Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
18:12

Ma délután lejárt az ajánlószelvények gyűjtésére rendelkezésre álló - jelentősen megrövidített – idő. A hivatalos honlapra folyamatosan kerülnek fel az indulók, ezért egyelőre végleges számokról nem beszélhetünk. Néhány dolog azonban már most látszik.

(Fotó: javorbenedek.blog.hu)

A Fidesz újabb rekordot ért el: a jelentősen csökkentett önkormányzati létszám mellett is (a korábbi 29 ezerről 20 és fél ezerre olvadt az összes megpályázható pozíció száma) minden idők legtöbb jelöltjét állítja csatasorba, több mint 8 ezret. A 3177 polgármesteri állás közül 1140 esetében van fideszes pályázó; nem néztem végig az összes korábbi választást, de emlékeim szerint erre még soha nem volt példa. Nem kétséges, hogy október 3-án este soha nem látott egyértelmű eredmény születhet: az összes megyei közgyűlésben, a megyei jogú városokban, valamint a fővárosi kerületek és a tízezernél nagyobb lélekszámú városok többségében is a Fidesz kerülhet hatalmi pozícióba. Voltak már egyértelmű eredményt hozó önkormányzati választások Magyarországon (2002-ben az MSZP, 2006-ban a Fidesz tarolt), de ilyen egyszínűségre, mint ami most várható, még nem került sor.

Az MSZP bizonyította, hogy a szervezetsége még nem roppant meg, számomra meglepően könnyen teljesítették a jelöltállítást. Közel 200 polgármester-jelöltjük, minden fontosabb helyen, valamint 19 megyei listájuk biztosíthatja, hogy az önkormányzatokban továbbra is jelen legyen a szocialista párt - s ez akkor is igaz, ha Budapesten és a megyei jogú városokban eddig birtokolt pozícióikból minden bizonnyal sokat veszítenek.

A Jobbik közel került az MSZP-hez, de azért a számok azt mutatják, hogy a politikailag fontos helyeken még jelentős lemaradásban van a radikális párt. 15 fővárosi kerületben mutat a honlap polgármester-jelöltet, néhány megyei jogú városban nincs jobbikos induló a polgármesteri posztért (Kecskemét, Érd, Dunaújváros, Tatabánya, Salgótarján, Veszprém), viszont az összes megyei közgyűlési listájukat benyújtották (valamiért Somogyban kettőt is – bár ez bizonyára csak technikai hiba). Fontos észrevenni, hogy a Jobbik a jelöltállítás kapcsán ott is megelőzte az LMP-t, ahol a parlamenti választáson még gyengébben szerepelt nála: Budapesten a Jobbiknak meglepetésre több helyen lesz indulója.

Nagy hajrával megmenekült a komoly visszhangot kiváltó kudarctól az LMP, ha nem került túl sok rontott vagy problémás ajánlás a benyújtottak közé, akkor Jávor Benedek neve szerepelhet a főpolgármesteri szavazólapon. A hatalmas energiákat igénylő, presztízs szempontból fontos gyűjtés mellett azonban meglepően foghíjas az indulók listája; országosan mindössze 27 darab polgármester-jelölttel. Jelenleg mindössze 12 budapesti kerületben mutat indulót a választási honlap, a megyei jogú városok többségében sem lesz ott az LMP (a 23-ból 21-ben nincs polgármester-jelöltjük!), ráadásul mindössze négy megyei közgyűlési listájukra lehet szavazni (Baranya, Bács, Borsod, Hajdú). Többen megfeddtek, hogy nem korrekt a korábbi választásokkal történő összehasonlítás: ami az erőfeszítések szempontjából igaz is, viszont az esélyek és a politikai siker szempontjából talán nem annyira. A korábbi választások esetében nem emlékszem olyan parlamenti pártra, amely az önkormányzati választáson mindössze négy megyei közgyűlési listával rendelkezett volna. Összességében a jelöltállítás leginkább az LMP-t küldte padlóra; ha az volt a Fidesz célja (ebben egyáltalán nem vagyok biztos) a feltételeket szigorító törvénymódosítással, hogy csak az MSZP és a Jobbik legyen az ellenfele, akkor kétségtelenül jól kalkulált.

S a többi párt? Többségében néma csend: a kétfarkúak elvéreztek, a kommunistáknak öt polgármester-jelöltje lett (és egy Nógrád megyei közgyűlési lista!), a megújulni akaró MDF-nek mindössze három, az MSZDP-nek öt (köztük Nagykanizsán), a SZEMA-nak négy, a MIÉP-nek kettő, a Zöld Demokratáknak egy (Hódmezőváráshelyen). Az SZDSZ színeiben egy soproni egyéni választókerületben jelentkezett be jelölt. Feltűnő viszont, hogy helyi egyesületeknek, egyéb szervezeteknek még ott is sikerült megyei listát állítaniuk, ahol az LMP erre képtelen volt.

x x x

Péntek esti állás szerint nyolc olyan megye van, ahol mindössze három pártnak, a Fidesznek, az MSZP-nek és a Jobbiknak sikerült listát állítania (további hét megyében négy lista versenyez), azaz a választók az adott megyében pártlistán csak belőlük választhatnak. Mindez teljesen új jelenség, és több érdekes következménnyel járhat. A megyékben a Jobbik várhatóan erős közgyűlési hadállásokat szerezhet; ne felejtsük el, hogy a megyei közgyűlések esetében a megyei jogú városok lakói nem szavaznak, márpedig ez az MSZP-t gyengítheti, a Jobbikot erősítheti a parlamenti választásokon látott területi listás végeredményekhez képest. Ahol csak a három jelentősebb párt indul, a választási rendszer szinte teljesen arányosan oszthatja el a közgyűlési mandátumokat, ugyanis feltehetően mind a három párt öt százalék feletti szavazatot kap - azaz nem lesznek "elveszett" voksok, a bejutók nem juthatnak plusz mandátumokhoz. Vagyis - és politikailag ez a lényeg - a Fidesznek ezekben a megyékben csak akkor lehet abszolút többsége, ha a leadott szavazatok több mint 50 százalékát megkapja, ellenkező esetben vagy az MSZP, vagy a Jobbik társaságát kell keresnie a választás után. Emlékezetes, hogy a parlamenti választáson Budapesten (46,32%) kívül még három megye akadt, Borsod (45,87), Heves (45,78) és Jász (49,42), ahol a Fidesz nem szerzett abszolút többséget, de több helyen (Csongrád, Nógrád, Komárom) is csak hajszállal lépte túl. Ugyanezzel a problémával egyébként nagy valószínűséggel Budapesten is számolnia kell a kormánypártnak, ha minden induló öt százalék feletti támogatást kap, a fővárosi közgyűlési többséghez is ötven százalék körüli-feletti választási eredmény kell.

