Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
19:37

Az imént sikerült megnéznem ennek a kampánynak az első hatpárti vitáját, a Duna Televízión az országos listát állító pártok képviselői beszéltek nemzetpolitikai kérdésekről. Bár a vita B kategóriás volt, mind a témák szűkössége, mind a szereplők politikai súlya okán (bár szakpolitikusokból az élvonal érkezett), mégis alkalmas volt arra, hogy rádöbbentsen: mennyire hiányoznak ezek az események ebből a kampányból. Hiába alkalmazták a szokásos életidegen stopperórás-monológos módszert, amelyben az újságíró feladata a hátralévő idő bemondására szorítkozik, mégis kiderült sok olyan dolog, amit csak egy ilyen vitában tapasztalhat meg a tévénéző. Én például nem hallottam még a Civil Mozgalom vagy az LMP véleményét a 2004-es népszavazásról, és talán ezzel nem is vagyok egyedül. Érdekes volt továbbá, ahogy az MSZP és az MDF képviselője felváltva próbált meg elhatárolódni a Jobbiktól, miközben mindketten hevesen elutasították a szavazati joggal járó kettős állampolgárságot. Mindeközben a Jobbik képviselője – ha jól értettem - „herényire zsugorodott” MDF-ről és „magyargyűlölő politikát folytató” MSZP-ről beszélt.

Értem én, hogy az első forduló előtt a Fidesz nem érdekelt az elmúlt három választási kampányban lassan hagyománnyá vált kétszereplős miniszterelnök-jelölti vitában, ráadásul az ellenfelek annyira tehetetlenek, hogy semmi esélyük nincs még elgondolkoztatni sem Orbán Viktort. Mesterházy Attila zászlós házivideói nem alkalmasak arra, hogy tömegesen kialakuljon a vitától menekülő ellenzéki politikus képe, márpedig enélkül ebben az aszimmetrikus politikai helyzetben a Fidesz nem kényszeríthető rá a vitára. Ugyanez a helyzet a Bokros-Mesterházy vagy a Vona-Orbán randevúval is, amelyek Bokrosnak és Vonának ugyan jól jönnének, de már ebből a félmondatból is kiderül, hogy miért nem kerülhet sor rájuk az első fordulót megelőzően. (Hogy esetleg a két forduló között megváltozhat a helyzet, erről már írtam korábban.)

A politikai realitások miatt tehát kétszereplős vita nem lesz, ettől azonban hatpárti beszélgetéseket még lehetne, sőt talán kellene is tartani. S itt már nem a pártok érdekei az elsők: míg a kétszereplős vita politikai megállapodás kérdése, s annak kikényszerítése és szervezése is alapvetően a résztvevők feladata, az országos listát állító pártok képviselőinek ilyen-olyan beszélgetését „aki jön, aki nem” alapon a sajtónak kellene kezdeményeznie. A média – különösen a közszolgálati része – nagyon rosszul teszi, ha egyenlőséget tesz a két műfaj között: az első csak lehet, de a másiknak lennie kellene.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr451875577

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Leszbipornót is nyom a gárdista (videó, 18+) 2010.03.28. 21:36:56

A füvezős-melegfelvonuláson pózolós Király András, a kereszt alatt bemutatós Kassab Adonis és a péniszpumpás Szávay István után itt a legújabb jófej jobbikos. A jövő csendőre Müller Niki ugyanis gumibot helyett műpénisszel intézkedik. Összesen e...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mirrmurrkandúr 2010.03.28. 22:15:31

@jjulie: 52 vagy? Uhh... hát akkor tényleg felejtsd el Colost:-)

is 2010.03.28. 22:15:51

@Best_In_Class: 2001-ben 2001 volt. a téma nem az, hogy a magyaroszágiakról mit gondolnak, hanem az, hogy a románok mennyire szívatják a magyarokat. olyannal próbálsz cáfolni, amihez semmi, de semmi köze nincs annak, amit én mondok.

sőt, én azt sem állítottam, hogy a szocikat nem utálják. én azt állítottam, hogy Orbánt SEM szeretik, és erre egészen komoly példát hoztam. persze te is lehülyézhetsz itt bárkit, ismeretlenül, én tudom, ki az az ember, ha nem egy csíki értelmes magyarról lenne szó, most kiröhögnélek, de ez itt egy ennél komolyabb téma. gondolkodj el ezen egy picit, hogy érdmes-e itt hülyézni. engem bármikor, de őket talán nem kellene.

Kapucsína 2010.03.28. 22:15:56

@jjulie: tényleg? azt hittem, azért kell a program, hogy pl. egy vállalkozó eldönthesse kire szavazzon. szerinted viszont arra való, hogy metakomkációt elmezzünk?
szóval, akkor én, a "járatlan" kiscsikó változtassak a közéleten, és érjem el, hogy a programkibontás ne hazudozást kutató, metakomkációs tanulmánnyá silányuljon? és te közben mit fogsz csinálni? azt mint eddig, metakomkácijósan elemzel?:) na ez a ciki....

m.logic 2010.03.28. 22:16:35

@Bona Fides: Ez egy egészségügyi diagnózis.

