Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
máj 25
20:18

Ez most egy apró munkafüzet az előző bejegyzéshez. Kivételesen nem is írok semmit, csak a bejegyzés végén a megfejtést. Két idézet következik:

1. „A hagyományos jóléti államok kora lejárt. Olyan, jobban működő államra van szükség, ahol az adófizetők forintjaival okosan, takarékosan bánnak, ahol ezt érti az állam vezetése és megérti az adófizető.”

2. „Az egykori háborús alapú gazdaságot korábban a jóléti gazdaság váltotta fel, amely után most a munkaalapú gazdaság következik. Ez a fajta látásmód elengedhetetlen feltétele a társadalmi támogatás megnyeréséhez a nagy változásokhoz.”

Az első idézet Medgyessy Pétertől származik, több mint egy éves kormányzás után 2003. augusztus 19-én Budapesten hangzott el. A második Orbán Viktoré, közel egy éves kormányzás után ma hangzott el Párizsban.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr452932516

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Washington szerint: a magyaroknak szimpatikus ha valaki ravasz trükkökkel kerüli meg a törvényeket 2011.05.28. 18:19:21

„Kelet-Európa viszont totálisan érdektelen. A térségre ráadásul a demokraták úgy tekintenek, mint ahol az emberek szeretik a rabságot és nem érdekli őket úgy a szabadság, mint ahogy az amerikaiakat érdekli. Nincsenek meglepődve Orbánon sem, úgy ...

Trackback: Az utolsó utáni ingyenebéd - a devizahitelesek megmentése 2011.05.26. 12:51:32

  Orbán Viktor kijelentette, hogy a jóléti gazdaságnak vége. Bajnai Gordon is valami ilyesmiről beszélt az ingyenebéd kapcsán. Pedig úgy tűnik, hogy van ingyenebéd. Mégpedig a devizahitelesek számára a kormány most készíti a konyhájában. Csak félő...

Trackback: A munka hevében 2011.05.26. 11:19:41

Azt mondja a miniszterelnök, hogy a háborús gazdaságot a jóléti gazdaság váltotta fel, amely után most a munkaalapú gazdaság következik. Hűha!Nekifutottam néhányszor, hogy megértsem, vajon mit is akart mondani a miniszterelnök. Abba most nem mennék bel...

Trackback: Lázadás a Bountyn - avagy az önkormányzati reform előtt álló akadályok 2011.05.26. 10:16:47

Úgy tűnik, hogy a felsőoktatási koncepció után, újabb komoly konfliktusokat generáló téma fekszik a kormány asztalán: az önkormányzatok ügye. Sőt, ebben az esetben a törésvonal nem a kormányzó frakciószövetség két pártja, hanem a Fidesz berkein be...

Trackback: Kétszer ugyanabba a folyóba lépni 2011.05.26. 09:28:17

 Azt mondják, hogy a történelem ismétli önmagát, és ha ez igaz, akkor Magyarország történetében  most pontosan ugyanaz az időszak jött el, mint akkor, nagyjából 90 éve. Hiszen túl voltunk a Nagy Háborún, egy őszirózsás forradalmon és egy &bdq...

Trackback: Kérdezzen Ön is Orbán Viktortól! - Szavazás 2011.05.26. 06:00:07

Jó lenne interjút készíteni egy miniszterelnökkel. Sajnos Orbán Viktor esetében erre kicsi az esély, egyrészt mert nem valószínű, hogy ezen a fórumon nyilatkozni kíván, másrészt valószínűbbnek tartom, hogy Szalai Annamáriával előbb fogok találkozni, ha...

Trackback: Szóval nekünk szar lesz 2011.05.25. 23:08:51

A hír: Orbán: A jóléti gazdaságnak vége. Egy mondatban: Már akinek, ugye kedves Orbán Viktor...Simicska Lajos...Csányi Sándor...Pintér Sándor...Lázár János...Szijjártó Péter, valamint mindezek rokonai, barátai és üzletfelei.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aszekelyek 2011.05.29. 08:33:41

@ulrike: Jó reggelt! Nem egy kormánycikluson keresztül, bocsánat. Ki adott magyar igazolványt? Melyik ciklusban? :) Ki állt a Magyarok Világszövetsége népszavazási kezdeményezése mellé és ki agitált ellene? melyik ciklusban? Ki kérte, hogy a Benes dekrétumokat számunkra is érvénytelenítsék? Kit rühelltek ezért? Következetességet látok ebben. A mi szocikáink, 23 milliós kovács és fleto is következetes de nem a határon túli magyarokkal érezve. Az alkotmányt teljesen figyelmen kívül hagyva. Szerintem legyünk annyira korrektek, hogy a területeinket megkaparintók paranoiáját ne írjuk a zorbán számlájára. Meg a höbörgők baromságait.

aszekelyek 2011.05.29. 08:39:20

@ulrike: Tabletta ábrándozáshoz felesleges:) Már van egyébként jobb. Azt előtte kell alkalmazni:) Ezen kívül terápiás javaslat volt. Az agy tényleg képes erre. :) Olvasok ilyeneket. Persze lelkiállapot és koncentrációs képesség kérdése. Ismertem Veres Pali bácsit is R.I.P. , tekintsd a szexológus válaszol rovatnak a tanácsomat zsülinek. Ps. Úgyis mindig ezen jár az esze. :)

aszekelyek 2011.05.29. 08:49:00

@xsasha: Az első mondathoz: mi az, hogy végül felfogta és elfogadta? Semmi másról ben beszéltek már a kampány előtt sem. VAlóban csak primitíveket lehet ezzel manipulálni. A másik témához. NA igen. Aki nem lelki fogyatékos, az így érez és ír róla, ha meg kíván egy Nőt. Akik, sajnos sokan ilyen nyomoroncok, csak a saját farkát akarja ünnepeltetni a másikkal, az meg az idézett dumát nyomja. Önbecsüléssel rendelkező nő az olyanba a lábát se töröli bele. Mentségükre felhozható de soványka, hogy Amit nem kaptak meg, azt nem is tudják adni.

aszekelyek 2011.05.29. 08:53:21

@hoplita: Tévedés. Ismerős arcok a férjem kocsijában már régen szólt. Érthető és figyelemre méltó s szöveg és a zene is. No nem egy Hobo Circus Hungaricus de van még idejük hozzá felfejlődni. :) A jaffás liba az olyan, mint a narancsos kacsa? :))

juditka* 2011.05.29. 09:02:34

"Ez a Barcelona szinte megállíthatatlan"

focitipp.hu/?content=hirek&id=12749

Nekik nincs itt, a jólét vége.....

