Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
23:50

Eredetileg nem volt szándékomban írni az ünnepi beszédekről, ráadásul ezúttal - szokatlan módon - sem a miniszterelnök, sem az ellenzék vezetői nem szólaltak meg. Kövér László azonban ma olyan meglepő dolgokat mondott, hogy egy elemzői blogban hiba lenne szó nélkül elmenni mellette. A parlament elnöke az ünnep kapcsán két helyen is szónokolt: tegnap Nyíregyházán és ma szülővárosában, Pápán. Mondott sok mindent, amit amúgy is szokott, viszont pápai beszédében megjelent egy izgalmas új elem.

(Fotó: MTI)

A tudósítások szerint – a megyei napilap beszámolója furcsa módon nem tartotta kiemelésre érdemesnek ezt a részt - Kövér azt állította, hogy "történelmi sorsa a magyarságot méltányosságra és óvatosságra tanította", továbbá arról beszélt, hogy “túlzással, igazságtalansággal és vad indulatokkal lehet hódítani, de megmaradni csak méltányossággal, türelemmel lehet, és csak így lehet újra kezdeni”. Nem hiszem, hogy elemzői belemagyarázás lenne, ha azt állítanám: a politikus feltehetően nem véletlenül ütött meg ilyen hangot. Hogy milyet is? Olyat, amelyre egy hírszegény időszakban felkapják a fejüket a politika iránt érdeklődők. Hogy miért is? Mert amit mondott, az irányában és látványában eltér attól, ahogy a kétharmados Fidesz az elmúlt hónapokban politizált.

Már látom előre azokat a hozzászólásokat, amelyek a felesleges belemagyarázáson és fantáziáláson túl kerékkötéssel és – ez a kedvencem - vágyvezérelt gondolkodással vádolnak majd. Érdemes hát jelezni: egy pillanatig sem hiszem, hogy Kövér László a Fideszen belüli belső ellenzék vezérének szerepére aspirál, hogy ezek a mondatai egy Kövér-Orbán háború nyitányát jelentenék. Erről szó sincs, aki ilyet állít, annak fogalma sincs a magyar politikáról. Arra azonban alkalmas lehet ez a beszéd, hogy valamivel komolyabbnak gondoljam a parlament elnökének autonóm és kritikus viselkedésére utaló híreket; részben a sajtóban olvasható beszámolókat, részben ilyen-olyan egyéb információkat.

Nekem úgy tűnik, hogy Kövér László – aki mindig is az egyik legkevésbé irányítható és leginkább saját gondolatai által vezérelt politikus volt – a jövőben is meg akarja tartani magának a jogot arra, hogy önálló szereplője maradjon a közéletnek, olyan, akitől őszinte és erős mondatok bármikor várhatók, de aki szinte soha nem csatlakozik semmilyen egyenbeszédhez. A kövéri pozíció paradoxona, hogy miközben közös múltjuk, évtizedes ismeretségük okán a párt mai vezetői közül talán ő áll a legközelebb a miniszterelnökhöz, valójában szinte ő az egyetlen olyan fideszes vezető, akinek van bátorsága (lehetősége?) a nyilvánosság előtt is kritikusnak, megkülönböztethetőnek lenni. Miközben Navracsics Tibor vagy Lázár János nem kerülhette el (illetve legfeljebb csak a kremlinológusok által felismerhetően tehette meg), hogy a forradalmi retorikától a nyilatkozat kifüggesztéséig mindent lelkesen támogasson, Kövér László mai mondatai tulajdonképpen az elmúlt hónapok sajátos baráti kritikájaként is felfoghatók.

Aki azt hiszi, hogy a politikus másként gondolkodása ma kezdődött (vagy el sem kezdődött), annak ajánlom figyelmébe a Fidesz 22. születésnapján elmondott két beszéd tanulmányozását. Csak egy gondolat Kövértől - érdekesen illeszkedik az előző bejegyzéshez -, a fidesz.hu beszámolójában: „A Fidesz nagykorú lett, de még felnőtt nem - tette hozzá azzal, hogy a párt története eddig arról a generációról szólt, amely létrehozta. A politikus közölte: a fiatal, de öregedő demokraták ez után következő története már elsősorban nem az alapítók nemzedékéről, hanem az utódok jövőjéről szól majd.”

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr102236250

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kövér László: túlélni a karaktergyilkosságot 2010.08.22. 11:17:12

Kövér László az élő – politikailag félholt – példája annak, hogy mire volt képes fénykorában a baloldali média. (Fotó: Huszti István/Index) A Fidesz Kövér Lászlót jelöli házelnöknek, aki igent mondott a felkérésre. Hamarosan megtudhatjuk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tbb 2010.08.22. 16:12:35

@Letícia:

Manipulációval csinálja. A részleteket nem árulta el. Egyébként nem vagyok róla meggyőződve, hogy neked sikerülne-e. Ha idáig nem sikerült. Mert az ilyet nem lehet megtanulni. Ez vagy a vérében van valakinek, vagy nincs.

Videofon 2010.08.22. 16:16:29

@manyike:
"...a zseni Hitlerről..."
A zseniség kötődik a pozitív erkölcsi megítéléshez?

jjulie 2010.08.22. 16:19:00

@tbb:

a felvezető szöveg volt előbb? na ne má akkor miért nevezhettem felvezető szövegnek, ha nem az volt előbb?

szóval mire vonatkozott a felvezető szöveg? hogy áladták e a helyüket, a villamoson az öregeknek meg a terhes nőknek?

fejtsd ki hogyan választod el a viselkedés a tettől

sorojl szépen pédákat a tettek nélküli viselkedésekről, meg a viselkedés nélküli tettekről, amelyek kapcsolatba hozhatók relativizált bűnökkel

jjulie 2010.08.22. 16:25:58

@tbb:

nana, minden tanítható, bizonyos fokig, ezért vagyok ezzel az itt feltűnést keltő 1,3 millával közepes, mert én csak tanultam a trükköt, a "születetteket" csak utánzom

amúgy én tanítom is. és vannak sikereim, csak a @tölgyes: a nagy kudarcom

ssi 2010.08.22. 16:32:59

@Videofon: tanár szerint az volt

tbb 2010.08.22. 16:40:43

@jjulie:

Hogy mire vonatkozott a felvezető szöveg? Kétségtelenül nem arra hogy átadadják a helyüket a villamoson. Hanem, hogy a viselkedésüket azonosan itéli meg. Azon az alapon, hogy mindkettőjüket felszólította a hatalom egy gyalázatos tettre, amit mindketten pedánsan végrehajtottak. Ennyi a hasonlóság a két viselkedés között. Már volt róla szó. Mit nem értesz ezen?

