Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
22:01

Elnézést kérek, de ezt a bejegyzést is azzal kell kezdenem, hogy az olvasók egy részét eltanácsolom: ezúttal azoknak nem ajánlom, akiket egyáltalán nem érdekelnek a szakmai köldöknézések. Olvastam és hallgattam, írtam és beszéltem már sokat erről, s bizony néha azt hittem, hogy nem érhetnek ebben a tárgykörben meglepetések. Egy friss tanulmánynak most mégis sikerült meglepnie.

(Fotó: Századvég)

A Századvég című lap legújabb, tematikus számában ismert politológusok véleménye olvasható a szakma néhány izgalmas kérdéséről. Tulajdonképpen az összes írást érdemes fellapozni, nekem szinte mindegyik tanulságos volt. Most azonban csak egyről, G. Fodor Gábor Politologosz című írásáról szeretnék beszélni (a 187. oldalon kezdődik), annak is igazán csak egy aspektusáról. A szerző a „tudományellenes szemlélet” képviselőjeként szellemesen és meggyőzően írja le a hazai politikatudomány két domináns gondolkodásmódját, a „marxista politikai tudományok rendszerét” és az „európai politikatudomány eszméjét”. Nem célom részletesen ismertetni az írást (jó lenne, ha minél többen inkább eredetiben olvasnák), amely legalább annyira provokatív, mint amennyire elgondolkoztató, ajánlom mindenkinek, aki szeretne – akár vitatható, elutasítható – színvonalas érveket kapni a politikatudomány természetéről, céljairól folytatott örökzöld vitához.

G. Fodor Gábor meglepő módon sok hasonlóságot talál a két szemlélet között, ezek közül az egyik számomra különösen érdekes éppen a politikai elemző, a politikai elemzés határozott elutasítása. Még izgalmasabb azonban, amit a szerző a 137. lábjegyzetben magáról a műfajról ír. Idézem: „Magam úgy látom, hogy a politikai elemző nem a tudomány, hanem a politika szereplője, azaz nem az előbbi, hanem az utóbbi logikája alapján beszédcselekszik, s ehhez egyáltalán nem kell pártosnak lennie. A magát független pozícióba feltoló elemző is politikus, nem az igazság, hanem a befolyás érdekli.”

Hm... Amikor elolvastam, az első gondolatom persze a határozott ellenkezés volt. Nagyon más dolgokat írtunk Körösényi Andrással és Tóth Csabával ebben a cikkünkben az elemzőkről, többek között azt állítván, hogy „nem a politika megváltoztatása, hanem a politika megismerése és megértése miatt űzik mesterségüket”. Azt gondoltuk, hogy a nem pártok által irányított, hivatásszerűen nem politikai célokat szolgáló elemzőket valahogy meg kellene tudnunk különböztetnünk azoktól a tanácsadóktól és publicistáktól, akiket más megfontolások mozgatnak. Ma is őszintén hiszek abban, hogy az elemző szakmai tisztessége nem engedi meg a politikában és a politikai újságírásban gyakori hamisítást, elferdítést, szabad valóságmagyarázatot, a tények tisztelete és a politikai logika ismerete ugyanis akkor is rákényszeríti az elemzőre a valóságos dolgok leírását, ha érzelmei, értékválasztásai mást diktálnának. Engem most is elsősorban az igazság érdekel - azzal a megkötéssel, hogy elemzőként nem a helyest, a jót, hanem az okokat és a magyarázatokat kutatom -, s ebből akkor sem tudok, akarok, fogok engedni, ha az amúgy nem  mindig találkozik a személyes preferenciáimmal.

Ennek ellenére be kell látnom, hogy G. Fodor Gábor mondataiban van igazság. Nem csak azért, mert semleges ember nem létezik, s ha így értjük – és nem a (valakiktől) függőség, a (valakik által) irányítottság ellentéteként -, a függetlenség sem más, mint hamis látszat. Két ok miatt tartom igazán elgondolkodtatónak Gábor állítását: a korlátok és a következmények miatt. Egyrészt azért, mert bármennyire autonóm is az elemző,  a politikáról való beszéd az aktuálpolitikai környezetben soha nem lehet vegytiszta. A témaválasztás, a szóhasználat, a kifejtés logikája akkor is lenyomata egy értékrendnek, ha az elemzőt tényleg csak a valóság – és nem annak elferdítése - érdekli. Másrészt pedig azért, mert a legőszintébb igazságkereső – azaz nem manipuláló – szándék is eltorzul, módosul a politikai térbe kerülve, a leírt, kimondott szavak önálló életre kelnek, politikai jelentést kapnak.

Nem, nem akarok egyenlőségjelet tenni a tudatosan politizáló és az inkább megértésre törekvő elemzők közé, nekem most is nagyon fontos az a különbség, ami a szándékokban tetten érhető. Továbbra is lényegesnek tartom az átláthatóságot, ami segítheti a befogadót abban, hogy a megbízások és egyéb kapcsolatok ismeretében jobban értse, tisztábban lássa magát az elemzőt – őszintén szólva éppen ezért nem értem sem egyes kollégáimat, hogy miért rejtegetik a szakmában amúgy nyilvánvaló kötődéseiket, sem a médiát, hogy miért engedik ezek homályban hagyását. Egyszerűen csak elismerem, hogy a Politologosz szerzője erősen elgondolkoztatott, akkor is, ha mondataival a politikai elemzés – mint önálló cselekvés – létét kérdőjelezte meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr942624073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ssi 2011.02.01. 09:44:05

építkezések: mindenkinek idő kell a konkrét koncepciók mellett, s egyáltalán ki kivel fog összefogni s ki ellen?

- kormány: addig ütni a vasat, amíg ... a népszerűség kitart;
sok a titok, az óriási kockázatot a forradalmi újszerűség, ill. a nyíltan felvállaló erős nemzet, nemzettudat, függetlenségi harc ellensúlyozza, de náluk a 2/3 hatalma; szerencsés-e, ha számukra eleve az a függetlenség és elvszerűség, ha senki másnak nem lehet beleszólása, észrevétele az intézkedéseikbe, csak akit ők engedélyeznek (L. médiatv), AB-nek látszati, vagy valóságos bővített jogköre lesz?építkezések: mindenkinek idő kell a konkrét koncepciók mellett, s egyáltalán ki kivel fog összefogni s ki ellen?

- kormány: addig ütni a vasat, amíg ... a népszerűség kitart;
sok a titok, az óriási kockázatot a forradalmi újszerűség, ill. a nyíltan felvállaló erős nemzet, nemzettudat, függetlenségi harc ellensúlyozza, de náluk a 2/3 hatalma; szerencsés-e, ha számukra eleve az a függetlenség és elvszerűség, ha senki másnak nem lehet beleszólása, észrevétele az intézkedéseikbe, csak akit ők engedélyeznek (L. médiatv)

- civilek a neten, tüntetések révén vmely politika mentén, de politikusok nélkül?

- Seres Mária mozgalma civil, vagy politikai pártos volt már?

- Szili Katalin féle útkeresés visz-e bárhová?

