Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
00:21

Ha a belső viszályoktól hangos és ellenfélkép nélkül maradt párt októberben újra az "elvárthoz" képest sikertelenebbül szerepel, az az ellentétek eszkalálódásához, a mérsékeltek és a szélsőségesek közötti "nyílt kenyértöréshez", egyes csoportok lemorzsolódásához és Vona Gábor pártelnök pozíciójának megrendüléséhez vezethet – írja Szétszakadhat a Jobbik című elemzésében a Nézőpont. Az intézet nem először foglalkozik a radikális párt vélt vagy valós belső problémáival, mostani jóslatuk azonban minden korábbinál erősebbnek mutatja a Jobbik válságát.

(Fotó: Nézőpont)

Külső szemlélőként természetesen nehéz eldönteni, hogy az elemzésben aprólékosan összegyűjtöttek (az erősödő törésvonalakról, a parlamenti tehetetlenségről és a pártelnök egységpárti erőfeszítéseiről) valójában mennyire helytállóak és – ha azok - mennyire fajsúlyosak. Nekem úgy tűnik, hogy hasonló belső ellentéteket, koncepcionális vitákat, stratégiai különutakat a másik két ellenzéki pártnál is könnyen találhatnánk, mint ahogy ilyenek – elsősorban a pártot közelről ismerők által - akár a Fidesznél is kimutathatóak lennének.

Mindez nem azt jelenti, hogy a Jobbik számára sikertörténet lett volna a parlamenti választás óta eltelt időszak, vagy hogy ne lennének igazak azok a prognózisok, amelyek nem sok esélyt látnak az önkormányzatokban a párt hatalmi szempontból is értékes pozíciószerzésére. A Jobbik komolyan megszenvedte a második Orbán-kormány mézesheteit: bár a parlamentben nekem nem tehetetlennek, hanem inkább tettrekésznek tűntek (miközben az LMP-hez hasonlóan időnként ők is akklimatizációs gondokkal küzdöttek), a Fidesz törvényalkotási dinamizmusa részben felőrölte erejüket, részben elvette témáik egy részét. Ha az volt a Jobbik elképzelése, hogy – miként ezt a választás előtt Tölgyessy Péter többször is jövendölte – az MSZP súlyos vereségét követően Fidesz-Jobbik összecsapásokról szól majd a magyar politika (azaz szinte azonnal a Jobbik kerül az első számú kihívó pozíciójába), akkor a számításaikban komolyan csalatkozniuk kellett.

Kétségtelen tény az is, hogy az októberi önkormányzati választás sem a Jobbiktól lehet hangos. Bár a pártnak van esélye arra, hogy néhány településen (elsősorban az északkeleti megyékben) kifejezetten erős legyen, ma úgy néz ki, hogy az országos összesítésben – ami a választási rendszerek különbözősége miatt nehezen számolható és áttekinthető - ezúttal is meg kell elégednie a harmadik hellyel. A jelöltállítási információk azonban arra utalnak, hogy lényegesen nagyobb különbség lehet a Jobbik és az LMP, mint az MSZP és a Jobbik között. (Ma esti állapot szerint a Jobbiknak 101 polgármester, 594 egyéni listás és 831 egyéni választókerületi jelöltje adta le az ajánlószelvényeket – ugyanezek az MSZP-nél 130-237-1061, az LMP-nél pedig 5-16-231.)

Ebben a helyzetben október harmadikán este legalább annyira beszélhetünk a párt helyzetének megszilárdulásáról, beágyazódásának újabb fontos állomásáról, mint a Nézőpont által előrejelzett kudarcról. Fontos hangsúlyozni: nem azt vitatom, hogy a Jobbik semmilyen körülmények között sem eshetne szét az önkormányzati választás után, de azt igen, hogy egy pártszakadásnak az előjelei már most láthatóak lennének. A Jobbiknak az elmúlt hónapokban nem sikerült érdemi lépéseket tennie egy lengyel mintájú jobboldali kétpártrendszer irányába, de ennek esélyei ma semmivel sem rosszabbak, mint annak, hogy a párt 2014 után már nem lesz tagja a magyar törvényhozásnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr122263362

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bunkó maradjon-e a Jobbik? 2010.09.10. 02:53:33

A választások óta a Jobbik azzal kerül a hírekbe, hogy politikusai alapvető társas normáknak sem képesek megfelelni, a közéletiekről nem is beszélve. Ami egy utcai tüntetésen még elmegy, a "nemzet templomában" már nem. Amikor Szegedi Csanád...

Trackback: Bocsesz, de kéne a Ferenc József-föld is... 2010.09.02. 16:49:04

"Bármi történjék is, mindig van egy okos, aki előrukkol, hogy ő megmondta előre."A kristálygömb működött (Lázár kapcsán elmélkedtem a jövendőről), csak hamarébb és masszívabban b*szott be a ménkű: a Jobbik nem maszatolt tovább, hát belekotort...

Trackback: Haldokló demokrácia 2010.09.01. 14:01:33

 Virág Árpád részére   Kedves Árpád!   Nagyon restellem magam, hogy ennyire elhanyagoltalak, pedig tudom, hogy a hazától távol élni milyen nehéz dolog, hiszen magam is éltem illegalitásban és tudom, hogy mennyire vártam az otthonról ...

Trackback: Még két nap... 2010.09.01. 13:26:51

A FIDESZ demokrácia-romboló húzása az ajánlószelvény-gyűjtés körül érdekes fejleményeket látszik hozni, és lehet, hogy talán még öngólnak is bizonyul. Az lassan már közhely, hogy az új szabályozás, mely szerint négyszer annyi cédulát kell összeszedni ...

Trackback: Szétszakadhat a Jobbik? 2010.09.01. 13:23:52

A Jobbiknak az elmúlt hónapokban nem sikerült érdemi lépéseket tennie egy lengyel mintájú jobboldali kétpártrendszer irányába.

Trackback: Szétszakadhat a Jobbik? 2010.09.01. 11:30:04

Kétségtelen tény, hogy az októberi önkormányzati választás sem a Jobbiktól lehet hangos. Bár a pártnak van esélye arra, hogy néhány településen (elsősorban az északkeleti megyékben) erős legyen, ma úgy néz ki, hogy az országos összesítésben ezúttal is meg…

Trackback: A devízahitelesek dala 2010.09.01. 11:24:56

A borongós piaci hangulat betett a forintnak és Orbán Viktor hétfői nyilatkozata sem segített rajta. Szakértők szerint ugyanakkor a korábbi tapasztalatok szerint 290 forint fölé nem megy az euróárfolyam, ha mégis, akkor az MNB intervenciójára lehet szü...

