Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
00:14

Talán akad olyan, aki észrevette: hosszú kihagyás után egy kicsit visszatértem a nyomtatott sajtóba. Persze, csak óvatosan: a nyár végétől havi egy alkalommal írok cikkeket a Heti Válasz számára. 2004 és 2006 között egyszer már kipróbáltam ezt, akkor minden héten Giró-Szász Andrással írtunk a lapba, még könyv is született belőle, nekem tanulságos olykor beleolvasnom, másnak azért annyira nem ajánlanám. Jó volt, fárasztó volt - és elég volt. Most mégis érdekesnek találtam újra írni, az oldalpartner ezúttal G. Fodor Gábor, a feladat pedig az, hogy minden hónap végén az általunk legfontosabbnak gondolt ügyet elemezzük. Miután azonban az elmúlt időszakban ez a blog lett számomra a bázis (egyben talán menedék), sikerült megbeszélnem a szerkesztőkkel, hogy a lap számára írt cikkeket itt újraközölhetem. Ez az első írás komoly csúszással kerül most ide (bár nem hiszem, hogy elavult volna), de a többit - ha minden igaz - pár nappal a lapban való megjelenés után már fel fogom majd tenni.

Orbán Viktor beszél

Politikai értelemben a nyár legnagyobb meglepetését számomra egyértelműen a miniszterelnök nagy vihart kavart, széles körben vitatott mondatai jelentették. Kommunikációs offenzíva – így szokták hívni az ilyen váratlan uborkaszezonos aktivitást az elemzők, de akadt olyan blogger is, aki a szokatlan megfogalmazások okozta értetlenséget egy „Habony Árpád biztosan nyaral” megállapítással próbálta feloldani.  Orbán Viktor ezen a nyáron tényleg figyelemfelkeltő dolgokat mondott: beszélt félázsiai származékokról, a demokráciára leselkedő gazdasági veszélyekről, az erőpolitika jelentőségéről, a hanyatló Nyugatról, mint ahogy határozottan kiállt a választási regisztráció és az újabb államosítások mellett. Ezek az erős állítások önmagukban is vizsgálatra méltók, így együtt azonban kifejezetten választ igényelnek: vajon miért dönthetett úgy a kormányfő, hogy a korábbiaknál kevésbé csomagolja be a mondatait és élesebben fejti ki álláspontját?

Egy ilyen váltásnak sok magyarázata lehet, a véletlentől a hibázáson keresztül az őszinte beszéd igényéig. A mindenben logikát kereső – és éppen ezért feltehetően gyakran tévedő – elemző azonban hajlik arra, hogy itt másról, ennél többről van szó, olyan megfontolásról, amely – ha megértjük a mozgatórugóját – sokat elárul a kormányfő gondolkodásáról és helyzetértékeléséről, s talán még a közeljövő forgatókönyveiről is. Nagyjából az év eleje óta világos volt, hogy a Fidesznek valamilyen választ kell majd találnia a romló támogatottsági adatokra: éppen ezért joggal merült fel a kérdés, hogy lesz, lehet-e stratégiai irányváltás. Maga a kormányfő is konszolidációról kezdett beszélni, amelynek jeleit, nyomait folyamatosan kereste, várta a politikát figyelő közvélemény.

A nyári események megítélésem szerint sajátos választ adtak erre a kutatásra: a feltételezett irányváltás helyett az eddigi politika megerősítése, határozottabbá válása következett. Kiderült, hogy Orbán Viktor szótárában a konszolidáció nem puhulást, békülékenységet, gesztusokat jelent, hanem az eddigi célok, irányok, módszerek megerősítését, nyílt felvállalását. A miniszterelnök a nyáron nem lágyította, hanem radikalizálta álláspontját: majdnem úgy járva el, mint 2002-ben a két választási forduló között, amikor sutba dobta a kampányban követett óvatoskodást. Ne feledjük, akkor ezzel a stratégiával kis híján megfordította az eredményt.

A „beleállás” ma sem irracionális. Egyrészt azért, mert a kormányfőre szabott: Orbán Viktornak tényleg ez a szerep áll a legjobban, a valós erősségeit helyezi középpontba. A kormányfő akkor van elemében, ha harcolni kell, az ő terepe az offenzíva, a támadás, az erőpolitika – mint ahogy szinte elgyengül (emlékezzünk csak a 2006-os kampány Orbánjára), ha együttműködni, kiegyezni, mérséklődni kell. Másrészt, a politikai erőtér mai állapotában is van értelme: a jelentős választói elfordulás, kiábrándulás idején a Fidesz számára racionális, ha elsősorban a meglévő jobboldali bázis egyben tartására és mozgósítására koncentrál. Ésszerű, ha Orbán ezen kör számára olyan értelmezési keretet kínál, amelyben minden ügy lojalitásról és identitásról szól, nem pedig a konkrét tartalmáról. A kormányfő kétségtelenül sikeresebb lehet, ha a gazdaságpolitika vagy az oktatáspolitika nem a GDP-adatokról és az önfinanszírozó felsőoktatásról szól, hanem az új világról és a nemzet érdekéről.

Mindaddig, amíg nem lesz Orbánnak olyan politikai ellenfele, aki - akár erősen konfliktusos módon, akár kiegyezés-retorikával – a kormányfői kommunikáció és cselekvés hiteles, a választók széles tömege számára azonosulásra alkalmas kritikáját adná, a miniszterelnöknek megmarad az esélye arra, hogy érdemi tartalmi konszolidáció nélkül konszolidálja hatalmi-politikai helyzetét.

(Heti Válasz, 2012. szeptember 6.)

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr994807487

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Levél a Jó Pásztorhoz 2012.10.01. 06:43:02

Tisztelt Hartland!Látom, a blogján szívesen közöl mindenféle nyílt leveleket. Megtenné, hogy az enyémet is?Köszönettel üdvözli:A Fekete Bárány*Jól van, jól van. Kicsit unom ugyan, hogy neves és névtelen levelezők üzenőfüzetnek használják a blogomat, de...

Trackback: Orbán Viktor beszél 2012.09.28. 07:30:01

Orbán Viktor szótárában a konszolidáció nem puhulást, békülékenységet, gesztusokat jelent, hanem az eddigi célok, irányok, módszerek megerősítését, nyílt felvállalását.

Trackback: Butaság, erkölcstelenség, cinizmus 2012.09.28. 01:43:21

Ha három szóban kellene összefoglalni, hogy 2010-ben miért büntették a választópolgárok példátlan mértékben az MSZP-t és az SZDSZ-t akkor ez a három szó lenne az. És pontosan ugyanez lesz a Fidesz veszte is.                                             ...

Trackback: Butaság, erkölcstelenség, cinizmus 2012.09.28. 01:43:14

Ha három szóban kellene összefoglalni, hogy 2010-ben miért büntették a választópolgárok példátlan mértékben az MSZP-t és az SZDSZ-t akkor ez a három szó lenne az. És pontosan ugyanez lesz a Fidesz veszte is.                                             ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6.Lenin 2012.10.02. 22:28:44

Hoppá!

Most jöttem rá!
Nálunk szint egész délután esett az eső. Valamilyen front lehet átvonulóban.
A ballibek ennyire érzékenyek az ilyesmire, kicsit mintha érdesebbek lettek volna ma este, a szélsőjobbról nem is beszélve. Igaz összetartoznak, frontérzékenységben is, talán.
Hmm!
Majdnem elcsodálkoztam magam ezen.

L

dr. Balta$ár 2012.10.02. 22:47:10

két év alatt ficcó volt az egyetlen aki fogadta a fides mafia turulszülte főpásztorát...

ebből következik, hogy a közeljövőben:
-kiaggyuk rezesovát...
-fico megbukik (mint szakácsvili, musztafa, +a szír meg a többi)

dr. Balta$ár 2012.10.02. 22:50:19

brék ing nyúúúz ! ARMAGEDDON ESZTERGOMBAN...

"...ezek mellett már eltörpül, hogy a képviselők tiszteletdíját sem tudja a város a következő időszakban kifizetni." :)))

még drmeggyesét se??? pedig ő nagy pénzmágus... ő emelte fel a várost, illetve annak rovására a fides mafiát...

pont a kétéves éffordulólya a városi szentkétharmadnak

tetenyi.blog.hu/2012/10/02/armageddon_esztergomban#title

bariga 2012.10.02. 22:58:52

@6.Lenin: hát akkor oda se megyünk. mondjuk most pénzem se lenne rá

dr. Balta$ár 2012.10.02. 23:00:19

s ha már holnap van az esztergomi szent2/3 második szülinapja...