Hogy hogyan választom el a viselkedést a tettől? Mikor hogy. Egyszer így, egyszer úgy. Van amikor meg sehogy.

Tettek nélküli viselkedésekről nem tudok. Szigorúan véve, viselkedés nélküli tettekről sem. Így speciel ezek semmivel sem hozhatók összefüggésbe. Relativizált bűnökkel sem.Í

lüke 2010.08.22. 16:43:49

hmm látom dupláztatok,ami komment számot illeti reggel óta:)
dupla v. semmi:)

ssi 2010.08.22. 16:46:33

@ingyenebed: @Letícia: @porfelhő: poszthoz, a Ti kommentjeitek hatására
- pl. adok-kapok színjáték:
- láthatatlan nyertese O.V. - engedi Kövérnek a megjegyzéseket, mert úgy is tudja, nem él vele vissza, s így legalább kisebb a kockázat, a súrlódás, sőt, kifele még jól is jönnek a nem egyértelmű kiszólások, de a többiek felé azt is érzékelteti ugyanakkor, hogy másnak nem engedélyezett ez a kiváltság
- látható nyertese Kövér: ő a bátor, okos, önjáró, megkülönböztetett
- Kövér beszédei őszinték, vagy pl. a kampány része (parasztvakítás), mert így nem mindig egyértelműek, s kérdés, hogy szűk körben (médiakizárás) is figyelmezteti-e társait bármire is, s O.V.-vel szemben elér-e bármit

tbb 2010.08.22. 16:47:13

@jjulie:

Hát igen. tölgyeshez képest valóban kispályás vagy.

lüke 2010.08.22. 16:50:21

@lüke:
ez lesz az új himnusz:)

lüke 2010.08.22. 16:56:52

@manyike:
hát igen,
az embrionális tumorok , így fertőznek

Szimba 2010.08.22. 17:05:16

@Ordnassac:

Jól beszélsz! Tökéletesen egyetértek.

Sőt, ahol a holokauszttagadásról törvényt hoznak, ott egyúttal bizonyítványt állítanak ki az ország polgárairól. Méghozzá gyógypedagógiai bizonyítványt, és azt is csupa elégtelennel.

Egyrészt az oktatás hiányosságairól van szó, másrészt pedig a tehetetlenségről, mert nem képes az állam felnőtthöz méltó módon viszonyulni azokhoz, akik buták.

Büntetik a hülyeséget (méghozzá börtönnel), ami csak mártírt, vagy minimum szimpatikus forradalmárt csinál azokból, akik "hagyományőrző" idiótaként nem Robin Hoodnak vagy Napóleonnak öltöznek, hanem nyilas egyenruhába bújnak.

(Személy szerint én inkább közmunkára küldeném őket, pl. valamelyik régi munkatáborban lehetnének jegyszedők, takarítók. Egyúttal persze elolvastatnék velük néhány dokumentumot, és jócskán vannak filmek, fotók, amiket tanulmányozhatnának pár hónapig.)

jjulie 2010.08.22. 17:07:16

@tbb:

válasszuk szét a zöldségeket

parancsok végrehajtásai, azok tettek

"1) Az emberi tett erkölcsi minősítése
Tetteink jó vagy rossz voltát értelmünkkel ítéljük meg. Az értelem a tettek minősítésénél - kifejezetten vagy burkoltan - általában három szempontot vesz figyelembe. Ez a három alapvető nézőpont a közfelfogásban is tükröződik. Ha ugyanis megkérdezzük az embereket, hogy egy konkrét tett miért jó vagy rossz, a válaszok általában három szempont figyelembevételével születnek meg:

Vannak, akik a cselekvés tárgyát tartják elsősorban szem előtt, illetve az erkölcsi minősítésnél erre helyezik a hangsúlyt. E szemléletben embert ölni vagy lopni például azért rossz, mert az emberölés és a lopás önmagában véve helytelen. Mások a szándékra helyezik a hangsúlyt. A tettek jóságát vagy rosszaságát a szándék jósága vagy rosszasága határozza meg. Ismét mások a körülményeket, illetve a körülmények szerepét emelik ki. Így rossz tett például az, amely megbotránkoztat másokat, amelyet nem emberhez illő módon te­szünk, nem hivatásunkhoz illő módon végzünk stb.

Nyilvánvaló, hogy az emberi tettek erkölcsi megítélésénél mindhárom té­nyező figyelembe veendő, és az az ember jár el helyesen, aki mind a három szempontra tekintettel van: az emberi értelem (ratio) abban az esetben helyes (recta), ha ítéletében a tett tárgyát, a cselekvő szándékát és a körülményeket egyaránt szem előtt tartja."

a radala féle szöveg, a cselekvés tárgyát, (végső megoldás) a körülményeket és a szándékot is számba veszi, márpedig ezek a tettek megítélésének a szempontjai, nem pedig a viselkedésé

ez pedig a viselkedés:

behavior 1. Általános megjelölés az élő szervezet összes megfigyelhető, megállapítható vagy mérhető aktivitására. Ezek a legtöbb esetben bizonyos ingerekre vagy ingerkonstellációra adott válaszokat jelentenek, amelyekkel a szervezet az életben (vagy kísérleti helyzetben) találkozik. Az aktivitások közé soroljuk a mozgást (a vázizomzat változásait), a cselekvéseknek nevezett mozgássorozatokat, a szívműködés változásait, a külső és belső kiválasztási folyamatokat, a kémiai vagy ezektől függő változásokat és az elektromos (pl. agyi elektromos) folyamatokat. A Watson alapította behaviorizmus különbséget tesz nyílt és rejtett viselkedés között. A nyílt viselkedés fogalma minden megfigyelhető változást pl. mozgást magába foglal, a rejtett viselkedés olyan (legtöbbször élettani) változásokra utal, amelyek csak bizonyos tchnikák (pl. vérnyomásmérés) alkalmazásával mérhető.
2. A viselkedés forgalmát néha szellemi tevékenységek (opl. gondolkodás) vagy más folyamatok (pl. átélés) mjelölésére is használjuk. A fenomenológia viselkedés fogalma szerint a magatartás mindig valamihez való viszonyban értelmezhető.
3. A viselkedés megfigyelésére, leírására, osztályozására használatos fogalmak: például a veleszületett, szerzett magatartásmódok, érzelmi, szimbolikus, feladatspecifikus, nem alkalmazkodó stb.

