Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
21:12

Ma kaptam meg az értesítést a Goldenblogtól arról, hogy a blog idén első lett a hírblog-kategóriában. Tudom, hogy mostanában nem divat örülni egy díjnak, különösen, ha nem jár lánccal, én azonban nagyon örülök... Amikor tavaly november 2-án feltettem az első kérdést, tényleg nem sejtettem, hogy ennyire jó lesz - mármint nekem :) Hirtelen elhatározásból született, magyarázkodással is indult, ma azonban azt gondolom, hogy az egyik legjobb ötletem volt.

Szeretném megköszönni az érdeklődést mindenkinek, aki az oldalra akár csak egyszer is ellátogatott, s különösen köszönöm azoknak, akik hozzászólásaikkal ösztönöztek, inspiráltak, támogattak vagy kritizáltak. Bár nem szerencsés neveket sorolnom, mert aki rendszeresen jár ide, úgyis tudja, hogy kialakult egy többé-kevésbé állandó kör, mégsem állhatom meg, hogy ne említsem meg Ordnassac kitartó jelenlétét és példátlan tájékozottságát; sokszor gondoltam arra, hogy ha a törökgáborelemez részvénytársaság lenne, neki jó pár részvény járna… De hálás vagyok minden hozzászólónak, nem csak azoknak, akik színvonalas, érdemi megjegyzéseikkel emelték a blog szakmaiságát, de azoknak is, akik rendszeresen, töretlen lelkesedéssel írták le, hogy szocialista ügynök / fideszes bérenc / vesszőként hajló igazodó / felületes bulvárelemző / felelőtlen értékrelativista stb. vagyok. Nélkülük kevesebbet tudnék a választói gondolkodásról, velük kerek a blog világa.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr62217930

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A takarítók 2010.09.01. 16:00:50

 Nem adja fel a netes regisztrációt a Fidesz.http://index.hu/kultur/media/2010/08/31/nem_adja_fel_a_netes_regisztraciot_a_fidesz/ Életem egyik meghatározó filmélménye volt Luc Besson Nikitája. A film vége felé megjelent a Takarító. Jean Reno&...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jjulie 2010.08.14. 10:24:04

@Szimba:

nemá...

végtelem mennyiségű elismerést képes vagyok befogadni

ssi 2010.08.14. 10:24:16

@Szimba: jó van, na! Vannak még kedvencek (panel és stb., stb. is)
az én új felfedezettem S2000

további szép napot!

jjulie 2010.08.14. 10:33:22

@Szimba:

rögtön le is vennéd a koronát a fejemről?

pedig ha tudnád milyen jól áll....

jjulie 2010.08.14. 10:35:15

@Szimba:

a vokalisták is jók, különösen a kalapos

jjulie 2010.08.14. 10:43:33

index.hu/belfold/2010/08/14/rogan_a_2014-es_fopolgarmestersegre_aspiral/

ez jó, még az első sincs meg, de már a második ciklusra szóló szereposztást bütykölik

mrs. white 2010.08.14. 11:06:52

Reméljük, hogy a 227. Goldenblog győzelmet követi majd a 228. is.

Ordnassac 2010.08.14. 11:10:33

Csokornyakkendős szép napot! (Ezt ellopom.)

@nyünyüge: @Szimba: @manyike: @porfelhő: :-D

@jjulie: a szerény. :-P

Leonard Cohen: álljon itt egy jobb képminőségű verzió: www.youtube.com/watch?v=YrLk4vdY28Q

Szimba 2010.08.14. 11:30:32

@Ordnassac:

A londoni koncert nekem is megvan DVD-n.
Mégis szeretm a felvételeket a dubliniről, mert ott sokkal felszabadultabb, íronikusabb, keserűbb meg bölcsebb már. Olyan jól kiégetett cserép lett idős korára.:)

A londoni koncertre nagyon készült, és feszes is kicsit, mert tudta, hogy ezt veszik fel CD-re, meg DVD-re.
Ezek mindig kicsit merevebbek.

Tudod, hogy a hozzá közelebb (!:)) álló színesbőrű vokalista a jelenlegi élettársa?

Fiatalon borzalmas volt a fiú, bár meglehetősen csinos. A Szépséges lúzerek c. könyvét nem régen fordították le magyarra, pedig az volt a kanadai beatkorszak nagy műve.
Itthon Kerouac Úton-ja volt olvasható. És is azon szocializálódtam:)

sárkányfő 2010.08.14. 11:34:35

Én is őszintén gratulálok.

Számomra elsősorban azért unikum ez a blog, mert a normális, intelligens, higgadt jelzőkhöz a jelenlegi felhozatalból ez a blog passzol legjobban, és a netes fórumok hangvételének konszolidálásában, racionalizálásában, józan mederbe terelésében is mérföldkőnek számító próbálkozás. A minőséget is sikerül tartani. Sőt, az íráskészségben fejlődést is látok, meg érzehető a reagálás a kommentelőkre is.