"VILÁGOT FORMÁLÓ NŐK

Október 3-án, szerdán 17 órakor a Városháza emeleti folyosóján nyílik meg a „Nők, akik formálják a világot” című fotótárlat, amelyet a Gödöllői Önkormányzat ajánlott fel Esztergomnak, s amit eredetileg a „Nők éve” rendezvénysorozatra készítettek.

Hogy hogyan kerül egy tárlaton egymás mellé Angelina Jolie, Lady Diana és Tétényi Éva fényképe?
A válasz egyszerűbb, mint gondolnák. Bármily meglepő is, mindhárom hölgynek köze van, volt Esztergomhoz. A Lady Diana Emléktársaság elnöke esztergomi, aki a házában tart fenn egy berendezett emlékszobát a hányatott sorsú hercegnő élete előtt tisztelegve. A mini-tárlatot 2011-ben Nagy-Britannia Magyarországra akkreditált nagykövete is elégedetten és mosolyogva nézte végig Tétényi Éva polgármesterrel. Angelina Jolie pedig személyesen is tiszteletét tette a városban, amikor tavaly egy hollywood-i filmet forgatott itt. Igaz, egy háborús filmet, mivel ennek a díszletnek felelt meg a belváros Lőrinc utcai szakasza és a Prímás szigetre átvezető híd. A szerda délután, a polgármesteri hivatal emeleti folyosóján megnyíló kiállítás virtuális résztvevőinek így több köze van Esztergomhoz, mint az elsőre tűnik. De Évától az uralkodókig számos neves tudós, művész, közéleti személyiség életútjával ismerkedhetünk meg, ha ellátogatunk Esztergomba a Városházára. A kiállítás ügyfélfogadási időben egy hónapig lesz megtekinthető, hétfőn és pénteken 9-től 17 óráig, péntekenként pedig 9-től délig.

Esztergom, 2012. október 2., Váczy-Hübschl István, sajtófőnök"

bariga 2012.10.02. 23:03:20

@dr. Balta$ár: most már nekem is kezd gyanús lenni. Ahol Schmitt P. és Orbán jártak, másnap megbukott a despota. Tehát ők titokban exportálják a demokráciát. Talán ezért van belőle itthon egyre kevesebb

dr. Balta$ár 2012.10.02. 23:07:46

@bariga: :)))) ez jó felvetés...

drorvbűn a 1/2csuti 1/2ázsiai turulszülötte jópásztor ofsóherbe kihorgya a demokráciát...
"azer" van itthon abból is egyre kevesebb...

inreallife 2012.10.02. 23:22:06

@aszekelyek: én lennék a bukottak szócsöve? aki legózza a költségvetést az te vagy, meg a bandád. folyamatosan nyomatják a megszorításokat és az adóemeléseket. ez a kormányprogramjuk. elvenni mindent a dolgozó embertől, és osztogatni meg fosztogatni. te hülye meg még tapsolsz is hozzá. de már nem sok ilyen hülye maradt, pedig nem is lehet vadászni rátok, mint túlszaporodott állatfaj... remélem a kihalás hamar jön...

inreallife 2012.10.02. 23:26:19

@aszekelyek: ez megint benézted:

"Az április-június közötti három hónapban az amerikai hazai össztermék (GDP) 1,3 százalékkal nőtt éves szinten az első negyedévi 2 százalékos bővülést követően."

szerénynek szerény, de növekedés az nem recesszió nyanya. csak nem fejlődnek marha gyorsan, de attól még fejlődnek. és még én menjek a fedhez vitatkozni... nálunk ha a viktor nem cseszi el, 2% feletti növekedésünk lenne. az elemzők nem tudják, hova lett a merci 3%-os gdp növekedési ereje, mert az orbánék legalább 5%-kot rontottak a kilátásokon. mikor mindenhol növekszik a gdp. növekszik. érted nyanya?

hegyilány 2012.10.02. 23:29:09

Áááá! Kérem itt nincs tisztelet és elegancia. Vagyis némelyek csak hírből ismerik.

hegyilány 2012.10.02. 23:31:07

@dr. Balta$ár:

Hogy Maga mennyire leleményes. Soha sem gondoltam volna. Látja! Legalább van/lesz egy jó napja.
:)))))

hegyilány 2012.10.02. 23:36:13

Íme, akitől tartanak a Fideszben"

www.femina.hu/hirhatter/bajnai_gordon_visszaterese

Na. Ja. Csak remélni tudom................
Igen.
:))

panelburzsuj 2012.10.02. 23:37:35

@bariga:

Aztán a maradékból már csak regisztrációra lehet kapni...

hegyilány 2012.10.02. 23:45:44

A "kisbaltás" (avatar) :( is belecsapott a lecsóba.
De jól van az. Így kell.
:)))

dr. Balta$ár 2012.10.02. 23:48:58

dr halálcsóklya, a turulszülötte, avagy a dögkesejű újra lecsap... a 1/2csuti 1/ázsiai...

különleges érzéke van, az elmúl két évben ezek mellett ált ki:
-tavaly Hoszni Mubarak egyiptomi elnöknél UTOLSÓ volt (forradalom söpörte el)
-két napja Miheil Szaakasvili grúz államfő (a parlamenti választást bukta)
-Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök mellett (a bukását népünnepéjek fogatták)
-határon túli magyar szervezetek... választás előtti támogatása (mind bukott)
-Moammer Kadhafi (Líbia több mint negyven éven át teljhatalmú vezetője). hoz DR Schmitt Pál ment a nevében... s jött az arab tavasz
-a szíriai ormányt kutyakiképzőkkel támogatta a jópásztorunk...

+tegnap meglátogatta ficót... ...

nol.hu/kulfold/orban_a_halal_csokja

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.10.03. 00:08:27

@korábban ulrike: :DDD
Zsüli harmadik keresztneve meg Lófing.

dbeata 2012.10.03. 06:40:24

@6.Lenin: Az url anonimitásában ilyeneket írni!
Megtisztelő, de nem. :)

hoplita 2012.10.03. 06:54:03

@aszekelyek:

"... kék galléros maffiozók ..."

Miiiiiik....?????????
Tudod mi a kék gallér, kik a kék gallérosok..???
Gőzöd nincs, igaz-e???
Ma már ritkán használt kifejezés, a marxi szlengben a munkásarisztokráciát jelentette. Előmunkások, jól fizetett szalag és művezetők, kvalifikált szakmunkások...jaj, anyám borogass.:(((
Kék galléros maffia nincs, te húgyagyú libafos.

hoplita 2012.10.03. 07:09:33

@aszekelyek:
".... Mondjuk később léptünk volna be, EU-ban.ha Orbán nyert volna, az is biztos . Vagy nem is...."

Muhahahahahahahahahahaha...!

Az ilyen benyögések mutatják, hogy agyilag zokni, hiperdroid barom vagy.

aszekelyek 2012.10.03. 07:12:07

@hoplita: Ne legyél te ebben olyan biztos :) Jobb lett volna, ha szekrényfeltörés helyett valami értelmeset tanulsz. Láttam tegnap, hogy olyan munkásarisztokrata mód megtiltanád nekem, hogy a nyikhaj szót használjam, a tiszteletlen takonypóc viselkedés honorja gyanánt. Amikor te állandóan sértegetsz. Ez olyan bájos:) nekem tetszik ez a munkás-arisztokrácia. van olyan jó, mint a békeharc. Valaki vagy munkás, vagy arisztokrata. A mi szagszervezeti vezetőink illenek bele manapság, tisztelet a kivételnek, ebbe a kategóriába. Valamikor munkások voltak, ma arisztokrata életmódot és stílust vettek fel.

aszekelyek 2012.10.03. 07:16:25

@teevee: a címnek gyakran köze nincs ahhoz , ami valójában történt. Hírcsárdás. , igen. az esti Hírlapot adták el így a rikkancsok anno,... Mindefélét kitaláltak és azt kajabálták , aminek persze nyoma nem volt a lapban. Esti Hírlapot , gyerekkoromban a józsefvárosi tereken, keletiben , -az is történelem már.

Az utóbbi hetek történései alapján részemről maradnék a jereváni rádió megnevezésnél.

szoja122 2012.10.03. 07:18:22

@6.Lenin: Csodálatos (Blues From Laurel Canyon lemezről).

