Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2010
okt 28
02:02

Másfél nap telt el azóta, hogy Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette: pártja az Alkotmánybíróság hatásköreit korlátozó javaslatot kíván elfogadtatni a parlamentben. Miután az eljárás megítélésem szerint azon - szerencsére ritka - politikai események közé tartozik, ahol az elemző feladata nem merülhet ki a megértésben és a magyarázatban, az előző két bejegyzésben alapvetően a személyes véleményem, állásfoglalásom dominált. Itt az ideje azonban annak, hogy egy kicsit körüljárjuk a lehetséges hatásokat és forgatókönyveket.

(Fotó: MTI)

A tervezett alkotmánymódosítással kapcsolatban jelenleg három nyitott kérdést látok: 1. változtat-e valamit  a tervein a Fidesz a jobboldal berkein belül is megjelenő tiltakozások, elítélő vélemények hatására; 2. lesz-e olyan kormánypárti képviselő, aki nyilvánosan is vállalja kritikáját, esetleg nem szavazza meg a módosítást; 3. milyen általános politikai következményei lehetnek az ügynek, hogyan érinti a pártok pozíciót?

A bejelentés óta eltelt időszak egyik feltűnő jelensége, hogy a továbbra is magabiztos Lázár Jánoson és a már-már bravúrosan minimális nyelvi készlettel operáló Szijjártó Péteren kívül más kormánypárti politikus egyelőre nem exponálta magát a téma kapcsán. Nem szólalt meg Orbán Viktor, de hallgat az ügyben komoly felelősséggel bíró igazságügy miniszter, és csendben vannak más vezető fideszes politikusok is. Nem kell hozzá nagy ész, hogy mindezt sajátos kivárásnak lássuk: Orbán Viktor bizonyára tudni akarja, hogy pontosan mekkora ellenállással kell kalkulálnia, a potenciális belső kritikusok pedig az elsőként szólás előnyeit és hátrányait mérlegelik. Az események nem vittek tehát közelebb a válaszokhoz, legfeljebb találgatásaink lehetnek az első két kérdés kapcsán. Az ügy iránt elfogultan (értsd: abban bízva, hogy nem kerül sor ilyen bántó alkotmánymódosítási precedensre) el tudok képzelni valamilyen másik forgatókönyvet, valószínűbbnek azonban azt tartom, hogy egyrészt a Fidesz nem változtat érdemben az indítványon, másrészt pedig nem akad olyan kormánypárti szereplő, aki látványosan szembehelyezkedne Orbán Viktor akaratával. Várjuk természetesen ki a végét, de a kommunikációs váltáson kívül (a frakcióvezető első „őszinte” nyilatkozatához képest az újabbak már nem szólnak az Alkotmánybíróság kikerülésének szándékáról, hanem az emberek érdekeire, a választási ígéretekre, a felháborító végkielégítésekre és a nyugdíjak megvédésére irányulnak) érdemi fordulat feltehetően nem várható.

Ha valóban így lesz, az igazán fontos kérdés az ügy hatása lehet. Egyesek szerint lényegtelen epizód, csak a „széplelkű értelmiségiek” ügye, miközben a választók tömege azt sem tudja, hogy miről van szó; mások viszont azt állítják, hogy olyan momentum, amely elindíthatja a lejtőn a Fideszt, és életet lehelhet az ellenzéki politikába. Mindkét érvelésben van némi igazság: a legtöbb embert elérő bulvárhíradókban futottak még kategória volt csupán az eset, a politika iránt érdeklődőknél azonban valóban új minőséget jelentett, különösen azáltal, hogy a jobboldalon belül is megütközést keltett, kritikákat szült. Nem tudható, hogy a véleményvezérek világából képes lesz-e leszivárogni, szélesebb hatást kiváltani, de nem is várom, hogy azonnali és közvetlen, kutatásokban kimutatható radikális fordulatot eredményezzen. Nem azért veszélyes és ártalmas az ügy a Fideszre nézve, mert a következő havi adatokban már biztosan zuhanni kezd a párt. Valamilyen visszaesés persze elképzelhető, de az instant hatásoknál erősebbnek gondolom a hosszú távú következményeket.

Ha valóban átmegy a javaslat, a Fidesz számos támogatója előtt veszítheti el ártatlanságát (figyelem: itt sem elsősorban azok fontosak, akik már a nulladik percben „csalódtak” a pártban), s ez legalább olyan lassan ölő méreg lehet, mint amilyen a szocialisták számára az ominózus őszödi beszéd volt. A volt miniszterelnök nyilvánosságra került beszédét a baloldalon belül sokáig lehetett mentegetni, magyarázni, fontos célokról, kényszerpályákról beszélve, amelyek miatt nem lehet másképp cselekedni, de azt az egyszerű igazságot, hogy a politikus akkor vesztette el igazán a hitelét, amikor a  joggal elvárható lemondás helyett beleállt egy védhetetlen helyzetbe, ma már talán még egykori hívei közül is számosan elismerik. Rengeteg a különbség a két eset között, más a közérthetőségük, a hatókörük, a súlyuk és még sok minden, de egyben hasonlítanak: mindkettő alkalmasnak látszik arra, hogy a kormányzás során először ingassa meg számos választó hitét a korábban támogatott pártban és annak vezetőjében, illetve az ellentábor választására ösztökélje azokat, akik eddig hezitáltak vagy kivártak. 

Az elbizonytalanodás vagy a tiltakozás folyamata hosszú, de „ezt azért nem kellett volna” típusú mondatokkal szokott kezdődni.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr232404268

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán Viktor szurikáta 2010.10.28. 22:46:34

 Most, hogy Magyarország ismét kommunista (kádári típusú) párt és kórmán uralma alá hajtotta önként és régi munkásmozgalmi dalokat dalolva (a büdös kétharmadokok karöltve a reakciós elhajló  devizahitelesekkel, akik ostobaságuk árát az apróbe...

Trackback: Szellem a palackból 2010.10.28. 14:31:06

 Előzőleg már szó esett arról, hogy a Fidesz legújabb - Alkotmánybírósági jogköröket érintő - javaslata kommunikációs és PR szempontból baklövés, közjogi értelemben nem elegáns, ráadásul erősíti azt az időnként túlzó képet, ami már kétszer vezetet...

Trackback: Quo vadis? 2010.10.28. 12:44:01

Valószínű, hogy nem akad olyan kormánypárti szereplő, aki látványosan szembehelyezkedne Orbán Viktor akaratával.

Trackback: Mit vesztett a Fidesz az alkotmánybíróság befenyítésével? 2010.10.28. 12:39:35

Megpróbálok értéksemlegessen és tárgyszerűen mérleget vonni. No pláne higgadtan. Szóval mit ért el a Fidesz ezzel az alkotmánybírságot sújtó retorzióval?Először, hogy mindenki számára világos legyen tegnap az alkotmánybíróság nem egy jelentős költs...

Trackback: Hol a második erő? 2010.10.28. 11:25:55

Az Orbán kormány Alkotmánybírósággal kapcsolatos botrányos viselkedése mintegy felébresztette az ellenzéki pártokat. Az LMP eddig példátlan módon, igen hangsúlyosan fejezte ki nemtetszését a dologgal kapcsolatban, de az MSZP is hosszú idő után most ado...

Trackback: Rubiconon innen, PR-buktán túl 2010.10.28. 10:57:34

A legújabb információk szerint nem érte váratlanul a Fideszt, hogy az Alkotmánybíróság jogkörét szűkítő javaslatuk óriási felháborodást váltott ki az ellenzék, a jogállamisággal foglalkozók és a megélhetési rettegők körében. A kormányerő nagy végkielég...

Trackback: Ha valakinek eddig lettek volna kétségei... 2010.10.28. 10:52:10

Így dicsérjen meg az ember egy fideszest: pont tegnap délelőtt méltattam Lázár János mondatait, amelyekkel egyetértek, erre már aznap délután elsütötte az év eddigi legcinikusabb mondatát ("A jogállam megszilárdulásával az alkotmánybíráskodás ilye...

Trackback: Más se érti 2010.10.28. 10:43:42

Vaclav Klaus Lázár Jánost (Orbán Viktort) megelőzve már másfél hónapja rápörgött az "az Alkotmánybíróság tehet róla" témára.„Ha a folyamat, amit az elmúlt években itthon és egész Európában láthattunk, folytatódik, és a különböző bírós...

Trackback: Egymondatos Alkotmány 2010.10.28. 10:31:18

Megáll az eszem, hogy szerencsétlenkedünk itt azon, hogy hogy nézzen ki az új Alkotmány. Mint a mellékelt ábra mutatja, az alkotmány tulajdonképpen egy ravasz dolog, mert mindenféle rafinált kitételeivel és az azokon őrködni próbáló Alkotmánybírósággal...