x x x

Budapesti polgármester-jelöltek és már elfogadott listák:


Mint látható, a Fidesz és az MSZP mindenhol sikeresen állított jelöltet a polgármesteri posztért, és a XIII. kerületi listájuk kivételével mindegyiket elfogadta már a választási bizottság. Meglepő módon a Jobbik Budapesten is lényegesen jobban áll, mint a LMP. Előbbinek 17, utóbbinak 13 polgármester-jelöltje van, viszont egyelőre egyik párt sem adott le annyi kompenzációs listát (12), hogy listát állíthasson a budapesti közgyűlési választáson. Érdekesség, hogy az MDF-nek három kerületben is van már kompenzációs listája.

x x x

Megyei jogú városok polgármester-jelöltjei:

 A megyei jogú városok esetében még látványosabb az LMP lemaradása, a 23 nagyváros közül mindössze egyben sikerült önálló jelöltet állítaniuk. A Jobbik 17 indulója ehhez képest komoly siker, az MSZP-nél viszont meglepő, hogy Sopronban meg sem kísérelték a jelöltállítást a polgármesteri versenyben - bár feltehető, hogy Walter Dezső, aki korábban kétszer is szocialista színekben mérette meg magát, leginkább kampánytechnikai okokból indul most függetlenként.

x x x

Az indulók és az eddigi eredmények egy táblázatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr972269523

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kik állhatnak rajthoz? 2010.09.03. 19:47:59

Ma délután lejárt az ajánlószelvények gyűjtésére rendelkezésre álló - jelentősen megrövidített – idő. A hivatalos honlapra folyamatosan kerülnek fel az indulók, ezért egyelőre végleges számokról nem beszélhetünk. Néhány dolog azonban már most látszik. Tör…

Trackback: Nincs kettő négy nélkül 2010.09.03. 18:34:53

Úgy tűnik, hogy az LMP jól hajrázott: összegyűltek a kopogtatócédulák ahhoz, hogy Jávor Benedek elindulhasson. Hogy miért csak az utolsó pillanatban, arról a főpolgármester-jelölt ezt mondta az Indexnek adott interjújában: Jávor: ...Nagyon gyakori, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jjulie 2010.09.04. 21:59:17

@porfelhő:

kis falatokban fogyaszthatok, a leninfidesznyik rugdosás lefekvés előtt belefér a diétába

cambridge.on 2010.09.04. 22:05:11

@jjulie: Matematikai analfabétákkal nem lehet számokról beszélni.
Különben is már annyit mondogatták,hogy 2/3-dal nyertek, hogy kezdik el is hinni.

6.Lenin 2010.09.04. 22:14:43

@jjulie:

Ettől féltem, hogy itt leragadsz.

Ha bejönnél a lenin & Tsa Bt-be, megígérem keresek valamilyen kenőcsöt.Viszket is néha, vagy csak simán vagy ilyen sötét.
Jut eszembe, vannak nagy fényerejű LED lámpáink is, kimondottam politikailag zokniknak.

Drága JJulie!

A foci csapatban 11 játékos játszik,de nem kell mindenkinek gólt rúgnia a győzelemhez, bármennyi rúghat, csak 1-el kell többet rúgni, mint az ellenfélnek.Itt ez a szabály.

A választáson is az nyer, akár 2/3-al, akikre a választók a legtöbb szavazatot adják.Aki nem él a választó jogával, az általában 4 évig a pénisz rosszabb oldalán kénytelen átvészelni a zord időket.Itt meg ez a szabály.
A nyertes meg azt mond, amit akar.

Mi a tosz ebben a bonyolult?

porfelhő 2010.09.04. 22:18:38

@jjulie:
Ne diétázz sokat, de a falatozást se vidd tulzásba.

tölgyes 2010.09.04. 22:25:39

@lüke: Én főzőcskéltem.. Köszönöm.. bár a listát én se láttam még. Nekem is új volt.Ezt is köszönöm..

porfelhő 2010.09.04. 22:27:06

@jjulie:
Ja, és ha lehet ne is moderáld tulzottan magad.

jjulie 2010.09.04. 22:28:42

@6.Lenin:

nem vagy bonyolult leninke, olyan egyszerűke vagy amilyen egyszerűnek a vermer elemzés kimutatott

a szijjártó meg beadta neked a vermerfideszmosóport éveken át, mondcsak calgont is adtak hozzá, vagy tisztán ittad?

tölgyes 2010.09.04. 22:30:01

@iii: Az a tény, hogy más párt is együttműködött a Duna körrel nem bizonyíték az ellen, hogy az SZDSZ-nek ne lett volna zöld vonulata. Volt. Ez megmutatkozott alapítványokban és más kapcsolatokban is... Ezzel a vonallal aztán hamar szakítottak, mert a zöld ügy nekik nagyon zöld volt... de 87-92-ben hangsúlyos elem volt náluk.

tölgyes 2010.09.04. 22:31:34

@jjulie: Látom a fidesz-szíjjártó fóbia kezd kritikus szintre jutni Önben. Ilyenkor használ az elmegyógyintézeti segítség.

tölgyes 2010.09.04. 22:32:44

@Videofon: Azt még meg kell élnie a váltópártra aspirálóknak.

6.Lenin 2010.09.04. 22:45:07

@jjulie:

Amennyiben vermer=Wermer A. akkor JJulie emberileg nagyon mélyen leledzel.
Őszintén sajnállak.Szeretem a humort, iróniát, de ez már nagyon nem az a kategória.

jjulie 2010.09.04. 22:45:38

@tölgyes:

te ismered a kétharmados matematikát, vagy a mosópor neked is megártott

a fidesz egy kisebbséget képvisel, a vermermosóporfogyasztókét, a vermer elhunyt, a műve azt hiszed örökké tart?

tölgyes 2010.09.04. 22:50:01

@jjulie: Mondom, hogy szüksége volna már egy kis orvosi segítségre.. ne várja meg míg átmegy dühöngőbe.. az bajjal jár.

porfelhő 2010.09.04. 23:05:28

@6.Lenin:
Nincs igazad már ne is haragudj. Te irogatsz, provokálsz, igaz viccesnek tünő stilusban. Te ajánlgattad a másképp gondolkodóknak a" gyógyireket", Te provokáltál, hogy elkészited a jjulie hasonmását, akinek fáj a" narancsszin," gyógykezelésre küldenéd. Aki más véleményen van, bujtatott stilusban helyreigazitod. Ha valaki válaszol, úgy teszel, mint akit nagyon megsértettek.

bariga 2010.09.04. 23:06:21

@szbi: egyszerűen csak nem egyezik a véleményünk. a színvonal pedig szintén viszonylagos dolog, van aki a békát is kedveli

jjulie 2010.09.04. 23:06:38

@6.Lenin:

írhadod nagybetűvel meg duplán is a v-t a neve eljén a fideszetetés kiötlőjének, az ő zsenialitásának köszönhettő a fidesz eladása a mosoporkategóriában

az év értékesítője pedig a szíjjártó a fideszmosópor rt-ben, te pedig a kiemelt nagyfogyasztó, és viszonteladó

mi ebben a humor meg az ironia te fideszmosóporevő?

jjulie 2010.09.04. 23:16:51

@tölgyes:

te is vermerfideszmosópordíler vagy?

megy a bolt?

