Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2010
máj 14
12:42

Pár perc múlva kezdődik a parlament alakuló ülése. A fontosabb eseményekről és beszédekről folyamatosan frissítve beszámolok az alábbiakban, illetve érdeklődéssel várom az érdemi hozzászólásokat is.

(Fotó: Index)

Sólyom László megnyitójából nem hiányzott a viszonylag könnyen azonosítható politikai üzenet: a köztársasági elnök ebben a műfajban talán az eddigi legelkötelezettebb, legpolitizálóbb beszédet tartotta.

Az államfő egyértelműen elítélően nyilatkozott az elmúlt évek kormányzati politikájáról („Az utóbbi években ismét átéltük, ahogy az ország elfordult az uralkodó kormányzási módtól, annak tartalmától és stílusától, ahogy a kormánypártok mondanivalója a többség számára egyszerűen érdektelenné vált”), de a Fideszt is figyelmeztette: ha nem vigyáz, akár elődje sorsára is juthat („Ennek a parlamentnek, de különösen az óriási kormánytöbbségnek a képviselői egy morális válsággal terhelt korszak után az erkölcsi kudarc kockázatát is viselik.”). Sólyom a forradalomról beszélő leendő kormányfőnek is üzent, amikor arra hívta fel a figyelmet, hogy „a húsz évvel ezelőtti jogállami forradalom a szó minden értelmében forradalmi volt”, valamint világossá tette, hogy véleménye szerint “a rendszerváltozás megtörtént”.

Sajátos ellenpontként mutatta be beszéldében az elnök a parlament két új pártját, a Jobbikot és az LMP-t. Előbbit – bár biztosította őket az egyenlő jogállásról - egyértelműen problémaként (“Azzal foglalja el Magyarország megkérdőjelezhetetlen helyét a demokráciák sorában, ha megfékezi a szélsőségesek erőszakosságát és propagandájukat”), míg utóbbit reményként tűntette fel (“Magyarországon megalakult, és rögtön a parlamentbe jutott az a párt, amely a környezetvédelmet, a jövő nemzedékek iránti felelősséget, a fenntartható fejlődést tartja egyik fő, és jellegadó feladatának”). “Ezzel az európai törvényhozásoknak nemcsak egy negatív, hanem egy pozitív megfelelőjével is rendelkezik ez az új Országgyűlés” – mondta teljesen egyértelműen véleményt nyilvánítva az államfő.

Később kiadott közleményében - miután Vona Gábor levette a zakóját - még keményebben fogalmazott az államfő.

x x x

Az Országos Választási Bizottság és az önkormányzati miniszter választási beszámolóját az új kormánytöbbség (továbbá előbbit - mint utóbb kiderült: tévedésből - az LMP-s Kaufer Virág) elutasította. Ilyenre tudomásom szerint még nem volt példa az Országgyűlésben. 2002-ben, amikor a legtöbb kérdőjel fogalmazódott meg a választással kapcsolatban, az OVB beszámolójánál 373 igen és 2 tartózkodás (Kósa Lajos és Kelemen András), a belügyminiszterénél 382 igen született. 2006-ban a Fidesz-KDNP - a mostanihoz hasonlóan - mindkét esetben egységesen nemmel szavazott, de akkor az MSZP-SZDSZ-MDF szavazataival a beszámolókat elfogadta a parlament.

x x x

Érdekes, hogy a két fideszes és egy KDNP-s alelnöknek jelölt politikus egyaránt több támogató szavazatot kapott (Jakab 366, Lezsák 364, Latorczai 374), mint a házelnöknek választott Schmitt Pál (353). Az Országgyűlés új elnöke békepárti és konszenzuskereső beszédet mondott, fontosnak tartva kiemelni, hogy az "ellenfeleket nem szabad ellenségnek kezelni". Schmitt "széles körű nemzeti összefogás"-ról és "legmodernebb és leghatékonyabb" törvényekről szólt, beszédében az erős kormányra és országra való gyakori hivatkozáson kívül szinte semmilyen közvetlen politikai utalást nem lehetett felfedezni.

x x x

A válságkezelő kormány nevében felszólaló Bajnai Gordon előbb gratulált és felelősségteljes munkát kívánt a győzteseknek, majd hosszan foglalkozott a Jobbik elnökének "provokációjával". A kormánypárti padsorokban felhördülést váltott ki, amikor a gazdaság jó állapotáról beszélt: "stabil költségvetést, növekedési pályán lévő gazdaságot adunk át utódainknak" - mondta.

x x x

Időközben benyújtásra került a házelnök javaslata a bizottságok összetételére. A nemzetbiztonsági bizottság élére ezek alapján az MSZP jelölhetne, míg a költségvetésit a Jobbik kaphatja meg. A parlament a javaslatot elfogadta (270 igen, 5 nem, 93 tartózkodás).

x x x

A miniszterelnöknek javasolt Orbán Viktor nagyrabecsülését fejezte ki a köztársasági elnöknek, majd – szemben az államfő felszólalásával – ismét „új rendszer megalapításáról” és a „szavazófülkékben végigvitt forradalom”-ról beszélt. Orbán bejelentette, hogy benyújt egy nyilatkozatot a nemzeti együttműködésről, amelyet az új parlament első döntéseinek egyikeként el is fogadhat ("A győzelmet a magyar emberek a régi rendszer megdöntésével és egy új rendszer, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének megalapításával vívták ki"). Leendő kormányának tevékenységével kapcsolatban nem derült ki újabb konkrétum, Orbán annyit mondott, hogy  „meg fogom tenni, és véghez fogom vinni mindazt, amit várnak tőlem”, majd „nagy horderejű és mélyreható változások”-at helyezett kilátásba, amelyeket „biztonságosan és átgondoltan” hajtanak végre.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr882002656

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Függő játszmák 2010.05.15. 06:56:02

Az igazságügy-miniszter a kormány nevében feljelentést tesz, amiért Vona Gábor gárdamellényben tett képviselői esküt a parlament alakuló ülésen. Csak helyeselni tudom a döntést. De azért arra majd kíváncsi leszek, hogy hogyan szavaz a T. Ház, amikor ez...

Trackback: Az emberek hülyék – Bajnai, a tökös csávó 2010.05.15. 00:04:31

Lázár János kijelentette, hogy – mindannak ellenére, hogy a kétharmadtól, a palack nélküli csúcstámadástól és népakaratról és hasonlókról zengett a párt kommunikációja – a Vona-féle mellényesdi még Bajnai hatáskörébe tartozik.Ennyivel vége ...

Trackback: Alibistop 2010.05.14. 17:31:32

A nagyeskü le lett téve, mostantól itten politizálni kell, kérem szépen! Nincs idő bliccelni se kormányon, sem ellenzékben. Merthogy jórészt éppen azért tartunk ott, ahol, és azért van szar a palacsintában, mert az elmúlt időszakban - legyünk fairek: a...

Trackback: Nem csak jogsértő, sunyi is 2010.05.14. 16:47:34

Nem mindig értek egyet Sólyom Lászlóval, de most mindenképp: Minden országgyűlési képviselőnek be kell tartani a jogszabályokat, akármit is gondol e szabályokról vagy alkotmányosságukról. A parlamentarizmust csúfolja ki az a képviselő, aki az Országgy...

Trackback: Sólyom is izolálja a Jobbikot 2010.05.14. 15:12:18

Meglehetősen egyértelműen fogalmazott parlamenti nyitóbeszédében a köztársasági elnök: Sólyom László egészségtelennek, problematikusnak, sőt aggályosnak tartja a Jobbik parlamentbe kerülését. Elnézét, Köztársasági Elnök Úr, de ne tessen a frakcióra har...

Trackback: Sólyom for president! 2010.05.14. 14:03:18

Ennek a pártharcoktól hangos országnak nem egy jóságos nagypapára van szüksége, hanem egy olyan emberre, aki az ország hosszú távú érdekeiért bármilyen pártérdekkel szemben képes kiállni. (Fotó: Gilicze Bálint) Pokorni Zoltán tegnap azzal lepte meg a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brazileiro 2010.05.14. 22:54:27

@QQCS:

Akkor ez most egy rendszerváltás? Ez már a negyedik köztársaság?

QQCS 2010.05.14. 22:58:31

@brazileiro: Ha rendszerváltás nem is, legalább módszerváltás. Remélem

Galahad 2010.05.14. 23:00:31

@brazileiro: "Hosszú távon szerintem sem okoz kárt a törvény a szlovákiai magyaroknak, de rövidtávon lehet"

Sajnos ezt az érvet már olvastam itt Ordnassac olvtárstól, nem is egyszer. A problémám ezzel a "lehet"-tel van. Valószínűleg azzal lehet a gond, hogy ti humán értelmiségi (Ordnassac-ról tudom, hogy jurátus), én meg természettudományos értelemben (én meg orvos vagyok) használom itt a szót. Köznyelvileg "lehet" az is, amiről nem tudok érdemben nyilatkozni, mert nincs kellő információm ahhoz, hogy következtetést vonjak le róla. Természettudományos értelemben viszont ezt "nem tudom" kategóriának hívják. Ami "lehet", az ennél több: az olyasmi, amiről bizonyított, hogy bekövetkezhet.

A 3 tized százalékos találgatás "mi lett volna ha" szinten szerintem nem több szellemi maszturbációnál.

