Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2012
jan 09
00:19

A magyar kormány az elmúlt napokban szavakban megtette azt, ami eljuttathatja az IMF és az EU tárgyalóasztalaihoz. A kapituláció előkészítése megtörtént, mára a miniszterelnök is kimondott mindent, amit ebben a fázisban kellett. „A korábbi álláspontunk fenntartása nem presztízskérdés" – üzente már inkább befelé vasárnapi interjújában, s igen, ebben a helyzetben ennél okosabbat valóban nehéz lett volna kitalálni. A folytatás mégis elsősorban attól függ, hogy később lehet-e.

(Fotó: 9GAG.com)

A legutóbbi bejegyzés megírása óta történtek egyértelműen az ott tárgyalt harmadik verziót erősítik. Természetesen sok minden történhet még a következő hetekben, de ebben a pillanatban a fideszológia kétségtelenül korlátozott eszközeivel arra lehet leginkább következtetni, hogy a kormány komolyan elszánta magát a fordulat végrehajtására. Ha ez igaz, akkor az is egyértelmű, hogy olyan kritikus helyzetbe jutott az ország, amikor a gazdasági szükségszerűség felülír minden korábbi politikai megfontolást. Úgy tűnik, hogy a Fidesz-KDNP ki fogja fizetni a politikai árat, mert minden más megoldás sokkal súlyosabb terhet jelentene – az országnak és a kormánynak egyaránt.

Mindez azonban nem jelenti azt – miként sokan remélik vagy tartanak tőle -, hogy a megállapodás aláírásával megszűnik a politikai küzdelem Magyarországon, eldől a második Orbán-kormány sorsa. A kormány kétségtelenül elveszt egy számára fontos csatát, de a háború – ebben senkinek ne legyen kétsége - folytatódik. Bizonyára nem kevesen az igazság pillanataként, mások meg inkább a gonosz győzelmeként tekintenek majd arra, amikor a kormány elkezdi végrehajtani az IMF és az EU által kért pontokat, annyi bizonyos, hogy nem lesz ez diadalmenet a kétharmados parlamenti többségnek. Nem kizárható az sem, hogy olyan súlyos lesz ez az ár, ami személyesen vállalhatatlan, személycserét igényel vagy más taktikai lépésekhez vezet. A Fideszt azonban – minden ellenkező híreszteléssel szemben - nem löki automatikusan a szakadékba. Ez a döntés ugyanis továbbra is ugyanott marad, ahol eddig is volt: a párt mellett még kitartó szavazóknál.

Politikai értelemben a következő választásig – bármikor is legyen – két kulcskérdés lehet. Az egyik az ellenzékre vonatkozik: képesek lesznek-e hiteles alternatívát felmutatni, sikerül-e a lehető legjobban koncentrálva felsorakoztatni a választóikat. A másik a kormányról szól: mi történik a kutatások szerint jelenleg a teljes népesség körülbelül 20-25 százalékát kitevő Fidesz-táborral, illetve azzal az ehhez hasonló méretű tömeggel, amelynek tagjai az elmúlt másfél évben hagyták el a pártot? Az IMF-történet természetesen mindkét oldalra hatással lehet, de könnyű belátni, hogy elsősorban a kormánypárt számára lehet sorsdöntő. Kulcskérdéssé válhat, hogy a Fidesz képes lesz-e megmagyarázni szavazóinak a fordulatot, kitartó választói elfogadják-e, megértik-e a döntést és még inkább annak következményeit. Ha igaz, hogy a kormány elszánta magát az IMF-fel való megállapodásra, akkor mostantól minden mondat már a lépés értelmezéséről is szól. Dehogy ért véget a harc, csak új küzdelem kezdődött: a fejekbe kerülő aktuális magyarázatokért, a választói gondolatokért.

A játszma tétje – ismétlem: politikai értelemben - innentől ez. A külföld, a sajtó, az elemzők és még az ellenzék sem tudja megbuktatni a kormányt, legfeljebb a helyzetét nehezítheti, gyengítheti. Ahogy azonban az MSZP-t, úgy a Fideszt is csak saját korábbi szavazói tudják térdre kényszeríteni – méghozzá azzal, ha dezertálnak, ha lelépnek. A „bukási spirál” ugyanis – miként ezt a szocialistáknál annyira látványosan megtapasztalhattuk – akkor indul csak be, az összes rettenetesen kellemetlen mellékhatásával együtt, ha minden józan számítás szerint is elfogy a győzelmi remény.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr673530235

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Civilek a pályánLehet politikát csinálni pártok nélkül? 2012.01.13. 14:02:47

Az Orbán kormány bukása után lesz egy dolog, amit felvéshetünk, mint az ő általuk létrehozott egyetlen jót: ellenükben kialakult a magyar politikai civil szféra. Én, ezen a blogon is, immár tíz éve mondom, írom, hogy addig itt szarból várépítés nem les...

Trackback: Observer: A forint válsága Orbán állásába kerülhet 2012.01.09. 15:02:03

A brit lap egyik cikke kijelenti: a forint válsága Orbán Viktor, vagy legalább Matolcsy György állásába kerülhet. Az Observer másik írása szerint Orbán állampolgárságot ajánl a határon túl élő magyaroknak, ahogyan Hitler tette a csehszlovákiai németekkel.

Trackback: A megvalósult szocializmus 2012.01.09. 12:47:39

Az általános közvélekedés szerint korunk szocialista, illetve kommunista országai közé tartozik Kína, Észak-Korea, és Kuba. Kínával kapcsolatban egyszer már leírtam, hogy véleményem szerint nem tartozik a szocialista kategóriába, ugyanúgy ahogy Észa...

Trackback: Rugalmas elszakadás: elbukott a szabadságharc 2012.01.09. 11:52:59

Az elmúlt napokban már attól lehetett tartani, tényleg belezuhanunk a szakadékba, mire pénteken a Kedves Vezető bejelentette a rugalmas elszakadást....

Trackback: Meddig marad Orbán? (2) 2012.01.09. 09:56:52

A tegnapi posztban megnéztük, hogy milyen lehetőségek vannak az IMF hitellel kapcsolatban; ezt a mai hírek is megerősítik: várható, hogy kapunk hitelt, de nem lesz benne köszönet. Nézzük akkor a hazai helyzetet:- az ellenzéket;- a kormán...

