Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
22:43

A kutatások ugyanazt mutatják, igaz, jelentős eltérésekkel: a teljes népességben az Ipsosnál 3, a Tárkinál 6, a Századvégnél 8, a Mediánnál pedig 11 százalékponttal vezet a Fidesz az MSZP előtt. A képet árnyalja, a választási kilátásokat módosíthatja, hogy a szocialisták potenciális szövetségesét, az Együtt 2014-et mérik-e, és ha igen, mekkorának mérik a kutatók, de ettől függetlenül is nyugodt szívvel kijelenthető: a Fidesz ma sokkal jobban áll a felmérésekben annál, mint amit a párt számára mélypontot jelentő időszakban, 2012 közepén – a trendvonalakat meghosszabbítva - erről gondolni lehetett. Vajon miért?

485ov.jpg

(Fotó: facebook)

A 19-27 százalékos támogatottság persze messze elmarad attól, amit 2010 tavaszán mutattak a kormánypártnak a felmérések (akkor 42-50 százalék között voltak ugyanezekben a kutatásokban), de a tavalyi adatokhoz képest – a Századvéget leszámítva – még egy enyhe emelkedés, erősödés is látható. A Fideszt nem teheti nyugodttá, hogy a bizonytalanok még mindig jelentős táborában magas a kormánnyal és az ország sorsával elégedetlenek aránya, ami komoly növekedési korlátot jelenthet számukra. Ha a baloldali ellenzék szavazatai összeadhatóak lennének, már partiban lennének a Fidesszel, ugyanakkor ez a két feladat még nincs elvégezve: ehhez előbb ezeknek az erőknek választási szövetséget kellene kötniük, amit aztán szavazói szinten is érvényesíteniük kellene.  Sok még tehát a kérdőjel, a választási küzdelem nyitott, de a Fidesz stabil vezető helye így is magyarázatért kiált.

Ilyen esetekben az elemzők gyakran egy-egy eseményt ragadnak ki, vagy valamilyen változással próbálják értelmezni a történteket. Meggyőződésem, hogy előbbi csak kivételes esetekben működhet: ciklusonként legfeljebb egy-egy olyan ügy képzelhető el, amely alkalmas arra, hogy trendeket fordítson meg, hogy szemmel látható méretű választói csoportok pártválasztásán változtasson. A mögöttünk hagyott hónapokra figyelve szerintem nem nagyon akadt ilyen esemény, amik talán esélyesek lehettek arra, hogy egyáltalán eljussanak a választókhoz, mint például a Safarov-ügy, az őszi megszorító csomagok és decemberi diáktüntetések, azok pedig nem indokolnák a növekedést (a rezsicsökkentés még ide sorolható, ráadásul választói megítélése egyértelműen pozitív is, de ez csak a januári adatokra lehetett hatással, ha egyáltalán).

A másik lehetőség, hogy a javuló (illetve nem romló) adatok valamilyen stratégiai váltás visszatükröződését jelentik. A sokat emlegetett konszolidációnak például lehetne is értelme, csak éppen meglehetősen kevés jel utalt eddig arra, hogy a Fidesz nagyon másképp politizálna, mint tette azt az első két évben. Meglepő lenne, ha az új szavazók valamilyen tartalmi- vagy stílusváltás okán érkeztek volna, ezzel érvelni nehezen lenne védhető.

De ha nem egy-egy esemény vagy politikai változás fordította meg a trendet, akkor micsoda? Szoktam emlegetni, magamat is figyelmeztetve: a tendenciák azért vannak, hogy megváltozzanak. Konkrétabban fogalmazva: az a folyamat, amely közel a felére erodálta a Fidesz bázisát, minden bizonnyal tavaly elérte a végpontját. A további csökkenéshez nem arra lett volna szükség, hogy minden ugyanúgy menjen tovább, hanem arra, hogy valami megint változzon: akár az ellenzéki, akár a kormányzati oldalon, akár az ország helyzetét vagy a kilátásokat illetően. A kormány eddigi politikája valóban sok szavazót eltántorított, de arra alkalmas volt, hogy az elkötelezett szavazóinak többségét megtartsa. Ebben az értelemben kulcskérdés a következetesség: azzal, hogy a Fidesz kommunikációs narratívájában, valóságmagyarázataiban egy tapodtat sem engedett, megadta az esélyt ezeknek a szavazóknak arra, hogy legyen egy sziklaszilárd kapaszkodójuk. A „nincs megszorítás – nincs tandíj – gazdasági siker van – szabadságharc van - újjászervezés van” típusú kommunikáció kétségtelenül nem bontja ki az igazság minden részletét, de azok számára, akik elfogadják, hisznek benne, stabil és barátságos otthont ad. A Fidesz 1,5-2 milliós tábora láthatóan azonosul ezzel a képpel, vagy ha nem is érzi minden elemében valósnak, a célokat támogatja, s legfeljebb a kivitelezést bírálja.

Mindez azzal a fontos tanulsággal jár, hogy a Fidesznek 2014-re kétségtelenül van, lehet győzelmi stratégiája – azaz a helyzet gyökeresen más, mint az előző ciklusban, amikor az MSZP-nek egy idő után már csak túlélési stratégiája volt. A mostani kormányzó párt következetesen építette fel ezt a konstrukciót, s ha az ellenzék nem tud legalább 2-2,5 millió szavazót egyetlen (közös) erő mögé állítani, akkor az új választási rendszerben a Fidesznek esélye is lesz a folytatásra. Van bázisuk, van magyarázatuk, van stratégiájuk, van esélyük – a kérdés most már csak az, hogy az a párt, amely 2002-ben és 2006-ban közel 2,3 millió szavazóval sem tudott választást nyerni, a mostani támogatottságával győzhet-e.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr175055896

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Oroszországból szeretettel 2013.02.01. 17:38:52

Két - természetesen nem összefüggő - friss hír Oroszországból: Magyarország elementáris érdeke, hogy jó viszonyban és szoros együttműködésben legyen Oroszországgal - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Moszkvában, amikor a Kremlben fogadt...

Trackback: Ki szavaz még ezek után a Fideszre? 2013.02.01. 16:08:44

Elég rossz volt a kormány elmúlt kéthetes mérlege, a baltás gyilkos, Orbán IMF-listája és a Varga István-féle női szerepfelfogás borzolta a kedélyeket. Mindhárom ügy elviekben alkalmas volt arra, hogy a Fidesz korábbi támogatóit is elgondolkodtassa a h...

Trackback: Golfozni és teniszezni küldené a közmunkásokat a kormány 2013.02.01. 13:30:42

A minimálbér kétszeresénél magasabb közmunkabérért dolgozó közmunkások nem kérhetnek nyaralási támogatást az Üdülési Alapítvány pályázatán. Az alacsony jövedelmű szerencsések viszont teniszpályát bérelhetnek, lovaglóleckéket vehetnek, horgászhatnak, ví...

Trackback: Mennyiből élsz, Hurkás Tiffán? 2013.02.01. 13:29:36

A 47 ezres közmunkabér a milliárdos Tiffán Zsolt szerint is jó pénznek számít, ám aki ezt kevesli, csak szóljon, és küldet neki egy kis hurkát a képviselő-vállalkozó, hogy éhen ne haljon. Álságos propagandának, színjátéknak nevezte a Sellyéről egy 282...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.01. 11:26:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: A közmunka tündöklése és bukása 2013.01.31. 22:53:01

A Fidesz a választások előtt 1 millió munkahely létrehozását ígérte az elkövekező 10 évben, és ebből már 2014-re 400 ezret, vagyis a terv időarányos részének teljesítését tűzte ki célul. Erre a grandiózus ígéretre idén még rá is licitált a kormányfő: a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fullánkos Algol 2013.02.08. 19:40:15

Azért vezet a Fidesz, mert az Orbán volt a Kun Béla, a Pintér a Garbai Sándor, a Kövér a Tisza István (a Gyurcsány meg a Klebelsberg, illetve azelőtt meg a Metternich), és ezek olyan mélyre elültették a szívócsápjaikat ebbe a népbe, hogy egy bőrcsere után bárki bűnbaknak – maguk helyett – való kikiáltását elhiszik nekik.

Khal Drogo 2013.02.08. 19:40:36

@nyünyüge: Meglátjuk. Majd nem hivatkoznak a régi határozatokra, hanem majd levezetik az újból. Amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten.

márta)) 2013.02.08. 19:43:39

"Színre színt, egy bal egy jobb. A választási szakértők boszorkánykonyháján már készülnek a titkos stratégiák, melyeket őszintén szólva maguk a politikusok sem értenek. Hogy lehet 2014-ben nyerni, egyáltalán talpon maradni?

Megkerülhető-e a kényszerű tömbösödés, a bal és a jobboldal légiókba rendeződése? Nagy a zavar.