Én eddig nem kritizáltam a blogot, de ha már a blog maga a téma, akkor most már én sem hallgatom el a kritikám az érdemek mellett.

A konszolidációs kísérlet (akár volt ilyen tudatos szándék, akár csak spontán így alakult, egyszerűen mert Gábor önmagát adja) szerintem elbukott, és eleve kudarcra is volt ítélve. Ideig-óráig lehet befolyásolni a hozzászólók stílusát, de ezer és egy példa van rá, hogy előbb-utóbb mindenkiből kibukik a saját egyénisége, és sajnos a hülyék / trollok hozzák önmagukat. Aki meg normális, az is hozza önmagát, szóval ez van, ezt nem lehet tartósan befolyásolni.

A blog minősége közelebbről nézve változó, de ezzel nincs semmi baj, képtelenség heti 2x, vagy pláne sűrűbben megváltani a világot. A blog nem pusztán a posztokról szól, de egyben felülte a politikai közbeszédnek is, amit nagyon jól hoz ez a fórum. Azért vannak néha kifejezetten remek eszmefuttatások (meg persze felszínesek is). De egy blog ilyen, több melót nem is érdemel. Igazán mélyre szántó és érdemi újdonságot hozó, egy jelenséget valóban jól megragadó elemzés, azaz a lehetséges maximum természetesen nagyon ritkán van, de ilyesmi az egész országban is ritkán van, általában csak egyszer vagy sokszor már leírt gondolatokat szajkózzák és variálják a blogok meg úgy általában a firkálók. Azt a szintet, amit egy blogtól el lehet várni, azt hozza ez a blog, és tekintve a többi blog minőségét, nem is volt olyan nagy dolog kiemelkedni.

Talán még nem hangzott el ez a szempont itt, vagy csak nem olvastam elég figyelmesen, de én azért is vagyok megértő a minőséggel kapcsolatban, mert ugyebár Gábor ebből él, és ha minden szellemi termékeinek legértékesebb részeit rendszeresen ingyen kitenné a blogra, akkor éhen halna, szóval a mélyre szántóbb munkáit nyilván megtartja a fizetőképes kereslet számára. Ez teljesen érthető.

A blog szempontrendszere, már többször megírtam, nem az enyém. Ez is érdekes és jó móka, de engem a politika és folyamatai nem önmagukért érdekelnek, hanem az országra gyakorolt hatásuk miatt, ráadásul a hideg számítás mellett vannak erősen morális szempontjaim is, stb., stb. Számomra ez a politika lényege, hogy mi lesz ezzel a szerencsétlen országgal, nem pedig hogy ki mikor mit tett és és az milyen hatással lesz a nem tudom mire. Bocs, ez most felületesen lett megfogalmazva, de értitek mire gondolok.

Keveslem a politikán túlra tett utalások mennyiségét is, ugyanis szerintem a politikát nem lehet önmagában elemezni, a politika maga is pusztán következménye, látványos tünete az ország nagyobb társadalmi-kulturális-gazdasági problémáinak, ezer év alatt rögzült hibás reflexeinek, általános váláságának, a sok száz év során elmarad fejlődési szakaszainak.

Egyáltalán nem utolsó sorban az az erős gyanúm, hogy Gáborral nem az a baj, hogy nem volt gyerekszobája, hanem pont az ellenkezője: hogy túl sokáig volt benne, vagy tán még ki se jött belőle. A gyerekszoba fontos s jó dolog, de a valóságot sajnos nem lehet leírni pusztán szép és udvarias szavakkal, vagy a kevésbé szép szavak finomított szinonimáival, mert akkor egyszerűen valami biztosan kimarad. Sokszor éppen a lényeg.
Az országot 16 éve az Mszp-Fidesz vezeti, számomra mindkét párt oligarchikus banda, bármiféle morális gátlás nélkül, politikai-gazdasági zsákmányszerzésben utazó rivális bandák, hülyítik, szétmanipulálják szerencsétlen a híveiket, amit a kameráknak mutatnak az olcsó hazug színjáték. A belső, egyszerre maffiát és részvénytársaságot idéző logikájukat szépen elszavalta az a hülye fideszes képviselő-jelölt, aki 4 (vagy 8?) évvel ezelőtt egy felvett és sajtóban lehozott telefonos beszélgetésben megzsarolta egy mdf-es vetélytársát, és közben jól elmagyarázta neki hogy működik a politika. Persze ezt nélküle is tudtuk, de vicces hallani egy bennfentes szájából. A két párt képviselőinek, vezetőinek elsöprő többsége szakmailag dilettáns, emberileg / morálisan végtelenül silány minőségű percemberke, és eleve nincs is szándékukban bármit is változtatni az ország helyzetén, önös érdekeiket nézik. (Valszeg értelmét sem látják, csak nem árulják el nekünk, hogy magukban rég lemondtak az országról.) Komolyan vehető gazdasági terve a (fél- és negyedművelt) magyar politikai elitnek nincs, úgy általában sincs semmilyen ötletük mit kéne kezdeni az országgal, már azon túl, hogy amit lehet lenyúljanak és a szimbolikus térben a saját képükre formáljanak mindent.

