Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2010
jún 12
11:22

„Hiszem, hogy Orbán elmondta az őszödi beszédét. Nem színes, nem felháborító, de lényegét tekintve ugyanaz. Választói nem ezt, és a rájuk váró megszorítást várták tőle.” – írja a mai Népszabadságban Lengyel László.  Később így folytatja: „A választók többsége azért szavazott Orbánra, hogy kapjon. Nem kap. Ezért Orbán Viktor halálos sebet kapott. Itthoni hitelessége most tűnik el.” Zavarba ejtően (maga)biztos állítások, kétely és kétkedés nélkül. De vajon igazak is?

(Fotó: Nemzeti Sport)

Lengyel László nem beszél össze-vissza. Állításai logikusak, levezetettek. Aki elfogadja legelső megállapítását, az utolsó bekezdés végére érve bólogatni fog akkor is, amikor a szerző egyenesen Orbán törvényszerű bukását láttatja. Érdemes hosszabban idézni ezt a részt:

„Orbán megmutatta, hogy személye kockázatot jelent. Ezt a politikai és gazdasági kockázatot Magyarországon árazzák be: már fizettünk érte a forint romlásával. Lehetett Gyurcsány, és most Orbán dicsősége, hogy a maga által okozott válságot átmenetileg jól oldja meg. De jól csinálja! Erősebb, mint valaha! De a nemzetközi és hazai szereplőkben már fölmerült: nem lehet-e egy másik, kevésbé kockázatos és konfliktusos személyiségre bízni a kormányzást? Olyanra, aki tanult valamit az elmúlt évekből. Aki meghallgat másokat. Akit nem sújt a hiteltelenség és felelőtlenség vádja. Nem tudom, hogy ebből Orbán Viktor párton belüli ellenfelei – Kövértől Pokornin át Áderig – vagy kormányon belüli vetélytársai – mindenekelőtt a kormányzatot kezében összpontosító Navracsics –, netán a Jobbik, az LMP vagy az MSZP húznak-e hasznot. Elsőre valószínűleg a Jobbik. Nem tudom, hogy ki fogja a vezért „leszúrni” a Forumon. A vezérelvű, illiberális erődemokráciából kifogyott az erő. A forradalomnak vége. De előbb még megette vezérét.”

Az egész elemzés lényegi és egyben leginkább ingatag pontja a kiinduló állítás. Elméletileg nem zárható ki, hogy Lengyelnek igaza van, s a nemzetközi és a hazai „szereplőkben már fölmerült”... A kérdés csak az, hogy milyen módon lehet ezt igazolni, egyáltalán honnan lehet ilyen elemzői tudásra szert tenni? Én például – bár az ellenzéki retorika és a kormányzati cselekvés közötti ellentmondást érzékelem, írtam is korábban róla - egyáltalán nem gondolom, hogy Orbán hazai hitelessége már eltűnt volna, vagy éppen most tűnne el (ami persze nem jelenti azt, hogy később ne tűnhetne el). Ezt a véleményemet azonban felmérések és egyéb rendszerezett kutatáson alapuló ismeretek nélkül nem merném egy ilyen súlyos megállapításokra jutó elemzés kiinduló pontjává tenni, illetve legfeljebb akkor, ha jelezném, hogy mindössze sejtésről, megérzésről van szó. Az ilyen óvatosság természetesen sokkal kisebbet szól, gyengíti a hatást és kétségtelenül kevésbé is érdekes, de talán kevesebbszer vezeti a szerzőt és viszi az olvasóit tévútra.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr782075919

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mutyiország 2010.06.14. 21:16:50

"Mert aki hazudik, az csal,Aki hazudik, az lop,Hazudni, csalni csúnya dolog!"(Beatrice: A 2000. év felé)Igaza van Orbán Viktornak. Új rendszert kellene itt felépíteni, mert a régi a hazugságra épült. A baj csak az, hogy az ő rendszerének is a...

Trackback: Egy bérből valók vagyunk 2010.06.12. 14:29:02

Azért jól látszik, hogy a sok évtizede rothadó oktatási rendszer milyen eredményt hoz! Már a társadalom legmagasabb szintjein is megjelentek a kulturálisan mélyen leszakadt rétegek tagjai. Nem, a legkevésbé sem P. Sándor bűn- és olajmaffia-...

Trackback: Nem bontották ki 2010.06.12. 12:44:46

Igaz, Orbánék nem bontották ki az igazság összes részletét, de azért lássuk már be, ez mégsem az őszödi méretű trauma, bármennyire is így szeretnék láttatni egyesek. Orbán 29 pontjáról lesz

Trackback: Nem bontották ki 2010.06.12. 12:43:32

Igaz, Orbánék nem bontották ki az igazság összes részletét, de azért lássuk már be, ez mégsem az őszödi méretű trauma, bármennyire is így szeretnék láttatni egyesek. Orbán 29 pontjáról lesz

Trackback: Zajos ünneplés? 2010.06.12. 12:17:52

Szentesi Zöldi László azt bírta írni a Magyar Hírlapban egy jó kis Népszava ekézés kapcsán, hogy Orbán huszonkilenc pontját Európában zajosan ünnepelték. Valóban? Nekem valahogy más jött le a HVG tegnapi összeállításából: A Financial Times arról í...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2010.06.13. 08:07:23

