Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
13:13

Olyasmiről írok most, aminek az igazságáról nem vagyok meggyőzve és meggyőződve. Gondolatkísérletként, elgondolkoztató felvetésként mégis izgalmas lehet; ha más miatt nem, azért biztosan, hogy cáfolata során összeszedjük az értelmes ellenérveket. A munkamegosztás a következő lesz: leírom a vitatható értelmezést, a hozzászólók pedig ízekre szedhetik.

(Fotó: fn.hu)

Munkám egy jelentős részében vezető gazdasági döntéshozókkal beszélgetek a politikáról, ami több szempontból is rettentően tanulságos tevékenység. Akadnak olyanok, akik annyira messzire állnak a tűztől, hogy szinte megfagynak, mások viszont olyan közel merészkednek, hogy már-már megégnek. Egy szempontból mégis hasonlítanak: véleményüket teljes ismerethiány vagy egyoldalú tájékozódás miatt erős fenntartásokkal érdemes kezelni. Számomra a legérdekesebbek azok, akik - más stratégiát alkalmazva - mindenkivel jó kapcsolatokra törekszenek, de bizonyos értelemben kívül-, gyakran felülállónak gondolják magukat, s az ismert brit intelem (az állandó érdekekről és a változó szövetségesekről) alapján élik a világukat. Egy ilyen gazdasági szereplő érvelése következik:

„Azt hiszem, hogy ez az egész arról szól, ne vegyük észre, mi zajlik valójában a homokozóban. Aki itt él, aki benne van ebben a világban, csak azt látja, hogy Jancsika és Lacika ütik-vágják egymást a lapátért való küzdelemben, kígyót-békát kiabálnak egymásra. Akik közelről nézik őket, háromféleképpen reagálnak: Jancsikáért szorítanak, Lacikát imádják, vagy esetleg mindkettőt utálják. Mindegyikük reakciója érzelmi, rajongásról vagy gyűlöletről szól, s ezek az emóciók nem engedik észrevenni a lényeget. Valójában ugyanis nem az a kérdés, hogy ki építi fel azt a várat, hanem az, hogy felépül-e végre. Igen, persze, az elkerülhetetlen megszorításokról, a költségvetési kiadások szükséges leszorításáról beszélek, arról, hogy ki tudja versenyképesebbé tenni az országot, véget vetni a szocialista korszak fenntarthatatlan jóléti örökségének. Azaz arról, hogy ki tudja megtenni azt, amire ennek az országnak szüksége van - de amit az ország lakóinak többsége amúgy soha nem támogatna.

Volt itt három kísérlet, hogy csak a legutóbbiakról beszéljek. Lényegében Gyurcsány, Bajnai és Orbán miniszterelnökként ugyanazt a várat építik, de teljesen más helyzetben és eltérő stratégiával. Gyurcsányé látványosan ledőlt, mert a 2006-os legitimációs válság miatt nem tudta elfogadtatni a társadalommal a programját. A választás előtti hazudozásait azzal tetézte, hogy 2006 után elkezdett nyíltan beszélni a célokról. Mindkettő óriási hiba volt. Bajnai már más helyzetben, súlyos terheket cipelve, de az átmenetiség miatt sok könnyebbséggel fogta meg a lapátot, voltak is eredményei a megszorítások terén, de a helyzet eleve nem tette lehetővé, hogy sikeres legyen. S most jött Orbán, aki azzal indított, hogy az ő vára teljesen más lesz, ügyesen terelte a figyelmet másfelé, ráadásul mindenkit kizavart a homokozóból, de a lényeget tekintve ugyanabba az irányba ment. Ha sikeres lesz ezen a téren, akkor kívülről nézve kétségtelenül megérte a brutális hatalomkoncentráció és a durva manipuláció, ha ő is megbukik, akkor el sem tudom képzelni, hogy még milyen más módon lehet eljutni a célig.

Ez itt a lényeg, nem más, minden látványelem önmagában érdektelen.”  

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr472989173

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szijjártó úr, tényleg az ország jön szembe? 2011.06.16. 21:00:44

"Egyes szakszervezetek, szakszervezeti vezetők számára saját politikai ambíciójuk kielégítése sokkal fontosabb, mint az emberek érdekeinek képviselete. Vannak olyan vezetők, akik attól sem riadnak vissza, hogy megnehezítsék az emberek életét."...

Trackback: Miért siet a Fidesz és kormánya? 2011.06.16. 18:12:39

Figyelem! Lentebb olyan politizálásról is szó esik, amit sokan természetesnek tartanak. A szerző ebbe nem nyugszik bele,és fenntartja magának a naivitás jogát. Rohamléptekben folyik az ország átalakítása a Fidesz-kormány által. Teljesen ...

Trackback: Polgár, háború! 2011.06.16. 17:38:03

p { margin-bottom: 0.21cm; } Polgár, háború vívatik Érted az adósság ellen! Úgy tűnik, ha azt megnyerjük, minden szép és jó lesz. Ha az államadósság lecsökken meg a költségvetés egyensúlyban lesz, a társadalom a boldog eufóriában tobzódhat. Tehát megt...

Trackback: Nem csak a nyolcéveseké a világ... 2011.06.16. 15:53:49

Design-markolót minden magyar homokozóba!   

Trackback: Forradalmi Alkotmány 2011.06.16. 15:38:23

Izlandon új alkotmány készül, és a magyar alkotmányozási folyamattal ellentétben valóban megérdemli a forradalmi jelzőt.Gondolom még senki sem felejtette el a hazai forradalmi kérdőíveket, amelyek 5% -ának visszaérkezése után, gyakorlatilag olyan alkot...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2llkedő 2011.06.17. 12:50:10

@yotta:

"Egyfelől magad írod le: "szociális biztonság, pénzügyi egyensúly, gazdasági növekedés. " "

Ezt nem én írtam le, csak idéztem.

De hol tart az ország a szociális biztonság felé? Netán a manyupok lenyúlása?
Hol van a gazdasági növekedés?
Hol van a pénzügyi egyensúly, ha a manyupok pénze híján már rég elszállt volna a gazdaság?

Debrecenit se nem szoktam olvasni. Én magamnak hiszek.

"A 168ora fórumon nekem például kétezerben tett kijelentéseimet idézgetik vissza..."

Én megtanultam írni, te tanulj meg olvasni! A 60-70-es évekről írtam. De rá se ránts!

