Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
10:54

“A szocialisták nyilván nem kalkulálnak azzal, hogy maholnap újra 40 százalék felett lesznek. Figyelemre méltó ugyanakkor, hogy áprilisi támogatottságukat megtartották, a szocialista párt nem omlott össze. A helyzet nagyon más, de az MSZP-nek 1990 után egyszer már sikerült kinőnie a köré vont karantént.” – írja Lakner Zoltán a szombati Népszabadságban. A magyar politika jövőjéről gondolkodva kétségtelenül az egyik lehetséges forgatókönyv az MSZP megerősödése, a kvázi-kétpárti szerkezet (azaz a Fidesz-MSZP váltógazdálkodás) visszarendeződése. De nem biztos, hogy a legvalószínűbb.

(Fotó: mszp.hu)

A jövőről gondolkodni egyszerre hálás és hálátlan feladat. Hálás, mert szabadon szárnyalhat a fantázia, de hálátlan is, mert alig akadnak biztos pontok. A politikában ráadásul kevés dolog van a csillagokban megírva, jelentős szerepet játszanak az egyéni döntések, az előre nehezen belátható útelágazások. Mégis akad néhány olyan fundamentum, amely meghatározó erővel bírhat a szocialista párt politikájában: egyesek segítik a padlóról való felállást, mások hátráltatják azt.

Az MSZP megerősödése mellett szól először is a párt túlélési rutinja. Története során nem először van nagyon nehéz helyzetben a szocialista párt, vezető politikusainak így volt már alkalmuk megtanulni, hogy a türelem, a kivárás gyakran szavazókat terem. Talán ezért sem lett egyelőre palotaforradalom a néma undorból, lehet, hogy éppen ez a tapasztalat erősítette a kohéziót egy olyan időszakban, amikor elméletileg a hosszú szegfűk éjszakája is eljöhetett volna. További érv lehet a választói rutin: a szavazók az elmúlt évtizedben megszokhatták a „ha nem Fidesz, akkor MSZP” (és fordítva) logikát. A „kétnagypártiság” korábban mindkét felet segítette, hiszen a rivális antitéziseként komolyabb munka nélkül is számíthattak a tiltakozó voksokra. S végül ezzel összefüggésben meg kell említeni az alternatíva hiányát is: a parlament másik két ellenzéki pártja – más-más okból - egyelőre nem látszik alkalmasnak arra, hogy a politikai inga visszalendülésekor tömegesen vonzza magához a kormányváltást akarókat.

Az MSZP megerősödése ellen szóló érvek sem gyengék, sőt. A párt legnagyobb tehertétele az a döbbenetes hitelvesztés, ami 2010-ben középpárti pozícióba lökte vissza a szocialistákat. A párt a választói magján kívül szinte vállalhatatlan politikai alakulat, az anti-Fidesz megfontolásokon túl más szavazói kötődés kialakítása a bizonytalanok, a csalódottak körében velük kapcsolatban jelenleg nehezen elképzelhető. Az MSZP mai politikai elitje ráadásul nem látszik alkalmasnak arra, hogy ezen a helyzeten érdemben változtasson, a parlamenti munkájukat figyelve időnként az volt az érzésem, hogy szinte magukra zárták a karantén ajtaját. A párt új vezetője egyszerűen nincs egy súlycsoportban a miniszterelnökkel, s bár az alkalmas kihívó megtalálása nem lehetetlen feladat, s nem is biztos, hogy ezzel kapkodniuk kell, a párt „újrakitalálását” azonban már mostanában el kellene kezdeni – ennek nyomai sem látszanak.  Nem segíti továbbá az MSZP-t a pártrendszer átalakulása sem: az a szokatlan új helyzet, amelyben nem egyértelmű a szocialisták váltópárti helyzete, ahol küzdeniük kell az LMP-vel és a Jobbikkal az első számú ellenzéki erő (nem mandátumarányról beszélek) pozíciójáért.

A kiinduló helyzetet figyelve összességében úgy tűnik, az MSZP a „majd úgyis visszatalálnak a szavazók” reményére alapozva nem lehet újra abban a helyzetben, hogy esélye legyen a kormányra kerülésre. S ha a még vállalható, visszafogott elemzői prognózist egy pillanatra felváltanám a döntően igazolhatatlan megérzésekre alapozott nagyotmondással, akkor a befejezés így hangzana: az eddig megismert pártrendszernek vége; az MSZP mai formájában ugyan lehet még ellenfele a Fidesznek, de a Fideszt legyőzni már csak egy új, egy másik politikai alakulat tudja majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr512222846

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csőcselék az LMP-ben 2010.08.17. 07:22:37

Daniel Cohn-Bendit rendőrökre kőt dobáló, autógyújtogató, molotov-koktélozó, és egy csöppet pedofil. azért az 5 éves lány...   német politikus, az 1968-as De Gaulle elleni franciaországi diáklázadások egyik vezetője. Jelenleg képviselő és az Euró...

Trackback: IDEfigyeljenek E-mberek! 2010.08.16. 03:00:53

Az őszi választáson támogassátok a KKKE Bp.-i és Szegedi jelöltjeit:TUDNIVALÓK: kutyopressz.blog.hu/2010/08/13/kopogtatocedula       MI pedig szeptembertől Máris Ujra KezdjüK:Indul az IDE (Illegális Demokraták Eg...