LL-nek lejárt a szavatossága, a posztkommunizmus gyenge terméke
off
Szlovákia.
ujszo.com/
Fico gyözött:)
Fico veresége, a posztkommunizmus veresége.A kép ugyan olyan, mint korábban nálunk volt: a szocik kb egyharmadot kaptak, amire azt mondták: győztek.
Ma nem erről szól a politika,a konszenzusról szól.Győzni a nemzetközi munkás mozgalom győzött.
A mai Európában a kormányok a polgárokat kell, hogy szolgálják. A közigazgatás, államapparátus az adófizetők pénzéböl, az adófizetőkért, a törvényesség betartásával intézkedik. Ezért is kellenek megfontolt törvények.

nestrot10 2010.06.13. 08:15:07

NYALJÁL CSAK TÖRÖK G: talán lesz valami zsíros semmit nem kell dolgozni állás, mint a GÍRÓNAK és a hájfejű STUPF nak!

nestrot10 2010.06.13. 08:17:04

STUMPF vagy milyen szar nevűnek

Szimba 2010.06.13. 08:20:02

@lüke:

Kik fognak koalíciót alakítani?

tlac 2010.06.13. 08:49:39

LL. néha visszaolvassa magát azért? Írás után rögtön, meg pár évvel később akár.
Amúgy meg az öszödi beszéd igazság beszéd volt, történelmi, a retorika csúcsa, nagy formátumú, államférfiúi, stb. stb. Hol jön ehhez egy OV?
Várjuk DJ újabb szösszenetét a Népszavában. Nem lennék meglepve ha most meg Baynau könyv készülne..
Poszt-fletóizmus az amit itt LL, DJ, Gréczy és Bauer T. bemutat. Asszem nincsenek is többen, magát a nagyformátumút leszámítva.

lüke 2010.06.13. 08:49:51

ellentmondóak a hírek
Fico elsönek
vagy
a jobb o. együtt,elsönek:)

tlac 2010.06.13. 08:57:23

@Dezső bá: hány ilyen "jóslata" volt már.. Sztem TG finoman cikizi a "szakmát". A kampányban Somogyi Zoltánt égette full kulturáltan, most LL. jön :)

ati27 2010.06.13. 09:04:02

Lengyel lászló:

"Orbánnak vége" 2002
"Orbánnak mostmár tényleg vége" 2006
"Orbán megbukott" 2010
"Orbán előadta II öszödi beszédét" 2014
""A minimálbér még mindig nem adómentes" orbán III öszödi beszéde" 2018
"Nyert a legujabb szocialista párt" Gyurcsány ferenc adómentessé teszia minimálbért!+50% megemeli! A nyugdijasok ingyen repülhetnek, a minimálbéresek dettó! Micsoda reform" LL 2022
Kiszivárgot Ferenc ujabb igazságbeszéde! Veres János is beismerte, trükköztek a költségvetéssel: 2 évig sikeresen megcserélték a bevételek/kiadások rublikáit, de az EU kiigazitást kér! Így az allámadosság gdp arányosan 62% hanem 162! LL 2024

ati27 2010.06.13. 09:05:32

Ja:

"Ezért is orbán a felelős" LL 2024

ati27 2010.06.13. 09:09:37

Izgi lesz a szomszédban: Slotáék éppen de becsusztak. De nincs meg Ficoékkal a többségük. Kérdés kit találnak meg baleknak a koalához!

Idet 2010.06.13. 09:15:01

@nestrot10: Ó, Nestrot10, felébredtél? Aludj vissza, és ha megint felkelsz, mosd ki a szádat szappannal!

QQCS 2010.06.13. 09:27:11

Bár sommásnak tűnhet a véleményem, de Lengyel László hülyeségeit hülyeség olvasni, így én már el sem olvasom.

jjulie 2010.06.13. 09:31:39

máris megbukott?

nyilván, azoknak a szemében akik eddíg sem tartották valami nagyra

ja, ez nem kevés ember

ssi 2010.06.13. 09:35:27

L.L. mostani írásából ollózva:
O.V. nem általában bukott meg. Erősebb, mint valaha.

O.V. forradalma bukott meg, mert ehhez kellett volna az a mozgástér, amit külföldtől ki akart zsarolni

O.V. megítélése romlott:
- itthon, mert az ígéreteihez kellett volna a magasabb hiány (öszödi beszéddel felér)
- külföld felelős vezetőt várt volna, s nem olyat, aki játszik velük

O.V. jövője attól függ, mennyire marad kockázatos:a megítélése
- külföld nem fogja neki elfelejteni
- itthon pl., aki meghallgat másokat is

Szoktam olvasni L.L.-t, mint mások írásait is, ha tehetem. Mivel sosem tanulmányoztam őket alaposan, sosem mernék kategorikus véleményt mondani a munkásságukról. Sokan tévedtek már, de a gondolatmenetük azért még lehetett érdekes
Ami biztos: L.L. Gy.F. helyét nem a politikában és nem az MSZP-ben látta

Ordnassac 2010.06.13. 09:44:41

@Szimba: A Meciar-féle HZDS és az MKP kiesett.

Fico kapta a legtöbb szavazatot, Slota éppen hogy bejutott (együtt a 150-ből 71 mandátumot szerzett). Az SDKU, az SaS, a KDH és a Híd együtt 79 mandátumot szerzett.

Senki A. 2010.06.13. 09:47:43

Kedves Cellimega!

Írod:

"A Bajnai-féle adóreform miatt 15.000 Ft-tal nőtt idén jan. 1-jétől az átlagfizetés. Szorozd be 2 millióval. 400 milliárd mínusz 2009-hez képest. "

Én fejben összeszoroztam, nekem 30 milliárd jött ki. Aztán elővettem a windows calculatorát (jó-jó, tudom, az egy szar), az is annyit adott ki.

