Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
20:37

Nem lesz népszerű, amit mondok: az a javaslat, hogy a pártok a következő két évben ne kapjanak állami támogatást, a mostani kabinet időszakában az egyik legdurvább, a demokratikus versenyt leginkább korlátozó ötlet. Tudom, hogy a tömegdemokrácia korában megnyerhetetlen az a vita, amelyben valaki a pártoknak juttatott közpénzek mellett érvel, ennek ellenére számomra nem kérdéses, hogy a pártok kivéreztetése (illetve ezáltal bizonyos érdekcsoportoknak való teljes alárendelése) többet árt a demokráciának, mint a választási körzethatárok bármilyen fifikás átrajzolása.

(Forrás: Larry Lessig)

Ha a pártok nem kapnak semmilyen állami támogatást, három lehetőségük marad: (1) takaréklángra helyezik magukat, nem dolgoznak ki programokat, nem szerveznek rendezvényeket, nem kampányolnak, azaz megszűnnek politikai szereplőként viselkedni, (2) mindezt továbbra is teszik, de az ehhez szükséges forrásokat különböző kölcsönökből fedezik, és ezáltal végzetesen eladósodnak, (3) valamilyen érdekcsoport „felvásárolja” őket. A második és harmadik lehetőség egymás mellett is elfér: a függő helyzet igazán akkor működhet jól, ha a mecénás arra is figyel, hogy a párt így is erős mínuszban maradjon; ilyenkor ugyanis megszűnik a mozgástere: ha meg akarna szabadulni a jótevőjétől, elképesztő összegeket kellene már önmagában a váltásra is áldozni, nem is beszélve a működtetésről.

Miután a magyar pártfinanszírozás most is ezer sebből vérzik, amiről az előbb beszéltem, ma sem ismeretlen a magyar pártok környékén. Ha a következő két évben semmilyen állami forrást nem kapnak a pártok, mindez brutális mértékben felerősödik. Ráadásul – a dolog logikája alapján – teljesen egyenlőtlenül: a jobban beágyazott pártok (Fidesz, MSZP) és a kormányon lévők (Fidesz, KDNP) talán könnyebben elviselik, mint azok (Jobbik, LMP), ahol sem a kormányzati pozíció miatti háttérernyő, sem az elmúlt két évtized gazdasági hálózatépítése nem jöhet szóba.

Mindez nem jelenti azt, hogy ne lehetne a mostaninál jobbá tenni a pártfinanszírozást, akár több egyéb forrást is bevonva a politika működtetésébe. Kidolgozható mind az állampolgári, mind a vállalkozói adományok mainál jelentősebb – ugyanakkor átlátható – rendszere. Egy valamit kellene elfelejteni: azt, hogy a demokratikus politika pénz nélkül is megoldható. Aki ilyet állít, legyen bármennyire is népszerűnek látszó a gondolat, sajnos a tűzzel játszik. A politika költséges dolog. Ha nem fizetjük meg közös pénzünkből, majd megfizeti más. Onnantól azonban még elvi szinten sem hihetjük, hogy az állampolgárok döntenek. A farkastörvények egyszerűek: aki fizet, az rendeli a zenét.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr34522991

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A negyedik opció 2012.05.25. 04:10:03

Elégedetlenek vagyunk Magyarország állapotával, és nem számítunk semmi jóra a meglévő politikai osztálytól, sem annak bal-, sem pedig jobboldalától.  Hagyományosan három lehetőség közül választ ilyenkor az egyszeri gondolkodó magyar ember. 1. Elmerül ...

Trackback: Takarékegyházak - Takarékpártok 2012.05.21. 11:44:56

Válság van. Akkora, hogy a 2,7 milliárdos párttámogatásokon múlik, túléli-e az ország a következő időszakon. Ha a teljes költségvetést nézzük (2011), melynek mértéke kb. 13.000 milliárd, akkor jól látjuk, hogy ezen a 0,02%-on múlik minden. Nagyon nagy ...

Trackback: Négyigenes népszavazást – újratöltve! 2012.05.18. 21:28:57

Egyik törökgáborlemez.blog.hu-s posztban merészeltem leírni az alábbi hozzászólást. Kaptam is érte hideget-meleget. Pedig bizisten, nemcsak hogy komolyan gondoltam, de tovább is gondoltam, minden egyes pontját. http://torokgaborelemez.blog.hu/2012/03...

Trackback: Pártvagyon és szavazás 2012.05.18. 08:59:39

Már ezelőtt is foglalkoztam ezzel a témával, de mostanra ért meg néhány elképzelésem arra a szintre, hogy meg merjem osztani őket. Mint az az elmúlt heti diplomáciai csetepatéban is kiderült, itthon nagy gond az, hogy a pártjaink, vagy a magukat párt k...

Trackback: Orbán tényleg diktatúrát épít 2012.05.18. 08:27:47

A Kedves Vezető az este előállt a demokráciát csorbító legújabb ötletével: elvonja a pénzt a konkurens pártoktól a választások előtt. Nem kell azokat betiltani, elég lehetetlenné tenni a kampányukat, hovatovább a működésüket, a választási törvény meg ú...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.05.17. 22:50:22

Egy évnyi szociológus gyakornoki szakmai gyakorlata van, 24 éve agresszív megélhetési politikus, aki 1990 óta ki se tette a lábát a Parlamentből, hogy körbenézzen a magyar valóságban. Szónoki képességei rendkívüliek, a politikai marketing és a tömegman...

Trackback: Kövér László szerint az ellenzéknek nincs helye a parlamentben 2012.05.17. 22:48:06

Ezt mondta Schmitt lemondása után: “… az önmagában méltatlan, hogy a tőlem balra helyet foglaló képviselő hölgyek és urak egyáltalán itt ülhetnek ebben az országgyűlésben.” Mit lehet erre válaszolni? Talán azt, hogy az MSZMP Központi ...

