Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
12:29

Mindig is meggyőződésem volt, hogy a politikáról a legtöbbet – persze nem elméleti ismeretek nélkül - a gyakorlatban lehet megtudni és megtanulni. Említettem már Pokol Béla örökérvényű mondását a rétről és a bogarakról; ennek szellemében régóta fontosnak tartom, hogy ne csak az íróasztal mellől figyeljem a politikai eseményeket. Egy terület azonban ebből a szempontból meglehetősen ismeretlen volt számomra: a helyi politika. Eddig.

Alig valaki tudta, meglepően kevesen vették észre, de most nyilvánosan leleplezem magamat: idén októberben megválasztott képviselője lettem egy közel négyszáz fős településnek. (Vicces epizód: a választási műsor idején a tévében is próbáltam követni az eredmények alakulását, és csak nagy nehezen sikerült lebeszélnem Andrást és Gergőt arról, hogy az élő adásban gratuláljanak.) Pedig nyáron, amikor az indulás mellett döntöttem, még elég kevés esélyt láttam a sikerre. Mindössze egy éve lakom állandó jelleggel a faluban, ráadásul szokatlanul éles verseny bontakozott ki a négy képviselői hely megszerzéséért; de úgy gondoltam, hogy már azzal is sokat tanulhatok, ha résztvevői megfigyelőként elindulok. Sikerült összegyűjtenem hét darab ajánlószelvényt, egy részüket innen a blogról érkezett ismeretlen ismerősöknek köszönhetően, s miután már négy is elég lett volna, hivatalos jelöltté váltam.

A kampány meglehetősen érdekesen alakult: egy ideig úgy tűnt, hogy kézzel fogható események hiányában legfeljebb a suttogó propaganda működik, amiből a falu szélén lakva alig valamit érzékeltem, de aztán az utolsó két hétben megjelentek a szórólapok. A korábbi testület három képviselőjével közösen én is megírtam a négymondatos programomat, ami elsősorban a közlekedésre fókuszált, így aztán ezek lettek – én legalábbis így értelmezem - a választási ígéreteim. Október 3-án végül 113 szavazatot kaptam, s miután ez a második legtöbbnek bizonyult, mandátumot nyertem. A testület most hétfőn alakult meg, ünnepélyesen esküt tettünk, névnapi köszöntővel folytattuk, de elkezdtük az érdemi munkát is.

Hogy miért jó ez? Azért, mert rettentően érdekes tapasztalatokat lehet szerezni arról, hogyan néz ki a politika alulnézetből. Már most is számtalan olyan üggyel találkoztam, amivel korábban soha; helyi költségvetés, településrendezés, buszmegálló építése, szelektív hulladékgyűjtés, közmunka szervezése stb., pedig a választók szempontjából ezek az igazán fontos kérdések. Kíváncsi vagyok arra is, négy év alatt megvalósítható-e az egyik kiemelt célom, hogy más települések mintájára a falu két végében forgalomkorlátozó (értsd: a forgalmat lassító) „sziget” épüljön. Pályázatokat fogunk keresni, illetékeseket szeretnénk találni – lehet ennél többet tanulni a helyi politikáról?

Először arra gondoltam, hogy ezek a dolgok nem érdekesek a blog szempontjából, de aztán úgy döntöttem, tanulságos lehet esetleg másoknak is, hogy mit tapasztalok, és mire jutok. Úgyhogy a jövőben az országos politika mellett néha-néha talán ezekről az ügyekről is írok. Most pedig készülök az első képviselői fellépésemre, mert szombaton én mondom az ünnepi beszédet…

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr782385784

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Cheap nfl jerseys 2013.05.13. 08:50:07

zeljenka - archívum 2010/10

Trackback: Torokgaborelemez 2010.10.29. 21:43:43

[...] something about torokgaborelemez[...]

Trackback: Ivády az LMP-ről 2010.10.21. 08:00:08

Ivády Gábor, az LMP egyik alapítója csütörtöki hatállyal kilép az LMP parlamenti frakciójából és a pártból is - jelentette be a képviselő szerdai, parlamenti sajtótájékoztatóján. A politikus hite megrendült abban, hogy lehet más a politika. Mandátumár...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panelburzsuj 2010.10.22. 10:42:05

@kodó tamás:

A bennszülöttek középkori kisiparosok a fatüzelésű erőművek hivatalos beszállítóihoz képest. Volt erről egy eléggé hosszas, de a főmédia értelmi küszöbét meghaladó vita, ami körülbelül úgy ült el, hogy afenetuggya ...

kodó tamás 2010.10.22. 10:46:35

TG alig kezdte a politikai pályát máris benne van egy szaftos ügyben.... ez a blog finanszírozás necces...

"Úgy tudni, nem ez volt az utolsó hatósági akció a KÉSZ háza táján. A távozott tulajdonosok például feljelentéseket fontolgatnak az általuk fellelni vélt „csontvázak” – megítélésük szerint például túlárazott külsős megbízások, több tízmillió forintos céges tréningek – miatt, miközben az alvállalkozók között akadnak, akik a ki nem fizetett munkák ellenértékéért dörömbölnek. Úgy tudni, a Kecskeméti Városi Bíróság első fokon el is rendelte az ingatlanüzemeltető KÉSZ Ingatlan Kft. felszámolását a tiszalöki ppp-börtön kapcsán az ottani konyhát korábban működtető cég 130 millió forintos követelése miatt."

panelburzsuj 2010.10.22. 10:47:28

@kodó tamás:

Megkínáltak a lehetőséggel. De nagyon bénán, nagyon későn, és nulla nyomatékot fölmutatva.

