Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
18:48

A 2006-os választások előtt a Gyurcsány-kormány csökkentette az áfát. A győztes voksolás után nem sokkal visszaemelte a korábbi szintre. A 2010-es választások előtt a Fidesz számtalan alkalommal (példák itt és itt) deklarálta: nincs szükség adóemelésekre és megszorításokra, ez a politika nem vezet sehová. Matolcsy György ma bejelentette: jövőre áfaemelésre kerül sor.

A héten egy konferencián – az itt már leírtakat nagyjából megismételve – azt feltételeztem, hogy idén ősszel új szakasz kezdődik a magyar politikában. Beszélgetőtársam kételkedett ebben, szerinte ilyen éles határok nem húzhatók, ráadásul a Fidesz mindent meg is fog tenni annak érdekében, hogy az emberek ne érzékeljék ezt a fordulatot.

De vajon egy ponton túl van-e értelme eltagadni a tényeket? Matolcsy György – tartva magát a kormányzati kommunikációhoz - egy kérdésre válaszolva ma is elutasította, hogy megszorítana a kormány. Van ennek jelentősége? Érdekel ez még valakit? Akad olyan választó, aki egy világosan azonosítható és közvetlenül érzékelhető adóemelés után a miniszter definíciójából indul ki? Szerintem ennek már semmi értelme, s legfeljebb arra alkalmas, hogy a nyilvánvaló mellébeszéléssel csak még jobban feldühítsék az embereket. A kérdés ugyanis ma már nem az, hogy megszorít-e a kormány, hanem az, hogy miért kényszerül erre és mit remél tőle. A megszorítás-vita már nem nyerhető meg, a magyarázat-versenyben még vannak esélyei a kormánynak.

Nem előzmények nélkül, de körülbelül mostanra jutott el oda a kabinet, ahová egy idő után a korábbiak is rendre megérkeztek: a kellemetlen és küzdelmes politikai bozótosba. Politikai tőkéjének, hitelének jelentős részét felélte, korábbi választói közül számosan csalódtak, elfordultak. A Fidesz még nem vesztette el a következő választásokat, de eljutott arra a pontra, ahol már nem számít a tavaly még mindent meghatározó versenyelőnye. Ha ragaszkodik a valóság által sokszor megcáfolt ígéreteihez, hangzatos kijelentéseihez, ha nem képes a korrekcióra, sorsa nagy valószínűséggel ugyanaz lesz, mint 2006 után a szocialistáké volt.

Gyurcsány Ferencnek 2007 közepén még közel három éve volt arra, hogy változtasson, hogy olyan kormányzati teljesítménnyel rukkoljon elő, ami 2010-re esélyt ad a folytatásra. Bár ezt hajlamosak vagyunk elfeledni, de ekkor – Őszödön és az első megszorításokon túl! - a választók 25 százaléka a Medián felmérése szerint még a kormánypárt mellett állt. Ma nagyjából 30 százaléknyian mondják ugyanezt a Fidesz kapcsán.

Az akkori koalíció azonban képtelen volt a váltásra, kapkodás, ötletelés, előkészítetlenség jellemezte működését, mintha folyamatosan menekült volna a problémák elől – a választók 2010-ben elsősorban ezt büntették meg. Ebből a szempontból ma sem az az igazán fontos, hogy hol tart az ellenzék (amúgy persze ez lényeges, hiszen nagyon máshol, mint a korábbiak), hanem az, hogy a Fidesz képes lesz-e a túlélésre a bozótosban, ott, ahol a szabályok nagyon mások, mint a politikai mézeshetek idején. Ehhez azonban először észre kellene vennie - és ennek megfelelően kellene viselkednie -, hogy már ott van.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr83232409

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hazugságország: mix 2011.09.18. 11:43:40

2010: Orbán Viktor szerint jelentős adócsökkentésre van szükség. A gazdaságot pénzhez kell juttatni, hogy a pénzügyi válság ne csapjon át reálgazdasági válságba, ne szűnjenek meg a munkahelyek. Magyarország adócsökkentés nélkül nem tud elindulni a növe...

Trackback: Hazugságország: mix 2011.09.18. 11:43:40

2010: Orbán Viktor szerint jelentős adócsökkentésre van szükség. A gazdaságot pénzhez kell juttatni, hogy a pénzügyi válság ne csapjon át reálgazdasági válságba, ne szűnjenek meg a munkahelyek. Magyarország adócsökkentés nélkül nem tud elindulni a növe...

Trackback: A bozótosban, avagy lesz ez még így se 2011.09.17. 11:57:08

Török Gábor is, Miscellaneous is azon "csodálkozik", hgy jutottunk el idáig. Nagy valószínűséggel, ha valaki Orbán Viktort megkérdezné, azt a választ kapná, hogy erre számítani lehetett. Hiszen a Fidesz úgy döntött, hogy ráncbaszedi az orszá...

Trackback: Brutális “nem megszorítás” 2011.09.16. 22:24:41

A Kedves Vezető és balfék Jobb keze most aztán jól megvédi az országot az országvédelminek nevezett költségvetéssel. Matolcsy György szerint ez persze nem megszorítás, mi azonban azokkal értünk egyet, aki inkább a számoknak hisznek. Ez a rendszerváltás...

Trackback: Brutális “nem megszorítás” 2011.09.16. 22:24:40

A Kedves Vezető és balfék Jobb keze most aztán jól megvédi az országot az országvédelminek nevezett költségvetéssel. Matolcsy György szerint ez persze nem megszorítás, mi azonban azokkal értünk egyet, aki inkább a számoknak hisznek. Ez a rendszerváltás...

Trackback: Brutális “nem megszorítás” 2011.09.16. 22:24:40

A Kedves Vezető és balfék Jobb keze most aztán jól megvédi az országot az országvédelminek nevezett költségvetéssel. Matolcsy György szerint ez persze nem megszorítás, mi azonban azokkal értünk egyet, aki inkább a számoknak hisznek. Ez a rendszerváltás...

Trackback: Szükségszerű Illúziók 2011.09.16. 21:14:44

Egyesek még mindig képtelenek felfogni, hogy itt szó sincs semmiféle megszorításokról, és különben is, jobban élünk mint valaha.Ha nem sikerül a szarból várat építeni, akkor majd úgy csinálnak mintha. Úgy látszik egyre keserűbb pirulák vannak kilátásba...

Trackback: Ha ketten csinálják ugyanazt 2011.09.16. 20:46:25

A 2006-os választások előtt a Gyurcsány-kormány csökkentette az áfát. A győztes voksolás után nem sokkal visszaemelte a korábbi szintre. A 2010-es választások előtt a Fidesz számtalan alkalommal deklarálta: nincs szükség adóemelésekre és megszorításokra,

Trackback: Csúcsformában: egy hét, két csomag 2011.09.16. 20:22:23

Na, 15 hónap alatt hamar kihozták döntetlenre: Nem volt elég ezen a héten az Országvédelmi terv, most pénteken megkaptuk az újabb csomagot (Országvédelmi Költségvetés néven fut) Matolcsytól, aki mesélt a 2012-es költségvetésről végre számokkal, ami ...

