Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
21:18

Három választás éve 2014: az április eleji parlamenti után május végén az Európai Parlament 21 magyar képviselőjét, októberben pedig közel 3200 magyar település helyi vezetőit választja meg az ország. Ezeknek a voksolásoknak a politikai súlya, jelentősége természetesen messze nem azonos. Míg a parlamenti választás az országos, az önkormányzati pedig a helyi hatalomról szól, az EP-voksolás tétjét sokkal nehezebb pontosan meghatározni. Kétségtelen, hogy az Európai Parlament ma már tényleg nem az a politikustemető, mint ami kezdetben volt, jelentősége és befolyása nagyon sokat változott az elmúlt évtizedekben. Mégis az a helyzet, hogy akár csak a magyar uniós politika tekintetében is sokkal fontosabb, hogy kinek a kezében van idehaza a kormányrúd, mint az, hogy az egyes pártok hány képviselőt küldhetnek Brüsszelbe.

listavezhv.jpg

Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Az uniós választás éppen ezért az én értelmezésemben leginkább a magyar politikáról szól, jelentősége és magyarázata elsősorban a belpolitikai viszonyokhoz kapcsolható. Nem megfeledkezve az egyes pártok európai kontextusáról, nemzetközi befolyásáról és a brüsszeli érdekérvényesítés fontosságáról sem, megítélésem szerint a május végi voksolás tétje igazán az, hogy a hazai politika szereplői hogyan látszódnak majd az eredmények tükrében. Egyszerűbben megfogalmazva: ki tűnik majd sikeresnek és ki sikertelennek a választás után, azaz ki kerül távolabb és ki közelebb a hatalomhoz.

Különösen szépen látszik ez az áprilisi kudarc után most éppen a széttartó tendenciák hatása alatt álló baloldalnál. Az EP-választás náluk bír a legnagyobb téttel, hiszen ez az első olyan országos voksolás, ahol minden jelentős szereplő megméretődik. Hiába a minden bizonnyal alacsony részvételi arány, mindenki szembesülhet majd azzal, hogy a választáson megjelenő körülbelül két és fél millió ember milyen erősorrendbe helyezi ezeket a pártokat. Az Együtt-PM és a DK számára kulcskérdés az öt százalékos küszöb átugrása, ha ezt nem tudják megtenni, az komoly kudarc lehet számukra. Ugyanez igaz az áprilisban a parlamenti bejutással sikert elérő LMP esetében is, náluk sem mutatna most jól egy öt százalék alatti eredmény. A három kisebb párt egymáshoz mért támogatottságának is üzenetértéke lehet, aki jobban szerepel, az őszi önkormányzati választás előtti alkudozásban kedvezőbb pozícióba kerülhet.

Az MSZP esetében a másik három szereplő megelőzése még nem siker – ez a papírforma. Ahogy ma már egyre inkább az is az, ha a Jobbik legyőzi a szocialistákat május 25-én. Ugyanakkor a 2009-es EP-választási kudarchoz (17,37%) közeli, különösen annál rosszabb eredmény tovább erősítené a párt válságát, és minden bizonnyal végleg megrendítené Mesterházy Attila pozícióját. Ugyanakkor egy nem várt jobb szereplés, különösen a második hely megőrzése, ráadásként pedig a kisebb pártok öt százalék alatti eredménye, kifejezetten segíthetné a pártelnököt a székének megmentésében.

A Jobbik esetében a második hely megszerzése komoly előrelépés lenne, ráadásul minden bizonnyal a választás legtöbbet tárgyalt témáját adná, ha Vona Gábor pártja – első alkalommal – több szavazatot szerezne, mint az MSZP. A „lengyel forgatókönyv”, azaz a baloldal váltópárti szerepének elvesztése ebben az esetben újabb megerősítést kaphatna, aminél kedvezőbb témát nem is találhatna a Jobbik. Ám abban az esetben, ha a párt az ápriliban elért húsz százalék alatt maradna, különösen pedig, ha a 2009-es eredményét (14,77%) sem érné el, a választás kudarcként értelmeződne, és jelentős károkat okozhatna a Jobbik számára.

A kormányoldalon a legegyszerűbb a képlet: nincs ember, aki ne venné biztosra a Fidesz újabb sikerét, legfeljebb annak mértéke kérdéses. Ha sikerül a 2009-eshez hasonló (56,36%) fölénnyel nyerni, vagy legalább ötven százalék közelébe jutni, tovább tarthat a tavaszi momentum, ami az önkormányzati választás előtt kifejezetten jól jöhetne a Fidesz-KDNP-nek. Kérdéseket legfeljebb az vethetne fel, ha nem látnánk az adatokban a „győzteshez húzást”, s különösen, ha a 2004-es eredménynél (47,40%) gyengébben, vagy esetleg még az áprilisi 45 százalék alatt szerepelne a párt.

(Heti Válasz, 2014. május 8.)

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr706137470

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ha május, akkor Európa választ. Kétszer is. 2014.05.09. 10:08:21

Idén a május Európa hónapja, hisz kontinensünk a következő hetekben kétszer is választ. A dolog érdekessége, hogy a két szavazás közül a második befolyásolja majd jobban az életünket, mégis, valószínűleg az első kap nagyobb nyilvánosságot és több sza...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Khal Drogo 2014.06.03. 18:49:49

@nyünyüge: Vakrepülés van. Gyakorlatilag bárkit kirúghatnak és bárkiből bármi lehet jelenleg.

Khal Drogo 2014.06.03. 18:56:14

Eközben lázadás van kitörőben, érdemes szó szerint idézni az MNO-n Csermely Pétert.

A kétharmad most valóban rá akar lépni a sajtószabadság torkára.

„A reklámadónak ugyanis sem más értelme, sem más üzenete nincs. Abból a mintegy kilencmilliárd forintból, amit a magyar költségvetés a reklámadóból összeszedhet, egy fél stadionra, ha futja. Az állami bevételek szintjén ennek a néhány milliárd forintnak semmi jelentősége nincs. Ugyanakkor a reklámpiac speciális helyzete miatt (minden reklámra költött tíz forint közel ötven forinttal járul hozzá a nemzetgazdaság növekedéséhez) jelentős, körülbelül negyvenötmilliárd forinttól eshet el ugyanez a költségvetés. A közteherviselésre való hivatkozás tehát nem állja meg a helyét, arról nem is szólva, hogy a magyar gazdaság ma lényegesen jobb állapotban van, mint volt néhány évvel ezelőtt, amikor az ilyesféle különadók kivetése valóban létkérdés lehetett. Ha akkor nem volt szükség reklámadóra, akkor ugyan mi szükség lenne rá most? Országos szintű pénzügyi kényszer nyilvánvalóan nem indokolja a bevezetését.

A többi lehetséges indokot nem fontos felsorolni, ugyanis lényegüktől függetlenül egytől egyig sértik a sajtószabadságot. A reklámadó pórázra veszi a médiát, s hogy a nyakörv szoros vagy laza, és a közös séta tempója lassú vagy gyors, az már csak kormányzati elhatározás kérdése lesz. (...)

Kilencmilliárd forint. A költségvetés szempontjából ez szimbolikus összeg. A kérdés csak az, hogy ez a szimbólum pontosan minek a szimbóluma.”

Minden szava kincs.

Khal Drogo 2014.06.03. 18:59:54

Eddig jól nyomja a Fidesz, még fel sem állt a kormány és máris megvannak az első eredmények

1) Norvég alap eurómillióiról való lemondás
2) A jobboldali és baloldali média arcába dobott kesztyű a kb. semmiért
3) Kerényi lebuzizta a magyar színházi képzést és vele a színházi világot.

Erős kezdés
Folytatjuk!