:)

aszekelyek 2011.05.29. 09:03:30

@vinczej: Neked van érved? Te feltételezel és semmi másod nincs. Ezt pedig rám akarod varrni. Ahogy ez kapcsolatéknál dívik. Az elszámoltatás nem megfélemlítés. Az ÁSZ foglalkozott veletek eddig is de nem adtatok neki semmiféle jogkört a véleményezésen kívül. ez pedig tény és nem feltételezés. Ki, mint él, úgy ítél kedves. Megfélemlíteni gazdasági bűncselekményekkel kapcsolatosan csak azt lehet, aki elkövetett olyat.

aszekelyek 2011.05.29. 09:05:57

@xsasha: eddig se érdekelte őket sz ország jövője. Csak a zsebük. "Csak semmi NER-t kérem, mi ballibek vagyunk. "

aszekelyek 2011.05.29. 09:13:50

@ulrike: Az nem ilyen, amikor belemenős vagyok. :) most Veres Pali bácsi t helyettesítem:) Ismertem őt. R.I. P. Tudom, hogy a 47, 48, körül született fiúcskák még úgy serdültek fel, hogy a szexualitást a rothadó nyugat ópiumául kellett hagyniuk:) Pszich. előadáson ez szóba is került, hogy nincs sem szókincs, sem bátorság a régi reflexek miatt hozzá ebben a generációban, amit jeleztem. Mázlim van, mert nem neveltek prűdre és hetvenes években voltam felserdülő lányka. :) A világ legtermészetesebb dolgának tartom , erről kulturáltan beszélni. Mindenki tudja, hogy sokaknak vannak ezzel gondjai. Nem csak a beszéddel. Márpedig a félelem a legerősebb érzelem. Amig az jelen van, nihil ante portas . MA már ez "álljunk össze, mint két kicsi lego" kóddal megy:)

aszekelyek 2011.05.29. 09:16:20

@porfelhő: hallottam én is ezt, rádióban. A sukoró és más szoci ügyek is kiemelten szerepeltek a véleményezésükben. meg az, hogy semmit nem teljesítettek az elődök, mert még ma nincsenek lefutott ügyek a FIDESZ-től!!!!!, abból amit megígértek, aláírtak, vállalatak.

juditka* 2011.05.29. 09:22:32

Kínos belső harc: Így szívja el az MSZP Gyurcsány elől a levegőt
Elnök, titkár, pajtás"

hetivalasz.hu/itthon/elnok-titkar-pajtas-38128

A történelem ismétli önmagát - Gyurcsány Ferenc legalábbis 22 éve próbálja megreformálni azt a szervezetet,"......

Bezony ismétli önmagát.......

:)

juditka* 2011.05.29. 09:33:04

Két helyen tartanak ma időközi önkormányzati választást

Zugló 3-as számú egyéni választókerületében a képviselői helyért hét, míg Drávafokon a polgármesteri székért öt jelölt indul, utóbbiak valamennyien függetlenek."

hm. Valóban függetlenek? Vagy "álruhában" csak" függetlenként indultak?

:)

aszekelyek 2011.05.29. 09:39:42

@vinczej: Akkor kérnén a pontos adatokat arról, hogy mikor egyeztették le a pápalátogatást és mikor azt Obama látogatást. Csak pontos adatokkal és igazakkal lehet érvelni. Az nem érv, hogy szted ki , kitől félt . Nem is tény.

juditka* 2011.05.29. 09:51:21

döntő után azt mondta, hogy nincs még vége a katalán csapat győzelmi sorozatának, mert ők még mindig éhesek a sikerre. "
Lionel Messi,"

Ilyen ez.

Nyerni- és veszíteni is tudni kell.

:)

jjulie 2011.05.29. 09:56:28

@aszekelyek:

az orbán önmagában is elég undorító féreg, de az hogy kitermelt téged gusztustalan fübehugyos dumáddal együtt, eszembe jutatja a mondást, miszerint isten nem ver bottal....

juditka* 2011.05.29. 10:02:13

A Jobbik - Vona G. - értékelte a kormány egy éves munkáját.
"Orbán V. vezette kabinet csak a gazdagok érdekeit szolgálta, közben tönkretette az országot.
2010-ben egy összeomlott országot vett át- most egy szétdúlt országot tart a kezében.
Ennek oka az egykulcsos adó, a Széll K. terv.

Előbbi gazdasági negatív hatásai a 2002-es száz lépés programhoz hasonlíthatóak, utóbbi nem más mint megszorítás."

Ezeket tetőzi, hogy a kormány lényegében folyamatosan az elmúlt nyolc évre mutogat vissza...... "

Míg a szocialisták belső harcaikat vívját még most is, a kormány "teszi a dolgát", addig szépen erősiti a táborát a Jobbik......