Pillanatnyilag senki sem érti, mi az az „együtt” és mennyire van együtt. Mit jelent a Haza és haladás, a Milla és a Szolidaritás „édes-hármasa”, megfejelve szakadár „dékásokkal”, foszladozó és bizonytalan identitású LMP-vel, plusz a belőle kiszakadó új párttal, hogy meg ne feledkezzünk a mozdíthatatlan MSZP-tömbről.
Keresztezheti-e a Jobbik a Fidesz útját? Hogy oszlik meg az a 100 százalékos választási torta, mely a pártvezetők éji álmaiban minimum 200 százalék? "

www.168ora.hu/itthon/valasztas-2014-partok-ellenzek-fidesz-110141.html

Egy olyan ellenzékkel szemben, melynek egységes indulását is nehéz lesz végigtárgyalni, megszervezni, s hol vagyunk még a hatékony választási stratégia kidolgozásától.
A veszteseket sújtó kompenzáció a rendszer legcinikusabb eleme.
Nagyon komoly Fideszes vereség esetén a kormánypártot is padlóra küldheti. De erre Orbánék nem is számítanak, a rendszert kezdettől önmagukra szabták. De a labda kerek, láttunk már meglepetéseket."

Na. Igen. Lehetnek meglepetések, de még mennyire, hogy. Igen.
Van még idő a választásokig. Pártoknak, szavazóknak egyaránt van idejük, lehetőségük , a józan értékelésre, kampányok üzeneteinek elemezgetésére. Hogy csak ennyit írjak.
Na.Ja. "édes hármas". Csak remélni tudom, hogy időt nem vesztegetve, Bajnai Gordon vezette "egyesület" párttá fog válni.......
Igen.

livengood 2013.02.08. 20:31:09

Orbán persze azt állítja rögtön, hogy többet kaptunk mint az előző időszakban, de ez ennek a jellemes embernek a sajátossága. Akkor is hazudik, ha nem szorulna rá. Mert az se semmi, hogy csak 12%-al csökkent a támogatás. Ráadásul... :

"Nagyjából mindent elért, amit akart Orbán Viktor a maratoni brüsszeli tárgyaláson. Csökken ugyan az ide jövő támogatás, de kevésbé, mint ahogy a bizottság akarta. Az EU összköltségvetése is csökken, először a történelemben."

"Az eredeti bizottsági tervezet szerint mintegy 30 százalékkal kevesebb pénz jutott volna Magyarországnak a kohéziós alapokból. Ehhez képest 12 százalék körüli veszteség lett csak a vége, és több, Magyarországnak kedvezőtlen változtatás is elmaradt.

A nettó számokat nézve pedig egyértelmű, hogy jól jártunk. Az egy főre jutó támogatások alapján Magyarország lesz a második legnagyobb kedvezményezettje az EU támogatási rendszerének. Hét év alatt a magyarok fejenként 712 ezer forintnyi támogatáshoz jutnak - amennyiben persze sikerül maradéktalanul lehívni a keretet. A magyaroknál jobban ebből a szempontból csak a litvánok jártak. Nettó összegben pedig a harmadik legnagyobb összeg jöhet Magyarországra az évtized második felében."

menőmano 2013.02.08. 20:48:19

12 százalék körüli veszteség lett csak a vége, és több, Magyarországnak kedvezőtlen változtatás is elmaradt."

Hát ! Ja!

inforadio.hu/hir/belfold/hir-544249
??
:)))

aszekelyek 2013.02.08. 20:50:21

@livengood: akkor most kérném az előző időszak számait. Bizonyítani kéne ugyanis, hogy hazudik. Emlékezetem szerint elég kevés volt egyáltalán felhasználható abból a nyócezermillijárdból és felhasználva is elég kevés volt, amit az előző időszakban odaítéltek Magyarországnak. Sokkal kevesebb agrártámogatást pld.
A felhasználás során elkövetett bűncselekmények miatt pedig több milliárdot vissza is kellett fizetnünk még abból is. Akkor most kérem szépen a számokat és a bizonyítását annak, hogy miben is hazudik. Tényekkel és számokkal alátámasztva.

menőmano 2013.02.08. 20:51:01

Majd a székelyblognagyasszony totálisan megmagyarázza a sikereket (is).
Szerintem. Milllyen jó lesz.

osztjónapot!

:)))

tölgyes 2013.02.08. 20:59:08

@livengood:Nem kell fanyalogni.
VAGYIS: "Nagyjából mindent elért, amit akart Orbán Viktor a maratoni brüsszeli tárgyaláson. Csökken ugyan az ide jövő támogatás, de kevésbé, mint ahogy a bizottság akarta. Az EU összköltségvetése is csökken, először a történelemben."
ÉS MÉG: A nettó számokat nézve pedig egyértelmű, hogy jól jártunk. Az egy főre jutó támogatások alapján Magyarország lesz a második legnagyobb kedvezményezettje az EU támogatási rendszerének. Hét év alatt a magyarok fejenként 712 ezer forintnyi támogatáshoz jutnak - amennyiben persze sikerül maradéktalanul lehívni a keretet. Az idén záruló hétéves ciklusban ez 660 ezer forint. Ezzel az ország a harmadik helyen állt a tagállamok között. Magyarország egy főre jutó nettó pozíciójának javulását úgy sikerült elérni, hogy közben a teljes uniós költségvetés összege csökken.

Magyarországnak összesen 7080 milliárd forint jut, 20 milliárddal több, mint az idén záruló hétéves ciklusban.

Valljuk meg: a propaganda a várható judarcról, sikertelenségről szólt.. kb így: Putyin ad az EU helyett stb... a HVG ilyen írásokkal töltötte meg a felületeit.:(

aszekelyek 2013.02.08. 21:00:44

@graycivil: kellernek is az volt a dolga köszönjük. Csak akkor az ügyészség semmiféle bűncselekményt nem talált alapos gyamúmak, amiket odatoltak nekik politikai céllal. Igen gyalázatos dolgokat követve el közben. 1 ne erőlködj gréczykém, mert elkezdem megint leírni, mit műveltek a magyar Posta vezérével, mit műveltek az azóta rehabilitált másik állásából teljesen törvénytelenül és aljasul kidobott úrral... , az éjjeli kihallgatásokat, az összes ÁVÓS módszereiteket szépen a fejedre fogom olvasni. Ha azt lehetett , akkor ezt is lehet.Hiába nem tetszik is az nektek, hogy viselni kell a büntetőjogi következményeket , és a politikait is , amit soha nem is állt szándékában a szoci-szadista elqró kormányoknak.

Nyilván ha keller lehetett közpénzügyi feljelentő szisztematikusan , akkor meg lehet vizsgálni a szocik-szadisták viselt dolgait is a közpénzek körül. Sőt nagyon is meg kellett. Elég sok disznóságról tettek a FIDESZ-nél bejelentéseket a jó erkölcsről fogalommal bíró polgárok. Egészen röhelyesen ajánlottak pénzt azért a szocik, ha nekik jelentik be a saját szemétségeiket. Semmi nem is lett belőle... ne képzelje senki, hogy elfelejtik azt a népek ebben az országban. lehet, hogy nem bizonyítható kellően de az ártatlanság vélelme a szavazók fejében nem illeti meg úgy az elkövetőket, mint az igazságszolgáltatásban, főleg, ha tudják is, hogy nagyon nem voltak ártatlanok, akik ma annyira oda vannak , hogy kicsit turkáltak a szennyesükben nekik is.

tölgyes 2013.02.08. 21:03:09

A viszonyokra jellemző, hogy a NOL a megállapodásról igen, a magyar pozíciókról főcimben be sem számol.. a HVG is sokadik híyrként közli az eredményt, mert ez azért mégis csak eredmény, hiába a bérnyafogók siránkozása.

aszekelyek 2013.02.08. 21:06:18

@jjulie: érdekes ez a paprikáscsirkenokedlivel ..., nem túl magyaros az ? Sehol nem találom a kóser szakácskönyvben.

Azt szerintem azok a mélymagyarok zabálták mindig , akik tréflin éltek. A bugrisoknak volt saját nevelésű csirkéjük és nem a belvárosi szürkeállományéknak , ebből kifolyólag tojásuk is a nokedlihez de még búzájuk is a liszthez. Tehenük meg a tejfelhez. Ja és nem is kóser az egyáltalán . Gondold át ezt a bugris dolgot. Pont a paprikás csirke nokedlivel , a lehető legrosszabb példa , ha éppen őket akarod gyalázni.

tölgyes 2013.02.08. 21:06:23

És még valami: ahogy látom az történt az LMP-ben amit vártam és talán még javasoltam is. No nem azért mert én így gondoltam.. hanem talán, mert ez így ésszerű.. a szakadárok etikailag is, politikailag is csak nehezéket jelentenek a jövőben minden olyan csoportosulás számára, amelyik szóba áll velük.:(

aszekelyek 2013.02.08. 21:27:51

@Akitlosz: adóátrendezés történt. Sok kis vackot eltöröltek az elején. emlékeztetnélek. Ma pedig az önfoglalkoztató, kis, magyar vállalkozóknak van olyan kedvezmény , ami nem volt ezelőtt de nagyon nem. akik olyan helyzeti hátrányban vannak aminálunk kialakított piacgazdaságnak becézett rendszerben, ami eleve erkölcstelenné is teszi , hogy ugyanúgy adózzanak, ahogyan anno a progresszív - ezt teljesen figyelmen kívül hagyó rendszerben.