- LMP:több támogatottságot ők is akarnak, - a választók meg egyértelmű arculatot?
nem választ továbbra se elnököt, de újítani egyéb területen akar, részt vesz-e az alkotmányozásban - alkuszik-e, vagy más érvek mentén dönt-e?

- szocik: kormánnyal szembeni hiteles és elfogadható alternatívát kellene felmutatniuk, ill. egy egységes megújult pártot? tudnak-e olyan újat mutatni, ami feledteti a múltat? lehet-e olyan helyzet az országban, hogy kevesebbel is beérik a választók?
március 15-én, április 25-én, az új alkotmány elfogadásakor, valamint május elsején is utcára hívják az embereket. Február végén a strukturális reformokról, március közepén a médiáról, áprilisban pedig az alaptörvényről rendeznek konferenciát. Szabadegyetemet, aktivista képzést is indít a párt, sőt, internetes önkénteseket is toboroznak.

- Gy.F. külön utakon? ki ellen és ki mellett? 02.18. évértékelő beszéde lesz

- Jobbik: részben támogatja a kormányt, részben békén hagyják viszonzásul? radikálisabb lépések sürgetése is a kormány demokráciában szokatlan lépéseit készítik elő a szocik elfogadhatatlanságának erősítése mellett?

- civilek a neten, tüntetések révén vmely politika mentén, de politikusok nélkül?

- Seres Mária mozgalma civil, vagy politikai pártos volt már?

- Szili Katalin féle útkeresés visz-e bárhová?

- LMP:több támogatottságot ők is akarnak, - a választók meg egyértelmű arculatot?
nem választ továbbra se elnököt, de újítani egyéb területen akar, részt vesz-e az alkotmányozásban - alkuszik-e, vagy más érvek mentén dönt-e?

- szocik: kormánnyal szembeni hiteles és elfogadható alternatívát kellene felmutatniuk, ill. egy egységes megújult pártot? tudnak-e olyan újat mutatni, ami feledteti a múltat? lehet-e olyan helyzet az országban, hogy kevesebbel is beérik a választók?
március 15-én, április 25-én, az új alkotmány elfogadásakor, valamint május elsején is utcára hívják az embereket. Február végén a strukturális reformokról, március közepén a médiáról, áprilisban pedig az alaptörvényről rendeznek konferenciát. Szabadegyetemet, aktivista képzést is indít a párt, sőt, internetes önkénteseket is toboroznak.

- Gy.F. külön utakon? ki ellen és ki mellett? 02.18. évértékelő beszéde lesz

- Jobbik: részben támogatja a kormányt, részben békén hagyják viszonzásul? radikálisabb lépések sürgetése is a kormány demokráciában szokatlan lépéseit készítik elő a szocik elfogadhatatlanságának erősítése mellett?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 09:45:34

@vinczej: Miért, mostmár szőnyeg alatt fog lopakodni ebben a fél évben ?
Igenis rittyentse oda a világnak, hogy nem oda buda !

aszekelyek 2011.02.01. 09:47:57

@namitirok: Látod, hogy lenne módod arra költeni, amit helyének találsz.) nem ám rájuk hagyni.... eddig szted a politikusok költségeire költötték? A kiváló szoci kormányok? Ne mondd!:D Közben meg halmozták az államadósságot? Döbbenet , ha helyes a feltételezésed.

ssi 2011.02.01. 09:49:15

@manyike: talány,hogy hogy lettek a fenti duplázások, bocsi :-)

építkezések: mindenkinek idő kell a konkrét koncepciók mellett, s egyáltalán ki kivel fog összefogni s ki ellen?

- kormány: addig ütni a vasat, amíg ... a népszerűség kitart;
sok a titok, az óriási kockázatot a forradalmi újszerűség, ill. a nyíltan felvállaló erős nemzet, nemzettudat, függetlenségi harc ellensúlyozza, de náluk a 2/3 hatalma; szerencsés-e, ha számukra eleve az a függetlenség és elvszerűség, ha senki másnak nem lehet beleszólása, észrevétele az intézkedéseikbe, csak akit ők engedélyeznek (L. médiatv), AB-nek látszati, vagy valóságos bővített jogköre lesz?

- kormány: addig ütni a vasat, amíg ... a népszerűség kitart;
sok a titok, az óriási kockázatot a forradalmi újszerűség, ill. a nyíltan felvállaló erős nemzet, nemzettudat, függetlenségi harc ellensúlyozza, de náluk a 2/3 hatalma; szerencsés-e, ha számukra eleve az a függetlenség és elvszerűség, ha senki másnak nem lehet beleszólása, észrevétele az intézkedéseikbe, csak akit ők engedélyeznek (L. médiatv)

- civilek a neten, tüntetések révén vmely politika mentén, de politikusok nélkül?

- Seres Mária mozgalma civil, vagy politikai pártos volt már?

- Szili Katalin féle útkeresés visz-e bárhová?

- LMP:több támogatottságot ők is akarnak, - a választók meg egyértelmű arculatot?
nem választ továbbra se elnököt, de újítani egyéb területen akar, részt vesz-e az alkotmányozásban - alkuszik-e, vagy más érvek mentén dönt-e?

- szocik: kormánnyal szembeni hiteles és elfogadható alternatívát kellene felmutatniuk, ill. egy egységes megújult pártot? tudnak-e olyan újat mutatni, ami feledteti a múltat? lehet-e olyan helyzet az országban, hogy kevesebbel is beérik a választók?
március 15-én, április 25-én, az új alkotmány elfogadásakor, valamint május elsején is utcára hívják az embereket. Február végén a strukturális reformokról, március közepén a médiáról, áprilisban pedig az alaptörvényről rendeznek konferenciát. Szabadegyetemet, aktivista képzést is indít a párt, sőt, internetes önkénteseket is toboroznak.

- Gy.F. külön utakon? ki ellen és ki mellett? 02.18. évértékelő beszéde lesz

- Jobbik: részben támogatja a kormányt, részben békén hagyják viszonzásul? radikálisabb lépések sürgetése is a kormány demokráciában szokatlan lépéseit készítik elő a szocik elfogadhatatlanságának erősítése mellett?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.01. 09:50:39

@manyike: picit jobb... :)

Szili Katira válaszolok: kuka

mirrmurrkandúr 2011.02.01. 09:52:30

@simonmondja.: így van. akkor nem henyélnének.

ssi 2011.02.01. 09:52:33

@manyike: még mindig talány, de már nem korrigálok, csak bocsi :-)

aszekelyek 2011.02.01. 10:03:20

@Letícia: Ők biztosan a pozitív szaldósok között vannak. Akik náluk voltak, sztem nagyrészt maradtak. Ha elég nagy összegű volt a már bent lévő pénzük. A posta most kézbesítette? Mikori a feladás dátuma? A borítékon a billog. Az dönti el, kinek is ért ez rá annyira.Ezt még a pénzügyön dolgozásomból hozom magammal. Ott ez perdöntő is lehetett. Meg másutt is.ezt érdemes azért tisztázni.Az előzetesekben benne volt, sok lapban, várhatóan melyek maradnak talpon. Majd 1oo ezer maradó az sok pénztár elvben de persze 4-8-ra tették a végleges számot. Stabilitásos hölgy.

a-kis-herceg 2011.02.01. 10:05:20

@manyike: pedig ha a duplára rádupláztál már 4x volt minden. ha most is tennéd akkor 8x...