Trackback: Így fogja ki a Fidesz a Jobbik vitorlájából a szelet 2010.09.01. 10:08:05

Ha sikerrel jár a Fidesz, már senkit nem fog érdekelni, hogy a Jobbik gárdamellényben villog és kakastollas csendőrséget követel. Egyre kevesebb kártya marad a párt kezében. (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) Tegnap az Országgyűlés megszavazta a kett...

Trackback: Kikre is gondolhatott a kilépett Jobbikos vezető? 2010.09.01. 10:05:31

A Jobbik Komárom-Esztergom megyei alelnöke, a párt tatabányai elnöke, Pachl Tamás a napokban lépett ki a pártból, mert úgy vélte, hogy a Jobbiknak nincs jövője, a fejlődés gátja a szervezetben előretörő radikalizmus. Pachl szerint két nagyobb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Várúr 2010.09.01. 14:37:00

Nos hát... Tölgyessyn a varrások majd szét repednek az intelligens téveszméktől. Maradt az, ami: képzett, de abszolút életidegen ex-eszdéesz figura. Nála kevésbé képzett, ám ugyanolyan mulatságos (bal)jós Lengyel László -, a hiperművelt politikai/filozófiai szélkakast, TGM-et nem is említve.

venszivar 2010.09.01. 14:46:34

Meglepve látom,hogy Török letilt (nestrot 10 ) valakit,ki ellenvéleménnyel van,de amennyire én látom,sem nem vulgáris se nem "véresszájú". Persze éppen ,hogy belelapoztam.Nos ugyan akkor meg gyorsan megírja,hogy kiket csodál,imád.Nyald ki TP seggét, ha másnak más a véleménye.....TILTSD KI !! Úgy is kell !CSAK te oszthasd az igét !

emő27 2010.09.01. 14:52:45

Szép Napot Mindenkinek!

Olvastátok? A Magyar Kétfarkú Kutya Párt már 2%-on áll Budapesten!

Mit szóltok hozzá?
Gábor: az ő feltörésükről, jelenükről, jövőjükről is írsz majd egy posztot?

Szerintem elég hamar vette kis hazánk a külföld által osztott lapot. Kíváncsi leszek mi lesz velük a választások után. Abban biztos vagyok, hogy a politikai élet vezető pártjának kommunikációs szakemberei nem fognak velük foglalkozni és azzal sem, hogy mit is jelent az, hogy a lakosság inkább adja a kc-jét az MKKP-nek, mint neki. Persze érthető, hogy nem érdekli őket, hisz épp elég nagy az előnyük, de hát azért csak le kell majd vonni a következtetéseket.

Minap mikor a Nyugatinál jártam láttam, hogy sok fiatal állt sorba az MKKP standjánál.

Szerintetek lesz valami hatása ennek a jelenségnek? Érdekel majd bárkit is rajtunk kívül?

lüke 2010.09.01. 14:54:52

@Várúr:
hmm
Lengyel Kendéhez hasonló, nem TP-hez!
Lengyel próbálta Antallnak, Hornnak felajánlani a szolgálatait,de lapátra tették,
így keserűségében mindenkiről roszat ír, mint Kende Péter

lüke 2010.09.01. 14:57:32

@Hepci:
a kórházban:)
az EU-ban nem lehet moslékot adni a disznóknak, tilos!Régen egy paraszt elvitte, ma kidobják.S tiltakoztam !Csak a dolgozóknak meg a betegeknek adhatnak, a disznóknak nem

tbb 2010.09.01. 14:59:22

@bigapples:

"a radikális jobboldali vs. szélsőjobboldali politizálás ellentétpárja valóban ott feszül a pártban. Eddig nem sikerült igazán dűlőre vinniük a párton és a holdudvaron belül, hogy a kettő közül melyik utat válasszák. Ezt a konfliktust valamilyen formában fel kell oldani, mert sokban ezen múlik a párt jövője."

Én ki merném hagyni az utolsó mondatodból a "sokban"-t. Mert szerintem ezen múlik. És nem valamilyen formában kell feloldaniuk a konfliktust, hanem jól kell feloldani. De hogy mi lehetne a jó megloldás, arról lövésem sincs. Eléggé csapdaszerű a szituációjuk.

tölgyes 2010.09.01. 15:02:49

Kedves Török Gábor!

Én nem számítok szakításra, de valahogyan nagy földcsuszamlás szerű változásra se. A fidesz nagyjából hozza az áprilisi választás eredményeit. Budapesten egy kicsit gyengébbet, mert kisebb lesz a választék, ezért az MSZP-ből tartósan kiábrándultaknak nem lesz kire szavazni... A Jobbik majd ott billeg a bejutás határán Bp.-en.. ez számítana is a végső eredményt illetően, ha nem lenne ilyen nagy a különbség. Az LMP szerintem elkényelmeskedte az elmúlt hónapokat (vagy nem jutott mindenre erő). A párt szervezetét nem építette, baráti köröket nem hozott létre.. a lakóterületekre nem ágyazódott be..anélkül pedig nem megy.Ezzel együtt én még azt is remélem, hogy tud főpolgármestert állítani..
A Jobbik pedig nem fog szakadni, legfeljebb morzsolódni.. a kielégítetlen szájak majd hangoskodnak. A Jobbiknak nincs hová szakadnia..

tölgyes 2010.09.01. 15:05:55

@venszivar: Nézze az Ön védence önfeledten cigányozta a hozzászólásában Orbánt...én nem gondolom, hogy pl. a cigányozás kultúrlények között elfogadható lenne.. Ha Önnek ez tetszik, az nem túl jó Önre nézve.

