Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
11:25

A cím talán pontosabb lenne így: lehet más is a jobboldalon? Az előző bejegyzésben lehetőségként felvetettem új jobboldali szereplő(k) előbukkanását, és ez meglepő módon sokakat levélírásra ingerelt. Most kifejezetten találó a kaptam hideget és meleget is megfogalmazás; a lényeg azonban az, hogy mások is látják: elméletileg itt is tárul már a pártrendszer megújulásának kapuja.

Azóta megjelent két tanulságos írás, mindkettő kötelező olvasmány. Az egyik arról szól, hogy mennyire hiányzik a konzervatív politika Magyarországon. A másik pedig arról, hogy ez miért nem érkezhet a baloldalról, s miért nem lehetnek vezetői a baloldal kedvenc „jobboldali” figurái. Azok jelentős része ugyanis, akiket idehaza konzervatív-liberális, mérsékelt jobboldali politikusoknak szokás nevezni, ha esetleg világnézetükben valóban ide is tartoznának, a magyar pártrendszer logikájában ma egyértelműen baloldalinak számítanak. Bokros Lajossal vagy Debreczeni Józseffel nem lehet megszólítani a jobboldali tábort, ezek a politikusok ma pontosan olyan messze vannak attól, hogy a csalódott jobboldaliak számára választható alternatívák legyenek, mint Gyurcsány Ferenc vagy Bajnai Gordon.

A bizonytalanok tábora közben egyre növekszik, s látható, hogy a Fidesztől elpártoló szavazók egyelőre nem tudják, merre induljanak. Egy jelentős részük – mint minden hasonló esetben korábban - bizonyára keresi az igazi antitézist, csalódottságában meg sem áll majd a legpotensebbnek látszó váltópártig. Sokan lehetnek azonban olyanok, akik jobboldali elkötelezettségük okán oldalt nem szívesen váltanának, a magyar baloldal pártjaira nem kívánnak szavazni, így aztán legfeljebb a Jobbik irányába tájékozódhatnak. Ha a Fidesz bölcsebb lenne, akár maga is beláthatná azt, amiről korábban az „egyzászlós” modellt politikai hasznosság okán opponáló Stumpf István szokott beszélni: a jobboldal számára fontos lenne, hogy legyen egy pufferzóna, amely felszívja, megszólítja azokat a jobboldaliakat, akik a jelenlegi étlapról nem tudnak választani.

De mit is jelent jobboldalinak lenni ma Magyarországon? – kérdezik ilyenkor sokan, akik nem pontosan értik, hogy ezek a fogalmak miért ennyire szabadon alakíthatók. Kétségtelen, hogy a bal- és jobboldaliságnak van egy erős világnézeti magja, ami tértől és kortól függetlenül kijelöli az egyes szereplők helyét. Ma azonban azt látjuk, hogy az ideológiai alap mellett – néha helyett – fontosak lehetnek azok az egyedi, eseti, olykor szituatív elemek is, amelyek egy-egy ország pártrendszerét konstituálják. Nem feltétlenül csak az számít, hogy mit gondolnak a szereplők a klasszikus kérdésekről (szabadságról, egyenlőségről, jogokról, javakról stb.), hanem az, mit fogad el egy politikai közösség baloldalinak és jobboldalinak.

Márpedig a felmérések azt mutatják, hogy minden elvi inkonzisztencia ellenére a magyar választók és a magyar politikai elit is érti és politikai választásaiban alkalmazza is a pártversenyben ezt a tagolást: a mai parlamentben egyértelműen jobboldaliként értelmezi a Jobbikot és a Fideszt, baloldalinak gondolja az MSZP-t és az LMP-t. Sok minden benne van ebben az elválasztásban, az azonban nehezen vitatható, hogy alapvetően a magyar politika döntően szimbolikus kérdései alapozták meg: a magyar történelemhez és  kiemelten a múlt rendszerhez való viszony, a magyar sorskérdések megítélése, a haza és haladás dilemmái. Ezek alapján vált egyértelművé, hogy a most már másfél évtizedes múltra visszatekintő Fidesz-MSZP versenyfutás a jobboldaliság-baloldaliság keretben értelmeződik. Ez olyannyira erősen rögzült, hogy egy idő maga vált döntő jelentőségűvé: az lett a jobboldali, amit a Fidesz mondott, és fordítva. A két párthoz való viszony ma szinte azonos a helykijelöléssel: ezért sem lehet a potenciális szavazótábor számára hiteles jobboldali senki, aki a szocialistákkal való együttműködésben látja a Fidesz legyőzésének (vagy akár meggyőzésének) útját.

De akkor honnan jöhet és mit jelenthet a „más” jobboldal? Meggyőződésem, hogy ezt a teret csak olyanok tölthetik be, akik szövetségi politikájukban balra zártak: ami nem azt jelenti, hogy a Fideszhez képest ne lehetnének tárgyalóképesebbek a baloldal pártjaival – ez amúgy sem lenne nagy művészet -, de azt igen, hogy – szemben a 2006 utáni MDF-fel – világos lenne a hovatartozásuk. Ezért is gondolom azt, hogy egy ilyen formáció vezetői csak azok közül kerülhetnek ki, akiknek az elkötelezettsége, a helye egyértelmű: a fiatal konzervatív-liberális tábor mellett ilyenek lehetnek régi MDF-esek, vagy akár a Fideszből távozó politikusok is. Olyanok, akik úgy tudják megőrizni jobboldaliságukat, hogy közben hiteles kritikusai a jobboldali kormánynak – talán nem csupán a kétségtelenül létező elfogultságom mondatja: ahogy Sólyom Lászlónak sikerült, sikerül. (Nem véletlen, hogy a volt államfő „balosságának” bemutatásával még a legélesebb mondatai nyomán sem kísérletezett a kormánypárti sajtó.)

Most, amikor meglepő módon vezető kormánypárti politikusok egyre többször – és olykor erősen irracionális keretben - beszélnek a bukás, a kudarc lehetőségéről, a magyar jobboldal – és megkockáztatom: az ország - érdeke lenne, hogy ne tegyen fel mindent egy lapra.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr383357870

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ki akasztotta fel a Véderő egykori vezetőjét? - avagy a nagy pángalaktikus összeesküvések országa 2011.11.07. 07:42:14

Eszes Tamás meghalt, szombaton pedig már el is temették. A Véderő korábbi vezetőjét néhány napja holtan találták gyöngyöspatai ingatlanában, ahol az első szakértői vélemények alapján saját kezével vetett véget életének. Kevés tragikusabb dolog van anná...

