Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
22:12

Rövid válasz: főpolgármester és azt megelőzően főpolgármester-jelölt lenni. Mielőtt azonban jönne a hosszabb válasz, egy kis sport. Miközben Horváth Csaba éppen megtette mai bejelentéseit, én a Veszprém-Barcelona kézilabda meccsre igyekeztem. Még most is zúg a fülem a csarnokot szinte szétrobbantó szurkolástól, de a pályán is érdekes dolgok történtek. A katalán csapat nem játszott jobban, csak éppen több világklasszissal és nagyobb variabilitással rendelkezett. Külön tanulmány volt Nagy László viselkedését figyelni: bár korábban általában nagyon szimpatikusnak tűnt, ezúttal láthatóan nagy terhet tett rá az ellenséges hangulat, és akadt egy-két furcsa megnyilvánulása. Jó lenne árnyaltabban viszonyulni esetéhez: attól még nem lesz valaki hazaáruló, ha egy külföldi csapatban hajt egy magyar tulajdonú – és szintén sok idegenlégióssal felálló - együttes ellen; de talán neki sem kellene egy ilyen esetben úgy tennie, mintha spanyolabb lenne a spanyoloknál.

(Fotó: TG)

De vissza a politikára! Horváth Csaba mai bejelentését – ahogy látom – jó sokan elemezték már, itt a blogon az előző bejegyzés alatt is érdekes hozzászólások születtek. Nehezen védhető a helyzet: 2013-as ígéretet tenni most, pár nappal az elvesztett parlamenti választás után tényleg meglehetősen szokatlan, nem is beszélve arról, hogy az MSZP-nek most sem a díjmentességről, sem a BKV-ról beszélni nem tűnik túl szerencsésnek. S bár még hosszan lehetne ironizálni a mai majálison elhangzottakon, a lényegi kérdés szerintem egyelőre nem Horváth messzire tekintő ötleteinek a sorsa, sokkal inkább az, hogy lesz-e egyáltalán a politikusból főpolgármester-jelölt.

Márpedig itt találjuk a nagy sietség – a politikus szempontjából kétségtelenül érthető - okát: korántsem biztos ugyanis, hogy az MSZP-nek érdeke lenne kitartani korábbi megnevezettje mellett. Az április budapesti választási eredmények ugyanis azt üzenhetik, hogy egy széles körű együttműködés még ebben a jobboldali dominanciára utaló helyzetben is esélyessé tehetné a Fidesztől balra állókat. Az MSZP (25,3%), az LMP (12,8%) és az MDF (4,7%) listán közösen 42,8 százalékot kapott a fővárosban, míg a Fidesz 46,3, a Jobbik pedig 10,8 százalékot szerzett. A számok magukért beszélnek: enyhe fideszes népszerűségvesztés esetén – ha a Jobbik önálló jelöltet állít – az egyfordulós főpolgármester választáson a baloldali pártok közös támogatottja a győzelem reményével vághatna neki a küzdelemnek.

Horváth Csabát azonban az LMP nagy valószínűséggel nem támogatná, azaz az ő indítása esetén számítani kellene arra, hogy a baloldali-liberális fővárosi voksok nem koncentrálódnának – mindez egyértelműen a Fidesz helyzetét könnyítené meg. Ha azonban valamilyen „véletlen” folytán előkerülne például egy civil szervezet által ajánlott, az MSZP-hez és az LMP-hez is egyformán közel-távol álló szereplő, a két politikai erő néhány más műszervezet mellett könnyen beállhatna a támogatói táborába. Egy ehhez hasonló konstelláció a Fideszt is elgondolkoztathatná, hiszen egy ilyen összefogással szemben csak egy olyan jelölttel lehetne sikeresen harcolni, aki képes a másik oldalról is szavazókat megszólítani. Tarlós Istvánra ez talán kevésbé igaz (bár a Jobbik szavazói irányába viszont vonzó lehet), de az áprilisi adatok alapján akadnak olyan fideszes politikusok, népszerű budapesti polgármesterek, akik képesek lehetnek erre: Rogán Antal 6, Riz Levente pedig 7 százalékponttal kapott több szavazat egyéniben, mint a párt listája ugyanabban a választókerületben.

