Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
00:03

A nyár sok mindenre alkalmas, a politikával kapcsolatban leginkább arra, hogy egy kicsit kevésbé érezzük fontosnak és lényegesnek. Ha a politikusok ilyenkor jó érzékkel megkímélnek minket a rendszeres jelenlétüktől, akkor még a velük kapcsolatos erős (leginkább erősen negatív) érzések is csökkennek valamelyest. Nos, bár a meleg egyelőre marad, ennek a világnak meglepően hamar, napokon belül vége lesz.

(Fotó: MTI)

Van egy kollégám, aki az elmúlt években minden nyáron jó sokszor elmondta, hogy most aztán „forró ősz” jön Gyurcsányékra. Bár kétségtelenül a vágyai is vezérelték, amikor ezt állította, valójában többé-kevésbé mindig talált: szeptemberben rendre intenzívebb lett a politika. Nem lesz ez most sem másképp, ám én ennél többet állítok: a második Orbán-kormány számára vízválasztó lehet az idei ősz.

Politikai értelemben - és csak a jelenre tekintve - a kormány első éve alapvetően sikeresnek volt nevezhető. Minden konfliktus ellenére a Fidesz sokat megőrzött támogatottságából, s ami legalább ennyire fontos lehetett számára: az ellenzék alig-alig erősödött. A kormányzati kommunikáció szabadon szárnyalhatott: a problémák mind a múltban gyökereztek, a reményt pedig kizárólag az új kabinet jelentette. Hiába jöttek a nehéz ügyek, zsákmányszerzés, magánnyugdíjpénztárak, médiatörvény, alkotmányozás, kiadáscsökkentések, a választások utáni, a kormány számára kifejezetten kedvező politikai klíma miatt (amelynek csak egyik eleme az ellenzék bénultsága) politikai fordulatot egyik sem eredményezett.

Igazodnunk kell a valósághoz – mondta pár napja a nyáron szinte alig látható Orbán Viktor, s azt hiszem, hogy ennél találóbban nem lehetne megfogalmazni a megváltozott körülményeket. Ami az első évben elment, mostantól nem fog. Részben azért, mert a visszamutogatás tere egyre csökken, az ügyek egy jelentős részének már van mostani előzménye, a választók egyre inkább ezt a kabinetet érzik felelősnek mindazért, ami történt, ami történik. Másrészt – s most ez a fontosabb – számos ügyben nehéz döntések várnak a kormányra, olyanok, amelyek esetében szinte csak rossz és rosszabb alternatívák léteznek.

1. A kedvezőtlen gazdasági mutatók miatt egyre kevésbé lehet tartható az eddig is gyenge lábakon álló, de a Fidesz politikájában fontos szerepet betöltő kijelentés, a „nincs megszorítás”. A valósághoz igazított világos beszéd beismeréssel érne fel, megkérdőjelezné a korábbi állítás hitelességét, miközben a mindennapi tapasztalatokkal ellenkező további retorikai bűvészmutatványok hatásfoka egyre kétségesebb.

2. A zászlóshajónak álmodott egykulcsos adó sorsa is bizonytalan: a hozzá fűzött reményeket egyelőre nem váltotta be, a költségvetést jelentősen megterheli, miközben az ellenzék egyre inkább itt látja a céltáblát, benne (vagyis ellene) véli megtalálni gazdaságpolitikai identitását. Az egykulcsos adó megtartása további költségvetési és esetleg politikai gondokat feltételez, elvetése, módosítása viszont az egyik legfontosabb gazdaságpolitikai döntés helyességét kérdőjelezné meg – pontosabban helytelenségét ismerné el.   

3. Ha igazak a hírek, hamarosan döntést hozhat az alkotmánybíróság a magánnyugdíjpénztári rendszer átalakítása ügyében. Amennyiben a kiszivárogtatott verzió kap többséget, a kabinet – bár kétségtelenül marad mozgástere - itt is nehéz helyzetbe kerül. Ha tudomásul veszi az AB álláspontját, magára haragítja mindazokat, akik kizárólag az erős kormányzati nyomás miatt választották az állami rendszert, s most úgy érzik majd, hogy mégis okosabb lett volna maradni. Ha trükköket vet be a döntés elszabotálására, újabb hazai és nemzetközi felháborodással kalkulálhat, csak most már a korábbiaknál lényegesen terheltebb, kedvezőtlenebb, idegesebb légkörben.

Három példa, messze nem a teljesség igényével, de nem is egymástól függetlenül. Részben a kormány korábbi döntései okán, de jelentős részben a kedvezőtlen gazdasági környezet miatt is, 2011 őszén már valóban a Fidesz-KDNP eddigi teljesítménye kerülhet a választók asztalára. Mielőtt bárki félreértené: nem azt állítom, hogy ősszel megroppan a második Orbán-kormány. Azt azonban igen, hogy a korábbiaknál lényegesen nagyobb teher alá kerül. Ha sikeresen megoldja, miközben az ellenzék még egy ilyen kritikus helyzetben sem képes fogást találni és növekedni, az eddigieknél sokkal közelebb kerülhet ahhoz, hogy ne csak négy évre szóljon a mandátuma. De azt is látni kell, hogy ebben a konstellációban – ha már vízválasztóról volt szó – kétségtelenül benne van a politikai gátszakadás (értsd: a mostani versenyhelyzet alapvető változásának) lehetősége is.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr983180861

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A jobboldali vezér esete a jobb kezével 2011.08.30. 12:20:18

Orbán Viktor Damoklész kardját tartja jobb kezében. Vagy ő maga Damoklész kardja. De az is lehet, csak a jobb keze a fontos. Képzavar van. Meg jobbra húzás....

Trackback: Azok a boldog szép napok 2011.08.27. 17:04:02

Nem azt állítom, hogy ősszel megroppan a második Orbán-kormány. Azt azonban igen, hogy lényegesen nagyobb teher alá kerül.

Trackback: A bankok csak nyernek a svájci frank emelkedésével? 2011.08.26. 17:11:20

Az elmúlt időszakban - a svájci frank drámai árfolyam-emelkedését követően - több olyan vélemény fogalmazódott meg, amely szerint az árfolyam változásaival a bankok extraporiftra tesznek szert. Ezen véleményeket egyes politikai elemzők is átvették, s a...

Trackback: Petőfi él, és fel van háborodva 2011.08.26. 15:01:49

Eltűntnek hitt szabadságharcos költőnket természetesen Hoffmann Rózsa támasztotta fel....

Trackback: Bibóról utcát? Ebben a városban? 2011.08.26. 14:26:31

A Tarlós által erőltetett leendő fővárosi lobogó sokakat a radikális jobboldal ma használatos, illetve egyes, még radikálisabb múltbéli mozgalmak egykori pártzászlóira emlékeztet. Ez a zászlóterv lényegében egy időben látott napvilágot azzal a fővárosi...

Trackback: Ébred a Nemzet !?? 2011.08.26. 13:19:10

 Nagyon régen vártam, ki lesz az első aki kimondja a hívek közül: fiúk elkúrtátok !Magyar Nemzetben írt cikkében Mellár Tamás. A jobboldali közgazdász szerint idén csak 1,5 százalék körüli nő a GDP, a gazdaságpolitika a kezdetektől helytelen volt,...

Trackback: B.Pitt megoldja a munkanélküliséget! 2011.08.26. 12:44:54

 Sajnos a kormány "nagy" erőfeszítéseinek hála nem hogy csökkenne a munkanélküliség hanem nő, mondhatnánk messze még az 1 millió új munkahely (szakértők szerint kivitelezhetetlen) de a fiúk dolgoznak rajta :).Ki menthet meg minket, talán...

Trackback: Mire van pénz, s mire nincs, Tankönyvre?! 2011.08.26. 12:44:27

 Az utóbbi napokban többször felkaptam a fejem a híradásokban arra, hogy már nincs meg a pénz a rászoruló gyerekek tankönyvére cirka 100 millió forint. Igaz kiutalták az önkormányzatoknak, de mivel nem volt címzett az összeg az amúgy is bajban lév...

Trackback: Polgár, háború! 2011.08.26. 06:45:20

p { margin-bottom: 0.21cm; }Polgár, háború vívatik Érted az adósság ellen! Úgy tűnik, ha azt megnyerjük, minden szép és jó lesz. Ha az államadósság lecsökken meg a költségvetés egyensúlyban lesz, a társadalom a boldog eufóriában tobzódhat. Tehát megtud...

Trackback: Üres erő 2011.08.26. 06:43:09

Azt hiszem, némelyik "jobboldali" szerző nem kívánja a mostani intézkedések és a láthatóvá vált tervek kontextusába helyezni a "kényszerlakhely" miniszterelnöki kényszerképzetét. Nem kívánja figyelembe venni, hogy a modernista-aufkä...

Trackback: Ki jöhet Matolcsy után? 2011.08.26. 02:17:00

Egyre erősödnek a kritikus hangok az Orbán-kormány gazdaságpolitikai tevékenységéről. Immár 15 hónapja álltak fel az új csúcsminisztériumok, hatalmas terheket véve a hátukra. A súlyos örökségüket senki sem kérdőjelezi meg, habár a Bajnai kabinet munkáj...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2011.08.29. 23:18:53

@knausz: :)
véletlen erre járok s mindenki engem emleget:)))

6.Lenin 2011.08.29. 23:21:30

@Csolt nemzettségbeli:

Azzal nyugszom, kelek.

