Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2012
aug 02
00:00

Némi szerencséje van a Jobbiknak, hogy éppen azokban a napokban éli meg legnagyobb eddigi válságát, amikor az ország egyik fele nyaral, a másik pedig az olimpiát nézi (a két halmaz metszetében lévőkről nem is beszélve). Pedig érdemes figyelni: a Szegedi-ügy és a tiszavasvári eset hatása és kezelése sokat megmutathat a radikális párt jövőjéről.

467szegedi.jpg

(Fotó: Origo)

Mi a legnagyobb veszély egy magát új, tiszta erőként hirdető párt számára? Leginkább az, ha olyan botrányok vannak körülette, amelyek azt demonstrálják: pontosan olyan és úgy viselkedik, mint azok a politikai szereplők, amelyeket ellenfélnek tart és le akar győzni. Emlékezzünk csak a 2010-es választások előtti jobbikos botrányokra: „a támadók jól kalkulálnak, a Jobbikot ugyanis ma csak itt, ezen a ponton lehet érdemben gyengíteni” – írtam akkor, és gyanítom, hogy a kampány végnapjaiban előkerülő ügyek néhány mandátumot biztosan elvettek a párttól - ami egyben azt is jelenti, hogy feltehetően ezek nélkül a Fidesz nem szerzett volna kétharmadot.

A Szegedi-ügy hasonló a korábbi esetekhez, dinamikája és következményei miatt talán még túl is tesz azokon. A pártból most távozó politikus a Jobbik kulcsfigurája volt: 2009-ben a ferencvárosi időközi országgyűlési választáson megszerzett harmadik helye először demonstrálta a jobbszél erősödését. Később európai parlamenti képviselő, a Jobbik alelnöke és a párt legsikeresebb megyéjének (Borsod) vezetője lett. Amikor idén nyáron zsidó származása napvilágra került, és a párt vezetése kiállt mellette, úgy tűnt, hogy a Jobbik akár még jól is kijöhet az ügyből: Szegedi megtartása alkalmasnak látszott az antiszemitizmus vádjának gyengítésére. Miután azonban egy hangfelvételből kiderült, hogy a politikus nem mondott igazat, ugyanis korábban már tudomása volt származásáról (ráadásul uniós pénzek ígéretével akarta megakadályozni ennek nyilvánosságra kerülését), a párt védhetetlen helyzetbe került. Ha megtartja Szegedit, hazugsággal és korrupcióval lesz vádolható. Ha elküldi a politikust, hiába próbálja magyarázni a helyzetet, az egymondatos hír (zsidó, kiderült, kizárta) az antiszemitizmus súlyos bélyege lesz a párton, ráadásul a vitázó, marakodó, belső kérdésekkel foglalkozó szervezet képét erősíti.  

Itt tart most a történet – amit tovább színesít, hogy kiderült: az unióellenes párt frontemberei közül néhányan az EU fizetési listáján szerepeltek -, miközben a párt helyzetét tovább nehezíti, hogy elesni látszik a pártelnök által korábban a Jobbik fővárosának nevezett Tiszavasvári. A település képviselőtestülete ma feloszlatta magát, ami miatt időközi választást kell majd tartani. Persze, nem kizárt, hogy a Jobbik ősszel újra győzhet (ennek és az ellenkezőjének is komoly hírértéke lenne), de az, hogy a mintavárosban nem sikerült egyben tartani a többséget, nem mutat kedvező képet a pártról. Ezek a belső feszültségek, konfliktusok és morális problémák általában minden új politikai erő gyermekbetegségei: a rendszerváltás pártjai mindannyian átestek hasonló válságokon, s a belső megosztottság most legalább ilyen – ha nem nagyobb – gondot okoz a parlament másik új pártjának, az LMP-nek is. Ugyanakkor az a párt, amely számára a rend, a fegyelem és az erkölcs a kommunikációs prioritáslistán az elsők között található, sokkal jobban megszenvedheti ezeket. Hogy itt lesz a Jobbik gyenge pontja, már 2010-ben látható volt, ma pedig úgy tűnik, hogy ezekben az ügyekben akár szép lassan fel is morzsolódhat a párt. Ha a szervezet többé-kevésbé egyben maradva túléli ezt az időszakot, belső rendjét megerősíti, politikusait megedzi, a tanulságokat levonja, csak időlegesen veszít, de versenyben marad. Ugyanakkor ma a válság eszkalációja sem elképzelhetetlen, ami paralizálhatja vagy végletesen radikalizálhatja a Jobbikot (érdekes módon mindkettő ugyanarra vinne: az eljelentéktelenedés irányába) – nem vitás, ennek a helyzetnek a legnagyobb nyertese a jobboldali riválisától megszabaduló Fidesz lehetne, de persze a parlament másik két pártja sem szomorkodhatna.

A kérdés természetesen nem dőlt el, azt azonban már ki lehet mondani, hogy útelágazáshoz ért a Jobbik: a stratégiai problémákon túl most már veszélyes belső feszültségekkel is terhes. Ebből a helyzetből egy pártot általában csak egy nagyon erős momentum (népszerű kezdeményezés, nagy figyelmet keltő akció, politikai siker, számára kedvező külső helyzetre adott reakció stb.) képes kiragadni. Nem szeretem, ha egy cikk így fejeződik be, de most nagyon igaz: hamarosan ki fog derülni, hogy merre vezet a Jobbik útja.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr674691466

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Jobbik és a demokrácia mocsara 2012.08.02. 12:10:14

A nagy alternatívakeresés részeként nemrég az LMP helyzetét tekintettük át, most a Jobbik következik. A Jobbik genezisében a Fidesz és az MSZP egymást szokta vádolni, jellemző hozzáállás, hogy nélkülük bizony semmi nem történhet. Aztán ott a másik gyö...

Trackback: A Jobbik és a demokrácia mocsara 2012.08.02. 12:10:12

A nagy alternatívakeresés részeként nemrég az LMP helyzetét tekintettük át, most a Jobbik következik. A Jobbik genezisében a Fidesz és az MSZP egymást szokta vádolni, jellemző hozzáállás, hogy nélkülük bizony semmi nem történhet. Aztán ott a másik gyö...

Trackback: Ajánlószelvények, körzetek, regisztráció – az ördögi választási rendszerről 2012.08.02. 11:27:34

A kormánypárt az új választási rendszerben a mandátumok háromnegyedét is megszerezheti a szavazatok 25%-ával – írta tavaly decemberben a Libération. Mivel korábban már váltottunk pár emailt, a cikk szerzőjének feltettem a klasszikus és ezt így hogy? ...

Trackback: Csak a FIDESZ! - igazi polgároknak megér egy kis macerát a plusz egy narancsos szavazat 2012.08.02. 11:24:41

A választási előregisztrációnak egyértelműen nincs sok értelme azon kívül, hogy a jelenlegi vezetés számára lényegesen kiszámíthatóbbá teszi az eredményt, csökkenti a váratlan fordulatok valószínűségét. Ha megfigyeli az ember a pártok tömegbázisainak, ...

Trackback: szegedi csanád korrupt uniós pénze? (revideálva) 2012.08.02. 10:18:28

Európai Uniós pénzt ígért Szegedi Csanád az őt zsidóságával szembesítő Ambrus Zoltánnak azon a 2010-es felvételen, amelyet szombaton a Kettős Mérce a szélsőjobboldali mozgalmakat figyelő Athena Intézet cikke alapján publikált. Amint írják, a felvétel e...

Trackback: Deákné vászna 2012.08.02. 09:12:01

Némi szerencséje van a Jobbiknak, hogy éppen azokban a napokban éli meg legnagyobb eddigi válságát, amikor az ország egyik fele nyaral, a másik pedig az olimpiát nézi.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemecsek ernő áruló 2012.08.02. 09:52:23

@vzsozso: Persze. Ha nincs választói névjegyzék, és a választás napján is tudsz regisztrálni, akkor nem korlátozás. Minden más esetben igen.

aszekelyek 2012.08.02. 09:52:29

@concret: kegyed azt a vásznat... vegye magára... Részemről meg hozzászóltam, nem vettem magamra semmit. A falangistával mit akar? nem abban az országban élünk, ahol azt úgy híják...

Talán elkerülte a figyelmét de részemről vállalom a liberális beállítódásomat , mely közel sem neoliberális és semmi köze ahhoz , amit magukat Magyarországon szabadelvűként meghatározók mondanak , tettek , és mai is azt teszik. Mintegy rátelepedve erre a fogalomra és megkövetelve, hogy aki liberális, azonosuljon bármilyen agyrémükkel. Részemről kritikával vagyok ez iránt a "szabadelvűség " iránt... mely tagadja a létező demokráciát pl. , mivel nem az ő szája íze szerint van ma berendezve Magyarországon.

