Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
13:26

A héten a Tisztelet Társasága (TT) nevű szervezet vezetője, a volt szocialista politikus, Schmuck Andor pártvezetőkkel tárgyalt. Miután a TT – támogatói, vezetői és korábbi vonzalmai okán - a magyar közéletben alapvetően a baloldalhoz  kapcsolódik, nem meglepő módon a parlamenti pártok közül az MSZP, az MDF és az SZDSZ politikusai próbálták meg elnyerni a jelentős tagsággal rendelkező közösség támogatását. Ez a szokatlanul nyílt „árverseny” ismét felhívta a figyelmet a pártokat segítő, alaptevékenységüket illetően nem politikai jellegű szervezetek politikai jelentőségére.

Már korábban is hallhattunk híreket arról, hogy az ajánlószelvények gyűjtésében és a választói mobilizációban milyen komoly szerepet töltenek be bizonyos egyesületek, alapítványok és egyházak. Komoly felháborodást váltott ki a baloldalon, amikor a katolikus egyház választási iránymutatásából világosan kiolvashatók voltak a politikai vonzalmak, mint ahogy a szószékekről elhangzó politikai véleményeket is rendre hosszú  - az állam és az egyház elválasztásáról értekező - publicisztikák követték. Érdekes módon ugyanezeket a politikusokat és szerzőket kevésbé zavarta, amikor kiderült az SZDSZ és a Hit Gyülekezete nevű egyház választási együttműködése, ám ekkor viszont a jobboldali sajtó kiáltott botrányt. Vannak olyanok, akik biztosra veszik, hogy 2009-ben már az MDF köszönhetett nagyon sokat ugyanennek az egyháznak, mint ahogy 2006-ban - vállaltan, szerződéssel - éppen a TT hathatós támogatása is kellett ahhoz, hogy Dávid Ibolyáék pár ezer szavazattal átugorják az öt százalékos küszöböt. (Később, 2008-ban aztán állítólag szakítottak.)

Bármit is gondolunk egyik vagy másik szervezet befolyásáról vagy hitelességéről, szerintem egyetlen fontos elvárásunk lehet csak a politikai szerepvállalásukkal szemben: az átláthatóság. Egyrészt jó lenne, ha azok, akik ilyen vagy olyan okból támogatni kívánják a politikai szereplőket, nem félnének a nyilvánosság előtt is vállalni véleményüket. Nincs szükség homályos célozgatásokra, a semlegesség látszatának fenntartására akkor, ha valaki inkább elköteleződni szeretne. Miért lenne baj az, ha egyes szervezetek (igen, akár egyházak is) vezetői nyíltan elmondanák politikai vonzalmaikat, ahogy erre számos példa van a nagyvilágban. Másrészt, ha minden kapcsolódás mégsem kerülne nyilvánosságra, a sajtónak elemi kötelessége lenne segíteni a tisztánlátásban; nem megelégedni a politikusoktól kapott rutin válaszokkal, hanem utánajárni, kideríteni, megvizsgálni, hogy a választók tudják: kik is állnak választottjaik mögött.

Függelék: Részlet Somogyi Zoltán és Giró-Szász András beszélgetéséből (Heti Válasz, 2009.08.06.). Az MDF-ről van éppen szó.

Somogyi: Tévedtél. Most mit jósolsz?
Giró-Szász: Óvatosabb vagyok. Ha meg tudják tartani azt a mozgósító erőt, amelyet nem maguknak, hanem két - mondjuk úgy - társadalmi szervezetnek köszönhetnek, bejuthatnak.
Somogyi: Melyekre gondolsz?
Giró-Szász: A Tisztelet Társaságára és a Hit Gyülekezetére.
Somogyi: A Hit Gyülekezeténél minden párt járt, Rogán Antal pedig Tisztelet Társasága-díjas.
Giró-Szász: Csiripelik a verebek, hogy Schmuck Andor csapata a választás napján több mint 30 ezer hívást kezdeményezett. Aligha Rogán kedvéért.
Somogyi: Ez az MDF ellenfelei által sugallt imázs. Hogy a Political Capital csinálja a párt politikáját, a TT és a Hit Gyülekezete pedig szállítja a szavazókat. Tévedés.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr251635013

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A civil függetlenség csúcsa 2010.01.01. 09:55:07

A Szabadság Kör a héten emlékezetes belépőt produkált a parlamentben: egy bakancsot helyeztek Draskovics Tibor asztalára. Pontosabban Balog Zoltán fideszes képviselő tette oda, aki így segítette ezt a civil kezdeményezést.A poén kissé nyers (mondhatnán...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tölgyes 2010.01.01. 17:40:19

@Tóta W. Árpád: Igaz, hogy a Hit Gyülekezetének nem is államosították a teljes vagyonát.. Mint ahogy az is igaz, hogy nem kell fenntartaniuk az ország műemlék és műkincsvagyonának inkább nagyobb mint kisebb részét..(ennek az idegenforgalomra ható bevételnövelő szerepe is van) továbbá, hogy az állami támogatás döntően a szociális, oktatási stb ellátás állami feladatainak átvállalása miatt történik. Tehát beállítása enyhén szólva is aljas és rossz indulatú. TANÁCSOLOM öNNEK, HOGY OLVASGASSA FIGYELMESEN A MAGYARORSZÁG. HU ERRE VONATKOZÓ KÖZLÉSEIT.

Aldobói Feldob 2010.01.01. 18:01:01

@tölgyes: a Hit gyülekezete vezetői viszont talán nem bánnák, ha "magánosíthatnák" szeretett hívőik vagyonát. (Vagy rosszhiszemű lennék?)