Jó éjt!

Csolt nemzettségbeli 2011.08.29. 23:21:50

Nocsak-nocsak, az uborkafára felkapaszkodott elvtársak száguldoznak és titkolóznak.

"Tudni akarjuk, kik a szabálytalankodó vezetők!
2011-08-29 18:20:00
Budapest — Ok nélkül titkolóznak az állami vezetők? A Blikk megtudta: egy év alatt 37 gyorshajtási bírságot kaptak a szolgálati autóikat vezető fejesek, ám a szabálytalankodó tárcafők, államtitkárok, helyettes államtitkárok névsorát nem kaptuk meg.
Hirdetés
Az autókat üzemeltető Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság személyiségi jogokra hivatkozva tagadta meg a kérést.

– Az adatok közérdekből nyilvánosak lehetnek – mondta a Blikknek Földes Ádám, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója. – Minden adat, amely egy emberrel összefüggésbe hozható, valóban személyes. Ám az állami tisztséget ellátók esetében a törvény másként rendelkezik. Csak akkor lehetne megtagadni a tájékoztatást, ha az autót jogosan magáncélra használták, és a döntéshozó magánéletének részletei derülne így fény, például hol lakik. De az a nyilvánosságra tartozik: a közpénzből fenntartott kocsit ki, hogyan törte össze, vagy kinek kellett volna bevonni a jogosítványát.

A titkolózás azért is furcsa, mert korábban az is megtudhattuk, kik és milyen kárt okoztak a kincstári javakban. Így Magyar Bálint, a Miniszterelnöki Hivatal egykori államtitkára kocsit húzott meg, míg Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök egy mobilnetkártyát hagyott el, ezt 20 ezer forintja bánta. Így ha az adatokat az érintettek nem adják ki újabb kérésünkre, a Blikk a bírósághoz fordul. "

jjulie 2011.08.29. 23:22:11

itt olvasható hogyan bukott meg az orbánizmus gazdaságilag

www.napi.hu/magyar_gazdasag/megdobbento_osszeg_hianyzik_a_magyar_koltsegvetesbol.493933.html

amúgy él és virágzik, ugye, leninem és egyéb fogyatékosok

Csolt nemzettségbeli 2011.08.29. 23:22:52

@6.Lenin:

Tudtam én, hogy jó pogány vagy, ezért komállak :O)))

Csolt nemzettségbeli 2011.08.29. 23:25:51

@jjulie:

Minten nattyon szep, minten nattyon jooo, mintennel mekk vatyok elegedve.

Csak az a hülye Svejk terjeszti azt, hogy őfelségét leszarták a legyek.

6.Lenin 2011.08.29. 23:27:22

@6.Lenin:

Jjulie!!

Még mindig semmi!
Hol a toszban keresed?

Nézz be mindenhová!
Oda is!

Pá!

6.Lenin 2011.08.29. 23:32:21

@jjulie:

Látod, ez a másik tévedésed. Mindig hülyeségeket olvasol.
Saját gondolataid nincsenek?
Igaz is, honnan a toszból lennének.

Mindegy is.

Csolt nemzettségbeli 2011.08.29. 23:35:48

@Csolt nemzettségbeli:

Illik ehhez a cikkhez ez a video:
auto.indavideo.hu/video/Oreg_neni_vs_Autos

Én azt a címet adnám neki, hogy Lázár kontra nagyanyó :)

Csolt nemzettségbeli 2011.08.29. 23:38:44

@6.Lenin:

Valami zavart érzek az erőben!

Te a saját könyveidet olvasod csak?

Tudod mi lett a struccal, aki porfelleget látott és mélyen bedugta a fejét a homokba?
Átment rajta a Dakar rally...

6.Lenin 2011.08.29. 23:43:51

@Csolt nemzettségbeli:

bocs, de már elmentem hunyni, nem volt időm elolvasni ezt a hsz-t.
Majd, 1x, talán.

(Tényleg L)

Csolt nemzettségbeli 2011.08.30. 00:24:30

@6.Lenin:

Jóccakát, borulok fel én is :)

ssi 2011.08.30. 06:34:10

@Csolt nemzettségbeli:
"Lenin! Te a saját könyveidet olvasod csak? .. Tudod mi lett a struccal, aki porfelleget látott és mélyen bedugta a fejét a homokba?" erről jutott eszembe :-)

Hír: Gíró-Szász András naponta fogja értékelni a kormány intézkedéseit

Esetleges kérdések:
1. konkrétan mire készülhet a kormány és milyen tempóban, hogy erre lesz szükség?
2. gazdasági jellegű elemzések lesznek, vagy ideológiai alá/megtámasztások?

Egy "előhang" .. mostani poszt negatívja .. míg GSzA felkészítő tréningezik:
Borókai Gábor: "Matolcsy a maga "idiotizmusával", "különcségével", "felkészületlenségével" egy év után valamivel jobb helyzetet tudhat maga körül, mint ahová a zseniális közgazdászok és politikusok évek hosszú munkájával juttatták az országot. Bizonyosan ő tehet arról, hogy ez a jobb helyzet sem jó?"
hetivalasz.hu/jegyzet/abcug-matolcsy-40707

ssi 2011.08.30. 06:45:26

tegnapi Index-szavazás ...
"Miután a legfrissebb GDP-adatok szerint a gazdasági növekedés még a kormány konzervatívnak nevezett elvárásait sem teljesíti, szerinted kijelenthető-e, hogy megbukott a kormány gazdaságpolitikája?
Igen. 89% (6997)
Nem. 6% (471)
Nem tudom megítélni. 5% (354)
Szavazatok: 7822"
velemenyvezer.blog.hu/2011/08/29/igen_tenyleg_megbukott_a_fidesz_kormany_gazdasagpolitikaja#more3186773

és indul a mai új szavazás ... nincs "nem tudom" és egybekezeli a felső és középréteget:
"Szerinted honnan és hogyan teremtse elő a kormány ELSŐSORBAN a hiánycél tartásához szükséges százmilliárdokat az alábbi lehetőségek közül?
Kiadáscsökkentéssel: a szociális juttatások további megvágásával. 67% (2)
Kiadáscsökkentéssel: az öregségi nyugdíjak lefaragásával. 0% (0)
Bevételnöveléssel: a vállalkozásokra kivetett adók növelésével. 0% (0)
Bevételnöveléssel: a vagyonosokra és a középosztályra kivetett adókkal. 33% (1)
Szavazatok: 3
velemenyvezer.blog.hu/2011/08/30/kinek_fog_fajni_a_matolcsy_program_bukasa

szép napot és elgondolkodtató szavazást :-)

Csolt nemzettségbeli 2011.08.30. 07:31:28

Hoppa-hoppa, úgy látszik nem mindenhol az orbáni csoda gazdpol a menő, van ahol a munkahelyteremtés az első számú szempont, és nem csak hordóról szónokolva.
Igazuk van az íreknek, bajban csak az elmebeteg viszi ki a pénzt az országból!

"Nem adósságtörlesztésre fordítaná bevételeit Írország
2011. augusztus 28., vasárnap 17:22 (MTI-Eco)

Írország a privatizációból származó bevételeket adósságtörlesztés helyett munkahelyteremtő programokra szeretné fordítani - közölte egy lapinterjúban vasárnap a közkiadásokért és reformokért felelős miniszter.
A rovat további cikkei
Ez várható kedden
EU-biztos: erősödtek a turbulenciák
Az ECB felülvizsgálja az inflációs kockázatokat

Brendan Howlin a The Sunday Times-ban elmondta: a kormány mintegy 2 milliárd euró bevételt remél a nem stratégiai fontosságú állami vagyonrészek eladásából, és arra fogja kérni a Nemzetközi Valutaalapot (IMF), az Európai Uniót és az Európai Központi Bankot (EKB): járuljanak hozzá, hogy Írország ezt az összeget munkahelyteremtő programokra fordítsa adósságcsökkentés helyett.

A Nemzetközi Valutaalap, az Európai Unió és az Európai Központi Bank képviselői hamarosan Dublinban tárgyalnak, hogy áttekintsék az országnak nyújtott mentőhitel feltételeinek teljesülését.

Írország tavaly decemberben kapott 67,5 milliárd eurós hitelt az IMF-től, az Európai Unió pénzügyi stabilizációs mechanizmusától (EFSM) és pénzügyi stabilitási eszközétől (EFSF) és egyes EU-tagországoktól - Nagy-Britanniától, Svédországtól és Dániától -, miután államháztartási hiánya elérte a GDP 32 százalékát. A programba az ír államháztartás 17,5 milliárd eurós likvid tartalékát is bevonták, így a teljes összeg 85 milliárd euró. Az Európai Központi Bank az ír pénzintézetek kötvényeinek vásárlásával vesz részt a programban.