Te mondtál egy aljas, bazinagy hazugságot.

sashimi 2010.03.28. 22:16:55

Tul sok es tul komoly ilyen vita azonban nem lesz a tv-kben, kulonosen nem az M1-en, hisz minden nagyobb nezettsegu csatorna tudja, hogy mit jelent az, ha Orban Viktor a homlokat rancolna.

jjulie 2010.03.28. 22:20:48

@pad78:

figyel én értékesítőket képzek régóta, arra képzem ki őket, hogy menyjenek be ismeretlenül egy üzletbe és adják el magukat úgy, hogy a bolt felmondjon egy mondjuk 5 éve működő beszállítítói kapcsolatot, és mostantól rendeljen a semmivel nem jobb, de 30%-al drágább cuccot

ez nem megrendezett jelenet

ha egy politikus nem hajlandó nekem ilyet eljátszani és megoldani, és eladnia magát, menjen a picsába

ha ezt nem tudja megcsinálni velem, hogy fogja megcsinálni máshol, majd mindenki elájul tőle, hát ez egy kurvanagy tévedés, zsebre fogják tenni komoly helyeken

Hóember 2010.03.28. 22:21:03

@is: Mi ez a zagyvaság? Hogy jön ide a népszavazás? Szerinted a népszavazáson pártokra szavaztak az emberek? Szerintem a nagy többség csak arra, hogy kelljen-e perkálni, ha megy a dokihoz legközelebb!
Ez a "belül hogy fog megoszolni" szöveged meg tisztára olyan, mint a megyó féle "ócsítja az exportot"! :)

[nev] (törölt) 2010.03.28. 22:21:32

villányi bort se igyon senki. egy villányit. ugyan már. ;-)

Bona Fides 2010.03.28. 22:21:50

@jjulie: Az arc figyeléséhez nem kell program. Gyurcsányt hang nélkül néztem a TV-ben, fogalmam sem volt, hogy miről beszélt, de minden gesztust, mimikát felvonultatott, amiből megállapíthattam, hogy beteges hazudozó. Ő beteg, nem azért hazudik, mert ártani akar vele, hanem azért, mert a lelepleződéstől való félelem izgalma stimulálja.
Tárgyalóteremben edződött szemem nem téved. Húsz km-ről ellenszélben megérzem, ha hazudik valaki.

goom 2010.03.28. 22:22:09

Azt gondolom, hogy a hatpárti vitának lenne inkább létjogosultsága és értelme. A kétszemélyes egyrészt nem érdeke Viktornak, másrészt felmerülhet a kérdés, hogy kivel vitázzon?
- Mesterházy lenne kapásból a logikus válasz, de...
- az elmúlt hetek alapján lehetne Gyurcsány is az ellenfél,
- bizonyos tekintetben akár Vona is szóba jöhetne: ő hivatkozhatna arra, hogy több felmérésben már második helyre (váltópárti szerepre) várják őket,
- gyanítom, hogy Bokros is érintve érezné magát.

...Amúgy az a véleményem, hogy a kétszemélyest csak az elfogultak (szurkolók) és a felkészült informáltak (azaz az itteni olvasók :-)) nézik érdemben. Egyik csoportot sem lehet ott már meggyőzni - akkor meg megint csak minek?...

jjulie 2010.03.28. 22:23:52

@Kapucsína:

mond csak kiscsibe, képes lennél te bemenni egy fradi kocsmába és hajrá újpestet kiabálva megúszni egy verést?

Bona Fides 2010.03.28. 22:25:46

@m.logic: Ok dokikám. Nem kell minden áron csevegnünk. Elvagyok nélküle. :)))))))))))))

pad78 2010.03.28. 22:26:07

@jjulie: Lehet, hogy tévedek, de szerintem a Kálmán Olga-interjú sem tűnt megrendezettnek. És Olgi láthatóan ki is esett néhányszor a szerepéből. Öröm volt nézni...

jjulie 2010.03.28. 22:26:33

@Bona Fides:

én értékesítőket képzek, kétperc alatt eladatlak úgy, hogy észre sem veszed, ez egy szakma, kurva komoly pénzre manő szakma

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.28. 22:27:20

@goom: Minek? Mert itt és most van helye, nem négy éven keresztül, üzengetéssel! A médiának most kellene kiemelten foglalkozni vele és két ciklus közt inkább hanyagolni!
Merthogy ekkor vannak az országgyűlési választások egyelőre, kérdés, meddig!

Bona Fides 2010.03.28. 22:27:40

@Aner: Még, hogy nincs kampány! Csak a cetlicirkusz eltart karácsonyig!

jjulie 2010.03.28. 22:28:28

@pad78:

ezek csak játékok, a gyurcsány előtt meg összepisilte magát, és a kamerába felolvasta a "vitát"

Diocles 2010.03.28. 22:28:33

@török gábor:

"szerintem nem a legjobb megoldás, ha egy elvi kérdést pártpolitikai érvek alapján döntünk el. igen, a fidesznek most nem érdeke a vita. de lehet, hogy négy vagy nyolc vagy ötven év múlva az lesz, mint ahogy például 1998-ban nagyon ebben volt érdekelt - szemben az akkori mszp-vel. nem erről beszélünk. hanem arról, hogy a médiának lehetőséget kellene szerintem teremteni arra, hogy a választók viták alapján megismerhessék a pártok szakpolitikai elképzeléseit. ennyi."

igen, igen, ugyanezt mondja Mesterházy Attila is.

és akár egyet is értenék Önökkel, ha nem a választások előtt két héttel akarnák farigcsálni az ilyen "örök" szabályokat.
tehát én támogatnám, hogy mondjuk hozzanak majd egy törvényt is akár arról, hogy a pártok a jövőben a nyugdíjkérdésről egy órában kötelezően vitázzanak a mindenkori választás előtt. oké, legyen.

De hogy most, egy lefutott választás előtt, arra "kényszerítsünk" egy 60%-os, kormányzati felelősséget viselni kényszerülő pártot, hogy ugyanolyan húsz percben "fejtsék ki" érveiket a nyugdíjról, mint egy 0.0001% CM, hát az minden, csak nem korrekt.

Az az érve természetesen hamis, hogy így az állampolgárok "megismerhetik" a programot, Ön tudja a legjobban, hogy az ilyen viták a vérdemagógia melegágyai, így aztán mindenre jók, csak a korrekt tájékoztatásra nem.

