Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2010
sze 16
01:02

Orbán Viktor hétfői parlamenti beszédében köszönetet mondott a bölcs és kitartó magyar választópolgároknak, akik „nem gondolják, hogy egy csapásra minden jóra fordulhat Magyarországon”.  Az utóbbi napokban az a politikus látott hozzá tudatosan és szisztematikusan a választói várakozások hűtéséhez, aki szinte pontosan egy évvel ezelőtt még a választások után végrehajtható „kisebbfajta csodát” helyezett kilátásba.

(Fotó: Facebook)

A kormányfő a parlamentben a továbbiakban így fogalmazott: „Bennünket magyarokat szoktak azzal vádolni, hogy csodavárók vagyunk, hogy illúziókat kergetünk, hogy délibábos vágyálmaink vannak, hogy csak lelkesedni tudunk, de a kitartó munka nem kenyerünk. (…) Szeretném tájékoztatni a Tisztelt Házat, hogy Magyarországon ma én semmi ilyet nem tapasztalok.” A technika pofonegyszerű, s éppen ezért esélyes is arra, hogy hatékony legyen: miközben a választókról szól, valójában saját politikáját próbálja meg sajátosan alulpozícionálni Orbán Viktor. Nincs szó valami különös magyar sajátosságról, a legtöbb kormányra került politikus törekszik arra, hogy - nevezzük így - folyamatosan menedzselje az elvárásokat. Valahogy úgy, ahogy a foci kapcsán is már bántóan sokszor láttuk: a nagy meccs előtt a lehetetlent nem ismerve lelkesíteni („ők is csak emberek”, „a labda gömbölyű”, „egyszer nekünk is sikerülhet”), majd az első félidő végén már a realitásokat kiemelve értelmezni („papírforma”, „senki nem gondolhatta”, „csodák nincsenek”).

„Nyolc év lejtmenet után némi időre van szükség” – mondja most hűvösen a miniszterelnök, szépen átvezetve a választások utáni forradalmi retorikát a hétköznapok türelmet igénylő szakaszába. A kérdés csak az, hogy ez az átvezetés mennyire lehet eredményes, vajon a „ha esik, ha fúj” szavazókon kívül megnyugtatja-e azokat a szimpatizánsokat, akik személyes jólétük tekintetében is sokat vártak és várnak a Fidesztől. Nekem úgy tűnik, hogy ezen a téren a korábban megszorításokra kényszerülő kormányokhoz képest a mostani többség számos tekintetben lényegesen kedvezőbb helyzetben van. Következetesebb a kommunikációja, nagyobb a belső fegyelme és összetartása, hatékonyabb a propaganda-gépezete, továbbá – s talán ez a legfontosabb – gyengébb és hiteltelenebb az ellenzéke.

A sikeres átpozícionálásban tulajdonképpen csak egy jelentős ellenfele lehet a Fidesznek: saját maga. Korábbi mondatai, erős kijelentései, magasra tett lécei és elmozdíthatatlanul levert cölöpjei. Orbán Viktor bizonyára nem szerzi meg azt az örömet riválisainak, hogy fordulatról, különösen nem, hogy az ellenzéki időszak állításaival ellentétes lépésekről beszéljen. A Fidesz retorikájában minden szervesnek, előre eltervezettnek és várhatónak látszik majd, a nagy átvezetés sikere pedig alapvetően azon múlhat, hogy az ellenzék és a nem kormánypárti irányítás alatt álló média képes lesz-e elég hangosan és hitelesen beszélni a korábbi szavak és a mostani tettek különbözőségéről. Ne feledjük, hogy a szocialista kormányzás bukásában - számos ok mellett - jelentős szerepe volt a Fidesz és a hozzá közel álló média kitartó, lelkes és következetes hitelrombolásának is (Semjén Zsolt: "Beszéljünk nyíltan. Ez egy politikai feladat is volt: Gyurcsány Ferenc amortizálása. Ez százszázalékosan sikerült".)