Trackback: Világbajnok ÁFA-kulcs 2011.09.16. 20:22:05

Hazánk világrekordot állít be januártól! Eddig holtversenyben másodikok vagyunk Dániával és Svédországgal Izland mögött, de jövőre az összes skandinávot magunk mögé utasítva átvesszük a vezetést - Magyarországon lesz a világon legmagasabb az ÁFA-kulcs:...

Trackback: Cincinnatusok helyett Incinatusok 2011.09.16. 19:50:10

p { margin-bottom: 0.21cm; }Betiltották.   Alapjogot korlátoz a hatalom. Legutóbb ilyen feltűnően 1988-ban tette. (Meg 2006-ban is, ezt kár volna tagadni, de akkor nem előre tiltottak, hanem utólag vertek.) Az óvatos belügyér akkoriban is inkább a...

Trackback: 92520 Ft 2011.09.16. 19:03:42

Hogy mi a fenti összeg? 2012-ben legalább ekkora minimálbérre lesz szükség, hogy ne csökkenjen a nettó kereset. De ha hozzá vesszük az idei és a tervezett inflációt is, már rögtön 100.000 felett vagyunk, hogy ne legyen reálbércsökkenés.Mit is szoktak e...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.09.18. 20:33:43

@tölgyes: nem akarok frivol lenni,miért a szűz jutott az eszmbe, de knausznkának a férjei eddig szüzek voltak!:D Szűz nem csak a napjegye lehet..hanem izé, lehet a Vénusza az..:D:D:D:D

Na, ne már, én aztán csak tudom, hogy ezek semmit se jelentenek úgy nagy átlagban. Hogy egyébként, az meg nem az én mesterségem.

tölgyes 2011.09.18. 20:35:13

@knausz: Ennyi eszem magamtól is van. Én egy problémára utaltam... Azok az "egyformák".. értsd szűzeakik e két dátum között születtek:).. de aki néhány nappal később az már nem..:( hasonlít hozzájuk:)

xsasha 2011.09.18. 20:36:28

@ciceró:
Nyilván nem egy kormányablaknál nézelődtünk. Menj el a hétkerbe és fosd össze magad.

Te beszélsz tökfilkóról, vazze?
"Úgy fogalmazott, hogy a korábban a szakállamtitkárok által képviselt politikai vezetői szint megszűnik és a helyettes államtitkárok lépnek a szakállamtitkárok helyére. "
Ha nem vagy képben, legalább ne legyen nagy az arcod.

A színvonalad azért látszik... a pártfinanszírozást hiányolod. Nyilván ez a legsúlyosabb probléma az országban. Megjegyzem, nagy hülyeségnek tartanám, ha a ballib hatalom leváltása előtt ilyesmivel foglalkoznának. Bőven ráér 5-6 év múlva, ha kikecmeregtünk a válságból, és az MSZP megszűnt létezni.

2011.09.18. 20:36:42

@knausz: ugye mondtam Neked, hogy foooooooooogalma sincs róla!:D

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.18. 20:36:55

@nyünyüge: Orbán kommunikációs képességei miatt akkora a kormány támogatás még amekkora. Mert eredmények azok nincsenek. Sőt. Inkább számosak a kudarcok.
De ez nem lesz fenntartható már sokáig. Bármilyen jó szónoklat is hangozzák el, a csökkenő jövedelemek okozta életszínvonal csökkenést nem tudja felülírni.

megszűnt 2011.09.18. 20:39:20

@Letícia:

Mondtad. Kezdek gyanakodni, hogy @tölgyes: úr Szűz szeretne lenni.:)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.18. 20:39:49

@Justice for 96:

"Én csak azt nem értem,"
"Te miről beszélsz?"

Szóval te amolyan nehéz felfogású vagy?
Jó, akkor nem fárasztom magam.

tölgyes 2011.09.18. 20:40:36

@Letícia: No de ez ugye csak azt jelenti, hogy az illető személynek a Napja a Szűzben van. Még azt sem mutatja, hogy hányadik házban van a Nap. Az ascendens kiszámításához ponotsabb születési idő és hely kell..Azt pedig végképp nem lehet tudni, hogy ez a Nap harmónikus, vagy diszharmonikus viszonyban van-e atöbbi bolygóval és milyen szöget zár be az asc-hez képest:).. No de ettől a sok hókusz-pókusztól ez még mindig csak egy vicces játék és semmit sem mond arról, hogy a másik jó-e nakünk vagy nem:).. Már csak azért sem.. mert a fogantatás pillanatába nagyjából kész a genetikai állomány:).. annak pedig nem sok köze van a születés pontos időpontjához:)

xsasha 2011.09.18. 20:40:38

@Letícia:
A karrierista vidéki gyerekek nem viszik sokra. Baromi sok vidéki karrierista gyerek van, de nem lesznek belőlük Orbán Viktorok.
Ami a vicces, hogy éppen Napoleonhoz hasonlít Orbán, de ezt nem szeretem emlegetni, mert az emberek semmit nem tudnak Napoleonról, és általában azokat a baromságokat szokták szajkózni róla, amit mostanában Orbánról is.

Kérdés: karrieristák mióta vállalnak 5 gyereket?

megszűnt 2011.09.18. 20:42:19

@tölgyes:

"értsd szűzeakik e két dátum között születtek:).. de aki néhány nappal később az már nem..:( hasonlít hozzájuk:) "

A lányom augusztus 22- én született, de előbb 3 héttel, mint ki voltunk írva és Szűz lett volna. Az Oroszlán és Szűz keveréke.:) Precíz és tökéletességre törekvő + egy hét neki 12 db zokni..

xsasha 2011.09.18. 20:44:38

@nyünyüge:
Ez alapesetben egy valódi probléma, csakhogy Orbán egy hatalmas gépezetet üzemeltet szinte óramű pontossággal - a személyi kiválasztását kritizálni elég anakronisztikus.

Nem fura egy kicsit, hogy Matolcsynak sosem a gazdaságpolitikáját kritizálják, hanem mindig pénzügyi kérdéseket vesznek elő? Vajon miért?
Tényleg ennyire zavaró, ha valaki nem pillanatnyi eredményért alakítja a gazdaság működését, hanem hosszútávú struktúra kialakítását tűzi ki célul?

2011.09.18. 20:44:56

@tölgyes: aha. Érdekes, de ahogy már mondtam, nagyon okos emberre bíztam magam ebben az ügyben, nem tudok ehhez hozzászólni!:) Csak azt, biztos igaza van!:)

:D

@xsasha: mert ezzel is demonstrál, azért. Orbán csak szeretne Napóleon lenni...először is, oroszlán jegyben kellett volna születnie és az anyját Laetitiának hívni!:) Eleve rosszul indított!:D:D

xsasha 2011.09.18. 20:45:19

@ciceró:
Ha nem tudod, akkor mivel vitatkozol?

megszűnt 2011.09.18. 20:45:35

@tölgyes:

"Az én koromban??:::)) "

A Szűz férfiak rendkívül igényesek. Nem nősülős típus. Egyetlen nőt leszámítva - engem, ha meglátnak, a kedvük 100%-os lesz. Még külföldre is hatok.:)

Legyen inkább valamilyen más jegy! Válasszon a felsoroltak közül.:)

2011.09.18. 20:47:03

@nyünyüge: tökéletesen egyetértek. Szegény OVnak a külvilággal - mint a viktároroknak általában - nincs köze.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.18. 20:47:28

@xsasha: A Bajnai kormányban volt : 15 miniszter + 20 államtitkár + 51 szakállamtitkár. Ez 86 felsővezető.
Az Orbán kormány induló létszáma: 9 miniszter + 34 államtitkár + 54 helyettes államtitkár. Ez 97 felsővezető.
Sajnálom hogy nincs igazad. Sőt azóta több új helyettes államtitkár is került kinevezésre, ezzel a százat már átlépte a szám.