2llkedő 2011.06.17. 12:55:30

@Hepci:

"mondjuk a sajtóban/online hallható nyígásból nem érdemes következtetni. Bolgár Györgyről vagy Debreczeni Józsefről"

Tudod, nekem van agyam is, amit gondolkodásra szoktam használni. Bolgár Györgyöt se szoktam hallgatni. Ha esetleg az én véleményem egyezne az övével, az annak köszönhető, hogy a kiindulási pontokból azonos következtetéseket vonunk le. Az is lehet, hogy ő olvassa az én írásaimat. De tudom, neked ez magas.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.06.17. 12:58:54

@2llkedő: ezt miből gondolod?
Néha még Panelt és Lükét is értem, mondjuk olimpiai ciklusonként egyszer... :)

ulrike (törölt) 2011.06.17. 12:59:54

@nyünyüge: Bocs, a követő megjegyzés felett véletlen elsiklottam. Nem ítélek meg senkit felmenői alapján. Van bajom a jelenlegivel, alkalmatlannak tartom.

komment1 2011.06.17. 13:02:44

@fatia-negra:

Aligha véletlen, hogy éppen ma az internet korlátozásáról, állami kontrollálásáról szóló cikk jelent meg a Nol-on:
nol.hu/archivum/20110617-informacios_aszimmetria_a_kepernyon

panelburzsuj 2011.06.17. 13:04:54

@Hepci:

De alkotmánybíró-specialista.

panelburzsuj 2011.06.17. 13:09:54

@ulrike:

De mit csináljon az a disputáló, aki csak a konfliktuskezelő eszköztár megismeréséből csak a péklapátig jutott?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.06.17. 13:12:51

@2llkedő: valahol lemaradtál?
Ilyenkor szoktam szemantikailag sz*patni, de most nem érek rá. :)

porfelhő 2011.06.17. 13:14:48

Orbán Viktor ezt is mondta

"Magyarországon most olyan sok demonstráció és tüntetés. Ahhoz, hogy az államadósságot meg lehessen fékezni, minden olyan tényezőt ki kell iktatni, amely újratermeli az államadósságot - hangsúlyozta, és hozzáfűzte: "ha sikerül, akkor átérünk a túlsó partra, ha nem, akkor nagy baj van".

A miniszterelnök kifejtette: "nem tudunk fizetni segélyeket, csak közmunkabért tudunk fizetni, nem tudjuk lehetővé tenni, hogy életerős emberek a nyugdíjkorhatár előtt elmenjenek nyugdíjba".
Orbán Viktor arról beszélt, hogy eladósodottnak lenni a szabadság elvesztését is jelenti.
Szerinte egy ország kétfajta módon tudja elveszteni a függetlenségét, vagy karddal veszik el tőle, vagy az adósság által vész el.
Magyarország ma a feje búbjáig úszik az adósságban - jelentette ki, és leszögezte, "háborút hirdettünk az adósság ellen (...) mi nem egy problémának látjuk ezt, szabályos háborút vívunk ellene".

Hozzátette, hogy a problémát az ember vagy megoldja vagy nem, "az ellenség meg olyan, hogy ha az ember nem győzi le, akkor ő győz le bennünket".
Kijelentette: a magyar felfogás szerint az államadósság nem probléma, hanem ellenség, Magyarország minden rendelkezésre álló pénzt az államadósság csökkentésére fordít."

A lapátot nem volt túl nehéz megragadni, az öszödi beszéd után, kellett hozzá.
Igy a hatalmas sem volt nehéz megszerezni, csak azt meg is kell tudni tartani.
Na.Igen! Átérni a túlsó partra, vagy beleugrani a vizbe.....
:)

2llkedő 2011.06.17. 13:15:14

@Hepci:

Jó rugalmas lehetsz, ha eléred.

álomszép 2011.06.17. 13:18:18

@porfelhő: :)

Milyen érdekes! a Bajnai nem mondott ilyeneket! És mégis!
Mégis jó állapotban adta át az országot!
Igen!
Van ilyen?!

:)

yotta 2011.06.17. 13:24:45

@2llkedő:
"Ezt nem én írtam le, csak idéztem."

Nnnnna, a szokásos kötekedés a szavakon, de rendben, akkor én: de igen te írtad le, mert én a te nikkeddel azonosított hozzászólásban olvastam, s az pedig, hogy a géped előtt ülve milyen módszert választasz az adatok fórumra juttatásában - nem érdekel, tehát nem érdekel honnan vetted, vagy idézted-e!? Most akkor jobban vagy?

"De hol tart az ország a szociális biztonság felé?

A tényszerű események alapján jó úton haladunk.

"Debrecenit se nem szoktam olvasni. Én magamnak hiszek."

Én pedig mindent elolvasok, amihez hozzá akarok/fogok/tudok böfögni.

"Én megtanultam írni, te tanulj meg olvasni! A 60-70-es évekről írtam. De rá se ránts! "

Na most akkor ha a "fidesz oldalán ezt nem találod meg" kezdetű bejegyzés első mondata után a 60-as évek eltüntetősdijét említed, szerinted ki a fészkes ne azt gondolta volna, hogy egyenlőség jelet vonsz a két eset közé?!

De, ha nem, hát nem, akkor jobb vagy mint mutatod magad, ergo elnézést kérek!

2llkedő 2011.06.17. 13:28:01

@yotta:

"Nnnnna, a szokásos kötekedés a szavakon, de rendben, akkor én: de igen te írtad le, mert én a te nikkeddel azonosított hozzászólásban olvastam,"

Hülyegyerek! Tanulj már meg olvasni! Honnan idéztem? A fidesz.hu-n volt valamikor a válságkezelésről.

"A tényszerű események alapján jó úton haladunk. "

Csak nem tudjuk, hova tartunk.

yotta 2011.06.17. 13:35:20

@álomszép: "Mégis jó állapotban adta át az országot!
"

Aha, az adósság több, mint húszezer milliárd volt, a következő költségvetési év hiánycélját 3%-ra betonozták be...

...egyszerűen kurva jó állapotban adta át...

yotta 2011.06.17. 13:39:10

@2llkedő: "Hülyegyerek! Tanulj már meg olvasni! Honnan idéztem? A fidesz.hu-n volt valamikor a válságkezelésről."

Én meg azt mondtam (más szavakkal), leszarom hogy idézted-e vagy sem a te nikked alatt megjelenő gondolatra hivatkoztam válaszképpen arra a kérdésre, hogy: "Ugyan mutass már valamit, amiből ez kiderül!" Mutattam.

2llkedő 2011.06.17. 13:42:53

@yotta:

"válaszképpen arra a kérdésre, hogy: "Ugyan mutass már valamit, amiből ez kiderül!" Mutattam."

Akkor magyarázd el, hogy a beidésett szövegből egy egyszerű halandó hogyan jut arra a következtetésre, hogy amit csinál a fidesz, arra lehetett belőle számítani?

yotta 2011.06.17. 13:43:28

@2llkedő: "Csak nem tudjuk, hova tartunk."

Bocsánat, engem hagyj ki a fejedelmi többesből: én tudom, hogy jó úton haladunk és valószínű még közel kétmillióan vagyunk így!

Az pedig, hogy mások mit okádnak, azt 45+4+8 év után hadd ne vegyem figyelembe többé - ELÉG VOLT!

yotta 2011.06.17. 13:49:44

@2llkedő: "Akkor magyarázd el, hogy a beidésett szövegből egy egyszerű halandó hogyan jut arra a következtetésre, hogy amit csinál a fidesz, arra lehetett belőle számítani? "

Aki a fenti kérdést felteszi, nem egyszerű halandó, hanem politikai beállítottságát tekintve, vagy a mai értelemben vett ballib oldal szimpatizánsa, s mint ilyenek, eljátszották az elmúlt években a hitelességüket, tehát coki nekik.

A fideszpártiak pedig pontosan tudják (biztosan van kivétel), hogy mik fognak történni, a részletkérdések pedig nem tartoznak a kompetenciáink közé, amíg képviseleti demokrácia van.

ulrike (törölt) 2011.06.17. 13:50:14

@panelburzsuj: Vigyázzon, hogy ne találkozzék a szívlapáttal.

2llkedő 2011.06.17. 14:04:09

@yotta:

"A fideszpártiak pedig pontosan tudják (biztosan van kivétel), hogy mik fognak történni, a részletkérdések pedig nem tartoznak a kompetenciáink közé, amíg képviseleti demokrácia van."