Trackback: “Hátha nélkülük többre mennénk” – 10 éves Kövér László köteles beszéde 2012.05.17. 22:45:47

  Kövér László “köteles beszédének” üzenete ez volt: aki nem tud csatlakozni a Fidesz-kormány hurráoptimizmusához, az legjobban teszi, ha saját maga likvidálja magát a kormány útjából. A Fidesz először tagadta Kövér kijelentését és per...

Trackback: Pofon a GDP-nek 2012.05.17. 22:17:40

Talán még él az emlékezetünkben, hogy nem is olyan nagyon régen bölcs miniszterelnökünk, megbízta a talán még nála is bölcsebb Matocsy Györgyöt, hogy készítsen egy nagy növekedési tervet. A meglehetősen valószerűtlen terv elkészítésébe unortodox...

Trackback: Pártpénz paktum 2012.05.17. 22:15:02

A napokban a pártok szándék nyilatkozatot írtak alá arról, hogy végre rendezik a pártfinanszírozás régóta tisztázatlan, és eddig számos visszaéléssel terhelt kérdését. Alapvetően helyeslendő az irány, de azért szeretném néhány szempontra felhívni a fig...

Trackback: Mit lehet tenni? 2012.05.17. 21:46:10

A több éve dúló görögországi forradalom a képviseleti rendszerben is megjelent. A legrosszabbkor. Az ottani oligarchák, aki nem keveset arattak a Törökországgal szembeni fegyverkezési versenyből, helytartóikat nem tudták kormányzás közelébe tornászni. ...

Trackback: Nincs ingyenpolitika 2012.05.17. 21:33:01

Az a javaslat, hogy a pártok a következő két évben ne kapjanak állami támogatást, a mostani kabinet időszakában az egyik legdurvább, a demokratikus versenyt leginkább korlátozó ötlet.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aszekelyek 2012.05.28. 14:42:29

@márta)): bajnairól azt hazudtak ott, amit jól esett nekik. Sztem ha annyira elismert, maradjon ott. Szeretném , ha ott is mindenkinek fájna,, amitől olyan sikerember , állítólag. Ha nem dajkamesékkel tömnék az amerikaiak fejét róla.

aszekelyek 2012.05.28. 14:45:14

@jjulie: A kívánsága, hogy szülőföldjén temessék el , kegyeleti törvény alá esik. :)
Egy esetben lehet nyilas. Ha december eleji születésű.... , esetleg november végi.

aszekelyek 2012.05.28. 14:47:27

@jjulie: Zsülikém, ki gyakorolja pontosan a közhatalmat? A tisztségeket, ha megírnád.... Mondjuk a románoknál...

jjulie 2012.05.28. 14:49:12

@aszekelyek:

a nemlineáris hablatyot volt honnan örökölni orbániának

"Matolcsy kutatásait alapvetően a szociálpolitika kérdései határozták meg. Külföldi útjain szorgalmasan tanulmányozta az állami szociálpolitikai módszereket és az amerikai New Dealt. Gömbös „új generációjának” tagjaként 1935-ben került be a parlamentbe. Harminc évével ekkor ő volt a legfiatalabb képviselő. A legaktívabb interpellálókhoz tartozott, parlamentben elmondott beszédei 662 oldalt tettek ki. 1937-ben már rendszerváltást követelt, melynek lényegét abban látta, hogy meg kell szüntetni „a jövedelemelosztás kirívó egyenlőtlenségeit a javak igazságosabb elosztása által (...) gondoskodni a dolgozó tömegek szociális ellátásáról.”76 Erre a liberális kapitalizmus azonban nem alkalmas, ezért át kell térni az irányított tervgazdaságra. A szovjet tervgazdaság egyetlen hibája, hogy ott nem az orosz nép, hanem a „nemzetközi zsidóság érdekei” érvényesülnek. Matolcsy azt is deklarálta, hogy célja az osztályok nélküli társadalom77 és a kapitalizmus jelenlegi termelési formáinak teljes lerombolása. Ezzel viszont azt is leszögezte, hogy szociálpolitikai nézeteit nem kizárólag a zsidó tőkével szemben kívánja érvényesíteni. A földosztás esetében is hangsúlyozta, hogy „helytelen ennek megoldását kizárólag a zsidó birtokok elintézésének vonalára csúsztatni”.78 Ennek szellemében követelte az összes stratégiai fontosságú üzem államosítását és munkatáborok felállítását az ideiglenesen munkanélküliek állami nagyberuházásokon történő bevetése céljából.79 Nem meglepő, hogy több esetben „lekommunistázták” nézeteiért. Voltak, akik ezt honorálni is tudták: ő volt az egyetlen jobboldali képviselő, aki meghívást kapott a szovjet követségre az 1940. november 7-én tartott fogadás alkalmából. A szovjet tervgazdaság előnyeit még 1944-ben sem szűnt meg méltatni, és arra hivatkozott, hogy a szovjet polgárok is mennyi nélkülözést viseltek el abban a hitben, hogy „jelenlegi szűkös életük vezet el néhány generáció után az általánosan magasabb életszínvonalhoz”.80 Matolcsyban sajátos kettősség élt a baloldali politikai programok tekintetében. A gazdasági módszerek elismerése mellett már 1937-től a baloldal esküdt politikai ellensége volt: követelte a szociáldemokrata párt betiltását, és egyenlőségjelet tett zsidók és kommunisták között. "

nyünyüge 2012.05.28. 14:50:47

@aszekelyek:
A blogmotor is ember - dobot tőle egy hátast :(.

aszekelyek 2012.05.28. 14:51:05

@márta)): érdekes , még ez előtt írta m, a 2014-es kampánybeszédét.... :) de stimmel...
Mi az, ha nem a politikusi ambíció , ami mégis arra a szerepre sarkallja , amit most alakít? Sajátos egy attitűd egy nem politikustól...

dr. Bubó 2012.05.28. 14:53:58

@aszekelyek: minden politikus gebeggyen meg... mafiakormányzás...
nemzetvesztés hazaárulás országrombolás... büntetési tétele: halál...