érdekelne egyébként, hogy szerinted hogyan lehetett volna jobban, másként , úgy, hogy ki tudjuk fizetni közben azt a z adósságterhet is, amit a szoci kormányok itthagytak az utánuk jövő kormány és a nép terhéül. tapasztalom, hogy sokaknak el kell magyarázni még azt az alap tényt is, egészen lebutítva, hogy kizárólag a magyar , már eleve megnyomorított nép és adózói számára volt kötelezettség annak a rettenetes pénznek az összehozása, amit ki kellett köhögni ez idő alatt. Az eredeti tervek szerint. NA igen, még nagyobb IMF adósság és kizárólagos kiadásokról döntésük mellett. Szerintem így járt jobban Magyarország. Akkor is , ha kell adót fizetni. Amit nálunk a legtöbbnek nem akaródzik. Aki megteheti.

Erkölcsileg is meg kéne tisztulnia ennek a népnek.
le kéne szokni arról, hogy fizessen a másik adót, hogy aki többet és jobban teljesít , attól vegyék el és adják annak , aki épp , hogy a minimumot de azt is , csak ha muszáj. A költségvetési hiány nagy része épp azért is volt mindig, mert igen sokak nagy ívben kerülték el az adózást. Azok meg kifejezetten kárt okoztak Magyarországnak. Kiskapukat bezárogatni és kevés adót de mindenkinek a jövedelme és lehetőségei szerint fizetnie kell , szerintem. A fogyasztást pedig azért a legjobb adóztatni , mert ott megjelenik a feketén szerzett jövedelem is. Máshol nemigen éred utol.
A nem kérek számlát kor nem sok jót eredményezett. Kérek számlát és fizetek adót , az jobban kihúz minket abból a mocsárból, amiben dagonyázni még akartak volna hagyni minket az kedves elvtársak és a szürke- gazdaság- állomány.

@tölgyes: Mindent vagy tagadtak hevesen, vagy elbagatellizálni igyekeztek de helyén kezelni, azt nem. Ne adj isten egy jó szót is kiejteni arról. pedig ezek a jövőben, a választási eredmény függvényében az ellenzék lehetőségeit is jelentik. Na de nehogy már a zorbán érdeme legyen az ! Vagy bármi is.

Vitéz László 2013.02.08. 21:33:42

Lőwy Árpád: PROTEKCIÓ

Áldott egy kis ország ez a Magyarország,
Minden, ami jól van, itt kézzel osztják,
Nem nézik, hogy mi vagy, magyar, zsidó, vagy tót,
Boldogulsz, hogyha van egy kis protekciód.

Légy bármi nagy ökör, tökkel ütött kamasz,
Kapsz hivatalt olyat, amilyet csak akarsz,
Cimet, ordót, rangot s zsebrevágni valót,
Persze akkor, ha van hozza protekciód.

Tudós akarsz lenni, vagy tán képviselő?
Főispán, trafikos, pandúr, vagy közjegyző?
Nem kérdik, mit tudsz, nem nézik a sorod;
Eligazit mindent itt a protektorod.

Csak egy hely van, ahol a szép szó nem használ:
Hogyha baszni akarsz és a faszod nem áll,
Ha nem tudja farkad, hol a direkció:
Szart sem ér ottan már a protekció.

aszekelyek 2013.02.08. 21:36:31

@menőmano: erre bizton számíthat kedves. Bár nem fogja neki megköszönni bajnai , mert ő nem úriember. Mások sem , akik itt hagyták neki a romokat eltakarítani. Az ősztől kezdődő törlesztést, amit direkt kialkudott magának bajnai az IMF -nél. Megcsinálni mindazt , amit ők meg se tudtak közelíteni gazdaságilag , egyensúlyt teremteni és mindent, amit csak lehet, Magyarországnak megszerezni. Visszaszerezni az általuk elherdált bizalmat , szavahihetőséget. is. A költségvetési hiány tartásával kapcsolatban is.
nyafogás volt, hogy egyszeri intézkedéssel sikerült. Igen, arra volt szükség, hogy egyszer gatyába rázzák az egészet, szakítva a gödör aljára vezető ortodox úttal. Másként el nem értük volna, amit mára elértünk. Magyarország mai állapotát . fölülről nem építünk várat , tudja kedves. Egyszer az alapjait le kell jól rakni. Az megtörtént. Nem kölcsönhalmozással kell alapokat jól lerakni.

Khal Drogo 2013.02.08. 21:39:45

@tölgyes: Ez igen nagy eredmény, ezt nem szabad elvitatni. A balos sajtó hallgatása remekül másolja azt amit Gyurcsány hasonló kedvező tárgyalása után a jobbos sajtó leművelt.

De visszakanyarodva a jelenre. Bárkinek is köszönhető a megállapodás, a magyar nép nyert vele.

aszekelyek 2013.02.08. 21:42:05

@Akitlosz: ahogy csökkenni fog a kölcsön terhelése az országnak, lesz adócsökkentésre is lehetőség. Egyre inkább. Úgy tudom, nem ért véget a ciklus.

Aztán itt van ez a közüzemi díjak csökkentése. Amennyivel kevesebb a számla , az áfa is kevesebb , ergo sztem eltűnik belőle a 2 % , amit emeltek anno , mert muszáj volt. Szétteríteni azt , amit mindenképpen ki kellett fizetnünk.Az nominálisan biztos , hogy igaz és az a legtöbb háztartásban egészen nagy része a fogyasztásuknak.

Khal Drogo 2013.02.08. 21:43:55

@Vitéz László: Ezt terjesztem. Óriási a vers! Tetszik :)

menőmano 2013.02.08. 21:45:43

@aszekelyek:

Mi a gond? Csak belinkeltem", hogy a Bajnai Gordon (is) Brüsszelben járt.
Nekem nem gond. De az sem, hogy az Ön gondolatvilága folyamatosan a Bajnai-, no és a "feri" körül forog, kering.

Meg többek között a MOL. csomag"-ot el tetszett felejteni. De mindegy.

Majd a népek eldöntik, hogy kit támogatnak, avagy nem támogatnak.
ott a pont.

Khal Drogo 2013.02.08. 21:47:41

@tölgyes: Az indexen címoldal Numero 1 hír. Még mielőtt valamelyik jobbos azt hazudja hogy ott sem hozták le Numero 1 hírként. A többi oldalon péntek este 21 óra 50 -kor nem vezető hír ami azért elég ciki. Ez a nap legfontosabb híre.

Na ezért olvasok index-et.

Khal Drogo 2013.02.08. 21:50:56

@aszekelyek: Mi a helyzet a Nemzeti Emlékezet Bizottsággal? Hogy állnak az ügynökakták? Budai Gyuluska elszámoltatásával mi a helyzet? Polt Peti kézbesítette már a letartóztató parancsokat? Mert úgy néz ki, hogy egyes ügyek mintha elakadtak volna a sárban.

menőmano 2013.02.08. 21:53:07

Bocsika ! egy picike adalék)

"Kupa Mihály: a belső fogyasztás olyan szar, hogy az már elképesztő"

www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/kupa-mihaly-a-belso-fogyasztas-olyan-szar-hogy-az-mar-elkepeszto-397332

etwas kultur muss sein 2013.02.08. 21:56:56

@Khal Drogo: Ez eddig jó. Remélhetőleg ezeket a pénzeket lehívni is sikerül.

aszekelyek 2013.02.08. 21:57:54

@graycivil: a számokat kérdeztem. Hány iskola volt mielőtt elkezdték bezárni őket. A kérdésre válaszolj, gréczykém. Tényadatot írjál. Hüjjeségek helyett és személyeskedés helyett, meg másról beszélés helyett. SZÁMOT KÉREK. Nem bla , blát.

oké, hogy akkor lebuknál de így meg kiröhöglek. Mert még annak is gyenge, aminek szánod, ezt a merén így meg úgy írok dumádat.

menőmano 2013.02.08. 21:57:58

Egyre többen élnek a szegénységi küszöb alatt Magyarországon, a lakosság csaknem háromnegyede nem tud egy nagyjából 50 ezer forintos váratlan kiadást fedezni. Már 1 millió 363 ezer szegény él Magyarországon."