6.Lenin 2010.09.04. 23:19:33

@porfelhő:

Tévedésben vagyol.Én csak tükröt tartok azoknak, akik szijjártoznak meg hasonló.Azok nem vonják kétségbe a jogomat arra, hogy szabadon választhassak?
Szerinted valóban vannak kiválasztottak?

Aki tévedhetetlennek tartja magát, milyen jogon kiállt diktatúrát?
Valóban provokálom azokat, akiknek mindenki hülye, ha más véleményen van, mint ő.
Engem szórakoztat, de azért vannak határok, amiket igyekeztem nem átlépni.
A sértődés nagyon távol áll tőlem.Itt meg értelmetlen is, hiszen nem tudjuk egymásról, kit takarnak az itt használt nevek.

Videofon 2010.09.04. 23:24:31

@6.Lenin:
Annyi már itt az önjelölt tükörtartó, hogy lassan már csak a tükörtartók tartanak tükröt egymásnak.
A probléma csak az, hogy egyre nagyobb a sötétség. A tükör pedig fény nélkül haszontalan kacat.

elendem 2010.09.04. 23:29:14

@cambridge.on:
Gondolom, azért nem adták le mert a listaállítás határideje 6. hétfő, és ott lehet leadni listát, ahol az egyéni jelöltek több mint fele nyilvántartásba került és jogerőre emelkedett.
Valószínűsíthető, hogy ahol egy kerületben megvan a több, mint fele, ott be fogják adni.

porfelhő 2010.09.04. 23:31:06

@6.Lenin:
Persze vannak határok. Csak Te néha úgy állsz meg a határon, hogy csak a hülye nem veszi észre mire céloztál. És van aki erre keményebben válaszol. Demokrácia van mindenkinek van joga, senki nem vonja kétségbe. Te is választhatsz, mindenki választhat. A komcsizás a szocizás legalább annyira sértő azokra nézve velük szinpatizálnak. Ő ilyen, Ő keményebben válaszol. Itt a blogon vannak olyanok akik provokálni is szeretnek nem csak irogatni, most ezt nem csak éppen rád vonatkoztatom.
"Valóban vannak kiválasztottak'? Nincsennek kiválasztottak, egyszer minden véget ér, vonatkozik ez a politikára is, illetve fordulhat a kocka.
Te is válaszoltál már Neki nagyon durván. Nem tudjuk egymásról ki van a nevek mögött, igen csak minden név mögött egy-egy ember van. És éppugy sérthető az egyik, vagy a másik.

6.Lenin 2010.09.04. 23:32:44

@Videofon:

Akkor légy világító torony a sötétségben.Én maradok a tükörnél.
Ketten akár szemeket kápráztathatunk, sötét agyakban derengést generálhatunk.
Nemes feladat.
Én készen állok,de most inkább hunyok 1-et.

Jó éjt!
Mindenkinek.

6.Lenin 2010.09.04. 23:43:20

@porfelhő:

Azt hiszem nem érted.Én nem sértődtem meg, amit JJulie nekem írogat.A kettőnk "vitájába" belekevert 1 a napokban elhunyt embert, akiről eddig nem hallottam, mert annyira nem érdekel a Fidesz.Azért tudok róla, mert a napokban beleolvastam az indexen megjelent cikkbe a haláláról, de nem is olvastam végig.

Viszont ezzel viccelődni gusztustalannak tartom.Ennyi a bajom.
A többi érdektelen.A szijjártózás a mániája, tojok rá.

elendem 2010.09.04. 23:49:22

@iii, @tölgyes
A Duna-kör nagy olvasztótégely volt. A mai rendszerváltó pártok nagy elődje. A dunakörösség még nem zöld irányzat, mert ez elsősorban az ellenzékiségről szólt. De, persze voltak ott valódi zöldek is. Ezek közül volt, aki később szdsz-es lett. Mások pedig máshová mentek. Ettől még az SZDSZ nem volt zöld párt. Sokkal jellemzőbb volt eleinte a SZETA-s vonulat, ami azután tényleg eltűnt. (Többek közt Solt Ottilia halála miatt)
Az SZDSZ előbb elkurvult, azután ponttá zsugorodott és eltűnt.
Ettől még a zöld gondolat és a jogvédelem fontos értékek. Ha valaki felvállalja őket, nem kell hogy hasonló sorsra jusson, mint az SZDSZ, és nem is kell, hogy a jogutódja legyen. Ez a dolgok összemosása.
Nem volt nekem rokonszenves az SZDSZ politizálása, de a KDNP-hez képes még a javukra írható, hogy azért kellett eltűnniük, mert meg akartak tartani legalább egy kicsi önállóságot az MSZP-vel szemben. A KDNP pusztán elkurvult és beolvadt, és csak azért van legalább nevében még meg, hogy Semjén Zsolt pártelnök lehessen és hogy a bizottsági helyeket és állami támogatásokat megduplázhassák. Amúgy nem önálló párt: se program, se emberek - semmi.

elendem 2010.09.04. 23:59:04

@6.Lenin: Bocsáss meg, de nem ezek a tények. A tény az, hogy a Fidesz nagyjából 53% szavazattal 2/3-os többséget szerzett a parlamentben. És tény az, hogy a viselkedéséből látszik: nem látja, hogy a demokrácia közös játék; akkor működik, ha mindenki megtartja a játékszabályokat. A Fidesz visszaél a kapott felhatalmazással. 4 év múlva, ha továbbra is így politizál, számon fogják kérni tőle, hogy miért nem tette meg mindazt, amit kellett volna. Pl. a nagy ellátórendszerek reformját.

porfelhő 2010.09.05. 00:01:12

@6.Lenin:
Ha a szijjártózása nem bánt, akkor válaszolj Te is finomabban. Ó tényleg, ez a kettőtök vitája. Bocs. legalább leirtam a véleményem és nem is bántó szándékkal.

