Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
13:40

Miközben a két kisebb párt rendezvénye egy harmadosztályú focimeccsnyi nézőközönséget sem vonzott, a szocialisták ünnepi megemlékezését (értsd: kampánygyűlését) a körülményekhez és a várakozásokhoz képest meglepően sokan követték a helyszínen figyelemmel. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Mesterházy Attila, aki felszólalásának végefelé még az önéletrajzát is ismertette (amiből – Bokros Lajos tegnapi fellépéséhez hasonlóan – az is kiderült, hogy angolul és spanyolul is megtanult), meghatározása szerint a büszke baloldalról kívánt beszélni. Mindezt azonban – ahogy várható volt – úgy tette, hogy Petőfi és társai helyett egyetlen emberre koncentrált: Orbán Viktorra.

A beszéd egy végeláthatatlan vádirat volt a Fidesszel és vezetőjével szemben, szép gyűjteménye az összes olyan toposznak, amelyek alkalmasak lehetnek a baloldali tábor felrázására. Orbán Viktor nem kért még tőlünk bocsánatot; nem hazafi és nem demokrata az, aki politikai megosztásra használja a kokárdát; nincs két Magyarország, egy nemzet van, a magyar nemzet; a Fidesz programja illúzió; az elmúlt nyolc évben Orbán Viktorék mindenre csak nemet mondtak; Orbán Viktor egypártrendszert akar; a Fidesszel együttműködik a Jobbik; ha nem vigyázunk, április 11-e éles vízválasztó lesz a magyar történelemben; tekintélyuralmi rendszer bontakozik ki; a másként gondolkozókat akasztással fenyegetik – nagyjából ezen az íven haladt a szónok.

Említésre méltó még, hogy Mesterházy – taktikai szempontból okosan - fontosnak tartotta jelezni az MDF és az LMP esélytelenségét, egyben felhívva a baloldali szavazók figyelmét arra, hogy „a demokratikus oldal csak ránk számíthat, csak mi tudjuk képviselni”. A beszédben „utolsó bástyának” nevezett MSZP ("csak a szocialisták szabhatnak gátat a középkori lázálom visszatérésnek") miniszterelnök-jelöltjének szövegében talán csak egy előre nem kalkulált elem jelent meg: az önkritika. „A legnagyobb hibánk a kései szembenézés volt a korrupcióval” – emelte ki a politikus, nagy tapsot kapva a helyszínen tartózkodó, döntően nyugdíjas korúnak látszó közönségtől.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr171841177

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nemzeti Múzeum - Jókai tér - Városháza - Március 15. tér - Lánchíd, pesti hídfő - Bajcsy-Zsilinszky út - Hősök tere 2010.03.15. 19:40:23

Tavaly még spontán ötlet volt, hogy bicajjal nézzek körül az ünneplő városban, idén már korábban elhatároztam, ráadásul fényképezőgépet is vittem magammal. Szándékomban állt minél több rendezvény meglátogatása, már amennyire lehetséges volt. Az eredmén...

Trackback: Mesterházy és a genetikai kódok 2010.03.15. 19:11:54

Attila, hogy nem sül le a bőr a képedről, hö!? Neked ma akkorát nőtt az orrod, hogy mostantól tömegverekedés tör ki a liftben, ha forgolódni kezdesz... Uraim, nagyon fel vagyok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2010.03.15. 19:16:29

Méghogy az MSZP gyűlésén vettek sokan részt! Na ne nevettessük már egymást!

jjulie 2010.03.15. 19:16:46

@Idet:

nem vettem észre semmit, hidd el, hogy nem hagytam volna, nagyon kódolhattad, vagy figyelmetlen voltam

Surko 2010.03.15. 19:18:27

Egyébként - feltéve, hogy az MDF bejut a Parlamentbe - lesznek érdekességek a hazai köznyelvben ún. "baloldalon" is.

Az, hogy a Fidesz-Jobbik érdekes lesz, az már ismert dolog.

De legalább ilyen érdekes napok jöhetnek majd MSZP-MDF relációban is.

Ma még az MDF civakodásaitól hangos a sajtó, de lesz itt még tüzijáték a szociknál is a választások után. Ma még taktikusan csenben van mindegyik tábor, de ez csak a választásokig tart.

Április 11. után megkezdődik a kíméletlen küzdelem a pártvezetésért. (plusz a felelősök megnevezéséért)

Még a pártszakadás sem zárható ki.

A nagy kérdés, hogy vajon a szocik elkerülhetetlen belharcaiból mennyit profitálhat az MDF?

Az MSZP-n belüli "polgárháborúnak" az egyes különböző forgatókönyvei mit jelenthetnek Bokroséknak?

Pl. ha a balszárny - Sziliék - kerekednek felül, akkor a liberális-centrista szavazói a pártnak Bokrosékhoz szivároghatnak, akár már őszre. (attól függően, hogy mennyire lesz kíméletlen a harc)

De mi van, ha Gyurcsány és köre jut ismét vezető szerephez? Ők ugyanazokra a mérsékeltekre hajtanak, mint Bokrosék.

Az MDF jövője tehát - na persze az április 11-ei eredményektől függően - nagymértékben az MSZP belharcaitól függ. A szocik önmarcangolása, netán összeroskadással felérő szakadása az MDF malmára hajthatja a vizet.

korund 2010.03.15. 19:18:29

@Ordnassac: Valóban felesleges, értelmetlen a vita. Jellemzően felkapjuk az abroszt, mert van aki erre hangol. Egyetértek veled.

A fő probléma, hogy ilyen közeli dolgokat nem tudunk objektíven megítélni, valahol a családi bugyrokban ott van mindenkinek a szennyes.

A bizalmunkat adhatjuk, s ha most is visszaélnek vele, akkor nem lesz már Magyarország.
De nem fognak visszaélni.

Idet 2010.03.15. 19:19:09

@Ajtony: Homár? A frászt! Szexepilje van nekijje, ahogy egy valódi politikusnak kell!
Gondolod, hogy a nőnemű választói népesség nyálelválasztasása Kovácslacustól vagy Gurmaizitustól induljon be?
Azt nem gondolod komolyan, hogy az eszüktől?