Elértük". Nagyon igaza van a @aszekelyek-nek.
Tényleg! Hogy ez eddig Nekem nem jutott eszembe. Hát! elképesztő. Komolyan.............
:(

aszekelyek 2013.02.08. 22:03:07

@menőmano:
az én gondolataim keringenek :DD ja igen, bajnain... nehogymááá. kis bájgúnár , FT-vel a kezében...

@Khal Drogo: jó lenne, mi? Mindenkit kinyírni.... Aztán beleülni a székükbe, meg a lébe..., a nagy lébe. Amit most kikapartak az országnak. Gondolom , jó lenne némelyeknek.

menőmano 2013.02.08. 22:08:50

Totális helyzet, gazdasági, politikai zűrzavar.
Némelyeknél itt is. De mindegy.

jócccakát!

menőmano 2013.02.08. 22:12:39

@aszekelyek:

Figyeljen már picikét! Nem gondolhatja komolyan, hogy Önnek mindig igaza van.
De azt sem, hogy Én itt bajolni fogok Önnel. A legkevésbé sem érdekel, hogy miket írogat.
Nem bírom az illlyen parttalan, egyoldalu dumákat.) jaj. bocsika ! kommentelést, s amit Ön itt művel.
Nincs is rá szükségem. Önök itt mind egyformák, önzők, kirekesztők. Hogy csak ennyit emlitsek.

jócccakát!

menőmano 2013.02.08. 22:17:18

Sokszor ollyan szerencsétlen, önfényező gondolatokat, mondatokat írogat!, hogy már totálisan égnek áll tőle a hajam.
Elvakultságában már azt sem tudja, hogy mit csinál. Szerintem.
De mindegy.

laji 2013.02.08. 22:55:13

A kilóra megvett jávor benedek követve a nagyúr utasításait tesz keresztbe az lmp-nek...
Bár az, hogy egy mitugrász korrupt ne ugasson, az végül is az lmp-nek is érdeke.

inreallife 2013.02.08. 22:57:28

@aszekelyek: milyen adóterhet, te falu bös.zméje? a refinanszírozás szó szerinted azt takarja, hogy vissza lett fizetve? ez csak ilyen fideszes álom. a manyup fele lett bezúzva, nem visszafizetve(!), a maradék meg az árfolyamváltozás jótékony(!) hatása. ugyanis azóta folyamatosan több hitelt veszünk fel, mint amennyit törlesztünk(!). de ez csak az idióta fideszeseken kívül zavar bárkit, neked elég(!) az, hogy azt mondták, hogy visszafizették. ugyan miből(!)? amikor minden évben többet költ(!) az állam, mint amennyit beszed? ezt hívjűk államháztartási hiánynak. a hiány szót mivel lehet eltűntetni? a semmiből hogyan lehet fizetni? csak nem hitelt vesz fel a drágalátos főcigány, ahelyett, hogy visszafizetné? mondjuk már 2000 milliárddal többet sarcol(!), mint bajnai, de még annál is többet költ(!). vajon miből(!)? csak nem megtöbb hitelből(!)? de érdekes. a számok nem szoktak zavarni, amikor zagyvaságokat szoktál gépelni?

látható agyalágyultságodon szánakozva megfelkiáltójeleztem (!) azokat, amik némiképp pontosítják a mondanivalódat...

inreallife 2013.02.08. 23:02:56

@aszekelyek: hány gyerek járt iskolában akkor, amikor bajnaiák csökkentettek, és mennyi most. és hány iskola volt dupla ekkora gyerekszámnál? hozhatod a számokat nyanya, ez megint a veszett fejsze nyele, tényekkel itt hiába vitatkozol...

inreallife 2013.02.08. 23:05:49

@aszekelyek: mondjuk én elfogadnám, amit orbán, simicska, lázár és a többi kikapart magának. apropó, papcsák 65 milliót kaszált 1 év alatt. nagy duzzogva azzal is beérném...

inreallife 2013.02.08. 23:15:32

@Khal Drogo: khm, a margó szélére. elsőre tényleg jól hangzik. azután a számokat tovább elemezve már nem olyan jó a leányzó fekvése. pl ha a főcigány és keresztszemű ökör nem a gazdaság csökkentésén dolgozott volna a megválasztása óta, akkor a gdp arányos pénzek nagyobbak lettek volna. azért csak jelent valamit, hogy a másfél százalékos gdp növekedésből, 2 körüli csökkenést bírtak "varázsolni". és ez még a gazdaság fellendítése közben. képzeld mi lett volna, ha nem nyúlnak olyanhoz, amihez nem értenek...

csak azért, hogy teljesen képben legyünk, matolcsy 2011-ben 2013-ra 5%-os gdp növekedést "vállalt be", avagy úgy számolt. és orbán is nyilatkozott olyat, hogy a válságtól függetlenül 1 millió munkahelyet fognak megcsinálni, ha törik, ha szakad. mondjuk azt nem mondta, hogy az 1 millió közmunkás országa leszünk... lassan északkoreai magasságokba "repülünk" a hajótest nélküli gyorsnaszádunkkal. senki sem képes ilyen gyorsan süllyedni. az is vicces, hogy a nagy válság ellenére németország 2010 felétől egyszer sem volt recesszióban, minden negyedévben növekedett, orbánék alatt meg csak csökken a gdp, nő az elvonás meg a harácsolás, és szórják a nyuggereknek a óvét ész nélkül, mert velük és a cigányokkal akarnak választást nyerni. a két leghülyébb és legnépesebb csoport. azt a seggnyalást nézd majd, amit a következő 1 évben látni fogsz. inaktívak kánaánja lesz majd a plakátokon....

tölgyes 2013.02.08. 23:16:29

@Khal Drogo: Numero 1... én is onnan idéztem, de mostanra az index is beállt a sorba és levette a kiemelt hírek közül:) Most azonban mégis kiáltó az ellentét a belülről sugallt nemzetközi megítélés és a ténylegesen elért között.. Itt mindenki azt próbálta sugallni jobbról, hogy épp a siker elérését gátolja Orbán..Az első belépés utáni ciklusban kicsit már volt a helyzet.. még szűzek voltunk.. most pedig épp hogy lábalunk kifelé a nagy elkúros elkúrásaiból, akinek már a saját oldala is azt tanácsolja.. vonuljon háttérbe és kussoljon, hátha elfelejtik.:)@aszekelyek: Mos a bagatell van a soron.

szoja122 2013.02.09. 07:29:37

Felháborító, hogy a mi adófizető pénzünkből közvetlenül csinál reklámot a kormány.

Az energia számlákon narancssárga színnel kiemelve lesz, hogy ebből mennyi megtakarítást köszönhet a Fideszes kormánynak.

Javaslom, hogy minden blokkra számlára tegyék rá, hogy a Fidesz unortodox-nak nevezett gazdaságpolitikájának mennyi az inflációt növelő hatása, mennyivel kerül ez miatt drágában az adott árú, szolgáltatás.

Csak így fair a dolog.

szoja122 2013.02.09. 07:32:06

Mit szóltok ahhoz, hogy néhány (azt hiszem 4 embert) a rendőrség kihallgatott blogbejegyzései miatt?

A megfélemlítés fokozódik.

Khal Drogo 2013.02.09. 07:44:57

@tölgyes: Az indexen egy hír pár óráig van vezető helyen, kivéve ha mondjuk kirobban egy háború, mert akkor külön kiemelik és leköveti a hírt dinamikusan. Ez egy statikus hír, címlapra tették majd az oldal levette onnan, ahogyan minden mást hírt is.
Ebben nincs semmi ördöngősség.

dbeata 2013.02.09. 08:32:55

@inreallife: amikor majd székely blogtárs hozza a számokat, és linkeket, szólj, mert akkor valami nagyon nagy baj lesz!

Khal Drogo 2013.02.09. 08:59:28

Lázár János Sólyom László volt államfővel szemben is kritikusan fogalmazott, azt mondta: "Sólyom László köztársasági elnök úrnak több minőségében is súlyos felelőssége van a rendszerváltás csődjében". Azzal az újságírói kérdéssel összefüggésben, hogy a volt államfő bírálta a jogi alkotmányozás politikai alkotmányozás irányába történő elmozdulását és azt, hogy 2010 óta azért emelnek be egyes rendelkezéseket az alaptörvénybe, hogy kivonják azokat az Alkotmánybíróság ellenőrzése alól, a hatalom pedig a parlamenti többség, gyakorlatilag a kormányfő kezében összpontosul, Lázár János azt mondta Sólyom Lászlóra: "sértett ember". Hozzátette: "személyeskedése nem méltó egy volt köztársasági elnökhöz".

---

Már csak az a kérdés, hogy akkor Lázár miért szavazta meg ezt a "bűnöst" köztársasági elnöknek. Ezt persze nem kérdezték meg.