Khal Drogo 2014.06.03. 19:31:10

Bajok vannak a Széchenyi Banknál, amelyik januárban még egy euróért akarta megvenni a nála százszor nagyobb Raiffeisen Bankot. A Hvg.hu azt írta, a bank tavaly milliárdos nagyságrendű veszteséget szenvedett el, és az is eldöntött, hogy elküldik az elnök-vezérigazgatót, Szakács Tibort, valamint két vezérhelyettesét, Deák Klárát és Lakatos Zsoltot.
D NOE20140108013
Fotó: Bruzák Noémi
Mint az közismert, a pénzintézet Töröcskei István érdekeltsége, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója egyik cégével, a T & T Ingatlanforgalmazó Zrt.-vel 51 százalékos többségi tulajdonos, a kisebbségi, 49 százalékos tulajdonrész tavaly június óta az államé.
Május 31-ig le kellett adni a 2013-as évi gazdálkodásról a beszámolót és mérleget, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nyilvánosan elérhető adatbázisában viszont csak június 3-án kedden reggel jelent meg a tavalyi évről szóló beszámoló. A dokumentum megerősíti a lap információit: a Széchenyi Banknál tavaly 2 milliárd forint veszteség keletkezett. Ez a Széchenyi Bank esetében nagyon komoly összeg, a bank 6,1 milliárdos jegyzett tőkéjének 30 százaléka. A Hvg.hu szerint a mérleg elfogadása távolról sem volt zökkenőmentes, ezért is húzódhatott napokig a közgyűlés.
Az állam egyszer már, tavaly május végén 3 milliárd forinttal emelt tőkét bankban, ezzel vált 49 százalékos tulajdonossá. Akkor a tulajdonszerzés, úgy tűnt, a kormányfő régóta hirdetett tervéről szól, mely szerint a magyar bankok részesedését 50 százalékra kell emelni a magyar bankrendszerben. A kormánynak tudnia kell igazolni az EU felé, hogy tavaly jó üzlet volt beszállni a Széchenyi Bankba, és nem csak azért emelt tőkét, hogy megmentse az összeomlástól.

---

Így néz ki a magyar jobboldal első bankja. Egy csődtömeg.

tölgyes 2014.06.03. 19:34:45

@Khal Drogo: Persze-persze. Van sok igazság abban, amit Csermely leír és még az is lehet, hogy most szakad meg a fidesz szerelmi együttléte a médiacsoportok egy részével, tehát a döntés nem volt túl okos. Még az is lehet, hogy meghátrálnak, ha nem is teljesen, de részben.

A persze-persze az érdeksérelemnek és az érdekérvényesítő képességnek szól.. Háborognak, mert sérti az érdekeiket a döntés. Ha pénzről van szó, akkor nem számít az elvhűség.:)

Ugyanakkor a most az Origo szerkesztőjének felmentése ügyében nagy a hangoskodás. Amikor ezrek kerültek utcára, akkor fagyos közömbösséget kellett elviselnie azoknak, akiket kitettek.. de a sajtó érdekérvényesítő képessége más! Itt nem lesz csend.

Khal Drogo 2014.06.03. 20:21:23

@tölgyes: A magyar reklámpiac legnagyobb cápája Simicska Lajos. Ez érdekessé teszi a hírt.
A kormány szerintem egyébként meg fog hátrálni, ez a törvénytervezet átírásra fog kerülni. A lobbi széttöri a kormányt.

Khal Drogo 2014.06.03. 20:49:44

@tölgyes: Érdemes olvasni a kommenteket erre a hírre. Sok mindent megmagyaráz Magyarország kudarcairól. A népesség egy szelete nem szereti és egyátalán nem érti a kapitalista világot, mivel nem érti ezért eleve kudarcra is van ítélve benne.
Nem értette a devizahitelezést sem, nem érti minek van reklám, nem érti minek van Parlament, nem ért mellé egy sor dolgot. A sok üres halmazt képzeletével tölti fel ami kiad egy torz világképet.

6.Lenin 2014.06.03. 20:59:51

@Khal Drogo:

Még a frakció sem tárgyalta (talán valamikor majd ősszel ).

Lehet, hogy gumicsont az egész.
Ez eddig csak 1 ötlet (már volt )

tölgyes 2014.06.03. 21:01:13

@Khal Drogo: Én nem vagyok abban biztos, hogy a meghátrálás a jó szó. Elkezdődik egy alkudozás, amiből kijön valami. Én nem így csináltam volna.
Az emberek közömnössége pedig nem abból fakad, hogy nem tudják mi a reklám. (Én pl ha reklám van a Tv-ben azonnal elkapcsolok.) Közömbösek, mert a szocializmus leszoktatta őket a szolidaritásról.. aztán még nem tanulták meg újra.

A devizahitelezést nem lehetett és ma sem lehet érteni... A lakosság meg olyan amilyen. Ezért van az állam, hogy segítsen... aztán majd az új generációk lasssan megtanulják a kapitalizmust. Nem ők akarták, hogy ne értsék és ne tudják mi az.

graycivil 2014.06.03. 22:02:20

"Csak nem a Crowne Plaza hotelben lakott Lázár? - kérdezi a DK

A DK sajtótájékoztatójára – több korábbi esethez hasonlóan – kedden kiküldték az MTI munkatársát is, aki az információkkal kapcsolatban több kérdést is feltett Gréczy Zsolt szóvivőnek, de az MTI végül nem közölte le a tudósítást."

index.hu/belfold/2014/06/03/csak_nem_a_crowne_plaza_hotelben_lakott_lazar_-_kerdezi_a_dk/

Most már tényleg aggódom, hogy az MTI és a "közmédia" elhallgatásai miatt a fydeszesek jelentős része hülyén fog meghalni. F.Y!DESZ

graycivil 2014.06.03. 22:35:05

"A Fidesz szavazóihoz

Léteznek alapszabályok még az életre, ami segít választani határozottság és agresszió között: Ami egyszer megtehető, mindig megtehető. Ami eggyel megtehető, mindenkivel megtehető.
Ha támogatod a politikai agressziót, elszenvedni is fogod majd."

politologus.blog.hu/2014/06/03/a_fidesz_szavazoihoz

F.Y!DESZ

Khal Drogo 2014.06.04. 08:08:55

@6.Lenin: www.parlament.hu/irom40/00154/00154.pdf

Ez kicsit több mint ötlet. Törvénytervezet a neve.

tölgyes 2014.06.04. 09:51:09

@graycivil: Biztosan úgy történt, ahogy írta.

A leghatározottabban cáfol az Origo
2014. június 03., kedd, 12:58 • Utolsó frissítés: 19 órája
Szerző: hvg.hu
________________________________________

Khal Drogo 2014.06.04. 15:43:19

@tölgyes: Ja-ja. Közben az origo-t cáfolta az origo szerkesztősége és lemondott egy belső munkatárs is. Gondolom mert kitaláció az egész. Nyilván azért.

Khal Drogo 2014.06.04. 15:46:17

Lázár mindkét bizottsági meghallgatásban hangsúlyozta, hogy a miniszterelnökséghez tartozik annak a 300 milliárd forint értékű stratégiai megállapodásnak a felügyelete is, amit a Deutsche Telekommal kötött a kormány, és az a lényege, hogy széles sávú internetet akarnak biztosítani mindenhol az országban.

---

Nem tudom mennyi közismert hogy a Deutsche Telekomé az origo.hu. Azt hiszem ezt nem kell tovább ragozni. A tények beszédesek.

Khal Drogo 2014.06.04. 16:17:38

@tölgyes: Bulvárkacsa.

Szerda délután eldőlt, az Origo főszerkesztő-helyettese, a Lázár János utazásairól szóló cikksorozat szerzője, Pethő András is otthagyja a lapot. Pethő 2012-ben Soma-díjat nyert oknyomozó munkájáért.

Khal Drogo 2014.06.04. 16:44:26

@Hepci: Népszerű lett gyorsan, sokan olvasgatják.

nyünyüge 2014.06.04. 17:29:28

@Khal Drogo:
Hát pedig este 11-kor szokott eszébe jutni az ilyen méretű és tulajdonosi hátterű cégeknek, hogy ideje új stratégiával előállni, ehhez új főszerkesztőt megnevezni. És a bejelentett új stratégiára a munkatársak nem helyezkedéssel, hanem erősen kirúgásveszélyes tartalomhekkeléssel szoktak reagálni :).

Főgebra 2014.06.04. 18:01:42

Na miért is nem háborog a Deutsche Telekom?