Szóval lehet szarhegyet mezőgazdasági mellékterméknek hívni; lehet az ipari pornót erotikus filmekre szabott esztétikai keretek között elemezni; lehet a balkánt idealizált európai szempontrendszer szerint vizsgálni; de ha így teszünk némi hiányérzet mindig marad az emberben... Szerintem :)

De azért jó a blog, ez ilyen, sok erénye van és így szeretjük, folytasd amíg bírod.

nyünyüge 2010.08.14. 11:39:11

off

Elkezdhetnénk a "Best of Schmitt Pál" album összeállítását:

"Számomra a plebejus szó nem jogi, hanem érzelmi kategória. Az emberekhez való tartozás nekem büszkeséget és megnyugvást jelent. ....Saját hivatalomat a nagyszerű közös akaratból származtatom."

www.nol.hu/belfold/20100814-_szamomra_a_plebejus_szo_nem_jogi__hanem_erzelmi_kategoria_

on

Szimba 2010.08.14. 11:42:31

@ó jaj:

"Temetni jöttem Caesart, nem dícsérni..." (William S.)

"Dicsér eléggé e hitvány sereg,
És illik is, hogy ők dicsérjenek..." (Imre M.)

Azért szép, hogy a végén ott a "vörös farok".:-))))

sárkányfő 2010.08.14. 11:42:55

@ó jaj: hűűű, de sokat írtam :)

@jjulie: nem kellenek titkos források meg infók, akinek van egy minimális emberismerete, az pontosan tudja, hogy a kis Tóni többre vágyik. Mindegy éppen hol van, mit csinál, több kell. A főpolgármesteri cél azóta adja magát mióta kerületi polgármester. De végcél természetesen orbán leváltása, a nagyfőnöki pozíció. csak ezt nagyon titkolnia kell, mert ha idő előtt kiderül, akkor a legkisebb gyanús jelre kinyírja orbán.

sárkányfő 2010.08.14. 11:43:45

@Szimba: nem vörös farok, komolyan gondoltam, de tényleg.
ha nem tetszene a blog, nem is lennék itt rendszeresen.

Szimba 2010.08.14. 11:45:21

@nyünyüge:

Érdekes nekem a plebejus szó nem jogi és nem is érzelmi kategória! Snitt Pali egyre hülyébb!

Szimba 2010.08.14. 11:46:39

@ó jaj:

Jól van, no! Te ravasz róka!:))

Ordnassac 2010.08.14. 11:51:37

@Szimba: @nyünyüge: ezen a "jogi kategórián" én is elgondolkodtam...

lüke 2010.08.14. 11:54:59

@Szimba:
öregszik és szenilisedik

Szimba 2010.08.14. 12:00:37

@Ordnassac:

Amennyiben bizonyos jogoktól megfosztottakat ért alatta, szemben a patríciusokkal. Számomra történelmi fogalom a plebejus.

De kinek a pap, kinek a paplan.

Szimba 2010.08.14. 12:04:04

@lüke:

Mert igaz magyar embör!:))

bariga 2010.08.14. 12:12:10

@nyünyüge: nekem a best , ahogy elmutogatta a Szentjobbot, de az interaktív se kutya

nyünyüge 2010.08.14. 12:12:37

@ó jaj:
Rogán a mostani "a Jobbikot jobbról előzzük" fidesz politikában nem érdemes futtatni (hatalomféltéstől függetlenül).
Nagyon durva szövegekkel támadják jobbról, elég beleolvasni a Bécsi utcai projektről szóló cikkek kommentjeibe.

nyünyüge 2010.08.14. 12:15:30

@Ordnassac:
valószínűleg Sólyom Lászlónak akart okosan visszavágni (csak nagyon nem sikerült neki).
Mert Sólyom valami olyasmivel hárította el a részvételt, hogy az átadás-átvételi procedura lezárult, neki ott már nincs helye (meg hogy nem akarja a plebejusok ünnepét zavarni).

Szimba 2010.08.14. 12:49:08

@manyike:

Én is az ütős, találó mondatokat szeretem!:))

porfelhő 2010.08.14. 13:27:31

@Ordnassac:
Meg lesz a torta!

@manyike:
jjulie a "fénysugár" ! hű vigyázzunk mert még elbizza magát.
és a végén még Ő is kér egy tortát.
Bocsánat egy kicsit lemaradtam a témától.