rombolni tudnak csak, alkotni, teremteni, társadalmi működési rendszert (modelt) adni... azt nem...
ezek életükben nem csináltak semmi előremutatót...

pusztán a buta választók megtévesztésére, átcseszésére szakosodtak...
a kassza megszerzése és megtartása a puszta céljuk... minden máson átgázolnak...

közgép-drsimicska-drzorvbán-drsintér-drmatolcsi-drkósa-drlázár...
ez a doktorátus az utolsó közfillért is elrabolja...

jajrá magyarok ! jajrá fides !

aszekelyek 2012.05.28. 15:07:47

@jjulie: Mondd zsülikém és valójában az orosz nép érdekei érvényesültek, vagy az okéi, akiket ő megnevezett? :D Párizsban az orosz nép , mintha nem lett volna iljiccsel... de biztosan az ő érdekükben szerezte a szifiliszt is...

hoplita 2012.05.28. 15:09:09

@dbeata:
Tán berágtál, moncsicsi?:))))

aszekelyek 2012.05.28. 15:19:11

@jjulie: Esetleg ismerte a rákosiék hovatartozását , az lehet... 45 előtt jegyezték azt is. iljicsét is ismerhette éppen... Jól volt informálva. engem erősen emlékeztet arra, amit a horn féle baloldalik mondta. Pld, hogy csk egy pár év és jobb lessz... de azt generációkon át... te, a mi kommunistáink már akkor is loptak....:) Tehát volt valóságalapja annak, hogy a mkp kikből is áll... Mindenkinek munkát adni , államit , azt speciel le is nyúlták tőle , szintén....:)) A mi neoliberális baloldalinak mondottjaink iz szakasztott másai... Állandóan a szegényeket istápolnák szóban de a zsebeiket kiforgatták.

jjulie 2012.05.28. 15:23:46

@aszekelyek:

és nézd a nemlineáris hablaty eredményét

"Matolcsy a kormányzóhelyettes-választás miatt ellentétbe került a nyilasokkal. Szálasi megtiltotta frakciójának, hogy részt vegyen az erről szóló szavazáson. Matolcsy évfolyamtársa volt Horthy Istvánnak, és ezért megszavazta Horthy István kormányzóhelyettességét. 1942 márciusában kilépett a nyilaskeresztes pártból, és 1943-ban belépett Kállay Magyar Élet Pártjába. Antiszemita megnyilvánulásai jelentősen lecsökkentek, a Sztójay-kormány alatt aktív politikai tevékenységet nem fejtett ki. Minden jel szerint a zsidóvagyon újraosztásának lebonyolítása sem izgatta már. Csupán arra volt hajlandó, hogy ismerőseinek lobbizzon: a nagykátai termelőszövetkezetnek például elintézte 100 használt zsák kiutalását Rein Mihály Tápióbicskéről deportált zsidó vagyonából.95

1944 márciusa után a Gazdaságkutató Intézet igazgatójává nevezték ki. Ami ezután történt, ahhoz nem volt közvetlen köze. Személyesen nem vett részt a deportálások gyakorlati lebonyolításában és a zsidó vagyon újraosztásában. Erre azonban nem is volt szükség. A piszkos munkára bőven akadt jelentkező, miközben Matolcsy a tudós elefántcsonttornyából szemlélte az eseményeket, sőt adott esetben embereket is mentett. Gondolatai eredeti szándékának megfelelő életre keltek, és megvalósításuk már nem a tudományos szakember feladata volt."

"1 Sajátos módon Matolcsy mentőtanúi Kovács Imre mellett a kommunista párt soraiból kerültek ki. Matolcsy a tervgazdálkodás lelkes híveként cseppet sem állt távol a kommunista párt ideológusaitól: a Szovjetuniót és a Harmadik Birodalmat egyformán a gazdasági rendszerek „csúcsának” tartotta.72 Ez a rokonszenv is megnyilvánulhatott abban, hogy 1944-ben több kommunista párttagot szabadított ki az internálásból, és vett védelme alá"

aszekelyek 2012.05.28. 15:27:11

@aszekelyek: idején persze :9 :@hoplita: Ami azért ott volt a katonáknál, csak összeszedték... el nem párolgott. VAnnak időesek, németeknél, barátnőm környékén, akik azt emlegetik ma is, hogy mi mindent kaptak ők hitlertől, mikor nem volt semmijük az első háború után.Lassan kihalnak persze. A bácsi aki még él , azt mondja, amikor hazajött a hadifogságból , az összes legnagyobb nácit találta a városházán , vezető tisztségekben. A végén persze már elfogyott a rabolni való is. Azért hatalmas vagyonok jöttek össze úgy, ahogy. nekem pld mindegy, hogy gödrökbe dobálták az áldozatokat vagy kémyényes helyen tüntették el. A z embertelenség mindenképpen embertelenség. ezzel a nulla IQ-s dumával nálam semmire nem mész. keresztanyám direkt csináltatta a tetkót a sorszámmal a körúton, mi? Barom.

márta)) 2012.05.28. 15:37:35

@aszekelyek:

Ne erőlködjön!! Ha kérhetem!!! Én nem a kommentelő társa vagyok. Én nem fogom Magát szórakoztatni "itt".
Én arról nem tehetek, hogy Maga és a többiek képtelenek elfogadni más véleményét, képtelen megemészteni, hogy még itt vagyok.
Nyugi, nyugi!!!

aszekelyek 2012.05.28. 15:37:54

@jjulie: na látod, pont mint vona, aki lefalcolt vagy ferink, a pártjából... és a szocik szálasyt követik, meg a szlöm, amikor nem vehetnek részt ennek a kormánynak a törvényhozásában. Alkotmány és a többi. Nem volt hajlandó részt venni abban , amire rájöhetett , valóban kik és mire használják. Amikor az a zsk osztás volt, nálunk csak a z akkor éppen megint magyar? Vagy cseh, Vagy ororsz kárpátalján már volt deportálás? Úgy emlékszem, anyám azt mondta, akkoriban vitték el őket onnan... elsősorban felvidékről, legelőször.
Tudományosan ma is úgy védik a szegényeket, hogy csuda. Osztanák nekik a kicsivel többet keresők pénzét az állítólag szocik... :) A nagyon sok pénzzel bírókét , csak ha FIDESZ közeliek. Nincs a túlzott vagyon koncentráció ma meghatározva. Csak a fosztogatók gátolva. Már a magyar kormány által.

