Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
19:37

A Fidesz ma bejelentette: Schmitt Pált jelölik a parlament elnökének. Sajnos a jelölésről egyelőre szinte semmilyen részlet nem derült ki; nem világos, hogy pontosan milyen eljárás alapján döntött a frakció, ki tette a javaslatot, hányan támogatták azt, és vajon volt-e ellenjelölt – de talán majd az újságírók megkérdezik.

(Fotó: Origo)

Itthon is befutott a Fidesz sármőrje – írja érdekes összeállításában az Origo, amely egy forrásra hivatkozva külön kiemeli: „Schmitt nem igazán van tisztában a parlament működését szabályozó törvényekkel, ilyen kérdésekben nem tartja igazán felkészültnek”. A megjegyzés nem lényegtelen: a sokak szerint protokolláris, politikailag súlytalan házelnöki pozíció valójában a kormánytöbbség számára az egyik legfontosabb nem kormányzati tisztség. A parlament elnöke lehet képes arra, hogy a törvényhozásban érvényesítse a kormány érdekeit: irányítja a parlament napirendjét, koordinálja a plenáris üléseket, valamint a bizottságok működését. A házelnök nemcsak a parlamenti ülések legfontosabb pillanataiban elnököl, de a parlament alapvető kérdéseiben kompetens házbizottságban is. Mindez komoly felkészültséget, naprakész alkotmányos ismereteket igényel, ellenkező esetben még egy ekkora súllyal rendelkező kormánytöbbség működése is döcöghet időnként. Nem véletlen, hogy a korábbi házelnökök általában a parlamenti munkában edzett, a házszabállyal jó barátságban lévő politikusok közül kerültek ki; talán Áder János volt az, aki közülük a leginkább megtestesítette a kormány számára ideális parlamenti elnököt: közjogi műveltsége és adaptációs képessége egyaránt vitán felül állt.

Félreértés ne legyen: nem azt állítom, hogy Schmitt Pál alkalmatlan lenne erre a szerepre; a tudnivalók többsége kétségtelenül elsajátítható, ráadásul diplomáciai érzéke segítségére lehet a háttértárgyalások és ülésvezetés során egyaránt. Abban azonban biztos vagyok, hogy a Fidesz méretes frakciójában akadnak olyan harcedzett politikusok, akik komolyabb átképzés nélkül is megoldhatnák a feladatot. S még az sem teljesen kizárt, hogy végül szükség is lehet rájuk: ha Schmitt Pál számára - ahogy több lap írja - csak ugródeszka a házelnökség, s végül őt javasolja majd a Fidesz-KDNP köztársasági elnöknek.

Ezzel kapcsolatban érdemes felidézni Orbán Viktor nem túl nagy figyelmet kapott mondatát: a Fidesz június 28-án dönt a jelölésről. Ha a leendő miniszterelnök nem tévesztette el a dátumot – ami nehezen feltételezhető -, akkor ez minden idők legrövidebb jelölési periódusát jelentené: az államfőt ugyanis az alkotmány értelmében - 30 nappal a hivatalban lévő elnök mandátumának lejárta előtt - még azon a héten meg is kellene választania a parlamentnek. Miközben a korábbi elnökválasztások előtt hónapokon keresztül erről szólt a politika, s öt évvel ezelőtt az ellenzéki párt még a választók véleményét is kikérte egy szimpátiaszavazás keretében (Orbán Viktor 2005-ben így fogalmazott: "Olyan kérdés, amiről meg lehetne, és meg is kellene kérdezni az embereket, függetlenül attól, hogy a köztársasági elnököt egyébként a parlamenti képviselők választják"), a mostani alig egy hetes nyilvános mérlegelési időszak arra utal, hogy a Fidesz nagyon nem szeretné, ha ez a téma ezúttal hosszan uralná a napirendet.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr371977230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ordnassac 2010.05.06. 11:51:45

@manyike: ez arra vonatkozott, hogy melyik hozzászólásomra reagáltál (a csornai Charles Bronsonos).

Faculty 2010.05.06. 11:56:04

Gábor, én azt nem értem miért nem csinálnak önnek egy rovatot a hvg.hu-n? van értelme annak hogy a szemezgetésnek szánt napi merítésben minden cikke szerepel?

Ordnassac 2010.05.06. 11:57:38

@CSENDES: akkor mégis jól értettem Semjént. :-)

agentT 2010.05.06. 11:58:28

@Ordnassac: Szerinted az én előbbi posztom, amelyre reagáltál, az komoly, vagy a hivatásos rettegők, emberjogvédők, meg a többi hasonló iránt érzett megvetésem ihlette irónia?

Egyébként igazad van, kettős állampolgárság ma is létezik, például meg nem erősített, magukat megnevezni nem akaró, ám mértékadónak tartott hírforrások szerint ha az előző (most leköszönő) parlamenti többségből ki lettek volna vágva az izraeli-magyar kettős állampolgárok, akkor máris megtörtént volna a hőn áhított parlamenti létszámcsökkentés - mégpedig igen radikális mértékben. Mondjuk nekem a Fidesz-KDNP is gyanús, de hát én bunkó jobbikos vagyok:))))))

Ordnassac 2010.05.06. 11:59:28

@agentT: gyanítottam, hogy viccnek szántad, de biztos sosem lehet az ember. ;-)

CSENDES 2010.05.06. 12:01:37

@Ordnassac: Sőt! A két választás közötti nemzetközi sajtótájékoztatón is elmondta OV. Csak ezek szerint senki nem figyelt rá. Egy dolog az állampolgárság és egy (másik) dolog a szavazati jog.