"Lázár mindkét bizottsági meghallgatásban hangsúlyozta, hogy a miniszterelnökséghez tartozik annak a 300 milliárd forint értékű stratégiai megállapodásnak a felügyelete is, amit a Deutsche Telekommal kötött a kormány, és az a lényege, hogy széles sávú internetet akarnak biztosítani mindenhol az országban."

Tehát a dolgok sorrendje időrendben:
1. Az Origo pert nyer, ahol a döntés értelmében Lázár Jánosnak el kell számolnia a két millió forinttal: mire, mikor, miért, hol, kivel. (Ezt nem teszi meg, inkább betolja egyben a kasszába.)
2. Az Origo főszerkesztőjét, Sáling Gergőt teljesen váratlanul menesztik, Lázár és a Deutsche Telekom szerint nem politikai nyomásra.
3. Lázár felel az informatikáért, és a kormány leszerződik az Origo "gazdájával", a Deutsche Telekommal egy 300 milliárd forintos informatikai projektre.

mediapanda.blog.hu/2014/06/04/lazar_janos_kisse_ellentmond_sajat_maganak_az_origo_tulajdonosa_300_milliardos_allami_beruhazast_kap

Khal Drogo 2014.06.04. 18:44:47

@Pinokkio: A Deutsche Telekom nem háborog. Nagyon meg van elégedve.

nyünyüge 2014.06.04. 18:47:57

@Khal Drogo:
A Magyar Telekom meg kussol.

Khal Drogo 2014.06.04. 18:57:00

@nyünyüge: A Magyar Telekom azt mondja amit a központban mondanak neki. Ha nem így tenne, kirúgták volna a MT vezérigazgatóját. De nem őt rúgták ki, hanem a főszerkesztőt.

Eközben újabb "elszámoltatási ügyben" született felmentő ítélet. Polt Péter mandátumat olyan mint a Drei Wetter Taft. Még mindig tart.

tölgyes 2014.06.04. 19:20:31

@Khal Drogo: Én azt látom, hogy az Origon a Lázár cikkek száma nem csökken. Azt is látom, hogy a főszerkesztő, a most távozó helyettese sem állítja, hogy befolyásolás történt.

György Péter megszólalásából és lemondásából én azt látom, hogy a régi SZDSZ vonal újabb területet és befolyást veszít.

Mindez nem jelenti, hogy önnek nem lehet igaza... de annak kicsi a valószínűsége, hogy őgy történt, ahogy azt gondolják.

nyünyüge 2014.06.04. 19:29:33

@tölgyes:
A főszerkesztő nem nyilatkozik a részletekről, mert a közös megegyezéssel vállalta a hallgatást.
A helyettese kilépett, mert nem látja biztosítottnak, hogy a szerkesztőség a továbbiakban folytatni lehet a szakmai munkát.
Ugyanezt mondták tegnap a tüntetésen a szerkesztőség többi tagjai.

De csak tessék nyugodtan azt képzelni, hogy kicsi a valószínűsége, hogy ők többet tudnak-sejtenek arról, hogy mi történt, mint tölgyes úr.

444.hu/2014/06/04/petho-andras-a-lazar-utazasairol-szolo-cikk-szerzoje-felmond-az-origonal/

tölgyes 2014.06.04. 20:15:29

@nyünyüge:

Lehet. Ki tudja??? Ön ott volt??? A főszerkesztő miért nem beszél? Van nekije szája!! Vagy nincs?? Sőt nagyon bátor is, hiszen szembeszállt a hatalmasságokkal. Vagy egy pitiáner magánszerződésen múlik a sajtószabadság???Meg a szerződésben leírt és most kifizetett összegen??? Vállalja át a TASZ a szerződésben leírt összeget, az ifjú úr meg beszéljen, mondja el azt, ami történt. Gondolom a sajtószabadság őrzőinek megér néhány milliót, hogy kiszabadítsa a némaság fogságából az igazság bátor szószólóját, aki most a szerződés alapján, az oda leírt összeg miatt hallgat. Én vállalom, hogy ehhez az akcióhoz 10.000 azaz tízezer forinttal hozzájárulok. Nekem ennyit megér. Vajon megér-e ennyit a többi tiltakozónak??Önnek is megér ennyit? Indítsunk akciót!
Én most is úgy látom, ahogy már leírtam:
Már 2010 előtt is azt olvastam, hogy a világban és Mon. a sajtószabadság legnagyobb ellensége a cégtulajdonosok magánérdeke. Ha a cégek érdeke úgy kívánja, akkor elküldenek újságírót főszerkesztőt.
Mi történt most?

Egy cég elküldte a főszerkesztőjét.

A cég előbb nem nyilatkozik, majd közli, hogy se telefon se politikai nyomás. A volt főszerkesztő nem nyilatkozik, mert olyan szerződést írt alá. Viszont az egész világban az a szokás , hogy a főszerkesztők ilyen szerződéseket írnak alá.

Most tehát lábbal tiporják a sajtószabadságot, mert a cégek olyan szerződéseket iratnak alá, amelyek kizárják a nyilatkozat lehetőségét.

Miért nem tiltakoztak akkor is, amikor a szerződést aláírták?? Talán azért, mert a főszerkesztőnek úgyis megérte aláírni a szerződést? Most pedig azért hallgat, mert megéri neki hallgatni???

Fantáziálni lehet.

Ön icemásolt egy cikket. A második mondat így szól: "Ilyen az, amikor Magyarországon FELTEHETŐLEG politikai nyomásra kirúgnak egy főszerkesztőt." Vagyis FELTEHETŐLEG!

6.Lenin 2014.06.04. 20:29:12

@tölgyes:

Valamelyik nap előjött, hogy Orbán 2017-től KE szeretne lenni.
Néhány fantáziadús 1én rögtön Lázárról fantáziált, mint lehetséges utódról.

Megpróbálják előre padlóra küldeni a pacákot. (kinek nincs valami a füle mögött?)
Ballib oldalon lenyúlt néhány 100 millió nem szokta őket zavarni.

(persze, ha mindkét oldalról kizárnák ezeket, nem maradna senki, az újakra + néhány év múlva kerülne csak sor, de addig + nem működne semmi rendesen)

Khal Drogo 2014.06.04. 21:00:47

@tölgyes: Az meg hogy az origo nem ismeri el.... Hát micsoda érv ez? Én sem ismerném el ha én lennék az origo.

A főszerkesztő meg hallgat? Ja,jó oka van rá. Gondolom megegyeztek egy lelépési pénzben, plusz a magyar médiában akar dolgozni a továbbiakban is.

Máskor is volt már ilyen. Csányi állítólag évekkel ezelőtt a blikk főszerkesztőjét rúgatta ki mert a fia esküvőjéről adott le egy bulvárcikket.

Khal Drogo 2014.06.04. 21:11:58

@tölgyes: Majd a jövő eldönti hogy mennyire fog az origo öncenzúrát gyakorolni. Ha egy MNO 2.0 lesz belőle, a párt progandaosztálya, erős a gyanúm hogy az olvasói más portált keresnek majd.

Arról mi egyébként a vélemény, hogy a közszolgálati 80 milliárdos adópénzből tolt MTVA-ban a Híradóba nem fért bele egy budapesti több ezer fős tüntetés? Szerintem szánalmas. Rákosi elvtárs irigykedhet.

Khal Drogo 2014.06.04. 21:15:52

@tölgyes: Horváth András kiállt. Megérte? Most őszintén. Nem hiszem. Mit érne el ha kiállna ez az újságíró? Azon kívül hogy őt beletaposnák a sárba. Semmit sem.
A magányos hősök legfeljebb szívrohamot kapnak egy rendőrautóban.

tölgyes 2014.06.04. 21:16:56

@Khal Drogo: Én értem amit ír. No de akkor mi uralja a magyar médiát??? A pénz vagy a politika???:):) Emlékezzen arra (idemásolom) amit a minap írtam Önnek:

"Van sok igazság abban, amit Csermely leír és még az is lehet, hogy most szakad meg a fidesz szerelmi együttléte a médiacsoportok egy részével, tehát a döntés nem volt túl okos. Még az is lehet, hogy meghátrálnak, ha nem is teljesen, de részben.