jjulie 2012.05.28. 15:38:54

@hoplita:

nocsak lúzer, elmúlt a legutóbbi cigányozásod fájdalomcsillapító hatása, és megint fáj a nyomorod, fabatka?

egye fene zsidózz egy kicsit, hátha az eltereli a figyelmed a sokadikgenerációs lúzerléted okozta kínoktól

vagy ne szopasd tovább magad, és legyél végre homo sapieniens, ha szerencséd van, lesz még 20-30 éved, megérheti

márta)) 2012.05.28. 15:42:36

@6.Lenin:

"Én is, mint sokan mások is, leírják a véleményüket, szerencsére szabadon. "

Pontosan!! Igy kellene, hogy legyen! Csak Maguk itt képtelenek elfogadni másfajta véleményt. Már írtam! Nehéz felfogni??

A vélemény kinyilvánitásában nincs semmi különös. Írogasson másnak. Ha kérhetem.
Ennyi.
hm?

aszekelyek 2012.05.28. 15:43:23

@hoplita: kersztanyám zsidó volt. Csak mi nem voltunk olyan eszementek, mint te. Békében éltünk egymás mellett. Tisztelettel voltunk egymás vallása iránt is. Normális ember módjára. nem volt semmijük, azt mondta a néni. Ha hitlertől kapott sok mindent , akkor logikus , hogy akkor , amikor már kiebrudalták Hindenburgot. A néni olvasni se tudott. Ha levele jött , sose dolgozott így , a szomszéd olvasta el neki. Nagy híve is volt annak a pszichopatának. Pont annyit fogott fel a világból, hogy neki hitler adott ezt , azt. Mint nálunk a feriimádók. A többi nem is érdekelte és fel sem fogta.

aszekelyek 2012.05.28. 15:47:17

@jjulie: a jó szándékok , melyek a pokolba vezető utat alkotják....

márta)) 2012.05.28. 15:52:00

Nagyon szépek így együtt! A blognagyasszonya és a blogfenegyereke! "

Csak végtelenül unalmas, mindig ugyanazt írják!

:((((

aszekelyek 2012.05.28. 15:55:17

@márta)): zéved. Csak mai s , olyan felszólítások, hogy olvassa és elemezze... neki is de nekemis szoktt ilyen érkezni...... Még egy megjegyzés. Az propaganda, ha ide belinkeli a politikus szövegeit és nem a kegyed véleménye. Az sem, ha azt közli, hogy imádják amerikában. Borzalmas ízlésük van, azt tudjuk...

aszekelyek 2012.05.28. 15:58:06

@hoplita: persze, persze... a vagyonukat se kobozták el. Elrepültek délre , mint a fecskék...., mi tökfej.... ?

aszekelyek 2012.05.28. 16:02:26

@jjulie: no, most megyek a kóser csülökpörköltet csinálni.... , mire a jó uram hazatér , kész legyen. Lányomékkal főzzük neki. Pá!

jjulie 2012.05.28. 16:06:10

@aszekelyek:

egy szavad sem számít, hablatymarci

azt csinálsz amit akarsz

bariga 2012.05.28. 16:32:47

@hoplita: húha, Te viszont le fogod köpni a fideszeseket, tedd majd a videót a facebookra, megnézem. A pisilést nem muszáj, az annyira nem érdekel.

bariga 2012.05.28. 16:34:15

@hoplita: bene, vagy vere, mindkettő jó.
Neked is szép napot!

Szimba 2012.05.28. 16:34:22

@hoplita:

www.hdke.hu/linkgyujtemeny

Némelyik helyet meg néhány életben maradt zsidó leszármazottját kellene meglátogatnod.

Amit írsz az nem vélemény, nem politikai állásfoglalás, hanem ostobaság.

Sztálin GULAG-ját sem hiszed el? Azokban a munkatáborokban kb. 20 millió ember halt meg, többségük szinte semmit sem követett el a rendszer ellen.

Szimba 2012.05.28. 16:40:28

@aszekelyek:

Csülökpöri??? Ez fájt!
Miért nem lehet mailben átküldeni egy tállal? Cserében küldenék finom salátát.:-))

6.Lenin 2012.05.28. 17:10:06

@márta)):

"Pontosan!! Igy kellene, hogy legyen! Csak Maguk itt képtelenek elfogadni másfajta véleményt. Már írtam! Nehéz felfogni??"

Ez általában így is van, majdnem mindenki leírja a saját véleményét, vagy más forrásból idézget.

Ezzel eddig semmi baj.

De...

Nem kell mások véleményét elfogadni!
Nem kötelező!

Simán megírom, nem értek vele 1et, ezért és ezért. Leírom a sajátomat, ellenérvként.
Ez a demokrácia része.
Nekem azzal semmi bajom, ha nem ért 1et az enyémmel, sőt az sem lehet baj, ha én sem a tiéddel.
Nagyon könnyen előfordulhat, egyikünknek sincs igaza.
1 harmadik vélemény tartalmazza az igazságot, vagy az közelít jobban hozzá.

Az, hogy nem értünk 1et valamiben 1általán nem jelenti, hogy üldözzük, kinézzük innen a másikat.
Ennek megértése Önöcskének még kissé problémás, de van remény, szerintem.
Nem olyan bonyolult, mint első ránézésre.