Trackback: Váltópárti pozíció eladó! 2010.08.15. 16:37:54

...avagy mi ez a trágya ellenzék a hatalmas fenék centrális erőterében? De most komolyan: milyen szar lehet már ellenzéki beállítottságúnak lenni, és végig nézni a kormánnyal "farkasszemet" néző pártok szánalmas

Trackback: Ki lop kitől? 2010.08.15. 14:28:39

Az MSZP eldönthetné lassan, hogy az LMP most barát, vagy ellenség, mert ez a "hol közös jelölteket állítanánk velük, hol FIDESZ leányvállalatnak nevezzük őket, mikor mi épp az érdekünk" taktika már tavasszal se jött be. A közös jelölt n...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2010.08.17. 08:40:11

@dio:
két hét múlva erösíthetem a nyuggerek táborát:)
hajrá
@siminmondja:
fele királyság ottán:) nyista
egész se ,mert reformátusoknak még nem adtak

lüke 2010.08.17. 08:46:55

@jjulie: ha magasra nö, magasabb rendü species:)

radala 2010.08.17. 09:07:28

@Ordnassac: négy hónappal vagyok fiatalabb, mint tg pontosabban 4 hónap és 13 nap.:-)
@ó jaj: Drága o jajj, természetesen te soha nem írtad le, még hogy a Fidesz összes személyi döntése rossz, gazdasági kérdésekhez lövése sincs, aki Fideszes az buta, tudatlan, mucsai...
Te azzal áltatod magadat, hogy nem ez a default beállítás nálad. Majd szólok, ha egyszer véletlenül lesz valami, amit elismersz, hogy jó. Teljesen kár ezen vitatkozni, mert engem úgysem győz meg soha senki arról, hogy van ember, aki használja az eszét politikai kérdésekben.
Az más, hogy tg mondjuk képes viszonylag elfogulatlanul írni, de ez azért van, mert ö nem a jobb-balra ugrik, hanem másra. Amúgy nem lepődnék meg, ha négyszemközt ki lehetne hozni a sodrából, mondjuk azzal, ha valaki az MDF-re szavaz. Engem pl a személyes sértések kicsit sem hoznak ki a sodromból tg meg azt nem bírja, ha beszólnak neki. Az emberek különböznek. Egy közös van bennük, az, hogy a politika (ha fórumoznak), akkor vallás náluk. Ez alól gyakorlatilag nincs kivétel, még azt is mondhatnám, hogy minél okosabb valaki, annál kevésbé használja az eszét a politikában. Illetve nem arra használja, hogy megértse, hanem, hogy bebizonyítsa a prekoncepcióit.
Ha mutatsz egy olyan hozzászólást, amiben dicserőleg szóltál te vagy simonmondja OV-ról vagy bármiröl, ami fidesz, vagy elismerted életedben egyszer is, hogy Bajnai nem egy isten, akkor megkövetlek.

@bagarja:Azt hittem az összeesküvés-elmélet kizárólag szélsőjobber dolog. :-) Örülök, hogy az ilyesmi is egyre szabályosabban oszlik el a világban.
Mondjuk nekem teszik, amit írsz szeretek, minden összeesküvés elméletet. Minél kevesebb a bizonyíték annál tutibb, hogy igaz az a jó bennük. Egy dologban tuti egyetértek veled az embereket mindenki leszarja, szó sincs a haza megmentéséről sehol sem. Abban nem vagyok biztos, hogy ez valóban probléma is. Ha valaki meg akarja tartani a hatalmat, akkor jól kell kormányoznia. Talán nem is baj, ha valaki tisztában van azzal, hogy a jó kormányzás csak egy eszköz a hatalom megtartásához:-)

2010.08.17. 09:11:27

@simonmondja.: hát ha jó barátokkal veszi körbe magát, még professzor is lehet belőle! Tudod, Jézus barátai könnyebben üdvözülnek! ;)

2010.08.17. 09:12:08

@malacz69 rettegéselemző: ne légy paranoid!, blogmotor szórakázik:)

2010.08.17. 09:14:01

@Ted Striker: elbűvölte a forradalom!:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.17. 09:32:24

@radala: Nyugodtan címezd nekem, ha valami nem tetszik.

Viktort nem dicsértem?
Lehet.
De nem emlékszem, hogy Viktor dicsért volna engem.
Ha így tesz, nyilván viszonzom, mint szokás.
Addig nem tartom kötelességemnek, vagy illendőnek.

Bajnai meg hogy jön ide?
Nem emlékszem, hogy bárkit is dicsértem volna - miért tenném?

jjulie 2010.08.17. 09:35:01

@radala:

úgy tűnik, hogyazt akarod elfogadtatni, hogy csak ésszel lehet helytelen döntéseket hozni

csak úgy érzésre is lehet?

és persze ki tudja mi is a helyes döntés ismérve?

ssi 2010.08.17. 09:40:26

- ország gazdasági mutatói háttérszámítások nélkül kísérletezésnek tűnik
- kampányban: 1 millió új munkahely 10 év alatt; kormányon: ezt nem az állam fogja megvalósítani, hanem az emberek maguk !!
gyors változtatások és sok kiskapu a rendszerben,
ellenzék egyik legnagyobb politikai tőkéje lehet a kiskapuk felkutatása és nyilvánossá tétele,
29 pont, majd a többi jó kommunikáció, de nem teljesen valós - nem tud, vagy nem akarják, hogy az legyen
(pl. a 2MFt-os jövedelmi és végkielégítési plafon is csak egyeseknél lesz meg, pont a jogszabályi "hiányosságok" miatt)

@lüke: aug-ban még nem veszed magadra Dio jelzőit (üzenet elért?

