Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
18:00

Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.

1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?

2. Voltak-e meglepő területi eltérések a részvételben?

3. Érvényes volt-e mindenhol (egyéni választókerületekben és területi listákon) a szavazás?

4. Hogyan alakult a pártok listás (területi listák országos összesítése) támogatottsága és sorrendje?

5. Hány párt lépte át a parlamenti küszöböt (és kaphat listás mandátumot)?

6. Voltak-e meglepő területi eltérések a pártok listás támogatottságában?

7. Hány területi listás mandátumot sikerült elosztani, kik mennyit kaptak?

8. Hány egyéni választókerületben volt eredményes a voksolás, kik nyertek már most egyéni mandátumot?

9. Az eredménytelen választókerületekben (ahol nem dőlt el a mandátum sorsa) kik jutottak a második fordulóba, milyen eséllyel?

10. Összesen hány mandátumot szereztek ma a pártok, elérte-e már valamelyik párt az abszolút többséget (194 mandátum)?

11. Van-e még esélye valamelyik pártnak, hogy a második forduló után kétharmados többséget (258 mandátum) szerezzen?

12. Összességében hogyan lehet értékelni a pártok eredményét (lásd siker és kudarc)?

13. A pártok esti nyilatkozataiból lehet-e következtetni arra, hogy mi várható a következő két hétben?

x x x

Az adás előkészületei az MTV-ben (a kép azért olyan rossz minőségű, mert én készítettem):

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr701912223

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: voks10 - hétfőn visszanézve kampánycsend reloaded! 2010.04.12. 14:28:15

Nos, igen érdekesen alakult a tegnap este. Zsoltbarátommal való kései ebéd, és a X behúzása után, azt gondoltam volna úgy 18:00 felé, hogy leülök és két sör mellett nézek netet, és várom Zizz-t aki szolgálta a hazát az LMP székházban mint aktív médiamu...

Trackback: Ha a választásoktól változna valami: betiltanák 2010.04.11. 22:33:30

Ennyit az idei választásról.2014-ben újra próbálkozhattok!Állampolgári kötelességemnek eleget téve ma is elmentem a kijelölt választókörzetembe, de mint már évek óta, most is érvénytelen szavazatot adtam le.Hogy miért?Nem valami primitív polgárpukk...

Trackback: Hol vannak a tartalékok? 2010.04.11. 21:48:38

A rohadt komcsik, húzzák az időt, még az utolsó órákban is igyekeznek elrontani az ember örömét! - gondolhatják sokan. Az biztos, hogy sikerült a nyolcéves kormányzás lezárását is elkúrni. Bár a szocik nem maguk között keresik a felelősséget: megvan a...

Trackback: "Az m1 választási kabaréműsora" 2010.04.11. 20:23:14

Most fetrengve nézem az m1 választási műsorát. Süveges Gergő, Török Gábor és Giró-Szász András pártnevek nélkül, virágnyelven beszélnek arról a kevésről, amiről lehet. Az OVB nevetséges, a szavazás rohadt hosszú, a statisztikusokat hazaküldté...

Trackback: Szavazz Rám 2010.04.11. 20:14:21

"Nem tudom, megpróbáltál-e már elképzelni engem a slágerlista élén... Nyitott Mercedesen gördülök a reptéri úton, kétoldalt délceg motorosok kísérnek. Barátságosan integetnek. Kinyílik a gép ajtaja, kilép egy férfi... kizuhan - és szájon csókol. K...

Trackback: Szavazz Rám 2010.04.11. 20:12:59

"Nem tudom, megpróbáltál-e már elképzelni engem a slágerlista élén... Nyitott Mercedesen gördülök a reptéri úton, kétoldalt délceg motorosok kísérnek. Barátságosan integetnek. Kinyílik a gép ajtaja, kilép egy férfi... kizuhan - és szájon csókol. K...

Trackback: Élő közvetítés az MSZP Jókai utcai központjából 2010.04.11. 19:39:38

Az urnazárást követően élőben jelentkezünk az MSZP Jókai utcai székházából. Stábunk az egész estét itt tölti. Dráma, beletörődés, esetleg egy új MSZP első órái? Utánajárunk, megkérdezzük, bemutatjuk.18:10 - Beköltöztünk a székházba, adódott e...

Trackback: Meg lesz a kétharmad? 2010.04.11. 19:12:58

Szavazás este 9-ig. Tippeljetek! (Még aktuális. MSZP vagy Jobbik?) 

Trackback: A szavazási technika jövője 2010.04.11. 18:55:52

KAMPÁNYCSEND VAN!Ahogy olvasgattam ezt az infantilis cikkecskét, eszembe jutott pár dolog, és rögtön leírom, mert hanem ellopják az ötleteim (mert több is van :-).Az ugye köztudott, hogy Magyarország a szavazás technikája terén le van maradva. Nem mint...

Trackback: Választási kocsma 2010.04.11. 18:24:36

A pártok nemcsak a mocsokba húztak bele a véghajrában, de humoruknál is voltak az utolsó napokban. Én legviccesebbnek a lelkes szocialistákat találtam, nekik adnám az "Év Felhőtlen Kacagása" díjat. Ők

Trackback: Választási kocsma 2010.04.11. 18:19:13

A pártok nemcsak a mocsokba húztak bele a véghajrában, de humoruknál is voltak az utolsó napokban. Én legviccesebbnek a lelkes szocialistákat találtam, nekik adnám az "Év Felhőtlen Kacagása" díjat. Ők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

H@mster 2010.04.12. 00:16:42

@BonFire:
Ízlés dolga, engem Mesterházy fasisztázása jobban idegesít. :)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.12. 00:18:12

Más:
"Testvérországunk" is szavaz, régóta először:
"Noha a Reuters és több médium is nagy káoszról számolt be, állítólag több államban hatalmas sorok kígyóztak a szavazóhelyiségek előtt – Salva Kiir, Dél-Szudán elnöke állítólag két órát várt a lakhelye szerint illetékes helyiség nyitására, majd első szavazatát rossz dobozba dobta be."