lüke 2010.09.01. 15:07:23

@venszivar:
welcome, ekezetek nelkul,
ekes entre

Hutyibetyár 2010.09.01. 15:08:39

@bigyibogyo: Akkora durva kettősség van jelen a Jobbikban, hoyg nem is elképzelhető az, hogy hosszú távon összetudják tartani a pártot. Olyan mintha 2 különböző arcuk lenne. Szavazó bázisuk egy rész a változást váró átlagember aki elutasítja a szélsőséget, a másik része pedig pont az a szélsőség amit az emberek nagy része elutasít. Ezért nem lesz sosem igazán sikeres a Jobbik. És ezért fog előbb-utóbb ketté válni.
Szerintem"
Ezt nagyon jól megfogalmaztad el is mentem majd magamnak:) A változást váró átlagembert meg folyamatosan próbálja manipulálni a meg ijesztgetni a párt egykét félnyilas potentátja, hogy egyrészt növelje a feltételnélkül-követők táborát, másrészt meg hogy eltűnjön az űr a két tábor közt. A zsidó ellenségkép belemagyarázása még az anyjukon hátsó fertályán kijött pattanás okozójának is meg szintén ennek a koncepciónak a része.
Egyébként ezen átlag emberek nagy részének tényleg a cigánybűnözés, a korrupció meg az arroganciával fűszerezett szociális érzéketlenség és inkompetencia, amiből elegük lett, amiből a Jobbik megélhetési politikusai ügyesen kovácsoltak politikai tőkét. Az új és hírtelen jött hatalmi pólusban azonban mindig fájdalmas a helyezkedés és "barátaink" ezt a saját kis szélsőséges módján végzik. Nekem a kedvencem ez a kis gusztustalan manipulátor novákelőd a kuruc.infójával. Aki nem tetszik neki, arra rázúdítja a népharagot, legyen az gárdista, vagy komenista, mindegy. Ez a zagyva meg, fuhh, totál egy vállalhatatlan alak. Átlag ember nem hiszem hogy kevésbé tartana egy zagyva szerű lényekből álló, masírozó bakancsos seregtől...
Szóval a fidesz szalámi politikájának a keze alá dolgoznak jól a fiúk, az már igaz...

shwarcz bácsi 2010.09.01. 15:09:18

@Viktus: szerintem jelenleg nem a szocik itt a legnagyobb baj.nézzél már a táblára......

tbb 2010.09.01. 15:13:32

@lüke:

És a 100W-os izzók betiltásához mit szólsz? Én szóhoz se jutok.

lüke 2010.09.01. 15:15:29

@tbb:
már rég bejelentették, legalább két éve
de fény az éjszakában nem lesznek:)

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.09.01. 15:20:17

A bejegyzésben írtakkal egyetértek. Egymás után a másodikat olvastam el, és a másodikkal értek nagyjából egyet. Ez már haladás a régi állapothoz képest.

Ezt a Fidesz közeli (ez nem lett megemlítve) cég írta.

célközönség: Aki a Fidesz és a Jobbik között ingáznak.

Az viszont jó kérdés, hogy miért kezdi el mindezt terjeszteni Török Gábor? (Kiderült, hogy ő maga sem hisz benne.)
És miért ilyen manipulatív címmel?

Valahogy mindig kilóg az a lóláb...

tbb 2010.09.01. 15:22:06

@emő27:

Valami hatása biztos lesz. Bukta az lmp-nél, még kisebb szocipárt, és kevesebb fidesz szavazat. Amil összeségében a fideszt erősíti.

2010.09.01. 15:24:33

@tölgyes: hú, nem zavarja Önt ez a sok önözés? Nagyon mókásnak hat, mintha itt maradt volna a XIX. század...:)

tbb 2010.09.01. 15:24:53

@lüke:

Ja. 500 év múlva nem a középkort fogják sötétnek nevezni.

2010.09.01. 15:33:17

@Zolika1979: ne legyél már paranoid!

venszivar 2010.09.01. 15:33:46

@tölgyes: Nem a védencem,nem olvastam.Viszont nyugodtan lehet cigányozni,mert egy kínaira sem lehet mondani,hogy nigger vagy egy soványra,hogy kövér stb.-stb. Lehetni lehet,ha úgy mint ti azt mondjátok,mit ti hallani akartok,csak azt lehet ? Nos akkor egy cigányra romát kell mondani ? Akkor én azt kívánom nektek,hogy egy roma raboljon ki,ugorjon a kocsid elé s verjen agyon,állandó üvöltözésüket kelljen hallgatnod.Ja ,ti kultúrlények nem találkoztok velük,csak képen,TV-ben s papíron ....Jó sok roma testvért kívánok nektek !

2010.09.01. 15:33:50

@tbb: 500 év múlva pont azt, amiben élünk...:)

emő27 2010.09.01. 15:36:07

@tbb: Akkor vajon a fidesznek leeht valami köze a vicc pártunkhoz. Hisz neki érdekében áll/állt, hogy életre kelljen.

Vajon azt észre veszik az illetékesek- egyáltalán érdekli e őket- hogy tényleg egy vicc párt a viccesebbnél viccesebb ötleteivel mennyi embert elért, semmi extra reklámmal, szinte 0 költségvetéssel?

tölgyes 2010.09.01. 15:40:44

@Letícia: Na látja ! Ez is egy előítélet.. Engem az Önözés nem zavar. Az se zavar, ha bármilyen századból valónak tartanak..:)Ha Önnek ez ekkora megrázkódtatást jelent, akkor ne olvassa el azt amit írok. Bizonyára érzi, hogy nem állok a háta mögött fegyverrel..: Én nem kényszerítem Önt.

2010.09.01. 15:47:01

@tölgyes: na nem, nem akartam előítélettel bírni, mert jó ez így is, ha magának jó! Azért tartom mókásnak, mert lám, a XXI. század egyik - általam legjobb - kommunikációs vívmányának tartott blogon is a tradíciók tarthatóak. Kb. mint a hollóházi népviseletben élő asszony amikor beül a BMW terepjárójába...:)

tölgyes 2010.09.01. 15:47:57

@venszivar:

Meg kéne tanulnia olvasni.. vagy szöveget érteni..Én ugyanis nem azt kifogásoltam, hogy egy cigány emberről valaki azt mondja, hogy ő egy cigány ember.. Ha az akkor az.. ha kínai, akkor kínai stb.

A cigányozás jelentése más. A cigányozás azt jelenti, hogy egy embercsoportot felruházok olyan általános tulajdonságokkal, amelyekkel annak a csoportnak egyes tagjai nem rendelkeznek... vagyis előítéletesen általánosítva őket rossz színben tüntetem fel.

Annak meg külön örülök, hogy úgy védte a kizártat, hogy nem olvasta.. mint ahogy azt se nézte meg, hogy mi áll az én kritikám mögött..Ezzel a fajta hozzáállással sugall magáról egyfajta előítéletességet: aki nem tájékozódik, csak ítélkezik..No ez az amit talán felül kéne vizsgálnia.

tölgyes 2010.09.01. 15:59:09

@Letícia:
Kedves Letícia!