A dolog szerintem így áll:
1. Ficóék eddig is előszeretettel használták a magyar kártyát.
2. Nem kellett hozzá semmiféle Mo-ról származó inger.
3. A kettős áp. tv. mindenképp a közbeszéd tárgyát képezi már odaát.

Ha ezek után a magyar ogy. meghozza a tv-t, és ezek után 5.5%-ot szerez Slota, meg 4.9-et Csáky, és valaki azt mondja, hogy na látom-látom mihez vezetett a áp-i tv., akkor a legnagyobb megalapozottsággal állíthatom, hogy ellenkezőleg, egyszerű koincidenciáról van szó, tudjátok, non sequitur, post hoc ergo propter hoc.

ubul2000 2010.05.14. 23:02:34

@brazileiro: Nem hinném, hogy Martonyi csak úgy magától kiszaladt Pozsonyba tájékoztatni a tótokat. Felsőbb döntés volt az.
Mondjuk azt nem értem, hogy a többi magyar-lakta terület kormányait miért nem tájékoztatták. Igaz, ők nem is hisztiznek.

Ordnassac 2010.05.14. 23:09:58

@Galahad: ez ahogy elnézem filozófiai különbség köztünk. Kívánom egyébként, hogy neked legyen igazad.

(Disclaimer: támogatom a kettős állampolgárság kérelemre történő egyszerűsített megadását, amit be is akarnak vezetni, csak hát az időzítést tartom szerencsétlennek.)

Galahad 2010.05.14. 23:13:18

@brazileiro: "Hosszú távon szerintem sem okoz kárt a törvény a szlovákiai magyaroknak, de rövidtávon lehet"

Sajnos ezt az érvet már olvastam itt Ordnassac olvtárstól, nem is egyszer. A problémám ezzel a "lehet"-tel van. Valószínűleg azzal lehet a gond, hogy ti humán értelmiségi (Ordnassac-ról tudom, hogy jurátus), én meg természettudományos értelemben (én meg orvos vagyok) használom itt a szót. Köznyelvileg "lehet" az is, amiről nem tudok érdemben nyilatkozni, mert nincs kellő információm ahhoz, hogy következtetést vonjak le róla. Természettudományos értelemben viszont ezt "nem tudom" kategóriának hívják. Ami "lehet", az ennél több: az olyasmi, amiről bizonyított, hogy bekövetkezhet.

A 3 tized százalékos találgatás "mi lett volna ha" szinten szerintem nem több szellemi maszturbációnál.

A dolog szerintem így áll:
1. Ficóék eddig is előszeretettel használták a magyar kártyát.
2. Nem kellett hozzá semmiféle Mo-ról származó inger.
3. A kettős áp. tv. mindenképp a közbeszéd tárgyát képezi már odaát.

Ha ezek után a magyar ogy. meghozza a tv-t, és ezek után 5.5%-ot szerez Slota, meg 4.9-et Csáky, és valaki azt mondja, hogy na látom-látom mihez vezetett a áp-i tv., akkor a legnagyobb megalapozottsággal állíthatom, hogy ellenkezőleg, egyszerű koincidenciáról van szó, tudjátok, non sequitur, post hoc ergo propter hoc.

Galahad 2010.05.14. 23:17:53

@Ordnassac: Hát én is kívánom :-) Ami a nyilatkozatod tartalmát illeti egyébként, afelől eddig sem volt kétségem. Mindenesetre köszi a kései beszélgetést és jóccakát!

panelburzsuj 2010.05.14. 23:18:09

@Ordnassac:

Egy orvossal kötözködsz?

Primum nil nocere.

Úgyhogy két eset van:

- a magyar sietség kettős állampolgárság ügyben vagy nem hat a szlovák választásokra,

- vagy tutira csak jót tehet a felvidéki magyarokkal, úgyhogy minél hamarabb be kell nekik adni

Galahad 2010.05.14. 23:21:04

@Galahad: a fenébe, nem is tudtam, hogy a "frissítés" gomb még egyszer elküldi az előző üzenetemet :-))) Bocs.

Diocles 2010.05.14. 23:24:08

bocs, h barikadot linkelek, nem szokásom, de ezt a videót mindenkinek érdemes megnéznie:
barikad.hu/node/53167

Mesterházy, amint meghallja a Székely Hímnuszt, sebtében összepakol, menne kifelé, de döbbenten észleli, h a mellette lévő szocik nem mozdulnak... erre zavartan matatni kezd, ki- és bekapcsolgatja a táskáját. :D

De egyáltalán milyen ember az, aki a székely hímnusz alatt elkezd pakolászni, jóllehet tényleg nem volt tervbevéve?

(Gondolom nem adták le a kertévék, pedig ez káó lenne.)

Galahad 2010.05.14. 23:24:22

@panelburzsuj: :-))))
Nem mernék egy vérbeli (ha nem tévedek) eukompatibilis közgaszdászprofesszor régiószakértővel kötözködni, mert még racionalizálja a kórházamat és kiveti rám a megfelelő helyi adót ;-)))

Galahad 2010.05.14. 23:25:14

@Diocles: "milyen ember az"
szarházy

Ordnassac 2010.05.14. 23:30:45

@panelburzsuj: kötözködök én mindenkivel. :-) Azt hiszem nem véletlenül mentem jogásznak.

tkrisz 2010.05.14. 23:31:40

Alkotmánymódosítás:
"(2) A Kormány jogosult az államigazgatás bármely ágát közvetlenül felügyelete alá vonni, és erre külön szerveket létesíteni."

Ez pontosan mire terjed ki és mire nem?

almodhi 2010.05.14. 23:42:36

@Diocles: "Szóval a Jobbik nagyon jól járt a bizottságcserével, legalább megmutathatja, h nem csupán skinhead-ek és lúzerek vannak pártban."

...hanem volt komcsik is...

Ordnassac 2010.05.14. 23:44:51

@tkrisz: ez szerepel a hatályos Alkotmányban is: 40. § (3) bekezdés.

Lásd: www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=94900020.TV

Phxmike 2010.05.14. 23:54:01

@Bruninjo: en jo otletnek tartom
perszhe hogy nem valtozik semmi de ha ragasztasz ra egy uj cimket az emberek majd jobban elhiszik hogy tenyleg johet egy uj korszak
ezt nem feltetelenul hitegetesnek tartom hanem inkabb hit adasnak
vagy remenynek
nagyon sokaknak van most szuksege hitre es remenyre hogy jobb lesz az elet meg ha nem is azonnal ebben az orszagban
a nemzeti egyuttmukodes elnevezes jo azert mert egy uj szemleletet adhat ezeknek az embereknek

most gondold el mennyire komolyan gondolkozik az mszp abban hogy lecserelik a nevuket
meg ha ok maradnak is egy uj nevvel azert jelentosen tobb sikert erhetnek el mondjuk az onkormanyzati valasztasokon is akar pedig semmi nem fog naluk igazan valtozni
mar ha addigra nem esnek egyaltalan szet....

Phxmike 2010.05.14. 23:58:35

@cookiedude: igen :)
jol beszopattak az MSZP-t beleesett vegre a csapdaba
bar nem tudom mirol beszelsz a mellenyrol vagy a szekely himnuszrol mert nem olvastam az elozmenyt (igen lusta vagyok jol latod :) de mondjuk az utobbinal is eleg erdekes volt hogy jott a szekely himnusz es a fidesz egybol vigyazba vagta magat
es latszik kik menekultek elsonek
gyurcsany
mesterhazy is ott rohogott
na a tapasztalt hiller oregroka meg mit csinalt?
nem enekelt ugyan de vegig a helyen maradt
neki lehet azonnal leesett hogy szopas van :)

a gesztus igy is gyonyoru volt akar megszervezett akar spontan volt
vegre 20 ev utan felcsendult az orszag hazaban is a szekely himnusz
kovacs laszlo kulonosen ostoba es bunko is volt azt mondja a szekely himnusz szoljon majd a szekelyek parlamentjeben mert ez a magar parlament ne keverjuk a dolgokat
hat a szekelyek micsodak te barom?

na mindegy
nem beszelek mar csunany tovabb ezen a szep napon

na meg az is nagyon tetszett ahogy smitt ot masodperc alatt helyretette a jotanulo streber modjara egybol jelentkezo mesterhazyt hogy a targyhoz tartozzon mar legkozelebb ha dumalni akar
hihi
jo kis nap volt ez gyerekek
megerte hogy nem dolgoztam delutan hanem inkabb vegigultem az egesz napot a tv elott :)

tkrisz 2010.05.15. 00:00:54

@Ordnassac: Köszi, akkor ezek szerint az új (3) a lényeg, de ez csak technikai jellegű módosításnak tűnik. (És legalább így lesz (2) is. :-))

Phxmike 2010.05.15. 00:00:58

@Ordnassac: mit okoskodsz bele mindenbe te joghallgato? azt hiszed nelkuled az ember nem erti mirol van szo
na menjel lecket csinalni...

Ordnassac 2010.05.15. 00:05:29

@Phxmike: vizsgaidőszak lesz, már nincs lecke. ;-)

cookiedude 2010.05.15. 00:37:02

@almodhi: Ez a volt komcsi szöveg nagy tájékozatlanságra utal.