a radala, viselkedés szót használ, miközben a tettekről ír

amiről te írsz, az igaz, csak nincs a radala szövegében

2010.08.22. 17:12:02

@tbb: most nagyon elszomorodtam...:(

Szimba 2010.08.22. 17:15:51

@lüke:

:)))

Ha még a Kossuth nóta lenne!

Szamóca nagyon jó színész, annál rosszabb politikus.:) Hoboék meg zseniálisak.

tbb 2010.08.22. 17:18:10

@jjulie:

"a radala, viselkedés szót használ, miközben a tettekről ír"

Ír a tettekről is persze. De a viselkedésüket hasonlítja össze.

lüke 2010.08.22. 17:18:51

@Hepci:
szomorú lennék, ha ezen röhögne
még tragikomédiának se mondanám

jjulie 2010.08.22. 17:25:10

@Szimba:

szimbácska, a látható főemberek a fő minták

pl a beckham, vagy a paris hilton, régebben a john lennon, meg társai

nekünk ma már nincsenek sztárjaik, a zenészek, sportolók, szinészek alig látszanak, ellentétben a politikusokkal, a mai leginkább látható magyar celebek a politikusok

ők pedig a legnagyobb zöldséggyártók, ki a fenét lehetne másolni, mint egy zöldségest?

Szimba 2010.08.22. 17:39:02

Ha ezeket meghallgattátok, akkorra kijöttök a szemantikából...:)

tölgyes 2010.08.22. 17:54:46

@manyike: Ezért is kell határozottabb tantervi irányítás. A tanár szabadsága is egy kétes duma... mert persze kell szabadság...de a nemzeti azonossághoz kell egy minimális közös ismeret... nem lehet össze-vissza bármit beleverni a gyerek fejébe.

jjulie 2010.08.22. 17:56:28

@tbb:

értem erre célzol

" Eichmann megtehette, hogy a "végső megoldást" válassza egy probléma kezelésére Gergényi meg nem, de a szándék meglett volna."

ez a viselkedés összehasonlítása, így

" Azon az alapon, hogy mindkettőjüket felszólította a hatalom egy gyalázatos tettre, amit mindketten pedánsan végrehajtottak. Ennyi a hasonlóság a két viselkedés között. Már volt róla szó. Mit nem értesz ezen?"

amúgy ismered jeruzsálemi pert, a védelem és az ügyész alapkoncepcióját, és az itálet indoklását?

Ted Striker 2010.08.22. 18:04:20

Kósa: jövőre új alkotmánya lesz az országnak

"A szándékokban a paletta széles: "a Szent Korona-tantól, a szociális-emberi jogok rögzítésén át, a rendkívül szokatlan emberi magatartás alap emberi jogként való feltüntetéséig" - tette hozzá.

hvg.hu/itthon/20100819_kosa_lajos_uj_alkotmany

@Ordnassac: Kérlek segíts értelmezni, vajon mit ért Kósa Lajos "rendkívül szokatlan emberi magatartás alap emberi jogként való feltüntetésén" - ez a homoszexuálisokra vonatkozna?

jjulie 2010.08.22. 18:09:53

@tölgyes:

lesz valaha közöz ismeret?

pl ki a kriptokommunista és ki a társutas?

ki a jó komcsi és ki a rossz komcsi?

a holokauszt különbözik e valamiben az ávós pribékek garázdálkodásától?

a nácik hajtották e végre a vidéki magyar zsidók kifosztását, bevagonírozását, vagy a törvényes, nem nyilas többségű magyar kormány által hozott törvények alapján a kormány apparátusa?

stb

mikor lesz ebből közös ismeret?

és tévedsz, lehet össza-vissza bármit beleverni a fejekbe, a szijjártónak, a kósának sikerült, te vagy a legjobb példa, gyerekkorodban még kiröhögted a szabolcskát, most meg fel sem ismered és kajálod a dumáját

tölgyes 2010.08.22. 18:11:08

@tbb: ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ! Miért nem írta, hogy Ön meg 8 millát akasztott le..:)??? A net mindent elbír.. még az ilyenféle hencegést is..:)

tölgyes 2010.08.22. 18:15:05

@jjulie: Van amiből nem is kell, hogy legyen. Van amiből lesz és van amiből nem lesz... Mégis, ha azt akarjuk, hogy valami megváltozzon, ahhoz valami meg kell változtatni.

qwertzu 2010.08.22. 18:20:28

Off:
Ezt nem hiszem el:
index.hu/belfold/budapest/2010/08/22/az_lmp_szineiben_indul_a_fizikusok_mumusa/

... Egely György mérnök-feltalálót, aki most az LMP színeiben indul Budakeszin a képviselőségért.

Az egy dolog, hogy az LMP-t (és a legtöbb zöld szervezetet), fogalmatlan idióta hippik gyülekezetének nézik (nézem), de erre azzal válaszolni, hogy igen azok vagyunk. Az LMP ezzel a lépéssel kb. 8 évre kiírja magát a komolyan veendő pártok közül. Ugyanolyan viccpárt mint a kétfarkú kutya. Ezek után, az ellenfeleknek már kb. bármilyen zöld javaslatukat indoklás nélkül söpörhetik le a színről. Ugyanúgy járatják le a környezetvédelmet, mint az SZDSZ a liberalizmust.
Idióták.

qwertzu 2010.08.22. 18:21:34

Off:
Ezt nem hiszem el:
index.hu/belfold/budapest/2010/08/22/az_lmp_szineiben_indul_a_fizikusok_mumusa/

... Egely György mérnök-feltalálót, aki most az LMP színeiben indul Budakeszin a képviselőségért.