Balt 2010.01.01. 18:02:02

@Tóta W. Árpád: "A másik, hogy a gyüli az amerikai neoprotestantizmus képviselője, teológiája kapitalizmus- és öngondoskodáspárti, és ez nem új fejlemény. Szóval a mai MDF agendájával meglehetősen összecseng."

Ezzel nincs is baj. Legfeljebb majd csak akkor, ha 50% fölötti mandátumarányra lenne esélyük...

Aldobói Feldob 2010.01.01. 18:03:12

@Balt: na attól mentsen meg minket az isten!

6.Lenin 2010.01.01. 18:09:58

Pénz=hatalom=pénz megszerzésének a lehetősége.

A hatalom gyakorlásához(a pénz megszerzéséhez)Szükségeltetik 2 drb szervezet,az ember tulajdonságainak ismeretéből eredően.

1 drb a zikai,anyagi kordában tartáshoz
1 drb a lelki,erkölcsi megfékezéséhez

Az első a kormányok feladata,a második az egyházaké,szektáké.

Mindkettő a hatalom része.
Természetesen szükség van még kiszolgáló személyzetre(lakájokra) is.Ezek mindkét szervezet alkalmazottai,önkéntes kiszolgálói,bizonyos előnyök reményében.

A hatalom megszerzésének jelenlegi módja,hogy pártokra szavazunk.

Amelyik párt több szavazatot kap,nyer,rendelkezik a pénz elosztása felett.

A pénzt nagyon sokak szeretik.Akinek sok van.még többet szeretne.A kormányok pediglen kurva sok pénz felett rendelkeznek.

Ebből a pénzből sokan szeretnének sokhoz hozzáférni.

Hogyan kell ezt megszerezni?

Támogatni kell a pártokat,hogy amikor nyernek,visszaadják a befektetett tőkét.A támogató kéri a jussát.
Néhány ezer éve így működik.

Néhányan még ilyesmin csodálkoznak?
Érdekes.

2010.01.01. 18:16:31

@Tóta W. Árpád: vagy a (éppen) mai mdf ágendája érdekes mód összecseng a Hit gyülivel. Szerintem.

És valóban, ha a maga erejéből lesz valami az, ami és az adófizetők pénzéből, akkor van joga szövegelni és beleszólni, merre tovább.

@Spiro: egyetértek, hogy a demokrácia csak látszat, és a lobbizás miatt tartunk ott, ahol és ahogy már írtam, semmi se változik, csak a színben és az emberek etetése.

Ugyanakkor a népszavazás azért nem korrekt dolog így, mert jóérzéssel akkor dönthetsz, ha a döntésed következményét ismered és erről van minimum egy, vagy két hiteles hatástanulmány a tarsolyodban. Na ez ami nehéz.

Szép álom egyébként, ha mindenki felnőne ehhez, hogy dönteni tudna. De sokan a saját életükben nem döntenek okosan, lásd a rengeteg hitelfelvétel és csodálkoznak hogy bedőlnek, és nemcsak a válság miatt, hanem mert elhiszik a fogyasztói társadalom ígéretét, mindent megvehetsz, minden a tied lehet. Na most gondold el, mindenki elhinné, hogy úgy adózzunk, hogy ő ugyan nem fizet, de te, meg más fizessen. Erre tuti így szavaznának az emberek, és Petőfi örökbecsűje, a Pató Pál úr, na az lenne itt az egészből.

Szóval, be kell látni, egyelőre nincs jobb megoldás.

2010.01.01. 18:18:22

@Letícia: És valóban, ha a maga erejéből lesz valami az, ami és NEM az adófizetők pénzéből, akkor van joga szövegelni és beleszólni, merre tovább.

A "nem", mint lényeg(:() kimaradt...bocsánat!

2010.01.01. 18:29:26

@Aldobói Feldob: hát végül is, én is szívesen beleszólnék, mint adófizető, hé, mit csináltok a pénzemmel és merre tovább vele!:)

abandi 2010.01.01. 19:00:51

@Letícia:
Maga is csak picsog bele a nagy világba...
Unalmába'...
Tenni!!!

6.Lenin 2010.01.01. 19:01:07

@Letícia:

most is beleszólhatsz,csak tojnak rá.
Nem a Te érdeked a lényeg.
Neked csak szavazni kell/vagy nem.Ebben dönthetsz.

Volt amikor ebben sem dönthettél.

Ha nagyon sokan akarják,hogy másként legyen,lesz változás.A módszereken,de a lényegen soha.

6.Lenin 2010.01.01. 19:05:07

@abandi:

Tenni!!!

Fejjel nekirohanni a falnak!

Bátornak kell lenni,vagy vaknak?

Aldobói Feldob 2010.01.01. 19:06:22

@Letícia: Alapvető gond az adófizetők és ezzel összefüggésben a szavazóképesek nagy száma. Gondold meg, pl. 4 millió adófizetőnek te vagy én a 0,0000002% -a vagyunk. Szavazók esetében még rosszabb az arány, mert több szavazóképes van, mint adófizető. Szóval matematikailag nagyon rossz az arány 1 főre vonatkozóan. Innentől kezdve egy ember hangja közelít a nullához, pontosabban alig-alig hangosabb a 0 decibelnél. És ezt sajna pontosan tudják a politikusok is (legalábbis az okosabbja).
Lenin másképpen fogalmaz "most is beleszólhatsz, csak tojnak rá.", de a lényeg ugyanaz.