Trackback: Szarni Európára, szarni a demokráciára 2011.11.06. 16:54:12

Kövér László péntek este a HírTV Péntek 8 című műsorában szerepelt, és mondott néhány dolgot, amelyet érdemes megvizsgálni. Beszélt többek között a Demokratikus Koalícióról, a Jobbikról, az LMP-ről, és volt néhány gondolata Európáról is....

Trackback: Magyarország Dr. House-a: Kövér László 2011.11.06. 12:08:32

A szabadságharc sebesültjeinek legalább olyan csodadoktorra van szüksége a felépüléshez, mint amilyen Doktor House. No, de miért kellene nekünk pont Amerikából importálni csodadoktort, amikor van nekünk egy Kövér Lászlónk, aki még a hallottat is feltám...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

inreallife 2011.11.09. 20:29:59

@ökörpöröly: na gyanítom erre nem fogsz értelmes választ kapni, ahogy az lenni szokott, amikor tényeket ír valaki...

szoja122 2011.11.09. 20:36:33

@ubul2000:
Valóban a Wiki.
Bevándorlás, nem vagy alig jellemző Magyarországra. legfeljebb a környező országok magyarjai jönnek.

1. agresszió: lásd gárda, erősen jobbik közeli, és a legújabban Lenhardt Balázs halottgyalázása.

2. Kirekesztők és rasszisták pl. romákkal szemben.
Antiszemita pl.: www.hetek.hu/belfold/201003/antiszemita_kampanyt_folytat_a_jobbik

3. szélsőségesen globalizáció ellenesség az egyúttal sovinizmus is. Ugyanaz a dolog más oldalról megközelítve.

4. Gárda, mivel törvény ellenes egyértelműen nem vállalják, de nehéz tagadni összefonódásukat.

5. Magyarországon a jobbik szerint minden parlamenti párt magyargyűlölő, nemzetvesztő és hazaáruló LMP és a Fidesz is. Többször mondták rájuk.

6. Magyarországon a teljes önellátás butaság, hogyne mondjam baromság. Mindent nem tudunk előállítani, nagyon sok szállal kapcsolódunk a világgal. Persze ha ősközösségi társadalmat akarsz akkor igen. Akkor lehetnénk mindenkitől teljesen függetlenek.

Az erős állami beavatkozás gazdasági hatását pedig most látjuk.

szoja122 2011.11.09. 20:37:55

@ubul2000: Amúgy igaz a wikiben tényleg sok a bóvli.

szoja122 2011.11.09. 20:47:34

@ubul2000:
Agresszivitáshoz:
Civilizált ember ilyeneket sem csinál:
mandiner.hu/cikk/20100518_ezt_majd_a_folyoson_megbeszeljuk

jjulie 2011.11.09. 20:48:22

@nyünyüge:

ma azt hallottam, hogy két megyeszékhelyen már közölte az önkormányzat, hogy egy illetve másfél százalékos ingatlanadót tervez jövőre, mivel a kormány csökkenti a pénzeiket

két fideszes polgármester hivatkozik erre

6.Lenin 2011.11.09. 20:50:25

@szoja122:

Hmm!
Ezért volt érdekes (egyenes beszéd) Gyurcsány szájából hallani, hogy 2010-ben a volt szoci szavazókból került ki a Jobbikra szavazók többsége.

Szerintem kirekesztésben az SZDSZ magasan verte a Jobbikot, gyűlöletben meg a szocik a bajnokok. Érdemes megnézni néhány szoci tüntetést (most állítólag függetlenek).

A DK melletti pedig a csúcs a gyűlölködésben.
Az se kutya. amikor a nénike arról cseveg, nem gumilövedékkel kellett volna belelőni a szemetek közé.

Ha az itteni arányokat vesszük, hoplita 1 magában áll az igazi demokratákkal szemben, akik napi szinten nyírnák ki nekik nem tetszőket. Igaz ők csak a fidesz tábort tizedelnék, az meg hát elfogadható ezen a blogon.

szoja122 2011.11.09. 20:52:46

@6.Lenin: Milyen válasz ez?
Ha a másik hülye, vagy hülyébb akkor már a miénk jogos?

graycivil 2011.11.09. 20:53:15

@ubul2000: Annyi különbség sincs, mint a horogkereszt és nyilaskereszt között.

Ha csak cukkolásból írogatsz ilyeneket, akkor egye fene. De ha komolyan gondolod, hogy üzenetében az árpádsávos zászló nem a nyilaszászló üzenetével rokon, akkor már probléma van.

jjulie 2011.11.09. 20:56:21

@6.Lenin:

neked még mindig a gyurcsány a témád?

uramisten, de nagy is orbánia állatkertje

graycivil 2011.11.09. 20:56:23

@6.Lenin: Jobb lenne, ha ilyen vérfáradtan már nem nyilatkoznál meg, mert akkor már csak ilyen fejre állított sulykolásokra telik.

Azért kíváncsi vagyok, hogy a FYDESZ-hívők mikor lépik át azt a határt, amikor már nem hajlandók tovább hülyét csinálni magukból még a Szeretett Vezér kedvéért sem.

6.Lenin 2011.11.09. 20:58:14

@szoja122:

Elfelejtetted őket is felsorolni, ha már a gyűlölködésről morfondírozol, akkor az igaziakat is fel kellene sorolni.
Úgy kerek a történet.
1 cseppet sem védem ezzel a Jobbikot. Ők még csak kisdobosok ebben a kérdésben.

6.Lenin 2011.11.09. 21:02:07

@jjulie:

Sajnos GyF még része a magyar közéletnek, elég nagy állatkerttel maga mögött.
Miért ne foglalkoznék vele a maga szintjén. Belőled is ordít, hogy neki drukkolsz. Miért gondold, hogy nem venni észre?