S akkor újra a majálishoz: ha Horváth a párton belüli formális jelöltséget már megkapva nagyon előreszalad, később sokkal nehezebben, körülményesebben lesz visszahívható – nem kétséges, hogy ma éppen ennek az előreszaladásnak láttuk egy számára fontos állomását.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr821967459

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Horváth Csaba közkívánatra megismétli a jó hírt! 2010.05.03. 10:01:33

Lapunk érdeklődésére Horváth Csaba megerősítette: a Városligetben az MSZP majálisán tegnap elhangzott „jó hírét” a nagy érdeklődésre való tekintettel május 8-án a SYMA csarnokban du. 5 órai kezdettel megismétli. Jegyek a helyszínen és az is...

Trackback: MSZP: fiatalítás Kádárral 2010.05.03. 00:07:33

Lehetnek éppen harminc-negyvenéves vezetői, kádárista szellemi örökségétől az MSZP láthatóan képtelen szabadulni. (Fotó: mszp.hu) A hétvégén a BKV díjmentességének ígéretével megkezdte az MSZP budapesti önkormányzati kampányát. A terv szerint a díjme...

Trackback: Érdemei elismerése mellett 2010.05.02. 13:05:13

Azon a napon, amikor Mesterházy "elvtársak" szóval nyomatékosította, hová is tartozik, Horváth Csabának volt egy jó híre: „2013-tól díjmentessé tesszük a díjmentes közösségi közlekedést”. Most ne firtassuk - így magyar

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tölgyes 2010.05.02. 18:36:15

@simonmondja.: Független..valaha amolyan MSZP-SZDSZ volt aztán függetlenné vált..

2010.05.02. 18:36:59

@tölgyes: pert nyert a Magyar Nemzettel szemben, ugyanis akkor már nem volt tulaj, amikor a balhék voltak...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.02. 18:38:31

@Ordnassac:

Ja, hát akkor csak én hallottam úgy, hogy azzal reklámozták magukat, hogy jószándékú civilek, akik megmutatják, hogy lehet más a politika.
Hát Szijjártót már tudják utánozni.
Lehet, hogy ez a kályha, ahonnan elkezdenek mások lenni.

tölgyes 2010.05.02. 18:40:09

@bariga: Sikerült átvinnie az értelmet ezzel a kolbász-kerítéssel... merthogy az eü nem ingyenes.. azt csak maga hitte.. ha kétségei vannak akkor kérdje meg a cég főkönyvelőjét, hogy mennyit fizetett Ön után az elmúlt 20 évben.. el fog csodálkozni.. az EHO, Teho és más apróságok már csak hab a tortán!

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.05.02. 18:42:26

@jjulie: ja és még megjegyzem, és mégis ki nem szarja le az a 2,9 millió hülyét aki nem ment el szavazni! Ha valaki van olyan segg, hogy nem megy el szavazni, és később háborog, akkor viselje is a sorsát, és ne később pofázzon! Meg az is aki nem! Úgyhogy büszkélkedhetsz a

TIZENKÉTSZÁZALÉKOS MSZPÉDDEL IS! XD XD XD

tölgyes 2010.05.02. 18:43:16

@Ordnassac: A fővárosi képviselők számához adjon hozzá úgy 450-et.. és akkor megkapja a valóshoz közeli számot.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.02. 18:43:43

@tölgyes:

Mint Tarlós, vagy Schmitt, aki felajánlotta a függetlenségét Viktornak népgazdasági hasznosításra.

tölgyes 2010.05.02. 18:46:23

@Letícia: Már mikor? Amikor libát lopott vagy amikor offshorozott???

2010.05.02. 18:48:10

@Ordnassac: nem tudom, csak a karperecet hallottam róla...:)

2010.05.02. 18:49:31

@tölgyes: a libalopás már nem ő bulija volt...állítólag...nem voltam ott!!!!!

tölgyes 2010.05.02. 18:49:56

@simonmondja.: Lehet, de ezt még a IV. kerületi nem tette meg...Én azt tudom hogy a XVI. kerületi saját fordjával jár, hivatali kocsit pedig nem tart... Van egy autó, amit együtt használ a jegyző, a két alpolgármester és a polgármester..attól függően, hogy kinek kell a hivatali ügyekhez. Gépkocsivezető nincsen.