De van ilyen, nem értünk egyet, ennyi.

jjulie 2010.03.28. 22:31:48

@Diocles:

a demagógia nem kötelező egyetlen pillanatban sem

mirrmurrkandúr 2010.03.28. 22:32:24

@jjulie: úgy látom, neked tényleg egy fiatal csaj kéne.. aki egy kicsit... hm... megdolgozná öreg(ecskedő) csontjaidat(?):-)

másikpista 2010.03.28. 22:32:49

Ha lesz is nehézsúlyú vita, aligha fogom megnézni, egyszerűen nem éri meg. Ha mégis, legfeljebb szórakoztató műsorként, mint ahogy az Orbán-Gyurcsány vita is legfeljebb ilyen felfogásban vezet valamifajta katarzishoz. Egyszerűen nem tudom elképzelni hogy a jelenlegi felállásban érdemi vitára kerüljön sor, és erre a választók részéről sincs valódi igény. Marad a pózolás, odamondogatás

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.28. 22:34:45

@Diocles: Nem korrekt? Ki nem tojja le?
A közszolgálatinak meg kutya kötelessége ezt erőltetni, bármikor, mert az a dolga!
Szabályozni azért tényleg lehetne, ebben egyetértünk!

pad78 2010.03.28. 22:35:39

@jjulie: Azt a vitát egész egyértelműen eltaktikázták. Hornnal szemben meg nyert. A 2002-es vitában pedig az Isaura-effekt nyert. (Azt nekem ne mondja senki, hogy ott Megyó jobb volt, mert ez viccnek is gáz.) Megjegyzem, szerintem 2006-ban épp Isaurára játszott a Fidesz. De ez nekik nem jött össze. Ezért ültek 4 évet ellenzékben.

Pedró27 2010.03.28. 22:35:40

@is: "Csíkszeredán voltam december 1 körül, és ott mondta egy magyar, hogy 90 után bekeben hagyták őket, nem kellett ünnepelni, de Orbán sikeresen elérte, hogy kirendelték hivatalos ünnepségre a gyerekeket, felvonltak a románok, zászlófelvonás, minden."

Erre három megjegyzés:

1, Az, hogy a románok valamire így reagáltak, az kicsit más dolog, mint a Kisantant. Az a környező országok Magyarország elleni hivatalos szintre emelt összefogása, ami szerintem a délszláv háború óta vlgképp idejétmúlt.

2, Szerinted pontosan mivel ért el ezt az Orbán? Azért kérdem, mert 2000-ben egy ismerősöm a zászlótörvény (állami intézmények falán legyen kint a magyar zászló) kapcsán is a Kisantant összeállásával riogatott.

3, Magyar belpolitikai fejleményekkel óvatosan magyarázzunk környező országbeli fejleményeket. Ebben az esetben azt is meg kell indokolni, hogy Szlovákiában miért pont az MSZP-SZDSZ kormány alatt romlott a helyzet. Szerintem egyébként az ilyen változásoknak szimplán ottani belpolitikai okai vannak.

török gábor 2010.03.28. 22:35:41

@Diocles: Kedves Diocles, az nem érv, hogy Mesterházy mit mond, mert én nem félek egyetérteni senkivel, ezt Önnek is ajánlom, érdemes gyakorolni, autonómmá tesz :) de tőlem nem kell félnie, különösen féltenie bármit, hiszen soha nem mondtam azt, hogy OV-nek vitáznia kell, mert ez benne lenne a demokrácia tankönyvekben. dehogy, ez hülyeség. ha akar vitázik, ha nem, nem: Nagy-Britanniában még soha nem volt minelnökjelölti vita eddig, mégis elég jól elvoltak. egyszerűen csak arról beszélek, hogy szerintem a médiának kezdeményeznie kell - nem a kétszereplős vitát, hanem - a szakpolitikai beszélgetéseket. nem értünk egyet, valóban, én akkor is ezt fogom mondani, amikor a Fidesznek lesz majd érdeke, hogy ilyen viták legyenek, gondolom, Ön is megmarad majd a mostani álláspontja mellett :)

tlac 2010.03.28. 22:39:55

MDF összetákolta az országos listát - Vona megígérte vitárzk is Bokrossl.

mirrmurrkandúr 2010.03.28. 22:40:25

@jjulie: fiatalnak fiatal, de nem hinném, hogy a zsánered lennék... meg aztán elég vehemens a természetem, és inkább maradok a lányoknál... bár a jövőt senki nem ismeri:-)

talán csak a Viktor:-)

Pedró27 2010.03.28. 22:41:21

@jjulie: "én 52 éves vagyok, és kb 40 éve nézegetem a 20 éves lányokat, és hála isten mindíg vannak húsz éves lányok, viszont az esélyeim egy jó kefélésre folyamatosan mások voltak, és más dumát kellett elővennem, volt idő amikor szólnom sem kellett, ma meg már neki sem futok, es persze én sem ugyan az vagyok, szóval egy politikusnak is folyamatosan mutogatnia kell magát és megmérettetnie magát, és váltogatni a dumáit ha képes rá, mert az idők változnak, és egy politikusnak sincs abszulút értéle, csak a rajongók szemében, ha a te vakon bízol mert tegnap még tetszett, a te dolgod "

Na... Azért itt nem húsz évről van szó, hanem néhányról. Ennyi idő alatt azért a lányok sem öregszenek meg olyan nagyon :)

Ha 18 év alatt kialakult egy képem egy politikusról, azért az nem vakhit.

jjulie 2010.03.28. 22:43:40

@pad78:

egy politikusnak ki kell tudnia állni és eladni magát, ebből áll az egész, főleg a mai kommunikációs lehetőségek mellett

a politika egy áru, amit millió egy helyen el kell adni, ahhoz pedig először magát kell eladnia a politikusnak, ha magát eladta, veszik a cuccát bármi az

ha ezt nem játsza el nekem, bukta nálam, az hogy 10 éve milyen jó volt ebben, az irrelaváns ma

jjulie 2010.03.28. 22:45:04

@mirrmurrkandúr:

pedig elég szétszórt, nőies dumád van

pad78 2010.03.28. 22:46:01

@jjulie: "szóval egy politikusnak is folyamatosan mutogatnia kell magát és megmérettetnie magát"

És szerinted kivel méresse meg most magát? Mesterházyval vagy Vonával? Annál azért még Kálmán Olga is felkészültebb ellenfél. Ha ezekkel vitázna, az nekik reklám, Orbánról meg nem bizonyít semmit. Akkor meg minek?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.28. 22:48:08

@jjulie: Ajjaj, colos már nem is kell, új husi után kajtatsz?:-P
Csalfa fijjú!

jjulie 2010.03.28. 22:48:58

@Pedró27:

végül is nekem mindegy

6.Lenin 2010.03.28. 22:49:19

@pad78:

A 2006-os vita után láttam 1 interjut OV-al.A vitáról kérdezték.