Akkor bátorodtam föl némi "demokratikus ellenzéki" ténykedésre: ha ezek ennyire kifújtak, hát nem sok lehet már nekik hátra ...

panelburzsuj 2010.10.22. 10:54:50

@nyünyüge:

A közel milliós példányszámhoz a harminc lájkoló nagyon sovánka tetszésindexre utal.

A hasonlat pedig arra akart célozgatni, hogy kutyagumit ér a nyomulás befogadó nélkül. ("A parlagfű meséje" egyébként régi heppem, csak sose szántam rá magamat a tisztes kidolgozására. Pedig kiváló szemléltető.)

agentT 2010.10.22. 10:58:03

@kodó tamás: "ezért jo ez a blog, mert itt a kommentelők közül a független értelmiségiek által linkelt hírekre érdemes figyelni."

Épp csak benéztem egy pillanatra, és találok egy ilyen gyöngyszemet. :)

A független értelmiségi, az bizony egyik kedvenc meghatározásom. Elég jól be lehet kategorizálni.
Mert ugye vannak az értelmiségiek között a durván jobbos mélymagyarok, mint a Bayer, a Fábry meg pl Kovács Ákos előadóművész. Ők ugye a trágyatelepre való senkik.

Velük szemben állnak ugye a mélyen független, el nem kötelezett, csak az igazat és a színtiszta igazat valló és mondó értelmiségiek.
Mint a bolgárgyörgy, menekülőművész konrád, a komplett 168 óra, aczélelvárs, debreczeni az udvari eposzíró, meg a többi.
Nincs kedvem felsorokólni az egész bandát hetiheteséktől népszabóságékig.

Szóval érdeklődnék. Ez a "független értelmiségi" ez még mindig azt jelenti, hogy az illető véresszájú ballib megmondóember, a nyugatnak sír hogy itt náczizmus van, leszól mindent ami magyar, merhogy az mucsai, közben jól megél a pofázásból?
Mondjuk a viszonylag (bár ez biztosan inkoherens szó itt) tisztességesebbje legalább őszintébb pillanatában bavallja, hogy semmi köze hozzánk, legfeljebb annyi, hogy szívéből gyűlöl minket, mint pl. imrekertész.

Csak mert ha még mindig ezt jelenti a "független értelmiségi" tehát ezt az eszterházipetike fajtát, akkor én borzasztóan szégyellném, ha ezt rám mondanák.
Még szerencse, hogy te engem megdícsérni, emberszámba venni az életben nem fogsz, Tomikám. Merhogy nem vagyok elég független értelmiségi. Benned meg ott a kultúrfölény. Mondjuk jogos is, hiszen nélkületek ugye csak a fütyülős barack meg a parasztgatya.... (copyright Leizinger vagy hogy az anyjába írja a nevét.)

Ez egy elég pontos értékjelző. Ha az itteni baller csürhe elkezdene engem fényezni, tudnám egyből, hogy rohadtul elvesztettem a nyomvonalat.
Na további szép napot, még szebb jövőt, független értelmiség. :))))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.22. 11:02:05

@agentT: az a Landeszmann (ha a kipás pendejóra gondolsz). :)
A Mészáros Tamást feltétlen meg kell említeni, mint a független magyar "értelmiségi" prototípusát (höhöhö).

panelburzsuj 2010.10.22. 11:07:50

@agentT:

@Hepci:

És a felsoroltak közül melyik lingelget itt cikkeket?

agentT 2010.10.22. 11:08:16

@Hepci: Akkor Landeszmann, tökmindegy. :)

Mészáros? Jihííííííííííííííííííííííííííí :DDDDDDDD

Ja igen, kijelentés következik. NEM értek egyet a Fidesz kormány azon tervével, hogy a határon túli magyaroknak szavazati jogot adjanak. Vagy ha igen, akkor mindenképp komoly korlátokat kell bevezetni.

Az ugyanis a magyarság végóráját jelentené, ha tömegesen megérkezne a következő választásra a charter-járatokkal körülbelül négymillió, frissiben felfedezett ősmagyar gyökereire végtelenül büszke, ezért a haza dolgában felelősséggel dönteni szándékozó szittya hazafi... a virágzó Közel-Keletről.

agentT 2010.10.22. 11:10:47

@panelburzsuj: Úgy bírom, mikor úgy csinálsz, mintha nem értenéd.:)))
Nem azt mondtam, hogy ezek az általam felsorolt nyomorultak linkelgetnek itt, hanem hogy általában ezeket nevezik a ballibsi terminológia szerint "független értelmiséginek", továbbá megérdeklődtem, hogy ezt jelenti-e még a szó. Mert akkor nagy szégyen, ha rámondják valakire.

Egyébként meg pontosan értetted, szóval nem értem, miért csinálod. :)

panelburzsuj 2010.10.22. 11:12:30

@agentT:

Ennyire ne legyél mohó: a négymillióból tessék hagyni azért az oroszoknak, románoknak, ukránoknak is.

nyünyüge 2010.10.22. 11:14:52

@panelburzsuj:
A virtuális világban bizonyára nem népszerű a Helyi Téma, igy nemigen lájkolják. Nem is a fiatal generációnak szól, inkább "Kádár népének".