tölgyes 2010.05.02. 18:52:07

@Letícia: Csak levezényelte.. a Hadu BÉT tényleg nem volt az ő bulija volt..:) Erről érdemes érdeklődni Karsaitól.. ő nagyon neheztelt miatta! Csakhogy az offshorozás is részben oda kötődött.

jjulie 2010.05.02. 18:52:31

@tölgyes:

mi a bajod az offshore-al?

lüke 2010.05.02. 18:52:51

@Letícia:
nahát nem 20 ezres(juro) Rolexet akart a jobbjára , csak karperecet:) BALRA

2010.05.02. 18:54:27

@lüke: csattant rajta, kettő is...:)

@tölgyes: :)))

lüke 2010.05.02. 18:54:38

@jjulie:
nem tetszik az idő, melege lenne:)

jjulie 2010.05.02. 18:56:37

@lüke:

na, ez elfogadható aggály

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.02. 18:57:53

@tölgyes:
A legjobb az lenne, hogy senki nem kapna utazási költségtérítést, aki a várost képviseli, vagy alkalmazásában áll, csak - de csak békávé bérletet.

Asszem akkor nem lennének ott olyanok, akik nem küzdenének tízkörömmel a városi közlekedés javításáért.
Ingázónak
- Csak térkép e táj - ezt nem tudom honnan idéztem.

lüke 2010.05.02. 18:59:30

@simonmondja.:
persze:)
s mindenki Olaf Palme lenne
igaz Vranitzky a 38-assal jár haza:)

lüke 2010.05.02. 19:00:06

térképpel meg Radnóti:)
ha tényleg nem tudod:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.02. 19:07:01

@lüke: Nem térkép e táj
Hát lehet ezt elfelejteni?

Egyébként egy ingázótól ki várná azt, hogy a városért dolgozik?
Felmarja a zsozsót és húzás haza ebből a koszfészekből.

lüke 2010.05.02. 19:11:40

@simonmondja.:
na azér...............
ez nekem a Gerbeaud előtt jut eszembe:)
ha bemegyek a városba, de nem megyek:)
Nagykovácsiból:) :)
6 jegy 2000 Ft, vicc nem ?
Bécsben 3,4 juro egy napijegy:)
kocsival meg 2 óra.....................

tölgyes 2010.05.02. 19:11:59

@jjulie: Az ami az eunak is...adóelkerülés... ami különösen akkor kínos, ha valaki az embereket adózásra szólítja fel és akár kényszeríti, ő pedig ott kerüli, ahol lehet!
Én azt mondtam már régen is . R. Reagen amikor elnök lett eladta az üzemeit (marmoládéban utazott). El akarta kerülni a mutyizásnak még a látszatát is!! Erre a mieink nem voltak képesek. Reagen államkötvényt vett a pénzen mondván: együtt sírok, nevetek a nemzettel..! A politikának ez is része. Lehet offshorozni, de akkor nem kell állami hivatalt vállalni!!.. Lehet adót csalni, de akkor szintén nem kell állami hivatalt vállalni.

lüke 2010.05.02. 19:14:33

@tölgyes:
mit csinált vó'na
John Kerry, ha nyer
a Heinzi kecsöppel?

tölgyes 2010.05.02. 19:14:37

@simonmondja.: Ezzel nem nagyon értek egyet. Ennek az az oka, hogy ha túlzásokba esünk, akkor csak a gazdasági elit vállal politikai hivatalt.. ezt már az ókori görögök is felismerték.

Rendezett s szabályozott, átlátható viszonyok kellenek. Én azt amit pl. a XVI. kerületi polgármester bevezetett jónak látom.

lüke 2010.05.02. 19:17:12

@tölgyes:
pedig szép haja volt és magyar ősei:)

jjulie 2010.05.02. 19:18:37

@tölgyes:

egyszer majd felhomályosítalak, most meguntam a gépelést és ez lenne vagy 10-15 mondat (bővített, összetett)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.02. 19:21:03

@tölgyes:

Gazdasági elit a kerületekben?
A gazdasági elit nem lakik ám akárhol.
Ha helyi lakosokról van szó, akkor eddig az volt a szavajárás, hogy budapesti prolik.
A gazdasági elit az a hegyvidéki villatulajdonos.
Csak néhány helyen helyi lakos és nem szereti a stemplizést.

lüke 2010.05.02. 19:25:36

@simonmondja.:
www.youtube.com/watch?v=vuPor4ucOoE
mikor az angol proligyerekek osztrák parasztok lesznek:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.02. 19:26:15

@lüke: Hát igen. Ez a tömegközlekedési árképzés egy mocsár, amiben elakadtunk.
Nagyanyám azt mesélte régen a boldog békeidőkről, hogy Horthy alatt egy tojás ára volt egy vasuti jegy, amivel Kassára utaztak a vásárra.
Na, az gazdaságélénkítő árképzés volt.
Mennyi az most?
35 forint.
Ezt tessék utánacsinálni, ne a zsidótörvényeket !