2010.01.01. 19:10:04

@abandi: én? Mit picsogok én? én csak tényt állapítok meg, hogy magam 1 szavazó vagyok, aki adót fizet, és nem tudok pártokat és főleg a vezetőt támogatni se ígérettel, sem pénzel, míg egy HitGyülis stabil pénzlelőhely mint lélekszámmal, mint gazdasági potenciál szempontjából kecsegtetőbb. Persze kívánhatnám magamnak a HitGyülis vagyont, s akkor lenne barátnőm az Ibolya ( jó kosztümjei vannak, érdekelne, honnan szerzi be:D), de ez lenne a picsogás t. abandi kend uram!

teszek is én a magam módján, többek között idejárok okosodni oszt utána tenni, tenni és tenni.

@6.Lenin: hát ez az! Pl. az én pénzemből ne kapjon az az egyház, aki - figyelem - bármelyik állam ellen, akitől pénzt kap, papol...:/

2010.01.01. 19:11:07

@6.Lenin: Ösmered azt a kupecet, hogy "nem vak ez a lú testvír, csak vakmerő!":D

2010.01.01. 19:12:04

@Aldobói Feldob: hát ha előbb frissítek, le sem írom a @Letícia: kommentemet! Mert valóban arról van szó, amit írtál!:)

Aldobói Feldob 2010.01.01. 19:20:31

@Letícia: minden politikai formációnak ez a rákfenéje az egyén felől nézve. csak ezt az optikát az egyén valahogy mindig negligálni akarja. persze nehéz beletörődnie az individuumnak, hogy közel nulla. (és a legvégén meg hulla!)

6.Lenin 2010.01.01. 19:26:01

@Letícia:

".....az én pénzemből ne kapjon az az egyház, aki - figyelem - bármelyik állam ellen, akitől pénzt kap, papol..."

Tévedésben vagyol.

Az ........ nem az állam ellen papol,hanem azok ellen,akik nekik nem adnak és azok mellett papol,akitől várja,megkapja a jussát.

A kipontozott részbe beírhatod bármelyik társaságot,akik az emberi hiszékenységből élnek.

2010.01.01. 19:29:15

@Aldobói Feldob: egészséges társadalmaknak ezért lényege a család, a közösség és a spontán, illetve nem érdekből létrehozott szervezetek. Jó nincs semmi érdek nélkül, de itt nemes dolgokra gondoltam. Végül is a Hit gyüli is egy magasztos cél érdekében jött létre, profi menedzseléssel, és ezért tisztelem Németh Sándort.

De mondjuk ha a kórusok szövetsége létre jönne, vagy a házi ápolók szövetsége, vagy a gyerekemszegényosztálytársanálunkkosztos éhes kisgyereket etető nagy polgári családok tagjainak szövetsége, az olyan jó dolog lenne. Ennek szervezése nagyon sok időt, energiát emészt fel, de szerintem ezekre nagy szükség lenne.

Aldobói Feldob 2010.01.01. 19:36:38

@Letícia: "Jó nincs semmi érdek nélkül"
Na látod, ezzel az egy fenti kitételeddel szemben nem tudok felhozni semmiféle ellenérvet.

6.Lenin 2010.01.01. 19:37:44

@Aldobói Feldob:

Ilyenkor beugrik,

Kovács János ,ön azt állítja,hogy K. Béla úr és H. Gizella nacsasszony,tegnap a kert végén lévő pavilonban nemileg közösültek.

Tisztelt Biró Úr,az lehet,hogy a nevezett személyek némileg közösültek,de én ezzel a két szememmel,tisztán láttam,hogy ......tak,kérem szépen.

A lényeg ?

Aldobói Feldob 2010.01.01. 19:44:20

@6.Lenin: az a baj, hogy én nem láttam. de lehet, ha láttam volna, abban sem lett volna köszönet...

abandi 2010.01.01. 19:47:29

Szarral történő gurigázás folyik itten , "nagypolitikai" alapon...
Istenem!
Egynéhány rühös kutya baszni akar.

6.Lenin 2010.01.01. 19:50:47

@Letícia:

"Végül is a Hit gyüli is egy magasztos cél érdekében jött létre, profi menedzseléssel,"

magasztos cél érdekében?
Az USA magasabb célok érdekében....stb.

A cél,mindig valamilyen érdeket takar.

Azért hoztuk létre a Vidám Özvegyasszonyok
Kórusát,hogy közösen tudjuk elfogyasztani a töpörtyűt éneklés után.Minden érdek nélkül.Jó.

Aldobói Feldob 2010.01.01. 19:54:00

@6.Lenin: azért legyünk igazságosak, Letícia szövegében ott állt " Jó nincs semmi érdek nélkül", csak utána felpuhította verdiktjét.

abandi 2010.01.01. 20:04:00

@Aldobói Feldob:
Ez a lenin nevű mensevik is csak egy polkorrekt sunyinyuszi...
Nyugger drukker.
Kevés van neki hátrafele....

Aldobói Feldob 2010.01.01. 20:13:26

@abandi: Nigger drukker? Most látom csak, hogy "Nyugger drukker", ja, az egészen más...
Egyébiránt, miből gondolod, hogy nekünk sok van még hátrafele?

6.Lenin 2010.01.01. 20:13:38

@Aldobói Feldob:

Tisztelt Biró ÚR!
Igen,jelen voltam, K.Béla úr,aki régóta lappangó gerjedelmének nem tudván ellent állni,H.Gizella nacsasszony iránt érzett szerelmetesnek tűnő gerjedelmét végrehajtani szándékozván,és mivel a nevezett feddhetetlen jellemű nacsasszony részéről nem érzett sem nyílt,sem titkolt ellenállást, a már nemcsak feltételezett,de nyíltan látható cselekmény elkövetésének megakadályozására,nevezett úr szenvedélyes mozdulattal a pavilonban lévő heverőre fektetve elkövette,amit a jelenlévő hallgatóság feltételezett erkölcsi érzékenységét figyelembe véve nem szeretnék részletezni,de az esemény megtörténésének tényét nem tudom tagadni,mivel szemtanúja voltam.

