Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
20:36

Ha hihetünk a híreknek, egy kivétellel már minden nevet ismerünk az MDF-SZDSZ budapesti egyéni indulói közül. Vidéken rosszabb a helyzet: a Békés megyei pártelnök büszkélkedett azzal, hogy a hét választókerületből négyben már meg is találták a jelölteket… Ahhoz képest, hogy hétfőn postázzák az ajánlószelvényeket, azaz pár napon belül indulhat a vadászat, finoman szólva is késésben van a magát demokratikus középnek nevező alakulat. A nehezen kiizzadt megállapodást ugyan veszélybe sodorhatja, hogy az egyik tárgyaló fél, Mesterházy Ernő időközben gyanúsítottá vált, ennek ellenére talán mégsem érdektelen megvizsgálni a budapesti indulók listáját – már ami a mostani állapotot illeti. (Mint korábban utaltam rá, egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy a nagy műgonddal összehozott konstrukció végül összeomlik – az egyik tervező kiesése után ez ma még valószínűbbnek látszik, mint korábban.)

Kezdjük talán ott, hogy átgondoljuk, mennyire nehéz helyzetben van egy olyan párt, amely nem tudja parlamenti mandátummal kecsegtetni a legfeljebb a töredékszavazatok reményében induló jelöltjeit (kivéve azt a néhányat, akik listás befutó helyre kerülnek). Elkötelezett, lelkes tagság esetén ez nem akkora probléma, mint egy olyan politikai vállalkozásnál, amely gyors és lényegi fordulatot hajtott végre, s amelynek nem véletlenül rendült meg alapvetően a szervezeti háttere. Egy ilyen helyzetben tulajdonképpen érthető, hogy az MDF a „nyitás politikáját” képviseli: egyedül nagy valószínűséggel képtelen lenne elegendő számú jelöltet találni – s akkor még nem is beszéltünk az ajánlószelvények gyűjtéséről.

Ha rátekintünk budapesti névsorra, elsőre azt gondolhatnánk, hogy inkább az MDF csatlakozott az SZDSZ-hez, s nem fordítva: a választókerületek többségében a Retkes Attila által vezetett párt politikusai indulnak. A valódi meglepetés a négy évvel ezelőtti állapottal való összehasonlításkor éri az elemzőt: ezek alapján úgy tűnik, hogy az MDF szinte többet változott, mint az amúgy szinte minden frontpolitikusát elvesztő SZDSZ.

A 2006-os SZDSZ-es indulók közül nincs itt többek között Kóka János, Pető Iván, Csécsei Béla, Gegessy Ferenc, Lakos Imre, Bőhm András, Ungár Klára, Horn Gábor, Magyar Bálint, Molnár Lajos, Béki Gabriella, Kóródi Gabriella, Eörsi Mátyás és Bauer Tamás sem. Ellenben újra indul Badacsonyi Szabolcs (egy választókerülettel eltolva, 2006-os eredménye: 11,24%), Ikvai Szabó Imre (14,45), Takács Gábor (szintén eggyel arrébb, 13,59), Szolnoki Andrea (7,29), Győri Dénes (6,62), John Emese (7,58), Szabadai Viktor (7,92), Máté Gyula (6,03) és Ferencz István (6,95).

Az MDF részéről a kizárt, kilépett vagy eltávolodott politikusok természetesen nincsenek az indulók között: Almássy Kornél, Hock Zoltán, Pettkó András vagy Szőke László. A nagyobb nevek közül egyedül Csapody Miklós (10,92) maradt, illetve a most a fővárosban próbálkozó Herényi Károly (aki 2006-ban Balatonbogláron az első fordulóban 10,42, a másodikban 3,65 százalékot ért el). A kevésbé ismertek közül is mindössze hárman újráznak: Bárándi Zoltán (4,92), Farkas Tibor (4,18) és Hardy László (5,18), míg a többiek új vagy hosszabb idő után újra visszatérő indulók: Katona Tamás, Pusztai Erzsébet, Király Zoltán, Debreczeni József, Kerék-Bárczy Szabolcs, Slosár Gábor, Fejér László Előd, Lévai Zoltán.

A budapesti jelölteket figyelve tehát mindkét párt többé-kevésbé joggal mondhatja, ha ez megnyugtatásként hat számára: partnere már nem az a párt, amely négy évvel ezelőtt volt.

Az eddig megismert fővárosi indulók:


Fidesz MSZP Jobbik MDF-SZDSZ LMP
BUD1 I. Nagy Gábor Tamás Molnár Zsolt Pörzse Sándor Katona Tamás Ertsey Katalin
BUD2 II. Balsai István Donáth László Balczó Zoltán Pusztai Erzsébet Szombati Kristóf
BUD3 III. Menczer Erzsébet Orosz Sándor Fejes István Badacsonyi Szabolcs Szabó Tímea
BUD4 III. Bús Balázs Kiss László Zsiga Dániel Király Zoltán Quickert Lili
BUD5 IV. Hollósi Antal Csizmár Gábor Pajor Tibor Boruzs András Tálosné
BUD6 IV-XV. Wintermantel Zsolt Kiss Péter Szegedi Csanád Kovács Sándor Perneczky László
BUD7 V. Rogán Antal Steiner Pál Hegedűsné Debreczeni József Schiffer András
BUD8 VI. Illés Zoltán Hatvani Csaba Cziráki Adorján Ikvai Szabó Imre Kaszics Bálint
BUD9 VII. Rónaszékiné Kispál Tibor Silhalvy Máté Keresztes Tibor Csiba Katalin
BUD10 VIII. Fónagy János Szabó Zoltán Pintér Attila Herényi Károly Moldován László
BUD11 VIII. Kocsis Máté Komássy Ákos Losonczy Pál Takács Gábor Kispál Gergely
BUD12 IX. Bácskai János Budai Bernadett Kassab Adonis ? Csárdi Antal
BUD13 IX-XX. Vas Imre Pál Tibor Győri Sarolta Szolnoki Andrea Erőss Gábor
BUD14 X. György István Arató Gergely Farnady László Győri Dénes Osztolykán Ágnes
BUD15 XI. Rétvári Bence Szabó Vilmos Dúró Dóra Csapody Miklós Jávor Benedek
BUD16 XI. Orbán Anita Molnár Gyula Szabó Gábor John Emese Diószegi Ernő
BUD17 XI. Kupper András Józsa István Novák Előd Kerék-Bárczy Szabolcs Bajomi Iván
BUD18 XII. Pokorni Zoltán Katona Tanás Martinez Gábor Slosár Gábor Sipos Péter
BUD19 XIII. Kosztolányi Dénes Szanyi Tibor Kovács Bertalan Gáspárdy Gergely Tordai Bence
BUD20 XIII. Spaller Endre Tóth József Csender Tamás Szabadai Viktor Vári György
BUD21 XIV. Papcsák Ferenc Bárándy Gergely Gyenes Géza Hörömpöli Kálmán Várnai László
BUD22 XIV. Kulcsár József Tóth Csaba Czeglédi János Bárándy Zoltán Hámori Zsolt
BUD23 XV. László Tamás Hetyei László Gaudi-Nagy Tamás Máté Gyula Horváh Ferenc
BUD24 XVI. Kovács Péter Vidorné Szabó Györgyi Vas Zoltán Fejér László Előd  
BUD25 XVII. Riz Levente Alexa György Szilágyi György Farkas Tibor  
BUD26 XVIII. Kucsák László Simon Gábor Makai Tibor Lőrincz István Vermes Zoltán
BUD27 XVIII. Ughy Attila Mester László Gönczöl András Ferencz István Scheiring Gábor
BUD28 XIX. Tarnai Richárd Burány Sándor Pősze Lajos Ritter János Faith Balázs
BUD29 XX. Földesi Gyula Hiller István Balog Barna Hardy László Soós Ferenc
BUD30 XXI. Borbély Lénárd Podolák György Nagy Ferenc Lévai Zoltán Tenk András
BUD31 XXI. Németh Szilárd Avarkeszi Dezső Hegedűs Tamás Martin Krisztián Hudák János
BUD32 XXII. Németh Zoltán Szincsák József Staudt Gábor Iván János Polákovics Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr841727698