És az újságot megfizetni nem tudó, de valamiféle betűre éhes ingyenes reklámújságokat olvasó százekre bizonyára hat, nemcsak ablakpucolásra használják.

agentT 2010.10.22. 11:15:21

@panelburzsuj: Nem gondolod, hogy nem ébredne rá az egész banda azon nyomban, hogy magyar gyökerei vannak, még ha Becsuániából került a Közel-Keletre, akkor is?????

panelburzsuj 2010.10.22. 11:16:24

@agentT:

"a kommentelők közül a független értelmiségiek által linkelt hírekre érdemes figyelni"

Ez annyira azért nem bonyolult kijelentés, hogy rögtön "általában" konrádgyörgynek kölljön beugorni.

panelburzsuj 2010.10.22. 11:20:11

@agentT:

Láttál már végrehajtási utasítás tervezetet? Gondolod, hogy a Fidesz másra se vágyik, mint négymillió közelkeleti, vagy tízmillió nigériai szavazóra? (Bár Orbán afrikai sikerpéldákat emlegetett. Most elbizonytalanodtam ... )

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.22. 11:20:55

@panelburzsuj: ezt miért kérded tőlem? (miért tőlem kérded?)

kodó tamás 2010.10.22. 11:22:13

@agentT: "véresszájú ballib megmondóember, a nyugatnak sír hogy itt nácizmus van, leszól mindent ami magyar"

igen a te oldaladról nézve ez vagyok....

bár fizikailag függetlenül középen állok
ez nézőpoint kérdése... egyébként is most ellenzék vagyok
hiszen a nagyon jobbra nertársaidtól mindenki balra van és ellenzéki...

agentT 2010.10.22. 11:22:18

@panelburzsuj: Húha.
Naszóval... tehát van a független értelmiségi kifejezésnek egy általános olvasata, mégpedig azért, mert a ballerlibsi megmondógépezet kisajátította magának ezt a titulust, mondjuk úgy két évtizede.
Itt meg szerepel a mi lánglelkű ellenzéki Tominktól egy ilyen bölcs mondat.
Erre én megkérdezem a mi lánglelkű européer Tominkat, hogy az ő olvasatában ez a kifejezés azt jelenti-e, mint amit általában, tehát a mészárostamásokat (Szimba kedvéért. :))
Most ennek melyik része nem világos?

agentT 2010.10.22. 11:25:19

@kodó tamás: "bár fizikailag függetlenül középen állok"
Ezt legfeljebb mint anatómiai objektumot tudtam volna értelmezni, ezért ettől eltekintek.

Az meg, hogy tőlem balra ki van, az nézőpont kérdése. Például napi nyolc órában (éjjelente) a nejem.
Szerintem nem retteg. :)))))))))))))))))))))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.22. 11:26:09

@panelburzsuj: szvsz Ügynök úr aránylag adekvát merítést végzett a magukat független értelmiséginek nevezők köréből. Vagyis az önultratoleráns, mindig-mindent-jobban-tudó megmondóemberek fél lábbal Berlinben állomásozó, nagyrészt inverz palesztin társaságából...

panelburzsuj 2010.10.22. 11:26:43

@nyünyüge:

Vannak adataid arra, hogy éppen Budapesten mekkora lehet "az újságot megfizetni nem tudó, de valamiféle betűre éhes" népesség aránya? És hogy a Heti Téma mellett még hány ingyenes "betű" nyomakszik a potaládákban, metrón, mindenhol?

Nem lebecsülni, hanem helyére rakni szeretném.

agentT 2010.10.22. 11:27:27

@Hepci: inverz palesztin társaság
: DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

agentT 2010.10.22. 11:29:42

@panelburzsuj: Természetesen nem láttam végrehajtási tervezetet, mint ahogy te sem.
Azt viszont tudom, hogy ezeknek a génjeikben van az ügyesség. :)
(És most isssszonyat cizellált voltam, meg ne bántsam a független értelmiségieket.:))

nyünyüge 2010.10.22. 11:31:56

@panelburzsuj:
Nem tudom megbecsülni. De azt látom a házunkban - amelyik pedig nem kimondottan szegény környéken van - hogy az idősebb lakók közül jónéhány keresgél a kidobott újságok között (mostanában már a kuka tetejéről is, mert megszűnt a szelektív papírgyűjtés).

kodó tamás 2010.10.22. 11:32:38

@agentT: egyébként rád a kkommentelőkről szóló kommentem msáik fele vonatkozott:)
nem a független értelmiségis...

panelburzsuj 2010.10.22. 11:36:40

@Hepci:

Menten betojok ...

Ezt írta kodótamás a röpdolgozatomra:

"ezért jo ez a blog, mert itt a kommentelők közül a független értelmiségiek által linkelt hírekre érdemes figyelni.

ezért közömbös a poszt.

sőt a vélemények (kommentek) is számítanak. persze a vérnarancsokat leszámítva. de azokon meg eszméletlen jól lehet szórakozni, bár van amikor a sajnálat erősebb..."

Szóról szóra, betűről betűre ERRŐL a blogról, EZEKRŐL a posztokat, EZEKRŐL a kommentelőkről beszél tamás, akik ITT, a torokgaborlemez.hu blogon lopják a szép fényes napot. Rólad, rólam, meg magáról szól, meg TG-ről, meg arrőla pártucat figuráról aki viszonylag állandó jellebggel föl-fölbukkan: ITT.