agentT 2010.05.06. 12:13:31

@CSENDES: Mhm, az meg egy harmadik dolog, hogy egy állampolgársággal rendelkező személyt milyen könnyedén lehet bejelenteni bármilyen magyarországi lakcímre. Lásd még, 2002-es választás - charterjáratok.

egyébként éppen itt az ideje már, hogy ezt a gyalázatos helyzetet valaki rendezze, mivel ebben a kérdésben (hogy a határaikun túl élő nemzettársaiknak megadják az állampolgárságot) mind a szerbek, mind a szlovákok, mind a románok jószerivel tökéletes automatizmussal járnak el (pl moldáv állampolgárság = román útlevél) csak mi magyarok bánunk ilyen tetves senki módjára a véreinkkel.

Nem tudom ki hallott róla, de pl. Ruzsa Magdi is kálváriát járt, mire megkapta a magyar állampolgárságot, vizsgáznia kellett magyarból meg ilyenek. Miközben minket képviselt az euróvíziós dalfesztiválon. Mondjuk ő buta volt, mert a délvidék felől próbálkozott. Tel-Avivban kellett volna repcsire szállnia, ha onnan érkezik, akkor külön terminál, automatikus ügyintézés várta volna a hírek szerint...

[nev] (törölt) 2010.05.06. 12:16:32

@Wlassich:
miféle ellenhatalom. ne viccelj már. mit akadályozott meg sólyom 5 év alatt. semmit se. az akarnok szerepfelfogása szánalmassá tette a közjogi berendezkedést.

kezdve onnan, hogy ő kitüntet, mert az kötelező, és nem fog kezet, mert az meg nem az. egy vicc. egészen odáig, hogy nem vett részt állami ünnepségeken, mert neki túrázni volt kedve. amikor meg kitette a lábát az országhatáron kívülre, be se engedték. nyilávn mert akkora diplomata. vagy ugye deklarálta, hogy ő nem megy az usába. vagy a kinevezése gyakorlata. mert az oké, hogy nem egyeztet a parlamenti pártokkal, de akkor több jelöltet kellett volna egyszerre jelölnie, hogy abból találjanak egy konszezusos jelöltet az országgyűlés. vagy mondhatnánk akármit. a szilveszteri beszédét. ahol az ürgolyók süvítenek majd fel az égbe. az egész ténykedése. egy vicc volt.

és szerintem ez nem abból fakad, hogy sólyom ilyen vicces ember. hanem a helyzetből. abból, amibe a köztársasági elnök ma magyarországon van. konkrét feladatkörök nélkül. az államelnök az urdvari bohóc. akinek az a feladata, hogy produkálja magás, és a politika instruálja. és a legtöbb ilyenkor, hogy a nemzet nagypapája, vagy nagymamája lesz.

az alkotmányos monarchiának szerintem itt minden formáját el kellene felejteni, tekintettel arra, hogy iv. károly már majdnem száz éve lemondott a trónról. szerintem a miniszterelnök helyettesnek kellene a protokolláris feladatokban besegíteni a kormányfőnek. és nem kell államelnök. és a kormány a parlementnek legyen felelős. a miniszterelnök is, és a helyettes is. nem kellenek "független" politikusok, mert az mára már a felelőtlen, súlytalan szinonimája lett.

de ez csak egy vélemény a tízmillióból.

cambridge.on 2010.05.06. 12:17:16

@CSENDES:
Erre mondta Semjén, hogy nincs A és B típusú állampolgárság!
Azonos jogot kap minden állampolgár.
Ez előre vetíti a szavazáshoz szükséges tömeges lakcím bejelentést, mert csak az kell.
Amilyen leleményesek a magyar pártok.
Érdekes lesz, ha azok is szavazhatnak, akikre a szavazás eredménye nincs befolyással, ill. a hatás csak minimális.

ssi 2010.05.06. 12:17:25

@Ordnassac: no csornai Charles Bronsonos-ról, hanem az LMP-csipkerózsikáról.
...amúgy ott folytattad, ahol tegnap abbahagytuk - fantasztik

CSENDES 2010.05.06. 12:20:05

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2Fbudapest%2F2010%2F05%2F06%2Fperre_megyunk_a_margit_hid_szamlaiert%2F

Hogyan történhet meg, hogy kartellezés miatt elmarasztalt cégekből álló konzorcium építheti a Margit hidat.???

agentT 2010.05.06. 12:20:33

@[nev]: Szerintem meg legyen a köztársasági elnök a Viktor.

A köztársasági elnök és a miniszterelnök funkciójának összevonásával egy csomó reprezentációs meg egyb költséget meg lehet spórolni, és az új funkciót meg lehetne úgy nevezni egyszerűen, hogy Vezető.

Ordnassac: előre szólok, ezt nem viccnek szántam.

CSENDES 2010.05.06. 12:22:55

@agentT: Már megbocsáss, de magyar állampolgárként a saját gyermekeimet is nehezen tudtam bejelenteni az önkormányzatnál, ugyanis mindjárt tulajdoni lappal kellett igazolnom, hogy a tulajdonomban áll az az ingatlan, amely címre be akartam jelenteni őket.

agentT 2010.05.06. 12:24:59

@CSENDES: Az melyik önkormányzat? Én itt Debrecenben fél óra alatt elintéztem.