@Ordnassac:
- Önk.Vál. kampány listái meddig szentírások, meddig és hogyan módosíthatóak? nyíltan nem foghat össze az ellenzék, de taktikázhatnak
- KKKE képviselőként komoly ember lesz, vagy fricskázna tovább?
- olyan szívesen felül emelkednék a kivételeken (díjmentes, ingyenes stb.) pl. a fogjunk össze a szemetelők, rongálók, pazarlók stb. ellen szemléletért

radala 2010.08.17. 09:49:41

@simonmondja.: Címezhetném neked, de o jajj-jal beszélgettem a kérdésről. Másrészről, nem hiszem, hogy te nem tudod magadról, hogy az érzelmeidet támasztod csak alá az értelmed fölhasználásával. Véletlen volt, hogy megemlítettelek, hirtelen nem tudom, hogy dicsérted-e valaha Bajnait, de őszintén meg lennék lepődve, ha nem, már-már azt jelentené, hogy kell egy új dobozt rendszeresítenem:-)
Amúgy, ha valaki szerint Bajnaira szükség volt az nálam már dicséret. Aki szerint Bajnai jobb, mint Kádár az már isteníti:-)
@jjulie: Nem a döntésekről beszélek. Dönteni az ember igyekszik ésszel, azt akartam mondani (már egy jó ideje), hogy politikáról beszélgetni nem egy igen racionális alapokon nyugvó valami. Szerintem az emberek fociról is érzelemmentesebben tudnak csevegni.
Amúgy ez nem olyan jó dolog, mert pont ez teszi könnyűvé a köcsög politikusok életét. Baromi egyszerű modellezni minket embereket, mert mindenki nagyon erősen kötődik az oldalakhoz.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.17. 10:05:41

@radala:
Ne fáradj. Tojok én Bajnaira.
Szerintem elboldogul nélkülem is. És hát ő sem dicsért engem, ugye.
Viktort viszont demokratának nevezte, úgyhogy maradjanak ők csak egymásközt - dicsérgessenek, gágogjanak, ahogy képességeiktől telik.
Én utoljára a gimiben csápoltam a Skorpióra, de az már régen volt.

Egyébként meg ott az aktivitás funkció a nickekben.

jjulie 2010.08.17. 10:15:28

@radala:

nem hinném hogy mindenki kötödik de nagyon

talán azt akartad irni, hogy aki nagyon kötödik az leginkább nem a józan eszével teszi ezt?

amúgy aki a józan eszével kötödik az a legveszélyesebb, mert az számító geciként jól felfogott érdekből jogtalan előnyszerzés miatt teszi, mert pusztán a tehetségéből nem tud elérni, és a politikának nevezett geciség segítségével próbálja meg

te ész nélkül írsz ide fideszhimmnuszokat, vagy hideg, józan geci számításból?

radala 2010.08.17. 10:23:03

@jjulie: Igazából messzire visz egy egy gondolat túlzott kivesézése. Egyrészt nem írok Fidesz himnuszokat, inkább szoci gyalázásokat (legalábbis én ezt képzelem magamról). Egy biztos momentán nincs rám hatással a magyar valóság szóval akár "független" is lehetnék.
Tényleg nem kritikaként mondom, de a te összes beírásod mind az OV egy geci a priori axiómából indul. Nincs ezzel semmi baj, csak akkor van, ha az ember nem ismeri a korlátait.
Ha ismered sem segít, én pl nagyon jól tudom, hogy milyen elfogult vagyok és mégis elfogult vagyok. De bosszantó, mikor valaki azt képzeli magáról, hogy jobb a deákné vásznánál közben meg csak másképp rossz.

jjulie 2010.08.17. 10:46:17

@radala:

például odáig, hogy minden iskolai végzettséged ellenére egy parasztvakító orbán megvakított egyszerű parasztja vagy

sárkányfő 2010.08.17. 10:56:58

@radala:
Nem mintha lenne a legcsekélyebb értelme egy olyan emberrel társalogni,

- aki bármikor, pöccentésre, képes habzó szájjal férgezni meg hitlerezeni mert a gyűlölet rég kiégette az agyát,
- aki saját maga ismeri el, hogy az érvelés csak látszat, hisz valójában háborúzni jár ide,
- aki maga ismeri be hogy számára a politika = vallás,
- aki kerek perec leírja, hogy nem használja az eszét a politikában,
- és végezetül aki mindezek után még azt is nyíltan vállalja, hogy önmagából kiindulva minden fórumozót ilyennek tart,

szóval mindezek dacára, bár értelmes választ, általad is elismerten, nem várhatok, még egy utolsó reagálást kapsz tőlem, bár nem szívesen foglalkozom ingyen sérültekkel.

1. Azt állítottad eggyel korábban, hogy én előre megmondtam, hogy a fidesz mindent rosszul fog csinálni. A hülye magas labdádat leütöttem, visszakérdeztem, hogy na lássuk hol írtam én ilyet? A válaszod természetesen nem az, ami egy korrekt embertől ilyenkor abszolút minimálisan elvárható lenne, hogy igazad van, bocs, sehol nem írtál ilyet, kissé eltúloztam. Ugyan, te, ilyet? haha. Ellenben az a válaszod, hogy a magas lóról felülsz egy még magasabbra, és osztod az észt (a tömény hülyeséget), és leereszkedően közlöd velem, hogy te majd szólsz, ha úgy ítéled meg hogy valamiről jót írtam. És ezek mellé ősi szokásodhoz híven félrebeszélsz, de ez már csak az apró.

2. Mint te is jól tudod, általában az a feltűnő, ami rossz, az emberek azt teszik szóvá, ami nem stimmel, ami zavaró, vagy netán egyenesen felháborító. Ezért teljesen érthető, ha a kritika van nagy túlsúlyban, merthogy a kormány jó munkáját alapból elvárná mindeni, annak kéne a normálisnak lenni. Ez nem csak a politikában van így, hanem sok más területen.
Mindezzel együtt én pl. sose álltam be a diktatúrázók táborába, szerintem nincs, és nem is lesz diktatúra, az sokkal durvább lenne annál ami most van, viszont azt állítottam, és állítom most is, hogy a Orbán gyengíti a demokrácia minőségét, de hát ez eléggé látható is. de ez persze messze nem diktatúra. Nem fogok keresgéli egy ilyen hülyének mint, te keresgéld ki magadnak a hozzászólásaim, ha akarod.
Aztán, bár nagyon kevés dicsérendő dolog van a fidesz körül, pl. a kormány összeállításakor talán én voltam az egyetlen nem fideszes, aki a sok kritika mellett üdvözölte Navracsis Tibor kormányba emelését, mert értelmes, oda való embernek tartom, persze ő is közösséget vállal Orbánnal, a fidesszel, stb., de ezt hagyjuk, a realitásokat figyelembe véve jó választás volt. Ezt a hozzászólásomat sem fogom keresgélni egy olyan rosszindulatú idióta miatt, mint te, keresgéld ki te magad ha annyira akarod, valamikor a két forduló között írtam. Stb., nem fogok neked többet magyarázkodni, így is bőven túlzásba viszem.