Tudom, hogy a nap is máshogy süt, már én is észrevettem, de a matekról eddig nem volt szó. Szeretnék alkalmazkodni, légyszi áruld el hol lehet ezt a matekot megtanulni!

Mitől lenne ugyanakkora a hiány, mint tavaly? A vö"rösök alapból hazudnak. Aki hisz nekik, naiv. A történelem erről tanúskodik."

S akkor a te hozzászólásod miről tanúskodik?

SA

Senki A. 2010.06.13. 09:54:37

bocsánat 360 milliárd (kimaradt a 6-os).

SA

bariga 2010.06.13. 09:54:50

Orbánnak nem is kell megbukni, legyen demokrácia és ő egy demokratikus választáson nyert, valamilyen eszközökkel, de az nem számít. Elég, ha fordul 180 fokot és akkor még tényleg lehet belőle a haza megmentője. Szerintem most cca. 75 foknál tart.

László56 2010.06.13. 09:57:41

Szép hétvégét kívánok Mindenkinek,

Orbán elbukott volna ? Vagy mint az elemző átveszi Lengyeltől: Megbukott ? Hogy bukhat el valaki aki még csak meg sem botlott ? Itt az az érzése az embernek hogy Lengyel László kívánsága szeretne a cél lenni. Orbán halálos sebe, frommeri kívánság. Nem nagyon mutat a racionális gondolkodásra. Nem is várható Lengyel Lászlótól, ki a kádárizmust olyannyira dicsőíti hogy mást el sem tud képzelni. Ennek ellenében viszont egy kis racionális gondolkodás elvárható lenne az elemzőtől. Különösen ha egy kis tudományos munkát is szeretne felmutatni a népszerűségi mániája mellett. Hiszen ha már olvassa akkor figyelnie kellene Lengyel László gondolatmenetelére. Amiből Lengyel kiindul.

Lengyel abból indul ki hogy a választó azért választ hogy rögtön kapjon. Tipikus kádári gondolkodás. Az eszébe sem jut hogy a választónak is van gondolkodó képessége,- nem csak az általa felsőbbrendűnek tekintett pártvezetőségnek-, és tudja hogy amit kap azt először meg kell termelni. Anélkül hogy a megtermelt javakat ellopnák a választópolgárok elől. A magyar választópolgár már avval is elégedett lenne ha nem olyan nagyságban lopnak tőle mint Lengyel pártbarátai.

Lengyel pofonnak tartja azt ami természetes. Ki az EU és IMF elutasítását felrója a kormánynak annak nem a informálás a célja hanem a befeketítés. Minden kormánynak kötelessége megpróbálni a lehetetlent is. Még akkor is ha tudja hogy nem megy. Hiszen ezt a romba döntött országot nem a primitíve kádári idealizmus fogja kivezetni a rossz helyzetéből, hanem a racionális és valósághű gondolkodás és cselekvés. Ehhez azonban a politika teljes arzenálja szükséges. Ami azonban Lengyelnek és barátainak ismeretlen. Nehéz belátni hogy a politika nem csak lopásból, erkölcstelenségből és pénzéhségből áll. Ki önmagából indul ki a kádári nevelésével, az ne csodálkozzon ha az élet is megbünteti. Mert e mellet a nevelés mellett bizony erkölcs és tisztesség is létezik.

jjulie 2010.06.13. 09:57:48

ja, még még valami:

a gyurcsány azt hazudta, hogy kisebb a hiány, mint valójában

az orbán pedig azt hazudta, hogy nagyobb

a gyurcsányt sikeresen támadta emiatt az orbán, évek alatt meghátrálásra kényszerítette

az orbánt pedig az indexek támadták meg, és nem évek alatt, hanem pillanatok alatt meghátrálásra kényerítették

az orbán vs. indexek további harcát orbán fogja nyerni?

kötve hiszem, ennek a két hét alatti nyilvánvalóvá válását lehet bukásnak nevezni?

orbán az idexek leigázója és ura, jesszusom

az idióta dumák helyetti újabb idióta dumák gyártására kényszerítettséget lehet bukásnak nevezni?

vajon egy házasság akkortól számít bukottnak amikor a férj odaáll a felesége elé és közli hogy két éve szeretője van és most oda költözik, vagy akkor amikor elkezdette a viszonyt? vagy esetleg már előtte?

ayatollah 2010.06.13. 10:15:40

> Máris megbukott?

Hát ha Orbán nem is, Csáky igen.

jjulie 2010.06.13. 10:17:35

@jjulie:

vajon az orbánt a választói elégedettségi indexek motiválják jobban jelenleg, vagy a pénzpiaci indexek?

ha a pénzpiaciak, az bukás - e egy soros janicsáriskolában nevelkedett, liberálisból lett nemzeti pántlikás református-katolikus kereszténypolgári határoninnenéstúlimagyarhaza vezetője számára, ha ez két hét alatt nyilvánvalóvá vált?

(kifelejtettem valamit a pályafutásából?)

ayatollah 2010.06.13. 10:20:10

Amúgy nem értem, hogy lehet akkora különbség a szlovákiai és a magyarországi fiatalság között, hogy az előbbi döntően a deviáns SaS-ra (olyan mint egy erős szdsz-mdf keverék nálunk, az előbbi dominanciájával), míg az utóbbi a fasisztoid Jobbikra szavazzon. Pedig ugyanaz a kultúra vagyunk szerintem lényegileg.

