Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
08:48

Az utóbbi idők egyik legérdekesebb interjúját készítette Orbán Viktorral ma reggel Süveges Gergő a közszolgálati tévében. Releváns kérdéseket tett fel, jókor szólt közbe, érdemi megjegyzései voltak, de nem akarta túljátszani sem a szerepét, s földbe döngölni sem kívánta az amúgy ritkán nyilatkozó interjúalanyt. A beszélgetés különösen akkor lett izgalmas, amikor a Fidesz elnöke, aki korábban rendre kerülte, hogy politikai ellenfeleivel kapcsolatban nyíltan fogalmazzon, elkezdett a Jobbikról beszélni. Érdemes szó szerint idézni:

„Sőt, hát találkozok olyan jobboldali szavazókkal, akik meg akarják osztani a szavazatukat. Tehát egyet akarnak adni a Fidesznek, egyet meg a radikális jobboldalnak. Hát ez a legnagyobb butaság, amit én el tudok képzelni. Meg a legnagyobb veszély is. Tehát én óvok, április 11-ig szeretném óva inteni a velünk szimpatizáló választókat, hogy megosszák a szavazatukat, mert annak a vége az lesz, hogy nem lesz olyan különbségű fölény a jobboldalon, ami után az általuk egyébként kívánt változásokat, beleértve az elszámoltatást, beleértve a gazdasági változásokat, elő tudnánk idézni.”

Az elhangzottak legalább két – egymással összefüggő - ok miatt is meglepőek. Egyrészt váratlan a szokatlan őszinteség: Orbán Viktor nem csomagolta be az üzenetet, hanem világosan megkérte a jobboldali választókat (csak zárójelben: ezek szerint Orbán sem hisz abban az állításban, hogy kizárólag a volt szocialisták szavaznak a Jobbikra), hogy ne osszák meg a szavazataikat. Másrészt pedig izgalmas a változó politikai stratégia: miközben a Fidesz elnöke politikai ellenfeleivel szemben korábban rendre a „no comment” eljárást alkalmazta (Gyurcsányról például évekig nem beszélt nevesítve), ezúttal a Jobbikkal kapcsolatban úgy ítélte meg, hogy szükség van a lehető legegyértelműbb fogalmazásra. Mindebből nehéz lenne nem arra következtetni, hogy a Fidesz valóban jelentősnek látja azt a veszélyt, amit számukra a Jobbik potenciális megerősödése jelenthet. A világos mondatok egyben azt is igazolták, amiről korábban már ezen a helyen is volt szó: a Fidesz első számú ellenfele 2010-ben nem az MSZP, hanem sokkal inkább a Jobbik lehet, alapvetően tőlük, velük szemben kell megvédeni jelentősre duzzadt táborukat.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr351738410

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dübörgött ez már jobban is 2010.02.08. 13:26:57

Jó hír, hogy már kampányidőszak van, és jó hír, hogy nem dübörög a kampány. Orbán Viktor már évet értékelt, megtette ugyanezt Bokros Lajos is, aztán őket is értékelte mindegyik oldal, és végül megtudtuk, hogy itt megint mindenki hazudik.   Minde...

Trackback: Oszkár, az élő példa - A Fidesz Jobbik oldala VI. 2010.02.08. 12:27:38

"A Fidesz évek óta radikális akciókkal, szándékosan félreértelmezhető kiszólásokkal próbálja elvenni a lehetőséget a radikálisok elől, és mégis kinőtt a földből egy tizenöt százalékos Jobbik." - kritizálja a Fidesz szélsőségekhez való ...

Trackback: Populizmus példatár 2010.02.08. 11:14:24

A NATO-radarral kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta, ott nem lehet a lokátor, ahol az emberek nem akarják, hogy legyen. "Le kell ülnünk a NATO-val, és kell találnunk egy másik helyet" - közölte. A deviza alapú hitelekkel kapcsolatban Orbá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kenwyn 2010.02.08. 21:20:48

@6.Lenin:

Pontosan, elsődleges a gazdaság beindítása. Aztán majd lehet vitatkozni Prohászka szoborról, Trianon emlékműről, avar írásról meg hasonló dolgokról.
Nincs mese, az utolsó órában vagyunk, vagy megindulunk előre,vagy lehúzhatjuk a rolót. És csak JÓZAN kétharmados többséggel lehet vmit kezdeni.

jjulie 2010.02.08. 21:23:29

@MCsaba:

ismered az eddigi 5 választáson milyen eredményeket ért el?

6.Lenin 2010.02.08. 21:23:44

@Kenwyn:

Teljes az egyetértés.Ilyesmire gondoltam én is.