Korábban is már belinkelték, meg lehet nézni:
hu.wikipedia.org/wiki/Nyikos_L%C3%A1szl%C3%B3

Nyikos mindig is közgizdász szakember és nem politikus volt. Még szakpolitikusnak nevezni sem lenne korrekt. (úgy értem a jobbik előtti tevékénységére vonatkoztatva)

A kommer rendszarban vagy párttag voltál vagy senki. Aki lapátolásnál magasabb szinten szeretett volna érdemi munkát végezni annak "kötelező" volt a párttagság, akár egyetértett a politikai ideológiával, akár nem. Nem szó szerint kötelező, csak annak hiányában "elmaradt" az előrelépés, bármilyen komoly dolgot tettél le az asztalra.

A szakmai karrierje tökéletesen alkalmassá teszi arra a munkára amit végezni fog, bár egy mai HR-es lehet visszadobná az önéletrajzát arra hivatkozva, hogy "túlképzett" a pozícióra. :o)

Viszont amivel nálam ki lehet verni a biztosítékot az a következő marhaság:

"Valaki X évvel ez előtt ezt és ezt csinálta, ebben és ebben hitt, ezt képviselte stb. Hogyhogy most mást mond?"

Az ember az egy fejlődőképes valami, nem egy alaplapra beégetett fix programot futtat élete végéig. Képes belátni a hibáit, fejlődni és akár komoly ideológiai fordulatot is megélni az életében. IGEN létezik ilyen! Bármilyen hihetetlen is egyesek számára.

Bár megkérdezném az összes ilyen okoskát, akik azt hiszik, hogy mindenkinek a tíz-húsz évvel ez előtti álláspontját kellene hangoztatnia ma is, hogy ők mennyit fejlődtek, mondjuk 5-10 év alatt és most is ugyan azokat az elveket vallják, ugyan azt a zenét, ételt (nőt :o) szeretik mint 5-10-20 évvel ez előtt?

Természetesen az éppen aktuális hatalomhoz simuló gerinctelen köpönyegforgatás az egy elítélendő dolog, de nagy ostobaság és bunkóság bármelyik egyirányú, az adott személy szempontjából előremutató ideológiai fejlődést ezzel a gerinctelenséggel összemosni.

Ha Nyikos egy hatalomirányú közeledéssel szeretett volna önös érdekből előnyökhöz jutni, akkor nem a Jobbikot választotta volna. Továbbá ha meggyőződéses kommer is lett volna PM vezig-helyettes korában, azóta eltelt vagy 20-25 év.

Nőjünk már fel!

beyo 2010.05.15. 00:45:10

No végre, hát összállt az új patkó!
A mai nap tanulságai alapján a következőkben reménykedem:
A Fidesz remélem az elkövetkezendő nagyon kevés hónapban sikeres szenzációhajhász és populista turné után végre elkezd majd kormányozni is. Remélem azok az igen fennhéjázó gondolatok amik ma Viktorunk száján kiestek nem csak a NÉP szájának betömésére szolgáltak, hanem érdemi, a gyakorlatba is lefordítható tartalommal rendelkeztek.
Remélem az MSZP legalább egy éven belül képes lesz magát újra számolni, és felnőni az ellenzékiség feladatához. Képes legyen arra a többi pártot és első sorban a Jobbikot a helyén kezelje, mert csak akkor lesz képes nála jobb lenni és az erejét elvenni - mert ez így ugye csak további dühöt és indulatot szül.
A Jobbik esetében reménykedem, hogy egyszer is képes lesz önmaga korlátoltságán túlnőni, bebizonyítani, hogy képes a demokráciát építeni is, így rászolgálva azon választók bizalmára akik melléjük húzták az X-et. Sajnos látva Vona Gábor mai napi bohóc striptízét a gárdásmellényben és Morvai Krisztina elmés benyögéseit nem táplálok túl sok reményt hozzá, dehát csak felnőnek egyszer és a problémákat majd nem csak felvetni tudják majd, hanem felelősséggel, kellő körültekintéssel, kettős mércék nélkül kezelni is, hogy tényleg mindenki mosolyogjon és szebb legyen az a bizonyos...
Az LMPs képviselők remélem mihamarabb megtalálják a helyüket a szó konkrét és átvitt értelmében is és nem kívánnak okot szolgáltatni, hogy néhány hülye össze keverje őket az SZDSZel.
Sólyom Lászlónak kívánom, hogy azt a tökök amit a mai napon növesztett tartsa meg hosszú távon is, remélem nem kell rövidtávon kiköltöznie a Sándor palotában, egyelőre elnézve a mai viszonyokat alkalmas bérlőt nem találni széles e hazában.

beyo 2010.05.15. 00:47:36

jav: Sándorpalotából

-lyla- 2010.05.15. 01:49:36

kedves Gábor,

az ilyen borzalamat, hogy "benyújtásra került", kerüld kérlek, ha lehet más a ....

benyújtották
benyújtatott
de a be lett nyújtva is tökéletesen magyarul van, annak ellenére, hogy sok félművelt "nyelvművelő" kiátkozta ezt a szerkezetet, mint "germanizmust"...

így aztán hovatovább mindenki nyakra-főre ezzel az eszement kerültezéssel operál...

az országnak nyelvében/nyelvhasználatában is érdemes lenne megtisztulnia...

segítsünk neki...

Humberto (törölt) 2010.05.15. 02:19:10

@Diocles: Ami a Székely himnuszt illeti, ez megint csak a Jobbik gátlástalan pofátlanságának ékes bizonyítéka.
Pontosan tudják, hogy ők az ülésterem fekete bárányai, hogy az összes többi párt szélsőséges csürhének tartja őket, és még ilyen minőségben is FÉLBESZAKÍTVA A HÁZELNÖKÖT (!!!) rázendítenek a Székely himnuszra, amit eddig minden magyar ember el mert énekelni, hiszen nem volt politikai színezete (jóllehet, nem kifejezetten baloldali induló...).

Erre ez a mellényes patkány és csatlósai az árpádsávos zászlóhoz hasonlóan ezt is ki akarják sajátítani, és a szélsőség jelképévé silányítani?! Nem, ez már nem egyszerű provokáció, ez aljasság.

borzzz 2010.05.15. 04:46:51

@Humberto: Többé-kevésbé már ki is sajátították (mármint a jobbikosok a Székely himnuszt), de valójában nem erről van szó, hanem arról, hogy a trikolór, a Himnusz, a Szózat, az Alkotmány, a koronás címer tisztelete már ne legyen elég a magyarság bizonyítására, mert ezeket ugye a "hazaárulók" és a "nemeléggémagyarok" is tisztelik. Itt lép be a képbe az árpádsáv és a Székely himnusz (na meg a Szent Korona) mint "mégmagyarabb" jelkép.
Az a baj, hogy ezek - az előbbiekkel ellentétben - nem nemzetegyesítő, hanem megosztó jelképek. És pontosan ezzel a szándékkal alkalmazzák őket. Ez a szándék akkor is nemzetellenes lenne, ha a Szent Koronát nem állítanák szembe az alkotmányos és a köztársasági eszmével; ha az árpádsávot nem mocskolták volna be a nyilasok; ha a Székely himnusz a székelyeké lenne és nem egy Csonka-Magyarország csonkamagyarjainak szerzett dal (ami tömegben sajnos énekelhetetlen, csak fülsértő hamissággal vernyogható).

Amúgy érdekes fényt vet a maszop gyökértelenségére vagy ideológiai tisztázatlanságaira, hogy a Székely himnusszal (vagy "székely himnusszal") ugyanúgy nem tudnak mit kezdeni, mint az Internacionáléval:-))

kukkorica 2010.05.15. 06:32:22

Origo: Percről percre ...

"Az ülésteremben az ülés lezárásaként a képviselők elénekelték a Himnuszt. A Himnusz vége után azonban a Jobbik képviselői rázendítettek a székely himnuszra. A többi képviselő tanácstalannak tűnt, néhányan kimentek, mások állva maradtak a dal közben."

Emlékeim szerint még a műsorvezető, be is mondta, hogy a következő műsorszám a Szózat. Csak tiszta forrásból.

Rá Dios 2010.05.15. 07:21:01

Olvasom a belinkelt "Nyilatkozatot", amelyet Orbán Viktor a Parlament elé kíván terjeszteni.
"... az átmenet két zavaros évtizede után..."
Gondolom, Antall József és a saját kormányát, meg a többit mind is beeérti. Ha az mind elvetendő akkor ő bármit megtehet. Megteszi. Nem tudja, de akarja is, meri is.
Coming soon: The Brave New World.

Sólyom elnök szólhatott volna előbb is így, ahogy tegnapi közleményében tette, de Bajcsy, Nagy Imre és, hogy mást ne mondjak, Szent Pál sem azzal kezdte, amiért ma tiszteljük.