A Fidesz nem nagyon bírja a kritikát, ideges lesz tőle. Elkezd kiabálni és vádaskodni, ha van rá eszköze akkor egzisztenciálisan is visszavág.

graycivil 2013.02.09. 09:40:36

@aszekelyek: "...a számokat kérdeztem."

aszekelyek:"...NEM HAZUDIK Kocsis Máté, legfeljebb a számok lehetnek KICSIT PONTATLANOK de nem hiszem. "

Na jó, hagyjuk...! Amúgy meg egy "intézménnyel", mint te vagy, nem lehet személyeskedni. :-)

graycivil 2013.02.09. 09:45:22

"Mindent bele!

...az újonnan beemelt néhány passzus között elrejtették a röghöz kötést, amit szintén beemelnének az alaptörvénybe. "

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=620846

Úgy fogja ezt a söpredék Tákolmányt egy népszavazás elsöpörni, mint a huzat. Most már tényleg nem abszurditás, hogy "Caligula lova" is belekerülhet.

Nem lennék az ezt megszavazó fydeszes képviselők helyében, amikor megszűnik felettük El Curo seggmelege. Sokan inkább vállalni fogják a rendszerváltás előtti múltjukat, mint ezt a 4 évet.

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

szoja122 2013.02.09. 10:55:03

@graycivil: "Caligula lova" is belekerülhet.

Már bent is van, nem is egy, jó néhány.

szoja122 2013.02.09. 13:51:32

@Hepci:

https://www.google.hu/search?hl=hu&lr=&tbo=d&noj=1&biw=768&bih=380&tbs=qdr%3Aw&q=Beidézte+a+rendőrség+egyik+kommentelőnket&oq=Beidézte+a+rendőrség+egyik+kommentelőnket&gs_l=serp.3...24904.25288.0.26038.1.1.0.0.0.0.84.84.1.1.0...0.0...1c.1.2.serp._hDP3zV7D-k

atv.hu/cikk/video-20130208_nemeth_peter

hoplita 2013.02.09. 17:03:24

@szoja122:
Az még hagyján...de akár te is, szójageci.:)))

livengood 2013.02.09. 18:52:22

@aszekelyek: @tölgyes:

Miért van szükség a nagyotmondásra? Mikor az eredmény így is lenyűgöző, főleg az ellenzék teljesítményéhez képest:

Portfolio: "Összességében nagyjából 2,1 milliárd euróval nőtt a hazánk számára elérhető felzárkóztatási támogatás az Európai Bizottság eredeti, hazánk számára hátrányos javaslatához képest (körülbelül 18,3 milliárd euró). A BruxInfo becslése szerint tehát a mostani alku eredményeként 2014 és 2020 között 2011-es árakon körülbelül 20,4 milliárd euró kohéziós forrás lehívására lehet jogosult az ország. Az előző, 2005 végi költségvetési alku során akkori árakon 22,6 milliárd eurót tartalmazott a magyar kohéziós boríték. (Ez az összeg a későbbi árkiigazítások miatt ténylegesen 25,7 milliárd euróra emelkedett.)

Vagyis a két eddigi utolsó kitárgyalt kohéziós támogatás közötti különbség nagyjából 2,2 milliárd euró: a következő hét évre járó 20,4 milliárd az elmúlt hétéves 22,6 milliárdos kerettel szemben, így a támogatáscsökkenés 9% körüli. Ha a Bizottság eredeti tavaly novemberi javaslata valósult volna meg, akkor az akár 30 százalékos csökkentést is eredményezett volna a magyar kohéziós borítékban 2007 és 2013-hoz képest."

www.portfolio.hu/gazdasag/kkv/most_akkor_nyertunk_vagy_vesztettunk_a_brusszeli_megallapodassal.179531.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

tölgyes 2013.02.09. 20:26:27

@livengood: A nettó (befizetés-kifizetés különbsége) poziciónk javult 78 millió euroval... talán ezért indokolt az amit Orbán mondott.
AZ MSZP szerint az eus támogatás kudarc, a Jobbik szerint katasztrófa, eklveszett a gazdasági szabadságharc... Ilyen világban élünk! Ön még ilyeneket kérdez..?:)

aszekelyek 2013.02.09. 20:49:52

@graycivil: ez aztán a virtigli demokrata hozzáállás és mintaadás..., gratulálok a népszrának.

ps. remélem mindenki érti a szarkazmust ebben...
Már előfordult, hogy a kétszerkettőt is el kellett magyaráznom.

@tölgyes: Bármilyen lenne egyébként a mérleg, ha 378 millió euróval lenne jobb, ők akkor is ezt állítanák.

aszekelyek 2013.02.09. 20:53:14

@menőmano: lassan mondom, hátha sikerül megérteni. eredetileg 30%-kkal akartak kevesebbet adni de sikerült elérni, hogy csak 12 %-kal legyen kevesebb. novemberben volt, nem három map memóriájúaknak van ez még mindig fejben.

márta)) 2013.02.09. 21:06:54

Magyarországnak sikerült "valamelyest" csökkentenie államadósság-rátáját tavaly, és e ráta az idén várhatóan a hasonló besorolású államadósokéhoz közelebbi, de annál még mindig magasabb szinten stabilizálódik, "nagyon gyenge" gazdasági teljesítmény mellett - jósolta a Moody's Investors Service a "Ba1" fokozatú magyar államkötvény-osztályzat péntek éjjeli megerősítéséhez fűzött londoni elemzésében."

hvg.hu/gazdasag/20130209_Nem_sokat_var_iden_Magyarorszagtol_a_Mood#rss

"gyenge gazdasági teljesitmény". Na .Igen. A "fránya gazdaság nem akar működni.
Én már nem is tudom, milllyen az amikor van gazdasági növekedés, valamiféle kiszámithatóbb jövő, jövőkép.
Mert most csak az elszegényedési folyamat van. Mondjuk nem a felső tíznek".
Igen.
:(

márta)) 2013.02.09. 21:09:29

Bocsánat! "nagyon gyenge....."

aszekelyek 2013.02.09. 21:10:09

@nyünyüge: hacsak az alaptörvény nem rendelkezik máskép..., kimondták. Ezért aztán az alaptörvény másképp f rendelkezik. Na és teljesen jogszerűen. Annyira legalább , mint az előző alaptörvény.

@livengood: Ezek a tények. az ellenpropaganda meg újra csal előadja azt, amit a kétharmad tagadásával kapcsolatban előadott. Hogy az nem is az és akkor ha naplemetekor fejen állva nézzük, akkor épp csak szűk többség... bla, bla. Még azon is dolgoztak sokan, a ballibről , hogy a kohéziós pénzekből , amit csak bírnak, vonassanak meg Magyarországtól a z E B -gal. No ahhoz képest is szép eredmény ez a végeredmény. bármennyi is lenne, mindenképpen tagadnák, hogy ez jó teljesítmény. érdekből. Remélem , ez azért világos. Politika , ha jól értem , ez is:) azon kívül először fodult elő, hogy kisebb a büdzséjük is , amiből mi ennyit tudtunk kitárgyalni. Aztán a novemberihez képest is több. .)

Azt én értem, miért van szüksége az ellenzékben sokaknak arra, hogy ezt is támadják , tagadják. Nem a vagyok álnaiv:D
Aztán még ott van az, hogy abból, amit a z előző etapra kitárgyaltak, mennyit is tudtak lehívni? mert a felét Magyarországnak hozzá kell tennie. erről se feledkezzünk meg. Valójában , a kitárgyalt összeg felhasználása és annak mértéke lesz a releváns mérőszám. Addig meg lehet fanyalogni.
Megkérdezném , hogy bajnai milyen minőségében tárgyalt erről ott? Az meg az, amit én nem értek de remélem, hogy hogy nem úgy van, amit erről vélek......

aszekelyek 2013.02.09. 21:21:34

@menőmano: kupa mihály bácsi, na ő aztán a nagy gazdasági zseni! hát hogyne.
@márta)): nahát, se bajnai, se feriék, nem szegényednek el? beállhatok a sorba, akik követelik, hogy személyesen tőlük vegyék el amijük van, az ebül szerzett jószágaikat? Oszkóét is,... hogyne. :9 tudja -e kedves, hogy kik a felső tíz? Mert nem úgy néz ki. Bajnaiék csak olyanban utaztak, a amitől rémesen meggazdagodtak, amit ön sem én sem, fogunk a büdös életben elérni. Csak még rá is uszítják kegyedet a középosztályra, hogy ők a gazdagok, akiktől el kell venni. Akinek nincs annyi esze, hogy ezt meglássa, annak legmélyebb sajnálatom és részvétem. Csoda, hogy ki nem haltak még, annyira kevés sütnivalóval.

márta)) 2013.02.09. 21:24:51

hvg.hu/itthon/20130209_Lazar_Solyom_Laszlo_felelos_a_rendszerval

"Lázár: Sólyom László felelős a rendszerváltás csődjéért"

Na. Még ilyet?! Hát! Én ezt nem is hiszem el??!