Kenwyn 2010.02.08. 21:28:39

@abandi:

Mint politika iránti érdeklődő azt mondom kár,h így alakult. Kíváncsi lettem volna,h békésebb körülmények között mire viszi, mit tud kihozni a pártból, önmagából.
Az viszont kiderült, h háborús hadvezérnek nem jó.

jjulie 2010.02.08. 21:30:13

emlékeztetőül az elmult választások fideszes eredményei

1990 5,44

1994 5,18

1998 38,34

2002 42,49

2006 36,53

abandi 2010.02.08. 21:37:08

@6.Lenin:
És természetesen a tömegek foglalkoztatása nem megoldható fizikai munkások nélkül.
És itt azonnal felmerül bennem a kérdés:
Mit kezdjünk a túlzsúfolt börtönökkel?
Mert mindenki nem lehet magasan kvalifikált marketing-kommunikáció szakon végzett celeb!
(A nagytudású tennivágyók már rég kinnt vannak a nagyvilágban, az itthoni -tudjukkik- ákádémikusok miatt...)

jjulie 2010.02.08. 21:40:49

még egy adat emlékeztetőül, 2002-ben biztos befutónak számított a fidesz csak rossz volt a finis

az mszp eredménye 2002-ben 46,11

várjuk ki a végét sokoldalu viktorunk vesztett már élről kétszer

ma reggelig tartotta a száját, amit a legutóbbi két alkalommal nem tudott megállni, lehet hogy most sem bírja ki

ez a nagy esélye az ellenfeleinek

Kenwyn 2010.02.08. 21:40:50

@jjulie:

Ezekből most túlzott nagy következtetést nem lehet levonni ,-legalábbis a mostani választás szempontjából.
Annyi látszik,h 98 óta viszonylag stabil, kiegyensúlyozott támogatottsága van a Fidesznek. Ez most úgyfest közel megkétszereződik. De tényleg hosszú még az idő Húsvétig (is)...

abandi 2010.02.08. 21:44:28

@Kenwyn:
Hát nem tudom, hogy van-e jószándékúbb "buzi" (ökör) nála!?
Kárt okozott az oktatásban, ezt ne felejtsük el!
Végül is a fidesz ment ki alóla, csak ezt sokan elfelejtik...

MCsaba · http://alegy.blog.hu/ 2010.02.08. 21:44:34

@jjulie: köszi, de tudok róla! És a közvélemény-kutatók is mindig hasonlót mondtak...

De miért tűnik a 2/3-ad olyan hihetetlennek? Az EU választáson tavaly a 22 helyből 14 lett Fideszes ami 63.6% - akkor is, ha a szavaztok szerint "csak" 56,36 lett az övék! És ez csak listás volt, az egyéni meg tuti 90%-ban Fidesz, szóvel...

A jobbik pedig majd tízszeres lett 2006 óta: 2,2% (MIÉP-Jobbik) 2009: 17,4%

Persze két hónap sok idő....

jjulie 2010.02.08. 21:47:26

@Kenwyn:

hogy mire következtetsz az a te dolgod csak ne felejts el: egyszer sem ugrotta még meg az 50-t a fiu,

Kenwyn 2010.02.08. 21:47:31

@jjulie:

"2002-ben biztos befutónak számított a fidesz csak rossz volt a finis"

Azért közel sem volt az olyan biztos, meg aztán totál más volt a helyzet, a hangulat. Ha azt mondjuk,h akkor kormányváltó hangulat volt,akkor a mostanit forradalminak lehet nevezni.

"ma reggelig tartotta a száját,"

És mit mondott? Semmi olyant amivel a híveit vagy a bizonytalanokat elriasztotta volna.Sőt.
Szerintem okosan beszélt.

Kenwyn 2010.02.08. 21:51:56

@abandi:

Csak kíváncsiságból érdekelt volna, de ez van, így alakult; nekem nem hiányzik.

pannonfunk 2010.02.08. 21:52:53

@jjulie: Nem tudom, hogy a 2006-os 36%-ot honnan veszed, az OVB szerint 42.03%-ot szereztek,

www.valasztas.hu/parval2006/hu/09/9_0.html

es kattints a "Az 5-10 %-os, listás mandátumhoz jutási küszöb"-re...

6.Lenin 2010.02.08. 21:53:19

@abandi:

1.Áruld már el kérlek,hogyan tudtad elintézni,hogy Mo-os lásd meg a nap fényét,fehérnek,szittyaként.

2.hiszel az újjászületésben?

3.ha igen és a következőben valahol Mátészalka környékén potyogsz ki,mint 8. Lótolvajos Bandika,zeneileg igen jó hallású purdé.Kissé barnábbként az elvárható divatszínnél.

Nos,akkor?

jjulie 2010.02.08. 21:56:36

@pannonfunk:

én a fideszről írtam adatokat te pedig talán a fidesz kdmp-ről

tudod mi a különbség köztük?

Kenwyn 2010.02.08. 21:57:27

@jjulie:

Persze, elvileg lehet,h most is veri a lécet, ki tudja. De az vitathatatlan,h jobb helyzetben van mint bármikor is az elmúlt 20 évben. A kérdés,h bírja-e agyilag a feszkót, vagy izgalmában lép egy-két hülyeséget...