Írországban 14 százalékon, közel 17 éves csúcson van a munkanélküliség, miközben az uniós átlag 9 százalék körül van."
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/nem_adossagtorlesztesre_forditana_beveteleit_irorszag.493879.htm

jjulie 2011.08.30. 07:44:39

@nyünyüge:

már teljesen mindegy mit mond a varga mihály, vagy bármelyikük

végük van, volt egy újabb elvesztegetett másfél évünk

jjulie 2011.08.30. 07:55:26

@nyünyüge:

bemásolom, hátha létezik még egy két fidesznyik, és erre tévedve had olvassa el, hogyan HAZUDIK egy ősorbánistafidesznyik a végső bukás köszöbén

"Varga nem emlékszik 1999-re

Varga Mihály a televízió műsorban a következőket állította: "Nyilván itt is egy olyan örökséggel találkoztunk, amiről korábban nem volt senkinek fogalma Magyarországon. Egy 2007-es adómódosítás következtében rosszul nem fizették ki az általános forgalmi adót a vállalkozásoknak, nem utalták ezt a pénzt vissza".

Csakhogy ez az állítás nem igaz. A kifogásolt áfa-visszaigénylési tilalmat először az 1999. november 9-én elfogadott 99. törvény 13. §-a iktatta be az áfatörvénybe. Így az általános forgalmi adóról szóló 1992. évi 7. törvény 48. §-a új 5. bekezdéssel egészült ki, amelynek vonatkozó részlete a következő:

48. § (5) A negatív elszámolandó adót - legfeljebb annak összegéig - csökkenteni kell azon beszerzésekre jutó adóval, amelyeknek adóval növelt ellenértékét ... az adóalany a visszaigénylési kérelmet tartalmazó bevallás benyújtására előírt időpontig nem fizette meg, és azt követelés mérséklése útján sem egyenlítette ki".

A módosítás 2000. január 1-től volt hatályos. Ebben az időben Varga Mihály a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára volt Járai Zsigmond pénzügyminisztersége mellett."

ismétlem HAZUDIK főfidesznyik, miattatok teszi birkák?

jjulie 2011.08.30. 08:02:55

@jjulie:

aszékelyek, lenin, tölgyes, mars ki a kossuth térre, szarjátok össze a füvet, és skandáljátuk: HAZUG FIDESZ, ORBÁN TAKAROGGY

mezga-aladar 2011.08.30. 08:13:41

@jjulie: ne báncsd őket. egy fidesiszta soha sem hazudik...

max egy kicsit rugalmasan, nemzetibben értékeli a valóságot...

jjulie 2011.08.30. 08:24:33

@mezga-aladar:

beérett az "elég abból hogy nem én kormányzok" sánta kutya választási és kormányprogram

mezga-aladar 2011.08.30. 08:27:27

@jjulie: akkor folytatom

egy fidesiszta sohasem hazudik. megvéd téged. a kasszádat is őrzi. HŐS

graycivil 2011.08.30. 09:15:01

"Magabiztos és titkolózó - milyennek látták Orbán Viktort az amerikaiak?

Miközben Orbán elismerte, hogy a gazdaság fellendítése a legfontosabb, arról nem mondott semmit, hogy ezt hogyan képzeli el - foglalta össze a jelentés Orbán beszédjét, hozzátéve, hogy Orbán már ezen a fórumon kizárta annak a lehetőségét, hogy koalícióra lépjen bármilyen párttal."

www.origo.hu/itthon/20110829-wikileaks-orban-viktor-egy-2009es-forumon.html

"Orbán beszédjében azt is mondta, hogy úgy tűnik, Magyarország az egypártrendszer felé mozdult el, és az egy párt a Fidesz lesz, amelynek nem lesz komolyabb versenytársa a többi párt."

Esetleg Orbán már a FYDESZ "politikai magánzárkájáról" beszélt? :-)

Csolt nemzettségbeli 2011.08.30. 09:24:21

@mezga-aladar:

Igen, a Főnök sohasem hazudik!
"Én nem szeretem a háborús retorikát a politikában" mondta a puskaporszagot szimatoló, örökös harcot hirdető , fülkeforradalomban fogant miniszterelnökünk.

Beteg ez az ember és a betege az, aki ezt nem látja.
Naponta, hetente belevonyítja a nagyvilágba a betegségét, a kisebbrendűségi érzéseit, a valóságtól való totális elrugaszkodását.

Csolt nemzettségbeli 2011.08.30. 09:52:11

Elmegy ám a Simor a jó büdös pitlákba.
Ezeknek ott fenn mindnek elment az esze, és istennek képzelik magukat a jó dolgukban.

Nevelje Simor és a politikai elit a saját büdös kölkeit!
Ezek beszélnek ingyenebédről, amikor havonta többmilliós ingyenebédeket falnak, teltpofára habzsolnak...

Ja és ott a dátum, hogy mennyire nem váratlanul jött a devizahiteles balhé.
Szart rá mindenki nagy ívben, az összes kormány.

"A Wikileaks hétvégén nyilvánosságra hozott 20 ezer újabb amerikai nagykövetségi táviratot, amelyek között magyar érdekeltségű is van. Ezek közül az egyik, 2008-as irat a devizahitelekkel foglalkozik. Ebben többek között szó esik arról is, hogy Simor András jegybankelnök szerint nem helyes megmenteni a devizahiteleseket.

A Wikileaks által nyilvánosságra hozott egyik 2008-as irat a magyar devizahitekkel foglalkozik, és megállapítja, hogy 2003 és 2008 között ugrásszerűen megnőtt a devizahitelesek száma, amely ekkorra már a háztartások 62 százalékát érintette.

Az irat szerint a válság következtében gyengülő forint miatt ezeknek a hiteleknek a törlesztőrészlete már ekkorra akár 25 százalékkal nagyobb terhet jelentett, mint a felvételekor kalkulált összeg.

Az irat kitér arra is, miszerint Simor András 2008-ban April Foley amerikai nagykövettel folytatott megbeszélésén többek között arról beszélt, hogy a devizahiteleseket nem kell megmenteni, mert "meg kell tanulniuk, hogy nincs olyan, hogy ingyen ebéd".

A jegybankelnök azt is hozzátette, hogy nincs hatékony eszköz a hitelezés visszafogására, a magyaroknak "meg kell tanulniuk helyesen cselekedni, pusztán azért, mert az a helyes".

Az akkori aktuális helyzetet elemezve a távirat beszámol arról is, hogy Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök megállapodott a Bankszövetséggel abban, hogy a forint gyengülése és a frank erősödése miatt megugrott törlesztőrészletek hatása alól meg kell próbálni védeni kell a lakosságot. Ezt úgy képzelték el, hogy lehetőséget biztosítanának a futamidő-hosszabbításra és a devizahitelek forint alapúra váltására."
www.privatbankar.hu/cikk/bank/wikileaks_simor_szerint_a_devizahiteleseknek_sincs_ingyen_ebed_44622

márta)) 2011.08.30. 10:38:31

Gyurcsány: "Orbán önmagának is korlátja""

A volt miniszterelnök szerint kettős szorítás okozza a bénultságot. "Egyrészt valóban egy elhúzódó globális válság közepén vagyunk. Tökéletes receptje most senkinek nincs, nekünk se lenne.
Másrészt viszont Orbán önmagának is korlátja.
Egyre, másra őrült, felelőtlen ellenzékiségének, és gazdasági értelemben kaotikus első kormányzati évének korlátaiba ütközik" - írja a közösségi oldalon.

Gyurcsány szerint a kormánynak csökkenteni kellene a közkiadásokat, a költségvetési egyensúly érdekében a kiadáscsökkentésen túl növelni kellene az állami bevételeket.

"Orbán azt mondja, hogy lassan egész Európa bennünket követ. Ahogy azt Móricka elképzeli.

A miniszterelnök egy év alatt növekedési és egyensúlyi csapdába zavarta az országot.
Mert olyan volt 2006 előtt, hogy volt növekedés, de nem volt egyensúly; olyan is 2006 után, hogy lassult a növekedés, hogy megteremtsük az egyensúlyt, de olyan, amit most látunk, hogy se növekedés, se egyensúly, ehhez a dilettáns Orbán és Matolcsy nevű jobb keze kellett" - értekezik a volt miniszterelnök.

"Eddig követett politikájának valamely fontos részétől Orbánnak is meg kell szabadulnia, ha ő és az ország túl akarja élni a következő éveket" - véli Gyurcsány Ferenc."

hvg.hu/itthon/20110830_gyurcsany_facebook_valsag#rss

Hm. Egyenes beszéd, tökéletes receptje" a szocialistáknak sem lenne.)
Az már látható, tapasztalható, hogy a Matolcsy-féle recept sem jött be.
Csak az a nagy probléma, hogy nem kísérletezni kellene egy ország gazdasági helyzetének megoldásával, hanem lépéseket tenni, hogy végre elinduljon az országban valamiféle gazdasági növekedési folyamat.

menőmano 2011.08.30. 11:27:02

Sokat beszél a kormány a devizahitelesek számára indított programjáról, még reklámkampányban is népszerűsíti, de a jelenlegi feltételekkel valójában alig menthet meg vele valakit.