Trackback: Egység, kétség, háromság. 2010.10.28. 10:21:38

Bugyuta szóviccel élve, kétséges egység, amit most a hatalmi ágak háromságából a Fidesz összekalapál magának. A törvényhozói, végrehajtói és bírói funkciókat nem azért tárolják külön a fejlett demokráciában, mert még buták és nem találták fel a kétharm...

Trackback: Az orbáni úton 2010.10.28. 10:01:53

 Talán még te is emlékszel azokra az időkre kedves Árpád, mikor még iskolába jártál vagy alacsonyabb beosztásban dolgoztál, és bizony sokszor megfordult a fejedben, hogy ha majd kijárom az iskolát vagy ha magasabb beosztásba kerülök, akkor bizony ...

Trackback: Feloszlathatják a strasbourgi emberi jogi bíróságot? 2010.10.28. 10:01:41

 Bizonyára hallottad te is kedves Árpád, hogy a pedagógusok Strasbourga mennének amiatt, hogy a kormány magasról tesz az Alkotmánybíróság döntésére és változatlan formában készül beadni a 98% különadóról szóló törvényt, plusz még az Ab hatáskörét ...

Trackback: Ki állíthatja meg a Fideszt? 2010.10.28. 09:40:39

„Egy fenékkel csak egy lovat célszerű megülni. El kell tehát döntenünk, mit akarunk: úgymond igazságot tenni vagy stabilitást teremteni a társadalomban és az intézményeinkben egyaránt.[...]” (Kövér László, Országgyűlés, 1991. október

Trackback: A FIDESZ elefánt a porcelánboltban 2010.10.28. 09:36:27

Atyafiak, egyszer volt, hol nem, bár lassan úgy érzem inkább ne lenne. No, szóval volt egyszer egy ember aki csodás, avagy rémisztő (kinek-kinek a tetszése szerint) átváltozáson ment keresztül. Ez a Viktor gyerök egy elefánt lett a porcelánboltban!Mint...

Trackback: Az alkotmánymódosítás csak figyelemelterelés? 2010.10.28. 08:56:48

Nagy vihart kavart az elmúlt napokban a kétmillió forint feletti végkielégítések 98%-os különadójának alkotmánybíróság általi eltörlése. Egy pillanatig a kisemberek megint úgy érezhették, hogy a jogtalanul, vagy erkölcsileg vitatható módon milliók...

Trackback: A forradalom szörnyű logikája 2010.10.28. 08:45:02

Orbán tényleg egyfajta forradalmat akar véghez vinni. Ahogy Gyurcsány őszödi beszéde sem azonnal idegenítette el az embereket, a tömegek most sem fognak látványosan kihátrálni. Így viszont a forradalom roboghat tovább. „Mégis miért csinálják ezt?...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsaszper 2010.10.29. 10:45:47

@kodó tamás: a meglévő tagok eddig meglévő portfólióját továbbra is kezelik... szóval nem kell újranyitniuk sem, 14 hónap múlva újra felvesznek két tucat embert...

Carlos> · http://banana-daiquiri.blog.hu 2010.10.29. 10:46:09

@radala: így átfutva néhány utóbbi kommentedet, egy pontja zavar az eszmefuttatásodnak. Konkrétan az, hogy alapnak tekinted, hogy a fideszt kritizálók gyurcsányisták. Ilyen téves alapra aztán persze nem lehet korrekt felépítményt építeni.

Engem is zavar az mszp szavazók bármilyen kirohanása, mert nekik most csendben kéne maradniuk. De azért tudj róla, hogy a fideszt kritizáló hozzászólóról 4:1 arányban valószínűsíthető, hogy nem mszp szavazó.

(8M vállasztásra jogosult, 2,7M fidesz szavazó, 970 ezer mszp szavazó, tehát több mint 4M sem fideszre, sem mszp-re nem akart szavazni, amikor tehette.)

Egyébként tetszik a gondolkodó, kétségeket megfogalmazó hozzáállás, mint ahogy ati27-től is. Eddig nem sok önkritikus kommentet láttam fidesz szavazóktól.

banana-daiquiri.blog.hu/2010/10/25/jobboldali_uthenger

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.29. 10:48:20

@radala: Biztos, hogy dolgoznak a lelki masszázson a politikusok.
Az is lehet, hogy semmi máson nem törik a fejüket.
Teljesen rendben van, hogy ezt boncolod.

kodó tamás 2010.10.29. 10:48:54

@dzsaszper: na basszus... OV modnta és szíjpeti nem lesz többet magán cucc.
szerintem hgy ne legyen kényelmetlen ülniük a zsákon. az eddig beszedett pénzeszsákot is kihuzzák alóluk...

radala 2010.10.29. 10:49:37

@ati27: nem kell már több pofon, szerintem tök világos vagyok, mindent látok, mindent értek, mindent tudok, csak nem szeretném még elhinni:-)

Gondolom végtelen sok szmájli nélkül is világos, hogy ember nem gondolhatja komolyan azt, hogy, ha nincsenek választások, akkor nincs baj...

Kb. az a helyzet, hogy azért a 2006-os vérfürdő + gazdaság rombadöntése +az utódpártság + az arogancia + a butaság + nokiás dobozok együtt még nem teszik lehetővé számomra, hogy ne gondoljam azt, hogy ha DJ retteg, akkor azt gondolom ez a megfelelő irány.
Kialakult bennem az elmúlt időszakban, hogy ha valami jó a szocik szerint, akkor az nekem rossz, ha valami nekem tetszik, akkor az nekik nem. Nos hiába tudom, hogy ez a dolog nem így működik, ez akár véletlen egybeesés is lehet, a megszokás nagyon nagy úr.
Ja és még valami.
Szerinted jó taktika lenne-e (csinálnád-e) az a gyerekeddel, ha mondjuk valamiben kiderülne, számára, hogy hülyeséget csinált, hogy arra vered magad, hogy te előre megmondtad?
Mondjuk mondja-e egy 101-es IQ-jú anya a lányának, amikor kiderül, hogy a nagy szerelme valójában csak egy köcsög, megbízhatatlan alkesz egyetemista strici volt. Hogy na ugye megmondtam neked kislányom?
Szóval nem csoda, hogy nehezen billen át egy antiszoci antifideszbe.
Egykutyázás meg még ha igaz is, akkor sem szimpatikus nekem.

dzsaszper 2010.10.29. 10:52:23

@kodó tamás: én eddig csak a mindenkinek nyitott átlépési lehetőségről tudok mint tervről. De ha van forrásod, légyszíves hivatkozd meg.

kodó tamás 2010.10.29. 10:53:02

@Carlos>: nem akarok tamás kodó lenni de 2 706 292 csak hogy pontosak legyünk

"alapnak tekinted, hogy a fideszt kritizálók gyurcsányisták"

ja ja az orbánisták mind ezt hiszik... ilyen egyszerű a viktorjugend... ha GYF eltűnik, kell uj vki majd... szar lenne, nekik van szükségük ellenségre GYF tökéletes... ahhoz orbankamp sem kell, én is utálom függetlenként, látszik hogy BETEG

radala 2010.10.29. 10:53:13

@simonmondja.: Ja, és szerintem sokkal közelebb kerülhetnénk az igazsághoz, ha tudnánk, hogy mi a szart csinálnak? Fókuszcsoportoznak, csak okosak, tanulják, használnak "szakembereket"? Intuitívak, mérnek?
Nyilván nekem is szar, hogy mindenféle hályogokon keresztül kéne keresztüllátnom. De szerintem jogos, az, hogy magamból indulok ki és nem hiszek a hályognélküliségben.

kodó tamás 2010.10.29. 10:54:37

@dzsaszper: viki mondta lexarom a keresgélést
nem mindegy ugy is hektikus.
majd megtudjuk idejében, sőt hogy mi volt visszamenőleg...

vedd má észre már tökmindegy mit mondanak

lüke 2010.10.29. 10:54:59

@radala:
na tessék
még az is kiderül, hogy remek szülőapa

dzsaszper 2010.10.29. 10:56:02

@fitsport: a többiek nem a költségvetésből, hanem a munkáltatójuktól kapnak végkielégítést, lásd Munka törvénykönyvét. Ja, hogy a közszolgák esetében a munkáltató a költségvetésből fizeti a bért is?

Szimba 2010.10.29. 10:56:42

@Carlos>:

Ezt a jobboldali úthengert azonban az első Fidesz kormány bukása után MSZP-s úthengernek hívták.

Az akkori Fidesz nem váltotta le a vezetőkön kívül a szakembereket, és menet közben meglehetősen sok problémát okoztak nekik.

A szocik aztán pártállás szerint válogatva szórtak ki embereket, akár titkárnői szintig. Ekkor fogamzott meg a gondolat a Fidesz vezetőiben, hogy ha mégegyszer hatalomra kerülnek, akkor csak saját embereket ültetnek be a minisztériumokba, és ahová csak tehetik.