Kenwyn 2010.02.08. 21:59:44

@jjulie:

Szerintem semmi különbség.
Miért, Te tudsz vmit?

jjulie 2010.02.08. 22:00:47

@Kenwyn:

négy betű

az egyik fidesz a másik fideszkdmp

pannonfunk 2010.02.08. 22:01:00

@jjulie: persze, 2006-ban a fidesz és a kdnp választási szövetségben vett részt. Node akkor 2002-re miért a fidesz-mdf választási szövetségre adott szavazatokat írtad be, és miért nem csak a fideszét? Arról nem is beszélve, hogy honnan szedted azt, hogy a fidesz-kdnp 42.03%-ából 36,53% jár a fidesznek?

jjulie 2010.02.08. 22:02:37

@jjulie:

nincs viszont abban különbség, hogy igy is úgy is messze volt az 50-től

abandi 2010.02.08. 22:05:25

@6.Lenin:
1. Természetesen a szüleim fehér, magyarok voltak.
2. Nem, de jó lenne nem "gyugyuként" szaporodnom.
3. Természetesen, ha mégis bekövetkezne (hogy egy kvalifikált cigány kasztba szülessek)akkor determinálva van a jövőm:
Bp8ker, drogdíler...

jjulie 2010.02.08. 22:06:45

@pannonfunk:

ismerek egy titkos helyet: vikipedia

de nehogy már én legyek a jobb fideszt érintő számokban?

fidesz mdf 2002-ben 48,71

Kenwyn 2010.02.08. 22:07:05

@jjulie:

Papíron, de a gyakorlatban a KDNP a Fidesz egyik platformja, vagy még tán az sem.
Szerintem csak szavazat szerző célból léteznek, pedig jól jöhetne egy önálló, markáns kereszténydemokrata párt.

jjulie 2010.02.08. 22:12:11

@Kenwyn:

a kerszténydemokrata párt az majdnem olyan mint a világi zsidó gimnázium

játék a szavakkal, nem pedig egy hiányzó jelenség

abandi 2010.02.08. 22:20:30

@jjulie:
Láttad a fidelistásokat is-e?

jjulie 2010.02.08. 22:20:39

@Kenwyn:

szóval a múlt nem arről szólt hogy orbán viktor elgondolkodott és aztán eldöntötte hogy kell e neki kéthatmad vagy megelégszik az ötvennel

török gábor 2010.02.08. 22:24:15

@cotti: ha nem is középre, de "befelé", ez nekem is így tűnik. erről majd szeretnék is írni bővebben.

török gábor 2010.02.08. 22:29:33

@ó jaj: igen, szeretnék még időnként ilyesmiről is írni, de az nem lenne jó, ha túlságosan köldöknéző lenne a blog.

cotti 2010.02.08. 22:33:49

@török gábor: Érdekes témakör, várom! :)

abandi 2010.02.08. 22:36:01

@jjulie:
Mindent!
És váratlan a sorrendben...

Preskin 2010.02.08. 22:36:48

T.@török gábor:

Vigyázz ezek többsége blogeriánus !
Most mondodom !

mirrmurrkandúr 2010.02.08. 22:44:39

@mirrmurrkandúr: Megjegyzem, ha már Torgyánról van szó... ha jól emlékszem Dávid Ibolya is együtt kormányzott Torgyánnal... sőt, ha jól tudom ők kétszer is... (90-94, 98-2002)

Ennyit erről.

elfelejtette 2010.02.08. 22:54:58

@Kenwyn: Markans keresztenydemokrata part nalunk? Ne vicceljen, 5%-ra szorult megelhetesi part vallna beloluk.

6.Lenin 2010.02.08. 22:59:59

Figyelem!

A bal oldalon kérem vigyázzanak!
Szélsőjobbról 1 párt érkezik középre!

Az ingadozók és csalódott balosok,kérem időben készüljenek fel a belépésre.A párt tovább közlekedik balra,igény esetén akár szélső balra is sodródhat.
Nyugdíjasoknak 50%-os kedvezmény.
Romáknak ez sehogy nem jó.Ők még várjanak.Majd,talán.

pannonfunk 2010.02.08. 23:00:38

@jjulie: hadd legyen egy szerény javaslatom, fogadjuk el a valasztas.hu oldalon található adatokat hitelesnek. A wikipédiába bárki azt ír bele, amit akar. Az országos választási iroda szerint fidesz-mdf 2002-ben 41.07%

www.valasztas.hu/parval2002/so02/ered_ind.htm

Te nem a parlamenti képviselőhelyek számát nézed? Abban lehet, hogy igazad van...

jjulie 2010.02.08. 23:05:40

@pannonfunk:

igen a mandátumok arányát néztem

nem ezt kell nézni?

abandi 2010.02.08. 23:10:24

@6.Lenin:
A vonat megy tovább...
'ndia felé!
Ne rémísztgesd itt a jónépet!

6.Lenin 2010.02.08. 23:26:24

Figyelem!

A szélsőjobb irányából érkező párt,mielőtt középre érkezne,rövid ideig megtorpan.
A számonkérést lehetőleg ekkor végezzék el.Tovább indulás után már számonkérni nem lehet.
Negyedik utasokat a pártból kidobálni tilos.
Középtől balra haladva a romák üldözését ismét elfogadjuk.
Jovőképek kaphatók.Mindenféle színben.

Preskin 2010.02.08. 23:32:17

@6.Lenin:

Ezígykevésezígykevés !!!