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kosztolányi Dénes és a ritmikus sportgimnasztika 2010.02.10. 20:03:39

Kosztolányi Dénes neve ismerős azoknak, akik képesek egy-két választási ciklusnál többre emlékezni. Képviselőként elismerésre méltó elszántsággal védett minden lehetséges és lehetetlen állítást az ún megfigyelési bizottságban. Sokak számára azért felej...

Trackback: Ki támogatja az MDF-et Mesterházy után? 2010.02.05. 10:30:02

Új szponzor után nézhetnek a rendszerváltó pártok. Ha nem találnak, jó eséllyel lőttek a demokratikus közép ötletének.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robinzon Kurzor 2010.02.04. 16:16:04

@radala: Lehet ezt hárításnak, meg kifogások keresésének tekinteni, de aki ennyire fatökű (mint az LMP), azokkal még akkor sem vállalnék ilyen szinten közösséget, mármint hogy nekiálljak kopogtatót gyűjteni nekik, ha egyébként lenne erre időm és elhivatottságom.

Szóval ez fordítva működik: előbb elő kell állni valami komolyan vehető és médiaképes programmal, amihez mindenképpen viszonyulnia kell legalább a közéletet úgy-ahogy követő populációnak.

Amit most csinálnak, az öncélú, önképzőköri színvonal, naiv idealisták által előadva. Nem hihető el róluk, hogy Parlament-képesek: kb. 88-89-es Fidesz problémájával állnak szemben, de szemmel láthatóan nem tudnak rá megoldást.
(Mert az nem megoldás, hogy akkor a "nem Morvai-féle magunkfajták" gyűjtsenek kopogtatót, mert miért adná oda bárki, pláne a szavazatát.

Szóval aki hivatásáos politikus akar lenni, az először legalább látszon annak.

hoplita 2010.02.04. 16:17:55

@groggil:
IP alapján tilos lenne, de ezzel nem foglalkoznak sehol, se a nolon, de ugyanez a helyzet az emenón is...ott is bannolják az ípédet, pedig azok nagyon demokratikus, kurva pógáriak.:D
Az IP személyes adatnak számít, a vele való visszaélés személyes adattal történő visszaélés...vétség, asszem.
Nem vagyok jogász, de biztos van itt olyan is.

radala 2010.02.04. 16:18:09

@hoplita: Az, hogy valakik visszaélnek a rendszerrel, az nem jelenti azt, hogy a rendszer önmagában rossz.
De értem, amit mondasz. Csak olyan gyakori ez a cenzusozás és én is annyiszor gondoltam már ezt korábban, hogy tényleg nem szeretem már hallani. Simán butaság. Nem tiltod meg a gyerekednek, hogy biciklire üljön csak mert az elsö nap még nem tud biciklizni.
Nem hiszem, hogy Luxemburgban (ahol 400 ezer Ft a szegénységi küszöb (most olvastam)) lehet száraztésztával szavazatot venni.
Itt is el fog múlni, idén szerintem nem is lesz olyan, aki száraztésztára költ, mert ilyesmi csak szoros eredménynél értelmes.

radala 2010.02.04. 16:22:07

@Robinzon Kurzor: OK akkor mit fogsz csinálni?
Mi a jobb egy elveszett szavazat vagy egy rosszul fölhasznált? (Értsd mi a garancia arra, hogy az MDF az is marad, amit most mond?)
Nem hiszem, hogy van olyan 2006-os MDF szavazó, aki azt várta, hogy DI kisegíti GyF-et. Honnan tudod, hogy ezekre szabad szavaznod?
Szerintem hasonló a kockázat.

gossage 2010.02.04. 16:24:52

@radala: nem tudom en nem irtam ilyet hogy feregirto kisiparos az nem az en bejegyzesem volt

dr. mesterséges színezék 2010.02.04. 16:26:32

@CSENDES: "egyébként egy menopauzás nővel szembeni megvetést tükröz"

Menopauzás... gyerekkoromban az ilyet még egyszerűen idősnek/idősödőnek, netán egyszerűen néninek hívták. Persze akkor is volt olyan, aki nem néni volt, hanem vén hp.

dr. mesterséges színezék 2010.02.04. 16:29:20

"A Városházán és az SZDSZ-ben is testidegen volt Mesterházy Ernő Demszky Gábor főpolgármester tanácsadójaként betöltött szerepe - mondta az InfoRádiónak Bőhm András,"

Hát az apjuk Retkes...

hoplita 2010.02.04. 16:30:10

@radala:
Nos, erre tudok egy német felmérési adatot, nem mostani, még márkásítva van benne az összeg, de roppant elgondolkodtató.
Ne kérj linket, legalább 10 éves a felmérés, még a nyomtatott sajtóban olvastam és olyan megdöbbentő volt, hogy szinte szóról szóra megjegyeztem.
Szóval, az akkori német választópolgárok 14 százaléka 200 és 500 márka közötti összegért bárkinek eladta volna a voksát!!!!!!
ELADTA VOLNA, ÉS BÁRKINEK!!!
Ez durván 8 millió német!!! választót jelentett akkor.....és nem hiszem, hogy azóta a helyzet pozitív irányba javult volna, vagy az "júdáspénz" emelkedett volna lényegesen....sőt, inkább még rosszabb arányokat feltételezek....
És most erre varrjatok gombot..!