Én még erről nem is hallottam, hogy csődbe ment a rendszerváltás. Akkor most, volt, vagy nem volt????
hm????
:(

márta)) 2013.02.09. 21:27:51

Hát! megáll az eszem.
Hogy mik vannak???!
:)

aszekelyek 2013.02.09. 21:29:33

@márta)): a másik két hitelminősítőnél meg jobb a besorolás. de kegyed csak ezt reklámozza. Sztem tudom, miért. @graycivil: értem. Bármit de a számokat semmiképpen sem .., mert kisülne, hogy nem is hazudik Kocsis Máté. Nagyságrendileg bizonyosan. Mindannyian emlékszünk, hogy a kisiskolákat arra való hivatkozással tömegesen zárták be, mert nem volt gazdaságos. Már az szdsz reformjai kieszelőinek. NAgyon, nagyon sok iskolát zártak be. HA a fejedre állsz, akkor is. távoli falvakba kellett menniük a tanulóknak. Hajnalban, úttalan utakon. Sokat láttuk a tévében,. Ja és nem adtak pénzt az önkoriknak ám az utaztatáshoz sem. Az sem zavarta őket, hogy hány ezer gyerek éhezik.

graycivil 2013.02.09. 21:30:43

"Führerprinzip

Legutóbbi döntései (alább) mindenkit biztosíthattak a Vezér hajlíthatatlanságáról és minden rendű és rangú ellenfelével szembeni olthatatlan bosszúvágyáról, ezen túlmenően pedig teljes egészében kimerítik a náci Führerprinzip formális jogi értelmét: a Vezér a törvény fölött áll, az alkotmány a végrehajtó hatalom szolgálója, a Führer szava maga a közjó, a kritika ellenség. "

hafr.blog.hu/2013/02/09/fuhrerprinzip?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_02_09&utm_campaign=index

aszekelyek 2013.02.09. 21:32:19

@graycivil: azért te szoktál személyeskedni. Mások is. Ezzel sem mész semmire , hogy most meg intézménnyé nevezel ki. A sajtot nem énekled ki a számból...

márta)) 2013.02.09. 21:36:31

@aszekelyek:

Ne fáradjon.
Azt gondoltam, hogy folytatja a sort, mármint a meggazdagodottak névsorát, de látom nem. És? Miért?? NEM??

aszekelyek 2013.02.09. 21:38:01

@graycivil: egyem a kis xarátkenődet! Ami azt illeti, a bukott balliberális kormánytagok ma is azt állítják, hogy minden kritika, ami őket érte, és az nem volt éppen kevés, a népek részéről, de az ellenzékéről sem, bűn volt, mindvégig, nyolc teljes évig és két év óta a sarokból duzzogva azt kajabáljátok, vicsorítjátok, hogy mert azorbán, az kritizálta a remek teljesítményüket, ami egy naaagy rakás csőd volt. nagy ráfizetéssel és nagy plusz hitelekkel. nagy sztegénységet hagyva még évekre maga után. Na de a ballibet nem lehet kritizálni..., mer akkor lenácizzátok de azonnal, aki meri. és persze fasisztázzátok is. Kinek melyik szólam jutott, vannak antiszemitázással a harmadik szólamban dübörgők is és még külföldről is beleénekelnek szólókat , a " jóakaróink".

márta)) 2013.02.09. 21:39:13

@aszekelyek:
Jobb?? Na! látja?! Akkor már ezt is tudom.

aszekelyek 2013.02.09. 21:41:49

@márta)): azt a részét a nótának bajnai gordon fújja . Csak befejeztem a strófát. Ő orbán-simicskázott . Még helyette is én énekeljek ? -ja és a mi drága ferink is adott ám rettenet sok pénzt az OTP-nek , pedig az külföldi tulajdon volt. Úgy tessék az OTP vezért is gyalázni. Látom a facebookon, hogy azzal is uszítanak ... a kormányra. Már akit lehet. A semmiről fogalmuk nincs illetőket.

livengood 2013.02.09. 21:46:41

@tölgyes:

Én elismerek minden teljesítményt, de a jövőre nézve károsnak tartom, ha a választók, a hatalmon lévők, az ellenzék erői a sajátjaik teljesítményét nagyobbnak láttatják mint amekkora, a másikét meg letagadják. Magunkat csapjuk be. Most is, mint mindig, értelmetlenül folyik egy számháború, ahol mindenkinek igaza van, és nincs igaza. Én körös körül ezt látom: "Ilyen világban élünk!"

Nagyszerű, hogy a kevesebb pénzből ilyen átlagon felüli összeget tudott a Fidesz "megszerezni" a magyaroknak. Miért nem lehet ezt elismerni?. Másfelől, miért kell letagadni, miért nem lehet elismerni, hogy nagyszerű, hogy a szocialisták annak idején szintén átlagon felüli összeget "szereztek" a magyaroknak?

Más. Ha az ellenzék ezen az úton halad tovább, eltűnik. Ennek azért nem tudok örülni, mert ez nem azért fog bekövetkezni, mert a kormányunk összességében oly nagyszerű teljesítményt nyújt. Pont ezért siralmas az ennél még selejtesebb ellenzéki teljesítmény. A jelen helyzet azt bizonyítja, hogy úgy általában is, de nehéz időkben aztán igazán szükség lenne a kormányzó erő alternatívájára, ellenkező esetben szar lesz nekünk.

márta)) 2013.02.09. 21:51:40

@aszekelyek:

Na! Látja!? Akkor tudja Ön is - remélem- , hogy minden politikai erő, csak azokat a szavazókat, uszíthatja, akit lehet.

Igen! s közben lehet, hogy vannak olyanok", pardon) olyan szavazók, kik azt sem tudják, hogy a politikát eszik e, avagy isszák. Még a napi politikai események értékeléséhez sem nőttek fel, esetleg. S ez baj.
:(

Khal Drogo 2013.02.09. 21:54:46

@graycivil: A Fürherprinzip az akkori német jogba lett iktatva. A német parlament alig hozott ezután törvényeket, formális utasításokkal irányították a nácik Németországot. Mindenféle rendeletekkel.
Ettől ma fényévekre vagyunk. Túlzásokba nem kéne esni, mert az rossz vért szül.
Aki ma azt gondolja hogy a náci Németország és Magyarország között párhuzamok vannak, valódi párhuzamok, az szerintem valami rossz adást néz.

Nem mondom, hogy vannak komoly túlkapások és a jog tiszteletének hiánya de hogy ez Fürherprinzip lenne, az túlkapás.

Ami ma megy az tiszta machavellizmus.

aszekelyek 2013.02.09. 21:58:20

@márta)): még egyet tudatok önnel, hogy a növekedés is javulni fog. Hogy tudja. Természetesen nem valami pannon puma ugrással - lefelé. Lassan és progresszíven :)) fog menni a növekedés is .

Nem az adózás lesz progresszív , hanem a növekedés. Csak figyeljen.

@tölgyes: ma láttam a facebookon , hogy olyasmivel is hülyítik a balga szerencsétleneket, hogy feltétel nélküli jövedelem. Az éhségmenet felhívások között volt, megosztva.
Épp vonalban volt a németeknél élő barátnőm , aki elmondta, hogy ez náluk is megy és valami hagymázas de kidolgozott teória. Kb , mint a kommunizmus eszméje. Ahol mindenkinek mindenből jut. Nagyon vaskos populizmussal jól leöntve. meragazdagoktólelkellvenni és akkor majd magától terem minden. Kérdeztem, hogy dolgozni se kell majd, az sem feltétel? Ez a sültgalamb a szánkba repül-re vevőknek ontott propaganda. természetesen a bankszektor kevéssé elfogadható működésére van építve , rátelepítve és abból levezetve. De ahogy elnéztem , ez bizony a netto kommunista eszme.

menőmano 2013.02.09. 21:59:08

@aszekelyek:

kupa mihály bácsi, na ő aztán a nagy gazdasági zseni! hát hogyne."'

Na.És? oszt?akkor Mi?van?

Miért Ön szerint javult? felpörgött a belső fogyasztás?
Elárulom Önnek (de szerintem tudja) a szegénységtől soha sem fog.......

Khal Drogo 2013.02.09. 22:00:31

@tölgyes: Az MSZP kiadhatott volna egy korrektebb nyilatkozatot is. Akkor elhinném hogy fejlődtek valamit. De ez nem ment.
A Jobbik külön érdekes. Ők eleve kilépnének az EU-ból mert hogy az rossz az országnak. Eközben elvárnák hogy még több pénzt adjanak nekünk. Kicsit ambivalens nekem.
El kéne dönteni akkor végre hogy több Eu-s pénzt akarunk vagy ki akarunk lépni. Mert egyszerre kilépni és EU-s pénzek emelését kérni nevetséges. Szerintem.

aszekelyek 2013.02.09. 22:01:31

@Khal Drogo: fényévekre nem vagyunk, mert a szocik rendeleti kormányzást míveltek ami után szakad a koalíció és kisebbségben csak azt lehet. Két és fél évre vagyunk tőle pontosan.

menőmano 2013.02.09. 22:02:47

@aszekelyek:

lassan mondom" Nincs rá szükségem. Ön folyamatosan a ló túloldaláról kiabál.
Már azt hiszem, a közelmúltban felhívtam becses figyelmét, hogy szíveskedjen sokkal nagyobb tisztelettel, s elegánsabban írni Nekem.
osztjónapot! önnek.

