet hozod! :)
Reflektálnál az általam említett mutatókra is -GDP, GNP, CDS, alapkamat, árfolyamromlás-? :)
Te, rohadt bolsevik állat, még az állami szervek hivatalos közléseinek se hiszel, ha nem Slejmgeci szenátorasszony mondja el az Echo TV-ben? :P

dr. mesterséges színezék 2012.04.01. 22:44:01

@ökörpöröly: Biztosan nem rosszak, de már a putyiniádák mellett se lesznek relatíve túlkontrolláltak.

ökörpöröly 2012.04.01. 22:48:39

@6.Lenin: Te, kivénhedt, töppedt farkú fidesznyugdíjas, a 12 állami gazdaságra szétlopatására nem emlékszel? Az állami földek fideszoligarchák általi szétlopása se zavar?
Hozzá kell tennem, én minden állami tolvajlást elítélek, csinálja bármelyik oldal is csinálja. De te viszont beteg vagy, neked csak az fáj, ha a másik csürhe lop. Mi a fax, csak nem FIDESZ-részvényes vagy, kiöregedett bolsevik hulladék? :)

ökörpöröly 2012.04.01. 22:51:41

@dr. mesterseges szinezek: Oroszországnak is kellenek jó szakemberek. A hatalom úgyis Putyin kezébe, tehát minél magasabb hozzáadott értéket előállítani képes humánerőforrással rendelkezik az ország, annál nagyobb az ő részesedése. :) Erre még nálunk Orshós-Olstheinék nem jöttek rá. :) Egyszerűbb simán lopni, meg gyorsabb is. Ráadásul a Bölcs Vezér bukása után nehogy már jól járjon az ország! :P

6.Lenin 2012.04.01. 22:53:46

@ulrike:

Én nem arról beszélek, hogy ki nyert Port Artúrnál, hanem, ha valaki háborúzik, az ne sopánkodjon, ha néha elverik.
Nem szoktam belemenni a fing reszelésébe, vagy a lószarból kipiszkálni a még ehető magokat.
Arra vannak itt bőven.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.01. 22:56:19

@dbeata: a Vincent blogot nem nyírta ki senki, csak beszoptad azt a vicces (?) posztot.

6.Lenin 2012.04.01. 22:57:53

@ökörpöröly:

Sajnos én mindenre emlékszem és ez nem 1 előny a politika szereplőinek megítélésében.
Marhaságokat írogatsz és 1 bizonyos szint után már unalmas is.

ökörpöröly 2012.04.01. 22:59:48

@6.Lenin: Te nem kipiszkálod a magot a szarból, hanem nagykanállal eszed a szart, még csettingeted is a nyelved, hogy micsoda végterméket produkált neked a Bölcs Vezéred, te, szikkadt farkú, kivénhedt bolsevik. :)

6.Lenin 2012.04.01. 23:03:27

@dr. mesterseges szinezek:

Van 1 olyan érzésem, hogy nem értetted miről írtam, de nem gond.

Amennyiben azt mondod:

Az a hülye átvert, kijátszott, megtévesztett.
Miért tartod okosabbnak magad tőle?
Mert nem vetted észre?

6.Lenin 2012.04.01. 23:05:36

@ökörpöröly:

Te tényleg ennyire hülye vagy?
Ritkaság.
Igaz, ma már nem annyira feltűnő.

ökörpöröly 2012.04.01. 23:10:08

@6.Lenin: Emlékszel te a jóanyád szarkócos seggére! :P 22 éve nem álltunk ennyire szarul a régiónkhoz képest.