Ez a lekezelő hangnem , hogy a vitához partner is kell , szintén elég visszataszító és liberálisnak sem nevezhető . Csak nálunk van bevezetve a szabadelvűek , korábban szürkeállomány egyedüli birtokosai, mindenki más síkhülye- attitűddel élőknél.
Ami szerintem abból fakadhat , hogy kevés kivétellel , Orbán pl:) , a 89-es évre a kontra szelektált felsőoktatás miatt leginkább az a szűk réteg rendelkezhetett tárgyi tudással mindössze , amely releváns is volt a történések megértése szempontjából. A kapcsolatokkal úgy szintén a történések alakításába való beleszólás lehetőségéhez szintén. futottak még, Kónya....és páran a z akkor eltöröltnek mondott rendszer tagjai közül. Pozsgai ,... és Lezsák... Akikre most az legválogatottabb mocskokat szíveskednek szórni a politikai ellenfeleik. Megint.

Az a helyzeti előny , a 89-es , senkit sem jogosít fel a világon semmire. Főleg nem arra a kivagyiságra , lekezelésre , amivel működik nálunk a szabadelvűeknek magukat mondók.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.08.02. 09:53:19

Kedves TG!

Üdvözöllek a Jobbik lejáratását célzó összeesküvők között!

Unionist_ (törölt) 2012.08.02. 09:54:13

@nyünyüge:
a nép nem így gondolkodik. fizetni kell valami extrát? igen! miért fizetjük ezt? a nagy semmiért. innentől kezdve mindegy, hogy mi van franciaországban.

nemecsek ernő áruló 2012.08.02. 09:54:46

@vzsozso: És ne mondd már, hogy így nem tudja a fidesz sörért, meg virsliért megvenni a szavazókat. Max kétszer kell lefizetni őket, na bumm. A Közgép pénzéből telik rá!

aszekelyek 2012.08.02. 09:54:56

@Hángérien feeritél rajongó dbeata: jól látod , erre a rutinra alapozzák pedig a stratégiát...

concret 2012.08.02. 09:57:22

@aszekelyek: a liberális mivoltom nem kötelez arra, hogy arra méltatlanokat respektáljak, vagy mímeljem a tiszteletet irányukba.

Netuddki. 2012.08.02. 09:57:36

@concret: "Ha azt mondod, mindenki jobb Orbánnál, szerintem elfogult vagy"

Nem "mindenki", hanem "bárki".
Sajnos szerintem kettőnk közül nem én vagyok a naiv. Ugyanis egyvalamit kifelejtesz a képletből. A fidesz az orbán maga.
A fidesz egy személyi kultuszra alapuló párt. Éppen olyan mint az emúlt40évben a magyar kommunista párt, amelyiknek az éléről mint tudjuk csak kihalni lehetett. Az egész fidesz felépítése alapvetően nem demokratikus. Ez itt a nagy probléma a fidesszel. Minden gyaorlatilag pár emberen dől el és az van amit ezek kitalálnak és akarnak. A magyar választók meg szépen a kezükbe nyomták a "2/3"-ot amivel országos szinten szinte azt tehetnek amit akartak.
Végül, én már megéltem egy diktatúrát úgyhogy kösz, de mégegyszer nem kérek belőle. Még akkor SE ha akkor anyagilag stabilabb volt az állampolgárok élete mint most...

ZemBer 2012.08.02. 09:58:12

@Épelméjű: És aki Téged tart idiótának, az automatikusan regisztrációba vétetik? :-)

aszekelyek 2012.08.02. 09:58:42

@Unionist_: mindenre az a jó válasz, hogy "-mert az állatok a gyűlésre mentek"- egy intelligencia tesztben. A jelen tesztben pedig az, hogy be ne dőljöm Magyarország is. Megálljunk a lábunkon az erős ellenszélben is. Mindenre ez a helyes válasz. Mérhető ezután, hogy hányan ilyen intelligensek... azon belül már nehéz, mert sokan tudják a választ de érdekből egészen mást terjesztenek, Orbán lop, , lebontja a demokráciát, antiszemita, kacsint a zördögre.., hasonló baromságok , amik a pannon puma dossziéból jöttek...

aszekelyek 2012.08.02. 10:01:12

@concret: pedig minden ember egyenlő. Megerősítetted , amit mondok a stílusodról és a felsőbbrendűnek magadat képzelésedről. Köszönöm. Ezért nem vagyunk mi egy platformon. A liberálisok sem egyformák.

ZemBer 2012.08.02. 10:04:34

@nookedli: náci = nemzeti szocialista

merít Horthytól, Hitlertől, Szálasitól, de ugyanúgy Sztálintól, Rákositól és Kádártól is

kik lehetnek ezek ma kis hazánkban?

Netuddki. 2012.08.02. 10:04:40

@Kara kán: "Kedves TG! Üdvözöllek a Jobbik lejáratását célzó összeesküvők között!"

Muhaha! Kisfácán, a jobbik saját magát járatja le! vagy az a baj, hogy a sajtó megírja a viselt dolgaitokat?

Balt 2012.08.02. 10:11:14

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Na igen, kivéve Egyesült Államok. :) De hát nem lehet minden tökéletes...

Balt 2012.08.02. 10:18:55

@concret: Ez is korrekt. Meg vagyok hatva. :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.08.02. 10:21:39

a párt jól kezelte a szegedi ügyet
szegedi nem ment el több meghallgatásra, hogy megvédje magát, jogosan tette a párt amit tett

Novák Előd:

"Meggyőződésem, hogy nem lehetünk következmények nélküli párt, s ezzel még nem hirdettem zéró toleranciát az erkölcsi kérdésekben. Emberekből áll a mi mozgalmunk is, így emberi gyarlóságaink is vannak, de Pongrátz Gergely akkor lesz büszke ránk, ha megmutatjuk: nem hazudjuk bajtársiasságnak a sajátjaink bűneinek elsikálását célzó javaslatokat, hanem álszentség helyett őszintén szembenézünk azzal, amin változtatni kell, még ha fájó is a beavatkozás.
Ha Szegedi Csanád nem lép, akkor az Országos Elnökségen lesz a sor, hogy megmutassuk, különbek vagyunk-e ilyen téren a többi pártnál. Ugyanis jórészt ezért alakultunk."
kkbk.blog.hu/2012/07/22/szegedi_csanad_korrupt_penze

tiszavasvárin nem sok problémát látok

kkbk.blog.hu/2012/07/31/ekozben_tiszavasvarin

Unionist_ (törölt) 2012.08.02. 10:22:49

@török gábor:
a fidesz ezzel nem csak magát szopatja be, hanem a teljes politikai osztályt. orbán viktor provokálja a rendszerváltást.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.08.02. 10:25:08

@török gábor: jobb lenne ha Török nem maradna a felszínen és kimondaná azt ami nyilvánvaló minden tisztán látó embernek:

a titkosszolgálatok teljesen benne vannak az ügyben.

"Ambrus Zoltán nevezetű, többszörösen büntetett előéletű és többszörösen vádalkugyanúsan szabadult és ebből kifolyólag joggal feltételezhető módon beszervezett titkosszolgálati ügynök aktivizálta magát a borsodi Jobbik szétverése érdekében. Megpróbálta a saját embereit megyei pozíciókba juttatni, de mivel én ezt megakadályoztam, mindenféle rágalmakat kezdett el rólam terjeszteni. Ezért én felkerestem otthonában, amely egy tanya Szikszó városától nem messze. Azért kerestem fel, hogy utánajárjak, ki ez az ember valójában. Összesen két alkalommal jártam Ambrus Zoltánnál, mind a két alkalom 2010 őszén volt. Első alkalom október közepe körül volt, ekkor láttam először Ambrus Zoltánt és rendkívül meglepett, hogy egy ilyen gesztikulációjában, mimikájában is zavarodott ember hogyan tud olyan emberekre hatással lenni, mint Kisgergely András (megyei önkormányzati képviselője volt a Jobbiknak) vagy éppen a sokat emlegetett Endrésik Zsolt. Endrésik mellesleg vélhetően pont Ambrussal való kapcsolattartása miatt és annak fegyverügyletei okán nem ment át a C-típusú vizsgálaton. Ezért Endrésik pár hónapig nem kapott a parlamenti bizottság után juttatást, amin annyira felháborodott, hogy már jóval Pősze előtt ki akart lépni a Jobbik országgyűlési frakciójából, tehát Endrésik a képviselői mandátum megszerzése után már 3-4 hónappal faképnél akarta hagyni a Jobbikot."

Balt 2012.08.02. 10:25:28

@kovi1970: Az adórendszerhez éppen szadeszos (neolib) elvek mentén nyúltak hozzá. Nem mellesleg Bajnaiék is ebbe az irányba törekedtek a gyurcsányista túladóztatást lebontani igyekezvén. Lehet azon hosszas elméleti vitákat folytatni, hogy az egykulcsos szja mennyire üdvözítő, de a kétmillió minimálbéren bejelentett országában nem sokáig...

bioLarzen 2012.08.02. 10:29:43

Hmmm... mi derül ki a cikkből? Az, hogy elképzelhető, hogy a Jobbik "túléli" ezt a botrányt, és az is, hogy belerokkan.

Ez kb azzal egyenlő hírérték, hogy ha feldobok egy pénzt, akkor előfordulhat, hogy fej lesz, ha leesik, és az is, hogy írás...