Hány hasábnyi magyrázat kéne, hogy értsd is meg, amin lóugrásban átpattogva azonnal véleményezel? :)

kodó tamás 2010.10.22. 11:37:05

index: oKTÓBER 22. NAGYBETŰS ÜNNEP = cAPS lOCK nAP

:)

agentT 2010.10.22. 11:42:09

@kodó tamás: "persze a vérnarancsokat leszámítva. de azokon meg eszméletlen jól lehet szórakozni, bár van amikor a sajnálat erősebb..."
Ez?
Nos ez viszont dícséretes, ez a tolerancia.
Odáig én is eljutottam már, hogy a ti fajtátokat nem gyűlölni kell és kerülni, hanem szánni és segíteni. Keresztyéni kötelesség.:)
Mondjuk nem mintha vérnarancs lennék, mert eddig minden TG poszt kapcsán megkritizáltam legalább egy Fidesz intézkedést, itt fentebb (látod?) például a határon túliak tervezett választójogát...
De ez mindegy, mert a ti űbertoleráns ballibber fajtátoknak mindenki narancsgőzös agyhalott fideszbirka, aki nem hajlandó együtt brekegni veletek, hogy nácizmus van, meg kétharmados diktatúra, meg mit tudom én mi marhaságoknak a mantrázása jelenti nektek a mindennapi szellemi (?) betevőt.

panelburzsuj 2010.10.22. 11:43:22

@agentT:

Hát ja. Ezeken a genetikus falakon tényleg nehéz áttörni.

panelburzsuj 2010.10.22. 11:46:00

@nyünyüge:

És vajon a kukázó olvasók közt mekkora a szavazási hajlandóság? Nagyobb, vagy kisebb az átlagosnál?

kodó tamás 2010.10.22. 11:47:41

@agentT: egyébként itt kevés a vérnarancs, szinte citrom mind. egy jó kis házi pálinka főzés se jönne ki belőletek:) (adómentesen)

ubul2000 2010.10.22. 11:48:19

@Hepci: És persze somló tamást. Persze ő nem értelmiségi

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.22. 11:50:43

@panelburzsuj: ezt olvastam, Panel, nem vagyok reménytelen szemantikában. Pusztán arra céloztam, hogy
(1) nem én hoztam fel a linkelgetés témát (persze egyoldalúan), hanem Kodó
(2) nem én kezdtem abból kiindulva a független értelmiség mibenlétére terelni a szót (persze egyoldalúan), hanem AgenT
(3) így megérdeklődhetem, hogy ezt az eleve félrecsúsz8ta)ott kérdést miért is címezted nekem (is)

ubul2000 2010.10.22. 11:52:34

@agentT: ők eddig is jöttek a charter-gépekkel

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.22. 11:52:41

@ubul2000: Somlót ne bántsd, ő produkált is valamit a gyűlölködésen kívül, ami ráadásul amúgy se volt soha jellemző/hangsúlyos momentuma a ténykedésének.

agentT 2010.10.22. 11:55:04

@panelburzsuj: Nem mintha át akarnék. Már ha az eredeti gondolatomra utalhatok vissza.

Ami meg azt illeti, amit itt próbálsz kifejezni ezzel a rövid mondattal, azzal kapcsolatban csak annyit mondanék, hogy szánni való ez az automatizmus.
Arra az automatizmusra gondolok, amellyel te, zsüliett, tomika, meg mit tudom én, hogy még hányan a kedves kis Mókus őrsötökből azonnal éreztetitek bárkivel, aki esetleg méltóztat nem egyetérteni veletek, hogy az illető automatikusan síkhülye, genetikai hulladék, szellemi csökevény.

Szeretném ha világos lenne, hogy az, ha (mivel nem azt mondom amit illik a klubban), úgy jelenek meg képzeletbeli mikroszkópotok tárgylemezkéjén, mint valami véglény, mint valami szerencsétlen hülye nyolc általános végzett bunkó, aki az árpádsávos zászlóra veri, az engem egyáltalán nem érdekel.
Az, hogy a ti buksitokban a másként vélekedés automatice a másként vélekedő degeneráltságát implikálja, az nem engem minősít. Hanem a ti űbernagy óriástoleranciátokat és másságmegértéseteket.
Szóval szarom le.
(Utálom a másságot, mielőtt valaki ebbe a szavamba kötne bele. :)))

agentT 2010.10.22. 11:58:09

@kodó tamás: "egyébként itt kevés a vérnarancs, szinte citrom mind." az is milyen sok azért, nem?

Mennyivel lenne egy jó kis egyhangú, tömött sorokban menetelő, ríjjunk a demokráciáért kórus. :)))))
Hát ez legyen a legnagyobb örömed Tomikám, hogy ez a kommentzóna nagyrészt a ballib nyivákolók gyűjtőhelye lett.
Elismerésem hozzá. Jó ez, kell ez, ha már a választásokon kurvára nem volt többség, legalább itt legyen.:)

porfelhő 2010.10.22. 11:58:27

Hogy mik vannak?! Nem tudom mi a problémája itt egyik -másik kedves kommentelőnek, olvasónak a belinkelt cikkekkel, vagy éppen ide irt véleményekkel. vagy beirt "sajtóanyaggal", "hiranyaggal". Ha nem tévedek az a TG. blogja, és azért teszi fel a posztot, hogy oda lehet irogatni /ingyen/.

agentT 2010.10.22. 12:01:02

@porfelhő: Na hát ez az!
Éljen a szabad véleménynyilvánítás!!!!!!!!!!!:))))

porfelhő 2010.10.22. 12:04:08

@agentT:
Több felkiáltó jelet nem tudtál volna tenni. Jobban meglátnám!:)
Hogy mik vannak!! Ez, az!

ubul2000 2010.10.22. 12:05:40

@Hepci: Ezzel azért vitatkozom. 1100 éves évforduló, Somló az egyik fellépő, kijelenti hogy a magyarok csak ne ugráljanak az 1100 évvel, ők 10000 éve vannak ITT. Azóta a szememben egy disznószar.

agentT 2010.10.22. 12:06:57

@porfelhő: Jaj, jaj, hát nem tudod, hogy jön a náczifaschista Orbán?
A felkijálójelekkel is csínnyán kell bánni, el kell tenni télire, mert jön az orbánista országcsőd, biztos hiány lesz azokból is, csak amikor majd jönnek a padlássöprők, jól el kell dugni őket. :)

panelburzsuj 2010.10.22. 12:07:50

@Hepci:

Megérdeklődheted.