No de hol az ellentmondás a BMW és a népviselet között.. és hol az ellentmondás a net és az önözés között?? A BMW csak egy autó, amelyik sokba kerül ugyan, de a vezetés minőségét nem befolyásolja a bugyi színe.:) (Vagy úgy gondolja, hogy BMW-t csak farra feszülőben és a ló páratlan tagját emlegetve lehet vezetni..::)) Ugye nem:)! A net is csak egy eszköz, amelyik egyformán eltűri a bántó, sértő, durva alpári, kedves, fennkölt vagy ódivatúnak tartott szavakat.. mondhatni közömbös ezekkel szemben. :)
Egyébként elárulom Önnek! Én a magánéletben se szívesen tegeződök. Csak a legközelebbi barátaimmal (még közülük se mindenkivel)és a családommal tegeződök. Persze az élet létrehozott számomra is kényszer-tegeződéses helyzeteket, de én azt nem szerettem. Mégis: én egész jól el tudom mondani így is amit gondolok, pimaszkodni, viccelődni is tudok.. vagyis a magázódás semmiben sem korlátoz... akkor meg mi a baj vele??:)

elendem 2010.09.01. 16:02:34

@venszivar: Nem vagyok TG szóvivője, nem is szorul a védelmemre.
Szerintem nem olvastad Nestro10 minden hozzászólását, én már hamarabb ajtót mutattam volna neki. Egyébként nemcsak neki.
De ez Gábor blogja, itt az ő ízlése a mérvadó.
És úgy látom, hogy egyáltalán nem a neki való ellentmondás volt az ok - emiatt már másokat sokkal hamarabb letilthatott volna.
Ebben a kommentsorozatban volt két olyan hozzászólása, ami nálam is kiverte a biztosítékot: Orbánnal és Schifferrel kapcsolatban.

2010.09.01. 16:03:28

@venszivar: remélem téged is letilt...hülyéből van elég máshol, nem kell ide még több!

2010.09.01. 16:09:11

@tölgyes: semmi baj nincs vele, sőt, csak most a sok komment között szemembe tűnt, hogy milyen érdekes színfolt itt egy "Ön" stb.. És mondjuk abban egyetértek, hogy jó a magázódás, pl. én a "valóságban" nem szívesen tegeződöm ismeretlenekkel, még ha korombeliek is, és nem is tegezek le nálam jóval fiatalabbat se, max. gyerekkorút, de a kamaszokkal már vigyázok. Itt a blogon viszont nekem a tegeződés természetes. Csak ennyi. Nem is akarom ragozni, jó ez így!:)

venszivar 2010.09.01. 16:14:02

@tölgyes: Kösz,hogy feltételezi,hogy én itt élve , NE tudnám,hogy az a valaki vagy bárki !!!! hogyan cigányozott s főleg hogy miért. Talán csak nem azért,mert kb. egymillió roma követi el a bűntények 70-80 %-át !? Mondom,kívánom,hogy találkozzon velük....ja a rózsadomb felé azok nem járnak.Nagyon nagy hibám,hogy előítéletes vagyok. Befejeztem ! Előítéletes véleménnyel szembe nem pisálok,míg lehet leírom az enyémet,míg Török k nem tilt. U.i. : Á orbán nem cigány !!! Egy rohadt tetű....... Új komcsi ? oly jó kezd hozzánk lenni ))) DDD

Átverés! 2010.09.01. 16:17:09

Azokkal értek egyet akik azt mondják, hogy ezek a folyamatok többé kevésbé előre láthatóak voltak.
A Fidesz-nek valóban jól jött a Jobbik akkor amikor utcai zavargásokat kellett rendezni, segiteni a szocik teljes sárba típrásában, és egyéb szalonképtelen feldatok elvégzésében.
A múlt évben voltam olyan Jobbikos nemzeti ünnepi rendezvényen, ahol a szónok szídta a kormányt, éltette a Szent Korona Tant, hordozta a Korona másolatát, és ezen a rendezvényen komoly egzisztenciáju Fideszes politikusok is részt vettek.A kisebbség bekiabálásakor, ők hívták elsőnek a rendőrt.

Szóval elég jó volt a viszony segítettek egymásnak.

Épeszű választópolgár azonban tudhatta, hogy olyan radikális politikai és gazdasági elképzelésekkel nem lehet Európa közepén színre lépni legfeljebb saját sírásónk szerepében.

Mindent a 2/3 döntött el.A nyerő saját meztelen valóságában színre lépett, nincs szüksége senkire. Egyelőre!!!

venszivar 2010.09.01. 16:23:27

@Letícia: Ja és a kurvákat sem szeretem,letícia ! Előítéletes lennék....??

tölgyes 2010.09.01. 16:26:46

@Letícia: Nem is fogom Önnek -se másnak - soha szóvá tenni, hogy tegeződik..:) Még azt se ha semmibe veszi az én megszólításomat.. :)A net az egy ilyen hely. VIRTUÁLIS. Aki ezt nem bírja elviselni, az nem írogasson.

2010.09.01. 16:36:24

@Átverés!: Igen, szerintem is előrelátható volt, hisz olyan eltérő kulturális közegből kerültek be a pártba, hogy csodálni való, hogy eddig is bírták. Ráadásul ha nemcsak hangoztatják, hanem valóban radikálisok, akkor egymást is gyalulják rendesen...lásd. zavaros álláspontú zagyvagyulát, aki a maga nemében is már szakítópont, vagy töréspont lehet egy intelligens emberrel (pl. Balczó és még egy valaki közülük, de nem tudom a nevét, bocs) szemben. Bár ez utóbbiak hajlamosak a kompromisszumra, de nem a végtelenségig. És az se tesz jót neki, hogy lényegét tekintve egy macsós pártban egy nő dirigál, akinek a bármilyen protokolláris megjelenése felél egy szexuális felhívással. Augusztus 20-án olyan minibe kiülni az ünnepi pulpitusra, hogy csak a bugyija látszik, háááááát, szerintem a Jobbikos szavazóréteg -konzervatív - egy része nem erre vágyik. (Jut eszembe, Előddel egyébként gond lehet, ha az asszony mindig ennyire kínálja magát vadidegeneknek, de mindegy is, ez az ő bajuk.)

Na de, csak azt akartam volt mondani, hogy nincsenek örök barátságok, csak örök érdekek A érdekszövetség látszik megbillenni.

2010.09.01. 16:41:59

@venszivar: nem, nem. Ebben a kommentben nem. De a többiben...hát, a fene se tudja!

@tölgyes: Kedves tölgyes megszólítás tőlem furán nézne ki...!:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.01. 16:46:34

Úgy látom, kezdődnek itt a kicsapatások.
Orbán nevét hiába a szájadra ne vedd !