Az egy dolog, hogy az LMP-t (és a legtöbb zöld szervezetet), fogalmatlan idióta hippik gyülekezetének nézik (nézem), de erre azzal válaszolni, hogy igen azok vagyunk. Az LMP ezzel a lépéssel kb. 8 évre kiírja magát a komolyan veendő pártok közül. Ugyanolyan viccpárt mint a kétfarkú kutya. Ezek után, az ellenfeleknek már kb. bármilyen zöld javaslatukat indoklás nélkül söpörhetik le a színről. Ugyanúgy járatják le a környezetvédelmet, mint az SZDSZ a liberalizmust.
Idióták.

jjulie 2010.08.22. 18:28:23

@tölgyes:

igen hallottam róla, hogy a változás kifejezés került a polgári kormányzás, meg a haza nem lehet ellenzékben szolegenek helyére

ez már valami, te is kétszer használta egy mondaton belül

bariga 2010.08.22. 18:41:58

@tölgyes: hú ez annyira komplikált volt, hogy nem értem. Ez valószínűleg viszont a nevelőnő hiánya. Inkább feladom, nyugodtan folytasd a silányozást.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.22. 18:42:21

@Ted Striker:
Hát a homoszexuálisokra akkor vonatkozhat, ha Kósának ez rendkívül szokatlan. Ha szokott, akkor nem azokra gondolt
.
Lehet, hogy nem akar alkotmányos jogot adni olyanokra, mint négyesikerszülés, Fa Nándor világkörüli hajózása, űrrepülés, vagy pápává szentelés.
Talán a giniszrekordok megdöntését sem tartja jogszerűnek.
De lehet, hogy a boldoggá avatással is baja van.
Mindenesetre az értelmezéshez jó lenne tanulmányozni Kósa szokásait.

tbb 2010.08.22. 18:44:59

@jjulie:

Szerintem meg nagyon nem érted. Nem arról van szó, hogy kiknek mik a szándékai, hanem hogy vannak olyan emberek, akik skrupulusok nélkül hajlandók megtenni amit a hatalom kér tőlük. Mert hogy az a helyes.

Eichmann is ilyen volt, Gergényi is. Ennyi.

A jeruzsálemi ügyész vádkoncepcióját konkrétan nem ismerem. De el tudom képzelni. És egyet értek vele.

tbb 2010.08.22. 18:47:44

@qwertzu:

Hát nincs sok politikai érzékük. Az látszik.

bariga 2010.08.22. 18:52:38

úgy látszik Kövér emlegetése mindenkiből kihozta a legrosszabb "énjét". Csúnyán vitatkozuk, sértegetjük egymást és harcolunk. Hogy is van pedig ? Legyen béke és egyetértés.
De hogyan lehet közeledni? Hogyan lehet a tényeket legalább valamennyire hasonlóan "át"látni? Aki erre képes lesz, az lehet a jövő embere ebben a most kissé zavaros országban. Bár nem hiszem, hogy ez Kövér lenne, de semmi nem lehetetlen.

2010.08.22. 18:53:53

@bariga: én senkit se sértegettem és nem harcolok senkivel sem!

lüke 2010.08.22. 19:12:57

@jjulie:
ez nem igaz!
itt, a pol. blogon, róluk elmeznek,s önként, érdeklődőként jön az ember ide
van ilyen elemző:) blogja Beckhamnek, Parisnek is biztos
etc,ez nem határozza meg az ember sorsát,
de a politika valamennyire igen

lüke 2010.08.22. 19:17:39

@Szimba:
nem vagy egyedül:)
de zsüli szerint igy alakul majd> az értelmezés

lüke 2010.08.22. 19:20:29

@lüke:
úgy látszik azért nem értek annyi mindent ,mert soha se gügyörésztek nekem, s én se az utódaimnak.........

lüke 2010.08.22. 19:25:26

radala biztos csuklik, s a retinoblastoma
en.wikipedia.org/wiki/Retinoblastoma
kutatás majd megsínyli ezt a magasröptű hangvételt..........
pedig ez a malignus embrionális tumorkutatás sok
csecsemőt menthet majd meg

lüke 2010.08.22. 19:27:38

@simonmondja.:
meg az otthon szülésre is
ami az 'elmaradott' Hollandiában és Angliában természetes

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.22. 19:28:28

@lüke: ez ilyen multifunkciós blog. Van politika, gazdaság, tudomány, kultúra. Az utóbbiból ma éppen kevesebb adódott...
Reménykedem, TG nem veszi a szívére, ha éppen nem értékes tartalm.. - khmm - kontentot szaporítunk ide...

lüke 2010.08.22. 19:36:05

@Hepci:
incontinencia continua................

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.22. 19:40:42

@lüke: Ha életmódtanácsadás lesz az új Alkotmányban, akkor Kósa felnőhet akár Mohamedhez is.
Előírhat alkotmányos étkeket, vagy lábmosást - márha szokott.

lüke 2010.08.22. 19:45:08

@simonmondja.:
miért ,nem kósául mosogat?

bariga 2010.08.22. 19:47:29

@Letícia: valóban üdítő kivétel vagy

lüke 2010.08.22. 19:50:14

@bariga: m'ér '
ez valami limonádé neve?

jjulie 2010.08.22. 19:59:20

@tbb:

na utoljára

ha a radala ezt írta volna, hogy
" vannak olyan emberek, akik skrupulusok nélkül hajlandók megtenni amit a hatalom kér tőlük. Mert hogy az a helyes.