Jó éjt!

porfelhő 2010.09.05. 00:15:10

@jjulie:
Bocsánat. Lehet, hogy nekem kellene mennem blogelvonókurára.

Jó éjt.

6.Lenin 2010.09.05. 00:16:20

@elendem:

"...akkor működik, ha mindenki megtartja a játékszabályokat."

Igen, mindenki erre hivatkozva nem tartja be a játékszabályokat.

"A Fidesz visszaél a kapott felhatalmazással."

Erre azok hivatkoznak, akik nem adtak felhatalmazást a Fidesznek.Nem rájuk szavaztak.

4 év múlva esetleg nem választják újra őket, mert nem tartották be, amit ígértek.
Na, bumm! Jön másik, aki majd betartja.Ez így szokott történni.

6.Lenin 2010.09.05. 00:18:13

@porfelhő:
"Bocs. legalább leirtam a véleményem és nem is bántó szándékkal."

Köszi.

Most már tényleg:
Jó éjt.

6.Lenin 2010.09.05. 00:20:34

Bocs!

Jó reggelt!
mindenkinek.

lüke 2010.09.05. 07:16:56

@tölgyes:
mindegy kifözte
mindenki blöfföl- maga nem-
és félinformált- semmit se tud pontosan-
s igy hordja le a másikat,ahelyett, hogy utána nézne
-pedig ma a wikin, ami nem mindig 100%, lehet-
Wermer soha nem volt fideszes ,von zu Hause aus se
mert a családi háttér számít: Schifferéknél is, Vargha Jánosnál is, és Wermernél is

lüke 2010.09.05. 07:48:26

Kétharmadról röviden,
repetitio mater studiorum est
A választásra jogosultak száma: ca 8.mill.fő
- az első fordulóban 59,28 százalék járult az urnákhoz
( 31, 62 %- a választók egynegyede- dacolt), ez cca 4.75 mill fö
- a második forduló már csak kozmetika
s így lett a

pala`men`ben> kétharmad

nem kell ezt se pro és kontra színezni, hogy nem az, meg ez:)
ez a legális eredmény a következö 4 évre, amiböl egy negyed év telt el
semmi sem tart örökké, mi se

jjulie 2010.09.05. 08:00:33

@6.Lenin:

értem, a szijjártózás nem bánt, nyilván a szellemi gondozód emlegetése nem leht bántó

viszont bánt, hogy megemlékeztem a napokban elhunyt vermer andrásról aki saját fő művének tartja, hogy megértette az orbánnal, hogy a fideszt úgy kell eladni mint a mosóport?

a vermer képviselte itt azt a többezer éves felismerést, hogy a hülyékre kell építeni a pártot, és ha a hülyéket össze akarja terelni az orbán egy akólba, az az értelmes beszéddel nem fog menni

ettől kezdve, vagyis amióta elfogadta az orbán a kereskedelmi tv-k marketingesei által már régesrégóta alkalmazott szabályt, miszerint a tömeget a 3000 aktív szókinccsel rendelkezők alkotják, akik maximum 2 percig képesek egy témára koncentrálni, és ehhez alakalmazkodott, csak idő kérdése volt a technológia mandátumokban mérhető átütő sikere

így tehát jól hangzó baromságokat kell mondani egyszerűen, amivel ugyan a képzett és értelmes emberek előtt azonnal bukta, valamint megcáfolhatók könnyűszerrel, de ez lényegtelen, ugyanis ha elég nagy baromság, akkor a megcáfolásukra több mint 2 perces odafigyelést igénylő gondolatsor kell, amire nam fognak odafigyelni az akólba terelni kívánt célszemélyek

ebből a technológiából született meg a fidesz 2/3-nyi madátuma, a választásra jogosultak 1/3-ának szavazatából

az ötletgazda még megérte a szellemi termékének eme diadalát

igazad van, ha leszijjártógondozottazlak, az nem sértő, csak tény, viszont a vermerfideszmosóporfogyasztózlek arra sértődj meg már végre de nagyon, légyszi légyszi, légyszi......

jjulie 2010.09.05. 08:15:21

@lüke:

"idén tavasszal a fideszt a választásra jogosult magyar lakásság 1/3-a támogatta a szavazatával, a választásra jogosult magyar lakosság 2/3-a nem szavazott a fideszre"

ebben egyetlen hiba van: a "lakosság" szóban az "ó "helyére "á" betűcskét illesztettem

százalékszámítást minek idekeverni, ki tud olyat csinálni?

nyünyüge 2010.09.05. 08:21:41

A "Lé a tét" a választásokon, mondta valaki találóan itt a blogon.
Jó illusztráció ehhez a gondolathoz, ahogy pénzszámlálókkal számolják a nagynehezen összegyűjtött ajánlószelvényeket.

jjulie 2010.09.05. 08:23:43

@jjulie:

legközelebb meg már négyzetre emelnél, vagy még talán gyökvonást követnél el, ha nem szólok, ezek alakalmazása kiemelten tiltott a vermeszszabálykönyvben, veszélyei pontosan megfogalmazottak, bizonyítást nyertek

nyünyüge 2010.09.05. 08:31:25

Ez is egy vélemény:)

2010-ben Európában is ritkának számító nemzeti egységet hoztak létre a magyarok, az emberek egy "történelmi mozdulattal" visszaszerezték az önrendelkezés képességét.

...Tavasszal véget ért az a korszak, amelyben a politika magánérdekeket helyezett a közérdek elé, s amelynek során Magyarországot nehezen lehetett komolyan venni, mert az előző kormány vezetői beismerték, hogy hazudtak, s meghamisították a költségvetési adatokat.

A kormány törekvése a gazdasági növekedés, a nemzeti össztermék és a foglalkoztatottság növelése, valamint a költségvetési fegyelem, a finanszírozási képesség fenntartása.

A kormány megalakulása óta eltelt három hónap után kijelenthető, hogy sikerült helyreállítani a jogállamiságot. .. A parlament megválasztotta a hiányzó alkotmánybírákat, az Állami Számvevőszék elnökét és alelnökét, megszüntették a titkosszolgálatok politikai célú felhasználását, helyreállították a gazdasági adatok megbízhatóságát és a jogrendet az utcán.

jjulie 2010.09.05. 08:39:19

@nyünyüge:

ez a " lé a tét" korszakos felismerés, a tölgyes fideszmosópordíler kolléga kalaviatúrájából bújt elő nagyjából egy hete

azóta sokat írt már, nagybetűvel is, de ezt még nem múlta felül, és még mindig nem tegeződik senkivel

a magázódása persze érthető, kissé idegennek érzi magát az akollakók között, megpróbál hát kitűnni valamivel a sima mosóporfogyasztók közül, dehát a mosópor illata ellenálhatatlan és függőséget okoz.......

porfelhő 2010.09.05. 09:07:44

A mosópor illata némelyeknél már oly mértékü függőséget okoz, hogy nem tudják elviselni a másképp gondolkodók véleményét, akik nem a szijjártó féle anyagot fújják szerintük mindenféle kezelésre szorulnak. Aki nem ért egyet a nagy felismeréssel a "lé a tét" az már nem is lehet demokratikusan gondolkodó, és az már csak komcsi lehet.