Úgyhogy csak az erős idegzetűeknek szólok, hogy van itt ez a kis posztom, amiben Örökös Miniszterlnökünk útjait próbálom kifürkészni - mégha kifürkészhetetlenek, akkor is.

off.blog.hirszerzo.hu/?todo=entry&vid=19696

A gazdasági csoda mikéntjéről tippelve...

tepes 2010.09.01. 16:54:10

@Letícia: Szerintem érdekük lehetne szándékosan szétválni, majd érdek-kompromisszumok mentén mégis együttműködni.
A radikális szárny Balczóval, Nyikossal, Pőszével befoghatná a Fidesz-Jobbik között ingadozókat, egykori MIÉP-eseket, Fideszből elkövetkező években tömegével kiábrándulókat(de MSZP,LMP-re semmiképp se szavazókat), leginkább Bp-en és a nagyobb városokban.
És a szélsőjobb szárny indulatfűtésére is lenne igény a két hét elteltével is, de borítékolom, hogy két év elteltével meg még inkább...főleg É-Mo-on.
A választáson indulhatnának lazább szövetségben, ha közben nem vesznek össze kibékíthetetlenül.

2010.09.01. 16:54:31

@simonmondja.: ne csináld, nagyon jól tudod, miért moderálták! Nem azért mert megmondta a véleményét a patásról, hanem ahogy megmondta! Szájmon, télleg, hol van a glóriád?:)

2010.09.01. 16:58:53

@tepes: jó, de ha szétválnak, akkor nagyon sok elfog fordulni, és nem az LMP és a MSZP felé. Lehet, direkt piszkálják őket belülről?:)

Képtelenek lesznek együttműködni lazán. Senki sem tudna egyébként, mert az emberi tényezők - mi az enyém, nekem ez jár - szétdúlják a lazaságot is.

venszivar 2010.09.01. 17:06:27

@török gábor: T.Török Tulajdonos Gábor.( T.T.T.G.) Lehet,hogy sokat szívtam vagy ittam,de felhívnám a figyelmét,hogy mondtam én már olyanokat s annyit,hogy két sárga lapom legyen s így a piros felmutatása nem lehet mérlegelés tárgya !!! Követelem,mártír akarok lenni ! A dajcs is az lett pár órai fetrengéssel s már 20 éve megél belőle s még nincs itt a vége...Egyszóval kérem a kitiltásomat,mártír akarok én is lenni. A témához szólva a Jobbik 25%-a idióta,25%-a szerencsétlen ,megdumált idióta,25%-a rafkós ,megélhetési....csibész, a maradék,már bent kepeszt a fazékba s ők most s még jó ideig ellesznek,mivel ,hol lószar ott veréb is...... A törpe jó ideig kézbe tartja őket .

2010.09.01. 17:09:02

@venszivar: mit kell téged kitiltani? Ne gyere ide többé, és kész! Ez egy szabad ország!:P

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.01. 17:12:30

@Letícia: de ha egyszer jönni akar? Talán Ő nesztrotty kesztyűbábja. Na, ezért nem célszerű elkezdeni a kitiltósdit, ha egyszer egyet kitiltanak, három terem helyette. Eddig meg jól elvolt itt, néha beírt valami emeletes fasságot, aztán csak olyan reagált rá, aki még nem ismerte.

tepes 2010.09.01. 17:13:42

@Letícia: Persze, hogy direkt piszkálják, ez célja is a Nézőpont elemzésnek - mint ahogy sok más, a szakítás kérdését feszegető cikknek is. Önbeteljesítő jóslatot szeretnének látni benne.

A lazát úgy értettem, hogy kevésbé összeforrtan, mint pl a Fidesz-KDNP, de tényleg nehezen menne annak eldöntése(főleg nekik) , hogy egyes helyeken ki is induljon...

2010.09.01. 17:22:11

@Hepci: ja, de az új törvény értelmében nem azokat büntetik, akik írják a baromságaikat, hanem akik engedik megjelenni...Jelzem, nekem tetszik ez a megoldás, mert ha a felelősség az enyém, aki megjelentet, akkor nekem van jogom letiltani is. Éljen az esélyegyenlőség, továbbá joga mindenkinek hülyének lenni, csak ne itt tegye!...:)

Csak itt jön az, hogy hol a határ?:) Én se olvastam nexrótot, nem zavart és nem tudom mi verte ki a biztosítékot, de nem is érdekel...max. ha sokat emlegetem az ördöglábát...:)

2010.09.01. 17:35:27

@tepes: nem kell oda önbeteljesítő jóslat, csak rájuk kell nézni, hogy mennyire elütőek. Vona ügyes volt eddig, de hát nem egy jellembajnok, szóval lesz még itt gond, nem kevés.

Amit meg nem értek - kicsin OFF - , Kovács László van talpon egyedül a MSZP-ben. Hol a többi????

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.01. 17:36:28

@Letícia: mér' lenne felelős szerencsétlen TG azért, hogy pl. én leírom itt, hogy Orbán "cigányhitlerminidúcse" Viktátor vagy Gyurcsány "imádkozósáskapszichopata" Ferencz, esetleg Gréczy "sheggbenmegbújt" Zsóti? Gondolom, ki kell deríteni, ki írta ezeket a gazságokat, utána meg kiderül, a közszereplőknek ezt el kell viselni. :)

2010.09.01. 17:37:13

@simonmondja.: jó, hagyjuk...te vagy a főnök, Templar!:)

venszivar 2010.09.01. 17:40:11

@Letícia: Letí,mint említettem a kurvákat sem csípem.Mi vagy te,kinevezett szóvivő ? Okosabb lennél ha nem pofáznál bele más levelezésébe,de mivel ezt én is megteszem s mindketten megtehetjük,kérlek had tegyem meg, ADDIG ,míg T.T.T.G. megengedi ! Elgurulok vacsizni ,tedd te is azt,remélem tudsz még nyelni (köpni),á te nem teszel olyat..........

2010.09.01. 17:46:07

@Hepci: hát nem éppen, ma regel hallhattad a Kossuthon a fidesz új médiatörvényéről: mert a közszereplőnek is vannak jogai, magánélethez való jog stb. Meg szerintem én nem vállalnám be ha pl. újság lennék, hogy a baromarcú tolvajnak, sikkasztónak, korruptnak nevezzék XY-t és majd évek múlva eldől, hogy nem is úgy van, és fizessem a lét, mert a jogászai bebizonyították, hogy hazugságot terjesztek. Ja, hogy mindenki tudja, hogy XY lop az egy dolog, ezt be is kell bizonyítani.

Kérdezem tisztelettel és halkan: Magyarországon mi az értelme a leleplező újságírásnak??? Na mi? SEMMI. Eddig alig volt következménye...Úgyhogy minden nagyon szép, minden nagyon jó, minden a legnagyobb rendben van...

venszivar 2010.09.01. 17:51:03

@Letícia: LETILTOTTAK ! Pedig azt írtad,hogy ez szabad ország,röhögtem is rajta. letí,te annak érzed !????! JA kétharmaddal nagy a száj.........