A következőket mondta:

az az ember a szemembe hazudodott,pedig tudta,hogy tudom,hazudik.
Tisztában volt vele,tudom,hogy hazudik.

Meg is látszik az eredménye,ezt már én írom.Bele is bukott.
Ez is az ilyen politikának az eredménye.
Azért vannak akik imádják.Ők is megbuknak rövidesen és nem marad más részükre,irigykedve mocskolódni.

jjulie 2010.03.28. 22:50:16

@namitirok:

egy jó nőnél is van jobb (a kettő)

mirrmurrkandúr 2010.03.28. 22:51:28

@jjulie: nem... nekem van dumám, neked meg nincs.

és tudod, miért nincs?

-mert egy vén fatökű, idegbeteg, boldogtalan lúzer vagy...
aki ilyen oldalakon éli ki a nyomorát...
:-)

Szerintem te vagy az, aki párnája alatt baltával alszik, és reggelente lövöldözi a mókusokat...
:-DDD

pad78 2010.03.28. 22:52:46

@jjulie: Lehet, hogy neki elég, ha 50% szavaz rá, és nem érdekli, hogy Te nem. Neki elég, ha minden második ember az ő áruját veszi. Az 50%-ot meg meggyőzi az a min. 5 megjelenése az elmúlt 3 hónapban, amit az előbb felsoroltam. Mivel feltehetően Téged akkor sem tudna meggyőzni, ha az összes többi listavezető egyként lemondana az érvelése elsöprő ereje miatt, nem is lenne sok értelme belemenjen. Nem hinném egyébként, hogy miattad vannak rossz éjszakái.

mirrmurrkandúr 2010.03.28. 22:54:41

@namitirok: mármint mert olvasó vagy...?

attól függ, mit szeretsz olvasni:-)))

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.28. 23:00:56

@mirrmurrkandúr: Nem a napilapokat, hidd el! A pénz után estleg a könyvek jönnek..

Lacóka 2010.03.28. 23:04:00

@namitirok: vaze, h jjulie-ról kiderül, h férfi, nem jövök ide többet. már az is sokk volt, mikor megtudtam, h mirrmurr nem középkorú nő.

Ordnassac 2010.03.28. 23:04:43

@namitirok: aztán nehogy piros rebetli legyen a végén. ;-)

postakocsi 2010.03.28. 23:05:48

Honnan lehet tudni hogy egy politikus hazudik?
Hát onnan, hogy mozog a szája... :)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.28. 23:05:59

@m.logic: Részemről az tűnik szomorúnak, hogy Te vagy ott!
Félig van a pohár, de mindketten másként látjuk!

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.03.28. 23:06:25

@Diocles:
de hát nem áll a fejüknél pisztollyal senki, hogy muszáj részt venni! Ha nem megy el, az is egy jelzés.
Így a kényszerítés nem is állja meg a helyét.
És lehet, hogy nagyon szőke vagyok, de mi a fene baj van azzal, hogy az egyik 60% a másik meg 0,0000akármennyi?
Nem szólalhat meg, mert annyi, amennyi? Ugyanmár ...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.28. 23:10:33

@Lacóka: Viszlát egy másik bolygón!:-D
Itt minden szimpatikus csajról az derül ki, hogy pasi!:-P

Ordnassac 2010.03.28. 23:12:32

@Lacóka: ezen én is meglepődnék/tem...

pad78 2010.03.28. 23:15:45

@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér): "És lehet, hogy nagyon szőke vagyok, de mi a fene baj van azzal, hogy az egyik 60% a másik meg 0,0000akármennyi?
Nem szólalhat meg, mert annyi, amennyi?"

Többek között ezért vagyok kiakadva azon, hogy az OVB megvonja a KDNP jogát az egyenlő kampányhoz. Megszerezték (nekik) az indulás jogát, vállalták, hogy a Fidesz kötelező öt százaléka helyett 10%-ot hoznak együtt, akkor kinek mi köze ahhoz, hogy egy virtuális párt. Szigeti Péter annak alapján dönt, hogy ki szerinte a reális politikai erő? Hol vagyunk mi a jogállamtól?
(Mellesleg ha csak ennyi lenne a bajom ezzel a döntéssel. Igazából ha a KDNP nem jut szóhoz most, az nem nagyon érdekel - de hosszabb távon aggaszt a dolog.)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.28. 23:17:09

@mirrmurrkandúr: Általában történelmi regények, szépirodalomra sajnos nem neveltek!:-(

jjulie 2010.03.28. 23:17:25

@mirrmurrkandúr:

basszus, lebuktam, minden vallásos fideszhívő felismer

pad78 2010.03.28. 23:17:31

@6.Lenin: Úgy tűnik, eltűnt egy hozzászólásom az éterben. De most nincs időm újraírni. Bocs!

6.Lenin 2010.03.28. 23:24:31

@pad78:

A lényegen nem változtat.

pad78 2010.03.28. 23:29:12

@6.Lenin: Szóval valami olyasmit írtam, hogy OV-nak igaza van, fletó nem is akármilyen gátlástalanul hazudott. De Julinak is igaza van abban, hogy OV-nak, ha jó politikus, ilyen helyzetben is állnia kell a sarat. Egyébként sem hinném, hogy fletó volt az első hazudós politikus, akivel találkozott életében.