CSENDES 2010.05.06. 12:25:42

@cambridge.on: Hát igen, ez ördögi terv lehetne, amikoris egy pl. kétszobás lakásba mondjuk 223 kettős állampolgár bejelentkezik. Erre gondolsz??

Ordnassac 2010.05.06. 12:26:11

@agentT: Vona Gábornak is tetszene ez a poszt, ugye jól érzem? ;-P

bistyu · http://www.papirparbaj.hu 2010.05.06. 12:26:46

@agentT: és akkor már legyen ő minden miniszter is egy személyben?

laji 2010.05.06. 12:28:04

Gyurcsányi Rhinoceros Ferencnek már megint igen felvastagodott a bőr a képén (volt valaha is vékony?)! Hogy ő nem tudott semmit a hiányról? Hogy nap, mint nap magasabb hiányszámokat mondtak neki, és alig akart hinni a fülének?
A durva anyukáját!

És azok, akik itt a fórumon úgy akarják beállítani, mint józan elemzés...?

CSENDES 2010.05.06. 12:28:14

@agentT: Pest Megyei település, község a Pilisben. Ha nem haragszol, nem feltételezem, hogy ismered, mert olyan pici.

Ordnassac 2010.05.06. 12:29:35

@manyike: amúgy több zöld párt bevezette a kettős frakcióvezetőség intézményét, a frakciót egy nő és egy férfi vezeti. Németországban ennek már hagyománya kezd lenni. Ezen elgondolkodhatna az LMP is.

agentT 2010.05.06. 12:31:53

@CSENDES: Én tudok mutatni neked olyan lakást, ahová vagy ötvenen bejelentkeztek, és még csak nem is kettős állampolgárok, hanem izé... szóval olyanok, akik megélhetési okokból néha rugalmasan értékelik a büntető törvénykönyvet.

agentT 2010.05.06. 12:32:55

@Ordnassac: Nem vagyok Vona Gábor szóvivője, de nem hiaszem, hogy elájulna a gyönyörtől, ha Vikiből Vezető lenne.:))))

agentT 2010.05.06. 12:33:59

@bistyu: Nem, a vezetőnek nem az a feladata, hogy efektív munkát végezzen, hanem hogy hatékonyan hajtsa az embereit. Ezt tapasztalatból tudom:))

CSENDES 2010.05.06. 12:36:04

Ehhez az is kell, hogy a határon túliak szavazni akarjanak. Szerintem azonban nagyon érdekes történet kerekedne ki. nem nagyon fogunk meglepődni már semmin sem.

Ordnassac 2010.05.06. 12:38:17

@agentT: nem arra gondoltam, hanem arra, hogy ő sem bánná, ha Vezető lehetne. ;-)

hoplita 2010.05.06. 12:41:19

@török gábor:
Az "agyi redukció" teccett....

Ha sebészileg eltávolíttatom a fél agyamat, akkor még akár miniszter is lehet belőlem....?
:DD

agentT 2010.05.06. 13:03:19

@Ordnassac: Tudom én:)

Szerintem se.

is 2010.05.06. 13:18:40

@tibapó: ez a jó összefoglalás, egyik se jobb a másiknál. se az MSZP a FIDESZnél, se a FIDESZ az MSZP-nél. most erre éppen a jelenlegi kormánypárt, és hívei figyelmét kell felhívni.

Ordnassac 2010.05.06. 13:35:19

OFF

Az esőhöz szerintem illik valahogy: www.youtube.com/watch?v=Wq4tyDRhU_4

ON

nyünyüge 2010.05.06. 13:35:30

@CSENDES:
Nehéz volna megbecsülni, hogy milyen arányban vannak "fideszreszavazás" céljából bejelentve az országban.
De biztos, hogy nem teljesen egyedi eset az, hogy pl. az egyik szomszédunkhoz a mostani választáskor több olyan kopogtatócédula érkezett, amelyek a több éve elköltözött család külföldön élő rokonsága nevére szóltak, és akik sohasem laktak ott a házban.

CSENDES 2010.05.06. 13:43:29

@nyünyüge: Nem tudom, mert mindez nem tükröződött a választáskor, hiszen 8 millió, nyilvántartott választásra jogosultból, mindössze 5 millió szavazott.

tibapó 2010.05.06. 13:44:03

@is: "egyik se jobb a másiknál. se az MSZP a FIDESZnél, se a FIDESZ az MSZP-nél."

Hogy a szocik téesz-jogász államtitkára mennyire volt jó mezőgazdász, ezt nem tudom, mindenestre egyszer Torgyánt jól megfingatta, ez még a chillei csresznyediplomácia előttről datálódik, a rendszerváltás első évében Torgyán többször kivagyian hangoztatta, hogy a magyar vér áztatta földművességről csak az merjen beszélni, aki meg tudja különböztetni a búzás az árpától.

No, történt egyszer, hogy ez a téezs-jogász (később szoci-szadesz államtitkár) egy csokor gabonakalásszal állított be az ülésterembe, és így fordult Torgyánhoz: "No Józsi bá'", elő a farbával, melyik a búza, melyik az árpa?'"

Torgyán doktor pedig fülét-farkát behúzva passzolt. :)

ssi 2010.05.06. 13:46:01

@Ordnassac: kettős frakcióvezetés
- szisztémában kötelező, h az egyik nő legyen - gondolom, igen szimpatik
- magyar szabályok engednék?
- LMP egymaga másban sem fog tudni forradalmasítani
- de miért nem kell neki az O.Gy. alelnökség? - túl kevesen vannak?