A persze-persze az érdeksérelemnek és az érdekérvényesítő képességnek szól.. Háborognak, mert sérti az érdekeiket a döntés. Ha pénzről van szó, akkor nem számít az elvhűség.:)"

MA a különadók nagy védelmezője és szószólója Gajdics Ottó nyilatkozott és a tiltakozókhoz állt. Holnap 1 órán át nem lesz adás a Lánchíd rádióban.:)Ha a különadó az ő érdekcsoportjukat érinti, akkor tudják, hogy mi a kötelességük.:) A zsebük mellé állnak:):)

Khal Drogo 2014.06.04. 21:19:28

@tölgyes: Ott volt az a fickó, nem tudom melyik városból. Kiállt hogy irányítottak voltak ott helyben a traffikok leosztásai. Történt valami? Igen, őt kirúgták, eljárást indítottak ellene személyi adatok megsértése miatt és házkutatást tartottak nála. Ezen felül semmi más.
Ezeket a kamikaze akciókat el lehet felejteni.

Ahogy egy dalszöveg is írja - Aki elvágja a torkodat, az lesz a hírekben az áldozat.

tölgyes 2014.06.04. 21:24:00

@6.Lenin: Lézer Janit korábban sem kedvelték. Túlságosan sima nekik és nagyon gömbölyű és ma kétségtelenül a fidesz egyik erős embere... Ha őt sikerülne "kilőni", akkor a fidesz is átélhetné a Simon Gábor élményt. Ez sok erőfeszítést megér... Ráadásul ő áll a médiaadó mögött is.:)..Azt szerintem ők sem hiszik, hogy Orbán KE akar lenni.:).. de ha nincs más erről mégis lehet elmélkedni... meg hátha mégis.

Khal Drogo 2014.06.04. 21:25:43

@tölgyes: Én tisztában vagyok a hatalom és a pénz immorális mivoltával. Sőt, a világon minden menedzser leváltotta volna a főszerkesztőt ha azt érzékeli hogy ez veszélyezteti üzleti érdekeit. Aki erre nem képes, abból sosem lesz menedzser. Oda ilyen mentalitású emberek kellenek, akárcsak a politikába.

tölgyes 2014.06.04. 21:34:07

@Khal Drogo: Félre értés ne essék: én megértem a főszerkesztőt, aki hallgat. De ez A VILÁGBAN ÍGY SZOKÁS. A vezetőkkel ilyen szerződéseket szoktak kötni.

Ami meg a hősiességet illeti és a kiállást:ennek is megvannak a nehézségei és kockázatai. Az USA-ban ennek bemutatására egy egész ipar a filmipar állt rá. Ha nézi ezeket a filmeket, akkor Ön is tudja, hogy így működik a dolog.

Mi van a háttérben??? A demokrácia súlyos soha ki nem nőtt működési zavara.

Lehet-e mégis valamit tenni: úgy nem lehet, ha az érdekelt hallgat. .. vagy nem hallgat, de nem méri fel az erőviszonyokat és nem dolgoz ki megfelelő eljárást az ügy és személye védelmére. Ez épp oly nehéz, mint a hatalom megőrzése.:)

Khal Drogo 2014.06.04. 21:38:10

@tölgyes: Lázárt mindenki utálja ( állítólag ). Ennek ellenére mindig nyer, egyéniből jut be. Kiáll és nyer. Érdekes, hogy miközben állítólag a legutáltabb ember miért tud választást nyerni. Papcsák sem volt népszerű, veszített is. Medgyes sem volt az, ki is kapott akkor amikor mindenki nyert. Szóval biztosan nem csak azért nyert mert Fidesz-logó volt rajta. Akik tényleg népszerűtlenek elbuknak.

inreallife 2014.06.04. 21:48:02

@Khal Drogo: hehe, tini koromban olvastam egy remek könyvet a csák máté korszakról, gondolom vázlatosan, nagy vonalakban azért jól visszaadta az akkori kort. nem volt egyszerű ember, a a kiskirályságán belül rend volt meg minden, azon túl meg kb a tatárjárással megegyező hatása volt a csatározásainak a helyén.

holló csete a besenyő volt a címe...

tölgyes 2014.06.04. 21:51:52

@Khal Drogo:Egyetértő leveleink kerülték egymást.

Egy német példát írok Önnek.

Egy ismerősöm harminc évet húzott le egy ottani közepes cég egyik vezetőjeként és a tulajdonos bizalmasaként. A tulajdonos meghalt. Két fia örökölte a vagyont.

Az egyik fiú ki akarta semmizni a másikat, ráadásul a céget is fel akarta számolni. Az ismerősöm a másik fiú mellé állt, aki a cég továbbműködését akarta. Gazdasági vezetőként az említett tulajdonossal együttműködve meggátolta a cég szétverését.
A tulajdonmegosztás után az ismerősöm által támogatott új tulajdonos hozott néhány rossz döntést, amire a már említett ismerősöm előre figyelmeztette...A harmadik ilyen figyelmeztetés után a tulaj behívta és az alábbi ajánlatot tette neki:
1. Kifizeti öt évi bérét.
2. Kifizeti a nyugdíját a társadalombiztosításnak, amit majd a TB utal neki.
3. Megtarthatja a szolgálati autóját..
4. Természetesen aláírt egy titoktartási nyilatkozatot.

de csomagolja össze a holmiját és holnap már ne jöjjön be. Az ismerősöm belebetegedett ebbe a döntésbe..

Egy hasonló helyzetet itt nálunk a demokrácia lábbaltiprásának minősítenének. (A cég többek között folyóiratokat is kiadott)..Ott még iciri-piciri hír sem volt.

tölgyes 2014.06.04. 21:58:49

@Khal Drogo: Lázár nem Papcsák és nem is Csák Máté. Nagyon tehetségesnek látom. Az a baj vele, hogy a lézerből nem tanult. Nem tud uralkodni önmagán, de a várost jól viszi és a rábízott ügyekben is hatékony.. és még kreatív is.

A szeretet nem feltétele annak, hogy valaki jól csinálja a dolgát.:)

tölgyes 2014.06.04. 22:07:46

@inreallife: Mit gondol Richelieu miért rombolta le várak százait Fr. honban?

inreallife 2014.06.04. 22:09:26

@tölgyes: hát innen nézve nekem úgy tűnik, hogy lop, csal, hazudik és gátlástalan. remek példakép. amit összeharácsolt, azt a fia svájci bankszámlájára tette, legalábbis ezzel hencegett. ő legalább nem az osztrákokhoz vitte a pénzét, így a lebukása még elkerülhető. szerintem bőven eleget élősködött már a népén, kézenfoghatná a cigány fajtárását és mehetnének együtt lefele a dunán...

inreallife 2014.06.04. 22:12:07

@tölgyes: nem is állt kedves ember hírében, tudtommal...

6.Lenin 2014.06.04. 22:14:29

@tölgyes:

Nincs más mondanivalójuk, ha a jobboldalt cseszegetik, talán senki nem figyel arra, mennyit nyúltak le a ballib oldalon.

Ez @nyünyüge,@Khal Drogo,@graycivil kiosztott feladata lehet valószínűleg. már régóta figyelem, általában csak ők kötnek bele még a döglött lóba is. @Hepci néha kontrázik 1et.
Már a soknevű sejk is beleunt, vagy beleőrült teljesen a polgárháborús rémálmaiba.

a politika/hatalom már csak így működik-mindenhol. Szerencsére itt nálunk még nem elterjedt a drónok alkalmazása. Valószínűleg 1ik politikusnak sincs temetkezési vállalkozása. Majd itt is elterjed, ha lesz.

Próbálkoznak, és ez 1 bizonyos szintig dicséretes-legalább lekötik magukat, és nem lövöldöznek iskolákban, áruházakban, vagy mozikban. Bár szerintem ebben is utánozni fogják a művelt nyugatot előbb, vagy utóbb, sajnos.

6.Lenin 2014.06.04. 22:20:20

@inreallife:

Akkor még nem voltál kint, amikor Tony Blair kedves neje pénzért kínált helyeket a férje vacsora asztalánál?