A lényeg?

hoplita 2010.01.01. 20:16:33

@Tóta W. Árpád:
A hitgyüli által fenntartott iskolába hordod a kölykeid...?
A kérdés természetesen szónoki...és remélem nincsenek, mert nagy kár lenne, ha szaporodnál.:DD

6.Lenin 2010.01.01. 20:19:56

@Aldobói Feldob:

Nem is lehetnék más.
Üdv:Mátyás

Aldobói Feldob 2010.01.01. 20:20:03

@6.Lenin: hű, remélem nem én voltam nevezett K. Béla úr!!??

hoplita 2010.01.01. 20:23:07

@6.Lenin:
Aha, kedves eftás...
Ha majd sok év múltán az unokád megkérdezi a szép, új, tágas barlangban....hogyaszongya, tata, te mi a faszt tettél az ellen, hogy ide jussunk...akkor majd te aszondod, hogy kis tündibündi unokám, rongyosra téptem a szám n+1 blogon és fogad sincs annyi, ahány klavit szétpüföltem....???
:))))

abandi 2010.01.01. 20:23:49

@Aldobói Feldob:
Semmi nem predesztinál,
A gondolata.
Tán a pederaszta szó...
Bünetési tétel foganatja...
(baszogatsz?)

Aldobói Feldob 2010.01.01. 20:23:52

@hoplita: íííííííí, ez így első hallásra elég töménynek tűnik, nem gondolod?...

hoplita 2010.01.01. 20:28:55

@Aldobói Feldob:
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.

Nekem 3 gyerekem jár református iskolába.....mondhatom.

2010.01.01. 20:29:05

@6.Lenin: úúúúúútálom a töpörtyűs pogácsát a'la nature. De szilvalekvárral, nu, azt nagyon szeretem!:D

@hoplita: ez azért durva volt!:P Árpi, azaz tótaw egy intézmény, nem ér bántani, mer' véleménye van s az, ami!! Te szaporulatodat se bántja senki, szóval léciléci, írjál más kritikát, de a szaporulatot nem ér bántani!! Azok nem tehet semmiről!

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.01. 20:31:55

@török gábor: ((a cikkedhez:))
"szerintem egyetlen fontos elvárásunk lehet csak a politikai szerepvállalásukkal szemben: az átláthatóság. Egyrészt jó lenne, ha azok, akik ilyen vagy olyan okból támogatni kívánják a politikai szereplőket, nem félnének a nyilvánosság előtt is vállalni véleményüket. Nincs szükség homályos célozgatásokra, a semlegesség látszatának fenntartására akkor, ha valaki inkább elköteleződni szeretne. Miért lenne baj az, ha egyes szervezetek (...) vezetői nyíltan elmondanák politikai vonzalmaikat, ahogy erre számos példa van a nagyvilágban.

RENGETEG egyesület Alapszabályában(!) olvasható egy politikai pártoktól való elhatárolódást deklaráló szövegrész...
MERT:
- A közhasznú jogállás megszerzésének egyik törvényi feltétele: (4.§)
"d) közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt."
(1997. évi CLVI. törvény)

Vagyis akik a fenti elvárásodnak megfelelnének, azok lemondhatnának a szervezetük "közhasznú" besorolásáról (és az azzal járó -anyagi- előnyökről is!).
Ki van ez találva rendesen... 8-(

Aldobói Feldob 2010.01.01. 20:31:58

@hoplita: "íííííííí, ez így első hallásra elég töménynek tűnik, nem gondolod?..."

Fentiekkel TWÁ szaporodásával kapcsolatos félelmeidre reagáltam volna.

bohocHAL 2010.01.01. 20:32:08

ADALÉK ANDORHOZ:

Bangó Margit koncert volt pár napja, rokonom zenélt ott. Na mesélte, hogy drága Andor 5000 (ötezer) nyugdíjasnak vett jegyet a koncerte (a legolcsóbb elvileg 4000 Ft...).

Fel is ment a színpadra műsor közben, majd rövid kedélyes szóváltás a Művésznővel, majd andor felkonferálta egy "régi kedves barátját" Mesterházy Attilát....
Pár kedves szó,Bangó Margit azt kívánta Attilllának, hogy jövőre sikerüljön, amire gondol,stb.

Andor még tavaszra beígért a nyugdíjasoknak egy koneretet tavaszra, aztán ment tovább a só.

na csak ennyi.

Balt 2010.01.01. 20:39:27

@bohocHAL: Ezen nem kell csodálkozni: Mangó Bargit régi jó, kipróbált elvtársnő, emlékszünk, hogy a 2006-os kampányban bizonyos Gyurcsány nevűt kívánt a Magyar NÉPKöztársaság miniszterelnökének... :)))

hoplita 2010.01.01. 20:39:57

@Letícia:
Aki a tepertős pogácsát szilvalekvárral kultiválja annak akár intézmény is lehet tótavé....csak aztán ne sírbakoljon, hogy szétqúrt országban kénytelen olyan egyházakat támogatni, amelyik az állam ellen papol....ahelyett, hogy olcsóbbá tenné a hidrogénperoxidot mindenki örömére.:)

Balt 2010.01.01. 20:40:07

@Balt: Én is ezt kívánom: MA legyen valamelyik népköztársaság elöljárója. :)

Balt 2010.01.01. 20:42:35

@Balt:
Bangó Margit kikiáltja a Népköztársaságot:
www.youtube.com/watch?v=HNuk98HXSEM

hoplita 2010.01.01. 20:45:13

@Balt:
Na bumm...
Bangómargó nem hazudtolja meg a fajtáját, három csiricsáré rongydarabért, meg egy kis fukszért kikiált az téged is.:D

Aldobói Feldob 2010.01.01. 20:45:39

@Balt: "Én is ezt kívánom: MA legyen valamelyik népköztársaság elöljárója. :)"

Talán nem is népköz... hanem banánköz...