A 3 ellenzéki párt rettentően más, s mindegyik nagyon meg akarja majd mutatni önmagát, nagy a tét (az új váltópárt). Külön lesznek majd önálló harcosok, saját rajongó táborral. Kíváncsi vagyok, h milyen téma, érdek fogja közös kiállásra bírni őket

Ordnassac 2010.05.06. 13:52:12

@manyike: ehhez lehet, hogy majd kelleni fog az ügyrendi ügyekkel foglalkozó bizottság vagy a Házbizottság állásfoglalása. (Kettős frakcióvezetés)

OGY-alelnökség. Itt arra gondolok, hogy ha az LMP csapta volna az asztalt, hogy neki is kell, akkor abba a Fidesz nem ment volna bele és lett volna 3 alelnök, ebből kettő fideszes, egy szoci. Nem tartanám túl hatékonynak. Az 5 alelnököt amúgy a KDNP javasolta.

CSENDES 2010.05.06. 13:57:40

@Ordnassac: Schiffer erről azt mondta, hogy azért nem erőlködtek, mert egyrészt amúgy sem láttak esélyt arra, hogy legkisebb ugrifülesként kapjanak alelnöki posztot, másrészt ők a bizottsági részvételben és pozíciókban szeretnék megmutatni magukat. És számomra ez az érvelése is logikus és így hihető volt. Példát is hozott rá, amikor kis pártok nem kaptak alelnöki posztot. Zavarba is hozta Süveges Gergőt.

lüke 2010.05.06. 14:03:59

mi lesz?
kutyából nem lesz szalonna...
sem:)

2010.05.06. 14:21:12

@agentT: "...(legalábbis nem volt akkora égés, mint nagybegyű Kovács László, a maszopos fiataítás élarca)."

Ez 10 pontos, köszönjük!:DD

Szerintem nem tolják át a Sándor Palotába. Szerintem Orbán akar oda menni és lehet, hogy azonnal megszavazzák a közvetlen köztársasági elnök választást, Navra marad Zsótival a főgóré, Orbán meg a Sándor palotából integet, és a szembelévő romos épületből csináltat egy focipályát és a hazai utánpótlásra gyúr...:D

CSENDES 2010.05.06. 14:21:57

@Ordnassac: nem tudom, mit mondjak erre, hiszen az LMP-s igények a cikkből kitűnve is igen szerények. Persze elképzelhető, hogy beintenek nekik. Az akkor is tény, hogy hiába csapkodtak volna ellenzéki kispártként, hogy nekik kell egy OGY alelnöki poszt. Azt gondolom, hogy kulturált politizálást kívánnak megvalósítani. Nem gondolom, hogy az általuk igényelt apróbb bizottsági posztok közül ne kaphatnának egyet. Várjuk meg a végét.

lüke 2010.05.06. 14:22:01

Nem szabad elfelejteni azt a tényt, hogy Gyurcsány sokkal elfogadottabb, a mezei párttagok és szimpatizánsok körében, mint a párt felső vezetésében.

hát igen:)
az istenadta nép, az tudja:
"szeretlek benneteket"
az intellektus meg nem érti:)

Ordnassac 2010.05.06. 14:23:02

@Letícia: gondolod, hogy OV-ék nyílt alkotmánysértésbe rohannak bele ezért? Hiszen június végén, július elején már meg kell választani a KE-t. Két hónap alatt nem lehet végigcsinálni ilyet.

lüke 2010.05.06. 14:25:29

most
Schmidt
vagy
Schmittröl
beszéltek?
Mari vagy Pali nem mindegy:)

CSENDES 2010.05.06. 14:27:44

@lüke: Természetesen a Paliról, csak nem javítottuk ki az elírást.

2010.05.06. 14:29:07

@Ordnassac: Az Alkotmánymódosításhoz elég a 2/3 szavazat!:)

Miért nem tartod elképzelhetőnek, hogy májusban megszavazzák, hatályba lép 2010. június 15., júliusra kiírja a szavazás időpontját Parlament...Hány közjogi funkció nem lett betöltve, és működik a szervezet. Lett és van következménye?? Nincs.

Jó, a légnyomás okozta eszmefuttatás volt, csak úgy gondoltam, milyen egyszerű, még megegyezni se kell senkivel...:)

Ordnassac 2010.05.06. 14:33:09

@Letícia: belegondoltál, hogy milyen előkészületek kellenek egy választás lebonyolításához? Nem mellesleg jelölések, határidők, cédulanyomtatás, szavazólapok nyomtatása.

Mellesleg, kellene egy választási törvény is. Azt sem két perc összehozni. Aztán Sólyom a választási törvényt elküldi az AB-nak azzal, hogy sérül a jogállamiság elve, mert nem volt elég felkészülési idő rá (lásd a Ptk. hatályba lépését kilövő határozatot)...

2010.05.06. 14:38:27

@Ordnassac: jó, jó, tudom, persze. Csak olyan frappánsnak tűnt a gondolat így nagy vihar előtt, de miután kisütött a Nap, én is derűsebben látom a dolgot!:D
De attól még követelheti az "istenadta" nép, hogy OV-t akarják a turul mellé a Várba!:D

Ordnassac 2010.05.06. 14:39:06

@Letícia: az a "működik a szervezet" sem teljesen igaz így. Eléggé diszfunkciós volt a Legfelsőbb Bíróság elnök és elnökhelyettes nélkül... Az ÁSZ sem működik megfelelően.