Vagy soroljak még néhány hasonlót a ködös új hazádból?

Balt 2014.06.04. 22:29:12

@Khal Drogo: Ha György Péterre gondolsz, ugyancsak meglep, hogy főszerkesztők jönnek-mennek, ő meg kirobbanthatatlan (lenne, ha maga nem mond le). Piha, "média kézivezérlés"...

Balt 2014.06.04. 22:36:55

@Khal Drogo: Hmm, úgy hírlik ugye, hogy a zindex lapcsalád is fidesz-közeli érdekeltség díványostul, portfolióstul, totalcarostul, blog.hu-stul stb. (Nobilis Kristóf, ugye.) Oszt' mi látszik a kormányszócsőből...?

Balt 2014.06.04. 22:44:15

@6.Lenin: "Már a soknevű sejk is beleunt, vagy beleőrült teljesen a polgárháborús rémálmaiba."

Tényleg megváltozott, már olyan szintű "kommunikációra" képes, mint a vigyorgóban szokás - gondolom. :) Vsz. ez is vmi cihiátriai tünetegyüttes. :)

Khal Drogo 2014.06.04. 22:47:40

@6.Lenin: Én sohasem szavazta a tolvaj MSZP-re és az SZDSZ-re. Se most se korábban. Ez a jövőben is így marad. Nincs értelme az MSZP-t kormányra engedni, mert bizonyítottak 3 cikluson át hogy alkalmatlanok. Csődbe vitték Magyarországot, az országot ahol élek és dolgozok.
De tőlem álmodozhatja az ellenkezőjét is. Ettől még tudok aludni. Szerintem Ön is.

Khal Drogo 2014.06.04. 22:51:11

@Balt: Igen, tudom. Viszont Nobilis úgy néz ki nem hülye. Azt tudja hogy egy MNO szerű oldalt senki sem olvasna el. A magyar kormányközeli jobboldali médiatartalom a lakosság nagy részét nem érdekli. Legalábbis nekem úgy tűnik.

tölgyes 2014.06.05. 00:05:38

@inreallife. A tehetség és a jellem ritkán jár karöltve.:)bár lehet, hogy itt is több a legenda mint a valóság.

Ami R-t illeti, mi őt elsősorban Dumas regényei és a belőlük készült, jobbára a történelemhamisítással felérő filmekből ismerjük. Ha értéknek tartjuk a francia nemzetállam létrejöttét és megmaradását, akkor abban döntő szerepe volt. Ehhez az is kellett, hogy az akkori kor francia Csák Mátéit megfékezze. Mi szegényebbek lettünk néhány tucat gyönyörű műemlékkel, de a francia állam nem esett áldozatul se a spanyol, se az angol se a Habsburg politikai törekvéseknek.

Egyébként mi sem szerettük Károly Róbertet, Olyan hatalomgyakorlást honosított meg nálunk államszervező munkája közben, ami merőben szokatlan volt ezen a tájon. Igazi szicíliai tapasztalatokkal dolgozott.

tölgyes 2014.06.05. 00:08:53

@6.Lenin: A pénzügyi források beszűkülése éppen olyan fájdalmasan érintik őket, mint korábban a J. oldalt.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.05. 00:15:45

@Khal Drogo:
Te Lenin szerint 1 ballib vagy, kiosztott feladattal.
Leninnek vajh mi a feladata?
Kezdetnek tán vehetne 1 tucat metszőollót (szóljon neki valaki, aki kiosztja a feladatát). Mondjuk holnap. Délelőtt ráérek, meg este. A kettő között teniszezem, ha akkor jön, csak felárral veheti át őket a BKV-pályán.

Khal Drogo 2014.06.05. 08:21:57

@Hepci: Lenin blogtárs világában aki nem szavaz a Fideszre, vagy bírál egyes döntéseket, az automatikusan ballib. Azért jó a fekete-fehér világkép mert nem igényel nagy szellemi erőfeszítéseket benne eligazodni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.05. 11:09:29

@Khal Drogo:
Lázár pont az, aminek látszik: egy megtollasodott-kivagyi, jó képességű paraszt.
Ettől még lehet népszerű a városában, sőt, sokan nyilván tartanak is tőle.
Attól tartok, lehet belőle miniszterelnök, attól viszont nem tartok, hogy feltétlenül rosszabb lesz, mint a jelenlegi.
Lázárban van (még?) némi hajlam az önkorrekcióra, míg Orbánban másféle hajlamok vannak.
Lázár pl. valószínűleg nem építene luxus vadaskertet a háza mellé, hanem továbbra is külföldön elégítené ki ilyen irányú vágyait...

László56 2014.06.05. 11:10:25

Európa újra......

Európa ellenzékének két meghatározója van. Kik minden Európai egyesülés ellen szólnak fel és olyanok, kik egy másik Európát akarnak, de az Unión belül. A magyar kormány álláspontját következőképpen lehetne megfogalmazni.

A mai Európa ellen, a jövő Európájáért.

Evvel azonban nem egyedül van a kormányunk, hanem növekvő mértékben talál partnereket ehhez a gondolkodáshoz. De, miért is kell egy más Európa ?

Azért mert a népek Európájához egy más konceptus kell, mint a kormányok Európájához. A magyar kormány és a hasonlóan gondolkodó társai, a maival ellentétben, a népek Európáját szeretnék létrehozni. Ezen van a hangsúly. De, mi is szükséges ahhoz, ami ma még hiányzik Európából ?

A feladat megosztás és elosztás az Unió és tagállamai között. Kinek, mi feladata és miért. Nem nehéz kitalálni hogy az Uniónak csak olyan feladatai lehetnek, amit a tagállamai egyedül, egyenként, a politikai természeténél fogva nem tudnak megoldani.

Példának okáért ilyen az egységes külügyi-, hadügyi-, pénzügyi- kérdések kezelése és egységes normák kidolgozása a politika, társadalom és technika terén. De ide kell sorolni azokat a tagállamokat kordináló politikai egységet is, amely a tagállamok különböző minisztériumait is koordinálja, de nem utasíthatja. Minden mást, a tagállamok feladatai közé kell sorolni.

Amíg ezek a feladatmegosztások nem történnek meg, addig csak az örökös kompotencia veszekedés lesz jellemző Európára. Sokaknak ez is előnyt jelent, hiszen ismert a mondás is, hogy a zavarosban lehet a legjobban halászni. A társadalom romboló kapitál kezelői ki is használák alaposan a politikai kompotencia hiányait és lefizethető politikusokkal a kormányok európáját részesítik előnyben.

Ezt semmi nem mutatja jobban, mint a Bilderberg csoport konferenciái, mely a társadalmi előrehaladást, a nyereség arányával határozza meg. Politikusok, kik ehhez a nevüket adják, általában gyenge karakterű emberek, kik a pézt előnyben részesítik a társadalmi feladatokkal szemben. Hogy ennek milyen következményei vannak, láthatjuk a mai Európai Unión keresztül.

A tagországok társadalmai egyre jobban elfordulnak a mai EU -tól és keresik önmagukba zárkózva a kiutat. Ezt érzékeli már régóta a magyar kormány is, avval a külömbséggel a többitől, hogy társakat keres egy új Európai irányvonalhoz. Ez a politikában legitím, sőt szükséges ténykedés.

A kormányunk ezáltal nem csak minket magyarokat és nemzetünk tagjait védi, hanem az Uurópai népek legitím kívánságát is figyelembe veszi, a népek Európájának megteremtéséért.

Mindezekért nem csak köszönettel tartozunk a kormányunknak, hanem tisztelettel és megbecsüléssel is. A jó isten védje továbbra is nemzetünket és kormányunkat. Megérdemlik, hiszen értünk és az Európai népekért dolgoznak.