6.Lenin 2010.01.01. 20:52:17

@hoplita:

Kis Tündibündi unokám!

Szeretnék neked néhány tanácsot adni.
Ha van kedved és tehetséged,próbálj támogatókat keresni és megszerezni a hatalmat,hogy a hopliták dolgozzanak helyetted és ne hagyd álmodozni őket mindenféle demokrácia nevezetű faszságról.Ez viszont elég macerás és veszélyes,néha a hopliták elvesztik a fejüket,össze-vissza ugrálnak meg lövöldöznek is néha,de a végén(ha megúszod a lövöldözést)úgy is Te nyersz.

Van viszont 1 sokkal 1xübb megoldás,amit a nagypapi is csinált,megpróbálta megoldani egyedül a saját problémáit.Ez a legmacerásabb.Soha nem szabad megalázkodni,ha kell,hasonlóan gondolkodókkal érdemes összefogni.
Soha ne azt nézd,mit mondanak a vezérek,a fontosabb,mit tesznek.Ők mindig hazudnak,másak az érdekeik.

Aztán lehetsz drukker is valamelyik pártnak,vagy híve valamilyen hókusz-pókuszos társaságnak is,de ezt nem ajánlanám,megalázó,mert amikor a vezér köpönyeget vált és nem figyelsz időben,rácseszhetsz.
Ez lenne a legrosszabb választás.

Most gondold át,még ráérsz dönteni.
Gyere menjünk sétálni,jó idő van.

2010.01.01. 20:53:37

@hoplita: Mi a hidrogénperoxid jelentősége?? Szőkít, de: és még?:)

Balt 2010.01.01. 20:58:34

@Aldobói Feldob: "Talán nem is népköz... hanem banánköz..."

Sajnos már ezt is elértük... a társadalmi fejlődés út-ján. :))) Vagyis :((

hoplita 2010.01.01. 21:00:28

@Letícia:
Ha ügyes vagy még mellette a Hold tÚlsó oldalára küldheted vele a szomszédod...:DDD

Aldobói Feldob 2010.01.01. 21:01:25

@6.Lenin: úgy látom, te sem fogsz kopogtatócédulákat gyűjteni.

tölgyes 2010.01.01. 21:01:43

@Aldobói Feldob: Inkább jóhiszemű..:::)) Ők nm csak a saját híveikére vágynak.

2010.01.01. 21:05:23

@hoplita: miért akarnám? Tündéri emberek, csak maradjanak itt mellettem!:)

hoplita 2010.01.01. 21:07:01

@6.Lenin:
Fogaggyunk, hogy fütyülni is szoktál a sötétben.:)
Szeretem, amikor ideológiát gyártanak a töketlenkedéshez.
Hallottál már róla, hogy mindennek ideje van?

hoplita 2010.01.01. 21:12:20

@Letícia:
Választhatsz mást is, nem kötelező a szomszédot....:D

6.Lenin 2010.01.01. 21:16:44

@Aldobói Feldob:

Szavazni viszont elmegyek,arra,akiknek a kormányzása alatt,a saját érdekeimet a legjobban tudom érvényesíteni.

hoplita 2010.01.01. 21:19:00

@6.Lenin:
Akkor megteszed, amit megkövetel......a mi is...?
:))))

2010.01.01. 21:20:05

@hoplita: ja értem! Lámlám, hogy én még komolyan vettelek!:P

:DDD

Aldobói Feldob 2010.01.01. 21:25:40

@6.Lenin: azt viszont nem tudod előre biztosan megítélni, hogy kik lesznek azok. csak utólag, de akkor halál biztosan.

Kalmár 2010.01.01. 21:28:28

@Letícia: Most értem oda ahol tiltakozol az adódból az egyházaknakj juttatott támogatás miatt.
Akkor az én adómból ne adjanak a focinak mert utálom és ellopják.
Ne építsenek metrót mert ellopják és haszontalanul tervezték, drágán építik.
Ne adjanak a szoclib pártoknak mert ellopják és rosszul végzik a dolgukat.
Ne adjanak a árvízkárosultaknak mert leszarom őket és önző vagyok........szerinted hova vezet ez??

2010.01.01. 21:33:37

@Kalmár: "Amikor ráébredsz, hogy semmi sem hiányzik, az egész világ a birtokod."

Lao Ce

:)

6.Lenin 2010.01.01. 21:34:20

@hoplita:

Nekem van 1 elképzelésem a dolgok mikéntjéről.Igyekszem azok szerint élni.
Ezeket itt leírom néha,mint bárki más is.Nem szándékozom sem rád,senkire,rákényszeríteni.
Soha, sehol nem írtam, ez az 1-len igazság.Tévedhetek is,elfogadom.

Elolvasom a Te hozzászólásaidat is.Gondolom Tiéd sem az egyetlen igazság,de meg vagy arról győződve,helyesen gondolkodol.

Mindenki megpróbál ideológiát gyártani a saját töketlenségeihez.
Nincs ebben semmi.Emberek vagyunk.
Isten csak 1(?)van,de gondolom az nem a Te képedben szállt le közénk,halandók közé.