[nev] (törölt) 2010.05.15. 07:32:35

@Phxmike:
a székelyek se fogják énekelni a magyar himnuszt, se a románt, és a cigányt sem. mivel autonomiát akarnak. sajnos területi és nem kulturális autonómiát. előbbit sose fogják megkapni, és lesz még itt román gárda. utóbbit meg rég megkapták volna. de ez legyen az ő dolguk. azt csinálnak, amit akarnak. egyet tudok: erdélyben is magyar vagyok, nem turista. székelyek meg úgy kezelik a magyarokat erdélyben, mint a turistákat. amivel nekem nincs bajom, de nekem is úgy tűnik, hogy a székelység egy önálló nemzetségként kezeli magát. illetve amfoterek, mikor melyik a kedvezőbb.

nemzetsiégi parlamentek kellenek. szerintem simán lehetne cigányparlament is. ha izrael (és palesztina) az unió tagja lesz, akkor minden európai zsidó képviselője összegyűlhet a kneszetben. a távoli jövőben a kettős állampolgárság lehetőséget adna a szavazatmegosztásra.

székely himnuszt a székely parlamentben kell énekelni. a cigány himnuszt a cigányban. a zsidót a zsidóban. és így tovább. kovácsnak igaza van. miért kell ezt variálni.

a magyarok egységét a magyar himnusz fejezi ki, és nem a székely, vagy a cigány, vagy a zsidó himnusz. jóllehet a székelyek, és a cigányok és a zsidók is nagy számban beszélnek magyarul. de ők egy másik nemzetiség. és ha akarnak csináljanak saját parlamentet.

[nev] (törölt) 2010.05.15. 07:39:45

@cookiedude:
ne viccelj már. a kommunista érában vagy párttag voltál, vagy nem voltál az. és ha sarkítunk, akkor a helyzet az, hogy előbbi esetben voltál senki, utóbbi esetben meg voltál valaki.

Galahad 2010.05.15. 08:16:17

@Humberto: Ez a kisajátításos nyivákolás egy vicc, már a kokárdaügyben is az volt. Mi az, hogy kisajátítani, meg akárki jelképévé silányítani? Egyszerűen elénekelték. Mi ebben a kisajátítás? Ha pedig végképp nem akarja a t. baloldal, hogy valaki "kisajátítsa" ezeket a jelképeket, akkor az lesz a legjobb, ha megvédi őket. Pl. úgy, hogy feláll, és bekapcsolódik az éneklésbe :-)))

@borzzz: "ha a Székely himnusz a székelyeké lenne és nem egy Csonka-Magyarország csonkamagyarjainak szerzett dal"

A székelyeké az, hidd el. Éneklik is minden himnuszéneklő alkalomkor. Persze Dezsőke is megmondta, hogy középszerű műdal. Ő biztos tudja.

"ami tömegben sajnos énekelhetetlen, csak fülsértő hamissággal vernyogható"

Ez nagyjából a világ összes himnuszára igaz. Próbáld ki pl. a lengyel himnusszal, az is igazán szép melódia, de egy tömeg ugye nem csupa Pavarottiból áll. Azért csendesen jegyezném meg, hogy ha a sors kifürkészhetetlen akarata folytán egyszer elvetődsz mondjuk Székelyudvarhelyre, és találkozol egy nagyobb csoporttal, amely valami ünnepi alkalom folytán éppen a székely himnuszt "vernyogja", akkor ezt a műkritikát még véletlenül se próbáld ezekkel a szavakkal tudomásukra hozni, mert szinte garantált, hogy nem toleranciabajnok üzemmódba fognak kapcsolni tőle. És esetleg megkérdik, hogy "loptál-e már ki a szüreti bálból húszlejes bicskát (a hátadban)?" :-))))

Galahad 2010.05.15. 08:27:20

@[nev]:
"a székelyek se fogják énekelni a magyar himnuszt"
Tárgyi tévedés, jelenleg is éneklik.

"utóbbit [kulturális autonómiát] meg rég megkapták volna"
Túl azon, hogy ez tipikus "ha Mari néninek töke lenne, ő lenne Józsi bácsi" eset, gyakorlatilag semmi olyan tényről nem tudok, amiből ezt a következtetést lehetne levonni. Gyanítom, te sem. Persze minden attól függ, hogyan definiálod a "kulturális autonómia" meglehetősen üres fogalmát.

"ők [a székelyek] egy másik [nem magyar] nemzetiség"
Durva tárgyi tévedés.

A "kommunista érában párttag volt vagy senki" kérdésben viszont veled értek egyet.

Videofon 2010.05.15. 08:29:10

@Rá Dios:
Orbán a sajtó és az értelmiség ostobaságára épít. Mindenféle konzultációkkal, nyilatkozatokkal, csendben és sunyin, megteremti a teljhatalmát. A sajtó meg csak hallgat, mert túl ostoba ahhoz, hogy észlelje a veszélyt.
Orbán tudja, morálisan kell olyan helyzetbe kényszerítenie az országot, hogy ne hátrálhassanak ki mögüle. Ügyes hatalomtechnikus, de bukni fog.

Pipas 2010.05.15. 08:38:19

@Humberto: Oké, akkor lásuk, hogy jól is értem -e, amit mondasz.

Tehát a Jobbik elénekelte a Székely Himnuszt, ami aljasság, mert ezek után már senki sem énekelheti el, hiszen ezzel a Jobbik kisajátította magának. Amit egyszer ők elénekelnek azt soha senki más nem énekelheti, hiszen akkor olyanná válna mint a jobbik. Oppá, ez elmés.

(1) Ezt hívják kirekesztő magatartásnak, azaz ha mindent kategórikusan, gondolkodás nélkül megtagadsz, amit a Jobbik tesz vagy mond, akkor nyilván kirekesztő vagy.

(2) Ha szerinted a Jobbik tagjai az egyetlen csoport, akiknek meg kell tiltani a fent nevezett dal aléneklését, akkor nyilvánvalóan antidemokratikus vagy, hiszen a demokrácia egyik lényeges eleme a törvény előtti egyenlőség.

(3) Az, ahogyen ezt előadod ('mellényes patkány és társai') világosan látszik, hogy igencsak szélsőséges vagy, hiszen normális ember nem patkányozza le az embertársait csak azért, mert mellény van rajta és olyan dalt énekel, amit ő maga is szeretne énekelni.

Egy szónak is száz a vége, szerintem te egy antidemokratikus szélsőséges kirekesztő vagy aki nyilvánosan gyűlöletet kelt egy csoport iránt annak politikai nézetei miatt.

László56 2010.05.15. 08:40:57

Szép jó reggelt Mindenkinek

Az országgyűlés megalakulása nem csak jogi forma, hanem egy erősen szimbolikus jelenség is. Mivel, ami evvel kapcsolatos annak főképpen szimbolikus jellege van, ezen keresztül szabad megítélni is. Ezeket figyelembe véve, meglehetősen ellentétes, társadalomromboló és egymásnak ellentmondó szimbólumok jellemezték az országgyűlés megalakulását. Ezek a szimbolikus üzenetek a magyar társadalomnak és a nemzetközi közösségeknek úgy jöttek át: Káosz van. És ez, -sajnálatos módon-, nem csak a megalakulás káosza.

Nem tudni hogy lehetett e volna jobb beszédet tartani mint ahogy ezt a Köztársaság Elnöke tette. Hiszen az ellentétekre éppen a parlament pártok jellemzése és besorolás utalt a legjobban. Tehát a tényeket jellemezte a saját nézőpontjából, ami viszont legitim. De ez a beszéd önmagában szintén társadalmunk visszásságainak a jelképe volt.

Ugyanolyan jelképesnek lehet nevezni Orbán Viktor beszédét a nemzeti egységről. De az MSZP válaszát is rá. Nyugodtan papolhat Orbán az egységről és forradalomról amíg az MSZP akarata érvényesül és az ország ütőerén, -a titkosszolgálatokon tarthatja-, a kezeit. Hihetetlen nagy szimbóluma van ennek. Ennek a fényében Orbán nyilatkozata a nemzeti együttműködésről igen csak kérdéseket vet fel. Ki kivel is akar együttműködni ? Úgy mint a nemzetbiztonsági tanácsnál ? A FIDESZ papol az MSZP meg cselekszik ? Ez lenne a nagy beharangozott változás szimbóluma ? Vagy inkább a kommunistáink egyesüljetek szimbóluma.

A Jobbik és az LMP hozta a formáját, amíg Bajnai a kormány részéről megdicsérte saját magát, rúgott egyet a Jobbikba és követelte hogy ezáltal máris nemzeti hősnek tekintsék. Ugyan nem nagyon tapsoltak erre az ötletre, de ez is az ellentétek szimbólumához tartozik.

További nagy ellentmondás volt amikor a FIDESZ a szokásjogra hivatkozik a nemzetbiztonsági bizottság elnökének a megjelölésekor, de ugyanezt a szokásjogot elveti amikor a legfiatalabbnak kellene az eskü szövegét felmondani.
Ha még hozzáveszem a magyar- és a székely himnusz szimbólumát akkor lehet csak igazán elmondani: ez nem az egyesítés, hanem az ellentétek országgyűlésének megalakulása és a FIDESZ, mint új kormánypárt, erős szava vesztésének a szimbóluma is volt.

[nev] (törölt) 2010.05.15. 08:42:03

@Galahad:
de miért kellene énekelni. ha bangó margit rázendít a cigány himnuszra a parlement karzatán, akkor azt is énekelje mindenki. vagy ha a zsidók el kezdenek énekelni. tegyék azt. remek folklór. de miért kellene azt mindenkinek elénekelni. ez egy opcionális elem. a szocik ha akarják énekeljék el az internacionálét. ha nem akarják, akkor ne énekeljék el. a nácik ha akarják, akkor énekeljék el a székely himnuszt. ha nem akarják, akkor ne énekeljék el.

lehet próbálni birodalmi nemzetállamot építeni, aminek a tisztántúl ugyanúgy része, mint a székelyföld. a nácik ezt akarják. lehet törekedni székely területi autonómiára, de az nagyjából ugyanolyan problémás, mint mondjuk az önálló baszkföldet csinálni. a székelyek, vagy baszkok kulturális önállóságot kaphatnak, területi integritása az uniónak van. uniós hadsereg kellene, és nem állami hadsereg. mint mondjuk az usa esetén. ott is az uniós zászlója alatt működik a hadsereg, és nem az egyes államok zászlai alatt. most persze az uniós hadseregben lehetnének nemzetiségi zászlóaljak, és lehetne magyar zászlóalj, és ha a székelyek külön akarnak vonulni, akkor szervezzenek hadsereget székely zászló alatt a húszlejes bicskáikkal.