Magyarra lefordítva halovány f.ngod sincs arról, amit írsz, csak mert a Vezér azt mondta, akkor az biztosan úgy van. Ha hiszel benne, akkor tudsz érvelni az állításod megvédésére. Ha nem, akkor csak egyszerű birka vagy, aki bőg a többiekkel együtt gondolkodás nélkül.

kvasztics47 2011.06.17. 14:26:23

Török Gábornak, mindeggy, hogy mit mondanak: vidd ki a bilit, vagy idd ki a bilit, Ő mindég ugyan azt csinálja.

yotta 2011.06.17. 14:33:32

@2llkedő: "Magyarra lefordítva halovány f.ngod sincs arról, amit írsz, csak mert a Vezér azt mondta,"

Nnaaa, innentől kezdve az érveljen neked, akinek 6 anyja van!
(Nekem egy van)

panelburzsuj 2011.06.17. 14:34:41

@ulrike:

A virtuális lapátok és harcosok viszont potenciálisan törhetetlenek és halhatatlanok. (A közismert mondás szerint: a Wikipédia az időmilliomosok diktatúrája .... :)

Teljesen egyértelmű, hogy miért képtelen például egy ilyen blog bármiféle konstruktivitást felmutatni. Ez egy olyan úszómedence, ahol egymásra licitálva is lehet a trambulin egyre magasabb fokairól a vízbe hugyozni, még szükségebb esetén akár szarni is, és mindezt - álarcban. Se fuel, se game over, se kipontozásdás, semmiféle "erőforráskorlát", és semmiféle "közös mérce" nincs.

Naná, hogy inkább előbb, mint utóbb csak egy seregnyi mániákus és néhány speciális érdeklődési kutató marad a terepen, nem? :))

lüke 2011.06.17. 14:38:53

@Hepci:
nem baj ,nem vagy egyedül
.............................................................................
ugye, ugye büdösbogárka, mindenki magából indul ki, s még a szexszel sem fogadják be , aki ordenáré- van, volt, lesz-

lüke 2011.06.17. 14:42:09

@Hepci:
meg is ehette volna:)
a kodó-herceg- zorro- huru- fatia negra
se ért, pedig micsoda olvasottság az Aqiunóitól egészen Jókaiig

2llkedő 2011.06.17. 14:42:20

@yotta:

Lehetséges, hogy nincsenek érveid?

megszűnt 2011.06.17. 14:42:48

@lüke:
Ma csak úgy olvasgatlan benneteket..

lüke 2011.06.17. 14:44:43

@ulrike:
csak magamnak repetáltam-, s gondoltam a többiek tudják,de örülnek a betétnek:)
www.youtube.com/watch?v=LEZnHy75NYs

ulrike (törölt) 2011.06.17. 15:21:34

@lüke: A budapestiekben semmiképp, bár állítólag már tilos dohányozni, de reggelit még így sem szolgálnak.
Miből gondolod, hogy az olvasottság olyan széles skálán mozog? A hülyeség még szélesebben. Ez némi vigaszra ad okot.

lüke 2011.06.17. 15:32:02

@ulrike:
hmm

Világosítsd föl gyermeked:
a haramiák emberek;
a boszorkák - kofák, kasok.
(Csahos kutyák nem farkasok!)
Vagy alkudoznak, vagy bölcselnek,
de mind-mind pénzre vált reményt;
ki szenet árul, ki szerelmet,
ki pedig ilyen költeményt

ulrike (törölt) 2011.06.17. 16:46:23

@lüke: Lehet, helyesen látta, '(Csahos kutyák nem farkasok!)', vagy nem biztos, hogy azok.
Nem tudom, miért de úgy tűnik, a kasok-at csak ezért tette be, hogy legyen a farkasok-nak mire rimelnie.

ulrike (törölt) 2011.06.17. 17:00:37

@panelburzsuj: Ma mindenki olyan érdekes szemifilozofikus hangulatban leledzik. A blog mindig az, minek adott kommentelője tekinti. Ahány kommentelő, annyi blog egy azon oldalon belül. Én sokat tanulok, tegnap is olvastam sok nagyon jó kommentet olyan szempontokkal, melyek nekem nem jutottak volna eszembe. Van aztán sok másfajta is, de szeretnek egyesek itt is könnyíteni magukon. Olcsóbb, mint egy pszichiáter.

ulrike (törölt) 2011.06.17. 17:17:42

'Public sector pensions: Work longer and pay more, says Danny Alexander
'Higher earners –including teachers, medics and local government managers – could face a doubling of their contributions from next April.'
www.guardian.co.uk/society/2011/jun/17/public-sector-pensions-danny-alexander

porfelhő 2011.06.17. 17:49:08

Az MSZP nem normális?"

"– Szeretnék távol maradni ettől a kutyakomédiától – szögezte le Kiss az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról szóló gyurcsányi akcióval kapcsolatban, hozzátéve, szeretné, ha befejeződne. – Nekem is van egy történetem, hogy hogy történt, és én is szeretném tudni, de a gyanakvások csak szétviszik a közösséget.

Álljon elő, akinek bizonyítékai vannak! A kiszólások frusztrálnak bennünket – jelentette ki a szocialisták erős embere."

Százezrek várják a váltópártot

Szerinte sok százezren várják, mikor lesz az MSZP váltópárt – „és ez is növeli bennünk a feszültséget”,

Kérdésre, hogy 2014-ben a Kiss–Bajnai tandem méreti meg magát a választásokon, kitérően nyilatkozott:
„Azért jó ez a kérdés, mert fölvetül.
Tavaly a kutya sem kérdezte tőlünk, hogy ki lesz a jelöltünk 2014-ben, az volt a kérdés, hogy leszünk-e egyáltalán.” "

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=383244

Nahát! Nekem meg megáll az eszem:)
Az Mszp-n belül egymás kezéből akarják kiragadni azt a bizonyos lapátot.
Igy lejáratni magukat! Hát én nem is hiszem el?! :)
Hm. Nem a feszültséget kell növelni. Egységes párt képét mutatva dolgozni kellene már végre.
Ez már nem is cirkusz, hanem szánalom.

álomszép 2011.06.17. 17:57:37

@porfelhő: :)

Drágám! az már nem - mert már rég elment a keleti széllel"

Leirtam , már legalább tizszer!

hm. A Bajnai, nem gondolom, hogy felvállalna, egy ilyen, szétesett pártot.

:)

porfelhő 2011.06.17. 18:19:10

Dzsudzsák, Gyurcsány: a megosztók"

Előbbi a magyar futballrajongók számára maga a csillag, aki a heves reakciók szerint most napkeleten süllyedni kezdhet, hogy aztán eltűnjön a Kaszpi-tenger habjaiban.
Optimista kisebbségi várakozások szerint ellenben az erősödő orosz szuperligában igazi nagy sztárrá válhat, kaviárnál is kelendőbbé.

Ez ellentét feszíti a magyar sportlelkeket, a magyar várakozások örök szféráját - íme, a Dzsudzsák-féle megosztottság leglényege. A vagy-vagy végletes izgalma: ismerős felénk, ugye?

Aztán ott a másik, a magánhangzóit illetően Dzsudzsák-rokon Gyurcsány exkormányfő: nemrégiben még az egész Kárpát-medencét betöltötte hiperaktív politikai túlmozgásával.
Ennek annyi, rezgéshullámokat most csak elvtársai körében vált ki, ott viszont növekvőket.

