Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
08:55

Sokat hallunk mostanában határvonalakról, a magyar politika megújításáról, az 1989-1990-ben alapított rendszer felváltásáról, ami a dolog logikája alapján csak a korábbi politikai elit háttérbe vonulásával együtt történhet meg. Nem szeretem azokat a megközelítéséket, amelyekben a változás önérték; az elmúlt években már megtapasztalhattuk, hogy mindig van rosszabb. Az MDF és az SZDSZ újjászületésnek nevezett szétesése, néhány fiatal politikus minden értéket nélkülöző gátlástalan nyomulása megmutatta, hogy a változást érdemes leíró fogalomként kezelni.

(Fotó: 168 Óra)

Vannak persze más példák is. Az LMP és a Jobbik parlamentbe kerülésével néhány karakteres új politikus is megjelent a törvényhozásban, az idő majd eldönti, hogy tartós vagy csak átmeneti szereplői lesznek-e a magyar politikának. A Fidesz három leginkább ígéretes, a jövőben akár első számú vezetői pozícióra is esélyes politikusa, Lázár János (35 éves), Navracsics Tibor (44) és Rogán Antal (38) a kilencvenes évek első felében még távol volt a Kossuth tértől. Az MSZP vezetéséért küzdő szocialisták közül Mesterházy Attila (36), Molnár Csaba (34) és Botka László (37) még középiskolába járt a kilencvenes évek elején, de az Orbán Viktor (47) korosztályához tartozó - és a fentebb említettekkel szemben politikailag már erősen elhasználódott - Gyurcsány Ferenc (49) sem nevezhető a rendszerváltó elit tagjának.

Az 1990-ben a parlamentbe jutott hat párt körül az FKGP, az SZDSZ és az MDF már nem szereplője a magyar politikának, bár utóbbi még ad életjeleket. Torgyán József 2002-ben, Tölgyessy Péter 2006-ban, Kuncze Gábor, Pető Iván, Magyar Bálint és Dávid Ibolya 2010-ben búcsúzott. Néhány politikusuk azonban még bírja: az 1990-es MDF-ből Balsai István, Salamon László és Lezsák Sándor (utóbbi csak 1994-től lett képviselő) ma a Fideszt erősítik, Mile Lajos pedig 2010-ben az LMP színeiben tért vissza a Házba.

Az MSZP 1990-es 33 tagú frakciójából a nagy nevek közül Pozsgay Imre 1990 végéig, Nyers Rezső és Békesi László 1998-ig Szűrös Mátyás 2002-ig, Kósáné Kovács Magda 2004-ig, Horn Gyula és Gál Zoltán 2010-ig volt tagja a törvényhozásnak. Az állandóságot még két politikus képviseli a szocialistáknál: a húsz éve folyamatos mandátummal rendelkező Vitányi Iván és az öt és fél év kihagyás után újra itt lévő Kovács László. Mielőtt azonban nagy megújulásra gondolnánk, fontos észrevenni, hogy a mostani frakcióban meglepően sokan (Szili Katalintól Puch Lászlón és Szekeres Imrén át Veres Jánosig) 1994 óta folyamatosan parlamenti képviselők.

A KDNP 1990-es 21 képviselőjéből már csak Lukács Tamás tagja a törvényhozásnak. A rendszerváltáskori vezetők legkésőbb 1998-ban eltűntek a politikából, kivéve a kiváló Isépy Tamást, aki 2002 után is - 2004-es haláláig – maradt.  

A Fidesz 1990-es 22 fős frakciójából Áder János, Deutsch Tamás, Szájer József ma már Brüsszelben dolgozik, Fodor Gábor hosszan várt, ám kudarcba fulladt SZDSZ-es elnökösködése 2009-ben az EP-választással ért véget. Kósa Lajos és Varga Mihály változó pozíciókban, változó perspektívákkal még tartják magukat, mint ahogy Kövér László is, aki éppen most lett a parlament elnöke.

Mindent összeadva azonban egyértelműnek látszik, hogy az 1990-es parlamentből mára mindössze egy ember maradt, aki a politikusok természetes „kopása” ellenére is folyamatosan, példátlanul, húsz éve vezető, meghatározó szereplője a magyar politikának - és feltehetően még jó pár évig az is marad. Orbán Viktor a nyolcvanas évek vége óta állandóan reflektorfényben éli az életét, s bár mostanában szívesen beszél az átmenet zavaros időszakáról, minden kétséget kizáróan ő az egyik emblematikus alakja a mögöttünk lévő két évtizednek.  Ha egyszer majd ő is távozik a politikából, akkor búcsúzik végleg a rendszerváltó nemzedék Magyarországon.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr882229298

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Különkiadás - Fidesz FC vs. MSZP SC 2010.08.20. 01:25:27

A két legnagyobb parlamenti párt prominensei közkívánatra nem a kopogtatócédulák tengereiben és a parlamentben intézik el politikai viszályaikat, helyette inkább a szupermodern rögbi-kézilabdasportban mérkőznek meg egymással. Vajon ki győz és milyen ki...

Trackback: ELHUNYT SIXX! ANYÁDAT IS NYUGGENREK HÍVOD? 2010.08.19. 10:20:11

 Az idült internettfüggő, hírhedten mocskolódó troll nem tudta abbahagyni a kommentekbe foglalt tömény gyalázkodást, még annak ellenére sem, hogy vércukorszintje vészesen leesett, majd inzulinos kezelésre szoruló cukorbetegségén...