A hitelesek többsége továbbra is csak magára számíthat, vagy a svájci frank gyengülésében bízhat.

Tizenöt hónapig lebegtették

A nehéz helyzetben lévő devizahitelesek megsegítéséről első ízben tavaly júniusban beszélt Orbán Viktor.
A kormányfő első akciótervének bejelentésekor közölte: "az angolszász országokkal ellentétben nem lehet megtenni azt, hogy a bajba jutott lakáshiteleseket utcára tegyék, mert nem áll rendelkezésre az az intézményrendszer, amely segíthetné őket".
Az akkori, huszonkilenc pontos akcióterv huszonnegyedik pontjaként egyúttal azt is bejelentette, hogy Nemzeti Eszközkezelő Társaságot hoznak létre.
A tavaly júniusi ígéret szerint a Nemzeti Eszközkezelő Társaság koncepcióját 2010 augusztusára kellett volna elkészíteni, a társaság 2011 januárjában kezdte volna meg a működését.

A tervezetre vonatkozó céldátumot tavaly augusztusban szeptemberre frissítette Matolcsy György gazdasági miniszter, szeptemberben azt ígérte, hogy a kormány 2010. október 15-éig benyújtja a parlamentnek az eszközkezelőről szóló tervezetet. Idén nyárig aztán mégis csend volt a szervezet felállítása körül.

A miniszterelnök idén májusi, második akciótervében már nem szerepelt az eszközkezelő gondolata, Orbán Viktor ugyanakkor bejelentette az árfolyamgát bevezetését, amely eszközzel azok élhetnek, akik ha nehezen is, de még folyamatosan fizetik az adósságukat.

Az eszközkezelő idén júniusban került újra napirendre, amikor Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára közölte, hogy nyár végére, őszre felállhat a szervezet.
Az akkori menetrendnek megfelelően a nemzetgazdasági és a nemzeti fejlesztési miniszternek július 31-ig kellett volna végrehajtania bizonyos feladatokat.
Ezt a határidőt később "azonnal"-ra módosították, majd a kormányzati kommunikációs államtitkár megerősítette, hogy augusztus végére létrejön a szervezet.

A NET létrejöttét augusztus 29-én, hétfőn este jelentette be a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság. "

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110826-igy-nem-mentik-meg-a-devizahiteleseket-az-orbankormany-adosmento-intezkedesei.html

Van mindenféle össze-vissza nyilatkozat a kormány részéről, csak a végleges-, a többségnek megnyugtató megoldás várat magára.
Pedig valahol biztosan ebben az ügyben is ott van a fény az alagút végén, csak az "hosszú út lefelé (egyelőre) amin halad a kormány.
:)

menőmano 2011.08.30. 11:37:12

Egyébként kiváncsi lennék rá, kit- miért is kell megmenteni a hitelesek közül.
Ott is vannak biztosan) vélt indok alapján lehetetlen helyzetbe került adósok. Azokat miért is kellene mentegetni.??
jónapot.!

:(

Csolt nemzettségbeli 2011.08.30. 11:38:48

@menőmano:
Ez sok hűhó semmiért.

Persze pár jóelvtársnak lesz 7-8 számjegyű fizetéssel ellátott zabhegyező munkahelye.

tölgyes 2011.08.30. 11:45:23

@menőmano: "A devizahiteleseket nem lenne helyes megmenteni, mert a magyaroknak végre meg kell tanulniuk, hogy nincs ingyenebéd – egy, a WikiLeaks által kiszivárogtatott amerikai nagykövetségi távirat szerint ezt mondta Simor András, a magyar jegybank elnöke April Foley-nak, az Egyesült Államok nagykövetének egy 2008. októberi magánbeszélgetésen."- ez az amit Ön támogatott még 2010-ben is...Simornak az a magyar ellenzék kedvencének most is ez a véleménye..:( a kormány ennek ellenére segít, de az elkúrások miatt ennyi segítséget lehet adni...:(

Csolt nemzettségbeli 2011.08.30. 11:59:00

Egy pofon a magyar kormánynak.

Ebben az esetben már nem lesz elég, ha Schmitt Pál ír egy "álamfői" hüppögő levélkét a szlovákoknak.

"Már nem szlovák állampolgár a szlovákiai magyar politikus

Megjelent: 2011.08.30. 10:41 | Frissítve: 2011.08.30. 10:54

A pozsonyi belügyminisztérium szerint elvesztette szlovák állampolgárságát Gubík László – írta az Új Szó.
Már nem szlovák állampolgár a szlovákiai magyar politikus

A szlovákiai magyar napilap szerint a kedvezményes magyar honosítását nyilvánosan vállaló lévai helyi MKP-vezető erről hivatalos végzést kap, így fellebbezni is nehéz lesz. Gubík László a belügyi tárca szerint döntésének hivatali bejelentése ellenére is pénzbírságot kaphat.

Korábban Gubíkot a nyitrai körzeti hivatal felkérte, hogy töltse ki a szlovák állampolgárság elvesztésének bejelentése című nyomtatványt, és küldje vissza szlovák iratait. Gubík a nyomtatványt kitöltetlenül küldte vissza, szlovák irataitól nem vált meg, válaszában azt írta a hivatalnak: szlovák állampolgárságáról nem akar lemondani, s így az alkotmány értelmében azt el sem vesztheti. "Ha kitöltöttem volna a nyomtatvány, ezt úgy értelmezhették volna, hogy önként válok meg állampolgárságomtól, ami nem igaz" – mondta lapnak a fiatal politikus."
www.hir24.hu/kulfold/2011/08/30/mar-nem-szlovak-allampolgar-a-szlovakiai-magyar-politikus/~~fokusz

márta)) 2011.08.30. 12:04:00

Délután kormányzati bejelentés érkezik"

Ma délután fél háromkor kormányszóvivői tájékoztatót tart a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkársága.

A tájékoztató témája: Egyszerűsítés- újabb bürokráciacsökkentő intézkedések. Az eseményről tudósítunk.

Mint ismert, a kormány a Széll Kálmán-terv részeként jelentette be a bürokrácia-csökkentő tervet, amelynek részeként a kormány 500 milliárd forinttal tervezi csökkenteni a magyarországi vállalkozások adminisztrációs terheit.

Áprilisban ennek első, 105 milliárd forintos részletének intézkedéseit jelentette be az NGM"

A csomag 400 milliárdos részére pedig június 2-tól egy hónapig javaslatokat várt a kabinet. "

www.portfolio.hu/gazdasag/delutan_kormanyzati_bejelentes_erkezik.154531.html#hs

Nagyon kíváncsi vagyok, konkrétumokat tartalmaz e a beharangozott bejelentés, vagy csak olyan mondok is valamit, meg nem is) bejelentés lesz.
Igen.
:))

ssi 2011.08.30. 12:41:29

ebédszüneti szösszenet ...

1./A
paraván előtt ... Szíjjártó
"kormány szótárában továbbra sem szerepel a megszorítás .. hamarosan Matolcsy .. is kiáll a .. programjával .. ország újjászervezését, átszervezését gyorsítják fel .. pl., hogy ne legyen egyre több diplomás munkanélküli .. kormány megbízható, tiszta gazdaságpolitikát fog folytatni .. látszik, hogy az eurózóna válsága a magyar gazdaságra is hatással van, és ebből ki kell törnünk .. növekedésnek úgy lehet .. pályát nyitni, ha kiteljesítik az arányos adórendszert, és tíz év alatt egymillió új munkahelyet képesek létrehozni .. Ez a kormány abban is különbözik az elődeitől, hogy nem dugja homokba a fejét .. Mi világosan látjuk, mi a helyzet a nemzetközi gazdasági életben, és látjuk, hogy melyek azok a döntések, amik megmentik Magyarországot a válságtól .. Komoly elvonások és megszorítások nem lesznek .. magyar kormány határozottan el fogja utasítani azt az EU-s kezdeményezést, hogy legyen egységes európai adózás .. magyar gazdaság lényege az, hogy tud alacsony adóval működni. És nagyon komoly intézkedéseket fognak a jövőben hozni azért, hogy a bürokratikus és adminisztratív terhek tovább csökkenjenek .. ez milliárdos könnyítést fog jelenteni a kis-és középvállalkozásoknak .. remek közgazdász és remek gazdaság politikus két külön kategória. Az arányos adórendszer nem hogy fontos a kormány számára, de még ki is fogják teljesíteni, ezen az úton mennek tovább."
hvg.hu/gazdasag/20110830_szijjarto_peter_megszoritasok

1./B
paraván előtt folyamatosan pl.
- "Növelnék a diákok körében az új alaptörvény ismertségét .. diákokat különböző ajándékokkal - például a nemzeti hitvallás egy-egy példányával - emlékeztessék az alaptörvényre, akárcsak azt, hogy a tanulók egy rajzversenyen önthessék formába, mit jelent számukra magyarságuk, az, hogy ebben az országban élhetnek"
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=465502
- napi 1 tesióra
www.eduline.hu/kozoktatas/20110829_mindennapos_testneveles_napkozi.aspx
- minden osztálynak 1 zenekar
mandiner.hu/cikk/20110826_kozoktatas_zenekart_minden_osztalyba
- "valamennyi közoktatásban tanuló fiatal legalább egyszer eljuthat a magyar állam támogatásával a szomszédos országok magyarlakta területeire, bevezetik továbbá a nemzeti összetartozás emléknapját az iskolákban, és 2012. december 31-ig létrejöhet a Magyarság Háza."
eduline.hu/kozoktatas/20110117_maert_hataron_tuli_terulet_kirandulas.aspx
- stb.