Gábor, ebből a cikkből mi olyat tudhattunk meg, ami nem nyilvánvaló eleve? Nem tartozom azok közé, akik lapból, reflex-szinten fikázzák az írásaidat, ez a legelső eset, hogy ilyet teszek - de nekem most egy kicsit úgy tűnik, hogy nem igazán van érdemi mondanivaló, érdemi tartalom - nyilván nem azért, mert jelentéktelen vagy mondanivaló nélküli lenne a téma, hanem, gondolom, azért, mert még nem tart ott, hogy konkrét, érdemi mondanivalót lehessen kerekíteni rá a rád jellemző (és nekem pölö tetsző) tárgyilagos fajtából - viszont maga az "esemény" olyan fajsúlyú, hogy nem lehetett csak úgy elmenni mellette.

bio

Unionist_ (törölt) 2012.08.02. 10:30:40

@aszekelyek:
itt az alapprobléma, hogy megye nélkül nincs igazgatásrendészet. régió nélkül nincs kultúra és agrárkultúra. városi kiskapitalizmus (virágzó kiskereskedelem, kisüzemek) nincs gazdaság. egyenlő újraosztás nélkül nincs társadalombiztosítás, nincs szociális biztonság. és ilyen típusú problémából van egy tucat. de ez a nép, és az értelmiség jelentős része is csak orbán viktorban, gyurcsány ferencben és a többi cipollában tud gondolkodni. vona gáborban, szegedi klein csanádban, novák elődben. recesszióban ez kevés. a közéleti problémák nem oldódnak meg maguktól. ennek a következménye az, hogy a mainstream médiaelit, és az egész politikai osztály elbukik.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.08.02. 10:31:14

ja és hogy rajta vannak a fizetési listán?

ebben is különböznek a többi pártól, a többi is felveszi a pénzt, és nem is meri kritizálni az EU-t...
cselédek és szolgák
a jobbik is él ezzel a lehetőséggel, de nem is tudják megvenni a véleményüket és a hallgatásukat, talán az jobban tetszene az ellenzőknek, hogyha nem vennék fel ezt a pénzt, ami nekik előírva van?
az ő szempontukból, és az enyémből is, ezzel is csak az ellenségüket erősítenék.

nemecsek ernő áruló 2012.08.02. 10:35:10

@Balt: Az USÁ-ban nincs választói névjegyzék nyilvántartás, és a szavazó körben is tudsz regisztrálni a választás napján! Get your facts right!

Balt 2012.08.02. 10:35:55

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Az érdemi korlátozás a 2010-es választáson volt, amikor a nem lakhely szerinti szavazókörökben szavazóknak fél napot ill. másnap hajnalig kellett sorba állni... Szerencsére voltak olyan dühösek,bhogy kivárták. :)

Netuddki. 2012.08.02. 10:37:24

@Balt: Csak, hogy érthető legyek,
az adórendszerrel kapcsolatban a problémám:
- A mindezzel összefonódó korrupció.
- Az adók horror mértéke.
- Az adóbehajtás. Mindenkitől válogatás nélkül be kellene hajtani az adókat. Nem teszik és nem véletlenül.
- A munkavégzésre rakódó horror adók mértéke. Ezt különösen ki kell emelnem. (jelenleg ez kb. 50% vagy több)

Ezen gyakorlatilag egyik párt sem tudott és/vagy akart változtatni. Amelyik kormány nem ezzel kezd az komolytalan a szememben.
Nem az 1 vagy többkulcsos SZJA a fő probléma...

nemecsek ernő áruló 2012.08.02. 10:37:59

@Balt: Ez azért nem olyan durva korlátozás, mint amit a fidesz tervez törvénybe iktatni, de az tény, hogy egy elbaszott nagy faszság volt. Mondjuk engem nem érint, én választás napjára MINDIG hazautazok, nem akarok idegen szavazó-körben csalni "dupla-választással"!

Khal Drogo 2012.08.02. 10:41:03

@tesz-vesz: EU-s pénzzel a zsebedben EU-s zászlót égetni hiteltelen dolog. Olyan mintha keresztény erkölcsökről papolna egy prostituált, bevetés után.
Ha ezt nem érzed, akkor ez van.

Gogol 2012.08.02. 10:41:06

@tesz-vesz: Zéró toleranciát? De azért csurrant cseppent neki titokban az uniós pénzecske, miközben zászlót égetett.

Unionist_ (törölt) 2012.08.02. 10:42:56

@Khal Drogo:
ez mind lehetne öngól. ha az ellenzék ki tudná használni. ennél sokkal valószínűbb egy patthelyzetet. lesz egy ügyvezető kormány. szerintem bajnai gordon vezeti majd. de ő is meg fog bukni. mert nem lesz elegendő támogatója.

a komoly értelmiség bajnaival is szembe fog helyezkedni. a média őt is fricskázni fogja. a nép pedig haragos lesz. és könnyen lehet, hogy egy baseball ütővel veri fejbe. nehezen lép be a közéletbe, de hamar le is fog lemondani. mert nincs átfogó (rendszerváltó) politikai programja.

Khal Drogo 2012.08.02. 10:43:22

@Balt: A 2010-es választási törvényi változást valaki csak megszavazta nem? Nem hiszem hogy a kisebbségi Bajnai-kormányzatnak volt rá magától 2/3-a. Volt ott más is, aki benyomta a gombokat. Pl. Orbán Viktor vezette Fidesz.

kzoltana 2012.08.02. 10:53:48

Ez most akkor félázsiai vagy perifeurópai? Magyar gyomorba magyar dinnyét!
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2725_magyar_gyomorba_magyar_dinnyet

YehudiBeduin 2012.08.02. 11:19:46

Jó a Gábor írása, sajnos ez van. Én drukkolok e fasiszta párt széthullásának, e gerinctelen, gátlástalan, képmutató ingyenélő társaság politikai süllyesztőbe kerülésének.

Unionist_ (törölt) 2012.08.02. 11:25:40

@Gogol:
aha, és mi az eredménye. a haza és haladással nem az a probléma, hogy a választások előtt két évvel nem állt nekik össze a "nagy kép". hanem az, hogy gyakorlatilag egyetlen közéleti kérdésre sincsenek intézményes válaszaik. az üres lózungokon kívül semmit nem tudnak mondani. szerintem amit ők tudnak az kurva kevés.

ha elindulnak, akkor rájuk fogok szavazni. de ezek az emberek elhúzódó válságban nem fognak tudni kormányozni. ezekkel az emberekkel szembe fog állni a komoly értelmiség. a média folyamatosan fricskázni fogja őket. és a nép elől menekülniük kell.

itt azt nem értik a "liberálisok", hogy vannak dolgok, amiket alapvetően másképp kell csinálni. csak nem úgy, ahogyan orbán viktor elképzeli. szóval itt a "know how" a tudni hogyan hiányzik. és ott a haza és haladás szerintem mindenhol mellélő. nincs olyan kérdés, ahol ötlete lenne. kész válasza semmire nincs. szóval kiütközik, hogy bajnai is csak egy régi kiszes aktivista, egy demiszes elvtárs. ennek megfelelően nem tudja, hogy mit kell csinálni. ha 25 évig gondolkodik rajta, akkor sem. mert nem úgy szocializálódott. mert nincs hozzá érzéke. nem lesz egy olyan kérdés sem, amibe beletrafál. és ha lenne, akkor is elszúrja, mert nem tudja, hogy mi a következő lépés. a haza és haladásban ő a központi agyhalott. de ha bajnai elindul, akkor tőlem is fog kap egy szavazatot kapni. feltéve, hogy fogok szavazni egyáltalán. szerintem az lesz, hogy újraválasztják mint gyurcsányt. és utána elzavarják a fenébe.

Gogol 2012.08.02. 11:39:45

@Unionist_: Abszolút nem érdekelnek az intézményes válaszaik. Dolgozzon a háttérben és ne kelljen foglalkoznom napi szinten a politikával. Nagy élveztem a kormányzását, olyan volt, mint egy jó sofőr: kussolt, haladtunk, és nézhettem a tájat.

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.08.02. 11:39:47

Nagyon jó, hogy kibuktak ezek a Jobbikkal kapcsolatos dolgok. Egy gond van, hogy pont a nyár közepén, és az olimpiai játékok idején. Ősszel ez az egész nagyobb publicitást kapna, mindenesetre remélhetőleg ez lesz a magyar újfasiszta párt széteséséhez vezető első lépés.

A Jobbik úgy tudna kiállni jobban értékei (?) mellett, ha sorai közé fogadná Csatáryt, mint korelnököt. Az öregnek most úgy is minden támogatásra szüksége van...