Trackback: Orbán Viktor kultusz 2010.08.18. 10:39:48

Orbán Viktor nem csupán vallásos. Ő maga a vallás!... Isten magára hagyta a földet. Tudta, hogy Orbán Viktor mellett nem lenne dolga! ... és hasonló kultikus megállapítások. A politikai dakota közmondások nagymestere és ihletője, azaz Orbán Viktor k...

Trackback: Alig élünk jobban, mint 20 éve 2010.08.18. 09:39:34

A blogban már esett szó az életszínvonal alakulásáról, legalábbis annak a vásárlóerő paritáson mért GDP-vel való jellemzéséről. A megállapítás lényege szerint a mai 27 uniós tagország átlagát 100%-nak

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jjulie 2010.08.20. 12:19:18

@radala:

iszonyú energiáimat emesztett fel a nyelvtanulás, és végül olyan helyzetbe cseppentem, ahol muszály volt használnom amennyicskét elsajátítottam, és élőben megtapasztaltam, hogy működik (igaz a nyelvtanárok is állandóan arra bíztattak, hogy beszéljek, és ha megértik akkor elérte a beszéd a célját)

és amikor először, kétnapi folyamatos "angolozás" eredményeképpen 1,3 millió forint csúszott a zsebembe adómentesen, az összes ilyen jellegű gátlásomtól megszabadultam (nem használok magyar szavakat közben)

jjulie 2010.08.20. 12:21:19

@Hepci:

láttasd amit akarsz, nekem elég ha kiegyensúlyozott vagyok

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.20. 12:23:20

@tbb: azt a rabbi mondta. Jjulie nem biztos, hogy azonosul vele.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.20. 12:27:11

@tbb: honnan tudnám? Nem látok a fejébe.

radala 2010.08.20. 12:27:26

@teevee: Ne keverd össze az álszerénységet a tudatlansággal. Lehagytam a mondatomból egy fél mondatot, ami nem volt része szervesen a gondolatnak, hanem egy buta túlmagyarázás volt. Ettől még jobban az enyém lett az a mondat.
Ha valaki tg bejegyzéseinek pontosságával kötekedik, akkor azt megértem, de én itt épp dolgozgatok és ideülök,-elmegyek megint ideülök. Nem a disszertációmat írom, hanem csak úgy írogatok.
Mi különbség két MSZMP KB, PB tag között. Mi miatt ne hasonlíthatnám az egyik gyilkos kommunistát a másik gyilkos kommunistához.
Na ne kezdjük már el relativizálni :-) a bűnöket. Mint mondottam volt, én nem vagyok Szürös/Pozsgayfan Orbánfan, szóval engem nem lehet azzal vádolni, hogy kettős mércét alkalmaznék a gyilkos kommancsokkal kapcsolatban.
Egyszer már mondtam, hogy szerintem mind a 800 ezer párttag szarember volt, de aztán beláttam, hogy ez talán túlzás, úgyhogy mondjuk nem volt mindenki szar ember.
nem mellesleg, ha tudnál olvasni, akkor láthattad volna, hogy szerintem tök mindegy mennyit tudok Az Eichmann és Nyers Rezső féle férgekről, mert csak szimbólumok:-)

tbb 2010.08.20. 12:32:04

@Hepci:

Nem látsz a fejébe? A feszt birkázása ellenére?

jjulie 2010.08.20. 12:37:14

@radala:

ami neked most szimbólum, másnak is az kell hogy legyen?

mit saccolsz az eichmann hány ma élő embernek több mint szibólum

mondjuk mit tippelsz, a már többször említett neckermann és joel familiáknak is leginkább szimbólum

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.20. 12:40:02

@tbb: nem szoktam embereket az első sejtjüktől az utolsóig aljasnak, hülyének, elfogultnak vagy éppen jónak tekinteni, amíg meg nem bizonyosodtam a dologról. Ez pedig egy hosszú folyamat, írásban minimum hónapokat igényel.
Szóval nem látok Jjulie fejébe, még azt se látom, ő kinek a birkája, ha éppen az.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.20. 12:43:20

@radala: a Nyers Rezsőt meg a Pozsgait tényleg nem kéne már az Eichmann mellé keverni...
Biztos nem voltál még felnőtt a cucilizmusban, de ott is nagy különbség volt elvtárs és elvtárs, még főelvtárs és főelvtárs között is. Volt pl. olyan KB/PB tag, aki kimondta, hogy a bős-nagymarosi erőmű megvalósítási terve hazaárulás. Egyebekről nem is szólva.

teevee 2010.08.20. 12:45:37

@radala: Az a baj, hogy (ha te nem is,) vannak olyanok, akik tudják mik voltak Eichmann bűnei és azt is, hogy mit tett (akkor, amikor) Nyers Rezső. És azok azt is tudják, hogy őket egy mondatban leférgezni baromi nagy tudatlanságról tanúskodik. De legyen ez a te problémád.