Szimba 2010.09.05. 09:15:19

@tölgyes:

Az előző hozzászólásomban megelőlegezett "kívánságot" sikerült kiérdemelnie. (Éppen nő létemre való tekintettel nem írtam direktben a "bárdolatlan" kívánságot, miután férfi létére igencsak lenéző és gusztustalanul lekicsinylő stílusban próbál kioktatni. Férfi bárdolatlanság természetes? Női bárdolatlanság viszont elítélendő, felháborító?)

1988-ban megjelent Magyarország politikai évkönyve (ISSN 0864-7755), amiben több írás, elemzés mellett az akkori pártok keletkezéséről is lehet olvasni, ám a legérdekesebb a pártok alapító okmánya/nyilatkozata, elvi nyilatkozata. Így 757. oldaltól a Szabad Demokraták Szövetségének is megtalálható ez az alapokmánya (számomra ez ma is elfogadható). Ebben szó sem esik zöld vonalról.

Később sem volt erről szó, tudomásom szerint. Ha mégis, akkor már az LMP csupán másolat?
Van valamilyen politikai irányzat ma a világon, amelynek nincs semmiféle elődje?

A családi vonatkozások nem érdekelnek, különösen azóta, hogy Pokorni Zoltán apja vagy akár Esterházy apja is besúgó volt. (Az én egyik dédapám meg szabadkőműves volt, akkor most ebből rám mégis mi az , ami következik?:-)))

jjulie 2010.09.05. 09:16:38

@nyünyüge:

"történelmi mozdulattal" az ígérgetési fokuszpontot a nyugdíjasokról áttették az óperenciántúli vidéki népekre

jjulie 2010.09.05. 09:24:46

@Szimba:

jól nyomod, karácsonyra kapsz tőlem egy cnc nyelvélesítő készüléket, nem bírom elnézni, hogy nem fájdalommentes kivégzést tartasz, hanem csak úgy nyeszeteled a tölgyest

Szimba 2010.09.05. 09:28:47

@Szimba:

Az említett kötet igen részletesen elemzi a környezetvédelemmel foglalkozó társaságok, egyesületek, pártok munkáját is. A 144. oldaltól lehet olvasni a fő területekkel, és a támogatók nevével, ebben szerepel természetesen a Duna-kör, a hazafias Népfront környezetvédelmi bizottsága, és nem utolsó sorban a Fiatal Demokraták Szövetsége is. (1988-ban alakult a környezetvédelmi csoportjuk a vízlépcső ellenes tiltakozás céljára, valamint az energiapolitika és a környezetvédelem témájának megvitatására.

Az SZDSZ itt sem szerepel, legnagyobb sajnálatomra.

Szimba 2010.09.05. 09:30:07

@jjulie:

Nagyon köszönöm előre is.
De vigyázz, mert nálad is alkalmazni fogom!:-)))

jaegtoer 2010.09.05. 09:33:19

@Letícia:

"___@6.Lenin: ne légy már ennyire magabiztos és önhitt. Aki győz, annak elegánsnak és felülemelkedettnek és befogadónak kell lennie. És ahogy az ige írja: "Tisztelt felebarátodat, mint tenmagadat!". Kersztény a kurzus, s ezért legyetek, mint hirdetői és felkent forradalmárai: keresztényiek...

Köszönjük a megértést!:)___"

Mindig felemelő, ha egy ateista arra hivatkozik, hogy a jó keresztény tartsa oda a másik orcáját is.

Ez gondolod elegánsabb, mint amit épp ostoroztá?

lüke 2010.09.05. 09:37:01

@szimba
nem is zöldpárt, csak voltak zöld aktivisták benne, ezt mondta tölgyes, s én umtáztam:)

transziboy 2010.09.05. 09:37:34

kikívánkozik belőlem egy részletes mindent átfogó tanulmány amit most találok ki: SEMKI ISMÉTLEM SEMKI NE XAVAZZON A JOBIKRA MER AZOK NÁCIK! köszönöm a figyelmet a szavazófülkében találkozunk! (rajtam csak egy bugyi lesz)

Szimba 2010.09.05. 09:40:05

@lüke: 1989 után elképzelhető. De nem ez volt a fő irányuk.

Szimba 2010.09.05. 09:41:49

@transziboy:

És hol fogod viselni? Hogy felismerjünk.
A fejeden, a kezedben lobogtatod ,vagy rendeltetésszerűen, konzervatív módon a fenekedet fogja takarni?

Szimba 2010.09.05. 09:43:09

@lüke:

A Fidesznek meg környezetvédelmi csoportja is volt. Akkor az LMP az ő utóduk?:-))

jjulie 2010.09.05. 09:48:31

@Szimba:

belestél a vermergödörbe

lmpszdszutód stb...

ez 2 percnél hoszabb fejtegetést igényel, de ilyenkor működésbelép a kínelkerülő vermerreflex: "menj tovább, menj tovább, ne figyelj oda, menj tovább, menj tovább"

lüke 2010.09.05. 09:52:01

@jjulie
igen így is lehet,játék a számokkal:
ca 30% kapott minden gyöztes eddig, a Maszop is meg a Fidesz is, elözeleg is,most is
de ma
a pala`men`ben kétharmada van a Fidesznek a KNDP-vel

jjulie 2010.09.05. 09:55:57

@lüke:

már megint használsz egy ilyen jelet "%"

mi ez, ez egy játék?

Szimba 2010.09.05. 10:01:02

@jjulie:

Hááá?