6.Lenin 2011.11.09. 21:07:28

@graycivil:

Ne foglalkozz azzal, mire gondolnak a fidesz hívők. 1 demokráciában joguk van bármire gondolni.

Netán fingod sincs a demokráciáról?
Mondjuk az eddigi megnyilvánulásaid alapján nem csodálkoznék ezen. Különben is Te vagy a sajtó felelős, az a megbízatásod, hogy válaszd ki a lehető legrosszabb véleményt sugárzót.

Kikapsz, ha nem teljesíted a feladatot.

szoja122 2011.11.09. 21:07:44

@6.Lenin: Megint másról beszélsz.
Jobbikról volt szó. Majd hozzászólok akkor ha Gyurcsány Ferencről lesz szó.

graycivil 2011.11.09. 21:14:28

@6.Lenin: Nagyarcúak még a FYDESZ-hívők. Nagy pofa, nagy pofára esés... :-)))

Nem hiszem, hogy majd szívesen azonosítod magad Orbánnal akkor, amikor a történelemkönyvekben a "XXI-századi vészkorszak" címkézés lesz II.Orbán regnálásra ráhúzva.

Jo8!

jjulie 2011.11.09. 21:18:38

@6.Lenin:

jóskapista, kapj a fejedhez, én nem álltam neki még soha a semmiből a gyurcsánnyal foglalkozni

főleg nem akkor amikor a fő szarforrás nap mint nap éppen egy orbán nevű leszartfaszu paraszt

6.Lenin 2011.11.09. 21:24:35

@szoja122:

Felsoroltad a szélsőjobbosok tulajdonságait/jellemzőit, de úgy, mintha azok csak a Jobbikra hajaznának.

azok a jellemzők még másik néhány pártra/táborra is ráhúzhatók, minden elfogultság nélkül.

Csak kiegészítettem a hiányos felsorolásod. Semmilyen más szándékom nincs/nem volt.

És mit jelent: már megint?
Olvastam a megjegyzésed, de szerintem figyelmetlenül olvasol. Cicerónak megírtam (közvetlen a hsz-ed után) a te kérdésedre is a választ. Nem akartam ismételni.
Ha érdekel a véleményem, igen a Fidesz is ki fog esni, elveszti a választást, ha a választók többsége 2014-ben vagy máskor úgy dönt. Nem ugrom le ettől a Szabadság hídról, ahhoz már több mindent átéltem.

Szerintem mindenki csak a saját gondolatairól írkáljon, ne kísérletezzen belelátni mások fejébe.

Amúgy is elég viccesnek tartom, a nagy trágyadombból hallatszó sóhajokat: miért nincs más jobboldal?
Miért nem a saját bűzükkel foglalkoznak ballib honfitársaink?

Lenne mit eltakarítani maguk után.
Szerintem.

aszekelyek 2011.11.09. 21:25:30

@graycivil: Normális családban ez evidens. Az év minden napján. No comment.

6.Lenin 2011.11.09. 21:29:00

@graycivil:

Kb ezer x leírtam, mit is gondolok erről, az egész Mo-on kialakult helyzetről. Én már beletörődtem, hogy nem érted. Vigasztaljon, nem csak te nem érted. Mert nem akarjátok érteni, de ez nem az én problémám.

Jo8!

aszekelyek 2011.11.09. 21:31:55

@radala: Veresnek, aki olyan remekül intézte a pénzügyeinket, hogy IMF-et kellett behívniuk, ma volt képe a parlamentben a jelen gazdaságpolitikát leszólni. Valamint azt hazudni, hogy nincs, ami van. Egy vidéki asszony, képviselőnő, pedig a szemébe szépen belemondta, hogy hazudik. Akkor nem volt támogatás, amikor ők azt egyik kezükkel adták, papíron de azt másutt elvették, ennek egyenlege volt nulla. :) Van képe megszólalni és tovább hazudni. No és a sok öltönyös, parlamentet megtisztelő öltözetű szoci közt, tahókám, valami bőrkabát szerű cippzáras jacketben pampogott...

jjulie 2011.11.09. 21:35:20

@aszekelyek:

te istenátka, nem vetted még észre hogy másfél éve kormányváltás történt?

aszekelyek 2011.11.09. 21:35:50

@graycivil: Elég sokáig kellett a szeretett vezéreteket néznünk, míg elmozdíthatatlanná tették, többszöri bizalmatlansági indítvány után.

tölgyes 2011.11.09. 21:36:08

@nyünyüge: Látom már megint nem ért semmit.. de már megszoktam. A tőke szereti a stabil politikai berendezkedést.. még ha kicsit diktatórikus, akkor is:(, de az se nagy baj, ha nagyon dfiktatórikus..:9 Ezért a 2010-es megjegyzésnek volt igazságtartalma.ellentétben a begyűrűzéssel... Az aztán egy más kérdés, hogy még a stabil kormány is kevés volt, mert közben robbant a görög.ír-portugál bomba..amit még a kasszát őrzők se tudtak előre.

6.Lenin 2011.11.09. 21:36:12

@jjulie:

Drága házalókám!

Keményfejű pacák vagy az már ziher.

Neked ez a véleményed, leírod, mert leírhatod.
Én + tojok rá, mert jogom van hozzá.

Amennyiben képes lennél leírni, miért jutottál erre a véleményre, talán még azt is el tudnám fogadni, sikertelen volt az eddig léted ebben az idősíkban. Utálsz mindenkit, aki csak 1 hangyányival is sikeresebb nálad.
El tudnám fogadni, mert szinte süt belőled a gyűlölet, aminek pedig 120%-ban a saját sikertelenség a rugója.
Sok hasonló pacákkal találkoztam már, Te sem okoznál meglepetést, az ziher.

aszekelyek 2011.11.09. 21:37:59

@jjulie: Az anullálta ennek a tahónak a rombolását? :)

tölgyes 2011.11.09. 21:39:01

@nyünyüge: Mi ebben a vicces?? Az, hogy egy törvény arról is szól, hogy a gyereknek is van felelőssége és kötelessége, amit ha megszeg akkor az következményekkel jár??? Vagy úgy gondolja az a helyes, ha a szülőt eltiltják A NEVELÉSTŐL ahogy azt Magyar Bálint akarta??, mert a gyerek úgy is tudja..::((

jjulie 2011.11.09. 21:39:22

@6.Lenin:

inkább sértődj meg mint egy meg nem értett zseni, és távozz

tölgyes 2011.11.09. 21:41:48

@jjulie: Talán bizony Ön visszafizette azt a 18.000 milliárdot amit az MSZP-SZDSZ Gyurcsány vezetésével elkúrt???