3. Bajnairól természetesen soha nem írtam le hogy isten, kár ilyen nyegle szar beszólásokkal próbálkozni, ellenben azt leírtam, tette a dolgát jól, ami hazai viszonylatban kivételes, és leírtam azt is, hogy orbán viktor azt állította, hogy világbajnok teljesítményt nyújtott, ami igaz is, a számok mutatják, mert nemzetközi összehasonlításban nem volt olyan ország, amelyik másfél év alatt 5%-kal csökkentette volna a hiányt. Orbán azt is mondta, hogy az ország pénzügyi helyzete stabil és kiszámítható, ami szintén igaz a számok alapján. szóval ha Bajnai-komplexusod van - sok más egyéb defekted mellett -, akkor a dicsérő szavakat elsőként Orbántól kérd számon, meg a számokon és a matematikán, ha őket legyűröd, én már magamtól félre fogok állni, ígérem.

3. Ha simonmondjával van bajod, fordulj hozzá, nem vagyok sem a szóvivője, sem a gyámja, felnőtt emberek vagytok, biztos meg tudjátok oldani egymás közt, bár remélem simonmondjának lesz annyi esze, saját érdekében, hogy nem áll le egy futóbolonddal.

Végezetül megkérlek, hogy ne is az én személyem miatt, meg én amúgy is fütyülök rá mit írsz, hanem a magyar helyesírás iránti tiszteletből fogd már föl végre, amit a nevemre tekintve hosszú hónapok óta sem vagy képes felfogni, hogy a "jaj" szót nem 3 j-vel kell írni, ahogy te teszed rendszeresen.

radala 2010.08.17. 11:06:20

@jjulie: Ezt épp nem hinném, hogy így lenne, de persze magamat különösen elfogultan szemlélem. Nem mellesleg az iskolai végzettségnek épp nem sok köze van semmihez. Sokszor mondtam már, például, amikor föl szokott merülni a cenzus, hogy az értelmes emberek (szerintem) elvakultabbak tudnak lenni, mint a kevésbé értelmesek. Amúgy szerintem nem különbözünk különösebben, nem hiszem, hogy az én éleslátásomat jobban elhomályosítaná Orbán iránti szimpátiám és a szocik iránti gyűlöletem, mint mondjuk a tiedet Orbán iránti olthatatlan ellenszenved.
Abban viszont egyértelműen el kell ismernem a felelősségemet, hogy úgy tűnik nem sikerül soha megfogalmaznom helyesen a gondolataimat. Bár kb. 50-szer leírtam még sem jutott el senkihez, hogy nem gondolom, hogy a Fidesz jól csinálja, amit csinál (mondjuk kinevezések ügyében). Csupán azt gondolom, hogy azért szavaztak az emberek rájuk és a Jobbikra is LMP-re is, hogy takarítsák el az államigazgatásból az elmúlt 8, de különösen 4 év alatt odakerülteket. Hogy utána mit csinálnak az egy másik kérdés.
Szerettem volna, ha SL marad, de szerintem elfogadható, hogy nem maradt. Lehetne Domokosnál jobb, lehetett volna mondjuk újra KÁ, de azért 10 percet adhatunk ennek a Domokos gyereknek is. Nem mellesleg pedig ez az egész kinevezésesdi szerintem nagyjából irreleváns. Az egész a hatalom megtartásáról szól, aminek szerencsére része kell legyen előbb-utóbb a jó kormányzás is. Ha nem lesz része akkor úgyis mindegy, hogy kit hova ültettek. Az, hogy az egész világot teleteszik a barátaikkal csak megkönnyíti a hatalom megtartását, de tényleges jó kormányzás nélkül pont az ellenkező hatást fogja elérni.
Szerintem 2010 nagy-nagy tanulsága, hogy a demokrácia egy borzasztóan igazságos rendszer, no nem a jutalmazás, hanem a büntetés terén. Nem hiszem, hogy az elmúlt 100 évben volt a GyF kormánynál kevésbé demokratikus elkötelezettségű kormányunk, mégsem tudtak ártani a demónak. OV sem tud ártani neki, maximum magasabbról zuhan hatalmasat, ha elkúrja.

radala 2010.08.17. 11:21:32

@ó jaj: Szerintem elbeszélünk egymás mellett, ami nyilván az én pontatlan fogalmazásomból következik, szerintem az a baj, hogy gyakran használom a te-t általános alanyként, ami nyilván értelem zavaró szokásom. Nem gondolom, nem akartam azt írni, hogy te valaha is azt írtad volna, hogy minden, ami Fidesz az eleve rossz. Azt akartam mondani, hogy az én fejemben az a kép él rólad, hogy ez az alapállásod és még nem okoztál nekem csalódást, szóval momentán nem tervezem a modell finomítását. A majd szólok nem leereszkedés akart lenni, hanem hogy majd, ha meglepődöm egyszer (azaz, ha látom, hogy szűk a skatulya, akkor szólok).
Komolyan nem vagyok épp most ideges, úgyhogy nem arról van szó, hogy épp háborúzni akarnék. Próbáld meg úgy olvasni a hozzászólásaimat, mintha én egy jó-szándékú faszi lennék. Amúgy az vagyok. :-)
2. OK ez teljesen korrekt. Azt, hogy OV gyengíti a demokráciát még azt sem hiszem, de mondjuk egy nem erösítiben kiegyezhetünk.:-)
Navracsicsocs pozitív hozzáállást elhiszem. Ha teljesen hülyének néznélek, akkor nem beszélnék veled. Nem gondolom, hogy sötét lennél, csak azt akartam mondani, hogy mint senkinek neked sem tökéletes az éleslátásod.
A jajj miatt elnézést kérek.
Szerintem amúgy a kiindulópontok közti különbséget nem számítva nem esik olyan távol a világról alkotott véleményünk.
Bajnai nem tette a dolgát, mert a dolga az lett volna, hogy elhúzzon a picsába, hogy bedobják a törölközőt, innen kezdve minden más mellékes, világbajnok ide-világbajnok oda. De nem tudom mennyit csökkentett a hiányon a Bajnai kormány, ha a regnálása alatt sikerült 120 %-ra teljesíteni az éves hiányt. De mindegy is ez.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.17. 11:22:56