Én sem értek ezzel egyet, de nálunk nincsenek túl sokan azok a szakemberek, akik mindenféle kormányváltás idején is azonos módon, szinten dolgoznak. Nálunk még a takarítónő is ellenálló forradalmár:-))))

ati27 2010.10.29. 10:57:32

@Akitlosz:

Nem, nincs teljesen igazad! MErt az alkotmányosság, és a jogbiztonság ugyanolyan fontos! A magánnyugdijpénztári hajcihőt még csak csak lenyelem, holott az sem "túl elegáns" ha ez az ára egy normális gazd.pol beindításának. A "multik megadóztatása" valamilyen szintem helyes, de az arány valsszínű eltúlzott. Ennek lehetnek/lesznek még gazdasági következményei. Jó érzékkel olyan területekhez nyúlt, akik nem vonulnak ki/vagy jön helyettük egy másik, mert "enni" "kommunikálni" és "világítani" kell. De mondjuk egy bármilyen gyártó már meggondolja magát, elmegy vagy nem ide jön. Erre intő jel az AB befenyítése. Játssz el a gondolattal: melyik országba vinnéd a termelést? Ahol aláírsz egy szerződést, felépíted a céget, beruházol, majd 3-4 év múlva közlik, amikor már nyereséget termelsz: add csak ide a 3/4-ed részét! (esetleg visszamenőleg!) Na ugye?

dzsaszper 2010.10.29. 10:57:55

@kodó tamás: forrás nélkül azt mondom, elképzelhető hogy csak te értetted félre a szavait.

kodó tamás 2010.10.29. 10:59:30

@dzsaszper: tudom őt sose értjük, mindig félre értjük...

az én kis agyammal, az én hitetlenségemmel... ja ja

de nekem egyszerű választónak majd a petya elmondja -többször is és lassan tagoltan...

dzsaszper 2010.10.29. 11:01:10

@fitsport: amúgy te most épp Stumpf párhuzamos indoklását szajkózod ;)

radala 2010.10.29. 11:02:51

@Carlos>: teljesen egyetértünk, bár ha belegondolok, hogy nekem nem okoz örömet Fideszt szidni, míg egy szociszavazónak igen, akkor ez a 4:1 arány azért valószínűtlen. Teljesen egyetértek Stumpf Andrással, ha Sólyom venné a fárdtságot és elküldené a Fideszt a francba, azon is nagyon komolyan elgondolkoznék. Nagyon nem tetszik ez az egész, csak azt magyarázom, hogy milyen jelentös hatással van rám a megszokás és mennyire irritál, az, hogy egyesek azzal jönnek, hogy ezt ők már 2002-ben, 98-ban sőt már a 93-ban (mikor Fodor elment tudták.
Azért ne felejtsük el, hogy pont ilyen vehemenciával támadták a demokráciát kicsit sem veszélyeztető 3 hetes üléseket, vagy bőszen antiszemitázták a kicsit sem antiszemita Antallt.
Nem lehet és talán nem is szabad a dolgokat csak az adott pillanatban látott dolgok alapján nézni.
Nagyon nem gondolom amúgy, hogy a kritikusok GyF fanok (én is kritikus vagyok mégsem vagyok GyF fan) azt gondolom, hogy GyF, ha demokrata vagy legalább okos lenne, akkor kussban maradna.
De ezek nem okosak. Mondjuk a H1N1 idején is tudhatták volna, hogy ha nem PR céljaik vannak, akkor ök ne oltassák be magukat a TV nyilvánossága előtt, mert akkor maximum 800 000 ember lesz hajlandó ezt megtenni a társadalom 80 % meg inkább elpatkol H1N1-ben, mint hogy azonos oltása legyen velük:-)
(A példa ma már rossz mert nem tudjuk, hogy kellett-e egyáltalán oltani, de mondjuk ha egy igazi dolog lett volna, akkor is pont ez történik)

radala 2010.10.29. 11:04:51

@lüke: Nem tudom, hogy nem fogom ezt mondani, csak azt tudom, hogy nem kellene mondanom:-)

dzsaszper 2010.10.29. 11:05:15

@radala:
sajnos most már kilóg a lóláb
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=154742

a kiindító ügyben meghátrálnak, a hosszú szolgálati viszonyú közszolgák ügyében, és ezzel elismerik, hogy hülyén írták meg a törvényt, rosszul képviselték a népakaratot.

de azért az AB a tévesen képviselt népakaratot se akarja korrigálni... na ettől van hányingerem.

Továbbra is a kdnp hozzáállása a kérdés, meg lehet-e őket etetni a közszolgák végkielégítésével vagy nem?

Carlos> · http://banana-daiquiri.blog.hu 2010.10.29. 11:06:13

@Szimba: én ezt nem így látom. Szerintem mindkét párt gusztustalanul tisztogatott minden hatalomátvételkor. Talán volt egy fokozódás is benne, ahogy látták, hogy ezt is meg lehet tenni, mindig tovább is léptek egyet.

De pártfüggetlen jó szakembereket nem volt szokás lecserélni talpnyalókra azokban a pozíciókban, ami se nem stratégiai, se nem jól fizető állami. Így ezek a kvalifikált emberek a másodvonalas állásaikból működésben tartották az országot.

lüke 2010.10.29. 11:07:38

@radala:
a lányokkal csak 12-17-ig van baj, én mindent rájuk hagytam, ez bejött

lüke 2010.10.29. 11:10:21

@Szimba:
ez igy van a nagy váltó gazdaságokban
pl a franciáknál, de az nagy ország kibírja
mi kicsik vagyunk, nem bírjuk ki, ezért kellene stabil államig. közig. gárda

radala 2010.10.29. 11:11:55

@kodó tamás: Szerintem én kellő gondossággal választottam például. Őszintén elgondolkoztam az LMP-n a Jobbikon is. KC-t és pénzt is küldtem pl. az LMP-nek. Végül 2002 okozta sokk miatt nem reszkíroztam meg, hogy ne "Csak a Fidesz" legyen. De tisztában voltam a veszélyével, csak azt gondoltam OV egy demokrata. Most nem tudom mit gondoljak. Azt gondolom, hogy lehet még demokrata, nyilván sokkal többet tud nálam a kérdésről. Egy biztos én nem így képzelem a demokratákat. Semjén sem faktor nekem, kifejezetten butának gondolom.
Az is biztos, hogy ez az AB ügy brutálisan csúnya elsö blikkre. De a gazdasági intézkedések nekem tetszenek, illetve, amit érteni vélek belőle arról azt gondolom, hogy érdekes, ügyes és én szeretek minden innovatív megoldást, majdnem függetlenül attól, hogy valóban jó-e. Ez lelki alkat kérdése:-)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.29. 11:12:15

@radala:
És kit érdekel, szerinted, ha mások inkább elpatkolnak, minthogy beoltassák magukat ?
Az ilyen ember mártírhalált akar halni.
Gondolod, hogy az ilyenek hiányoznak valakinek ?

Carlos> · http://banana-daiquiri.blog.hu 2010.10.29. 11:12:57

@radala: hát igen, gyurcsány, vagy a nélküle fellépő mszp is, valójában csak hitelteleníti a kritikai hangokat, ezért nagyon kellemetlen csoport azoknak, akik őket is és a fideszt is bírálják, amikor disznóságokat követtek el.

Az 1:4 arányban nincs benne a fidesz szavazó, csak az mszp szavazó és a sem mszp sem fidesz szavazó.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.10.29. 11:15:49

@lüke: :-)

Köszönöm szépen.

Nagyon kedves vagy.

radala 2010.10.29. 11:20:37

@dzsaszper: Ez a lóláb az elsö pillanattól kezdve kilógott. Már az elsö hozzászólásomban ezzel kapcsolatban azt írtam, hogy szerintem szó sincs a 98 %-ról. Az mnyp-röl meg a válságadókról van szó. Csak a Fidesz lenézi az embereket és nem hiszi el, hogy, ha megmondaná ezt, azt is támogatnák. Szerintem ez több, mint bűn ez hiba. Az embereket lenézni nagy butaság. Teljesen biztos vagyok benne, hogy ha azt mondanák sajnos most olyan vizekre evezünk, amit nem lehet korrekten es főleg gyorsan megoldani, anélkül, hogy mások nem pofáznak bele, azt elnéznék az emberek. Mondjuk az mnyp pénz másra fordítása olyan dolog, amin el lehetne vitatkozni. Ha meg tudnák nekem magyarázni, hogy ez fontos most és megéri hosszútávon (amit szerintem nem lenne nagy trükk elmagyarázni), akkor előre kikerülni az AB-t most az egyszer csak ma csak nekünk. Azon el tudnék gondolkozni.
Mert az az ESP kikapcsolása egyszer ideiglenesen, ez meg, ami most van az a légzsák kiszerelése.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.29. 11:20:53

@Carlos>: Én meg úgy láttam, hogy az első fidesz kormány, amikor győzött, nem voltak szakemberei.
Néhány semmihez sem értő fiatal volt az egész párt.
Tomika, mielőtt miniszter lett, még lediplomázott, cc.harmincévesen...
Torgyánék szintén nem értettek semmihez.
Úgyhogy átvette a működtetést az apparátus.
Viktorék meg píároztak.