Pipas 2010.05.15. 08:47:24

@[nev]: Nagyon szánalmas vagy ezzel a nácizással.

Videofon 2010.05.15. 08:53:57

@Pipas:
Jó lenne, ha végre kitalálnák a Jobbik ideológusai, hogy kik is ők valójában. Mert amikor a nácik éltetését hallom, olvasom tőlük, úgy gondolom, nem sértő rájuk nézve, ha lenácizom őket. Tévednék?

[nev] (törölt) 2010.05.15. 08:55:13

@Galahad:
ebben az esetben a székelyeknek regionális önkormányzatot kellene létrehozni, mint amilyen az észak alföld. de az nem etnikai alapon szerveződik, és annak nincsen himnusza.

ezek össze-vissza keverednek. a székelyek döntsék el, hogy mit akarnak. területi autonómiát (szerintem ilyet sose fognak kapni), kulturális autonómiát (ilyet szerintem már 89-ben is kaphattak volna), vagy regionális önkormányzatot. ezt döntsék el.

én azt tudom, hogy a magyar kulturális integritás záloga a magyar címer, a zászló, és a himnusz. és ettől még lehet alternatív dalárdát csinálni a parlementben, a csepeli szocialisták eléneklhetik a vörös csepelt. a hivatalos programon túl.

nem kedvelem a szocikat. de sajnos kováccsal értek egyet. a székelyföld legyen kulturálisan autonóm, legyen székely parlament, és a hivatalos székely küldöttség tiszteletére a magyar rádió gyerekkórusa a karzatról énekelje el a székely himnuszt. teljesen jó lenne. ez a nemzeti hip-hop viszont inkább szánalmas. a képviselők egyik fele csomagol, a másik nézi bambán, hogy mi van. én biztosan megvártam volna vigyázz állásban, amíg énekelnek, de biztosan nem énekeltem volna velük. mivel nem vagyok székely. de tiszteletben tartom, hogy lélekben meg valaki az. ezzel együtt szerintem zsákutcában van a magyar külpolitika. és csak remélni tudom, hogy nem lesznek szlovák, és román pártvezetők gárdista egyenruhában a parlamentben.

[nev] (törölt) 2010.05.15. 09:04:07

@Pipas:
sajnos én nácinak tartom orbánt is, vonát is, ficót is, slotát is. mert mindannyian birodalmi nemzetállamot akarnak. irredenták. és mellette soviniszták is. persze ettől még civilizáltak. szóval én a nácit nem a népírtó szinonimájaként használom. mint ahogy a szocik se a szellemirtók. hanem elfogadom, hogy a közéletben vannak szocik, és nácik. a szélbal, és a széljobb.

szóval a német nemzetiszocialista munkáspárt tagjai (akik nácinak nevezték magukat) nem voltak mindannyian népírtók. a közös bennük az volt, hogy birodalmi nemzetállamot akartak. most az egy dolog, hogy nem ez a mainstream közgoldolkodás, de ha attól eltérek, akkor igyekszem leírni, hogy mit minek nevezek, és azt is, hogy miért nevezem annak.

Pipas 2010.05.15. 09:08:14

@Videofon: Azt mondod, hogy a Jobbik nem tudja, hogy ideológiailag hol is áll, te viszont nácinak tekinted őket. Akkor tehát a te 'náci' megnevezésed nincsen összhangban a Jobbik ideológiai beállítottságával nem?

lüke 2010.05.15. 09:08:50

hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9kely_himnusz
a tények,
valóban Trianon után keletkezett műdal
/csak írok ,nem olvasok:) avagy megtanultam írni ,a patikus meg olvasni:)/

török gábor 2010.05.15. 09:17:49

@-lyla-: köszönöm a javaslatot, igyekszem el-kerülni és megfogadni :)

Pipas 2010.05.15. 09:18:08

@[nev]: Nos, azért a nemzetállam elképzelés és a nácizmus közé egyenlőségjelet tenni elég nagyvonalú lépés nem? Azért nagyjából a nemzetállamok elve volt az, ahogy Európát az elmúlt évszázadokban megszervezték nem?

Az irredenta meg csak egyszerűen annyit jelent, hogy jó ötletnek tartják a régi határokat. Mivel Magyarország régebben jóval nagyobb volt mint most, szerintem ez eléggé logikus ötlet, elvégre nyilván nem normális az, aki a hazája területét szeretné megkisebbíteni, ugye?

Viszont a 'birodalmi' jelzővel nem tudok mit kezdeni. Én még nem hallottam olyat, hogy 'hurrá, ne legyünk Magyarország, legyünk Birodalmi Magyarország'. Nem is értem hogyan jön ide..

lüke 2010.05.15. 09:18:39

mandiner.hu/cikk/20100514_pato_palok_orszaga_vagyunk
a gyülölet beszédről:
" A gyűlöletbeszéd is erről szól, büntetésre ítélnek embereket, akik eltérnek azoktól a tabuktól, amelyek egyébként a tudomány a tárgyai. A tudomány ugyanis eredendően arról szól, hogy mindig minden kérdést újra fel kell tenni, és az újabb ismeretek, tények birtokában újabb, pontosabb, árnyaltabb válaszokat adni "
visszaemlékezvén: ezeket SM már 88,89,90-ben is elmondta a kossuthon , a vasárnapi újságban

Malachi 2010.05.15. 09:20:26

a Szózatra már nem maradtam, kikapcsoltam a tévét, de jobb is ezek szerint. szép a Székely himnusz, szívesen énekeltem régen a tábortűz körül, de hogy a magyar Parlamentben mit keres, azt nem értem igazán. mindegy is, a Jobbik a fekete bárány szerepében akar tetszelegni, akkor rajta - de erősen kétlem, hogy a 850 ezer szavazójuk ezért juttatta őket Parlamentbe.

várjuk a további fejleményeket, a hétfő is izgalmas nap lesz. kiderül, hogy folytatódik-e ez a nevetséges komédia, amit ez az Országgyűlés összehozott nekünk tegnap, vagy átveszi a helyét a tényleges munka.

de komolyan, Mesterházy Atika árulkodása a csúnya Vona Gabikára aki nem rendes ünneplőben jött az évnyitóra és ahogy erre Schmitt Pál tanár bácsi megdorgálta a Atikát még vicces is lehetett volna, ha nem a Parlamentben zajlik. még egy alakuló ülést is képesek a megalázni, annyira pitiánerek.

lüke 2010.05.15. 09:21:17

@Pipas:
a nem tudás, az elhallgatás nemcsak a tényeket torzította, hanem a fejeket is!

Videofon 2010.05.15. 09:23:11

@Pipas:
Tévedsz.
Ha valaki úgy beszél, mint egy náci, úgy viselkedik, mint egy náci, úgy cselekszik, mint egy náci, azt nácinak nevezem.
A Jobbik képtelen ideológiailag pozicionálni magát, mert amit valójában képvisel, az a saját szavazóbázisának is elfogadhatatlan. A Jobbik szervezeti, aktivista erejét a nácik adják, ellenben náci programmal Magyarországon nem lehet a Parlamentbe jutni. Ezért végighazudták az elmúlt két évet.

lüke 2010.05.15. 09:28:10

en.wikipedia.org/wiki/Racism
en.wikipedia.org/wiki/Nazis
en.wikipedia.org/wiki/Irredentism
a fogalmak tisztázása érdekében
/a nyelvet meg váltogathatod:)bár nem minden nyelven egyforma!/

ssi 2010.05.15. 09:29:15

megalakult az új O.Gy. - pl. önámítások, aránytalanságok
S.L.
- ... meg se említette, hogy volt gazdasági világválság ...
- ... LMP kiemelt figyelmet és bizalmat kapott ...
O.V.
- ..." forradalom" - most, itt, miért? S.L. se ért vele egyet
- ... "Nyilatkozat"- összefogás az eredményektől lesz majd
- rendet ígért ... csakazértis V.G.-ről nem szólt - Jobbikkal mi lehet a terve?
V.G.
- lázadó állampolgárként lehet különc és provokatív
- törvényhozóként szélesebb érdekeket kellene figyelembe vennie
S.P. - kellemes meglepetés
B.G.- papírforma, a megszokott

lüke 2010.05.15. 09:41:56

uj blog!
de az alapfogalmak tanulmányozását
-az alapvicc szerint: az ellenség nem alszik- amivel csak úgy dobálództok(nácik, irredenták,fasiszták, komcsik , oligarchák)
ajánlom figyelmetekbe,
s több nyelven, mert tartalmában
más és más a kül. nyelveken

Netuddki. 2010.05.15. 09:55:28

Azért azt elég érdekesnek tartom, hogy nem zavarták ki a vonát betiltott gárdás mellényestől. Főleg, hogy nyílt titok volt mire készül. Ekkor viszont be sem kellett volna engedni. Persze akkor nem lett volna mitől utólag elhatárolódni.