jjulie 2011.11.09. 21:42:48

@aszekelyek:

az "ennek a tahónak"? mármint az leszartfaszú orbánparasztnak?

messi-asz 2011.11.09. 21:43:40

@tölgyes: te má soha nem fox értelmes tevékenységet végezni? csak ez a fletó18ezer milliárd (ami persze 18 billió de nem akarlak megzavarni...)

javaslok egy kis sportolást vagy lazítást... izgulok érted...

tölgyes 2011.11.09. 21:44:23

@aszekelyek: zsülinek megint a trágyalé folyik kifelé a száján...:( Ő a száját használja arra, amire más a fenekét:(

aszekelyek 2011.11.09. 21:44:47

@Hepci: @6.Lenin: Na de kérlek, az náluk mindig a cselédség dolga volt. utánuk eltakarítani..... '14-ben, mikorra el van takarítva, akkor akarnak megint a tisztába beleülni. Mint 2002 -ben.

tölgyes 2011.11.09. 21:47:00

@messi-asz: Sajnos Ön nem hallgatta meg Merkel asszony intelmeit, aki a minap azt mondta: a válság hosszú lesz 10-12 éves.. mert az adósságot is hosszú idő alatt halmoztuk fel.. és azt nem lesz könnyű visszafizetni..:( Ilyen egyszerű lenne ez, ha képes volna átvinni az értelmet:).. Vagyis a 8 év alatt felhalmozott - mert elkúrt - 18.000 milliárdot nem lehet egy-két nap alatt visszafizetni:(

graycivil 2011.11.09. 21:47:45

@tölgyes: Ha Pistike nem fogad szót a szüleinek, akkor mivel ő nem büntethető, akkor a szülőket dugják börtönbe? Agyrém!

Vagy a kétéves Pistikét vetik börtönbe? Vállaljátok azt a minősítést, hogy a ti szellemi színvonalatok megegyezik ezekkel a baromságokkal, kiegészítve Kerényi agyi súlyponteltolódásával?

Vigyázzatok! Szavaitok a ti értelmi nívótokat minősítik!

6.Lenin 2011.11.09. 21:48:06

@jjulie:

Engem nem zavar az ittléted/véleményed.
Nyugodtan leírhatod továbbra is.
Magamtól jöttem és megyek, ha jónak látom.

Igaz, 1-re kevésbé szórakoztat már a hozzád hasonlókat olvasni, többet vártam ettől a blogtól (nem tőled), de ez van.

aszekelyek 2011.11.09. 21:48:59

@tölgyes: igen, innen tudom, hogy igazam van,. akkor szokott kitörni ez rajta...., felbuzog, mint a csatornából ....

jjulie 2011.11.09. 21:49:30

@tölgyes:

először is miért nekem kéne visszafizetnem te fideszpicsaszájú, soha semmilyen politikust nem hatalmaztam fel semmire a szavazatommal

a számlálód hol állt 2002-ben te leszertfaszú orbánhívő, aztán hol állt másfél éve, és hogy változott azóta?

ha nem tudod, kérdezd meg a sajá kurvaanyád, vagy a fidesz kurvaannyát, hátha tudja valamelyik

egy szívlapát majd kiveri a fejedből amit a vermer belevert

messi-asz 2011.11.09. 21:50:06

@tölgyes: és b+ te híg agyú!

ha mindig negatív a zorbánnak a kölcségvetése akkor ez hogyan fog csökkenni? akár 8év alatt? vagy akár soha...

vagy előbb jól fel kell tornászni? hogy lendületet vegyünk?

az a szerencséd,
hogy a zorbánod nem hogy még 6,5 évet de már inkább hónapokat lesz csak...

apropó nem tudod hogy van az egészsége???
nagyon aggódok érte. remélem nem teljesül neki mindaz amit kívánok...
a zállamcsődörnek...

aszekelyek 2011.11.09. 21:52:17

@ubul2000: No de sok az olyan beszűkült és világról semmit nem tudó, akinek el lehet sütni ezt. Egyszer voltak nyugaton, gorenjéért mentek... , tudod... Orszáczky , az jóóóó:)

tölgyes 2011.11.09. 21:52:49

@jjulie: Éppern azért.. mert még ahhoz is tohnya, hogy szavazzon.. Ha lusta volt szavazni akkor most tűrjön. A szájába pedig szereltessen szagelszívót.. Csatorna szaga van.

aszekelyek 2011.11.09. 21:54:21

@ubul2000: A kossuth térért azok nyafognak, akik éltették demszkijevics féle mélygarázs és felszín átalakítási terveket.... , ugyanott.

tölgyes 2011.11.09. 21:54:22

@messi-asz: Már megint butaságokat beszél. A költségvetés szuficites.. csak hát Ön is zsüli szinjén mozog:(

graycivil 2011.11.09. 21:55:49

@tölgyes: Orbán másfél év alatt kúrt el 3 eMrd Ft-ot csak államadósságban, miközben az előző kormány 8 év alatt 9 eMrd Ft-ot az államadósságban.

De ha a 18 eMrd-hoz viszonyítunk, a gazdaság lezüllesztésével már így is Orbán vezet.

Ha már a szomjúságtól szenvedek a sivatagban, akkor legalább ne rúgjanak óránként még jól tökön is. Mert Orbán a nagyipari elkúrás mellett még rendszeresen bevisz adminisztratív-ideológiai-alkotmányossági tökönrúgásokat is.