Kivlov 2010.03.15. 19:19:16

Azért tart itt az ország, mert ez ment az elmúlt 8 évben is: cselekvés helyett állandóan a Zorbánnal foglalkoztak a kommer férgek.
És még van képük most az észt osztani, mintha nem ők kúrták volna el eddig. Meg hogy mit csinálnának. Miért nem csinálták eddig? volt rá 8 évük. majmok.

Idet 2010.03.15. 19:21:00

@jjulie: Simán hülye vagyok, és most rossz passzban. Bocsáss meg.

Ordnassac 2010.03.15. 19:23:38

@Surko: jó felvetések, de előbb a színesre sikerülő MDF-frakciót kéne belülről helyrerakni. Elég színes társaság lesz (feltéve, ha bejutnak).

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.03.15. 19:24:42

@Imre Laci: abban a sikátorban az a néhány banyatankos nyugger meg egyéb hős-mszps bizony soknak látszik. a fidesz meg nem tűnik soknak, mivel a sajtóállványról főleg a színpad felé fordították az objektíveket, nem a bazinagy tömeg felé. ja és csak a döbrentei tértől a krisztina térig tartott a tömeg, beterítve az utat meg a fél tabánt. mivel nem foglalták el az erzsébet hidat, vérmezőt és az egész tabánt meg naphegyet, nyugodtan icsekedhetnek a szocik hogy lám, ez kevés. a jobbikos trollokon sem látszódik hogy ezek elegen lennének a gárdisták elsöprő győzelméhez.

Bougheau Tschichka 2010.03.15. 19:30:37

Török Gábornak egy idea:

Demszky Gábor főpolgármesterként politizált, hiszen a Jobbik ellen agitált, amit e tisztében nem kellett volna...

Viszont ha nem főpolgármesterként politizált, hanem az SZDSZ színeiben, akkor miért Budapest önkormányzat rendezvényén, közpénzen tette ?

Egyik esetben sem korrekt, amit tett!

Ajtony 2010.03.15. 19:35:34

@Idet: Egyetlen előnye a fiatalság. Hátrányai már inkább sorolhatók: kiló zselé a fején, akkora arc, mint Jabbáé, érintettség a Zuschlagi szajrézásnál, szélsőségesen megosztó duma (jobber doki, balos doki +ugyanez ráköpve pedagógusékra), tenyérbemászó arc + 2éves Suzuki árú öltöny +prada csuka, stb.
Nem mellékesen a zsír-kapitalista szoci ideológia proli populizmussal összerázott emulziója.
Sokat ront az összképen a háttérben rettegő arccal bámuló Lendvai, Szekeres, és a többi anti-szinpa

Ajtony 2010.03.15. 19:39:42

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 27cm:
Kellett neked a bumburnyákot nézni. Most meg törölgetheted a képernyődet. :-)

Idet 2010.03.15. 19:40:14

@jjulie: Nem. De nem köztéma. Ha többet akarsz, az Indanet a megoldás.
Bocsánat, de vacak. Mármint a dolog. Mármint, a francba, nochmals ne haragudj!

Nagykozári 2010.03.15. 19:41:16

Tisztelt Török úr!
Mindig érdeklődve olvasom javarészt a józan ész vezette elemzéseit, de most ellenpontozási kényszert éreztem: Ön azt írja, hogy Mesterházy beszéde " vádirat " lett volna.
Vádiratot az ügyész ( a törvényesség őre ) nyújt be. Vádbeszédet az ügyész mond.
Vádaskodik viszont ( alappal- alap nélkül) az ellenérdekelt fél. Csakúgy helytelen ez esetben a megfogalmazás, mint a sportújságírók által elkezdett s mételyként terjedő " hibát vét" ostobaság.
Elemzéseit, mint egy okos ember okos meglátásait továbbra is töretlenül szívesen olvasom.

Ordnassac 2010.03.15. 19:42:16

@Ajtony: a gond a szociknál az, hogy senki nem volt hajlandó vállalni ezt a szerepet, Mesterházyn kívül.

wabel 2010.03.15. 19:43:20

Sajnos én nem tudok ilyen okos gondolatokat megfogalmazni mint az elöttem szólók, így egyszerűen az első gondolatot/érzést írom le.... ez egy f@sz... Nem a török G. ha nem a mesterházysenkiházi!

Idet 2010.03.15. 19:43:57

@Ajtony: Húúú! Ennemvótsemmi! Baszus, Prada cipő?!
Igazad van, ez kiveri a biztosítékot. Lendvai Sipánkától különösen kiver a víz, már írtam valahol, hogy miért.

Darkhorse 2010.03.15. 19:44:26

Nekem lenne egy pár kérdésem a fent és más fórumokon oly gyakran felbukkanó, rendszeresen és következetesen felemlegetett dolgokkal kapcsolatban.
Hányszor, de hányszor hallottam már, hogy milyen jó volt a Fidesznek, hiszen egy Bokros csomag hozadékaiból gazdálkodhatott (nyilván ezután a választás után, majd az lesz a téma, hogy egy Gyurcsány-Bajnai megszorítás után már könnyű volt)
De kérdem én az nem merül fel senkiben, hogy miért kell egy szoci időszak végén mindíg súlyos megszorításokat eszközölni?
Más! Ez az árnyékharcos kirakatember ez a mások bábja azzal jön (és ezt is hallottam már sokkaktól) hogy a Fidesz mindenre csak nemet mond!
1. Az MSZP hány ellenzéki indítványt szavazott meg?
2. Ha mindent a szocik és a szadesz szavazott meg és az ide vezetett, hát akkor inkább el kellene ismerniük (ismernünk) az ellenzék előrelátását, akik látták, hogy mi lesz ennek a vége.
3. Mennyivel könnyebb dolga lenne az MSZP-nek ha ma azt mondhatná, hogy ezt a sz*art együtt főztük.

jjulie 2010.03.15. 19:45:46

@Idet:

kb ötödször mondod, de nem tudom miért haragudhatnék

mi az az indanet?