"Seres Mária mozgalma civil, vagy politikai pártos volt már?"

szerintem
párt = egy ember vagy szűk csoport érdekeinek, boldogulásának elérése érdekében létrejött Szövetség, mely ennek a célnak érdekében minden eszközt megenged, erkölcsi és etikai akadályokat nem ismerve mindenen átgázolva...

akkor párt... házaspárt... Stekler Ottó + Seres Mária, röviden SS....

de már révbe értek, boldogok. kasszaőrök mátraizébe...

aszekelyek 2011.02.01. 10:10:29

@Hepci: Látod, tudsz te , ha akarsz:D Igazán veretes jereváni rádió hír.....

a-kis-herceg 2011.02.01. 10:17:04

TG! senkit nem érdekel az igazság...

"Egry Dóra, a Pécsi Városfejlesztési Kft. helyettes vezetője elmondta: kivizsgálták a pécsi tudásközpontban történt műszaki problémákat, a hivatalos szakértői elemzés "spontán törést diagnosztizált" a falról lezuhanó üvegtáblák esetében. A kivitelező cég felelősségét, szerelési hibáját nem lehet megállapítani, más üvegburkolatoknál ugyanis nem találtak hasonló gondokat. Valószínűleg a szállításkor keletkezett repedés, vagy gyártási hiba okozta az üveg szétpattanását. A vizsgálat szerint a karácsony előtti csőtörés sem a kivitelező hibája..."

:) az üveg a hibás, hogy szállításkor vagy anyagában rossz volt... azaz a beruházó szív... az meg kit érdekel. közpénz.

ez olyan mintha azt mondanánk: a kolontári gát saját hibájából, spontán szakadt szét...

volt egy főnököm aki egy frissen átadott óvodai medence problémáira azt írta (ő maga volt a tervező és a kivitelező bízta meg szakérteni...): "rendellenes használat miatt". nem is igazán részletezte tovább, hogy a csempe és aljzatbeton alatti szigetelést a meztelen óvodások a kis körmeikkel hogyan kaparták szét a víz alatt... de hát az önkormányzat lúzer, érdektelen balfaszokkal. (akik most már "jobb"faszok) van tele...

ssi 2011.02.01. 10:17:11

@a-kis-herceg:

észre se vettem, hogy tudok duplázni tudat alatt, mert tudatosan sehogy se sikerül :-)

a civilek csak véleményt nyilvánítanak, vagy politizálnak?

mitől politikus a politikus? ebből él, vagy ebből hasznot húz, vagy ...?

facebookon formálódó társaság kitiltotta az ismert politikusokat a tüntetésükről? akkor ők nem politikusok, vagy még nem, vagy ők az ismeretlen politikusok?

aszekelyek 2011.02.01. 10:17:17

@Akitlosz: Ez magától értetődik. Ps. Érdekesnek találom a mentalitás hasonlóságát. Fizessen más adót..... mi inkább jól akarunk járni. multik, bankok és aközött, amikor a mi ferink leadta a vagyonbevallását a fél panelről.Minden pénzét meg felélte a család.Simor zöldben ugyanaz. A kisembert meg kirakatják a lakásából, ha nem bírja fizetni a rezsit.Vagy a törlesztést. Törvényes de nem etikus.

Szimba 2011.02.01. 10:19:09

@mirrmurrkandúr:

Honnan tudod, hogy Porfelhő lány?
Egyáltalán, hogy nőnemű?

Az üldözési mánia nem függ a nemtől.

porfelhő 2011.02.01. 10:19:18

@aszekelyek:
Hm. Nagyon színvonalas műsor lehetett, olyan amelyre én nem áldoznék öt percet sem. De az a lényeg, hogy Neked tetszett.
Mi a problémád Neked a Gyurcsánnyal?
Hm. civil tüntetés! mondd már meg tudod mitől volt civil? tudod?
Lehet, hogy a választásokon ők voltak a legnagyobb "fülkeforradalmárok" most meg mentek védeni a sajtószabadságot!! Mert esetleg még önmagukat sem merik felvállalni.

aszekelyek 2011.02.01. 10:21:09

@namitirok: Nagyon jó a 3. rész. A végletes szétszakadását a mi társadalmunknak sírva röhögősen adja vissza megint. Még Kamarás Iván is jó benne. A yuppie szerepében.Nézd meg.

porfelhő 2011.02.01. 10:23:05

@Szimba:
Tessék? jól olvastam.

Üldözési mániátok nektek van "a többségnek" itt a poszton!!

Szimba 2011.02.01. 10:23:15

@mirrmurrkandúr:

Végre egy igazi borszakértő!
Bár Bock borainál van jobb is Villányban.

aszekelyek 2011.02.01. 10:26:15

@Ordnassac: A para nem okkal van:) @porfelhő: a szervezőktől kell megkérdezni, mitől volt civil. Sztem se volt az. Még akkor kifejtettem.Pont 2 és fél perc volt. Kávé, zsömi, szívgyógyszer időtartam. Jaj, hát ez volt a téma. Kell a mi ferinkről beszélni. Mingyá jön mondani a tutit.... neki jár a média.:D Akár rosszat is, csak beszéljenek róla. Reklám, PR alap.

aszekelyek 2011.02.01. 10:31:18

@Akitlosz: Frissen érett leányom kérdezte, amikor bedurvultak a bankok a nem csak frank árváltozást követelve adósaiktól , "mit művelnek ezek már megint?" -zöldre sápadva. Jó a kérdés., nem találod? Igen, azt is megkérdezte utána... a vélhető következményét.A pszichopaták nem tanulnak a büntetésből. Tudtad?

mirrmurrkandúr 2011.02.01. 10:33:11

@Szimba: A Bocknál jobb????? Ki????

mirrmurrkandúr 2011.02.01. 10:35:33

@Szimba: Nem tudom konkrétan, hogy lány-e... csak itt mindenki ezt állítja, és úgy is kezelik. Én egyébként nagyon kevesekről tudom, hogy milyen neműek... :-)

Szimba 2011.02.01. 10:36:34

@mirrmurrkandúr:

A Borit én is szeretem!!!!!

aszekelyek 2011.02.01. 10:37:24

@mirrmurrkandúr: Pedig a sok birka lelegeli a parlagfüvet.... még kéne nekünk jó pár, hogy kiirtsuk a nagyon allergén gyomokat....

aszekelyek 2011.02.01. 10:40:00

@namitirok: Áh, ez a gumilövedékkel már megvolt..... lejárt lemez.... Ott is volt valami amit háromszor kellett,... volna....

aszekelyek 2011.02.01. 10:43:29

@tbb: Beleköhög a bolha. Sztem a műanyag van feltalálva.A műmell, a szilikonos száj, hasonlók. A természetidegen dolgok. A társadalom leíró tudományai nem műanyagok. Magukban hordozzák viszont a tévedés és szándékos félremagyarázás veszélyét.

mirrmurrkandúr 2011.02.01. 10:43:34

@aszekelyek: van elég birka, csak nem a parlagfüvet legelik, hanem bégetnek az idegeimen...

aszekelyek 2011.02.01. 10:46:28

@porfelhő: érdekek és próbálkozások vannak, bizonyos dolgaink , értékeink megkaparintására, ahogy eddig is. Nem csak arról a részről.Tisztességes befektetőknek nyitva az ajtó. Amint az már régebben mondta.:)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.01. 10:46:48

@porfelhő:

Ezt is mondja:

"A zsidók ellen inkább jobboldali elnyomás miatt ők természetszerűen liberálisok és a baloldal felé hajlanak."