Lovastengerész 2010.05.02. 19:30:31

hihetetlen ez a csávó (HCS)

most beszél az ATV-n hülyeségeket a szájával, szegény bánó is csak pislog...

lüke 2010.05.02. 19:30:41

lehet ezeknek:) példálódzni:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.02. 19:38:15

@lüke: Hát nem. Ma még annyira sem vagyok romantikus, mint szoktam. Pedig nem szoktam.

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.05.02. 19:42:18

@jjulie: ja és végezetül ami Orbán nem dolgozását illeti, itt van fletó, csak tény: "Majd beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztam volna"!

tölgyes 2010.05.02. 19:43:08

@simonmondja.: A XVI. kerületben (Ó-Mátyásföld) akár lakhatnának is.. de az én utalásom arról szólt, hogy a módos emberek luxusává válna a politika...ami azért annyira nem volna jó az Ön által emlegetett proliknak. Nem véletlen, hogy még az USA se szereti, ha a nagyon gazdagok a gazdasági hatalom mellé politikai hatalom is szert akarnak tenni.. méghozzá közvetlen politikai hatalomra!!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.02. 19:49:04

@tölgyes:
De hát nem értem. Mennyivel gazdagabb az a VIII.kerületi képviselő, vagy önkormányzati alkalmazott, aki busszal jár be, mint az, aki a terepjárójával jön Budakesziről, vagy a balcsiról és kap rá szolgálati kocsit, vagy benzinpénzt, meg amortizációt, vagy bármit, amennyit akar ?

2010.05.02. 19:53:34

@simonmondja.: no már ott tartunk, hogy zsidótörvények? Miről maradtam le???

ssi 2010.05.02. 19:55:13

- meglepődnék, ha Tarlós lenne a fidesz főpolgármester-jelöltje (temperamentuma, kora stb. )
- ha H.Cs. kb. ingyenes tömegközlekedést ígér, s a megújuló (?) MSZP-nek ő lesz a jelöltje, megérdemlik az újabb bukást

s egy felettesebb cél(!!!) miatt:
- szimpatikus T.G. általi 3 párt közös jelöltje, főleg, ha győzne is
- MSZP-elnök is egy 3. személy lehetne (se M.A., se Gy.F.), s nekem nem jönnek be most se Gy.F. egyéni akciói

ssi 2010.05.02. 20:25:59

Megosztó Sólyom L., ezért is más jobb lenne (igaz, lutri, hogy az milyen lesz)

T.G. által felvetett közös főpolgármester-jelölés esetleg a köztársasági-elnök jelölésben már próbálkozhatna,

de mire lesz hajlandó az LMP? - valós elveket adna föl valós országos ügyekért?

2010.05.02. 20:36:24

@simonmondja.: ??? Adom vagy kapom?:)

lüke 2010.05.02. 21:05:05

@aum:
háborúban.
s mi van a békében?

a film legnagyobb trouvaille-a
a svájci Ganz dialektusa
ti. Hitler svitcerdütcst beszél a többi meg németet

Ordnassac 2010.05.02. 21:09:35

@manyike: Göncz nem volt megosztó? Szerintem még Mádl is.

Ha csak megszólalna bármiben, ami egybecseng adott párt kommunikációjával (pedig lehet, hogy baromira nincsenek egy hullámhosszon), már rásütik a bélyeget, hogy a párt embere és fúj. Az meg nehezen egyeztethető össze ezzel, hogy szólaljon meg.

Schmitt ugyanúgy megosztó lenne. Emlékszel arra, amikor Fidesz-alelnök lett, hogy mecsoda hadjárat volt ellene? A MOB-ban nekimentek, a szocik letámadták stb. Őt ugyanúgy utálja az ország egy része, hiába tapasztalt diplomata és joviális habitus.