Dr. Pelikán et. (ferológus) · http://ferologia.blog.hu 2010.01.01. 21:38:11

A Tisztelet társasága szavazat biznisze újra csak arra a gondolatra juttat, hogy szavazhat-e a demokráciában az, aki soha nem fizetett benne adót és már nem is fog.
Aztán, ha a szavazásnak van alsó 18 év határa akkor felső miért nincs. Mennyivel több belátással bír a politikára egy nyolcvan éves hallókészülékkel, és járókerettel valamint 4 elemivel felszerelt személy, mint egy 17 év 11 hónapos kitűnő tanuló két középfokú nyelvvizsgával rendelkező, tanulmányi versenyeket nyerő gimnazista.
Az mszp és a többi mszmp által alapított párt egyetlen esélye a tudatlanság, aki nem képes a neten utána nézni mennyi volt a nettó deviza adósság 2001-ben és mennyi most az a pörkölt és virsli ízét és mennyiségét díjazza szavazatával, és tönkreteszi a fenti gimnazista hazai jövőjét.
Üdv Pelikán

6.Lenin 2010.01.01. 21:44:16

@hoplita:

az érdekeim.

@Aldobói Feldob:

mivel nem az utolsó napokban,hónapokban foglalkozom a minden napival és nem a süket dumákat figyelem,nagyot nem szoktam tévedni.
Természetesen nem mindig az jön be,amit én szeretnék ,de nem jellemző rám a kétségbeesés.

Eddigi tapasztalataim alapján a drukkerekre ritkán szoktam figyelni,elolvasom,érdekesek,elfogultak.
Ennyi.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.01. 21:52:03

@Dr. Pelikán et. (ferológus):

:-)))) Örülök, h itt vagy! Maradj is, mert sok lesz még itt a tennivaló...
Üdv.

abandi 2010.01.01. 21:59:01

@6.Lenin:
Köszönjük, leülhet.

hoplita 2010.01.01. 22:05:17

@Letícia:
Ezt a dumát haggyuk meg a húzottszeműeknek....nekik ez is jó.:D

6.Lenin 2010.01.01. 22:09:06

@abandi:

B+,most is ülök.Még 3 hónap van hátra.
Várom a szebb jövőt.

abandi 2010.01.01. 22:11:32

@6.Lenin:
Akkor Maga egy szent..6...

abandi 2010.01.01. 22:14:06

@6.Lenin:
Nem természetem a társalgás, de az Ön kedvéért:
És mi a picsáért?

Balt 2010.01.01. 22:24:10

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=100): "Örülök, h itt vagy! Maradj is, mert sok lesz még itt a tennivaló..."

:) Újabb ismerős? Isten hozta!
Az antré tetszett, fel is olvastam anyámnak - aki egyébként 79 éves és nincs diplomája, igaz, hallókészüléke sem :), viszont nálam sokkalta radikálisabb. (Finoman fogalmazva: még kevésbé szereti a komancsokat. :)))

2010.01.01. 22:24:43

@hoplita: na akkor egyet a kedvedért Voltaire-től, a kedvencemtől:

"Minden embert a maga százada alakít ki; nagyon kevesen emelkednek koruk erkölcsei fölé."

:)

abandi 2010.01.01. 22:42:04

Egyébként:
Az antalljóska féle paktumokat termeljük újra., meg újra....
Állítólag rohamosan épült lefele, mikor kiderült, hogy: 1/4-ed részben zsidó...

6.Lenin 2010.01.01. 22:50:55

@abandi:

Itt ülök a monitor előtt.
Még 3 hónap van hátra és tiszta lesz minden.
Megtudjuk,kik álltak a pártok mögött,csórók,kis pénzű spekulánsok, netán profi nagymenők,hívők,drukkerek vagy csak élni vágyó nyuggerek,emberek?

Várjuk a szebb jövőt,végre tiszta lesz a kép,kik nyújtják be a számlát,azért mert helyettünk is döntöttek.

Megfizették azt az illúziót,jól döntöttünk.

Akik a győztesnek drukkoltak,elégedetten alázzák a veszteseket.A vesztesek majd szépen betartanak,ahol csak lehet,mert nálunk szokás.
Lesznek,akik lámpavasért hörögnek,majd csendesen várják a simogatást a gazditól,talán leesik 1 kockacukorka is.
Szép álmokat!

2010.01.01. 23:14:15

@6.Lenin: Köszi, neked is, és részemről is jóccak mindenkinek!:)

Félkupica_Fehér_Főnök 2010.01.02. 00:20:41

@mirrmurrkandur: Egyetértek veled, de a smile a végére tök felesleges volt.

:o)

Frick László Emlékzenekar 2010.01.02. 06:06:44

@Gazz: Ádehogy.. Dr Kapolyi a múlt.

Az LMP viszont a legkorszerűbben modern, netokratív. A "semmiből" jött föl. Érdekes, hogy a szakértőurak véééletlenül mely-mennyire eltekintenek attól, hogy még a Jobbik sem méda nélkül és nem a Semmiből jött föl, haen netokratíve, a kuruc-in-fos -ból puruttyant...

Úgy látszik, hogy "ingyen" ennyire telik a szakértőknek...

Gondolom, hogy a pénzért kínált cuccaikban már nem ennyire álnaívak...