Megyóék persze vitték tovább az ügyeket, mert Megyó sem értett semmihez és az apparátusra hagyta...
Itt nem folytatom.

Most tök más a helyzet.
Viktorék kidobták a szakszemélyzetet.
És itt sem folytatom.

tölgyes 2010.10.29. 11:21:09

@ati27: Ezen a logikán alapulva a tőke nem szeretné a diktatúrákat.. de ha egy kicsit körbenéz a világban, akkor azt látja, hogy szereti...Nagyon is!

A helyzet bonyolult. Az MSZP-Gyurcsány kormány elkúrt az adókon felül 18.000 milliárdot. Emiatt az ország súlyos bajban van. Ha a kormány azt választja, hogy elveszi a köztisztviselők bérének, a nyugdíjaknak harmadát, leépíti az oktatást és az egészségügyet, akkor az IMF-től, dicséretet kap, az alkotmányosság nem sérül..Akkor az MSZP irányította szakszervezetek lázadoznak és mondják; ugye megmondtuk, hogy ezek is ezt csinálják... és kiviszik az embereket az utcára, akik majd összetörik a fél országot. (lásd görögök, franciák,..stb)

A mostani dilemma az, hogy társadalom igazságérzetét, (túlzott kifizetések, a gazdasági elit adóterhelése stb) a gazdasági válság elhárítását (az adóinkon felül elszórt 18.000 milliárd miattit) és a jogállamiságot hogyan lehet összhangban tartani.

Úgy látszik, hogy ezt az utat a megfelelő arányokat a fidesz is nehezen találja meg. Ennek nem lehet örülni... de a helyzet emiatt nem olyan egyszerű, mint ahogy azt sokan láttatni szeretnék.

ati27 2010.10.29. 11:21:13

@Szimba:

Benne van ez is, és valahol jogos.. De.. A bosszú csak bosszút szül.. A fidesz olyan arányban nyert, hogy talán együtt működhetne az "értelmesebbekkel" Mert ez nem vezet sehová. Jelenleg a társadalmi folyamatokban én sokmindenben "pozitív" visszacsatolást látok, ami nem feltétlen jelent jót, mert egyre inkább szélsőséges megnyilvánulásokhoz vezet, és könnyen elszabadulhat. Van némi igazság abban amit yoda mester mondott arra a kérdésre amikor Luke megkérdezte: "Mester a sötét oldal erősebb?" "Nem fiam, csak könnyebben járható". A másik pedig: "ha átléped a sötét oldal határát, akkor nagyon nehéz visszakozni" Röviden a fidesz átlépett a "sötét" oldalra...

cambridge.on 2010.10.29. 11:23:01

@radala: Az a lényeg,hogy a nagy lelki megrázkódtatáson túl vagy!
Meggyőzted magad,hogy nem úgy van az, ahogy azt a többség látja.
Legalább a humorod visszatért.
Milyen egyenes út vezet FIDESZ-LMP-Jobbik tájakon?

Milyen beleszólása van az ellenzéknek az alkotmányozásba?
Egyáltalán valamibe?
A szocialisták alig várták,hogy kihátráljanak,mert ők már rájöttek erre.
Gyurcsány meg takarékra tehetné magát,hogy ne hiteltelenítse el az egész ellenállást az erős felindulásból elkövetett alkotmánymódosítás ellen.

tölgyes 2010.10.29. 11:23:03

@simonmondja.: Mégis a GDP arányos hiány és az infláció 9% kal, a munkanélküliség 2,7%kal csökkent a növekedés pedig az eus átlag duplája volt.

bierkamp 2010.10.29. 11:24:48

Rohadt Orbán és a Gumigerinc Palkó csekket küldözget, hogy adományozzak Kolontárnak!????
Majd ha olyan gáláns lesz mindkét harácsoló hataloméhes bandita, mint a bajnai és Gyurcsány volt, hogy jótékony célra ajánlotta fel hatalmas fizetését...és Pumigerinc Palkó és a gonosz törpe is a havi keresetét felajánlja akkor majd én is adományozok a kis pénzemből.....

radala 2010.10.29. 11:26:12

@simonmondja.: Ha ez a társadalom nagyobb fele, akkor ez kell, hogy érdekeljen. Arról van szó, hogy a kóla nem reklámozza magát azzal, hogy az amstetteni rém is szereti a kólát. mert az nem hoz új vásárlókat (amúgy ez épp lehet, hogy hozna:-) )
Nagyon okos népszerűtlen emberek szerintem nem állnak olyan ügyek mellé, amiket szeretnének támogatni.
Nem komolyan mondtam, hogy az motiválja a többséget, hogy ne legyen azonos oltása ezekkel, csak soha nem jön át egyetlen viccem sem:-)
Azt akartam mondani, hogy amit "ezek" csinálnak az gyanús. Miért csinálják, mit akarnak ezzel elérni? Gondolod, mert mindig ezt kellett gondolnod, ha bármit csináltak.
Jut eszembe ezért bűn az emberek hülyének nézése, ezért fasz a Fidesz, hogy egy ilyen látszólag könnyen kommunikálható üggyel száll bele az AB-be, mert ez könnyen kommunikálhatónak épp könnyen kommunikálható, csak baromi nehezen hihető:-)

tölgyes 2010.10.29. 11:26:23

@cambridge.on: Azt hallom, hogy most meg amitt nagy a felháborodás, hogy az egyetemi felvétel feltételeit szigorítják.. felháborító: 2-es érettségivel nem lehet majd egyetemre bejutni.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.10.29. 11:27:50

@dzsaszper: Az origós cikk formájában előadott "hír", nem hír, hanem pletyka. Akár igaz is lehet, - hiszen a pletyka nem attól pletyka, hogy igaz vagy sem - de csak pletyka.

Számomra visszatetsző, ha hírként csupán pletykákat közölnek.

fitsport 2010.10.29. 11:28:06

@ati27:
A multik megadóztatásának mértékéről:
A multik és más magyar nagyvállalatok is átlagosan alig fizetnek többet a válság adó okán, mint a bankok amennyit levonnak a bankkártya elfogadó cégektől, ha nem készpénzzel fizetsz! Ez 1,5 - 2 %. Emiatt nem szentségel senki! A válságadót pedig 0,2%-tól 4,5 %-ig rótták ki!
Ezek ismeretében bizonyára másként látod a dolgokat.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.29. 11:28:29

@tölgyes: Az apparátusnak megvoltak a maga prioritásai.
Ezeken dolgoztak.
Mert már előtte is ezeken dolgoztak.
Ha Viktor egyetértett, akkor azért, mert zöldfülű volt és meggyőzték.
Most viszont kidobta őket.

radala 2010.10.29. 11:32:35

@cambridge.on: Kösz, sajnos nem vagyok túl, ha nem kapok egy kis megerősítést GyF, DJ, Bauer meg Konrádoktól, akkor mindig újra megutálom a Fideszt:-)
Szerintem nyílegyenes az út a Fidesz-LMP-Jobbik között.
Legfőbb közös vonásuk, hogy nem mszp az egyik sem. közös bennük, hogy fiatalok voltak, mielőtt megöregedtek, közös bennük, hogy multiellenesek, közös bennük, hogy még nem lőttek soha tömegbe.
A Jobbik, amúgy kilóg, nehezen hiszem, hogy a gyomrom képes bevenni a cigánygyűlöletet. Persze az is igaz, hogy soha nem laktam borsodi kis faluban, szóval csak a szám jár ez ügyben. Nem kell nekem mindig szavaznom amúgy.

fitsport 2010.10.29. 11:32:51

2014-ben lesznek választások, s ha a Fidesz addig "rendet vág", jelentősen csökkenti a korrupciót, elzárja a költségvetést indokolatlanul szivattyúzó csapokat, elkapják, vagy nagyon megnehezítik a bűnözők dolgát, továbbá "levágja a kezét" a költségvetés fehéringes Ali Babáinak (azok akár a saját soraiban vannak!), akkor ismét nyerni fog!
Ha a fenti dolgok nem valósulnak meg? Bukta! Jön valaki más!
Azt gondolom, ha az emberek tisztán látják a dolgokat és érzékelik, hogy a végkielégítések rendszere gyakorlatilag a saját zsebük csapolása , továbbá nem a kedvezményezettek hangja lesz a médiában a túlsúlyos, arra adják le voksukat, hogy a végkielégítéseket keményen meg kell szabdalni!
Ha másképp nem megy, illetve azok a pártok, akik ma nem támogatják az azonnali, radikális változást, hanem a demokrácia lovagjaiként hónapokig, évekig elhúznák a döntés lehetőségét,(miközben milliárdok folynak ki a közös kasszánkból!) nem tudnak hasonlóan rapid megoldásra javaslatokat tenni, az Alkotmány módosításával is meg kell szüntetni a magas végkielégítések kifizetését! Elsősorban azok érdekében, akik a költségvetésbe befizetők és végkielégítést, vagy egyéb nagy összegű apanázst onnan soha nem vehetnek fel!
A két millió Ft felső határ legyen most az első lépés! A második lépés pedig legyen a ciklus végére a végkielégítés rendszerének teljes megszüntetése! Az alkalmazottaknak legyen a munkavégzésük ellentételezésére korrekt bére! A költségvetés szivattyúzását pedig fejezzék be!
Hozzászólásom előzménye: ebben a vitában 2010.10.29. 10:23:46

László56 2010.10.29. 11:35:52

ó ebédet és nagyon szép délutánt kívánok Mindenkinek.