Mert tökéletesen kontraproduktív módszernek látom, ha valaki csak ürügyül használ egy véleményt, egy gondolatfoszlányt a saját idült dilijeinek az előhozatalára.

És nem csak a szétoffolásra gondolok - bár az se piskóta - hanem az "eszme" fölösleges lestrapálására. Minden sarkon fennszóval azonnal nekiállni libsibolsizni pont ugyanakkora baromság, mint szittyázni, fidesznyikezni, vérakármipisilni. A megkövült hülyékre ugyanis úgyse hat semmi, a valamennyire is nyitottabb, rugalmasabb fejek meg nagyon hamar ráunnak a pénzbedobós papagájokra.

Meg a véleményükre is. Az üres szajkózás secperc alatt érdektelen háttérzajjá válik - a jótorkú énekessel együtt.

A locsogási vágy persze nagy hajtóerő. De legalább ekkora erő a csömör is.

agentT 2010.10.22. 12:10:37

@panelburzsuj: Ugye amit előadtam az elmúlt félórában, az nem a szétoffolás, ugye?
Vagy akkor a Helyi Théma is szétoffolás?
Vagy Vitézy D baszogatása fentebb, az is szétoffolás?
Merhogy jó régóta nem TG képviselősége a téma, ha jól látom.

Diocles 2010.10.22. 12:11:42

@kodó tamás:

a hvg nevű ballib hecclapot nem kell komolyan venni, gazdasági kérdésekben a legkevésbé.
érdemes megfigyelni a cikkeik stílusát, "információink szerint", "állítólag", "értesülések alapján", magyarán az éppen aktuális konkurencia bemószerol egy cég, esetleg lök még egy kis borítékot is, és lejön a cikk.

viszont TG ezzel tényleg "gyanús" lett, mert ha valakit a hvg támad, az 99%, h fideszes, és KÉSZ meg TG-t támadja :)
de asszem ennél bonyolultabb a világ.

Diocles 2010.10.22. 12:12:28

"KÉSZ meg TG-t támadja"
mármint támogatja

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.22. 12:12:53

@ubul2000: nem látod túl differenciáltan a világot. :(
Egyszer mondott egy ilyet, ki nem mondott már marhaságot. Amúgy írt egy csomó remek dalt, remek zenekarokban. Miért, az LGT mi, tán csak nem cionista harci alakulat?
Gerendásnak is van egy dala (Ötezeréves kő), nyilván foglalkoztatja a téma, de ezt felesleges összekeverni a hivatásos ballib megmondóemberré avanzsált (ex)művészek (Konrád, Nádas és társaik) időnként gyomorforgató megnyilvánulásaival.

agentT 2010.10.22. 12:13:15

na jó, szeretném megköszönni az uraknak és hölgyeknek, ismét jól mulattam.
Megyek, csinálok valami hasznosat, mintsem hogy itt szórnám az észt az arra méltatlan póroknak, mint teszi itt sok nagybwcsű filozófus és szabadgondolkodó.:))

agent T bolondugratómester jobbra el. :)) --->

kodó tamás 2010.10.22. 12:16:51

index.hu/video/2010/10/22/esztergom/

nagyon sok értelmes ember van a szavazópolgárok között...

@Diocles: hm érzékeny téma. a nyomtatott hvg-t 1989-óta hetente olvasom. a pozitív véleményem SZAKMAI cikkek alapján alakult ki és ezt kivetítem a többi témára is...
a szinvonal folyamatosan romlik, de még mindig elég magas (nincs konkurenciája)
az onlányt azt nem tudom...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.22. 12:17:09

@panelburzsuj: a címkézést én se kedvelem, az elítélésében egyetértünk. Ez a kérdésed ettől függetlenül félrecsúszott.
Btw, azért felhívom a figyelmed, emlékeim szerint pont te voltál az, aki itteni megjelenésem után nem sokkal az "ócska udvari nyalonc" titulussal illettél... amire természetesen válaszoltam ezt-azt... de minden elkezdődik valahogy...

aszekelyek 2010.10.22. 12:20:53

@porfelhő: Vélelmezem, hogy nem fognak nagyon örülni a hagyatéknak. Ennek ellenére nem fognak engedni az államnak segíteni .Vegyenek el a szegényektől, lesz a javaslat. Ne legyen nyugdíjas bérlet, meg diák. Pld. anulla éves gyereknek is kelljen jegy. Nekik ilyen móccereik vannak. Ez a holdingos cucc pedig nem rossz pedig. Ha jól csinálják. Csak snassz kán szoci és az szoci érdekeket sért., hopgy volán mégse csak az övék lesz....Az meg nem szokta érdekelni őket, hogy a megszorítások eredményével kezdeni kormányozni más, mint a totál lerombolt mindennel és adósságheggyel is más. MAjd a soros úgyis csinál dollármilliókból nekünk romaprogramot..., képzelem én azt.... milyen célból. Sajna benne nem bízom. A jószándéka mögötti hátsó szándékai ismeretesek mára. Mit szokott ő követelni azért...