Szimba 2010.06.13. 10:21:02

@Ordnassac:
Radicovát mondják lehetséges miniszterelnöknek az ellenzék koalíciója esetén. Nem sokat tudok róla, csak amit az Index írt. Ő is tiltakozik a kettős állampolgárság ellen.

ayatollah 2010.06.13. 10:22:34

@jjulie: még most is Soros "shortos" Gyuri bá a főnök. Nem véletlen, hogy egyből hozzá ment konzultálni a min.eln.

ayatollah 2010.06.13. 10:24:03

@Szimba: elég jellegtelen figurának tűnik egy Ficohoz vagy Dzurindához képest

jjulie 2010.06.13. 10:25:18

@jjulie:

és előfordulhat-e, ha a pénzpiaci indexek mozgatta orbán nem tud elég ellensúlyozó skrizofén kódot tölteni a 33 %-nyi szavazója jól megdolgozott fejébe, és a választói elégedettségi indexek is elkezdenek fájni?

apropó nem mérnek mostanában ilyesmiket, pl. ha a jövő hétvégén lennének választások, mi lenne a helyzet?

varta.atrav 2010.06.13. 10:26:09

Támogassuk:

"Kezdeményezzük a választási eljárásról szóló törvény módosítását, amelynek értelmében olyan szavazólapot, vagy szavazási módszert kell alkalmazni, amely lehetővé teszi azt, hogy a vakok és gyengénlátók külső segítség igénybevétele nélkül, titkosan tudjanak szavazni."

"Kezdeményezzük olyan tartalmú törvény megalkotását, amely szerint a televízió és rádióműsorokat megszakító reklámok nem lehetnek hangosabbak, mint azok a televízió és rádióműsorok, amelyeket megszakítottak."

Az aláírásgyűjtő íveket az igazidemokracia . hu oldalról tudjátok letölteni

Advocatus_Diaboli 2010.06.13. 10:29:24

Hol vannak it megszorítások? A megszorítás, ahogy 16%-ra csökken a személyi jövedelemadó? Ja, higy azok a tehetségtelen emberek sírnak, akik sógor, koma, jó barát alapon lettek közalkalmazottak. Nyugat-Európába 5-öd ennyi közalkalmazott, köztisztviselő nincs állományban. nagyon örülök, hogy kirúgdalják őket. Hol van még olyan munkhely, ami heti 2-szer, 3-szor van nyitva 4 órára?!!!

Szimba 2010.06.13. 10:33:35

@ayatollah:

1. A cigányság ugyanúgy nagyarányban él mélyszegénységben szlovákiában, és állandó támadásoknak van kitéve. Pl.: Szlovák Testvériség Polgári Társulás kimondottan rasszista.
2. Nem kellett létrejönnie fasiszta típusú pártnak (bár van:a neonáci Munkáspárt), mert Slota maga (SNS) is igen keményen nyilatkozott a cigányság esetében:
"rövid udvar és hosszú ostor kell hozzá".
3. Így tulajdonképpen a cigányellenességnek volt több képviselője a politikában.

jjulie 2010.06.13. 10:34:13

@Advocatus_Diaboli:

mikortól csökken, és mikor fogod először látni a végrehajtási utasítást a részleteiről?

Ordnassac 2010.06.13. 10:36:19

@Szimba: azonban ellentétben Ficóval, vele meg lehet majd egyezni.

Szimba 2010.06.13. 10:37:43

@ayatollah:

Tulképp az ok nálunk, hogy egyetlen párt sem merte/akarta vállalni a cigányság helyzetének feltárását, majd terv készítését a felzárkóztatásra, az integrációra. (Látszatintézkedéseket hoztak.)

Ugyanis vagy erre most költünk sokat, és dolgozunk érte rengeteget már a bölcsődétől kezdve, vagy egy-két évtized múlva már ezek az eltartott, munkanélküli rétegek fogják uralni az országot.

Ordnassac 2010.06.13. 10:38:15

volbysr.sk/nrsr2010/priebezne/tab2_Pv_O000_K18.html

Az első 14 jelölt jutott be a Nemzeti Tanácsba. 7 magyar és 7 szlovák.

micu · http://www.ingyentv.hu 2010.06.13. 10:38:31

@Szúnyog: Igazad van, az új időszámítás előtti időben ő is megmondó ember volt, a csendesebb, szimpatikusabb fajtából. De rá is ugyanaz vonatkozik mint a szlib média többi kedvencére.
Hallgattak amikor beszélnük kellett volna, elkövették az írástudók árulását - most pedig úgy próbálnak a víz fölött maradni, hogy az szlib médiában "hír-értékű" butaságokat mondanak/terjesztenek. Ennyi volt LL., nyugodj békében.

Szimba 2010.06.13. 10:38:58

@ayatollah:
Lehet, hogy ez nem hátrány.:))

Szimba 2010.06.13. 10:40:20

@Ordnassac:

Nem vagyok ennyire optimista, de Slotánál kevésbé véresszájú.

Szimba 2010.06.13. 10:41:48

Török Gábornak ideje lenne egy új témát nyitnia:
Mit várhat Magyarország az új szlovák kormánytól?

ssi 2010.06.13. 10:42:34

@László56:
mindig elolvaslak
s mindig várom, hogy kicsit mozdulj - közép felé
még várom - a szélesebb látókört

"Lengyelnek és barátainak ismeretlen" - szerinted a tisztesség, erkölcs stb. Ennyi megalapozott infód, tudásod van, hogy felelősen, erkölcsösen, tisztességesen másokat elítélj, s a tévedés joga is csak az egyik oldalnak adatik meg?