Makó-Khartum tengely

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.04.12. 00:18:15

Ez a meccs már nem arról szól, hogy Fidesz vagy Mszp, "jobb" vagy "bal", úgyhogy szerintem a jobbikos visszalépésnek sincs értelme.

aum 2010.04.12. 00:21:57

@laji: Nincs visszalépés, ez eddig sem merült fel az LMP részéről. A 13 állva maradt jelölt óriási lehetőség! Tovább lehet folytatni a megkezdett párbeszédet a választokkal, ami egy új párt számára sokkal fontosabb, mint 20 aranyért eladni egy körzetet.

bepe 2010.04.12. 00:21:59

Pár megjegyzés, még most, mert éber vagyok. :)

0. Egy kis lokálpatrionizmus, ha nem baj:
A J-N-SZ 5. vk-ban óriási meglepetés született. 1994 óta MSZP nyert nagy fölénnyel, és én többször is jeleztem itt is, hogy valószínűnek tartom az MSZP győzelmét. Ehhez képest harmadik helyre szorult 18,69%-al! A Fidesznek 46%-a lett, majdnem vitte első körben a körzetet, a Jobbik pedig összeszedett 20%-ot. Ez elképesztő mértékű Szocialista bukás, hiszen az utóbbi két választást első körben nyerte Farkas Imre.

1. Visszalépésekről:
MSZP nem fog visszalépni. Ez teljesen elképzelhetetlen. Egyrész Mesterházi lefasisztázta a Jobbikot a beszédében, a Fidesz mellett visszalépni meg épp a demokratikus kontroll kommunikációját veszélyeztetné. Nem léphet vissza.
Az LMP csak veszíthet azzal, ha visszalép. Az ő szavazataik mondjuk bárhova mehetnének (ne felejtsük, az SZDSZ és MDF csalódott szavazóit is ő gyűjtötte be szinte teljes mértékben - ez főleg Pesten mutatkozik)
Jobbiknál kérdéses a visszalépés ott, ahol az MSZP vezet, de mivel nekik sem érdekük a fidesz kétharmad, szerintem ők sem lépnek vissza.

2. Dávid Ibolya lemondott. Mondjuk szerintem ennek már sok jelentősége nem lesz. Az MDF innen, négy év országgyűlésen kívüli vergődésből nem fog tudni semmilyen módon visszajönni. Amúgy is példátlan a két új párt bekerülése, amihez kellett a "történelmi helyzet", a nagy csalódottság. Ha mégegyszer megtörténne ilyen, legfeljebb a Civil Mozgalom lehetne (amiről tényleg keveset beszéltek ma az M1-en, de hiába sértődött meg a párt szóvivője, az ő szereplésük tényleg jelentéktelen volt, értelmetlen lett volna többet beszélni róluk). Az MDF ezzel gyakorlatilag a Kisgazdapárt szintjét érte el, vagy inkább a MIÉP-ét. Talán még hallunk majd róluk, de inkább történelem ezután.

3. MSZP szakadási kérdése nagyon-nagyon érdekes lehet. Főleg, hogy Mesterházy a beszédében nagyon jó politikus módjára "vállalta" az új baloldal felépítését. Elég egyértelműen jelezte, hogy ő még mindig, és főleg a jövőben Orbán Viktor ellenfele tud és akar lenni. És, hogy az MSZP-n belül ő az, aki (talán mint az "új jelölt" - ez a szlogen ebben segíteni fogja, erről meg vagyok győződni) képes lesz majd újjáépíteni a pártot.
Gyurcsány meglepő módon hallgatott ma, de biztos vagyok benne, hogy nagyon szépen kozmetikázva megmagyarázza a megmagyarázhatatlant. Én azt gondolom, Szili és Lendvai szerepe fog itt felértékelődni. A kérdés, hogy beállnak-e Mesterházy vagy Gyurcsány oldalára, esetleg megbújnak, vagy ő maguk is be kívánnak majd szállni a versenybe.
Ez nagyon-nagyon érdekes lesz még...

4. Jobbik már most elkezdte az enyhébb kommunikációt a Fidesz irányába. Többen többször elmondták, hogy természetesen minden jó, előreozdító javaslatot támogatni fognak stb. azt gondolom, hogy a Fidesznek, bár ellenzéke is lesz a Jobbik, ha nem lesz kétharmada, tőlük, és talán az LMP-től (ne felejtsük Schiffer szavait!!!) kaphat simán támogatást (épp ezért szerintem egyáltalán nem lenne kudarc nekik ha a kétharmad alatt maradnak).
Ami még a Jobbikkal érdekes szerintem, hogy Vona beszéde közben Morvai csak szélen kapott helyet. Szerintem már elindult Morvai háttérbe szorítása, túl sok botrány colt körülötte.

Kérdekes két hét következik, ez bizonyos. Várom Gábor elemzéseit, hogy ő mit szól egyrészt az általam felvetett dolgokhoz, másrészt milyen forgatókönyveket vázol fel a mostmár sokkal több információból.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.12. 00:22:27

@namitirok:
Tudathasadás vagy csúsztatás lenne?
"Schiffer kijelentette: „Lenyomtuk először az SZDSZ-t, aztán az MDF-et, és folytatjuk.”