ökörpöröly 2012.04.01. 23:11:35

@6.Lenin: Amennyi hülyeséget összehordasz, te, kivénhedt bolsevik, ne csodálkozz! :P

ökörpöröly 2012.04.01. 23:14:06

Na, jó éjt! Leninnek meg jó hokizást Slejmgeci nyugdíjbiztos asszonyra, aki most biztos nyugodtan alszik a milliárdos vagyonán, hiszen csak a MANYUP-vagyonnak csak 10%-át tapsolták el. :P Ez is egy védelem, ha az egészet elbukják, akkor már nem is kell védeni! Tiszta haszon a lenini elvek szerint. :P

dr. mesterséges színezék 2012.04.01. 23:15:43

@6.Lenin: "Az a hülye átvert, kijátszott, megtévesztett.
Miért tartod okosabbnak magad tőle?
Mert nem vetted észre? "

Nem ez a nagy difi, hanem az, ha (legyen most rólam szó az egyszerűség kedvéért!) én észrevettem. Ha kétharmados begőzölés, kognitív disszonancia, egykulcsos adóval nyerés mellett és ellenére is észrevettem.
Innen messziről, hunyorítva nézve értelmesnek tűnsz, biztosan tudsz követni.

6.Lenin 2012.04.01. 23:24:45

@ökörpöröly:

Nagyon örülök, hogy közreműködhettem a lelki egyensúlyod helyreállításában. Talán megkönnyezem ezt a jótettemet.
A mai jótettem örömmel nyugtázom és kissé boldogabban hajthatom álomra buksikámat.

Élmény volt veled megvitatni viharos jelenünk égető kérdéseit.
Évtizedekre biztosítod a Fidesz halomban maradását, talán hálásak is lesznek érte 1x.
Megérdemelnéd. Hungarikum az ilyen béna ellenzéki duma.
Orbán tud rólatok, azért ilyen magabiztos.

Jó éjt!
Mindenkinek.

ulrike (törölt) 2012.04.01. 23:30:23

@6.Lenin: Én meg arról, hogy itt van megint szemeid előtt Port Artúr eleste. Az igazi Lenin észrevette, te észre sem veszed, csak a lózungokat nyomatod. Ebből a reakcióból látszik, ez nagyobb pofon a jelszavakon tartott híveknek, mint gondolnák.
Kormányod agit.-prop. részlege híveiket gombának hiszi, ezért aztán sötétben tartja és trágyával táplálja őket. Nőj ki a gombasorsból!

6.Lenin 2012.04.01. 23:35:11

@dr. mesterseges szinezek:

Én nem személyeskedni akartam és nem konkrétan rád gondoltam, de

"Ha kétharmados begőzölés,"

Aki nem látta előre, hogy ekkora bukta lesz a következménye az ő okos és kiváló politikájának, az most ne tetszelegjen az okos, tiszta királyfi szerepében.

Abban az esetben,ha másról véleményt mondasz/írsz, 1ben magadat is minősíted. Nem tudtad?

Erről írtam, nem személyeskedésnek szántam, csak gondoltam hamarább megérted.
Tévedtem.

dr. mesterséges színezék 2012.04.01. 23:43:57

@6.Lenin: "Aki nem látta előre, hogy ekkora bukta lesz a következménye az ő okos és kiváló politikájának, az most ne tetszelegjen az okos, tiszta királyfi szerepében."

Okos, tiszta választót akartál írni. Rendben, hogy részben Orbán a téma, de nem muszáj mindent feudális szemmel nézni.
Persze igazad van, aki nem tudta 100%-ig, hogy Viktor 8 év alatt nem tanult és nem felejtett semmit, de ha mégis, akkor csak még olyanabb lett tőle, az naiv volt, és bánhatja, hogy nem fogta be mégis az orrát, ahogy Mesterházy kérte. Na majd legközelebb.

6.Lenin 2012.04.01. 23:50:12

@ulrike:

Van 1 olyan érzésem, tök mindegy, mit írok, besoroltál.
Nem zavar.
Már többször leírtam, szórakoztat ahogy a táborok drukkerei a másik szemére vetik azt, amit maguknak lazán megbocsátanak.
Vehemensen harcolnak azért, amit a másikban elítélnek.
Néha kiprovokálom, ha simán nem megy.
Megvan természetesen mindenről a saját véleményem is, de itt ez nem sokat jelent. Besoroljuk 1mást, mert ez így szokás.
Mindegy.
Ja, van 1 másik érzésem is, valamiért a bögyödben vagyok.
Mindegy.

Jó éjt, Neked is.