Én Tölgyes csapdájába estem bele. De nem vitatkozom tovább vele.
Mondd már, ha elkezdted. Mi az a vermer verem?

jjulie 2010.09.05. 10:02:25

@lüke:

a mosópor illata téged is megcsapott?

jjulie 2010.09.05. 10:06:07

@Szimba:

hát az esik bele, aki elkezdi kifejteni, hogy a másik szándékosan elkövetett nyilvánvaló tömör butaságában mi is a butaság

én is gyakran belesem

Szimba 2010.09.05. 10:07:50

@jjulie:

Értem.
Marha vagyok. Megcsapott a mozdony meg a mosópor füstje/illata.:-((

jjulie 2010.09.05. 10:26:13

@Szimba:

a mosóporfogyasztó lehellete kínos

kifejlesztettem egy szondát, amely már egy molnyi mennyiségű vermerfideszmosópor fogyasztást is érzékelni tud, a labortesztek befejeződtek, hamarosan indul a gyártás éa a promó (a lányokat én válogatom hozzá, ez a legjobb rész)

most teszteljük mely kutyafajták képesek leginkább kiszagolni, és indul a kiképzésük, bérelhetők lesznek

kész a hálozat térképe is, a díleri piramis csúcsán a szijjártófőpap ált nagyon hosszú ideig, de most mintha változás készülödne a mélyben, egy nagyorrú széleskönyökű délaföldi legény akár átveheti a helyét

a kresz modosításán dolgoznak a szakértők, az alkoholos befolyásoltsághoz hasonlóan a fideszmosópor fogyasztás is büntethető lesz, a többi tudatmódosító szerek fogyasztásához hasonlóan

lüke 2010.09.05. 10:31:08

@jjulie:
(nem, a halála
alattam járt a gimiben Wermer, s az anyja az anyámmal, mint írtam már, ez csapott meg, hogy fogyunk)

lüke 2010.09.05. 10:33:51

az SZDSZ soha nem volt zöld párt, csak voltak tagjai akik ezzel foglalkoztak
de :
Zöld párt csak magas fokon rendezett társadalomban jön létre, ahol a fejlett ipar szemben áll a fejlett ökológiával. A zöldek egy értelmiségi elitből verbuválódnak, akik legtöbbször biológusok, ill. jól (ki)képzett ökológusok.
MO nem tart ebben a fázisban,nálunk ez szervetten nem létezik s nem is müködik.
Vannak fecskék, magányos farkasok és pionírok.
A rendszerváltás után mással voltak elfoglalva: pénz szerzés, ipar szétverése. S az ipart telepitö multik ellen mikor tőlük zsebbe vándorolt a pénz, s adót nem fizettek, ki s kivel harcolt volna a környezet érdekében -ld .Hankook gumi gyár Dunaújváros , s a hazai multi:)Tokaj szemétégetöje ipari szalmából-.

jjulie 2010.09.05. 10:35:47

@jjulie:

hamarosan megjelentek volna a vietnami kenderültetvény leleplezések mellet, a vermerfideszmosoporgyártók leleplezéséről szóló tudosítások is, de most kétharmadosalkotmánymódosítással a szenzáció elmarad, a dolog legális

jjulie 2010.09.05. 10:47:57

@lüke:

akkor ebben a kárpátok övezte mélyedésben zöldség mégcsak a zöldség emlegetése is?

apropó, múlt időt kellett volna alkalmaznom, mivel az orbánbula létrehozta a magasfokú rendezettséget, ergó megteremtődött a feltételrendszer

porfelhő 2010.09.05. 10:55:30

Jézusom! Hogy én mekkora hülye vagyok!!

Szimba 2010.09.05. 11:16:51

Csak nem azért tartod magad hülyének, mert a mosópor és a politika összefüggéseinek tudora elhunyt?

Lehet, az okozta a véget, hogy nélküle győzött a Fidesz.
Aki másnak Wermert ás...

porfelhő 2010.09.05. 11:23:33

@Szimba:
Mert korábban nem számoltam. ! Nincs semmi porblémám. Nagyon tudok talpon állni.

lüke 2010.09.05. 11:35:07

@jjulie:
s megnött három hónap alatt a vadkender

Szimba 2010.09.05. 11:48:42

www.youtube.com/watch?v=6X_ZWNFJPnU

Nem vagyok szűkkeblű, ezt mindenkinek küldöm:
Pajtás, daloljunk...

szbi 2010.09.05. 12:04:13

A zöld politikai mozgások igen érdekelnek, mert magam is részesük voltam valamennyire. Az SZDSZ története tanulmányozásra érdemes, első szakaszának ugyancsak részese voltam. Fontos volna, még most földeríteni a párttörténet, bár megjelent már egy nem túl jó, szociízű könyv a tárgyról. Magam szívesen összeszedném az emlékeimet és az elérhető forrásokat - de nem tudom, ki finanszírozná? Márpedig kattog a villanyórám.

Egy adalék a tárgyhoz: www.magyarnemzet.hu/portal/4947

Még valami adalékok: Vargha János az SZDSZ első Országos Tanácsának tagja volt. A pártban működött egy Zöld Tagozat, súlya meglehetősen kicsi volt.
A Duna Kör az MDF után a második legnagyobb csoportot jelentette az első Országgyűlésben; az MSZP kivételével minden párfrakcióban volt aktivistája; a szociknál később Bubla Gyula Duna-párti képviselő működött.

Mindez, sajnos, nem sokat számított.

jjulie 2010.09.05. 12:06:25

@lüke:

akkor most a wermer használta ki a fideszt, vagy a fidesz a wermert?

a wermer nem dőlt be a viktornak?

esetleg a wermer kioktatta rendszeresen a majd 10 évvel fiatalabb kiscsikót óperenciántúli felcsútról?

nem ér visszatartani egy jó pletykát sem....

jjulie 2010.09.05. 12:09:22

@lüke:

nem vad, láttam a tv-ben, hogy szobában terem

jjulie 2010.09.05. 12:17:33

@szbi:

jó iromány

"A „népköztársaság” főtengelye a hazugság volt, az adott nyomatékot mindennek. A politika szóhoz így ragadt a kosz: az erkölcstelen, gátlástalan érdekérvényesítés szinonimája lett. A jóérzésű új politikusok hiába mondták: a politika a közérdek képviseletének mestersége, tisztes dolog – a tömeg nem hitt/hisz nekik."

jjulie 2010.09.05. 12:30:20

@lüke:

látom, tényleg nem volt fideszes

"A Happy End reklámügynökséget 1991-ben Csépányi Nórával, Káel Csabá-
val, Lehmann Kyrával alapítottuk. 150 jelentős és számos kisebb gazdasági
kampányt valósítottunk meg. 600-nál több reklámfilmet készítettünk. Számos
magyar és nemzetközi termék és cég stratégiai marketingje mellett fontos
számomra a „polgár” stratégia terve, megvalósítása:
Fidesz - Magyar Polgári Párt.
Kampány eredmények: 1994 - a szavazatok 7%-a, 1998 - a szavazatok 28%-a, 2002 - a szavazatok 42%-a.
Fontos a magyar országimázs létrehozása. A Millenáris tervezése és megépítése. Az „Álmok álmodói -
világra szóló magyarok” kiállítás megteremtése. Fontos, hogy a Bánk Bán című film producere lehettem."