Eichmann is ilyen volt, Gergényi is. Ennyi. "

nem írtam volna egy árva szót sem, de nagyon nem ezt írta

a radala egyenlőség jelet tett a gergényi viselkedése és az eichmanné közé, valamint a gyurcsány demokratasága, és a rákosié közé

mindezt az után hogy felvezeti az egészet a bűnök relativizálásának dühítő voltával

ma nagyjából megtudtuk mi is lehet a relativizálás, nagyjából olyasmit, hogy különbözőnek tűnő dolgok eltérését jelentő egyedi jegyek legyalulásával összekapcsolhatóvá, azonos szintre hozzuk őket

namost ezt utálja

ezek után azonnal végrehajt két ilyet, sőt még el is magyarázza, hogy a gyalulás után milyen forgács került a padlóra

és azt mondod, hogy arra gondol a gergényi-eichmann párhuzamnál, amire a jeruzsálemi védelem alapult, hogy parancsvégrehajtás volt csupán, az eichmann egy gépies erkölcsi megfontolások nélküli buzgó parancsvégrehajtó
a dolog érdekessége hogy ennak a bebizonyítása ott a megmenekülést jelenthette volna, itt pedig a radalánál és nálad az elítélhetőséget, és valójában az eichmann sokkal több volt, mint az általad említett "szar ember", ezért kivégezték

namost ezt, - a maradjunk"viselkedés"-nél-t - tette egyenlővé a radala a gergényi, általunk részleteiben nem igazán ismert viselkedésével, miután közölte, hogy kihozza őt a sodrából a relativizálás

bizonyítás képpen leírta még az " Eichmann megtehette, hogy a "végső megoldást" válassza egy probléma kezelésére Gergényi meg nem, de a szándék meglett volna." mondatot

az én első reakcióm:
jjulie 2010.08.17. 21:00:26
@radala:

„azt mondod, hogy a bűnök egyformák és nem lehetnek különböző mértékűek, és a meg nem valósult, vélt szándék egyenlő a megvalósult tettel?”

Az erre vonatkozó válasz:
„Nem mondom, hogy a vélt szándék egyenlő a megvalósult tettel. Azt mondom, hogy 44-ben gázkamrába küldeni valakit, mert ez a parancs, az nem különbözik erkölcsileg attól, hogy 2006-ban szemeket lősz ki, pedig ilyen dolgod épp nincs is. „

Mint látható a magyarázatában tetteket mérlegel, nem viselkedést

namost " Eichmann megtehette, hogy a "végső megoldást" válassza egy probléma kezelésére Gergényi meg nem, de a szándék meglett volna." erre azt mondja, hogy”Nem mondom, hogy a vélt szándék egyenlő a megvalósult tettel.”

erre most mit mondasz ?

továbbá: „44-ben gázkamrába küldeni valakit, mert ez a parancs,” úgy történt hogy az eichmann részéről, hogy évek óta ezt csinálta, és pontosan és részleteiben is pontosan tudta mit csinál

namost akik ott 2006-ban oszlatást vagy valami ilyesmit végeztek, hányadszor használták ilyen éles helyzetben azokat az eszközöket?
a parancsnokok szemkilövetés céljából adták ki a parancsokat, és akik meghúzták a ravaszt, szintén konkrét szemkilövés gyakorlott céltudatos alakok voltak a gergényivel az élükön, és ugyan olyan tudatos begyakorlott módon végezték a dolgot mint az eichmann?

valamint bebizonyosodott, hogy a gergényi ezért lépett a rendőri pályára? Az eichmannról igen

ez az ember jön dühbe a relativizálástól, te pedig azt mondod ismét, hogy félreértem vagy félremagyarázom az egészet, és nincs min megállni és elgondolkodni?

persze ha erre az egész radala dumára van egy fideszkód, ami alapján igy hangzik a megfejfejtés:

"Nem arról van szó, hogy kiknek mik a szándékai, hanem hogy vannak olyan emberek, akik skrupulusok nélkül hajlandók megtenni amit a hatalom kér tőlük. Mert hogy az a helyes.

Eichmann is ilyen volt, Gergényi is. Ennyi. "

akkor mindenrendben?

lüke 2010.08.22. 20:16:34

@jjulie:
nagyon rendben,
mert, ha valamit sokat emlegetnek devalválódik

Ordnassac 2010.08.22. 20:18:24

@Teremszolga: 1956, a Kádár-rendszer és a rendszerváltás is kötelező tananyag, aztán a legtöbb gimis jó, ha eljut a második világháború végéig, ahol a holokauszt max. egy óra. Hatása nulla. Jómagam is csak töri fakultáció segítségével jutottam el a rendszerváltás történetéig.

Arra állam bácsi nem gondolt, hogy a holokauszt és a kommunizmus áldozatainak emléknapjára esetleg támogatást nyújtson a Zsidó Múzeumba, illetve a Terror Házába való látogatáshoz? Egy szimpla, üres emléknap inkább árt, mint használ. Ezeknek az emléknapoknak nincs tartalma. A tévékben sem emlékeznek meg különösebben róla... Talán leadják a Schindler listáját, illetve A tanút. Ez viszont elképesztően kevés.

Úgyhogy továbbra is fenntartom, hogy nem, nem tett meg eleget az állam jogon kívüli kategóriában, mert ennél jóval aktívabb szerepet kell vállalnia.

A 2008-as különvéleményről: Kiss László gyakorlatilag bevallotta vele, hogy a magyar társadalom egyszerűen csődöt mondott. Ebben egyet is értek vele, azonban a kriminalizálás csak egy még erősebb jel a csődre. Inkább kilátásba helyezi a szabveztet, aminek a hatása a kriminológia szerint is igen erősen kérdéses, ahelyett, hogy társadalmi párbeszédet indítana. Igaz, egy velejéig utálkozó társadalomnál nehéz, de ha nem próbáljuk meg, akkor hova fajulunk még?

jjulie 2010.08.22. 20:23:44

@lüke:

a federert nézem, sokat emlegetik, devalválódik ?

Ordnassac 2010.08.22. 20:26:20

@simonmondja.: a holokauszttagadás és más emberiség ellenes bűncselekmények tagadásának csökkentése, az uszítás és gyűlölködés csökkentése (aminek a magyar közéletnek igen nagy felelőssége van), az emberi megértés növelése stb.

Ordnassac 2010.08.22. 20:28:58

@Ted Striker: ezen én is gondolkodtam már, de kb. hasonlóra jutottam, mint te. Igaz, a mai antidiszkriminációs szabályozás áttételesen már ezt is védendőnek tartja.