Dr. Pelikán et. (ferológus) · http://ferologia.blog.hu 2010.01.02. 09:02:12

Kedves Lenin!
"Lesznek,akik lámpavasért hörögnek"
Valóban a lámpavas kissé erős lenne, nem vagyok híve a halálbüntetésnek mert az egy hiba esetén lásd mőri ügy visszavonhatatlan.
Azt azonban, hogy a nyolc év alatt felvett nettó 32 milliárd eurót hova tették tételesen az utolsó centig hova tették azt szeretném látni.
Szingapúr a gyarmati sorból szabadulván 50 milliárd dollárt fektetett egy középkori színvonalú országba és most, ha jól tudom első az egy főre jutó gdp-ben. Ebből levezetve, mivel a két összeg nagyjából azonos és a 2002-es Magyarország jóval fejletebb volt, mint a 70-es évek beli Szingapúr ennyi pénznek bizony nagyon meg kellene látszani, , de nem látszik. Persze tudom van autópálya, hogy a budai millerek letudják húzni a ladikot az Adriára, de két szomszédos megyeszékhely között sok sok helyen még ma is rémes a közlekedés.
Tehát, ha a lámpavasakat traszparenciára cseréljük és kimutatjuk, melyik euró hova lett, utána már nincs más dolog, mint alkotmányos alapot teremteni a visszaszerzésre.
Üdv Pelikán

Balt 2010.01.02. 10:21:05

@Frick László Emlékzenekar:
"még a Jobbik sem méda nélkül és nem a Semmiből jött föl, haen netokratíve, a kuruc-in-fos -ból puruttyant...

Úgy látszik, hogy "ingyen" ennyire telik a szakértőknek..."

Na igen, a hálózatok szerepének a kuruc-infon nem ártana utánanézni, kivált a romagyilkosságok tükrében... Na de talán mégsem egy politológustól kellene elvárni. Majd jön Kövér Demeter :), aztán talán lesz egy kis belső vizsgálat. Mert ha nem, magukra vessenek megint!

Balt 2010.01.02. 10:24:52

@Dr. Pelikán et. (ferológus):
"Persze tudom van autópálya, hogy a budai millerek letudják húzni a ladikot az Adriára,"

A budai millereket nem bántjuk, mert (az őskommunista ivadékokat leszámítva) nem a maszopra szavaznak. :) A főpolgi úr meg egyébként is az agglomerációban él.

Az vettétek egyébként, hogy "a Balaton környékiek csodájára járnak a [síkvidéki] völgyhídnak"? (GyF) :))

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.02. 11:25:13

@Frick László Emlékzenekar:
A Sólyommal is "haverkodó" Védegylet neked "semmi"?

6.Lenin 2010.01.02. 12:38:02

@Dr. Pelikán et. (ferológus):

"Tehát, ha a lámpavasakat traszparenciára cseréljük és kimutatjuk, melyik euró hova lett, utána már nincs más dolog, mint alkotmányos alapot teremteni a visszaszerzésre."

Ebben egyet értünk.

Ha megint szemet hunynak a sok lopásra,azt hiszem keményebb dolgok lesznek,mint 1 vona féle pártocska.

Üdv a gáton!

G. Wolf 2010.01.02. 20:02:00

Kicsit a topic elejéhez:

Többen is írtátok, hogy nem jó hogy rejtőzködnek a pártok támogatói.

Nah már most; csak jutton már mindenkinek az eszébe, hogy ha egy tágabb asztal társaságnál szóbakerül a politika, az emberek fele egyből fölháborodik, és ha valaki kifejti hogy ő hova szavaz és miért akkor az ellentábor rögtön lehülyézi... Amíg ilyen az alap hozzáállás, addig nem hiszem hogy sokan fel merik vállalni a nyivánosság előtt hogy ezt vagy azt a pártot választanák, akár párt szimpátia, akár ideológia, akár csak mert egy két politikus onnan jobban tetszik. Egyszerűen nem racionális, nem éri meg felesleges konfliktusokat szül.

És szerintem itt van egy alapvető problémája az egész (politikai)közéletnek, hogy a többség meg se próbálja megérteni a másiknak az érveit, sőt az már egy "jó" állapot ha egyálltalán meghallgatja.

Nyilván nem egyszerű ezen túllépni, mert mindenkit sértettek már meg véleménye miatt.... És nem is állítom, hogy csuklóból tudom a megoldást, max annyit tudok tenni, hogy igyekszem személyeskedések nélkül a saját véleményem mellett érvelni.

Amúgy szerintem egyáltalán nem baj hogy ha civil szervezetek pártokat támogatnak (és fordítva). Igazából eléggé álszent dolog ez, ahogy az iskolából a politika kizárása is. Részint elvárnánk hogy nőjön a lakosság politikai aktivitása és ezzel szemben a legnagyobb szocializációs (családot leszámítva) intézményből meg száműzzük a pártokat. Ígyis bekúsznak, láttam már nem egy egyetemen ilyen olyan plakátot, matricát stb... csak így kezelhetetlen az egész.

Szerintem a civil szervezetek minél magasabb fokú szerepvállalása jót tenne a politikának is, és az embereknek is. Elvégre, ha most beszélünk egy szervezetről ahol azonos érdklődésű emberek vannak, akkor a döntésbe minél jobban be kéne vonni őket, mivel róluk van szó. Viszont ha a döntésekbe be vannak vonva óhatatlanul leszenek érdekeik, tehát valaki mellé (és valaki ellen) fognak állni.

Nyilván fordított az este, hiszen a politika szavazatmaximalizálásra törekszik, így számukra a pár fős kis egyesület kevéssé lesz fajsúlyos mint egy több ezer főr társaság. De ez helyén is van.

bee-lah 2010.01.02. 20:08:56

hát ezért a TWA oltásárt (torokgaborelemez.blog.hu/2009/12/31/31_kik_allnak_mogottuk/fullcommentlist/1#c8157788) már érdemes volt bekapcsolni a gépet... :)
Árpádnak vannak értékes gondolatai, csakhát ugye hitbéli kérdésekben nagyon ööö.. egysíkú... :)

amúgy mindig is fucsáltam, hogy a "történelmi" egyházak miért nem nyilvánulhatnak meg politikailag...
szvsz mindenkinek (egyén vagy szervezet) joga van a neki kedvező "környezet" mellett kampányolni...
alakítson ki a többi párt kedvezőbb "környezetet" és mögé fognak felsorakozni...
ja, hogy akkor ezen egyházak értékeit be kell emelni a programba?
hát így jártak...
Bí.