aszekelyek 2010.10.22. 12:22:53

@tepes: Ne már! cSak mészáros tud helyesen értelmezni ebben az országban!:DDDD

porfelhő 2010.10.22. 12:24:15

@agentT:
Irjál még néhány kommentet!! olyan jó olvasni a ballibbekről!!
Milyen szinü szemüveged van neked, tulajdon képpen?!
osztjónapot!

panelburzsuj 2010.10.22. 12:27:00

@agentT:

A szétoffolás az én szótáramban az a folyamat, ahogy egy -egy konkrét kérdésről azonnal, egy-két lépésben eljuta a "társalgás" a legáltalánosabb primitív közhelyekig.

Két-három napos, sokaszáz behójegyzésre fölszökő kommenthófoylam nyilván nem fog katonás redbe állva kizárólag csak TG képviselőségére fókuszálni. Pláne nem, hogy ős e erőlteti ezta az iskolásdi, sőt kifejezetten bátorítja az "eszmék szabad áramlását".

De hogy ez a "szabad áramlás" naponta többtucatszor - és mint említetem, egy-két ugrással - újra meg újra a síkhülye panelok (!!:) mantrázásába fulladjon, az azért nem törvényszerű.

Örömömre szolgálna, ha észrevennéd: elég sokféle síkhülye panelt felemlegettem.

panelburzsuj 2010.10.22. 12:28:31

@panelburzsuj:

(na, tényleg valami szú rághat a kíbordomban ... ()

ubul2000 2010.10.22. 12:29:27

@Hepci: Úgy általában igyekszem kettéválasztani a magánéleti tevékenységet az esetleges művészi teljesítménytől - Somló zenei tevékenységével semmi bajom, de mint ember - semmire sem becsülöm.
Persze van ahol a "művészeti" tevékenység csak álca (pl. Hernádi, stb.)
De kritikus vagyok a másik oldallal kapcsolatban is. Hiába értek egyet magánemberként kifejtett véleményével, ha művészként gyengének tartom. Vannak ilyenek is bőven.

kodó tamás 2010.10.22. 12:29:38

@panelburzsuj: érdekes hogy a fideszesek fürtökben lógnak, csoportosan támadnak.... a székelyek, a gent, a hepci :)

porfelhő 2010.10.22. 12:30:47

@panelburzsuj:
Igen keves kommentelő!! A locsogási vágy nagy hajtóerő itt a posztokon is.!! Meg a villogási vágy is tapasztalható!!

aszekelyek 2010.10.22. 12:32:14

@Szimba: Tradíción fogunk közlekedni? Nem az ártott meg nekünk véletlenül?@Diocles: Rendesen úgy lenne, ahogy írod, ám most aki nem retteg velük, az már támadási ok. Még hogy nem hajlandó összecsinálni magát, amikor már hajmeresztőkkel is kezelik a népet....!Körmét letépni, veséjét leverni, minimum.... virtuálisan.Kész, ennyi a palinak. Feketelistán van.

agentT 2010.10.22. 12:34:03

@panelburzsuj: Észrevettem és értékelem.
Én meg annak örülnék ha észrevennéd, pont az történt, hogy a "független értelmiségi" című ballibber síkhülye panel kiverte nálam a biztosítékot. Mert mondta aki mondta, és ráadásul ott volt a mondatban a másik "vérnarancs" típusú síkhülye panel is.
Érdekes, hogy simán elment volna a kommentek között, ha nem szúrom ki magamnak.

........

porfelhő szar hírem van, nincs szemüvegem. Tök jól látok.
Hallókészülékem sincs. Alacsony a cukrom, 130 a vérnyomásom, allergiás vagyok macskaszőrre. Még valami?

........

Na tényleg mentem, csóközön.

agentT 2010.10.22. 12:35:28

@kodó tamás: Ugye? Biztos most léptünk szolgálatba a pártközpont pincéjében, a kommentelőbunkerben.
Szerencsétlen.

aszekelyek 2010.10.22. 12:35:41

@kodó tamás: Fürtben vagyok? sztem farmerban...hepci meg nem FIDESZES....:D Majd ha T.G. nek nem tetszik, eltanácsol. Addig.... lehet szóvátenni, hogy idetoltam. Ez itt nem a lapcsolat.hu, ugye?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.22. 12:35:51

@ubul2000: tegnap láttam Somlót a Fehérvári úti postán. Nagyon megöregedett.

panelburzsuj 2010.10.22. 12:36:54

@Hepci:

Virág elvtárs mondott valamit az egyéni sérelmek dédelgetéséről, de pontosan nem tudnám idézni. (Meg valami vers is dereng a köröm alatt elmérgedő sértésekről.)

Két út van: csapásokat adunk és csapásokat kapunk - vagy itt-ott igyekszünk a közös pontokat is megtalálni.