Robinzon Kurzor 2010.02.04. 16:31:07

@radala: Ha az LMP-nek lesz reális esélye az 5%-ra, akkor valószínűleg rájuk fogok szavazni.

Ha nem, arra az esetre lenne ott Bokros (speciel az MDF-listáján), kivéve, ha telerakják ezt a listát levitézlett SZDSZ-esekkel. Az MDF-esek azért zavarnak kevésébé, mert ők "csak" pofáztak, de legalább nem volt közük az utóbbi évek nyüglődéséhez. (Ezért mondom azt, hogy személyükben nem kompromittálódott SZDSZ-es nem akadály.)

Ha ez sem megy, akkor marad a "fehér kocka", vagyis az érvénytelen szavazat.

hoplita 2010.02.04. 16:31:37

@mesterseges szinezek:
Öregecskedő, vazzeg....lecserélni!!!!
:DDDD

matyej.. 2010.02.04. 16:33:52

@radala: itt most nem is a fideszről van szó, hogy van-e programja, vagy nincs. de egy felelősségteljes elemzőnek semmiképpen sem lenne szabad arra az álláspontra helyezkednie, hogy egy a maszatolásból kilógó politikus kirakása helyes dolog.

ez olyan dolog, mint a hazugság, ugye elég sokat beszéltek mostanság erről: a politikusok hazudnak. ez náluk axióma. szerintem jó esetben a választó tudja, hogy csúsztatások tömkelegével van dolga, amikor a politikusok beszélnek, de ha deklarálod, hogy a politikában megengedett a hazugság, akkor majd tovább lépnek ezen.

annyit akartam mondani, hogy a morálisan nulla viselkedésre mindig ki kell mondani, hogy ez morálisan nulla viselkedés, és bűn, ha a negatív dolgokat egy idő után elfogadja az ember.

és még egyszer: ez most nem egy balról jövő fidesz kritika, hanem egy általános kritikai a mai magyar közélettel szemben.

dr. mesterséges színezék 2010.02.04. 16:36:42

@Robinzon Kurzor: "Az MDF-esek azért zavarnak kevésébé, mert ők "csak" pofáztak, de legalább nem volt közük az utóbbi évek nyüglődéséhez."

Klasszikus "nem a kútba szarok, csak a kávájára... aztán belelököm" levezetés. ;)

tlac 2010.02.04. 16:36:45

@hoplita: és mennyibe kerül egy kopogtató cédula? DI-nak ez kemény meccs lesz összeszedni..

radala 2010.02.04. 16:39:54

@gossage: Én írtam:-) Fábry mondta. De talán ez lehet Herényi szakmája. OK igazából el kell ismernem ez a Fábry nem volt vicces, sőt bunkó. Csak az vezetett félre, hogy olyanba rúgott, aki szerintem megérdemli.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.04. 16:41:15

Adatok a táblázat utolsó oszlopához:

spreadsheets.google.com/pub?key=t_3L5p8TeHLQ6DBH_bUVJYg&single=true&gid=0&output=html


((Cc: ajánlószelvényeket várok IDE mindegykitől;))

CSENDES 2010.02.04. 16:47:06

@mesterseges szinezek: Ez csak egy biológiai felvetés volt Radala felé, aki by the way: biológus.
És egyébként nem érdekel, hogy mit gondolsz a idősebb hölgyekről... hogy hülye p-á.a gonolsz. Mert nyilvánvalóan nem Hewlett P-ra gondolsz.

radala 2010.02.04. 16:47:39

@matyej..: Ezzel egyetértek. Viszont az a helyzet, hogy ez a 3-5 pártunk van, amire lehet szavazni. Ezek az ismert módokon viselkednek, sajnos sok a hasonlóság köztük. Az egyetlen megoldás, hogy az ember a különbségekre fókuszál, vagy beléjük képzel különbségeket.
Teljesen tisztában vagyok vele, hogy én a Fideszbe belevetítem a vágyaimat, azt is látom, hogy ezzel ezek visszaélnek, de semmi kiutat nem látok ebből, csak azt, hogy majd 2014-ben már esetleg másképp szavazok. 2002-ig én teljesen őszintén tudtam szeretni a Fideszt, azóta nem olyan egyszerű, de még kitart ez a "szeretet" egyszer utoljára.

dr. mesterséges színezék 2010.02.04. 16:50:30

@CSENDES: "hogy mit gondolsz a idősebb hölgyekről... "

Mégis elmondom: azt, hogy idősebb hölgyek - de kellő kitartással tudnak változtatni a személyes megítélésükön.

dzsaszper 2010.02.04. 16:51:19

@Robinzon Kurzor: lehet hogy szándékosan nem akarnak profi politikusnak látszani...

dr. mesterséges színezék 2010.02.04. 16:51:25

@tlac: Azért ha személyesen kalapozna nálam a cetliért, bizisten odaadnám.

radala 2010.02.04. 16:53:17

@hoplita: Ezt a hozzászólást a lelki békém érdekében ignorálom:-)
Nem szeretném, hogy egy világ omoljon össze bennem. Mennyi török van No-ban, ugye nincs 14 %? :-)
Mert, ha egy török eladja a németnek a voksát, akkor az talán megértem:-)

dzsaszper 2010.02.04. 16:53:45

@CSENDES: ahogy én értettem a híradásokat Fábryról, a szex csak metafora volt. Félreértettem?

CSENDES 2010.02.04. 16:56:48

@radala: Ok, nincs gond, mert nem veszem magamra, hiszen biológusként már úgyis tudhatod, nő vagyok. De: hozzáteszem, a lányom sün- tisztnek készül. Így a rendőrök homoszexualitása számomra értelmezhetetlen, hiszen az alapvetően csak zárt közösségben terjed, így a katonaságra hihető, míg a rendőrségre mint különleges védelmi szervre nem. Ugyanis sokkal több van belőlük (nem rendőrökből) más területen. Tapasztalat.

mirrmurrkandúr 2010.02.04. 17:00:40

Rohadt jó a Fábry-interjú, én is ma olvastam...
Jó arc az öreg, és ami a legszebb, hogy a maga csúcsentellektüell-stílusában kurvázta le hazánk valóban legordasabb kurváját:-)

Végre valaki a köz számára is elérhető módon kimondta az egyértelműt...

Mégpedig:

Ebolácska egy a mentelmi joga mögé bújó, és azért minden korábban esetleg létező elvét félredobó köztörvényes bűnöző. Másodállásban pedig egy minden elképzelést felülmúlóan olcsó, üszkös riherongy.

Sajnálom kedves finnyások: Ez az igazság!