Alig keltem fel, máris milyen baráti eszmecserét látok itt... :)

radala 2010.08.17. 11:31:59

@radala: Különben még annyi, hogy bár ez nem jön soha ki, de én nem személyeskédéből háborúzok, nem emlékszem, hogy jjulie-n kívül bárki el tudta volna nálam érni, hogy személyeskedve támadjam meg. De szerintem már elnézést kértem tőle ez ügyben. Mindenesetre az egyetlen dolog, amivel kapcsolatban hajlamos vagyok az önhergelésre nagyon az az, amikor relativizálni próbálja valaki a bűnöket. Arról nem lehet engem meggyőzni soha, hogy Gergényi 2006-ban jobban viselkedett, mint Eichmann 1944-ben, hogy GyF nagyobb demokrata, mint Rákosi. Rákosinak voltak orosz tankjai, GyF-nek csak vízágyúi, ennyi a különbség. Eichmann megtehette, hogy a "végső megoldást" válassza egy probléma kezelésére Gergényi meg nem, de a szándék meglett volna. Orbánról nem tudunk ez ügyben semmit, én demokratának képzelem, de ez nyilván csak előítélet lehet mert nem volt semmi, ahol kiderülhetett volna, hogy milyen is "vészhelyzetben".

Ordnassac 2010.08.17. 11:33:39

@manyike: listák: amíg le nem adják a megfelelő választási bizottságnak őket.

KKKE ki lenne? Kétfarkúak? Mivel csak három polgármester-jelöltet indítanak, így önk. képviselőjük nem lesz.

@radala: karácsonyi gyerek vagy?

Ordnassac 2010.08.17. 11:36:16

www.stop.hu/articles/article.php?id=723197

(Elmaradnak az idei augusztus 20-i kitüntetések)

Hogy aztán ez igaz-e, nem tudom.

radala 2010.08.17. 11:40:29

@Ordnassac: Gondolom igaz. Nem olyan nagyon okos döntés. Kaphattam volna mondjuk én egy Széchenyi díjat oszt akkor legalább nem maradnának el a kitüntetések.

Ordnassac 2010.08.17. 11:46:32

@radala: azt március 15-én adják át. Aug. 20-án a Magyar Köztársasági Érdemrend különböző fokozatait adják át.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.17. 11:50:16

@jjulie: egy számítás nem szokott gheci lenni, legfeljebb a gazdája.

radala 2010.08.17. 11:52:48

@Ordnassac: Akkor meg mindegy, akkor nem olyan rossz döntés, ha nem számítjuk azt az apróságot, hogy én úgy tudom tetszőleges emberről eldönteni, hogy egy köcsög-e, hogy mikor kap kitüntetést. Ez mondjuk egy valódi tragédia ebben az országban és ez a döntés végképp megmutatja, hogy a balosok csak balosokat a jobbosok csak jobbosokat tüntetnek ki. Ez szörnyű gáz.

Szimba 2010.08.17. 12:19:03

@Hepci:

Ha nem vagyok itt, azonnal elszabadulnak az indulatok!:))

Szimba 2010.08.17. 12:22:10

Most jöttem rá, hogy TG igazi honlapja nem itt van.:((((
Ott vannak azok az elemzések, amiket szívesen olvasnék, csakhogy fizetni kell értük.

Ügyes!:))
Én meg szomorú.

Ráadásul gyakornokot keresnek, sajnos a pályázatot nem rám írták ki!:(((

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.17. 12:24:42

@Szimba: a - gyakran szépkorú - hölgyekre nem csak a blogfenntartás érdekében van szükség, hanem azért is, mert ők nem feltétlen használják csípőből a seggfej, barom, idióta, stb. minősítéseket, ellentétben ellenkező nemű többünkkel.

Ordnassac 2010.08.17. 12:28:49

No, közben meg is jött az első "robocall" (robottelefon) Tarlós Istvántól. :-D

radala 2010.08.17. 12:33:57

@Ordnassac: Mit mondott? ez a robocall pl valami elkepesztő, hogy hat. ép ésszel nem fogható föl, hogy hogy hallgathatja valaki meg. (a kíváncsiság az persze érthető)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.17. 12:36:14

@Szimba: Fényképes önéletrajz kell.
Azt nem írják, hogy egészalakos legyen, vagy fürdőruhás, esetleg toples...
De az is lehet, hogy politológusnak csak a szokásos reklámpasi ábrázat alkalmas.
Vagy amikor bemennek a kerekasztalbeszélgetésre, akkor kapják az öltönyt és ezért egyméretre kalibrálják a jelentkezőket.