Amúgy érdemes lesz Orbánnak hostess-t bérelni Brüsszelbe, mert más nem fog szóba állni vele, ha Berlusconi lemond.

tölgyes 2011.11.09. 21:57:12

@graycivil: Valakinek vállalnia kell a felelősséget:(.. Pl. ma közismert bűnelkövetési mód, hogy a kiskorút küldik be lopni, mert ő nem büntethető:(.. Így legalább rács mögé kerül az aki beküldte:(

messi-asz 2011.11.09. 21:57:44

@tölgyes: értemmmm ha csak az6 nem... és mitől? -3 % a mínusz az mi?
az a komcsi ármány?
vagy levonod a hitel törlesztést? vagy hozzáadod a mindenévi lopni valót? (manyup?)

sajnos ha MÍNUSZ 3% akkor javaslom hogy a megatkarítás legyen a zorbán fizetése a szuficit...

tölgyes 2011.11.09. 21:58:35

@graycivil: Látom Ön már tavaly sem értette az ami körülveszi.. Azóta mi sem változott:(
Megismétlem: a költségvetés szuficites.

tölgyes 2011.11.09. 22:00:13

@messi-asz: Mert annyi esze van mint zsülinek:( Kérem vegye elő a költségvetés tervezetét és tanulmányozza egy kicsit..:(

graycivil 2011.11.09. 22:00:37

@tölgyes: Nem olvastad el, amit írtam. De jó volt neked egy teljesen más vonalon mondani valamit, ami tünetileg hasonlít ahhoz a baromsághoz, amiről meg én írtam.

De nem baj. Unalmas lenne, ha véletlenül ugyanarról beszélnénk. :-)

jjulie 2011.11.09. 22:01:09

@tölgyes:

a szívlapátra gondolj, amelyik eltalálja mejd az orbán típusu fideszpicsaszádat, és egyben kiveri a fejedből amit a vermer részletekben belevert

te pedig szégyelld magad a kártékony férgek hatalomba szavazásáért, ezért persze még egy másik szívlapátos találkozó is kinézhet neked

tölgyes 2011.11.09. 22:02:31

@graycivil: Képtelen átvinni az értelmet.. az a baj:(

tölgyes 2011.11.09. 22:03:43

@jjulie: zsülikém néhány új trágárságra volna szükség..:( ezeket már sokadszorra ismétli.:) Még ebben is unalmas:(

aszekelyek 2011.11.09. 22:04:20

@graycivil: forduljon szaktanácsért és tisztánlátásért a legnevesebb gyermekpszichológusokhoz. Ha a gyerek rossz, akkor arról a szülei tehetnek, pont 100 %-ig. Egy jól szeretett gyerek, éppen, hogy a szüleinek akar megfelelni és ezért meg is tesz mindent. HA pedig pocsék szülei vannak, agyerek rosszalkodással reagál erre. 5 éves korára minden gyereknek kialakul a végleges személyisége. A tudomány olyan messze áll öntől, mint a kultúra. Minimum. A szülő felelős a gyerekéért és ez eddig sem volt másként.

messi-asz 2011.11.09. 22:04:25

@tölgyes: nem fogom +nézni különösen mert 2percenként változik....

akkor inkább abban a téves hitben maradok, hogy a kölcségvetés negatív...

6.Lenin 2011.11.09. 22:06:00

@graycivil:

index.hu/gazdasag/vilag/2011/11/09/mar_csak_parat_kell_aludni_a_vilagvegeig/

Nem mondták, hogy ezt is be kellene linkelned?

Miért kéne bukott manusokkal Orbánnak tárgyalni?
Otthon is van belőlük, sajnos, több is a még elfogadhatónál.

Azért Győrnél tovább ne menj, nehogy rád dőljön a nyugat, talán még hiányoznál is, de ebben nem vagyok teljesen biztos.

Kiment az álom?
1x már volt Jo8!

Én inkább tényleg. Ipi-apacs, megyek hunyni.

Jo8!
Mindenkinek.

aszekelyek 2011.11.09. 22:06:19

@nyünyüge: Borzalom, mi? Mennyivel jobb, le se xarni a házastársat. HAdd tanulja meg a gyerek....

tölgyes 2011.11.09. 22:06:19

@messi-asz: Pedig néznie kéne, hátha megérti..:(, bár ahogy olvasom magát erre egyre kevesebb a remény:(

tölgyes 2011.11.09. 22:08:23

@6.Lenin: Én is készülődök a lefekvéshez. Ezek a szerencsétlenek még azt sem értik, hogy a költségvetés voltaképp szuficites..:(

graycivil 2011.11.09. 22:08:30

@tölgyes: Jogos. Tehát ha én mindent hitelre veszek (2 MFt plazmatévé, 10 MFt autó, stb), akkor a minimálbér mellett is szufficites a házi költségvetésem, hiszen csak kajára kell költenem.

Az a kis párszázezres havi törlesztőrészlet csak kisbetűs mellékköltség, és a szufficit az szufficit. Ez büszkeséggel tölt el, mint Orbánt az értelem piros betűs ünnepeken :-)

tölgyes 2011.11.09. 22:11:16

@graycivil: Ön tényleg ennyire ostoba???.. de ha igen akkor miért önti itt ránk a butaságát???Elég szomorú az már attól is, hogyha csak maga tudja.:::(((

ubul2000 2011.11.09. 22:11:23

@szoja122:

1. A gárdát látom, nem vitás hogy Jobbik közeli, csak az agressziót nem látom. Én egyetlen olían esetről sem tuok, ahol a Gárda agressziót követett volna el. (Kérlek ne gyere a "félelmet keltő" marhasággal. ) Egy szoborról a csokrok eltávolítása nem halottgyalázás. Ez nem sír.

2. Persze, a jobbikosok követnek el folyamatosan bűncselekményeket a cigányokkal szemben, nem pedig fordítva. Antiszemitizmust én nem látok.

3. Én is globalizáció ellenes vagyok, de nem tudom megítélni mi a különbség a glob. ellenesség és a szélsőséges glob. elleneség között.

4. A Gárda betiltása egyértelmüen politikai kirakatper során született, tényleges indoka nincs.

5. "Magyarországon a jobbik szerint minden parlamenti párt magyargyűlölő, nemzetvesztő és hazaáruló LMP és a Fidesz is. Többször mondták rájuk." Hát a nemzetvesztő jogos kritikának tűnik az elmúlt évtized kormánypártjai esetében. A hazaáruló talán kicsit erős, de az lmp esetében, mint szdsz-es utódpárt igaz is lehet. Az szdsz-re mindenestre elég nyilvánvaló.