László56 2012.08.02. 11:42:13

Nagyon szép és munkás napot kívánunk Mindenkinek

Deákné vászna...írja az elemzőnk, pedig mindannyiunk vászna. Vagy a JOBBIK hozzátartozik az országhoz, mint a vászon a Deáknéhoz ? Nézhetjük ahogy akarjuk, de a JOBBIK is társadalmunk tükörképének megjelenítője. Ugyanúgy, mint akár melyik másik párt. Ugyanúgy hibádzik és ugyanúgy elérik a krízisek mint minden más pártot. Nem is lehet másképp. Hiszen a pártok mi vagyunk mindannyian, csak a gondolkodásmódunk különböző. A gondolkodásunk különbözősége meg csak a történelmünkből és nevelésünkből valamint tapasztalatainkból adódik.

Horthy ugyanúgy hozzátartozik a történelmünkhöz mint Rákosi, Szálasi mint Kádár. Sokan mondják egyikre, másikra hogy sajnos. Megint mások, hogy hála isten. Egyet azonban mindenkinek el kell ismernie: ezek az időszakok történelmünk részei. Ezen változtatni nem lehet, megítélni és elbírálni azonban nem csak lehet, hanem szükséges is. Tehát közeli történelmünk feldolgozása elengedhetetlen a megnyugvásunkhoz és fejlődésünkhöz.

A JOBBIK sem lehet tisztább mint maga a társadalom. Hiszen emberekből áll, kik tévedhetnek. Azokból az emberekből, mint mi mindannyian, kik a kommunisták primitív társadalmába kellett hogy felnőjenek és az anyatejjel szívták magukba a proletárok borzalmas társadalmi és gazdasági elméleteit.

Mindezekre az egyik beletörődéssel, a másik rebellióval, a harmadik megint a kommunista primitívsége megszokottságával reagál és marad az MSZP kommunistáihoz hű. Ki, ki, vérmérséklete szerint.

A JOBBIK rebellióját a társadalmunkkal szemben így kell nézni és értelmezni. Tulajdonképpen a kommunista nevelésünk elleni rebellió, amely a szélsőjobbra tereli azokat a polgárokat, kiknek elegük van a kommunistáink hatvan éve tartó fogadkozásairól és „újrakezdéseiről”. Ha így nézzük akkor tulajdonképpen minden írástudó embernek jobbikosnak kellene lennie. Hogy még sem az ?

Tulajdonképpen a JOBBIK a saját politikai tévedéseiből és hibájából adódóan nem az. Ugyan egy párt sem tehet róla ha a soraiban lévő egyének hazugságban élnek, csalnak, lopnak vagy hazudnak. Hiszen hatvan éven keresztül ezt sulykolták generációkba a társadalom romboló kommunista elemek. Anélkül nem juthattál előbbre. Akkor sem ha más pártot szolgálsz. És nap mint nap láthattad hogy a kommunistáknak igazuk volt. A társadalom romlottsága olyan fokot öltött hogy csak hazugsággal tudtad a megélhetésedet biztosítani. Most akkor mitől lennének hirtelen jobbak a pártok mint maguk az egyének ?

Mi polgárok, a kommunista nevelésünknél fogva, nem tartjuk be az erkölcs által követelt szabályokat, ugyanúgy a demokratikus társadalmi szabályokat sem. De, a politikától megköveteljük mindezt. Az erkölcsöt, tisztességet kiirtották belőlünk a kommunistáink, de mi képmutató módon, követeljük mindezt a politikai pártjainktól.

Több realitás és kevesebb elvárás jobban állna mindegyikünknek. Kormányunk, amely évtizeddel előbbre van a polgáraink gondolkodásánál, igyekszik ezeket a hibákat korrigálni. Elismeri úgy a szélsőbalos MSZP kommunistáit, mint a szélsőjobbos Jobbikot, mint a parlamentünk választott képviselőit. Akkor is, ha nem ért velük egyet. De a magyar kormány a realitást kell hogy válassza, mert a kormány feladata olyan politikát folytatni, ami minden magyar polgár és magyar nemzet érdeke, még akkor is, ha ők sem lehetnek sokkal jobbak a Deákné vásznánál. De legalább megpróbálják.

nyünyüge 2012.08.02. 12:00:45

@László56:
Kormányunk nem tartozik a társadalmunkhoz ugyanúgy, mint a Jobbik vagy a többi párt? Ők egy külön kaszt, akik felül vannak emelkedve mindenen? Saját történetükön, történelmünkön, Horthyn, Sztálinon Rákosin, Kádáron, ...? Nekik nem volt kommunista nevelésük, csak nekünk?

És nekik, főként a miniszterelnöknek nem állna jobban több realitás és kevesebb elvárás?

Unionist_ (törölt) 2012.08.02. 12:13:15

@Gogol:
azért nem érdekelnek az intézményes válaszaik, mert egy birka választó vagy, aki megváltóként tekint bajnai gordonra. és ezért fog megbukni. szóval maradjál ilyen birka. az lesz most a jó. ugyanezért bukik meg orbán, és bukott meg medgyessy, vagy horn. mert elhitették magukról, hogy ők egy szakértő csapattal rendelkeztek. csakhogy ezek az első váratlan helyzetben nem tudták, hogy mit kell tenni.

bajnai gordon leül tárgyalni a valutaalappal. és mi lesz ha washington 10%-os nyugdíjcsökkentést kér tőle? mi lesz az alternatív válasza? mit fog mondani a buszsofőr? szerintem semmit. mert az utasok közül odamegy valaki, benyomja féket, kinyitja a ajtót, és kilöki. aztán lehet, hogy a busz nem tovább menni. mert senki sem lesz, aki vezesse. innentől kezdve kiszámíthatatlan, hogy mi fog történni. de addig a papírforma az, hogy bajnait megválasztják és megbukik.

Unionist_ (törölt) 2012.08.02. 12:17:15

@László56:
nagyon egyszerű dolgot mondok. tegnap gyurta dániel olimpiai aranyérmet nyert. czene attila államtitkárként ott volt a riporterállásban. most hagyjuk, hogy nagyjából úgy viselkedett, mint egy óvodás. a lényeg, hogy beolvasta az sms-eket, ami gyurta szenzációs győzelme után a telefonjára befutott. persze a politikusok rögtön értették, hogy "benne lehetnek a tévében". tőkés lászló is nyomta a gratulációt. mindjárt az összes erdélyi magyar nevében. hiszen neki van ott a harmadik legnépszerűbb pártja. oké. de hol volt orbán viktor. megmondom: a padlón.

kifordított nagyanyó 2012.08.02. 12:18:23

Bármelyik szoci vagy fideszes képviselő simán lehazudta volna a napot az égről ebben a témában.
A jobbikosoknak ebben még nincsen gyakorlatuk.

Netuddki. 2012.08.02. 12:18:29

@nyünyüge: Mit is értünk kormány alatt?
Van az orbán, a matolcsi, a szíjjártú, a réparobi és még pár ember. A többi gombnyomogató droid azt a gombot nyomja amelyiket ezek megmondják nekik, hogy nyomja meg. Ha nem teszi bünti és levonás a fizetésből. Ez a nagy magyar "demokrácia". Na és ehhez még 2/3-uk is van. A gyeplő a lovak közé vagyon dobva. Hiányzik a kontroll, miközben még a segítő, építő és jogos kritikát is támadásnak veszik ezek a kretének. Mert eddig ér fel az IQ-juk...

Unionist_ (törölt) 2012.08.02. 12:31:42

@panelburzsuj:
ez az egész botrányba fog így fulladni. mert ugye mibe kerül, hogy a szocialisták feltöltsenek egy videót a youtube-ra, amin egy elmaszkírozott, eltorzított hangú ember azt mondja: "binden regisztráltról dudjuk, hogy kire szavaz". ugyanezt fogja csinálni a fidesz. vagy megegyeznek, hogy az mszp is listába szedi a 106 választókerületet ha eddig nem tette meg. innentől kezdve a patthelyzet borítékolható.

Gogol 2012.08.02. 12:44:58

@Unionist_: Jaja, birka választó vagyok, de legalább nincsenek önértékelési zavaraim, hogy jövőbelátok, sőt átlátok mindent.

panelburzsuj 2012.08.02. 12:53:22

@Unionist_:

Hát érted, ilyen egy világot...

Harminc éve elég volt arról dönteni, hogy a karriered érdekében mennyire óhajtod nyalni a párt talpát.

Most meg négy évente meg kell saccolni, hogy melyik lesz a nyertes talp, mert ha nem, ugrottak a karrierálmok - ha csak nem tartozol a pár száz fős "túlélőkészletbe".

Szerintem egyébként ezzel van leginkább tele a töke népnek: nem elég, hogy országnyomorító bénázóváltót rendeznek, de még bele is akarnak rángatni megint mindenkit, bankigazgatótól pedellusig.

"Vallj színt!"

Nagyon elkelne az a fehérkocka - de hát Magyarországon még mindig nem arról szól ez a játék, hogy itt csak úgy ukmukkfukk mindél több embernek jó legyen - nélkülünk...

Bástya elvtárs megvéd - ha belöglesz is.