útelágazás 2010.03.15. 19:46:38

@Surko: Egy ilyen szélsőliberál-kisgazda-nemzeti-konzervatív-szocdem MDF-nek nincs helye a parlamentben. Ez még magyar viszonyok között is röhejes lenne. Antall forog a sírjában, persze ez nem érdekli a mai "MDF"-et, akik már csak visszaélnek a párt nevével.
Magyarok, demokraták, függetlenek, ja persze. Mindenkit kizáró diktatúrapárt, pénzügyileg az SZDSZ-től függő jövővel.

mediator · http://gondolatebreszto.b13.hu 2010.03.15. 19:48:44

Miért maradt el eddig a magyar rendszerváltás? Hogyan alakult ki a kétpólusú egypártrendszer:
igazhirek.blog.hu/
A „rendszerváltás” hiteles krónikája az elmúlt 20 évről, tizenkét részben.

Ajtony 2010.03.15. 19:51:20

@Ordnassac: Ez azért nem bátorság. A parlament második(netán harmadik) lélekszámú pártjának min. el. jelöltje négy évig tuti megél(mit megél? megszedi magát).
Talán glóriát nem kell neki fonni - még csak mázos szavakból se.

Idet 2010.03.15. 19:56:04

@jjulie: Ahol üzenhetsz, és a címedet csak az illetőnek fedezed fel,akinek üzenni akarsz. Rákattintasz a nicknévre, és kész. Látod, mit kell csinálni.
Azt hittem, hogy az avatari célzásaim nagyon idétlenek voltak.

Ajtony 2010.03.15. 19:56:24

@Idet: Ahogy jobban megnézem - Guccit hord.
a prada a filmcímből jött

soproni1 2010.03.15. 19:57:29

"De kérdem én az nem merül fel senkiben, hogy miért kell egy szoci időszak végén mindíg súlyos megszorításokat eszközölni?"

Csak egyszer kellene megszorítani úgy, hogy csak azok érezzék akik a szekéren ülnek ( nyugdíjas, közszolga, állami támogatott ). Ki meri ezt felvállalni ? Viktorék is 10 évre kezdenek himi-humizni.

soproni1 2010.03.15. 19:58:45

"akik a szekéren ülnek ( nyugdíjas, közszolga, állami támogatott ). "

+ munkanélküli...

Nyers Fa 2010.03.15. 19:59:27

A kommenteket még nem olvastam végig, de a poszthoz hozzászólnék.
Hónapok óta olvasom ezt a blogot, és még nem fordult elő, hogy a hozzászólók ne fenyegették volna a balosokat lámpavassal, fejbelövéssel, agyonveréssel. Ezt Török Gábor nem veszi észre? Sajnálom, hogy a választások közeledtével, ő is be állt a sorba. Eddig hitelesnek hittem, és szívesen olvastam a véleményét, de most úgy látom helyezkedik és beállt a talpnyalók közé! Így múlik el a világ dicsősége?

jjulie 2010.03.15. 20:00:21

@Idet:

basszus, nem figyeltem

jjulie 2010.03.15. 20:02:32

@Nyers Fa:

itt mindent lehet, ez ilyen játszótér

Ajtony 2010.03.15. 20:06:14

@Nyers Fa:
2002-ben és 2006-ban csak Fideszes és MIÉP-es aktivistákat ért valódi támadás a kampányban. Az nem leírt lámpavas, hanem valódi pofon, ütés és rúgás volt. Érdekes módon nem lettek meg a tettesek - pedig még rejtett kamerás felvételek is szolgáltak bizonyítékként.
Nem tartom helyesnek a "lámpavasazást", de inkább a blogok kommentjeiben olvasom, mint a híradásokban

Nyers Fa 2010.03.15. 20:06:30

@jjulie: Nem a hozzászólásokkal van bajom, én hiszek a szólásszabadságban.
A posztot nem értem, mintha a balosoknak nem lenne okuk a félelemre. Csak azért, mert másként gondolkodnak.

Idet 2010.03.15. 20:10:15

@Ajtony: Ja, igen, mert a Prada egy kurva drága ruhamárka.

csuvel 2010.03.15. 20:10:26

Méghogy ünnep?
Csupa kampánybeszéd, mert ezek ma is csak magukra és a hatalmukra tudnak gondolni.
Aljas gazemberek mind!
Ha már létezik holo tagadás elleni törvény, nos akkor ideje lenne az ünnep méltóságát is megóvó törvény meghozása.
Bár az elöbbivel sem értek egyet.

Idet 2010.03.15. 20:11:08

@jjulie: Mire? Oké, nem kell a kezemet fogni.

soproni1 2010.03.15. 20:13:34

@Ajtony:

És a szemét rendőrök ( ÁVH ) ráadásul a fogyatékkal élőket ( nagyothalló, rövidlátó, lassú felfogású ) szimpatizánsokat ütötték verték, mert a többiek akik fel tudták fogni, hogy mi fog történni, elmentek. Remélem az esélyegyenlőségi ombudsman feljelenti a kommandósokat !

Nyers Fa 2010.03.15. 20:14:28

@Ajtony: 2002-ben itthon bográcsoztunk, mire a telekszomszédom idehívott egy fideszes önk. képv.jelöltet, mondtam neki, hogy itt van az anyósom, a sógornőm stb. nem érek rá. 1 órán keresztül beszélt, addig nem nyugodott míg meg nem adtam az email címem, pedig mondtam neki, hogy nem fogok a fideszre szavazni, nem érdekelte. Ja én egy szelíd ember vagyok és ennek ellenére amit művelt, nem akartam megbántani.

jjulie 2010.03.15. 20:14:35

@Idet:

most gyanakodsz? nem játszom most

Idet 2010.03.15. 20:14:52

@Ajtony: Ó, a franc. Ezt a sok márkás szemetet megapom otthon a piacon negyedárért.