2011.09.18. 20:48:26

@knausz: ejha, Te kis szerény!:) Valamit akkor nagyon tudsz!:) Nyiss egy Akadémiát és taníts!:D

xsasha 2011.09.18. 20:50:48

@Letícia:
:-DDD Így már értem. :-))

tölgyes 2011.09.18. 20:51:56

@knausz: No nem bánom.. látom itt már letisztult álláspontok vannak:).. Én most átadom magamat a testi élvezeteknek:)

jjulie 2011.09.18. 20:52:04

@xsasha:

melyik orbán nevűről firkálsz? mert biztos nem arról amelyik miniszterelnök most

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.18. 20:53:17

@xsasha: Meg tudod különböztetni az okmányirodát a kormányablakotól? Vagy a kormányhivatal szakigazgatási szervének ügyfélszolgálatát a kormányablaktól ?
Egyátalán tudod mi az a kormányablak?

megszűnt 2011.09.18. 20:55:52

@tölgyes:

"Én most átadom magamat a testi élvezeteknek:) "

Ebből még kijöhet egy Bika, ha nagyon forszírozzuk.:)

xsasha 2011.09.18. 20:58:00

@ciceró:
Miben nincs igazam?
Te ezt írtad: " Kétszer annyi helyettes államtitkár van mint az eddig rekorder Gyurcsány alatt."
Én erre reagáltam.
Aztán meg jössz Bajnai kormányának számaival. Mi van?

Az eredeti téma pedig az volt, hogy a kormány az állami vállalatok vezetőségi posztjait, az önkormányzatok és a parlament képviselőinek a számát megfelezte. Miről szeretnél vitázni?

nyünyüge 2011.09.18. 20:58:24

@xsasha:
"a karrieristák mióta vállalnak 5 gyereket? "

Ne legyél már ennyire kétbites! Az ember ennél bonyolultabb lény, az emberi életnek, az önmegvalósításnak, a sikernek, a személyiségnek több, egymásnak akár ellentmondó rétege, irányultsága van.

nyünyüge 2011.09.18. 21:00:54

@nyünyüge:
hülyeség a kétbites - egybitest, két lehetséges értékkel rendelkezőt akartam írni :(

xsasha 2011.09.18. 21:03:59

@ciceró:
Igazad van, nyóckert akartam írni.
Mi köze az okmányirodának a kormányablakhoz?

megszűnt 2011.09.18. 21:05:28

@tölgyes:

"Ennyi eszem magamtól is van."

:) itt nagyon aranyos, szerethető volt. Csak jelzem, hogy a kedd, amikor a többiek a Blogtalálkozón lesznek, részemről rendben van.:)

Terniak 2011.09.18. 21:07:38

@xsasha: @ciceró: nem tudom, hogy a jelenlegi közigazgatásról beszéltek-e, de "óramű pontosságú" üzemeltetésnek nevezni a mai közigazgatást vagy tájékozatlanságra vagy eufémizmusra utal :-).

Én Orbán egyik legnagyobb "tragédiájának" látom, hogy szinte egyedül van, abban az értelemben, hogy valójában a stratégiáját nincs aki végrehajtsa. Nagyon sok jó szakember elment most önszántából 2010-ben, vannak olyan főosztálvezetői és osztályvezetői helyek, ahová vagy nem is neveztek ki új embert, vagy "lejárt szavatoságú" emberek kerültek.

Csak végig kell nézni, hogy mennyi tökölődés van, határidőket szinte nem tudnak tartani. Csak nézzétek meg a mostani Áht. módosítást, hogy az eddig kőbevésett 45 napos szabályt ki kell venni - alkotmányellenesen - a jogrendszerből, mert nem tudják tartani.

A közigazgatási államtitkári értekezlet fost ér, a KIM nem tölti be a szervező-irányító funkciót.

A kormányablak pedig most még tényleg szart sem ér, a nyilvántartások összekötésével lehetne igazán nagyot előrelépni.

xsasha 2011.09.18. 21:08:59

@nyünyüge:
Most nem a skizofrénekről beszélgetünk.
A karrierista egy személyiség. Két gyereket nem vállal, nem hogy ötöt. Éppen ez a lényeg, hogy a karrierista mindent alárendel a karrierjének: családot, társasági életet, hobbit. Egy karrierista nem fog fociedzésekre járni egy sokadosztályú fociklubban.

Terniak 2011.09.18. 21:13:40

@ciceró: szinte mindegy mit gondolunk ezekről a számokról.

A közigazgatási egyeztetés a kis pitiáner miniszteri és kormányrendeleteknek maradt, a nagy jogszabályok pedig valahol ügyvédi irodák mélyén készülnek.

Ez egyébként azon kívül, hogy közbeszerzés nélkül kötnek velük szerződést (FIDESZ-módosítás, de sajnos korábban lényegében hasonló volt a helyzet), azért is gáz, mert közhatalmi döntés-előkészítést szerveznek ki - ami meg a FIDESZ programjával mutat némi disszonanciát...

xsasha 2011.09.18. 21:16:39

@Teremszolga:
Az óramű pontosságú üzemeltetés a Fideszre vonatkozott. Az állami szervek esetében nincs annyira szabadkeze Orbánnak.

Sok helyen a szakember gárda valóban hígult. Ilyen szempontból nem volt szerencsés, hogy a Fidesz túlnyerte magát a 2/3-al.

A tökölődés legfontosabb oka, hogy nem lehet csak 5%-al errébb vagy arrébb tolni a számokat, mert a kormány újradizájnolta az egész rendszert. Épp ez volt az egyik legnagyobb probléma, hogy senki nem mert valós reformokba fogni, mert a "szakértők" csak a jelenlegi rendszert tudták kezelni, és féltek az összeomlástól.

A nyilvántartások összekötésére a hálózati gerinc készen áll, az egységes adatbázis rendszeren is dolgoznak, de hogy mikor lesz ebből működő valami, a fene se tudja. Baromi nagy mennyiségű adatot kell feldolgozni ennek kapcsán.

Terniak 2011.09.18. 21:17:52

@xsasha: igazad van. Óriási minőségi különbség van Orbán és Napóleon között - utóbbi javára. Én sem hasonlítanám össze őket.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.18. 21:20:20

@Teremszolga: Sajnos ezek az ügyvédi irodákban készült jogszabályok katasztrofális szintűek. Ez a gyakorlat pedig valóban nem most kezdődött, de most még intenzívebb.
Az eredményesség látható.

jjulie 2011.09.18. 21:21:40

@xsasha:

menj a picsába ezzel az undorító orbán undorító fényezésével

bóra77 2011.09.18. 21:22:35

ma olvastam egy feliratot (egy kövön), amelyen ez állt (Szt. István intelmei Imre herceghez): "tartsd mindig eszedben, hogy minden ember azonos állapotban születik, és hogy semmi sem emel fel, csakis az alázat, semmi sem taszít le, csakis a gőg és a gyűlölség."
OV 2010: akármilyen elsöprő fölénnyel is győztek vasárnap, a következő évek során számukra a legfontosabb a szerénység és az alázat kell, hogy maradjon...
Alázat az biztosan nincs. szerénység se nagyon.