Mondjuk az is megérne egy misét, ahogy e "dicső" tettet az "úriember" véghezvitte.

Mindemellett azért ne feledjük, hogy a "tisztelt" képviselők nem éppen az általuk is hozott törvények betartásáról híresek. Csak, hogy a dohányzást és a költségtérítést említsem...

Netuddki. 2010.05.15. 10:02:08

@kovi1970: Még annyit tennék hozzá, nem semmi amikor az új kormány legelső napja már törvénysértéssel indul.
Ezek után mit várjon az eccerű választópolgár?

Netuddki. 2010.05.15. 10:03:46

@kovi1970: Mondjuk én elvártam volna, legyen egy-két képviselő aki még az eskü ELŐTT szóvá teszi.
Utólag persze könnyű okosnak lenni.

bariga 2010.05.15. 10:05:09

tegnap mindenki szánalmasan viselkedett, kivéve a Bajnait, akinek a tanácsait meg kellen hallgatni. A Jobbikról tudjuk, hogy kicsoda, nem kell hozzá mellény, tehát a vita erről is felesleges volt. Az MSZP padlón, velük nem kell számolni most legalább 2-3 évig, addigra talán összeszedik magukat. Az LMP azt sem tudja hol van, és nem is látok rá esélyt , hogy mostanában felfogja..
A legnagyobb baj viszont a Fidesz, mert most már tőlük függ mi lesz az országgal. Viszont senki sem tudja már őket kényszeríteni arra, hogy komolyan, szakszerűen, somolygás, gyűlölködés és hazudozás nélkül szólaljanak meg. Ez a stílus annyira beléjük ivódottanyolc év karantén altt, hogy nem tudják levetkőzni. Hofi idézet: AKINEK NEM INGE NE VEGYE MAGÁRA, DE AKINEK INGE, AZ ÖLTÖZKÖDJÖN FEL MÁR VÉGRE. ha van itt fideles potentát szóljon legyen szíves. A fidel nem elírás.

Pipas 2010.05.15. 10:11:49

@Videofon: Aha, mert te, meg a Bajnai Gordon azt mondod. Akkor tényleg nácik, hiszen gyűlöletkeltésből mondják rájuk, hanem alapos megfontolás után, szakértői véleményként.

Izrael is megmondta, hogy nácik, sőt a Fidesz is az. Szlovákiába azt is megmondták, hogy MINDEN magyar náci. Nyilván nem áll rossz szándék a nácizgatás mögött, nyilván jószándékból, önzetlenül mondják, biztos igaz.

Én is a Jobbikra szavaztam rám is mondták már, hogy náci vagyok biztos igazuk volt. Ki vagyok én, hogy eldöntsem, hogy náci vagyok -e vagy nem?

Azt eldönthetem, hogy cigány vagyok -e vagy nem, azt, is, hogy férfi vagy nő, de azt nyilván másokra kell bíznom, hogy náci vagyok -e vagy pedig egyszerűen tele van a tököm azzal, hogy szopatnak egész életembe... nyilván!

lüke 2010.05.15. 10:21:52

@kovi1970:
gyáva
nem kell sokat ragozni
nem hős ,mint álruhában Mátyás király:)
egyik DVD-t árul, másik vetkőzik,s ott ül a pala' men'ben!
tegnap ezért már agyatlan gyülölködőnek neveztek
a tények persze magulért beszélnek ,szerencsére

[nev] (törölt) 2010.05.15. 10:23:11

@lüke:
a wikipedia szerkesztői szerintem tévednek. mert az nsadp tagjai aligha hiszem, hogy mindennyian rasszisták, és antiszemiták lettek volna. szerintem nem ez volt bennük a közös. hiszen voltak, akik az életüket kockáztatva mentettek zsidókat, és közben meg nácik voltak. náci közkatonák, sőt náci felsővezetők. a náci párt tagjainak jelentős részét elborzasztotta a holokauszt.

az nsadp tagjaiban közös szerintem a birodalmi nemzetállamba vetett hit volt. azokat hívom nácinak. akik ebban hisznek. mert az nsadp tagjaiban is ez a közös. és a magyar, de akár szlovák jobboldali pártok felővezetőit is ez tartja össze. egy birdalmi nemzetállamokat akarnak. tehát nem nemzetközösséget, kulturálisan autonóm nemzetiségekkel, hanem birodalmi nemzetállamot.

Netuddki. 2010.05.15. 10:26:48

@Pipas: Náci? Mit jelent a hétköznapi szóhasználatban? Szerintem egyszerűen szitokszó, nem jelent semmit csak sértést.

De ha pl. azt mondom, hogy kisebbségi (höhö) komplexusokkal küzdő, antiszociális, felelősséget a saját és mások hibái miatt áthárítani próbáló személy, akkor az egy kicsit talán jobban leírja a helyzetet.

ssi 2010.05.15. 10:32:49

a jövőlátó S.L. O:Gy. alakuló üléseinek beszédeiben:

2006-ban
szólt a népszavazás intézményéről és az AB-ről - az élet őt igazolta

2010-ben mondta, s meglátjuk majd, hogy a jövő megint őt igazolja-e
1.
"...létezik az Alkotmány és a benne foglalt jogok elvi alapjainak egy olyan koherens rendszere, amely a napi érdekű módosítások fölött is az alkotmányosság biztos mércéjéül szolgál. Ez – az első Országgyűlés idején még láthatatlan alkotmány – azóta az Alkotmánybíróság húsz éves működésében látható és kiszámítható kifejtést nyert. Ez az, amit fenn kell tartani. Az Országgyűlés pedig ezen keretek között bátran élhet lehetőségeivel."
2.
.. és szólt a természetes és elvárt szándékról, hogy az előzőéknél különbek legyünk

Netuddki. 2010.05.15. 10:34:27

@[nev]: Hm. Sokan voltak, de nem elegen?

Nem az számít kire milyen címkéket aggatnak. Az számít hogyan viselkedik, mit mond.

A lényeg, hogy senkit NEM SZABAD népi, nemi, faji, rassz, nemzeti és egyéb hovatartozása miatt hátrányosan megkülönböztetni, durva általánosítások miatt előítélettel viseltetni irányában. Ennyi.

Videofon 2010.05.15. 10:44:04

@Pipas: Azt kellene végre felfognotok, hogy vannak eszmék, amelyek romboláshoz, pusztításhoz, gyilkoláshoz vezetnek. Tök mindegy, hogy ezt nácinak, komcsinak, polpotistának, vagy minek nevezzük. A gyűlöletpolitika, az ellenségképzés, az erőszak-kultusz mindig árt egy nemzetnek.
Csak az ostobák tanulnak a saját kárukon. A nácizmust ismerjük, mert már voltak hatalmon, meg is gyilkoltak néhány tízmillió embert. Ha azt látjuk, hogy egy pártnak ugyanazok az eszméi, ugyanolyan a programja, mint a náciknak volt, akkor nevezhetjük akárminek őket, tudjuk hol a helyük. Tisztában vagyunk a sorsukkal is.
Attól, hogy valaki elégedetlen a sorsával, még nem muszáj náci pártra szavaznia. Mert ha melléjük áll, a sorsukban is osztozik. Lehet tenni a politikán kívül is ezért az országért. Sőt, a saját sorsodért is.

bariga 2010.05.15. 10:52:36

csak sajnálni tudom azt, aki bnem tudja, mit jelent a náci kifejezés. De még nem késő, meg lehet tanilni, már ha van rá valamilyen agyi kapacitás. Ha nincs, akkor meg úgyis mindegy, az illető reménytelen eset. Van itt valaki egyáltalán, aki hisz egy jövőbeli, jelképes határokkal élő,modern normális, racionális Európában???? Vagy folytatjuk a hagyományokat, háború és népirtás hetven-nyolcvanévenként.

Galahad 2010.05.15. 11:28:16

@[nev]: "de miért kellene énekelni. ha bangó margit rázendít a cigány himnuszra a parlement karzatán, akkor azt is énekelje mindenki. vagy ha a zsidók el kezdenek énekelni. tegyék azt. remek folklór. de miért kellene azt mindenkinek elénekelni"

Mondd, te el szoktad olvasni azokat a kommenteket, amelyekre válaszolsz?
Arról volt szó, hogy "HA pedig végképp NEM AKARJA A t. BALOLDAL, HOGY VALAKI "KISAJÁTÍTSA" EZEKET A JELKÉPEKET, AKKOR az lesz a legjobb, ha megvédi őket. Pl. úgy, hogy feláll, és bekapcsolódik az éneklésbe"

Tehát nem KELL énekelnie, csak akkor, ha nem akarja, hogy CSAK RAJTUK KÍVÜL MÁSOK énekeljék (vagyis "kisajátítsák" azt). Bangó Margit nyugodtan énekelhet, amit akar, én nem fogom énekelni a cigány himnuszt, mert nem az enyém, és ezért nem is érzem úgy, hogy kisajátítja. Lexarom, mit csinál vele, mert nem az enyém, hanem az övé. Ha viszont a sajátomnak érezném, akkor természetesen énekelném vele, és nem azon nyávognék, hogy kisajátítja.

"a nácik ezt akarják"
Ez az "érved" a reductio ad Hitlerum tipikus példája, és mint ilyen, kulturált vitában nulla értékkel bír.