És senki ne jöjjön azzal, hogy leamortizálom a kiskereskedelmet!

Kivlov 2010.03.15. 20:15:03

@soproni1:
ennyi. ezeken kéne 100 Mrd-ket megspórolni, tartósan...

Darkhorse 2010.03.15. 20:18:15

@soproni1: Igen, a nyugdíjrendszer rossz, de hogy veszel el pénzt olyan emberektől akik 40-45 évig dolgoztak, bízva abban, hogy az utánuk jövő nemzedék, majd befizeti az adóit, nyugdíjjárulékot stb. (legrosszabb helyzetben természetesen a jelenleg aktívak vannak, akiktől elvárják, hogy fizessék a mai nyugdíjasokat és persze takarítsák meg a magukét is)
Közszolgák, hát igen, kellenek (rendőr, tanár, önkormányzati-okmányirodai közalkalmazott, stb.. sőt még az adóellenőrökre is szükség van) Egy normálisan működő államnak, nem kellene problémát jelentsen ennek a rendszernek a normális működtetése. Csak az a baj, hogy amit rávernek a közalkalmazottakra általában nem arra megy el. Sokkal több pénzt visz el az állami közbeszerzés (értem itt a közszolgálatokkal kapcsolatosakat is) pl. hallomásból: egy szolgálati autó (suzuki) egy horpadt elemének a javítása 90 eFt. Ennyiből a fél autómat karosszériázták és fújtál!

jjulie 2010.03.15. 20:18:33

@Kivlov:

ez az igazságkeresés kurva gyerekes

igazság sohasem volt, csak a mesében,

Ajtony 2010.03.15. 20:18:40

@Idet: Inkább divatmárka - ruha, cipő, kiegészítők, parfüm.
Egy strandpapucsuk 20 ezer, szabadidő-cipő 25 ezertől, elegáns csuka 60-tól.

Idet 2010.03.15. 20:19:39

@jjulie: Nem gyanakszom, alapvetően kedvellek. Csak ezek a dolgok (nem pasidolgok!) nem nyilvánosak, tényleg. Elég baj ez nekem. De ha te nem gyanakszol (rátelepedés), miért nem üzensz? De ha nem, nem.

Ajtony 2010.03.15. 20:21:25

@soproni1: Konkrétan nem a rendőrök, hanem "a másik" párt aktivistái verekedtek
a rendőrök csak "nem találták" a tetteseket

Idet 2010.03.15. 20:21:45

@Ajtony: Hát ezt mondom! Nagyon drága spanyol divatmárka. Ami nem jelenti azt, hogy olyan jó, mint amilyen drága!

Ajtony 2010.03.15. 20:22:20

@Nyers Fa:
Sajnos a hülyeség pártfüggetlen
vagy szerencsére?

Színes Géza 2010.03.15. 20:22:37

Demszky nyaka körül is szorul a hurok a BKV lopások miatt. Becsületes elenzékiként kezdte, de a pénz és a hatalom megzavarta az agyát.
Akár valami kis különadót is bevállalok börtönépítésre, ha ezeket a pofátlan férgeket mind sittre vágják. Kilopták a szemünket is.

Idet 2010.03.15. 20:27:54

@jjulie: "A repülő hajó", szovjet népek meséi. a "Népek meséi" sorozat első kötete. A maga nemében csodás!

Ajtony 2010.03.15. 20:29:01

@Idet: "bizonyos" körökben égő, ha nem "márkás" a cuccod.
Egyébként jók, csak nem annyival, mint az áruk mutatja.
A divat lényege miatt tartósnak se kell lenni - egy szezon után kukázzák a vásárlók, kivéve a férfiaknak szánt elegáns darabokat - azok a konzervatív öltönyök időtlensége miatt többször is felvehetők
Természetesen úrhölgyek kétszer nem vesznek fel egy darabot :-)

Darkhorse 2010.03.15. 20:31:08

TG-t még nem hallottam "lámpavasazni", ami szerintem is csúnya dolog, és véleményem szerint csak a gyenge ember fenyegetőzik!
Azt azonban meg kell jegyezni, hogy ha annak idején a rendszerváltás nem olyan "bársonyosan" valósul meg és néhány "illetékes elvtársat" a fent vázolt módon megjutalmaztak volna, talán a mostani "illetékesek" is óvatosabbak lennének amazok szomorú példáján okulva!

soproni1 2010.03.15. 20:34:18

@Darkhorse:

Kizárt dolog, hogy 47 éves ember 40 évig dolgozzon. 65 év felett sem kötelező ingyen utazni.

Közszolgákra igenis szükség van, csak nem ennyire. Naponta 720 rendőr van az utcákon, a rendőrség létszáma nem ennyi. Mi a túrónak ennyi önkormányzat, két adóhatóság, ennyi tanár,rektor, professzor ( legyen ennyi, csak ne közpénzből). Kevesebb adóellenőr is elég lenne, ha nem a vállalkozók üldözésével foglalkozna az aktuális hatalom ( szigorúan a szekéren ülők kívánságára ).
Minek 70 egyetem ( állami) ?
A kórházakat miért nem a magántőke működteti? Az állami vállalatokat miért nem adják el külföldieknek ( ha nekünk nem kell), utána miért vesszük vissza, ha veszteséges ?
Egyenlőre a közszolgálat minden szintje a lakosság ellen van. A korrupció minden szinten jelen van, a sima kis gázolaj hazaviteltől, a nagy beszerzésekig. Iskolától, tűzoltóságon át, mentőszolgálatig, Máv, Bkv stb.
Ezeknek mi is nyertesei vagyunk, akiknek van lehetősége korrumpálni, de ha kisebb lenne az állam, akkor ezeket a kis mutyinkat lezsíroznánk a versenyszférában, és nem kezdene "vagyon vizsgálni" meg " kikelet hadműveletezni" az állam.
Tegnap a pitbull mosolyú riporternőnek mondta a Demján:

Szeretjük a lángost, de nem szeretjük a lángossütőt.

soproni1 2010.03.15. 20:36:15

@Ajtony:

Akciós farháton edződött nyugdíjasok ? Tegnap engem is majdnem fellöktek a CBA-ban.