Orbán Viktor – többek között éppen ellenfelei gyengesége miatt - jelenleg messze nem áll vesztésre ebben a küzdelemben, de az önkormányzati választások előtti – a politikai logika alapján akár korainak is tekinthető – nehéz mondatai egyértelműen jelzik, hogy megtanulta a leckét: a politikában a cikk-cakk csak akkor tűnhet egyenesnek, ha lassan és folyamatosan forgatjuk a kormányt.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr872299488

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Őszöd felé félútig 2010.09.16. 12:20:53

  Az MSZP-nek volt két súlyos tapasztalata, mit jelent visszalépni az ígéretekből. Az elsőt történetet Horn vezényelte le ’95 elején, miután jó fél évig próbálkozott, hátha kaphat az ország hitelt. Nem kapott, s ekkor odaengedte a kor...

Trackback: Ezt ígérte a Fidesz? 12 millás repülőút + nem árulják el mennyi 2010.09.16. 12:20:25

Az elmúlt 8 évben, amikor bárki érdeklődni merészelt, hogy a Fidesz mégis miből fedezné drága ígéreteit (azonnali, radikális adócsökkentés, 14. havi nyugdíj, villanyárcsökkentés), mindig megvolt a válasz. A kormányzaton kell takarékoskodni. Azt már tud...

Trackback: Ejtőernyős üstökös és Orbán Viktor róla való fiktív beszéde 2010.09.16. 12:10:22

Újabb légügyi dinasztia kialakulásának lehetünk tanúi. Az index.hu cikke szerint eddig fel nem fedezett zseniális tehetség robban be üstökösként a magyar államigazgatásba.Az Orbán-kormány hivatalba lépését követő napokban nevezeték ki Petykó Zoltá...

Trackback: Egyenes beszéd, kisebb kanyarokkal 2010.09.16. 09:03:31

Mégsem lesz egykulcsos adórendszer - derült ki Orbán Viktor hétvégi, kötcsei megnyilatkozásaiból. Khmmm. Végre értelmes és világos beszéd, tényleg csak támogatni tudom. De hogy egyenes-e, arra az előzmények fényében azért nehezen mernék fogadni.De láss...

Trackback: Communication breakdown 2010.09.16. 09:03:01

A Led Zeppelin egyik legelső slágere jutott eszembe, a parlament gazdasági bizottságának üléséről szóló sajtóbeszámolókat olvasva. A jelek szerint ugyanis a Fidesz most momentán saját magával nem ért egyet a Gyurcsány-, majd a Bajnai-kormány 2009-es kö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diocles 2010.09.18. 11:47:17

@ó jaj:

nem ránk bízza az EU, hanem ránk lőcsölte, ránk, balekokra.
kapunk egy kis pénzt, azazhogy a politikai elitünk és drága jogvédőink kapnak egy kis pénzt, h még egy darabig itt tartsák roma testvéreinket, és ne Németországot tarolják le...

jjulie 2010.09.18. 11:49:39

@Ordnassac:

mi a fene, azt hittem, a kétharmados matekszakkört én vezetem

jjulie 2010.09.18. 11:55:37

@Ordnassac:

amúgy a 2,7 millió kétharmad, elosztod kettővel, megszorzod hárommal, és rögtön megvan minek a kétharmanda

de ne számold ki, kognitív izéje lesz neki tőle

Ordnassac 2010.09.18. 11:56:19

@jjulie: vezeted továbbra is, a matekozás ilyen szintje nem izgat már, csak kíváncsi vagyok, mit ért itt 2/3 alatt.

tbb 2010.09.18. 12:06:19

@Ordnassac:

Azon szavazókat, akikre a 2/3-épül. Oszt hogy ez mennyi, az a szavanyú szölő kategória.

lüke 2010.09.18. 12:12:08

@ordi:
ebböl is látszik az olaszok milyen kreativak, rugalmasak, és védik a saját termékeiket!