"területi integritása az uniónak van. uniós hadsereg kellene, és nem állami hadsereg"

Álmodban. Az EU/európai államok viszony semmiben sem hasonlít az USA/tagállamok viszonyra (bármennyire is szeretnék egyes Utó Pisták), és nagyon úgy néz ki, hogy soha nem is fog hasonlítani (hacsak nem mint valami újkeletű iszlám állam, de az ugye már nem egészen ugyanaz).

"ebben az esetben a székelyeknek regionális önkormányzatot kellene létrehozni, mint amilyen az észak alföld"
Nincs párhuzam. Máshol, mint papíron nem létezik olyan entitás, hogy "Észak-Alföld", mint ahogy emberek olyan csoportja sem létezik, hogy "észak-alföldi". Ellentétben a Székelyfölddel és a székelyekkel.

"a székelyek döntsék el, hogy mit akarnak. területi autonómiát (szerintem ilyet sose fognak kapni)"
Már rég döntöttek. Magyarok lévén, alapvetően természetesen Magyarországhoz szeretnének tartozni. Ezt persze jelentősen megnehezíti, hogy az évtizedes erőszakos elrománosítás eredményeképp szinte megszűnt már a Székelyföldet a szilágysági-érmelléki tömbmagyar vidékkel
összekötő "nemzetiségi korridor" (Dicsőszentmárton környéke, Mezőség, Aranyosszék, Enyed, Torda és Kolozsvár vidéke, Kalotaszeg). Az eredeti Székelyföld területén viszont a mai napig legalább 80%-os többségben vannak. Itt akarnak saját EU-régiót (regionális önkormányzatot, ha úgy tetszik), illetve területi autonómiát.

"kulturális autonómiát (ilyet szerintem már 89-ben is kaphattak volna)"
Ezt már korábban is írtad, és én pedig már reagáltam is rá korábban, amit ezek szerint nem vettél figyelembe, ehelyett szinte szó szerint megismételted a mondatot. Így nem sok értelme van.

"ettől még lehet alternatív dalárdát csinálni a parlementben"
Ha nem teszik, nem kell beszállni a dalárdába. Csak akkor nem kell vinnyogni, hogy "kisajátítás" meg ilyesmi.

"én biztosan megvártam volna vigyázz állásban, amíg énekelnek"
Mert te ezek szerint lényegesen értelmesebb vagy.

"de biztosan nem énekeltem volna velük. mivel nem vagyok székely"
Ami szíved joga.

Nem kell ezt túldimenzionálni. Van egy radikális párt a parlamentben. Várható, hogy lesz még néhány hasonló performance a parlamentben. Ez meg szerintem a legjobbak közül való volt. Volt üzenete, aktualitása, nem is beszélve arról, hogy a szocik (legalábbis egy jó részük) óriásit szoptak általa. Annyit kellett volna tenniük, mint amit te tettél volna, és nagyjából leszerelték volna a dolog élét. Ha még páran éneklik is (azt hiszem, volt is ilyen), annál inkább.

Ordnassac 2010.05.15. 11:35:46

@Galahad: csak röviden, mert ez szöget ütött a fejembe: a fórumos nácizásról a reductio ad Hitlerumon kívül még Godwin törvénye is az eszembe jut.

www.wired.com/wired/archive/2.10/godwin.if.html

Galahad 2010.05.15. 11:39:05

@Ordnassac: Ismerem, és igazad van. Ahogy Godwin bácsinak is :-)

Galahad 2010.05.15. 11:40:27

@Ordnassac: Ismerem, és igazad van. Ahogy Godwin bácsinak is :-)

ssi 2010.05.15. 12:06:37

sok adu, meg ász, meg leüthető labda lesz, lehet majd rajtuk csemegézni
- S.L. figyelmeztetései (alakuló ülés beszédéből)
- kormánypártiak ígéretei
- bizottsági helyek - MSZP: ők megmondták a Jobbikról előre
- Jobbik ellentmondásai: elvárások-tettek: parlamentben és az utcán is vannak

gorcsev54 2010.05.15. 12:55:13

Ez a szandálos sírós hangú beszédhibás ember eddig sem volt méltó az általa betöltött hivatalt képviselni ,most meg aztán pláne, remélem még egyszer nem kapja meg ezt a tisztséget.Körülbelül az ország is olyan mint Ő.Az egészről ennyi a véleményem és kész, akárkinek tetszik akárkinek nem.

cookiedude 2010.05.15. 13:50:08

@[nev]: ez egy nagyon népszerű nézőpont így 20 évvel a gengszterváltás után, de akkor senki sem volt jövőbelátó jóstehetség, a legtöbb ember meg volt győződve arról, hogy nagy eséllyel még az ükunokájuk is a kommer rendszerben fogja leélni az életét, de hogy ők biztosan, az nem kérdés.

Tévedtek, Istenem! Kövezzük meg őket? Aki most megmondja előre 20 évre, hogy mi lesz, az vehet egy követ a ládából. Tessék, tessék, nincs jelentkező???

Ha komolyan azt gondolod, hogy egy közgizdász anno bármilyen épkézláb karriert csinálhatott volna párttagság nélkül, hát arra én tudnék megfelelő orvost ajánlani. :o)

Egy fiatal sem volt olyan hülye, hogy az 1% esélyére tegye fel az életét, hogy persze, lehet párttagság nélkül is sikeres valaki. Ja, 100-ból 1-nek összejött! Nahát!

lookout 2010.05.15. 14:14:14

@-lyla-: A "benyújtatott" öncélúan modoroskodó archaizálás, kerüljük hát.

Füsilier 2010.05.15. 14:48:07

Tiszteletem a díszes Társaságnak!

Nos azt kell mondanom hogy a tegnapi nap a Jobbiké és Vona Gáboré volt! :D
Mindenki azt nézte-várta hogy mit tesz Vona..hehe, szinte alíg foglalkoztak OV-vel is(még az itteni kommentek is)

1. Megtartotta az igéretét, nem felejtkezett el a híveiről és az ELVEIRŐL
2. Eskütétel a Korona előtt ! Mellesleg ebben az esküben vállalták a VISSZAHÍVHATÓSÁGUKAT.
3.Tűrték fegyelmezetten a fröcsögéseket + a fidesz ócska húzását hogy ne Dúró Dóra olvassa az esküt....
4. Székely Himnuszt énekelték. Jól meg is zavarták sokak "lelkivilágát" ! Azt a sok riadt pislogást..hehehe

Ez csak 4 pozitívum tegnapról.A többi pártnak mennyi sikeredett...??

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.05.15. 14:49:59

@Ordnassac: azért az nem kicsit idegesítő, hogy ha valami _tényleg_ olyan, mint a nácik, akkor sem lehet már ezt megállapítani, mert annyira elcsépelt lett a dolog, hogy azonnal jön hogy "nácikártya". Pedig ezt csak az irreleváns, erőltetett kapcsolatokra lenne érvényes ráhúzni.

A német történelmi nácik egy jól ismert közös tudáselem, amire azért jó hivatkozni, mert mindenki ismeri. Egy-egy hivatkozás önmagában kéne mérlegelendő legyen, nem szabadna a témát automatikusan elvetni annyival, hogy "nácikártya".

Lehet (sajnos) tökéletesen helytálló és igaz párhuzamokra rámutatni a német történelmi nácik és napjaink nácijai között, kár, hogy az ilyen megállapítások súlyukat veszítették. Pontosabban közhellyé váltak.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.05.15. 14:55:07

@Füsilier: Hát ha valakinek ezek pozitívumok :) hejj, mennyit fogunk még röhögni rajtuk :)

nazer 2010.05.15. 16:59:11

Vona Gábor egy karakán gyerek,a sólyom pedig.....hát hagyjuk,remélem mielőbb eltakarodik a feledés homályába,és Duró Dórával is aljasság volt.Zsidó munka.

Kalmár 2010.05.15. 17:31:46

@nazer: Egy országgyűlési képviselő, aki a törvényeket hozza, nem tarthatja magát azok felettinek.
Nem számít, hogy a gárda feloszlatása erkölcsileg oké-e?
Jogerős ítélet oszlatta fel és tiltotta be a ruházatot.
A te fürered, leszarja a törvényt, csak azt tartja be amelyikkel egyet ért.
Pont mint Gyurcsány, Horn, Kádár, Sztálin, Hitler. stbstb.
Azért verték szét 23.án a békés megemlékezőket mert Gyurcsány szerint a gyülekezési jog nem vonatkozik az ellenzékre.
Semmi különbség.
Nincs szükségünk több önjelölt messiásra akinek csak a saját beteg fantáziája parancsol.
TÖRVÉNYEK!!!
Kis fotelnácik....

ubul2000 2010.05.15. 18:04:21

@Kalmár: Próbálj a jogban is jártasságot szerezni, mielőtt ítéletet mondasz és mocskolódsz.
Abírósági ítélet feloszlatta a Magyar Gárda Egyesületet és (bár ezt szerintem törvénytelenül) a Magyar Gárda Mozgalmat is. Ugyanakkor leszögezte azt is, hogy az egyenruha viselés nem bűncselekmény. (Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy ez a döntés a Magyar Gárdára vonatkozott, nem pedig az Új Magyar Gárda Mozgalomra) A kormány ezt sietve kiegészítette egy kormányrendelettel, miszerint NYÍLVÁNOS helyen tilos a Magyar Gárda (és nem az Új Magyar Gárda) egyenruhájának a viselése, mert ez szabálysértés.
Az ogy-ben történtek ezzel kapcsolatban az alábbiak:
1. Az Országgyűlés nyitó napja nem nyílvános rendezvény. (Oda csak a jogosultak és a meghívottak mehetnek be, nem bárki, ami a nyílvánosság ismérve)
2. Egy mellény NEM minősül a Magyar Gárda egyenruhájának, annak mindössze egy darabja volna - ha az a Magyar Gárda mellénye lett volna, nem pedig az Új Magyar Gárda mellénye.

ubul2000 2010.05.15. 18:23:33

@Kalmár: Én nem vagyok te. Hülye és aljas te vagy. Gratulálok.