Ordnassac 2010.04.12. 00:23:00

Viszont most már biztosan lesznek új "celebek" az OGY-ban:

Kukorelly Endre (LMP)
L. Simon László (Fidesz)
Pálffy István (KDNP)
Pörzse Sándor (Jobbik)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.12. 00:24:14

@aum: Mi lenne, ha az MSZP szólítaná fel szavazóit az LMP-re szavazásra és léptetne vissza?:-D

Amadeo 2010.04.12. 00:25:19

Sziasztok!

Összeszedtem az 57 valószínűleg 2. fordulós OEV körzetet, és ezt besoroltam várható Fidesz eredmény szempontjából. A kiindulás: 1. fordulós eredmény - számok.
2. MSZP és Jobbik nem szavaz át egymásra jelentős mértékben.
3. LMP nem lép vissza más párt érdekében, nem szavaz át túlnyomó többségben MSZP-re (sem jobbikra)
4. néhol icipicit szubjektív (pl. Vác)

A "Szinte biztosan Fidesz nyer" sorokat kihagytam, a maradék táblázatot beszúrom a köv. kommentben, használjátok egészséggel.

Amadeo 2010.04.12. 00:26:36

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN 3 90SzázalékFelett
BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN 7 90SzázalékFelett
BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN 8 Billeg
BUDAPEST 6 90SzázalékFelett
BUDAPEST 16 90SzázalékFelett
BUDAPEST 19 Billeg
BUDAPEST 20 Valószínűleg nem
BUDAPEST 22 90SzázalékFelett
BUDAPEST 28 90SzázalékFelett
CSONGRÁD 3 Billeg
FEJÉR 3 90SzázalékFelett
HEVES 3 90SzázalékFelett
HEVES 5 90SzázalékFelett
PEST 2 Billeg
SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG 1 90SzázalékFelett
SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG 3 90SzázalékFelett

abandi 2010.04.12. 00:27:02

@Ordnassac:
Kukorelly Endre...
Miért is???
Nem hiszem!

Petrusz 2010.04.12. 00:29:41

@bepe: mint már korábban írtam, az MDF ott lesz a Parlamentben: Bokros legalábbis...
TG-nek egy "rövid" levélben már a választások előtt elküldtem, amit a csontokból meg a hamuból kiolvastam, ami az MSZP szakadását illeti... Szerintem jön a régi recept: pártszövetség-uniopárt/pártunio-új baloldal. Együtt mindenkivel, aki nem Orbán Viktor vagy Vona Gábor. Bokros játszik tovább, hátha nem lesz teljes politikai hulla.... Szerintem az Mszp nem szakad, csak átalakul, átlényegül, és allokál majd integrál (MSZDp-t, MDF-et, SZDSZ-t, akit csak elér)

Lucilius 2010.04.12. 00:30:27

@Amadeo:

Pest 2 szerintem nem billeg. Fidesz elfogja vinni.

MoxNox 2010.04.12. 00:31:11

@namitirok: Mire gondolsz? Valóban így történt.

Petrusz 2010.04.12. 00:31:29

@Ordnassac: az utóbbi kettőt jobb lett volna kint hagyni...

2010.04.12. 00:31:38

Jó éjszakát!:)

Valaki tud olyan helyet, ahol lehet látni az eddigi töredékszavazatokat? (területi listákról) bár ha jól néztem nem sok kerül át
Illetve jelenlegi állással szimulálva lehetne az evk-ból átkerülőket is saccolni.

bepe 2010.04.12. 00:33:37

@Petrusz: Bocsi, nem értem. Miért lenne ott az MDF a parlametben? Bokros miatt?
Az MSZP-nek nem érdeke felvenni az MDF nevet (mint ahogy az MDF-nek is beletört ugyanez az SZDSZ-szel).
Nem látok érvet amellett, amit mondasz. De meggyőzhető vagyok. Gyak győzködj. :)

Amadeo 2010.04.12. 00:34:14

@Lucilius: Igen, ez az egyetlen egy icipicit szubjektiv, mivel itt lakom, és szvsz elég jó negatív sajtója van Bábinének ahhoz, hogy esetleg egyéni választói szinten jobbik-lmp-mszp mind Bethlen Farkas mögé állva próbáljon meg ütni rajta.
A számok alapján valóban a 90%feletti besorolás lenne a helyes

tlac 2010.04.12. 00:34:24

Jobbik nem lett sokkal jobb mint EP-n. kérdés meddig érdemes szponzorálni

tlac 2010.04.12. 00:37:35

amit az ÁVÓ-OVB előadott még az remélem az utolsó felvonás volt. Kirgiziában lőnek, ezek meg itt még egyrészrőlmásrészölöztek..
LMP jobb, mint a az utolsó 10 év SzDSz-e
MSzP örök
vannak jelei, h Fletót magára hagyják a hülyéivel

csicskalangos 2010.04.12. 00:38:28

Lehet Más az Szdsz - 7.43%

Mondjuk várható volt, hogy a más pártok által nem mozgósított fiatalok, nem túl tájékozottak, a médiából a három fő pártot már ismerik, a régi két nagyról már mindent tudnak, legalábbis azt biztosan, hogy nem akarnak rájuk szavazni, a jobbik retorikája messze áll tőlük, így marad a trendi zöld fiatalos lendületes -és hasonló, a mai modern és felvilágosult világban megkerülhetetlen- jelzők által önmagát definiáló párt, ami hát lássuk be, hogy annyira azért mégsem az, mint aminek látszik.
Ne értse senki félre, nem ezekkel a jelszavakkal van a baj, sőt, örülnék, ha valaki képviselné ezeket, de szerintem ez marhára nem úgy fog alakulni, mint ahogy sokan gondolták a szavazatuk leadásakor. Tényleg jó lenne ha más lenne a politika, de ebben retroszdszként nem nagyon lesznek úttörők.