6.Lenin 2012.04.02. 00:04:04

@dr. mesterseges szinezek:

Nem tudsz szabadulni 1 rossz beidegződéstől.

Tök mindegy, hogy Orbán tanult, vagy hülye maradt az előző 8 év alatt, ha én ez idő alatt mindent jól csináltam. Mehetett volna a sunyiba.
Az én hibám, hogy utánam ilyen hatalomra tett szert, ha ő is úgy fogja tenni, mint előtte én, akkorát is fog bukni.
Nincs ebben semmi csoda. A dolgok ilyen 1xűek.

Rosszul csináltam vagy nem tudtam arról meggyőzni az embereket, ez a jó, amit én csinálok, ő meg megcsinálta, hogy hittek neki.
Hazudott ő is? Bukni is fog.
De, hogy mentsem esetleg a saját hülyeségem, lehülyézem a másikat is, nem hinném a jó megoldás ez lenne.

Még 1x, ha valakit minősítek, magamról is minősítést állítok ki.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.02. 00:05:13

@6.Lenin: írtál már itt valamiről, ami Fidesz, és nem tetszett? Vagy nemFidesz és tetszett?
Besorolt.
Csodálkozol?

6.Lenin 2012.04.02. 00:14:15

@Hepci:

Miért írnék? Volt olyan?
Miért írnék , volt olyan?
Nem gond.
Nem.

Baj?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.02. 00:18:48

@6.Lenin: az nem szerencsés kombináció, ha eccer a rezignált bölcset jáccod, másszor meg a hülyét.
De a te dógod, nyilván mások a szempontjaid.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.04.02. 00:19:14

@knausz:

Az eltűnt pártok jó része belülről rágta szét saját magát.
Persze lehet, hogy külső segédlettel, de akkor is maguk nem tudtak egymás között jól működő pártot szervezni.

Így járt az FKGP, az MDF, a KDNP, s most utoljára még az MSZP is osztódott.

Az ambiciózus pártemberek egy része inkább saját pártot akar, mint sikerest.

A Fidesz legnagyobb szerencséje az, hogy nincsen másik hasonlóan egységes párt, amelyik a vetélytársa lehetne.

Dr. Torgyán valóban nem buta ember, s azért tett is valami hasznosat ezért az országért. Ami a gyengéje, hogy képtelen a tömör és velős fogalmazásra. Rettentően sokat beszél. Lelőni sem lehet.

6.Lenin 2012.04.02. 00:21:10

@Hepci:

Kicsit komolyabbra véve a figurát. Néhány éve, mikor megtaláltam ezt a világot (blogozás), valóban azt hittem, lehet folytatni értelmes eszmecseréket is.
Tévedtem.
Azóta nem is nagyon kísérletezem vele, esetleg, mintha, hogy kicsalogassam az eltitkoltat.
Ez a világ nem erről szól, sajnos.
Szerintem.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.04.02. 00:24:24

@Harmony12:

Ebből is látszik mennyire nem értesz hozzá, s mennyire beszoptad a bolsevik ellenzék propagandáját.

Annyit kellene megérteni, hogy amikor Magyarországon tavasz van, akkor Chilében ősz, s amikor itt ősz van, akkor Chilében tavasz.

Azaz sokkal mindkét ország számára előnyös kereskedni a másikkal mezőgazdasági terményekkel.

Nem úgy, mint például az EU-n belül.

Képesek vagytok azért is leszólni valakit, mert valami hasznosat intéz az országnak.

:-(

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.02. 00:25:45

@6.Lenin: akkor minek csinálod?
Esetleg meg lehet próbálni, hogy kiválogatod a búzát a buzik közül, s velük próbálsz eszmét cserélni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.02. 00:30:02

@Akitlosz: a jó cseresznyével az a probléma - ellentétben mondjuk a chilei borral és a banánnal - hogy nem igazán szállítható és nem is utóérő.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.04.02. 00:32:34

@SzélsebesVelorex:

Amit itt írsz abból is csak az látszik, hogy egy kalap alá veszed a roma és a cigány szót. Mintha már nem lenne különbség köztük.