Az MSZP potenciálját és potenciáját leköti kilátásba helyezett válópere. Vinné a pártot, a még benne levő anyagi, szervezeti bázist, maga mögött hagyná a riválisokat és a be nem hódolókat. Logikus, hogy a hagyományos, Gyurcsány előtti MSZP vezérkara immár a szakítást, a szocialisták kettéválását készíti elő, csak szabaduljanak már egymástól.

Dagesztánban ennél nyugodtabb a helyzet, szigorúan magyar szempontból.
Az Anzsi Mahacskala milliárdos tulaja örül a magyar szélső átigazolásának - viszont idehaza, Magyarországon megemészthetetlennek tűnik a mi futballsztárunk fociföldrajzi orientációja.

Eltemetni megy magát keletre, a zavaros orosz világba - így látja a fanyalgó többség. Aprópénzre váltja Real Madridra méretezett tehetségét - mi mindig valami ilyesmire várunk, a nagy hívásra, amely csakis a vágyott Nyugat legeslegtetejéről érkezhet.

Semmi türelem, semmi fokozatosság, semmi botlás, semmi kitérő, kudarc aztán meg végképp nem - a magyar lélek, a hangosabb közvéleményben testet öltő legalábbis, nem tűri az ilyesmit. A várakozásokba nem illő lépések után düh, legyintés, értetlenség marad.

Ez Dzsudzsák esetében akár jogosnak is mutatkozhat - majd. Várjunk kicsit, rá még érdemes, adjunk esélyt, mielőtt szitkozódva Détáriznánk. Hangzótársa, Gy. F. ellenben már bemutatta eszköztárát. Őt adjuk át szerelmetes híveinek: inkább a posztszovjet foci, mint néhány leharcolt szoci."

focitipp.hu/?content=cikkek&id=5023

Távol a magyar "homokozótol" ez a cikk
a pozsonyi Új Szóban jelent meg. A szerző a DigiSport munkatársa.

Bocsánat kicsit hosszú, de érdekes.

:)

ssi 2011.06.17. 18:21:05

@posztból a 3. típusú gazdasági szereplő, a kívülálló meditálása:

"jött Orbán, aki azzal indított, hogy az ő vára teljesen más lesz, ügyesen terelte a figyelmet másfelé, ráadásul mindenkit kizavart a homokozóból, de a lényeget tekintve ugyanabba az irányba ment" de nála ".. kétségtelenül .. brutális hatalomkoncentráció és a durva manipuláció"

feladat .. bárkinek: a homokozóban várat kell építeni .. homokból .. egy kis víz hozzáadásával, lapát segítségével ..

az elkészült vár valóban lehet szebb, tartósabb másokénál ..
a vár építése során a víz mellett/helyett lehet más anyagot is használni,
meg lapát helyett is más eszközt ..
az újításokat lehet nagy érdemként hirdetni, de lehet titokzatosan elhallgatni is

a homokozós játék helyett 1, a valóságból vett pl.

* az egyik oldal:
- a VDSZ-hez 1.5 millió szociális kérdőív érkezett, rászorulók ebédjére váltják
- visszaküldők egy része a kódok révén listázva érzi magát, s félti az állását
- szakemberek ismét szakmaiatlan tartják a kérdőívet, de még törvénytelenek is

az idő megy ... törvényes eljárásoknak menete van, kihasználható, kijátszható

* másik oldal: a kormányé
- több témánál is a külvilági eseményeket figyelmen kívül hagyja
- folyamatosan mondja, ismétli a mondókáját, amilyennek látni/láttatni akar
- siker-e az 1.065.000 kérdőív? valós konzultáció-e ez?
- közben folyamatosan megvalósít elgondolásokat, az egyedülit
- elgondolásaik mindig szükségesek-e, törvényesek-e?

1. megy az idő, kormány kitölti 2. kormánykommunikáció nagy kihívás, látni kell

tudnak-e vkik szimpatikusabban, de ütőképesen kommunikálni?
az egyes társadalmi csoportok el tudják-e érni, hogy
- egyeztessen velük a kormány ..
- mások, a többség elfogadja az érveiket-céljaikat
- bebizonyítják: ők többet vállalnak s jobban gondolkodnak az ország jövőjéről
- más területeken, mint a kormány, de tettekben vmi újat adjanak?

mindenkinek kellemes hétvégét :-))))))))

porfelhő 2011.06.17. 18:27:49

Még nem is írtam!
Magyon jó a fotó a poszton.! A három kormányfő - mult és jelen együtt- ... a trendi öltönyök. no. és "középen" a Bajnai.
Úgy összességében nekem nagyon tetszik.

:))))

ssi 2011.06.17. 18:48:58

+ ráadás .. mert egy újabb érdekes T.G.-poszt .. amin muszáj agyalni :-))

"ha ő is megbukik, akkor el sem tudom képzelni, hogy még milyen más módon lehet eljutni a célig."

cél: az országot stabil növekedési pályára állítani

eszközei: többféle lehet, de a változó környezetben rugalmasnak kell lenniük

mit szükséges bebetonozni? - széles konszenzussal kialakított elveket

bármely helyzetben szükséges a kormányt szembesíteni saját hibáival

lehet-e sikeres az a kormányzás, mely másokat kizavar a homokozóból, belül titkos terveket szövöget, de mindent áthat a kifele mutatott arc megjelenítése: az erős, tévedhetetlen, céltudatos, tetre kész, az előzőeknél jobb, tisztességesebb kormány képe

- egy kormány lehet úgy is több ciklusra nyerő, ha egyenes, őszinte, követhető
- ha egy kormánynak túl sok a titka, felmerül, hogy nemcsak az ország érdekében kell nekik a hatalom

ha egy kormány a külvilággal versenyez, s valaki akar lenni, de belül mindent leseper .. nem érti pontosan, hogy mivel tartozik a népének .. s ez nagy baj, s még nagyobb lesz :-(

sajna, muszáj máshová is elmennem agyalni :-(

2llkedő 2011.06.17. 18:56:06

@porfelhő:

Azt lenne jó tudni, hogy a magassági elhelyezés mit szándékozik szimbolizálni?

aszekelyek 2011.06.17. 19:16:26

@2llkedő: ŐSzödön nem ezt mondta. Azt mondta, fogalma sincs a második lépésről és az elsőt is most találja ki. Viszont ha azt mondják, szevasz feri, elmegy szó nélkül és majd könyveket ír. Ez volt az igazságbeszédben. Ergo ma hazudik, aki mást mond. Perswze ha a drakviót is átverte és tényleg kész tervei voltak vizitdíra, tandíjra, ezekre, akkor meg üssék a mszp frakció tagjai. Ez utóbbi a valószínű. Hiszen már a tévé vitában Orbán neki szehezte a kérdést. Jól volt informálva. A baj az, hogy a kettő egyszerre nem lehet igaz. Vagy az igazságbeszédben hazudott erről, vagy :)))

aszekelyek 2011.06.17. 19:38:33

@komment1: Különösnek találom, hogy a megfutamodást választják még azok is, akik egyénként vitaképesek. érvelés helyett. :)

6.Lenin 2011.06.17. 19:45:34

@manyike:

"ha ő is megbukik, akkor el sem tudom képzelni, hogy még milyen más módon lehet eljutni a célig."

cél: az országot stabil növekedési pályára állítani

eszközei: többféle lehet, de a változó környezetben rugalmasnak kell lenniük"

És erre még nem jött rá senki?!
Pedig milyen egyszerű, manyike szerint.
Azta!