A vélemény szabad, csak jól át kell(ene) gondolni mielőtt leírjuk, vagy tök mindegy. Akkor is a miénk, ha ész nélkül írogatunk. Csak vállalni is kell.

mókáné 2012.05.28. 17:28:12

@márta)): @6.Lenin:

Nagy itt a megértés és mégsincs konszenzus.:)

Szimba 2012.05.28. 17:40:24

@6.Lenin:

Nincs remény!:-))) "Önöcske" üldözési mániában szenved.

jjulie 2012.05.28. 17:41:09

hahahaha

bajuszos orbánparasztja kap egy kokit meg egy sallert nyírő ügyben

hahahaha

6.Lenin 2012.05.28. 17:44:45

@knausz:

Mindenki más úton jár, szedi össze a tapasztalatait, aztán rosszul dolgozza fel, vagy jól, esetleg nem vesz észre semmit, másra figyel.

6.Lenin 2012.05.28. 17:49:36

@Szimba:

Nekem is volt 1 olyan időszakom, amikor azt hittem üldöznek a nők.
Kiderült, mikor leelőztek, kicsit sietősebben lépegetek. 1et elgáncsoltam, estében belém kapaszkodott, azóta nem tudok tőle megszabadulni, igaz már nem is nagyon szeretnék.
Megszoktam a főztjét.
A megszokás nagy úr.

mókáné 2012.05.28. 17:58:46

@6.Lenin:

"A megszokás nagy úr."

A változatosság pedig gyönyörködtet.:)

Bizony. Így van ez.

márta)) 2012.05.28. 17:59:42

@aszekelyek:

Hagyja már abba! Mert már nagyon unalmas!! Írja le a véleményét, mint mindig, csak ne Nekem!

ennyi.

márta)) 2012.05.28. 18:01:34

@Szimba:

Rossz lehet magának, kedves, ha folyamatosan azt hiszi, hogy üldözik.
Rémes!!!

:(((

márta)) 2012.05.28. 18:10:28

@6.Lenin:

Hát. Igen! Ön elég problémás. a többiekkel együtt. Végtelenül sajnálom, hogy nem tudja felfogni, megérteni, mit írtam Önnek. majd egyszer talán megérti, vagy nem, hogy másoknak is lehet véleménye.
Annak ellenére, hogy nem kommunistázik, zsidózik, cigányozik, valaki, attól még legalább olyan értékes tagja lehet ennek a társadalomnak, a véleményével együtt - mint amilyennek Önök hiszik itt magukat, kedves.

Megismétlem!!! Végtelenül sajnálom, hogy nem tudják megemészteni azt, hogy még "itt" vagyok.

Egyébként, ha nem csal az emlékezetem, azt írta ide" anno) a posztra a Török Gábor) "Ide mindenki azt ír amit akar".

Nos, nem gondolom továbbra sem, hogy ÉN lennék az AKI rontaná a blog megitélését, az olvasók részéről.
Vagy ha IGEN, akkor a bloggazdától várom el, hogy tájékoztasson erről
Ennyi. nem kevesebb, és nem több.
Jónapot Önnek!!!
:((

márta)) 2012.05.28. 18:13:51

@6.Lenin:
Még annyit!! Milyen értelmes vitáról tetszik írogatni! ??
Én Magával sem vitatkozni, sem kommentet váltani nem óhajtok, eddig sem volt hozzá kedvem, csak ha már nagyon unalmas, kénytelen vagyok rá valamit reagálni.
hm?

mókáné 2012.05.28. 18:14:42

@márta)):

"Ide mindenki azt ír amit akar".

Akár tetszik, akár nem. Ez volt a mottó!:)

márta)) 2012.05.28. 18:19:22

@knausz:

Nyugi, nyugi!!
Ha nem lett volna mottó, akkor is írtam volna. Egyébként ne szórakozzon velem, maga sem.
Nem sokáig fogok már írogatni. Ne fáradjon, eleget fáradozott már!!

márta)) 2012.05.28. 18:35:31

Nos miután "ezerrel égett, aludjon ki kedves"!!

Emlékszik ugye, kedves akárki, pardon) @Lenin.
Egyébként nincs semmi probléma, csak fejezze be , ha kérhetem.
hm?
:(

6.Lenin 2012.05.28. 18:37:39

@márta)):

Tulajdonképpen sokat köszönhetek Önöcskének.

Amíg nem találkoztunk ebben a virtuális világban, abban a kényszerképzetben vergődtem, hogy mindent tudok és meg tudok oldani.
Önöcske ráébresztett eme tévedésemre.
Keményebb a dió.

Dolgozom rajta, de most kicsit inkább pihenek 1 szusszanásnyit.
Sokk még ez nekem (is).

mókáné 2012.05.28. 18:38:56

@márta)):

"Nem sokáig fogok már írogatni."

Amíg írogatsz, addig legyen rend, nem a rengeteg porfelhő, miegymás. Normális légkör. Ott a pont!

mókáné 2012.05.28. 18:41:27

@6.Lenin:

"Sokk még ez nekem (is)."

:):) megértem.

szoja122 2012.05.28. 18:44:00

@hoplita: Te idióta primitív állat, legkedvesebb okádékom!

Kibújt belőled a fasiszta náci?

Labancok gyöngye, kurucok szégyene!

Menj vissza a fára a majom rokonaidhoz, ott hirdetheted ordas eszméidet.
Eddig nem hittem volna hogy egy emberszerű lényben ekkor állat húzódik.

Azonban te állatnak is túl hülye vagy....

Ezért elnézést a majmoktól, állatoktól, labancoktól, te azoknak a szintjét sem éred el.

mókáné 2012.05.28. 18:46:50

@hoplita: @szoja122:

Borzalmas, micsoda stílus, gyerekek!

szoja122 2012.05.28. 18:52:35

@aszekelyek: És kádár?

Nála is lehet mondani, az erőszaknak engedett, ha nem ő akkor jöhet egy újabb rákosi, amit akár igazolhat is a gulyás kommunizmus.

Se neki se Horhynak nincs mentsége!

dbeata 2012.05.28. 18:52:38

@hoplita: Igen. Ne haragudj, hülye voltam.

szoja122 2012.05.28. 18:57:23

@knausz: Igazad van!