Ez oda-vissza működik, ha a zsidók természetszerűleg baloldaliak vagy baloldali liberálisok, akkor értelemszerűen a jobb oldalon fognak kevésbé örülni nekik.

Ez a tyúk meg a tojás szokásos esete. Melyik volt előbb és melyik a reakció?

Tekintve, hogy az 1919-es bolsevik vörös terror kormány háromnegyede zsidó volt - így hirtelen egyetlen egyetlen kormánytagra sem mernék rábökni, hogy na ő magyar volt köztük - ezért eléggé érthető és valamennyire megalapozott a jobboldal fenntartása.

Szóval túl egyértelműen fogalmaz a kormányfő, oda-vissza működnek és formálódnak ezek a dolgok.

Ráadásul más oka is van, hogy a zsidók inkább baloldaliak, egyáltalán nem csak az ellenhatás.

Ez pedig az, hogy a jobb oldal szokta a nemzeti értékeket fontosnak tartani és képviselni, a bal oldalnak ezek nem igazán fontosak. Nyilvánvalóan minden nemzetnek a saját értékei kell, hogy fontosabbak legyenek és nem más nemzetekéi.

Így aztán bár az odahaza élő zsidók között is ugyanúgy széles tábor a jobb oldal, mert nekik is fontosak a saját nemzeti érdekeik, de a szétszórtan élő

Így aztán a világban szétszórtan élő társaik nyilvánvalóan baloldaliak lesznek az idegen közegben, hiszen miért is ők küzdenének egy más nemzet érdekeiért.

Egy zsidónak annyira fontos a turul madár, mint egy magyarnak a tóra körülbelül. Nem igazán.

Tehát túl egyoldalúnak érzem a kormányfői véleményt, de nyilván azt is nézni kell, hogy kiknek mondta.

Egy jó politikus mindig igyekszik figyelembe venni az aktuális hallgatósága ízlését is.

---

"Izrael esetleges EU-tagságára vonatkozóan Orbán azt mondta: "ismervén álláspontjukat az EU vezető államainak, nem hiszem, hogy ez reális lehetőség lenne a közeljövőben, de teoretikusan nem szabad elvetni."

Nem teoretikusan Izrael ázsiai ország. Mit is keresne egy Európainak nevezett unióban? Sokan nem figyeltek oda földrajz órán a politikusok közül, úgy tűnik.

Másrészt gyakorlatilag már ma is rendelkezik Izrael minden olyan kedvezménnyel az EU irányában, amivel az EU-n belüli országok rendelkeznek egymás között.

Azt én persze értem, hogy nekik miért érdekük az EU tagság, de ugyan mi haszna lenne az EU-nak Izraelből?

Állandó konfliktus az arabokkal az nagyon hiányzik tényleg az EU-nak.

Az a szörnyű, hogy ilyen kérdések egyáltalán felmerülhetnek.

Már Ciprust sem szabadott volna felvenni, az light offshore paradicsom sem Európa, hanem Ázsia.

Persze van megoldás, már ha ez az ötlet megoldás.

A Sárközy féle Mediterrán unió, amelynek nem csak Európa, hanem Észak-Afrika és Kelet-Ázsia is a tagja. Lenne.

Bár amíg maga az EU sem egy önálló hatalom, hanem erősen az USÁtól függ például katonailag, addig felesleges tovább terjeszkedni. Csak gyengül az EU az egyre több országgal, egyre nehezebb lesz a hatékony döntéshozatal, bár valójában egységes EU politika nem is létezik.

A külügy a hadügy és a pénzügy az a három minimális terület ahol egységre lenne szükség. S pár belső dolog, például mezőgazdaság, környezetvédelem.

aszekelyek 2011.02.01. 10:48:46

@manyike: Azért megosztom veled, nekem teszik, hogy mostanában a rendőrfőnök , ha médiából értesül egy gyanúról, hivatalból intézkedik. Ahogy azt eddig is előírta a rendőrségi törvény.

Szimba 2011.02.01. 10:50:39

@mirrmurrkandúr:

Nem tudom:-((( Mire 3 nap alatt végigkóstoltuk az összes pincészetet, addigra elfelejtettem a nevét. De sűrű, csodálatos vörösbora volt. És Franciaországba szállít főként, nem lehet kapni itthon a pincéjét, vendéglőjét kivéve, mert azonnal elviszik, megveszik tőle.
Isteni sült malaca volt, és ropogós kovászosuborkája, sváb módra elkészítve.
És úgy egyáltalán!:-)))
Gerének is vannak jó borai.
A kóstolókon képtelen voltam kiköpni!
Isteniek.

aszekelyek 2011.02.01. 10:52:44

@porfelhő: A mi ferinkkel nem csak nekem van problémám. Nem írom ide, mert hosszú a lista.

aszekelyek 2011.02.01. 10:55:42

@Akitlosz: Szerették volna, ha leterroristázza őket, mint a mi ferink az arab futball ürügyén a vendégeket?

Szimba 2011.02.01. 10:57:03

@aszekelyek:

A mi Ferink mentén szakad a párt? Vagy a Szanyi mentén?:-)

porfelhő 2011.02.01. 11:06:28

@aszekelyek:
Azért vannak ilyen műsorok, mert van rá "vevő". Egyébként én "semmibe sem veszem" az efféle műsorokat. és nem is érdekel.
Szervezők, civilek ugyan már...... túl van már tárgyalva.

Szimba 2011.02.01. 11:07:42

@Hepci:

Csak jelzem, hogy csokoládégyártásba kezdtem ma.
Ugyanis annyira feldühödtem egy kis zacskó fahéjascsokoládés mandulán, hogy elhatároztam, inkább készítek enkezűleg egy adagot.
Nem volt ropogós, nem pirították meg, nem szedték le a héját, a csokoládé pedig minősíthetetlen massza volt (rosszabb a Milkánál).

Vettem keserű Lindt csokit, amit felolvasztok. Van szép mandulám, amit tisztítok, pirítok (enyhén), majd beleforgatom...

Ha nem sikerül megeszem kiskanállal.:-(

porfelhő 2011.02.01. 11:08:07

@aszekelyek:
És? miért ne állna nyitva az ajtó?