Balt 2014.06.05. 13:02:20

Íme, a Szigetvári veszedelem: :) (Egyúttal, mint kiderül: Bajnainak reszeltek.)
index.hu/belfold/2014/06/05/szigetvari

medianaplo.blog.hu/2014/05/27/medianaplo_biztos-e_a_dolog

Kérdezném közbevetőleg: a fikázásról sikerült-e leszokni? :)
index.hu/politika/belfold/2006/valasztas/pturul/0323mucoph

hoplita 2014.06.05. 17:37:26

@László56:
"... Politikusok, kik ehhez a nevüket adják, általában gyenge karakterű emberek, kik a pézt előnyben részesítik a társadalmi feladatokkal szemben..."

Ezt elmondtad martonyinak is, te anyabaszzó köcsög?

tölgyes 2014.06.05. 18:52:09

@hoplita: Már nagyon hiányzott ez a bunkó primitív tahóság. Ha nem jelentkezik, akkor kezdem azt hinni, hogy a Jobbik megtisztult és jó útra tért.:)

nyünyüge 2014.06.05. 19:07:45

Kommentár nélkül:

“Mi, az Origo Hírek rovatának tagjai úgy látjuk, hogy Sáling Gergő főszerkesztő távozása után nem tudjuk folytatni az eddigi munkánkat. Ezért – egyéni megállapodások alapján – elhagyjuk az Origót. Nagyon sajnáljuk, hogy ez a történet így ér véget.” Ezzel búcsúzott az Origo Hírek rovat tagjainak döntő többsége, akik úgy döntöttek, otthagyják a lapot. Ők név szerint: Albert Ákos, Dull Szabolcs, Fabók Bálint, Fábián Tamás, Joó Hajnalka, Rovó Attila, Sarkadi Zsolt, Szabó András, Vorák Anita és Zöldi Blanka.

444.hu/2014/06/05/vege-az-origo-hirek-rovatanak/

6.Lenin 2014.06.05. 19:38:01

@Khal Drogo:

izé...

Itt vmilyen félreértés zajlik...

engem nem érdekel ki,kire szavaz, vagy nem szavaz, ez mindenkinek a magánügye, de...

Én arról írtam, hogy már csak néhányan vagytok itt-kitartóan-, akik szinte minden este belerúgtok a döglött lóba is, ha az fideszes volt.
Mint a soknevű sejk,aki már 5. éve álmodozik valamiféle polgárháborúról, de az istennek se akar neki összejönni (szerencsére).
Nem azt írtam, hogy ma minden tökéletes, de az adott helyzetben ha valaki ennél jobban csinálná, akkor.....

A jelenlegi ellenzék biztosan nem, hiszen ezeknél bénább köcsögök nem hiszem, hogy léteznek még valahol a világon.

Olyanokkal példálódzni naponta, akik eddig mindig buktak, sőt nekik köszönhető ahol tartunk, kicsit mókásnak tűnik nekem.

Más...

Van 1 nagyon jó módszer eltakarítani a Fideszt.
1 demokratikus választáson megbuktatni, aztán bilincsben mindet a Kossuth térre, és nyilvánosan leköpni őket, hogy megnyugodjon a sok háborgó ballib lélek.

Ja, hogy pont ez nem megy a sok zseninek?
akkor +?

Ezt próbáltam érzékeltetni csupán (de ezt már soxor leírtam)

Azért a világosság kedvéért még 1x...

Nálam a ballib 1 mentalitás, és nem politikai hovatartozás.
azokra jellemző, akik mindenkit/mindent kritizálnak, amit nem ők találtak ki/vagy tennének, de a büdös életben még nem bizonyították sehol/soha, hogy bármikor is, bármit jól csináltak volna.
Ugyanis, ha ez nem így lenne, akkor nem buknának/buktak volna meg mindig. Ez ilyen 1xű, feketén, fehéren.
(természetesen a jogos kritikákat nem lehet mellőzni soha, senkivel szemben sem)

Khal Drogo 2014.06.05. 19:42:33

@6.Lenin: Tudomásul vettem a gondolkodásmódját. Nem értek vele egyet, de tudomásul veszem.

6.Lenin 2014.06.05. 20:07:18

@Khal Drogo:

Még tudomásul sem kell venni. Jobban örülnék, ha legalább vki megpróbálná cáfolni.

index.hu/belfold/2014/06/05/szigetvari/

Nos, erről írtam/írok, ez így nem fog menni, és nem is érdemes ezt a vonalat erőltetni.

Az úgy nem fog menni, hogy majd én eldöntöm magamban, miként is gondolkodnak mások.
Meg kell ISMERNI, miként gondolkodnak mások, és meg kell találni rá a helyes, számukra elfogadható választ, akkor talán még sikereim is lehetnék, talán.

(engem nem fontos magázni)

Khal Drogo 2014.06.05. 20:29:28

@6.Lenin: Nem kívánok sem helyi sem más szinten beszállni a magyar politika alakításába. Itt néha leírom a véleményemet, mert itt a többi netes felülethez képest lehet értelmes emberekkel beszélgetni. Ennél többet kár belefantáziálni hogy én miért írok ide kommenteket. Nincs igényem arra hogy a magyar politika alakítója legyek, ha lenne nem ide irogatnék be mert ezt ezek a kommenteket rajtunk kívül pár tucat ember ha olvassa.

A mai ellenzékről pedig elmondtam a véleményemet korábban. Az emberektől látványosan eltávolodott az MSZP és csatlósai, platformjai ( az Együtt és a DK is nekem az MSZP platformja ).
Így hát nem meglepő hogy nem megy a visszaépítkezés.

A másik nagy ellenzéki párt a Jobbik közelebb van az emberekhez, de annyira agresszívak hogy az eltaszítja a választók nagy részét.

Az LMP pedig jól elvegetál a se ez, se az politikájával.

Khal Drogo 2014.06.05. 20:31:53

@6.Lenin: Az életkorod miatt gondoltam a magázódást,sokkal idősebb vagy mint én. De akkor tegezlek a jövőben.

inreallife 2014.06.05. 20:52:26

@6.Lenin: húha, az melyik kategória, a lopás a csalás, vagy a hazugság? vagy ez a köz pénzét hogyan apasztotta?

amúgy remekül tudod súlyozni a dolgokat, amolyan fideszesen, minden bűncselekményt büntessünk halállal? mert kb most azt bizonygatod, hogy ez a véleményes eset, felér egy minősített bankrablással...

hoplita 2014.06.05. 20:55:31

@tölgyes:
Kuss, megbaszom a szádat, köcsög nyuggergeci.
Meg a kurva anyádat....azt még nem döntöttem el mi lesz a sorrend.
De anyádat inkább rád hagyom, nincs gusztusom vén kurvákra.:)

hoplita 2014.06.05. 20:59:50

@Khal Drogo:
Kűdd el a kurvannyába, azt szereti a vén komcsiköcsög.:)

hoplita 2014.06.05. 21:02:06

@inreallife:
Hát....ha a hülyeség bűncselekmény lenne, akkor leningecit simán akasztanák.

6.Lenin 2014.06.05. 21:08:52

@inreallife:

Ott is vannak pénzéhes köcsögök, de a köznépnek van néhány évszázados előnye velük szemben.
Nálunk nincs.
Ott is vannak gazemberek is.

Te írsz mindig úgy, mintha nyugaton csak makulátlan, és csak sikeres emberek élnének. Semmivel sem különbek nálunk, csak néhány helyen nem voltak olyan vezetőik (elit?), mint nálunk.

inreallife 2014.06.05. 21:25:59

@6.Lenin: ó, akkor engem nagyon szerethetsz, mert kifejezetten pártoltam az egykulcsos adót, meg a szavazati jog szűkítését is...

inreallife 2014.06.05. 21:37:24

@6.Lenin: tudod mi a különbség a nyugati politikus, meg a kisstílű lázár között? az, hogy itt angliában, a cikk megjelenése napján lemondana egy képviselő egy laza lézerblokkolós sztori után. nem azért, mert különbnek gondolta magát a többi embernél, hanem azért, mert tényleg úgy is tett, mint aki különb lenne. mint az a másik, aki egy vacsorameghívásnál a felesége kosztümjét is elszámolta. félig védhető is volt az álláspontja, de az emberek tudták, hogy nem a kosztümről szólt a dolog, hanem a lopásról, botrány lett, lemondott.

erre mit tesz a lézerjani, amikor megkapirgálják, hogy hova szórta a közpénzt? tör, zúz kurvaanyázik, kirúgat újságírókat, majd nagy dérrel durral mellényzsebből visszautalja a 2 millát, amit már "elköltött". kéne oda egy nav ellenőrzés, hogy a csávó miből fizetget mellényzsebből...

de itt egyáltalán nem látszik se a megbánás, se a lemondási szándék, pedig a botrányoknak szinte folyamatosan a főszereplője. és nyíltan hangoztatja politikus létére, hogy kedves nép, szarok rátok, különb vagyok mindegyikőtöknél. aki meg nem így gondolja, az megjárja...