Igencsak nagy vitákat provokál az elemzőnk politikai felkészületlensége, hogy a tudatlanságáról már ne is beszéljek. Azért írom ezt így, mert különben rosszindulatot és tudatos félrevezetést kellene feltételeznem az alkotmányunkkal kapcsolatos írásaiban. Ezt azonban mégsem szeretném az elemzőnkre ráfogni, mint ahogy a legtöbb polgárunkra sem. Írásaik és kommentáraik általában inkább tudatlanságot jellemeznek. Az elemzőnk hiányolja azt az erkölcsöt ami a tanításánál nála is hiányzott. Normális fejlődésű országban ezt a családban kapja meg az ember. Minálunk, azáltal hogy a kommunista rezsimek kiölték az emberekből az erkölcsöt, tanítani kellene. Reméljük a jövőben ez is eljön. De addig, ha az elemzőnk egy alkotmánymódosítás ellen síkra szál, talán előbb el kellene magyarázni az itt tömörülő követőinek és tanítványainak hogy mi is az alkotmány és miért van. Hiszen már rég észre kellett volna vennie a kommentárokból hogy az alkotmányunk értelme sincs tisztázva a kommentátoroknál. Mert mi is lenne az értelme az alkotmánynak ?

A szabadságunk védelme, a népünk jogainak a védelme, méghozzá úgy hogy közben biztosítja az ország függetlenségét és biztonságát.
Szorgalmazza szociális összetartozást és az országunk tartós fejlődését. Továbbá elősegíti az ország egységét és biztosítja a kulturális sokszínűséget.
Gondoskodik a lehető legnagyobb egyenlőség biztosításáról a polgáraink számára.
Szorgalmazza azt a törekvést ami a természetes életünk biztosításához szükséges és gondoskodik úgy a békés országon belüli együttélésről mint ahogy nemzetközi együttélés normáiról is.

Nem kell még általános iskola sem hozzá hogy észrevegyük, mindebből semmi sem valósult meg az országunkban. Ugyan ez nem csak a jelenlegi igencsak sebtében összehadart alkotmányunk hibája, hanem a kommunista rezsimek törvényt kijátszó és országrabló politikája is. Ezt a politikát azonban az alkotmányunk engedte meg nekik. Lehet akkor jó ez az alkotmány ? A vörös maffia embereinek igen. A népünknek azonban semmi esetre sem. Ezt kell megértetni a népünkkel és nem félrevezetni a népet meg a tanítványokat, tisztelt elemző Úr.

kodó tamás 2010.10.29. 11:35:57

@fitsport: "2014-ben lesznek választások"

lézer jani mondta???
csak mer még meggondolhatja.
mi van ha kerek évszámot javall
nem tudhatjuk mit ikszelt a nép
pl lehetne 2020 az jobb dátum
előtte OV se ér rá

Squid 2010.10.29. 11:36:59

@tölgyes: "Mégis a GDP arányos hiány és az infláció 9% kal, a munkanélküliség 2,7%kal csökkent a növekedés pedig az eus átlag duplája volt"

Az azért barokkos túlzás lenne, ha te ezt a Fidesz kormány érdemei közé sorolnád, mivel ez még vastagon Oszkó eredménye (tudod a pénzügyminiszter aki értett is ahoz amit csinált)

Remélem nem gondolod, hogy a Matolcsy féle gazdaságpolitika eredménye egy percre sem, mert az végtelelnül kínos lenne..

By the way Matolcsy! Csak, hogy érezd mennyire nagy király az ember és mennyire együtt rezonál a főnökével:

index.hu/gazdasag/magyar/2010/10/28/orban_jobbkeze_nem_tudta_mit_csinal_a_bal/

Ezen kéne elgondolkodni pöppet ha szabad javasolnom.

kodó tamás 2010.10.29. 11:37:31

@simonmondja.: "Most tök más a helyzet. Viktorék kidobták a szakszemélyzetet. És itt sem folytatom."

:) jol mondod

nincs is folytatás

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.29. 11:39:52

@radala: Szerintem ezt súlykolta a Fidesz, hogy a baloldal rátör nemzetére, meg hogy hazudnak, mert megszokhattuk, hogy mindig hazudnak - ezek csak a hülyítés píárfogásai voltak.
És aki hülye, haljon meg.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.29. 11:40:30

@bierkamp: ugorj be a tározóba, mindenkinek jobb lesz

radala 2010.10.29. 11:41:54

@Carlos>: Ja szarul olvasok. a 4/1 a szavazók közt is kijön. Szerintem a nem szavazó, de fórumozó az ritka, mint a fehér holló. Azonkívül bár ez teljesen igazságtalan részemről, nekem az is mszp szavazó, aki soha nem szavazott az mszp-re, de pont úgy utálja OV-t, mint én GyF-et.
De világos ez. Nem a fórumozók zavarnak engem vissza a Fideszhez (vagy csak nagyon kicsit), hanem GyF meg DJ meg ilyenek, akik előre tudták, hogy így lesz.
Nem akarom magamat analizálni, de nekem komoly problémát szokott okozni, hogy én is mindent szoktam előre tudni és, amikor kiderül, hogy az illető tényleg olyan hülye, mint én előre gondoltam, akkor soha nem hiszek a szememnek, mert azt gondolom csak az előítéleteim mondatják ezt velem. Persze aztán többnyire győznek az előítéleteim:-) De legalább meg szoktam próbálni egy pillanatra ellenállni nekik:-)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.10.29. 11:42:41

@ati27: Alkotmányosságból, meg jogbiztonságból nem élünk meg.

Minden kritika elfogadható, meg mindent megértek, csak valahogy senki nem tud jobbat mondani.

Az Alkotmánybíróság könnyedén hoz elvi, izé "szakmai" alapon mindenféle döntést, anélkül, hogy a következmények érdekelnék őket, vagy anélkül, hogy figyelembe vennék a népakaratot, hiszen a nép az "nem kompetens".

Az ország sorsa nem jogi játék.

A multikat meg nem kell félteni, úgy általánosságban soha nem lesznek jobban megadóztatva. Néhány ágazat kap most extra adót, de pl. a termelő multik biztosan nem fognak extra adót kapni.

Őket ugyanis nem érdekli a magyar piac, ha túlságosan szívatná őket a kormány, akkor gyorsan elköltöznének a környező országokba, vagy Kínába, Vietnamba.

Amúgy éppen azért (is) szállították le a társasági adót 10%-ra, hogy a multik számára adott adómentességek lejárta után - mivel újak az EU miatt már nem adhatók - se kelljen túl sok adót fizetniük a multiknak.

Már régesrég lehetett tudni, hogy akármilyen kormány is lesz, a társasági adó csökkenni fog mostanában a termelő multik kedvéért, akiknek elég hatalma akármilyen magyar kormány felett.

Csak a magyar piacon szolgáltatásokat áruló multikat lehet extrában adóztatni, mert ha kivonulnának, akkor a profitjuknak is annyi lenne. Az elsősorban exportra termelő multiknál viszont nem csökkenne a profit, ha kivonulnának, sőt inkább még nőne is. Ezért biztosan nem lesz általános, multikat terhelő extra adó.

cambridge.on 2010.10.29. 11:47:08

Alkotmánymódosítás és pénz: jönnek a régi százmilliárdos Fidesz-trükkök?