Az öncélú, kizárólag a konfekcionált hülyeségek darabszámát szaporító közhelypumpálás az első változat.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.22. 12:38:05

@kodó tamás: csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen... ahogy értelmes emberek szokták...
Ez nem a konteógyártás-tamáskodás-okoskodás folyamata...
Milyen állat a fideszes (def.)?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.22. 12:39:16

@panelburzsuj: szerintem simán lehet a kettőt kombinálni is (vö. azóta nem csapkodlak)

aszekelyek 2010.10.22. 12:39:37

@agentT: MA az EU illetékes bizottsági elnöke se nem támogatta, sem nem ellenezte, mert ahány ország, annyi féle a móccer. No és másokat nem is szaggattak úgy széjjel a 45 után, mint minket. Úgy kicsit könnyebb.

aszekelyek 2010.10.22. 12:41:00

@agentT: szia, én is megyek. Vége az ebédnek. Hadd fortyogjanak....) Szép ünnepet neked!

kodó tamás 2010.10.22. 12:41:08

@aszekelyek: @agentT: bocs. vigyázok a kormánypártiakra:) nagyon élvezem a jelenlétüket. hajlamos vagyok elfelejteni, hogy nemcsak "normálisan" lehet látni a világot. nagyon nagyon nagy szükség van rátok. aztán majd a végén elteszük emlékbe Titeket, mint ahogy a megyges szobája is helytörténeti muzeum lesz.... jó egészséget!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.22. 12:42:26

@agentT: te, ez a tomasz összekeverte a fideszeseket a nemfideszesekkel meg a barrakudákkal... mint korábban TG-t Zsdanovval...
Mecsoda törzsfejlődési káosz.

porfelhő 2010.10.22. 12:43:59

@aszekelyek:
Jaj! tegnap írtam, hogy cseréld már le azt a rózsaszín szemüvegedet! Miről írtál már megint. Mi köze van már a szociknak ahhoz, hogy holdingba szervezik a Máv-ot és a Volánt! hogy államosítani akarják! Majd most ez a gazdaságélénkítő csomag megold mindent!! Legyél már egy kicsit szélesebb látókörű, ne a szocikat emlegesd már mindig.!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.22. 12:47:09

@porfelhő: mit is akarnak államosítani a MÁVon? Ez nem olyan lenne, mintha a jobb kezükkel megdöfnék a balkezüket, öntököndöfés közben?
Osztjónapot, szemüvegben. Esetleg szemüregben.

porfelhő 2010.10.22. 12:47:43

@agentT:
Azt jól teszed ha mégy!! Kit érdekel a szemüveged!! Viszlát!!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.22. 12:48:56

No, csirió mindenkinek, folytassátok a blog tönkretételét nélkülem. Küldetésem van, de nem az, amire tomász gondolt, hanem horgászni kell indulnom. :)

panelburzsuj 2010.10.22. 12:56:05

@porfelhő:

"A virtus nagy tűneményi

Gőz, mit hagymáz lehele;

A kebel lángérzeményi

Vértolúlás kínjele;"

porfelhő 2010.10.22. 12:56:33

@Hepci:
Állami felügyelet alá vonni, fejleszteni, amihez a pénz is rendelkezésre áll majd. közös holdingba szervezni a volánnal. azért , hogy jobban felügyelhető legyen. ! szemüvegben, meg anélkül is!!

agentT 2010.10.22. 12:57:44

@porfelhő: Hopp megebédeltem.

Mama, ki is kérdezte fentebb milyen szemüvegem van?:DDDD
Cavinton, mama:DDDDDDD

agentT 2010.10.22. 12:58:16

@aszekelyek: Neked is!
Van, aki még ünnepli:)

kodó tamás 2010.10.22. 12:59:55

@porfelhő: nagyon jo észrevétel.... ez eddig nekem fel se tűnt (pedig én...)
máv: állami
volán? megyei önk?
bkv az meg őv önk

ezeket a tulajdonok is szó nélkül átjárhatók? gyakorlatilag persze (mert 2/3). és elvileg mi van?

porfelhő 2010.10.22. 13:00:02

@panelburzsuj:
Utálatos vagy.!! Ilyen versikéket irogassál másnak, ha kérhetlek!!

agentT 2010.10.22. 13:00:33

@kodó tamás: Mhm, mert azt te, meg a hozzád hasonlók döntik el, hogy miként kell helyesen nézni a világot, mi?
Ezt bírtam mindig, ezt a gőgöt, meg ezt az arcot, hogy ők és csak ők tudják a tutit...
oszt mi vagyunk az antidemokratikusak:))))))))
/sóhaj
Eltesztek minket emlékbe? Mármint kik?
Mi titeket nem teszünk el sehová.
A kutya nem akar emlékezni rátok.

agentT 2010.10.22. 13:01:31

@Hepci: Így van ez, mindegy nekik mit mondasz, ha nem azt, amit ők...
már az ÁVH, de már a CSEKA időkban is így nyomták, mit csodálkozol?

panelburzsuj 2010.10.22. 13:04:25

@porfelhő:

Ezt a versikét egy Kölcsey Ferenc nevű fűzfapoéta szerzette.

porfelhő 2010.10.22. 13:07:12

@kodó tamás:
Elvileg demokrácia van, és jogállam!!

agentT 2010.10.22. 13:09:24

@panelburzsuj: Segíthetnél egy picit.

A német klasszika melyik nagyjának munkásságában jelenik is meg a van és a legyen közötti külkönbségtétel?
Kant? Hegel?
Nem emlékszem.

porfelhő 2010.10.22. 13:11:18

@panelburzsuj:
Teljesen mindegy ki szerzette!! Menj Te is a @tbb után, és hagyjál békén!! Nem kell válaszolgatnod a mommentemre, és minősiteni sem kell!!!

panelburzsuj 2010.10.22. 13:19:08

@agentT:

Passz.