Mellesleg nekem akkor OV valami hihetetlenül fáradtnak és dekoncentráltnak tűnt. Ami szerintem mindenkivel megesik, nekem pl., ha durva front van, tizedére esik vissza a teljesítményem. Épp ezért nem vonnék le messzemenő következtetést egyetlen ilyen vitából. Egyébként is, ez vsz. egy tényező volt a sokból, amiért elvesztették azt a választást. Ha legalább a többit kiküszöbölték volna...

[nev] (törölt) 2010.03.28. 23:40:16

@pad78:
orbán abban a vitában azt játszotta, hogy ő medgyessy péter. mert majd jól megszánja a nép, amikor gyurcsány az agyagba dönglöli. csakhogy a nép nem szánta meg. hanem azt kérdezte. ez a tutyi mutyi alak akar visszatérni? mert olyan benyomást keltett főleg a vita elején. nem jött be neki ez. ennyi. azóta perzse üti a vasat. és ez bejött neki. nyilván lesz még egy két csörte, gondolom gyurcsány fog interpellálni a parlamentben néhányszor. meg napirend előtti felszólalások is lesznek. lehet, hogy azt fogják játszani, hogy parlamentáris demokrácia van. de ez még nem biztos. mert a fidesz az alkotmányos monarchiát akarja játszani. majd meglátjuk. nem olyan nagy eset ez.

Diocles 2010.03.28. 23:43:36

@namitirok:

A közszolgálati? Hol élsz te? :)

1. A Fidesz aligha fog elmenni ilyen vitákra, és - talán szerkesztők is olvassák, így nekik írom, mint jó tanácsot - nem lesz hálás azoknak sem, akik az ilyesmit kezdeményeznék.
Ezt nem én mondom, csak ilyen a magyar politika, még erről a lúzer Mesterházyról is azt beszélik, hogy se szeri, se száma azon újságíróknak, akiket kirúgatott.

2. De az is érdekes kérdés, hogy az MSZP-nek mennyire lenne-e ez érdeke. Merthogy a Fidesznek nem, az nyilvánvaló, de még az MSZP-nek sem, hiszen éppenhogy ő is voksot veszíthetne a kicsit javára.

3. Továbbgondolva ezt, így aligha fog megvalósulni bármilyen vita, hiszen egyrészt a Fidesz nem menne el, másrészt az MSZP sem, harmadrészt sokan a Jobbikba kötnének bele ("fúj, fasisztákat hívtok a tévébe, bla-bla"), szóval nagyon nehezen látni, hogy miként jöhetne létre egy ilyen vita, és melyik szerkesztő vállalná fel egzisztenciájának szinte biztos elvesztését.

6.Lenin 2010.03.28. 23:45:41

@pad78:

Nem tudom ismered -é?

Jánosgazda feji a tehenét,de a tehén a farkával midig feldöntötte a tejes kannát.Gondolta a gazda,felköti a tehén farkát a gerendához.A mikor sikerült is ez a művelet,lecsúszott a gatyája.
Ebben a pillanatban belépett a felesége.

A gazda állta a sarat,meg sem nyikkant,mit lehet ilyenkor magyarázkodni.

Ott állsz a tehén mögött letolt gatyával,a farka felkötve a gerendához,a céltárgy akadálymentesítve.

Hát ilyen helyzetekre nehéz felkészülni,meg arra is szemközt hazudnak pofátlanul és az az ember kormányozni készül 1 országot,de közben tisztában van,tudom,hogy hazudik.

Ez az ember megbukott,lehet,hogy Viktor is tudta,ez lesz a vége,kivárta.Én sem mentem volna le arra a szintre,talán ilyen áron nem volt fontos a hatalom.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.28. 23:47:09

@Diocles: Magyarországon, állítólag demokráciában!
erre költik az adófizetők pénzét kinyilatkozottan!
Vagy tévednék...már megint?:-(

fromdtod 2010.03.28. 23:47:40

@török gábor: "mert én nem félek egyetérteni senkivel, ezt Önnek is ajánlom, érdemes gyakorolni, autonómmá tesz" - Grat. Ez a mondat volt eddig a legjobb a 115 bejegyzésben....

Dr. Cica75 2010.03.29. 00:15:13

@6.Lenin: Van olyan szint, ahova a Viktor nem megy le? Beszarok, hol tart mar a szerecsenmosdatas! A vegen meg kiderititek rola hogy egy rendes ember :P.

pad78 2010.03.29. 00:25:32

@[nev]: "a fidesz az alkotmányos monarchiát akarja játszani"

Erre van bizonyítékod? Szerintem a Népszabi sokat fizetne érte!

Mellesleg az eredeti hozzászólásomban benne volt, hogy lehetséges, hogy 2006-ban OV is Isaurára játszott, mint Megyó előzőleg. No hát OV-nak nem jött be, ezt a szerepet nem rá szabták.