Kinek jó- kinek nem mindenki maga döntheti el.
:)

a-kis-herceg 2011.05.29. 10:05:35

@jjulie: apropó a féregről... khm a többiről juteszembe mit szósz?

a zorbán nagy álma teljesült tegnap, nagy focistákkal foghatott kezet...
most hoyg elérte a célját akár le is mondhatna, a 2/3 sincs már meg...

aszekelyek 2011.05.29. 10:06:45

@jjulie: Látod, Isten ajándéka vagyok neked:)

aszekelyek 2011.05.29. 10:15:16

@a-kis-herceg: Platini előtt hárommal. Szép helyet kapott. Protokoll. Magyar bíró volt:) Ő is nagyon jó volt. meglepett, hogy pont ezt a fiatal magyar bírót kérte a FIFA. Kellemes meglepetés. Az is, hogy Hidegkutit emlegették. :) A világon mindenütt, ha megtudták, hogy magyar vagyok, rákezdték, Puszkasz...Afrikában is:) Keleten is. Lemondani semmi ok nincs. Megyónak se kellett volna.

a-kis-herceg 2011.05.29. 10:19:55

@aszekelyek: egy semmiheznemértő tisztességtelen senki elérte a nagy álmát. pár nagy focistával, akik nem is sejtik róla hogy a ki a f@, de nem is érdekli őket...

most hogy elérte a nagycélt, akár oda engedhetne egy hozzáértő, lelkiismeretes tisztességes embert...

tudom, naiv vagyok. de néha jól esik.

aszekelyek 2011.05.29. 10:24:21

@manyike: Amennyiben nincsenek tele adóssággal és nem szórják marhaságokra a pénzt. Amennyiben jövedelmi viszonyaiknak megfelelő életszínvonalon élnek. Nem sokkal afelett.Aéalapvető és a gyermek számára valóban szükséges dolgok valóban megvehetőek két keresetből. Csak az ellenpéldákban azt látni, hogy nem tudnak bánni a pénzzel, és ezért kerülnek egyre rosszabb helyzetbe. Kereskedelemben dolgozva pedig azt láttam, hogy előbb vesznek kétdekást, mint egy szelet csokit a gyereknek. Meg cigit. Meg felesleges dolgokat. a gyerekre meg nem jut. Alárendelt, kussoljon. Nagyon sok a bántalmazott gyerek is. Főleg ilyen életvitelűek körében. Nyilván van, aki nem így áll hozzá de az nem is nyivákol. Más kérdés a munkanélkülieknél a gyerek sorsa. Ha feketén dolgozik a szülő, asz a legjobb eset. No és sok dolgozik úgy.

aszekelyek 2011.05.29. 10:28:33

@jjulie: lehetne, hogy a mi vityánk legyen a megnevezése nálad? egyezményesen, mint a mi ferink? Olyan rossz fényt vet rád ez a stílus, vén fütty :))) Kedvenc volt tanáárom így hívja. És elismeri, amit jól tud a mi vityánk. Igaz, Ron Werber a MESTERSÉGE CÍMERE:)

jjulie 2011.05.29. 10:29:32

@a-kis-herceg:

hát azt nem láttam egyértelműen, hogy kezet fogtak vele, de ott volt

volt egy magyar miniszterelnök, aki válogatott focista is volt, meg bíró és mlsz elnök, az orbán ugyannem volt válogatott, de hasonló dicstelen véget még érhet az élete

aszekelyek 2011.05.29. 10:34:58

@jjulie: Aki abból megél, az is fizet adót. Mást pedig nem vár tőle az állam. Nem is tartja el ezzel szemben. Miért ne dolgozna egyébként, valami kedvére valót, vagy pro bonot? értékes lehet a társadalom számára. Dolgoznia annak kell, akinek nincs más jövedelme, mint a segély, a kamu nyugdíj, meg a hasonlók. Teljes foglalkoztatottságról szó sincsen. Van legális adókörön kívüli jövedelem szerzési mód is. Pont azért, mert tisztában vannak vele, hogy nem lesz mindenkinek munka hamarosan. Élnie meg annak is kell valamiből. A tisztességesebbje meg háznál keres pénzt és nem az államtól követeli. a megengedett, ház körüli munkákban, alkalmian , vagy gyerekfelügyeletet vállal. Nem kellene margaságokat kérdezni. Az komolytalan dolog.

a-kis-herceg 2011.05.29. 10:38:46

@jjulie: ki volt az? én nem értek a focihoz...

fides 2000: 3kerék+3gyerek+4szoba
fides 2010: 1millió munkahely+1millió újszülött
fides=viktor 2020: 1 milliárd ember uralkodója+világelső multi tulaj

aszekelyek 2011.05.29. 10:42:19

@a-kis-herceg: Ha valóban nem értene semmihez, nem egy remekül álló országot adott volna át a mindent szétqró mszp-szdsz-mdf -nek. Nevezd meg a jelőltedet. Kinek adja át?

@jjulie: Nem is arab terroristázott viszont, futballistákról szólva. Sokan láttuk, hogy kezet fogtak vele, egyértelműen. Tudod, ott a futballban is a minimális intelligencia alapkövetelmény . Nagyon szimpatikus gesztus volt, hogy a nemrég felépült játékosnak adta a kupát Platini, nem a csapatkapitánynak. Kultúremberek, egyszóval. Azért is vannak azon a szinten, ahol.

aszekelyek 2011.05.29. 10:45:32

@jjulie: Csak 2 kérdés. Kívánatos-e az ország számára, hogy sokkal kevesebb inaktív de dolgozni képes ember legyen nálunk? Megy a sóhajtozás sok éve, hogy kevesen dolgoznak és fizetnek adót de rengeteget kell eltartaniuk?

a-kis-herceg 2011.05.29. 10:45:40

@aszekelyek: és mi az ellenkezője miatt vagyunk ott ahol éppen...

na látod vmiben néha egyetértünk...

a-kis-herceg 2011.05.29. 10:48:36

@aszekelyek: sajnálom tévúton jársz... vannak igazságmorzsáid

igen sok inaktív. igen kevés a munkahely.

de a megoldás az erős gazdaság. ez nem az állam feladata. hagyni kell a polgárait dolgozni...
nem erősíteni kell az állami ujraelosztást stb. hanem ellenkezőleg.
legfőképp a lopásnak kell gátat vetni, jogszabályok és működő állami hivatalok

sajnos a zorbán ezzel szembe megy. a duma jó, a tetetek nem. kamunikáció

jjulie 2011.05.29. 10:49:44

@aszekelyek:

most akkor mindenkinek dolgoznia kell, vagy nem lesz mindenkinek munka?

a-kis-herceg 2011.05.29. 10:53:01

@jjulie: munka nem lesz de dolgozni kell = coclizmus (retrokommunizmus)

jjulie 2011.05.29. 10:55:49

@a-kis-herceg:

nem gondolta komolyan, csak úgy leírta, mint ahogy általában szokta, fűbehugyoséknál így megy

jjulie 2011.05.29. 10:57:39

@aszekelyek:

az a második miért is kérdés? mert kérdőjelet tettél a végére?