én elolvastam L.L. teljes cikkét: számomra ennyi
O.V. nem általában bukott meg, erősebb, mint valaha, a forradalma bukott, mert kellett volna a mozgástér, amit külföldtől akart zsarolni
O.V. megítélése romlott: itthon, mert az ígéreteihez kellett volna a magasabb hiány (öszödi beszéddel felér), ill. külföld felelős vezetőt várt volna, s nem olyat, aki játszik velük
O.V. hazai jövője függ: mennyire marad kockázatos, mivel külföld nem felejt

L.L. Gy.F-et sokat bírálta, s hatalmon, politikán, MSZP-n kívülre javasolta

Idet 2010.06.13. 10:42:56

@varta.atrav: Továbbá, mozifilmek esetében, és miden olyan műsor esetében, ahol a megszakítás zavaró, ne lehessen a reklámokat közbeiktatni!

Grigorij 2010.06.13. 10:43:08

Jó látni, hogy viktorkával visszatért a 1998-2002 közötti hangulat!
A megosztottság!
Az egymás gyűlölete!
Az egymás melletti elbeszélés!

És a legfontosabb:

AKI NEM ORBÁN-HÍVŐ az ELLENSÉG!!!

Itt írhat bárki bármit, akár a 7 milliárd földi lakos ugyanazt írhatja le, ha az nem azonos a viktorka és zombivá tenyésztett vak és süket követőinek rémképeivel, akkor az azonnal "marhaság", "ostobaság", komcsi vagy libsi vélemény...

Istenem, de idióta ez a csürhe!
A Markos féle "vas és edényorrú bába" után szabadon:

Hány évesek vagytok? És még hisztek a mesébe?????

Nem gyurcsány vagy a szadesz a kérdés! És nem is egy fidesz meg a házba magától soha be nem jutó ostoba kndp!

Hanem az, hogy miért gondolja ma hazánkban bárki is, hogy 45 és 90 közötti kommunista, majd a mostani 20 év multinacionlás-brüsszeli-svájci, new yorki stb. utódkomcsik lopása és népsanyargatása után, majd egy kommunista apukával bíró és a büdös életben még soha nem dolgozó milliomos úrigyerek (és csapata) nem fog lopni?!
Akik már voltak is hatalmon és láttuk, hogy mitt tettek simicskák meg a slekkcsabáék, faragóék stb.
Hogy semmivel sem különbek, mint a kisztitkár gyurcsány vagy a libás gajnaibordon!

De csak higgyetek!

És masírozzatok zombimódra a bitóra!

Hitler, Lenin, Sztálin, Rákosi - mind így tettek!

Elsőnek a hűbéreseket - akik előjogokat vártak - semmisítették meg.

Ordnassac 2010.06.13. 10:43:31

@Szimba: vagy inkább a szlovákiai választás magyar hatásairól. Hiszen OV rossz lóra tett az MKP-val.

Persze majd Gábor eldönti, hogy ír-e erről.

török gábor 2010.06.13. 10:43:58

@csatoimi: kis türelem, ennek is eljön az ideje :)

Szimba 2010.06.13. 10:51:26

@Grigorij:
Kicsit higgadtabban! Csupán próbáljuk a tettek, ígéretek mögötteseit, a jövőben várható eseményeket elemezni.
A Fidesz az első ciklusban valóban nem különbözött az MSZP-SZDSZ csapattól sem erkölcseiben, sem politikai tetteik értékében.

Csakhogy azóta talán tanultak valamit, nem?
Ha mégsem, akkor 4 év múlva lehet új pártokra voksolni.

Felesleges mindenki mást hülyének nézni. Sokrétűek az okok, amiért valaki egyik vagy másik pártra szavaz vagy valamelyikkel szimpatizál.

török gábor 2010.06.13. 10:53:01

@nestrot10: Kedves Nestrot10, ismételten köszönöm, hogy megtisztelte a blogot sajátos stílusban előadott véleményével. A tényszerűség kedvéért jelzem, hogy bár én sem dolgozom keveset, tapasztalataim szerint mindkét említett úr lényegesen több teendővel bír nálam. A nyalási szokásaimról sajnos nem tudok felvilágosítást adni :)

TH 2010.06.13. 10:53:54

@jjulie: Hogy egy olyan mondatba is valami Fidesz-rajongást véljél belelátni, amiben ez véletlenül sem akart benne lenni, az már nagy tehetség. Én mindössze annyit mertem megjegyezni, hogy az általam ismert néhány Fidesz-szavazó azt reméli, hogy a Fidesz nem fogja két kézzel szórni a pénzt. Na mindegy...

Szimba 2010.06.13. 10:54:57

@Szimba:

Ezt is megértem!:)))) A fidesz szimpatizánsok nevében szólok!:))))
Pedig nem voltam és nem is vagyok Fidesz szimpatizáns, de az már nagyon nagy butaságra vall, ha valaki csupán pártszimpátiából a másik párt jó intézkedéseit is leszólja.

A hisztériás örjöngést, gyűlölködést meg már végképp nem tűröm. (Helye a pszichiátrián.)

Idet 2010.06.13. 10:55:29

@Grigorij: A mesébe nem hiszünk. Csak a mesében.

Idet 2010.06.13. 10:56:33

@Szimba: Szovjet módszer a betegek altatására...