épp akartam írni, hogy tényleg egy napon lehet emlegetni a kettőt. ha fideszes lennék én is látnám az egyenlőségjelet, de így be kell érnem a kacsacsőrrel, amit gondolom el bírsz képzelni, hogy merre mutat. bezzeg a szorzószámról fogalmad sincs...

inreallife 2014.06.05. 21:40:26

@hoplita: populista, mint a főnöke. nagyítgat, amit nagyítani akar, kisebbít, amit kisebbíteni akar, hogy a látszat meglegyen... amolyan igazi fingreszelő tevékenységet tölt be a blogon...

6.Lenin 2014.06.05. 21:52:07

@inreallife:

Szerinted én védtem valahol Lázárt?

Téged elvakít valamilyen elfojtott düh. gondolom az elcseszett életedért.
az + ki a toszt érdekel?

Most tulajdonképpen örülnöd kéne, hogy végre jó helyen vagy, de valami nem stimmelhet ezzel?

Nyugodtan mond el mi bánt. Tudok kurva megértően hallgatni minden marhaságot, téged is meghallgatlak, most úgy is elég tré itt a hangulat.

Nos (tök mindegy hol kezded) 1x csak................................
................................., aztán most ez a helyzet.
(a pontozott részre írj amit akarsz)

közben ez megy a háttérben (1 másik ablakban), ilyenkor bármit megértek

www.youtube.com/watch?v=nDXkd2NyCCE

hoplita 2014.06.05. 22:00:43

@inreallife:
Populista lenne, ha tudná mi az.
De nem tudja azt sem, így csak egy faszfej, egy ráérő haszontalan nyuggergeci.

6.Lenin 2014.06.05. 22:15:07

@inreallife:

Az első hülyeséget mindig ott követed el, amikor összehasonlítani próbálsz olyasmit, amit nem lehet (lehet, de nem érdemes).

Mo-ot 1 volt nagyhatalommal (kirabolták a fél világot), most meg még mindig abban a szerepkörben szeretnének tetszelegni.

Amikor ők raboltak, minket + pont kiraboltak.
Szóval......ott is sötét van ilyenkor a réten?
Vacsora megvolt?

www.youtube.com/watch?v=4Ny5ajCn0xw

6.Lenin 2014.06.05. 22:29:17

"jó lapos itt a hangulat......"

www.youtube.com/watch?v=rlH7KCtzlfA

Jó éjt!
Mindenkinek.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.05. 23:39:07

@nyünyüge:
Fabókot ismerem, jó és korrekt újságíró.

szoja122 2014.06.06. 03:23:25

@Khal Drogo: Régebben többször írtad, hogy azért erős túlzás, hogy Magyarországon diktatúra van, hisz vannak szabad választások és sajtószabadság is van. Ez részben igaz volt. Azonban az elejétől fogva egyértelműen látszott az irány: a demokrácia módszeres leépítése.

1. Szabad választások, ma már láthatók nincsenek. Milyen szabad választás az, ha a választás előtt a saját érdekemben alapjaiban változtatom meg a rendszert? Így csak forradalommal lehet megdönteni azt.

3. Sajtószabadság? Lásd a blogok lehetetlenné tételét és a média adót.

Egyenes út a putyini rendszer felé, ha tetszik a fél diktatórikus rendszerek felé.

Még csak annyi látszik, hogy folytatják.

Meddig, azt még nem lehet megjósolni, de az biztos a addig amíg belső, vagy külső erők, vagy együttesen meg nem akadályozzák.

Csak attól félek, hogy ez már nem lesz békés, ha csak tőlük függne az látható, akkor akár teljes diktatúrát is bevezetnének.

szoja122 2014.06.06. 03:28:26

@szoja122: Sajtószabadságnál kihagytam az origót, pedig fontos.

szoja122 2014.06.06. 03:31:16

@szoja122: Civil szervezetek lehetetlenné tétele. (Még korán van.)

Lehetne még sorolni az újabb tényeket, amely nyílegyenes utat mutat egy irányba.

szoja122 2014.06.06. 03:34:47

"142 napja nem tudjuk, hogy megéri-e a paksi bővítés Magyarországnak"

"Sok víz lefolyt Paksnál a Dunán az orosz-magyar atomerőmű-bővítési megállapodás január 14-i aláírása óta. Azóta az orosz partner túl van egy téli olimpián és egy kisebb országnyi terület annektálásán, nálunk meg a Fidesz nyert két választást és kirúgta a Pakssal szemben ellenvéleményt megfogalmazó Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkárt. Csak egy dolog van, ami változatlan: a nyilvánosság nem ismerheti meg azokat az adatokat, amelyek alapján megállapítható lenne, megéri-e majd az országnak az évszázad beruházása és vele az évszázad hitelfelvétele."

Véleményem szerint nem, mert akkor miért titkolnák ennyire? Büszkén harsognák a számokat, hogy milyen jót tettek az országnak. De nem teszik.

atlatszo.hu/2014/06/05/142-napja-nem-tudjuk-hogy-megeri-e-a-paksi-bovites-magyarorszagnak/

Khal Drogo 2014.06.06. 08:30:54

@szoja122: Amíg nyilvánosságra kerülnek olyan ügyek mint az origo főszerkesztő leváltása, amíg lehet ez ellen tüntetni, addig nincs diktatúra. Az más kérdés, hogy a hatalom egyre inkább terjeszkedik és próbál mindenkit akit csak lehet öncenzúrára rávenni.

Sokkal izgalmasabb a kérdés, hogy ez a szemünk láttára folyik és mégis a Fidesz továbbra is a legnépszerűbb párt. Úgy látom ez a magyar lakosság ma nem tartja perdöntő kérdésnek. Kérdés, hogy miért nem fontos a magyar lakosságnak ez és más szimbolikus ügyek. Mert hogy nem fontosak neki, az teljesen egyértelmű.

nyünyüge 2014.06.06. 09:39:31

@Khal Drogo:
Már az sem meglepő, hogy arra is van közpénz, hogy 160 oldalas tanulmány készüljön az origo elfogultságát bizonyítandó.
Nyilván közérdek, hogy a Századvég vagy valamelyik médiakutatónak ezzel foglalkozzon, muníciót adva a miniszterelnök helyettesnek a multik ellen fennhangon szabadságharcot folytató kormány alkudozásaihoz.
Hát gratulálok.
A Telekomnak is természetesen - de hát róla ugye tudtuk, hogy egy randa multi, pénzszivattyú, .....

szoja122 2014.06.06. 09:42:23

@Khal Drogo: "Amíg nyilvánosságra kerülnek olyan ügyek mint az origo főszerkesztő leváltása, amíg lehet ez ellen tüntetni, addig nincs diktatúra"

Eddig csak a sajtószabadságot és a szabad választást hangsúlyoztad. Ezekben már komoly problémák jelentek meg. Nincsenek fékek és ellensúlyok sem, ha nem a Fideszen belül, mint anno a pártállam idejében. Ezek nélkül NINCS normális demokrácia.

A demokrácia fogalmának a tüntetések szabadságára való kihegyezése túlságosan leegyszerűsítése a lényegnek. A demokrácia és a diktatúra között nem csak a tüntetés szabadsága a különbség.

Amúgy tüntetni sem mindenki mer, mert félti a munkahelyét.

Másrészt sokszor írtam, hogy nem létezik sem teljes diktatúra, sem teljes demokrácia sem. Fokozatok vannak és abban egyre lejjebb csúszunk a diktatúra felé.