Ne legyen igazam.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.12. 00:38:47

@MoxNox: Arra, hogy voltak, akik felvetették az LMP SZDSZ utódpártiságát, én meg igyekeztem ezt cáfolni kissé...

Ordnassac 2010.04.12. 00:39:28

@abandi: az LMP Pest megyei listavezetője. Így.

tlac 2010.04.12. 00:39:54

Szocialista Ildikó mélyebb pont volt mint eddig. Nem lesz gázáremelés, Kubatov listák. Mesterházyt megkérték jöjjön vissza hazulról, ha összekapta magát

tlac 2010.04.12. 00:41:22

@csicskalangos: SzDSz mindig lesz valamilyeb formában. Galilei kör óta
okostojás egyemisták még nem ismerik őket..

Lucilius 2010.04.12. 00:42:28

@Amadeo:
Én is Pest 2es vagyok. Pár napja olvastam egy BFarkas interjút, ahol arra utalt h egy esetleges második fordulóban majd visszafog lépni Bábiné (fidesz) javára. De tény h itt gyenge a fideszes egyéni jelölt és nagyon negatív híre van még a jobbos körökben is.

Az Mszp itt nem fog visszalépni. Az LMP szavazók pedig nem tudom hova fognak szavazni - én személy szerint otthon maradok két hét múlva.

2010.04.12. 00:42:48

@tlac: "LMP jobb, mint a az utolsó 10 év SzDSz-e"
Még benne van az újdonság varázsa, az szdsz-nél is 20 év kellett mire lehullt a lepel és mindenki felfogta kik vannak mögötte...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.12. 00:43:31

@csicskalangos: Miután a TSZF nem állított országos listát, így a protest-szavazók ott landoltak, ebben (és csakis ebben) egyetértek az írásoddal!

Petrusz 2010.04.12. 00:44:37

Érdekes: egyéni jelöltek esetén Fideszre szavazott 2 709 142 fő, Mszp: 1 079 411 fő. Vagyis ahogy TG is mondta, Fidesz +400e, MSZP -1,3M. Ami majdnem annyi, mint a JOBBIK (830e) és az LMP (255e) (meg persze a sok pici: MDF 88e, CF 35e,) www.valasztas.hu/dyn/pv10/outroot/vdin1/hu/l22.htm
Nagy volt a mozgás, lesz mit elemezni....

Amadeo 2010.04.12. 00:45:49

@Lucilius: All right, meglátjuk:)

Lucilius 2010.04.12. 00:46:39

Torgyán József 2.71%ot szerzett Csongrádban.

abandi 2010.04.12. 00:47:14

@Ordnassac:
Ja, persze igaz!
Majd átalakítják...

Petrusz 2010.04.12. 00:47:43

@bepe: Mint EP képviselő ott lesz, mert felszólalhat, ahogy Morvai Krisztike is volt szíves ezt megtenni az utóbbi időben.... Ott is lesz, meg nem is... Azért ez játéktér, még ha szűk is... :-)

BonFire 2010.04.12. 00:48:18

@H@mster: "Ízlés dolga, engem Mesterházy fasisztázása jobban idegesít. :)"

Ja, igen! Ez volt a másik, amitől csak azért nem vágtam egy hátast, merthogy a fotel a falnak van tolva!

Engem az is zavart, hogy ma reggelre pl olyan szórólapot találtam a postaládámban, amiben a Jobbik-szavazókat szkinhedeknek és nyilasoknak titulálták.

1. Soha életemben nem voltam kopasz. Anyámból is nagy hajjal jöttem ki, és még most is van fél méteres hajam.

2. Nyilas sem vagyok, hanem Vízöntő, ideológiailag még úgyse. De ha jól tévedek, nyilasok már nincsenek egy pár éve.

Mindig azt halljuk mindenfelől, hogy ne legyenek előítéleteink, ne címkézzünk és bélyegezzünk meg senkit, mert az nem demokratikus, de ez úgy látszik nem vonatkozik a Jobbik-szavazókra, akikre bármit rá lehet sütni.

Igen, én a Jobbikra szavaztam; ezt a véleményemet itt sem rejtettem véka alá, de nem vagyok sem neonáci, sem bőrfejű, sem nyilas, sem fasiszta, sem pedig rasszista. Számomra teljesen indifferens, hogy ki, honnan származik, csak a büdös cigányokat nem bírom elviselni, és nem ok nélkül.

Nálunk már nem lesz 2. forduló, Szabolcsban legtöbb helyen eldőlt, de ezeken a helyeken rendre a Jobbik jelöltje a második helyezett. De a 10 választókerületből csak 2-ben második az MSZP, abból 1 helyen lesz 2. forduló.

Biztos véletlen...

Vénveterán 2010.04.12. 00:48:28

@Petrusz: Itt én sem látom a töredékszavazatokat:S Csak a területire meg egyénire leadottakat.

Villy 2010.04.12. 00:48:52

Nos a botrányhős Meggyes a saját városában, a Magyar Rómában nem ütötte meg az 50%-ot, ha jól számolom:

maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=en&msa=0&ll=47.759407,18.790741&spn=0.11586,0.308647&z=12&msid=105599452865101013853.000483fd88b1bc93c333b

BonFire 2010.04.12. 00:50:00

@BonFire: Ja, és eddig Szabolcs jobbára vérszoci volt. Ezt sem szabadna kifelejteni...

MoxNox 2010.04.12. 00:50:16

@tibi55: A 2010-es SZDSZ-nek mondjuk nem sok köze volt már az 1990-eshez.