2llkedő 2011.06.17. 19:56:36

@aszekelyek:

"Azt mondta, fogalma sincs a második lépésről és az elsőt is most találja ki. "

Lehet, hogy rossz a hallásod, és a szemed is? Vagy csak egyszerűen hazudsz?

2llkedő 2011.06.17. 20:09:59

@aszekelyek:

Ha már idézni akarsz, akkor azt pontosan, és szépen tedd, ahogyan a csillag megyen az égen.

A kérdéses rész így hangzott:

"Egészen pontosan tudom, hogy mindaz, amit csinálunk, az nem lesz tökéletes. Hogy egy sor ügyben fogalmam sincsen, hogy melyik a nem a hatodik lépés, még a harmadikat sem tudom. Tudom az első kettőt."

lüke 2011.06.17. 20:26:49

@ulrike:
upper class a picológus
erre példa maga Zsiga, aki csak nagyon magas társ. rangúakat vizsgált, ebböl az egyéniböl lett az általános
pl a nárcizmust Lou A. Salomén
en.wikipedia.org/wiki/Lou_Andreas-Salom%C3%A9

porfelhő 2011.06.17. 21:08:31

@2llkedő:

Tessék? Ja! ha megfejtetted ird le.
De ha nem úgy is jó.

porfelhő 2011.06.17. 21:26:27

"Nem csalódtak, akik színházi eseménye számítottak a 2002-2010 közötti államadósság-növekedés okait vizsgáló albizottság pénteki ülésén, Gyurcsány meghallgatásán.

A kormánypárti képviselők támadtak, a volt kormányfő viszont elemében volt, visszatámadott."

Orbán Gyurcsány zsinórmértéke

A politikai színdarab menete láthatóan eltért Szijjártó terveitől.
Gyurcsány a meghallgatáson ugyanis részben elismerte a felelősségét, amivel új kommunikációs helyzetet teremtve immár ő támadott vissza, védekezésre kényszerítve a vádlóit.

A volt miniszterelnök nem azt próbálta bizonyítani, hogy felelősen kormányzott.
Jóval igénytelenebb cél tűzött ki: annyit próbált igazolni, nem volt felelőtlenebb, mint a Fidesz-kormány most, illetve 2001-ben, 2002-ben. Pontosabban egy fő különbséggel: hogy ő felismerte a politikája tarthatatlanságát 2006-ban.

A leghatásosabb mégis a visszakérdezése volt: a Fidesz-kormány mennyire felelős, amikor látja a költségvetés helyzetét, és mégis adócsökkentéseket határoz el?

S tulajdonrészt vesz a Molban, 500 milliárd forinttal növelve az államadósságot az annyira kárhoztatott IMF-hitelből? "

www.fn.hu/belfold/20110616/tragikomedia_oszod_szellemeben/

hm. Nem rossz. jó.
Nahát, nahát! Az a homokozó ?! és azok a lapátok.

:))

porfelhő 2011.06.17. 21:39:33

"Gyurcsány szerint a Fidesz is hazugságnak köszönheti hatalmát, hiszen azzal nyert, hogy elhitette a választókkal, van más út is, mint a megszorítás.

A felmérések szerint a választások óta el is veszített egymillió szavazót, "nincs mit egymás szemére hányni".

Szijjártó Péter az ülést követően újságíróknak úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc tovább halad az "őszödi úton", hiszen a bizottsági ülésen is hazugságok tömkelegét mondta el.

A fideszes politikus arcátlanságnak nevezte, hogy a volt miniszterelnök oktatja ki a kormánypárti képviselőket tisztességből és felelősségből."

Kétség nem fér hozzá, hogy a Fidesz mindent elsöprő győzelméhez kellett az öszödi beszéd is.
"halad" a Gy. az öszödi uton" . Nahát ez mát több mint érdekes?! Az öszödi útnak már vége. Nem az elmúlt nyolc évre kellene már visszamutogatni.
Az az út , amin a kormány halad, már teljesen ketté osztotta a társadalmat, szegények, és gazdagok vannak, lesznek.
Nem megszorításokról beszél, közben az elszegényedő rétegen egyre nagyobb a teher.

porfelhő 2011.06.17. 21:58:39

Szili: Gyurcsánynak az őszödi beszéd kapcsán Orbánhoz kellett volna fordulnia"

hetivalasz.hu/itthon/szanalmas-politikai-manipulacio-38745

hm. Ez már valóban szánalom. Szili a nagy demokrata?
Nagyon tetszik : független képviselő.
Ott volt a szocialista pártban, miért nem tette meg azokat a javaslatokat, ami segitette volna a Gy. kormányt.
Nem is értem?! Lehet nagyon "maradi":) vagyok. De általában nem szoktunk oda sz*-ni, /már bocsánat!:)/ ahonnan eszünk, illetve ettünk.

Nagy a homokozó, sok-sok minden elfér benne.
Lehet írogatni, lehet visszatekintgetni az elmult húsz évre, olyan a magyar politika, mintha valami zsákutca lenne.

Ami a szocialisták körül zajlik, az már több mint szánalom.
Valóban, talán jobb lenne, ha a Gy. alapitana egy új pártot. Úgy mérettetné meg magát.
Mert az újban mindig ott van a siker, na és kudarc esélye is.
Gyurcsánynak a kudarcból már volt elég, lehet, hogy most a siker jönne. Ami személye küröl zajlik, már lehet, hogy többet használ neki mint árt.

Ja! bocsánat! Szili, talán jobb lett volna, ha inkább csendben marad.
Igen.

:)

juditka* 2011.06.17. 23:18:55

Szlovák-magyar csúcs

Iveta Radicová a nap folyamán Orbán Viktorral külön találkozva nagyon határozottan visszautasította Kövér Lászlónak, a magyar Országgyűlés elnökének egy cseh lapinterjúban nemrégiben elhangzott szavait.

Radicová Kövér kijelentéseit Szlovákia inzultálásának minősítette.

„Kérem, hogy ez a viselkedés soha többé ne ismétlődjön meg, mert ez komoly akadálya a jószomszédi kapcsolatoknak" - jelentette ki Radicová a csúcstalálkozó utáni sajtóértekezleten.

Felszólította Orbánt, hogy ezt az álláspontot tolmácsolja Magyarországon.