2.
s a paraván mögött .. is akkora a nyugalom, magabiztosság, egyértelműség, mint amit a másik oldalon mutatnak?

3.
s a 3. dimenzió? .. a magasabb érdekeltségek, melyek - sokak szerint - az igazi mozgatók: örülnének a 3 kulcsos SZJA-nak (alsó és a felső középnek mégsem lehet ugyanazt a szolidaritási adót elrendelni) + vagyonadónak .. ?

+
s megvan/rendben minden? az őszinte szó, a választói tudatosság fejlődése, a társadalmi feszültségek csökkentése, a felelősségek helyes kezelése/vállalása ?

menőmano 2011.08.30. 12:47:35

@Csolt nemzettségbeli:

Hangzatos mondatok, szóvirágos beszédek.
Abból mindenki azt hall ki amit akar.

Nagyon szeretném hallani egy-két fülkeforradalmár nyilatkozatát, egyenes adásban.:)
Mert Ők bizony nagyon hallgatnak. Én nem igazán hallom, olvasom, hogy véleményt nyilvánitanának.
Vagy talán még most is várják a csodát????
:((

Terniak 2011.08.30. 13:08:41

@tölgyes: mostanában mintha egyre többen döbbennének rá, hogy "nincs ingyenebéd" - Réthelyi professzor (mert miniszternek nevezi erős túlzás) úr mintha valami hasonlót mondott volna...

Amúgy meg ha ennyi telik a Kormánytól, legalább legyenek kicsit szerényebbek. Ezt is úgyis megígérték. Mint annyi minden mást...

menőmano 2011.08.30. 13:35:47

@tölgyes:

- ez az amit Ön támogatott még 2010-ben"
Ne vicceljen tölgyes úr, honnan tudja ilyen pontosan.?

kormány ennek ellenére segít, de az elkúrások miatt ennyi segítséget lehet adni...:( "

Olvastam a cikket mit mondott a Simor.
Ugyan már! Ez nem annyira egyoldalu ügy - mentsük a hiteleseket - ahogyan Ön gondolja.:)
Elvárnám, hogy valaki elmondja a kormány részéről kit- miért is akar megmenteni. Mely társadalmi csoportokat érinti ez a mentegetés).
Biztosan vannak akik rajtuk kívül álló okok miatt adósodtak el, kerültek lehetetlen helyzetbe. De lehetnek olyanok is, akik vélt indok alapján.

Tölgyes Úr! sokan vannak egyébként ebben az országban, akiket ilyen- olyan indokok alapján lehetne mentegetni.

Képzelje, vannak olyanok a hitelesek között, akik nem várták, hogy az állam mentegesse őket, hanem szinte erejükön felül fizették a hiteleket.
Tehát az én olvasatomban) nem olyan egyszerü " ügy, hacsak le nem egyszerűsíti a kormány.

Senki nem vitatja, hogy a többség számára megnyugtató megoldást kell találjon a kormány.

bariga 2011.08.30. 13:42:36

Van itt most (is) éppen elég baj, ezért a mellébeszélést SOS abba kellene hagyni. A befektetőknek vázolni az intézkedéseket, gyorsan tőkére és beruházásra, munkahelyre van szükség. Lehet akár arab, vagy kínai, mindegy. Jók az adottságaink, infrastuktúra, földrajz, föld..stb
A népnek meg sebesen el kell mondani az öszödi beszédet, hogy hamar túlessünk rajta és lehessen végre modernizálni és racionalizálni az országot, magyarul megszorítani. A korrupciót tényleg meg kell fogni, mert ezen a téren sem történt semmi változás, csak gatyacsere volt. A konkrét lépeseket pedig közgazdászok beszéljék meg, elemezzék és modellezzék. A törvényeket, mint láttuk, egy nap allatt meg lehet szavazni.

menőmano 2011.08.30. 13:42:39

@tölgyes:

Még egy pillanat!

Elgondolkodott már azon, itt a mentegetési ügy kapcsán, hogy hogyan adhattak a bankok tizmilliós nagyságrendekben hiteleket olyan egyéneknek akik, most földönfutóvá váltak? hol volt esetleg az anyagi háttér.?

Kisebb értékű lakást - és autót is lehet venni.

Az a probléma, hogy a vélt- és valós szociális rászorultságra minden kormány ontotta a pénzt. Munkahely kellene valódi) és tessék dolgozni.

Azt is írhatom, hogy az én befizetett pénzeimből ne mentegessen senkit a kormány.

oszt.kész.jónapot! önnek!
:((

graycivil 2011.08.30. 13:44:00

"A komcsi örök

A fülkeforradalom eredménye, a Nemzeti Együttműködés Rendszere szárba szökkent, él és virágzik. És rohadtul pont úgy néz ki, mint az a rendszer, amit állítólag végleg felváltott, csak éppen rosszabb annál."

w.blog.hu/2011/08/12/a_komcsi_orok#more3147473

"Egyszerűen kizárt, hogy bármely ismert kormánypárti figura börtönbe vonuljon csak azért, mert lopott. Eleve az okosabbja beleíratja az alkotmányba, hogy amit ő csinál, az legális. A hülyébbjének beleírják utólag, aztán aláíratják a leghülyébbel."

graycivil 2011.08.30. 13:47:13

@menőmano: A fydeszes városok sokmilliárdszámra vettek fel a devizahitelt már akkor is, amikor már "egyértelmű sejtések" lehettek a devizahitelek kockázatát illetően.

menőmano 2011.08.30. 13:48:29

Egyébként nem árulok el titkot, hogy ebben az országban aki hasznos tagja akart lenni a társadalomnak és CSAK dolgozott, nem kuncsorgott az államon ilyen- olyan segélyért, soha sem kapott ingyen semmit, ingyenebédet" meg főleg nem.

menőmano 2011.08.30. 13:49:44

@graycivil:
Persze. Egyik példa erre Debrecen.

menőmano 2011.08.30. 14:03:15

@tölgyes:

oppá" Elfelejtettem megkérdezni!

Mit szól Ön a Matolcsy-féle csodaváró gazdaságpolitikához? no. és az új szellemiségű költségvetéshez? Mennyire pörgette fel a gazdaságot?
Ön a szerteágazó tájékozottságával, hatalmas nagy tudásával jó lenne, ha megirná nekem.
De ha nem úgy is nagyon jó lesz.

Most megyek, nincs időm tovább itt bajolni Önnel!!

:((

Csolt nemzettségbeli 2011.08.30. 15:13:57

Pokorni az "ellenzéki":

"Pokorni Zoltán szerint szégyenpadon ülünk

Megjelent: 2011.08.30. 12:35 | Frissítve: 2011.08.30. 12:47

Szétaprózott az oktatási rendszer és megalázóan alacsony a pedagógusok bére a politikus szerint.
Pokorni Zoltán szerint szégyenpadon ülünk
(MTI)

Jó, megfontolt és jól átgondolt közoktatási törvényre van szükség, nem gyors jogszabályalkotásra - mondta Pokorni Zoltán kedden Rákosmentén, egy tanévnyitó rendezvényen.

Az oktatáspolitikus az egyik legsúlyosabb problémának azt nevezte, hogy Magyarországon a legszelektívebb az iskolarendszer, így az otthonról hozott különbségeket nem képes kiegyenlíteni. "Szégyenpadon ülünk e téren" - fogalmazott, hozzátéve: ennek egyik oka a szétaprózott iskolarendszer. Jelenleg a közel 3200 önkormányzatból több mint kétezer tart fenn iskolát, de ezek fele ezer fő alatti település. Szükség van az állam nagyobb szerepvállalására különösen a kistelepüléseken, de az sem lenne helyes, ha az állam venne át minden iskolát - véli a politikus.

Az oktatás GDP-arányosan alulfinanszírozott már az óvodától kezdve, tehát szükség lenne a források növelésére, de az eredményességet tekintve nem egyedül ez a meghatározó. Azok az oktatási rendszerek eredményesek, ahol arra koncentrálnak, hogy a gyerekek számára egyenlő esélyeket biztosítsanak. Szerencsés, ha minél később kényszerítik a gyerekeket iskolaválasztásra, és minél tovább tart az egységes iskola.

Pokorni Zoltán azt mondta, a mérések szerint sokkal érdemesebb a pedagógusokra költeni, mint az infrastruktúrára. Fontosabb, hogy jól kifizetett és jól kiválasztott pedagógusok tanítsák a gyermekeket, mint hogy milyen épületben. Szembe kell nézni azzal, hogy megalázóan alacsonyak a pedagógusbérek, egyre kevésbé vonzó a pálya, és egyre többen kénytelenek másodállással kiegészíteni jövedelmüket.