Szimba 2010.06.13. 10:59:41

@Idet:
Milyen a szovjet módszer?

lüke 2010.06.13. 11:00:06

@ayatollah: jó lenne ha ismeretlenül- ahogy virtuálisan-se itélkeznétek
en.wikipedia.org/wiki/Iveta_Radi%C4%8Dov%C3%A1
de.wikipedia.org/wiki/Iveta_Radi%C4%8Dov%C3%A1
Prof PhD Radics Ivett sz. Karafiath

lüke 2010.06.13. 11:02:37

@Szimba:
alattomos:
ellenséget a pszichiátriára bezárni, hátulról fejbelöni,
telefonon infarktust kapni,
Afganisztánt szenteste lerohanni

jjulie 2010.06.13. 11:06:55

@Szimba:

a törökgábor belpolitikai bogarászó, ha a tv-ben és itt a neten, a könnyel elérhető megjelenéseit nézzük

ezeken a helyeken szerinte a belpolitika bogarászása nem azzal kezdődik, hogy vázoljuk a nemzetközi erővonalakat és trendeket, meg a gazdasági erőteret, elhelyezve az adott témát térben és időben

ő a belpolitikai pillanat felszíni bogarászója (ezen a blogon)

eljön az ideje? mármint belpolitikának számít a szlovákiai választás

Szimba 2010.06.13. 11:08:22

@lüke:
Áááá!:( Eddig csak a jégcsákányos módszert ismertem.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.06.13. 11:10:21

@lüke: "Afganisztánt szenteste lerohanni"

KINEK a szentestéjén? A tiéden???
- a szovjeteknek NINCS olyan
- a pravoszlávoknak máskor van
- az afgánoknak még máskor van
nekem meg BÁRMIKOR (nem bármicvo!;) gáz, ha bárki lerohan bárkit!

Szimba 2010.06.13. 11:12:47

@jjulie:

1. Értem. Szerintem van helye az analízisnek is, azaz az epróbb részletek vizsgálatának. Gyakran ezek alapján lehet szintetizálni.

2. A szlovákiai választásnak ugyanúgy, mint a világ bármely részén elinduló gazdasági, katonai, politikai stb. változásainak lehet belpolitikai vonatkozása.
Szlovákiával, az ott élő magyarokkal a kapcsolatunk sokban múlik azon, milyen koalíció érvényesül náluk.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.06.13. 11:21:39

@tölgyes:
Jézus volt az első KOMMUNISTA:
"Add el mindenedet, oszd szét a szegények között és kövess engem!" (kb.)

Még erre: "Lengyel most jósolta meg kétszázadszor Orbán azonnali bukását..:::))"

0.Viktor és csapata előttem ott bukott meg, amikor (de mikor is?) az országház mellett felállították a színpadukat, és kijelentették (csak nem "hazudták"?!), hogy minden nap összejönnek ott mindaddig, amíg nem lesz ELŐREHOZOTT választás...
((gykv. nem lett, de nem is maradtak ott 2010-ig, és persze nem is a diktatúra rendőrsége vitte el őket;))

László56 2010.06.13. 11:21:41

@manyike: Köszönöm az érdeklődésedet. De a politikában már régóta nem a nevek és ideológiák a fontosak. Ezek csak a megosztottságot és népbutítást szolgálják. A reálpolitika egészen másról szól. Hogy lehetne egy nemzetközösségnek a javát szolgálni a meglevő reszortok kihasználásával. Hogy azt ki csinálja ? Kevésbé érdekes. Legfeljebb az egyén gondolata, de nem az egyén maga. A reálpolitikában csak a tények számítanak. Az országunkat érintő tények azonban itt vannak előttünk. Hamisíthatatlanul. Az országunk állapota az tény. Hogy ki kormányzott az utolsó nyolc éveben, az is tény. Tények maradnak azok a nemzeti és nemzetközi követelmények is melyeknek országunknak meg kell felelnie mint ezen közösségek tagjának. Akkor hogy tovább ?

Ténynek kellene hogy számítson az is hogy a megosztottság további kierőszakolása különböző írásokkal nem szolgálhatja az országunk jövőjét. Kritika jogos, sőt kívánatos. Bemaszatolás már nem. A jövőt az szolgálja ki különbséget tud tenni tenni a kettő között. Valakinek szociáldemokrata gondolkodás van ? Nem probléma. Kereszténydemokrata vagy éppen valami más ? A demokráciában az sem szabad hogy probléma legyen. A cél a fontos. A cél azonban csak a népünk jóléte lehet.

A célhoz vezető úton lehet vitatkozni. A célon nem. Ki ezt elismeri az a népünk javát szolgálja. Ki azonban továbbra is az ideológia oltárján szeretné az országot feláldozni az nem a népünk javát szolgálja. Hogy valaki ezt másképp látja ? Előfordulhat. Miért ne. De én csak azt tudom írni ahogy én látom. Mások meggyőzése meg nem az én feladatom. Nem is igyekszek meggyőzni másokat. Ha valakik mellém állnak azok a saját önszántukból teszik. Hála a jó istennek egyre többen vagyunk. Talán azért mert az én gondolataimhoz nem kell párttagnak lenni. Még ugyanúgy sem kell gondolkodni. Az én egyetlen követelményem. Vitaképesnek lenni. Igazán nem nagy követelmény. Tulajdonképpen természetesnek kellene lennie.

lüke 2010.06.13. 11:22:54

@jjulie:
el:)

a magyar választás is befolyásolta a szlovák politikát,nem?
vica versa

bluman 2010.06.13. 11:23:48

semmi értelme nincs ennek a posztnak.

lüke 2010.06.13. 11:25:38

@1.szolo - 2014;):
ezt borítékoltam volna
ez a tolerancia a vallási:)
pl azokén akik ünneplik
mondjuk a koptok:)

kerekesa (törölt) 2010.06.13. 11:27:22

Én sem szeretem Lengyel Lászlót (hol mérhető ő pl. Fritz Tamáshoz???), de most mégis igaza van. Fél éve mondja, hogy Viktor játéka (= nem kellenek megszorítások, adócsökkentés kell, az IMF mega az EU nekünk nem főnökünk stb.) az első sajtótájékoztatóig fog tartani. Addig, amíg meg nem kérdik tőle: folytatni kívánja-e Bajanai és Oszkó gazdaságpolitikáját? Tartja-e magát a 3,8-hoz?