Holott éppen azért vezették be, erőltették ránk a roma szót, mert azt nem tartották rasszista kifejezésnek, míg a cigány szót igen.

Érdekes fejlemény - ha igaz ezek szerint - hogy mára ez a (vélt) különbség eltűnt, és már a cigány nyelvből importált roma szó is kap negatív felhangot.

Nem nevezhetjük a saját nyelvünkön a tótokat, a rácokat, az oláhokat, s már a cigányokat sem.

Szerencsére a németeket és a lengyeleket még szabad.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.04.02. 00:42:15

@SzélsebesVelorex:

Hogyhogy milyen magyarázatot adna a szavazóinak?
Ugyanazt, amit mindenki más. A szavazók így döntöttek, ez a választási eredmény született.

Ha egyik párt sem szerez többséget, akkor koalíciót kell alkotni ebben a politikai rendszerben.

MINDIG lesz olyan párt, amelyik erre hajlandó, hacsak azt nem hiszi, hogy egy kierőszakolt előrehozott választással jobban járna, de biztosat bizonytalanért ... az általában nem jó ötlet, ritkán éri meg, de néha bejöhet.

Az Lmp a Jobbikra a legkevésbé veszélyes párt.
Az Mszp vagy a Fidesz sokkal inkább kicsinálná, vagy legalábbis megpróbálná kicsinálni a Jobbikot.
Már úgy elméletileg, ha koalíciókban gondolkodunk.
Szóval egy akár kényszer szülte Jobbik-Lmp koalícióból még valami hasznos is kisülhetne az ország számára.

Sem az Mszp, sem a Fidesz koalíciós partnerei nem nagyon jutottak előbbre azzal, hogy koalícióban vettek részt. Sőt, éppen ellenkezőleg.

6.Lenin 2012.04.02. 00:43:13

@Hepci:

Esténként unatkozom és roppant érdekesnek találom a küzdelmet.
Vannak azért olyanok is, akiknek sokra tartom a véleményét. Sajnos kevesen.
Sajnos nem érzek semmiféle késztetést arra, hogy másokat meggyőzzek valamiről is. Minden életút más. Mindenkinek magának kell kiválasztani, akár több kudarc árán is, a saját szempontjai szerinti legjobb megoldást.
Én sokat tanulok mások és a saját hibáimból, de nincs késztetésem mások meggyőzésére. Igaz, néha leírok 1-2 dolgot, ahogy én gondolom, de nem a meggyőzés szándékával.
Más blogokon voltak valóban vitáink/eszmecseréink másként gondolkodókkal is. Sajnos megszűntek, elhaltak. Itt is volt eleinte több értelmes beírás, elmentek. Most ez van, ezt kell (?) szeretni.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.04.02. 00:44:00

@SzélsebesVelorex:

Igen.
Csak mindig nehezebb dolga van egy pártnak a frakciójában ülő párton kívüliekkel, mint a saját embereivel.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.02. 00:51:15

@6.Lenin: van itt pár normális ember most is, legalábbis nekem élőben (is) normálisnak tűntek. A többieket meg lesz@rod.
Ez nem működik?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.04.02. 00:53:35

@SzélsebesVelorex:

Azzal, hogy beléptünk az EU-ba jobb lett mint előtte?

Nyitottál cukrászdát Bécsben?

Olcsóbbak lettek az importált autók a vámok eltörlésével? Vagy inkább drágábbak?

Magyar cukoripar hogy van?

Nekem úgy tűnik, hogy az 1990-es évek kvázi közép-európai élharcosából Magyarország sereghajtóvá vált.
Ez persze elsősorban a magyar politika hibája, sara, de azt jól mutatja, hogy az EU tagságtól aztán ugyan nem javult az ország helyzete. Sőt!

A vám az egy igen okos találmány, nagyon hasznos tud lenni, HA ideális mértékűre lövik be, sem túl magas, sem túl alacsony vám nem jó.

Így természetesen az sem, ha egyáltalán nincsen vám.

Főleg, hogy helyette regisztrációs adót vezettek be és üldözik az EU-ban vásárolt autókat.
Hogy is van az áruk és szolgáltatások szabad áramlásával az EU-n belül?
Hazugság az egész EU propaganda.