Az LMP kiáll Sólyom mellett, az MSZP-nek meg nincs szüksége a jelölésnél az LMP-re. Ez nem túl reális forgatókönyv.

2010.05.02. 21:19:41

hallgattam Navrát az m1en, háááááááááááát, okos, de unalmas egy csávó ez. ..:((

Ordnassac 2010.05.02. 21:26:00

@Letícia: pedig az előadásai az egyetemen állítólag jók (politológus ismerőseim mondják).

2010.05.02. 21:29:56

@Ordnassac: nem bírtam végighallgatni...:(

Szép álmokat kívánok!:)

Ordnassac 2010.05.02. 21:43:31

www.mno.hu/portal/710739 <--- Gyurcsány Ferenc magyar hangja beszólt. Egyre inkább az az érzésem, hogy GyF helyezkedik.

ssi 2010.05.02. 21:48:49

@Ordnassac:
Nem jó szó a "megosztó", de a meghökkentő sem, de az egyedi sem ...
Volt/van egy (jogos/valós?) elvárás a közt.elnökkel szemben, ami azért lehet nagyrészt pártfüggetlen, inkább "aktuálisan" nemzeti ügyek területén:
- mikor szól / mikor nem
- ha szól, akkor mit
- ha nem szól, mit tesz helyette
- kezet fog, vagy sem
- következetes, kiszámítható, stabil pont-e
- törvényileg független, vagy tág lehetőségek közt öntörvényű
- stb.

Megérzésem, hogy más lesz... megérzés, hogy nem a fenti szempontok miatt... , de véleményezni azért lehet ezek szerint

Ha LMP "zöld"párt, részben érthető a részbeni kiállás mellette

jjulie 2010.05.02. 21:51:33

@Ordnassac:

mondta hogy jönni fog, meg ki is próbálta, meg a törökgábor is azt írta hogy számolni kell vele, szóval....most hogy a viktor csak egyhelyben toporog miért ne helyezkedne

Ordnassac 2010.05.02. 21:52:02

@manyike: nézd, ha nem egy szervilis pártembert raknak oda (Schmitt Pál szerintem OGY elnöknek nagyon jó lenne), hanem valami függetlenebb fickót (aki lehet akár Bihari, akár Kukorelli, akár Tölgyessy, de még Vizi E. Szilvesztert is ide sorolom), akkor azzal semmi gondom nincs. Legyen valami demokratikus kontroll.

Ordnassac 2010.05.02. 21:53:40

@jjulie: csak kérdés, hogy mi lesz a végkimenetel. Megszerzi-e ő vagy valamelyik embere valamelyik fontosabb posztot a párton belül? Esetleg OGY-alelnökit? Alulmarad a helyezkedésben és kiválik? Alulmarad és kivár?

6.Lenin 2010.05.02. 21:56:36

Mit szeretne HCS?

Főpolgármesrter szeretne lenni.

OViktor ME szeretett volna lenni,bejött neki.

Akarat(?) kérdése.
Az is 1 opció,hogy valamiért neki nem jön össze.Na bumm!
Ha meg véletlen bejön néki.
Csak megépül a körgyűrű eccer,oszt nem muszáj a fizimiskájában gyönyörködni,messziről beintek neki,oszt jónapot.

jjulie 2010.05.02. 21:58:38

@Ordnassac:

szerintem a fő célra koncentrál, és annak az lépéseit teszi meg, a fő cél pedig hogy megint hanyattlökje a viktort, viszont ez hosszú menetelés lesz, lényegtelen hogy mik lesznek az első konkrét lépések

Ordnassac 2010.05.02. 21:58:59

@6.Lenin: hmmm... ezzel nem hiszem, hogy sok szavazatot generált maga mellett. Őszre meg már csak az marad, hogy jót röhögtek rajta. Amúgy már Molnár Gyula is beszólt neki...

Az ilyen gyors előretörés háttere szerintem inkább az, hogy főpolgármester-jelölti mivoltának bebetonozásával megerősítse a pesti pártszervezetben a helyét (miután Hagyó kiesett).

cambridge.on 2010.05.02. 21:59:51

@Ordnassac: Navrasics feladja az állását az egyetemen?
Vagy olyan jól, simán fut az ország szekere, hogy nyugodtan hátra lehet dűlni, és csak figyelni kell hogy mennek a dolgok?
Tulajdonképpen ő lesz a felelős a kormány munkájáért,nem?