Trackback: Az emberek úgyis a Fidesz után mennek 2012.01.09. 09:48:24

Most a Fidesz gyengének tűnik, de kétségem sincs afelől, hogy magabiztosabban nyerne meg egy előrehozott választást mint a 2010-es választásokat. A 2002. évi országgyûlési választások eredménye mindenkit meglepetésként ért Magyarországon. A közvélemény...

Trackback: Rogán Antal életrajza 2012.01.09. 09:20:47

Rogán egyéves pénzügyi ügyintézői gyakorlattal megy tárgyalni az IMF-hez. Tényleg az a jó az országnak, ha nem három felkészült gazdasági szakembert, hanem egy jogászt és két pártkatonát küld a Fidesz az oroszlánbarlangba? "Kihagyják Matolcsyt az...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2012.01.09. 09:19:58

Hogyan irányíthatja egy nemzet gazdaságát az, akinek egyetlen nap munkatapasztalata sincs a versenyszférában? Nemzetgazdasági miniszterünk soha nem dolgozott vállalkozásban, ám figyelemre méltó időt töltött igazgatással, elnökléssel, kurátorkodással és...

Trackback: Fidesz sírvers 2012.01.09. 09:19:30

Mit írnál az FMPSZ, azaz a volt Fidesz sírkövére? (Fidesz--> FMPP--> FMPSZ.) Mert az F. Magyar Polgári Szövetségnek is szüksége lehet erre. Hiszen az SZDSZ, MIÉP, MDF, FKGP és sok más egykor kormányerőt is képviselő párt sírja felett ma már csa...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.01.09. 09:19:08

Alkalmas-e az ország vezetésére Orbán, akinek mindössze egy éves szociológus gyakornoki szakmai gyakorlata van a megélhetési politizálás mellett? Mihez ért az ELTE-n huszonnégy éve szerzett jogi diplomájával? Nézzük meg Europass sablonba feltöltött él...

Trackback: Hol a szakadék? 2012.01.09. 08:55:02

A döntés továbbra is ugyanott marad, ahol eddig is volt: a párt mellett még kitartó szavazóknál.

Trackback: UTOLSÓ ESÉLY 2012.01.09. 08:36:32

 Agónia, vagy élet? Lassú, hosszú és fájdalmas szenvedés, vagy kilábalás? Nem kérdés ma már, hogy két lehetőség közül választhat a kormányzó többség - a fidesznek és ragadványának még van lehetősége válaszokat adni, de ahogy fogy körülöttük a...

Trackback: Hitel-telen politikusok – FRISSÍTVE 2012.01.09. 01:01:28

Egy alig érdekes hír egy olyan országban, amely az IMF-hez fordul hitelért: „A főtárgyaló felhatalmazást kap, hogy készenléti hitelről tárgyaljon.”A mai nap nagy híre, amely megállította a forint zuhanását:„Fellegi ma délelőtti sajtót...

Trackback: Cezúra 2012.01.09. 00:46:06

p { margin-bottom: 0.21cm; }Gyurbán Flektorok és Orcsány Virencek siralmas és szánalmas regnálásainak újratermelődését kell elkerülnünk. A tiszta lap is évek fáradtságos munkáját követeli majd. Ahhoz pedig, hogy ne termelje újra önmagát a rendszer, enn...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panelburzsuj 2012.01.12. 11:23:26

@ciceró:

Nem tudjuk, hogy az "üzleti szférának" mekkora hányada - (hány tulajjal, alkalmazottal) - az, amely döntően az állammal seftel. Outsourcing.

A magam szakmájában pl.: zöldfelület-fenntartás.

nyünyüge 2012.01.12. 11:39:44

@panelburzsuj:
Donáth László:
"..A KDNP az elmúlt húsz évben bizonyította, hogy minden ízében méltatlan arra a szóra, hogy "keresztény". Sem emberei, sem elképzelései, sem szövetségesei nem teszik lehetővé, hogy ezt a szót kimondhassuk velük kapcsolatban. Én a néhai Isépy Tamás kivételével egyetlen olyan politikust sem tudok említeni azok közül, akik ehhez a párthoz kötődnek, akit volna okom bármiért is becsülni, akinek bármely gondolatát vitathatónak vagy vitatandónak tartanám. Ezt az egész társaságot, úgy, ahogy van, rendkívül középszerű, a szükségszerűen létező politikai aljnövényzethez tartozó különös televénynek tartom, amelyet jobb széles ívben elkerülni. Mindez egyszerűen nem említhető együtt a svéd vagy a német kereszténydemokráciával, az amerikai konzervatív kereszténységgel. Pont. ..."

A magyar zsidók istenét is Orbán Viktornak hívják -
Donáth László lelkész a politikai kereszténységről
Magyar Narancs, 2011.50., Vári György interjúja

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.01.12. 11:45:08

@concret: annyira azért nem buta, hogy önerőből ne tudott volna érettségizni. :)

hoplita 2012.01.12. 12:08:38

@Balt:
Hilerinek inkább a biligyereket kellett vóna többször leszopni....akkor talán nem mónika sója lett vóna a nagybetűs Esemény..:DD

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.01.12. 12:13:19

@hoplita: nyilván a madzsar diplomeszi mélyebb bugyraiban kicsit hezitáltak, ne azt válaszolják-e a levelére:
"Foglalkozz inkább Bill f*szával!"

concret 2012.01.12. 12:18:32

@Hepci: Nem tudom megítélni, mennyire buta, mert nem ismerem. De hogy ügyes, az biztos: tud érvényesülni.

Csak azt tudom: nyelvtanból elhasalt volna valahol korábban. Nem az érettséginél.

hoplita 2012.01.12. 12:18:42

@nyünyüge:
"...A KDNP az elmúlt húsz évben bizonyította, hogy minden ízében méltatlan arra a szóra, hogy "keresztény". ..."