De a kedvencem Turning Point-ról a California:

www.youtube.com/watch?v=wqcqZlFMUYQ

www.youtube.com/watch?v=ofSApH8mXqs

aszekelyek 2012.10.03. 07:28:32

@inreallife: ezt én is szoktam alkalmazni. Meg a médiumok is. Meg az ellenzéki pártfunkcik is... de hogy meg vannak sértődve, ha mondják nekik, hogy öreg, hülyyeséget beszélsz. nem kéne diszkriminálni lényint sem. Részemről gonoszul vigyorgok, ha valaki szól, hogy az nem úgy van. le szokott esni, hogy miért nem sértődöm be inkább.... Előfordul , hogy szólnak. Nem mindig. Sok baromság megy át csont nélkül. Nem csak tőlem.

@teevee: először én is furcsállottam , hogy kádárék alatt hol is volt nyerőgép. Aztán eszembe jutottak a korai Bujtor filmek. -Piedone mintára -, pl a siófoki szállodasor egyik szabadon látogatható objektumában tényleg voltak ilyenek. Nagyon kezdetlegesek persze. Írták , országosan 3500. Vélhetően , ahol voltak Skála áruházak , ott , nagyobb idegenforgalmi látogatottságú helyeken. Egyébként amit idéztek a jelentésből maximálisan igaz, ami a szemantikai tartalmát illeti. leírva persze azon a pártnyelvezeten van , amit sokan még ma sem nőttek ki. Gondolom , demján féle adózott is. A többiről nem feltételezném nagyon.

aszekelyek 2012.10.03. 07:36:26

@inreallife: fenntartom , hogy a bukottak szövegét nyomod. lehet, hogy valaki mindössze hasznos hülye persze..., nekik. Arra építették fel a jobbikot. A kreativitás nem fogott meg , látom. programozó létedre. Ez érdekes. Minimum. Van programozó végzettségű harmincas gyerekem. No ő rengeteget legozott. Nincs is olyan költségvetési problémájuk, amit meg ne tudna oldani. neje pénzügy, számvitel...:) Azért elmondom, bár neked feleslegesen valószínüleg. Semmiféle osztogatásra nincs mód ebben az országban. A jövedelmeket úgy elrendezni van mód, hogy a felelősen gondolkodó nagyobb jövedelemmel bírók állampapírokba tették jó nagy részét a náluk hagyott jövedelemnek és ezzel is az ország stabilitását szolgálták. nem kifolyatták az összes pénzt azonnal az országból. Mint a gorenje idején , meg a multicégekhez hurcolt pénzekkel. Ha a fejedre állsz , ezt akkor sem lehet hazaárulásnak kinevezni.

aszekelyek 2012.10.03. 07:42:05

@hoplita: biztosan, ha te mondod. A tény az, hogy a vérét akarták a balliben, amikor Orbán azt nyilatkozta, Európán kívül is van élet. Nem sietett és nem nagyon forszírozta akkor a belépést , amikor feriék éppen reggeltől estig azt harsogták, hogy nyócezermillijárd... Jól tudván, hogy az ő szavazóikat az érdekli. Sok információt nem nagyon adtak egyébként arról, mit jelent egyébként az EU tagjának lenni. A népszamárságban lement akkoriban egy tájékoztató sorozat-alibiből- ami olyan volt, hogy a szekértőkön kívül, akik erre voltak hosszan felkészítve, egy kukkot se lehetett belőle megérteni átlagszavazónak. Nagyon hosszú és fárasztó is volt. Azt meg tudjuk, hogy három sor a maximum, amit elolvasnak a népek... nagyon nagy %-ban. Mit össze vakkantgatnak rám is itt , hogy többet írok. :)

aszekelyek 2012.10.03. 07:44:34

@inreallife: igen. Az állam képviselője van azzal megkülönböztetve a rájos vájdától.

@Made in Unortodoxia (dbeata): nem teljesen mindegy , hogy pont azt hol szerelik össze? :)))

jjulie 2012.10.03. 07:45:16

@aszekelyek:

már megint rádtelefonáltak a pártközpontból, hogy tessék felülhugyozni egytől egyig az összes kommentet, vagy nem les kifizetve a béred banya?

nem könnyű mesterség ez banya, pedig rátermett vagy

de majd a szívlapát banya, a szívlapáost kigyógyítás meglásd jólesz

szoja122 2012.10.03. 07:46:34

@xsasha: Most már semmit. Egymás mellett beszélünk el.

jjulie 2012.10.03. 07:48:45

@Hepci:

mondta a jeti a hegyről, majd tovább nyalogatta a sebét amit egy kicsinyesen, hányavetin lecikizett süti okozott jogos bosszúból, a többi süti kacagása közepette

hoplita 2012.10.03. 07:49:41

@aszekelyek:
Na...mán ez is haladás, elismered közvetve, hogy gőzöd nincs arról, amit firkálsz hülyepitsa.:))))

Ugyan, nyanya...tanultam én eleget, nagyságrendileg nagyobb az általános műveltségem a tiednél, te szajkóbajnok libafos.
Csak ez IRL jönne ki, amikor nincs gugli-viki-net...terelés, eltűnés, ignorálás. Egyébként már a stílusodból, az igénytelen írásmódodból, helyesírási hibáidból nyüszít a klasszikus félműveltség.:)

Te azért gorenjézel, mert nem tudtál kimenni, nem jutott...vagy ez valami fixa idea nálad?

A mekinél meg sort álltál órákig, te faszomfütty szuperhipersatöbbidroid.:))))

aszekelyek 2012.10.03. 07:51:52

@márta)): hűha, valami paranoia van? Mit vett fenyegetésnek? kerestem de nem lelém....

@jjulie: korán a sütőbe tettem a sütőtökkrémleveshez a sütnivalómat:) Unokámnak főzök mára olyat. Viszont délelőtt még sok dolgom lesz. Amíg sül , addig idecsüccsentem első kávézni..
Ne félj , mindjárt megyek a sütit sütni. Kakaós , kókuszos , piskótát. Kedvence. Már tudja mondani , hogy kakaós. Aztán el. Egész nap poros nyomomat nem látod majd.

jjulie 2012.10.03. 07:55:37

@hoplita:

jaj kanász, te meg a büszke járásod....

henem mikor tolod már be a műveltséged a four seasonsba a ringyes-rongyos ostoroddal, tarisznya szijaddal, hogy kinevettesselek?

jjulie 2012.10.03. 07:57:52

@aszekelyek:

namajd kapsz a pártközpontból a pofádra, ha abba mered hagyni a felülhugyos tevékenységet banya

hoplita 2012.10.03. 07:58:08

Na, megyek, befejezek egy 2 hónapos melót és zsebre rakok pár deákot, amiből egy kibaszott kanyit sem fog látni a szájbakúrt vécéfülkeforradalmári tolvajbanda.:DDDD

@aszekelyek:
Azt a eus belépési kampányt a hozzád hasonló műveletlen és ostoba faszoknak és pitsáknak hangszerelték.:)
Orbánod mivel kampányolt...?
Kik zárták le a csatlakozási tárgyalást...főleg a termőföld, mint tőke fejezetet?
Rémlik még libafos...?
Vagy csak annyi a memóriád, mint egy alzheimeres aranyhalnak, te pöcsömbőre?:DDD

aszekelyek 2012.10.03. 07:58:18

@hoplita: nem látom , hogy bármit elismertem volna. A gorenje meg olyan hiidegen hagyott , mint a nyerőgépek. Volt otthon működő hűtőszekrényünk. :) Azt hiszem a yoyo volt az utolsó ilyesmi tömegcikk , ami meg tudott fogni :) Nem lesz bűntudatom , ne erőlködj , hogy terhesen megkívántam a mekis cuccot.

Nem vagyok ezeknek sem célcsoportja ezek szerint.

Az vitán felül van , hogy te mindenkinél műveltebb vagy:))) , tényleg.

hoplita 2012.10.03. 08:03:27

@jjulie:
Mondtam, megbaszom a szád. De előtte megfogallak, mint a malacot szokás....ha már kanászkodunk, hugyozz anyádba.