Tudomásul veszem, hogy saját álításod szerint sem kell komolyan venni a hozzászólásaidat. Így fogok eljárni a jövőben.

jjulie 2010.08.20. 12:51:27

@Hepci:

a radala, simán egymás mellé tehet bármit, ehhez felhasználja a relativizálni igét, egyszer "megkülönböztetni" egyszer "egyenlővé tenni" értelemben

joggal tisztelheti azokat 90 éves néniket akik képesek sikeres kommunikációra

tbb 2010.08.20. 12:57:53

@Hepci:

Minden elismerésem e megfontolt hozzáállásért.

jjulie 2010.08.20. 13:00:32

@teevee:

a radalának nincsenek problémái, és nem is lesznek, eltekintve attól, hogy valamelyik ősének nagyon fájdalmasan kiverhették a farkát a kommancsok, és ezt a fájdalmat továbbadták neki, és elég a kommancs "szimbólumot" maga elé idéznie, fékezhetetlenné válik

persze kérdés, hogy megérdemelte e az ős azt a kezelést ami még ma is fáj a radalának

teevee 2010.08.20. 13:03:23

"...bár »jobboldal« és »baloldal« egyre pontatlanabb, sőt értelmetlenebb kategóriák, a világban még sok helyütt észrevehető, hogy a »baloldalt« inkább a félelem, míg a »jobboldalt« inkább a gyűlölet mozgatja...azt hiszem - félek -, hogy a gyűlölet mindig erősebb, ennélfogva mozgósítóbb, mint a félelem - ezért van többek között az, hogy nő rajonghat az olyan férfiért, aki gyűlöl, de olyanért nem, aki fél; ezért lehetett Hitler egy egész évszázad forradalmára, és ezért vonzza ma Magyarországon a fiatalokat a szélsőjobb, miközben a szélsőbal jószerével eltűnt; és ezért okozott olyan nagy károkat az Egyesült Államokban a szélsőséges antikommunizmus, amely amerikaiak millióit egyesítette, miként magyarok tömegeit egyesíti most, olyan fiatalokat is, akik nem élték át, nem tapasztalták meg a kommunizmust..."
(J. Lukacs)

radala 2010.08.20. 13:06:19

@Hepci: @teevee: @jjulie: Természetesen csak félkomolyan férgezem együtt Nyerset és Eichmannt. Ez csak annak az illusztrálása akar lenni, hogy ilyen vélemény elképzelhető és az adott esetben jogos is lehet.
Hány éve is volt a holokauszt?
Ki nem szarja már le ezt az egészet? Sem áldozat sem elkövető nem él már sehol. Ugorgyunk:-) Itt a rendszerváltásról lenne szó. Természetesen direkt sarkításként említem együtt a nagy és a kis piti diktatúrákat. Az a lényege, hogy ezeknek közös a gyökerük. Kellő távolságból szemlélve Nyers és Eichmann, no jó nem Nyers, mert öt aztán végképp leszarom....
Igazából ez az egész egy nagy nevetséges szarrágás azt hiszem be is fejezem.
Persze lehet imádni a kommancsokat, akinek tetszik.

jjulie 2010.08.20. 13:07:10

@tbb:

minek kéne hívni azt a csoportosulást, amelyik beveszi az összes kanyart az orbán után, és egy cseppet sem lepődik meg, ha ma mond valamit az orbán, holnap meg az ellenkezőjét?

és amelyiket úgy mért be az orbángazda, hogy a szijjártót tette meg gondozójuknak

jjulie 2010.08.20. 13:10:21

@radala:

a kommancsimádás és a te faszságaid között nincs átmenet?

jjulie 2010.08.20. 13:14:30

@radala:

védett, mesterséges környezetben élsz, köszönhetöen egy sereg dolognak, többek között valószínűleg a szüleid, meg saját magadnak

de ne legyen túl nagy a pofád, az jobban fáj ha ráesel

jjulie 2010.08.20. 13:24:13

@Hepci:

olvasd a radalát, mint élő eleven oskolázott fideszkultúrát

tbb 2010.08.20. 13:25:48

Szerintem normálisaknak kéne mondani. Mert az számomra elég helyénvalónak tűnik, hogy valaki nyáron azt mondja, hogy hú de kurva meleg van itt mindenütt, télen meg azt, hogy de kurva hideg van itt mindenütt.

Akiknek meg szijjártó a gondozójuk, azokra azt mondasz amit akarsz. De miért alacsonyodsz le hozzájuk? Miért érzed szellemi kihívásnak, hogy meggyőzd őket? Bízd azokat a Nyakóra.

nyünyüge 2010.08.20. 13:39:40

Bréking nyúz:

A budai rakpart gasztronómiai utcájában (ami lényegében a Bem tér és a Batthyány tér közötti szakaszra koncentrálódik jó a pörkölt felhozatal.

A műsort (kihangosított helyszíni közvetés és az országban folyó ünnepi rendezvényekről szól beszámolók adásával) a Lánczhíd rádió szolgáltatja.
Azt nem tudom, hogy ezzel ő szponzorálja-e a rendezvényt, vagy őt szponzorálja a kormány.

Vagy a Lánczhíd rádió új neve MR0-Lánczhíd rádió, csak mi még nem tudunk erről?

jjulie 2010.08.20. 13:39:40

@tbb:

melyik szijjártóápoltat próbáltam már meggyőzni?

azt ahogy bánok velük, a meggyőzködési erölködésnek véled?

győzködni a radalát szoktam, és egyszer majdnem egy platformra kerültem vele, és ez már a tölgyessel is egyszer megesett

símán csak bunkó vagyok velük, de láthatóan meg sem kottyan nekik, és ez nem lealacsonyodás, csak politizálásjáték

jjulie 2010.08.20. 13:42:50

@radala:

az én kommanicsimádatom bizonyítéka, jele az orbánfikázás lenne?

nyünyüge 2010.08.20. 13:43:41

@Hepci:
Meg volt számtalan olyan "békebeli", nem pártelkötelezett, hazaszerető mérnökember, aki azt mondta, hogy a Bős-Nagymarosi építményt nem megépíteni - és helyette felszíni bányákból meg importüzemanyagból óriási pénzekért és még nagyobb környezetszennyezéssel energiát beszerezni iszonyatos mértékű korlátoltság.

jjulie 2010.08.20. 13:44:19

@nyünyüge:

na és jobb a pörkölt repülőzúgás nélkül?