sofalwy 2010.03.29. 00:26:27

Sajnos nem láttam a Duna TV vitáját, de a módszert (mármint a 6 listaállító vitáját) nagyon fontos lenne kiterjeszteni. Igazán bátor tv-vezető lenne akár a Duna elnöke, akár másik műsorszolgáltató vezetője, ha egyszerűen meghirdetné a miniszterelnök-jelöltek (listavezetők) számára a vitát. Aztán aki elmegy, az szerepel, aki ezzel nem kíván élni, az meg nem. Érdemes lenne ezt akár 2-3 alkalomra is szétbontani, azaz 2-3 külön adásban jól felosztani a témákat arról, hogy ki mit tenne pénzügyben, oktatásban, stb... Valószínűnek tartom, hogy az előrejelzések kedvezményezettje legalább a második eseménytől kezdve elmenne a vitára, mert a szerény riválisok nagy hangon, kíméletlenül esnének neki, aki a lehetőség ellenére nem lenne jelen.
Sajnos a televíziók vezetői nem érdekeltek abban, hogy televíziójuk (akár közpénzen, akár magánpénzen üzemel) betöltse ezt a jelen kampányból rettenetesen hiányzó funkciót, pedig javítanának ezen a formalitásokból álló, tartalmatlan kampányon. Na de hát a köztévé apparátus el van foglalva saját közeljövőjével, irhája mentésével. A potenciális győztes kedve ellen tenni... Ez öngyilkosság lenne számukra. A ker TV-k meg szeretnék koncessziójukat megőrizni egy akár kétharmadosnak beígért hatalom idejében is, amikor várhatóan a RTV törvény is megújulhat. Ki lesz kamikaze ebben a helyzetben? Talán ez a kommunikációnkat leíró törvény legfőbb kérdése - félő, hogy ezt az új változatot hozóknak sem lesz érdeke olyanra változtatni, mely a következő kampányok idején már bátor és független vezetőket eredményezne.

pad78 2010.03.29. 00:35:55

@6.Lenin: Azért annak, hogy fletó nem bontja ki az igazság minden részletét, szerintem nagyobb valószínűsége volt 2006-ban, mint János gazda peches történetének. Az ilyenre érdemes készülni, de legalábbis nem érdemes rajta nagyon meglepődni. 2004 decembere óta sejteni lehetett, hogy fletó az anyját is megtagadná, ha azzal népszerűbb lesz. És ezt a fidesznek is tudnia kellett (volna).

Mellesleg OV már fletó gátlástalan receptdíjas megszólalása előtt elég enervált volt.

Én tényleg nem azzal vitatkozom, hogy fletó hihetetlenül pofátlan volt - nekem mindig a Szörny RT-ből Randall jut róla eszembe, ha ismered (a mozgása, a hanghordozása és a kétszínűsége). De szerintem OV akkor is elrontotta azt a vitát.

sofalwy 2010.03.29. 00:52:47

@török gábor: Nem tartom szerencsésnek a hazai viszonyokat a brit viszonyokkal összevetni ilyen módon, főleg azért mert a két ország történelme sokban eltér. Hogy ott mi alakult ki és hogyan, az még nem igazolja azt, hogy itthon a leendő győztes bujkálhat.

Végül is egy ország vezetésére készül, erre a feladatra jelentkezve erkölcsileg (bocsánat, hogy ilyet írok) nem elegendő azt hirdetni, hogy "rajtam kívül mindenki hülye". Esetleg megérdemelné az a nem kevés alattvaló, hogy ne csak "Pavlov kutyájának" nézzék őket, akik a csengetéskor beikszelik az egyetlen nevet a szavazólapon és csak őket. Egy kicsit legalább a forma kedvéért el kellene játszania, hogy előadja, mit akar.

Egyébként miért ne derülhetne ki egy televíziós vitában, hogy a többi jelölt hozzá képest tényleg agyilag zokni? Az talán egy más minőséget jelentene, mert nézőként magunk szerezhetnénk tapasztalatot az úr képességeiről, nem kellene mindent csak szólamok alapján elhinnünk, nem kellene mindenáron protest alapon szavazni. Az talán egy - megint leírom - erkölcsileg jobb minőségű legitimációt jelentene. Ferenc távozása után én nem vetném fel, hogy egy jelölt ilyen értelemben is tisztelje meg szavazóit.

sofalwy 2010.03.29. 00:54:57

@sofalwy: bocsánat, az utolsó mondat helyesen: Ferenc távozása után én nem vetném el, hogy egy jelölt ilyen értelemben is tisztelje meg szavazóit.

nestrot10 2010.03.29. 05:12:33

A Hat párti vita az bóvli...csak az Orbánt kellene odacsalogatni, hogy had égesse magát:) ...de nem mer...:D .tele a gatyája , meg az egész Fidesz bandának is,.. ( pláne mióta Gyurcsány újra megszólalt)

Samuzia 2010.03.29. 06:41:37

@nestrot10:
Minek? leereszkedni erre a szintre? Ha gyurcsány megszólal az jó, mégtöbb mszp-st zavar el, a drága böszme.

Samuzia 2010.03.29. 06:43:51

@sofalwy:
Minek bizonyítsa? Az elmúlt 8 év bizonyított, hogy igaza volt, és ez elég. Ezek meg egymásról bizonyítják be, hogy teljesen alkalmatlanok.

Samuzia 2010.03.29. 06:51:53

@pad78: Így van számomra is érdekes a kampánnyal való döntések. A FIDESZ- KDNP 10 % kell hogy elérjen mert két párt, és erre a KDNP-t kizárják a vitákból, bemutatkozásokból, akkor értenék vele egyet, ha csak 5 % kellene közösen elérniük.

Samuzia 2010.03.29. 07:27:34

@pad78: És kit érdekel már az a vita, mint ahogy véleményes volt a választás maga is.

andzsin 2010.03.29. 07:46:04

szerintem mindenki magas ívben tesz rá van e vita vagy nincs. egyrészt az "egyik a párt meg a másik" szintű embereknek tök mindegy, a többinek meg megvan a saját véleménye, ezen egy vita sem fog változtatni, bár megértem, hogy az ún. demokratikus politikai kultúrának (ami nálunk nincs) jót tennének a szakpolitikai viták, hozzáteendő, hogy ebből az átlagpolgár egy kukkot sem fog érteni. Ui. ki a fene tudja megmondani a frankót az egészségügyben, amikor Európában sincs jó rendszer? Ki a fene tudja megmondani, hogyan működhetne jobban az igazságszolgáltatás, amikor minden csak kísérletezés lenne? Ue. a helyzet a közművagyonnal, amire Európában szintén több modell létezik? Vagy a nyugdíjrendszer? Vagy hogy miért nem szülnek a 30-35 éves nők?