aszekelyek 2011.05.29. 10:58:58

@juditka*: Ő is a jobbikra gondolt. Együtt az mszp, gyurcsányísták és a jobbik, majd koaláznak. Így jön csak ki a relatív többség ellenzéknek. Meg LMP. Másképp matematikailag se valószínűsíthető. Az mszp egyébként létezett, nem is rosszul, a mi ferink előtt. Meg utána is. :) nem olyan elképzelhetetlen, mint gondolod. Oké, megyó is kényszer volt, mert senkijük nem volt a régi elvtársak köréből, akit ki lehetett volna állítani. A mi ferink immár nem bianco csekk hanem egy lejárt váltó, nagyon sok kamattal.

a-kis-herceg 2011.05.29. 11:04:14

@aszekelyek: " kevesebb inaktív de dolgozni képes ember legyen "

tajgetossz? ez a fides megoldás.

a halálozások szám aegy év alatt 10 % kal csökkent, pont mint amenynivel a születések száma... (számban nem, mert ez eleve ég és föld, csak százalékban)

a-kis-herceg 2011.05.29. 11:04:51

halálozás nőtt, születés csökkent. elírtam

nyünyüge 2011.05.29. 11:07:51

"Csak pontos adatokkal és igazakkal lehet érvelni"

Jesszusom. Van egy blogoknak plafonja? Mert akkor meneküljünk :)!

aszekelyek 2011.05.29. 11:11:34

@a-kis-herceg: Az állam dolga, hogy megteremtse a feltételeit annak, a munkavállalásnak. Az ugye nem komoly, hogy nem hagyja a gazdaságot erősödni? ugyanabból az összegből, ami újraelosztásra van, sokkal többet lehet kihozni, mint eddig. :) Látom, hogy hegedűs Zsuzsa főtanácsadó szisztémája kezd gyökeret verni. Amit a mindengyereklakjonjól és a termeljenek saját részre és közétkeztetésben helyben élelmiszert, ne legyenek ebben akadályozva, másik kormány miatt, működik. Plusz jövedelemhez is juthatnak. Sztem az előző kormányok nem engedték a gazdaságnak ezt a szegmensét fejlődni, működni. Amit kifizet az állami nyugdíjkassza azért, hogy ne dolgozzon életerős, kiképzett rendőr és közben nincs aki a rendre vigyázzon, az is pazarlás. HA munkába állnak, az mindenképpen jó az össztársadalomnak. Lesz rendőr és a nyugdíjkasszán kisebb a teher. Ugyanakkor kapnak fizetést. tehát adózóvá válnak, nem eltartottak lesznek. A helyükre, a magán őrző-védők meg felvehetnek rátermetteket, kiképezik szépen maguknak és akkor a foglalkoztatottak száma tovább nő. A fiatalok számára . Lehet középkorúaknak is. Sőt, egy egészséges 50- es , katonaviselt férfi, munkanélküli , lehet a vezetőjük. Abban a generációban sok a katonaviselt. Aki tudja mi a fegyelem, szolgálat, ilyesmik. Melyiknek ne adjunk munkát így? Ja a futball is kitörési lehetőség. Semmi nem bizonyítja ezt jobban, mint a tegnapi mérközés. Meg a sok csóró gyerekből lett világklasszis futballista.

jjulie 2011.05.29. 11:16:14

@aszekelyek:

szép fekvő téglalap alakú verbális tehénlepény

a-kis-herceg 2011.05.29. 11:17:46

@aszekelyek: csak az utolsóra. a foci kitörési lehetőség:)

ja ja. mert mi kell hozzá: 6 éves korig egészségesen nevelkedett gyerek, aztán napi egészséges étkezés (fehérje-csirkehus, zöldségek-gyümölcs), napi sport (ló, uszas stb), jó edző, egy tisztességes pálya és öltöző....

szoval a gazdagyerek járt megint jól. a zorbán flóri...

a-kis-herceg 2011.05.29. 11:23:56

érdekes, hogy egyre több embernek a zorbán patásról a führer szó ugrik be...

napifix.postr.hu/a-fuhrer-szerepeben-orban-viktor-a-legujabb-bukas-video-szovegkonyve-

nem értem. pedig a fides csak a javunkat akarja (és nagyrészt már megszerezte)

aszekelyek 2011.05.29. 11:28:19

@a-kis-herceg: dávid ebola, a cds kalapos, meztélláb szandálos díva. Mondja a mi ferink, hogy a konzervatívokat is bevonná. Szal a zebola vonalat. Debreczenit, ilyeneket. A bauerék mellé, a szema mellé, meg a többi fityfene álnéven élő szadista mellé. Öt forintért tarka kutya , tízért... kutya jár:) a jókai utcában:) A volt mszp- székházban.:) Az ellenkezője, éppen az, hogy egy nyakig szarban álló országot kapott vissza tőlük. Éppen. Amiatt vagyunk itt, ahol vagyunk. Nem tajgetosz .Ésszerű átalakítás. A halálozásról. Bizonyított és elfogadott tény, hogy a tartós munkanélküliség, tartós egészségromláshoz is vezet. Tehát dolgozni kell a saját egészsége érdekében annak, aki még nem annyira van lepusztulva, hogy már nem képes. Minél előbb. Ez annyira köztudomású, hogy huszonéve, németeknél közmunkát kellett végezni a származási alapon betelepülő fiatal párnak, diplomásoknak, amiért is megtartották a munkaképességüket és mentálhigiénésen nem szenvedtek el súlyos károkat. MA már a franciák is bevezetik. Egyfajta egészségmegőrzés. Akinek van munkája és abból jövedelme, később a munkaerőpiacon is meg tudja állni a helyét. Lesz önbecsülése hozzá. A nem munkaképesekről meg nincs szó, hogy munkába állítsák. Csütörtökön mondta egy ismerősöm, hogy az évtizedek óta leszázalékolt élettársának, aki tényleg mozgássérült, súlyosan, elvették a szocik a kis pénzét, szívfájdalom nélkül. Egy pótlék vagy kiegészítés volt. Nagyon soktól elvettek és semmit nem kínáltak cserébe a mindenkinek fájni fog-on kívül.