Khal Drogo 2014.06.06. 09:57:35

@szoja122: A pártok is működnek, a nyilvánosságban megjelenek a kritikák. Egyelőre az origo sem váltott markánsan hangnemet. A kormányzat láthatóan törekedik a nyilvánosság lehető legnagyobb kontrollálja de ezt nem olyan egyszerű meglépni.

Én továbbra is azt látom hogy van egy arctalan ellenérzés a hatalommal szemben miközben a Fidesz a világ bármelyik választási rendszerében megnyerné a választást.

Ha ez az arctalan ellenszenv egyszer valamikor a kormány ellen összerendeződne, a Fidesz leváltható lenne. Az is látszik hogy a kormány ellenzéke mögé nem csoportosul akkor erő ami ezt el tudja érni.

De 4 év hosszú idő. Bármi lehet. Főleg a Fidesz részéről. Ha belefolyik a választók életébe még jobban az állampárt, akkor nem sok köszönet lesz benne.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.06. 10:07:38

@Khal Drogo:
Feltehetőleg a lakosságnak csak akkor lesz problémája a pszeudo-önkényuralmi rendszer lassú kiépülése, ha a zsebén is érzi annak működésképtelenségét.
Jelenleg nem érzi, a gazdaság - a folytatódó, de a korábbinál lassabb eladósodási folyamat ellenére/mellett - nem teljesít katasztrofálisan, és a kormányzó párt szellemi (muhaha) irányítói jó érzékkel találnak újabb csoportokat (bankok/kilincsorrúak/multik, hazánkat szipolyozó közszolgáltatók, biztosítók, stb.) , amiket meg lehet sarcolni a zemberek többségének csendes egyetértésével vagy csendes egyet nem értésével. A körülmények annyiban kedveznek nekik, hogy a felsoroltak többsége valóban szipolyozta szegény magyar zembereket/hazaffyjakat, a ballibsibibsibolsi kormányok aktív/passzív közreműködésével.
Mondjk ahhoz már egészen speciális lelkület és Orbán iránti révült lelkesedés kell, hogy valakinek ne szúrja a szemét a felcsúti kert végében épített (és egyéb) stadion vagy éppen az Origo politikai elfogultságát elemző (muhaha) fidesznyik szellemi éhenkórászoknak juttatott közpénz, de a Békemenet nagy, erős, s lassan fogy el. Mondhatjuk azt is, hogy 6. Lenin és társai sokan vannak, és sokáig tart, amíg minden lenin mellől lelép 1 kevésbé 1/2eszű.
Remélhetőleg az Országos Horgász Szövetség is hamarosan felkerül az ellenségek listájára, 1részt sokan vannak, másrészt a beszedett töméntelen tagdíj ellenére a vizek haltartalma (%) 1re csak csökken. :)

nyünyüge 2014.06.06. 10:17:49

@Hepci:
micsoda lazaság, hogy még nem alakult meg a Nemzeti Horgászszövetség (az országos szövetség helyébe lépve, természetesen:).

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.06. 10:42:04

@nyünyüge:
A mostanit úgy hívják, hogy Magyar Országos Horgász Szövetség.
Bár többnyire bolsik vezették a múltban, de akkor több volt a hal, a jelen arculat meg csak neccesen nevezhető hazafiatlannak:

mohosz.hu/

nyünyüge 2014.06.06. 10:47:38

@Hepci:
hát pedig volna még ezen mit javítani- például egyáltalán nem látom a határon túli magyar horgász szövetségekkel való eleven kapcsolatokat - a térkép még csak nem is sejteti az egész Kárpát medencében való jelenlétet :).

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.06. 10:53:13

@nyünyüge:
Gondolod, ha fel tudnának mutatni Erdélyben 1 horgász szászjenőt, kóserebb lenne a szövetség, így meg teljes vagyonelkobzás vár rájuk és a Századvég tanácsára állítják össze az új szövetség elnökségét?
Minden megtörténhet, a székházuk szép, itt van a szomszédban (Korompai utca), a halak meg egyre csak fogyatkoznak, ez nyilván semmilyen horgász szövetséget nem érdekel.

6.Lenin 2014.06.06. 13:02:27

@Hepci:

"Mondhatjuk azt is, hogy 6. Lenin és társai sokan vannak, és sokáig tart, amíg minden lenin mellől lelép 1 kevésbé 1/2eszű."

Hmm!

azért vmit nagyon benézel/benéztek szerintem.
Nézzük + az utóbbi 2 választás eredményét.

Valóban növekedett azok tábora, akik jelenleg várakozó állásponton vannak. Talán nem 1értelműen utasítják el a Fideszt, de a mai ellenzéket már nagyobb mértékben tartják alkalmatlannak az ország irányítására.

Szerintem az a szöveg, amit itt esténként nyomtok, nem vonzó sokak számára. Az eredmény nélküli önteltségre nincs akkora vevőkör, mint szeretnétek.
Ki kellene már találni vmi eladhatóbbat, de ez a ti dolgotok.
(csak nem észrevenni az eredménytelenségét már bizonyos tehetséget is jelenthet-negatív irányban-gondolom én, és a gyakorlat)

Ezt még 1/2ésszel is elég könnyű észrevenni, szerintem.

szerintem akkor lenne igazán nagy baj, ha a Nyugat ezt a kormányt is olyan vehemensen támogatná, mint az előzőt.

Ismét lehetnének kordonok, és tömegbe lövetések, stb...,de akkor ezek nem sok gondot jelentettek a kormányt kiszolgáló szellemi éhenkórászoknak (akkor tele volt a pocakjuk?)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.06. 14:17:59

@6.Lenin:
Leninem, tévúton jársz, meg persze szellemekkel harcolsz.
Többesszámban is írhatom, ha annyira buta vagy, hogy nem fedezed fel, én 1 db pacák vagyok, akinek semmi köze az előző kormányokhoz és rajongóikhoz, na meg az őket kiszolgáló szellemi éhenkórászokhoz.
De ennyire eddig nem gondoltalak butának.

Most megfontolom... nagy rá az esély, hogy szimplán 1 buta seggfej vagy.

6.Lenin 2014.06.06. 15:59:37

@Hepci:

Engem nem érdekel,hogy élősúlyban ki vagy.
Csak azután tudlak megítélni, amit itt művelsz, és itt nem egyedű l bolyongsz, panellel,nyünyügével, hoplitával stb váltott véleménycseréd az alapja a véleményemnek.

Nyugodtan seggfejezz, nem lesznek tőle biológiai zavaraim, viszont az én véleményemet igazolja.
tévedhetek,ez elismerem, ha valaki alá is támasztja.

Azt el tudom fogadni, hogy neked mások az éhenkórászok, de semmi nem támasztja alá, hogy a kedvenceid az egyedüli megváltói a bunkó emberiségnek.
Most más éhenkórászok vannak hatalmon,és ők sem A megváltók.

Én szeretek az unokáimmal játszani, mások közben egymás fenekében turkálnak.
kinek van igaza?

Én nem tudom megítélni, de 1et tudok, hogy nekem mi a jó, a többi nem érdekes számomra.

A civil életed + nem érdekel,de azt sem zárom ki,hogy 1x ,talán esetleg.

szoja122 2014.06.06. 18:32:36

@Khal Drogo: Így van, még nincs igazi diktatúra, sőt fél diktatúra sincs (mint pl. Oroszországban).

Viszont az út egyenesnek látszik, látjuk hogy merre haladunk és szerencsénk hogy nem csak a Fideszen múlnak a dolgok. Magyarország az Unióba tartozik és amíg nem lépünk ki, addig nem is lesz.

Remélem...

Addig...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.06. 20:45:02

@6.Lenin:
Hoplitának igaza lehet veled kapcsolatban: kb. akkora okosságokat (rejtelmeskedés & blues) írsz itt, mint 1 beszélő ágytál.

tölgyes 2014.06.06. 21:21:35

@hoplita: Hogy JOBBIKOPS SORSOTOK ELŐRE NÉZZÉTEK, vessetek egy pillantást holitára:( Gusztustalan egy féreg.
süti beállítások módosítása