Az meg nemzetközi színtéren milyen égő már, hogy nincs megválasztott köztársasági elnöke egy államnak azért, mert az Országgyűlés nem választotta meg a miniszterelnök hatalmi ambíciói miatt, mindezt röviddel az EU-s elnökség előtt?

ssi 2010.05.06. 14:41:36

@Ordnassac:
"5 alelnököt amúgy a KDNP javasolta" - köszi, ez kerülte el a figyelmemet

MSZP - felpörögtek? Gy.F. elnökjelöltje ki lehet? Csak bennem merül fel: Gy.F. képes lenne ötleteléseiről egyeztetni, majd kizárólag a pártja nevében megjelenni?

Jelenlegi O.V.-stílusra szerintem Bajnai is hatott. Szerintem O.V. talál ki és dönt a háttérben: 1. személyes kapcsolata vele 2. adottságok 3. tanulási kézség 4. az illető helye a taktikai tervben

Schmitt helyett Brüsszelbe ki megy?

Ordnassac 2010.05.06. 14:41:42

@Letícia: hmmm... szerintem egyáltalán nem lenne biztos OV győzelme, főleg, ha Sólyom is elindulna függetlenként. Persze ez csak gondolatjáték.

2010.05.06. 14:43:06

@Ordnassac: ez is benne van, de igazából az állam nem maradhat "honvédelem " nélkül, szóval ez a legerősebb érv, hogy legyen jogfolytonosság. Vagy ha nem lesz közti elnök, annak hiányában lesz az is a Pali, mint a Parlament Elnöke...!!!!:D

Ordnassac 2010.05.06. 14:43:48

@manyike: szerintem inkább strómant állítana Molnár Csaba személyében, aztán a tévedés jogát fenntartom.

Úgy hírlik, hogy Schmittet Pelczné Gáll Ildikó váltja (amúgy lesz még egy csere, ha Győri Enikőből EU-államtitkárt faragnak).

2010.05.06. 14:45:53

@Ordnassac: ja, az, de szerintem gondolkodni jó!:) Ám figyi csak, Sólyom mandátuma augusztus elején jár le, nem? Addig nagyon sok az idő...Ha ez lesz, amit mondtam, akkor újra megnyitom a jósdámat...:D (www.intiucio.blog.hu)

Ordnassac 2010.05.06. 14:51:25

@Letícia: augusztus 5-én jár le, de az Alkotmány alapján ez előtt 30 nappal kell megválasztani az újat, ergo itt a választás dátuma a fontos.

cambridge.on 2010.05.06. 14:52:59

@CSENDES:
Tulajdonképpen igen, mivel senki sem ellenőrzi.
Lásd cégtulajdonosok címe. Egy címen van száznál több kft. bejegyezve, egy magánlakásban.
Kanadában a kínaiakra jellemző, hogy egy pár kiveszi, utána pedig vannak harmincan egy3 szobás lakásban.
Ténylegesen, ott "laknak"

A magyaroknak ellenben csak a lakáscím kellene.

.

2010.05.06. 14:53:14

@Ordnassac: Ez az, az Alkotmány alapján...De ha mást ír elő az Alkotmány?:) A választási törvényt is secperc alatt lehet módosítani...

ssi 2010.05.06. 14:56:24

@Ordnassac:
hogy csinálod? - lexikon a fejedben, vagy gyorskereső a kezedben?

Ordnassac 2010.05.06. 14:58:22

@Letícia: ergo meghosszabbítják Sólyom mandátumát? Ugyanis ez akár azt is jelentené.

Meg aztán Sólyomnak az elfogadás után lenne 15 napja az elfogadáshoz (sürgősségnél kevesebb), aztán visszapasszolja az OGY-nak és máris kifutottak az időből.

Mivel nincs köztársasági elnökről választásáról szóló törvény, így nem lehet módosítani, hanem hozni kell egy újat, mindenféle eljárási garanciákkal, határidőkkel, jelölési móddal, szavazatszámlálási szabályokkal, jogorvoslatokkal stb. Ez nem secperc.

Ordnassac 2010.05.06. 14:59:41

@manyike: sokat olvasok a neten és megmarad a dolog. Szimplán ennyi. :-)

2010.05.06. 15:01:49

@Ordnassac: jóvanna, győztél!:)

Ordnassac 2010.05.06. 15:04:01

Most megy az m1-en a Ma Reggel ismétlése, hamarosan jön TG! :-)

cambridge.on 2010.05.06. 15:12:56

Tulajdonképpen már minden területet kiveséztünk, melyik minisztertől mi várható.
Egy szerintem kimaradt a szórásból: a honvédelmi miniszter.
Lehet elkerülte a figyelmem.
Mit gondoltok mi várható ezen a területen, marad a több tábornok mint közlegény állapot?
Esetleg visszahozzák a sorkatonaságot?
Nem mintha életkoromnál fogva érintett lennék, csak kíváncsi vagyok.
Az alapvető elvárás, hogy ne szerepeljenek a bűnügyi hírekben.
Oszt annyi?

Ordnassac 2010.05.06. 15:17:05

@cambridge.on: a sorkatonaság eltörlését a Fidesz is támogatta. Nem hinném, hogy visszahoznák.

Kérdés, hogy jelen gazdasági helyzet mellett lehet-e bővíteni a honvédség létszámát. Meg aztán ugye ott vagyunk Afganisztánban is.

shannon 2010.05.06. 15:25:24

Off:
Kedves Gábor!
Szívesen olvasnék egy post-ot a brit választások összefoglaló elemzésével. Tervezel ilyet, vagy ez már túl nagy elkalandozás lenne?