Elnézést kérek mindenkitől, akinek az izlésébe gázoltam, de a holokauszt tagadására nincs igazán megfelelő szavam.

Ez felér egy népirtás elfogadásával, amit minden demokráciában büntetnek.

Hoplita egy köztörvényes bűnöző!

ulrike (törölt) 2012.05.28. 18:57:48

Érdekes görög véleménycikk a görög politikai helyzetről. Tanukságos nem csak görögöknek.
www.ft.com/intl/cms/s/0/a02f585a-a5bd-11e1-b77a-00144feabdc0.html
"The reasons lie in three largely unnoticed facts about Greek political life.
The first is the cultivation of hatred."
(Pár cikk erejéig elég csak regisztrálni, nem kell előfizetni.)

hoplita 2012.05.28. 19:00:27

@knausz:
A hülyeséggel lehet leghamarabb a falra mászatni....és ebben meg ez a két majom dobogós, még itt is.:(

hoplita 2012.05.28. 19:04:54

@dbeata:
Hova gondolsz, nem haragszom én mindenkire.:)))
Sőt, igazán itt csak 2-3 faszarcúra..:)

márta)) 2012.05.28. 19:06:54

@6.Lenin:
hm? Tényleg?
No. majd ha úgy gondolja, akkor leforditja, ezt a kommentet Nekem. De ha nem, az sem probléma, nem baj.
Nem fogom elemezgetni, de csak azért mert nincs hozzá kedvem.
Ha ráébresztettem volna, valamire, az csak a véletlen műve lehet, nem volt szándékomban. Magyarul) Rajtam kívül álló ok lehetett.
Igazán sajnálom.

6.Lenin 2012.05.28. 19:08:12

@szoja122:

"Se neki se Horhynak nincs mentsége! "

Van, mindenkinek, mivel a tévedések, szokásuk szerint csak utólag ítélhetők annak.

Az utólagos ítélkezésnél is az adott pillanatot illene vizsgálni, lehetett volna-é másként is és azok milyen következményeket vontak volna maguk után. Természetesem minden körülményt figyelembe véve. Még azt is, meghatározó volt a döntése, lényegesen befolyásolta-é az akkor történhető események sokaságát.

Bármikor, bármit kiragadva, csak felületes eredmény születhet.
Természetesen ezek nem egyenlőek a felmentéssel, a történteket vállalni kell a döntéshozónak és korának minden szereplőjének is. Együtt értékelhető minden.
Szerintem.
Vizsgálható minden egyoldalú szemlélet szerint is, de az eredménye is az lesz.

márta)) 2012.05.28. 19:09:10

@6.Lenin:

Önöcskének."

hmm!! Lehet, hogy Magánál ez egy bevett duma, de Velem szemben mellőzze.
OK?

márta)) 2012.05.28. 19:11:05

@knausz:

Tessék???
Ott a pont, Magának is.
OK? ha nem hát csak sajnálni tudom, de nagyon.

márta)) 2012.05.28. 19:12:50

Domborodik némelyeknél a kultúra!!
Ez igen. zseniális!!!
:))))

6.Lenin 2012.05.28. 19:14:58

@márta)):

"Rajtam kívül álló ok lehetett. "

Ebben biztos is voltam, de köszönöm.
Nekem sikerült megszabadulnom néhány téves elképzelésemtől.

Izé, nem akarom idézgetni, hogy miből is tanul az okos és a buta, mert mindig összekeverem.
Mindegy.

mókáné 2012.05.28. 19:16:00

@szoja122: @hoplita:

Nem kéne ezt a szöveget folytatni. oszt.kész. annyi! Jó napot!

@márta)):

"OK? ha nem hát csak sajnálni tudom, de nagyon."

Nem igénylem a sajnálkozást. Illlyen ez! Különben szenzációs a dumád. oszt. kész. Ott a pint és a pont!:):)

márta)) 2012.05.28. 19:18:49

@6.Lenin:

Ne idézgessen! kár lenne!!!

Működtesse inkább a vegyes bótját"! tudja, ott, ahol minden kapható.............:(((
Ennyi. De mindegy.

Nem tud megbántani, már nem!!! ne fáradjon!

6.Lenin 2012.05.28. 19:27:09

@hoplita:

Szerintem csak ugyan abban szenved, mint itt (máshol is)sokan, hogy nem tudják elviselni mások véleményét, ha az eltér a sajátjuktól.

Láttam már olyat, aki túllépett az ilyesmin.

Nehéz, de nem lehetetlen, igaz nem is kötelező.
Túl sok a köcsög, ki ér rá túllépegetni mindegyiken.

márta)) 2012.05.28. 19:29:58

Hogy mik vannak!!??
:)))))))))

mókáné 2012.05.28. 19:30:12

@6.Lenin:

"Láttam már olyat, aki túllépett az ilyesmin."

:) Te túlléptél azon, hogy Hoplita nőnek titulált. Simán.

márta)) 2012.05.28. 19:34:39

Úgy látom váltás volt ! Talán elfáradt a blognagyasszony, s a blogfenegyereke'???

Hát van illllyen.
Most gondolhatják azt, hogy csatát nyertek (ismét). Pedig á'dehogy.

hm?

6.Lenin 2012.05.28. 19:37:02

@márta)):

Szerintem maradjunk annyiban, TG után , másodikként Önöcske idézi be más forrásból a legjobb elemzéseket, hozzáfűzve az egyetértését, mintha akár Önöcske is írhatta volna.

Én + néha elolvasom és írok valamilyen marhaságot, válaszként.
Üldözni + hiába való is lenne, mert elméletileg kicsit sántítok, + szándék sincs már bennem, nem is volt, ma délutánig.

mókáné 2012.05.28. 19:42:43

@aszekelyek:

", mire a jó uram hazatér , kész legyen."