Ezek olyan szaktudást igényelnek, amelyeket csak az adott szakma képviselői fognak fel. győzikéről ugyan lehet beszélgetni, de minek. Van Goghról is lehet beszélgetni, de azt is minek.

andzsin 2010.03.29. 07:46:48

@Samuzia: a KDNP egy "plugin" a Fidesz mellett. Ha indulnának önállóan, akkor azt mondanám rendben, na de így?

andzsin 2010.03.29. 07:48:58

@török gábor:
Gábor!!!
A kismilliomodik posztod után:), jó lenne látni egyírást arról, hogy milyen összkép alakult ki benned a kommentekből, mert bizonyára elolvasod őket. Ez is megérne egy misét...

tibapó 2010.03.29. 08:17:03

Gábor, Seres Mária is olvassa a blogodat!
Részlet egy spam-ből, Szavasók mozgósítása:

"Még egy fontos gondolat!

Senki ne keseredjen el, hogy nem tud szavazni ránk, mert ez így nem igaz!
A szavazás lehetősége állampolgári jogunk, és ezzel a lakóhelyünkön kívül is élhetünk, ott ahol kedvünk tartja. Egyetlen dolog van csak, hogy az adott helyen, mivel nem ott élünk, csakis a pártlistára lehet szavazni, az egyéni jelöltre nem, de ez a mi esetünkben nem okoz gondot.

Tehát a Civil Mozgalomra mindenki tud szavazni, ha be megy a saját az önkormányzatához április 9-ig, és kéri annak a lehetőségét, hogy a hozzá legközelebb eső olyan megye bármelyik telep&uum l;lésén szavazhasson, ahol mi is listát állítottunk, és a szavazás napján ott tartózkodik, illetve odautazik! "

ssi 2010.03.29. 08:21:26

@andzsin: 07:46:04
Én viszont potenciális szavazóként szeretnék vitákat,

mert hiszem, hogy a rendszerváltásunk KÖTELEZŐ RÉSZE,

hogy információkat szerezzünk és gyakoroljunk gondolkodni:

a minket irányítani akarok elképzeléseiről, a saját faladatainkról, felelősségünkről.

Szertem, ha minél jobban próbálom érteni a világot, annál kevésbé ragadok benn a csalódottság állapotában (pl. a rendszerváltással kapcsolatban)

tibapó 2010.03.29. 08:23:07

@andzsin: "...szerintem mindenki magas ívben tesz rá van e vita vagy nincs..."

Nem így van, például én kifejezetten élvezem ezeket a vitákat, egész egyszerűen, kampánytól, voksolástól függetlenül. Sokkal inkébb egy ilyen, mint egy szappanopera, vagy realty főzőcske.

Nekem a vita vitamin! :)

És az sem igaz persze, hogy ne befolyáolna, mégha nem is találja fel egyikük sem a tuti eü-finanszírozást, de sokat mondó amit, és ahogy mondják.

jet set 2010.03.29. 08:56:08

Tegnap a tv2-s riportban azt mondta OV, hogy a két forduló között elképzelhető vita, akkor már tudni fogja, hogy kivel kell megküzdenie.

Idet 2010.03.29. 09:17:23

@namitirok: A nyavalya, pont ez derül ki a jó pasikról is: hogy nők...

Anyád a baráthal 2010.03.29. 10:34:28

@is: "a FIDESZ 2006-tól, hiszen ott tett keresztbe, ahol tudott"

Ehhez képest érdekes, hogy a kormánypárti beterjesztések felét megszavazta az ellenzék. Ezt valamelyik TV-n hallottam. Igazságtartalmát nem ellenőriztem, de biztos van, aki meg tudja tenni.

Másrészt ez volt a dolga a Fidesznek, én mint szavazója ezt is vártam el tőle, hogy ezeket a rengeteg kárt okozó eszetlen vagdalkozásokat ott akadályozza, ahol tudja. Szerintem nagyon lagymatag módon tették ezt. A ballib koalíció munkáját nagyon sikeresnek értékelhetjük, ha a cél az ország tönkretétele volt.

andzsin 2010.03.29. 11:26:47

@tibapó: magyarázd meg nekem, mert tényleg érdekel, hogy hogyan befolyásol. aki hitelesebb éppen a vitában arra szavazol? és az ilyenkor nem érdekes mit csinált az elmúlt 20 évben mondjuk?
arra próbáltam utalni, hogy mindegyik arcot ismerjük. most az, hogy +vitáznak egy jót, az jó muri, persze én is megnézem, de ettől még nem leszek se jobbikos, se fideszes, se mszps, se....nemtudoménmicsoda.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 12:46:06

@Idet: Izé...elsődleges vagy másodlagos nem jellegük buktatja le őket?:-D

6.Lenin 2010.03.29. 13:11:02

@pad78:

Te már a vita megkzdése előtt győztessé nyilvánítottad Fletot.
Így lenne minden vita előtt,a drukkereket nem a vita tárgya érdekli,sokan nem is értenék az ott elhangzottakat.
Előre eldöntik,a mi vezérünk volt a jobb.
Elemzők hada elemezné a vitázók lúdtalp betététől kezdve az alsó gatya szinéig/mintájáig,ki milyen felkészült volt,hogyan vágott vissza.
Felmosta-é a padlót a másikkal,ezek lennének/voltak a lényeges részei a vitának.Megyó 1 adatot sem tudott idézni,jópofizott,Feri hazudozott,mint a vízfolyás,de a drukkerek ájuldoztak,milyen nagyok voltak.Ez volt a lényeg.Ez lenne most is.

A mai politikusok nagy részét ismerjük,kormányon,ellenzékben.Ismerjük,mit tettek eddig,de amúgy is a párt,frakció dönti el MIT KELL KÉPVISELNIE.

Mire megalakul a kormány,dolgozni kezdenek,már csak a felszin maradna meg a vitákból.