:-)

CSENDES 2010.02.04. 17:02:18

@dzsaszper: Én nem figyelem (nem tisztem) Fábry adásait, s annak tartalmát vizsgálni. Azt gondolom, hogy az ízléstelen volt, bármire irányult. Bár nem vagyok MDF kedvelő/szimpatizáns, megérintett, megdöbbentett Habsburg OTTÓ feleségének a halála. Mert emberközpontú a gondolkodásom, s mert megráz bármely ember halála. Csak és csupán azért, mert e eis maradtak árvái. Hát ennyi.

radala 2010.02.04. 17:09:14

@CSENDES: Szerintem nem azt mondtam erről, hogy így van, hanem azt, hogy szerintem így kell lennie, mert a fegyver "buzis" dolog. Túl "férfias" azaz gyanús. Fogalmam sincs róla mi a helyzet a rendőröknél. Mondhattam volna tűzoltót is:-) Azt hiszem már gyerekkoromban sem szerettem volna még detektív sem lenni soha:-)

radala 2010.02.04. 17:12:24

@mirrmurrkandúr: Még szerencse, hogy pár perce elhatárolódtam Fábrytól:-)
Amúgy az interjú többi része valóban kifogástalan.
A mentelmi jog az szerintem hülyeség és nem is értem Fábry miért jön ezzel, szerintem tuti kiadnak mindenkit 2010 után. Ezt Fábrynak is tudnia kellene. Persze, mint az interjú végén maga is mondja ö meglehetősen emocionális jellem.

CSENDES 2010.02.04. 17:15:09

T. Török Gábor!
Persze sejtettem, hogy ez az informális felmérés arra szolgál, hogy megszondázzuk a népet, mintegy statisztikai felülmérésként, mégis áldozat/ fél lettem . De: a szélsőséges megnyilvánulások tettenérhetők most is.

Robinzon Kurzor 2010.02.04. 17:17:54

@dzsaszper: persze lehet, hogy szándékosan nem akarnak profi politikusnak látszani, de ez szerintem zsákutca -- ez olyan, mint egy szombat nekiindulnának csajozni, de szándékosan nem akarnak férfinak látszani (vagy fordítva: pasizni indulnak, de nem akarnak nőnek látszani)

dr. mesterséges színezék 2010.02.04. 17:18:20

@radala: "A mentelmi jog az szerintem hülyeség és nem is értem Fábry miért jön ezzel, szerintem tuti kiadnak mindenkit 2010 után."

2/3 nélkül miért történne az, ami most sem történt? Márpedig a 2/3 megtörésén ügyködik a normális-elitértelmiségis csapat.

theofil 2010.02.04. 17:20:54

Szerintem az MDF összebútorozkodása az SZDSZ-szel egy nagy marhaság.

Már-már arra gondoltam, hogy az Ibolyáékra kéne szavaznom - lévén ő az egyetlen igazi férfi a parlamentben - amikor kiderült, hogy Ibolya exhumálta az SZDSZ-t.

Ennél nagyobb ökörséget elképzelni sem lehet. Teljesen paff voltam amikor ez a számomra kiderüle.
Az SZDSZ (a szeretett expártom mellett) a legutáltabb bagázs ma az országban. Nevének hallatán bicskák és balták nyílnak a lakosok zsebében...
Az MDF-nek megvolt idáig az az előnye, hogy ellenzékiként nem lehetett felelőssé tenni az elmúlt nyolc év....izé....kevéssé sikeres mivoltáért. (Mostan finom voltam.)
Namármost.
Ibolya ezt azt előny áldozta be azért, hogy magáénak tudhassa a leszerepelt párt leszerepelt politkusait.
Nagy fogás mondhatom.
Megáll az ember esze.

radala 2010.02.04. 17:25:14

@mesterseges szinezek: Mit kaphatna az UDzRt-s botrányért 1,5 év felfüggesztettet?
Szerintem ez nem faktor. Jobbikkal a 2/3-ad meg nagyon biztosnak tünik.
94-ben mondjuk 31,27% mszp 18,62% szdsz adott ki 72 % mandátumot!

theofil 2010.02.04. 17:26:45

Ja igen. Javítanom kell a tegnapi napon a
Tóbiás József plakátról mondottakat.
Az "Önt képviselem" nem kijelentőmódban tartózkodik a plakáton, hanem felkiáltójellel.
"Önt képviselem!"
Ezzel és így kecsegteti Tóbiás a nagyérdeműt.

radala 2010.02.04. 17:26:53

@theofil: folyamatos peched van:-)

dr. mesterséges színezék 2010.02.04. 17:37:30

@radala: "Mit kaphatna az UDzRt-s botrányért 1,5 év felfüggesztettet?"

Büntetőügyben a kártérítéssel kecsegtető felmentéstől csak egy jól/rosszul sikerült fellebbezés választja el a leülendőt - ezt egy ex-igazságügyminiszter tudja a legjobban.

gossage 2010.02.04. 17:38:06

@CSENDES: Mi a szelsoseges megnyilvanulas?
en nem latom itt a szelsoseges megnyilvanulasokat

gossage 2010.02.04. 17:40:20

@theofil: de penz kell neki barhonnan...ez volt Ibolya taktikaja az SZDSZ-szel

theofil 2010.02.04. 17:41:29

@radala:

Nem volt bennem olyan nagy szavazási hajlandóság, hogy megrázott volna a kútbaesése.
Éppencsak fontolóra vettem ezt a lehetőséget, mivel Ibolya az egyetlen aki nem ijed meg az Orbántól és mint ilyen nem ártott volna ha bejut a parlamentbe.

radala 2010.02.04. 17:43:11

@theofil: J aközben eszembe jutott, hogy te kimész 11-én a kiskertedbe;-)

theofil 2010.02.04. 17:44:43

@gossage:

Aha. Szóval a piszkos anyagiak. De akkor sem.
Öngyilkos akció ez az Ibolya részéről. Lesz nagy pofáraesés.

mirrmurrkandúr 2010.02.04. 17:45:10

@radala: Nézd, én nem szeretem ezt az elhatárolósdit...
Ha majd úgy érzem, akkor elhatárolódom valamitől, de parancsra, vagy elvárásból nem teszem meg...

Legyen valami haszna is a demokráciának.