Mer' donát, a vörösgeci aztán az...ugye?
Az dobálózik féltéglával, aki üvegházban lakik.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.01.12. 12:27:21

@concret: á, dehogy. Az egyetemen tanítottam funkcionális analfabétákat sok éve, arról pedig meg vagyok győződve, a helyzet azóta csak romlott. Amikor dolgozatokat javítottunk párhuzamosan, egymás melletti szobákban, időnként felolvastunk egymásnak részleteket és mindenki fetrengett a röhögéstől. Amikor ragaszkodtam valakinek a megbuktatásához, kitettek a vizsgabizottságból. :)
Schmitt Pál mindössze a zelmúlt 60 év emberi értékeinek tipikus megtestesítője.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.01.12. 12:28:35

@hoplita: Donát egy vérvörös pörsenés a hit altestén. :D

márta)) 2012.01.12. 12:28:53

Ha Schmitt megy is, a törvények maradnak"

Ha beigazolódna, hogy a köztársasági elnök doktori disszertációja plágium, és Schmitt Pál lemondana államfői pozíciójáról, az általa aláírt törvények azért minden bizonnyal érvényben maradnának."

www.stop.hu/belfold/ha-schmitt-megy-is-a-torvenyek-maradnak/985693/

Na.Igen! Ez a "Hír" többek között arra is nagyon jó, hogy más fontos eseményekről elterelődjön a figyelem.
Mert ez az ország helyzetén már nem tud rontani semmit, de semmit.
hm???

márta)) 2012.01.12. 12:34:13

Plágiumügyekben a németek vezetik a képzeletbeli ranglistát: tavaly több politikus is botrányba keveredett.

A legnagyobb visszhangja Karl-Theodor zu Guttenberg német védelmi miniszter ügyének volt, aki végül lemondott posztjáról. Kínában, Franciaországban, Ukrajnában is divat a „szabad kölcsönzés”.
Magyarországon politikus még nem keveredett plágiumügybe, de egy tanár, egy dékánjelölt és több diák lebukott már."

Plágiumbotrányok külföldről: van, aki többet veszített doktori címénél"

hvg.hu/itthon/20120111_plagium_botrany#rss

Tessenek olvasgatni. !
:)

panelburzsuj 2012.01.12. 12:34:29

@nyünyüge:

Nem kellett sokat várnunk: vörösgeci.

És amíg mindezt csak Donáth meri leírni, addig mindez csak a zsidókomcsi Donáth szövege lesz, nem az evangélikus lelkész Donáthé.

Pedig nem egyedül ő gondolja így. Az ev. lelkészek között se. Meg más felekezetekbe tartozó, akár laikus személyek között se.

Förtelmes ára lesz a lapításnak.

hoplita 2012.01.12. 12:36:48

@Hepci:
A boldog, szép középkorban megnézném, hogy miként mutat a lábán a spanyolcsizma.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.01.12. 12:37:40

@panelburzsuj: ahhoz nem köll lelkésznek lenni, hogy valaki lássa, Semjén 1 f*szkalap.
Minek ezt még leírni is? Napnál világosabb. :)

hoplita 2012.01.12. 12:38:24

@panelburzsuj:
Húha....most aztán jól megaszontad.

panelburzsuj 2012.01.12. 12:38:25

@Hepci:

"Schmitt Pál mindössze a zelmúlt 60 év emberi értékeinek tipikus megtestesítője."

"Az államfő feladata, hogy reprezentálja a magyar államot. Szerintem ennek kitűnően eleget tesz, kifejezetten őszinte húzás, hogy nem valami tiszteletreméltó bölcset emelünk címerállattá, hanem egy sunyi kollaboránst."

Most, hogy Hepcit és Tótawét ilyen közeli platformon láthatom, tulképpen szusszanhatok egyet.

Ezt is megértük! .... :)

panelburzsuj 2012.01.12. 12:39:57

@hoplita:

Nem mindenkinek adatott hoplitányi rétori tehetség.

hoplita 2012.01.12. 12:42:32

@panelburzsuj:
Egyszer saját magadat oldod fel nagy savanyúságodban.

panelburzsuj 2012.01.12. 12:48:11

@hoplita:

Jaja.

Én itt egyfolytában csak Fülest alakítok. Sehol egy poén, sehol egy szemvillanás, sehol egy szmájli ...

Követelem a "TG-akadémia Legbúvalbaszottabb Nyomorultja" kitüntetést!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.01.12. 12:55:39

@panelburzsuj: élelmiipari brandépítés?
"Dombóvári Kézműves Savanyúság"

nyünyüge 2012.01.12. 12:58:54

@panelburzsuj:
Pedig vannak követendő elődök, akár Kelenföldön is. Akik nem lapitottak a nehéz időkben sem - igaz, az egyházi hivatalosságok nem is álltak mögéjük:
church.lutheran.hu/kelenfold/Kendeh.pdf

ssi 2012.01.12. 13:08:41

meddig?

morál/érzelem?

pártok: ország(ellen)érdek?

választók: erősödő kettős mérce

kormány: csúcsra járatott kettős beszéd

amnesztia: elfeledett/átértékelt/manipulált múlt?

az ember: küzd valamiért/vmi ellen. nincs közös cél/ellenség

ne figyeljem, vagy mégis, de ne aggódjak, mert még/már nem a szakadék?

concret 2012.01.12. 13:09:16

@Hepci: Nem vitatom, bár saját évfolyamtársaim között nem találkoztam ezzel a jelenséggel - talán még a Pálffy Pista volt a legmeglepőbb, de ő is csak a szesz miatt már akkoriban is.
Amúgy mi szövegesen csak műszaki leírásokat írtunk, azt meg köztudomásúan a kutya sem olvassa el.
Szóval mindenki a saját élményei alapján ítél: az adott helyen igyekeztek válogatni vmiféle általános minőségi elvárás szerint is, amire az egyedi felvételiztetés lehetőséget is adott. Ez többé-kevésbé sikeres is volt, én ott pl diszlexiásokkal nem találkoztam.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.01.12. 13:20:03

@concret: Pálffy azóta megtalálta az adekvát helyét. :D
Egy pinceavatón találkoztam vele 2 éve, alaposan elcsodálkoztam, vajon mennyi vakolattal tudják a fizimiskáját képernyőképessé tenni (kifehéríteni)...

ubul2000 2012.01.12. 13:42:58

@Hepci: Pálffy nem indián származású? :)))) Eddig azt hittem.

ubul2000 2012.01.12. 13:54:32

@Hepci: A Nagy Vörös Orr.
Az apja is olyan volt, vele gyakran összefutottam vele egy közértben, vagy 30 éve. Az alma nem esik messze a fájától (Newton törvénye) tipikus este

pom pom 2012.01.12. 14:10:22

@Hepci: mellettem ült egy színházi ülésen... meg korábban egy borozgatásonm egy asztalnál ültünk pár éve... már akkor is egy agyon szolizott arcú alkoholista benyomását keltette...