Ordnassac 2010.08.14. 13:32:51

Aki érdekel, összeállítottam egy listát az eddig bejelentett fővárosi és megyei jogú városi polgármesterjelöltekről. Mivel majd látjátok, hogy a lista hiányos, így aki tudja, hogy adott szervezet kit indít adott városban, jelezzétek felém nyugodtan (lehetőleg adjatok hozzá linket is, ellenőrzés céljából)!

A link: spreadsheets.google.com/ccc?key=0AtfsT_NEWhZJdGhQUjZRemR1M2ZuM3FCX1MyVHBSSXc&hl=hu&authkey=CIHm0fcM

ssi 2010.08.14. 13:43:41

a választóknak szánt beszéd - nagyon mesterkélt, kitalált is tud lenni:
nép közé vegyülés (=plebejus), amúgy erős (min. közép) polgári társadalom a cél - van, akinek bejön, van, akinél szőrfelállító

@Szimba: Szimbácska, Te is jó vagy: csak úgy pörög az agyad, törnek fel az egyszer oda bekerült infók, villágyorsan ragod is össze, igényességed úgy sem hagy soha nyugton, humorod pedig a védőangyalod :-)

@lüke: :-) Hendrix a zsinórvastagsággal se spórolt, de nem is rossz
(bocsi, orvosként kerültél Ausztriába? máshol is éltél hosszabb ideig? német, angol, kis francia, még más is talán - ragad rád? Te is egy igen érdeklődő típus vagy :-) Itt a helyed, ne kímélj minket, minden evők vagyunk :-)

@ó jaj: érdekes felvetések :-)
T.G. szándéka, stílusa egyértelműen meghatározható itt az ő blogján, s általunk nem befolyásolható, szakmai szempontból a posztok tartalmaiban talán már benne lehetnek a mi, választók egyes meglátásaink.
Egy erősen szakosodott kis társaságban is sokféle jellem összegyűlhet, hát még itt. Elég vegyes dolgok sülnek itt ki, de érdekesek a párbeszédek is: hasonlóság/ellentét/tanítás stb. miatt.
Hasznos és kellemes olvasni a posztokat, figyelni a reakciókat és kutatni a mögötte lévő személyiségeket, sorsokat :-)

ssi 2010.08.14. 13:49:24

@porfelhő: "jjulie a "fénysugár" ! hű vigyázzunk mert még elbízza magát." - vagyis örömöt okoztunk neki? - akkor már megérte :-)

porfelhő 2010.08.14. 13:53:33

@manyike:
Igy igaz, akkor már megérte.

Átverés! 2010.08.14. 16:26:41

Már többször leírtam, hogy nagyszerü a társaság, most is ahogyan @ó jaj; értékeli a helyzetet, és azt is, hogy nem sok lehetőség van szembe menni az eseményekkel.

Nekem naponta attól nyílik ki a bicska a zsebembe amikor mindig arra hívatkoznak, hogy erre és arra felhatalmazást kaptak az emberektől. Ma is mondja Schmitt, arra kérdésre, hogy az uj alkotmányt nem kellene e népszavazással megerősiteni - semmi szűkség rá, hisz a 2/3-al megkapták a felhatalmazást.Legalább egy kicsit árnyaltabban fogalmaznaés ne mindig ezt hajtogatnák.

Hihetetlen, hogy ez a magyar nép milyen okos a fülkében már maga előtt látta Szalai Annamáriát, az alkotmány paragrafusait és sok más i ntézkedést amivel mihamarabb szembesülni fog.

Ma ugyancsak a rádióban hallottam, a "történetek hangszerel ve" c müsorban Szász Károly PSZÁF elnök bemutatkozását.Hát kérem az egy igazi gentleman.Elmondta, hogy hogyan készültek fel erre a feladatra a jelenlegi vezető társaikkal.És azt is, hogy amikor 200 4-ben leváltották azóta Erdélybe jár feltöltődni, a zenéket innen válogatta, minden kifigástalan.
Nagy dobásnak szánja, hogy a devizahitelesek küzépárfolyamon fizethessék vissza a kölcsönöket.Engem már csendes magányomban régóta foglakoztat ez a kérdés.Persze minden hitelre ezt nem lehet lesz alkalmazni, de még igy is egy kis segitség.

Sajnos a virtuális virágcsokromra senki sem figyelt fel.

[nick] (törölt) 2010.08.14. 17:06:01

hehe, a sándor palotában olvassák kommenteket. valahonnan ez nekem ismerős.

"Schmitt Pál köztársasági elnök pár napja azt mondta, végig fogja látogatni a környező országokat. Ausztriában kezd és az óramutató járásával ellenkező irányba indul el, azaz Szlovákia marad utoljára."