Kékvértetkékvértet !!

Preskin 2010.02.08. 23:41:39

Nyitnikék
kinyögtem végre.

abandi 2010.02.08. 23:42:19

@6.Lenin:
"Ez a vonat, most van idulóban...
A belseje, sárgára...
Leszerelő öregbaka számára...
Fel van virágozva!"

Sárgára! Érted...

6.Lenin 2010.02.08. 23:49:17

@abandi:

匈汉 / 汉匈 词典.???

6.Lenin 2010.02.08. 23:51:41

Jó éjt mindenkinek!

abandi 2010.02.08. 23:53:28

@6.Lenin:
Ez csak a töröl-töröl alfa/szigmába lemenetel kódja lehet, Stiglincz elvtárs!
Kérem vegye fel a kapcsolatot izrajéllel...

abandi 2010.02.08. 23:56:32

@6.Lenin:
A Párt nevében:
Viszont kívánjuk!

Preskin 2010.02.09. 00:06:32

Nemodabudialbandiuá
esztetetkéremszeppen
visszazsiróztatommagamnak!

Hájlészelasszié !-)

abandi 2010.02.09. 00:30:52

@Preskin:
elkelkáposztátíthatatalanságossogásodért kapod a megszentségteleníthatatetlenkedéseidért járó érdmlendtelenítést!

abandi 2010.02.09. 00:32:56

@abandi:
Ezt majd vki gépelje be újra, javítva...

mirrmurrkandúr 2010.02.09. 00:51:19

@jjulie: "emlékeztetőül az elmult választások fideszes eredményei

1990 5,44

1994 5,18

1998 38,34

2002 42,49

2006 36,53"

Mármint, hogy mi????

A 2002 stimmel... de a többi...

abandi 2010.02.09. 01:07:46

@mirrmurrkandúr:
Na, jó...
Akkor most melyikből derül ki igazán, hogy a kormányalakítási lehetőséget a fidesz mindig elbukta?

theofil 2010.02.09. 07:36:57

Uram Istenem miért büntetsz engem?!

Mit vétettem?!

Ma reggel - az MSZP és a Fidesz szórólapja után - megtaláltam a Jobbikét.....

Irgalom!!!

Nem tudom olvastatok-e már tömény borzalmat....most majd fogtok mert ide fogom írni az egészet szó, sőt betű szerint, ha belehalok ebbe a szövegbe akkor is utolsó leheletemig, ha kell a véremmel írom fel a monitorra.....

Nem ide, majd a következő bejegyzésre, hogy minél többen olvassák, minél többen lássák...!

theofil 2010.02.09. 07:49:21

Uram Istenem miért büntetsz engem?!

Irgalom!

Ma reggel - az MSZP és a Fidesz szórólapja után - megtaláltam a Jobbikét......

Hát nem tudom olvastatok-e tömény borzalmat....most majd fogtok mert ide fogom írni, illetve a következő bejegyzéshez, hogy lássátok kifélék mifélék azok az emberek, hogyan gondolkoznak azok akikre itt sokan az országot akarják rábízni.

theofil 2010.02.09. 07:50:35

Bocs az ismétlésért, de az első bejegyzésem olyan sokáig nem látott napvilágot, hogy azt hittem valahol elenyészett.

Ezért a duplázás.

lüke 2010.02.09. 08:35:31

azért a bon mot -t erre a kérdésre is megírom:)
az emberi

radala 2010.02.09. 09:36:17

Nem állítom, hogy ez az mdf programja, nem is olvasnám el, ha megtalálnám sem. Azért vannak a megmondó emberek, hogy ne kelljen olyan sokat gondolkoznom. Mindenesetre nekem a mandiner.hu egy elfogadható forrás.
Érdemes elolvasni.
mandiner.blog.hu/2010/02/09/akiknek_van_programja_mdf#more1740545

Kenwyn 2010.02.09. 09:40:16

@elfelejtette:

Tudom, sajnos így van ez Mária Országában...

jjulie 2010.02.09. 09:40:27

Mi a legnagyobb butaság?

Az apám katona volt a második világháborúban, és 43-44 telén leszerelték, mert volt egy törvény miszerint a 18 hónap frontszolgálat után ez következett. 23 éves volt ekkor, megtanult oroszul is a fronton. Hazajött és fennen hirdette, hogy nincs mit tenni, ide fognak érni az oroszok és vége mindennek. A szülei elmúlt 25 évben összegyüjtött vagyonkájának az egyetlen célszerű hasznosítási módja, hogy el kell menni az összes bálba a télen, mulatni, táncolni amennyit lehet, mindenkinek fizetni a fröccseit, és a pénz belehúzni a cigány vonójába. Ez a maximum. A nagyanyám kardos menyecske volt és ezt a nagyívű tervet meghíusította. Aztán még a hatvanas években is néha egymásnak estek és az apámnak mindíg volt egy aduja a viták végén. Mi meg a nővéremmel tartottunk a játékaink között a szekrényben elértéktelenedett. a cigány vonójától megmentett papírpénzekből.