Khal Drogo 2013.02.09. 22:04:12

@aszekelyek: Fogalmad sincs miről beszélsz. A náci Németországhoz hasonló időszak a Rákosi rendszer volt időben vissza és a korai Kádár-éra.

graycivil 2013.02.09. 22:06:03

@Khal Drogo: Miért, szerinted mi korlátozza El Curo uralmát saját korlátoltságán kívül?

Most már akár a WC-használati díj is alaptörvénybe kerül, ha egy seggnyaló éppen a "humán-fekália bizniszben" gondolja magát megszedni.

aszekelyek 2013.02.09. 22:06:59

@graycivil: na jó, akkor a szadisták mennyit is zártak be? :))
a drága bauerúr féle remek gazdasági elképzelések közepette . Amitől se jobbra, se balra nem lehet semmi. Cseppet konok és erőszakos benyomást kelt bennem az úr a dk-ban most éppen. U. Klárát is láttam , a Szemást , megint bokrost nyalogatta szóban... Na akkor ebola-mdf és szadistapárt is összegyön apránként a szocikhoz. Alakul.

aszekelyek 2013.02.09. 22:13:18

@menőmano: mit vett a kis lelkére? Valami nem esett jól? Az nem biztos , hogy az én hibám. No és épp csak akkorát követeljen, amekkorát ön ad. @Khal Drogo: a rendeleti kormányzáshoz szóltam hozzá, ami a szövegben szerepelt. Mondd , hogy a parlament hozta azokat a döntéseket ! - pl a gyülekezési jog bizonyos korlátozásait , megnyirbálását...- de sok minden volt alatt.
Azzal egyet is értek, hogy rossz adást néz, aki a mai Magyarországot illeti azzal a marhasággal , amit gréczykém tolt ide.

livengood 2013.02.09. 22:26:47

@aszekelyek:

Honnan tudjam, egyáltalán bár ki, (néhány emberen kívül), honnan tudja, hogy az ellenzéknek nincs e szerepe abban, hogy sikerült ekkora összeghez jutnunk?

Logikus, hogy ha kormányozni akarnak akkor nekik is érdekük fűződött hozzá, lobbiztak érte. Még akkor is, ha igazuk lenne (nincs igazuk) azoknak a jobboldaliaknak, akik (egyenlőre) nem tudnak kiegyezni a másik oldallal, ha igaz lenne az a hülyeség, hogy a jelenleg balról politizálók képtelenek a hazafias érzésre, még akkor is érdekükben áll, hogy nagyobb összeg legyen lehívható a következő években. Ráadásul épp úgy hazafiak, mint a kormányon lévők, tehát mind két félnek ez volt az érdeke.

Én nem vitatnám el a baloldali politikusok hazafiasságát, ahogy nem vitatnám ezt el a jobboldali politikusoktól sem.

Vagy legyen igaz a másik oldal hülyesége, miszerint a többségében fideszes polgármesterek hazafiatlanul, szánt szándékkal, Orbán utasítására adósították el településeiket, csak azért, hogy ráégjen a szocikra, hogy eladósították az országot?

Mind két oldalon megy a sárdobálás. Meg kellene fékezni magunkban ezeket a káros indulatokat, mert megakadályozza az értelmes vitát.

aszekelyek 2013.02.09. 22:36:16

@márta)): nagyon sokak szerint azt is csak mesélték a magyaroknak, hogy az volt, amit csináltak. tudva, hogy mi is van abban a végre kihajított '49. évi XX: törvényben, hogy a kásár éra kimondottan politikai gyilkosságaiért felelősök nem felelősök , de senki , semmiért . Bajani is ennek a része egyébként. Mindenáron le kell váltani a zorbánkormányt , hajtogatja itt a háttérben szóló atv-ben az egy ügyű bajnai.
No de ő semmiért nem felelős. Csak azorbán. Hogyne.
feri legalább nem komplett de ez a bajnai az. Mindössze csak elvetemült és kifejezetten ócska , hazáruló. Véleményem szerint. Kilopott sok mindent a FIDESz 2010-es kampányából. Mert még csak nem is eredeti. egy slemil tolvaj. Fujj de ócska ez a valódi rezsi csökkentéshez a rezsim csökkentése vezet. mennyi rezsit csökkentettek, amíg ő a kormány közelében volt? Semmit. emeltek és emeltek és emeltek.
Nem ígért semmit most sem egyébként. rezsicsökkentést semmit nem ígért.

Felhívom a kedves figyelmét mindenkinek , hogy nem ígért egy fillért sem! egy nagyon rossz szóviccet puffantott el csak.
Orbán ezt bizonyítson , meg azt mutasson be.

Bizonyítsa be ő, hogy van egyáltalán szándéka valamit is könnyíteni a magyarok terhein. Ő semmit még nem bizonyított. Mutassa be ő, hogy nem a szegényeken verte le azt , amiről dumál. A nagy sikere talán nem az volt? Méghogy nem hajlandó gyűlölni az ellenfelét? Mást ne is csinál, csak gyűlöletet kelt és szít és gyűlölködik. arra uszít. Gyalázkodik és hazudozik.
hahahah, ő hisz a szakértelemben, és ő nem értettünk hozzá -val intézte el a libatenyésztők tönkretett százait. Ő nem szakértő, semmiféle gazdasági dologban. ő egy IMF végrehajtó. Washingtoni érdekek kiszolgálója. Slussz.

aszekelyek 2013.02.09. 22:46:57

@livengood: jajde szép.... igazolja, amit sejtettem, hogy IMF _EU bajnainak megengedte, hogy a kölcsön törlesztést is elhalassza, kilobbyzta magának... és orbán kormányát terhelje az. gondolom, hogy olyan minőségében volt fogadva most is, mint azEU-t a markában tartó érdekcsoport embere. Akit ha kell erőszakkal is beültetnek nálunk a kormányfői székbe. id. charles gati.
A sejtésem az , hogy lemutyizta magának előre , hogy ezt , meg azt adjanak Magyarországnak. Amit ők szándékoznak majd felhasználni és úgy , ahogyan azt Orbán kormánya előtt tették. Visszacsorgatva belőle nagyon sokat az EU ma hoppon maradt profit érdekeltjeinek , akik nálunk nem tudtak valami sokat markolni Orbán kormánya idején. mert azt a pénzt itthon tartotta orbán kormánya. Honnan tudhatja bárki? Onnan, hogy bajnai ezelőtt is ennek a lobbynak a z embere és végrehajtója volt. ezelőtt sem azt hallottuk tőle, hogy a magyar büdzsé akkor lesz konszolidálva, ha az itt megtermelt pénz itt is marad. nem is konszolidált semmit, Főleg nem az IMF súlyos szociális megszorításai nélkül. Most meg itt magyaráz a hátam mögött éhező gyerkekről. Igazán ízléstelennek tarom ezt. Ő volt az, aki abban látta a 3.8 -as hiány tartásának legjobb lehetőségét, hogy azoktól a mély szegény családoktól vegye el a jövedelempótlót, akik éhező gyerekekkel voltak teljesek. Még a két jövedelempótló mellett is, amiből egyet ő megvont tőlük. Nos ez az ember nem hiteles. De az EU bizonyos érdekköreinek nyilván ő a lieblingje.

Ettől nekem még nem lesz az. Sőt. Inkább még negatívabban értékelem a látogatását.

aszekelyek 2013.02.09. 22:56:57

@livengood: nem is tudtam, hogy a szoci polgármesterek nem adósították el az önkorijaikat. Meg nem lopták a z EU-s pénzt és a Leader dolgokkal is elég sok probléma volt. első körben is az, amit lamperth mondott. nem fog itt a FIDESz pénzt osztani. Ami annyira nem demokratikus, hogy egyenesen szembe megy a választói akarattal, sőt, felülírja azt.

Ami nem igaz , az nem igaz. Még a szavait is lopta bainai.

De mit is ígér nekik? a reménye annak, hogy újra szocik jönnek, mit ad a szegényeknek és Magyarországnak ? IMF kormányt. Lózungok , üres lózungok voltak töményen.