Petrusz 2010.04.12. 00:52:20

Miért lenne neoSzadesz az LMP? Mert olyan mint egy egyetemi gittegylet? Olyan. Mert városi entelektüellek gyülekezete? Az. De kedvesen naív, és nem olyan ordasan agresszív, mint liberálisnak mondott elődje volt. Egyébként én több ex Fideszest ismerek az LMP-ben mint ex SZDSZ-est, de ettől még nem biztos hogy igazam van, nem reprezentatív a minta.... Bár ha így nézem, volt idő, mikor még a Fidesz és az SZDSZ egy platformon mozgott... NA mindegy, kisebb bajnak érzem, ha az LMPről kiderül, hogy szadesz kicsiben, mintha a Jobbikról kiderülne, hogy az aminek látszik...

Ordnassac 2010.04.12. 00:52:26

@Villy: eddig 1990 és 1998 kivételével szoci jelölt nyert itt (Haller Zoltán és Tittmann János).

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.12. 00:54:33

@BonFire:
"Igen, én a Jobbikra szavaztam; ezt a véleményemet itt sem rejtettem véka alá, de nem vagyok sem neonáci, sem bőrfejű, sem nyilas, sem fasiszta, sem pedig rasszista. Számomra teljesen indifferens, hogy ki, honnan származik, csak a büdös cigányokat nem bírom elviselni, és nem ok nélkül."

Nem érzel itt egy kis ellentmondást?

Petrusz 2010.04.12. 00:55:31

@Vénveterán: www.valasztas.hu/dyn/pv10/outroot/vdin1/hu/l22.htm
Bocsesz. Szóval itt a megyére kattintva a harmadik oszlop a töredékszavazatok... Remélem most a jó linket raktam be... :-)

Kafferbivaly Balambér 2010.04.12. 00:55:48

Szerintem egy vörös bástya marad csak holnapra: Budapest XIII.ker. (igazolással szavazóknak kijelölt) 48. sz. szavazókörben még nincs összeszámolva, Szanyi bácsi 40 szavazatos elönyre reggelre elolvad...

Ordnassac 2010.04.12. 00:56:03

@abandi: a listát nehezen tudják már... Kukorellyből max. akkor nem lesz képviselő, ha lemond a mandátumigazolás előtt.

bepe 2010.04.12. 00:57:26

@Petrusz: És szerinted Bokrosnak érdeke energiát pocsékolni egy kipusztult MDF-be?
Szerintem nem. Inkább valami jó kis kiutat keres magának. Pártot vált, vagy (nem tudom, EP-ben megvalósítható-e) független lesz, vagy akármi.
Nah, meg egy Bokros nem volt elég most bejutni, négy év sem lesz elég neki. És ezt ő is tudja. Jah, nem beszélve arról, hogy a nagy támgatója, Dávid Ibolya épp most mondott le. Elvesztette a hátszelet is (hacsak nem ő akar lenni a következő elnöke az MDF-nek, de szerintem annak se lenne sok értelme - az ő szemszögéből)

Ordnassac 2010.04.12. 00:57:59

@Kafferbivaly Balambér: az még érdekes lesz. Szalay dr. elég szimpatikus figurának tűnik.

Anyád a baráthal 2010.04.12. 00:58:50

@Petrusz: Pedig egy szadesz (utód) sokkal nagyobb gondot tud okozni. És miért szadesz utód az elempé? Lehet, hogy az etnikai kötődés fogja azzá tenni.

Ma a lemp zavaros ideológia köré szerveződő gittegyletnek tűnik. Az a tőke, ami most hagyja el a szadeszt keresi a parlamenti lobbistáit. Az ideális jelölt már adott.

Petrusz 2010.04.12. 00:59:51

@namitirok: Az egész Jobbik egy nagy ellentmondás. Jó kérdésekre rossz válaszok, csak jó helyen és szépen mondják. Erőt mutatnak ott, ahol egyébként hiányzik a karhatalom, de tkp semmit sem oldottak meg. Addig létezhetnek, míg gerjeszthető konfliktus, amiben ők a katalizátor. Ez az MSZP és a FIDESz közös bűne, hogy a XXI. században még felmerülhetnek olyan kérdések Magyarországon, amire egyesek szerint a Jobbik a válasz!

Petrusz 2010.04.12. 01:01:32

@bepe: Bokros saját magát menedzseli... Baloldalon állítólag elfogadottabb, mint Mesterházy.... Aztán innentől összeesküvés-elmélet

Anyád a baráthal 2010.04.12. 01:01:38

@namitirok: Nincs ellentmondás. Tapasztalat van. Ha tapasztal mást, megváltozik a véleménye. A tapasztalaton alapuló ítélet pedig nem előítélet (hanem utóítélet).

Vénveterán 2010.04.12. 01:03:30

@Petrusz: A megyénkénti rész ok, csak azt hittem van esetleg egy összesítés az eddig átkerültekről. (van ahol + van ahol - és nem akartam excelbe beütni:) )

Ha jól láttam a Jobbik sok helyen kapta meg a 2/3-os szabállyal a mandátumot, ezért került mandátumban ilyen közel a szocikhoz, így viszont az országoson kevesebb lesz a töredéke.
(igazából ezeknek az arányát akartam volna meglesni, de majd csak holnap, mára elég ennyi:) )

BonFire 2010.04.12. 01:04:00

@namitirok: Mármint szerinted hol az ellentmondás? Az, hogy a cigányokat utálom, a többi nép meg közömbös? Miért lenne ellentmondás? Éppen megerősítés. Aki rasszista, az ugyanis utálja a saját fajtáján kívülit, mindet, kivétel nélkül, méghozzá _irracionális okból_!

Az, hogy én utálom a cigányokat, annak oka van! És nem másfél éve utálom őket, hanem legalább 30!

Na, hol az ellentmondás?