Unionist_ (törölt) 2012.08.02. 13:07:51

@Gogol:
van egy tippem. mondok egy másikat, amiben érzelmileg valószínűleg nem vagy ennyire elköteleződve. szerintem a románokat meg fogjuk verni vízilabdába. nem lesz egyszerű, de mégis nyernek kemény dénesék. viszont nem nyerik meg az olimpiát. ez a papírforma. akkor ez most jövőbelátás? egy tipp. amit nem kell komolyan venni.

egyáltalán nem képzelem magamat okosnak, de te közéleti értelemben birka vagy ha azt mondod, hogy nem érdekel, hogy bajnainak nincsenek válaszaik. volt itt egy lenin nick. aki hónapokig mondta: "helyén van a kormányos". te most jössz ezzel az osztálykirándulós romantikával, ahol "bajnai az észrevétlen buszsofőr". a kormányzás nem erről szól. hanem arról, hogy nagyjából egy tucat lényegi közéleti problémából legalább egynek neki kell futni. és azt meg kell tudni oldani.

bajnai szakértői rendre arra jutnak, hogy nincsen válasz. vagy arra, hogy vissza kell térni a rendszerváltáskor kialakult konszenzushoz. és hiába ül oda egy korábbi perfekt, vagy wallis tanácsadó. hiába mondja azt, hogy most rosszul osztják el az eu forrásokat. bajnai is rosszul osztotta el. az uniós csatlakozást követő 5 évben magyarország 3.1% összesen növekedést produkált. szlovákia 35% növekedést. ez bajnai korszak. főtanácsadóként, fejlesztési miniszterként, miniszterelnökként. lengyelország 31.7%. ugyanezen időszak alatt. lehet mondani, hogy ők alacsonyabbról indultak. de csehország is 22.3% növekedés. a kelet-középeurópai régió ultra brutál módon kihasználja az európai csatlakozást.

most értem persze, hogy ez a kormány is rosszul csinálja. de ez nem igazolja bajnai gordont. akire jelen állás szerint majd adom majd a voksomat. csak nem vagyok birka. tudom, hogy reálisan 0 várható el tőle. ami egyébként több, mint a -1.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.08.02. 13:14:29

@panelburzsuj: Szerintem érdemes minden talpat nyalni. Javítod a kilátásaid! ;)

panelburzsuj 2012.08.02. 13:29:11

@TrueY:

Ha adsz alám egy Princz-bankot - meg is teszem! :))

Harmony12 2012.08.02. 13:55:48

@Épelméjű: czegledy.blogin.hu/2012/07/31/a-fidesz-valasztasi-csalasra-keszul-i/
Ez azért érv, nem? Aki nem regisztrál, az kopogtató cédulát sem fog kapni, azaz aki nem jelentkezik be a névjegyzékbe 2014 februárjáig, az nem fogja tudni még a jelölését sem leadni, mivel nem fognak neki ajánlószelvényt postázni.

márta)) 2012.08.02. 13:55:51

A Jobbik most azt az utat járja, vagy kezdi járni, mint a szocialisták. Abban az értelemben, hogy a belső vitáikkal, saját magukat gyengitik meg.

S ehhez egyfajta toldalék :), hogy a Jobbik egy szélsőséges radikális párt, melyet, pardon) mely eszmét a társadalom egy hatalmas csoportja (szerencsére) nem tud elfogadni.

Itt tart most a történet – amit tovább színesít, hogy kiderült: az unióellenes párt frontemberei közül néhányan az EU fizetési...... "

Na Igen! Uniós zászló égetés" s milliós uniós fizetés!!
:)

márta)) 2012.08.02. 14:04:03

Nem hatalmi harcról van szó"

"Ezt Karakó László, a kormányzó pártok térségi egyéni országgyűlési képviselője mondta csütörtökön Nyíregyházán sajtótájékoztatóján, ahol a feloszlatás okaként a jobbikos városvezetés rossz döntéseit, antidemokratikus módszereit, a képviselő-testületi munka semmibe vételét jelölte meg."

Változást szeretnének

Palló Sándor, tiszavasvári Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselője, a párt városi elnöke a sajtótájékoztatón határozottan cáfolta azt a több médiában elhangzott feltételezést, hogy heten azért fogtak volna össze, hogy alpolgármestert jelölhessenek.

Kijelentette: összefogásuk arról szólt, hogy végre változást tudjanak elérni, ezért ültek le tárgyalni Tiszavasvári jobbikos polgármesterével, akivel együtt szándékoztak dolgozni.

Azt kérték – sorolta – hogy a hivatal megfelelő képviselő-testületi előterjesztéseket készítsen a jövőben, s időben tegye, továbbá változzon a szervezeti és működési szabályzat, amely korlátozta a képviselők munkáját a számon kérési lehetőségben. Vezetési stílusa, hangneme és együttműködési készségének hiánya miatt javaslatot tettek Császár József alpolgármester elmozdítására is.
Helyette maguk közül Palló Sándort javasolták alpolgármesternek, akinek személyében garanciát láttak volna a jövőbeni változásra.

A jobbikos polgármester Palló Sándor közlése szerint mindenben megegyezett velük, de aztán nem tartotta be szavát, a szerdai képviselő-testületi ülésen a jobbikos Bakné Répási Ágnest jelölte alpolgármesternek, ők heten pedig kezdeményezték és megszavazták a testület önfeloszlatását."

mno.hu/belfold/nem-hatalmi-harcrol-van-szo-1096297

Én nem gondolom, egyébként, hogy ez pusztán "szakmai harc" lenne. Valahol ott van, a "hatalom" (is). Gondolom.
:)

márta)) 2012.08.02. 14:07:13

@László56:

ők sem lehetnek sokkal jobbak a Deákné vásznánál."

Ez igaz.

Kedves László!

Ön már megint, zseniális kommentet írt. S hát persze nem nélkülözte azt a "fránya " "kommunista primitívséget" sem.
:(

szoja122 2012.08.02. 14:26:45

"A Fidesz elutasítja a bűnözők Jobbik által javasolt rasszokba sorolását"

"A Fidesz-frakció elfogadhatatlannak tartja Mirkóczki Ádám jobbikos országgyűlési képviselő faji megkülönböztetésre irányuló törvényjavaslatát, amely bőrszín alapján csoportosítaná a bűnelkövetőket - közölte a kormánypárti képviselőcsoport csütörtökön az MTI-vel."

Egy újabb elmebeteg javaslat.

Sajnos az egy főre eső hülyék számában olimpiai bajnokok vagyunk...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.08.02. 14:28:07

@panelburzsuj: "Ha adsz alám egy Princz-bankot - meg is teszem! :))"
És felállsz mögém díszletnek a Kossuth téri népnevelési dzsemborikon? ;)

inreallife 2012.08.02. 14:31:37

@Chigavera: ne ess túlzásokba. a fidesz bármilyen szisztémával megnyerné ma a választásokat. a regisztráció inkább a tudatos szavazókat és a tudatos kampányt erősítené, szvsz. nem lehetne az utolsó pillanatban falkákat megveztni, hogy ellopják a ..... ide bármit behelyettesíthetsz. én maximálisan támogatom, pedig nem vagyok fideszes...

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.08.02. 14:35:43

A Jobbik akkor jött volna ki legjobban ebből az ügyből, hogy ha egyáltalán nem foglalkoznak ezzel a témával. Sőt Szegedi Csanád akár nyíltan vállalhatta volna zsidó származását. Ha a párt ezzel rövid távon rosszabbul is járt volna, hosszabb távon mindenképp előnyösebben jött volna ki belőle. (A keményebb fejű szavazók biztosan elpártolt volna a Jobbiktól.)

Nem is olyan rég szerveztek egy tüntetést Dániel Péter ellen, ahol többször utaltak a zsidók, káros mivoltára. Állandóan a "cigánybűnözés" fogalmát emlegetik, ami egy hatalmas zsákutca!

A XXI. század elején, amikor még bármilyen etnikumot érő kritikára keményen harapnak, akkor nem érdemes fejjel a falnak rohanva politizálni. Hanem igen is bizonyos szempontok szerint simulni kell az aktuális játékszabályokhoz. Pl.: Nem "cignybűnözés" van, hanem rossz közbiztonság és túlzottan enyhe büntetések.

Egy ideig szimpatikus párt volt számomra a Jobbik, de van egy önfejű, merev és rögeszmékkel teli stílusa, ami a vesztüket fogja okozni. Sajnos nagyon hiányzik egy fidesznél radikálisabb, de megfontoltabban politizáló párt. mert a Jobbik is csak birkákat terelget, akik max. hangosabban bégetnek és ennyi a különbség.

concret 2012.08.02. 14:44:50

@tesz-vesz:

Novák Elődnek feltették a kérdést:

a címen, ahová be van a cége jelentve, senki sem tud róluk semmit. A küldemények "címzett ismeretlen" válasszal érkeznek vissza. Hogyan lehetséges ez, és a társaság miért nem teljesíti az éves mérlegközlési kötelezettségét?

ennyi volt a válasza: "meg van annak az oka."

Zéró tolerancia.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.08.02. 14:44:57

@szoja122:
A legviccesebb az egészben, hogy nem is lenne értelme... Mennyivel lenne jobb a közbiztonság, ha az elfogott bűnözőkre még azt is rásütnék, hogy cigány?!