2010.09.01. 17:53:34

@venszivar: kit érdekel, hogy te kit nem csípsz?:P És ja, kineveztem magam magam szóvivőjének olyanok ellen, mint te. Mert megtiltod tán?

Jó étvágyat és vegyél be mellé valamit, hogy ne idegesítsd magad annyit!:P

venszivar 2010.09.01. 17:54:12

@venszivar: Még nem jött össze ! TÉVEDTEM ! BOCCCCCS !Pedig de jó lenne már abbahagyni ....

2010.09.01. 17:55:03

@venszivar: hol tiltottak le? Szabad ország pedig, ja, hogy te még kinn vagy...

vakvarju 2010.09.01. 17:56:38

@venszivar: Na és a törpét ki tartja kézben? Mindenki tudja, hogy ő sem a maga ura!

2010.09.01. 18:00:52

@vakvarju: melyik törpéről van szó? És akkor melyiket melyik illetve ki tartja kézben? Tudásszomj van bennem, kérlek, mesélj!:)

venszivar 2010.09.01. 18:07:41

@Letícia: letí,mivel a véleményem miatt ok nélkül lehülyéztél 16:03:28,nos így kissé túlzásba estél . Nézd te tetves kurva !! Most megyek el vacsizni, te idióta.

2010.09.01. 18:11:31

@venszivar: na még egy fusztrált, tehetségtelen pasi, akinek nehéz az élet, és nőgyalázásban éli ki magát...szegény. S ilyen lelkiállapotban enni! Még félrenyel szegény...

2010.09.01. 18:14:15

Na ott akartam folytatni, hogy lehet, hogy pont a "zsarzsi" miatt nem megy szét majd a Jobbik, hisz csak így kapják meg azokat a juttatásokat, amikhez eddig jutottak, és jutni fognak. Szóval ez adott esetben kötőerő is lesz, nem pedig szétszakadás. Végül is tekinthetjük úgy a pártokat, mint egy gazdasági társulást, amiben ha benne van valaki, jó helyen, akkor nehezen adja fel az elvei miatt a pénzét...:)

tölgyes 2010.09.01. 18:17:19

@venszivar: Nem a romák követik el a bűncselekményeket, hanem bűnözők, akik lehetnek cigányok magyarok, zsidók, tótok.. stb...Én nem kívánok Önnek se ilyen, se olyan nemzetiségű bűnözőt a szomszédságába...:)

venszivar 2010.09.01. 18:50:19

@tölgyes: Az elkövetett bűncselekmények 70%-át romák,míg a többit a magyarok,zsidók,tótok,rácok,bunyevácok . Mivel a lakosság 10%-a követi el a bűn 70%-át ,ugyanakkor a lakosság 90%-a bűnök kb. 30%-át ,akkor miért ködösítesz !? Bocs ködösít ÖN.Érti,csak nem akarja ..........érteni. DE !! Azokat a bűnöket,melyeket cigányok ,(romák) követtek,követnek el,azokat nem magyarok,nem tótok,nem rácok,nem zsidók,nem kínaiak,hanem AZOKAT,amiket ők a cigányok követtek,követnek el azt ÖN NE varja bármely más nemzetiség vagy népcsoport nyakába.Érthető ? Nem olyan buta maga,csak megélhetési okoknál fogva ezt kell papolnia.....legalábbis ebben bízok inkább,mint azt kéne gondoljam,hogy megakadt a fogaskerék?Á talán kokeró,mint én ......!?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.01. 18:54:26

@venszivar: szerintem ne fáradozz. Egyrészt fentebb szót emeltem érted, másrészt sámlira kéne állnod, hogy kinyald a seggem.

2010.09.01. 18:59:27

@shwarcz: ez durva nagyon. Szerintem jobb lenne, ha szétmennének...

shwarcz bácsi 2010.09.01. 19:02:05

ez a legsötétebb időket idézi...

2010.09.01. 19:04:35

@shwarcz: így van...sok gonoszság van ott leírva. És ez leplez is valamit. A valódi érték hiányát és az emberek iránti tiszteletet. Akkor meg minek is vannak?? Bizniszért, semmi másért.

shwarcz bácsi 2010.09.01. 19:04:38

Nem mellesleg,igencsak érdekelne a tisztelt szerekesztő Úr véleménye a cikk tartalmáról.

venszivar 2010.09.01. 19:11:38

@Hepci: Én még nem láttam sámlit,de van egy igen jó minőségű,úgy kb. 50 cm magas műanyag "fellépőnk". A mostani ,harmadik feleségem hozta magával stafirung ként. Nos ha már ilyen jó nagy barom vagy ,mint írod ,azon állva úgy már megcumizhatod ezt a "péniszfejet" Ebből már nem mászol ki,ha már elkezdted.Gyááááá.........

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.09.01. 19:25:05

A jóslatok egy dolgot mutatnak.

Sok a buta, hiszékeny ember.

Másik lehetőség, hogy az idézett "elemzés" a vágyálmait fogalmazta meg és ehhez igyekezett adatokat, érveket találni a múltból.

Fufo 2010.09.01. 19:26:32

Szerintem venszivar Nestro10 új neve :) A témához visszatérve, a Jobbik szerintem sem szakad, de lehet, hogy a szavazói lemorzsolódnak, hiszen nem látnak semmi változást, mióta a parlamentben vannak

Fufo 2010.09.01. 19:29:34

Off Valaki legyen kedves és árulja el, mit kell tennem, hogy ez folyamatosan frissüljön? Gondolom, nem az a megoldás, hogy folyamatosan el- és visszakapcsogatok

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.09.01. 19:53:06

@Szimba:

Elvileg jó megoldás.
Akár Magyarország egyik megyéjét is fel lehetne ajánlani a számukra, hogy csináljanak ott saját országot.

Gyakorlatilag meg ez sem működne.

Egy saját országban ugyan ki dolgozna meg a segélyeikért?

Tehát nem mennének, nem költöznének oda.

A franciák megtehetik, hogy az összes külföldi cigányt hazaküldik.

Akik viszont megtehetik, hogy visszamennek.

Így megoldás nem lesz ebből sem.

Aztán példa is. Van egy másik a világban szétszórt nép, amelyik sokat küzdött azért, hogy saját országa legyen.
S sikerült is nekik több mint 60 éve.

Aztán a többségük ma is külföldön él, nem költözött haza az új/óhazába.

A cigányokat az indiaiak sem szeretik, onnét is ugyanazért vándoroltak el, ahonnét máshonnét is.

Olyan népeket, országokat keresnek, amelyek jobb életlehetőségeket tudnak biztosítani nekik.

Persze a bennszülöttek munkájából.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.09.01. 19:58:48

@reichenberg kenéz:

De mégsem mentek. A többségük ma is külföldön él.