Idet 2010.03.15. 20:40:26

@Ajtony: Orron váglak.
Kikérem magamnak az úrhölgyet! Legfeljebb a márka ismeretével gyanúsíthatsz, de márkafansággal nem!!!
És azzal sem, hogy ilyen sült marhaságokra én pénzt adnék, még ha volna, akkor sem!

Ajtony 2010.03.15. 20:41:09

@soproni1: Részben igaz, de a rendszereket nem lehet eszement módon szét..szni, mert így, vagy úgy működnek. A korrupció egyébként ott uralkodott el isten-igazán, ahol az állami feladatra biztosított összeg magáncéghez került - onnan lehet visszakapni húsz százalékokat. A teljesen alkalmatlan közbeszerzési törvény pedig még inkább egy lökés volt a korrupció irányába - holott ellenkező céllal készült. Ezt nevezik dilettantizmusnak

Füli 2010.03.15. 20:42:21

Török úrnak nem inkább Orbán Viktor beszédével kellene foglalkoznia? Végül is Orbán lesz a kormányfő és nem Mesterházy. Szóval mostantól, "drága barátaim", nem elég mutogatni balra, áprilistól a Fidesztől fogják várni azt a csodát, amit Gyurcsány elkurt. Mindenesetre mostantól mérni kellene a jobboldali balhék számát és súlyát, no meg a választó hangulatát. (Nem kell 1 év és Orbán támogatottsága legalább a mai felére fog csökkenni.)

Pedró27 2010.03.15. 20:44:07

@Darkhorse: "de hogy veszel el pénzt olyan emberektől akik 40-45 évig dolgoztak, bízva abban, hogy az utánuk jövő nemzedék, majd befizeti az adóit, nyugdíjjárulékot stb."

Mondjuk én először is feltenném a kérdést, hogy ki mit tett azért, hogy legyen utánuk jövő nemzedék?

jjulie 2010.03.15. 20:44:16

@Idet:

ez meghaladja a képességeimet, nem jövökrá hogy miért nem sikerül megcsinálni a fiókomat

jjulie 2010.03.15. 20:46:08

@Pedró27:

helyetted egy sámli hasznosabb lett volna

Pedró27 2010.03.15. 20:48:23

@jjulie: "helyetted egy sámli hasznosabb lett volna"

????

Ajtony 2010.03.15. 20:48:24

@Idet: Az "úrhölgy" szerintem nem ciki. Annak lenni sem, és annak tartani valakit nagyon rendben van.
Az már sajnálatosabb, hogy ma Magyarországon szinte szitokszóvá vált, pedig inkább egy kultúrkör jelzője. Az pedig egyre kisebb, mert aki anyagilag oda tartozik, az egyre kevésbé a viselkedési normák alapján. Azok, akiknek ott lenne a helyük, sajnos anyagilag nem tartoznak oda.
Ez még a szocializmusból örökölt értékrend hagyatéka - az igyekvő, sokat tanuló és dolgozó emberek osztályidegenek

Ordnassac 2010.03.15. 20:52:32

@Füli: ajánlom a 98. bejegyzést. ;-)

Netuddki. 2010.03.15. 20:53:39

"A legnagyobb hibánk a kései szembenézés volt a korrupcióval”

Magyarul, sokára borult a bili. Ha nem borult volna akkor "szembe sem néztek" volna vele.
Ettől függetlenül az idáig kiderült disznóságok csak a jéghegy csúcsa.

Ajtony 2010.03.15. 20:55:55

@Füli: Egy blogban azzal foglalkozik a szerző, amivel akar. Egyébként úgy látom már megvan az óhajod is.
A balhékat meg nehéz lenne mostantól a jobboldal nyakába varrni, még mindig az elvtársak keze van a bödönben könyékig - sajnos május végéig legalább. A kebelbeli haverokat meg benyomták ötéves szerződésekkel a pénzforrást jelentő helyekre, ahonnan nehéz lesz kib..szni őket. De azért ne izgulj, sikerülni fog. :-)

soproni1 2010.03.15. 20:57:01

@Ajtony:

A 20 százalék is kevesebb, mint amit egy állami alkalmazott el tud rontani.
Az állam most azt játssza, hogy kiszervezi a szolgáltatást, de azt nem fizeti ki. Az én dolgozóim minimum 10 hónapot dolgoznak egy évben. Az államé már 9-et sem. Sok közalkalmazott, de híresen rossz közszolgáltatás. Sok gyógyszertámogatás, de rövid várható élettartam ( ráadásul az is göthösen). Megnézném, mit csinál a honvédség, ha nincs árvíz meg hófúvás. Olcsóbb lenne átalányt fizetni egy magyar vagy külföldi katona testületnek, ha csak rendkívüli alkalmakkor kell dolgozni.
Budapesten 3000 ember javított kátyút. Ha lekorrumpálom a fél városházát, akkor is olcsóbb külföldiekkel ( jól) kijavítani az úthibákat.
Egy japán gazdasági újságban írták rólunk, hogy nem baj, ha az állami szolgáltatás rossz , de legalább közvetlenül nem kell sokat fizetnünk érte.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.03.15. 20:57:08

Cím alapján egy OV fikázást vártam, ehhez képest csalódnom kellett :)
Pedig elolvasnék egy Fideszből, Viktorból kiábrándult Török Gábor posztot..

Azért érdekes, hogy a Jobbik is, MSZP is LMP-től próbál embereket elszipkázni. Pont onnan ahonnan sosem fog sikerülni. LMP az a párt amelyik gyökeres változást akar békés úton. A gondolkozó értelmiség pártja. Innen nehéz lenne levitézlett politikusokkal, vagy szélsőséges ideológiákkal szavazókat elcsábítani..

Darkhorse 2010.03.15. 20:58:49

@soproni1: Nem akarlak megbántani, távol álljon tőlem (egyébként is hasonló a véleményem) de ezt a szöveget egyszer (többször) már hallottam. Kb. ez volt a szadesz 8 évvel ezelőtti választási programja, és mi lett belőle?....