Kalmár 2010.05.15. 18:30:32

@ubul2000: Elképesztő ahogy csűritek csavarjátok a szót.
Tessék megtanulni egyenesen beszélni nem bújkálni, kenni
a sz...t.
új Magyar gárda??
Ja, ha betiltják akkor meg mégújabb??
Agyrém milyen emberek kerültek a parlamentbe, szerencsére, nem vagytok sokan. Kutya ugatás nem hallatszik az égig.
Te jogi zseni, ha már ilyen nagyra vagy magaddal, akkor olvass utánna, hogy vonatkozik a tiltás az újra is.
Vona pedig kijelentette, hogy a gárda feloszlatása ellen tiltakozva veszi fel az egyenruhát.
Sőt polgári engedetlenségnek tartja, ha tilos is.
Szóval tudatosan sérti a törvényt.
Szép képviselő, továbbra is áll, hogy csak azt a törvényt
tartja be ami neki is tetszik.
Ne legyél bölcsebb a főnácitoknál. Pont mint Gyurcsány
egy tőről fakad a viselkedésük. Korlátlan hatalom éhség
és a tévedhetetlenségben vetett önhittség.

ubul2000 2010.05.15. 18:41:36

@Kalmár: Egyrészt én maximum csavarni tudom a szót, nem pedig "csavarjátok". Persze, ha magadból indulsz ki, mint hatökör, akkor értelek.
"Te jogi zseni, ha már ilyen nagyra vagy magaddal, akkor olvass utánna, hogy vonatkozik a tiltás az újra is."
Próbálj idézni egy jogszabályt.
"Ne legyél bölcsebb a főnácitoknál." Aki ilyet mond, maga a legnagyobb gazember, akárcsak palesztin testvéreinket gyilkoló szemetek.

hoplita 2010.05.15. 19:37:08

@Kalmár: Te egy igazi, agyatlan, fityiszes köcsög vagy.
Szórakoztató fajta, sőt hasznos is.....
A fajtád a záloga annak, hogy elérjük a 30-35%-ot...nem is olyan soká...:)))

Kalmár 2010.05.15. 19:53:39

@ubul2000: Neked palesztinok a tesóid??:)))
A szittya rézangyalodat.
Kis nácik, most megtanuljátok, hogy be kell tartani a törvényt!
Szokatlan??
Óó szegények, eddig a Horn és a Fletó alatt vonulgathattatok.
VÉGE
Viszlát szittyapalesztin.

pandacsökiboborján 2010.05.15. 19:54:17

Mondja már meg valaki, hogy az MSZP nevű milliárdos klub mitől baloldali párt???
Hova a picsába tüntettek el ennyi elprivatizált vagyont meg felvett hitelt???

ubul2000 2010.05.15. 20:03:14

@Kalmár: Náci az anyukád idióta gyermeke.

lüke 2010.05.15. 21:07:57

@[nev]:
meg a komcsik, meg a katolikusok,meg a reformátusok
meg.................
a wikiben sok a hiba ,főként a magyarban, ezért szoktam megnézni a többit is:).

AlbaZen 2010.05.15. 21:23:50

Sólyom végleg elvágta magát nálam és kiírta magát a demokráciából. Ilyeneket egy köztársasági elnök nem mondhat. Egyszerűen NEM mondhat. Nem az a dolga. Engem személy szerint nagyon megbántott.

Várúr 2010.05.15. 21:31:00

@borzzz:
Csupán érdekességként: a székely "himnusz" egy műdal, melyet 1921-ben baromkodott össze a Csanády-Mihalik zsidó szerzőpáros. Származásukkal a világon semmi gond, csak amikor a szittyák éneklik, valahogy elfelejtődik ez az aprócska tény. Szövege, dallama egyaránt irodalmiatlan és értéktelen. KÖlcsey után himnusznak nevezni olyan, mint a Csárdáskirálynőt (mely szintén népszerű) Mozart operának. Szegény Csaba királyfi a csillagösvényról leszédül, míg maroknyi székely porlik, mint a szikla. Ilyen nóta alapján cseppet se meglepő.

Várúr 2010.05.15. 21:38:10

@ubul2000:
Próbálj a jogi csűrcsavaráson kívül a józan ész terén is jártasságot szerezni. Huza-Vona bohóckodása mint a Magyar Gárda, Új Magyar Gárda, Legújabb, Legeslegújabb, stb. képviselőjéé... Ebben a mellényben fizetőpicérnek lenne alkalmas a hátára hímzett ősmagyar állat, az oroszlán alapján mondjuk az "Arany oroszlán" fogadó restijében.

Várúr 2010.05.15. 22:30:20

Egyébként Huza-Vonának valóban majdnem sikerült az ő mellényes sztriptízére silányítani a parlament első napját. Hála a ballibeknek és a bulvármédiának. Van kommentelő, aki még büszke is erre. Holott ócska kommunikációs trükk.... V. Gábor főszittya inkább azzal foglalkozna, a második forduló előtt hová tűnt az addigi Jobbik szavazatgyűjtők és aktivisták kb 80 %-a? Hja, hogy a beéígérthez képest törpe lett az eredmény... hogy mégse verték szarrá a zsideszt és a maszopot.... Kíváncsi vagyok meddig tart a legeslegjobik lelkesedés, merthogy a politika kitartó munka is... Na meg szakértői-értelmiségi háttér és nemzetközi támogatás is kell hozzá. Morvai néni, mint nemzetközi háttér kevés, mint ciklonban a légyfing.

Éhesló 2010.05.15. 22:52:15

A jobbik erejét az mutatja, hogy egy jogászprofesszorból, volt alkotmánybíróból kihozta a kisszerű antifa prejudikátort, ráadásul mindjárt két menetben is.
Ez azért nem piskóta egy a hivatali ideje alatt olyannyira szűkszavú k.e.-től, akinek nem volt ennyi leütése sem böszme életműve, sem a 2006 őszi vérengzések és ügyészi, bírói ámokfutás, valamint az ország mély gazdasági válságba döntése kapcsán.
Ez aztán a helyzetértékelés és államférfiúi nagyság!
Köszönjük, lehet lelépni a fenébe!
Alig várom.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.05.15. 23:12:35

@AlbaZen: "Engem személy szerint nagyon megbántott. "

nem baj. Vedd kijózanító pofonnak.

nestrot10 2010.05.16. 05:58:21

A Varjú László nagyon Közt. Elnök ingyenélő akar maradni.....ezért a duma:)

nestrot10 2010.05.16. 05:59:54

A Fotón lévőket így ahogy vannak...géppuska elé kellene állítani..és rendbe jönne az ország. A Fidesz banda miatt van ez az országos gyűlölet.....

Lacibácsi57 2010.05.16. 10:51:12

@nestrot10: Hát igen, a mondat végével egyetértek! A 855 ezer JOBBIK mind magyar, és saját akaratából szavazott rá! de mit gondoltok kik lehetnek 3,5 millióan, mi lehet az indíték a bizalom, és vajon meg is maradnak-e ott?? Ami ok-okozat, a feszültség okozója, nem tudja megszüntetni, még ha szeretné is, sem Orbán, sem Pintér! Nincs rá megoldás!

ssi 2010.05.17. 11:24:44

miniszterelnökök: kinek ez, kinek az
Gy.F. és O.V. a szavak és az érzelmek, szenvedélyek emberei
B.G. visszafogott, neki a tények, a konkrétumok, az lvek a fontosak

én azt gondoltam - az előzmények után (8 év, Gy.F. folyamatos kritizálása, visszafogottabb O.V. ), hogy
- O.V. nem fog visszatérni a régi pátoszos önmagához
- megígérheti, hogy a rájuk nem szavazó, vagy egyáltalán nem szavazó 5.3M ember sorsát is szem előtt tartja
- kifejezheti reményét, hogy az országban elinduló folyamatok láttán az emberek jobban összetartanak
- kijelentheti, hogy tudomásul veszi, hogy társadalmi összefogás mellett is természetes a különböző pártszimpátia
- NER - feladatot valóban alázattal kell végezni, de az emberek reakciói nem parancsszóra történnek
- nekem jobban tetszett volna a beszédében a "meg fogjuk szüntetni a munkanélküliséget stb." helyett, hogy szeretnénk/célul tűztük ki a munkanélküliség mérséklését stb. - egyébként meg így jobban számon kérhető lesz rajtuk

Ma az internet korában még jobban oda kell figyelniük, hogy mit mondanak (bármikor könnyen visszakereshető). Ma a 20 éves többpártrendszerben még jobban meg kell fontolniuk, hogy mit akarnak aláíratni (szélesebb látókör, szólás szabadság van)
süti beállítások módosítása