Csak akkor és addig kell saját haza ha mindenhol máshol életveszélyben vagytok?

Érdekes.

lüke 2010.09.01. 20:39:07

hihetetlen, nem lehetne ebből az alpári hangnemből visszavenni

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.09.01. 20:53:12

@tepes:

Tegyük fel játszásiból, hogy van alapja a hírnek. (Szerintem nincs, és a politikai ellenfelek vágyálmait tükrözi.)

Akkor úgy általánosságban kérdezem:

Ha valakik egy párton belül képtelen együttműködni egymással és EZÉRT szétbontják a pártot, akkor ugyan mitől tudnának jobban együttműködni két pártként?

MSZMP<>MSZP szétválás, Kisgazda bomlások, MDF<>MDNP bomlás, KDNP bomlás, SZDSZ bomlás közül így utólag visszatekintve melyik az, amelyiknél a bomlás után külön jobban együtt tudtak működni sikeresebbek lettek, mint előtte?

Jó tudom a bomlást politikusul megtisztulási folyamatnak kell mondani.

Vagy a jelenlegi Fidesz szövetség sikeresebb lenne, ha ezt a sok mixelt "értéket" külön jelenítené meg és külön indulnának a választásokon?

Van egy olyan mondás, hogy Egységben az erő.

2010.09.01. 21:05:59

@lüke: így van, szégyellem magam én is:( Hol van Ordi? Ő szokott mediálni...:D

2010.09.01. 21:15:57

@lüke: ja tényleg, írta...okés, na akkor nekünk kell alakítanunk valamit...

Jó szórakozást!

Jobbik? Nem kell!

www.youtube.com/watch?v=m4UIasJLNoA&feature=related

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.01. 21:29:51

@Letícia: helyette próbálkoztam... mediálni... kissé érdesebb a stílusom... khmmm... :)

2010.09.01. 21:45:09

@Hepci: gyakorolni kell és egyre jobb lesz...:) Hol vannak a többiek? Van új poszt?:) Vagy lejátszották a fiúk a füvön a meccset?:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.01. 22:04:07

@Letícia: á, vannak a bevált panelek: fasztulok, péniszfej, megbeszélhetjük a Vérmezőn, stb. Öreg vagyok már ahhoz, hogy Ordnassac2-vé transzformáljam magam...

2010.09.01. 22:06:54

@Hepci: na ez inkább olaj a tűzre...:) Szóval inkább meditálj tovább!:)

2010.09.01. 22:17:13

@bigyibogyo: „Szavazó bázisuk egy része a változást váró átlagember aki elutasítja a szélsőséget”

De mi a szélsőség? 20 év alatt annyira durván mentesítették, sterilizálták ezt az országot minden identitásától, hogy mamár minden szélsőségnek számít, ami egy kicsit is magyar. Pedig Magyarországon változás nem lehetséges radikalizmus nélkül. Aki úgy szeretne változást, hogy közben ne kelljen kompromisszumokat kötni, minden menjen tovább a régiben, és jottányit se változtassunk semmin, az rá fog döbbenni, hogy még egy jóideig várakozhat türelmesen. Ne legyenek illúzióink, a kormányváltással nem oldódott meg semmi, csak a pozíciókat osztották le újra. A fidesz sem kínál permanens megoldásokat, hirtelen támadt népszerűsége, pedig el fog illanni hamar, amint kiderül hogy a nagy szavak mögött üresség áll.

A jobbik viszont kétségtelenül megrendült. Nekem mint jobbik szimpatizánsnak szomorú látni, hogy felpuhultak bedarálta őket a nagy fideszes gépezet. Valahol sejtettem is hogy ez lesz. Választásokig volt egy stabil működő forgatókönyv, hogyan kell bejutni a parlamentbe. Mindent egy lapra tettek fel, mindent vagy semmit alapon. Most viszont előállt az a helyzet, hogy bent vannak, de éppenhogy. Elfogyott a szufla, úgy érzem itt megállt a tudomány. Főleg amiatt, mert szembesültek vele: tehetetlenek a többséggel szemben. Nem a parlamenti többséggel, hanem azzal a ténnyel, hogy az ország többsége egyértelműen kinyilvánította, nem áll mögöttük, sőt elutasítja őket. Áprilisban az emberek nemcsak a fideszre szavaztak, hanem arra is, hogy valódi változások helyett, szeretnék ismét, sokadjára kipróbálni, milyen érzés átvert választónak lenni. Ergo kicsit ázni tovább a sz*rban, és éldegélni ebben a korrupt, minden perspektívától mentesített, acsarkodó polgárokkal teli barátságtalan országban, ahol az egységes érdek helyett, mindenkinek fontosabb a maga privát szemétdombján kapirgálni. A jobbikot ez szépen fel fogja őrölni hiszen az egyetlen párt –ami bár amatőr módszerekkel, tapasztalatlan emberekkel- de jó célok érdekében szállt ringbe. Csak csukott ajtókat döngettek. A legfontosabb konklúziója az évnek: még mindig nem érett meg az ország a változásra. Ha a fidesz kihúzza ezt a 4 évet különösebb balhé nélkül, és résen lesz, akkor 2014-re megszabadulhat a jobbiktól. Ha viszont gyengül, és az emberek nem érzik a javulást a bőrükön, akkor új erőre kaphat a szélsőjobb…

2010.09.01. 22:18:54

Szép álmokat!:)

tölgyes 2010.09.01. 22:36:42

@venszivar: Ön szerint tehát a bűnözés a cigányságba genetikusan kódolva van??? No de hisz ez butaság!!!Nagy butaság és tájékozatlanság... De ha nincsen genetikailag kódolva, akkor elmondható-e, hogy van cigánybűnözés??

A cigánybűnözésnek legfeljebb kriminalisztikai értelme van..ahogy ebben az értelemben használják a kínai stb. bűnözés kifejezést is.. vagyis az egyes szubkultúrákra jellemző bűnelkövetési módot..

Ahogy Ön használja úgy értelmetlen.

tbb 2010.09.01. 22:57:32

@emő27:

Szerintem semmi közük hozzá. Nem jellemző rájuk, hogy ilyen illékony hatásokkal operáljanak. Pláne, hogy sokkal hatékonyabb eszközök állnak a rendelkezésükre.

venszivar 2010.09.01. 23:22:48

@tölgyes: Ezen több mint négy órát gondolkodott !?Vagy mivel látta,hogy itt vagyok....... UNATKOZIK ?