Legnagyobb hibát megtalálni nehéz dolog, de hibákat véteni könnyű.

Nagy hiba a felejtés.
Nagy hiba, nem beszélni arról hogy a politika nagyon veszélyes fegyver, és a politikusokhoz nagyon, de nagyon óvatosan kell közelíteni.
Politus kell, nem vitás de rajongani bármelyikért is nem kötelező.

Az apámnak csak 4 elemit engedtek elvégezni a szülei, mert kellett a munkaereje a családnak. Ennyi képzettséggel 43 végén tisztán látta, hogy mi fog következni, igaz ehhez nem is kellett az övénél magasabb iskolázottság. Csak ott kellett tapasztalatokat szereznie ahol eldőltek a dolgok.

És kérdem én, mit csináltak és mondtak eközben a politikusok?

A nyilasok bevonultatták később újra, Gödöllönél 44 novemberében megsebesült, 75%-os hadirokkant lett. A nagyapám ölbe vitte haza egy sebesült szállító vonatról, és csak azért nem lőtték agyon az oroszok az ágyban, mert a nagyapám tökéletesen beszélt oroszul az első világháborús hadifogságának köszönhetően, és nem csak beszélte a nyelvet, hanem tudott is bánni vele.

Ma egy politikusnak egyetlen témáról lenne szabad beszélni, de nagyon de nagyon sokat: vége egy korszaknak, más világ jön, hogy milyen abból csak az biztos hogy a legtöbb embernek komoly nehézségei lesznek. Sőt már valószínűleg vannak is, és be kellene vallania, hogy szűkek a mozgásterek, és lehet, hogy egy egész generáció megint el fog veszni.

Illúzió építés nagy hiba. Lehet, hogy ez a legnagyobb.

Kenwyn 2010.02.09. 09:44:43

@radala:

Én elolvastam és egyetértek a mandiner.hu konklúziójával:

"Mezőgazdaságról, külügyről, honvédelemről nem esik szó.

Őszintén szólva ebben a programban sem találtam meg azt a pontos, minden részletre kiterjedő intézkedési tervet, amelyet a Fideszen szokás követelni. Pedig hát, ha értelmiségi vitában kívánjuk a demokrácia versenyében induló pártokat összehasonlítani, a szakmaiság jéghideg racionalitása által kifényesített mérőszalagainkkal csak számokat és mértékkel rendelkező fogalmakat hasonlíthatunk össze. Hiába, a racionális vita ezúttal is elmarad, a populizmus árja ismét elborítja a felelős értelmiség agóráját. "

radala 2010.02.09. 10:00:58

@jjulie: huhh de szép ez a bejegyzés.
Tényleg gyönyörű. (((((de a mindig az két rövid i és az ilyenek nálam nagyon csökkentik a "művészi hatást". lehetne telepíteni egy helyesírás ellenőrzőt. Nagyon jól működik, nekem azért is szükségem van rá, mert hosszú ü,ö nincs a billentyűzetemen, így ez az egyetlen mód, hogy néha kijavuljanak.
itt a helyesírás ellenőrző a firefoxhoz addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3386
icike-picike bántó szándék sincs a hozzászólásomban, bocsánat ))))))

pannonfunk 2010.02.09. 10:40:24

@jjulie: Én meg az első fordulóban leadott listás szavazatok arányát néztem, ez volt a félreértésünk alapja...
@mirrmurrkandúr:
Ezek valószínűleg az elnyert mandátumok százalékos arányai. 2006-os 36% azért van, mert egy eléggé masszív KDNP frakció kerekedett ki a fidesz-kdnp szövetségből, a fidesz frakció mérete ennek megfelelően kisebb lett (de csak tippelek...)

6.Lenin 2010.02.09. 10:45:58

@jjulie:

".... vége egy korszaknak, más világ jön, "

Vége 1 illúziónak,és elkezdünk 1 másikat.

Minden,amit nem ismerünk, az csak illúzió,Vannak mindig akik megmondják előre,mert esetleg messzebbre látnak.

Azt nem tartom hibának,hogy reménykedünk,majd mi megtaláljuk az igazit,a hitelest,a tökéletest.

Hiba akkor.ha még akkor is ragaszkodunk hozzá,amikor rajtunk kívül szinte mindenki látja,ez nem megvalósítható,valóban csak 1 illúzió.

Hallgatni kellene egymásra,meg kéne bíznunk egymásban.
Senki sem tévedhetetlen.Nincsenek kiválasztottak,csak öntelt fajankók(esetleg).

Szerintem ez a legnagyobb butaság.

Diocles 2010.02.09. 11:27:02

Ha rosszindulatú volnék, akkor azt mondanám, hogy a cikk altatás - az MSZP érdekeinek megfelelően.

Méghogy a Jobbik veszélyesebb a Fideszre, mint az MSZP? LOL

Kinek a kezében van a média oroszlánrésze még ma is, a Népszabadságtól az ATV-ig? Kinek a kezében van az államapparátus, volt és jelen titkosszolgák tömegével? Ki mögött áll a milliárdosok nem csekély része? Ki indított a Fidesz ellen hecckampányokat nyugdíjügyben? stb. , stb.