:-)

radala 2010.02.04. 17:53:07

@mirrmurrkandúr: vicceltem, az elhatárolódással. Mindenesetre tény, hogy nem nagyon ízléses DI-t pont így támadni. Nekem tetszett, de be kell látnom, hogy olcsó tréfa volt Fábry részéről. Ettől függetlenül az interjú jó, de az a baj, hogy 325 Ft-ért egy nem nyomtatható verziót kapsz, szóval többet nem tudok belőle idézni.
@theofil: Hát te;-)

lmpslany · http://lmpdunakanyar.blog.hu 2010.02.04. 17:54:10

Kedves Gábor!
Nekem sem volt könnyű megtalálni, de itt vannak az LMP már biztos jelöltjei:

spreadsheets.google.com/pub?key=t_3L5p8TeHLQ6DBH_bUVJYg&single=true&gid=0&output=html

hoplita 2010.02.04. 18:21:21

@tlac:
Honnan a fenéből tudjam...?
Kérdezd meg a szadeszosokat....nekünk náciknak nem gond összekapni.:DD

hoplita 2010.02.04. 18:25:47

@radala:
Nincs ám....és meglepő módon ők nagyon is konzekvensen szavaznak, általában ha nincs saját, muszlim jelölt, akkor balra, mert azok bevándorló barátabbak, mint a konzervatívok....vagy inkább még hasznosabb hülyék.

hoplita 2010.02.04. 18:29:06

@CSENDES:
Hű, de magas presztízsű szakmát választott.
Dőlök a röhögéstől, amikor századosok vannak beöltöztetve bogárnak.
Nem is szoktam szó nélkül hagyni, általában rosszul tűrik a finom kis célzásokat...humorérzékük nem sok van.

jjulie 2010.02.04. 18:29:18

én szeretem a liberálisokat

a kétszáz évvel ezelőttieket és a húsz évvel ezezlőttieket is

olvasni szeretem őket, de azért szavazni nem mentem el rájuk soha, arra nem jók, nem tudnak bánni a tömeggel, érthetetlen számukra a tömeg, de ezt is szeretem bennük

aki már fiatalon sem liberális, azzal valami gáz van, és most a fiatalok nem liberálisok, vagyis gáz van

azért van remény, a jobbik és forrásvidéke még nem nyert, de már darabokra törik, a közös ellenség nem elég kohéziós erő

theofil 2010.02.04. 18:35:05

@jjulie:
"....nem tudnak bánni a tömeggel...."
Mármint a liberálisok.
Úgy hangzik ez mintha a 'tömeg'(a akosság) sokkal alacsonyabbrendű lenne mint a fennkölt liberálisok...

gossage 2010.02.04. 18:40:30

@jjulie: probalj meg elni egy igazan kulfoldi nagyvarosban es rajossz milyen jo a liberalizmus (mondjuk London)

egy ido utan azt veszed eszre hogy kialakul benned valami ami aztan koszono viszonyban sincs a toleranciaval

török gábor 2010.02.04. 18:45:16

@roni130: én is szeretnék egy ilyet :)

török gábor 2010.02.04. 18:56:41

@gossage: ha kapnék egyet ajándékba az Apple-től, akkor lecserélném "a szerző és a gép" képet :)

gossage 2010.02.04. 19:02:57

@török gábor: remelem olvassak ,en megszavazom,demokratikusan
:)

hoplita 2010.02.04. 19:04:22

@jjulie:
"...aki már fiatalon sem liberális, azzal valami gáz van, és most a fiatalok nem liberálisok, vagyis gáz van..."

Az okain elgondolkodtál már...?
Vagy úgy gondolod, hogy ez is olyan, mint az árvíz...jön, oszt nincs mit tenni...?

mirrmurrkandúr 2010.02.04. 19:33:54

Most is fiatal vagyok (épp most voltam 26), de mondjuk 16 évesen én is baromira liberális voltam (sőt sok tekintetben ma is az vagyok).
Persze soha nem szavaztam a szadira, mert "liberálisként" azért még szerettem a hazámat, a családomat, meg ragaszkodtam egy csomó olyan dologhoz, amihez a szadi tán soha nem ragaszkodot...
Az én liberalizmusom nem zárt ki egy sor dolgot, ami az emberi együttélés -véleményem szerinti- alapkövetelménye. A szadesz ezeket kizárta, ami azért -amint a mellékelt ábra is mutatja- előbb utóbb megszülte a maga következményeit, és a kék keselyűk pártja oda került, ahová való, és az elnökét is úgy nevezik, amilyen maga a párt húsz éve...
Valószínűleg soha nem annyi liberális volt ebben az országban, mint amennyi a szadeszre szavazott, és ez még a "huszonszázalékos" szadeszra is igaz volt... Sok lelke mélyén liberális él Magyarországon, csak ez a formáció (meg minden segédcsapata -az egykori Fidesz is) minden létező emberi léptékkel szembement, arról nem is beszélve, hogy mindenkinél többet is vett ki a közösből, miközben Lop Stop! táblákkal rohangásztak fel s alá, mikor véletlenül négy évig nem voltak a hatalom. (papíron)

Úgyhogy a magyarországi fiatalok feltételezhető nagy többségének radikális nézeteiről éppen az az SZDSZ tehet, aki minden létező hitet kiölt belőlük arra vonatkozólag, hogy van még értelme "liberálisnak lenni."
Egyébként meg a fiataloknak lételeme a lázadás, és ma a globalizáció feltétel hívének, "liberálisnak", kapitalistának lenni -valljuk be- nem egy nagy lázadás.
Ma a "hivatalos verzió" az, hogy el kell adni az összes állami tulajdont (hiszen az állam a legrosszabb gazda), be kell tiltani egy ősi magyar, történelmi zászlót (mindegy hogy már százezren elmagyarázták, hogy ez nem a nyilas zászló, mindegy, hogy Magyarországon vagyunk, és elvileg magunkat kellene védenünk... itt már minden mindegy), meg le kell bontani a Turult, mert mindez fasiszta, irredenta, kőbunkó nacionalista stb....
Aztán csodálkoznak, ha majd a Jobbik elkalapálja az MSZP-t.
(Megjegyzem azt az MSZP-t, aki négy éve majdnem abszolút többséget szerzett egyedül, az a Jobbik, aki akkor a MIÉP-el együtt is csak alig létezett...)

Van bármi meglepő ebben?
Nem hinném.
Kedves Elvtársak, "Urak" tán nem kellett volna ellopni az országot, meg nem kellett volna az emberek lelkén menetgyakorlatozni évtizedekig, és akkor most tán nem is lenne Jobbik...
Ennyi. A Jobbik azért kell, mert elkúrtátok, és mindaddig, míg mi nem húzzuk ki saját magunkat a ti általatok reánk testált kulimászból (szarból), addig a Jobbik él és virul...)
A fiatalok meg csak nyugodtan szavazzanak rájuk! Inkább rájuk, mint Bokrosra, meg a szadira, vagy mondjuk keményfaszú Kovács Laci bácsiékra. Megérdemlitek.

Lesz két párt. Lesz egy, meg lesz a Jobbik. Meg talán(?) lesz még valami: Rend.
Ti meg mentek a sittkóra kisebbségi brét nyalogatni életetek hátralévő részében.

Egy könnycseppet sem hullajtok értetek..

gossage 2010.02.04. 19:50:14

@mirrmurrkandúr: Kedves Baratom!