6.Lenin 2010.01.02. 20:51:22

@bee-lah:

"amúgy mindig is fucsáltam, hogy a "történelmi" egyházak miért nem nyilvánulhatnak meg politikailag..."

Mert nagyobb tömeget képesek befolyásolni,mint bármelyik párt,szerintem.

6.Lenin 2010.01.02. 21:02:31

@6.Lenin:

Hát,gondold át,ha elkötelezed magad 1 pol.irány mellett és az nem egyezik a hatalmon lévőkével,milyen jogon várnál támogatást?

Talán igaz,jobb,ha nem politizálunk(csak óvatosan).
Jobb a mindenkori betevő.Azért az előzőben is van némi igazság,na,talán.

Balt 2010.01.02. 21:05:14

@6.Lenin: "Mert nagyobb tömeget képesek befolyásolni,mint bármelyik párt,szerintem."

Tehát a többségi társadalmat képviselik. :) (Bár ugye ide számít a rom. kat., a gör. kat., a görögkeleti, a református, evangélikus éppúgy, mint az izraelita.) Nincs ezzel gond szerintem.

6.Lenin 2010.01.02. 21:13:24

@Balt:

1 pici(?)azért van.
Az igaz,a társadalom többségét képviselik(az általad felsoroltak),az is igaz nagyobb részét,mint a pártok.

Az is igaz, 1 a főnök,csak az érdekek másak és ez már okoz némi bonyodalmat.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.02. 21:51:48

Belegondoltatok már, hogy a R.K. Egyház tkp. az első GLOBALISTA intézmény?! ;)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.02. 21:54:31

@1.szolo (B.A.):

...vagy ha tetszik: nemzetek fölötti intézmény

ezt azóta is sok ideológia megirigyelte tőle: kommunista, fasiszta, globalista:o)

6.Lenin 2010.01.02. 22:57:52

Kedves Nézőink!

Ma este,a magyar társadalmat régóta izgató kérdésekről szeretnénk letépni,a tisztánlátást akadályozó, homályok fátylát.

Az első ilyen izgalmas kérdés,kik is állnak a pártok mögött,kik támogatják harcukat a hatalom megszerzéséért folytatott kemény küzdelmükben.

Első vendégünk Turultgergető Vazul a Bolhafingreszelő Zrt,vezére,köszöntöm.

Kérdésem az lenne mennyivel is támogtják a .........pártot,és mit is várnak cserébe?

Köszöntöm én is a Kedves Nézőket és a nagymamát is.
Mivel a mai elanyagiasodott világban minden pénzbe kerül,természetesen mi is pénzel támogatjuk kedvenc pártunkat.

Mennyivel is,ha szabadna?

Hát 3 vagy 4 szám,meg vagy 10 centi hosszan nullák utána,ha jól emlékszem.
Namármost, kemény harcra van kilátás.Sok polgártársunk fog a kampány során fizikailag,lelkileg,szellemileg sérülést szenvedni.Mi ezeknek a sérült polgártársainknak szeretnénk munkát biztosítani.Nagyon sok reszelőnk van.Ennek fejében az államtól,amennyiben mi nyerünk,némi anyagi támogatásban részesülni.
1-2 nullán nem fogunk össze veszni,ezt megígérem.

Nagyon szép felajánlás ez Önöktől,köszönjük.

Másik vendégünk Lottyadt Amália a Szexmunkásnők Szabad Szaksz-nek Tiszteletbeli Elnökasszonya.

Önök miben nyújtanak segítséget a kiválasztott pártnak?

Én is mindenkit!
Mint elnök úr is említette,kemény harc lesz.A megfáradt jelölt uraknak és hölgyeknek szeretnénk kellemes megnyugvást jelentő perceket nyújtani,természetesen térítés mentesen.
Cserébe csak annyit kérnék,ha nyerünk,diákolvánnyal és üdülési csekkel is lehessen az általunk nyújtott szolgáltatásokat igénybe venni.Ezeket természetesen az állam támogatni.Esetleg a korhatárt is levinnék,mondjuk 12 évre,akiket szolgálnánk és védenénk.Érett ez a mai ifjúság

Kedves Nézőink,2 szép példáját láttuk a megtisztulást jelentő kezdetnek.Holnap este várjuk a többi párt mögött állok jelentkezését is.
Nyugodalmast!
Szerintem.

2010.01.03. 09:24:32

@1.szolo (B.A.): aha, sőt, ezt tanítják is!:)

clownfish 2010.01.03. 12:09:10

@bee-lah: az a probléma, hogy egyes egyházi vezetők alpáribb stílusban és értelmezhetetlenebb mondanivalóval állnak ki a hívek elé, mint itt sokan a nickname mögül. amerikában azért működik ez, mert városonként van minimum 5 keresztény gyülekezet, amik között lehet vándorolni, ha valami nem tetszik.

6.Lenin 2010.01.03. 22:12:28

Kedves Nézőink,híreket mondunk!

Ma reggel arab terroristák felrobbantottak Izraelben 1 távközlési központot.Sok országgal megszakadt a telefon kapcsolat.

Olasz sonka készítő nagyvállalat a Hortobágyon épít 1 sertéstenyésztő telepet,ahol hatlábú sertések tenyésztésével szándékoznak foglalkozni.

Tegnapi megkezdett sorozatunkat sajnos technikai okból nem tudjuk folytatni,mivel az egyik pártot támogatókkal nem tudtuk felvenni a telefon kapcsolatot,a távközlési rendszer meghibásodása miatt.

Elnézést és jóccakát.
süti beállítások módosítása