Ordnassac 2010.05.02. 22:00:52

@jjulie: a fő cél persze, hogy ez. Csak addig oda is kell érni és elég sok buktató lesz az úton, amit ki kell kerülnie. Nagy taktikus Gyurcsány is, de a siker messze nem garantált.

6.Lenin 2010.05.02. 22:01:33

@Ordnassac:

Vagy követi HMiklost,arra is van esélye.

A mai világban akármi is lehet,sőt az ellenkezője is.

jjulie 2010.05.02. 22:03:43

@cambridge.on:

de az év felében tart heti két előadást kikapcsolódás képpen, az csak jó neki

Ordnassac 2010.05.02. 22:04:14

@cambridge.on: Bozóki András tovább tartotta előadásit, amíg kulturális miniszter volt.

Szerintem az elemző szemináriumát Navra nem folytatja, ellenben azt a heti két előadást (összehasonlító politika, európai belpolitika) tudja vinni (illetve megbízott előadókkal). Bár csak találgatok, majd utánakérdezek politológus ismerőseimnél.

Ordnassac 2010.05.02. 22:05:10

@6.Lenin: minden további nélkül, bár Zuschlagot sem követték sokan.

jjulie 2010.05.02. 22:05:55

@6.Lenin:

miben követi a hagyót? ráirat valami ingatlant a gyerekeire? vagy meghízik?

tölgyes 2010.05.02. 22:09:40

@Letícia: Okos, de unalmas a Navrasics - írja. Ez igaz.. de nem szórakoztató műsorba nevezték..:) Jó miniszter lesz.

jjulie 2010.05.02. 22:09:48

@Ordnassac:

meg azt sem tudhatjuk, hogy valójában miféle erők vannak a hátterében, mindenesetre ideje, pénze van, szerepelni meg szeret, és túl van egy tanulságos perióduson, törlesztenivalója meg van

jjulie 2010.05.02. 22:13:32

@tölgyes:

a reagent már fölhoztad ma, ő okosnak kellett, vagy szórakoztatónak?

és ne becsüld le az női választók emócióinak jelentőségét

tölgyes 2010.05.02. 22:17:40

@simonmondja.: Azt én nem írtam amire Ön reagált. Én azt írtam, hogy a lépviselői fizetés, költségtérítés azért indokolt, mert, ha ezt a képviselő nem kapja meg, akkor csak a "gazdagok" fognak politizálni.. az pedig nem jó.
A költségtérítésnek fizetésnek is transzparensnek kell lenni.. és természetesen nem arra való, hogy a képviselői munkáját el tudja látni.. Azt nem gondolom hogy a horvátországi villa építését közpénzből kéne finanszírozni..:::(((
Mégis a képviselői, politikai fizetés egy ókori találmány..ott is azt a célt szolgálta, hogy a középrétegek is tudjanak politizálni.. az nem ment, hogy eljárt az agorára és közbe be kellett zárni a boltot és csődbe ment.. tehát nem ment az agorára.. és a gazdagokra bízta a politikát, amiből mindenféle baj lett.

6.Lenin 2010.05.02. 22:22:39

@jjulie:

"....vagy meghízik?"
Mondjuk,ha jó a szakács a .........ban/ben ,akkor lesz esélye rá.

"....miféle erők vannak a hátterében,"

Ha jól látom a gömbömben,sötét,nagyon sötét,még ő sem látja tisztán,igaz eddig sem látta.Mögötte voltak,oda meg nem lát,nincs hátul szeme,pedig 1 ekkorának lehetne.Van pénze. A TB nem támogatja.Az eü reform meg elúszott.

tölgyes 2010.05.02. 22:22:50

@jjulie: Itt nem az volt a kérdés, hogy okos volt, vagy szórakoztató. Őt megválasztották. Megválasztása után eladta a vagyonát.... Ezt megtehette volna Gyurcsány is, akkor nem jön létre az a helyzet, hogy évente 6-800.000 milliós megbízást kap saját magától.. vagyis az államtól..:)

jjulie 2010.05.02. 22:27:35

@tölgyes:

akkor itt ebben a kis hazában a magyarok nagyon hosszú ideig elbaszarintották amit a görögjeid már jól csináltak az ókorban: csak a gazdagok politizáltak

csak nem azok a kurva komcsik hozták itt először divatba ami az ókorban már bevált?