26 evesen tokeletesen latod ezeket a folyamatokat, 48 eves vagyok es azt hiszem nem tudtam volna en sem pontosabban megfogalmazni mindazt amit ebben a nehany sorban leirtal.
Mivel idosebb vagyok emlekszem az elso valasztasoknal az SZDSZ azert szerzett akkor szavazobazist mert a legnagyobb kommunista ellenes kampanyt csinalta ..aztan lefekudt a kommunistaknak..ja ja tudom azt mondjak ezek mar nem azok....ezek mar Uj GENERACIO egy nagy kalap szart....szoval a lenyeg tisztan erthetoen fogalmaztal,gratulalok...

A mai fiatalok nem hulyek ,a mai fiatalok azert nem lesznek halasak mert kulfoldre utazhatnak,a mai fiatalok teljesen jogosan gyulolik a globalizaciot ,a mai fiatalok felfedezik a nemzeti ertekeinket es a mai fiatalokat ilyen hulyesegekkel nem lehet riogatni hogy itt a fasizmus,az meg vegkeppen nem erdekli oket mit szol az EU ,leszarjak..es igazuk van

Balt 2010.02.04. 20:04:30

@kisa: "...hogy sem Gyurcsány Ferencnek, sem Orbán Viktornak nem fog segíteni.
Ezt nagyjából fogja tudni tartani. :-)"

És kb. hányszor segítettek Gyurcsánynak így vagy úgy? Egy százlábú összes lábujján meg lehetne számolni...?

Balt 2010.02.04. 20:07:47

@kisa: "Eh, közben mások bebizonyították nekem, hogy az mszp-szavazó Józsi nénik a jobbikra fognak szavazni. :-)"

Őszöd óta mindenesetre nem rohannak az MSZP mellett protestálni...

Balt 2010.02.04. 20:12:17

@matyej..: "annak a nemtetszésemnek adtam hangot, hogy török úr úgy nyilatkozott a néphülyítő programtalanságról, mint amiben nincsen semmi kevetnivaló."

Már elnézést, de szerintem azt mondta, hogy jelen helyzetben nem kell részletes kormányprogrammal "fenyegetni" a választókat: a Fidesznek menni fog nélküle is, a többinek meg minek...?

török gábor 2010.02.04. 20:24:26

@[nev]: de jó, csak érdekelne, hogy milyen a macbook.

Aldobói Feldob 2010.02.04. 20:41:10

Demszky meg teljesen gátlástalanul csak hajtogatja, hogy ő meg van lepve, jobb kezének letartóztatásán...

Balt 2010.02.04. 20:43:16

@kisa: "(98-2002 volt változás? Voltak reformok? Történt valami érdemi az amway-os hurráoptimizmuson kívül?)"

Ez a rögeszmés reformálás nálatok már valami kényszerbetegség... Orbánék nagyobbat "reformáltak" (csak nem szóban, hanem tettekben), mint Bokros, az Amway hurráoptimizmus meg a közröhejjé váló miniszterelnök-keresés "védjegye". (A cég helyett esküszöm beperelném az MSZP-t hitelrontásért...)

Balt 2010.02.04. 20:55:18

@kisa: "Akkor is lehetett tudni, mennyi nyugdíjas lesz 2010-20-ban, akkor is szar volt az eü és kevés a pénz - , akkor is éltek a határon túl magyarok, viszont nem volt világválság..."

Nyugdíj: Igazad van, talán vissza kellett volna csinálni a Horn(-Bokros)-féle magánnyugdíj-rendszert, mert mára látszik, hogy ez így tarthatatlan, de egy befektetési válság ráadásul az "losztó-kiróvó" rendszer alól kimenekülők megtakarításait is bedönti... (Azon túl, hogy a nem állami alapba fizetett párszáz milla marhára hiányzik, és még most jön a java.)

Eü.: Vitathatatlan siker a háziorvosi praxis "magánosítása", tehát messze komolyabb reform volt az egészségügyben, mint amennyit akár Bokros idején, akár az elmúlt 8 évben "elértek" a szocik (és az SZDSZ).

A határon túli magyarok _helyben_ való megtartására dolgozták ki a státusztörvényt - noha elismerem, ezt az érintettek már akkor is kevesellték -, viszont az uniós (és pláne: a schengeni) csatlakozás után másképpen kell rendezni a kérdést, ez világos.

Világválság: volt helyette orosz- és távol-keleti válság, ami elég jól megrázta az országot...

Balt 2010.02.04. 21:02:24

@vlaca55: "Mesterházy Attila meg a fejét veri a falba, hogy ilyen peches vezetékneve van...
Kedves Gábor!
Szerinted mennyire balszerencsés a helyzete? Ugyanis tudjuk, hogy az átlag magyar választó csak felületesen olvas, lát, stb."

Hozni fogja saját néven is:
Mesterházy MeH-munkáját firtatja a Fidesz
A minisztérium és a főváros közös ügyeit készítette elő, de korábban azt mondta, nem volt tanácsadó.

index.hu/belfold/2010/02/04/mesterhazy_meh-es_munkajat_firtatja_a_fidesz/

Balt 2010.02.04. 21:04:37

@CSENDES: "(sakk-matt), nem lesz már kit és mit elszámoltatni."

Dehogynem, dehogynem. Miazhogynagyonis!

barli 2010.02.04. 21:28:24

"Demszky Gábor egyébként elfoglaltságaira hivatkozva nem állt ki a sajtó elé. Nem vett részt a választási bizottsági képviselők eskütételén sem. Úgy tudjuk, az, hogy nem volt ott az eskün, a rendszerváltás óta most először történt meg." (magyar rádió)

lehet hogy egyben kell megtartani a parlamenti es az önkormányzati választást? :)))))
Javaslom a szoci sajtonak: "orbán elöre akarja hozni az önkormanyzati valasztast"

jjulie 2010.02.04. 21:43:50

@mirrmurrkandúr:

szép, igazán szép ez a "Rend" utáni kiáltás

rend az amikor tapintható szűk keretek közé van szorítva az élet?

ilyet csinált itt a habsburg fegyverek segítségével a Haynau: ez a rend kellene?

csinált keret szűkítést a Rákosi is: ez a fajta hiányzik?

tudja e valaki, hogy
ki volt a Pol Pot: ő nála rend volt-e?

kérdés még hogy a Rend után sóvárgók miért nem szavaznak egyes cigány vezetőkre: van akinek 2000 embere van, (plusz a családtagok) és az összes embere egy szóbol ért, ők képesek Rend-et tartani, miért nem mellette kampányol a sok Rend sóvárgó?

azt hiszem, hogy a Rend után sóvárgók egyszerű lusta lúzerek akik minden rendszerben a lúzerek közé kerülnének, és most arról ábrándoznak a Rend címén, hogy milyen jó lenne ha pató pál lusta tehetségtelen utódaiként hogy szerezhetnének jogot arra hogy ők mondjádhassák meg mi a helyes és mi nem

barli 2010.02.04. 21:52:12

@jjulie: en speciel nem jobbikos rendre várok, de azzal a mérhetetlen erkölcsi fertövel amit pártunk és kormányunk az elmult nyolc évben megtett tényleg kell kezdeni valamit.
Igenis rendet kell tenni. Nem zsidózni meg cigányozni, hanem rendet kell tenni a gazdaságban, az egeszsegügyben, az állam és a közszolgálat müködésében, és még napestig sorolhatnám. De legfökepp a lelkekben kell rendetrakni. és nem az elmult 20 év miatt, hanem nagyrészben az elmult 4 vagy nyolc év miatt!

matyej.. 2010.02.04. 21:59:26

@Balt: igazad is lenne, ha királyt választanánk, és ha a többség megszavazna egy személyt, akkor a többiek mennének a lecsóba. ugyanakkor tudtommal még lesz egy ellenzék is, és az sem légyfing, hogy milyen arányban lesznek benn a pártok a parlamentben.