A Fidesz alkotmánymódosítási tervei kiverték a biztosítékot a politikai játéktér sok szereplőjénél, és a nézőtéren is felháborodott morajlást hallani. Ha visszatekintünk az előző, 1998 és 2002 között regnáló Fidesz-kormány pénzügyi technikáira, több fény vetülhet a mostani események mozgatórugóira is.
hvg.hu/gazdasag/20101028_alkotmanymodositas_fidesz_trukkok

@tölgyes: Itt is volt(TG Blog) olyan "értelmes "fideszes,aki szerint mindenkinek diplomásnak kellene lennie.
Olyannal is találkoztam aki szerintem egy erősebb középiskolában sem felelt volna meg,de egyetemista volt.
Ezzel engem nem lehet bosszantani.
Itt tényleg igaz a mondás:a mennyiség a minőség rovására megy(ment).Kevesebb több lett volna.
Pénz beszélt.
Tovább él,ha ők mondják csak rossz lehet szemlélet mindkét oldalon.

radala 2010.10.29. 11:47:34

@simonmondja.: valószínűleg igazad lehet, de az ember meglehetősen védtelen a beleköltözött mémek ellen.
Mert, ahogy a Fidesz azt sulykolta/ja, hogy az MSZP rátört a nemzetre, úgy az MSZP azt sulykolta, hogy a Fidesz ezt sulykolta. Nem tudhatjuk, hogy van-e kettőnk közt olyan, akiből nem a mémek beszélnek. Belőlem tuti, félre ne érts, nem kritizállak, csak kérdezem, hogy mi van, ha belőled is.
Ja nem értek a mémekhez (sem), de nem hiszem, hogy azok csak direktben terjednek. Nem kell elhinned egy szavát sem az mszp-nek, ahhoz, hogy egy általa sulykolt mém megfertőzzön.
De aláírom, hogy az adott pillanatban "én állok vesztésre".
Ami megint nem visz közelebb a valósághoz:-)

bierkamp 2010.10.29. 11:49:01

Rohadt Orbán és a Gumigerinc Palkó csekket küldözget, hogy adományozzak Kolontárnak!????
Majd ha olyan gáláns lesz mindkét harácsoló hataloméhes bandita, mint a Bajnai és Gyurcsány volt, hogy jótékony célra ajánlotta fel hatalmas fizetését...és Gumigerinc Palkó és a Nemzeti Gonosz törpe is a havi keresetét felajánlja akkor majd én is adományozok a kis pénzemből.....

cambridge.on 2010.10.29. 11:49:21

@lüke: megsértődtek a különadó miatt.

bierkamp 2010.10.29. 11:51:00

A Magyar Demokratikus Charta és a Demokratikus Koalíció tüntetésének rendezvényének időpontja 2010. nevember 2 (Jövő hét kedd) Kezdési időpont: 17 óra Helyszín: Budapest, Vértanúk tere A Kossuth tér mellett a Nagy Imre szobornál A rendezvényen beszédet mond Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök

radala 2010.10.29. 11:51:23

@simonmondja.: Még valami én már a H1N1 alatt is hisztinek gondoltam ezt és nem a szocik miatt, hanem mert Ausztriában ez a bulvárlapokban sem volt hír. Itt valami dupla oltás kellett volna, abból vettek 4 millát, és 100 000 ember sem jutott el a dupla (=valóban hatásos) oltásik. Nem találtam (pedig intenzíven kerestem) hírt soha arról, hogy bárki itt meghalt volna ebben. (Nem nem halt meg, hanem nem volt hír) Az volt a hír, hogy milyen balfaszok, hogy potyára vették az oltást.

ati27 2010.10.29. 11:52:41

@tölgyes:

Sajnos el kell, hogy mondjam nincs teljesen igazad! Hihetetlen mértékű pazarlások vannak az egészségügyben/oktatásban/önkoriknál! Brutális módon lehetne költséget csökkenteni, mindamellet hatékonyságot növelni. Ezt egészen addig nem látod, amíg meg nem tapasztalod! Egy gondolatkísérlet. Annó volt a "kicsi falusi" iskolák összevonása. Első körben, jobbos fejjel ez nem jó ötlet! De közelítsük meg másképp: 4-5 falu összeáll csinál egy "járási" iskolát. Milyen előnyökkel jár? Egyrészt könnyű "feltölteni" az osztályokat. Kevesebb adminisztráció: 4-5 igazgató/titkátnő/fentartó szemályzet helyett kevesebb elég. Másrészt könyebb "minőségi" embereket/tanárokat találni. Optimálisan be lehet "lőni" a terhelésüket. Az iskola "ingatlan" is nagyobb de egységes.. Nézzük csak a fűtést.. Egyszerűbb egy nagyobbat kifűteni mint 5 picit.. Ha ez megvan akkor megspóróltad a költségek jelentős részét. A sporólás töredékéből meg lehet oldani pl a gyerkek szálítását! Ha hiszed, ha nem, itt a taxisok egy része is részt vesz reggel, és délután az iskolások szállításban! (az iskolai oktatás egyetemi szintig ingyenes! Viszont az óvoda lehetséges 1 éves kortól, de fizetős!! Természetesen függ a jövedelmi szintedtől, de van maximalizált értéke! Ugyanigy az eü is ingyenes, de van vizit díj! Ennek is van egy maximális értéke! Kb 10 alkalom után 1 évig nem mentesülsz!) Ugye ugye lehet sok mindent logikusan-hatékonyan-olcsóbban csinálni? Valószínű ezt látják a nemzetközi szervezetek! Reménykedtem, hogy a fidesz ekkora felhatalmazással nekiáll ezeknek a reformoknak. Dehát nem.. Mert sokkal könyebb a zavarosban halászni! Pl, az tudtad, hogy pl egy korház "papírbeszerzésénél" olyan cég nyert aki a kisker árnál 200% magasabb árért szállítja nagy tételben az a/4-est? És övé volt a "legkedvezőbb" ajánlat? Hm.. És ez csak a papír!

cambridge.on 2010.10.29. 11:56:28

@radala: " Persze az is igaz, hogy soha nem laktam borsodi kis faluban, szóval csak a szám jár ez ügyben"
Ezzel nem vagy egyedül.Népes csoport akik csak Győzikét ismerik,ahogy a Tv-ben mutogatják.

bierkamp 2010.10.29. 11:58:44

Szia!
Én is írok Neked egy viccet.
Egy bácsi viszi a TV-t eladni, ugy sincs benne semmi érdekes. Találkozik Orbán Viktorral, kérdi Tőle, hova megy a TV-vel. Viszem eladni. Ne vigye bácsi, a jövő héttől jó müsorok lesznek.
Hétfőn: én leszek.
Kedden a feleségem
Szerdán a családom
Csütörtökön a pártom
A többi napon a nép.
Megy haza a bácsi kérdi a felesége, hogy miért hozta vissza a TV-t, találkoztam Orbán Viktorral és megigérte, hogy a jövő héttől jó müsorok leszenek.
Hétfőn a Félkegyelmü
Kedden a Makrancos hölgy
Szerdán a Rém rendes család
Csütörtökön Alibaba és a 40 rabló
A többi napokon A nyomorultak. :)

radala 2010.10.29. 11:59:19

@ati27: Ehhez nem értek, de szerintem annak ellenére, hogy a pazarlások nyilvánvalók én nem hiszem, hogy a világon van bármi, amiből pénzt kivonva hatékonyságot lehet növelni. Olyan lehet, hogy van, hogy hatékonyság növelés lehet pénz jobb elosztásával, vagy pénz be tételével hatékonyság nő, ami majd megtérül meg ilyenek. De nekem ez a pénz ki hatékonyság föl ez ellentmondani látszik a termodinamika második főtételének:-)
Azt hallottam múltkor pl, hogy GDP arányosan is keveset költünk EÜ-re, kutatásra tuti, gondolom oktatásra is...

radala 2010.10.29. 12:02:03

@cambridge.on: Nem azt akartam mondani, hogy hülye vagyok, hanem azt, hogy nem szeretnék úgy csinálni, mintha jobb lennék azoknál az embereknél, akik nem képesek az utóítéleteikből kialakult nagyon erős előítéleteiken úrrá lenni.

ubul2000 2010.10.29. 12:04:49

@bierkamp: Ez 1-2 évvel ezelőtt lett volna aktuális, nem most.

ubul2000 2010.10.29. 12:06:47

@bierkamp: és ez ki a faszt érdekel? Ne itt reklámozz!!!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.29. 12:07:10

@radala: Én csak abból gondolom, hogy a maszop nem sulykolta belém, hogy a Fidesz sulykolta,
mert egyrészt a maszopnak nem volt soha napi-szijjártója, amelyik minden hír után közölte volna a Párt álláspontját,
másrészt nem volt a Pártnak álláspontja.
Talán ebbe is buktak bele.
Semmit nem egyformán gondoltak.

Úgyhogy sulykolásról nem beszélhetünk.
Szerintem.