Szimba 2010.08.14. 17:24:30

@manyike:

Nem pörög! Ezt nevezik Alzheimer úr effektusnak. Mindenféle eszembe jut, csak az nem, hogy hol a fenében tettem le a szemüvegem, mit is akartam csinálni, amikor kirohantam a konyhába, és hasonló érdekességek.:(

Szimba 2010.08.14. 17:28:45

@Ordnassac:

Hű, de jó kis táblázatot készítettél! El is mentettem magamnak.

Szimba 2010.08.14. 18:32:10

nokert.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=419:tisztazzuk-mi-a-gender-elmelet&catid=65:a-gender-studies-terueletei&Itemid=27

Most jutott eszembe S. de Beauvoir mondása, ami aztán a gender elmélet kialakításához vezetett. Itt egy cikk, amelyik tisztázza, hogy miről van szó. (Nem arról, amit nálunk egyes tájékozatlanok ráaggatnak, nem a nemi szerepek betiltását vagy egybemosását kell ezen érteni.)

Szimba 2010.08.14. 18:34:10

@Szimba:

Magyar Bálint nem mindig volt a legjobb okt. min., de Pokorni is tévútra jutott, amikor 7-8 éves korig tolta ki az óvodába járás korhatárát.

Az óvodához a legtöbb miniszter nem ért (ami nem baj, de jobb lenne, ha szakemberekre, óvodapedagógusokra bíznák a döntéseket).

Glenarvan 2010.08.14. 18:55:53

GRAT!

Dagasszák vitorláid jó szelek!

[nick] (törölt) 2010.08.14. 19:26:33

imho a nagycsoportot, és az alsó tagozat első két évét kellene egybevonni. szeritnem már 5 éves korban el kellene kezdeni minden gyereket írni, olvasni, számolni tanítani. persze játékos keretek között. a kis, és a középső csoportnak pedig a rajzról, és a zenéről kellene szólnia. szóval így az óvoda (3-5) egy kis konzervatórium lehetne. az iskola előkészítőben (5-8) pedig lehetne liberálisan nevelni.

szóval szerintem a legtöbb 3 éves kislány királynő akar lenni. és akarjon is az lenni. ez rendjén van. persze ha egy lány mégis inkább a fiúkkal focizna, akkor erre is legyen lehetősége, de nem az óvodában, hanem majd az iskola előkészítőben. szóval kell egy konzi szakasz szerintem, és ez a kis, és középső csoport.

ati27 2010.08.14. 19:49:12

Gratulálok én is a győzelemhez. Szinte a kezdetektől olvasom ezt a blogot. Túl sokat nem tartózkodom a "blogszférába" De a tied szinte napona csekkolom. A hozzászólások 80% is átolvasom, mert elég kultúrált a hangnem. Volt egy két érdekes szitu, pl a választások, amikor a szerver is lehalt. Vagy pl a választási műsor, amiben szintén megjelent a "blogod" No az egy érdekes média összefonódás volt! :)

bagarja 2010.08.14. 20:33:18

Kedves Kommentelők!
Bár Gábornak gratuláltam már, azt is meg kell említenem, hogy a kommentek emberi hangja is kedves a lelkemnek, s ennek nem kis része van abban, hogy egyre rendszeresebben jövök látogatóba.
Üdv Néktek, és viharmentes hétvégét!
:-))

gólhaj · http://kroki.blog.hu/ 2010.08.14. 21:15:52

az írások, a politika iránt érdeklődőknek, szinte kötelező olvasmányként hatnak!
gratula a címhez!

[nick] (törölt) 2010.08.14. 22:03:34

szept-től sok dolgom akad. most elköszönök. ciao.

ssi 2010.08.14. 22:25:35

@Átverés!: olvastuk, hogy T.G.-nek virágcsokorral gratulálsz, szép ötlet :-)
- utána nézek majd a virágoknak. megtudom akkor, hogy miért ez a csokor?
- vannak olyan kommentelők, akik viszont lelkesek, optimisták, bizakodóak
- eddigi intézkedések, változtatások hatásai viszont főleg ezután lesznek

2010.08.14. 22:30:26

Úúúúúúúúgy örülök! Gratulálok magunknak!:D Köszönöm, szép volt lányok és fiúk!:)

porfelhő 2010.08.14. 22:33:19

@bagarja:
Neked is szép hétvégét.

2010.08.14. 22:42:32

@[nick]: ójaj, nem látunk mostantól???

Én nyaraltam, nagyon jó volt, s még tettem volna vagy 3 hétig...:(

2010.08.14. 22:44:41

@bagarja: Köszönjük, Néked is!:)

Ordnassac 2010.08.14. 22:52:06

@Letícia: most akkor [nick] vagy ó jaj? :-P

(Elnézést, ezt a magas labdát nem lehetett kihagyni!)