és most megint hangsúlyozom: egy választó akár felfoghatja úgy, hogy királyválasztás történik. pláne egy fideszes a kétharmad közeli eredménnyel. de egy elemző azért szedje össze magát.

gossage 2010.02.04. 22:01:46

@jjulie: te a rendet a diktaturaval kevered

jjulie 2010.02.04. 22:16:15

@gossage:

ok, ok én csak kérdezgetem a Rend kiáltóitól, hogy mit értenek a kánaánként emlegetett Rend-jükön

gyanítom hogy csak egyben közös a Rend képük: abban nem ők lesznek a lúzerek

minden másban képlékeny és homályos és ahány Rend kiáltó, annyi féle Rend

Aldobói Feldob 2010.02.04. 22:33:58

@jjulie: definiálnád, hogy pontosan mit és főleg kiket értesz te lúzeren?
komolyan érdekelne, mert szerintem nem gondoltad te át ezt a lúzer dolgot eléggé. ti. bizonyos aspektusból akár a lakosság 80%-át is lúzernek tekinthetjük.

Balt 2010.02.04. 22:38:10

@jjulie: "azt hiszem, hogy a Rend után sóvárgók egyszerű lusta lúzerek akik minden rendszerben a lúzerek közé kerülnének, és most arról ábrándoznak a Rend címén, hogy milyen jó lenne ha pató pál lusta tehetségtelen utódaiként hogy szerezhetnének jogot arra hogy ők mondjádhassák meg mi a helyes és mi nem"

Már elnézést, de a "rend"-nek nem a "szabad(os)ság" az ellentéte szemantikailag sem, hanem a rendetlenség.

jjulie 2010.02.04. 22:41:04

egyik kedvenc liberálisom a Görgei

iszonyatos munkabírású volt szorgalmas, rendszeres, és tehetséges (mindennek ellentéte a mi patópáli halogatás)

harminc évesen felakasztatott egy mindenható Zichyt

megszervezett és kiképzett egy sereget és nem veszített egyetlen csatát sem

nem hátulról ugatott parancsnokként

képes volt döntést hozni

nem fogadott el semmi más előjogot, csak a tehetséget

levette a neve végéről a y-t

kilencven évesen kezdett angolul tanulni és néhány év múlva regényt olvasott angolul

nem gondolta hogy világosnál fel kellett volna koncoltatnia a túlerővel az seregét

ezért a Kossult "megátkozta"

egyébként a Kossuthot is kedvelem,

kár hogy nincs ma egy két liberális akire szavazhatnék

jjulie 2010.02.04. 22:43:52

@Aldobói Feldob:

igen, könnyen lehet hogy a lakosság 805-t luzarnak kell tekinteni sajnos

attól hogy sokan vannak, még nem biztos hogy példaképek lehetnek

Balt 2010.02.04. 22:48:32

@matyej..: "és most megint hangsúlyozom: egy választó akár felfoghatja úgy, hogy királyválasztás történik. pláne egy fideszes a kétharmad közeli eredménnyel. de egy elemző azért szedje össze magát."

Itt a riport:
videotar.mtv.hu/Videok/2010/02/03/11/Megint_elhibazza_a_Fidesz_.aspx

Egy szóval sem mondta Török Gábor, hogy ez jó, sőt, azt mondja (mondják mindketten): ez probléma.

Ettől függetlenül a dolog nem a választási programokon fog eldőlni, ez világos. Török G. pedig azt mondja (ingatlanadó, Mádi ügy) "itt van a Fidesznek egy világos álláspontja".

Tehát semmi olyat nem hallok a beszélgetésben, amivel vádolod a posztírót.

[nev] (törölt) 2010.02.04. 22:49:49

@török gábor:
a mac os fukcionalitásban nem több, mint a windows 7. viszont szebb, a szellemi munkában inspirálóbb. aki vált, nem szokta megbánni. ezért. ki kell próbálni valamelyik apple boltban.

viszont drága. a 13 collos hozdozható macbook pro, és 21 collos asztali imac is nettó 300e körül kapható.

dzsaszper 2010.02.04. 22:50:48

@Robinzon Kurzor: attól függ, kikre hajtanak... ha a legtöbb csajnak csömöre van a pasikból, akkor lehet hogy nem is hülyeség :D
Ettől persze az egész egy nagy bűvészmutatvány, ha nem fából vaskarika...

jjulie 2010.02.04. 22:52:44

@Aldobói Feldob:

tehát a lakosság 80%-t lehet hogy lúzernek kell tekinteni

lúzer: ha hisz abban hogy elég volt magyarnak születnie éa ettől különleges értéke van, és ez önmagában feljogosítja a környezeténél jobb életre

lúzer: nem ismeri saját országának történetét, és elhiszi hogy ez az ország önmagától valóan egy páratlan érték

lúzer: előjogok építésén fáradozik ahelyett hogy megszállottan képezné magát, növelve önmaga értékét

stb

dzsaszper 2010.02.04. 22:54:41

@mesterseges szinezek: Na igen, a bűvös 2/3. Én arról álmodom, hogy az lmp bejut, a fidesz egy 65% körüli kényelmes, önmagában 2/3 nélküli többséghez jut, de az lmp-vel együtt a 2/3 is meglesz (elég valúszínűtlennek tűnik).
Így a mentelmi jog felfüggesztésének nem volna akadálya, az alkotmányozás meg mégse lenne 1 pártra bízva. A jobbikban meg nem bízom, még a végén nekiállnának üzletelni Budaházy mentelmi jogával...

Balt 2010.02.04. 23:02:51

@dzsaszper: Ez így jogos. Kár lenne az LMP-ért, ha túlélnek, esetleg egyszer még lehetnek vérfrissítők. De a következő (min.) 4 év a Fideszé, és - ahogy Tölgyessy mondta - mindenkinek az az utolsó reménye, hogy ők talán nem kúrják el.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.04. 23:10:16

@Aldobói Feldob: "Demszky (...) meg van lepve, jobb kezének letartóztatásán... "

Egy mohamedán törvénykezésű országban ez kb. így festene:

Demszky meg teljesen gátlástalanul csak hajtogatja, hogy ő meg van lepve, jobb kezének levágásán...