aszekelyek 2011.05.29. 11:35:37

@a-kis-herceg: Két akadémián dolgozik ismerősöm. Utánpótlás nevelő edző. Jó. Sok neveltje tudott kint helytállni az egyiknek. A másik neveőtanár a bentlakásosban, felcsúton. Mindezek adottak a tehetséges gyerekeknek, akiknek lehet valami karrierjük, ha magukat is beleteszik, a futballban. egyiküktől, aki jobban benne van, hallom, hogy egyes helyeken elműködték a pénzt, mint a privatizációs bevételeket . Nem ezen a két helyen. Szerinted a szocik miért nem csináltak a munkáskerületekben ilyen kitörési lehetőséget a szegény gyerekeknek, tömegesen? Miért nem kell tetnevelést mindenképpen csinálniuk a szegény gyerekeknek az állami oktatáson belül. Azt mondja a férjem, 56-os szül, hogy az ő idejében járták az iskolákat a szakemberek és válogatták a fiúkat. Jászságban sok kisebbségi gyerek is jól focizott akkoriban. Velük is játszott.

aszekelyek 2011.05.29. 11:38:37

@jjulie: Lassan mondom , hogy odaát is értsed. Minden munkaképes korúnak, akinek nincs saját jövedelme, mely eltartaná őt , és azoknak a munkaképeseknek, akik fiatalon nyugdíjaztattak de dolgoznak. Soha egy percig se voltak munkaképtelenek. Ez nem fedi le teljes népességet és azokat sem, akik alkalmi munkát tudnak csak ellátni.

nyünyüge 2011.05.29. 11:41:17

@aszekelyek:
Ebben az ebola vagy a tarka kutya ára a pontos adat?

aszekelyek 2011.05.29. 11:43:08

@a-kis-herceg: Annyi lesz, ahányan hajlandóak dolgozni. @nyünyüge: Nekem nem szokásom feltételezéseket tényként beállítani. Neked is megadtam a szoci magánnyugdíjról a törvény számát és azt is, miért semmisítette meg azt az AB. Mint alkotmányt erősen sértőt. Pontosan. Úgy kérem én is. HA tudsz olyat, ahol nem támasztom alá amit mondok, írok, akkor légy szíves közölni velem. Nem gondolom, hogy tökéletes vagyok de korrigálni képes vagyok a hibáimat.

a-kis-herceg 2011.05.29. 11:43:13

@nyünyüge: igaz. ő az egyetlen aki még SOHA egy adattal nem untatta olvasóit...

érvek nem tények...

a-kis-herceg 2011.05.29. 11:44:39

@aszekelyek: minden cigánynak nem adhacc hegedűt...

tudod mi az értéke egy hegedűnek? piaci- kontra fűtőérték...

jjulie 2011.05.29. 11:45:59

@aszekelyek:

nagy szarban lehet az orbán, ha ha rád mint fűbehugyos dumamagyarázóra van szüksége

aszekelyek 2011.05.29. 11:48:13

@nyünyüge: Dávid ebola volt a megfejtés. Amikor még nem csinálta azt az aljasságot a cd-vel , hajlandó is voltam leírni a nevét. Kérdezték, ki mondta azt a sunyi dumát.Versidézet parafrázis meg humor , vicc. Teccett olyanról hallani már?

aszekelyek 2011.05.29. 11:56:48

@a-kis-herceg: képzeld el, hogy tíz évig hegedültem:) tudom, mi az értéke. Egy értékeset el is adtam, a kettőből, hogy a lakáshitelemet kifizessem.:) Tudod, a Magyar Rádió GYermekkórusában, ahol a Kodály módszerrel mételyezték a gyermeklelkeket, meg Bartókkal és Székely fonóval, követelmény volt a hangszeres tudás is. Az egyik oktató hölgy, Kadlot Lídia, nagyon híres cigány zenész család tagja volt. Mert rasszisták is voltak persze. Ja és piacképesek is voltunk. Életem első keresete valutában volt.:) - olasz turnén. Mondom, hogy rengeteget jártam a világot és már nagyon korán:) Azok a kommunisták? , képzeld, odaadták a gázsimat:) A kezenbe. Ezért dolgoztál, nem épp semmiért. Az ellátásomon és az utazáson felüli összeget mind megkaptam. Itthon meg forintban, a hanglemezgyártótól, a szinkrontól...:)

aszekelyek 2011.05.29. 12:00:54

@jjulie: Nem hiszem, hogy szüksége van pont rám. Az országnak rá viszont szüksége van. Azért majd megkérdezem a facebookon.:) , ő úgy érzi-e, szüksége van rám.
@a-kis-herceg: A ládagyárin csak a kicsik tanultak.:) úgy hívtuk a tűzrevalót. NAgyon sok pénzt fizettem ki később a megtartott hegedűm restaurálására egyébként. Nyóckerben laktam, a zenész családok között:) Kiskoromban. Babos Gyuszi meg a sarkon túl. A férjem Pegével is játszott.:))

aszekelyek 2011.05.29. 12:04:00

@jjulie: Azért kérdés, mert eddig csak sóhajtozás ment. valaki elmozdítja a kövületeket, már a sikoltozás megy.@a-kis-herceg: Akkor miért adhatunk nekik jövedelempótlót? Segélyt? Hegedűvel legalább mehetne lagziba muzsikáni:) munkaeszköz.

a-kis-herceg 2011.05.29. 12:04:13

@aszekelyek: látod milyen szentimentális vagy.

bedobtam egy szót: hegedű. és ahelyett hogy a zország gazdasági probléma megoldás receptjét írnád, elmeséled az életed...

a-kis-herceg 2011.05.29. 12:06:55

@aszekelyek: legalább te vagy még nekünk (meg szása, de értékelhetetlen)

nagyon hiányzik a tölgyes magázódása, akinek csak azért válaszoltam mert élveztem hogy a tegezés vszínű bosszantja...

vayg várúr, kalmár és a többi kemény fidesznyikkk...