Szimba 2011.02.01. 11:08:31

@Szimba:
Addig megkóstolok egy Stühmert.

porfelhő 2011.02.01. 11:13:18

@aszekelyek:
Nem kértem, hogy írj listát. Egyébként én mindkét oldalon látom a problémát. nem vagyok elfogult egyik oldallal szemben sem.

panelburzsuj 2011.02.01. 11:16:16

@a-kis-herceg:

"Kit érdekel az igazság?"

Te bolond ...

www.szepi.hu/irodalom/vers/szavaloverseny/b2.html

(Igazán figyelemreméltó lap egyébként: piarista iskola Váci-verssel, gyurcsányista fejlesztési pénzekből ... )

(És "igazságügyileg" érdemes @Hepci: lézengőritter-módszerét is tanulmányozni.)

Szimba 2011.02.01. 11:22:28

@panelburzsuj:

Menten elsírom magam.
Brühű!

A szegedi piaristák mindig nagyon lelkesek és forradalmiak voltak. Vácinak meg ez egy jó verse. Bár nem egészen annak szánhatta:-)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.01. 11:23:10

@namitirok:

A táltosok közös gondolattal kérdezték: „Így van ez megírva nem lehetne-e másképp?"

A SZELLEM erre azt felelé:
„Minden jövendölés ókumálás, a múltat meg jelent összekötő vonás folytatásán, a jövő felé. Megírva semmi sincsen, mert minden megváltoztatható - ha nem fordultok el ISTENETEK-től és megszívlelitek az ősök intelmeit"

A táltosok megköszönték Lápkumánja táltos szellemének a jövendölést meg útbaigazítást. Ő távozott, a táltos asszony szelleme pedig visszatért testébe. Inni kért. Sokat ívott, és mély álomba merült azon nyomban. A többiek betakartak és strázsáltak hajnal hasadtáig. Akkor lemostak róla a maszlagot.
A férfi táltosok térdet, fejet hajtottak előtte, asszony táltos-társa pedig fejére tette kezét és rámondta az igaz nő-barátok áldását:

„BOLDOGASSZONY oltalmazzon fehérben, zöldben, feketében!"

Ezek után ki-ki hazaméne és tette a dolgát."

porfelhő 2011.02.01. 11:28:22

@Akitlosz:
Nagyon megy Neked a zsidózás. Nem kellene.
Egyébként érdekes lett volna ha a kormányfő egy izraeli lapnak másként nyilatkozik, bármit gondoljon is. ....
Az OV. nyilatkozatában a Jobbik korábbi megnyilvánulásait, a zsidókkal, az Izraellel mint zsidó állammal kapcsolatos előitéleteit, "súlyos" véleményét, próbálta elsimítani. /többek között/.
Ha úgy tetszik más értelmet adni neki, nyilatkozatával elhatárolódni a Jobbik kijelentéseitől. "nem aggasztják az antiszemita tendenciák".

lüke 2011.02.01. 11:32:25

@Szimba:
ritka:) darab
Váci egyszerűen strukturált személyiség volt, Vácziné meg pláne

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.01. 11:49:46

@vinczej:

A dolog szépséghibája, hogy az oroszok csak 1991-ben vonultak ki és nem 1989-ben.
Maradjunk a tényeknél!

"
A hetvenes évek március 15-i tüntetéseinek, később a Fradi-meccseknek elmaradhatatlan rigmusa volt, hogy „ruszkik, haza!” A jelszó már 1945 után is népszerű, 1955-ben pedig jogszerű is lett, hiszen bár a második világháborút lezáró 1947-es békeszerződés az Ausztriában állomásozó szovjet csapategységekkel való összeköttetés céljára megengedte, hogy Magyarországon is maradjanak szovjet csapatkontingensek, de az osztrák államszerződést követő ausztriai szovjet kivonulás után ez a jogalap megszűnt.

1957. május 28-án azzal legalizálták, hogy aláírták a Magyarországon „ideiglenesen állomásozó” szovjet csapatok státusáról szóló államközi szerződést, Hruscsov 1958-ban felajánlotta Kádárnak a szovjet csapatkivonást, de a magyar első titkár ezt akkor visszautasította.

Az áttörést az hozta meg, hogy1988 decemberében az ENSZ-közgyűlésen részleges csapatkivonásokat jelentett be Gorbacsov, amit 1989 októberében a Lengyelországból, Csehszlovákiából és Magyarországról történő EGYOLDALÚ csapatkivonással kívánt hangsúlyossá tenni.

1990. március 10-én Moszkvában a két külügyminiszter, Eduard Sevardnadze és Horn Gyula aláírta az ideiglenesen Magyarországon állomásozó szovjet csapatok kivonásáról szóló egyezményt.

A megállapodás értelmében a teljes személyi állományt és a fegyverzetet kivonják 1991. június 30-ig. Az aláírás után két nappal, 1990. március 12-én a hajmáskéri harckocsizó alakulatok hazaindulásával meg is kezdődött a szovjet csapatkivonás, amely több mint egy éven át tartott, és igen komoly szervezési feladatot jelentett, hiszen az úgynevezett Déli Hadseregcsoport százezer katonáját és polgári alkalmazottait, valamint harci eszközeit, járműveit, több százezer tonna anyagot kellett kiutaztatni.
Az utolsó katonavonat mégis a végső határidőnél két héttel korábban, 1991. június 16-án kigördült az országból, az utolsó szovjet katona, Viktor Silov altábornagy, a Déli Hadseregcsoport parancsnoka pedig 1991. június 19-én, néhány perccel délután három óra után ült be civil ruhában a záhonyi határállomáson várakozó fekete Volgába.

A szovjet tisztek szerettek Magyarországon állomásozni: az idekerülésért kellett nekik a legtöbb kenőpénzt fizetni: az NDK-ba már 1500 rubelért is el lehetett jutni, de a magyarországi állomásoztatásért 2000 rubel csúszópénz járt!

A sajtóhírek szerint a kivonulás után még sokfelé – Győrben, Budapesten, a Dunakanyarban – láttak szovjet katonákat, akik civilben bujkáltak, és rengeteg pénzt voltak hajlandók fizetni annak a magyar nőnek, aki feleségül megy hozzájuk, és ezzel legalizálhatja az ittmaradásukat. Magyarul: államközi szerződés ide vagy oda, nekik semmi kedvük nem volt „kivonulni” Magyarországról.
"