Bőven elég,ha "legfeljebb kriminalisztikai értelme van".Miért milyen szempont kéne még ? Megpróbálom picit máshogy. A cigányok által elkövetetteket nem lehet bármelyik más náció,faj,népcsoport az egyszerűség kedvéért fehérek,sárgák,feketék nyakába varrni,mindenkire összemosni.Egy fehér tettét sem lehet a cigány nyakába......Ez már unalmas !!Ne legyen már olyan érthetetlen. A genetikát belevonni badarság.Első lépésbe azt kéne belátnia,hogy ha a helyi lakosság %-os arányának a 4 X, 5X , 6X ,7X -több bűnt követ el ,nos ott az elkövetőket (légyen az fekete,fehér,sárga,mulat,latin,arab vagy roma) igen is megnevezve ki lehet s kel emelni,rájuk mutatva beszélni a problémákról,mit kimondottan ők okoznak........Azt,hogy miért teszik....sokadlagos probléma,szempont !

2010.09.01. 23:45:47

@venszivar: Sajnos azért beszélünk még mindig a cigánybűnözés létének kérdéséről, mert az ilyen Tölgyes féle (látatlanban is megesküdnék rá) elit helyen szocializálódott elefántcsonttoronyban élő, médiamajmoló álszent emberkéknek fogalmuk sincs, (de még az objektivitás is hiányzik belőlük belegondolni) hogy milyen lehet egy roma közösséggel egy légtérben élni...

venszivar 2010.09.02. 00:18:58

@Jankove: Játszák az értetlent,mert valamilyen érdeke fűződik hozzá, különben érthetetlen,hogy miért ilyen értetlen(ek).Én már délután,kora este írtam ilyeneket nekik,de CSAK az az egy volt a téma,hogy miért mondom,hogy van cigány bűnözés Mo.-on.!?Nos mert nem a Guliverből ismert Liliputiak bűnöznek "errefelé" HA ÚGY LESZ,AKKOR MAJD ŐKET FOGOM NÉVEN NEVEZNI..........Ennyi.

tölgyes 2010.09.02. 13:15:11

@venszivar: Bármilyen furcsa, de nem lesem izgalomtól felhevülten a válaszát..:) Lehet, hogy Önnek a tények unalmasak.. nem is azért írom le Önnek, hogy izgalomba hozzam, hanem azért, hogy megpróbáljam kibillenteni a totális tájékozatlanság állapotából. Én türelmes vagyok. Akár ezerszer is leírom Önnek:Cigánybűnözés nincsen, de vannak cigányok akik bűnöznek, mint ahogy vannak kínai, egyiptomi, afgán, orosz, ukrán szlovák, zsidó és magyar bűnözők is..
Én tudom, hogy a különbségtétel agyilag nehéz.. de gyakorolja magát.. Sikerülni fog!!!

Üldözni, kiemelni pedig a konkrét bűnelkövetőt kell és nem azt az etnikumot, amelyikből származik.Ha az etnikumot üldözi az rasszizmus és csúnya dolog.. ha a bűnözőt üldözi, azzal bajt nem csinál. se magának se másnak.

tölgyes 2010.09.02. 13:35:27

@Jankove: Teljes médiamajom valóságomban Önt is tájékoztatom arról, hogy a "cigánybűnözés " kifejezésnek csak kriminalisztikai megközelítésben van értelme. Ez azt jelenti, hogy egyes népcsoportok a bűnelkövetésnek sajátos elsősorban őket jellemző módját választják. Pl. Szicíliában egy állat levágott fejét küldik el annak, akit halállal fenyegetnek.. más közösségekre más eljárások a jellemzőek...
De mint bizonyára tudja Kínában is lopnak, ölnek, csalnak.. pedig ott nincsenek cigányok.. de ez még Japánban is előfordul.. pedig ott sincsenek cigányok...Afrikában is ölnek embert, pedig ott sem jellemző a cigány etnikum jelenléte.

Úgy tűnik, hogy az emberre etnikumától függetlenül jellemző, hogy bűncselekményeket követ el. Ezt a közösség neveléssel, szocializációval, vallással, rendőrséggel, büntetéssel próbálja korlátozni.

Természetesen a magyarországi cigány etnikumú bűnözőket is meg kell büntetni.. éppen úgy mint azokat is, akik nem a cigány etnikumhoz tartoznak.

venszivar 2010.09.02. 18:28:04

@tölgyes: No én még feleannyira sem lesem,várom ,hogy szórja a baromságait.Ilyet azért írok,mert mint láthatja régebbi megnyilvánulásaim is CSAK AKKOR MENNEK ÁT "CSÚNYÁBA",mikor az ilyen türelmesek......elkezdenek barmozni,bunkózni,stb.No engemet nem kel félteni!! Biztos,hogy 4X-5X durvábban nyomok vissza.Nos te érthetetlen paraszt ,csűrő dumád anyádnak nyomd tovább.......

tölgyes 2010.09.02. 21:08:24

@venszivar: Bunkóztam volna Önt???Én csupán azt írtam le ami tény. azt is türelemmel. Szolidan:"Lehet, hogy Önnek a tények unalmasak.. nem is azért írom le Önnek, hogy izgalomba hozzam, hanem azért, hogy megpróbáljam kibillenteni a totális tájékozatlanság állapotából. Én türelmes vagyok. Akár ezerszer is leírom Önnek:Cigánybűnözés nincsen, de vannak cigányok akik bűnöznek, mint ahogy vannak kínai, egyiptomi, afgán, orosz, ukrán szlovák, zsidó és magyar bűnözők is..
Én tudom, hogy a különbségtétel agyilag nehéz.. de gyakorolja magát.. Sikerülni fog!!!

Üldözni, kiemelni pedig a konkrét bűnelkövetőt kell és nem azt az etnikumot, amelyikből származik.Ha az etnikumot üldözi az rasszizmus és csúnya dolog.. ha a bűnözőt üldözi, azzal bajt nem csinál. se magának se másnak."

Ez akkor is így van, ha még nagyobb hévvel emlegeti a felmenőimet.. és még jobban kivetkőzik magából, vagy megmutatja az igazi arcát.

venszivar 2010.09.03. 16:51:16

@tölgyes: A témával ,mindkettőnk "értetlensége" miatt,itt már Nem foglalkozok . Azt meg szeretném bevezetni,ha BÁR KI a véleményem miatt a LEGCSEKÉLYEBB !!! utalást kezd tenni ,olyan irányba,amit éppen ők kifogásolnának,pedig maga aztán a birka türelmét hirdeti s mégis finoman,de "csúnyán" kezdett beszólni.
Nos ez engem NEM hoz zavarba,mint írtam én bármikor belemegyek s akár 5X erősebben vissza vágok,mivel nem én kezdtem !! GYEREKESNEK ! tűnik.......Á unom,ennyi !
süti beállítások módosítása