Ordnassac 2010.08.20. 13:46:11

@nyünyüge: Lánchíd Rádió, z nélkül. ;-)

Amennyiben lehet hinni ennek: augusztus20.magyarorszag.hu/tamogatoink.html

akkor előbbi.

tbb 2010.08.20. 13:47:30

@jjulie:

Igazad van. Pontosabb lett volna úgy kérdeznem, hogy miért érzed szellemi kihívásnak, hogy kioszd őket? Nos miért?

nyünyüge 2010.08.20. 13:50:52

@radala:
(korábbi témához)
A 90+ éves soproni öregasszonyok meglehetős mennyiségű, mélyen beágyazott (az anyanyelvi tudáshoz hasonlóan megszerzett) passzív német nyelvtudással rendelkeznek.
Ezért tudnak bármiről látszólag jól elbeszélgetni.

Magyar szavakat meg még azok is használnak közülük beszédjükben, akik sohasem tanultak meg magyarul. Mert az elmúlt évtizedekben keletkezett fogalmak német megfelelőit nem ismerik.

nyünyüge 2010.08.20. 13:52:10

@jjulie:
nemtom, máskor nem jártunk ott.

jjulie 2010.08.20. 14:10:27

@tbb:

fogalmam sincs, amig januát közepén ide nem találtam, nem nyilvánítottam szinte sehol, még családi körben sem politikai véleményt, soha nem mentem még el szavazni, a 2001 decemberéig nem érte el a politika semmilyen megnyilvánulása az ingerküszöbömet

akkor hirtelen belémhasított az orbán, egy decemberi tv híradóban, erre mérgemben áltapoztam vagy harmincezer oldalt a következő fél évben

aztán valahogy ide találtam, nem emlékszem hogyan, és ez mint az első blogos élmény, elragadott

a megélhetésemet régóta a véleménymanipulálásból biztosítom, amit élvezek, vannak sikereim, ez itt egy jó edzőpálya

persze amikor pénzért manipulálok, megfontoltabb vagyok, itt meg szabad a pálya

ezerrel jobban gépelek, mióta itt lopom a napot, és ez tök jó

amúgy ez egy jó szocializációs játszóház, tök fejlődőképes játszótársakkal, és full bemerevedettekkel

hirtelen több nem jut eszembe

jaegtoer 2010.08.20. 14:30:11

@jjulie:

"és amikor először, kétnapi folyamatos "angolozás" eredményeképpen 1,3 millió forint csúszott a zsebembe adómentesen, az összes ilyen jellegű gátlásomtól megszabadultam (nem használok magyar szavakat közben) "

Nagyjából ilyen amikor egy senki sámlira áll, hogy nagyobbnak mutassa magát, mint ami. Féktelen kivagyiságában már adócsalást is bevállal, igaz a névtelenség diszkrét leple alatt.

@tbb:

Kérdésedre adott válasz inkább a fentivel lehet hasonló, mint az amit itt: jjulie 2010.08.20. 14:10:27 adott a kedves jjulie. Körülbelül annyira képes manipulálni bármit is, mint az elkoptatott smirgli.

jjulie 2010.08.20. 14:45:06

@jaegtoer:

ahol az említett eset történt, ott ez nem lóg ki a sorból, én csak egy stabil átlagot hozok

ez persze neked lehet féktelen kivagyiság kategória, meg sámlira állás

manipulálás: milyen kis acsarkodót csináltam belőled elkopott smirgliként

nem vagy valami kemény

porfelhő 2010.08.20. 14:53:54

Korábbi Ordi által belinkelt cikk.
Mo-ra jön a dalai láma. OV. tiz évvel ezelőtt buddhista hagyományt idéző kendőt kötött úgy fogadta. Most viszont nem akar vele találkozni, mert ártana Kina és Mo. kapcsolatának.
A láma szept. l7-21. között előadást tart, buddhista tanitást ad.

porfelhő 2010.08.20. 14:56:53

@jjulie:
Szeretnéd látni OV-t fent emlitett kendőben? esetleg sámlira állnál , hogy jobban szemügyre vedd.

jjulie 2010.08.20. 15:02:05

@porfelhő:

a kendősek is tetszenek, de a szoknyások jobban, pláne ha az ilyen

www.youtube.com/watch?v=HrLKGfMH_MM&NR=1

@jaegtoer: te is megnézheted

porfelhő 2010.08.20. 15:16:41

@jjulie:
Értem.
Remélem nem sértettelek meg.

DEMOK · http://demokrata.budapestoldal.hu/ 2010.08.20. 15:19:41

Egyetértek, tulajdonképpen csak Orbán maradt a rendszerváltók közül. De ma már ő sem a rendszerváltó arcát mutatja - már vagy 16 éve nem - és minél kevésbé nem, annál többet hivatkozik rá. Az ő kommentálásban - használjunk ma oly divatos szót: narratívájában - már csak ő a rendszerváltó, a többiről, soha egyetlen árva szó nem esik. Ez a saját mitológiaépítés, a történelem újraírása mutatja meg leginkább a ma énjét. Egy a teljhatalomra törekvő diktátor - na jó ma már mások a körülmények, ezért ne használjuk ezt a szót, legyen helyette a nép által szeretett és ezért minduntalan újraválasztott tekintélyes vezető kifejezést - tehát domináns hatalomra törő tekintélyes vezető. Csak arra mindenképpen vigyáznia kellene, hogy a saját tekintélyének a súlya össze ne nyomja!