Ha meg rólam van szó...
Gondolati mankókat biztos használok, de hogy nem újságírók és politikusok mankóira szorulok, abban biztos vagyok.

ubul2000 2010.10.29. 12:10:31

@bierkamp: Remélem Apró ringyó Piroska is jelenlesz és szemétláda apja nevében is bocsánatot kér a bolsik rémtettei miatt. A helyszín alkalmas.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.29. 12:11:38

@radala: És erre a hisztire pont immunis voltál.
A Gyurcsány rombadönti az országot - hisztire meg pont nem.
Hát, vannak ilyen csodák.

fitsport 2010.10.29. 12:13:26

@ati27:
Egy fontos dolgot felejtettél el!
Oktatni, tanítani, nevelni 15-22 tanulót lehet! Ha ennél többen vannak, akkor már semmire nem jut idő, s átlagosan több a rossz gyerek is az osztályban, akik rendszabályozása további időt von el.
Továbbá: Pedagógusok esnek ki a rendszerből, akik hasznos tevékenységeket, nyelvoktatást, továbbképzést, kis közösségek kulturális gondozását végezhetnék ahelyett, hogy pl. Ausztriába vándorolnak felszolgálónak, szobaasszonynak!

ati27 2010.10.29. 12:23:03

@fitsport:

Szép álmok! Aha csökkenti a korrupciót! Akkor magyarázd meg Lázás 18 millás kőcség-térítését.. Tudom, hogy a szocik is "trükköztek" ezzel. De, azért beszédes, hogy az elmúlt időszakban egyszer volt teljes egyetértés a szavazáson, amikor a juttatásokat döntötték el.. Talán még te is emlékszel "milyen elegánsan" kaszálták el Seres Mária népszavazási kezdeményezését.. És abban ugyanúgy benne volt a fidesz! Haha 8 év "éhezés" után szerinted mennyire lesznek mértéktartóak? Én is naív vagyok, de ennyire?

tbb 2010.10.29. 12:24:55

@simonmondja.:

"a maszopnak nem volt soha napi-szijjártója,"

Igaz. Mi csőstül kaptuk az áldást. Sipánka, Nyakó, Török Zsóti.

tölgyes 2010.10.29. 12:25:19

@simonmondja.: Sajnos baj van az érveléssel. Mostanáig azt hallottam, hogy 98-ban a fidesz minden korábbinál nagyobb tisztogatást hajtott végbe az államigazgatásban. A két állítás valamelyike hamis. Beszélje meg Önmagával melyik a jó változat.
Én azt gondolom, hogy a GDP arányos hiány 9%-os csökkenése stb. dolog azzal magyarázható, hogy a fidesz mégse a dilettánsok gyülekezete volt... és most se az. Ha megnézi a mostani nyugati (angol, francia ) eseményeket, akkor látja: ne olyan egyszerű a dolgok megoldása. Vagy úgy gondolja ott is a fidesz dilettánsai ülnek???

Ezzel együtt senki sem vigasztal az, hogy ott is keresik az utat.. nem csak itt.

ati27 2010.10.29. 12:26:11

@fitsport:
15-20 gyerek? Ez teljesen igaz! Másrészt nem kötelező pedagógusnak menni.. Harmadrészt "túlkínálat van" pedagógusból vagy kevés a gyerek. A negyedrészt, most elég sokan azért mennek pedagógusnak, mert "alacsony" a színvonal..

tölgyes 2010.10.29. 12:28:54

@Squid: 98-2002 közötti dolgokról van szó. Kérem tanuljon meg olvasni...A GDP arányos hiány 98-2002 között csökkent 9%-kal. Az MSZP 2002-2010 között 30%-körül növelte a GDP arányos hiányt.. a munkanélküliséget meg több mint 5%-kal.. a kiváló Oszkóval és nélküle:(

tölgyes 2010.10.29. 12:34:33

@cambridge.on: Én nem akartam Önt bosszantani.. majd bosszankodnak mások.

A 40% feletti diplomásra szüksége van az országnak, legfeljebb más szakmastruktúrában mint most.. és jobban felkészítve mint most.. Ez a zuhanás is az erőltetett és meggondolatlanul kiterjesztett bolognai rendszer, és az érettségirendszer szétverése, az emelt szintű háttérbe szorulása miatt van.(Magyar-Hiller remeklése) Az egyetemek színvonala esett, a rektorok fizetése pedig megháromszorozódott.. egyeseké meghaladta az évi 60 millió forintot.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.29. 12:36:56

@cambridge.on: vajon kapkod-e a sólyom a svábbogár felhívására a szarvasbogár után?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.29. 12:38:47

@ati27: a meggazdagodás ökumenikus, a duntyogás fragmentált

tölgyes 2010.10.29. 12:42:35

@ati27:

Kedves ati27!

Nem állítottam semmi olyat amivel ön vitatkozik... Beírásának van olyan része amivel egyetértek és van olyan amivel nem. Most csak általában fogalmazva, nem kitérve a részletekre: Bibó egy Magyaryval vitázó írásában felhívta a figyelmet a "racionalitásnak gondolt döntések" és a működőképes társadalom fenntartása közötti ellentmondásra. Én minden nagy racionalizálóval elolvastatnám. Bibót a cikk megírása után tragikusan igazolta az élet.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.29. 12:45:22

@tbb: Ilyen figurákat direkt keresni kell, gondolom.
Én azt sem tudom, kik ezek.
A Szijjártó meg megszólalt minden hír után.
Pl.
Utat építenek Vámoscsöröge felé.
Szijjártó -
A Fidesz szerint nem utat kellene építeni, hanem kiírni az előrehozott választásokat ...

Kábé ez volt nyolc évig.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.29. 12:46:56

@tölgyes: A két állításból az egyik az, hogy Kegyed azt hallotta.
Szerintem ez a hamis.

tölgyes 2010.10.29. 12:48:24

@ati27: Kérem olvassa el Kopácsi Sándor közgazdász közelmúltban elmondott fejtegetését. Kicsit árnyaltabb lenne a véleménye.

kodó tamás 2010.10.29. 12:52:21

@radala: "a nem szavazó, de fórumozó az ritka, mint a fehér holló"

én vagyok

tölgyes 2010.10.29. 12:52:38

@simonmondja.: Sajnos .. ezek szerint Ön nem állít kevesebbet, mint azt, hogy a fidesszel szemben 2002 után kifejtett MSZP-Gyurcsány-SZDSZ propaganda hamis volt (szerintem is az volt).. Ők ugyanis azt állították, hogy a fidesz soha nem látott méretű tisztogatást hajtott végre 98 után..Ezt Gyurcsányék 2002 utáni tisztogatásai követték. A fidesz alatt 9%-kal csökkent, Gyurcsányék alatt 30%-kal nőtt a GDP arányos hiány.

bierkamp 2010.10.29. 12:53:57

No az EU éppen most "segített" a Fidesznek. Úgy tűnik, hogy mégis elszámolható a költségvetésben a nyugdíjak kiegészítésére felhasznált költségvetési átirányítás, az nem növeli a költségvetés hiányát.
Mai brüsszeli hír.
Még nem ismerem pontosan, de valami ilyenről van szó.

...akkor a nyugdíjpénztárosoktól ellopott milliárdokat lenyelik, vagy a klientúrának adják, esetleg milliárdos Fidesz " befektetőknek" adják vissza a tartozásukat?

kodó tamás 2010.10.29. 12:57:12

@radala: "az AB ügy brutálisan csúnya elsö blikkre"

ez igy csusztatás enyhe fogalmazás. az egyébként is romos jogállam alól az utolsóként kirántott szőnyeg

ok eddig nem tudtam mennyit fogok jövöre adózni, mert a szabályok változtak. ok nem tudom most mit adózok, mert azonnal is változhatnak. de hogy azt nem tudom mennyi volt az adóm 2009-ben ez újdonság...

ez a visszamenőleges jogalkotás nóvum.

bierkamp 2010.10.29. 12:58:38

Nemzeti VIKTOR!
Hogy világos legyen:
Az egy állás, Orbán Viktor, amit Te betöltesz. Mintha elmennél a hivatalba dolgozni, érted? Van egy munkaköröd, azt ellátod, megkapod a fizetésedet, és hazamész. Amíg ebben az állásban vagy, ellátod a feladataidat. Ha nem vagy nem jól, akkor kirúgunk, Mi akik eltartanak a családoddal együtt, még azok is eltartanak akik nem téged akartak megbízni az a 5.3 millió......
Ezzel bíztak meg. Nem azzal, hogy Tiéd az ország, és csinálj vele, amit akarsz. Vagy megmondd, hogy ez az ország milyen legyen. Egy ország olyan, amilyennek a polgárai alakítják. Nem pedig olyan, amilyenné népboldogító diktátorok teszik, akik azt hiszik, hogy tulajdonba kaptak valamit. Tévedsz, Orbán Viktor. Te csak egy tisztviselő vagy. Állami alkalmazott, hivatalnok. Nem tulajdonos. Ez az ország nem a Tied, ez a nemzet sem, és nem Te mondod meg, ki magyar és ki nem, ki tartozik a nemzethez, ki nem. Nem állíthatod az ország fővárosáról, hogy az nem volt a nemzet fővárosa, amíg nem a Te pártodra szavaztak többen..."
..egyetlen gondolatot engedjenek meg Orbán Viktor egyik legutóbbi nyilatkozata kapcsán. Azt mondta a forradalom miniszterelnöke, miután a Fidesz jelöltje lett Budapest főpolgármestere és a rendszerváltás óta először pártja került többségbe a fővárosi közgyűlésben, hogy „mától Budapest ismét a nemzet fővárosa”. Sokan feltették már a kérdést, hogy mért, eddig mi volt? Mitől ne lett volna Budapest a nemzet fővárosa? Attól, hogy a választói akaratból nem a Fidesz adta a főpolgármestert, pártja csak ellenzékben volt? Hát ki a nemzet, Orbán Viktor? Te, a hülye barátaid, meg az, aki veled egyetért? Micsoda szövegek ezek? A legprimitívebb diktatúrákban mondanak ilyeneket. Utoljára a nyilasok beszéltek így, ha nem tudnád. Szerinted demokrata mond ilyet? Mit szóltál volna 1989 és 1993 között, amikor még ugyanazokat vallottad, amiket én itt minden héten írok, ha valaki ilyet a szájára mer venni? Azt, hogy kiírta magát a közéletből, a demokráciából. Megvallom, ha én most Magyarországon élnék, most távoznék. Nem töltenék egy napot sem olyan ember uralma alatt, aki azt gondolja, hogy ő a nemzet, és az, aki vele egyetért. De még olyan helyen sem szeretnék levegőt szívni, ahol egy ilyen paprikajancsit elviselnek, hagyják dobzódni, pöfffeszkedni, szónokolni. Milyen ország az ilyen? Ahol, ha jól értem, mostantól, akinek a magánvagyona megtetszik, a képe pedig nem tetszik, és nem a Te embered vagy nem Neked tejel, attól elveszitek a tulajdonát.