((Cc: ajánlószelvényeket várok IDE mindegykitől))

Aldobói Feldob 2010.02.04. 23:12:39

@1.szolo (B.A.): én már annak is örülnék, ha a bal kezét a jobbhoz bilincselnék...

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.05. 04:41:43

www.valasztas.hu/hu/parval2010/347/347_6.html -ról:

14.
Magyar Demokrata Fórum
MDF
2010.02.01.

17.
Szabad Demokraták Szövetsége – a Magyar Liberális Párt
SZDSZ
2010.02.03.

?!

((Cc: ajánlószelvényeket várok IDE mindegykitől))

egyittlakó (törölt) 2010.02.05. 08:01:50

@mirrmurrkandúr: "Most is fiatal vagyok (épp most voltam 26), de mondjuk 16 évesen én is baromira liberális voltam (sőt sok tekintetben ma is az vagyok)."

Nem ég le a bőr a pofádról (te is ezt kérdezted tőlem valahol)? A rendszerváltás idején a pisilőddel játszadoztál a homokozóban, most meg eljátszod a politikailag értelmes fiatalt? Magad sem tudod, hogy mi vagy: liberális vagy ultra jobbos (netalán fiú vagy lány?). Egyet viszont nagyon jól csinálsz: tudatlanul megítélni másokat és utálni a kommunistákat (akik már régen nem léteznek, csak a hülyék rémálmaiban). Szóval, érettségről jóval harmincéves koron túl beszélhetünk (legalábbis a magyar fiatalok túlnyomó részének esetében). Majd úgy tíz év múlva gondolj vissza erre (feltéve ha akkor nem kéményseprő maskarában, nyilas lobogóval menetelsz a városban).
:-)

dzsaszper 2010.02.05. 08:15:40

@1.szolo (B.A.):
i) csak egyéniben akarnak közösködni ezek szerint, vagy
ii) csak a torka véres a megállapodásnak, vagy
iii) magasra akarják tenni a lécet maguknak és meg akarják ugrani a 10%-ot
iv) az ellenség megtévesztése, x. hét múlva bejegyzik a dc-t, és gondosan ügyelnek, hogy a kopogtatócédulákra a választópolgár addig ne írja rá a jelölő szervezet nevét...

dr. mesterséges színezék 2010.02.05. 09:15:44

@egyittlakó: "tudatlanul megítélni másokat és utálni a kommunistákat (akik már régen nem léteznek, csak a hülyék rémálmaiban). "

A rémálmokról: Fletó azzal kezdte melnöki pályafutását, hogy tartott egy beszédet arról, hogy ők arra kaptak felhatalmazást, hogy akinek sok van, attól elvegyék, és odaadják annak, akinek kevesebb - és Fletó ezzel és hasonlókkal "visszahozta a szarból" a választást, mert népszerű gondolatnak tetszett (függetlenül annak igazságtartalmától).
Ennyit a hülyék rémálmairól.

hoplita 2010.02.05. 09:25:31

@egyittlakó:
Ez szép volt....ezért jár egy bögre, vagy egy sapi.
Printszkrín, oszt kűggyed..!

Én a 45.-et taposom és 95%-ban egyetértek Mirrmurrkandúrral, pedig valószínűleg nem ugyanabba a négyzetbe fogjuk rajzolni a keresztet.
Hogy kinek mikor jön el az "érettsége", nos ez nagyon személyfüggő...
Te speciel 100 évesen is hülye maradsz, legalábbis ebből a szösszenetből ilyesfélét bogarásztam ki.:D
A többire már nem is reagálok...nagyon találó a nicked, te valóban csak itt laksz.

Pentvalley 2010.02.05. 11:12:29

Ha szeretnétek Schiffertől kérdezni:

www.lehetmas.hu/bp513/1117

mirrmurrkandúr 2010.02.05. 12:59:17

@egyittlakó: Ja...

Hát... tudod vannak dolgok az életben, amelyekhez nem nagyon kell kommentárt fűzni...

De... Nem egészen értem a gondolatmenetedet. Miért ne lehetne egy 26 éves fiatalember politikailag értelmesen gondolkodó?
Te megtiltod neki?
Azért mert nem szeretem a bajszos faszt a ribancával, meg a féregírtó haverjaikkal együtt, még nem lehetek értelmes?
Nem tudom, hogy liberális vagyok, vagy szélsőjobbos? Dehogyisnem.
Soha nem szavaztam a Jobbikra (most sem fogok!), és a gárdát sem tartom jó ötletnek.
Egyébként nem tudom, hogy jössz ahhoz, hogy megítéld az én szellemi állapotomat, főleg, hogy már huszonhat éves koromra is elvégeztem "egysmást"...

Tudod, én sosem értetettem nálatok, hogy miért habzik a szátok attól, ha valaki felemeli a szavát, hogy tán nem kéne lenyúlni a földet is a lábunk alól?
Hogy miért kell ősi magyar jelképeket kiűzni az országból?
Szerintem logikusan végiggondolva ezek jogos kérdések...
S kedvenc szellemi vezetőtöket idézve, ha nem tetszenek a jelképeink, ha nem tetszik a pofánk, akkor el lehet szépen ballagni innen...
Nem fogtok hiányozni, tényleg.

S a haza fényre derül.

Te kis bumburnyák.

:-)

mirrmurrkandúr 2010.02.05. 13:03:34

@jjulie: Te is tudod, mit jelent a rend, ne kend a szart, nem áll jól.

Senki nem beszélt Haynauról (egyébként is ekkora kikúrt nagy képzavart...), sem egyebekről, csak hogy talán nem kéne kilopni a szemünket is annak gödréből.

Ha csak az elmúlt napokat nézem, nem tudom elképzelni, hogy te nem vagy felháborodva.
A rend azt jelenti, hogy egy civilizált országban ilyen nincs.
Megy helyette a fasisztázás, meg mittomén, és kényelmesen lenyúlják még a levegőt is...
Fasizmus nincs, ellenben ordenáré tolvajlás van.

Ha vak vagy, arról nem én tehetek.

dr. mesterséges színezék 2010.02.09. 14:00:34

Esetleg Dávid Ibolyának el kéne gondolkodnia a mentelmi jogának feladásán. Ha ügyesek, az előzetesben ablakból ablakba kiabálva továbbra is koordinálhatnák Mesterházyval a tisztességes-normális sziámi iker küzdelmét a rosszak ellen.

ezmostittkomoly? 2010.04.11. 20:39:02

Véletlen vajon, hogy ez most megtörtént?
süti beállítások módosítása