Egyébként ha már OV személyiségrajza: engem kifejezetten zavar a lesudribunkózása, a lefocistásozása, a vidéki-feltörekvő bugrisozása...nem tudom, ennél jobban tisztelem (még ha nem is szeretem, ill. nem értek a dolgaival egyet), és azt gondolom, hogy nem véletlenül van ott, és ahol.

bóra77 2011.09.18. 21:23:34

@ciceró: ügyvédi irodában. viccelsz???

xsasha 2011.09.18. 21:23:52

@Teremszolga:
Igazad van. Orbán nem tud lovagolni, Napoleon meg nem szórakozott volna ennyit a mai médiával, hanem elrendelt volna egy sortüzet.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.18. 21:24:50

@Teremszolga: Nekem nem kell bemutatni, mi zajlik a közigazgatásban. Katasztrófa. Zsákmányszerző politika. Tankönyvszerűen végrehajtva.

bóra77 2011.09.18. 21:25:58

@Teremszolga: ügyvédi irodát úgy pontosítanám, hogy valóban kiadhatnak egy-egy jogszabályt, de leginkább fideszközeli hozzáértőnek. tehát itt nagyon ne képzelje azt bárki, hogy huszadrangú ügyvédbojtároknak bármilyen közük van ehhez a történethez.

xsasha 2011.09.18. 21:27:52

"Válaszút elé érkezett a cigányság
Illés Tibor szerint pozitív példaképekre van szükség
2011. szeptember 18. 17:00

Véget kell vetni az életvitelszerű bűnözésnek a cigányságon belül és pozitív példaképeket kell a fiatalok elé állítani a fukszos bűnözök helyett. Ez a központi üzenete Illés Tibornak. A jászteleki Lungo Drom vezetője állítja: itt az ideje annak, hogy a cigányság szembenézzen saját hibáival is. Annak ellenére, hogy a roma vezető darázsfészekbe nyúlt, semmilyen fenyegetés nem érte, sokkal inkább pozitív visszajelzéseket kapott. "

Vágni lehet a különbséget...

bóra77 2011.09.18. 21:29:33

@ciceró: már írtam erre fentebb. én is láttam a jogalkotási folyamatokat. meglehetősen közelről.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.18. 21:32:34

@xsasha: Szerintem te valami ügyfélszolgálatot láttál. A kormányablakok konganak az ürességtől illetve akadnak emberek akik odamennek és a helyszínen derül ki hogy bizony ott semmit sem tudnak elintézni.

nyünyüge 2011.09.18. 21:33:56

@xsasha:

Adatfeldolgozás, adatbázisok összekapcsolása esetén nem az adatok MENNYISÉG a probléma - legalábbis a technika mai állásánál.
Sokkal inkább az adatbázis eltérő strukturája, az adatok minősége, az adatbázisok összekapcsolására alkalmazott technológia lehetőségei, ....., a jelenlegi felhasználásuk okozta kötöttségek (ha ezeket változatlan formában működtetni kell, ....

xsasha 2011.09.18. 21:37:22

@nyünyüge:
Alapvetően igazad van. De sajnos az a tapasztalat, hogy az adattisztítás és a migrálás a legnagyobb kihívás, és ez bizony a nagy mennyiség miatt kritikus.

2011.09.18. 21:38:29

@bóra77: az összeset kiadják. Jól mondja, aki erről írt! Nincsenek az apparátusban emberek, akik ehhez értenek. Megváltozott a világ, mióta Te ott voltál.

xsasha 2011.09.18. 21:38:50

@ciceró:
A kormányablakok? Hány kormányablakot láttál, mesélj! Figyelek.
Én csak a fiumei útit, de az valahogy nem volt üres.

2011.09.18. 21:41:47

@xsasha: ez de egy baromság...válaszút előtt voltak akkor is, amikor elindultak Indiából! És mivel kell szembenézniük? Saját nyomorúságukkal? Aki ki akart törni, az ki tud és ki tudott. Most meg megy a lózung, de senki sem tesz értük semmit.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.18. 21:44:31

@xsasha: A Fiume úti kormányablak üres. Ott láttam aludni az ügyintézőt. Ott van még a nyugdíjbiztosítási ügyfélszolgálatot, ott rengetegen vannak. Tudtam hogy összekevered a kettőt.

xsasha 2011.09.18. 21:46:18

@Letícia:
A hazugságokkal kell szembenézni, a liberális baromságok miatti változatlansággal, a munkakerüléssel és tolvajlással, az apáról fiúra öröklődő szokásokkal és kultúrával - azzal, hogy akik vitték valamire, azok messze menekültek gyökereiktől, és azzal, hogy többé nem lehet a szőnyeg alá söpörni a problémákat liberális lózungokból összefont seprűvel.

nyünyüge 2011.09.18. 21:47:19

@xsasha:
egyrészt a pénzügyi szempontoktól sem tekinthet el Matolcsy, minthogy egyrészt a pénzügyek is rá vannak bízva, másrészt állítólag erősen küzdünk az államadósság ellen, mert tartjuk a hiánycélt, meg legyőzzük a bankokat, .... - amely témák mind erősen kötődnek konkrét pénzügyekhez. CDS felárakhoz, kamatokhoz, inflációhoz, meg még ezer ilyen gusztustalan dologhoz.

úgyhogy Matolcsynak vagy egy közvetlen beosztottjának bizony nem ártana érteni a pénzügyekhez - legalábbis arra a pár évre még, amíg le nem győzzük a világ összes randa, haszonleső bankárát és ki nem alakítjuk legalább európaszerte azt a világrendet, amelyikben figyelmen kívül lehet hagyni a pénzügyeket.

xsasha 2011.09.18. 21:48:21

@ciceró:
Tehát akkor hány kormányablakot láttál és hányszor?

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.18. 21:50:08

@xsasha: Egyik ismerősömet kisértem el, nyugdíj ügyet intézett. Fél órát ültünk ott, sorszámot kaptunk, vártunk. Láttam hogy a folyosó egy része üres, négy ablakban ülnek az ügyintézők. Megkérdeztük hogy az mi. Mondták hogy az a kormányablak.
Az egyik ügyintéző aludt, senki sem ment oda. Mi meg ott álltunk fél órát.
Ez a kormányod nagy ablaka.

nyünyüge 2011.09.18. 21:50:09

@xsasha:
tényleg egybitesen gondolkodsz.
Nem láttál még olyan embert, aki az élet egyik területén nyitott és kreatív ("teljesen jó fej"), egy másikon meg (a franc tudja mitől) szögletes és merev, mint egy szenesláda?

xsasha 2011.09.18. 21:52:37

@nyünyüge:
A pénzügyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni, de a prioritása egy olyan gazdaságszerkezet kialakításának van, ami önfenntartó, munkára ösztönöz, támogatja a társadalmi prioritásokat és versenyképessé tesz a válság utáni időszakban is.
Épp elég volt, hogy eddig mindenki a túlélésre helyezte a hangsúlyt, és hülyeségek meg megszorítások váltogatták egymást.
A most bejelentett intézkedések után nehéz azzal vádolni Matolcsyt, hogy nem foglalkozik a pénzügyekkel is...