Ordnassac 2010.08.22. 20:30:46

@Szimba: lásd, amit most válaszoltam Teremszolgának. :-)

lüke 2010.08.22. 20:32:42

@Ordnassac:
akkor elmesélem:
Ausztriában, hol egyéni, tanárfüggő tananyag van
és száz ezres nagyságrendű az áldozatok száma, nem 600
ezer,mint Magyarországon
egy héten át foglalkoznak vele,-pl megtanítják mi a Weisse Rose
de.wikipedia.org/wiki/Wei%C3%9Fe_Rose
mozgalom, s minden osztályt elvisznek Mathausenbe
www.holokausztmagyarorszagon.hu/index.php?section=1&type=content&chapter=6_3_1

Ordnassac 2010.08.22. 20:33:44

@qwertzu: erről eszembe jut egy G. B. Shawnak tulajdonított mondat:

„Az egyik legszomorúbb dolog a világon az, hogy rengeteg jó dolgot kell véghezvinned rátermettséged megmutatására, de csak egy dolgot elrontanod annak bebizonyítására, hogy nem érsz semmit.”

Valahogy ez az érzésem ezzel az Egely-üggyel (amit tényleg el kellett volna kerülni)...

Ordnassac 2010.08.22. 20:35:28

@Ordnassac: *jav.: amiben a magyar közéletnek...

lüke 2010.08.22. 20:40:42

@jjulie:
ja,kiöregszik
tegnap olvastam Agassi Open c könyvébn, hogy megy ez
http://bookline.hu/product/home!execute.action?id=605951&type=200&_v=Agassi_Andre_Open

jjulie 2010.08.22. 20:43:26

@lüke:

egyszer biztos, most éppen megnyeri a 90. atp döntöjét

Ordnassac 2010.08.22. 20:57:35

@lüke: a másik túlzás az Németország, ahol meg szerintem túllőnek a célon, még ha érthető is a hozzáállás, ott a második világháború és a holokauszt nagyon erősen reprezentált a tananyagban, szerintem már túlzóan is.

jaegtoer 2010.08.22. 21:07:39

blogszmog @jjulie:

"_mosmár te is úgy csinálsz mint szegény megsértődős jeag vagy hogyhívják? 1,3 millió adómentesen az neked is sok?_"
"
Olcsó, de bejött.
Nem sértődtem meg. kegyed nullázta le saját magát vehemens igyekezetében.

Egyben egy jó példa is a relativizálásra. Ha összeveti az idézett hsz-ét a a tegnapi fecserészésével, akkor akár rá is jöhetne, mi a relativizálás, de erre semmi szüksége egy hazudozó adócsalónak.

ssi 2010.08.22. 21:33:00

@Ordnassac:
múlt kibeszélése - sokak szerint is segítene, de mindenki hinne-e a saját konkrét jó/rossz élményeire esetleg csak szelektíven emlékezőknek?

a múlt borzalmainak teleportálása a jelenbe - számomra érthetetlen... talán ezeket a gondolatokat is ki kellene beszélni. Csak 1 példa a sok közül:

radala 2010.08.17 13:34:39
"...Ha én lennék Orbán Dunába lövetném az egész Apró családot unokákig, lesittelném Bajnait/Kókát gyerekestöl ..."

jjulie 2010.08.22. 21:44:02

@manyike:

van ilyen vélemény is:

"Csak miheztartás végett.A Fidesz 5. sz pártkönyvével rendelkező Bayer Zsolt, az Echo tv-ben érthetőnek nevezte a zsidótörvényeket, mert csak meg kell nézni a pofákat, kik részt vettek a Tanácsköztársaságban.
Ez az a logika, mely szerint a holokauszt és "40 év nyomora" egy nevezőn emlithető.A jelenlegi nyilas szimpatizáns magyar közvéleményért ez a fajta, a rendszerváltás után kizárolagos látásmód felelős.
Mig a 45 utáni időkröl csak a rohadt kommunisták, leegyszerüsités futott, annak elemzése nélkül, mit követett ez a korszak és mit jelentett összehasonlitva az előzővel, addig a Horthy korszakkal kapcsolatban a megértő nosztalgia uralkodott s ma már ez a közvélemény."

Ordnassac 2010.08.22. 21:44:49

@manyike: nem egy út a megoldás, széles merítés kell: oktatás, kultúra, közbeszéd stb. Sőt, én még bevonnám a kiugrott széljobbereket is ebbe a dologba.

Néha az az érzésem, hogy ami nagyon hiányzik úgy általában a magyar néplélekből, az a másik ember megértésének legalább a megkísérlése.

Radala általad idézett mondata pedig ha jól emlékszem a szokásos - és totálisan értelmetlen - öndühítési folyamatában volt, utólag már bevallotta ő is, hogy szokott ilyenkor baromságokat mondani. Erre jó példa az általad idézett szöveg.

Terniak 2010.08.22. 21:46:58

@Szimba: @Ordnassac: milyen eszközei vannak az államnak?

1. oktatás: megszabja, mit kell tanítani. Ebben ezek az események benne vannak, oktatják őket, és azt hiszem abban a szellemben általában, ahogy egy civilizált európai országtól elvárható. Ehhez hozzájöhetnek a közvetett ösztönzők, amit írtál, de ilyen már ma is van, igaz nem az állam, hanem az önkormányzatok esetenként hozzájárulnak az ilyen kirándulásokhoz, pl. Terror Háza. Ha jól tudom, ma is az iskolák ilyenkor elvárják, hogy az osztályfőnöki óra keretében külön beszélegessenek a diákok ezekről a rémtettekről.

Egyébként mi legyen? Naponta adják le a Katyint, a Schindler listáját a köztévében? Abszurd, és azt hiszem ne várjunk mindent az államtól.

2. szervezetek támogatása: ebben nem vagyok biztos, most nem tudtam utánanézni, de pl. egyes zsidó szervezetek nem kapnak már ma is állami támogatást? Egyébként igen, ez egy olyan terület lehet, ahol érdemes többet áldozni rá, bár megnézem, hogy egy már neonáci fiatalt mikor fog meggyőzni a rabbi az igazáról csoportos foglalkozás keretében vagy egy prospektussal.