Ha tényleg rendet akarnának, akkor nem az elkövetők származásával kellene foglalkozniuk.

Unionist_ (törölt) 2012.08.02. 14:52:33

@inreallife:
az utolsó pillanatban nem lehet. de az utolsó előttiben mégis csak. februárban kell osztani a konzervet. ez a rendszer a szocialisták szélbalos szárnyának kedvez, illetve a jobbiknak. minden a politikai patthelyzet irányába mutat. akár még újraválasztás is lehet. a legvalószínűbb, hogy bajnai gordon fog kormányozni (mást nem fog elfogadni a külföld) szóval itt formálódik a görög út. magyarország sodródik a balkánra. és ezt az országot majd innen kell visszarángatni. feltéve, hogy ha azt a nép akarja.

szóval szerinted az egész civilizált világ (a nyugat és a kelet) együttesen hülye, mert az előzetes regisztrációt ahol van ott is el akarják törölni. mert nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. szerinted itt az egész világ ostoba, csak jött egy orbán viktor nevű lángelme egy szellemi óriás, aki kitalálta, hogy ez így jó lesz. már csak az a kérdés, hogy ezek után kötelező legyen szavazni. és ha igen, akkor a szavazás későbbi elmulasztása esetén mi legyen a szankció. de egyébként lehet, hogy ezt az egészet el kellene törölni mondja orbán. szóval erre tényleg csak az értelmi fogyatékosok akarnak szerintem szavazni. és azok, akik a rendszer fenntartásában személyesen, vagy közvetlen családtagjukon keresztül érdekeltek. ki az a barom, aki erre szavaz? ha ezt az egészet gyurcsány ferenc vezette volna be, akkor is ilyen lelkesen tapsolnál?

inreallife 2012.08.02. 15:29:41

@panelburzsuj: hehe. egy régebbi cég ugrott be, ahol dolgoztam. a választások előtt akartak pályázni pénzekre, mit tesz isten, jön a karácsony. megy a cégvezetőknél a metting, kit fizessünk le? azt már kitalálták, hogy az akkor legbrutálisabb notebookokkal fog történni a lefizetés. nem tudták eldönteni.... :)
a megoldás az volt, hogy mindkét oldara szállítanak, dupla költség. a sztori végülis szarul sült el, semmit nem kaptak a brutális pénzekből....

pont pár hete néztem őket, csőd.... kb 150 jól képzett embernek adtak munkát, vagy 10 évvel ezelőtt... ezért nem megy a gazdaság, már korrumpálni sem lehet tisztességesen, itt már tényleg csak a személyes nagy hatalmú ismerős számít, semmi más....

Guillaume sous guillotine 2012.08.02. 15:31:16

remélem sok Jobbik fan fog ezek után kiábrándulni a szittya (anti?) korrupt magyarokból. Elődke ugyan utálja az uniót de a zsebpénzt nem bánja

Unionist_ (törölt) 2012.08.02. 15:32:11

@panelburzsuj:
a köztisztviselők nem tudják hova álljanak. errefelé egyes ügytípusoknál csak hetek, vagy hónapok múlva ad időpontot. azért, mert amúgy lehet menni a kétezer forintos borítékkal. pár perc alatt mindent elintéznek. ez volt tavaly. most már csökkent az árfolyam. ezresért. okj képzést akarsz? felsőfokút korábban kétszázezerért adtak. most százezerért. középfokú húszezer helyett tízezerért. akciós. összekapcsolódva az önkormányzat, a munkaügyi központ, a megyei kormányhivatal és az akkreditált képzési központ.

Unionist_ (törölt) 2012.08.02. 15:36:11

@inreallife:
10%-ot kell visszaosztani. nagykutyáknál (nagypénzeknél) 20%-ot. minden pályázat, minden megrendelés erről szól.

inreallife 2012.08.02. 15:44:33

@Unionist_: igen. a politikusok nem mondhatják ki azt, hogy anép hülye. pedig az. még lendvai ildikó is a könnyeivel küszködve is kibírta nyögni, hogy el kell fogadnunk a választók akaratát. mert egy politikus nem mondhat mást. a nép pedig hülye.

most őszintén szerinted az milyen minőséget ad a választásoknak, hogy babkonzerv, száraztészta, meg 19.000 ft nyugdíj bedobása dönt? akik erre harapnak, vajon biztos, hogy szükséges, hogy ki tudják fejezni a választásukat "az ország érdekében"? szerintem nem.

de gondolkodj el azon is, hogy a pártok mit össze nem sirkuszolnak, hogy május 1 előtt vagy után legyen a választás. ez számít egy demokráciában? nálunk úgy látszik számít, hiszen véletlenül megy a torokátharapás miatta. ez dönt el egy választást, hogy a mjális hogyan sül pár nappal korábban? normális???

minden olyan választói jog korlátozást támogatok, amivel a választók hülyébbik része szűrhető. te gondolom biztos elégedett vagy a nagy "demokrácia" közepette, hogy minden ember egyenlő, és a útszéli anafabéta segélyből 120 kilósra felhízlalt ka.ncigány szavazata pont annyit ér, mint a tied. én nem. sőt, meggyőzhető sem vagyok ebben a kérdésben.

inreallife 2012.08.02. 15:49:58

@Unionist_: ez egy ilyen világ. tegnap olvastam, hogy a görögöknél is csökken a korrupció. nincs már pénzük arra, hogy úton útfélen mindenkit lefizessenek. magyarországon is túlzásba viszik a borravalót. nagyon túlzásba. feleségem pesten nőtt fel, iszonyat, milyen elvárt hozamoknak akar megfelelni... bűn a borravaló!

Unionist_ (törölt) 2012.08.02. 16:05:55

@inreallife:
mintha a fidesz is a 300 forintos vizitdíj eltörlésére építette volna az ellenzéki kampányát.

a világon a választások mindenhol az általános, közvetlen, egyenlő, titkos szavazás elvére épülnek. ezek persze csorbulnak.

-- a választás nem teljesen általános. vannak kiskorúak. ők nem szavazhatnak. a szülők azért nem szavazhatnak a gyerek helyett, mert akkor a közvetlenség, a titkosság, és egyenlőség elve egyszerre sérülne.
-- ezzel együtt a választás nem is teljesen közvetlen. hiszen a legtöbb politikus csak másik politikus által lett kiválasztva. eleve így indulnak. a közvetlenség elve ami brutális módon sérül.
-- a titkosság elve csak kicsit csorbul. nyílt ajánlásokat kell gyűjteni. illetve a pártok nagyjából felmérik, hogy kik a szimpatizánsaik. de ha valaki nagyon el akarja titkolni a pártszimpátiáját, akkor megteheti. persze mondjuk itt is van azért probléma.
-- egyenlőség elve sértetlen. minden szavazat egyenlő. nincs különbség. a nobel díjas tudósé ugyanannyit ér, mint bárkié. na most ezen úgy lehet változtani ha az adók egy részéről rendelkezni lehet. ha a polgárság részben az adóforintjaival szavazhatna. vagy a szlovák liberálisok ötlete: a választási kupon. a pártok mondják meg, hogy mennyit ér egy szavazat. a választási cédulát lehessen beváltani a választás napján az árusoknál. de ezzel elvész a szavazati jog. és akkor nyilván nem éri meg lepénzelni az embereket.

ezek a megoldások. regisztráció nem oldja meg ezt a problémát. csak a kampányt tolja előre. már most borítékolom neked, hogy a szocialisták nem fognak óriásplakátra túl sokat költeni. hacsak nem lesz valamilyen egyezség. amiért muszáj. hanem konzerveket fognak osztani.

Unionist_ (törölt) 2012.08.02. 16:15:39

@inreallife:
ukrajnában viszont emelkedik a tarifa. korábban "százas hol van", majd "kétszáz hol van". és ezen a határszakaszon bármit be lehet hozni az európai unióba, bármit ki lehet vinni. és akkor csodálkoznak hogy jön be elvámolatlanul ennyi áru. illetve hogy van ennyi fiktív termék. miért van ennyi áfa csalás. itt nagy-magyar kereskedő cégek offshore vállalatként működnek. mi a titka az ábécének? vajon mi? az, hogy a kis ábécé fizet adót. de a nagy haszon nem náluk van. és az nem adózik. cserébe adókedvezményt kap a tesco. lejárt a tíz év. semmi gond. tesco-ból lesz tesco extra. másik cég. másik adókedvezmény. a verseny azért megy, hogy a költségvetésnek nettó befizetője, hanem kifizetőhely legyél. itt semmiféle piacgazdaság nincs. de akkor sem lenne ha a jobbik kormányozna. novák előd ugyanolyan korrupt fazon, mint tomcat, vagy akárki. szegedi csanád, vagy a többiek.

Épelméjű 2012.08.02. 16:26:14

@Harmony12:

Nem értelek, se a jajveszékelőt.
Mi tartja vissza azokat a választókat a regisztrációtól akik szavazni akarnak?

semmi...