2010.08.14. 23:21:48

@Ordnassac: :D Valóban, ez szellemes!:) Mindkettő...hiányolnánk őket, nem igaz?:)

2010.08.14. 23:40:36

Szép álmokat Nr.01 Aranyblog!:D

nyünyüge 2010.08.15. 07:02:17

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter 2010. augusztus 14-i hatállyal Vereczkey Zoltánt nevezte ki a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójává.

Vereczkey Zoltán a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének elnöke. A közlemény szerint a minisztérium olyan vezetőt kívánt kinevezni a VÁTI élére, "akit **szakmai múltja különösen alkalmassá tesz** a hazai kis- és középvállalkozások helyzetének előmozdítására".

Mintha a VÁTI profilja ennél azért szélesebb volna...

Vereczkey Zoltán (56)
1976-ban üzemmérnöki oklevelet, majd 1985-ben jogi diplomát szerzett. Pályáját 1976-ban a Volán Tefunál kezdte. Tíz év múlva a Pest Megyei Duna Volánhoz igazolt át. A Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának 1995-től 1998-ig főtitkára, utána elnöke volt. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának 2000-től alelnöke, ez év májustól a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének elnöke.

(mti, vg.hu)

Horizont 2010.08.15. 08:29:16

Ez egy megérdemelt győzelem. Gratulálok!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.15. 09:01:07

@nyünyüge: Szóval a városépítést egy volánosra bízzák.
Asszem a belvárost le kéne gyalulni, mert kevés a hely a fuvarozóknak.
A zebrákat és a járdákat kell betiltani a városban, nem a kamionokat.
Nappali árurakodás kell és a hülye benszülöttek mászkáljanak inkább éjjel.
Lesz itt rend nemsokára.

S2000 2010.08.15. 09:28:00

Nézőpont: Mindent visz a Fidesz ősszel?

www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-372546

"A becslések alapján 17 mandátumot szerez a pártszövetség" a 33-ból. Hm, előveszem az előző posztban rágott gumicsontomat, és azt mondom, hogy van még mit keresnie az ellenzéknek - legalább a főváros esetében - az önkormányzati választáson.

ssi 2010.08.15. 09:55:58

@S2000:
"van még mit keresnie az ellenzéknek" - szövetség helyett mire gondolsz?

Navracsics: "választópolgárok füle csukva van" az ellenzéki pártok előtt"
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=335886

"választási matematika, legalábbis ami Budapestet illeti. A fővárosban valószínűleg nem lesz a Fidesznek közgyűlési többsége (itt arányos a választási rendszer és a Fidesz 50 százalék alatt van)"
nol.hu/lap/hetvege/20100814-olajfa_vagy_bonszai_no_a_narancshegyen_

"kormány baklövéseinek valódi hatása legyen, ellenzékre is szükség van"
www.stop.hu/blog/entries.php?id=2429

2010.08.15. 10:41:11

@manyike: hát, az ellenzék megint csak dumál, de az ostoba horváthcsaba ficsúrt le nem váltották...ez a pasi nem a Csaba királyfi, szóval mit is akar az ellenzék? Butikba való bábú ez a bájgúnár, nem politikus. Szóval direkt veszíteni akarnak, mert ennyire nem lehetnek hülyék.

Szimba 2010.08.15. 10:43:38

Jól látja a helyzetet Navracsics.
Még a választók bizakodnak a Fideszben. Nem bírálják, nem írták le.

Az MSZP és a Jobbik vállalhatatlansága még elég élénk, és az LMP sem tudodtt sokakat megszólítani, mert ahhoz konkrét és ütős balfogásokra van szükség, hogy komolyan bírálhassanak.

A választások előtt, még szeptember közepétől várhatók az MSZP bűneinek megszellőztetése, és a Jobbik politikusainak egyéb mellélépése (néhány leleplező fotó biztosan van a Fidesz tarsolyában).

Budapest eléggé kirí az ország narancsszínéből, de nem lesz vörös, az biztos.

Ordnassac 2010.08.15. 10:44:23

@Letícia: az ellenzék nem csak az MSZP-ből áll...

2010.08.15. 10:47:29

@Ordnassac: igen, de a többi valóban - ha még csetlő-botlóan is - dolgozni látszik. Arról meg nem is beszélve, hogy jelenleg - ha kevéssel is - többségben vannak még a fővárosban a szocik és társai.

Ordnassac 2010.08.15. 10:48:44

@S2000: amíg a választópolgárok többsége érzelmi alapon szavaz, addig egy általad vizionált ellenzéki szövetség csak a három ellenzéki párt szinte teljes amortizálásához vezetne.