Szóval 1989-ben az égvilágon semmiféle kivonulás nem zajlott, az 1990. március 12-én kezdődött csak meg és Gorbacsovnak köszönhető, aki kitűnő politikusként sikeresen felszámolta a saját államát, megszüntetve ezzel a saját pozícióját és ezzel a hatalmát is. :-)

lüke 2011.02.01. 11:53:34

@Akitlosz:
azt kihagyod, hogy 10 év után Teherán- Jalta-Potsdam szerint, mint Ausztriában, el kellett volna menniük
(Potsdamban -ami egybe van épülve Berlinnel- a legszebb villasort orosz katonák bérelték ideiglenesen, 45 évre)

lüke 2011.02.01. 12:01:32

@Szimba:
mániásan:)
mint a viccben: az öreg az autópályán ,mikor hallja az utinformot
-szembe megy? egy? hát mind
de ez szembe megy,ne sírj:)
ő sír, fenn.....
www.youtube.com/watch?v=JjD4eWEUgMM

taktam 2011.02.01. 12:01:58

To 319. Kit érdekel az igazság? 2011. 01. 29. 22:01
Engem érdekelne az igazság, csak nem mindegy számomra kinek az igazsága az a valóság, vagy egyáltalán valóság az e, aminek értelmezzük… TG is érti, hogy a politikai elemzőnek az ok-okozati összefüggéseket kellene feltárni. Ebben is megjelenik valamilyen értékrend. Az elemzés, akár akarjuk, akár nem, tereli az elemzést olvasót abba az irányba, amelyikben az elemző, értékrendje szerint véli/megtalálja az politikai esemény oksági kapcsolatait.
Felmerült bennem: egyáltalán megismerhető e az igazság, sőt az igazság, annak oksági kapcsolatrendszere statikus, vagy térben/időben dinamikus-e (?)…
Mindenki megnyugodhat: az igazságot az ember, amióta ember mindig kereste/keresi, talán a jövőben is keresni fogja…
Bocsánatot kérek eretnekségemért; egyáltalán, mikor volt az utolsó eretnekégetés?
Tisztelettel és barátsággal köszöntöm olvasóimat.

a-kis-herceg 2011.02.01. 12:04:05

döbbenetes. FÜLKEFORRADALOM gazdasági tanácsadója...

hetivalasz.hu/itthon/balrol-elozni-34843

Szimba 2011.02.01. 12:10:56

@lüke:

:-)))))))))
Mi tagadás.

Szimba 2011.02.01. 12:11:59

@taktam:
Jé, egy buddhista!:-)

Szimba 2011.02.01. 12:14:26

@taktam:
Le ne merd írni a barlanghasonlatot, sem az elefántos tanítást!!!!!

Minden relatív. Az igazságok meg az éppen érvényes paraméterek szerint alakulnak.

nyünyüge 2011.02.01. 12:16:05

@a-kis-herceg:
Épp most akartam belinkelni.

Hát mit tehetünk: mindenki hiteles szakértő (0-tól 120 éves korig), aki az előző kurzust bírálja.

a-kis-herceg 2011.02.01. 12:18:00

@nyünyüge: ez még hitlernek is adott tanácsot + rákosinak... mi a fenéért nem tudja meghuzni magát a 600ezres kisnyugdíjával. és a rohadt könnyű életével rátesz a magyar átlag életkorra egy 40-est... egy kis plusz teher nekünk... JOBB NEM TUDNI ARRÓL hogy ennyi élősködő van.

nyünyüge 2011.02.01. 12:22:22

@a-kis-herceg:
Én nem hiszem, hogy ő kereste a megszólalási lehetőséget.
Valószínűbb, hogy az ő nevével-támogatásával próbálnak Matolcsy megtépázott renoméján javítani.

Heti Válasz szinten ez valószínűleg működik is.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.01. 12:23:52

@aszekelyek:

Veled általában egyetértek. Most is.

Egyetlen téren látok egyetlen apró problémát.

"A kisembert meg kirakatják a lakásából, ha nem bírja fizetni a rezsit.Vagy a törlesztést."

Ebből is csak a törlesztés részében.
Aki úgy vesz lakást, hogy valójában nincs rá pénze és nem engedhetné meg magának, tehát hitelből, akkor mi a túróért lenne addig az az ő lakása, amíg nincs még kifizetve?

Én is szívesen vennék lakást magamnak a te vagy bárki pénzéből, amihez aztán neked közöd nem lehet, hiszen az az én lakásom. :-)

Az egy más téma, hogy az a pénz, amit bankok hitelbe adnak 95%-ban semmiből teremtett fedezet nélküli hitelpénz, de ettől még az a lakás valakié, amit megvett, kifizetett a saját pénzéből.

Azt én persze megértem, hogy sokan szeretnének lakást maguknak, akkor is, ha nem telik rá, de sok jóra nem fog vezetni ha emberek kirakhatatlanok lesznek a ki nem fizetett lakásokból. Ingatlanpiac és vele az építőipar és így a gazdaság is visszaesne.

a-kis-herceg 2011.02.01. 12:27:20

@nyünyüge: lejáratni akarják matolcsit. ez túl nyilvánvalóan BUTA... SÖTÉT.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.01. 12:31:57

@aszekelyek:

Az okos ember más kárából tanul.
A buta a saját kárából sem tanul.
Az összes többi ember, a többség meg csak a saját kárán tanul.

Ezt hívják élettapasztalatnak.

Ezért kell az idős embereket megbecsülni, a bölcsesség csak a kor előrehaladtával szerezhető meg, sehogy máshogy.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.01. 12:39:45

@aszekelyek: :-) Nyilván nem.

A jó politikus mindig úgy igyekszik beszélni, hogy az aktuális hallgatóságának a többsége inkább egyetértsen vele.

lüke 2011.02.01. 12:42:54

@Szimba:
:)
@Akitlosz:
na végre egy jó gondolat,
nem a nyuggerek támadása

a-kis-herceg 2011.02.01. 12:46:39

én mindig mondtam hogy elől egy komment és a posztok követik... megfordult világ ez...

magyaridiot.blog.hu/2011/01/04/csak_egy_komment_2011_01_04

lüke 2011.02.01. 12:47:10

OT, OT kopácsol, látszik, hogy iskolai végzettség nélkül mire lehetett vinni az átkosban
(nekem a példaképem a 6 elemis kandidátus volt)
ma ezt iskolával is nehezen érik el

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.01. 12:49:03

@porfelhő:

Nem okoztál meglepetést.

A tabu témában nem tűrhető meg szabad véleményalkotás, azt rögtön "zsidózásnak" minősítitek. Jó trükk.

Meggyőző vagy mint mindig.

panelburzsuj 2011.02.01. 12:49:18

@a-kis-herceg:

Nyünyüge olvasatát reálisabbnak látom: Kopátsyt azért húzták elő a naftalinból, hogy megtámogassa a "munka, otthon ... " kezdetű litániát.

Annyit finomítanék: a Fidesz által felkarolt "munkaérték-gazdaságtan" a tervgazdaságot sokkal szőrmentébben piszkálgatja (merthogy alapvetően ő is olyat csinálna), mint annak "elárulását", azaz a gazdasági rendszerváltást (piacosítást & privatizációt).

Szóval a Fidesz számára igazán hasznos idióta azért szidja a komcsikat, hogy a gazdasági főművüket feltűnés nélkül dicsérhesse.

Mondom: skizó rulez.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 13:00:07

Kiléptek a nyugdíjrendszerből 102 ezren.