A kérdést közvetfe feltették. Az első válasz az volt, hogy "nem", mert Görögország, meg csód, meg Kósa Lajos. Jött is a válasz: "sell" -- tőzsde, forint, államkötvények lefelé.

A második válasz két nappal rá már "igen" volt: tarják magukat a hiánycélhoz, na persze. Erre mondja Lengyel, hogy Orbán hitele óriási sebet kapott. Hiszen más modott ellenzékben, mit most. És mégis ugyanazon a pályán kell mozognia, mint Bajnaiéknak kellett. Ez a realitás, nem a forradalom, meg a nemzeti izé, együttmőködés.

Ordnassac 2010.06.13. 11:33:04

@bulgaria: "Én sem szeretem Lengyel Lászlót (hol mérhető ő pl. Fritz Tamáshoz???)"

Ugyanott, két publicistává átalakult politológus, akik nem merik maguknak bevallani a váltást (csak ellentétes politikai előjellel).

Ordnassac 2010.06.13. 11:33:53

@bulgaria: amúgy meg Fricz Tamás. ;-)

Ordnassac 2010.06.13. 11:34:42

@1.szolo - 2014;):

OFF

Elindultok az önkori választáson? ;-)

ON

jjulie 2010.06.13. 11:36:26

@László56:

egy tény: az tény amit te ténynek tartasz

tipikus biztonságra törekvő magatartás, szeretnél szilárd kapaszkodókat

egyesek a tehetségtelenség egyik fő ismérvének tartják

lüke 2010.06.13. 11:36:33

@1.szolo - 2014;):
megj. 68-ban aug 20 éjszakáján mentek a magyarokCsehszlovákiába......................

Ordnassac 2010.06.13. 11:40:28

@lüke: a Hídnál legalább négyen rendelkeznek tudományos fokozattal:

A. Nagy László, Pavel Osuský, František Šebej és Peter Zajac. ;-)

jjulie 2010.06.13. 11:42:19

@bulgaria:

"nemzeti izé" , ez gyilkos

tudom, nem a tiéd, ha látom mindig elfog az irigység, hogy nem én használtam először

lüke 2010.06.13. 11:45:07

@jjulie:
akkor egy éplelkü gyerek se lenne:)
mert a gyereknek egyetlen egy(3 lett) dolog kell:
biztonság, állandóság, stabilitás
megj_ bölcsi, ovi és napköziben felnötteken meg is lárszik

lüke 2010.06.13. 11:48:10

@Ordnassac:
nem baj az
nekem szimpi a Radovics
Hollanderröl posztoltam egyet Tiriachoz hasonlítottam:)
drót>

lüke 2010.06.13. 11:52:18

mr1-most:Bódis A nyil. Kende Péterröl:
ott a tényanyag, de annyi gyülölet van benne ,
hogy hiteltelenné válik

Kende Lengyel tejtestvére:)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.06.13. 11:52:41

@lüke:
Remélem, azért nem kövezel meg, vagy küldesz mágjára/gályára a NAGY VALLÁSOS TOLERANCIA szent nevében...

A szelektív h(v)allásodnak meg mégegyszer mondom:
"nekem meg BÁRMIKOR gáz, ha bárki lerohan bárkit!"

lüke 2010.06.13. 11:56:13

@Ordnassac:
ez az,igen:
Arab Em TC, Humbolt Uni már függetlenné tehet:)

lüke 2010.06.13. 11:58:02

@1.szolo - 2014;):
ugyanmár!
mindenki véleményét akceptálom
nekem nem kell egyet fújni kisdoboként:)

jjulie 2010.06.13. 11:59:48

@lüke:

gondolod, hogy a lászló56 egy kisded, ha igen, küldök neki egy sor virtuális fix pontot, biztonságnak, állandóságnak és stabilitásnak álcázva

ha már benőtt a feje lágya, küldhetek egy időgépet is, és visszatérhet a kisded korába és befoltoztathatja a lyukat

ok?

lüke 2010.06.13. 12:00:28

gyerekek radala hun van?

lüke 2010.06.13. 12:04:23

@jjulie:
finoman benne van mit gondolok:)
nem vagyok agysebész, csak balettáncos.)
(tudod Ernyei - akit Heidi Brüll tett naggyá:)-mondta:
ilyen nöt keres: aki olyan okos, mint az agysebész és olyan szép,mint a balettáncos,ebböl is látszik mekkora marha EB.)

lüke 2010.06.13. 12:08:08

@lüke:
s folytatva
még nem láttam okos agysebészt
( mert nem kell hozzá nagy orvosi látókör csak technika ,s egy szük terület)
s szép baletttáncost se

jjulie 2010.06.13. 12:08:48

@lüke:

ernyei pedig jó

nem keserkett a fix pontok miatt, ahova nézett mindenhol látott egyet
eseménydús életet élt, él

lüke 2010.06.13. 12:13:53

@jjulie:
nem hát :)ha te is a Starnberger seenél kitartott lettél volna...........
de.wikipedia.org/wiki/Heidi_Br%C3%BChl
ismerem 20 éves korából,amikor egy Steyrer Puch alatt feküdt egész nap a nök helyett, késön ért:)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.06.13. 12:16:44

@Ordnassac:

A "párt" - tömeges érdeklődés hiányában - felszámolás alatt...