Gondolj bele, a fővárosi radikális értelmiségi Jobbik-szavazó az életben nem fog olyanra szavazni, akit az MSZP és a "báránybőrbe bújt SZDSZ" [(c) by Vona Gábor] is jelöl, sőt, árulónak fogja tekinteni a Jobbikot. Hasonló a klasszikus antifasiszta balos szavazó, aki a Nyilaskeresztes Párt újjászületését látja a Jobbikban, sem fog olyan jelöltet támogatni, aki mögé a Jobbik láthatóan beáll. Nem beszélve a volt SZDSZ-szavazó LMP-sekről.

jjulie 2010.08.15. 10:51:02

@Ordnassac:

értelmiségi jobbik szavazó?

újabb fából vasparipa

Szimba 2010.08.15. 10:51:02

TG!

Szerintem eleget örömködtünk, és ideje felállni a babérokról!

Hol a következő elemzés?

Ajánlhatok egy érdekes szempontot?

www.meltanyossag.hu/files/meltany/imce/ip-erotikustoke-100803.pdf

Tudom, hogy az "ellenség" oldaláról van, de azért nagyon érdekes. Miért kevés a nő politikus Magyarországon - teszi fel a kérdést az elemző, és bizony rátapint a lényegre, nálunk még mindig patriarchális családmodell él. ( A férfiak kisebb értékekkel, tanulással, logikával, kreativitással, tudással stb. messze többet keresnek, mint az azonos végzettségű, és képességű nők. A szexualitás ma is tabu nálunk. A Fidesz pedig inkább visszafelé halad a család, a nők helyzetének változtatásában.)

jjulie 2010.08.15. 10:57:58

@Ordnassac:

mármint a kamudiplomásokra gondolsz értelmiségként?

S2000 2010.08.15. 11:00:36

@manyike:

Ami Navracsics kijelentéseit illeti, természetesen a Fidesznek az a jó, ha minél tovább megosztott marad az ellenzék.

NOL cikk: "az önkormányzati választás... () ... az ellenzék pártjainak egymás rovására folytatott versenye" - ha nem változtatnak stratégiát, taktikát. Ahogy a cikk írja, mindhárom ellenzéki párt váltópárt akar lenni. Az önkormányzati választások esetében ez mindenképpen irreális ambíció, a 2014-es parlamenti választásokig pedig még rengetek idő van a három pártnak újradefiniálni magát.

Az önkormányzati választásokig érdemes lenne megpróbálniuk valamiféle együttműködést összehozni, az egyéni váltópárti ambicióknak megfelelő stratégiát pedig elég 2012-13-ban bevetni.

Ordnassac 2010.08.15. 11:01:44

@jjulie: Nyikos László és Balczó Zoltán pl. mióta kamudiplomás? ;-)

jjulie 2010.08.15. 11:15:08

@Szimba:

egyszer már írtam a kurvák budaprstjéről, meg a viktor piciny fütyiéről

ezt a vidéki jobboldali férfipárt meg a nők?

a nőktől jobban félnek mint gyúrcsánytól, azzal elbántak valahogy, de a nőktől nagyon meg vannak ilyedve, nem is mernek lapot osztani nekik

mit kezdene a kövér meg az orbán pl. egy ilyennel

www.nicewallpapers.info/picture_pics-helen-hunt.html

ismertetnék vele az orbánbullát?

lüke 2010.08.15. 11:21:59

@jjulie:
s Alice Schwarzerrel?
de.wikipedia.org/wiki/Alice_Schwarzer
HH-nak nagy feje, biztos sok tudomány szorult bele:)

Ordnassac 2010.08.15. 11:24:51

@jjulie: ismerek értelmiségi Jobbik-szavazót (nem antiszemita, nem rasszista, azonban a "Magyar asztalra magyar élelmiszert!" és a külföldiek termőföld-vásárlási tilalmának nagy pártolója).

S2000 2010.08.15. 11:29:01

@Ordnassac: Szerintem vannak olyan közös nevezők, témák, kapcsolódási pontok (pl. Fidesz "túlhatalma") ami mentén el tudok képzelni célzott együttműködést. Ennek kommunikálását nyilván nagyon jól ki kell találni.

Az elmúlt néhány nap alatt gondolkoztam, hogy milyen más stratégiákat vethetnének be az ellenzéki pártok annak érdekében, hogy érdemi eredményeket érjenek el az önkormányzati választásokon, illetve hogy a következő négy évet ne az energiáik pazarlásával töltsék. Nem tudtam kitalálni olyan más stratégiát, amely eredménye ne az lenne, hogy a három párt egymással hadakozva a kollektíven impotens ellenzék képét erősítse, ami persze nagyon kedvez a Fidesznek.

jjulie 2010.08.15. 11:35:52

@Ordnassac:

"Magyar asztalra magyar élelmiszert!"

először is : ez egy szlogen

aztán: van olyan hogy "magyar asztal"? vagy csak ikea?

vagy az is magyar?

aztán mitől magyar a "magyar élelmiszer"?

ez a hajó elment, a szlogenek megmaradtak

egyetlen reális tartalmat, még vázlatot sem tett e mögé a jobbikértelmiség

ha értelmiségen a tartalom nélküli szlogengyártókat érted, akkor van ilyen

jjulie 2010.08.15. 11:38:28

@lüke:

erotius tőkéről volt szó

Ordnassac 2010.08.15. 11:54:26

@S2000: sajnos azt kell mondjam, hogy neked sok fogalmad nincs adott pártok törzsszavazóit illetően...