A Fideszre szavazók könnyebben regisztrálnak mint az MSZP-re és DK-ra szavazók?

nem

Nem tud senki sem egyetlen egy ész érvet se a regisztráció ellen felhozni. Max annyit, hogy akkor kétszer kell megjelenni a választás miatt az 1 helyett (ami tulajdonképpen most is kettő ha második fordulóban is kell szavazni. Ha meg a második fordulót eltörlik, akkor a regisztrációval szintén kétszer kell megjelenni) Tehát ez sem jó.

Vagy az a baja mindenkinek, hogy a Fidesznek több a droid szavazója mint az MSZP-nek és DK-nak?
Nem inkább úgy kellene politizálni, hogy a választók támogassák az adott pártot így szavazókat nyerni?

Mondjuk az MSZP és DK kezdhetné azzal, hogy feloszlatja magát az elmúlt 2x elkúrt év miatt. Az ott aktívak pedig örökre lehúzzák magukat a klotyóban.
Majd jöhet egy ÚJ párt, egy normális párt aki MSZP-től, DK-tól és Fidesztől plusz többitől különb és épelméjűbb:)

Ha majd lesz egy normális párt, akkor az szarrá veri a Fideszt. Amíg viszont a korrupt MSZP, korrupt DK, kommunista LMP és idióta Jobbik van, addig lófasz sem lesz. Teljesen mindegy melyik kormányoz, nagyrészt alkalmatlanok a kormányzásra...

Persze majd jól beválasztják ismét a sok korrupt, idióta és kommer képviselőt, de hát már az elmúlt 18 évben megszokhattuk...

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.08.02. 16:32:14

@inreallife:

Szerintem ezen kívül az aktív adófizetők szavazatás súlyozni kéne. Pl.: Egy adófizető szavazata kb.: 10-szer annyit kellene érjen, mint egy évek óta ingyenélő emberé.

Az előzetes regisztráció azért nem akkora hülyeség, mert bizonyos pártok talán nem az utolsó hetekben fognak "pacal-party-t" rendezni az elmaradott falvakban a szavazatokért. Sőt, akik feliratkoznak talán komolyabban fogják venni a négyévenkénti ikszelgetést.

A demokrácia és a liberalizmus nagy csődje a "minden ember egyenlő" elv.

aszekelyek 2012.08.02. 16:34:46

@panelburzsuj: az a fránya GPRS , bizony., amibe az elérés kerül... Erre mondjuk az elején hoztak törvényt , amikor még csak közszolgálati tévénk volt...

Mindenki kapjon egyformán időt ...... , aztán ebből a világon semmi nem lett. De azt közpénzen.

Épelméjű 2012.08.02. 16:35:03

Teljesen felesleges itt bárminemű jajveszékelés, rettegés, stb...

Amíg több idióta van a szavazók között míg épelméjű, addig lesz elég szavazata a Fidesznek, MSZP-nek, Gyurcsánynak, LMP-nek és Jobbik-nak. Idióta alatt azt értem, akik ezen pártokra 2014-ben még szavazni akar.

Várom szeretettel ezen pártokra szavazni akarók reakcióját az idiótázás miatt. Analfabéta, politikai analfabéta aki ezekre szavazni akar....

aszekelyek 2012.08.02. 16:39:49

@csabapayne: nem az elv, a megvalósítás ment csődbe. Arról meg tettek nálunk sokan , sokat,... Borsókonzerv , ingyen kaja... , lejárt szavatosságú tészta..., -nem biztos de lehet , veres volt pénzügymini tésztagyárából... - finisben összevásárolt szavazatok. Volt ilyen botrányos a főváros egyik kerületében is, szdsz.... nyomorult hajléktalanoktól és periférián élőktől. Ennek valóban gátat kell vetni.

nyünyüge 2012.08.02. 16:46:31

@aszekelyek:
Jesszusom, gprs hozzáférésen öntöd ezt a töménytelen okosságot? Igazi kiszúrás a gaz multival :)!

aszekelyek 2012.08.02. 16:49:28

@panelburzsuj: egészséges lett volna pl, ha nem kap senki közpénzt arra , hogy a maga "nem kell komolyan venni, amit a kampányban mondunk..." szövegét elhintse a választás előtt. Nem is veszem komolyan .@Épelméjű: Az is elkerülhető, ami legutóbb volt, hogy egy választókerületben éjjel kettőig álljanak sorban, a szavazni akarók, mert pontosan fogják tudni, mennyire lesz szükség, már fülkére,. helységre, , hogy be lehessen fejezni időre. Nagyon ronda ügy volt , amit a XI. ker .-ben próbáltak elsütni de nem jött be. Ott maradtak a kicsit sem bizonytalanok... de ott ám.

aszekelyek 2012.08.02. 17:01:23

@nyünyüge: nem, ez más és csupa nagy betű. Marketing szakkifejezés, angol négy szóból áll , a kezdőbetűi a GPRS :) Kérdezd csak meg beácskát, ... Azt a viszonyszámot jelölik vele , amibe kerül , hogy a kíván célcsoportot elérjék , eszközökkel. Mint ahogy azt panel is mondta , beleértve a pletykát is.
Az információ , -ez egyetemi tananyag- , személyközi térben terjed a legjobban... Szóval pletykával , a suttogóban. Tudod , a zorbán cigány... mondták a piacon anyámnak.., meg milliárdos, meg hasonlók. Az mindegy , hogy a háziasszonynak a mosópor imázsát akarják-e eladni , vagy egy párt programját. érzelmileg , pszichikailag akarnak rá hatni. Illúziót árusítanak a politikai marketingben is. Az imént írta m , ami elhangzott ballibéktől , hogy "nem kell komolyan venni, amit a kampányban mondanak ". Ez is igazságbeszéd volt. Tényleg nem kell... Náluk biztosan nem. A jobbiktól meg még kevésbé.

aszekelyek 2012.08.02. 17:07:10

@kovi1970: ismered azt a 3 magyar szót , hogy tapasztalat, tanulság, egészséges gyanakvás ? Nem utasították ki a szadeszt sem az országból, sem a politikai versenyből. Bauer úr, a neolib doaaaajen, ott nyomul a dk-ban..., mások másutt és aktívak. Fodor is. Szépen össze fognak állni, nekem elhiheted. Nem lehet ép elmével feltételezni, hogy lefekszenek és úgy is maradnak.... Itt is olvashatod egyébként, hogy nem. Mindenáron, valamibe megint átöltözve majd felbugyognak, mint a szennyvíz... nagyobb esők után a csatornából.

Csak rémisztően naivak gondolhatják , hogy elkullogtak , tudomásul véve , hogy ki vannak hajítva , érdemeik elismerése képpen.

Mások pedig érdekből tagadják , hogy léteznek és aktívak.

aszekelyek 2012.08.02. 17:13:11

@Unionist_: mégis azt állítják egyesek , telefon volt a Nokiás dobozokban.
Sukorói biznisznél a valós érték 20 %-a lehetett , igazad van. @nyünyüge: lassan nem ártana komolyabban venni , hogy nekem ebből államvizsgám van és még értem is.

aszekelyek 2012.08.02. 17:17:39

@ágica1: ilyen okosakat a Mupett shoq malackával jó előadni... persze, persze, a FIDESz rátette a szadesz plakátjaira a jobbikor..., legalább a felére... :)))) és ők azt hagyták nekik..... mennyire tetszik hüjjének nézni másokat? Látom, eléggé... miss Röfibe átöltözött szürkeállományos , nevet adom neked ezennel.

nyünyüge 2012.08.02. 17:23:07

@aszekelyek: naja. nekem olyan szakmákból van államvizsgám meg munkatapasztalatom, amelyikben a GPRS rövidités mást jelent.

nyünyüge 2012.08.02. 17:44:28

A nemzetközi helyzet fokozódik, hirtelen megsűrűsödtek a posztok:
torokgaborelemez.blog.hu/2012/08/02/468_szabad-e_szavazni

aszekelyek 2012.08.02. 17:51:59

@nyünyüge: Igy jártunk:) Sebaj. A szövegkörnyezet talán segíthetett volna , jól értelmezni. :) persze mindenki a z előítéleteiből dolgozik.. Olyan hüjjének ne tessék azé nézni , hogy gprs- informatikai-n át kommentelek. :) Kisfiam , 31 éves , mérnök informatikus. Ezt , azt elmagyarázott nekem is. :)

aszekelyek 2012.08.02. 17:55:09

@Kemény Miklós: nahát , már az irániak is a spájzban vannak? :)

Lehet , hogy nem ismeri , látom külföldön él...Ez egy nagyon jó, második világháborús magyar filmből van , csak akkor oroszokkal volt ez a kérdés feltéve. Elég komikus helyzetben.

aszekelyek 2012.08.02. 17:57:26

@kovi1970: arról még felvilágosítalak, hogy az előző alkotmányról és választási törvényről se kérdeztek meg téged , engem, mégis nagyon jól elvoltál vele. Hadd idézzek egy nagy szadesz klasszikust... A békákat nem kérdezik, hogy lecsapolják-e a mocsarat... és ők így is kormányoztak.