apropó
egy székely diszkóban (pincében műxik, ami börtön volt, agyagpadló, kőfal stb)
kb 3hete volt egy buli szolárium égőkkel világították a társaságot...
reggel égési sérülésekkel ment haza mindenki... viszont többen meg is vakultak...
jaa. működik tovább minden vidáman (gyerekek voltak a hibásak)
mert a falu polgármestere a tulaj ;)

2012.01.12. 14:29:00

No, csinálják Orbán helyét: KE lesz belőle, majd meglássátok:

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=509797

Mondjuk, kiakadtam az "álomás", és "álamfőnél", megg az eddigi baromságainál, hogy doktor ez, amikor én is? De hogy már tudom, megnyugodtam. Valszeg ezzel tartották sakkban eddig, hogy írjon alá mindent, meg a nő ügyeivel. Asszem a maffia el kezdett dolgozni. Hm, hm, mi lesz még itt...

graycivil 2012.01.12. 14:32:43

"Fordulat: Bíró Ica kifarolt az Orbánt támogató békemenetből

Közölte: nem szeretne semmilyen politikai vonulat oldalán megnyilvánulni, de „az emberhez méltó életért, a SVÁJCIFRANK-HITEL EREDETI ÁRFOLYAMON TÖRTÉNŐ VISSZAFIZETÉSÉÉRT, a szabadságjogokért mindig kiáll”."

atv.hu/cikk/20120112_breaking_news_biro_ica_visszakozik_a_kormanyparti_bekemenettol_fajhat_a_kormany_feje?source=hirkereso

Magasztos elvek. Kakukktojás...? :-))

anti76 2012.01.12. 14:51:00

@hoplita:
"egy idegen országban vagy 3 napot, vagy 20 évet kell élni, minden ami közte van a téves következtetésre vezet" -ezt nem tudom melyik híres ember mondta - talán nem is lényeges.

Amit Te kikottyantottál magadról az 3 nap, amit én meg a köztes.

Az, hogy aktád volt, az lehetett azért, mert mindössze az volt a bűnöd hogy "osztályidegen" voltál, vagy esetleg kémkedtél a Nyugatnak. Ebből mire lehet következtetni ? Semmi messzemenőre.

Az, hogy nem tíz éve határoztad el hogy jobboldali leszel, ebből mire lehetne következtetni ? Egyáltalán hány éves vagy ? negyvenöt ? ötven ?

Miből gondolod, hogy hozzállásom a multikhoz, meg a külföldhöz vagy akár a baloldalhoz meg hogy én nem "határozhattam el" olyan hamar mint Te a jobboldaliságom. Amikor neked aktád volt akkor -gondolom- már jobboldali voltál, én meg '90-ben töltöttem a 14-et. Nyertél.

Miből gondolod hogy több közöd van a jobboldalhoz mint nekem? Párom nagyapja Ludovikás volt, amúgy Horty testőre. Mellesleg a korona mentése nyugatra nevű projektben is benne volt. Szerinted ki tud többet ezekről a dolgokról ? Vagy hogy milyen ember volt Horty Miklós ?

Azt hiszed nem tudom hogy szopatták rákosiék a volt rendszer embereit ? meg az osztályidegent ?
De ugyanakkor ismerem az én nagyapám történetét is aki paraszt volt békésben, a Weineck gróf birtokán. Elmesélt egy sztorit hogy egyszer a gróf születésnapján egy szekérről pár marék krajcárt szórtak ki az útra, kb. az egész falu olyan vehemenciával vetette magát a krajcárra, hogy az Amerikai Futballiga menedzsere a felét leszerződtette volna őket sztárgázsival. Azt mondta nagyapám, mindenkinek az lebegett a szeme előtt, ha sikerül egyetlenegyet szerezni, ma ehet a család. Mindenki. Úgy keltek, hogy vajon ma lesz-e mit ennünk? Ő 35 éves koráig egy kezén meg tudta számolni mikor evett húst. Neki a kommunizmus isteni csoda volt, amikor ő annyi idős volt mint most én, az volt a kialakultnak hitt (!) világképe, hogy az ember mindig éhes, ez egy olyan dolog, mint a borotválkozás kényszere, velejárója. Azt mondta, a legmerészebb aranyhalas - 3 kivánságos álmaiban se gondolta, hogy valaha is előfordulhat hogy mindennapi szinten húst egyen. Karácsonykor -fenyőünnepkor ahogy akkoriban illett mondani- sülthús meg beigli ? Egyszerre ?
Szemére veted hogy megvette a rendszer ? Gondolod nem tudom hogy a kádár rendszer nélkül apám soha nem lehetett volna mérnök a weineck gróf birtokán ? Te ilyeneketsz nem látsz ? Nem látod hogy a kommunizmus széles tömegek helyzetét tette érdemben jobbá ? Akkor ők is a szekértolói voltak a rendszernek, aminek aktája volt rólad ? Miért baj az ha jobboldaliként azt mondom, hogy köszönjük meg Kádárnak, hogy a kommunizmus első 20 éve volt inkább csaucseszku-hoz mérhető, és ő nem egy korlátolt barom volt, aki inkább a hatalmat akarta az ország konszolidációja helyett. Sőt még azt is meg merem kockáztatni, hogy az összes komcsi ország közül, kubától kínáig, lenintől gorbacsovig, az egyetlen baloldali aki a sok teoretikus utópiáit, megvalósította -már amennyire lehet. Ha lenin vagy marx elmenne Kádár magyarországára, azt mondanák, igen így képzelték el. Persze amikor megtudnák, hogy az egészet a kapitalistákok, meg multikok, meg zsidóbankár - oligarchákok finanszírozzák, inkább visszafeküdnének a sírba. Bármelyik más kommunista rendszer a földön inkább Hitler rendszeréhez volt hasonló, semmint a megálmodott szocialista édenhez. Emiatt megérdemelné hogy a leghíresebb kommunista legyen a világon a "nagyok" Sztálin, Lenin, Mao stb. mellett.
Természetesen nem említhető egy Kossuth v. Széchenyi pláne nem egy Deák szintű politikussal egy lapon, de amit meg lehetett valósítani ezért a kisemmizett, világháborúkkal sújtott maradék kicsi magyarországért a Nagy Testvér homokozójában azt megtette. Az MSZMP-s politikus csak annyira geci mint a mostaniak, mert azért egész más szerepet vállalni a hatalomban, a legvidámabb barakban, mint a román komcsi rezsimben. Ja hogy korrupt szarházi volt mindegyik? igen tudom. mint a mostaniak is.