Ezzel nem azt mondom, hogy a Jobbik nem veszélyes a Fideszre, de az MSZP még ma is nagyságrendekkel komolyabb erő, mint a max. pár ezer tagon alapuló Jobbik.

6.Lenin 2010.02.09. 12:38:28

@Diocles:

Szerintem a Jobbik abban veszélyesebb a Fideszre,hogy esetleg nagyobb számú képviselővel olyasmire kényszerítheti a Fideszt a törvénykezési munkában,ami hátráltatná őket a terveik megvalósításában.

90-ben a kisgazdák olyasmikkel tököltek hónapokon keresztül,lehet-é
ismét a korzón csákót és kardot viselni.Az igazi kérdésekre nem maradt idő.

Most is félő,hogy a Jobbik,mivel valódi terveik nincsenek,az üldözési mániájukat helyeznék túlságosan is előtérbe,nagy csata zajjal és az érdemi intézkedésekre ismét nem lenne idő.

Az MSZP a múltat nem igen feszegetné a parlamentben.A jövőt illetően sincs min nagyon ugrálniuk,hiszen 8 év alatt nem sokat tettek.
Ilyen szempontból veszélyesebb a Jobbik.Szerintem.

6.Lenin 2010.02.09. 12:44:07

@6.Lenin:

Az igaz,hogy a gyakorlatban,a törvények végrehajtásában,alkalmazásában az MSZP,az általad is említettek miatt nagyobb akadály.
Nem irigylem a Fideszt az biztos.

radala 2010.02.09. 13:25:02

@6.Lenin: Szerintem meg egyszerüen azért veszélyesebb a Fideszre a jobbik, mert a mai mszp szavazók már garantáltan nem mozdulnak a Fidesz felé és a fidesz szavazók sem az mszp felé. A jobbik-Fidesz között viszont nagyon könnyű az átjárás. Szerintem a Fidesz sokkal nagyobb veszélyt jelent a jobbikra, mint fordítva, de ettöl még hihetetlen mennyiségű olyan fidesz szavazó lehet, akinek semmi baja a jobbikkal, innen meg már csak nagyon pici ugrás a jobbikra szavazás.
Ezt azzal lehet a legjobban megakadályozni, ha OV azt mondja, hogy csak az ö brutális többségük hozhat igazi változást. Amúgy ez szerintem igaz is, a Jobbik sötét ló. Nem azért, mert nem akarnák ugyanazt, mint a Fidesz, de elemi érdekük, hogy folyamatosan mást mondjanak, mint a Fidesz. A választás de legkésőbb a kormány megalakulása után az mszp-jobbik ellentét teljesen értelmetlenné válik.

dzsaszper 2010.02.09. 13:41:41

@radala: tegyük hozzá, hogy az egyéniben fidesz, listán jobbik szavazat inkább a jobbiknak kedvez (egyéniben nem sok esélyük van). Ha a jobbik ezt a variációt népszerűsíti, akkor lényegében a töredékszavazatról mond le, a területi listásat viszont begyűjti a hezitáló szavazótól. Nem véletlenül ezt a kombinációt emlegette Orbán...

radala 2010.02.09. 14:15:33

@dzsaszper: megyei listán kb fele annyi szavazat kell egy mandátumhoz, mint országoson sőt az is lehet, hogy negyede, most nem akarok utánaszámolni. Az egyetlen logikus lépés az egyéniben Fidesz, listán jobbik, már, ha a jobbiknak akarsz kedvezni. A másik az tök logikátlan és nem is hordoz semmiféle veszélyt, maximum annyit, hogy lesz második forduló és ott már muszáj lesz a fideszre szavazni:-)

vlaca55 2010.02.09. 14:20:10

off: link:

www.magyarorszagvalaszt.hu/

a tovább-ra kattintva megtudhatjátok a pártpreferenciátokat (persze csak nagyvonalakban)...
ÉRDEKES!

Kenwyn 2010.02.09. 14:33:30

@vlaca55:

Kitöltöttem.
Kiderült,h LMP szavazó nem nagyon lehetek, mert "mínuszban" vannak az elképzeléseim az ő irányzatuktól...

hoplita 2010.02.09. 15:21:13

@6.Lenin:
"....1.Áruld már el kérlek,hogyan tudtad elintézni,hogy Mo-os lásd meg a nap fényét,fehérnek,szittyaként..."

Majd én válaszolok.
Egyszerű, a felmenőid is azok.

"..Apám magyar, anyám magyar
Gebedjen meg akit zavar!..."

Ha ismered...

hoplita 2010.02.09. 15:26:36

@theofil:
Júúúúúúj, ne is mondd....!
Én mán rettegek...:DDD

dr. mesterséges színezék 2010.02.09. 15:29:31

@Kenwyn: Azta, én is előbb vagyok emeszpés, mint elempés! Hát akkor: NE LEGYEN MÁS A POLITIKA! :)

hoplita 2010.02.09. 15:30:42

@radala:
Nálad a pont, Lenin a saját kis rémálmait vetítgeti, sőt, hinti, bőkezűen....kis képzavarral.:D

hoplita 2010.02.09. 15:34:43

@radala:
"...A választás de legkésőbb a kormány megalakulása után az mszp-jobbik ellentét teljesen értelmetlenné válik. ..."