itt sem szerepel a halálhír: wermer.hu/

jjulie 2010.09.05. 12:35:04

csoda, hogy a svédek nem tudják ki az orbán?

dehogynem

a fidesz a legnagyobb ellenzéki párt, tehát a vezetője nem lehet miniszterelnök

www.google.hu/#hl=hu&source=hp&q=fidesz.hu&rlz=1W1GPEA_hu&aq=1&aqi=g10&aql=&oq=fidesz&gs_rfai=&fp=bd0ba0f7a00b40c1

lüke 2010.09.05. 12:50:41

@jjulie:
ahogy Ungár, mármint az András
ugy

lüke 2010.09.05. 12:52:57

@lüke:
de azt hiszem, aki meghalt,
annak mindegy mi volt,neki is és nekünk is

6.Lenin 2010.09.05. 12:55:23

@jjulie:

-Min nevetsz papa?
-Olvasom, mit ir JJulie, kicsim.
-JJulie bácsi vagy néni?
-Tök mindegy, sötét.
-Miért szijjártózik állandóan?
-A múltkor azt írta, gyerekkorában sok krumplit ettek, talán attól.
-A 2/3-al mi a baja?
-Mondtam, hogy sötét.Pedig lüke néni elmagyarázta neki, de felesleges volt.
-Szeretik mások ezt a JJulie-t ?
-Amint látom vannak hasonló 1 bitesek többen is.
-A Wermer bácsi halálával miért viccel?Nincsenek gyerekei, felesége, szülei? Ők biztosan sajnálnák, ha kipurcanna ez a JJulie.
-Mondtam már kicsim, sötét a fószer.Lehet, hogy sajnálnák,de az is lehet, beszarnának a röhögéstől.Ez az ő ügyük, én biztosan nem viccelnék vele,ha JJulie felfordulna.
-Játszál inkább a tomaszos vonatoddal.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.09.05. 13:04:49

@tölgyes: " Ezt a zöldséget a NOL írta... én meggondolatlanul átvettem...:)Ők már csak tudják és nem is ellenségesek az MSZP-vel."

A baloldali média többet árt az MSZP-nek mint használ...

A hatalmas önállóságukban SZEMBEN MENNEK AZ MSZP KOMMUNIKÁCIÓJÁVAL.

Hasonló cikk a jobboldali újságokban nem jelenhetett volna meg.

A Klubrádiónak és az ATV-nek mely MSZP-s politikus nyilatkozik a legtöbbet?

Lendvai Ildikó!

Kit érdekel, hogy az MSZP már háttérbe rakta és legszívesebben eldugná?
Kit érdekel, hogy ő már a múlt embere?
Kit érdekel, hogy új arcokkal szeretné eladni magát a párt?
A baloldali médiumokat a legkevésbé...
(És persze LI sem képes ellenállni a kamerának meg a mikrofonnak...)

Arról is elfelejtkeznek, hogy az ATV-t és a Klubrádiót azonosítják az MSZP-vel a választók!
(Ők nem tudják, hogy ezeket a jobboldaliakkal ellentétben, nem a pártközpontból irányítják.)

És kik az ATV arcai?

Bánó András, Juszt László, Havas Henrik, Mészáros Tamás, Avar János (Bolgár György más szint.)

Szégyen és gyalázat!
Ezeket az embereket már 10 éve új, fiatal arcokra kellett volna kicserélni.

Hol látja a néző az MSZP megújulását, amikor az "szoci tévén" Bánó András kérdezi Lendvai Ildikót?!

Sehol.

A Népszabadság cikke, pedig szégyen.

Esküszöm néha nem tudom mi a jobb? (A kisember szempontjából.)
A független baloldali média, amely annyira hülye, hogy észre sem veszi, hogy szembe megy a baloldal politikai érdekeivel.
Vagy a kézi vezérlésű jobboldali pártmédia - ami így nézhetetlen - de teljesen összhangban van a párt kommunikációjával.

Hogy politikailag melyik a hasznosabb azt látjuk a pártok népszerűségéből.

jjulie 2010.09.05. 15:20:16

@lüke:

mintha valakinek ma reggel nem lett volna mindegymeg kellett nyilvánulnia ezügyben

lüke 2010.09.05. 07:16:56

jjulie 2010.09.05. 16:07:18

@6.Lenin:

nem, wermer bácsi halála nem vicc nem is vicceltem a halálával

a vicc tárgya te vagy

a vicc az amit az wermer bácsi tett veled, és a wermer bácsi találmánya segítségével a szijjártófőápoló beadta neked a wermerfideszmosóport, te meg bekajáltad símán, ahogy a wermer bácsi megjósolta a viktorbácsinak, miután kimérte az agytérfogatodat

6.Lenin 2010.09.05. 17:08:36

@jjulie:

-Papa, már megint írt JJulie?
-Igen, kicsim.
-Bosszant valami?
-Ígértem neki kenőcsöt,de nem találom.
-Akkor most így fog maradni?
-Azt hiszem igen.
-Nem mondtad, hogy sajnos.
-Miért lenne sajnos?Lehet, akkor meg az utcán piszkítana mindenhová.Mindent lepisilne.
-Akkor inkább tényleg ne keresd a kenőcsöt.

Epokit Drive 2010.09.05. 20:13:42

Azért a fideszes tarolás nem váratlan, nemde? Tiszta Warcraft, nem kell ehhez elemző: amikor az ellenség fő táborát legyalultam, szinte mindig porig romboltam minden egyéb építményét is, mielőtt az adott pályát befejeztem volna.
Itt nyilván van értelme is ennek, de tartok tőle, hogy az alapmotívum (én vagyok a király) ugyanaz.

radala 2010.09.06. 08:34:58

Teljesen megdöbbentőek a számok.
Ismét be kellett látnom, hogy a politika nem nekem való tudomány. nagyon nem működnek benne a leegyszerűsített modelljeim. Illetve maradjunk annyiban, hogy szerintem azok működnének, csak az a baj, hogy hihetetlen komoly hatása lehet a "valóságnak". Sajnos soha nem tudjuk meg, hogy fele, negyede ennyi cédulát össze tudott volna-e gyűjteni az LMP vagy azt sem. Szerintem azt sem, mert, ahogy én elképzelem nekik nem azzal van problémájuk, hogy sokat kell gyűjteni, hanem egyszerűen azzal, hogy bármit gyűjteni kell. Ez nagyon szomorú, mert szerintem ebből az következik, hogy Nem lehet más a politika.
Azaz vagy az lesz, ami a legeslegszörnyebb az ország számára, hogy föláll a padlóról az mszp (a Jobbik szerintem nem képzelhető el, hogy 20 % fölé tudjon valaha menni). Vagy jön egy Orbán Viktor az LMP-be, aki csinál zöld köröket, adatbázisokat, vagy titokban összefognak az mszp-vel vagy akármi, de ez az út amin és ahogyan járnak, sajnos nem tűnik járhatónak.
Nagy kár, mert azt ugyan nem hittem, hogy egy értelmiségi attitűdű párt lehet hatalmas Mo-n, de azt hittem, hogy az emberek újra való igénye bármivel kielégíthető. Azaz azt gondoltam, hogy olyan giga vákuum van a baloldalon, hogy az most nem csak rosszal, de akár jóval is betölthető. Hát úgy tűnik nem.