2011.09.18. 21:54:42

@xsasha: nem a liberálisok miatt olyanok, amilyenek.

Szép álmokat mindeninek!:)

xsasha 2011.09.18. 21:55:48

@ciceró:
Tehát egyszer voltál valamikor egy fél órát az egyik kormányablaknál, és ez alapján mondtad ezeket a köríves véleményeket?

nyünyüge 2011.09.18. 21:56:07

@nyünyüge:
kieg.: Vajon milyen stratégia cél érdekében csökken az országmentő költségvetés szerint jövő évben a kkv-kban dolgozók jövedelme leginkább?
Mikor állítólag a kkv-k adják a legtöbb munkahelyet és ők garantáltan nem viszik ki külföldre a hasznot (legföljebb eladócsalják, ha van egyáltalán nyereségük).

www.fn.hu/ado/20110918/harom_nagy_pofon_orbantol/

xsasha 2011.09.18. 21:58:50

@nyünyüge:
De, láttam.
Viszont a személyiségjegyek azok személyiségjegyek. Vannak dolgok, amik összetartoznak. Láttam pincsikutyát, terriert, vizslát és bernáthegyit, de macskafülű, nyuszifarkú, rókafejű, teveorrú kutyát még nem láttam.
És akkor most nem mentem bele feleslegesen a pszichológiai kérdésekbe.

megszűnt 2011.09.18. 21:59:35

Egy hír, egy újságíróról, akinek a sorsa foglalkoztatott:

A hosszú éveken át az Index alkalmazásában álló újságíró maga is közzétette Facebook oldalán azt a linket, amely a kreativ.hu-n jelent meg. Ebben a cikkben arról írnak, hogy információik szerint Tóta W. Árpád a HVG-nél folytatja munkásságát.

A Joseph Pulitzer-emlékdíjas blogger/újságíró a HVG - nél a W-bloghoz hasonló módon publikál majd, idővel azonban a szerkesztőségi munkálatokból is kiveszi a részét.

www.gepnarancs.hu/2011/09/rovidhir-tota-w-a-hvg-nel-folytatja/

Jó munkát kívánok neki!

jjulie 2011.09.18. 22:00:24

kikapott a real, hála isten, bunkóság nem nyerhet, csak néha ha orbán a neve

xsasha 2011.09.18. 22:01:06

@Letícia:
Valóban nem.
A liberálisok miatt maradhattak olyanok, amilyenek. A liberálisok miatt hitték el, hogy bármit megtehetnek. Ez a mai napra egy jó végszó.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.18. 22:02:59

@xsasha: hetivalasz.hu/reflektor/borura-deru-34546/

A sarkon balra, első kapu, első emelet - ismétli a biztonsági őr a következő ügyfélnél, és ugyanaz a mosoly látszik az arcán. Még nem gondolt bele, hogy egy félreérthető cím miatt ezt szajkózza majd egész nap. A kormányablak persze csak nevében ablak, valójában ügyfélszolgálati iroda, amiről azt ígérték, mindenféle, állammal kapcsolatos ügyet el lehet intézni ott. A helyiség inkább emlékeztet egy repülőtársaság ügyfélszolgálatára, mint állami hivatalra, fehér blúzos, ezüst sálkendős hölgyek, kormánykapus kitűzővel ülnek a modern pultok mögött.

A látvány kellemes, ám az ügyek elintézésével már baj van. Egy négy éve a forgalomból kivont motorkerékpár törzskönyvét szerettük volna megszerezni - ezzel a kellően bonyolult és egyedi üggyel mértük volna le a felkészültséget, de sajnálkozva közlik, hogy egyelőre csak 29 ügyfajtát tudnak elintézni, és ebbe sem motorok, sem törzskártyák nem tartoznak bele. Ha például egyéni vállalkozók lennénk, a kedves hölgyek mindenféle számokat, papírokat beszereznének, amiért korábban összevissza kellett volna futkosnunk, de nem vagyunk egyéni vállalkozók. Vagy ha gyermekünk született volna, akkor is a legjobb helyen járnánk: minden iratot elrendeznének nekünk, de sajnos ezt a szolgáltatást sem tudjuk igénybe venni.

Végül mégis elintézünk valamit. Belépünk az internetes kormányzati ügyfélkapura, mert nem tudunk ellenállni a csábításnak, hogy kihasználjuk: a nyitás utáni órákban egy ügyfélre még több ügyintéző is jut. Elégedetten mosolygunk, amikor megcsippan a telefonunk, s látjuk, hogy megérkezett a regisztrációs kód. (Majd csak otthon derül ki, hogy sokszori próbálkozásra sem sikerül bejelentkeznünk, ezért a rendszer letiltja kódunkat.)

A jó állam - ilyet szeretne a kormány megvalósítani. Ennek érdekében a közigazgatási tárca alá rendeztek a földhivataloktól az oktatási hivatalon és a tisztiorvosi szolgálaton át a nyugdíjbiztosítóig egy egész sor hivatalt. A kormányablakban ülő hölgyek és urak mögött ugyanis százszámra találhatóak az állami hivatalok osztályai, akik bármilyen ügyet "házon belül" el tudnak intézni. A magyar közigazgatás legnagyobb átalakításából azonban egyelőre nem sok minden látszik. Harmincnál is kevesebb ügyet lehet elintézni, s ezek közül a menekülttel kötött házasság vagy az ingatlanok gyorsforgalmi út miatti értékcsökkenése vélhetően nem tartozik az első tízezer leggyakoribb eset közé. Némi izgalom még így is érződik, mert a kormányablakok dolgozói tudják: annyiféle és olyan bonyolult űrlappal kell dolgozniuk, hogy nincs ember, aki mindegyiket ki tudná tölteni. Az ügyfelek sem boldogultak eddig velük, ezért jöttek létre a kormányablakok, hogy ott segítsenek nekik. Ám ehhez előbb egyszerűsíteni kellene a blankettákat - legalább annyira, hogy az ügyintéző elbírjon velük.

Ez a kedvenc lapod véleménye.

xsasha 2011.09.18. 22:03:20

@ciceró:
Sejtettem, hogy nem lesz válasz.
Ezt a cikket én is olvastam.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.18. 22:06:09

Tehát foglaljuk össze:

Matolcsy egy gazdaságpolitikus nem pénzügyér.
A kormányablakok király helyek. Tódulnak oda az emberek.
Orbán egy fantasztikus stratéga.
Minden nagyon jó és szép.

Nyugodt álmom lesz ma. Nincs mitől félnem. A kormány teszi a dolgát.

Terniak 2011.09.18. 22:07:01

@xsasha: @bóra77: van ilyen is, olyan is. Az biztos, hogy a közigazgatást nem tudják, vagy nem akarják használni.