Petrusz 2010.04.12. 01:04:01

@Anyád a baráthal: Az a tőke, ami az SZDSZt elhagyta, most kivár.... :-) És ha engem kérdezel, akkor előbb tűnik fel kormányközelben, mint a legkisebb ellenzéki pártnál... De még bármi lehet.... Adjunk 3 hónapot az új parlamentnek, és nagyjából mindenre fény derül...

bepe 2010.04.12. 01:05:04

@Anyád a baráthal: nem tudom, hogy SZDSZ-utódpárt-e, de egy biztos, nekem még kicsit mindig hihetetlen, hogy egy párt, ami igazából magáról sem tudja, hogy mi, majdnem 8%-al képes volt bejutni. Ilyen is ritkán történik meg a világtörténelemben, de most kifogta az LMP.

Nagyon érdekes lesz az elkövetkezendő pár hónap, hiszen ki fog derülni, merre mozdul az LMP és merre a Jobbik az országgyűlésben. "Lakva ismerszik meg az ember" --> "Parlamentben ismerszik meg a párt" kb. ez a véleményem.
Az meg, hogy mindenki szdsz-ezi az LMP-t, két dolgot jelenthet: 1. vagy nagyon behatárolt a gondolkodásotok, nagy az előítéletetek és szeretitek az összeesküvés elméleteket (persze lehet, hogy ettől még végül igaz, amit mondtok) 2. vagy pedig olyan megbízható infóitok vannak, amiről nekem nincs tudomásom (de eddig ilyenekkel nem is álltatok elő)

török gábor 2010.04.12. 01:06:34

Köszönök minden hozzászólást, Gergő és András is követte a blogot, sok segítséget is kaptunk! Reggelre lesz egy rövid elemzés, aztán részelemzések.

Vénveterán 2010.04.12. 01:08:44

@Ordnassac: Köszönöm, én is ezt lestem. De most már nyugovóra térek. Majd holnap jöhet a statisztika:)
Jó éjszakát!

bepe 2010.04.12. 01:10:06

@BonFire: bocs, de a rasszizmus nem ezt jelenti. "Elég" egy népcsoportot gyűlölni. Tehát, ha valóban így áll a helyzet, nyugodtan rasszistának vallhatod magad.
Hogy ez tetszik-e vagy nem, nos... ezen változtathatsz, ha elkezded őket "közömbösen" kezelni.

Egyébként én mélységesen sajnálom, hogy te is erre a meggyőződésre jutottál, és még azt is bemeséled magadnak, hogy az nem baj, ha a cigányokat utálod. Mert baj.

Bambano 2010.04.12. 01:10:15

@török gábor: Melyik showderklubban fogtok fellépni?:)

BonFire 2010.04.12. 01:11:14

Délután a nővéremnek pont azt fejtegettem, hogy amennyiben a Fidesz normálisan fog kormányozni, abban az esetben a Jobbik el fog olvadni, mert ők csupán a katalizátor szerepét töltik be, ahogy valaki itt megjegyezte. Gőzleeresztő szelep. Ha viszont nem fog normálisan kormányozni - és a ma esti "polgározós" beszédéből erre következtetek - abban az esetben erősödni fog a Jobbik.

Szavazat ide vagy oda, mindenkinek az első lenne a legjobb megoldás, így akik rájuk szavaztak, elégedettek lehetnének, akik meg nem - nos, ők is nyernének vele.

De nagy a gyanúm, hogy kutyából nem lesz sintér soha.

Petrusz 2010.04.12. 01:11:31

@török gábor: Aludni mikor fogtok? :-) Egyébként gratula a mai műsorhoz. A többieknek is...

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2010.04.12. 01:13:21

@török gábor: Láttuk :) Gergő laptopképernyőjén tisztán látszott, ahogy scrollozik a kommentek közt. :):):)
Giró-Szász Andris mikor teszi tiszteletét a blogon? :P És el lehet-e már érni valahol azt a csodás első két órát?

Vénveterán 2010.04.12. 01:15:39

@török gábor: Minden elismerésem, 5 órán keresztül benn ülni, ebből több mint 2-n keresztül a nem létező eredményről, pártnevek nélkül kitölteni az időt. A néző szenved ahogy beleéli magát a helyetekbe... :)
Más kérdés, hogy kabaré jellege volt a dolognak néhol.:)

Ja és elismerésem, valamint részvétem azoknak is, akik a "szakemberek" jóvoltából esetleg még mindig várnak a sorukra, illetve a bizottságokban ülnek.

Ordnassac 2010.04.12. 01:16:52

@török gábor: remélem valami szakblog majd értékelni fogja a mai szerepléseteket. :-)

Petrusz 2010.04.12. 01:17:23

@bepe: Bocs hogy beleszólok, de... más könyvekből tanulni meg olvasni valamiről (én is tanultam romológiát),mint testközelből nap mint nap átélni. Ha megkérdeznéd bármely kedves barátodtól, hogy a 12 éves 6. osztályos lánya padtársaként az integrált oktatás áldásaként elfogadná-e a 21 éves Orsós Józsikát, valszeg nemet mondanának, és bármilyen hihetetlen, vannak helyek, ahol ezt meg meg sem kérdezik, csak beültetik Józsikát... Szóval azt gondolom, hogy ma Magyarországon nincs rasszizmus, csak rengeteg rossz reflex, számtalan helytelen kormányzati döntés, és azoknak hihetetlen nagy ára van. És Orsós Józsika nem kisebbségi kérdés, hanem egy nagyon nagy társadalmi kérdés...

bigapples 2010.04.12. 01:17:55

@Ordnassac: Érdekes ez a XIII., nézzük a legrosszabbat a Fidesz számára, ott elvesztenek 2 egyénit és esetleg még 1-2 további budapestit is nagy balszerencsével, pl a 16-os talán ilyen.