Ez a NER, mintha fogyatkozna.
Csodálkoznék, ha jövőre nem lenne mind a 102 ezer nagyadózó minimálbéres.
Ismét nagyot győzött Viktorunk.

hirszerzo.hu/profit/20110201_nyugdij_vegleges_szam

lüke 2011.02.01. 13:04:15

s a Borsodchem kínai lett
naná, a vegykonyha nyereséges

lüke 2011.02.01. 13:05:19

@lüke:
s érdekes lesz majd az unjós környezetvédelmi előírás is !.....

a-kis-herceg 2011.02.01. 13:06:06

" Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere 2011. február 1-jén, kedden délelőtt 10 órakor sajtótájékoztatót tart Budapesten, a Parlament Café különtermében (1054 Budapest, Vértanúk tere 1.) A polgármester ezen a sajtótájékoztatón olyan dokumentumokat szándékozik bemutatni, amelyek az előző városvezetés elhibázott önkormányzati döntéseit és felelőtlen gazdálkodását tényekkel támasztják alá. "

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.01. 13:07:09

@lüke:

"azt kihagyod, hogy 10 év után Teherán- Jalta-Potsdam szerint, mint Ausztriában, el kellett volna menniük"

Én nem hagytam ki. Csupán te nem olvastad elég alaposan.

Bár a második világháborút lezáró 1947-es békeszerződés az Ausztriában állomásozó szovjet csapategységekkel való összeköttetés céljára megengedte, hogy Magyarországon is maradjanak szovjet csapatkontingensek, de az osztrák államszerződést követő 1955-ös ausztriai szovjet kivonulás után ez a jogalap megszűnt.

Más kérdés, hogy azóta Németországból is kivonultak a szovjet megszálló csapatok egyoldalúan. Az amerikai megszállók maradtak máig is.

Persze hivatalosan már "szövetségesek", de hát hivatalosan a szovjetek is szövetségesek voltak az NDK-ban, illetve Magyarországon is, ráadásul formailag a látszat kedvéért valóban a bennszülött kormányok kérésére állomásoztak otthonuktól távol.

a-kis-herceg 2011.02.01. 13:09:41

Usztics Mátyás 2006 őszén:

"Ugyanakkor tudnunk kell valamit. Lehet szeretni, és lehet nem szeretni a politikai vezéreket. De a tények makacs dolgok. Orbán Viktor személye lehet az, aki újra visszahozza a (Kossuth) térre a nemzetközi sajtó képviselőit! Orbán Viktor személye az, amely újra a nemzetközi politikai élet vezetőt Magyarország irányába fordítja."

...

"aki nem a börtönökben végzi, mindennap megverve, az majd megkapja számlán. Az majd megkapja megemelt adókban, megkapja üzemanyagban, és megkapja minden másban, amit csak egy elállatiasodott fortély tud kitalálni."

mkzk3y 2011.02.01. 13:18:59

Rákay intendáns úr bizonyára érdeklődéssel nézi az egyiptomi tüntetésen résztvevő tömeget.

Figyelj Kálmán! Na ez TÉNYLEG egymillió ember.

porfelhő 2011.02.01. 13:22:48

@Akitlosz:
Bocsánat! nem minősítettelek. Egyébként nekem ne írj többes számban, én egyedül kommentelek, és egyedül alkotok véleményt.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.01. 13:40:17

@lüke:

"na végre egy jó gondolat,
nem a nyuggerek támadása "

Mert én szoktam "támadni a nyuggerokat"???

Ilyen szót életemben ki nem ejtettem a számon, sőt le sem írtam, csak másokat idézve mint pl. most Téged.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 14:11:31

@porfelhő:
Izraeli lapnak csakis.
Jaja,
biztos hogy mély nyomokat hagytak Viktor bíztató szavai...

www.youtube.com/watch?v=DPu4P2hFFwE

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.02.01. 14:43:08

@Akitlosz: "A dolog szépséghibája, hogy az oroszok csak 1991-ben vonultak ki és nem 1989-ben.
Maradjunk a tényeknél!"

kaposvarszaga.blog.sonline.hu/2010/04/27/kaposvar-szaga-601/

Kaposvár s(z)aga 601.

"1989. április 25., kedd
A hírekben egész nap félóránként bemondták, hogy megkezdődött a szovjet csapatkivonás Magyarországról. Este aztán a Híradóban mutattak képeket is Kiskunhalasról, ahogyan felpakolták a harckocsikat."

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.02.01. 14:54:22

"Az Élőlánc Magyarországért - a Független Hírügynökséghez eljuttatott - közleménye szerint megdöbbenve látta, hogy az Új Széchenyi Terv programfejezeteiben a kormány gazdasági programja "célszerűnek tartja" a "Duna többlépcsős duzzasztásának megkezdését", illetve általában a "nagyobb duzzasztóművek" építését. A civilek szerint ezek a tervek homlokegyenest ellenkeznek a Fidesz-KDNP húsz éve folyamatosan hangoztatott álláspontjával és az elmúlt időszak kormányzati ígéreteivel."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=389946&referer_id=friss

blueskycoffee 2011.02.01. 14:57:55

Szigorúan a 319. topikhoz:
Az a helyzet, hogy bár sarkítva, de: " A tények bárminemű csoportosítása erőszak a tényeken". Itten lészen ama kutyus elásva, a többi pedig szubjektivitás és vérmérséklet kérdése. Ezért nem egyszerű elemezgetni - momentán - politikai szempontból (sem).

a-kis-herceg 2011.02.01. 15:07:57

elzálogosítva az Alkotmánybíróság épülete...

index.hu/belfold/2011/02/01/esztergom/

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.02.01. 15:12:58

"Selmeczi: óriási siker a nyugdíjvédelmi program
A magán-nyugdíjpénztári tagok 96,8 százaléka választotta az állami nyugdíjrendszert."

www.hir24.hu/belfold/208953/selmeczi-oriasi-siker-a-nyugdijvedelmi-program.html

Eldobom az agyam!

a-kis-herceg 2011.02.01. 15:25:40

az egyiptomi utak nem is ingyen mennek MOST, hanem az IBUSZ fizet "zsoldot", azoknak akik a táborukat megvédik...

zsiruj.blog.hu/2011/02/01/a_batrak_ibusz_szal_utaznak

a-kis-herceg 2011.02.01. 15:27:25

Még drágább az élet... áram... gáz... benzin... huh. taxisblokád?

panelburzsuj 2011.02.01. 15:53:23

@Akitlosz:

www.1989.mti.hu/Pages/News.aspx?date=19890117&ni=112678&ty=1

"Bécs, 1989. január 17. kedd (AFP/APA/) - A Szovjetunió áprilisban kezdi meg csapatai részleges kivonását Magyarországról, Csehszlovákiából és az NDK-ból. Ezt Vitalij Sabanov hadseregtábornok szovjet honvédelmi miniszter-helyettes jelentette be hétfőn Moszkvában, az osztrák rádió és televizió (ORF) tudósítójának nyilatkozva. A csapatok kivonását két szakaszban, 1990-ig hajtják végre - mondta."

Ha nem is teljes, de az általad leszögezett "égvilágon semmi"-nél azért több.