Ajtony 2010.03.15. 20:58:49

@kovi1970:
Tökéletesen igaz. Ha nincs HírTV, MN, és néhány indexes tényfeltáró, egy nyominger eljárás se indult volna. A mocskok meg kidüllesztett mellel Orbánoznának
Mondjuk így is :-(

Pedró27 2010.03.15. 21:00:41

@jjulie: "az előző nemzedék"

Feladom :)

Kivlov 2010.03.15. 21:01:07

@kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook!:
"gondolkozó értelmiség" :)))))))
inkább egy gittegylet gitt nélkül...

jjulie 2010.03.15. 21:02:30

@Pedró27:

"Mondjuk én először is feltenném a kérdést, hogy ki mit tett azért, hogy legyen utánuk jövő nemzedék? "

ez mi?

Ajtony 2010.03.15. 21:04:03

@soproni1:
Ismerem a rendszer hibáit - legalábbis azt hiszem - és amíg volt rá lehetőségem, sikerrel javítottam rajta (önkormányzati, nem állami)
Az utódaim több, mint tízszeres összegért "végeztették" el a munkákat, és nem lett jobb, mint előtte.
Ha már említetted - mi a fenyőnek van közel 40 ezer HM alkalmazott, mikor "katona" nincs 7 ezer - az irodákban ücsörgő kihízott ganékat nem tartom annak

remekelek64 2010.03.15. 21:04:18

A jelenlegi kínálatból az egyedüli felvállalható párt az LMP. Mert nekem fontos a zöld gondolkodás, az igazi "részvevő" demokrácia. A többi párt reménytelen, tevékenységük a biztosíték arra, hogy Magyarország 20 év múlva is ugyanazokkal a problémákkal fog küzdeni, mint jelenleg.
U.i: Elég lenne csak az úgynevezett nem- szavazóknak az LMP-re szavazni és megfordulna a világ. Más lehetne. És nemcsak a politika. Ők a zigazi, közvetlen demokrácia trójai falova...

Kivlov 2010.03.15. 21:06:29

@remekelek64:
:))))))))))
remélhetőleg nem jutnak a parlamentbe. nem hiányzik az országnak, hogy kibújjon belőlük a szadesz...

Pedró27 2010.03.15. 21:06:32

@jjulie: "ez mi?"

Ez egy válasz akart lenni arra a mondatra, hogy "de hogy veszel el pénzt olyan emberektől akik 40-45 évig dolgoztak, bízva abban, hogy az utánuk jövő nemzedék, majd befizeti az adóit, nyugdíjjárulékot stb."

Idet 2010.03.15. 21:07:33

@Ajtony: Bocsáss meg, nekem ciki. Úrhölgy, hölgy a dologtalan, nyávogó, ostoba női teremtés szinonímája, egy mai, dolgozó, szép értelmes nőt az ember "aszonyom"-nak nevez, mint a németeknél. Már nem tesznek különbséget férjezett v. férjezetlen között, Frau, és kész. Amíg a markecoló sarki kurvákat és a nagystílű csaló ribancokat "hölgyem"-nek nevezik az újságírók és a rendőrök - addig én nem vagyok hölgy.

jjulie 2010.03.15. 21:09:03

@Pedró27:

ok lehet hogy félreértettelek

soproni1 2010.03.15. 21:11:18

@Ajtony:

47 évesen meg nyugdíjba mennek !

Van egy 40 éves tűzszerész volt osztálytársam, aki azt mondta, azért nem fél a bombától, mert olyat már 15 éve nem látott közelről, a huszonéves lelkeseket küldi hatástalanítani. Egy héten 3 napot dolgozik, majd egy hét pihenő. Van mellette másik három állása .
Azt is megnézném, a titkosszolgálat mit csinál .

Darkhorse 2010.03.15. 21:16:30

@remekelek64: Hát én inkább sötét lovaknak nevezném őket. Egyenlőre nagyon nem világos, hogy mi akar ez a más politika lenni. Pl. az is más politika, hogy innentől nem ti loptok, hanem mi...

Phxmike 2010.03.15. 21:31:38

En ugy gondolom hogy ezen az oldalon csak azert van forgalom mert mindig kiteszik az index fooldalara. Teljesen partemlegeskent mondhatom hogy Torok Gabor nem csinal jo elemzeseket. Jo elemzesnek en azt mondom ami egy atalgos olvaso szamara mint amilyen en vagyok tud valami ujat mondani vagy legalabb szorakoztat. Ez egyik sem volt. Direkt en is vegigneztem ezt a MEsterhazyt eloben hogy aztan ossze tudjam hasonlitani Orbannal. Eleg sokat kellett lapozgatni mert csak az ATV adta eloben. Igazabol ket dologra lettem figyelmes. Mesterhazyt szinte minden mondat utan megtapsoltak. Nem tudom hogy neki is oda volt e irva a papirjaba hogy holl kell megallni vagy csak amikor megallt felvillant a tapsolni tabla valahol de ez peldaul szorakoztato esemeny volt. Mint amikor Ceaucescu-t tapsoltak felallva... Szoval ez szanalmas parodiaja volt mondjuk Orban beszedenek ahol szamomra ugy tunt oszinten orultek az emberek mikor megjott es beszelt. A masik erdekesseg hogy a kamera psztazgatta ott az embereket es mondjuk engem is meglepett hogy kicsit tobben mentek el mint amit elkepzeltem volna de kesobb olvastam az indexen hogy kulonbuszokkal vittek az embereket videkrol. Tehat a masik ami feltunt hogy szinte csak nyugdijasok vagy inkabb ugy mondom az idosebb korosztaly volt jelen. Ez az MSZP utolso bastyaja.. Egy kis ironiaval mondhatnam azt is: "Hat Bastya elvtarsat mar meg sem akarja merenyelni senki..?"
De inkabb nem teszem. Nagyon zavar meg az MSZP kommunikacioban hogy azt jatszak mintha eddig ok lettek volna az ellenzek. Sorban mondjak a hibakat meg hogy mekkora bajok vannak meg ok majd mennyi mindent tesznek. Komolyan nem tunik fel senkinek hogy mar 8 eve itt vannak? Ha tenni akartak volna tehettek volna. Ez a fajta mar most ellenzekinek mutatom magam egyreszt feltuntetheti oket rovid idore pozitiv szinben de hosszutavon meglgesz a hatasa. Azt hiszem mindenki tudja vagy erzi a ma latottak alapjan hogy egy bukott part bukott Mesterhazyjat lattuk. Meg az se biztos hogy nagyon ellenzeki szerepre keszulhetnek mert ha a jobbik beeloz akkor az a par MSZP-s aki megis bejut a parlamentbe szerintem rovid uton koveti a BKV-s vezereket a bortonbe.