Semmilyen kommunikációval nem tudod megmagyarázni egy szoci törzsszavazónak, hogy miért áll össze a "náci Jobbikkal" és egy törzsradikálisnak, hogy a hazaáruló szocikkal. Az anti-Fidesz nem olyan erős kohéziós erő, főleg a Jobbiknál nem. Hasonló a helyzet a Jobbik és az LMP környékén egymással.

jjulie 2010.08.15. 12:03:16

@Ordnassac:

azt hittem legalább két kört még lejátszol az "értelmiségi jobbikus szavazó" meccsből

Ordnassac 2010.08.15. 12:10:10

@jjulie: :-) Közben a másik posztnál is vagyok.

Kérdés: értelmiséginek tartod magad? ;-)

jjulie 2010.08.15. 12:46:21

@Ordnassac:

yes sir i can boogie

a múlt héten sikerrel meghátráltattam egy ügyvédet a saját szobájában, és a kurvák is le szoktak szólítani a vörösmarty téren, szóval partiképes vagyok

Ordnassac 2010.08.15. 12:59:57

@jjulie: éljen a Baccara! :-)

Hmmm... az értelmiségi hozzáállás, hogy egy személy iránti ellenszenved következtében szeretsz fideszparasztozni, miközben büszkén vallod, hogy nem szavazol?

Mitől különbözik az attól, hogy szlogenez valaki? ;-)

jjulie 2010.08.15. 13:25:14

@Ordnassac:

ha az az ellenszenves személy nem akarna folyton így belemászni az életembe, nem fideszparasztoznám a parasztjait

jjulie 2010.08.15. 13:26:35

@Ordnassac:

a nem szavazás nem szavazás?

szerintem az

lüke 2010.08.15. 14:34:55

@Ordnassac:
szerencse hogy olyan sok színüek vagyunk!
s az Osztrákok is prefálják a sajátjukat,egy kis osztrák piacon
vidéken nincs is más ;csak osztrák zöldség- gyümölcs
s a németek miért vesznek olyan sok VW-t Audit
(bár a Golf&Jetta made in Mexico)
én is jobb szeretném a sasadi öszibarackot, mint a franciát vagy olaszt, de a Tesco, Auchan nem veszi meg

jjulie 2010.08.15. 15:27:35

@lüke:

kb 6 évvel ezelőtt az eu költségvetésének a fele az agrártámogatásokra ment el

ma nem tudom mi a helyes szám

mindenesetre nálunk elment a hajó, hiába szar ízű a portugál barack

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.08.15. 21:45:44

Gratulálok! Megérdemelted. Szerintem is a legkorrektebb és elfogulatlanabb, minőségi anyagokat, elemzéseket szolgáltató blog. Csak így tovább, az elmebetegekkel meg "akik rendszeresen, töretlen lelkesedéssel írták le, hogy..." nem kell foglalkozni. "Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa."

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.08.16. 11:32:55

Gratulálok! :)

+"ceterum censeo":
Támogassuk mi is a Kétfarkú Kutyákat Budapesten és Szegeden!
-add tovább az ottani ismerőseidnek is!:)

A részletekért (ajánlás módja!) KATT: ide-oda.hu !

(-mert azon át linkelve láthatom a küldéseim statisztikáját is;))

Smits41 2010.08.16. 12:33:05

Gratulálok! Szép munka volt mint annó a Visszhang vagy a Heti Válasz cikkek!
Az első bejegyzés óta követem a blogot, tartottam tőle, hogy 10-20 bejegyzés után elfogy a lelkesedés de szerencsére nem így lett. Csak így tovább!

Lacóka 2010.08.17. 20:37:02

lájk :) (bár ezzel lehet h ezentúl vigyázni kell)

És gratulálok!

FAbian 2010.08.17. 23:34:35

Én is gratulálok,bár a náczivadászokra voksoltam...

loláb 2010.08.21. 17:45:58

@Ordnassac: Hogy az Úristenbe tudtál 2010. márciusa óta 7000 hozzászólást írni?

Ordnassac 2010.08.21. 20:56:26

@loláb: egyetemista vagyok, viszonylag laza vizsgaidőszakom volt most, jelen pillanatban meg ugye nyár van. :-)

Mellesleg sok hozzászólás ebből a saját elütési és mondatszerkesztési hibáim javítása.
süti beállítások módosítása