6. Senki nem gondol teljes önellátásra, amiről szó van az nem ezt jelenti. De van néhány ágazat (agrárium, gyógyszeripar, stb) jelentős mértékben lehetnénk önellátóak.

aszekelyek 2011.11.09. 22:12:09

@szoja122: No és kinek a szeme vész oda, mert nem tetszik a festmény neki? Ugye azért nem lőnek ki szemet. de még viperát sem alkalmaznak, amiért nem tetszik.... Földre sem viszik és be sem húzzák és meg se rugdossák a földön. Nem láttam. Majd megnézem. Feltűnően sokan értenek ma a festészethez is, hirtelen. Lehet, hogy nem olyan jók. Lehet, hogy csak ez is borzalmasan el van túlozva.

graycivil 2011.11.09. 22:12:34

@6.Lenin: Én nem mondtam, hogy aludni megyek, csak azt hogy neked Jo8! :-)

Amúgy köszönöm a linket. Tényleg kifelejtettem. Pedig nagyon időszerű. :-)

ubul2000 2011.11.09. 22:13:58

@graycivil: miért baj az, ha nem teszem magamévá a libsi maszlagot?

aszekelyek 2011.11.09. 22:14:50

@szoja122: Nem. Az ételt változatosan kell a gyereknek adni. Adj neki mást. Persze ha te mindenáron akkor akarsz vele spenótot etetni, amikor nem kívánja, azért ő feljelenthet:) Az erőszak. Attól sérülhet. Egyen a gyerek, ami neki jólesik.

graycivil 2011.11.09. 22:16:10

@ubul2000: Igen. Olyan, mint a fegyvernek látszó tárgy. Amivel ugyanúgy rabolni is lehet.

(Természetesen egy fegyverszakértő rögtön rájön, hogy a fegyvernek látszó tárgy egy fegyvernek látszó tárgy.)

6.Lenin 2011.11.09. 22:16:19

@graycivil:

Jól bekavart nekik az Orbán.
Olvastad, mit írnak benne Mo-ról?

aszekelyek 2011.11.09. 22:16:31

@ubul2000: először is csak azt merték mondani, hogy emlékeztethet arra. Fel kell tupírozniuk, hogy ők attól magasabbnak látsszanak....

aszekelyek 2011.11.09. 22:19:12

@tölgyes: Most meg simán tagadják, hogy a ránk szakadt euro válság miatt lenne bármi bajunk is. Mikor mi jó nekik... , függetlenül a valóságtól.

graycivil 2011.11.09. 22:19:50

@tölgyes: Te öntöd ránk az ostobaságot a szufficites költségvetéssel, ami államháztartásilag mégiscsak deficites.

6.Lenin 2011.11.09. 22:22:44

@graycivil:

Tényleg, te szakértő vagy ilyen válság kérdésekben.

Tiszta ideg vagyok, mi lesz, ha nem várnak be minket és hamarább bedőlnek?
Nekünk kellene kihúzni őket?

A fenébe is kiment az álom a fejetekből.
Ebben se leszünk elsők, ha ez így megy. Rosszul álmodtátok.
Na, mindegy, én azért tényleg megpróbálok hunyni 1-et, reggelig.

Pá!

ökörpöröly 2011.11.09. 22:23:28

Nagyon érdemes elolvasni ezt a cikket!

hvg.hu/vilag/20111109_berlusconi_lemond_ellenzek

Nem nehéz párhuzamot találni, illetve a következtetést is egyszerű levonni, ha nem lehet eltüntetni a Bölcs Roma Törpét, akkor csak egyetlen út maradt az ország előtt .....

tölgyes 2011.11.09. 22:24:10

@graycivil: Nézze csak hátha megérti.. ha deficites, az azért van, mert gyurcsány elkúrt 18.000 milliárdot az adóinkon felül:(

aszekelyek 2011.11.09. 22:27:10

@hoplita: A diáklányok is a Kossuth térről mentek át oda? Térkőszedési népi hagyományt ápolni? Én hősöm, aztán kinek a csajai voltak? A fradistákéi-e? Vagy melyik forró dróton kapták a fülest, hol lesz az a térkőszedés, hánykor ?

graycivil 2011.11.09. 22:27:42

@aszekelyek: Soha senki nem mondta, hogy nem hat ránk negatívan az euroválság. De ennyire...?

De amilyen összeszorított fogakkal és akaraterővel véditek Orbán baromságait, mi ugyanolyan összeszorított fogakkal és akaraterővel és türelemmel magyarázunk nektek, mint az apa a ...

Jo8!

Most már én is szunyizok. :-)

ubul2000 2011.11.09. 22:31:15

Jó éjt mindenkinek!

aszekelyek 2011.11.09. 22:31:47

@ubul2000: Nem akarsz rájuk szavaznihii? Fasisztaaaaa!

ökörpöröly 2011.11.09. 22:32:09

@ubul2000: Azon még nem gondolkoztál el, hogy honnan volt a Jobbiknak pár milliárd forintja a szervezet kiépítésére, a demonstrációk megtartására, a médiamegjelenésre, a megélhetési politikusok "beszerzésére"?
Egyet tudunk, Vona elég sok időt töltött Oroszországban valamiért. Azt is tudjuk, hogy a Bölcs Roma Törpével volt egy "pógári körben". A háttéremberek közt nem egy Egy biztos, valaki komoly pénzt, médiakapcsolatot rakott a Jobbik mögé. Aki pénzt rak be, az pedig többet akar kivenni, mint amit betett. Aztán ott vannak az egykori keményvonalas fegyveres testületeknél szolgált kommunisták: Tián, Osváth, Papp és társaik. Az egykori ultraliberális Balóné Morvai Krisztináról ne is beszéljünk.
Aki a Jobbikban látja a jövő zálogát, az elmebeteg.