2010.05.06. 15:29:49

@cambridge.on: nagyon nagy problémával kell megküzdeni ott. Vannak max. 1000-en, és ebbe a kisegítő udvaros is benne van...:) Inkább a pénz nyomára kell majd bukkanni, amit elsíboltak a Nemzetvédelmi Egyetemen, ékesen bizonyítva, mit értett a felső vezetés ott is "nemzetvédelemnek"...Mondjuk, végül is, ők is a nemzet része..:)

cambridge.on 2010.05.06. 15:53:36

@Ordnassac:
Gondolj bele, a munkanélküliség csúcson jár, nem láthatóak a kitörési pontok. A katonaság legalább 8 hónapra azért pár tízezer fiatalt foglalkoztatna.
Afganisztánban maradhatnak a zsoldosok.

@Letícia: Van egyáltalán olyan terület ahol akik a pénzes bödön közelében vannak tiszta kézzel bánnak vele?

2010.05.06. 16:10:14

@cambridge.on: megtisztelsz, hogy ezt a költői kérdést nekem teszed fel, mintha tudnám rá a választ...Csak a Gauss görbét tudom felhozni, mint egy populáció átlagos eloszlását, azaz igen, van olyan felső vezető, aki nem lop...a többsége az viszont igen....:DDD

Ordnassac 2010.05.06. 16:12:03

@cambridge.on: szkeptikus vagyok, hogy a Fidesz meghúzná ezt a lépést.

agentT 2010.05.06. 16:17:50

Ordnassac és Letti: csak akkor szaladnak ki OV közt. elnökké választása kapcsán az időből, ha a néppel akarják megválasztatni, nem a Parlamentben zsugázzák le. Akkor tényleg kell új törvény, választási cédulák, kampányidőszak, mifene... De KI mondta, hogy ezt akarják???
Mondott ilyet valaki? Én nem hallottam...

.................

Honvédelem - a legnagyobb gáz. Az ember megérzi a bőrén ha beáll a földbe a nyugdíjrendszer, vagy ha nincs közbiztonság, vagy ha nincs növekedés, vagy ha nincsenek biztosítva a szabadságjogok... hosszú távon még azt is megérzi, ha nincs népszaporulat, mert pl. óhatatlanul beáll a földbe a nyugdíjrendszer, és ezzel körbe is értünk...

Az egyetlen terület, amelyet szabadon lehet tönkretenni a honvédelem, mert amíg nincs háború, addig az ember annyit érez a honvédelem hiányából, hogy leesik öt centi hó és meghal az ország, mert nincs kiskatona, aki kilapátolja a vasúti váltókat. Ráadásul az ember nem tapasztalja meg a honvédelem minőségét közvetlenül, lehet bátran hazudozni, hogy "a modernizált, karcsúsított haderő a XXI. századi követelmények mindegyikének maximálisan megfelel..."

Közben vannak roszzul felszerelt Gripenjeink nullához közeli repülési idővel, vannak nevetséges radarrendszereink (innen üdvözlöm a kib...ott tubesi virágokat meg a többi védett ló....szt), van vagy tíz tankunk meg két könnyű vegyes dandárunk, amelyek együttesen egy húsz kilométer széles arcvonal lefedésére alkalmasak/képesek. Tehát ha az ellenség mondjuk rafkós, és 30 km széles arcvonalon támad, akkor helló.

Mindeközben ha realisták vagyunk, akkor elmondhatjuk, hogy a geopolitikai helyzetünk Izraelével vetekszik. Csupa síkságon húzott határ, védhetetlen módon létrehozva... a baráti szomszédos álllamokban meg akármikor hatalomra kerülhet Funar, Sesej vajda, és éppen hatalmon van Slota, aki tankkal látogatna el Budapestre, szíve szerint.
Semmi okunk feltételezni, hogy a következő két évtized világméretű válságában a volt kisantant államok nem fognak össze. Na ki ellen?

És akkor számoljunk le egy illúzióval. A NATO-nak nem kötelessége megvédeni minket - ha belső támadás éri Magyarországot. A NATO a külső támadók ellen véd, márpedig Románia és Szlovákia NATO tag, Szerbia meg befelé igyekszik.
Mindenkinek, aki benyalja a "majd Amerika megvéd minket, majd a NATO odapörköl nekik" című marhaságokat, javaslom, hogy ismerkedjen meg a török-görög válság történetével, mit össze nem lobbiztak az amerikaiak, hogy ne legyen háború a két állam között, mert NEM lehetett volna a NATO-n belül megoldani a helyzetet.

A másik meg, hogy ki állítja biztosan, hogy lesz EU meg NATO 10-15 év múlva is? Márpedig védelmi potenciált építeni és védelmi stratégiát tervezni legalább ilyen időtávra előre kell.

Egy külön misét az is megérne, hogy egy-két évtized múlva Európa szinte egyetlen élhető területe a Kárpát-medence lesz, az ökológiai- demográfiai- gazdasági- és klímaválság miatt. Mindenki ide szándékszik majd becuccolni.

Mi meg itt állunk a NATO kompatibilis víztisztító alakulatainkkal. Vicc. Csak röhögni nem lehet rajta.

Szeretném ha világos lenne Önnek kedves olvasó, ki most ezeket a sorokat futja át, hogy nincs biztonságban. Ön állandó fenyegetettségben él, mert nincs biztonságban a föld a talpa alatt, nincs biztonságban a hazája.