Már volt?:)

www.youtube.com/watch?v=p4qMuw1p4ls

szoja122 2012.05.28. 19:45:43

@knausz: Elnézést kértem stílusomért (habár itt a blogon az ilyen nem szokás), tőled és mindenkitől, aki nem osztja hoplita véleményét.

De minden határon túlmegy, ha egy embernek nem nevezhető lény a holokausztot tagadja.

A káromkodás, szitkozódás és a holokauszt tagadás NEM összehasonlítható. A legundorítóbb káromkodástól még nem halt meg még senki.

Aki egy kalap alá veszi a kettőt, az maga sem különbözik hoplitától....

A holokauszt tagadás köztörvényes bűncselekmény és NEM magánvélemény.

Remélem ezt megérted.

mókáné 2012.05.28. 19:51:31

@szoja122:

Aki korpa közé keveredik.. Nem értem meg.

Talán nem kéne ragozni állandóan és akkor van egy olyan mondás, kínai, ha nem figyelünk az elefántra, akkor az eltűnik.

Nem pontos az idézet, de lényeges a mondandója.

márta)) 2012.05.28. 19:53:33

@6.Lenin:
Ön téved, nem is figyelmes, legalább is eléggé nem. Mert!!! ha idézgetek, akkor sem mindig értek egyet, az idézett szöveggel, cikkel, vagyis a mondandójával.
Mert, hát ugye, "azok" a cikkirók" is a politikusokat idézgetik. Mert, hát politikai jellegű cikkeket szoktam idézgetni.

Tudja kedves, az a bizonyos szemüveg. S hát Én abból a bizonyos, itt'" anno) ajánlott itókából sem ittam.:(

Hol- és mikor írtam, hogy üldözni tetszik???? Ja. az egészen más dolog, hogy miket írogatott anno) csak és mindent kizárólag olyanokat, hogy megbántson vele.

De nem probléma. Úgy gondolta, hogy az is a műsor része volt. Gondolom.
Ne fárasszuk egymást, ha kérhetem.

szoja122 2012.05.28. 20:01:17

@knausz: Nézd a te finomkodásoddal egy kalap alá vetted, a jó izlést messze meghaladó káromkodást emberek millióinak legyilkolásával.

Ez téged jellemez, sajnálom hogy úri izlésed egy szintbe hozza a tömeggyilkosokat egy káromkodással.

Ha akarod dugd a homokba a fejed, de én nem fogom.

"ha nem figyelünk az elefántra, akkor az eltűnik"

Ezt mondták és tették Hitler Németországába is és mi lett belőle.

Ne feledd:

Vétkesek közt cinkos aki néma!

6.Lenin 2012.05.28. 20:01:19

@márta)):

"Mert!!! ha idézgetek, akkor sem mindig értek egyet, az idézett szöveggel, cikkel, vagyis a mondandójával.
Mert, hát ugye, "azok" a cikkirók" is a politikusokat idézgetik. Mert, hát politikai jellegű cikkeket szoktam idézgetni."

Amennyiben így van (miért ne lehetne), akkor valóban figyelmetlen voltam.

márta)) 2012.05.28. 20:02:40

Na. Ebből elég volt. Elmegyek. Igérem nem jövök vissza.
Mig új poszt nem lesz addig biztosan nem.
hm?
:)))

6.Lenin 2012.05.28. 20:12:03

@márta)):

Csak nem nagyon hümmözz!

6.Lenin 2012.05.28. 20:17:07

@szoja122:

"Vétkesek közt cinkos aki néma! "

Ez nagyon veszélyes játékszer, rosszul is elsülhet.

Pontosan, mint a holokauszttagadás köztörvényessé nyilvánítása.
Rossz irányba vitte az egészet.
Szerintem.

szoja122 2012.05.28. 20:24:24

@6.Lenin: Ja, igen akkor te miért nem hallgattál Gyurcsány alatt?

Pedig Gyurcsány angyal volt Hitlerhez képest.

Úgyhogy az a duma amit írsz az ami rossz irányba vezet.

Szerintem.

6.Lenin 2012.05.28. 20:48:56

@szoja122:

Tévedsz.

Kb 2005 óta írogatok különböző blogokra, 2007 óta csak 4-5 helyre írtam, visszakeresheted, ha kíváncsi vagy miket írtam Gyurcsányról és a ballibekről.
Volt 2-3 kedvenc blogom. 2 éve szinte már csak ide.

Ellenben nem erről írtam, vagy szándékoztam írni.

szoja122 2012.05.28. 20:53:59

@6.Lenin: Tehát Gyurcsánynál hallgattál?

Ha nem erről akkor miről akartál írni?

Én csak arra tudok reagálni amit olvasok.

6.Lenin 2012.05.28. 21:00:22

@szoja122:

Akkor miként keverted bele Gyurcsányt?
1 szót sem írtam róla.
De szerintem hagyjuk, ismerem ezt a módszert, másra kell terelni, ha a téma kellemetlen.

dr. Bubó 2012.05.28. 21:11:02

na végre egy komoj elempés javaslat...
törvény jav. indoklás: mer közgép...

kep.index.hu/1/0/296/2964/29646/2964688_e6b41e7178d6548a161c5212ed7aa503_wm.jpg

dr. Bubó 2012.05.28. 21:15:25

"magyar" rézbűrűek, győzikék: "dakota", "kubai" stb neveken nyomulnak... egzotikus

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CEiKsjaZfVo

6.Lenin 2012.05.28. 21:21:25

A blues örök és mindenkié

www.youtube.com/watch?v=PfWcsbVB234&feature=related

Jó éjt!
Mindenkinek.

menőmano 2012.05.28. 21:30:13

Mi történt? Mi a baj?
Miért nincsen vajon új poszt? Talán csak nem beteg a Török Gábor, vagy csak nagyon elfoglalt? Vagy nincs olyan történés a politikában, amit érdemesnek tart megírni?
Tudna valaki??
:)))))

dr. Bubó 2012.05.28. 21:33:50

@menőmano: bexart...

a fides bukás nyííílvánvaló lett. még az ő kis "gyenge" elméjének is...

nincs mit írni... a Nemzeti Nagy Bukás (NBB) után is meg kell élnie valamiből...

kukázni/lomizni meg nem szeretne...

menőmano 2012.05.28. 21:34:06

A blues örök"

Hát! ja!
Én az Ákos dalait szeretem hallgatni, - igaz nem olyan sokszor, mert inkább azt szeretem, ha mély csend van körülöttem.
Bezony.
:))

menőmano 2012.05.28. 21:37:54

@dr. Bubó:

fides" Ez jó, tetszik. :))

Kukázni? Hát azt elhiszem, hogy nem szeretne.