De Te nem gondolkodsz ilyeneken, igaz minek is tennéd, elvégre, te nem 10 éve határoztad el, hogy jobboldali leszel. Elhiszem neked szar volt, talán még a Kádár rendszer is, és emiatt neked a baloldal szóba se jöhet. Igazad van. de csak a te szempontodból, akinek meg épp attól lett jobb az élete annak meg a baloldal lesz szimpatikus. Te ezt azonban leszarod, nemes egyszerűséggel átlagot vonsz, így egyszerűbb. Miért kéne akkor bárkinek is a Te történeteddel törődnie?

A jobboldal mint olyan, sokkal de sokkal nagyobb hátrányban van mint a baloldal, mert a társadalom testközelből a jobboldalt Hitler idejében, Szálasy -tól "ismerte" meg, míg a baloldalt rákosi mellett, kádár rendszerében is megélhette, ráadásul ez utóbbi volt a legközelebb a jelenhez.

Ezt a hátrányt nem kéne ledolgoznunk esetleg ? A te sztereotip szöveged megerősíti a sztereotip közgondolkodást -általában- a jobboldalról, az enyém meg -legalábbis remélem- árnyalja. Te azzal akarsz toborozni, hogy mindenki szégyellje magát aki nem jobbos, mert a sanda célozgatásoktól, meg az innen onnan felszedett összeesküvés elméletek felköhögésétől többet eddig nem láttunk tőled. Én meg mégcsak nem is akarok toborozni, mindössze azt szeretném, hogy vegyék észre, a jobboldal nem azt jelenti, hogy aki ott áll, az nem törvényszerűen félti mindentől az országot, ami a határon túl van, mint egy paraionás. Cserébe én is észreveszem hogy aki balos, az nem mind ÁVÓ-s volt, vagy feljelentgető vagy hogy a baloldal célja nem lehet más mint a magántulajdon felszámolása. Én azt mondom, akit nem izgat erdély, felvidék, problémája az nem jobboldali. Te meg azt hogy az nem magyar.

Erre mondtam, hogy a jobboldalt égeted le, te tuskó.

Balt 2012.01.12. 15:25:49

@hoplita: Ezt mondom én is. :)

Balt 2012.01.12. 15:27:15

Egy szinte már tárgyilagos cikk egy angol tollából:
index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/11/kovetokre_talalhat_orban

(Azt hiszem, a brit vonathoz érdemes lehet csatlakozni, amikor lebombázzák az EU pályaudvart...)

2012.01.12. 15:40:03

@ciceró: ki gondolta volna? :D Azért küldték el a tévétől is...De a KDNPnek jó lett így is...:)

Balt 2012.01.12. 15:49:01

Azt hiszem, a Jobbik új slágertémát fog találni hamarosan az eddigiek mellé:

index.hu/belfold/2012/01/12/europai_unio_megitelese_a_magyarok_koreben

lüke 2012.01.12. 15:57:39

@Balt: s akkor mit szóljanak a nagy befizetö németek?
osztrákok?
gondolod ott népszerü?
ahol a lakosság megtakarításai a legnagyobbak -Németo- s devalválta az unió ( a márkát 100 %-al)

Balt 2012.01.12. 16:05:18

@lüke: Valamiért mégis megéri/-te nekik fenntartani...

De ha így állunk, azt hiszem, lassan le kell számolni az utópiákkal. Jöhet a Merkel-féle háború, ezúttal észak dél ellen... (Nem kérdés, ezúttal hová soroltatunk, és hogy megint ki fogja húzni a rövidebbet, de az uniótól távolodó britekkel egyetemben azért jó társaság lehet ez is: 46 millió spanyol, 57 millió olasz, 10-10 portugál, görög, + esetleg írek, britek: azért ez is tekintélyes erő...)

Balt 2012.01.12. 16:08:03

@lüke: Ja, és az egészhez alighanem a kívülállóknak is lenne 1-2 szava... (Oroszok, USA, Kína.) Szép dolog ez a világpolitika. :)

Balt 2012.01.12. 16:11:44

Jó ez a hatalmas kohézió: :))
Merre hány méter a Milla?
Ha minden jól alakul feloszlik az Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoport.
petofiutca.blog.hu/2012/01/12/merre_hany_meter_a_milla

Balt 2012.01.12. 16:20:16

@lüke: Maradva a témánál, ez nagyon jó!: :)) (Az ötlet, de gondolom maga a történés is.)

index.hu/belfold/2012/01/12/vitatkozas_helyett_sokkal_jobb_rohogni

inreallife 2012.01.12. 16:20:44

@aszekelyek: hülye vagy. amint egy ilyen felröppen, már teszem ki a weblapra a záródogát és mindenki hasonlíthatja, hogy megáll-e a feltételezés. én bátran ki merném tenni, ő miért nem hozza nyilvánosságra a tartalmát? remélem meglesz az 1 év börtön, plusz mivel 20 éven keresztül csinálta remélem mellécsapnak még 1-2 évet.

amúgy a részletek alapján egyértelműen plágiumnak tűnik. már megint olyan dolgot védesz, amiről:
1. fingod nincs
2. nem érsz fel ésszel
3. valóságtagadás fidesz módra

fogadjunk, hogy szerinted az orbán nem is cigány származású...

inreallife 2012.01.12. 16:31:15

@concret: ijen hejesirással nemhogy a éretségilye, de még a nyóc álltalánossa is kédéses.... :)

legalábbis nem értem, hogyan termelhet ki az iskolarendszer egy "ilyen szart".....

nyünyüge 2012.01.12. 16:39:16

@inreallife:
most zajlik egy beszélgetés a Klubrádióban, hogy miként bukkantak rá az azonosságra (pontosabban most éppen a hirek megszakitották, de még folytatódik)

panelburzsuj 2012.01.12. 17:28:32

@nyünyüge:

Most mások a veszélyek.