Sajnos nem pálya a jó képességű fiataloknak, hogy egy nyakukra ültetett tahó politikus ámokfutását hallgassák.

Rossz személyi kiválasztások vannak és voltak, azt nem értem, hogy ha Orbán olyan ügyes egyébként a személyek megválogatásában, a közigazgatásban miért nem képes erre.

xsasha 2011.09.18. 22:08:33

@ciceró:
Ezzel a véleménnyel egyetértek.
Mindenesetre nem baj, ha valaki úgy megy valahova, hogy tájékozódik, mit lehet ott intézni...

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.18. 22:09:17

@xsasha: Te hány kormányablakot láttál? Gondolom hetente feltérképezed őket. Követed a tömeget.
Én egy adatot láttam márciusban, hogy mennyi ügyfél volt. Mivel 300 ember dolgozik a kormányablakban, kiszámoltam munkaórára vetítve az ügyfeleket. Tudod mennyi jött ki? 1 ügyfél / óra. Nevetséges. Egy ügyintézési helyen óránként 6-10 ügyfelet ki kell tudni szolgálni.

xsasha 2011.09.18. 22:27:06

@ciceró:
Vazze, összesen 300 embert képeztek ki a kormányablakokhoz. Ez szerinted 300 ügyintézési helyet jelent? 29 kormányablak esetén? Jó, jó, értem, mi a problémád.

graycivil 2011.09.18. 22:35:06

"Libération: Esztergom nem alkuszik

Kósa Lajos, a Fidesz egyik vezetője a Magyar Nemzetnek kijelentette: Az őszi ülésszakon törvénytervezetet fogok benyújtani annak érdekében, hogy ha egy polgármester, mint Tétényi Éva, adósságrendezési eljárást kezdeményezett városa ellen, amikor még volt pénz az önkormányzat számláján, tíz évig ne indulhasson ismét választásokon. A polgármesterin kívül annyi más foglakozás van!”"

www.168ora.hu/itthon/liberation-esztergom-tetenyi-eva-orban-viktor-82664.html

Meggyes városrombolását kellene ezzel a jelenlegi törvény szerint helyretenni, most Tétényit akarják ezzel kicsinálni!
Ritka rohadt moralitású alakok Orbán vazallusai ! >:-O

graycivil 2011.09.18. 22:39:40

"Lengyel László: Orbán Viktor lova megdöglött

Régen köszönhetett ilyen kevés embernek ennyi rosszat az ország. Orbán első elve: Mindent a gazdagnak, semmit a szegénynek. Az elmúlt másfél év egyik legszomorúbb tanulsága, hogy még csak értelme sincs mindazoknak az elvételeknek – különadók, nyugdíjpénzek, visszamenőleges foglalások –, amelyek roncsolták a magyar gazdaság építményét, a jogállamot és a társadalmi morált. "

nol.hu/belfold/20110917-doglott_lo

"Ebből a hatalmas pénzből nem járt jól igazán csak egy kicsiny töredék, és ők is csak rövid távon."

graycivil 2011.09.18. 22:43:04

"Az "országvédelmi" csomag hatása: jövőre 10 ezer forintos minimálbér csökkenés

A történelem legnagyobb megszorító csomagjának nevezik egyes közgazdászok a jövő évi költségvetést. Főként a tervezett adóváltozások miatt. Szakemberek szerint a 27%-os ÁFÁ-nak, és az adójóváírás valamint a szuperbruttósítás kivezetésének köszönhetően a jómódúak még jobban, a kevesebb jövedelemből élők pedig rosszabbul járnak majd, mint idén."

atv.hu/cikk/20110917_a_matolcsy_csomag_hatasa_10_ezer_forintos_minimalber_csokkenes?source=hirkereso

"Szakértők szerint egyébként a jövő évi költségvetés vitathatatlanul a megszorítások költségvetése lesz."

xsasha 2011.09.18. 23:09:07

"Szijjártó: Az MSZP javaslatai válságba vinnék az országot
2011. szeptember 18. 17:05

MNO - WL
A kormánynak esze ágában sincs megfogadni a szocialisták javaslatait, mivel azokkal az intézkedésekkel egyszer már mély válságba vitték Magyarországot, és ugyanezt tennék most is – reagált Szijjártó Péter az MSZP vasárnapi sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

Közleményében a miniszterelnök szóvivője kifejtette, hogy az országvédelmi költségvetéssel megvédik Magyarországot az euróválság hatásaitól és a megszorításoktól. „A Gyurcsány-korszak hibáit kijavítva lábra állítjuk az egészségügyi és a nyugdíjkasszát, kiteljesítjük a munka- és családbarát adórendszert, és a Start munkaprogrammal százezreknek adunk ismét munkát” – áll a közleményben."

xsasha 2011.09.18. 23:11:01

"„Világcsoda a kolontári katasztrófa után”
Illés Zoltán államtitkár szerint a vörösiszapkárok elhárításáért kapott nemzetközi elismerése egész Magyarországot illeti
2011. szeptember 14. 05:00

Magyar Nemzet
Nemzetközi elismerésben részesült a napokban Illés Zoltán környezetvédelemért felelős államtitkár a vörösiszap-katasztrófa során végzett munkájáért. Ennek kapcsán kérdeztük a környezetvédelem előtt álló feladatokról. Elárulta: a jövőben emelkedik a termékdíj, és bővül a termékdíjköteles cikkek köre, erősödhet az állami szerepvállalás a hulladékgazdálkodásban, és megváltozik a lomtalanítás rendszere is."

xsasha 2011.09.18. 23:12:04

Orbán videóüzenete: senkit sem hagyunk az út szélén
A kormány megvédi a lakáshiteleseket az eurózóna válságától, hangzik a facebook-os üzenetben.
2011. szeptember 17. 12:18

Orbán Viktor a facebook közösségi oldalon szombaton megjelent videoüzenetében kiemelte azt is, hogy az őszi parlamenti ülésszakban izgalmas és fontos vitákra, döntésekre kerül majd sor. A kormányfő azt mondta: Magyarország ma nagyon fontos időszakot él meg, olyat, "amikor minden korábbinál fontosabb, hogy kiálljunk egymásért, egymás mellett és kiálljunk Magyarországért". Az első "euróválság-hullámok" már elérték Magyarországot, és lesznek még újabbak, mert a válság újabb és újabb hullámai nem állnak meg az ország határainál - tette hozzá.

"Nagyon sok magyar család feje fölött veszélybe került a fedél, sok százezren, mintegy egymilliónyian vannak Magyarországon, akik devizahiteleket vettek föl (...), ami mögé a lakásukat tolták be, ajánlották föl fedezetként. Ők most nagyon nehéz helyzetben vannak" - fogalmazott.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a magyar ember számára a lakás, a saját otthon, a család biztos fészke a legfontosabb dolog. "Ezért is vagyunk mi, magyarok hajlandóak arra, hogy többet dolgozzunk, ha kell megfeszüljünk ezért".

Laikus Érdeklődő 2011.09.18. 23:34:57

Micsoda idézetháború! Ketten csinálják ugyanazt.

xsasha 2011.09.18. 23:39:47

@Laikus Érdeklődő:
Ha csak egy csinálja, nem olyan feltűnő, milyen gáz...