De az "eszme" él, és keresi az alternatív megoldásokat.
(kb. a hó végén kint lesz a honlapon:)
Most(-híd;) legfeljebb néhány "megrögzött" közvetlen demokrácia hívő indulna az eszmei támogatásunkkal...
(-de érdemes megnézned a "Stratégiai partnereink" felsorolást is a bal oszlopban a kereső alatt;)

jjulie 2010.06.13. 12:19:05

@lüke:

próbálkoztam én is a kitartottséggal egy darabig, csak nem volt sponzor

későn ért, de odaért?

lüke 2010.06.13. 12:20:15

@jjulie:
mit gondolsz miért jött haza?
elegáns,fotogén, jól tud németül
nagy balhé volt a vagyonért.................

lüke 2010.06.13. 12:28:09

@jjulie:
látszatra oda,de hogyan
macchiavellik!
a német karrierje nem véletlen ért véget egy
osztrák állampolgárnak

jjulie 2010.06.13. 12:29:32

@lüke:

nincs tele a média a sirámaival

lüke 2010.06.13. 12:31:01

´nem véletlen ír " minöségi "bulvár könyveket
már írtam itt :)Honty, Fedák, Csikos, Bársony Bécsben is felléptek anno, ebböl szerezték a vagyont, mert akkor is annyival többet fizettek
na ettöl ö elesett

lüke 2010.06.13. 12:32:00

@jjulie:
ne is sírjon, aki lop,hallgasson
s aki sír attól el kell venni
aki meg dicsekszik, adni kell

ssi 2010.06.13. 12:32:00

@László56:
"Talán azért mert az én gondolataimhoz nem kell párttagnak lenni. Még ugyanúgy sem kell gondolkodni. Az én egyetlen követelményem. Vitaképesnek lenni. Igazán nem nagy követelmény. Tulajdonképpen természetesnek kellene lennie. "

nem csak a Te véleményedhez nem kell párttagnak lenni

ha a Te egyetlen követelményed a vitaképesség, akkor a másként gondolkodóktól (akár párttagok, akár nem) természetes, hogy a valóságot másmilyennek látják, mint Te

"reálpolitikában csak a tények számítanak. Az országunkat érintő tények azonban itt vannak előttünk. Hamisíthatatlanul. Az országunk állapota az tény. "

Kedves @László56: tiszteletben tartom a természetesen a véleményedet, de mivel írásaid udvariasak, alaposak, pont ezért próbálkoztam a T.G. által is sokat hangoztatott arányossággal: ha ugyanazt a másik oldal tenné meg, a bírálat elfogadásba fordulna, vagy épp fordítva
Üdvözlettel

jjulie 2010.06.13. 12:44:42

@lüke:

aki hallgat, az lopik?

jjulie 2010.06.13. 12:51:36

@lüke:

szóval, ha lopni kezdek, dicsekedni is kezdjek?

lüke 2010.06.13. 12:54:12

@jjulie:
látom, még mindig nem érted
lelépett a Hedi Brühl cuccal
ott nem léphet fel
ezzel dicsekedhetsz

lüke 2010.06.13. 13:03:57

ahogy látom a morállal sok a baj, s ha ez- a morál - az embert a munkájában- ami ebben az esetben hivatás-
ellehetetleníti,
egyeseknek még az is szép..............

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.06.13. 13:16:47

@László56: "Az országunk állapota az tény."

Lehet, de:
- amikor az egyik nap még "csőd fenyeget", és 7% a hiány, a másik nap meg "tartható a 3,8%" is, és "elmúlt" a csődveszély, ráadásul MINDKÉT állapotleírás egyazon kormánypárt prominenseitől ered,
akkor az "állapotunk" lehet tény,
de a róla szóló kommunikáció(k) már igencsak szubjektívek is lehetnek...
a befogadásuk úgyszintén szubjektív:
- melyik leírás HAZUDIK az olvasói (egy része) szerint és melyik nem.

Tehát pont ez a szomorú, hogy a tényeket nem kapjuk meg, és aki netán meg is kapná, az is vagy elhiszi (hogy AZT kapta meg:) vagy nem. :(

jjulie 2010.06.13. 13:33:38

@1.szolo - 2014;):

az orbán csak lebukott - ezzel a mutatványával

ez még nem okozza a bukását - a drukkerei körében

6.Lenin 2010.06.13. 13:36:22

@meditatív:

Akkor a különbség csak annyi,Te a kabátot párttagságra érted,akár elvek nélkül is.
Én meg a kabátot elvekre(gondolkodás mód)értettem,akár párt hovatartozás nélkül.

Kb.Amennyiben mi így látjuk,mindenki más is csak ilyen lehet,más nem lehetséges.
Szerencsére van más,nagyon sok más.
Tévedhetetlen,az nincs.Szerencsére.

Valaki-aki 2010.06.13. 20:39:41

Lengyel Lászlónak azt üzenem majd 8 év múlva írogasson, addig maradjon Nagyon Nagy csöndben egy sarokban...

2010.06.19. 15:34:16

Ja, rájött OV, hogy a fák nem nőnek az égig...a törpefenyők még addig se...:)))
süti beállítások módosítása