Ebben viszont nincs igazad.....A Jobbiknál egyfajta jelszó az, hogy kinyírtuk az eszdéeszt és a szemétdombra küldjük az emeszpét is.
Ha minden jól megy - és egyelőre jól megy - ez be is következik és feláll a lengyel konfiguráció.

theofil 2010.02.09. 15:49:08

@hoplita:

Nem a rettegés a helyes reakció, hanem a csodálkozás: hogy a fészkes fenébe lehetett ennyi zagyvaságot összehordani?

radala 2010.02.09. 15:53:05

@hoplita: Szerintem, ha a jobbik megelőzi az mszp-t, de legalább utoléri, onnan a Jobbik minden erejét a Fidesztől való megkülönböztetésre fogja fordítani.
Most is így tesz, de most ez nem zavaró, mert tudjuk, hogy "halál minden mszp-szdsz-mdf-esre" az alap, akkor is ha nem mondják. De mi lesz, ha ez az elsö cél teljesül és lesz 15-15 % jobbik mszp (ok legyen 20-20, hogy te is örülj).
Ebben az esetben (az én számításaim szerint lesz két 60 fő körüli ellenzéki frakció, meg a brutál nagy 260 pár fős Fidesz-KDNP. Illetve szerintem azt fogják csinálni, hogy még a KDNP is nagyobb legyen, mint ti:-)
Nos, ekkor az mszp bátran halottnak tekinthető, ez már nem 90-94, ahonnan volt visszaút a gorenje meg a világútlevél meg a szakértelem miatt.
Persze értem, hogy amiről én beszélek az már a valódi rendszerváltás:-)

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.02.09. 16:11:00

Azt mondta ma nekem egy elkötelezett Jobbik szavazó (nem hívő, érvei is vannak!), hogy a Fidesz feltételes módban ígér. Hozzátesz, hogy ha meglesz a 2/3-ad, ha meglesz a többség.
Önkormányzati szinten már régóta nem 2/3-os, hanem 3/4-es többségben vannak, mégsem tettek semmit.
Elgondolni való....

jjulie 2010.02.09. 16:21:58

@radala:

ok, helyesírok

az igazi rendszerváltás nem az, hogy az MSZP lesz e vagy sem és ha igen mekkora

ennél ma már fontosabb, hogy mi lesz a kapitalizmussal és Európa Ázsia szereposztással, és milyen sors vár ránk Európában, melyik miniszterelnök jelölt számít tárgyalópartnernek ott ahol osztják a lapokat

lehet, hogy most el mennék szavazni, ha erről való témákról szólnának a kampány szövegek és a politológusi elemzések, és látnék valami biztató alakot

ez így pedig arról szól hogy melyik 30 000 ember férjen oda a húsosfazékhoz

jjulie 2010.02.09. 16:32:22

@jjulie:

hát a helyesírás nem sikerült

radala 2010.02.09. 16:43:19

@jjulie: Ez valószínűleg igaz, (mármint a 30 000 ember a húsosfazék körül). De szerintem ahol osztják a lapokat, ott az a tárgyalópartner, akit itt választottak. legrosszabb esetben nem kap lapokat;-)

hoplita 2010.02.09. 17:03:08

@theofil:
Ugye hallottál már ingerküszöbről?

Nekem meg teccik a 20 évet a 20 évért szlogen.
És igenis követ töretni a sztojkákkal, raffelekkel, de akár kissekkel, nagyokkal, tóthokkal is.
És rendet, közbiztonságot akarok.
Meg sitten látni a tolvaj politikusokat.
Minimálnyugdíjon a szochazás, munkás-paraszt hatalomért érdemrendes, hasonszőrű pártgeciket.....és sorolhatom.
Ezt nagyjából felfogja az egybites is.:D

jjulie 2010.02.09. 17:20:58

@jjulie:

tévedtem, még arról is szól, hogy egy adag ember megérezte a saját seggén, hogy mi is az azerősebbkutyabaszik berendezkedés, és a fájó segge miatt dühében osszehord hetet havat

a viktor meg arról beszél nekik hogy ne osszák meg a szavazatokat, mert mostantól más lesz az erősebb kutya, és ha még többen szavaznak őrá mégerősebb lesz az új kutya

6.Lenin 2010.02.09. 19:14:58

@hoplita:

Látom nem értetted(sőt abandi se értette),ő fehér és szittya szeretne lenni.
Kibújik és meglátja,a kijárathoz tartozó egyén(nőnemű) boxos,barnább az átlagosnál.
Visszafordul???

6.Lenin 2010.02.09. 19:45:16

@radala:

Szerintem másként látjuk a lényeget.

Induljunk ki postban lévő idézetből.

A Fidesz (OV)úgy látja,változás csak akkor lesz,ha elérik a 2/3-ot,vagy az ahhoz közeli eredményt.
Ebben tökéletesen igaza van és ezzel én is egyet értek.