tölgyes 2010.05.02. 22:31:38

@jjulie: Sajnos rosszul tudja. A görögöknél (Athén) nem csak a gazdagok politizáltak.

jjulie 2010.05.02. 22:33:01

@tölgyes:

ha nem szakad meg az eredeti tőkefelhalmozás eredménye nálunk, úgy ahogy az usában nem szakadt meg, akkor nyilván más a konstelláció, az eredeti tőkefelhalmozás meg nem a széplelkek sikertörténete, namost szükséges hogy legyenek gazdagok is, szóval eldönthetnéd hogy mit akarsz

a navra okes-szórakoztató dilemmára vonatkozott a kérdés most, szóval a reagen az okosságával hatott, vagy a szórakoztatóságával inkább?

jjulie 2010.05.02. 22:37:14

@tölgyes:

a magyarok csinálták azt, hogy csak a gazdagjaik politizáltak majd ezer évig

(az a fránya szövegértés ne lenne, persze ennyi év a viktor meg a szijjártóakadémián, egy csomó hírtévével meg magyar nemzettel fűzerezve irreverzibilis folyamatokat indít be)

jjulie 2010.05.02. 22:42:07

@6.Lenin:

küldjél neki zsíroskenyérre valót a szerencsétlen ráfaragottjának, úgy hallom komoly megélhetési problémákkal küzd

6.Lenin 2010.05.02. 22:44:07

@jjulie:

Mit gondolsz,amennyiben meg szeretném látogatni.........ban/ben,az utzás szintén ingyenes lesz........ig/ba/be/ra/re?

Ha nem jön össze,akkor tárgytalan,otthon maradok.
Neki is jobb lenne,nekem is.Utálok utazni,ingyen meg pláne.
Idegesít,hogy miattam megy tönkre az ország.

Ordnassac 2010.05.02. 22:45:44

A holnapi nap érdekes lesz:

- kiderül Orbán kormánylistája
- kiderül a Sólyom-párti levél tartalmának és aláírónak teljes névsora
- kiderül, hogy kik lesznek az MTA új tagjai (személyes érdeklődés)

:-)

jjulie 2010.05.02. 22:48:22

@6.Lenin:

na most akkor mégsem szánod meg a szerencsétlen nyomorgót aki annyira sajnálnivaló bukott szerencsétlen?

vagy csak esetlegesen matatsz a billentyűk között?

jjulie 2010.05.02. 22:50:30

@Ordnassac:

a kormánylista a mult hét közepén derült ki, nem jön közbe most majd valami?

jjulie 2010.05.02. 22:52:16

@Ordnassac:

ez az mta nem valami sztálinista maradvány?

6.Lenin 2010.05.02. 22:53:38

@jjulie:

Felajánlottam a 13. havi nyugdíjamat szegénynek!

Jó éjt!
Mindenkinek!

Ordnassac 2010.05.02. 22:54:58

@jjulie: fogalmazzunk akkor így: akkora válik biztossá. Azt nem tudom, hogy az államtitkárokat is bejelentik-e holnap, mert ott még vannak kérdőjelek.

MTA-hoz: sztálinista... 1825-ből. Persze...

jjulie 2010.05.02. 23:01:36

@Ordnassac:

úgy érted, hogy ma az 1825-ös formájában és szellemiségében és célokkal stb. létezik ma?

vagy csak ovis módon meg kell magyarázni, hogy kerülhet egy mondatba a sztálin meg az akadémia?

6.Lenin 2010.05.02. 23:01:56

@jjulie:

"MTA-hoz: sztálinista... 1825-ből. Persze..."

Mi történt,mi volt ez a csattanás?
Jjulie,nem sérültél meg nagyon?
Aggódom.

jjulie 2010.05.02. 23:04:04

@6.Lenin:

most akkor szánni való bukott, vagy nem szánni való bukott?

ssi 2010.05.02. 23:04:45

@Ordnassac: "demokratikus kontroll"
Jól hangzik, de mi lenne ez?
Csak a közt. elnök mögé kellene?
Mit tudunk tenni, ha a fidesz egy nem elég "független fickót nyomna be"?