Szimba 2010.08.17. 12:37:01

@Hepci:

Tudok én is nagyon gonosz lenni, de a szép, ízes káromkodásokat meghagyom a vérmesebb uraknak.
Nem is intem le őket, mert ez is az anyanyelv része (réják a hivatalos elnevezése), engem csak az zavar, ha érvek (vagy negligálás) helyett az embert minősítik. A politikai véleményét lehet bírálni, de a személyt - akit nem ismerinek - nem, az nagyon bunkó dolog.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.17. 12:38:07

@Ordnassac:
Gondolom, benne volt a - nyolcéves ámokfutás - kifejezés.

Szimba 2010.08.17. 12:40:50

@simonmondja.:

No, neked sem kell gonoszságért a szomszédba menned!:))))

Az is lehet, hogy csak fiatal, nőnemű egyetemistákat várnak. 3 hónap a gyakornoki szerződés. Addig majd fürdőruhás egyenróhában vagy nyuszisban kell lenniük.
Hmmm! :))))

Ordnassac 2010.08.17. 12:43:09

@simonmondja.: valami olyasmit mondott, hogy véget kell vetni a felelőtlen gazdálkodásnak, illetve azt, hogy Budapestnek végre valóban polgármestere legyen.

Szimba 2010.08.17. 12:43:56

Jaj, neeem akarom! Tavasszal is megállás nélkül jöttek a telefonok. Féltem, hogy egyszer valamelyik ismerősömet is elküldöm első felindulásomban a... pekingi kacsás tavak irányába.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.17. 12:45:03

@Szimba: TG - nyuszis - fogára való jelöltek nyuszis ruhában...

Ordnassac 2010.08.17. 12:45:07

Ja igen, közben megjött az MSZP és az LMP szóróanyaga is. Jobbiktól eddig semmi.

Valamint a cédulák is megérkeztek.

Szimba 2010.08.17. 12:46:33

@Szimba:

Kisnyugdíjasoknak nincs kedvezmény?:)

Ordnassac 2010.08.17. 12:47:13

@Szimba: te ugye most a Vision Politics honlapjáról beszélsz? TG-nek ugyanis van saját honlapja.

(Istenem, azt hiszem már nem fogom tudni levetkőzni a TG-seggnyaló billogot...)

Szimba 2010.08.17. 12:48:34

@Hepci:

Arra a Playboy nyuszis egyenruhára gondoltam. Persze lehet, hogy én nagyon konzervatív vagyok:(((

Ordnassac 2010.08.17. 12:48:34

@radala: lásd, amit simonmondjának írtam 12:43-kor.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.17. 12:52:12

@Ordnassac: Hát, ha végre valóban, akkor az nyilván Tarlós.
Rászavazok, ha elmegyek.

Mondtam már, hogy humoristát is elképzelnék, vagy bohócot?
A viccpárt mostanában nagyon kúl választás.

Szimba 2010.08.17. 12:52:33

@Ordnassac:

Igen. A Vision Politics honlapjára gondoltam, de az is TG-é, nem?
www.torokgabor.com/index.php?page=folap&cat=1

Ez a honlapja?

(Ne izgasd magad!:))) Most én is éppen káderezem TG-t)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.17. 12:54:50

@Szimba: szerintem qrva jól nézne ki, ha beállítana valamelyik tévébe elemzni két ilyen - khmmm - asszisztenssel...

Ordnassac 2010.08.17. 12:55:34

@Szimba: igen, az a honlapja.

A VP (nem WP!) igazgatója TG. (Óh, ti rövidítések!)

Ordnassac 2010.08.17. 12:56:14

@simonmondja.: indul is itt Pesten az MKKP. :-) Szerintem nagyon várják a céduládat. ;-)

Ordnassac 2010.08.17. 12:57:15

@Hepci: nomen est omen? Török (G.) pasaként hozná a háremét is? :-P

Ordnassac 2010.08.17. 13:07:10

@simonmondja.: hááát, Schmuck már inkább.

radala 2010.08.17. 13:07:35

mandiner.hu/cikk/20100817_kovacs_arpad_az_imf_rossz_tanacsado

Nem értem minek kell Domokos, mikor KÁ is teljesen jó arc.

Szimba 2010.08.17. 13:11:34

@radala:

Istenem, hogy kellene nekem egy hidegburkoló!:)) Mit gondolsz, ha felhívom, hogy mennyiért vállal a családdal (Klára meg a gyerek) terasz készítést, mennyit fog kérni?

És házhoz szállíthatna 10 db palacsintát is.
-------------
(A karácsonyfa alá tettek?:))) A szülész biztosan örült neked!:)

Szimba 2010.08.17. 13:13:45

@Hepci:

Nőne a nézettség!:-D

radala 2010.08.17. 13:13:50

@Szimba: Ja nyilván nem véletlenül születtem 24 reggel, szerintem a szülész, valóban örült nekem, gondolom mindent meg is tett, hogy így legyen és ne a két ünnep közt, alatt.

Szimba 2010.08.17. 13:14:52

@Ordnassac:

Rosszul írtam valahol?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.17. 13:17:11

@Ordnassac: Schmukkot még nem láttam vendégszerepelni.

Ordnassac 2010.08.17. 13:17:23

@Szimba: nem, csak félreértések elkerülése végett írtam. :-)

Szimba 2010.08.17. 13:21:17

@radala:

Aha. Igaz, velem is közölte az orvos, hogy ha a kijelölt határidőre nincs semmi, akkor menjek be pénteken reggel. Nem akart hét végén szülést levezetni.

De megjárta, mert péntekre megérkezett egy hidegfront, és annyi baba született, hogy a folyosón hordágyon és széken is vártak a kismamák.

A szülészek azt sem tudták, hová helyezzék el a rengeteg anyukát, meg babát.