@aszekelyek:
Na...akkor kik azok a kékgalléros maffiózók, te szájbakúrt mekitemető?
Megkívántad, mert vemhes vótál..?
Jaj, de rossz duma, droid....:DDDDDDD

Ja, elsősorban fagyasztó és nem hűtőszekrényekért mentek. De te még ennyit sem tudsz, csak gorenjézel, te elbaszott hülyepitsa.:)

aszekelyek 2012.10.03. 08:05:30

@hoplita: az, hogy tárgyaltak, semmiben nem cáfolja, amit írtam. Aranyhaljózsika , vetted? Belépés nem történt általa és nem is forszírozta , amikor a szocik. Sokat bírálta viszont kovácslacáék művét a belépéssel kapcsolatban. A termőföldet kovácslacáék alatt engedte meg zsebszerződni a kormányzat. Orbán meg szépen felülírta. Pont.
Biztosan nem nekem szánták a népszamárságban azt a sorozatot. Írtám , hogy alibiből közölték le. Ember nem volt , és ezt ők jól tudták , aki azt végigrágta és az alapján szavazott. Viszont felhívott az az ismerősöm, aki szokta kutatni az EU elfogadottságát nálunk, hogy miccólok, mit nem mondott a zorbánördög. Hogy Európán kívül is van élet. Hozzá vagyok szokva, hogy a jobbikosok is minden xart rákennének, amit a szoci-szadisták csináltak. Koalícoió volt akkor ? Igen. Köszönöm. Akkor most soroljuk a szadista EP képviselőket!

hoplita 2012.10.03. 08:10:14

@aszekelyek:
Anyád pitsáját, te hazug, szemét ribanc..:((((

Beszélgessél a kurvanyáddal...vagy leninnel.
Nekem nincs idegrendszerem hozzád, élőben pofán basználak, te rohadt hazug kurva.:((

László56 2012.10.03. 08:10:45

@László56:

Szép jó reggelt Mindenkinek

Olvasom, hogy Dunaföldváron időközi választások voltak és egy független jelölt nyerte meg a polgármester választást. Na és ? Hol ebben a hír, kérdezhetné valaki. A választás demokratikus körülmények között zajlott és rendhagyó vagy rendzavaró körülmények sem jelentkeztek. A választás érvényes, de nem a kormánypártok támogatói közül nyert valaki. Ez igazán nem adhat okot arra, hogy keserű legyen az ember szájíze. És mégis az. Vajon miért ?

Talán az emberrel, a megválasztottal magával van a baj ? Vagy a függetlenségével ? Vagy talán mégis avval, hogy nem annak a kormánypártnak a tagja, amelyik szerintem az országot és nemzetünket a legjobban képviseli ? Kérdések, kérdések hátán, melyek eddig megválaszolatlanok maradtak.

Lehet független egy pártag ? Különösen, ha még jelentős funkciója is van egy olyan pártban, amelyik leprásnak számít a közéletben. Lehet e büszke a leprások pártja arra, hogy csak úgy nyerhet egy funkcionáriusa, ha megtagadja azt az organizációt amelyikben komoly funkciót tölt be ?

Ha ezeket a kérdéseinket megpróbáljuk megválaszolni, akkor automatikusan arra kell rájönnünk hogy itt nem a választásokkal van a baj, hanem a kommunista sunyisággal találkozunk. Avval az erkölcstelenséggel és abnormális gondolkodással amire évtizedeken keresztül a kommunisták neveltek bennünket.

A kommunisták úgy lejáratták már magukat, hogy szocialistaként kellett hogy próbálkozzanak. Nem vitás, sikerült a világ megtévesztése, mert ezáltal a nemzetközi porondon is szalonképesek lettek. De, megmaradtak a gondolkodásukban kommunistának. Ezért járatták le a szocialista szót és értelemet is. Mert szocialistaként is, kommunista gondolkodásmóddal viselkednek és cselekednek. Lopnak, csalnak, hazudnak és rabolnak. Az országot romba döntötték. A társadalmat erkölcstelenné tették. A nemzetünket szétrohasztották.

Ezért lettek olyanok mint a leprások. Ki velük kampányol, az, az ország és nemzet ellen kampányol. Így látják a saját tagjaik is. Tehát, sunyi módra, függetlenként kell indulniuk. Miért ne funkcionálna, ha a kommunista is szocialistának nevezheti magát és ezt elismerik. Mint láthatjuk, tényleg funkcionál. A választó polgárok könnyen megtéveszthetőek. A leprások meg dörzsölik a kezüket. Hurrá, tovább fertőzhetjük a magyar társadalmat. Feltaláltuk a spanyol viaszkot.

Magyar embernek keserű a száj íze. A nyerő személy miatt ? Nem ! Őneki gratulálni lehet és kell is. Ezek a demokrácia szabályai. Sokkal inkább a politikai erkölcstelenség, az ami aggasztja az embert. A kommunista sunyiság győzelme, a polgári demokratikus gondolkodáson. Mert mint a példa is mutatja, a demokráciával is vissza lehet élni. Ez ad igazán, aggodalomra okot. A népünk fejlődésének megállítása, a nemzetünket széthúzó erőknek a győzelme, ami a jövőben vetett hitünket megrengeti. Ezen kell elgondolkodniuk a polgári erőknek. Legyenek azok kormányon vagy ellenzékben.

Ugyanakkor nem szabad túlértékelni ezt az eseményt. Nem szabad a kommunisták hibájába esni és azok győzelem ittasságát az elkeseredéssel ellensúlyozni. Nem történt nagy dolog, de mindennek elgondolkoztatónak kell a számunkra lennie.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.10.03. 08:12:54

@jjulie: összehozlak Hoplitával, nyomi.
Megfogal.
Vagy megfogansz.
Mindegy, neked jó lesz, mert megérdemled.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.10.03. 08:15:59

@László56: fel köll égetni Dunaföldvárt, László. Küldjétek a TEK-et!

A halászcsárda véleményes, mivel a hallé jó volt, csak picit elsózták, a palacsinta miatt viszont megérdemelnék a pusztulást...

aszekelyek 2012.10.03. 08:17:59

@bariga: Ő maga, nyilvánosan gyalázta a miniszterelnökünket. Az atv-meg idehívta ebből a célből. Annak a célközönségnek a butítása céljából. A fickó nem az otthoni fürdőszobájában mondta ezeket, hanem a nagy nyilvánosság előtt. jellemző még némyelyekere, hogy elájulnak, hogy jajmeramerikábóljött...És? Akkor mi van? Régen tudjuk, mesterkedőházynak megígérte az establishment egy része és befolyásos Álm demokraták, hogy őket fogják támogatni a kampányban. Azt láthattuk. A fickó egyébként nem véleményét mondta el csupán de ezt fogják hazudni. kifejezetten ellenpropagandát csinált és uszított.

hoplita 2012.10.03. 08:22:26

Nesztek, zsidóseggnyaló fityiszdroidok.

A kurva anyádat, braun...de szép magyar neve van ennek a nemzetifityiszesnek, dugd fel magadnak ezt is székely tokamalac.:((

Egy fideszes képviselő szerint nem Trianon, hanem a "holokauszt" a magyarság "legsötétebb nemzeti tragédiája"

További részletek: kuruc.info/r/2/102122/#ixzz28DLquHDS

jjulie 2012.10.03. 08:22:41

@Hepci:

na mostmár a palacsintákat is magadra haragítottad jeti, megbánod egyszer

aszekelyek 2012.10.03. 08:26:47

@bariga: sebaj, hozzászoktam, hogy kevesen tudnak követni :) Az viszont érdekelne, hogy pontosan mi is az, szó szerint, ami az ingerküszöböd és azt Orbán mondta volt, szerinted alpárian. direkt nem azt vettem elő, hogy Orbán Viktor fogja be, id. Szocik vezetője, asszem lendvai de lehet, a mellette ülő isbármelyik. Még tudnék sorolni tőlük, másoktól alpáriságokat de a tiéd érdekelne. Mi haladta meg az ingerküszöbödet pontosan?

aszekelyek 2012.10.03. 08:31:01

@nyünyüge: szóval megüresedett hely volt hirtelen ahová beslisszolt függetlennek. Az ám a munka és tehetség !