Akik a honvédelmet tönkretették, azok az én olvasatomban pártszínezettől függetlenül hazaárulók. Hazaárulásért pedig halál jár. Ez nálam ennyire rohadtul egyszerű.

török gábor 2010.05.06. 16:24:13

@shannon: rettentően érdekel a brit választás, de az én cipészetem nem ott van. inkább olvasok erről, mint írok.

cambridge.on 2010.05.06. 16:24:26

@Letícia: Tudom ez politikai blog, de én nem csak a politikusokra gondoltam.
Szerintem aki nem fizeti ki az elvégzett munkát, ugyanolyan tolvaj mint akik a BKV pénzét lenyúlták.
Csak ott erőfölénnyel rendelkező cégek lopják a kisvállalkozók pénzét.
Tulajdonképpen költői kérdés volt, mindenki sejti a helyes választ, de senki sem tudja pontosan.

bence87 (törölt) 2010.05.06. 16:32:18

Örülök hogy nem Kövér lesz a házelnök de még egy gesztus jó lenne a Fidesztől: ha meghagynák Sólyom elnök urat.

2010.05.06. 16:36:58

@agentT: Felnyitottad a szemem...mert tényleg, senki se mondta, hogy a köztársasági elnököt közvetlenül kell majd választani!:D @Ordnassac: lehet hogy mégis nyerek?? Köszi @agentT:D!!

A honvédelemhez nem értek, és ha hozzánk akarnak becuccolni, akkor máris ingatlanbizniszbe kezdek, hogy legyen mit eladjak a gazdag idetelepülő hollandusoknak, angoloknak, íreknek!:D

Ordnassac 2010.05.06. 16:45:56

@Letícia: @agentT: az is disszonáns, hogy OV köztársasági elnökké választása után birizgálnának a közjogi berendezkedésen és tennék félprezidenciális rendszerré az országot. Persze kizárva nincs, de nem szellőztette volna meg valamelyik balsajtó, hogy ez a terv?

2010.05.06. 16:51:19

@török gábor: más árral dolgoznál ott, mi?:D

@cambridge.on: egyetértek. Azért írtam az átlagos populáció eloszlást!:)

2010.05.06. 16:55:52

@Ordnassac: ugye te ezt most nem komolyan állítod, hogy "balsajtó"? Erről a mai balról nekem más jut eszembe, nem a szellőztetés...Mondjuk a fék, és akkor finom voltam. Csak kapkodják a fejüket...Fletó öregasszonyai és grundfocistái a profizmus minimumát se mutatják fel, csatlósaik most rohangálnak munkahelyek után...

Ordnassac 2010.05.06. 17:00:28

@Letícia: attól még nekik is vannak informátoraik. Igen, a Fideszben is. Ahogy az MN-nek is van a szociknál. Kiváló eszköz a politikusok kezében.

2010.05.06. 17:05:47

@Ordnassac: igen valóban, ott a pont, a politikusok kezében...de ezek szerinted azok??? Pl. Vitányi Iván mit keres a Parlamentben?? Szóval Fletó tanulmányát nem olvastam még el, de amit itt kiragadtam az előbb, ezek nudlik.

Könnyen lehet egyébként az is, hogy mi it csak túráztatjuk az agyunkat, mert Pálinkás vagy Vizi remek köztársasági elnök lenne szerintem, és ezt a Patás így gondolja...:D

Ordnassac 2010.05.06. 17:10:39

@Letícia: a Népszabadságot ne hasonlítsd össze Vitányi Ivánnal (aki amúgy még mindig az egyik normálisabb figura a szociknál, Vereshez, Gyurcsányhoz, Puchhoz képest biztosan). ;-)

Kérdés, hogy mit értünk remek köztársasági elnök alatt? Joviális sármőrt (Schmitt), elismert és tisztelt tudóst (Vizi), politikai életben is jártas, de nem elsősorban politikus személyt (Pálinkás), a kormány kerékkötőjét (mostani helyzetben bármely MSZP-s jelölt) vagy egy valamilyen szinten független, jó (alkotmány)jogászt (Sólyom, Kukorelli, Paczolay)

2010.05.06. 17:18:04

@Ordnassac: "elismert és tisztelt tudóst (Vizi), politikai életben is jártas, de nem elsősorban politikus személyt (Pálinkás)"

Nekem ez. Paczolay és Kukorelli is egy gyakorlatias ember, amellett, hogy kekec jogász, de konstruktívak. Sólyom nekem sokszor destruktív, mert nem azt kommunikálja, hogy mit mond, hanem ahogy...a stílusa sokszor bicskanyitogató egyébként.

Vitányiról meg annyit, hogy tisztelem a kort, de azért megmondhatná neki, hogy lenini út már nagyon messze van...Ő a főideológus állítólag, és az, hogy Veres, Gyurcsány, Puch elburjánzott ott, annak a politikai köldöknézésük az oka, és ebben ő is benne van nyakig. Mert nagy szégyen, hogy nem tudott értelmes embert maga helyett kinevelni...azt fel nem tételezem, hogy vagy nem is akart...khmkhm...Merlin jut eszembe..:D

Ordnassac 2010.05.06. 17:31:36

@Letícia: "normális" esetben, tehát nem ekkora erőfölénnyel rendelkező kormány esetén még én is azt mondanám, hogy oké. Azonban most kell erős intézményes kontroll is. Ezt Pálinkás gyakorlatilag nem, Vizi meg csak szűk tekintetben tudja vinni (utóbbival még valamilyen szinten meg tudnék békélni). Sólyom, Kukorelli, Paczolay stb. meg igen.