Miért is nem vásárolhat egy magyar állampolgár bármelyik EU tagállamban autót, miért lesz "adócsaló", ha Szlovákiában vásárol, minden ottani adót megfizetve?

6.Lenin 2012.04.02. 01:05:23

@Hepci:

Nyilván működhetne így is a dolog.
Szeretek én is vitázni, élőben, főleg, ha kemények az ütközések.
Itt rögtön személyeskedéssé fajul, valamiért. Félreértik. Nincs kedvem magyarázkodni.
A másik, nem nézem le senkinek a véleményét, mert érdekel a háttere, de nem lehet vitázni, mert félreértik. Én nem szoktam megsértődni, de a parttalan lehülyézését egymásnak nem tartom szórakoztatónak (azért vannak kivételezettjeim is).
Őszintén szólva, másnak képzeltem ezt a blogot.

Jó éjt.!

panelburzsuj 2012.04.02. 01:05:34

@Hepci:

Tényfeltártam a mai munkásságodat, és véglegesen megfosztottalak nyalonci címedtől.

Az úr adta - az úr elvette ...

:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.02. 01:12:07

@panelburzsuj: akkor is simán erre a következtetésre juthattál volna, ha sheggbe rúglak a turulnál.
A megvilágosodás útjai kifürkészhetetlenek. :D

panelburzsuj 2012.04.02. 01:22:43

@Hepci:

Jól jöhet még az a negyvenhetes, amikor megkapod az új besorolásodat ... :))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.02. 01:28:40

@panelburzsuj: nocsak, még súlyosabb lesz (a besorolás)?
Mennék tüntetni Schmitt Pálért, nem tudsz valami alkalmas békemenetet?
Ha lesz a menet mellett ellenhőzöngő, természetesen mindet sheggbe rúgom. :)

panelburzsuj 2012.04.02. 01:49:56

@Hepci:

Úgy nézem, TG nyitott egy újabb posztot.

Legkényelmesebb talán oda átfáradni egy fegyelmezett részvétnyilvánításra.

dbeata 2012.04.02. 06:24:22

@SzélsebesVelorex: Nos ez valóban így van. Amíg nem jöttem el blogozni, számomra a Jobbik egy sűrű, fekete massza volt, ahol nagyon hülye emberek lehetnek, akik megvesznek mindenféle nagy-magyar csecsebecsét, a múltba révedeznek meg ex skinheadek (ha ez mond még neked valamit), akik fel-alá masíroznak.
Kellett hozzá az, hogy egy kicsit közelebbről is megnézzem, mi is ez, hogy rájöjjek, itt is vannak elfogadható emberek, elfogadható érvek.

Most akkor mi van? Elfogadható a Jobbik? Nem tudom.
De nem tárgyalni, ez a legrosszabb. Ez nem a történelem, ez a valóság, a jelen életünk. Kizárni ennyi embert nem lehet a magyar valóságból, ez igazságtalan.

Talán az segíthet, ha nem fekete-fehérben látunk mindent. EL kell különíteni ha valamiért felelősek vagyunk, de amiért nem, azt nem kell a vállunkra venni.
A kommunista szitokszóvá vált mára, pedig én ismertem olyan kommunistát, aki erényes és jó ember volt.

De vegyük példának a cigánykérdést.
Köztem, és egy cigánygyűlölő jobbikos között nem az a különbség, hogy én alapjában véve jobban kedvelném a cigányokat, hanem az, hogy mit kezdek azokkal az érzéseimmel, hogy előítélet, viszolygás, félelem, elutasítás.
Lehet, hogy egy jobbikos nem fog vívódni, hanem rögtön az elutasítás gombot nyomja meg, ahelyett, hogy végigjátszaná és vívódná mind a négy érzést, és mérlegre helyezné, adekvát-e az az adott helyzetben?

Ezért nem szerencsés szerintem politikát alapozni nemzeti, faji, vallási alapon. Még ha a szándék alapjában jó (cigánykérdés megoldása), az eredmény rossz lesz (az emberek is formálják a pártot, nem csak a párt formálja az embereket).