Orbán Viktor „súlyosnak" nevezte Radicová szavait, és biztosította arról, hogy kormánya mindent megtesz a magyar-szlovák barátság megőrzése érdekében, írja a magyar állami hírügynökség."

kitekinto.hu/europa/2011/06/17/pozsonyban_talalkoztak_a_visegradi_kormanyfk

hm. Égés. Kövér L. magához ragadta a lapátot, a "katonai akciós" kijelentésével.:)

Bős-nagymarosi vizlépcső.

hu.wikipedia.org/wiki/B%C5%91s%E2%80%93nagymarosi_v%C3%ADzl%C3%A9pcs%C5%91

Vagy talán azt gondolják, hogy a határon túlon is kétharmaduk van?
hm. nem rossz, jó.
:)

porfelhő 2011.06.18. 09:08:16

A 2002 és 2010 közötti államadósság

Orbán Viktor első kormányának oroszlánrésze volt ebben, mert 2001-2002-re két éves költségvetést fogadtatott el, ugyanakkor az eredeti kereteken felül több olyan kötelezettséget vállalt a Fidesz és koalícíós partnerei, amelyek a rákövetkező évekre is áthúzódtak. "

Gyurcsány Ferenc azt kérte a fideszes képviselőktől: a saját kormányuk által elkövetett hibák elismerésében is olyan következetességet mutassanak, mint az előző kormányokkal szemben."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=440073

hm. A rendszerváltás óta eltelt időben, minden magyar politikus, "ugyanabban, - egy homokozóban játszott" , kérdés ki- hogyan ragadta meg azt a bizonyos lapátot, ki- és hogyan élt a lehetőségekkel.
Ki ismeri be az elkövetett hibákat, és ki nem.
Valami közös mégis csak volt, a homokvár építésében, talán a hatalom, ? az igérgetések halmaza?. Aztán ezek a várak egy "pillanat" alatt omlottak össze.
Egyedül a Bajnai volt az aki nem igért, de erről már irtam legalább tizszer.:)

2llkedő 2011.06.18. 11:50:11

@porfelhő:

"Apostol: Homokvár, légvár, kártyavár

1. Mikor gyermekfejjel homokvárat építettem én,
Csinos szökőkúttal, alagúttal szépítettem én.
Aztán jött egy bácsi, rálépett, és összedőlt a vár,
Utólag már sopánkodni kár.

2. Később felnőtt fejjel légvárat is építettem én,
Színes reményekkel, szerelemmel díszítettem én.
Aztán jött valaki, hazudott, és összedőlt a vár,
Utólag már sopánkodni kár.

R. Mert nem az a fő, ami volt,
Most csak az a fő, ami van,
És főleg a döntő, mi majd utána lesz.
Már jöhet az új szerelem,
Mert tehetem, észreveszem,
Majd bebizonyítom, hogy élni nélküled épp úgy érdemes.

3. Annyi biztos, hogyha egyszer kártyavárat építek,
Nálam vasbetonból lesznek majd a jolly jokerek.
Hogyha bárki törne rá, ne dőljön össze az a vár,
Mert utólag már sopánkodni kár.

R."

Nos, a betonozás folyamatban van.

xsasha 2011.06.18. 19:35:34

@ulrike:
Nem, nem én fogom így fel. Az idézett alany fogta így fel.

1.) Te most valami elméleti kiskátét adsz elő. Egy rendszert üzemeltetni és "várat építeni" két nagyon különböző dolog szerintem.
2.) Nem tudom, mit akarsz a zsidóktól, nem értem, hogy jönnek ide. Én nem beszéltem róluk, én annyit mondtam, hogy Bajnainak a mandátuma a pénzügyi válság megfékezésére szólt, ennek szellemében kormányozott, nem volt mögötte nemzeti, társadalmi stratégia.
3.) Én nem diszkvalifikáltam senkit. Nagyon sajnálom, hogy nem arról akartál beszélni, hogy akkor mi is a különbség a pénzügyi szemlélet és a társadalmi szemlélet között, hanem inkább kibújtál a vita alól látszathivatkozásokkal.

ulrike (törölt) 2011.06.18. 19:48:58

"@xsasha: Megértem, hogy te így fogod fel, erkölcsileg talán ez kevésbé terhelő. Három dolgot mindazonáltal figyelmedbe:
1. Kormányok, pártok, stratégiák nem ktgv. rendszerrel, hanem az országgal en block foglalkoznak.
2. 'akkor nagyon nem ugyanazt akarják felépíteni az egyes szereplők. Bajnai például semmit nem akart kezdeni ezzel a várral' Ez a mi vagyunk a kiválasztott nép című üzenet, kirekesztő, ezért alkalmatlanná teszi használóját bármiféle értelmes vitára, majd azt követő egyezségre és együttműködésre.
3. '..de ebben van a valóság, a lényeg. Ha az ilyen dolgokat nem látjuk tisztán, akkor hogyan is akarjuk értékelni a helyzetet?' Ld. 2. pont.
Nincs érkezésem elmagyarázni, hogy célszerű hitelesen ellenérvelni. A másik fél diszkvalifikálása nem mindig célszerű."

Ezt küldtem, jelöld meg légy szíves, hol írtam zsidókról.

xsasha 2011.06.18. 20:13:16

@ulrike:
"Ez a mi vagyunk a kiválasztott nép című üzenet"

xsasha 2011.06.18. 21:41:36

@ulrike:
Mit olvasok érdekesen?

xsasha 2011.06.18. 22:13:48

@ulrike:
Talán inkább hanyagolni kellene ezt a kiválasztott nép szöveget, és a hozzászólás többi elemével foglalkozni...

"1.) Te most valami elméleti kiskátét adsz elő. Egy rendszert üzemeltetni és "várat építeni" két nagyon különböző dolog szerintem.
2.) Bajnainak a mandátuma a pénzügyi válság megfékezésére szólt, ennek szellemében kormányozott, nem volt mögötte nemzeti, társadalmi stratégia.
3.) Én nem diszkvalifikáltam senkit. Nagyon sajnálom, hogy nem arról akartál beszélni, hogy akkor mi is a különbség a pénzügyi szemlélet és a társadalmi szemlélet között, hanem inkább kibújtál a vita alól látszathivatkozásokkal."

panelburzsuj 2011.06.19. 00:42:20

@xsasha:

Társadalmi szemlélet az, ami miatt pokolba kívántuk a teljhatalmú komcsikat is, meg a "demokratikus" leszármazottaikat, barátaikat és üzletfeleiket is. Hogy "egy nézet mind fölött" alapon kizárólag a saját hatalmi céljaiknak megfelelő (vagy megfelelőnek vélt) irányba taszigálják az egész rabul ejtett országot.

A fülkeforrkában eben gubát cseréltünk.

(Próbáld meg élénken elképzelni a képet. Ennél rövideb összefoglalóját ugyanis nemigen lehet adni a "történelmi léptékű fordulat" valódi értelmének.)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.06.19. 00:53:11

@panelburzsuj: eben-mákos-guba.
Teszkókifliből, porból lett sodóval.
Egészségünkre!

cambridge.on 2011.06.19. 07:01:31

"Schmitt Pál elmondta: elnökké választásakor három feladatot vállalt önként, ezek sorába tartozik az édes anyanyelv védelme. Soha ilyen szép és gazdag nem volt a magyar nyelv, mint most, ugyanakkor a magyar nyelv bajban van, mint általában minden nyelv - mondta Schmitt Pál"

Tekintsünk el attól a ténytől, milyen szörnyű támadást intézett személy szerint, és munkatársaival a magyar nyelv ellen.
Amennyiben tényleg szívén viselné a nyelv tisztaságának, használatának védelmét, mi akadályozza meg, hogy törvénytervezetet indítson a magyar szavak használatára?
Nagyon szép példa erre a közelmúltban átadott skájkurt. Büszkén pöffeszkedett ott a fideszes vezérkar, de eszébe jutott valamelyiküknek: az ország döntő többsége elolvasni sem tudja, a megértésről nem is beszélve?
Magyarosították a repülőtér nevét, erre is illett volna figyelni.
Megjegyzem, a külföldieknek továbbra is maradt: the airport.
Ezt a taxis is megérti.