BonFire 2010.09.06. 17:53:16

Azért mégiscsak furcsa, hogy az illusztráció még véletlenül sem Jobbikos, sem MSZP-s, sem Fideszes, hanem zsidóbűnözős!!! Mondjátok már meg, ti, pestiek, hogy mi a franc az, amivel lekenyerezett titeket ez a köztörvényes párt, hogy aztán sikeresen be is juttattatok a parlamentbe!!!

Mert ti juttattátok be. Ti, pestiek. A ti saratok és a szégyenetek! Vidéken sehol nem rúgott volna labdába ez a cionbolsevik, földrabló, vérszívó, fegyháztöltekék banda.

2010.09.07. 08:18:35

@BonFire: A bűnöző te vagy, aki ilyen gyűlölködő kijelentéseket tesz. Egytől egyig minden alap nélküli hazugság, amiket mondasz.

2010.09.07. 08:25:22

@elendem: Így van. A Duna-kör nem zöldmozgalom volt, hanem elsősorban a rendszer elleni tiltakozás.

Az Szdsz-ben nemcsak hogy nem volt zöld vonal, de ahogy más írta, programjában nyoma se volt ennek. Bár Vargha ezek szerint tagja volt a pártnak, én soha nem hallottam az Szdsz nevében nyilatkozni erről, később ki is került belőle valószínűleg.

Egyébként akkoriban még messze nem volt ilyen fontos ez a téma, ezen nem is csodálkozom. Örülök, hogy ezt tisztázhattuk :).

Bali77 2010.09.07. 14:14:59

@radala:
Azért, mert nem értünk egyet a kopogtató cédulák gyűjtésének jelenlegi rendszerével, még össze tudunk gyűjteni sokat is. Általában amúgy is leadjuk az összegyűlt KC-kat, szóval nyomon követhető, hogy mennyit tudtunk összegyűjteni.

"vagy titokban összefognak az mszp-vel" Nagyon érdekelne, hogyan lehet kivitelezni, hogy titokban összefogunk egy másik párttal, de a nyilvánosság számára ebből semmi nem jön le...

Bali77 2010.09.07. 14:21:37

@BonFire:
Nem tudom eldönteni, hogy egy önmaga álomvilágában elveszett dilishez, vagy egy duzzogó gyerekhez hasonlítasz-e inkább, aki hisztizik, ha nem úgy történnek a dolgok, ahogy ő szeretné.

Shadow#9 2010.09.13. 12:37:33

@6.Lenin:
Khm, a fuggetlen tenyek a kovetkezok:

1. fordulo
Valasztasra jogosultak szama: 8034394
Valasztason megjelentek szama: 5172222
FIDESZ-KDNP-re szavazott: 2732965
azaz
Valasztasra jogosultak kozul FIDESZ-KDNP-re szavazott: 34,0158%
Valasztason megjelentek kozul FIDESZ-KDNP-re szavazott: 52,8393%

2. fordulo
Valasztasra jogosultak szama: 2486111
Valasztason megjelentek szama: 1160117
FIDESZ-KDNP-re szavazott: 620232
azaz
Valasztasra jogosultak kozul FIDESZ-KDNP-re szavazott: 24,9479%
Valasztason megjelentek kozul FIDESZ-KDNP-re szavazott: 53,4629%

Altalanos iskolai emlekeim szerint a 2/3 az 66,6666%-nak felel meg, ettol az ertektol 12%-al elmaradt a kedvenced...

Shadow#9 2010.09.14. 20:31:52

@Shadow#9: ...de ugye ha a teljes szavazokepes nepessegre nezzuk, az 1/3-ot is alig leptek tul az elso forduloban, a masodikban meg a negyedet se ertek el! Ne keverjuk mar ossze ezt azzal, hogy a parlament 2/3-at a FIDESZ-KDNP adja, az ettol fuggetlen adat...

6.Lenin 2010.09.14. 21:05:21

@Shadow#9:

A választás végeredményét az határozza meg, hogy a választáson megjelent szavazók kire adtak több érvényes szavazatot. Akik nem szavaztak azok nem befolyásolták a végeredményt.

A választásra jogosultak száma, a választáson szavazatot leadók száma, az érvényes szavazatok száma, ez mind külön kategória.

Szerintem nem olyan bonyolult ez. Igaz van még néhány állampolgár, akinek ez nehézséget okoz.

Az nyeri a választást, aki több érvényes szavazatot kap.
Elolvashatod a választási törvényt is.

a nyertes alakít kormányt és meghatározza az irányt a következő választásig.

Én erről beszéltem/írtam. Gondolom közben Te is rájöttél, hogy miről is írtam, azért írsz már mást a másik hsz-ben.

Ha választási eredményről beszélünk, a választáson részvevőkről beszélünk, hiszen ők döntik el a végeredményt.

Az összes választásra jogosultak és a ténylegesen szavazók, a választás érvényességét döntik el.

Azok a választásra jogosultak, akik nem élnek a jogukkal, azoknak nincs semmiféle vízkavarójuk. Azok csak vannak.

Az én kedvenceim az unokáim, de ők nem jogosultak választani. Majd időben eldöntik, mit akarnak a jogaikkal.

A másik, jogom van bárkire szavazni, aki indul a választáson, egyéniben, párszínekben, szerencsére. Neked is.

6.Lenin 2010.09.15. 13:28:58

@Shadow#9:

Valóban a T házban van a 2/3-ad. Mandátumok számában.
Ez a bűvészkedés a %-kal valóban megzavart, de mivel a valódi döntések a T Házban történnek, valójában a 2/3-nak itt van jelentősége. Szerintem a hatalom gyakorlásában ez dönt.
Lehet játszani a %-al, de annak csak lelki (a vereség elviselésében) jelentősége van.
süti beállítások módosítása