Ettől függetlenül az, hogy a Jobbik nem áll ki a nácizmus ellen, később még felhasználható számukra érvként, egy gebasz esetén (hiszen amikor ránk szavaztatok, tudhattátok, hogy a nácizmust nem ítéljük el...).

dr. Bubó 2012.04.02. 08:30:43

TG! 9h után is lesz poszt? az újabb 180 fokos fordulatról?

akkor ezen "Urak" ugye a zország érdekei szerint mennek hol erre hol szembe...

lehet az autópáláyn is valamelyik fides képviselő megy éppen most szembe...

dr. Bubó 2012.04.02. 08:32:08

TG! II. ha pedig nem lesz 180 fok, akkor csak megmagyarázza nekik, hogy

miért nagyszerű lefelé száguldani a szakadékba... össze tarcsa a veszéj a csapatot, meg az adrenalin is nő, a zellenség meg kihullik...

Harmony12 2012.04.02. 09:00:47

@Akitlosz: Semmi baj nincs, ha a megfelelő termékekkel, terményekkel kereskedsz, amik a szállítással és érleléshez használt gáz árával (amennyiben a termék egyáltalán utóérlelhető) meg mindennel együtt is gazdaságosan forgalomba hozhatók itt vagy ott.
Ehhez semmiféle balos kommunikációt nem kell beszopni.:-)
Torgyán úrral személyesen is találkoztam, nagyon értelmes és jó fej, mások szerint meg nem. Ők nyilván beszopták a bolsi kommunikációt. :-)

etwas kultur muss sein 2012.04.02. 11:55:13

@Akitlosz: Nem érted amit írok. A lényeg: nevezheted a romát cigánynak is, ha pozitív kontextusban beszélsz róla, nem számítasz rasszistának. Nevezheted romának is, ha negatív kontextusban veszed elő, vagy a kötelességeiről beszélsz: rasszista bélyeged meg fogod kapni.

etwas kultur muss sein 2012.04.02. 12:07:57

@Akitlosz: Értem amit mondasz, és magam is így gondolom. Szar dolog most nekünk az EU. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ha most kilépünk, akkor jobb lesz. A szarnál is van még szarabb.
Amióta az EU-ban vagyunk, sokat változott az ország, pusztult az ország. Ha most kilépsz az EU-ból, akkor sokkal nehezebb lesz életben tartani a magyar gazdaságot, mint amilyen volt a belépés előtt. És ehhez hozzájön az, hogy épp válság van az egész EU-ban. A kilépés jó eséllyel hozna államcsődöt, amiből visszajönni a jelenlegi szintre szerintem évtizedek, ha egyáltalán sikerülne. Addig meg élünk szerb életszínvonalon? Vagy még lejjebb?
Azzal meg feltétlenül számolni kell, hogy ha kilépünk és jön az államcsőd, akkor itt állunk majd körülöttünk EU országokkal kirekesztve. Biztos, hogy nagyot ugrik majd a társadalmi elégedetlenség, ami szinte biztos, hogy el is söpri a jobbik kormányt (ugye a jobbik vinne minket ki az EU-ból). Mi lenne ezután? Cirka 1 év leforgása alatt kilépünk, államcsőd, majd bukik a kormány. Új választások, új kormány. A jobbikon kívül senki sem akar kilépni, tehát az új kormány vissza akarna lépni az EU-ba. Mélytorkos?

etwas kultur muss sein 2012.04.02. 12:17:10

@dbeata: Az, hogy valaki cigánygyűlölő-e, az nem pártszimpátia kérdése. Én is merek mszp-s és fideszes szavazókat is. Olyanokat, aki a rendszerváltás óta mindig, vagy szinte mindig ugyanarra a pártra szavaztak, és durván rasszisták is egyben.

dbeata 2012.04.02. 13:45:03

@SzélsebesVelorex: Rasszizmus régebb óta létezik, mint a Jobbik, nem? :)

Nem a zűrzavart és megosztást kell növelni, hanem a nyitottságot és összetartást.
süti beállítások módosítása