Az O.V. és a Gumigerinc pénz koldulására amit levélben küldözgetnek (adakozáshoz),
ne adjatok egy büdös vasat sem, a 350 milió adakozott dollár sohasem érkezett meg a haiti károsultakhoz azok ma is éheznek és szenvednek sátorban, ez a 100 forint sem érkezik meg sehová máshová, mint valakinek a saját zsebébe, egyébként is kártérítésre kötelezik a vállalatot, meg a vezetőit, és a Soros meg a Pataky már adott 400 millió forintot,...azt is elsumákolták ...mire kell még, mennyi kell még,mi hiányzik? az, hogy tegyenek is valamit és ne dumáljanak, rablók, hazugok."

kodó tamás 2010.10.29. 12:58:53

@Akitlosz: "Alkotmányosságból, meg jogbiztonságból nem élünk meg"

de anélkül halottak vagyunk...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.29. 13:04:27

@tölgyes: Nem állítom, hogy volt ilyen propaganda, mert én nem hallottam ilyen propagandistákat beszélni.

Persze, ha Kegyed direkte - keresi a szoci propagandistákat, akkor lehet, hogy megleli,
de az is lehet, hogy Kegyed a hamis.

ati27 2010.10.29. 13:14:13

@tölgyes:

Tisztelt, uram.. Ön nyugodtan tegezhet engem..:) Értem én, persze, hogy vannak olyan területek, amit nem csak a racionális aspektusból lehet vizsgálni. De, éppen ez lenne a célja, hogy a racionális területk "tartsák el" a többit! Akkor is az a véleményem, hogy az eü, és az oktatás nagymértékben "racionalizálható". Másrészt valóban az előző kormányzatok, bűne, és igen ebben benne van a 98-02-es periódus is, hogy ez elmaradt. Minnél későbbre marad, annál nehezebb lesz megcsinálni. Mondhatán azt, hogy 20 éve más sem történik, csak "forráselvonás" néha "reformnak" nevezve... Na hát az nem az..

kodó tamás 2010.10.29. 13:14:37

@tölgyes: "A fidesz alatt 9%-kal csökkent, Gyurcsányék alatt 30%-kal nőtt a GDP arányos hiány"

ez olyan jo van egy szíjártópetis mantrázható % ot is tartalmazó mondat.... nem tök mindegy?
MIND BŰNÖZŐ... ki lopott többet lexarom. mostmá menjen mind

ati27 2010.10.29. 13:18:33

@kodó tamás:
az tedd hozzá, hogy ezek után mi a biztosíték arra, ha pl jövőre 16%-ot adózol mondjuk 3 évig, majd kitalálják: Bocs elkurtuk, tesség 32% akartunk 3 éve mondani.. Tessék csak bejattolni az a +16%-ot utólag, 3 évre visszamenőleg!! Ha kérhetném, 2 héten belül..

ati27 2010.10.29. 13:27:36

@ati27:
Ha nem, akkor államosítunk! Dejavu nem? Rákosi rendszer? Mondd valamit? Nem is volt "olyan" régen 50 pár éve? Ja persze lehet érvelni azzal, hogy de igen régen volt.. Meghogy ilyen már nem lehet. Ez európa stb,stb. De akkor gondolj bele 10-12 éve a határainktól pár kilométerre halomra lőtték az embereket! Pedig nem sokkal előtte még jobban "mintaállam" "kis nyugat" volt jugoszlávia! Gondolom láttál már egypár szörnyű videót ebben a témába, mint ahogy én is. De még az sem adja vissza. Legjobban akkor szembesültem vele, amikor itt pár onnan származó munkatársam mesélte a személyes élményeit! No akkor érintett meg a dolog igazán!

tbb 2010.10.29. 17:13:51

@kodó tamás:

És ki jöjjön helyettük? A scientologusok? Mert hogy te nem fogsz labdába rugni az 7szentség?

kodó tamás 2010.10.29. 17:28:33

@tbb: hm. elgondolkodtató...
jo esélyem lenne.
de valszeg nem vállalnám.

pontosabban 1 év teljhatalmat kérnék. ez alapfeltétel.
akkor a kormányprogramom meg tudnám valósítani.
több mint 400 oldalas, de lényeg kiemelve, érthetően tagolt és
gazdagon illusztrált. szakpolitikai tanácsadókkal készült...

de nem tom szerintem igy se vállalnám.

tölgyes 2010.10.29. 19:36:19

@simonmondja.: Akkor kicsi ujjacskáival billentyűzzön be ilyen szavakat mint az "gész pályás letámadás".. vagy tisztogat a fidesz.. és bőven olvashat erről. Azt nem tudtam, hogy Ön 98-2002 között még nem tudott olvasni..:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.29. 19:52:50

@tölgyes: Volt már akkor internet?
Nem láttam még ilyen régi linket.

Van viszont pár kazim a hetihetesből VHS.

De biztos nagy propagandisták, csak én nem jártam olyan félreeső helyeken, ahol láthattam volna.

tölgyes 2010.10.29. 20:36:16

@simonmondja.: Próbálkozzon.. ha nem volt, akkor volt újság, rádió TV..és vannak archívumok.. Ajánlom a Népszava, Népszabadság, Élet és Irodalom, HVG 168 óra stb. adott évfolyamait..

tölgyes 2010.10.29. 20:39:35

@kodó tamás: Lehet, hogy Ön leszarja.. de Önt is leszarják:)..mert ugye nem mindegy a nagy leszarás közben hogy a GDP arányos hiány csökken-e 9%-kal, vagy nő 30%-kal..Ha önnek mindegy akkor tényleg nem tudja hol él:) az illemhelyi papírból tankoljon be..:(

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.29. 20:40:00

@tölgyes: Propagandának én olyasmit hívok, amit a pofámba tolnak akkor is, ha nem keresem.
Na, a Szijjártó az ilyen propaganda.

Ja, és az ilyesmiért nem adok pénzt.
Az újság meg fizetős.

kodó tamás 2010.10.29. 22:59:53

@tölgyes: hős %-huszár! jobb mint a szíjártó! harcra fel!

ulrike (törölt) 2011.08.29. 13:37:14

Poszthoz
A kormány gazdaságpolitikájának bukása tagadhatatlanná vált.
A probléma komoly, annál mindenképp komolyabb, mint gondolni lehetne.
1. A globális gazdasági helyzet nem ad okot optimizmusra, s a gazdasági visszaesés fájni fog mindenkinek. Idehaza is, árokharcos, nem árokharcos, melyik árok, nem számít.
2. Gyors javulás nem várható, ez a ciklus már csak így fog eltelni, nem tudjuk kinőni bajainkat, szembe kell velük nézni, s szívós, okos munkával felszámolni. Szinte minden Fidesz cél borul. Vagy marad a nagyobb állam kevesebb pénzből fából vaskarikája.
3. Az eddigi 'sikeres' év inkább szívóskodás és okoskodás volt. Képes-e Fidesz ezen változtatni, vagy a szíjjártás ollója a valóság és az agit.prop. produkálta kép között még szélesebbre nyílik. Az utóbbira van esély, OV a külképviseleti vezetők előtt már szuverenitásunk megvédéséről beszél.
4. Képes-e az ellenzék felfogni, hogy miként a kormány, ő is vakvágányon (ez egy másik vakvágány) próbálta beindítani kézihajtányos tragacsát. Sikertelenül. Belátja csődjét, vagy úgy gondolja, jobb eséllyel rángathatja a hajtányt, nem kell vágányt váltani.
süti beállítások módosítása