A választók nem arra adtak felhatalmazást, hogy a Fidesz azt csinálhasson, amit akar, hanem arra, hogy rendbe tegye az országot. Azonban egy jogállami felépítésben különböző kontrollszerepeket beépítettek (AB, számvevőszék, államfő, kötelező hatástanulmányok törvényekhez stb.), nem véletlenül, e tevékenység ellenőrzésére. Erre már csak azért is szükség van, mert Magyarországon a civil szféra gyenge. Tehát a külső kontroll csak ritkán tud hatni és amikor hatni tud, akkor is kell egy ellenérdekű párt, hogy végigvigye.

cambridge.on 2010.05.06. 17:33:25

@agentT: Néhány dologban leegyszerűsítve,levonva az irodalmi túlzásokat igazad van. A védelmi képességünkről saját magam is hasonlókat gondolok.
A többi dologban viszont nagyokat tévedsz.
Miből gondolod, hogy kis hazánk lesz az egyetlen élhető ország Európában?
Nincs saját vízkincsünk,a mi jön a szomszédoktól jön, akik nem kímélik
Nyáron már elviselhetetlen a hőség, nincs elég energia ha mindenki működtetni akarja a légkondit.
Télen nincs mivel fűteni, ha az oroszok nem adnak gázt.

Vannak akiknek mindenről AZ jut az eszükbe.
'1, eltörölték a halálbüntetést.
"2,A mentelmi jog védi a törvény megszavazóit, amit ott elkövetnek, megszavaznak, azért nem lehet őket felelősségre vonni.
'3, Többé kevésbé jogállamban élünk az emberölés gyilkosságnak számít.
'4, Nem minden fogalom tartozik a hazaárulás címszó alá.
'5, Békeidőben, civileknek nehéz elkövetni a hazaárulás büntettet.
'6, Ha mindenkit hazaárulóztok akkor devalválódik a szó jelentése.

2010.05.06. 17:37:21

@Ordnassac: "A választók nem arra adtak felhatalmazást, hogy a Fidesz azt csinálhasson, amit akar, hanem arra, hogy rendbe tegye az országot."

Ismered a viccet ugye, hogy előtte amit ígérnek az szép, de utána?? Utána: pénztártól való távozás után reklamáció nincs...Azt csinálnak, amit akarnak és fognak is. Lsd. Bayer Zsoca aktuális megmondó ember magabiztosságát...akkora hátszele van, és van oka, miért.

A civilszféra valóban gyenge. Remélem a zsengét se tapossák el, illetve remélem, hogy az emberek rájönnek, hogy össze kell fogniuk.

Ordnassac 2010.05.06. 18:05:20

@Letícia: "Azt csinálnak, amit akarnak és fognak is" <--- amennyiben igazak a hírek, hogy letettek Schmitt Pál köztársasági elnökké emeléséről, akkor úgy tűnik mégsem. Ez a tipikus meglátjuk kategória.

Diocles 2010.05.06. 18:45:29

@Ordnassac:

dehogynem, arra adtunk felhatalmazást, h a Fidesz új alkotmány csináljon, ez benne volt a programjában, és Orbán ezzel is kampányolt.
szóval utólag ne találjuk mán ki, h azért kell Sólyom, h mégse lehessen alkotmányozni, mert ez volt többek között a tét, mindenki elmondta, h miről szól a kétharmad, és a nép, az istenadta nép megszavazta.

bariga 2010.05.06. 18:53:10

Én a Varga Mihályt eddig a legértelmesebb fideszesnek tartottam, de amit ma mondott, az FELHÁBOTÍTÓ!! Ha itt vagytok még főokosok szóljatok neki, hogy állítsa le magát és ne ő terjessze, hogy csőd , meg végveszély, meg a többi MARHASÁG.

bariga 2010.05.06. 19:08:08

www.origo.hu/itthon/20041106marnem.html

ez tényleg csak aprópénz volt, látta valaki a filmeket, vagy olyan fénymásoló hasonlat illik inkább ide

szergej-szergejevics 2010.05.06. 21:47:37

Mi lesz Schmitt Pálból?????????? Barna maci)))))))))))

Ordnassac 2010.05.06. 22:39:08

@Diocles: az új Alkotmányban a köztársasági elnöknek pont nem sok köze van, max. visszadobja az Országgyűlésnek, az AB ezzel nem fog foglalkozni (még alkotmánymódosításoknál sem teszi). Legalább hülyeségeket ne mondj. :-P

art-isjus 2010.05.06. 22:40:58

Érdekes témát boncolgat a bejegyzés.Valóban felmeül a kérdés,hogy miért pont Schmitt Pál-t szeretnék házelnöknek.A blogszerző kénytelen diszkréten bírálni Schmitt felkészültségét,hiszen nem fogalmazhat durván.De azt mindenki tudja,hogy Schmitt buta,mint a tök,elég pár percig hallgatni.Szégyen hogy ő lesz a Házelnök.

sashimi 2010.05.06. 22:57:39

Schmitt Pál esetében az alkotmányjogi ismeretek hiánya inkább előny, mert igy pártszerű viselkedését nem zavarják meg felesleges ismeretek.

bistyu · http://www.papirparbaj.hu 2010.05.07. 09:20:07

@agentT: :) akkor van a baj, ha a vezető dolgozik, az alkalmazott meg csak körmöt reszel,ja.
süti beállítások módosítása