aszekelyek 2012.10.03. 08:37:23

@bariga: egyetértek azzal , mik a követelmények egy minielnökkel szemben de hozzátenném , nem elvtelen kollaborálással kell a buksisimogatást elérni. Mind a belsőigényeki , mind a külvilág felé kell nem elvtelenül , nem olyan módon , ahogyan merkel leszólta feribékát , kit sosem csókoltam volna meg:), pl

inreallife 2012.10.03. 08:44:37

@aszekelyek: nana, mindenki skodát kap, mert az lett az etalon a kormányban. még a lézerjani is skodával nyomul, mióta megköpködték az audi miatt. csak a cigányzabáltató hordja audival a kaját, meg eteti a patkányokat. hiába mosdatod, ez megint egy olyan undorító húzása az orbánnak, mint az összes többi. tudja, hogy irritálja az embereket, de leszarja. a birkái meg hiába próbálják mosdatni a szerecsent, védhetetlen ez az ügy is. orbán a hű seggnyalóit audival jutalmazta, ennyi a történet, a magasztos faszságokat, amiket köré próbáltok keríteni az senkit nem érdekel, és nem is hiszik el. egy skodával is ugyanúgy tudná etetni a rajkókat, tehát ott a luxusfaktor döntött az audi mellett...

aszekelyek 2012.10.03. 08:44:43

@inreallife: mondd meg már, hogy mit cseszett el, ami miatt nincs nagyobb növekedésünk? nem nyalta kis a sejhaját azoknak, akiknek feriék, szocik szívesen és rendszeresen? ezért azok visszatartották Orbánt. Az ellenzék pedig minden erőt bevetve beszélte lefelé a magyarországi befektetésekről, akiknek szándékában állt volna. mennyémá nyikhaj. Ha nincs odatolva a külföldi bankoknak a háromezermilliárdunk, ha nem lehet korlátlanul lekaszálni a magyar adósokat, akkor el van tolva valami? Azok számára, akik a mi pénzünket akarták, valóban el van tolva. Amit a zsebükben éreztek. Minden támadás ezért van és ez fogja vissza a növekedést is. valamint az, hogy minden ország befelé koncentrál, a saját növekedésére és seggére, hogy rá ne huppanjon. nem érnek rá minket húzni. Ahogyan a sokkal rosszabbul teljesítő ferikormányokat még húzták. BAjnainak már 0 növekedést jósoltakk és meglepetésükre lett 0.9. azóta nincs húzás de semmi. Amit ártani lehetett még Magyarországnak, azt tiszta erőből elkövették. kócosasszonyék. A póllendvaiék, Na ki fizeti a sajtót, mondjad nyikhaj? A hirdetőik. Akiknek a zsebébe nem tette be orbán a mi pénzünket. mert az nekünk kell. Ezt is várták el tőle egyébként a választói és mások is.

aszekelyek 2012.10.03. 08:48:53

@hoplita: mondtam, hogy hidegen hagyott az egész gorenje láz. Nem vagyok az a fajta , aki rohan , ha a szomszéd vett egy fagyasztószekrényt. Általában friss húst szoktam venni. A boltokban meg van mirelit pult. A gyümölcsöt meg kis lehel fagyasztóban tartom , hogy télen is legyen mit elővenni. AZT ÉN VÁLOGATOM ÉS DOBOZOLOM.

dbeata 2012.10.03. 08:50:33

@aszekelyek: Hahaha hát nem a magyar ipart kéne támogatni?

Egy TT-nél nem adtam volna alább...:)

Abba mennyi naposcsibe is fér? Na jó, csúnya demagóg vagyok.

nyünyüge 2012.10.03. 08:50:57

@aszekelyek:
eddig csak ötször írtam le, hogy az előző választáson is függetlenként indult, de ne zavartasd magad.

aszekelyek 2012.10.03. 08:52:13

@inreallife: OLYAN LELKI TOPRONYGYOK BIZTOSAN EZEN RÁGÓDNAK , MINT TE. EGYÉBKÉNT NEM LESZ EGY FILLÉRREL TÖBB A MINIMÁLBÉR , HA NEM AZON JÁR. SEMMI NEM LESZ JOBB A SZEGÉNYEKNEK. DE EZ NEKED IS ÉS NEKIK IS MAGAS. mentem. pá!

inreallife 2012.10.03. 08:52:37

@aszekelyek: hogy jön ez ide? miért is kell kreativitás a költségvetéshez? minden évben fel kell találni a spanyolviaszt? minden évben másfajta adókat szednek be? egyik évben vannak tűzoltók, a másikban nem? vagy változik az utak hossza? lófaszt. ugyanaz a statikus bevételi és kiadási oldal van 20 éve magyarországon. egy igazi reform újragombol pár számot rajta azt kész. milyen kreativitás kell ide? hogy 20.000 vagy 30.000 közszolgát rúgjunk ki, hogy pénzünknél legyünk? már megint a fantazmagóriáidról írsz, meg a nem létező rokonaid ismerőseid gyönyörű életéről. érdekes, hogy bárkit akit ismersz annak happywolrd hangulata van, és soha az életben semmi ki nem zökkentené belőle. szerintem téged egy földalatti zártosztályon tartanak, és a sok mosolygós ember a delíriumos állapottól vigyorog. persze te egyből átcsatolsz és politikai kijelentéseket teszel róluk...

egy a lényeg, a költségvetésnek már a fő számai is megbuktak. vélhetően a hiányt elereszti a kormány. a pedagógus életpálya megy a kukába. az áfát pedig mégtovább emelik. ez neked a kreativitás. én ezt balfaszságnak hívom...

szoja122 2012.10.03. 08:57:25

@hoplita: Igaza volt. Trianonért mi is felelősek vagyunk, a katasztrofális nemzetéségi politikánk miatt.

Olvass történelmet, de ne a kuruc.infon. Ott csak hülyeségek vannak.

Ha válaszolsz, kérlek csak érdemben, anyázni, káromkodni könnyű...

aszekelyek 2012.10.03. 08:59:58

@Made in Unortodoxia (dbeata): a TT nem jó neki , mert túl alacsony az építése. :) nem kimondottan az ő korában lévő hölgyek zsánere. Naposcsibét azon szállítana? nem hinném.) te legalább tudod, mikor vagy csúnya demagóg.
Ezért csíplek édes Beám. Mivel járjon , azzal a klassz busszal, ami nekünk drága de a piacon kelendő ? Magyar gyártóé:) A vetőmag és csibekeltetőt kéne jobban támogatnia meg a nyúltenyésztést? Milyen hazai ipart kéne támogatnia? :)) Szerinted rajzolja azokat a cuccokat? :)

@nyünyüge: csak kettőt láttam. Attól még ő az mszp megyei elnöke.

inreallife 2012.10.03. 09:00:02

@aszekelyek: a faszt. ez megint a jár vagy a jut kérdése. megint nem az volt itt a kérdés, hogy milyen eszközzel lehet elvégezni a munkát, azaz mi JUT, hanem arról, hogy neki mi JÁR. ő nyalt már annyi segget, hogy neki JÁR az audi. semmi nincs ingyen. persze, hogy felfokozottak az elvárásai, mert bárki bármit mond, ne hidd el nekik, segget nyalni egészen biztos szar dolog lehet. ezért megkérik az árát. és aki szereti a seggnyalást, az meg is fizeti. ilyen egyszerű ez. ha a luvnya, aki benyal orbánnak audit kér, akkor az kénytelen audit adni neki, ha továbbra is szeretné ennek a szolgáltatásnak a színvonalát fenntartani. csakhogy ez nem fog tetszeni azoknak az embereknek, akik a seggnyalást kifejezetten visszatetszőnek találják. már látszik is a különbség kettőnk között. szerintem visszataszító, szerinted meg ez egy remek dolog. te is úgy gondolod, hogy "jól megdolgoztál érte", ha valakinek benyalsz. ez alkati kérdés. az ilyenek adják el a hazájukat, mert senki sem számít, csak a nagyvezérük. teljességgel két kézzel kapaszkodva küzdesz a hazaáruló címért nyanya...

hoplita 2012.10.03. 09:58:41

@László56:
"....Feltaláltuk a spanyol viaszkot...."

Ja, tán még a viaszkos vásznat is.

Bár a népi etimológia nevezi viaszknak a viaszt.
Már ha tudod, mi az a népi etimológia. Kétlem, orbán seggnyalói nem ennyire műveltek.:)))))

hoplita 2012.10.03. 10:13:20

@szoja122:
Na, akkor mint apa a hülye fiának....

Megkönnyebbüléssel tölt el, hogy a hozzád hasonló, sokrétűen kiművelt emberfők a holokamut tartják a legnagyobb magyar katasztrófának.:P
Mit nekünk Muhi, Mohács, Nagymajtény, Világos, Doberdo, Uriv, Délvidék, Csurog (gondolom gőzöd nincs miről beszélek, de majd kiguglizod) és Budavár.....a holokamu űber alles....és főleg a magunknak köszönhetett Trianon....:(

Hát igen....ez mind smafu, de bezzeg e rettenetes holokamu.....izé, ahhoz mi köze is van a magyaroknak, mint tragédiai alanyoknak?
Mióta magyar egy galíciai jöttment?
És a porajmos, a ziszonyú cigóholokamu meg mán smafu? Az nem is számít?:))))
De ezen már fenn sem akadok....bicsaklik a logika, ha érdekek írják a kottát, faszfej, igaz-e?