Pali bátyánk nagyobb dicsőségére:

"A hazánkat érő támadás oka azonban nem ez, hanem azok az alapértékek, amelyeket Magyarország jelenleg képvisel. A jelen parlamentnek felelősen élnie kellett azzal a kétharmados többséggel, amellyel a választók a cselekvésre felhatalmazták. Ezt a nagy felelősséget és lehetőséget alázattal, körültekintéssel kell hordoznia, tettekre váltania."

www.magyarkurir.hu/hirek/szekely-janos-puespoek-hazankat-ero-tamadasok-okairol

pom pom 2012.01.12. 17:34:33

a fides előre mosaxik... nem tüntet a "civilekkel", hihihi

index.hu/belfold/2012/01/12/kosa_nem_tuntet_a_fidesz_a_szimpatizalokkal/

azt a március 15 dikét megnézem majd... fut majd jelacsics...

"a kormány most nem támogatja a hivatalosan a rendezvényt ... viszont március 15-ére egy nagy rendezvénnyel készülnek."

hoplita 2012.01.12. 18:11:32

@anti76:
Nem, öcsi... a te "jobboldaladat" nem égetem, kismajom, ahhoz nekem nincs közöm, ahogy ahhoz a balhoz sem, amit annak hiszel.
Itt mutatkozik meg igazán a politikai felületességed és dilettantizmusod, amikor képtelen vagy felfogni, hogy elavult sémákkal nem írható le az, amit te politikumnak gondolsz.De leszarva...ez is baj, de a kisebbik.
A nagyobbik az, hogy nem érted annak a rendszernek a működését, illetve azt, hogy minden mai bajunk, kínunk és nyomorunk abban gyökerezik. Abban, a megvett nagyapádban, apádban...és sok-sok megvett apában-nagyapában, a felfordított világban, a szolgálj vakon és nyílik a kapu, meg a hasad is tele lesz sugalmazás és elvárás világában. Magyarázhatnám napestig, de se kedvem, se türelmem hozzá.
Igazából te egy kissé skizofrén vagy, sajnos sokan vagytok...ez leginkább a komplex világlátás hiányának tudható be...a te korosztályod, mint köztes nemzedék igen fertőzött ezzel a nyavalyával.

Nem azon vagyok én kiakadva, hogy aktám volt, hanem azon, hogy most is van...de ugye téged ez sem érint, és ami nem érint az nem is probléma. Itt is tetten érhető az empátiadeficited.:)

Szóval te sokat tudsz Horthyról?
Ezen igen jót nevettem, mert ez a pár mondatod jól rávilágít arra, hogy a neten óvatosan, mert könnyen lyukra futhatsz.
Az én párom nagyapja állatorvos volt egy településen, amelynek a legnagyobb munkáltatója egy bizonyos vitéz Nagybányai Horthy Miklós volt, az ő főállású állatorvosaként dolgozott a birtokon....Kenderesnek hívják ezt a községet, vagyis lyukra futottál, öcsi.:DD
A nagymamája sokat mesélt a bálokról, összejövetelekről, amik a kastélyban zajlottak és ők mindig meg voltak híva.:)

Mellesleg kétszer írtad le a Főméltóságú úr nevét, mindkétszer helytelenül, te pöcs.

lüke 2012.01.12. 18:16:49

@Balt:
mér`mi (ketten) évek óta nem ezt praktizáljuk?
tudnak újat mondani?

lüke 2012.01.12. 18:20:15

@ubul2000:
rosszul hitted: két f ipszilonnal

anti76 2012.01.12. 18:26:33

@hoplita: "A nagyobbik az, hogy nem érted annak a rendszernek a működését, illetve azt, hogy minden mai bajunk, kínunk és nyomorunk abban gyökerezik. Abban, a megvett nagyapádban, apádban...és sok-sok megvett apában-nagyapában, a felfordított világban, a szolgálj vakon és nyílik a kapu, meg a hasad is tele lesz sugalmazás és elvárás világában"

Aha... Szóval az a rendszer ahol tele a hasad szükségképp csak rossz lehet ? Az a tökös hazafi, akinek az a jó ha éhezik, meg szopik ?

Te tényleg egy kretén vagy. Nem csoda, hogy aktád van még most is.

lüke 2012.01.12. 18:30:48

@inreallife:
micsoda?
egy tipikus karrier 196...-tól 2012-ig
minden volt:
sportoló,de nem tudták benyomni orvosnak- felvételi pontszáma kevés volt - közgázos lett, olimpiát nyert-nem is játszott, tarcsi volt-,sportolóként vám ügybe keveredik-megélhetés ,ld focisták-, Astoria igazgató lett-dróton poloskák-,majd nagykövet több eu-i országban, a barcelonai olimpián-spanyol nk.-
behódol a Fidesz vezérkarnak
engem nem a hejjesssirrrása zavar, hanem hogy nem volt olyan feladat, amire ne lett volna alkalmas

2llkedő 2012.01.12. 18:31:30

@anti76: Vigyázz! Ha így haladsz, végül komcsi leszel. (Legalább is az ő szemében)

lüke 2012.01.12. 18:34:12

@2llkedő:hajrá a bilaterális kultúrkamfért

@hoplita: :))))

lüke 2012.01.12. 18:35:11

@lüke: bocs kampf
nem bírom ezt a mássalhangzó torlódást:)

lüke 2012.01.12. 18:40:27

@lüke:
s akik von/zu Karli Teifil bibliofil Guttenberghez hasonlítják tévednek,
KTG progressziv személyiség ,szakmájában elismert volt,
remekül képzett s még a származása is comme il faut
megbuktatásának sztorija: progresszivitása

lüke 2012.01.12. 18:44:23

@pom pom:
mindenki arra fut a pénzével:)
s remekül lehet náluk vásárolni is:
Jelesitz KG> Stephanspl 11,+ Währinger str

pom pom 2012.01.12. 18:46:35

lett nagyarányú ADÓCSÖKKENTÉS... mijjen komoj bácsi... és akkor még mijjen fiatalnak láccott... menniyt öregedett..

www.youtube.com/watch?v=cEFJJk7RMAA

pom pom 2012.01.12. 18:48:48

egész jó a szavazó és politikus jáccmáról...

oriblog.blog.hu/2012/01/12/miert_nem_megy_el_valasztani_a_fiatal?

panelburzsuj 2012.01.12. 19:00:31

@lüke:

Hát még a népfronttorlódás! :)

Te is beállsz Hapci meg tótawé mellé?