Kedves Torok ur. Az elemzesei sajnos unalmasak, szintelenek es nem adnak nekem semmi uj informaciot ahhoz kepest amit lattam a tv-ben. Nem latom at jobban a helyzetet nem ertem meg jobban a lehetseges politikai hatteralkuk vilagat. Akkor ha ezek nincsnek On mitol nevezi magat elemzonek?

Mert ez nem elemzes volt csak egy velemeny egy proza amit az itt kommentelo par tucat ember barmelyike le tudott volna irni ilyen szinten.

Ugy hiszem ezert is jutott ide az orszag mert nincs eros polgari kozepreteg, nincs eros civil tarsadalom ami alapvetoen nem foglalkozik a mindennapi politikaval de ha kell akkor kiall es hallatja a hangjat.
Torok ur. Az on hangja, sajnalom de tul halk ehhez....

Phxmike 2010.03.15. 21:34:59

En ugy gondolom hogy ezen az oldalon csak azert van forgalom mert mindig kiteszik az index fooldalara. Teljesen partemlegeskent mondhatom hogy Torok Gabor nem csinal jo elemzeseket. Jo elemzesnek en azt mondom ami egy atalgos olvaso szamara mint amilyen en vagyok tud valami ujat mondani vagy legalabb szorakoztat. Ez egyik sem volt. Direkt en is vegigneztem ezt a MEsterhazyt eloben hogy aztan ossze tudjam hasonlitani Orbannal. Eleg sokat kellett lapozgatni mert csak az ATV adta eloben. Igazabol ket dologra lettem figyelmes. Mesterhazyt szinte minden mondat utan megtapsoltak. Nem tudom hogy neki is oda volt e irva a papirjaba hogy holl kell megallni vagy csak amikor megallt felvillant a tapsolni tabla valahol de ez peldaul szorakoztato esemeny volt. Mint amikor Ceaucescu-t tapsoltak felallva... Szoval ez szanalmas parodiaja volt mondjuk Orban beszedenek ahol szamomra ugy tunt oszinten orultek az emberek mikor megjott es beszelt. A masik erdekesseg hogy a kamera psztazgatta ott az embereket es mondjuk engem is meglepett hogy kicsit tobben mentek el mint amit elkepzeltem volna de kesobb olvastam az indexen hogy kulonbuszokkal vittek az embereket videkrol. Tehat a masik ami feltunt hogy szinte csak nyugdijasok vagy inkabb ugy mondom az idosebb korosztaly volt jelen. Ez az MSZP utolso bastyaja.. Egy kis ironiaval mondhatnam azt is: "Hat Bastya elvtarsat mar meg sem akarja merenyelni senki..?"
De inkabb nem teszem. Nagyon zavar meg az MSZP kommunikacioban hogy azt jatszak mintha eddig ok lettek volna az ellenzek. Sorban mondjak a hibakat meg hogy mekkora bajok vannak meg ok majd mennyi mindent tesznek. Komolyan nem tunik fel senkinek hogy mar 8 eve itt vannak? Ha tenni akartak volna tehettek volna. Ez a fajta mar most ellenzekinek mutatom magam egyreszt feltuntetheti oket rovid idore pozitiv szinben de hosszutavon meglgesz a hatasa. Azt hiszem mindenki tudja vagy erzi a ma latottak alapjan hogy egy bukott part bukott Mesterhazyjat lattuk. Meg az se biztos hogy nagyon ellenzeki szerepre keszulhetnek mert ha a jobbik beeloz akkor az a par MSZP-s aki megis bejut a parlamentbe szerintem rovid uton koveti a BKV-s vezereket a bortonbe.

Kedves Torok ur. Az elemzesei sajnos unalmasak, szintelenek es nem adnak nekem semmi uj informaciot ahhoz kepest amit lattam a tv-ben. Nem latom at jobban a helyzetet nem ertem meg jobban a lehetseges politikai hatteralkuk vilagat. Akkor ha ezek nincsnek On mitol nevezi magat elemzonek?

Mert ez nem elemzes volt csak egy velemeny egy proza amit az itt kommentelo par tucat ember barmelyike le tudott volna irni ilyen szinten.

Ugy hiszem ezert is jutott ide az orszag mert nincs eros polgari kozepreteg, nincs eros civil tarsadalom ami alapvetoen nem foglalkozik a mindennapi politikaval de ha kell akkor kiall es hallatja a hangjat.
Torok ur. Az on hangja, sajnalom de tul halk ehhez....

Phxmike 2010.03.15. 21:37:22

@Phxmike: bocsanat ketszer ment el...

Idet 2010.03.15. 21:41:06

@jjulie: Igen, nyilván te is!

Idet 2010.03.15. 21:43:43

Jó éjszakát mindenkinek!

azértmertcsak 2010.03.15. 21:52:01

Meseházi Ati ezzel végleg leírta magát. :) Március 15-én Petőfi helyett egyfolytában a Fidesszel és szerelmével, Viktorral foglalkozni?!?
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ennyire fél, retteg? Ceggénykeee... Utyulimutyulifutyuli... Hogy akar így miniszterelnök lenni? Nem mondott a világon semmit! Akik ott voltak, azoknak ezt nem kellett volna elmondani, úgyis oda szavaznak, de aki eddig bizonytalan volt, az ezek után tuti, hogy nem szavaz arra a pártra, amely ünnepi megemlékezés címén nem csinált mást, mint amit az elmúlt 8 évben: megosztott, vádaskodott és félt (nagyon, sokszor) Orbán Viktortól.