lüke 2010.09.18. 12:16:49

a kapun belüli mn.
az
1947-89 ig tartott
s lehet ,hogy érintette a romákat- szerintem inkább nem- ,
mindenkit érintett:

a munkás- paraszt szövetséget
akikböl lettek a parasztok ,akiket vakítanak és a fidesz birkák
értelmiségi természetesen egy sincs,ugye?

lüke 2010.09.18. 12:17:41

a matek?
enyém , az enyém...........
én mindig bizonyitom
euklédeszien:)

lüke 2010.09.18. 12:19:27

@diókám
nagyon szélsöséges vagy!
de van az amerikás út is,csak hát kell az amerikás GDP hozzá

jjulie 2010.09.18. 12:24:05

@Ordnassac:

össze vissza bonyolítot, kétharmad az kétharmad és kész, ezt a szíjjártó beleverte, isten ki nem törli

hogy mit jelent? kit érdekel

jjulie 2010.09.18. 12:27:52

@lüke:

a diónak is hiányzik egy kezelés

miféle doki vagy, felírhatsz egy ilyet neki?

www.youtube.com/watch?v=LI4-RLJlIiE&NR=1

igazolt a csőlátásjavító hatása

jjulie 2010.09.18. 12:30:12

@lüke:

ez a kapun belüli-kívüli dolog már eldőlt

melyik a drágább, és melyik mire jó

jjulie 2010.09.18. 12:34:59

@jjulie:

elolvastam újra

ordi, helyesen írtam, vagy netán kérdőjelekkel kellett volna?

jjulie 2010.09.18. 12:42:40

@tbb:

tegnaptól nem így van

megmondta az orbán, hogy vége a kamuvilágnak, már csak a valóság számít, illúzionistáknak huss, az "utópiák kora lejárt"

az elvonási tüneteidre, tőlem:

www.youtube.com/watch?v=oEIvlihb2Ms

CSENDES 2010.09.18. 12:49:51

@ó jaj: Bizony, akkor jó pár Nemzeti DEMOKRATA járandóságait vonnád el. Mikor 1995-ben ideköltöztem (egy 3000 főt számlálóközségbe) megdöbbentem, mert az ingatlant értékesítő családnak 5 gyermeke volt, de nem voltak büszkék magukra, mert a helyi szobrászművésznek 8 gyermeke volt, telve mindegyik mély kereszténységgel és demokratizmussal. Akkoris felelőtlenségnek tartottam, s ma is, hiszen az élet kifürkészhetetlen dolgokat eredményez. Én sem akartam feltétlenül elválni két gyermek után. Mégis egyedül maradtam... Mi lenne velem 5 vagy 8 gyermekkel??? Hogyan tudnám felnevelni őket felelősen???

jjulie 2010.09.18. 13:02:30

@tbb:

ha nem fideszvidékipolgárikörben vagy, ne sértődj meg ha finoman jelzik, hogy ne fideszmagyaru beszélj

vagy te már ott tartasz, hogy a fideszmagyar a hivatalos nyelv?

tbb 2010.09.18. 13:27:07

@jjulie: Ha mi csökkentértelmű jobbosok képesek voltunk a szoci-libsi szövegeket magyarra fordítani, feltételeztük, hogy az észkombájn baloskák is képesek megérteni, hogy a NENYI azt jelenti hogy konyec.

jjulie 2010.09.18. 13:33:07

@tbb:

ki mondta, hogy képesek voltatok, és a nyenyi sem azt jelenti orbánmagyarul, hanem azt, hogy "elég abból hogy nem én kormányzok"

most néztem meg az orbánmagyar értelmező szótárban, a legfrissebb, 22 milliomodik, javított kiadásban

neked egy régi van meg

Szimba 2010.09.18. 13:41:17

@jjulie:

Zsüli, ne reménykedj! Nem kötök neked semmit, legfeljebb csokornyakkendőt, azt is jó szorosat.