cambridge.on 2011.06.19. 07:59:17

MSZP-kongresszus: az Orbán-kormány leváltására készülnek

ERRE CSAK EGY VÁLASZ LÉTEZIK:

www.youtube.com/watch?v=kdcMYbw8hf4&NR=1

cambridge.on 2011.06.19. 08:06:12

@panelburzsuj:
Tegnap átsiklottam fölötte, de inkább legyen 19.
Az mégiscsak egy híján húsz.

xsasha 2011.06.19. 08:14:16

@panelburzsuj:
Melyik az az egy nézet, amelyik mind fölött áll? Milyen irányról beszélsz?

juditka* 2011.06.19. 11:22:51

MSZP-csörte: kőkemény egység vagy folytatódó mocskolódás?
Elmaradhat a pártszavazás, továbbra sincs meg az őszödi szivárogtató"

"A Gyurcsány-féle pártszavazás kérdései: közvetlenül válasszák-e a párt elnökét és a megyei elnököket; az országos elnökség tagjainak, a megyei, választókerületi és helyi vezetőknek, valamint a választmány tisztségviselőinek is kötelező legyen-e a az országgyűlési képviselők jövedelem- és vagyonnyilatkozatával megegyező tartalmú bevallást tenni, s azzal kapcsolatban a párt országos etikai és egyeztetőbizottsága ellenőrzést folytathasson-e; biztosítson-e az MSZP a törvényi előírásoknál szélesebb nyilvánosságot a gazdálkodásáról; országos és megyei szinten csak egy választott párttisztséget tölthessen be valaki az MSZP-ben. "

Nem úgy tűnik, mint ha a szocialisták fő célja a megújulás lenne. Inkább a hatalom megszerzése, féltése a fő probléma. Támadják a Gyurcsányt, másról sem szól, az egész komédia ,ami a pártban zajlik.
Az öszödi beszéd már lejárt lemez, nem ezt várnák a szavazóik, valamiféle egységet, konkrét célokat.
Ha így haladnak, nem hogy nagyobb tábort gyűjtenének maguk köré, még azokat is elveszítik, akik úgy gondolták, hogy visszatérnek, vagy mögéjük állnak.

juditka* 2011.06.19. 11:36:19

"Az MSZP-nek most nem a saját belügyeivel, hanem az ország problémáival kellene foglalkoznia- mondta nem is olyan régen Mesterházy - aki szerint a kialakult helyzet felelős azért, hogy jelenleg az újságírókat a párton belüli vitákon kivül semmi más nem érdekli."

Ehhez viszonyítva nem igazán törekszenek az egységére a megegyezésre.
Kiabálnak kifelé a pártból a médiának, a sajtónak.
Nyítan anyázzák egymást?:)

Könyörgöm mondja már meg valaki -a párttal kapcsolatban, -miről tudnának írni az újságírók.
Csak arról tudnak írni, amit a szocialisták produkálnak.

:)

porfelhő 2011.06.19. 11:45:18

@juditka*: :)

Úgy bizony! A szocik dobálják a magas labdát, ők osszák a lapokat.
Az újságírók, CSAK bátorkodnak lecsapni azokat, és rendezni a lapjaikat.
Ez nem megújulás, ez cíkusz?!
:))

porfelhő 2011.06.19. 11:48:02

Bocsánat! "cirkusz".:)

Ha így haladnak, nem lesz gond, azzal a bizonyos homokozóval és a lapáttal sem.
Igen. van ilyen.

:))))

.Bulldeo 2011.06.19. 17:57:56

török gábor eszmefuttatása itt abszolút zátonyra futott.
míg régebben egy érdekes objektivitás jellemezte a nagybecsű elemzőt, most már elérkezett oda, hogy elfogadja a "cél szentesíti az eszközt" típusú, amorális gondolkozást.

és itt nem is feltétlenül a jelenlegi kormányról van szó.
lehet, én vagyok a funkcionális analfabéta, nekem mégis úgy tűnik, hogy török úr szerint a kormányzó elit hülyének nézheti a népet, és utólag be lehet vallani, hogy hülyének nézte a népet, a gazdasági eredmény önmagában egyedüli mércéje a mindenkori kormánynak.
ez az abszolutista, technokrata gondolkodás pajzsra emelése. - túl hülye a nép, hogy megítélje saját helyzetét, maradjon is hülye, majd hazudunk és kormányzunk. ez valami ilyesmi.

régi trükk a sánta elméleteket egyszerű sztorikkal megfeleltetni, és alátámasztani.
török gábor elvetette a sulykot.

2llkedő 2011.06.20. 05:52:02

@plajbászos kenyér_1:

"lehet, én vagyok a funkcionális analfabéta, "

Nem lehet, hanem nagy valószínűséggel vagy az!

Török Gábor ezt írta a bevezetőben:

'''A munkamegosztás a következő lesz: leírom a vitatható értelmezést, a hozzászólók pedig ízekre szedhetik.
.....
Egy ilyen gazdasági szereplő érvelése következik:"""

Vagy nem tudsz olvasni, vagy értelmezési problémákkal küzködsz.

juditka* 2011.06.20. 10:16:16

@plajbászos kenyér_1:

Szövegértelmezés, vagy szövegértés! teljesen mindegy.
Nem a Török G. vetette el a sulykot! A politikusok!!!

.Bulldeo 2011.06.20. 12:26:28

@2llkedő: ne ollózd már szét a szövegemet.

"lehet, én vagyok a funkcionális analfabéta, nekem mégis úgy tűnik, hogy török úr szerint a kormányzó elit hülyének nézheti a népet, és utólag be lehet vallani, hogy hülyének nézte a népet, a gazdasági eredmény önmagában egyedüli mércéje a mindenkori kormánynak."

török úr felőlem odaírhatja, hogy a véleményével talán ő sem ért igazán egyet, én alapvetően azt kritizálom, amit leírt, és hidegen hagy, hogy esetleg nekem hozzá kellene bizonyos dolgokat gondolni. az úgy egy elég gyerekes műfaj lenne.

.Bulldeo 2011.06.20. 12:28:55

@juditka*: a szövegben vannak olyan elemek, amelyek elfogadnak olyan dolgokat, amik egyébként nem elfogadhatóak. hogy török gábor ezt a politikusok hatására teszi-e, azt nem tudom, mindenesetre szomorú lenne.

2llkedő 2011.06.20. 13:01:04

@plajbászos kenyér_1:

Látom, a szövegértéssel továbbra is bajaid vannak.
Mutass már rá, hogy hol, mit ordibál, ami szerinted a véleménye!

.Bulldeo 2011.06.20. 13:15:16

@2llkedő: kicsit higgadtabban, pajtás. írtam én egy szóval is, hogy ordibál itt bárki is?

"... Valójában ugyanis nem az a kérdés, hogy ki építi fel azt a várat, hanem az, hogy felépül-e végre."

"...S most jött Orbán, aki azzal indított, hogy az ő vára teljesen más lesz, ügyesen terelte a figyelmet másfelé, ráadásul mindenkit kizavart a homokozóból, de a lényeget tekintve ugyanabba az irányba ment. Ha sikeres lesz ezen a téren, akkor kívülről nézve kétségtelenül megérte a brutális hatalomkoncentráció és a durva manipuláció..."

ez a két gondolat tűnik nekem amorálisnak. az első mondat már magában csúsztatás. nem csak az a kérdés, hogy felépül-e az a vár, hanem hogy milyen úton, milyen áron, hogyan... ha csak az lenne a kérdés, felépül-e, akkor roosevelt és sztálin között sem lenne egy hatalmas szakadék, mert mindkettő csak a várát akarta felépíteni.

a második idézett szöveghez: a durva manipuláció, a brutális hatalomkoncentráció a társadalom taposásához vezet. ez kívülről nézve elfogadható? szerintem sem kívülről, sem belülről, sem alulról, sem felülről nem elfogadható.