("kifejezetten őszinte húzás, hogy nem valami tiszteletreméltó bölcset emelünk címerállattá, hanem egy sunyi kollaboránst")

lüke 2012.01.12. 19:04:40

@panelburzsuj:
ha repülötársaság -TWA- lennék, igen
olvastam,-remek-, erröl jutott eszembe:minden volt
ora et labora:) csak késön ébredtem

pom pom 2012.01.12. 19:14:11

plagizálás - palizálás - palizárás... legalábbis mára...

pom pom 2012.01.12. 19:17:27

ja és reggel jövök adig kész legyen az új poszt "a zorbán álamfő lesz"

panelburzsuj 2012.01.12. 19:19:28

@lüke:

Ha minden volt, ne legyünk méltánytalanok: a tárogatót kihagytad ...

lüke 2012.01.12. 19:25:14

@Balt:
kösz, magyar is! alapította
en.wikipedia.org/wiki/B%C3%A9la_Balassa

europa.eu/about-eu/basic-information/index_hu.htm

s szerintem drága lesz a szétcincálása,ahogy az alakulása is
sokba került

AbuBakr 2012.01.12. 19:27:05

@anti76: Nagyapám a Körösök szabályozásánál két év kubikos munka árából 15 hold földet vett, és beindított egy családi gazdaságot... aztán mire felépítette a tanyát is rendesen, a kommunisták elvették tőle!
A szülővárosából voltak többen is, volt aki az első fizetés kézhezvétele estéjén úgy berúgott hogy eltört a lába... Azt nagyapám tolta haza talicskában
Később az lett annak a tsz-nek a főagronómusa, ami elvette nagyapán gazdaságát...
Ezek szerint kétfajta paraszt volt anno, az egyik tanyát-földet vett, a másik eltörte a lábát... Nézz utána, mert szerintem a te nagyapád az utóbbak közé tartozhatott...
Horthy... ott voltam az újratemetésén kenderesen. Ráncos anyókák és bácsik siratták a Főméltóságú urat 1993-ban...
Olyanok akik a cselédjei voltak...

Olvasgass kicsit
Tudok ajánlani három könyvet... mindhárom 1932-ben játszódik
Nagy Lajos: Kiskunhalom
Móricz Zsigmond: Boldog ember
John E. Steinbeck: Érik a gyümölcs

érdekes összehasonlítás...

lüke 2012.01.12. 19:27:35

@panelburzsuj:
Smitling jelentösége kicsi, de figurája az 56 utáni enyhülés
archetipusa

lüke 2012.01.12. 19:30:22

@pom pom:
te mindenkit ijesztgetöl?

ulrike (törölt) 2012.01.12. 19:32:12

A cikk címe magyarul: Magyarország retorikája összecsap a gazdasági valósággal
Előny:száraz elemzés.
Hátrány: viktorozás, ferizés nincs benne (utóbbit deficitet már jó előre aszekelyek korrigálta).
www.stratfor.com/analysis/hungarys-rhetoric-clashes-economic-reality

lüke 2012.01.12. 19:35:58

@panelburzsuj:
meg az ovál ofiszát:)
s a TF diplomaosztó beszédét, figyelj, levelezö tagozaton:

" s a szülöknek is köszönetet, hogy ideküldték a büdös kölyköket tanulni"
(video dokumentum)

anti76 2012.01.12. 19:37:15

@Balt: tényleg jó...

Tatcher kapcsán gugliztam, ezt találtam:

hvg.hu/vilag/20110105_the_times_orban_thatcher

Azért van még remény, nyugaton még nem írtak le minket - teljesen.

lüke 2012.01.12. 19:43:51

@AbuBakr:
hogy mennyi ki nem beszélt sérelem torlódik
- ennyi idö után is- itt fel

Balt 2012.01.12. 19:53:10

Nemteccikarencer-es vélemény:

"Mindezek ellenére én úgy gondolom, hogy elhibázott döntés lenne bármely tagországot hasonló körülmények között durván megbüntetni."

publius.blog.hu/2012/01/12/megbuntesse_e_az_eu_magyarorszagot

márta)) 2012.01.12. 19:53:25

Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció elnöke a Hetek című hetilapnak adott interjújában többek között arról beszélt, hogy diplomatákkal, nagykövetekkel zajló beszélgetésekből az derül ki számára, hogy külföldiek is keresik az Orbán utáni „berendezkedést”.
Ezzel kapcsolatban Gyurcsány kifejtette: „az informális beszélgetésekből világosan látszik, hogy elpárolgott a bizalom, amely arra épült, hogy Orbánnak lenne programja és politikai szándéka, hogy gyorsan és eredményesen kezelje a magyar válságot.
De nem kell nemzetközi összeesküvést szimatolni.
A „külföld” nem kérheti Orbán „fejét”, és ezt mi nem is engedhetjük meg magunknak, mert ebben például valóban szuverének vagyunk, és ezt önérzetesen gyakorolni is kell.”

atv.hu/cikk/20120112_gyurcsany_a_kulfold_nem_kerheti_orban_fejet
.........................

Gyurcsány azt mondta: Bajnai Gordon nem riválisa. „Ha politizálni akar, jöjjön, szüksége van rá az országnak.” Gyurcsány nem tudja lesz-e valaha még kormánytag, de miniszterelnökként megtanulta: „fabatkát sem ér a hatalom, ha az ország nagy többsége nem érti és nem támogatja azt, amit a kormány véghez akar vinni. Akkor a dolog vége úgyis vesszőfutás lesz”."

fn.hir24.hu/itthon/2012/01/12/gyurcsany-ingyenebedrol-bajnairol/

Nahát, nahát! Úgy látszik a Gyurcsány nagyon aktivizálta magát.
Talán nem sokkot kapott" Ő is, hogy megszólalt" s blogján "értékelőt írt a héten " Bajnai.)??
Én úgy emlékszem, hogy anno pedig Őt is megkérték", jobb lesz ha megy! Nem tudom jól emlékszem-e ??:)
Érdekes e helyzet, több mint érdekes.
hm?

panelburzsuj 2012.01.12. 19:55:11

@lüke:

Ha lenne több - pláne saját - érdem, akkor talán az torlódna ...

Valami ilyesmit líráztam itt ma: szívós kitartással sikerült oly módon tabula rasa-t csinálnunk, hogy mindent levertünk az asztalról.