Khal Drogo 2013.02.09. 23:00:56

@graycivil: Orbán hatalmát az alábbi tényezők korlátozzák :
1) A jelenlegi világ működésének alapelvei
2) Az Európai Unió intézményei
3) Saját frakciója ( ez csekély mértékűnek tűnik, de olykor mégis a frakció nyer Orbánnal szemben, általában akkor ha a frakcióról van szó vagy a frakcióban befolyásos emberek véleményéről )
4) A lakosságban mért népszerűségi felmérések ( itt nem az adókra gondolok elsősorban hanem olyan dolgokra mint a gyerek után járó szavazat )
5) Alkotmánybíróság ( több alkalammol a saját gondosan kiválogatott emberei is leszavazták Fidesz-frakció törvényeit )

Adolf Hitlert semmi ilyesmi nem korlátozta. Ha nem fogod fel a különbséget, hát nem fogod fel. Nem érdekel, csak gondolom szólok hogy az ócska Úristen ez már maga a náci Németország 2.0 dumával kiröhögteted magad szerintem.

Az pedig hogy az AB most majd mit fog csinálni, meglátjuk.
Semmiféle szabály nem tiltja hogy az AB megvizsgálja pl. az Alkotmány módosítását. Az hogy ezt eddig nem tették meg, nem jelent semmi. Ha az AB úgy dönt hogy vizsgálja és megsemmisíti az Alkotmány módosításainak egy részét és a Fidesz ezt nem fogadja el, akkor alkotmányos válság fog kitörni az országban. Olyan még úgyse volt.

Az AB-ban jelenleg 4-5 droid van, ők az ország legjobban fizetett talpnyaló bohócai. Még nincsenek többségben.

Khal Drogo 2013.02.09. 23:04:39

@aszekelyek: Magyarországon nem volt rendeleti kormányzás 2006-2010 között. Nem baj ha másként tudod, élhetsz hibás tudással e téren, csak gondoltam szólok, hátha korrigálod magadban a hibás infót. De szerintem nem ez a te műfajod.

Ha úgy akarsz élni, hogy rendeleti kormányzás volt Magyarországon, mint a náci Németországban Bajnaiék alatt, hát hidd azt. Nem változtat semmin az égvilágon hogy te hogyan élted meg azt az időszakot. Rendeleti kormányzásként vagy sem.

Khal Drogo 2013.02.09. 23:06:56

@livengood: Szerinted ő akar értelmes vitát? Nem hiszem. Ez már a vallás kategóriája. Az ő Messiása tudjuk kicsoda.

márta)) 2013.02.09. 23:25:23

@aszekelyek:

Menjen el akármelyik fórumára, a mondja el Neki. Úgy szemtől-szembe, ahogyan illik. Vagy írja meg.
Ne Nekem írogasson, ha kérhetem.
köszönöm.

márta)) 2013.02.09. 23:34:16

@aszekelyek:

Mindössze csak elvetemült és kifejezetten ócska , hazáruló"

Miből gondolja, hogy ilyen vádaskodásokkal, jelzőkkel illethet, embereket?? Érdekelne, nem kicsit, nagyon.

tölgyes 2013.02.10. 01:18:57

@livengood: Látom nem értette meg: a nettó támogatás nőtt.. tehát nem mondott nagyobbat, legfeljebb Ön nem érti.Még mindig nem érti.Nettó= támogatás-befizetés.. na ez az ami nőtt olyan 20 milliárd forinttal.
A jelenlegi ellenzék esetleg eltűnhet, de akkor lez másik. Én ezeket nem siratnám, nem is sajnálnám.
@Khal Drogo: Egyetértek Önnel. Jobb lenne ha az MSZP azt kommunikálná, hogy ők aztán segítettek:).. az se lenne igaz, de nem lehetne ellenőrizni. A Jobbik komoly szerepre alkalmatlan... Hőbörgésre jók, ez is egy szelep.. de ezen túl néma csend és sivatag.:
(@márta)): Maga is irogatja a szamárságait, bár sokan nem lérnének belőle. Ez az Ön joga, de amit magának megad, azt nem vonhatja meg aszékelyektől sem.. de az ész és a következetesség nem erénye. :(

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.02.10. 11:43:51

@aszekelyek: "olyan minőségében volt fogadva most is, mint azEU-t a markában tartó érdekcsoport embere"

Lógott egy tábla B. Gordon nyakában Brüsszelben:
"A multinacionális cégek és a bankok (= zsidók) embere vagyok."

Magyar-héber kétnyelvű tábla volt...

márta)) 2013.02.10. 12:47:07

@tölgyes:

Hmm. Megnyugtatott. Az eszemért (ezek szerint) biztosan nem fognak elrabolni. (szokás mondani).
ott a pont.

aszekelyek 2013.02.10. 15:49:11

@Hepci: azt állítod Hepcikém , hogy azok , akiket felsoroltál , tartják a kezükben az EU-t is? :) nemmondod..... tényleg ? oda nem kell kétnyelvű tábla , ne mondjál hüjjeségeket !

@márta)): lassan mondom akkor kedves , hogy nekem demokratikus jogom , hogy politikában előretolakodó , már leszerepelt illetőről , aki közszereplőnek állt , ez legyen a véleményem. Tudom kedves , hogy önnek nem sikerült 89-óta ezt abszolválnia , hogy a vélemény szabad. Másként fel sem tenne ilyen kérdést.
Ez logikus ugyan de azt kell látnunk sajnos , hogy még ez is megugorhatatlan magasság sokak számára.

tölgyes 2013.02.10. 15:53:34

@márta)): Jól látja:), de mert szőke nem is azért szeretik:)

aszekelyek 2013.02.10. 15:56:57

@graycivil: semmi új? Románozás, Valami hasonló? Ponta hogy tetszik? Erdélyben a szkelyföldet, a székelyeket idegen országnak nevező észnélküliek ? Na azok tetszenek ? Szanyi románozik, attika canossázik, és négyezer lejt szabnak ki egy ott honos, román nűllampolgárságot kényszerűen viselő kisebbség szimbólumáért és erre ideírod ezt a baromságot. neked most mi is aborzalmas? Hogy biztosan 3 % alatt lesz a hiány még a Moody1s szerint is? Vagy az , hogy beváltja a rezsinövekedés megállításáról tett választási ígéretét ?

Vagy az a borzalmas , hogy azért , mert magyar államkasszába kerül majd az ára , nyereség és adó is , egyre stabilabb lesz a költségvetés?

aszekelyek 2013.02.10. 17:03:08

@Khal Drogo: akkor mi volt? ha nem rendeleti kormányzás.

márta)) 2013.02.10. 17:08:15

@aszekelyek:
Mi a gond? Persze, persze, mindenkinek joga van véleményt formálni, alkotni. Így Nekem (is).
Főleg, ha ezt úgy teszi, hogy nem sérti meg mások "emberi méltóságát".
Ebben nem lehet vita.

márta)) 2013.02.10. 17:10:45

@tölgyes:

Mikor kértem Önt, hogy olvasgassa a kommentjeimet??
Nem kell olvasni. S írogatni sem kell Nekem.
Köszönöm. ott a pont.

aszekelyek 2013.02.10. 17:12:19

@inreallife: részemről arról beszéltem , amit az szdsz-szoci kormányok zártak be. bajnai már akkor jött, amikor ezen nagyon berágtak a népek.. Még ő is zárt be iskolát , gratulálok. Kókadt hüjje tábláira persze volt pénz. meg kakaóbiztos számítógépekre.

aszekelyek 2013.02.10. 17:59:02

@márta)): valóban az de ebből profitálni is akar ez a bajnak való kis bájgúnár . Velük próbálja megetetni a dumáját.
nem sértem az emberi méltóságát. olvasom, hogy viszont bajnai miket jord össze a jelen miniszterelnök úrról. Az együtt 2014 honlapján. No annyit is várjon tőlem. és kedves márta is. Az egyébként nagy nyilvánosság, ez meg nem. Ez magán vélemény . Amihez az emberi méltóság védőknek sincs korlátozási hjoguk. mert szabad. Gondolom , ennek a szónak a jelentésével van önnek problémája. Esetleg kérdezze meg Nelie Kroest , miért kérték pont azt a kormánytól , a médiatörvény változtatása részeként , hogy a blogtérben lehessen mindenféle gyalázatot is elkövetni. no és mikor és ki jogait védi szelektíven? mert itt nagyon sokat , komolyan vétenek ellene és az nem én vagyok. Inkább rám irányul.

tölgyes 2013.02.10. 19:06:11

@márta)): Olvasni is jogom, véleményt írni is jogom. Már megint elveszítette a fonalat:)

menőmano 2013.02.10. 19:12:54

Mondjuk Én csak annyit szeretnék írni)

Én akkor írok véleményt amikor csak akarok, s azt amit gondolok. Teszem ezt mindaddig, amig azt nem írja ide ki a Török Gábor) Elég volt el lehet menni.

osztjónapot! Kész. ennnnyi.
:))
süti beállítások módosítása