bocs én is elérzékenyültem... nagyon hiányoznak ;)

aszekelyek 2011.05.29. 12:22:02

@a-kis-herceg: te kérdezted meg, ismerem-e a hegedű piaci és fűtőértékét. Olvashattad, milyen mélységben ismerem. Piacit is. :) Piacképes hegedűst kérdeztél erről. Szentimentális lenne ez? Munkaeszközt mindenkinek lehet adni. meg a hozzá való ismereteket. Aki hajlandó tenni magáért. Az mindegy, hogy fűkasza vagy hegedű, vagy útépítő gép, szerszám. Sok cigányt látok dolgozni, tudod. A vízügyben is rengeteg a munka. :) Folyvást. Gyerek koromban meg is találták a helyüket szépen. Kinek, mi ment. Persze akkor sem volt nulla a bűnözés. Arról akkor is a családjuk tehetett. Zsülikém folyton hesseget el pedig. Sztem jönnek de most nem a házat őrzik, mint én:) Uncsi, ha csak egymás vállát veregetitek. Szünet következik nálam is. Jó ebédhez szól a nóta nálunk is:)

jjulie 2011.05.29. 12:48:39

@aszekelyek:

hantabanya, cigány vagy?

xsasha 2011.05.29. 12:49:10

@vinczej:
Kinek volt jó apropó? Egy alkalmatlan embert megválasztanak, csak mert uniós elnök a hazája? Egy alkalmatlan embert, akit pár hónapja tudnak soraikban? Egy tehetségtelen orbánkutyát, aki híján van minden szakmaiságnak és csak parancsra cselekszik? Miközben hazájának kormányát állítólag mindenki utálja külföldön? Fura egy világot élünk, nem gondolod, ha ezek a legfőbb ügyész urak csak úgy apropóból fittyet hánynak arra, hogy ez a Polt milyen egy senkiházi alak. Lehet, hogy ők nem kaptak az e-mailekből? Nem tájékoztatták őket időben, hogy milyen alak ez a Polt?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.29. 13:16:19

@a-kis-herceg: nem, harcsát kisebbet fogtam, én meg nagyobb vagyok a pacáknál.

a-kis-herceg 2011.05.29. 13:18:08

@Hepci: akkor majdnem stimmel. a kettő súlyátlaga pedig pont ugyanaz...

xsasha 2011.05.29. 13:20:51

@manyike:
A cikk tipikusan egy pénzügyes gondolkodásmódját mutatja be, amely nagyon hasznos tanácsadóként, de azért érdemes odafigyelni, mit bízik rá az ember.
Oszkó peches ember, hiszen pont akkor csöppent bele a politikába, amikor utolsó felvonásához került az osztogatók és megszorítók logikája szerinti politika. Azt látom, hogy őt erősen zavarja, hogy van társadalompolitikánk, gazdaságpolitikánk is, nem csak pénzforgalmi politikánk.
Az olyas valaki, aki a kertben csak a cseresznyét ismeri fel, az persze csodálkozik, hogy miért csak hosszas kóborlás után jutottunk a cseresznyefához, de azt már ő sem érti, hogy miért másztunk fel a felső ágakig, hiszen a létráról is lehet cseresznyét szedni. Ez számára valami neoliberális dolog.
Pedig én tudom, hogy a madarak a magasban lévő cseresznyét fogják megtámadni, és az eső is azt fogja megverni először, és nem akarom megvárni, hogy szétpattogozzon.
De most ezt hogy magyarázzam el egy cseresznyével kereskedőnek, akit az érdekli, hogy a megfelelő mennyiséget mielőbb szállítsam. Ő csak a piacon találkozik cseresznyével, ott mindent tud róla, és a legjobb árus, hihetetlen szövege van. 20 féle cseresznyét meg tud különböztetni. Most magyarázzam neki, hogy miért másztam fel a fára?

Hát jó. Azért mert nem akarunk olyan országban élni, ahol a pénzügyi kényszerek határozzák meg, hogy mi az érték és mi nem, mit szüntetünk meg és mit nem. Nem akarunk olyan országban élni, ahol a pillanatnyi pénzügyi kényszerek határozzák meg minden egyes lépésünket. Ezért is kellett az 50%-os államadósság határ az alaptörvénybe és a határozottabban megfogalmazott reformcélok.

Az az ország, amelyiket pénzügyes irányít, az olyan, mint az az ember, amelyik a vérkeringését és pulzusát méregeti folyton, és az alapján dönti el, hogy most fusson, emeljen vagy tv-t nézzen.

jjulie 2011.05.29. 14:00:25

What makes Barcelona so difficult to play against?
Evra: We know each other, but they know each other so well and so perfectly. Every time Messi gets the ball he knows Xavi is going to be there, Pedro is going to be there, or Iniesta. It is amazing. It looks like they have a plan. They make a route to score a goal.

vajon hány MU játékos lehet még barca drukker?

xsasha 2011.05.29. 14:07:17

@manyike:
Mivel sejtem, hogy a férjed az előző válaszommal sem fog tudni semmit kezelni, ezért megpróbálok röviden és nem allegorikusan fogalmazni most.
A kormány az első félévben megmérte határait és korlátait, és azokat megpróbálta maximálisan kitágítani. Ezután tudta meghatározni, hogy a kialakított játéktérhez milyen taktika futhat végig, a korábbi stratégiát hol kell módosítani. A kormány gazdaságpolitikát és társadalompolitikát folytat (végre), és nem pénzügyi irányítást - stratégiai problémákként a foglalkoztatottság alacsony szintjét, az oktatás és a munkaerőpiac közötti ollót, a gazdaságot szorító adókat és bürokráciát, az alacsony gyermekszületési számot, a romák stagnáló helyzetét, általánosan a visszaélések általánossá válását, az állami-önkormányzati feladatok rossz eloszlását nevezte meg. Ezeket rendezte cselekvési tervekbe, és döntött a végrehajtás sorrendjéről. Hogy a pénzügyes csak azt látja, hogy mikor vontak el és mikor adtak pénzt? Persze, értem én. Csak szerintem irreleváns. A pénzügyi követelményeknek meg kell felelni, de ez semmiképp nem tud iránytű lenni.