Az egész megszólalás ocsmány volt, gyűlölködő, semmiképpen nem méltó sem az ünnephez, sem a helyhez.

Ezzel, úgy tűnik, a Meseházi és barátai show - mielőtt a műsor elkezdődött volna, véget is ért, az utolsó szó jogán (mivel miniszterelnöki vitát nem folytathat Attika a következő miniszterelnökkel) teljesen lenullázták magukat az ostobák. :DDD

Szerintük ez tényleg tetszik az embereknek? Azt hiszik a felfordulás meg a ribillió kell? Nem értik meg, hogy az embereknek elegük van belőlük és az örökös háborúságból, csatározásból, rettegésből, feszültségből, nácizásból, riogatásból? Nem kicsit, nem közepesen? Aki eddig nem akart szavazni, s fontos a saját és környezete nyugalma, az most ennek hatására tuti elmegy választani, és nem valaki mellett, hanem valami ellen. Elmegy, hogy egyszer s mindenkorra eltakarítsa a mkp-mszmp-mszp-kisz-t a közéletből.

Meseházi Attika nem tudott mást mondani a szavazóknak, mint: Orbán, Orbán, Fidesz, Orbán, Fidesz, Fidesz, Orbán, Orbán, Orbán, Orbán így - Orbán úgy - Orbán sehogy, Orbán, Fidesz, Orbán, Orbán és a végére egy kis Orbánozás.

Long story short: Az Mszp programja: ORBÁN.

hehe

balfaszok gyülekezete

Ajtony 2010.03.15. 21:59:49

@Idet: Asszonyom, rendben. :-)

Idet 2010.03.15. 22:01:39

@Ajtony: Nagyméretű köszönet!

Ajtony 2010.03.15. 22:04:53

@soproni1:
Bocsi, ez már off
Gyakorlatban a szakközépiskolát is beszámolják néhány szerencsésnek, valamint létezik szorzó.
Sokan 15-17 év után nyugdíjba mennek, és ha jól "feküdtek", rögtön a jubileumi pénz után. Egy éve találkoztam 40.5 éves rendőrrel, aki 240 ezerrel nyugdíjas.
Persze csak azért zavar, mert nem én vagyok ilyen helyzetben.
Jóccakát mindenkinek!

prometheus_X 2010.03.15. 22:06:28

@Nyers Fa: Engem egyik nagypárt cirkuszi mutatványa se érdekel, így elfogulatlanul tudom mondani, hogy szerintem nem jól látod a helyzetet, TG teljesen objektív maradt szvsz, semmi túlzó nincs abban amit írt, Mesterházy beszéde egyszerűen nem volt méltó 1848-49 emlékéhez és többször önellentmondásba is keveredett a beszéd során. Az MSZP egy újabb bohócot tett a kirakatba, akiben még virtus se nagyon szorult (ez Gyurcsányban véleményem szerint megvolt legalább). Sajnos(?) pedig az MSZP mögött nincs se hitelesség (eddig se volt, de a Fidesz ellenében "megérte" eddig rájuk szavazni), nincs mögöttük támogatás (a gazdasági válság és a felelőtlen, balfasz kormányzás, valamint Őszöd miatt), nem tudnak olyat ígérni, ami szavazatot növelne (szintén a gazdasági válság miatt) és sorra dőlnek ki a csontvázaik (a hülye is tudja, hogy csak előre menekülnek ezzel... nehogy már 8 évig nem gond a korrupció, senkinek se tűnik fel csak pont a választások előtt... ugyanmár kérem [megj.: Zuschlag az más, egy pofátlan kis féreg aki mindenkinek a bögyében volt már, azért gáncsolták ki anno], a BKV-t és a MÁV-ot 1990 óta lopják de hivatalosan csak fél éve..., aztán ott van Sukoró, a Balaton-Ring és sorolni lehetne még a végtelenségig az elmúlt fél-egy év botrányait).

Az MSZP akár demokratikus, akár nem, minimum 8 évre eljátszotta a választói bizalmat, és ezen nem fog javítani egy ilyen pótcselekvő, önfényező, középszerű politikus mint Mesterházy Attila. Épeszű ember ilyet nem hisz el még magában sem.

Ajtony 2010.03.15. 22:08:25

@Idet: Nekem nagyon bejön, hogy a nyominger politika közben - inkább helyett - ráugrottunk egy kellemes témára.
Szép álmokat!

török gábor 2010.03.15. 23:25:24

@Phxmike: köszönöm, hogy megtisztelt a véleményével a véleményemről :)

Vincenzo90 2010.03.16. 07:37:36

„A legnagyobb hibánk a kései szembenézés volt a korrupcióval”

Igen, elismerjük, loptunk. Szétloptuk az országot, és némi zsebpénzért bárkinek előnyt adtunk bármiben, kiárusítottuk a saját hazánkat, de semmi baj, emberek, mert azért mi vagyunk a demokraták, és holnaptól nem lopunk. Demokrata az, aki eddíg lopott. Aki megkérdőjelezte, az antidemokrata. Mostantól viszont mi nem lopunk, mert nem leszünk olyan pozícióban, ellenben nagy demokrataként majd úgy teszünk, mint aki megakadályozza a korrupciót. Persze ennek is megvan az ára... És végül megint titkosítunk egy jót a kicsit antidemokratákkal, hogy a nagyon antidemokraták nehogy rájöjjenek, hogy lopunk még mindíg.

Lyuk! Én vagyok az Apááád! 2010.04.05. 00:02:13

Hol volt Orbán Viktor 1848-ban?

Feltételezem a dakota indiánok táborában.
süti beállítások módosítása