Minden más variáció 4 év értelmetlen tökölést jelent az ország szempontjából.Az történne,ami az elmúlt 20 évben végbement.

Jelenleg az egyetlen kormányzóképes erő a Fidesz.
Bárki bármilyen irányból rontja a Fidesz pozícióját, a tökölésre,az értelmetlen idővesztességre szavaz.

A Fidesz nyílt koalíciót a Jobbikkal NEM VÁLLALHAT,bármilyen kísérlet a bukásához vezetne.
Nincs közös érdekük!

Egyetlen komoly veszély van,hogy a Fidesz önmagában nem tudná megszerezni a kormányzáshoz a minimális többséget.

Ismét az MSZP,MDF_SZDSZ alakíthatna kormányt és minden menne tovább,mint eddig.
Talán még rosszabb is,hiszen rászabadítanák Bokrost ismét az országra,aki végképp hazavágná Mo jövőjét.

A többi Mo jelenlegi állapotában,értelmetlen spekuláció.
Egy jól működő országban lehet csak szórakozgatni azzal,ami itt zajlik.A kis pártok kisstílű játékaival.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.14. 22:34:05

off

Török uram, 61 posztból 30 címe kezdődik m-betűvel.
Most egy kéne még egy, és akkor egál.

Úgy gondolom, ez nagyon fontos hozzászólás volt.

on

török gábor 2010.02.14. 22:45:26

@malacz69【ツ】nemigazországi hisztidetektor, 56cm:

minden kívánság teljesül: a következőnek Mennyire erős a Jobbik? lesz a címe...

eprom 2010.02.15. 11:59:36

@6.Lenin:
"...talán még rosszabb is,hiszen rászabadítanák Bokrost ismét az országra,aki végképp hazavágná Mo jövőjét."

Ezt a bődületes baromságot honnan vetted?
Az összes táborban egy ember van aki hiteles és az a Bokros, aki már bizonyított itthon is és Európában is. Az, hogy szar volt a píárja az már más tészta. Rendberakta a gazdaságot amit OV-ék szépen lefölöztek. Kurvára szakemberek kellenének a fontosabb pozíciókba, nem mutyitesók.

Bízom benne, hogy a meglepetések napja lesz idén április 11.

6.Lenin 2010.02.15. 12:34:35

@eprom:

Van ezen a blogon több hsz is B.Lajosról,ahol részletesen is kifejtik munkásságát,olvasd el.
Viszont van 1 egyszerű ellenőrző kérdés az csomagjaival kapcsolatban.

Hogyan és mikor lesz ezekből fejlődés?
Na, ezekre nem ad választ.
Majd ha a világ beindul,akkor mi is.Hát ez 1 nagy lópisztoly.

6.Lenin 2010.02.15. 12:36:59

@eprom:

Bocs kimaradt a bizonyítás.

Olvasd el,mit írtak róla Horvátországban,Lengyelországban,amikor elzavarták stb.

eprom 2010.02.15. 13:12:04

@6.Lenin:
Olvastam, hogy egymillió ember tüntetett miatta a horvátoknál. Nem meglepő. Itthon mi volt a reakció a megszorításokra? Hmm? Ha nem lenne ennyire birka a magyar, itt is tüntethettek volna akkoriban. Emlékezz, hogy rengetegen fel voltak háborodva a Bokros-csomag miatt. De működött, nem? Ért hozzá és ez a lényeg. Nem győztél meg :)

6.Lenin 2010.02.15. 20:03:22

@eprom:

Nem is akartalak meggyőzni.
Nyirbálni nem nagy tudomány,látni a következményeket,ahhoz kell az ész.
Sem ő nem látta,sem Bajnai.
Azokat majd hosszútávon más szívja.

eprom 2010.02.15. 21:09:05

@6.Lenin: Mi meg a kölykeink, ahogy lenni szokott...

Kiváncsi lennék a szavazatok eloszlására, ha Magyarországon csak az szavazhatna akinek munkahelye van (adófizető). Végül is igy lenne korrekt, mivel az ország dolgába az pofázzon már bele, aki le is tesz az asztalra valamit, nem csak a markát tartja.

De szép is lenne....

6.Lenin 2010.02.15. 21:35:28

@eprom:

"Magyarországon csak az szavazhatna akinek munkahelye van (adófizető)."

PL.akik a BKV-nál dolgoznak,sokat tesznek az asztalra és nem tartják a markukat.
Nem elég a munkahely,adót fizet....

Mondjuk sokkal többet jelent,ha értéket is termel...

kamasuka 2010.02.18. 10:45:42

index.hu/belfold/2010/valasztas/visszalepett_egy_pest_megyei_mdf-es_jelolt/

Értsd: kb. hat ajánlószelvényt tudtak neki összegyűjteni (mama, papa, testvér, feleség, szerető?, ismeretlen egyén), így inkább - a még nagyobb blamát elkerülendő - visszalép. :)

De nem biztos, lehet, hogy megvolt már neki a 750, és úgy.

Anno Farkas Berci is náluk indult. Vele mi van?
süti beállítások módosítása