Konkrétumnak felhoznék egy apróságot, ami szerintem rámutat Oszkó elemzésének gyengeségére, bármennyire is dicsérőnek hangzik, hogy neoliberálisnak nevezte a kormányt. Németországban több, mint 60.000 betöltetlen mérnökállás van. Ez a hiány évente 2000 fővel bővül. Ami azt jelzi előre, hogy a német vállalatok nagyobb ütemben fognak beruházásokat végezni olyan országban, ahol a megfelelő infrastruktúra mellett találnak elegendő, képzett mérnököt, akiket meg is fognak tudni fizetni. Vajon őket mennyiben befolyásolja az egykulcsos SZJA? Hasznos lehet-e, hogy Orbánék a mérnök oktatásra akarják helyezni a hangsúlyt?

Még egy. Lényeges-e, hogy az összes környező országgal ellentétben a magyar gazdaságot a belső fogyasztás megindulásának hiánya húzza vissza? Fontos-e, hogy ennek egy jelentős oka, hogy a középréteg devizahitelekkel van eladósodva?

És végül nézzük az utolsó mondatot:
"Épp ez a kormány gazdaságpolitikai választásának legnagyobb gyengéje: az adópolitika, amely legfeljebb a jövedelemelosztásban, illetve a lakossági jövedelemviszonyok módosításában lehet képes azonnali, bár kétes értékű eredményeket elérni, azonban a gazdasági növekedés serkentésére és munkahelyteremtésre csekély mértékben alkalmas."

Kérdem én: egy adóreformnak elsősorban a pillanatnyi növekedési célokat kell szolgálnia, vagy hosszútávú, fenntartható keretet kell adjon a társadalmi céloknak?
Másrészt vajon lényeges szempont-e a feketegazdaság szürkítése, a borítékok számának csökkentése, a külföldön adóztatott bevételek visszaáramoltatása, a magas hozzáadott értékű beruházások vonzása? Lényeges-e, hogy egy magas hozzáadott munkahely milyen multiplikátor hatással van? Számít-e, hogy mondjuk egy 2500 főt foglalkoztató autóipari beruházás legalább 20 000 egyéb, ráépülő munkahelyet teremt?

Szerintem számít. Mi a férjed véleménye erről?

a-kis-herceg 2011.05.29. 14:15:45

www.168ora.hu/itthon/felhivas-valodi-demokraciat-most-76460.html

minek erőltetni. a parasztok nem szeretik a demokráciát. majd átugor minket...

jjulie 2011.05.29. 14:18:54

@xsasha:

járt már itt hozzád hasonló

aki megdugta volna a fogatlan banyát az erdőben, ha az megígéri neki, hogy szépséges királylánnyá változik ettől

mondd csak, hány éves vagy orbániai?

nyünyüge 2011.05.29. 15:29:07

@xsasha:
és miért fognak itt beruházni a németek, ha saját - a magyarnál lényegesen kiszámíthatóbb - környezetükbe elhívhatnak magyar, cseh, lengyel, román, .... mérnököket a hiányzó állásokba?

(Mellesleg senki sem vitatta sem jobbról, sem balról, hogy a mérnökképzésre ill. a szakmunkásképzésre oda kellene figyelni. Ehhez önmagában nem kell Orbán kormány, sőt. Valamért a jobboldal a Pázmányba fektetett eddig energiát - ami ugye leginkább ideológiai jogi és államigazgatási képzésekre helyezte a hangsúlyt.

www.ppke.hu/karok

Pázmány Péter Katolikus Egyetem
Karok

* Rektori Hivatal
* Hittudományi Kar
* Bölcsészettudományi Kar
* Jog- és Államtudományi Kar
* Kánonjogi Posztgraduális Intézet
* Információs Technológiai Kar
* Vitéz János Kar

xsasha 2011.05.29. 15:46:10

@nyünyüge:
Azért, mert kiszámolták, hogy ez sem elég. Reménykedtem, hogy olvastál kapcsolódó cikkeket. Van a portfolion és az indexen is.

Az persze lehet, hogy senki nem vitatta, de senki nem is csinálta meg. És mint általában, ehhez kellett az Orbán-kormány. A megcsináláshoz...

Az mit jelent nálad, hogy a Pázmányba fektetett energiát? Helyzeti vagy mozgásos energiát? Napenergiát? Vagy csak azért írtál energiát, hogy elvedd a blöff élét? :-))

panelburzsuj 2011.05.29. 15:47:41

@nyünyüge:

Kevesn gondoltuk anno, hogy a hátunk mögött hagyott negyedszázadot utólag elpocsékolt nemzedéknek fogjuk tekinteni ...

Közepén az első Orbán-kormánnyal. Hogy azért nagyon ne csináljon már úgy, mint akinek semmi köze a két évtizedes lerongyolódáshoz.

juditka* 2011.05.29. 15:48:55

Újabb hekkertámadás - senki sincs biztonságban"

www.portfolio.hu/vallalatok/ujabb_hekkertamadas_senki_sincs_biztonsagban.150186.html

Ki gondolta volna?!! Van ilyen.?!!!

jjulie 2011.05.29. 15:59:07

@xsasha:

neked érdekes, jóskapista, amúgy:

"Zagyva, kissé fellengzős hablaty, divatosnak tűnő téma, felszínes okoskodás. Trendi, az origó olvasóinak tetsző ál laza, áltudományos stílusban."

a-kis-herceg 2011.05.29. 16:04:08

Fidesz 1990 ... hallgattam a szívemre... rájuk szavaztam

xsasha 2011.05.29. 16:48:25

@a-kis-herceg:
Zseniális! Köszi!
Orbán már akkor azt mondta, amit én most fejtegetek, és Orbán fő motívumának tartok. 1 percnél hallható a lényeg, ami az előző 20 évet meghatározta, és ami a mai Fideszt kialakította.

nyünyüge 2011.05.29. 16:49:36

@xsasha:
ne vicceljünk kérem - számold össze, a közigazgatásba frissen bekerült ifjoncok közül hány bizonyította politikai rátermettségét a pázmányos diákként.