Ordnassac 2010.05.02. 23:06:27

@6.Lenin: ezt én írtam. :-) Ezzel meg azt akartam jelezni, hogy az MTA egyáltalán nem sztálinista gyökerű.

@jjulie: tudom mire akartál célozni, de azt már levetkőzte. Újra van pl. katona és pap tagja, rengeteget változott az 1950-es évek óta, nyit az interdiszciplinaritás felé és a régi elvtárs tagok száma évről évre csökken. Van még persze min javítani rajta, de a sztálinista jelző egyáltalán nem illik már rá.

jjulie 2010.05.02. 23:06:33

@6.Lenin:

a te kedvedérd nem megyek vissza az oviba, az ordi miatt még lehet

Ordnassac 2010.05.02. 23:09:36

@manyike: fordulunk mi az AB-hez. Csak az hosszadalmasabb, mintha a közt. elnök küldené előzetes normakontrollra. Esetleg megyünk tüntetni vagy sírás az EU-nál. Amúgy ez a kétharmad egy esély is lehet a civil kontroll megerősödésére, amit mondjuk el is lehet szúrni. Főleg, hogy ehhez kell a sajtó is.

jjulie 2010.05.02. 23:11:07

@Ordnassac:

vannak még más vélemények, de lehet hogy még 20 év és tenyleg nem lesz jogos a jelző

6.Lenin 2010.05.02. 23:11:47

@jjulie:

Ne örjits meg.Most akkor kit kell szánnom ?
GyF-et,HCs-t,Jjulát?
Teljesen összeszánntam magam,másik hármat eccerre nem tudok.

Mit gondolsz lehetne ez is ingyenes?

www.youtube.com/watch?v=CFti7cbMO9I

6.lenin el

6.Lenin 2010.05.02. 23:14:59

@Ordnassac:

Tudom.
Csak a pofáraesés által keltett csattanásra visszanéztem,aggódom jjuliáért,de látom nem sérült meg nagyon.

Ordnassac 2010.05.02. 23:18:37

@jjulie: persze, hiszen véleményszabadság van. :-) Szerintem már most sem illik rá.

@6.Lenin: félteni azért nem kell, elég szívós ő. Vitáztam már egyszer-kétszer. Eddig mindketten megúsztuk. :-)

tölgyes 2010.05.02. 23:37:34

@jjulie: állítása magyarokra se igaz... Már csak azért sem, mert Mohács után elveszett az ország szuverenitása... ::(( Később történtek kísérletek annak helyreállításra, de azt gondolom nem kell leírni Önnek, hogy milyen eredménnyel zárultak.

VIKUNYA 2010.05.03. 09:26:43

Kedves Gábor! Nagy Lacit nem azért szekállják, mert külföldi csapatban játszik. Lebegteti a vállogatottságát, lehet, hogy átigazol a spanyol válogatottba. Ezért kapott annyit szombaton. Uff.

nyos 2010.05.03. 17:49:43

Tudtommal Rogan ("ha polgarmester leszek, lebontatom") nem tul nepszeru Jobbikos korokben. Szoval ha a Fidesz es az MSZP-LMP(SZDSZ)-MDF csap ossze a fopolgarmesteri cimert, akkor a Fidesz eldontheti, hogy jobbra vagy balra mozdul-e. Mozoghat mindket iranyba is, ha olyan jeloltet talal, aki mindket oldalon szalonkepes.
Mindenesetre Horvath Csaba most a liberalis szavazokrol lemondhat. Az ingyen BKV pedig a 65 ev felettieket ugye nem erinti (nekik mar most is az), szoval az MSZP torzsbazisat nem tudjak ezzel megszolitani. Jobb lenne nala a XIII. kerulet egyik gyoztese (Toth vagy Szanyi, elobbinek mar van polgarmesteri tapasztalata is), vagy valami fuggetlen civil szervezet jeloltje. Elobbi esetben nem egy bukott embert inditananak, utobbi pedig a teljes baloldali koalicio szamara vallalhato lenne (szemelytol fuggoen).

2010.05.06. 14:17:32

Nem bírom ki röhögés nélkül:

"Tarlós másolja az én programomat!" - Interjú a szocialisták főpolgármester-jelöltjével
www.stop.hu/articles/article.php?id=659867
süti beállítások módosítása