Az életpálya-modellnek ebben kell radikális fordulatot megvalósítania, és nem a meglévő rossz viszonyokat konzerválnia. Ehhez egy tisztességes megállapodásra lenne szükség a szakszervezetekkel.

A bizottsági elnök azt mondta, hogy ő maga még nem látta a legújabb oktatási koncepciókat, bár kérte Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárt, hogy küldje át neki azokat, de ez nem történt meg."

Csolt nemzettségbeli 2011.08.30. 15:16:12

@tölgyes:

Tölgyes spori!
Tavaly én amiatt kerültem BAR listára, mert az asszony elhitte Viktor és a Fidesz devizahiteleseket segítő hazugságait.

Csolt nemzettségbeli 2011.08.30. 15:19:00

@Csolt nemzettségbeli:

Szerintem Pokorni már az Orbán utáni időkre gondol és tudja, hogy a választói nem fogják megbocsájtani azt, amit Orbán az oktatással akar tenni.
"Szükség van az állam nagyobb szerepvállalására különösen a kistelepüléseken, de az sem lenne helyes, ha az állam venne át minden iskolát - véli a politikus."

graycivil 2011.08.30. 16:21:42

"Ma sem mentette meg az AB a pénztártagokat

Nem döntött az Alkotmánybíróság (AB) a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos határozattervezetről, tudtuk meg Sereg Andrástól, az AB sajtófőnökétől. A héten újabb rendkívüli ülésnap már nem lesz, így már csak a kormánypártok jelöltjeivel felduzzasztott testület tárgyalhatja a decemberben elfogadott nyugdíjtörvénnyel kapcsolatos beadványokról készült határozattervezetet."

index.hu/gazdasag/magyar/2011/08/30/ma_sem_mentette_meg_az_ab_a_penztartagokat/

Az biztos, hogy az MNYP lehet a következő választási kampány egyik főtémája. És szerintem nem a kormánynak lesz "kedves" téma. F.Y.DESZ!

bariga 2011.08.30. 16:43:36

@graycivil: Azért ez hihetetlen, hogy bohócot tud csinálni a kormány az alkotmánybírákból is. Levethetik a talárt nyugodtan, mert ezek után kevesen fogják őket komolyan venni. Amíg Fidesz.kormány van nincs is rájuk szükség, csak nyelik a pénzt. Vajon mennyibe kerülnek??

Csolt nemzettségbeli 2011.08.30. 16:58:45

@bariga:
Ez Tákolmánybíróság, a jogállam itt meghalt.

Csolt nemzettségbeli 2011.08.30. 17:06:54

Emiatt nyafizhatott tegnap Orbán a külügyeseknek, hogy kiröhögik és nincs tekintélye már a Visegrádi országok között sem.

"Kicsúszott az irányítás Orbán kezéből

Index/MTI

2011. augusztus 30., kedd 12:50 | [4 órája frissítve]

A The Wall Street Journal szerint adóemelések jönnek és az adócsökkentést is halasztani kell. Az Sme című szlovák liberális napilap szerint a kormányfő Magyarország jövőjét már nem tartja a kezében.

...
Ezért Orbán mindenütt, ahol megszólal, jelzéseket küld költségvetési felelősségéről, miközben a hazai publikum számára a nemzeti szuverenitásért és a spekulánsok ellen folytatott küzdelemmel erősíti a harcias retorikát. Az igazság azonban ennek az ellenkezője, saját politikai sorsát sem Magyarország jövőjét már nem tartja a kezében" - záródik a Sme kommentárja."
index.hu/gazdasag/vilag/2011/08/30/kicsuszott_az_iranyitas_orban_kezebol/

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.08.30. 17:17:52

@6.Lenin: Eddig nem bukott meg, ezt jól látod. Egyszer minden sorozat megszakad.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.08.30. 17:25:32

@Csolt nemzettségbeli: Azért mert addig nem jött ki a GDP adat, amelyik meglepte Matolcsyt és a szakértői csapatát. Nyilván ők nem így számoltak.
Egyébként erre már volt példa: Matolcsy 2010 decemberében úgy mutatta be a költségvetést, hogy ez az egyik legjobb költségvetés amit Magyarországon elfogadtak. Január végén maga nyújtotta be a korrekcióját, mivel súlyos félretervezések szerepeltek a költségvetésben.250 milliárdot kellett zárolni és később elvonni.
Be kell látni, hogy ez az új Fidesz-csapat árnyéka a Chikán-féle csapatnak. Matolcsy alkalmatlan a posztjára. Már az első minisztersége alatt is lezüllesztette a költségvetést, ő ennyit tud. Okosabb nem lett és már nem is jobb szakember. Ő ennyit tud. Nem csak az ő hibája az egész, hanem annak aki nem tudja leváltani illetve aki újra kinevezte.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.08.30. 17:37:59

@Csolt nemzettségbeli: Pusztába kiáltott szavak. Nem lesz pedagógus, köz/kormánytisztviselői. orvosi és rendőrségi bérfejlesztés. Nincs pénz az egykulcsos adó miatt. Cserébe ennek a rétegnek tovább csökken a reáljövedelme. A nem vezető beosztású állami foglalkoztattok nem érik el a bruttó 300 ezres fizetést, kis részének van 18 év alatti gyereke. A többiek még ha kapnak kompenzációt is, elbukják az inflációt, ahogyan azt már évek óta teszik.
Az elmaradt béremelések összesített értéke eléri a 30%-ot.
Elsőként a Nyugat által preferált orvosi réteg elvándorlása miatt az eü rendszer fog összeomlani, aztán szép lassan a többi. A szakemberek távoznak az állami szférából, aminek súlyos hatásai lesznek. Ma már ott tartunk, hogy egy nyelvtanár pl. elmegy call-centerbe dolgozni, mert jobban keres. Fiatal tanárok lépnek a helyükre, akiknek nincs tapasztala majd ők is kilépnek. De említhetjük akár a rendőröket ( nem éri meg rendőrjárőrnek állni, az utánpótlást a képesítési követelmények lazításával töltik fel, egyre hígul majd a nyomozás, intézkedés színvonala ) a kormánytisztviselőket ( nyelveket beszélő irodisták elmennek a multicégekhez, illetve a jobb képességűek is, a maradék nem tud érdemben teljesíteni ) stb.
A Fidesz 2014.01.01.ben kíván bért rendezni. Addigra a magyar állam lezüllik humán oldalról. Ami aláássa a gazdasági növekedést, növeli a korrupciót stb.
A mai bejelentés, hogy lakossági bürokráciacsökkentés egy újabb blöff. Arra szolgált hogy elterelje a figyelmet az AB nem döntéséről.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.08.30. 17:41:49

@Csolt nemzettségbeli: Magyarországon megszűnt az Alkotmánybíróság de facto. De jure évi több milliárdba fog kerülni a működtetése, de a funkcióit átveszi a Fidesz székház. Egy biodíszletté züllik ez a testület.
Ha lenne az alkotmánybíróság egyes tagjaiban tartás, akkor többen visszadnák a mandátumokat. Mert ezzel csak legitimálják külföldön a Fidesz-kormány működését. Legyen tiszta a kép, Ádert és más képviselőket tegyenek minden AB helyre.

Csolt nemzettségbeli 2011.08.30. 17:53:44

@ciceró:
Nem tudja leváltani Matolcsyt, egyrészt mert valszeg nem nagyon vállalná be egyetlenegy számbavezető komomoly szaki sem azt a kakit ami a minisztériumban és a gazdaságban a szőnyeg alá söpörve lehet, másrészt qrvára elkötelezte magát Matolcsy mellett amikor kezdtek kiderülni a bénaságai(a Jobbkeze, nem ortodox gazdaságpolitika), ebből arcvesztés nélkül, hogy egy hülyére bízta gazdaságot nem tud kijönni. Nyílvánosan be kellene vallania, hogy tévedett, ilyet viszont nem nagyon halott még senki Orbántól az elmúlt 20 évben.
Harmadrészt nem hiszem, hogy komolyan számbavehető szakik közül sokan vágynának rá, hogy a virtuális valóságban élő, a realitásoktól elszakadt, akarnok hajlamú Orbán legyen a főnökük. Tavaly tavasszal úgy hírlett, hogy Járait környékezte volna meg a tárcával, de ő szabad kezet akart volna, aztán előtte szóba került Surányi is, de ő se vállalta.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.30. 17:54:17

@unionist:

Szerintem egészen távol áll a Szovjetunió és az Európai unió egymástól.

Előbbi egy ország volt, erősen központosított irányítással.

Utóbbi viszont csak független országok közös politikai szervezete lényegében gyakorlatilag alig valami hatalommal - igazából semmi -.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.08.30. 17:58:45

@Csolt nemzettségbeli: Sajnos igazad van, Matolcsy a kormány bukásával együtt fog repülni. Ahogy az idei költségvetést, úgy a jövő évit sem tudja megtervezni. Naszvadi és a többiek nem elég jók hozzá. Azt a főosztályvezetőt, aki eddig tervezte a költségvetéseket, kirúgták még tavaly. Az idei költségvetést Naszvadi és Matolcsy emberei csinálták. Olyan is lett.
Az egykulcsot sem vonják vissza.