jjulie 2010.08.20. 15:21:43

@porfelhő:

semmiképpen, csak a viktor kendőjéért nem vagyok oda

mia helyzet békésben, békés?

jó a neved

porfelhő 2010.08.20. 15:25:40

@jjulie:
Csend van és béke.
Értem.

jjulie 2010.08.20. 15:35:15

@porfelhő:

internetfüggő lettél te is? hány éves vagy?

tbb 2010.08.20. 15:36:19

@jjulie:

Na ez egy szimpatikus coming out volt a részedről. Épp ezért hagy fűzzek hozzá néhány baráti megjegyzést. És ne keress semmi íróniát a „baráti” jelzőben, komolyan gondoltam.

Szóval azt mondod véleménymanipulálásból élsz. És ezt a blogot itt edzésterepnek tekinted. Na most ha ez így van, akkor miért nem akarod meggyőzni a szijjártóápoltakat? Mert itt aztán kitanulhatnád annak csinját-binját, hogyan lehet őket áthangolni. Például rögtön levonhatnád a tanulságot, hogy a bunkó viselkedés, a célalanyok lebirkázása, ehhez nem igazán javallt. Mert azt fel sem tételezem, hogy a manipulálási sikertelenséged miatt birkázod őket. Mint a kudarcot vallott tanár, aki lehülyézi diákjait. Vagy a bukott diák, aki meg tanárját. Szóval jó terep lenne ez a fejlődésre, a magasabb fokozat eléréséhez, de ahhoz élni kéne vele. És nem megelégedni azzal, hogy a veled egy platformon levőknél sikered van. Mert ez csak olyan, mint amikor Mester Ákos megveregeti a Gréczy Zsolt vállát, hogy ügyes vagy Zsolti, jól megmondtad nekik. Nem vitás, ebből is meg lehet élni, nem is rosszul , de csalódnék benned, ha ennyivel beérnéd.

De nemcsak a szijjártóápoltakkal érdemes próbálkozni. Hanem például velem is. No, itt a siker pláne szép eredmény lenne. De nem lehetetlen. Két titka van csak, a tények tiszteletben tartása (az összesé, nem csak úgy kényünkre kedvünkre mazsolázgatva belőlük), és az egyenlő mérce. Ezeket betartva engem meg lehet győzni. Meg lehet próbálni. :))). Én itt maradok a TG blogon, még ha most átmenetileg fel is függesztem.

porfelhő 2010.08.20. 15:54:34

@jjulie:
Nem lettem, csak mikor több időm van leülök netezni. A neten tájékozódom a politikáról, sok minden másról. Igaz mióta rátaláltam a blogra több időt töltök itt. De ez még nem függőség és nem leszek mindig itt a jövőben.

porfelhő 2010.08.20. 16:01:00

@jjulie:
Ja. Elfelejtettem, a netezés nincs korhoz kötve. Ugye?

jaegtoer 2010.08.20. 16:02:51

@jjulie:

Nem kedves jjulie, nem manipulál. Annyira exponálom csak magam, amennyire egy blogszennyezővel szemben célszerű.
A keménységemmel meg vagyok elégedve főként hogy a rugalmasságot többre tartom. Ez egyben azt is jelenti, miután már ki is derült a nagy véleménymanipulálóról és főagyról, hogy egy szimpla adócsaló és hazudozó, valamint -feltehetően- fidesz ellenessége is ebből fakad, részemről le is szakadok őkitűnéségéről. Ennyit a manipulálásról.

jjulie 2010.08.20. 16:07:03

@porfelhő:

legidősebb komolyan netező ismerősöm 84 éves hölgy, nagyon jót tettek vele az unokái amikor "rászoktatták" pár éve

jjulie 2010.08.20. 16:15:01

@jaegtoer:

még mindig nem megy a tegezés?

eldönthetnéd, hogy adócsaló, vagy hazudozó vagyok, mert ha hazudtam a pénzt akkor nem csaltam adót, ha meg igaz a pénz akkor nem hazudtam

melyik faluból küldöd e jeleket?

jjulie 2010.08.20. 16:18:35

@jaegtoer:

had találjam ki, ezt az "exponálom magam"-t kitől tanultad

a, gömbös

b, bethlen

c, horthy

d, prónay

eltaláltam, köztük van?

porfelhő 2010.08.20. 16:22:34

@jjulie:
Szép kor. Évtizedek múlva már látni sem fogom a netet, /ha megélném/ "használni" meg végképp nem Úgy gondolom.

jaegtoer 2010.08.20. 16:23:21

@jjulie:

Mint említettem, passz.

jjulie 2010.08.20. 16:30:42

@jaegtoer:

értem, nem keményen, hanem rugalmasan

jaegtoer 2010.08.20. 16:30:46

@jjulie:

Mint az iskolapéldában. Ha elfogynak a kapaszkodók, akkor kísérlet egy kis nácizásra. Hátha... Bizony a remény hal meg utoljára.

Kedves blogszmog jjulie, kerüljük egymást.

Üdv.