Keress magadhoz méltó fajsúlyú beszélgetőtársat, te köcsög....ne nekem ugass.

Viszont megnyugvással tölt el, hogy kihalófélben lévő vén idióta geci vagy, mint lenin.
Az utódok ezt látva a sírotokra hugyoznak, haszontalan férgek.

hoplita 2012.10.03. 10:18:35

@aszekelyek:
Reméem vissza a kurva anyádba mész, te szájbahugyozott, szemét ribanc.

Ha eccer megkereslek, kitekerem a nyakad, te büdös féreg.:(

inreallife 2012.10.03. 10:34:03

@szoja122: látod? ezért kéne a halálbüntetés. és az se baj, ha nem tudják visszacsinálni:

"Ártatlanul ült előzetesben több hónapig Sztojka Iván és testvére 2007-ben, ezért ötmillió forint kártérítést ítélt meg nekik a bíróság. A fivéreket egy tanúvallomás alapján a mezőszilasi, baseballütőkkel agyonvert Prikkel házaspár megölésével gyanúsították - írja a Blikk."

ha akkor felakasztják őket, lehet nem rajcsúroztak volna veszprémben. nem véletlen, hogy a lehetséges elkövetői körbe belekerült az életvitele miatt. az se lehetett igazán kérdés, hogy embert fog-e ölni vagy sem, hanem inkább az, hogy most ölt-e vagy később fog. az életvitele emberölésre predesztinálja. ezt nevezném bűnmegelőzésnek...

6.Lenin 2012.10.03. 12:22:55

@nyünyüge:

Látom, nem tudod magad túltenni az ügyön. Nem érted a lényegét, vagy nem akarod érteni.

László56 kicsit érdesebben írta, amit én is. Nem a győzelme, nem a földváriak ismerete, nem ismerte a lénye ennek az ügynek, hanem amiről a László56 is írt, a sunyiság.

dr. Balta$ár 2012.10.03. 12:36:10

ezek brutálisan joook... ez a legjobb a diktatúrában... szóóórakoztató!!!

http://index.hu/tech/mem/2012/10/02/szeptember_legjobb_memjei/#gallery_3380628|3380664

hoplita 2012.10.03. 12:41:42

@6.Lenin:
Mosmán délben is előmászol szikkadt, temetni való múmia?
Tűnés vissza a kriptádba..!

hoplita 2012.10.03. 13:09:25

@6.Lenin:
Sunyiság....mongya ezt gémiklós, aki nő.

Muhahahahahahahahaha...!

graycivil 2012.10.03. 14:46:31

"A KDNP bojkottálja a választási eljárási törvényt!...

Az általános vita után úgy látszik, a kormánynak nem volt elég figyelmeztetés a nyolcvanszázalékos elutasítás és az utána kimért dunaföldvári fiaskó. Megvan a tanulsága is a dolognak, ha a javaslat szavazásig jut."

varanus.blog.hu/2012/10/03/a_kdnp_bojkottalja_a_valasztasi_eljarasi_torvenyt?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_10_03&utm_campaign=index

"Ekkora társadalmi elutasítás és ellenzéki tiltakozás ellenére keresztül vinni a regisztrációt az egyet jelent, amit ráadásul magyarázni sem lehet másképp:
A Fidesz feltesz mindent erre az egy lapra. Mert már a mindegy is mindegy. "

F.Y!DESZ

inreallife 2012.10.03. 15:14:08

orbánék írják a házifeladatot. van benne benzin jövedéki adó, 28%-os áfa, és a tanárok is bekaphatják feliratú csomag:

www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/ime_az_etlap_ebbol_rakja_ossze_legujabb_csomagjat_a_kormany.173722.html

az áfa külön is figyelemreméltó:

"Ennek azonban ára van, nem is kicsi. Az áfa emelése ugyanis (a fogyasztás megdrágításán keresztül) visszaveti a fogyasztást és így a gazdasági növekedésre is negatívan hat. Az áfaemelés nem mellékes hatása továbbá, hogy egy ilyen lépés leginkább az (szja-változások miatt már eleve rosszul járó) alacsony jövedelemmel rendelkező réteget sújtja. "

és itt is van bibi benne:

"A kormány új csomagjával kapcsolatban a másik fontos kérdés, hogy a nemzetközi szervezetek milyen véleményt formálnak róla. Elemzők szerint ugyanis az EU/IMF-páros csak akkor megy bele a hiánycél megemelésébe, ha az intézkedésterv tartalma megfelel az elvárásainak. Vélhetően a nemzetközi szervezetek egy hiánycél-emelésbe akkor mennek bele, ha ez a nem tartós hiányjavító lépések (például a jegybank megadóztatásának) eltörlésével jár és a teljes csomag jelentős része reformértékű tartós egyenlegjavulást eredményez. "

graycivil 2012.10.03. 15:22:28

"Holnap vajon mit tilt be a Fidesz?

A sorsjegyeket, a lottót és a totót, vagy egyenesen a kocsmákat? Magyarországon senkinek a pénze nincs biztonságban, nevetséges indokkal bárkinek a befektetését bármikor tönkretehetik. "

velemenyvezer.blog.hu/2012/10/03/holnap_vajon_mit_tilt_be_a_fidesz?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_10_03&utm_campaign=index

"Ami pedig különösen érthetetlen, hogy a játékgépek betiltásáról hétfő reggel egy rendkívüli kormányülésen határoztak – legutóbb ilyen rendkívüli kormányülésre két éve az árvíz miatt került sor –, majd a kérdésről a parlament a tegnapi napon kivételesen sürgős eljárásban döntött. Ha valóban ennyire súlyos a probléma, hogyan lehetséges, hogy csak most vették észre? Miért nem egy hónapja, egy éve vagy rögtön a kormányváltás után tiltották be a nyerőgépeket?"

Nagyon úgy néz ki, hogy ez egy "üzleti leszámolás". Mondhatjuk úgy is: Maffiaharc! A kormánymaffia leszámolása a konkurens pénznyerő-maffiával. Valószínűleg "egyéni indítékok" alapján.

inreallife 2012.10.03. 15:37:59

hoppá! van még értelmes, a nép sorsát és érdekeit szem előtt tartó politikus a kormányban? ángyán nekiállt teregetni, nem bírja lenyelni a fideszes "a győztes mindent visz" logikát:

"Azt ígérte, negyedévente nyilvánosságra hozza jelentéseit. Melyik lesz a következő megye?
– Győr-Moson-Sopronból sokan keresnek azzal az információval, hogy – miként Fejérben a Csákvári Mg. Zrt. -, itt a Nyerges-érdekeltségek, például a Lajta-Hansági Zrt. nyerheti majd el a földek nagy részét, itt is kihúzva azt a helyi gazdák alól. De Somogyból is hallok hasonló disznóságokról, s úgy hírlik, hogy Hajdú-Bihar, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megyében is kirajzolódik egyfajta oligarcha-kör. Valószínűleg ezek következnek. A kielegyenafold.hu honlapon minden jelentésemet továbbra is a nyilvánosság elé tárom."

kuruc.info/r/2/102128

eddig két megyében borult a bili, de oligarcha bizottságra nincs szükség viktor szerint....

hoplita 2012.10.03. 15:53:42

@inreallife:
Én sosem értettem mit keres-keresett Ángyán a fityiszben....egy radikális agrárszakember és politikus mi a faszt várt ezektől a brigantiktól???? Ezektől a narancsra mázolt komcsiivadékoktól????
Élete nagy baklövése volt...

bariga 2012.10.03. 16:16:11

@aszekelyek: Ne haragudj, de olvasd el a saját írásaidat , ennek az előzményeit például, de a többit is. Mind tartalmában , mind stílusában alpári, primitív, "Fröcsögő" okádék"...amit írsz.Nem ismersz se Istent se embert, dől belőled a mocskolódás.
Tele vagy történelmi tévedésekkel és hazugságokkal, mint a mostanában a legtöbb Fideszes beszéd és írás. Bár megpróbálom elkerülni, de mindenhol csak ezt hallani.