Nekem pl. szerencsém volt, mert még jutott hely! Igaz, hogy az éjjelt a szülőszobán kellett töltenem, míg a kórtermekből kiszórták az embereket.
Aztán már arra sem volt kapacitás, hogy hordágyat hozzanak, így felkaptam a táskám, és felmentem a kórterembe lifttel.
Kutya nem vette észre.
Akkoriban éppen nem volt beteghordó, és szerintem takarítónő sem a kórházban:(((

nyünyüge 2010.08.17. 13:21:41

@radala:
"2. OK ez teljesen korrekt. Azt, hogy OV gyengíti a demokráciát még azt sem hiszem, de mondjuk egy nem erösítiben kiegyezhetünk.:-)"

Gondolod egy kegyes smiley-tól okés egy ilyen állítás (akármiről)? Mit csinál, ha nem gyengíti de nem is erősíti? Stagnáltatja, egyensúlyozza?
Szerintem leginkább magasról le...ja, mert momentán erre a fogalomra nincsen szüksége.

Szimba 2010.08.17. 13:22:55

@Ordnassac:

Jézusom! Még senki sem követte el a helyesírási hibát, de már előre korrigálsz?

Micsoda munkatárs lehettél volna!:)

Ordnassac 2010.08.17. 13:25:09

@Szimba: nem mindegy, hogy Vision Politics vagy Wikipédia! :-D

Nem elütés javítása, hanem figyelmeztetés, hogy nem utóbbira gondolok. ;-)

radala 2010.08.17. 13:25:11

@radala: ezt valóban érdemes elolvasni.
KÁ azért nem egy kis fideszes pöcs gondolom senkinél.
Mondjuk tény, hogy egy udvarias ember, szóval az, hogy nem szid valakit az nem meglepő.

Szimba 2010.08.17. 13:25:48

@Ordnassac:

Mit pasa, maga a szultán!:)

Szimba 2010.08.17. 13:27:14

@Ordnassac:

Késő! Már hiába magyarázol!:)

nyünyüge 2010.08.17. 13:28:09

Találós kérdés: melyik párt jelöltje vajon ő (saját bemutatkozásának első mondatai alapján):

"Budapesten születtem, 1967-ben, az első GYES-es generáció tagjaként. Nekünk elsőben is osztályoztak, körmöst kaptunk, ha nem volt szép a lecke, hátratett kézzel kellett ülni és a tornaóráról sem lehetett felmentést kapni. Egészséges lelkületű emberek lettünk.
Szakközépiskolában érettségiztem,..., nővér lettem. 20 éve táncolok,..."

Szimba 2010.08.17. 13:28:52

Balra (jobbra, centrum felé?!) el. Megyek vásárolni.

radala 2010.08.17. 13:34:39

@nyünyüge: Igazad lehet le sem szarja. Mondjuk szerintem a demokrácia, (ha van) az tud vigyázni magára. Azt jelenti, hogy nem erősíti, hogy nem tesz meg olyan gesztusokat, amik növelhetnék a bizalmat.
Pl nem marad SL, nem osztanak érdemérmeket, mert nincsenek készen, fideszes lesz az Ász elnöke, pedig más is lehetne.
Ezek csöppet sem ártanak a demokráciának, de nem javítják a közállapotokat.
Lehetne jobban csinálni kétségtelen.
Ha én lennék Orbán Dunába lövetném az egész Apró családot unokákig, lesittelném Bajnait/Kókát gyerekestöl, betiltanám a tv2-t, népszabit, népszavát, ést. De SL maradna az elnök, KÁ az ÁSZ, nem Stumpf lenne az alkotmánybíró.
Szerintem az én megoldásom sokkal humánusabb és demokratikusabb és főleg effektívebb. De nem én vagyok hatalmon, ezért ilyen félmegoldásokkal védik a demokráciát a valódi veszélyektől.:-)

Azért vegyük már észre, hogy van más szempont is az esztétikumon túl a kormányzásban. Ha az exkommancsok visszajöhetnek, akkor itt tuti nem gumilövedékkel fognak legközelebb az emberekre vadászni.

Szimba 2010.08.17. 13:35:19

@nyünyüge:

Valamelyik cigány párté lehet, nem? Bódis Krisztina?

Ordnassac 2010.08.17. 13:36:52

@nyünyüge: stílus alapján jobbikos.

nyünyüge 2010.08.17. 13:38:50

@Szimba: (fürgén bevásároltál:)

Szimba 2010.08.17. 13:47:45

@nyünyüge:

Tessely Zoltán, Fidesz?

Nem mentem el, mert nagyon kíváncsi lettem az illetőre, akit kérdeztél.

Szimba 2010.08.17. 13:54:23

@Szimba:

Hoppá, nővér nem lehetett egy férfi.:((

Ordnassac 2010.08.17. 13:57:50

@mindenki: mandiner.blog.hu/2010/08/17/jobbikos_lett_a_kultiplex_vezetoje <--- ejha!

@Szimba: több eleme pedig stimmel: 1967, Budapest, tánc, szakközép, de a nővér valahogy nem illik bele.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.17. 14:06:53

@Ordnassac: Hát, nem semmi.
Mondjuk addig értem, hogy - " ...elfogyott a regimentje...mindnyájunknak el kell menni...",
Na de, ha átteszem kotonba a történetet, akkor mi fogyott el Schmukk Andornak?

nyünyüge 2010.08.17. 14:13:17

@Szimba:
ne jó, nehogy éhen maradjon a család: Ordnassac tippje a helyes, Árendás Mónika, Bp. I. kerületi Jobbik jelölt

A bemutatkozás további részéből kiderül, 1998-2002 között önkormányzati képviselő volt, de aztán komoly konfliktusokba került a helyi Fidesszel.

Ordnassac 2010.08.17. 14:13:18

@simonmondja.: eredetileg Zitának hívták? :-P

nyünyüge 2010.08.17. 14:22:05

Na ezért is fontos odafigyelni a nevek helyes leírására:)

"Halottnak hazudta magát egy férfi az Egyesült Államokban, hogy ne ítélje el a bíróság engedély nélküli autóvezetésért.