Csolt nemzettségbeli 2011.08.30. 18:04:02

@ciceró:

Nincs ezeknek annyi vér a pucájukba egynek se.
A nagy fizu és a szolgálati Audi többet ér.
Gyakorlatilag a mai halasztással átpöckölték a döntést Orbán most kinevezett kádereinek, mert gyávák voltak dönteni.
Tudják, hogy így Strassbourgba fog kerülni, és ott elmeszelik, de mire ott sorra kerül, addigra ők lelépnek vagy nyugdíjba vagy valami menő egytemi tanszékre.
Csak ennyi érdekli őket.

Ez egy kupac lótrágya, nem Alkotmánybíróság.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.30. 18:04:31

@knausz:

Ostoba az, aki mondja, aki nem tudja megkülönböztetni a független autógyártókat az autómárkáktól, illetve nem érti a különbséget ezek között.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.30. 18:07:42

@knausz:

"A nyelvek tekintetében ugyanez volt, hogy van ezren magyaráztuk meg, miért volna fontosabb az angol, mint az eszperantó, de nem látta be, csak hajtotta a magáét."

Már megint hazudsz.

Valószínűleg ez az első eset, hogy az "eszperantó" szót ezen a blogon leírom, ezt is csak azért, mert téged idézlek.

Ebből is látszik mennyire fel sem fogod, amit írok, amit olvasol.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.30. 18:10:44

@tölgyes:

Számomra csak az új országgyűlés működése óta nyilvánvaló.

Előtte nem igazán lehetett tudni, hogy milyen párt is az lmp, kik is ők, mit is akarnak.

A TV riporterek valahogy mindig egész másokat kérdeztek tőlük, mint pl. a Jobbikos politikusoktól.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.30. 18:16:59

A nyelvekről a beszélgetés meg különben sem arról foylt, hogy melyik nyelv a "fontos", hanem arról, hogy mindenkinek kötelezően ugyanazt kellene-e tanulnia, vagy inkább legyen választási lehetőség.

Én nem értek egyet a kötelezőséggel egyetlen nyelvet oktatva mindenkinek. Lásd az orosz oktatás tapasztalatai.

Ennyi.

tölgyes 2011.08.30. 19:29:06

@Csolt nemzettségbeli: Listára azért került, mert nem fizetett:) Olyan világ biztos nem lesz egyhamar, hogy én fizetem ki az adómból, a maga mulatozásait:( Ebben Simornak akár még igaza is lehetne.. Csakhogy neki tenni kellett volna azért, hogy a kockázatot maga is értse és ne hagyják egyedül a csacsiságával:(

tölgyes 2011.08.30. 19:30:01

@Akitlosz: Én se a riporteri kérdésekből tájékozódtam, hanem a névsorból:)

tölgyes 2011.08.30. 19:30:57

@menőmano: Én nem látok benne csodavárást..és Ön miért lát benne azt?

tölgyes 2011.08.30. 19:34:15

@menőmano: Csakhogy elfolyt Gyurcsány keze közül az adóinkon felül 18.000 milliárd.. és közben nem következett be strukturaváltás, érdemi fejlődés.. ezért ezen kéne elmélkednie..:(

tölgyes 2011.08.30. 19:35:35

@Teremszolga: Simor ezt már 2008-ban mondta.. miközben semmit se tett az "ingyenebéd" osztogatása ellen.

6.Lenin 2011.08.30. 19:52:17

@ciceró:

Miért? Talán megbukott valaki nyugaton is ?
Obamától- Merkelig ? Mindenhol gáz van.

Valami nagyon hiányzik.
Nehéz lesz az biztos, Túl nagy az ellenszél, itthon is, sőt.

Csak tudnám, mi a toszban reménykednek még a bukott ballibek?
Most talán meg tudnák oldani? Soha nem oldottak meg eddig semmit. 100 éve szeretnének reformálni, de még 1x sem jött be nekik semmi. Azért ezt nem kellene lefelejteni.

Láttam Karácsonyt a Hir Tv-n, vicces pali.
Igaz, már írtam, Mo-on nincs min csodálkozni.
Ez van.
Egyenlőre nem látni semmiféle komoly alternatívát.
Olvasva a blogokat, hozzászólásokat, itt is, sokáig nem is lesz.

Igaz is, minek is kellene, nem hinném, hogy pont most van szükség lúzerekre.

Inkább örvendeni kéne, hogy megszabadultunk tőlük.

Balt 2011.08.30. 19:56:52

Gátszakadás? Ugyan! Legfeljebb gátrepedés. (Lüke ill. orvosok előnyben. :)

6.Lenin 2011.08.30. 19:58:31

@ciceró:

"Egyszer minden sorozat megszakad. "

Ez igaz. Állítólag ez lesz az universummal is, összeomlik, mint a ballibek lelkivilága 2010 tavaszán.
Ezen viszont nekünk még felesleges rettegni, mint a ballibek lelkivilágán, nem az én problémám.
Oldják meg maguk, ha tudják.
Jelenlegi állás szerint, nem tudják, ezt sem.

menőmano 2011.08.30. 20:06:35

@tölgyes:

Én nem vártam a csodát. A csodát nyilván az várta, aki kidolgozta", a gazdaságpolitikai tervet.
Nem vette még észre, tölgyes úr, hogy semmi pozitiv eredményt nem hozott.
Nem pörög igazán a gazdaság.

:)

tölgyes 2011.08.30. 20:08:53

@Balt: Leninem! Ön nagyon udvarias..:) A vicces pali olyan bájos minősítés.:)

jjulie 2011.08.30. 20:09:16

@6.Lenin:

nem is kell aggódnod, a vezéred szabad elvonulást fog kapni a bukott kormányzási blöffért jutalmul

senki sem fogja összekoszolni az elkúró orbánnal a kezét

menőmano 2011.08.30. 20:11:03

@tölgyes:

ezért ezen kéne elmélkednie..:( "
Nem, nem, nincs időm rá! meg energiám sem.
Önnek nincs igaza, mert nagyon egyoldaluan lát mindent.

Visszamenőleg kellene elemezni, húsz- esetleg harminc évre.
A kormányokon átivelő problémákat a gyökereknél kell keresni, onnan kell kiindulni.

:)))

tölgyes 2011.08.30. 20:13:36

@menőmano: Nem volt itt csodavárás.. legfeljebb azoknak is fizetni kellett valamicskét, akik mostanáig csak a zsebüket tömték:( Én már akkoriban is leírtam: sokkal egyszerűbb az egyszerű népeket kifosztani, mint a bankoktól akár egy forintot is elvenni:( Az emberek nem tudnak védekezni, de az elit mögött ott áll a médiahatalom, a fizetett újságírók és közvéleményformálók hada, akik TG kedves kifejezését használva: jól tudják tematizálni a közvéleményt.. vagyis nagyon erős az érdekérvényesítő képességük..:( Hogy milyen erős azt Ön is láthatta, ha olvasott újságot:( A világ azonban lassan nehézkesen fordulni látszik a másik oldalára.. ilyenkor pedig a médaisztárok lehetősége korlátozott:(

jjulie 2011.08.30. 20:13:37

@ciceró:

már megbukott, csak később lesz kihirdetve

tölgyes 2011.08.30. 20:17:05

@jjulie: Azért azzal várjon még egy kicsit:) Az ünnepléssel is várja meg az eredményhírdetést.:)

menőmano 2011.08.30. 20:24:27

@tölgyes:

Azt kell most mondanom, illetve írnom, hogy Önnek sok-sok igazsága van.:)

jól tudják tematizálni a közvéleményt."

Ez a nagy probléma. Nem nőtt még fel igazán a magyar társadalom egy hatalmas csoportja a napi politikához ( de a választásokhoz sem.
A tavalyi választások előtt nagyon jól "lejött" mindez.
Elég annyit mondani, hogy ki lopott, esetleg korai nyugdijazást igérni.
Mindenki gondolhatta - aki egy kicsit is tájékozott -, hogy vesztésre állnak a szocialisták.
De kellett a népnek a kétharmad. Mit gondoltak, - így egyszerűen fogalmazva - hogy akkor bearanyozódik az életük.
A másik poszton) már kifejeztem hálás köszönetemet érte.
Biztosan vannak követőim nem kevesen, sokan.

Engem egyáltalán nem tudtak meghatni a "médiasztárok" mondandói. Általában van szemem látni- és van fülem hallani.
:)))

jjulie 2011.08.30. 20:25:29

@tölgyes:

az eredmények jóval az eredményhirdetések előtt eldőlnek, jóska, nincs miben bíznod, kezdheted a szégyenkezést

te mint a szijjártószelemegcsapott fogyatékos populáció tagja kezhetsz bocsánatot kérni az orbányparasztra leadott ikszeid miatt

mennyit is kúrt el a szerencsétlen?

menőmano 2011.08.30. 20:29:12

@tölgyes:

Még annyit)
A TG. elemzéseit mindig szivesen hallgattam, olvastam a múltban is.
De Őt egyáltalán nem nevezném "médiasztárnak" :))

Ön is várja ki a végét tölgyes úr! A többségi kormány politikája már majdnem a ciklus közepén jár, de már/most romokban hever a gazdaságpolitikája.