Laikus Érdeklődő 2011.09.18. 23:45:20

@xsasha: Feltűnő akkor is. Vannak idézgetők, megmagyarázók és vannak akik mennek aludni. Jó éjt.

mezga-aladar 2011.09.18. 23:49:51

@ciceró: akkor meg van a megoldás... legyen 35% az általános kulcs és 25% illetve 15% a kedvezményes kulcsok...

millen okos vagyok... akkor az eu nak annyi...
megpukkadhatnak... nem lennék a hejükbe

pfúj 2011.09.19. 01:40:24

@xsasha: én tudom, hogy laikus körökben nagy divat manapság mémekről meg hasonló trendi szamárságokról értekezni, de ha áltudományos lektűrök helyett valami komolyabb irodalmat is a kezedbe vennél végre, talán nem lennél életed végéig arra kárhoztatva, hogy tamponreklám színvonalú szijjártói lózungokkal próbáld megragadni a körülötted lévő társadalmi valóságot, és esetleg a lényeglátásod is fejlődne annyit, hogy túlléphess „a média manipulál” jellegű semmitmondó felszínességeken.

bár kétségtelen, hogy trollként akkor sokkal kevésbé volnál mulattató.

jjulie 2011.09.19. 07:36:08

@xsasha:

szeretném a figyelmedbe ajánlani, hogy a forinthitelesek között picivel magasabb a rossz hitelek aránya, mint a devizásoknál

ők hogy nem maradnak az út szélén a falsbeszédű szerint?

a @pfúj: barátunk szövegét olvasgasd szeretettel, ha kényelmetlen az hogyén csak úgy egyszerűen küldelek el a búsba

mezga-aladar 2011.09.19. 07:57:39

egy két villanás és a zemberek elfelejtik a szavakat is: magán és a nyugdíj pl.

hircsarda.blog.hu/2011/09/17/men_in_black_es_villantassal_probalkozik_a_kormany_1

xsasha 2011.09.19. 09:06:06

@pfúj:
Az idegrendszerben egy alapmechanizmus, hogy az ismétlődés erősíti az idegkapcsolatot. Érvényes ez a mozgásos memóriára és az információ tárolására - ezért gyakorolnak pl. órákat a hegedűművészek.
Az információ tárolásánál a baloldali agyféltekében ok-okozati kapcsolatok alakulnak ki, a jobboldali agyféltekében hasonlósági alapon rögzülnek az információk, és fraktálszerű képek alakulnak ki a minket körülvevő valóságból. Minél gyakrabban jelenik meg egy információ egy bizonyos rögzülési időn belül, annál magasabb szinten van a fraktálokban, gyakorlatilag ez alakítja ki az ember tudatalattijának valóságérzékelését.
A másik tétele a tudatos emlékezet és az ismerős információ kapcsolata. Az emlékezésnek több szintje van a tudatos szinten is, lényegében minél gyakrabban kapcsolunk egy információt egy másikhoz tapasztalás alapján, annál gyakrabban hívódik elő az egyik információ a másik hallatán.
Ennek az alapszintű érvényesülése a pavlovi reflexek, ahol csengetésre nyáltermelődés indul meg.
A mémelmélet ezeken a pszichológiai evidenciákon alapszik, és még annál is biztosabb tudomány, mint hogy az tudható, a te értelmi színvonaladon ez nem befogadható közlés volt.
2005-ben két közgazdász kapott Nobel-díjat azért, mert igazolta, hogy racionális vásárlói döntések nincsenek, ezek csak az eladói oldal racionális magatartása miatt tűntek annak, a vásárlói magatartás alapjai a mémelméletben és pszichológiai összefüggésekben vannak kódolva.
Erre épült ennek az elméletnek az üzleti után a politikai alkalmazása, majd a média önállósulása.
(Csak mielőtt értetlenkedsz, az elmélet már 2005 előtt létezett, ekkor csak az igazolására került sor.)

pfúj 2011.09.20. 04:29:11

@xsasha: mondom, ne lektűröket – különben ilyen hülye maradsz.

de a vicc kedvéért: megtennéd, hogy linkelsz néhány publikációt az ember tudatalattijának (valójában tudattalanjának) valóságérzékeléséről (ezek szerint olyanja is van neki), a fraktálokban egyre magasabb szintre jutó információkról, ill. aumann és schelling mémelméleti vizsgálódásairól?

(olyan könnyfakasztó értelmetlenségekre, hogy akár a mémelméletben, akár „pszichológiai összefüggésekben” miért lenne kódolva bármi is, ezúttal nem térek ki, és kivételesen azt sem firtatom most, hogy szijjártó lózungjainak, amiket készségszinten böfögsz fel és prezentálsz bármikor mint a politikai, gazdasági, társadalmi stb. folyamatok legadekvátabb leírását, mégis mi közük van ahhoz, hogy a tudattalanunkban az információk fraktálokat alkotnak-e, vagy inkább paralelepipedonokat vagy paprikás krumplit nokedlivel.
a kedves olvasók úgyis megszokták már, hogy annak a három képeskönyvnek, amit életedben elolvastál, a kvintesszenciáját kényszeresen beleszuszakolod minden hozzászólásodba, teljesen függetlenül attól, miről van éppen szó, így próbálva – kevés sikerrel – leplezni, hogy az adott kérdésről a leghalványabb fogalmad sincsen.)

xsasha 2011.09.20. 09:45:21

@pfúj:
:-)))
Pedig tényleg megpróbáltam nagyon primitív szinten leírni számodra, egyszerű, közismert példákkal.

Hogy a működési mechanizmusok miért is kódolnak bármit... :-))) Talán azért, mert működnek. Talán azért, mert Pavlov kutyájának elindul a nyáltermelése a csengetésre.

Senki nem tud készségszinten Szíjjártó lózungokat felböfögni, csak ha érti a háttérben zajló történéseket.

Egyébként meg valóban rosszul írtam, 2002 és Kahneman kapott Nobel-díjat, és Kahneman és Tversky munkásságáról van szó.

A probléma ezzel a képeskönyves sztorival, hogy kurvára még közelében sem jársz annak, hogy megértsd, miről beszélek, és hol van abban a hiba. Persze nem tehetsz róla, az intelligencia csak részben fejleszthető, erről már lemaradtál.

pfúj 2011.09.21. 04:29:21

@xsasha: jól látom, hogy egy állításodat sem sikerült értékelhető hivatkozással alátámasztanod, holott ez volt az egyetlen, amit kértem tőled?

„önkényes definíciókból, az ujjadból szopott, szakirodalmi hivatkozásokkal alá nem támasztott állításokból, vagyis blöffökből, és az értelemre mint a szakmai ismereteket, a tárgyi tudást pótolni hivatott jolly jokerre való üres hivatkozásokból” – így összegeztem annak idején, hogy miből is áll az argumentációs eszköztárad, és szomorúan kell konstatálnom, hogy az elmúlt egy év során semmivel sem sikerült gazdagítanod ezt a szegényes felhozatalt.

xsasha 2011.09.21. 08:49:05

@pfúj:
Semmi olyat nem tudok belinkelni, ami a te paprikáskrumpli intelligenciáddal felfogható lenne.