Ügye tárgyalására hamisított halotti anyakönyvi kivonatot küldött el, igazolva, hogy pár nappal korábban elhunyt. A bíró ennek alapján lezárta az ügyet. Egy nyomozó azonban gyanút fogott, és kiderítette, hogy a 42 éves halott nagyon is eleven.

A halotti anyakönyvi kivonat egyébként tele volt helyesírási hibával, se a születési helyet, se a halál okát, se a temető nevét nem sikerült hibátlanul hamisítania a massachusettsi férfinak."
(stop)

Ordnassac 2010.08.17. 14:28:22

@nyünyüge: na ugye, na ugye! :-D

A találós kérdéssel mi a helyzet: Tessely, ahogy Szimba vagy jobbikos, ahogy én tippelem?

nyünyüge 2010.08.17. 14:54:13

@Ordnassac: nyünyüge, 14:13
Bosszantóan sokszor van igazad, meglesz még ennek a böjtje:)

Ordnassac 2010.08.17. 15:02:45

@nyünyüge: jaaa, nem vettem észre. Az "egészséges lelkületű emberek lettünk" mondat elég árulkodó.

Amúgy nem tudod, hogy az MSZP kit indít az I. kerületben?

Ordnassac 2010.08.17. 15:04:53

@Ordnassac: mármint polgármester-jelöltnek.

tbb 2010.08.17. 15:32:27

@teevee:

Csak megjegyzem: Az ilyen általános minősítéseknél az a szabály, hogy akinek nem inge, nem veszi magára. Aki meg tiltakozik, az magára vette. Ő tudja miért.

tbb 2010.08.17. 15:51:07

OFF:

Gábor! Mit szólsz ahhoz, hogy Ara Kovács és Eörsi Mátyás is egyetért veled? Őket láthatólag nagyon frusztrálja....

www.es.hu/?view=doc;26552

nyünyüge 2010.08.17. 16:32:41

@Ordnassac: Arra én is kíváncsi vagyok. Ha abbahagyom a gyengélkedést, utánanézek jött-e valami szórólap tőlük.
De valszeg még vakargatják a fejüket.

lüke 2010.08.17. 21:00:21

@Ordnassac:
igen ,délben hallottam a rádióban
átteszik okt. 23-ra
hmmm

jjulie 2010.08.17. 21:00:26

@radala:

azt mondod, hogy a bűnök egyformák és nem lehetnek különböző mérétkűek, és a meg nem valósult, vélt szándék egyenlő a megvalósult tettel?

ennyi ésszel és realitásérzékkel tényleg csak fideszparaszt lehetett belőled, büszke lehet rád a szíjjártó meg a gazdája

jjulie 2010.08.17. 21:05:40

@Hepci:

a szövegértési problémáddal fordulj szakértőhöz

ha pedig arra vágysz, hogy mindenképpen igazad legyen, ne kockáztass ennyit, inkább írd meg hogy kétszer kettő az négy

Róbert__ 2010.08.18. 01:51:23

@jjulie: te meg egy lángos. csodás vitaindítót írtál.

tbb 2010.08.18. 04:24:46

@jjulie:

Akárhányszor is olvasom radala szövegét, sehogy sem tudom beleolvasni, hogy azt állítaná, hogy a bűnök egyformák. Hanem azt, hogy Gergényit ugyanúgy szar embernek tartja mint Eichmannt. Mégha kisebb is a bűne. Mert ez nem rajta, hanem az eltérő szituáción múlott.

Amit, ha ismernéd Milgram áramütéses kísérletét, talán te sem tartanál kizártnak. Na jó, lehet hogy a Gergényinél igen, de a Pintérnél már nem.

radala 2010.08.18. 10:33:16

@tbb: nagyon örülök, hogy ezek szerint nem az a baj, hogy nem tudom megfogalmazni a gondolataimat. Szó szerint ezt ezt akartam mondani. Nem ugyanaz a középkorban szűzlányok vérében fürdeni, mint ma. Egy háborúban lábra lőni ólomgolyóval humánus cselekedet egy demokráciában gumilövedékkel szemet kilőni pont ugyanaz, mint gázkamrát üzemeltetni egy háborúban.
Pont nem azt akarom mondani, hogy a bűnök egyformák, hanem, hogy függenek az adott helyzettől.
No meg azt, hogy vannak szar emberek meg olyanok, akikről még nem tudjuk, hogy szar emberek, meg olyanok is, akikről tudjuk, hogy nem azok.

radala 2010.08.18. 10:40:32

@jjulie: Nem mondom, hogy a vélt szándék egyenlő a megvalósult tettel. Azt mondom, hogy 44-ben gázkamrába küldeni valakit, mert ez a parancs, az nem különbözik erkölcsileg attól, hogy 2006-ban szemeket lősz ki, pedig ilyen dolgod épp nincs is. Sőt még azt is mondom, hogy elképzelhető olyan 44-es nyilas, aki humánusabban bánt a zsidókkal, mint némely rendőr a tüntetőkkel.
"A tanítónéni mesél a gyerekeknek:
-Egyszer Lenin elvtárs ült a dolgozószobájában és a nyitott ablakon berepült a labda. Lenin elvtárs fölállt elmosolyodott és visszadobta a labdát a gyerekeknek.
-Látjátok gyerekek, ilyen jó elvtárs volt Leni elvtárs, pedig közéjük is lövethetett volna"

Erről beszélek.

tbb 2010.08.18. 14:44:30

@radala:

Nem egészen arról van, hogy szar emberek lennének. Egyáltalán nem azok. Hanem rendes nyárspolgárok. Példamutatóan jó hivatalnokok. Akik skrupulusok nélkül megteszik, amit a hatalom elvár tőlük. Amire a hatalom azt mondja, hogy meg kell tenni, mert az a helyes. Emiatt szörnyűségesebb, mintha simán szar emberek lennének.
süti beállítások módosítása