Én nem látom, hol tudna még vidéken háromnál többet elveszíteni a Fidesz , hogy ne legyen meg a 2/3. A legszorosabb eredményt hozó választókerületben is csak a Fidesz számára "nem ellenséges" Molnár O. vihet el esetleg egy helyet. Talán egy hely Szegeden is elveszhet, és talán Tiszavasvári is kemény csatát hoz, de a legtöbb helyen szinte tét nélküli a 2. forduló.

Természetesen előfeltétel, hogy a Fidesz nem csinál nagy hibát a 2 forduló között. Én most úgy látom, hogy nem lesz miniszterelnök jelölti vita, inkább a még álló választókerületekben lesz teljes nyomulás.

BonFire 2010.04.12. 01:17:56

@bepe: Lapozzál már vissza és próbáld meg értelmezni, amit írtam. Azt írtam: OKKAL.

Ne akard már mindenáron korlátoltnak mutatnod magad, ha nem vagy az. Merem remélni, hogy érted az "ok" szó definícióját. Ha nem, ajánlom az értelmező szótárat.

Habár úgy látom, nálad ez a lap ki van tépve belőle, az "R"-nél meg magától kinyílik.

Ordnassac 2010.04.12. 01:18:06

@Vénveterán: "Más kérdés, hogy kabaré jellege volt a dolognak néhol.:)" <--- Megfelelő helyzethez megfelelő stílus. ;-)

Artur, a mesélő 2010.04.12. 01:19:12

@Villy: A botrányhős meggyes mind Esztergomban, mind az EVK többi településén kevesebb szavazatot kapott, mint a Fidesz a listán... azért ez mutat valamit - főleg annak fényében, hogy a megyében ez inkább fordítva volt - ld. pl. Bencsik, vagy Völner több szavazatot kapott, mint a Fidesz pártként.

tlac 2010.04.12. 01:20:26

@bigapples: miniszterelnök már megvan azon nem lehet vitázni. máson lehet, ha fontos

laji 2010.04.12. 01:21:29

Rogán Tóni még a XIII. kerületi szavazókörökben is a legtöbb szavazatot kapta (az V. ker.-ről ne is beszéljünk)! Gratula!!! Az alázatos munka meghozza az eredményét!

Sanz 2010.04.12. 01:23:36

Egy kérdés:
A 2. fordulóba csak az kérhet és kaphat igazolást, aki az elsőben olyan helyen szavazott, ahol még nem dőlt el a választás? Tehát pl. egy pécsi (ahol minden körzet első fordulóban eldőlt) szavazhat a 2. fordulóban Pesten?

julius19 2010.04.12. 01:25:00

Szerintem a lesz-e a Fidesznek 2/3-a kérdés eldőlt.
Jelenleg van 206 mandátumuk. Maradt 57 egyéni kerület, ahol nagy valószínűséggel mindenhol nyerni fognak, esetleg 1-2 helyen nem. De! Ebben az esetben a töredékszavazatoknak köszönhetően kapnak 1-2 mandátumot az országos listáról.
A lényeg: 206+57=263.

Egyébként ez a mostani minden idők legjobb választási műsora volt!

Ordnassac 2010.04.12. 01:26:14

@bigapples: Budapesten azért egész jól áll a XIII. kerületen kívül. Még egy LMP-s visszalépés sem veszélyezteti nagyon őket (főleg, hogy meg fog oszlani a Fideszre, az MSZP-re és a távolmaradók aránya, ill. lesznek elegen jobbikosok, akik beteszik az ikszet a Fidesz mellé, nehogy az a gaz szoci nyerjen).

Edelény jó kérdés. A Jobbikos jelölt visszalép-e vajon? Szeged 3. Jobbik lett a harmadik, visszalépés nem hiszem, hogy lesz. LMP-t meg lásd az előzőnél. Tiszavasváriban meg szerintem túl nagy a különbség.

Süveges Gergő · http://www.suvegesgergo.hu 2010.04.12. 01:26:40

Kedves Hozzászólók!
Én is mindenkinek köszönöm a támogatást, az együttérzést, az együtt nevetést és együtt bosszankodást. Jó, hogy velünk voltatok. :)
Jó éjt!

Petrusz 2010.04.12. 01:29:33

Az eredményeket elnézve de ja vu-m van... Ez a Fidesz henger emlékeztet a 2002-es Mszp győzelemre, amikor bevörösödött az ország, 18 megye+ a főváros. Toller vagy Szily mondta akkor, hogy túlnyerték magukat, innen csak lefele vezet út.... Azt hiszem, ez vár a Fideszre is... Innen csak bukni lehet.... Kérdés, hogy 4 évig kitartanak-e?

Ephialtes 2010.04.12. 01:31:58

csinálna vki egy táblázatot az 57 EVK-ről, ami még függőben van, százalékokkal stb. ? :))

Előre is köszönöm :)

Ordnassac 2010.04.12. 01:32:42

@Sanz: nem, a két forduló között nem lehet igazolást kérni. Amennyiben a 2. fordulóban akar valaki igazolással szavazni, azt is az első forduló előtt lehet.

Ordnassac 2010.04.12. 01:33:13

@Süveges Gergő: igazán nincs mit, mi köszönjük! :-)

combo 2010.04.12. 01:33:37

Jó volt a műsor. :-)

Amúgy egyébként abba a pár szavazókörbe tényleg bejutottak az eredmények telefonon, de nem hiszem, hogy ez sok mindent befolyásolt (max. kevesebb MDF-es szavazat veszett el :-).

Róbert__ 2010.04.12. 01:35:06

106037 töredékszavazata van a fidesznek _most_ a területi listákról (többi pártét nem volt türelmem összeszámolni...).

vajon mennyi kell majd a 2. forduló után 1-1 mandátumhoz?