Harmony12 2012.08.02. 18:07:56

@Épelméjű: Persze, csak mégis mik az előnyei ennek a változtatásnak? Szeretem látni a mozgatórugókat, és most nem látok elfogadható indokot, csak azt, hogy ez érdekében áll a fidesznek. És miért nem jó úgy ahogy most van?

Kemény Miklós 2012.08.02. 18:21:58

@aszekelyek: .

Nem tudom On hol el.

De mit gondol miert halmozzak az iraniak dicseretet meg ismetelgetik degenaralt szolamaikat a jobbikosok mint papagajok.
Es mit gondol miert gyartanak a jobbikosok olyan fajelmeleteket, hogy az iraniak a magyarok rokonai? Habar ez a novak meg vona meg schneider nem rokona a magyaroknak, de az iraniaktol kapjak a penzt.

meg hat a szegedi csanad sem osmagyar, mert ha megertette levelmet vilagos talan Onnek is, hogy osmagyarok Magyarorszagon NINCSENEK! Ugyhogy ha a magyarok rokonai lennenek az iraniaknak senkinek nem rokonai Magyarorszagon.

Es mit gondol miert irt a vona olyan levelet melyben irani gazdijait egig dicseri mikozben Izraelt szidja.

Szoval hol el maga??

concret 2012.08.02. 18:22:34

@Balt: Szerintem ez nem olyan meglepő: nem egyformán gondolkodunk. de el tudjuk viselni egymás véleményét.

Ennek kellene lenni a jellemzőnek, a tömegesnek.

aszekelyek 2012.08.02. 20:04:38

@Kemény Miklós: Részemről Magyarországon élek és elég sok tapasztalatom is van a politikai kommunikációról.

Amit én gondolok, az az, hogy jó kis Hozok én még rátok szégyent magatartás ez a jobbik vezetői részéről de nem feltétlenül úgy, ahogyan azt ön akarja láttatni. Szerintem ebben van egy csavar. Azt osztom, hogy valaki pénzeli öket de Iránnak kisebb gondja is nagyobb annál, mint, hogy velünk foglalkozzon. Szcénának, kis hiszékeny magyarkákat bolondítani viszont jó ez...., bár nekem úgy undorító ez, ahogy van. Már a választás előtt sem bíztam egy fél pillanatig sem ezekben az újsütetű nyikhajokban. Ré részemről azt gondolom, hogy minden oldalról támadása ez az Orbán kormánynak és a jobbikok azon fáradoznak, hogy így is , úgy is ártsanak Magyarországnak. Amikor bedobják a csalit a világon mindenütt élő antiszemitáknak és amikor irániakról bla,- bláznak. nem tudtak megakadályozni itt valamit és gyorsan az élére álltak , akik mozgatják ezeket a szálakat. Ön feltételezi az irániakat, már-már állítja.... én meg tapasztalataim alapján más sunyi szándékokat is feltételezhetőnek tartok. A politika mocskos dolog és nem riadnak vissza benne a legelvetemültebb gazságoktól sem némelyek. Azon gondolkoztam, mi a fenét kerestt itt pár éve egy gyakorlatozó izraeli nem akármilyen vadászgép.... legnagyobb megdöbbenésünkre. Iránit még nem láttunk. Reméljük, nem is fogunk látni. Ha mindenáron háborúzni akarnak egymással, mert kell az ellenség, akkor tegyék azt tőlünk nagyon messze. Köszönjük. Vihetik a jobbikot is gyakorlatozni. Hívják csak meg őket, nyugodtan. Amennyiben, mint ön is állította, vagy legalábbis lebegtette, valószínűleg mindannyian zsidók. Akkor egy kis szentföldi séta nem is árthat meg. Kicsit sem fognak hiányozni nekünk. Amerikába is meghívhatják őket . megspórolják a júdáspénzük utalási költségét.... Tiszta haszon.

aszekelyek 2012.08.02. 20:08:19

@nyünyüge: nahát , hogy azok a szocik milyen ügyesek ott a francba...:) A népek arra szavaztak , hogy onnan vegyyenek el pénzt, ahol sok van , szépen adóztassák meg a nagy profitot zsebelőket... Kicsit kancsalít nálunk a baloldal , mert pont fordítva nézi ezt is... :)

aszekelyek 2012.08.02. 20:11:15

@Unionist_: ez , látja , egészen biztos.

aszekelyek 2012.08.02. 20:13:29

@Kemény Miklós: Tudja , nekem már az is magas , hogy két sémi nép miért öli egymást.... Komolyan. Amikor ők valóban rokonok.

ágica1 2012.08.02. 23:39:13

@aszekelyek: Drágám, sok mindent be lehet kajálni.. Persze tisztellek gondolataidért, de azért nem vagyok boldog a személyeskedéstől -ugyanis a blog mondott is valamit (mint mindig), de ha úgy véled, hogy trollkodtam, akkor bocs'
Megbántani senkit sem szeretnék -ezt hagyjuk a hivatásosokra!

aszekelyek 2012.08.03. 06:53:32

@tesz-vesz: szép, ezentúl, ha valami haspnló teremtmnényébe botlom, mint ez a novák, Istennek, majd úgy köszönök neki, hogy pongrácz gergely legyen büszke rád , mert a többsége a magyaroknak nem az.

hoplita 2012.08.03. 07:12:46

@Kara kán:
Kemény az élet, bassza meg...a gyerek nő, élni kell valamiből.:DDDD

aszekelyek 2012.08.03. 07:14:35

@ágica1: amit én erről a z állításról és hamis logikáról mondtam, auz meg én gondolom arról. jelesül, hogy azt nem kifejezetten ártatlanul állítja, aki azt teszi. Arra az érzékenykedésre , ami az után jön , már nem nagyon vagyok vevő..... Teccett volna kevésbé nagy marhaságot írni kedves miss Röfi . engem ez arra emlékeztet , amikor vadai pofátlanul beperelte Orbánt, mert valakivel egyszer beszélt telefonon valaki a FIDESZ-ből, akit később kiküldtek randalírozni, hogy lehessen vele sarazni a FIDESZ-t. Az akkori médiából persze semmit nem tudtunk meg arról, hogy ez miképpen bizonyírta, hogy bármit is szerveztek volna a FIDESZ-ből. A titkosszolgálat , másé nem is lehetett a cella info, miért is őrizte meg és használta fel , ha jogosan tették, akkor meg miféle bűncselekményt is szerveztek ? Vagy csak beszélgettek? Tudja, miss Röfi., ahogy én is a demagógiát persze sokan nem ismerik fel és ezért lehet a zavarosban halászniuk a rossz szándékúaknak. Számos csapda is nyilván volt, ilyenek, a trükkök százai között.
Igen, azért vannak ma kormányon a jobbközépről, mert vannak gondolatai elegendő embernek. Akik kinevetik azt az állítást, amit én is a kegyed részéről. Mert az első hallásra is n nevetséges. Aztán meg ezen belül is sokan vannak, akik úcsúér nem megvehetőek de drágán se. Ezekhez a hazugságokhoz és disznó -ságokhoz , amit miss Röfi ide volt szíves., meg a suttogóban is megy. A mai napig nem tudni, miért pont oda nyomult be, abba a polgári körbe , vona, ahol Orbán is volt..... Már vonától nem tudni... Ha csak nem a Tom Jones szám szövege az indok... Spí on me ...your satellite... Tájékozott illetők mind tudjuk ebben az országban, hogy minden kezdeményezésbe azonnal oda voltak rendelve a "küldött" emberek... A legidősebb Bárándy úrtúl tudjuk azt is, hogy a Nagy Imre újratemetésen is sok volt a "satellite , spied on Orbán.... és akik meg nem voltak eleve "küldöttek'. Azt, hogy ki mindenki hová jelentett, ma sem tudni de főleg azt nem, hogy kiknek.... Nem gondolom , hogy azt csak úgy felszámolták volna... de nem ám... Szép napot!

Guillaume sous guillotine 2012.08.04. 15:07:47

@Kara kán: a Jobbik önmagát járatja le. érdekes a kuruc.info le se hozza és törölte az Elődke uniós fizetéséről szóló cikket

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2012.08.19. 13:13:23

Ez bizony egy ízig-vérig Török Gábor cikk! Egyik kezével ad, a másikkal elvesz.

Végre, egy közhitelnek örvendő politológus, egy "megmondóember" leszögezi, hogy a Jobbik nem antiszemita, hiszen kiállt Szegedi Csanád mellett, a cikk végkicsengése mégis azt az érzést kelti az emberben, hogy a Jobbik egy megbízhatatlan párt, s ezzel a kétkedő szavazókat a Fidesz táborában tartja.

Nem vallom azt az elvet, hogy aki nincs velünk, az ellenünk van, illetve az sem háborít fel, ha (jogos) kritika éri a Jobbikot, de úgy hiszem, egy-egy ilyen cikk után érdemes lenne elgondolkodnia kedves Gábor azon, hogy fizetésemelést kérjen a Kormánypártoktól.
süti beállítások módosítása