ökörpöröly 2011.11.09. 22:33:47

@ökörpöröly: A vesszőhibákért és a befejezetlen mondatért bocs! :)

jjulie 2011.11.09. 22:34:40

@tölgyes:

ezt ugye a jó kurvaanyádtól hallottad

aszekelyek 2011.11.09. 22:37:00

@ubul2000: @graycivil: Igen, ennyire. Frászkarikát magyaráztok. Csak sinfelitek Orbánt. Leminősítették zseniferit is, mit magyaráztok? Még válság sem volt, már a béka segge alá okoskodta az országot. Mszp és szdsz , mdf asszisztenseivel. Jó éccakát!

tölgyes 2011.11.09. 22:37:08

@graycivil: Nem hatna ránk ennyire negatívan, ha Gyurcsány nem kúr el az adóinkon felül 18.000 milliárdot.. és azt a ballasztot nem kéne még a nyakunkba cipelni.. Vagy másképpen: Gyurcsány a 18.000 milliárd elkúrásával léket ütött a hajon.. Most nekünk a viharos tengeren meglékelt hajóval kell beevickélni egy védettebb kikötőbe.. miközben kiderült, hogy a védett kikötöben pedig földcsuszamlás történik..(

tölgyes 2011.11.09. 22:38:21

@jjulie: Mi van moslékszájú??? Már az amyját se ismeri meg???:(

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.11.09. 23:17:49

@aszekelyek: Azért érdemes kettéválasztani a dolgokat. A Medgyessy kormány és a Gyurcsány-kormány I téves gazdaságpolitikájáért és a Gyurcsány-kormány II elkúrt kiigazításért nem a Fidesz felelős. Bár keresztbe feküdtek mindennek annó ellenzékben, de alapvetően nem ezen ment a történet. Az MSZP-SZDSZ saját csődjének köszönhette a kormányzás kudarcait és az ország elzálogosítását.
DE : Az Orbán-kormány ettől még folytathatna ennél sikeresebb gazdaságpolitikát. Ebben a formában sem az SZJA egykulcsosítására ( vegyük most külön a gyermekkedvezményt ) sem pedig erre a végtörlesztésre nem lett volna szükség. Ha nincs SZJA egykulcs, nem kellett volna ilyen magas banki különadók, amelyek megint csak rontották Magyarország helyzetét.
Erre a politikára, akárcsak a Gyurcsány I/II illetve Medgyessy politikájára nem lehet szerintem azt mondani hogy az egy sikerszéria lett volna. Igazából most is megy az elkúrás úgy mint előtte.
Az ÁFA-emelés, tucatnyi kisadó bevezetéséről megint csak ne beszéljünk, mert azok a csődtömeg elődöknél is befigyeltek.
Az hogy Gyurcsány szar volt, én nem vitatom. Nincs mit rajta. Csak azt nem értem, hogy Orbán mitől jobb? Mert olyan szépeket mond? Eredmény az nem sok van.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.11.09. 23:23:36

@ubul2000: "Antiszemitizmust én nem látok." A Jobbik folyamatosan, szinte minden megszólalásában kódoltan antiszemita kijelentéseket tesz. Száz és száz példát lehet olvasni a neten. De természetesen ezeket magad is ismered. Nem kell itt a naivat játszani.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.11.09. 23:31:13

@ökörpöröly: Én el tudom képzelni egyébként hogy vidéken sokan pénzzel támogatják a Jobbikot. Ez nyilván nem elég forrás, de hogy van ilyen az biztos. Akkora a kistelepüléseken már az elkeseredettség, hogy odagyűlnek azok köré akik erőt mutatnak.
Leépült oktatásunk eredménye a sok jövő nélküli, tudatlan fiatal, aki erre vevő. Azt hiszik menő Nagy-Magyarország pólóban mászkálni. De ha fegyverrel kéne ezt megvívni ( máshogy ugyanis ez nem menne ) akkor szerintem elbőgné magát a többsége ha eldurranna egy puska.
A Jobbik másra nem jó, mint hogy menetelgetnek meg összeesküvéseket gyártanak mindenféle zsidókról.
A közröhej kategórián kívül mást nemigen hallani bármilyen szakpolitikai kérdésben. Domesztikált skinheadek, leépült MIÉP-es arcok alkotják az elitet.
Isten óvja Magyarországot attól hogy a Jobbik kormányozzon. A Fidesz pár Jobbikos intézkedést beemelt a kormányzásba, ezek okozták a legnagyobb károkat.

messi-asz 2011.11.09. 23:37:54

@ciceró: a dzsobbik és a lemp is "keserves" és kínos alkukat kötött... (pénzért cserébe...)

az ő lelkükön szárad... másrészt már benn vannak a korrupcióban rég... zsarolhatók (+a lemp az még kopogtató csalásokkal is kézben van...)

akik reménykednek hogy a dzsobbik és a lemp az lehet más...
azt le kell lomboznom: NEM LEHET MÁS...
legalábbis hagyományos párt és politika az nem...

bariga 2011.11.09. 23:41:35

@tölgyes: ez a 18.000 milliárd már az ön védjegye, lassan fel veheti a versenyt a most nem jut eszembe milyen most bemutatott festményeivel.

graycivil 2011.11.10. 08:37:13

"Kormányhűség mindenekfelett

Állását, sőt a jogos végkielégítését is elveszítheti az a rendvédelmi dolgozó, aki bármilyen kormányellenesnek minősíthető kijelentést tesz, vagy legalábbis ilyesmivel vádolják meg parancsnokai vagy a belső elhárítás."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=489509

Következő lépés: Választófülkében, az X behúzásakor kell hűségesküt tenni Orbánra? Egy kritika nem lesz. Csak egy hatalmas NÉMA ORBÁN TAKAROGGY' !