2llkedő 2011.06.20. 13:22:48

@plajbászos kenyér_1:
Igazad van, figyelmetlen voltam, nem írtad, hogy ordibál. Elolvastam, bocs!

Viszont Neked is el kellene rendesen olvasni azt a szöveget!

Már beidéztem korábban, hogy Török Gábor ezt írta a bevezetőben:

'''A munkamegosztás a következő lesz: leírom a vitatható értelmezést, a hozzászólók pedig ízekre szedhetik.
.....
Egy ilyen gazdasági szereplő érvelése következik:"""

És innentől kezdve egy idézet következik mástól, amit a hozzászólók ízekre szedhetnek. Ennyi.

"szerintem sem kívülről, sem belülről, sem alulról, sem felülről nem elfogadható."

És akkor jöhetne a tényleges hozzászólásod, hogy szerinted miért is nem elfogadható.

.Bulldeo 2011.06.20. 13:46:02

@2llkedő: de miért, ez kitől idézet? az a vicc, hogy ezt tényleg szem elől tévesztettem. de miért nem nevesíti az illetőt?

2llkedő 2011.06.20. 13:50:49

@plajbászos kenyér_1:

Miért kellene nevesíteni? Mondta valaki, Török Gábor pedig vitára felterjesztette. Lényeges, hogy ki írta? Nem! Vagy kérdés, hogy komcsi, vagy narancs? Arról vitázzunk, hogy milyenszínű az illető, vagy magáról a témáról?

panelburzsuj 2011.06.20. 14:23:07

@xsasha:

"Most nem a betartás, nem a gáncsoskodás idejét éljük, hanem a cselevés és a cselekvő emberek idejét.

Ha bárhol a régi világ falaiba ütközünk, azokat le kell bontani.

Ami nem használ, az árt. Ami nem visz előre, az visszahúz."

(Aki nincs velünk, ...)

xsasha 2011.06.20. 15:47:04

@panelburzsuj:
Továbbra is fenn áll az a kérdés, hogy melyik az az egy nézet, amelyik mind felett áll.

panelburzsuj 2011.06.20. 16:40:16

@xsasha:

"A kérdés" nem áll fenn, hanem egy xsasha nevű nick adja hülyét és kötözködik.

2llkedő 2011.06.20. 16:51:44

@xsasha:

Megoldás:

FELÜLNÉZET.

xsasha 2011.06.20. 17:05:54

@panelburzsuj:
Egyre arrogánsabb vagy, és ez folyamatosan erősödik, minél inkább hiányoznak az érvek.
Engem valahogy a demagóg paneljeid nem tudnak megfogni. Ha A-t mondasz, mondj B-t is - de ha ez a nézetesdi is csak blöff volt, akkor köszi szépen, ez most nem nyert.

xsasha 2011.06.20. 17:10:44

@2llkedő:
Ez baromi unalmas. Nyilván sokkal kényelmesebb nem csinálni semmit, és akkor nem tudnak betámadni ilyen szövegekkel, csak ezt a luxust most nem engedheti meg magának a kormány. Xarban vagyunk és ez folyamatosan mélyül, ha nem kezdünk el kimászni belőle. Ez a 8 éves semmittevés arra volt jó, hogy eleinte nem túl feltűnően, de azután annál látványosabban süllyedjünk.
Azokból az emberekből már tele a padlás, a pince, de még a wc-ből is olyanok esnek ki, akik megmondják, mi miért nem jó, mit nem lehet csinálni. Az ilyen emberekkel én is csak azért vitázom, mert nekem nincs cselekvési kényszerem.

2llkedő 2011.06.20. 17:15:25

@xsasha:

"Xarban vagyunk és ez folyamatosan mélyül, ha nem kezdünk el kimászni belőle."

Jól mondád" Folyamatosan süllyedünk, csak most még kapálózunk is a mocsárban. És mint tudott, a mocsárban aztat nem szabad, mert lehúz a mélység.

2llkedő 2011.06.20. 17:20:02

@xsasha:

"Azokból az emberekből már tele a padlás, a pince, de még a wc-ből is olyanok esnek ki, akik megmondják, mi miért nem jó, mit nem lehet csinálni."

Az elmúlt nyolc évben is ugyan ez volt, csak akkoriban narancs volt a színük.

xsasha 2011.06.20. 18:16:29

@2llkedő:
Ez igaz.
Csak éppen az elmúlt 8 évben Gyurcsányt leszámítva senki nem akart csinálni semmit.

wowerman 2011.06.22. 01:16:36

"Akik közelről nézik őket, háromféleképpen reagálnak: Jancsikáért szorítanak, Lacikát imádják, vagy esetleg mindkettőt utálják. Mindegyikük reakciója érzelmi, rajongásról vagy gyűlöletről szól"

ez a lényeg itt, és ez igaz a világ minden részén a pártimádók legtöbbjére. Egy Fideszes nem észérvek miatt az, hanem mert imádja, szerelmes a pártjába, hisz benne. Érzelmi dolgok. Lehet azzal vitatkozni? Ha a következő 3 évben a Fidesz megszégyenülne, ledőlne a váruk és két részre szakadnának, a szerelmes hívőket az sem érdekelné, kimagyaráznák. Mert ez érzelmekről szól, nem észérvekről.

Ergosum 2011.06.22. 12:27:44

"a sikeres lesz ezen a téren, akkor kívülről nézve kétségtelenül megérte a brutális hatalomkoncentráció és a durva manipuláció....

Nem éri meg.
Mindig probléma, hogy kevés gyerek születik, egyre kevesebben vállalnak gyereket, s ez milyen problémákhoz vezet, stb.
A nemi erőszakból is születhet gyerek, mégsem hiszem, hogy bárki is elfogadható módszernek tartaná.

Amikor egy olyan ember tárgyal a korkedvezményes nyugdíj eltörléséről, aki maga is élt ezzel a lehetőséggel, amikor érvényes szerződéseket, törvényeket visszamenőleges hatállyal megváltoztatnak, amikor a manyup pénzeket naponta változó hazugságokkal, megfélemlítésekkel, zsarolással, majd társadalmi szolidaritásból való kitagadással tálalják, amikor az ellenőrző szerveket kiherélik, megfélemlítik, amikor a saját (sokszor nem szakmai alapon) kinevezett embereket bebetonozzák, és még lehetne sorolni, akkor társadalmi nemi erőszakot követnek el.

Csak ebben a helyzetben az a szomorú, hogy még a terhességi teszt eredményét sem ismerjük.

Azt gondolom, hogy ebben az országban csak akkor lehet minimális javulásra számítani, ha lesz olyan parlamenti erő, aki a cél érdekében képes konszenzusra az ellenzékével, sőt, a fontos, hosszútávú intézkedések esetében kifejezetten közös döntést hoznak. Olyat, amelyiket egyiknek sem érdeke támadni, épp a közös döntés okán.
Amíg fontosabbak a politikusok egyéni érdekei, addig itt semmilyen pozitív változás nem várható.
süti beállítások módosítása