J.

jjulie 2010.08.20. 16:35:26

@jaegtoer:

melyik volt a négy közül náci?

gyula, istván, miklós, pál, náci pl a darányi lehetett volna, az ignác, bár nem tudom szólították e így

jjulie 2010.08.20. 19:43:36

tudja valaki, mit jelent a relativizálni, ralativizált, relativizálás, szóval mi a csoda ez a fogalomkör?

egyetlen netes szótár sem ismeri őket

ha jól értem a holokausz relativizálása valami olyasmi, hogy nem tulajdonitanak neki egyedi jellemzőket, hanem besorolják a nagy tömegű emberi áldozatot követelő események közé, vagyis az egyediség elvesztését jelenti, gyakorlatilag egyesek már a tagadásnak fogják fel

a másik fogalom a trianon relativizálása, ami szintén ilyen értelmű használatot jelent

namost akkor ennek mi lehet ezeknek az értelme:

radala 2010.08.20. 11:47:24

„A lényeg az az, hogy a kommunizmus/nácizmus rossz, a rendőri, karhatalmi erőszak rossz. Még akkor is rossz, ha nem ártatlanokat ér, de akkor esetleg szükséges rossz.
A relativizálás nem tudom jó szó-e, de hirtelen nem tudok jobbat nála. Igazából a bűn terítése, az egykutyázás az, ami végtelenül irritál. Az, amikor a fideszt Pozsgay és Szűrös miatt kritizálják, akkor annak én vagyok a leghangosabb támogatója, ennek a két vén fasznak sincs semmi keresnivalója sehol, de amikor a 89-ben pártbalépő Martonyit, a 85-ben pártból kilépő Fónagyot kommunistázzák és emlegetik egy lapon Horn Gyulával, vagy Nyers Rezsővel, az nekem relativizálás"

radala 2010.08.17. 11:31:59

"Mindenesetre az egyetlen dolog, amivel kapcsolatban hajlamos vagyok az önhergelésre nagyon az az, amikor relativizálni próbálja valaki a bűnöket. Arról nem lehet engem meggyőzni soha, hogy Gergényi 2006-ban jobban viselkedett, mint Eichmann 1944-ben, hogy GyF nagyobb demokrata, mint Rákosi. Rákosinak voltak orosz tankjai, GyF-nek csak vízágyúi, ennyi a különbség. Eichmann megtehette, hogy a "végső megoldást" válassza egy probléma kezelésére Gergényi meg nem, de a szándék meglett volna.”

esetleg aki relativizál az a relativizmus követője?

www.vigilia.hu/2006/9/szombath.htm

avagy a relativizálás fideszre fordítva annyit jelent, hogy írunk meg mondunk valami zagyvaságot, és ha megkérdezik mit jelent, akkor azt modjuk, hogy az orbán az egyetlen miniszterelnöknek való politikus, mindenki más meg rossz bűnös komcsi

Diocles 2010.08.20. 19:58:37

off

a nap belpolitikai híre:

mandiner.hu/cikk/20100820_monok_befogadja_a_kettos_allampolgarsagra_varakozokat

Magyarán, ezzel a módszerrel akkor is meg lehet oldani a határon túl élő, leendő új, magyar állampolgárok szavazását, ha a kormányzat mégsem adná meg nekik formálisan a szavazati jogot.

Nyilván sok önkormányzat fogja követni a példát, pl. ha a Jobbik akar a következő választásra szavazókat toporozni, akkor akár ilyen módon is megteheti, hiszen vélhetően számos kistelepülésnek Jobbik-közeli vezetése lesz. Így viszont okafogyottá válik a szavazási tilalom, hiszen boldog-boldogtalant bejelentenek itteni lakcímre, aki csak szavazni akar.

Zseniális szarkavaró ez a monoki polgi!

Ordnassac!
Ha vagy, akkor írjál erre valami okosságot! :)

jjulie 2010.08.20. 20:00:33

radala 2010.08.17. 11:31:59

ha jól láttam, én voltam az egyetlen hozzászóló, namost mi lehetett:
a, senki sem olvasta el a radala bejegyzését
b, többen elolvasták
- kivesézettnek érezve a témát továbbmentek
- egy mukkot sem értettek belőle, és ezért mélyen hallgattak
- elég zavarosnak találták, és nem akartak elmélyedni benne

végül az én véleményemet véleményezte a tbb, monván félrementem

bariga 2010.08.20. 20:06:14

Úgy látom elég zavaros vita kerekedett az elgurult történelemkönyv miatt. Azért én azt mondanám, hogy tanulni nem szégyen, még most sem késő. Történelmet, nyelveket, tolarenciát és sok minden mást. A vélemény az mindig vélemény marad, a tények viszont makacs dolgok és nem váltanak köpönyeget, mint pl. a politikusok.

jjulie 2010.08.20. 20:07:25

@Diocles:

és akkor mi lesz ha mondjuk 30 falunak ilyen módon jobbikos polgármestere lesz

ettől dől össze a fidesz?

hát legyen

jjulie 2010.08.20. 20:09:17

@bariga:

a történelemkönyvek persze hogy elgurultak

de te tudod mi az hogy relativizálni, ha azt a radala írja?

nyünyüge 2010.08.20. 20:24:58

Plebejustempó?

Hende Csaba honvédelmi miniszter felesége felújított (egyébként gyönyörű!) hadihajót keresztel, Makray Katalin állami ünnepen a tv kamerák előtt ünnepi tortát szeletel, ...

Átverés! 2010.08.20. 20:25:50

Néztem a mai ünnepségeket. Sok békebeli, Horhy korszaki nosztalgiát lehetett felfedezni.Ez nem is lenne baj, csak az akkori életszínvonalat nem kívánjuk vissza.

Minden olyan békés volt, nincs kordon,nincs bekiabálás.Angyal száll le közénk!