H@mster 2010.04.12. 01:37:35

@BonFire:
Tegnap este megnéztem A Tanú c. filmet. Nem mindig tudtam jóízűen nevetni, mert ugyanez stílus és a módszer most is.
Gyakorlatilag -1-gyel kell mindent szorozni és akkor dekódoltad is a mondanivalóját az MSZP-nek (lásd: nem lesz gázár emelés, nem lesz vizitdíj, mi védjük meg a demokráciát stb). Valahol komikus, vagy inkább tragikomikus...

Ordnassac 2010.04.12. 01:49:20

@Róbert__: Országos listás mandátumok számítása négy évvel ezelőtt: www.valasztas.hu/parval2006/outroot/vdin2/hu/dont.htm

Navégre 2010.04.12. 01:49:32

Navégre!
Végre vége az MSZP uralomnak!
Lendvai azért még mindig tud valamit.
Majdnem felfordult a gyomrom attól a hangolástól, félelemkeltéstől, amivel eddig is hülyítette azokat, akiket ezzel be lehetett palizni. Szerencsére már nem sokan bíznak bennük. Nem sokan hiszik el, hogy az mszp akármivel szemben meg tudja őket védeni. Nem tudják tovább terrorizálin a szavazókat.

Így tovább Ildikó, csináljátok csak. Remélem ezzel az undorító dumával sosem lesz több, mint 20% otok.

bigapples 2010.04.12. 02:04:00

@Ordnassac: Hát ez az. Nagyon nehéz olyan forgatókönyvet kitalálni, hogy 6-7 egyéni helyet elveszítsen a Fidesz. Edelényben nem hiszem, hogy a Jobbikos visszalép. Ha veszít is a Fidesz jelöltje, egy olyan független képviselő kerülhet be, aki mindenben együtt szavaz majd velük és kész bármikor beülni a frakcióba.

Ordnassac 2010.04.12. 02:09:57

@bigapples: azért sajnálnám, ha Daher dr. és Szalay dr. nem jut be (egyik sincs listán befutó helyen). Mindkettő szimpatikus figurának tűnik.

laji 2010.04.12. 02:10:40

Valahol (hvg.hu) azt írják, hogy 9 helyen is veszíthet a fidesz, még akkor is meglesz a 2/3, de akár még 12 vesztes körzet esetén is (bár akkor nem mindegy hol), 13-nál viszont már biztosan nem. Ez alapján eléggé úgy tűnik, hogy meglesz..

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2010.04.12. 02:25:12

@Róbert__: én úgy számolom, ha 5 szoros körzetben vesztenek a Fideszesek (Bp. 16., 19., 20., Baz 8., Csongrád 3.), akkor az ottani töredékszavazatokkal együtt még 4 mandátumot kapnak.

Tehát összesen kb. 262 mandátumuk lesz.

Az mszp-nek azon kell elgondolkodnia, az utolsó utáni pillanatban (amikor már a kampánycsend miatt nem lehet közölni) visszaléptet-e pár jelöltet ott, ahol a jobbikos a második és 5-10% a lemaradása.

Ha 4-5 jobbikost így besegít, akkor pont oda lehet a 2/3-ad.

laji 2010.04.12. 02:31:05

@nyomasek_bobo: nehezen tudom elképzelni, hogy bármit csinál az MSZP, a szavazói a Jobbikra ikszeljenek...

Ordnassac 2010.04.12. 02:36:17

Off: új poszt van! :-)

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2010.04.12. 09:49:54

@Süveges Gergő: Én is az MTV-n követtem az eseményeket, minden elismerésem a műsor készítői és főszereplőinek!

Kíváncsi leszek, hogy hány fej fog lehullni....

dzsaszper 2010.04.12. 10:42:56

@Ordnassac: arra jutottam, ha a következő két hét kampány nem hoz érdemi változást a pártpreferenciákban és az egyes táborok aktivitásában, akkor lényegében egyetlen egy módon lehet megakadályozni a fidesz 2/3-át.
Budapesten, mivel az lmp visszalépése szerintem harakiri lenne az lmp részéről, egyedül az mszp tudja reális eséllyel megakadályozni a 2/3-ot, a második helyen végzett jelöltjeik egyoldalú visszalépésével a harmadik helyen végzett lmp jelöltek javára. Ezzel az mszp a mérleg nyelve pozícióba tudná juttatni az lmp-t.

bepe 2010.04.12. 12:36:26

@Petrusz: Könyvek? Ki beszélt itt könyvekről? Ismerem a helyzetet, de attól még a gyűlölködés nem megoldás. Sőt...

@BonFire: Igen, körlátolt vagyok. Egyértelmű. Köszönöm, hogy ráébresztettél.
Az, hogy "okkal" gyűlölsz egy népcsoportot feloldja a rasszizmus fogalmát? Hát, el vagy még mindig tévedve. Nincs olyan ok, ami miatt ezt meg lehetne tenni. Hiába kergeted ezt a nagyon is csúnyán hangzó ábrándot.
Egy népcsoportot gyűlölni, az nem túl jó megközelítése a problémának.
Mert ez nem kis gond, ezt mindenki látja. De a megoldáshoz me kell próbálni semlegesen közeledni a kérdéshez. Nem gyűlölködéssel.

darkmustang 2010.04.17. 22:51:29

Ma furdes kozben a valasztasi musort neztem meg, megegyszer. Meg mindig elvezem es jokat mosolygok.

nahátnahátnahát 2010.04.18. 03:11:06

mert irigy
minek foglalkozol ilyen mészárostamás-félékkel?
egyáltalán, ki a faszom az a Mészáros Tamás?
süti beállítások módosítása