F.Y.DESZ!

aszekelyek 2011.11.10. 09:30:10

@ciceró: Lehet velem nem egyetérteni de én már csak azt a tényt is, hogy nem vagyunk IMF hitel lélegeztetőn, eredménynek tartom. Nem is kicsinek. Azt is, hogy nálunk nincs egy krajcár sem elvéve a nyugdíjakból, megdolgozott öregségiből... és a szociális juttatásokból még vissza is adtak a legszegényebbeknek. Mialatt fizetik az összes hitel tőkéjét is, nem csak a kamatokat. Az ilyesmit nem szokták nagyon értékelni a választók:) Csak amit effektív a zsebébe tettek, akár hitelből is.:)

aszekelyek 2011.11.10. 09:43:22

@graycivil: leszerelték ugye azt a rendőrt , katonát , aki a tv székháznál volt.....

aszekelyek 2011.11.10. 09:49:21

@graycivil: Kökény felsorolta , atv-n ma , hogy mit nem csináltak meg ők és ezt kérte számon ma a FIDESZ-en és a pénzt, amit ők tapsoltak el az eü-től. Brávó!

hoplita 2011.11.10. 14:55:38

@ciceró:
Néhány figyelemre méltó meglátásodat agyoncsapod az ilyen visszaböfögött libsi toposzokkal.
Gondolod én is lesírom magam, ha fegyver dörren...? Meg a hasonló haverjaim?:)))
Pedig még Nagy-Magyarországos pólóm sincs

hoplita 2011.11.10. 15:02:23

@aszekelyek:
Ne legyél már ilyen idióta, ez nem ugyanaz.:(((

hoplita 2011.11.10. 15:05:30

@aszekelyek:
Nem, azok a lányok focihuligánok voltak...:(((
Istenem, hogy te milyen hülye vagy....!!!!!

Később, okt. 23.-án egy csomó diáklányt ezért vertek meg a zsaruk....mondván ott is a lányok szedték a dobálni valót.

Nagyon sok mindent nem tudsz te kisanyám....csak legalább féket raknál a csőrödre.

tarackos 2011.11.10. 15:31:59

@ubul2000: Nem állítottam szembe, azt írtam "radikalizálódik" ez egy ige, a demokratikus pedig egy jelző. Te pedig radikálisról írsz ami szintén egy jelző...

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.11.10. 18:01:38

@hoplita: Mivel nem ismerlek, nem tudom megítélni hogy milyen fából faragtak. Akiket az utóbbi években láttam Nagy-magyarország pólókban mászkálni, zömmel ilyenek voltak. Vékony testalkatú, nem egy közöttük láthatóan értelmileg enyhén sérült, már fiatalon alkoholizmussal küszködő fiatal. Én ezeket láttam.
Azt nem értem hogy a valódi radikálisok mit látnak egy Jobbikban. Nagyszájú képviselők, akiket már most bedarált a Fidesz. A Jobbik majdnem minden 3/4-es többséget igénylő sürgősségi indítványt megszavaz, messze ők támogatják a szavazáson leginkább a Fideszt. Miközben megy a hülyítés kifelé, hogy így meg úgy utálják a Zsideszt, ahogy gúnyolják, valójában nem csinálnak semmit. Egy épkézláb utcai tüntetést nem hozott össze a Jobbik a kormány ellen.
Igazi lakáj ellenzék a Jobbik.

tölgyes 2011.11.10. 18:07:50

@bariga: Itt nem aza kérdés, hogy nekem mi a védjegyem, hanem az, hogy ez a 18.000 milliárd az adóinkon felül sajnos igaz. Ez volt a z MSZP-SZDSZ Gyurcsány-Bajnai korszak "hozadéka".. Ezen már nem lehet változtatni "Mert ami egyszer végbement, /Azon nem másit semmi rend/ Se angyal se ördögök../Múlónak látszik és örök.."

Ez a 18.000 milliárd egy adottság, napi teher, amit vissza kell fizetni...Aztán lehet azon rágódni, hogy a kormány elég jó utat talál-e a visszafizetésre.. vagy esetleg lenne még jobb út is....de sírni akkor kellett volna, amikor az elkúrás létrejött..

Én ennek emlegetését, akkor kezdtem, amikor az elkúrás mértéke még csak 7-8000 milliárd volt.. Akkor sokan azt írták, hogy ennyi pénz nincs is, hogy az lehetetlen..:( Az ostobábja most is ezt írja.. de ez a tényen nem változtat.

hoplita 2011.11.10. 19:17:22

@ciceró:
Nézd, amit a fiatalokról írsz abban van valami - zömmel tizenévesek ők - de vedd hozzá, hogy ez, mármint a Jobbik és a hozzá lazán, vagy szorosabban kapcsolódó, egyfajta szubkultúra -nem találok jobb szót, de nem tartom derogálónak - így a nemzeti rock is fősodrú divat is lett. Nem rossz az ilyen divat, mert aki idecsapódik tizenévesként és megfogja a közösség, a miliő, az később is ragaszkodik az itt felszedett értékekhez.
Másrészt semmivel sem alábbvalóak a liberális eszmekör, a diszkó-drog-dugás Bermuda háromszögében elvesző kortársaikhoz viszonyítva. Azt meg ugye cinikusan hozzátehetném, hogy ezeknek a szerinted érzelmileg kissé labilis srácoknak a szavazata ugyanannyit ér, mint a másoké.:)
Másrészt megvan nekünk a "keménymagunk" is, de azokat te nem feltétlenül ismered fel messziről...nem a Nagy-Magyarország díszítette pólók a legfőbb ismertetőjelek...:)

Tüntetés?
Jó kérdés, illetve felvetés.
1. Nincs még itt az ideje, felkészületlenül nem menj csatába...ez alapigazság. Türelem, nem követjük el még egyszer azt a hibát, amit 2006-ban és utána elkövettünk. Az utcai csetepatékban kriminalizálódott egy jelentős számú aktivistánk - jómagam is - és a fidesz most is szemmel tart bennünket a szolgálatokon keresztül, legalább olyan lelkesen, mint elkúróék és drazséék. Ezt tényként közlöm...megvannak a súgóink, még onnan is.:)
2. Mi most nagyobb energiákat fordítunk a vidéki - egyébként amúgy sem gyenge - pozícióink megerősítésére, ott fogjuk megroppantani a fideszt, nem a parlamentben.:)
Megszavazósdi?
Ha már egyszer ellopják az ötleteinket és sajátként benyújtják, akkor szorult helyzetben vagy, meg kell szavaznod...de ennek nem tulajdonítanék a helyedben olyan nagy jelentőséget és nem vonnék le olyan messzemenő következtetéseket, hogy lakájellenzék.
"Tartsd magadhoz közel a barátaidat és még közelebb az ellenségeidet.":)

hoplita 2011.11.11. 10:07:10

Jó társaság az MSZP: drogozott és bankot rabolt a Fiatal Baloldal volt politikusa

További részletek: kuruc.info/r/2/87877/#ixzz1dNzqkshJ
süti beállítások módosítása