Ma reggel az M 1-en nagyon tanulságos eszmecserét folytatott három történész a Szent Korona Tanról.

török gábor 2010.08.20. 20:26:43

nézi valaki az mtv ünnepi műsorát?
"meztelen válladhoz érjen a vállam"...

Ted Striker 2010.08.20. 20:30:42

@nyünyüge: pirosaranyban fetrengő magyarosch esztrádműsor :(

Ted Striker 2010.08.20. 20:31:19

@török gábor: Kapcsoljon át inkább a Made in Hungary-ra (rőtkettes)!

Ted Striker 2010.08.20. 20:32:28

@török gábor: Kapcsoljon át inkább a Made in Hungary-ra (rőtkettes)!

nyünyüge 2010.08.20. 20:50:15

@török gábor:

Tönkreteszi a képernyőt, annyira csöpög.

És még egy kis multiellenes dumát is sikerült elhelyezni benne - ráadásul ezúttal igazságtalanul: pl. Magyar Telekom 60 millió.

porfelhő 2010.08.20. 20:51:29

@török gábor:
Igen. ....hogy szabadabban élhessek, s ha éhes vagyok és fáradt, magam ".....fajtával ki foglalkozik. Mi a müsor nélkül is pénzt- és sok, sok mindent gyüjtöttünk össze a munkahelyen és saját költségen el is szállitottuk.

nyünyüge 2010.08.20. 21:01:09

Rendes ember, rendes cég akkor és úgy fog össze, akkor és úgy segít, ahogy azt a pártunk és kormányunk elvárja tőle, és nem egyénieskedik.
Csak így alakulhat ki a Nemzeti Együttműködés Rendszere.

Ted Striker 2010.08.20. 21:17:08

Mókus és a fabula rasa...lol

Ted Striker 2010.08.20. 21:26:57

Azt hiszem ezután a rendezvény után ideje lesz újraolvasnom a Svejket, ötleteket merítve ahhoz hogy hogyan lehet tréfát űzni a Monarchia talpnyalóiból :-)

Ted Striker 2010.08.20. 21:32:47

@török gábor: mondjuk ezt a programot nehéz űbereleni:

RTL-Klub
20:50 Ünnepi tűzijáték 2010
21:30 Csak szex és más semmi

bariga 2010.08.20. 21:35:05

@jjulie: nem, nem tudom, de remélem nem füstöl

porfelhő 2010.08.20. 21:52:46

@török gábor:
Bocsánat. Délután elfelejtettem. Köszönöm szépen.

nyünyüge 2010.08.20. 21:53:22

@török gábor:
Végül a csúcsmondat a körmenetről szóló mms értékelésében hangzott el (sajnos szó szerint nem sikerült megjegyezni):

"az évtizedek után szabad levegőt vevő ország hangulata tükröződik rajta"

porfelhő 2010.08.20. 21:58:15

@jjulie:
Igen. "mindenki más meg rossz bűnös komcsi". Akinek ez a véleménye annak irhatsz bármit úgy sem fog megváltozni.

nyünyüge 2010.08.20. 22:02:18

@nyünyüge:
jav: "az évtizedek után **előszür** szabad levegőt vevő ország hangulata tükröződik rajta"

porfelhő 2010.08.20. 22:08:26

@nyünyüge:
Már mint a körmeneten tükröződött? Vagy a mai napon?

nyünyüge 2010.08.20. 22:17:11

@porfelhő:
Én úgy értettem, hogy a körmenetről szóló kép tükrözte a zsűri szerint ezt a hangulatot.

radala 2010.08.20. 22:17:47

@nyünyüge: Persze. Kb ezt jelentette az, hogy azt "hiszik" tudnak németül. Egyébként persze tényleg tudnak. Aranyosak no.
Anyukám, aki még messze nem 90 állítja, hogy gyerekkorában még németül beszéltek egyesek a piacon.

porfelhő 2010.08.20. 22:25:27

@nyünyüge:
Nem láttam a müsort, látod ezek szerint már a nap is másként süt.!!

nyünyüge 2010.08.20. 22:28:02

Én is messze vagyok még a 90-hez, és én is állítom, hogy sok kofával csak németül vagy poncihterül beszélt mindenki, aki tudott. Azért szerettük elkisérni anyánkat a piacra, mert halálra szórakoztuk magunkat a háta mögött, amikor átváltott németre és elkezdte a kötelező alkudozási játszmát a sokszoknyás, fejkendős asszonyokkal.

nyünyüge 2010.08.20. 22:32:46

@porfelhő:
Eltelik pár év, közben elmondják még néhányszor és már el is hisszük. Sőt. TUDNI fogjuk, hogy másképp süt.

porfelhő 2010.08.20. 22:38:49

@nyünyüge:
Én nem fogom elhinni, De TUDNI fogjuk az biztos.

porfelhő 2010.08.20. 22:42:00

@nyünyüge:
Annyira lassan müködik a gépem, hogy már azt hittem moderáltam magam. De látom nem.

porfelhő 2010.08.21. 00:11:55

Hahó! Van új poszt.

@jjulie ne haragudj a délutáni, rosszul sikerült kommentemért.

Ordnassac 2010.08.21. 03:13:54

@Diocles: No, vajon hány Monokra bejelentkező ember fog felutazni Monokra, elmenni Bukarestbe, Kolozsvárra, Csíkszeredára, esetleg Pozsonyba vagy Kassára, hogy elmenjen szavazni? Nem hiszem, hogy ez olyan nagy motiváló erő lenne...