6.Lenin 2012.01.12. 19:55:58

@lüke:

Gondolom a kórházban gyorsabban ment minden

fejsze- jobb kézbe, ballal leszorít
1 suhintás, jobb láb le- még 1 suhintás
bal is lent-
Fáj még?- nem
Gut!

lüke 2012.01.12. 20:06:04

@6.Lenin: hmm
a beteg ember érzékeny

ulrike (törölt) 2012.01.12. 20:07:23

@Balt: Ez így van, hiba lenne. A magyar kormány sajnos jó ok nélkül, önként bejelentkezett "görögnek". Most már látja, hogy le kéne iratkozni erről a listáról, de ez időbe telik, fizetni is kell érte. Olyan, mint a bankok rossz adósok listája, könnyű felkerülni, nagyon nehéz kikerülni.

megszűnt 2012.01.12. 20:10:51

@lüke: @ulrike:

Hát nem vagytok ma valami vidámak.. rossz olvasni!

6.Lenin 2012.01.12. 20:14:36

@lüke:

"hogy mennyi ki nem beszélt sérelem torlódik
- ennyi idö után is- itt fel "

Nekem ez ugrott be. Minden szándék nélkül.
Sőt azóta 1 rövidebb változat

Fáj valamije?-nyissz-
Most is?-

lüke 2012.01.12. 20:18:23

jó éjt,Draghi pozitiv bejelentéseket tett ma az EKB-ben,
de a vészhelyzet nincs lefújva még

aszekelyek 2012.01.12. 20:20:19

@concret: Ezt megjegyzem , mert úgy fasisztáznak minket huszon éve , hogy azt még egy halvérű is megelégelné mára. Éppen amerikaiaknak. Mióta csak az mkp utód-mszmp változást nem akaró felének a többiek aszonták , szevasztok , ... itt a vége a diktatúrátoknak. Azóta mindenki fasiszta, azok pedig egyáltalán nem akartak rendszert váltani , azok az önjelölt jók , az antifák.

megszűnt 2012.01.12. 20:20:30

@lüke:

"de a vészhelyzet nincs lefújva még "

Valaki már lefújhatná pedig. Komolyan.

6.Lenin 2012.01.12. 20:23:15

Kár, hogy rajzolni nem lehet.

Látom, most szinte minden valamit is magára adó ballib, nyakig 1 fideszes biliben, turkál, hátha.

aszekelyek 2012.01.12. 20:24:17

@ciceró: Minek írjunk olyanról , amit mindenki tud? Az nem hír. Sőt , azt is tudjuk , soros mit és hogy akart kaszírozni.

aszekelyek 2012.01.12. 20:29:52

@nyünyüge: Hallani hallottam. Ki mondott le ilyesmi miatt? Akit lekapcsolt az ügyészség. az volt kénytelen. Maguktól nálunk senki legitimitását nem vesztette, morális okból. Feri ezt deklarálta is. Mindegy mit hazudott hazugsággal akart nyerni és nyert is , legitim a kormányzása , mert a választók úgy szavaztak. Pont. Igazán szánalmas ezek után egy ilyen csontot előhúzni az ágya alól a közt.elnöknek. Hadd rágják a tökfejek. Mindegy csak uszítani lehessen őket rájuk.

graycivil 2012.01.12. 20:47:02

@anti76: Látszik, hogy sokan élvezik a "katasztrófa-turizmust" a médiában.

anti76 2012.01.12. 20:49:34

@AbuBakr: Nem, az én nagyapám egy kétosztályos paraszt volt, aki juhász volt, és abban a tsz-ben dolgozott, ami a Te nagyapád tulajdona volt.
Azt se tudta, valaki kemény munkájának és befektetésének ellopott eredményén dolgozik. Ő csak azt látta, hogy most a juhászkodással lehet húst tenni az asztalra. Mégis mit lehet elvárni egy kétosztályos tudatlan paraszttól ?

Ha a kommunisták faszságairól akarsz meggyőzni, nálam nyitott kapukat döngetsz.

aszekelyek 2012.01.12. 21:03:46

@ulrike: Így utólag, olvasva az elejét , van benne zorbánozás. Állítások róla. A történelmi "opportunity..." ezt nem először hallom. Leírnád? Mert mozgástér nélkül száz szüzet is kaphat egy szultán a háremébe , ha csak a szemidegei mozognak összesen. Esetleg még a fejét tudja kapkodni. Kb így néz ki ez a történelmi lehetőség.
Mondjuk ha ő nem teszi a magyar zsebbe a magyar magántulajdont , - manyup pénz- nem is sivalkodnának ennyire , meg a sodexho jegybiznic miatt sem , ha nem mondja , hogy de bizony az itthon marad. Nem szórja két kézzel a pénzt a külhoniak zsebébe. Ez lesz vele a fő baj.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.01.12. 21:07:42

@graycivil: miért, Bíró Icára építették volna a menetet?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.01.12. 21:14:59

@lüke: Schmitt egy opportunista segg. Viszont jól él, ez neki a fontos.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.01.12. 21:16:16

@pom pom: lehet, hogy Jelasity lesz (aki fut)...

hoplita 2012.01.13. 06:48:34

@anti76:
Szóval ennyi jött le neked...tele has-üres has.
És én vagyok a kretén....:!

Hát, öcsi...a betanult-magolt mondókákon túl és helyén kezelve, meg kell állapítsam, hogy igen komoly intellektuális kihívásokkal küzdesz.

hoplita 2012.01.13. 07:02:34

@anti76:
Az öreg kalifa ott fentebb felsorolt 3 könyvet....
Melyiket olvastad közülük, nagytudású, művelt, széles látókörű barátom?
Jól saccolom, hogy egyiket se?
Asszem max. a Puszták népét, de azt is csak azért, mert kötelező volt középiskolában.:)))

A magyarok mellett Steinbecket külön ajánlom...ifjúkorom nagy kedvence volt. Megnézheted filmen is Henry Fondával a főszerepben, Elia Kazan rendezésében...hátha így jobban kedvet kapsz.:))

hoplita 2012.01.13. 07:07:17

@lüke:
Igen, jól látod, rengeteg elfojtott, ki nem beszélt sérelem, ami ott izzik a látszólag nyugodt felszín alatt és ma is bármikor lángot vethet....
De sokan nem értik ezt, a múlt nincs lezárva....
süti beállítások módosítása