Tudod: a hajnal meg a kukorékolás oksági kapcsolata.

lüke 2011.02.01. 16:42:27

@Akitlosz:
1. az eml. egyezmény szerint ki kellett vonulniuk, a magyar történelem tanítás eltussolta
külföldön iskolába járt gyermekeim így tanulták
erre hivtam fel a fihgyelmet
2, nem rád vonatkozott, sokan nyuggereznek

mirrmurrkandúr 2011.02.01. 17:27:42

@Szimba: Igen, borkóstolókon előfordulnak ilyen csúnya történetek, de pl. ha vizet iszol utána, az egy kicsit könnyebbé teszi a hazajutást.
Villány nekem a legkedvesebb, de a szekszárdi borvidéket is nagyon szeretem, az egrit és a tokajit már kevésbé, bár ez nem jelenti, hogy rosszabbak lennének, csak valahogy nekem annyira nem... :-(
A Gere vörös borai számomra egy kicsit túl testesek, azt csak akkor, ha tényleg nagyon neki keseredem, és már nem számít hazajutok-e. :-)
Mondjuk, ha van közben malac meg koviubi, akkor az valamennyit segít a dolgon. :-D

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.01. 17:33:20

@vinczej:

Ez érdekes.
Szerintem ez csak annyi, hogy a szovjetek csináltak amit akartak a csapataikkal Magyarországon, nem kellett a magyar kormány engedélye, hogy ki-be utazgassanak, és ez is csak ennek tudható be.

Olyan helyzetbe került 1989-re a Szovjetunió és Magyarország is, hogy csökkenteni kellett a katonai kiadásokat is, mivel a korábbi szint egyszerűen nem volt miből tovább fenntartható.

Szóval azért eléggé nézőpont kérdése, hogy ha a szovjetek indítottak egy katonavonatot hazafelé, akkor az már csapatkivonás-e vagy csak rakosgatták a csapataikat ide-oda, ahogy korábban is.

mirrmurrkandúr 2011.02.01. 17:35:48

még jó, hogy itt van ez a Feri, a mi táncoslábú primadonnánk, kire is hivatkoznánk ezekben a nehéz időkben. Kell egy szellemi iránytű a magyar nemzetnek, nem élhetünk így kentaúrtalanul. :-) ... csak mert valaki kísértetiesen hasonló érveket használ, mint a mi nagy és igazmondó Ferencünk:

mandiner.hu/cikk/20110201_viktor_a_rengetegben

nyünyüge 2011.02.01. 17:58:58

@a-kis-herceg:

Farkas Zoltán válasza Matolcsynak: Fedák Sári bűvöletében

hvg.hu/velemeny/20110201_farkas_matolcsy

--
ez meg vörösiszap, meglepő infokkal

hvg.hu/hvgfriss/2011.04/201104_a_kormany_es_az_iszapkatasztrofa_a_mindenha

a-kis-herceg 2011.02.01. 18:01:43

@nyünyüge: nem tudom ezt linkeltem-e korábban...

orulunkvincent.blog.hu/2011/01/26/hutlen_kezeles_1

gátlástalan gátépítés, vagy felelőtlen felelősök... kolontár...

persze mi ezt szájmond dal megírtuk okt 4 utáni napokban is "előre"...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.01. 18:13:23

@panelburzsuj:

Ehhez a magyar politikusoknak nem sok köze volt. Szovjet saját hatáskör, egyezményt csak 1990-ben kötöttek.

Egyoldalú szovjet lépés volt.

panelburzsuj 2011.02.01. 18:40:28

@Akitlosz:

Tettél egy ilyen állítást:

"Szóval 1989-ben az égvilágon semmiféle kivonulás nem zajlott, az 1990. március 12-én kezdődött csak meg"

Összeszedtünk pát webhivatkozást, amelyek szerint 1988 végén, 1989 elején bejelentették, majd tavasszal el is kezdték a kivonulást. (Érdemes hozzátenni: 1989 február közepén fejezték be az afganisztáni csapatkivonást, nyilván nem akartak és tudtak egyszerre mozogni mindenhonnan.)

Erre te jössz most azzal, hogy ahhoz a magyaroknak semmi köze sem volt.

Sokszor megfogadtam már, hogy nem bonyolódok olyan figurákkal szóba, akik zsigerileg képtelenek a tárgyszerű beszédre. Úgyhogy egyenesen megkérdezlek: volt, vagy nem volt szovjet csapatkivonás 1989 évben? (Orbán előtt és után is ... )

Továbbá: mit gondoljak magamról, ha a "Szóval 1989-ben az égvilágon semmiféle kivonulás nem zajlott, az 1990. március 12-én kezdődött csak meg" állításodra nem tudod azt mondani, hogy ez sajnos egy kicsit elnagyolt volt, hanem egyenes válasz elkezdesz mismásolni és kavarni?

Én úgy vélem: nagy barom lennék, ha leállnék huzakodni azon, hogy miért is nem fekete, ami fekete, él mért nem fehér, ami fehér.

Te mit gondolsz erről?

diosjenci 2011.02.01. 20:44:37

szuveren.hu/tarsadalom/kis-magyar-politologia-avagy-a-kritika-halala
jobb lenne, ha TG a médiapolitológiát illető valódi kérdésekre reflektálna, nem egy fideszes csinovnyik ostoba fejtegetéseire.

Szavics 2011.02.04. 00:15:53

@diosjenci: köszi a Berkovits szöveget. Nagyon ütős... A G Fodor Gábor cikk pedig, sajnos, tényleg ostoba fejtegetés. A kettőt együtt nézve, ami elsőre naiv rácsodálkozás, ez a bejegyzés, hirtelen egy óriási vakfoltnak látszik.

igényes 2011.03.23. 20:32:56

Nagyon szeretném, ha 70 milliárdnál többet nem fizetne a kormány az MTV-t felgyújtó forradalmároknak. Balsay úr lépjen ez ügyben! Nehogy svájci farnkban, forintban!

igényes 2011.03.23. 20:35:14

@a-kis-herceg: Szerinted 70 milliárdnál több kártérítést ad Balsay a Gyújtogatóknak, vagy sikerdíjat vez fel és megalkudnak 69 milliárdban?

igényes 2011.03.23. 20:40:58

- 1848. március 23.
Batthyány miniszterelnöki körlevélben elrendelte a jobbágyfelszabadítást, utólagos állami kárpótlással.

Na és mi megy a Magyar Televizióban?

chelsea.hu 2011.03.29. 16:53:31

A hibás modell miatt a KSH visszavonta a reggel kiadott adatokat a munkanélküliség alakulásáról. Ki kellett volna egészíteni, hogy ez csak és kizárólag a fülkeforradalmárok részére kiadott közlemény.
További kiegészítésként pedig utasítani a fülkeforradalmárokat,hogy a jövőben csak a Nézőpont által kiadott kutatási adatokat olvashatják.
Egy javaslat az oldal látogatóihoz: -a jövőben a legsötétebb Fidesz-fanok hozzászólásaira ne reagáljatok. Továbbá, ha bárki egyéb normál hozzászóló véleményét minősítik, arra sem kell reagálni.
Azt gondolom, hogy két ok miatt:
-mert nagy valószínűséggel fizetett provokátorok.
-vagy a hozzászólásaik alapján a legsötétebb réteghez tatoznak.
Mindkét csoportra vonatkozóan az a legegyszerűbb választás, ha egyszerűen átnéztek rajtuk.
süti beállítások módosítása