3. És itt jön a lényeg: a büntetőjogi szankció nem a tanárok, nem a kutatók, sőt valószínűleg nem is a még formálható tanuló fiatalok ellen van. Ha ezek beleesnek valamilyen módon, ahogy írtam, valószínűleg alkel a szabályozás. A büntetőjogi következmény ebben az esetben szimbolikus értékkel is bír, az alkotmányos értékrendet is kifejezi. Pontosan az a nevelő szándék van benne, amely a csődöt mondott társadalom egyes tagjai miatt szükséges. És igen, itt éppen azok az érintettek, akiknél semmilyen más eszköz nem segít. A legvégső eszköz azokkal szemben, akik az alapvető alkotmányos értékrend ellen vétenek. Az én egyéni rosszallásom mellett, az állam is kifejezi a közösség rosszallását. Mi ezzel a gond?

Szerintem nem fajulunk sehova. A XX. századi borzalmak annyira közel vannak, hogy az elkövetők és az áldozatok még itt járnak köztünk. Kiss László végre leírta, hogy az alkotmánybíráskodás nem délibáb és illúziók kergetéséből áll, a naivitásról nem is beszélve, hanem valós társadalmi folyamatokat gerjeszt és alakít. 92-ben a pedagógiai optimizmus szép gondolat volt, de láthatóan csődöt mondott.

Álljon az állam ilyenkor is feltartott kezekkel?

Terniak 2010.08.22. 21:57:06

Ajánlom az "Amerikai Historia X-et" a témához.

Ordnassac 2010.08.22. 22:07:42

@Teremszolga:

1. mondtam egy szóval is, hogy az államnak kell kikényszerítenie, hogy folyjon rendben a történelemoktatás? Visszakérdezek: szerinted az rendben van, hogy egy generáció fejezte be úgy a középiskolát, hogy jó eséllyel sem 1956-ról, sem a Kádár-rendszerről nem tanult semmit, a rendszerváltásról nem is beszélve? A holokauszt meg csak érintőleges téma a második világháború témakörében? Hiába érettségi tételek. Itt is kéne tenni, nem azt mondom, hogy az államnak.

2. Ezt arra mondtam, hogy ne legyen több neonáci, hatásos lehet az ilyenné válás ellen esetleg egy ilyen program. Ami nem is feltétlenül rabbinak kellene tartania. Lehetne akár egy gój történész is vagy egy holokauszttúlélő.

Sőt, mint már írtam korábban, egy kiugrott széljobbert is el lehetne hívni akár egy osztályfőnöki óra keretében, hogy mesélje el, milyen is az a közeg, ahonnan ő elmenekült. Berlinben pl. sikeresen alkalmaznak hasonlót, csak ott börtönben ült emberek látogatnak el fiatalokhoz. Nálunk egyszer jött csak el egy drogtanácsadó, az is elég hasznos volt.

3. Abból indulsz ki (szerintem tévesen), hogy ha egy neves holokauszttagadót jogerősen szabvesztre ítélnek, akkor az milyen hatalmas jel lesz és riasztó hatású. Igen, jel lesz, ugyanis még jobban összetartja majd a széljobbereket, mert lesz egy mártírjuk is, aki "börtönben sínylődik az igazságért". Arról nem is szólva, hogy amekkora a bizalom ma az igszolg. iránt, még akár érdeklődővé is teheti a fogékonyabbakat adott figura iránt. Hiszen a sajtócsinnadratta körülötte szinte biztosan meglesz.

Amennyiben három év letöltendőre ítélnék, jó magaviseletért jóval korábban kikerülhet és szabadulásakor ünnepelt hős lesz a sajátjai között, akiknek a száma ettől a szabályozástól nem fog csökkenni. Erre egyszerűen alkalmatlan. Csak a legkevesebben fogják átgondolni hitvallásukat a bv-intézetben. Avagy, ha nagyon el akarják kerülni a szabvesztet, megtanulnak virágnyelven beszélni, ami után gyakorlatilag üldözhetetlenek lesznek, függetlenül attól, hogy elég egyértelmű lesz, hogy mire gondolnak.

"92-ben a pedagógiai optimizmus szép gondolat volt, de láthatóan csődöt mondott." <--- a büntetőjog még nagyobb csődöt fog mondani.

ssi 2010.08.22. 22:10:22

@Ordnassac: örülök, hogy találkoztál már a megbánó radával is :-))

@jjulie: érdekes! ez a demokrácia, meg a sokféleség, amit még tanulunk, szokunk?
- van-e békés egymás mellett élés?
- muszáj mindig valamit, valakit gyűlölni?
- mit kell komolyan venni? - be/leszólások, fenyegetőzések, indulatok ....

jjulie 2010.08.22. 22:37:46

@Ordnassac:

szóval nincs működő megoldás

most nézem a filmmúzeumon a kedvenc filmemet a játszmát

most adta el azóráját a michael douglas

hazonló környezetváltozásra iszonyú sok embernek szüksége lenne itt hogy kijózanodjon, hogy megtanuljon kérni, és értékelni amije van

merthogy túlzotan faszok lettek, mint a michael a filmben

Ordnassac 2010.08.22. 22:47:31

@jjulie: olyan megoldás nincs, ami 100%-osan megszüntetné a dolgot, a hülyeség határtalan.

Azonban nem látom azt, hogy kihasználtak volna minden lehetőséget a jogon kívüli világban, illetve nem oldottak meg más összefüggő kérdéseket.

Amiről még nem esett szó, hogy a széljobb világ nagyon összetartó és ez külsőségekben is meglátszik. Ad egyfajta kötődést, ami vonzza a fiatalokat.

jjulie 2010.08.22. 22:55:26

@Ordnassac:

igen, nincs kihasználva minden jogon kívüli lehetőség, szóval lesz még rosszabb a helyzet

az ember a másik emberből él, kaja nem sok kell az életben maradáshoz, végső eseben annyit a kukákból meg koldulásból is össze lehet szedni

a mentális táplálék a szűk keresztmetszet, és ebből van a baj, meg lesz még

(most ugrott le a tetőről a jó michael)

Ordnassac 2010.08.22. 22:59:07

@jjulie: le se tagadhatnád, hogy magyar vagy. Fő a pesszimizmus! :-P

bariga 2010.08.22. 23:11:51

@manyike: nem kellene mindig gyűlölni és alpvetően az ember békés életre vágyik. De aki ingerszegényszegény környezetben él, az könnyen elhiszi, hogy neki jobb lesz ha szóval, vagy tettel tapossa a másikat

tbb 2010.08.22. 23:12:17

@jjulie:

Nagyon szép munka. Alalpos. Ráadásul az első mondata kimondhatatlan örömmel tölött el. Tartom is magam hozzá. Remélem te is. Lezárásként csak annyit jegyzek még meg, hogy az idézett utolsó mondataimhoz a fidesznek semmi köze. Azok az én dekódolásaim.