Önkormányzati választásnál meg csak a Monokra utazás a lehetőség (nincs külképviseleti választás).

Ennek inkább valami pénzügyi háttere lehet.

Szimba 2010.08.21. 08:29:10

Ezt a aug. 20.-án lezajlott történelmi hang és fényjátékot, minden iskolában történelem órán remekül lehetne használni.

Jól megvilágítaná a papság szerepét, helyzetét, céljait, aztán bizonyos fokig látható lenne az állam és az egyház összefonódása, öltözék történetet is lehetne nézni: ki melyik korszak viseletét hordja?

Persze elég zagyva és nem egészen korhű volt egy halom ruházat, de azért bizonyos szerepeket jól fel lehetet ismerni, céhek, társaságok, egyházi és alapítványi csoportokkal, lovagrendek régen és ma, stb.

Ha ez egy hagyományőrző és az idegenforgalmat fellendítő esemény volt, akkor kicsit zavaros, de alapjában látványos dolog volt. Kíváncsi lennék, mennyi a bevétel.

A Lajta újdonság volt, a mesterségek ünnepe régóta népszerű rendezvény, a "lacikonyha" jellegű Duna party is rendben.

Egyszóval, ha jobban különválasztották volna, hogy ez és ez a dolog egy hagyományőrző, az történelem bizonyos korszakát felelevenítő játék, ez meg ez pedig szórakoztató esemény, amaz komolyan veendő állami, egyházi szokás (zászló felhúzás, szent jobb körmenet), akkor azért korrektebb lett volna a dolog. Borzasztó, amikor felnőtt emberek halálosan komolyan veszik magukat az "ökörkörben".

Szimba 2010.08.21. 08:31:23

Ezeket a hüle kerületi tüzijátékokat hagyhatnák a fenébe, a kutyám úgy fél, hogy rettenetes. És persze már 19-én megtartják, hogy ne ütközzön az állami ünneppel.

20. előestéje?:(

nyünyüge 2010.08.21. 09:19:46

@Szimba:
Vigíliája. Csak hogy stílszerűek legyünk.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2010.08.21. 15:58:31

Vannak a demokráciának alternatív fajtái.

Az arab népek többször kipróbálták már, hogy lehet-e arra használni a demokráciát, hogy a nőket nyomban megfosszák a szavazati jogoktól és a sária alapú törvénykezést egy mozdulattal visszavezessék.

Kelet európában Iversenék szerint egy amolyan predator rendszer alakult ki. Ez a kirekesztő és versenykorlátozó logikára kattog.

Elég világos, hogy Orbán a leg ügyesebb kirekesztő és veresenykorlátozó.

Amikor a Halász - Zuschlag paktummal nekiláttak a politikafüggetlen civil szerveződések kiirtásának....

de az se semmi, hogy nem maradt már a politikus állatfajtából olyan, aki tudna érdekeseket beszélni a közbeszéd számára.

erre mondják, az anglok, hogy : "well"

nestrot10 2010.08.31. 09:02:15

a két cigány egymás mellett---- de szépek!:)

nestrot10 2010.09.01. 09:11:12

a kép alatt a felirat hiányzik:
"Deutsch: na Orsós Viktor, mondtam, hogy a kolesz után nem kell dolgoznunk és nem kell visszamennünk a putriba....
Orsos Viktor: Meg is változtattam a nevem Orbánra...és én leszek a Király Magyarországon, és annyit lophatunk hivatalosan amennyit akarunk...nem kell tyúkot lopnunk....szerzek Neked egy diplomát és majd minisztert is csinálok belőled akármilyen hülye vagy....

Szúrófény 2012.09.22. 04:26:56

@Hepci: „ A történelem szemét dombján”

Gyakori, divatos kifejezés, Elhatároztam, szétnézek, mit is találok ott? A Szemétdomb, inkább gödör, Rengeteg papír, kidobott könyv, megpenészedett eszme. Sok rongy, valaha büszkén viselt „egyenruha” amit viselt sok ostoba, önként, vagy az államot is uraló, hasznot húzók öltöztették bele! A legszennyesebb mundért védték a leghevesebben! Most, itt, már csak a penészgombák rohasztják, azzal küzd, eredménytelenül.
Találhatsz még, nemesebb anyagot, jobb sorsa érdemes bronzot, „nagy gazemberek” szobrait összetörve! Vannak gazemberek, kinek szobrai még állnak, de csak idő kérdése a felvilágosodás, amely a szobraik, ide juttatja. Aztán jönnek a színes fémgyűjtők, a bronzból megint harang lesz, az eszmei szolgálatot, úgyis megszokta már. Az, hogy mikor viszik újra lövegtöltény hüvelynek, rejtély, csak a körforgás biztos.
Találsz még, zászlónyeleket, dobokat, melyet eldobtak, kidobtak. Nyűtt talpú bakancsokat, mibe masíroztak, csízmákat mellyel tapostak, beléd rúgtak! Az egész fölött, a titoktartás köde, felszínre került gazemberségek, aljasságok bűze! Gyomorforgató hely, pártok, híres emberek, kitömött majmok, mint nagygyerekek hatalmas, mára besározódott bábok, vagy bábuk? Ki tudja? Kilóg belőlük az afrik, meg a sok meggondolatlan szavazócédula, ami a „megtévedéshez, közpénzhez, bankbetéthez” juttatta! Találsz bélsarat, amit egymásra kennek, lejáratási céllal, aztán kiderül, akad ott saját is vastagon, nem is kell keresni nagyon. Csábító a vagyon!
süti beállítások módosítása