xsasha 2011.05.29. 16:51:16

@jjulie:
Ez a megszokott, tartalom nélküli fikázás, amit gondolkodni nem képes, érvek nélküli emberek produkálnak, és nagyjából minden nekik nem tetsző szöveg alá odabiggyesztenek mindenféle érv vagy gondolat nélkül. Mert trendi és divatos.

xsasha 2011.05.29. 17:09:53

@nyünyüge:
Ezt továbbra sem értem. Ezzel akarod igazolni, hogy a Fidesz "energiát fektetett" a Pázmányba? Télleg lehet, hogy én vagyok a lassú, de kifejtenéd ezt nekem?

panelburzsuj 2011.05.29. 17:49:57

@xsasha:

Mondok neked négy mérnökembert: a-kis-herceg, Hepci, panelburzsuj, jullie. (kor szerint ... :)

Megadja Gábor a gyerekeink korosztálya. (Föltehetőleg te is.)

Úty tűnik ez négy nemértelmiségi, csak egyetemet végzett mérnök, mint akik divat után szaladva formálnak véleményt? Mint akiknek semmi saját tapasztalata, olvasottsága, világlátása nincs, és Megadja- (és xsasha...) kaliberű észosztókra vannak szorulva?

nyünyüge 2011.05.29. 17:56:59

@panelburzsuj: progmatos öregasszonyként szeretnék bekéredzkedni a kockafejű mérnökök sorába (tiszteletből és kor szerint is persze csak a végére :).

xsasha 2011.05.29. 18:25:36

@panelburzsuj:
Nyilván senkinek a véleményére nem szorultok.

panelburzsuj 2011.05.29. 19:47:03

@nyünyüge:

A doktornénink mellé? :)

Hésze ő se értelmiségi!

("Az értelmiséget ezért nem feltétlenül az egyetemek falai között, még kevésbé az orvosok és mérnökök között kell keresnünk, hanem az újságírók, szakértők, elemzők, a média képviselői között.")

ssi 2011.05.29. 20:40:44

@aszekelyek:
... ami engem nagyon elszomorít: ismerek számos nagyon jó módú családot ... pl. minden erőlködés nélkül kifizetik a gyerek féléves tandíjára a milliót, meg a fenntartják az autóját, meg a nem kevés zsebpénzt, meg mindig tele a hűtő, a kamra, bejárónő tart rendet a házban stb. .., de alig találkozik a szülő (legtöbb elvált) és a gyerekek, beszélgetni meg szinte semmi ...

@xsasha: köszi az igyekezetedet :-)
- mókából teszteltem az uramat, hogy neki milyen erotikus elemek jutnának eszébe az Oszkó írásról, de ő, veled szemben rosszul vizsgázott ... :-))) poénosnak szántam
- az én, mindig elvarázsolt tudományos mókus párom nem igazán szeret politikáról beszélgetni .. csak a feltétlenül szükségeseket
- amiben azért itthon közös a vélemény, s ez lenne a válaszom számodra: kellenek a távlati tervek, ami lehet egészen más, mint a mostani állapot, de a holnap lépéseinek elsősorban a jelen valóságára kell alapoznia ... tehát: távlati terv lehetett volna az 1-kulcsos, de a jelen jövedelmi-bér viszonyai és az ország még nem elégséges gazdasági növekedése miatt a már másnap, vagyis rövid távon bevezetett 1-kulcsos pont a meglévő, eleve rossz jövedelmi struktúrát rontotta tovább és több területen is elvárt ösztönző hatása kétséges ... ismerem a véleményedet, így majd közösen figyeljük a valóságot és elemezzük, ... oké?

porfelhő 2011.05.29. 22:33:55

Zuglóban kormánypárti jelölt győzött

Drávafokon a független jelöltet választották polgármesterré"

www.hirado.hu/Hirek/2011/05/29/21/Zugloban_kepviselot_Dravafokon_polgarmestert_val

panelburzsuj 2011.05.30. 06:24:29

@xsasha:

Valami Megadja Gábor nevű firkantotta, és valami xsasha álnevű ajánlotta a blogközönség figyelmébe.

porfelhő 2011.05.30. 09:45:52

Az idei év első három hónapjában már kétezer orvos és szakdolgozó hagyta ott a munkáját, közülük sokan külföldre mentek dolgozni az alacsony magyarországi fizetések miatt."

www.mno.hu/portal/787299

Ma már talán nincs orvosi szakterület, amely ne volna hiányszakma Magyarországon. "

Súlyosbodik a helyzet: Naponta mondanak fel a nővérek"

hetivalasz.hu/itthon/egyre-nehezebb-a-hianyzokat-potolni-38234

Már igy is romokban az egészségügy. Ez nem a jólétnek, -valami másnak a vége és a kezdete.
Kinek éri meg, hogy a jól képzett orvosok, nővérek elhagyják az országot?
hm. Annyira egészséges nép lenne a magyar?

aszekelyek 2011.05.30. 16:21:19

@jjulie: Vén fütty, figyelj, csak eccer mondom. Nem mindenki cigány, aki tud hegedülni és a nyóckerben nőtt fel. :) Nem vagyok az de az se változtat semmin. Meg nem is figyelsz rendesen. Kutyabőr és megyer ősök, meg kárpátaljai felmenők, az nem jön ki sehogy se oláhra, se lovárira. Viszont Oláh Ibolyára nagyon sok sms árát elköltöttem. Nem is állhatta a show biznic....Nem olyan gagyi -kommersz, amiben ők utaznak. Két percet láttam alekoszról a feketére festett , műmellű ,gumizsuzsi szájú , ám műaggyal se bíró szerencsétlen ömlengéséből selypítve. Elborzasztó. Muszáj volt elkapcsolnom. Ment fel a pumpa bennem...Mindjárt be is vettem az esti coverexemet.

aszekelyek 2011.05.30. 16:22:56

@manyike: Igen, ez egy nagyon nagy probléma. Aztán csak néznek, hogy mér drogozik, hisz mindene megvan... Hát nincs meg mindene.Azért.
süti beállítások módosítása