Ha valaki mást érdekel, itt egy link Kahnemann tanulmányáról:
www.koz-gazdasag.hu/images/stories/5per1/8-kahneman.pdf

xsasha 2011.09.21. 09:05:42

@xsasha:
Itt az első része is, csak mielőtt valaki reklamálna. :-))

www.koz-gazdasag.hu/images/stories/4per4/10-kahneman.pdf

pfúj 2011.09.22. 03:23:13

@xsasha: hogy én mit fogok föl és mit nem, az sajnos szemernyit sem változtat azon, hogy az állításaid bizonyítása téged terhel. emlékezz, mit tanultunk az intelligenciára való üres hivatkozásokról.

kahneman cikkében még csak említés szintjén sem fordul elő a memetika, ahogy természetesen dawkinsra meg a többi sarlatánra sem hivatkozik. így még akkor is elég körülményes lenne igazolni, hogy „a vásárlói magatartás alapjai a mémelméletben … vannak kódolva”, ha ez a mondat nem volna eleve értelmetlen.
persze a nobel-díjat nem ezért a munkájáért kapta, de hogy akkor melyikért, arról fogalmad nincs, ami szerencsére nem akadályoz abban, hogy magabiztos kijelentéseket tegyél a tartalmára vonatkozóan.

a mémelméletről szóló állításodat tehát nem sikerült alátámasztanod, így alighanem jól döntöttél, hogy a tudattalan valóságérzékeléséről meg a fraktáljain le-fel korzózó információkról már meg sem próbáltál semmit idecitálni.

xsasha 2011.09.22. 13:33:16

@pfúj:
Már hogyne változtatna?
Te elég primitív vagy ahhoz, hogy ne fogd fel, miről beszélek, viszont ez nem az a hely, ahol tudományos disszertációkat teszünk közzé, és semmiféle bizonyítási kényszer nincs jelen.

A leírásom nem is akart tudományos bizonyítás lenni, hanem egy szemléltető megvilágítás átlag embereknek, akik nem rendelkeznek tudományos fokozattal és nem akarnak tudományos szentenciákból bármit is kiolvasni. Nem is lett volna semmi értelme, mert még te is, az egyetlen reklamáló is hülye vagy ahhoz, hogy tudományos elméleteket értelmezzél. Azt gondolom, hogy egy blognak megfelelő szinten írtam le észrevételeimet.

Hogy neked problémáid vannak a memetikával, azzal nem akarok semmit sem kezdeni. Nyilván majd itt közlöd a cáfolatokat tudományos szinten, és bebizonyítod, hogy Dawkins, Mérő és a többi gondolkodó, aki átvette a gondolatot, azok mind idióták.

Természetesen Kahnemann a kilátáselméleti kutatásaiért kapta a Nobel-díjat, teljesen mind1, hogy te mit hazudsz erről. Nem egy munkáért, hanem egy életműért.

"for having integrated insights from psychological research into economic science, especially concerning human judgment and decision-making under uncertainty"
www.nobelprize.org/nobel_prizes/economics/laureates/2002/kahneman.html

pfúj 2011.09.24. 04:05:09

@xsasha: nem kértem, hogy bármit levezess nekem. csupán két dolgot kértem:
1. mutass néhány tudományos publikációt a tudattalan valóságérzékeléséről meg a fraktállófaszról - ezt meg sem kísérelted. hálistennek, teszem hozzá;
2. mutasd meg kahneman mémelméleti munkáit, ill. hogy a nobel-díjat annak bizonyításáért kapta, hogy „a vásárlói magatartás alapjai a mémelméletben … vannak kódolva”. erre idebaszol egy cikket, amiben szó nincs mémelméletről, egy árva hivatkozás nincs memetikusok munkáira, majd közlöd, hogy a díjat valójában a kilátáselméletért kapta.

mérő lászlónak tudományos munkája nem jelent meg a témában. kizárólag lektűröket ír, amiket ha véletlenül recenzál valami komolyabb folyóirat, az ilyesmibe torkollik: „misleading and irresponsible exposition and a cynical pandering to ignorant readers' love of mysteries”. (Adam Morton, Studia Logica: An International Journal for Symbolic Logic, Vol. 66, No. 3 (Dec., 2000), pp. 434-437)

xsasha 2011.09.25. 15:35:00

@pfúj:
A fraktállófaszt legfeljebb a seggedbe dugnám fel, de tényleg csak azért, felkutassam a megmaradt agysejtjeidet.
De szerintem még ez sem segítene neked abban, hogy észrevedd, én arról írtam, hogy fraktálszerű képek alakulnak ki, és nem fraktálokról. A fraktálokat csupán a szemléltetés érdekében említettem.
Nyilván azon sem segít, hogy egy összetett mondatott értelmezz, és felfogd, melyik tagmondat mire vonatkozik. Mivel nem állítottam olyat, hogy Kahnemann mémelmélettel foglalkozott, ezt megint csak magas szintű faszságodnak tudom betudni, hogy ezzel ellentéteset kérsz rajtam számon. Az inkriminált mondat utolsó tagmondata az én állításom, ha nem tűnt volna fel. De ha megkérded, és nem a faszkodásodra koncentrálsz, lehet, hogy fel is világosítottalak volna erről.

pfúj 2011.09.27. 02:48:01

@xsasha: hát az is egy válasz, ha inkább meghazudtolod magad, mint hogy beismerd, egyetlen állításodat sem tudod tudományos publikációval alátámasztani.
a „fraktálszerű képek”-ben egyre magasabb szintre jutó információkról meg ezeknek a tudattalanunk valóságérzékelését alakító szerepéről szóló szakcikkekkel nyilván tele a padlásod, de ezekre már nem vagyok kíváncsi.

így hát vesszőfutásod véget ér most, mert amit eddig csak sejtettünk, íme, bizonyságot nyert: szása újfent blöffölt.

xsasha 2011.09.27. 09:16:45

@pfúj:
Amit mindannyian sejtettünk, az bizonyságot nyert: valamiért szerelmes vagy a személyembe, és ezt primitív hajhúzkodással fejezed ki. Kár, hogy egy köcsög vagy, mert talán kérnék tőled valami fényképet.

Talán meglepő lenne egy normális vitában, hogy amint bebuksz egy ténnyel, rögtön tovább lépsz, majd miután egyik érvemet sem tudod megcáfolni, a személyemről fogalmazol meg állítást. Nézd, én nem a kishúgod vagyok, akit ilyen primitívségekkel szívathatsz.
Az inkriminált hozzászólásom tényekből és képi megvilágításokból áll. A jobb-bal agyfélteke különbözősége, a pavlovi reflexek, az ismételt ingerekre kialakuló idegpályák, vagy az, hogy az idegrendszerünk egy sokkal bonyolultabb információrendszerrel bír a világról, mint amit a tudatunk kezelni tud, ezek mind tények. A fraktállófasz, a mémek és a többi pedig csupán egy nem tudományos szakértőknek szóló képi/értelmező részek, amelyek segítenek megérteni ezeknek a tényeknek a jelentőségét, működését.
És akkor még nem beszéltünk arról, hogy milyen csúnyán bebuktál Kahnemannal...

Sebaj, azért még számítok arra, hogy ideböksz még egy-két erőlködést - csak nehogy feladd, mert csalódnék benned.
süti beállítások módosítása