Nekem csak azt változatot tanították, hogy világot nem magyarázni, hanem megváltoztatni kell! :)

(Tényleg ne tudom, hogy hol jelenik meg, de nem lepődnék meg azon, ha sok klasszikuson végighúzódna, persze picit mindig erre-arra kicsavart formában.)

porfelhő 2010.10.22. 13:19:55

@agentT:
A mamádat nem az én személyemben kell keresned, de főleg nem a koromban!! Lehet, hogy húgod, vagy nővéred lehetnék, de a mamád szerintem nem!! Nekem olyan szemüvegem van, hogy ha a kormány nagyon jól fog "dolgozni" azt is meg fogom látni. !!!

panelburzsuj 2010.10.22. 13:32:53

@porfelhő:

Cirkusz helyett érdemesebb inkább kétszer elolvasni valamit.

Sajnálatos, hogy ha a "Meg a villogási vágy is tapasztalható!!" megjegyzést (az ÉN kommentemhez kéretlenül tett megjegyzésedet...) továbbfűzöm egy pontosan odaillő veretes idézettel, akkor te értelmezés helyett hisztisen toppogni kezdesz.

Egyébként nem emlékszem, hogy bármikor is különösebben rámásztam volna a megnyilánulásaidra, sőt ... Nekem úgy rémlik, sokkal inkább támogattam, egyengettem a mondandód útját. (Ahhoz képest meg, hogy másokkal hogy össze tudok szikrázni, ha éppen úgy adódik a lehetőség, ... jobb ha hagyjuk.)

Még mindig biztos vagy abban, hogy pont ezt akartad írni?

kodó tamás 2010.10.22. 13:36:24

"az autókat még a választás előtt rendelte meg a főpolgármesteri hivatal gazdasági ügyosztálya, de már konkrét igények szerint. Mivel azt tudni lehetett, hogy sem Demszky Gábor, sem helyettese nem marad hivatalban, a paraméterekről előre érdeklődhettek a főpolgármesteri poszt legesélyesebbjétől, amikor pedig a választás hivatalosan is eldőlt, gyorsan meg tudták vásárolni az autókat"

index.hu/belfold/budapest/2010/10/22/harom_hatmillios_passatot_vett_a_fovaros/

A LEPAPÍROZOTT DEMOKRÁCIA.

jjulie 2010.10.22. 13:52:01

@agentT:

"az eredeti gondolatomra utalhatok"

eredeti gondolatod? neked?

panelburzsuj 2010.10.22. 13:55:25

@kodó tamás:

"Az Audi lerobbanása esetén a főváros az FKF Rt.-től bérelt egy Opel Fronterát havi 156 ezerért, vagy egy Volkswagen Touareget napi 4500 forintért."

Én meg napi kilencezerért tudok egy Suzuki Swiftet bérelni. Igaz, kaució se kell, de számla se, megbízunk egymásban.

KIA platós-fapados napi tíz, Peugeot Boxer eggyel hosszabb.

Ehhez képest egy Tuareg napi 4500-ért maga a megtestesült gondosság, smucigság, leleményesség a főváros részéről.

Néha olyan kafkakastélyban érzem magam, ahol minden "ügynök" pont ellenkező irányba lő, mint amerre a pisztolya csöve mutat. És sose tudom eldönteni, hogy rafkós álbalekok, vagy valódi kommunikációs pancserek között forgolódok-e ...

CSENDES 2010.10.22. 14:00:25

hirszerzo.hu/profit/20101022_bulgaria_magannyugdij

Megtetszett a bolgároknak OV ötlete, de ők már tovább gondolták...:-))

Zsoo 2010.10.23. 19:55:45

Sok sikert kívánok a képviselői munkához.
Biztos sokat lendíthet a falun ha értelme vezetők irányítják.

Bromden főnök 2010.10.23. 21:10:29

Képviselőjelöltként érintett, eközben a köztévében elemzi a választásokat? Hát hogy van ez??? Nem véletlen, hogy nem akarta, hogy gratuláljanak. Minden nyilvános megszólalásnál jelezni szokás, ha valaki személyesen érintve van (disclaimer).

Állásrafal 2010.10.23. 23:12:35

Az elemzés egy adathalmazból megállapítások levonása, és érdekes lehet, de számomra érzelem nélküli. Habár kedves a mosolya és közszereplőnek számít, azért én ebben az esetben úgy gondolom, hogy nem a kíváncsisága kielégítése az öntől várt cél, hanem olyan célok elérése, ami egy közösség életét szebbé teszi, előbbre viszi, és ez ma és mindig a legfontosabbnak kell hogy legyen az erre vállalkozók számára.

seahawks 2010.10.24. 08:28:02

figyeld meg magadon, hogy fog megváltoztatni a vidéki élet, máshogy fogsz tekinteni a pestiekre...

Szavics 2010.10.25. 11:42:37

Miért lettem képviselő?

A szokásos cím ez lenne
Megannyi kétellyel benne
De talán így jobban létezel
Ha állítasz és nem kérdezel

Mert állítani kell annak
Ki lassítaná a forgalmat
És így leszel képviselő
Kemény, mint csontban a velő

Tamáshida · http://www.youtube.com/watch?v=x_SBwVB83WU&feature=related 2010.10.28. 20:41:53

Én nem bánom, hogy képviselő lett Török Gábor. Mondom ezt úgy, hogy politikai elemzőből valaki politikus lett. Hogy össze lehet-e egyeztetni a kettőt, ez majd kiderül. Szerintem igen, jellem kérdése. Azt kívánom, hogy Török Gábor az eddigi, tőle megszokott tárgyilagosságot ne adja fel ezután sem. Ami szép dolog volna egy politikustól.
süti beállítások módosítása