Jaj! De buta vagy, ne írjál már ilyeneket.
:)

dr. Bubó 2012.05.28. 21:43:33

@menőmano: én az elejétől hibáztatom... a semlegesség az erkölcsi válságban a legnagyobb BŰN... a "választók" és olvasói altatásával érzéstelenítette őket a diktatúra befecskendezett mérge ellen...

nagyon nagy szerepe van minden értelmiséginek főleg az írástudóknak...

alapvetően miattuk ROMBOLHATTA le az egész országot a közgép-drorvbán mafia...

dr. Bubó 2012.05.28. 21:46:53

@menőmano: az elejétől egy SKÁLÁN kellene mérni mindent...

csak gondolom hogy amit én 3éve fojjamatosan nyomok azt nem fogta fel...

a SKÁLA: a feudalizmus mint origó... ami felé közelít egy lépés vagy távolít...

egyelőre a totális feudalizmusig ROMBOLTÁK vissza a hazát...
az összes polgárosultabb ("vállakozó kedvű"), vagy arra fogékony már rég MEGINT dobbantott ebből a bűzös mocskos disznóólból....

jön: a szakadék... köszönjük TG! köszönjük fides mafia!

menőmano 2012.05.28. 21:54:30

@dr. Bubó:
Na! Azért nincs igazad, teljesen. Figyelj már ide picikét! Ha függetlennek vallja magát a hivatását illetően, akkor szerinted mit kellene írnia. Az, hogy magánemberként merre húz", milyen politikai erőt támogat, az más dolog. szerintem.

Persze. Meg hát nagyon nagy szerepe van a politikusoknak, az ellenzéki politikusoknak, nem utolsó sorban a választóknak is.
S azoknak is, akik kihátráltak anno) a pátrokból/mögül, s egycsapásra függetlenek lettek. Csak arra lennék kiváncsi, mitől is függetlenek, némelyek????
Totális a helyzet az biztos. szerintem.

menőmano 2012.05.28. 21:59:29

@dr. Bubó:

Hát! Ja. Van benne sok igazság, amit írsz, de a TG-nak van hozzá a legkevesebb köze. Ahhoz, hogy hol- és merre tart az ország. szerintem.

menőmano 2012.05.28. 22:01:48

@dr. Bubó:
Figyelj ide picikét! A gazdaságot a TG-nak kellene müködtetni??
Hát. nem hiszem.
:))

dr. Bubó 2012.05.28. 22:04:46

@menőmano: áhh nem... a gazdaság "bal héját" dr. Kusza Szem szépen elviszi... a fürerrel együtt... azon nem izgulok... közvetlenül ezen BUKNAK:..

de!!! én az erkölcsi és a társadalmi (politikai) válságról beszélek... ami az alap...

ebben minden egyes honpolgár felelős... csak TG messe az átlag felett...

természetesen ezért meg is kapja a büntetését (nem tőlem... "isten nem ver bottal")

menőmano 2012.05.28. 22:25:21

@dr. Bubó:

ebben minden egyes honpolgár felelős"

Te nem olvasol, csak írsz? Én is ezt írtam, csak kicsit másként.
Hogy ebben a TG-nak miért átlag feletti a szerepe, egyáltalán nem értem.
"isten nem ver bottal" Hát. Ja! Úgy szokták mondani.
Én totálisan nem hiszem a magasságosban, de mindegy.

menőmano 2012.05.28. 22:29:55

@dr. Bubó:
Figyelj csak!:)) Szerintem a gazdasági- és erkölcsi politika totálisan összefügg.
Az egy más kérdés, hogy a nagybetűs népet mennyire tájékoztatják, vagy nem tájékoztatják.
De maga a nagybetűs nép is felelős. Sokan azért, mert nem tájékozódnak megfelelően, esetleg másoktól várják el, hogy tegyenek helyettük, meg lehetne sorolni.
Szóval ez sokélű ügy, dolog. szerintem.

dr. Bubó 2012.05.28. 22:31:51

@menőmano: rátapintottál a lényegre !!!

a FÉLRE tájékoztatás (1/2revezetés) azaz KAMUninákicó amit TG művelt...

na az akár köztörvényes BŰNCSELEKMÉNY is lehet...

az alkotmányt megszegő egyeduralomra törő pártot (fides mafiát) segítette....

menőmano 2012.05.28. 22:36:33

@dr. Bubó:

Hát, már ne is haragudj! Amennyire Én ismerem az írásait) amit Te írsz, az nem igaz.
Hát! Már elnézést, de tudod, hogy miket írsz?

Figyelj már! Talán csak nem ittál egy kevéske nemzeti páleszt??
Hát komolyan..............
:(

menőmano 2012.05.28. 22:52:14

Na. Jól van. Úgy látom a @bubó elaludt, vagy megfutamodott. :(

osztjónapot!!! vagyis hát! jóccccakát!!!
:((

Végül is, Ő totálisan olyan, mint itt" a többi. Hogyan is lehetne más", hiszen a többséghez tartozik. Az idegent, csak picike ideig tuják itt elviselni. Szerintem. Egyébként nem számit! már nem!!!
Ennyi.

menőmano 2012.05.28. 23:01:25

Én is elmegyek, Én sem fogok visszajönni, egy ideig biztosan nem.
süti beállítások módosítása