További üdvös manipulásokat kivánva, maradok tisztelettel
tbb

tbb 2010.08.22. 23:51:26

@Ordnassac:

Nekem az a véleményem, hogy a mai frusztrációink csapódnak le a gyülölködő múltértelmezésekbe. Ezért aztán oktatással, tájékoztatással, Schindler listájával, de még a törvény erejével sem lehet megszüntetni. Csak a mai problémák egymásra figyelő kibeszélésével, de még inkább a jövőnk közös felvállalásával.

Ordnassac 2010.08.22. 23:56:50

@tbb: ez a részelem is jelentős, ez kétségtelenül így van, de félelmetes, milyen félreértések, előítéletek és ismerethiány érzékelhető mostanában. Szóval a másik oldalról érdemes megfogni a kérdést (akár szocializációs problémaként is felfogva).

Ordnassac 2010.08.22. 23:57:50

@tbb: @Ordnassac: *jav.: szóval a másik oldalról IS érdemes megfogni a kérdést

Ordnassac 2010.08.23. 00:27:36

www.mno.hu/portal/731899

Szőcs Géza a sanghaji világkiállítás magyar napján.

tbb 2010.08.23. 01:05:53

@Ordnassac:

Nagyon másképp látjuk. Bár megemlítetted a szocializácós problémaként való kezelést, ami lehetne az elmozdulás elősegítéséhez egy közös kiinduló platform.

nyünyüge 2010.08.23. 07:14:39

off
Kiszerkesztette a sajtó Schmitt Pál honlapját, mert fidesz logó volt még a főlapján.
Úgy látom, ettől sikerült gyorsan mgszabadulni, a Kapcsolat oldal viszont elkerülte a webszerkesztő figyelmét:)

www.schmitt.hu/cms/kapcsolat

Videofon 2010.08.23. 07:44:43

@Ordnassac:
Az ilyen ostoba "felmérések" csak arra jók, hogy egyesek jól éljenek belőlük. Az általános szellemi színvonalat mindenesetre elég jól jelzi, hogy ezeket az álstatisztikákat a politikusok és az újságírók mindig bekajálják.

Szimba 2010.08.23. 08:09:23

@Ordnassac:

Látom és egyetértek.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.23. 08:09:29

@Ordnassac:
Hát, amit az átlag forrófejű széljobber börtönbüntetéséről írtál, az így van.
Viszont, ahogy én látom, az elvarázsolt széljobbosok jellemzően tizen-huszonévesek.
Alapvető nézetük, hogy nekik mindenki hazudik.
Csak az az igaz tétel, amit üldöz a társadalom.

Asszem, nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy ezt a hitközösséget az elmúlt húsz év oktatása és politikai aktivitása nevelte ki.
A nézetek szabadsága.

Mert ha egy pedagógus szélsőséges nézeteket vall, mondjuk kiirtaná a fél országot hazaárulás, vagy származás miatt, akkor azt tanítja. A gyerkeke-fiatalok pedig hallgatják az összeesküvés ezer módját és gyűl bennük a harag.

Ha pedig nincsenek ilyen nézetei, akkor lesz az osztályban egy gyerek, vagy lesz egy szülő, aki bemegy és rendbeteszi a fejét.
Mert egy szélsőjobber mindig turbófokozaton hiszi az igazát.
Úgyhogy ha nem akar verekedni a tanár, akkor jó belátásra tér és engedi hirdetni az igét.

A törvények szerint szabad. Tehát elterjed.
Egymaga senki nem fog harcba szállni egy ilyen agresszív társasággal.

Tehát a nézet, hogy mindenki hazudik nekik és az igazság az, ami nincs kimondva - védetten terjed.

Ehhez már csak az kell, hogy egy politikus kimondja, hogy a hatalom hazudik és minden eszköz megengedett ellene.
Lehet gyújtogatni, robbantgatni, verekedni.
Ügyvédeket fogadnak a hatalom által elcsípett "forradalmárok" kimosdatására.
Szervezzék a fölforgatást...
A hatalom hazug, tehát mindent szabad...
Na, ettől aztán tetterőssé válik a becsapottságban hívők közössége.
Mindigis ezt akarták hallani.

Legalábbis az én tapasztalatom ez....

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.23. 08:30:33

@Ordnassac:

De ilyen célja csak annak van, aki nem akar uszítani és gyűlölködni.
Aki nem akarja a hatalmat letaszítani a trónjáról és a helyére ülni.
Mert ki akarná neki megdönteni neki a fennálló rendet - a megértés jegyében?

A megértés és összefogás - ez hatalommegtartási technika.

tölgyes 2010.08.23. 14:42:51

@Ordnassac: Jó ha eljut a II. vh-ig..:( Éljen a pedagógus szabadsága..:)

tölgyes 2010.08.23. 14:44:11

@bariga: Hiszen úgyis az a baj, hogy maga bennmaradt a gyerekszobába és azt már nem érti, ha egy mondatban az alanyon ás állítmányon kívül más mondatrész is van..:)

tölgyes 2010.08.23. 14:53:09

@Ordnassac: Én azt gondolom, hogy a tudás nemzeti minimumának biztosítása az állam dolga.. neki kell adnia a garanciát a befizetett adó fejében..A NAT meghatározza azt amit tudni kell (nem csak a kompetenciákat), a minőség-ellenőrzésnek pedig biztosítania kell, hogy megvalósuljon...Aki az elvárásnak nem felel meg, az nem kap róla papírt...aki nem tanítja meg az nem kap fizetést...Bizonyára Ön is hallott olyan végzős joghallgatóról, aki nem tudta, hogy mi a különbség a jegyző és a közjegyző között...:) Na az ilyennek nem kell diplomát adni:)az egyetemtől pedig meg kell vonni az akreditációt...
süti beállítások módosítása