Most már nekem is hányingerem van ettől. Pihenjünk egy kicsit.

nyünyüge 2012.10.03. 17:09:00

@6.Lenin: hát ha a László56 fedőnevü propagandaosztály igy látja, akkor kénytelen leszek elhinni.
Esetleg a köznépnek szánva a SelmecziG nevű bulvárszekció is kiadhatna erről egy közleményt, ha ez a hivatalos álláspont.

nyünyüge 2012.10.03. 17:18:41

@nyünyüge: azaz nem arról beszélünk, hogy elbaltáztuk, hanem arról, hogy a másik 'sunyi'. Merj sajnos űtősebb jelzö (csaló, tolvaj,...) erre a szakiskolai tanárra nem alkalmazható).
Természetesen ö a sunyi, ki más,

nyünyüge 2012.10.03. 17:21:52

@nyünyüge: azaz nem arról beszélünk, hogy elbaltáztuk, hanem arról, hogy a másik 'sunyi'. Merj sajnos űtősebb jelzö (csaló, tolvaj,...) erre a szakiskolai tanárra nem alkalmazható).
Természetesen ö a sunyi, ki más,

márta)) 2012.10.03. 17:32:45

Zuhanó fogyasztás: vészesen közeledünk Európa perifériájához"

www.mfor.hu/cikkek/Zuhano_fogyasztas__veszesen_kozeledunk_Europa_periferiajahoz.html

Na. Igen. Persze, persze! Mitől nőne a fogyasztás? Az elszegényedési folyamatoktól biztosan nem.
Egy hatalmas társadalmi réteg, még a rezsi költségeit sem tudja kifizetni.
hm?

dr. Balta$ár 2012.10.03. 17:37:05

@márta)): ja ja... mer a bujkáló ellenforadalmárok kikapcsolták az ÜRES hűtőiket... így nem romlik el, nem kell lecserélni, nem lesz fogyasztás bővülés... rohat hazaáruló nincstelenek, inkább éhendöglenek, minthogy a kormánynak (=fides=álam) segícsenek...

panelburzsuj 2012.10.03. 17:43:50

"1989. március 22-én a Független Jogász Fórum kezdeményezésére nyolc ellenzéki szervezet: a Bajcsy-Zsilinszky Társaság, a Fiatal Demokraták Szövetsége, a Független Kisgazdapárt, a Magyar Demokrata Fórum, a Magyar Néppárt, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt, a Szabad Demokraták Szövetsége és megfigyelőként a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája létrehozta az Ellenzéki Kerekasztalt (június 7-én csatlakozott hozzá a Kereszténydemokrata Néppárt is). A résztvevők azzal a szándékkal fogtak össze, hogy egységes álláspontot alakítsanak ki a demokratikus Magyarország megteremtését célzó alkotmányos átalakulás kereteiről. Az EKA a rendszerváltozás, a békés politikai átmenet előkészítésére szerveződött, annak érdekében, hogy a hatalmi csoportok közötti átrendeződés helyett alkotmányos átalakulás, valódi népképviselet jöjjön létre."

2012. október 3-án Salamon László, az Ellenzéki Kerekasztal egykori részvevője a mai országgyűlés alkotmányügyi bizottságának elnökeként javasolja, hogy a Magyarországon lakó magyar állampolgárok csak rendszeresen megismételt személyes feliratkozást követően gyakorolhassák választójogukat.

Egy történet lezárult.

It’s the economy, stupid 2012.10.03. 17:44:10

@hoplita:
"gémiklós, aki nő"

Nem bírom tovább, megöl a kíváncsiság: ez mi a frászkarikát jelent???

6.Lenin 2012.10.03. 17:58:14

@nyünyüge:

Kedves nyünyüge, én már lezártam ezt a dolgot, de a kedvedért még néhány megjegyzés.

Szerintem László56 az egyik legjobb kommenteket írja ezen a blogon, de nem mindig értek vele 1et. Selmeci G. véleményére nem vagyok kíváncsi, sem a magánemberi, sem a hivatalos véleményére.
Van 1 értékítéletem és tapasztalataim az elmúlt évtizedekről, amit itt átéltem.

Képesnek tartom magam önálló vélemény kialakítására, a tévesre is. Szinte mindent leírtam ezzel az üggyel kapcsolatban, ahogy én látom. Amint elolvastam László56 hsz-át, látom más is hasonlóan látja, nagyot nem tévedhetek.
Kb hasonló érvek mentén alakítottam ki a saját véleményem, mint László56 is.

Talán még annyit az egészhez. Esténként olvasva a hozzászólásokat a különböző témákban, leszűrhetőek bizonyos következtetések, nem kell feltétlen hozzá komolyabb éleslátás.

Mindegyik oldal az utolsó csepp véréig harcol a maga vélt igazáért, akár másokat alpári módon megalázva is, pedig szinte nincs köztük különbség. A többség, vannak kivételek is, kevesen.

Amit a saját istenített kedvenceiktől elfogad, azt másoknál megbocsájthatatlan bűnként kezeli.

Igaz, ez nem csak Mo-on kezd elfogadottá válni, gondolom ebben is igyexünk másolni másokat, mint általában mindenben.

A szabadságért üvöltözünk, aztán már észre sem veszik sokan, hogy majomként utánoznak mindent, elveszítve a teljes önállóságukat. Ez már 1 ilyen világ lesz. Nézd meg a híradókat, ha nem mondják, szinte megállapíthatatlan, a világ melyik részén készítették, lehetne ez akár 1 jó dolog is, ha nem a sivárságról szólna, az uniformizálódásról. Szinte tapintható az akarat, hogy ennek így kell lennie. 1 modern rabszolga massza lesz a világ, benne néhány kiváltságossal.

Visszatérve a témánkra, már tényleg nem érdekel. Nincs szándékom senkit meggyőzni semmiről sem, csak leírtam, én miként gondolkodom róla. Ennyi. Az pedig azóta sem változott.
Nem olvastam olyasmit, ami a megváltoztatására ösztökélne.

It’s the economy, stupid 2012.10.03. 18:25:22

@dr. Balta$ár:
"a bujkáló ellenforadalmárok kikapcsolták az ÜRES hűtőiket"

Ki se kellett kapcsolni, az elmü már előtte kikötötte az áramot :((

márta)) 2012.10.03. 18:36:44

@dr. Balta$ár:

Ha nem is kapcsolták ki hűtőiket, mármint a nagybetűs nép egy csoportja- akkor sem tudnak, minőségi, tápláló ételeket tárolni benne. Csak, amolyan éhenhalás elleni, olcsó "dolgokat". Úgy gondolom.
Abból nem igazán lesz gazdasági növekedés, felpörgött belső fogyasztás, hogy "előbb-utóbb elromlik a hűtőszekrény".
Persze elromolhat, csak az a baj, hogy a többség, vagyis nagyon sokan nem tudnak újat venni helyette.
hm?

Bocsánat! Miért, is, nem??!

márta)) 2012.10.03. 18:46:07

Lehet független egy pártag ? "

Jó a kérdés. Milyen eszmét képvisel az, aki mondjuk, több párt támogatásával indul, egy választáson?? Érdekes. Nem?
Egyébként nincs ebben semmi különös, hiszen voltak többen, anno, kik villámgyorsan függetlenek lettek a választások előtt. Azt beszélték.

No. ebből is látszik, hogy a nagybetűs nép egy hatalmas csoportja, azt sem tudja, hogy a politikát eszik e vagy isszák.

Mondjuk, ezt csak úgy általánosságban írom. Függetlenül a dunaföldvári eredménytől.
:)

Ezért lettek olyanok mint a leprások."

Egyébként ez elképesztő. Hogyan engedheti meg magának, valaki, hogy másokról ilyeneket írjon, illlllyen jelzőt, jelzőket használjon. Nap mint nap??!
hm?

panelburzsuj 2012.10.03. 19:26:53

@márta)):

László atya most is méltányos volt: meghagyta a lehetőséget a közéletben pestisesnek számító csoportosulások és szereplők beazonosítására.

Remélhetőleg a magyar nyelv sokkal gazdagabb lealacsonyító, megbélyegző jelzőkben, mint ahány érzékelhető méretű ideológia/politikai irányzat megjelenik a magyar közéletben, így legalább az ízes becsmérlés eszköztárát 100 százalékban nemzeti forrásból meríthetjük.

márta)) 2012.10.03. 19:39:16

@panelburzsuj:

Miért? "atya"? A @László talán pap?
Mert ha igen, akkor teljesen elitélendő, hogy ilyen szavakat, mondatokat használ. No. egyébként "amúgy " is.
Szerintem.