Amennyiben érdekel a pártok,vezetőik munkája, céljai ,sokkal célravezetőbb,naprakészen követni munkájukat.A többi csak cirkusz.Az eddigiek is csak ezt erősítik.Mást mondtak,mást cselekedtek kormányon/ellenzékben.Argentina-tól Zimbabwe-ig.

Kave 2010.03.29. 22:40:00

Igaza van Török Gábornak gyengus volt ez a 6-párti vita. De arra tényleg jó volt, hogy a 2 új kis párt (LMP, Civilek) végre konkrétumokat is mondjon. Számomra mind kettő elég nagy csalódás volt, pontosabban hozta a rémálmaimat:

Civil Mozgalom: Totál vegyes katyvasz. A nyilatkozó srác nem politikus, de nem is volt képben, alap tézisekben sem. Szerintem ez a formáció az 1%-ért járó pénzre hajt.

LMP: Sajnos beigazolódott sokak félelme: SZDSZ újratöltve. Amikor az erdélyi autonómia jött szóba az LMP-s „szakpolitikus” elkezdett arról vizionálni, hogy hazánkban is be kellene vezetni a kisebbségeket alanyi jogon a parlamentbe… Majd a hollókői szlovák anyanyelvi színtű általános iskolai képzésről áradozott. Mindezt sikerült összehasonlítania a Székelyföld autonómia törekvéseivel... Igen a több milliós magyar többségi követelések esetében (Székelyföld 85-90 % magyar) ajánlott példának tekintette, hogy anyanyelvi szinten tanulhassanak [sic!], mint az itteni szlovákok (akik vagy 50 ezren vannak….) Azt hiszem ez az LMP-s formáció is tojik a magyar érdekekre, akárcsak az előd (ál)liberális pártocska a szadesz tette.

Bár ne lenne igazam: és remélem nem az urbánus bal-liberós (és egyben hungarofób) értelmiségiek újabb összeállásának leszünk tanúi.

dany82 2010.03.30. 19:06:35

Gábor,

hosszú volt ez a 9 perc a stúdióban, nem? :-)

LAKSZ 2010.03.31. 04:54:57

Tény az, hogy O.V. és a Fidesz nem érdekelt egy kettős vitában, ugyanakkor tarthatnak is ettől, mert az előző két vita eredménye nem volt szerencsés a Fidesz szempontjából.
Felvethető persze az is, hogy kivel vitázzon O.V. ? Ki a második legerősebb párt? Az MSZP vagy a JOBBIK, vagy az LMP?
Valóban a köztévének kellene kezdeményeznie egy „hatpárti vitát”, aki eljön, az ott lesz alapon, ebből biztos nem akar majd kimaradni O.V. sem.
Lakóközösségi Szervezetek Szövetsége

ssi 2010.03.31. 15:39:26

Nem értek egyet pl. Bethlen János álláspontjával: nagyon hasznos lenne, ha 1-1 témában a szakpolitikusok elmondanák az észrevételeiket, egymás után több körben. Nem kell, hogy ők vitatkozzanak, elegendő, ha én, a választó lehetőséget kapok az összehasonlításra

r7zw48 2010.04.02. 20:45:43

@török gábor
"Én például nem hallottam még a Civil Mozgalom vagy az LMP véleményét a 2004-es népszavazásról, és talán ezzel nem is vagyok egyedül."
Én már több fórumon is hallottam a Civil Mozgalom vezetőjének álláspontját, mely szerint (röviden) IGEN, és mihamarabb meg kell adni az állampolgárságot! Az más kérdés, hogy szemérmetlenül mellőzik őket (mármint a Civil Mozgalmat), és pl. az un. mr1 rádióban felháborítóan szemtelenül és megengedhetetlen stílusban „ugatta” le férfi „beszélgető” partnere Seres Máriát (meghallgatható a hangtárban, márc. 31 szerda 12:30 : real1.radio.hu/kossuth/MP3/3-Sze/Sze-K12.mp3). Egyszerűen nevetséges volt, ahogy Monk (vagy Mong) Attila bánt vele. Még egy gyerekkel, egyáltalán senkivel sem lenne szabad így beszélni, nem hogy egy nővel. Egyszerűen kíméletlenül beléfojtotta a szót. Ez nem már ujságírói rámenősség, hanem színtiszta bunkóság. A Führerrel bezzeg nem merne senki sem így bánni.
Seres Mária egy ember a politikusok között. Egyelőre nem sugárzik belőle semmi visszataszító, mint politikus „társaiból”. Nyomják is, ahogy csak bírják, alig jut szóhoz. Nem egy olyan elemzést olvastam, ahol szépen sorba vesznek mindenkit, míg a civilekről egy szót sem ejtenek, mintha nem is léteznének. Egy brancs ezek mind (elemzők és elemzettek – tisztelet a kivételnek). Nem politikai profizmusra lenne most szükségünk (abból kaptunk már egy „huszast”), hanem végre valamire, amiben legalább emberség, magunkra ismerhetőség van.

r7zw48 2010.04.02. 20:47:48

@török gábor
"...nem alkalmasak arra, hogy tömegesen kialakuljon a vitától menekülő ellenzéki politikus képe, márpedig enélkül ebben az aszimmetrikus politikai helyzetben a Fidesz nem kényszeríthető rá a vitára."
Dehogynem lenne kényszeríthető. Ehhez csak az kéne, hogy a kis pártok (gyakorlatilag a FIDESZ-en kívül az összes többi ide tartozik, és ráadásul ebben a kérdésben teljesen azonos az érdekük) – vagy akár csak egy részük – nyíltan megállapodjanak, hogy rendeznek egy olyan TV vitát, amelyen azon kívül, hogy a saját programjukat előadják, kizárólag a vitában részt nem vevő fele(ke)t bírálják, a vitában résztzvevőket nem. Erre természetesen minden pártot, így a a FIDESZT is hasonló feltételekkel meghívják. Vajon ki merne erre az ultimátumszerű meghívásra nemet mondani? Szerintem még a óriás FIDESZ sem!
süti beállítások módosítása