:))

Ne Gyurcsányozzon mindig, mert meglátja) többet fog neki használni, mint ártani.
És akkor esetlen majd Ön fog "sivalkodni".
bezony.

:)))))))))))

menőmano 2011.08.30. 20:31:35

szijjártószelemegcsapott"

Nahát ez tuti jó!

:))))))))))))

6.Lenin 2011.08.30. 20:38:03

@jjulie:

Csaknem te akarod megbuktatni?

Tudom, hogy nagyon szeretnéd, de ahhoz ki kellene bújnod a két végén berobbantott alagút közepén álló néger sötét fenekéből.

Szerintem először kisebb célokat tűzz magad elé, naponta legalább néhány mp-et önállóan gondolkodni, mondjuk.
Én bízom benned. Nem nagy ügy.
Több milliárd ember képes rá, talán neked sem lenne túl nagy feladat.

tölgyes 2011.08.30. 20:40:17

@menőmano: Épp most mondta el Kovács Árpád, hogy szerinte meg nem.. pedig ő még csak fideszpártisággal se vádolható, csak már látott állami költségvetést:)

tölgyes 2011.08.30. 20:41:10

@jjulie: Azok mindig az eredményhirdetéskor derülnek:)

Csolt nemzettségbeli 2011.08.30. 21:11:14

@6.Lenin:
"Egyenlőre nem látni semmiféle komoly alternatívát."

Papa, ugyanezt olvastam 2006ban, csak épp szociktól. :O)))

Nem olyan balfasz ez az ország, hogy egy uborkafár felkapaszkodott, narcisztikus elmeháborodotton kívűl ne legyen alternatíva.

Csolt nemzettségbeli 2011.08.30. 21:17:05

@tölgyes:

Tölgyes spori, én a páromnak mindig odaadtam a pénzt, csak ő annyira hitt Orbánék hazudozásaiban, elköltötte másra.
A kapcsolatunk egy időre tönkre is ment, annyira hitt Orbán hazudozásának.

Azt mondta, hogy Orbán neki megígérte, hogy a Fidesz mindenkinek ki fogja fizetni a tartozását.
Ő is álomvilágban él,akárcsak a felcsúti szélhámos.

Csolt nemzettségbeli 2011.08.30. 21:21:43

@tölgyes:
Tölgyes spori!

Orbán Viktor 25 éve a politikai elit tagja.
És úgy van ahogy írta, médiabáróságok,oligarchák nyerték meg neki a választást.
Az egyik legnagyobb médiabefektetőjéből Fejlesztési minisztert csinált, nála van tulajdnképpen az ország kasszája.
Fellegi Tamás a neve.
Tsúnya-tsúnya tőzsdei spekulánsként kezdte,még könyvet is írt róla :)
www.libri.hu/konyv/barki-lehet-tozsdes.html

6.Lenin 2011.08.30. 21:30:07

@Csolt nemzettségbeli:

Kíváncsivá tettél, kik lennének?

tölgyes 2011.08.30. 21:35:24

@Csolt nemzettségbeli: Látom még az értelmet sem képes átvinni:) Szegény asszony-ember:)

Csolt nemzettségbeli 2011.08.30. 21:44:06

@tölgyes:
Agymosásra gondolsz?
Próbálkozott vele, még Fidesz kongresszusra is elcipelt :)

6.Lenin 2011.08.30. 22:09:24

@Csolt nemzettségbeli:

Gondoltam.
Szerintem a Jobbik soha nem lesz képes egyedül kormányozni.
Mo-on soha nem volt igény és nem is lesz arra, hogy a Jobbikhoz hasonló párt, nagy párttá tudna feljönni.

Aki pedig koalícióra akarna lépni velük, jelenleg szalonképtelenné válna az unioban.

szerintem jó esetben néhány %-ot tudnak még hozni, de egyedül nem lesznek kormányképesek, ebben a felállásban.

Ha, a fideszhez hasonlóan felhígulnának, akkor meg nincs rájuk szükség, hiszen a Fidesz már itt van, esetleg csökken a támogatottságuk, de hosszabb időre, nem lesz ellenfél.

szerintem

Talán még annyit: jelenleg a Fidesznek hatalmas ellenszéllel kell megbirkóznia az unioban. Mit tehetne a Jobbik, nácinak van elkönyvelve, a fidesz meg néppártnak, aztán még is támadják. Ez biztosan nem menne , még ha esetleg itthon nagy támogatottsága lenne.

Nincs semmink, nagyon nincs miért ugrálnunk, egyedül, sajnos.

Csolt nemzettségbeli 2011.08.30. 22:36:15

@6.Lenin:

Papa, kapj be egy Cavintont.
2006 nyarán a Fidesz romokban volt, Orbánt már Kósa is csak spirituális vezető szerepre valónak tartotta.
Orbán szélsőbalos, kommunista dumákat nyomott.

A Jobbik csak addig lesz szélsőséges,amíg onnan tud nagy szeletet kihasítani.
De már jön be középre.
Ha a tőke bennük lát kormányképes erőt, akkor ők fogják elmegyógyintézetbe juttatni Orbánt.
Az se gond, hogy nincs szakemberük, majd adnak nekik.

"Ha, a fideszhez hasonlóan felhígulnának,"
Akkor leszakad róluk pár ezer idióta, de megnyerik a Fideszben csalódott nem stabil pártelkötelezettségű másfélmilliós tábort.

" Mit tehetne a Jobbik, nácinak van elkönyvelve,"
Orbánt is sokan ennek tartják a nyugati sajtóban, de nem pár újságíró cikke a lényeg.
Ha a Jobbik jól viselkedik,ahogy a háttérhatalom elvárja, ,akkor majd nem tartják őket nácinak.
Pár PR cikk, Vona látogatása Izrelbe, egy -két díszroma bevétele a Jobbikba és minden megoldható.

Ja,nézd csak, a Fidesz kezdi pénzelni a szoclibeket, mert fél a Jobbiktól:
"Új szappanopera az MTV-n: Jáksó László cége milliárdos szerződéshez jutott"
nol.hu/belfold/uj_szappanopera_az_mtv-n__jakso_laszlo_cege_milliardos_szerzodeshez_jutott

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.30. 22:51:14

@tölgyes:

"Szovjetúnió mindig is úgy működött mint egy erőszakkal összetákolt-kovácsolt állam, amelynek tagjai kényszerből voltak a SZU részei.- Az eu. ennel azért sokkal jobb."

Másrészről sokkal kevesebb. Az EU nem állam.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.30. 22:53:33

@tölgyes:
"A valódi dilemma, hogy mit kezdünk azzal az adóssággal, amit Gyurcsány felhalmozott és elkúrt. "

Ugyanazt, amit az összes többi adóssággal.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.30. 22:59:08

@knausz:

"Hiába nyomod itt a süket szöveget, az irigységedet nem tudod vele palástolni."

Magadból indulsz ki.

Irigység???
Kellene?
Nekem?
Téged?

Aztán ugyan miért is?
Mert hozzászólhatsz Török Gábor blogjához?
Azt magam is megtehetem.
Sőt, még zsüli is.

Te csak egy becenév vagy az interneten.

Írtam már, hogy beképzeltnek tartalak?
Akkor ez most a második.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.30. 23:09:18

@aszekelyek:

Teljes mértékben igazad van, és egyetértek.

De.

Azért mindenki maga dönti el, hogy eladósodik-e, senkinek nem tartottak a fejéhez fegyvert, hogy vegyen fel a bankoktól akármilyen hitelt.

Olyan persze van, hogy nem úgy alakul az élet és valaki nem tudja törleszteni a hitelét.
Ez esetben el lehet adni a hitelből vásárolt cuccokat, lakást, autót, meg a többit, s akkor máris könnyebbé válik a helyzet.

Ja, hogy akkor nem lesz lakása.
Hát az egy olyan, akinek nincs pénze lakásra, és még a hitelt sem tudja törleszteni, neki nem lesz.

Nem fair ezt a költséget társadalmasítani és az egész társadalommal megfizettetni a fizetni nem tudó frankhitelesek költségeit.

Természetesen az sem fair, és nem tisztességes, amikor az állam a bankokat segíti, mert felelőtlenül hiteleztek.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.30. 23:14:00

@aszekelyek:

Nem tartok tőle, hogy az lmp közeljövőben választást nyer.

Bár az szdsz sem nyert soha választást, aztán mégis mennyit kormányzott. S hogy!

Szóval azért akad veszély így is.

6.Lenin 2011.08.30. 23:50:37

@Csolt nemzettségbeli:

"Pár PR cikk, Vona látogatása Izrelbe, egy -két díszroma bevétele a Jobbikba és minden megoldható."

A választók meg bevennék?
Netán simán átvernék a saját választóikat?
Aztán visszaosztanák ők is a lóvét az uniós pacákoknak?
Az életben maradásért feladnák Mo-ot is, netán?

Akkor meg?
Vicces fiú vagy!
süti beállítások módosítása