Na., Igen. "nemzeti forrásból". Csak ettől nem fog a világ előbbre menni, de még a magyar gondolkodásmód sem.

6.Lenin 2012.10.03. 20:01:16

@dr. Balta$ár:

Helló dr. bélsár...

Virágzik már Egom?

1 reménysugár kialudott ?
TÉ Mo megmentője ?

inreallife 2012.10.03. 20:21:23

@hoplita: szerintem nem baj, hogy ott van. legalább van aki a fejükre olvassa a hibáikat. így jobban üt, ha "közülük" való mondja. talán így másfél évvel a választások előtt már jobban odafigyelnek, és hátha megtörik az oligarcha vonalat a fidesz frakción belül. még nem késő... azután meg el lehet gondolkodni, hogyan lehet a 80%-okat visszamenőlegesen államosítani....

It’s the economy, stupid 2012.10.03. 20:25:28

Hát ez kolosszális:

"Az egyik képviselői előterjesztés szerint nem kérhetné felvételét a névjegyzékbe az, aki "a konzultációs kérdőívre adott válaszában csúnyát írt", aki "a kérdőívvel befűtött, vagy azt más módon méltatlanul használta fel", továbbá aki "sértődött panelproli, nyugger", vagy éhezik."

Vazz, a honatyáink ikuja vetekszik a lábméretükkel.
Honnan tudják, hogy befűtöttem vagy v@lagat töröltem az ostobenko kérdőívükkel? Lehet, hogy bekeretezve függ az ágyam felett. Vagy nem regisztrálhat, aki nem küldte vissza nekik?

nol.hu/belfold/vegzettseghez_kotestol_a_panelprolik_kizarasaig__javaslatok_a_valasztasi_torvenyhez

dr. Balta$ár 2012.10.03. 20:29:31

@It’s the economy, stupid: :))))

lebuktak !!!! akkor mégse anoním mert ők megtuggyák álapítani kirajzolt nekik f@szt

panelburzsuj 2012.10.03. 20:36:22

@It’s the economy, stupid:

Az idézett "egyik képviselő" vezetékneve Szanyi.

Kitalálod a keresztnevét?

aszekelyek 2012.10.03. 20:39:10

@márta)): erről még szűcserika a pogácsás mondta szociális minioszter korában, hogy ez nem baj.... Így is kormányoztak. Ugyanis a helyzet akkor már eszkalálódott , amikor ő erről ezt böfögte fel , erről a súlyos témáról. HA nem Orbán nyer volna, véletlenül sem fagyasztották volna be az energiaárakat. Ebben a témában is sokkal rosszabbul állnánk. meg sem kísérelték volna az eontól visszavenni, amit a szocik eladtak nekik...

Sokkal cudarabb világ lett volna itt már az elmúlt két évben is.

Soha egyetlen épkézláb indokot nem hallottunk egyetlen energiaszektor privatizálótól, hogy azt miért is volt j elszenvednie a magyar népnek, ami annak a következménye lett. erről tessék akkor valamit írni. Várom a választ . erre. Miért adták el, amikor az állami bevételekre nagy szükség lett volna. Itthon. Külhoni államok bevételét csinálták belőle. ezt kéne kidumálni de persze erre nincs olyan magyarázat , amit el lehetne fogadni.

dr. Balta$ár 2012.10.03. 20:39:19

van uj semitmondása töröknek... aki bírja/birka olvassa !

aszekelyek 2012.10.03. 20:43:55

@hegyilány: Attól a szegényeknek kell tartaniuk de nagyon.

aszekelyek 2012.10.03. 20:53:39

@hoplita: népi etimológia??? Jézusidtenszűzmária... !ekkora ökörséget !

aszekelyek 2012.10.03. 21:09:05

@panelburzsuj: gondolom, hogy nagyon menő ezzel a rajongói szintjén , veregetik a vállát , hogy jól megadtad nekik tibi....

Tudnám , hogy kerül egy ilyen kritikán aluli alak a parlamentbe.. ? @márta)):
Ön mit tesz a mély szegénységben élőkért tevőlegesen? Ételt oszt , adományt az ingyenkonyháknak , vagy árvaházat támogat ? Ahová bevittek kényszerűségből sok gyereket feri idejében. ...

inreallife 2012.10.03. 21:56:41

@aszekelyek: már megint ez a kérdés. kérek audit meg egy alapítványt, és akkor odaviszem az alapítvány pénzének a felét. ja, hogy nem ezt a választ vártad? akkor mit? mondjuk auzt, hogy mélyszegénységben élők mennyit tettek azért, hogy ne ott legyenek? pl jártak iskolába vagy ilyesmi?

dzsaszper 2012.10.04. 08:42:47

szerintem a félelmetes és a félelmetesen béna nem zárja ki egymást...

akik pedig a demokrácia megszűnéséről beszélnek: egyelőre egy javaslatról van csak szó. Ez még gond nélkül belefér a demokráciába. Humanum errare est.

Na az már kevésbé férne bele szerintem hogy a Salamon féle javaslatot a jelen formájábam el is fogadják és Áder alá is írja...

ménrót 2012.10.05. 22:46:31

"Nézz végig a lövészárkok
végtelen során. Tudod mi az? Temető. Tudod
mit temettek négy év alatt a földben áskáló
emberek?! A kapitalista rendiséget, a faji ortodoxiát.Mert hiába ugatták a régi jelszavak az egyenlőséget meg a szabadságot, itt
rendiségről volt szó. A polgári demokrácia
kíherélte a francia forradalmat s a vér rendisége helyett behozta a pénz rendiségét, mely
még piszkosabb volt, mint az elődje. Az állam
feadális piócából kapitalista pióca lett s a fajiság, az úgynevezett nemzeti ideológia éppen úgy odatartotta a tömegek testét az új
étvágyaknak, mint a hit a réginek. Láttad
azokat az amerikai képeket, melyek a népet
elriasztják az alkoholtól? A háború egy ilyen
gigászi arányú rémít kép, mely kidöbbent
mindenkit minden fajú viiézjánoskodásból,
minden nemzeti vakságból. A háború a nemzetközi szociáldemokrácia óriási verbunkosa
volt. Az egyházi-rendi társadalom nagy íté-
lete a francia forradalom volt. A polgári kapitalista rendiség, mint még förtelmesebb és
természetellenesebb társadalom, egy még
szörnyebb és általánosabb végítéletben döglött el. Most mi következünk. Nem lesz Montenegró, Szerbia, Oroszország többé, nem lesz
haza, lesz Európa, lesz a világ. A haza meghalt, minden haza ott fekszik tízmillió összeroncsolt arccal, egyberothadt szívvel Európa
lövészárkaiban. A balek milliók nagy igézöje.
a kizsákmányolók nagyszerű pumpája a halál
múzeumában van. Oh, nagyszerű a halál,ő a
jó, az igazi segítő, az eligazító, ő viszi a
zászlót az emberiség barázdája előtt,ő veti az
életet. Ugyanaz a nevelési rendszer, ugyan*
azok a politikai, gazdasági, erkölcsi és művészi elvek fogják egyetlen agyvelővé, egyet
len akarattá tenni a világot. A szép az igaz,
a jó lesz az egyetemes haza s mi honfitársai
leszünk minden gondolatnak. Egyformán ne
velt, egyenlő jogú, egyenlő erkölcsi alapon,
élő, azonos nyelven beszélő emberek nagy öszszefogása lesz a világ. Mindenki teljes emberi
kozmosszá lesz és be fog fogadni minden embert. Az ember egyforma és nemzetközi lesz,
mint a méter, egyenlő méltányos mértéke
minden emberinek. A holt hazát követni fogják sírjába volt lázas, beteg álmodói, a Schillerek, a Petőfik, az egész döglött ideológia,
irodalom, művészet föld alá kerül, mint ahogy
a régi vitézzel eltemették a lovát és evőeszközeit. Most Európa földjében tízmillió gyilkos és gyilkolt dermedt szeme néz egymásra.
Ők megölték a hazát, a tőkét, a rendiséget és
megtrágyázták az új Európát. Az egyenlő
rend, egyenlő jog, nyelv és szív. a megtalált
igaz, szép és jó általános emberi világa megszületik."
Szabó Dezső:Az elsodort falu részlet
süti beállítások módosítása