Másrészt természetesen tudok kötni. A 3-4 éves fiamnak kötöttem mindenfélét, mert akkoriban jött divatba a kézzel kötött holmi. Még a Mark end Spencer is olyan géppel kötött pulóvereket árult, amik úgy néztek ki, mintha kézzel kötötték volna. Vettem is egyet, méreg drágán, amit látva, az összes kolléga megkérdezte, hogy "te kötötted?"

Azóta nem nyúlok kötőtűhöz.

jjulie 2010.09.18. 13:45:41

@Szimba:

most jó nagyot löktél rajtam a dér heni felé

www.mommo.hu/media/Der_Heni_meztelen

lüke 2010.09.18. 13:46:04

csak nem kezdtek el születést szabályozni is,
mint az ifj Gandhi meg a római pápa, meg a kínaiak
jjulikém adj egy javaslatot!

Ordnassac 2010.09.18. 13:48:21

@Szimba: hééé, a csokornyakkendő az én stílusom!

Előbb levénemberezel, most meg csokinyakit akarsz kötni jjulie-nek! Pfff!

*megsértődött*

Ordnassac 2010.09.18. 13:49:17

@Szimba: ha komolyan merted venni az előbbi hozzászólásomat. :-P

tbb 2010.09.18. 13:49:42

@jjulie:

Régi bizony. Az autentikus. A tied valami szar hamisítvány.

lüke 2010.09.18. 13:50:53

ójaj megvonja 3 felett
#Szarkóék meg 3 gyerek felett adják az óriási kedvezményeket
ilyen a világ
(egy rendes- nem munkás-paraszt szövetségen- vakított
fr. értelmiségi( férfi+nö) párnak is 3 gyermeke van, mert 3 gyerektöl jár a sok-sok kedvezmény)

Lacibácsi57 2010.09.18. 13:52:06

Nagyon sokan megbánták már azt a 2/3-ot! Akikről tudtam Fideszszavazók voltak a tavasszal! Most szidják!

radala 2010.09.18. 13:52:24

@komment2010: Nem érzelgőst akartam mondani, csak érzelmest. azaz nem szigorúan csak észérvekre épülőt.De mivel szerintem észérvek a politikában nem léteznek,de itt a fórumon nincs olyan akinek ilyen lenne ezért ez nem kritika.
Igazad van abban egyébként amit mondasz a Fideszről.Én viszont úgy látom,hogy te a messze messze nem tökéletest hasonlítod össze a velejéig romlottal. Teljesen igaz minden rossz a Fideszről, de a Fidesz csupán egy "euróopai értelemben vett" szar néppárt

jjulie 2010.09.18. 13:53:15

@lüke:

szülészetben gyenge vagyok, gyerekcsinálásban sem vagyok elég sokoldalú, csak fiut tudok

fiut akarók jelentkezését várom

nem hallottad, a dér heninek is jó lesz ha fiu?

Szimba 2010.09.18. 13:54:00

@ó jaj:

Ollé! Már évekkel ezelőtt is tőlünk kért tanulmányt, meg programot a cigányintegrációról egy holland szakember. Azt hittem visítok, hiszen nekik alig van néhány cigány családjuk az országban.

Nálunk meg ugyan rengeteg van csak éppen semmiféle korrekt integrációs program nem volt (óvodai volt, de az önmagában bakfitty).

lüke 2010.09.18. 13:54:19

@tbb
te Börnie Ecclestone vagy álruhában:)

Szimba 2010.09.18. 13:56:34

@jjulie:

www.youtube.com/watch?v=bFPfcnfckuQ

Legyen neked a Dér Heni! Látom , dalol a tündér.
Nekem az eredeti jobban tetszik, pedig aztán az Oroszlán Szonját sem tartom tehetségesnek.

lüke 2010.09.18. 13:56:56

@jjulie:
ez a kínai módszer
biztos jó lesz neki!
/ bár senki nevében nem igérem, hogy kinek lesz jó:)/

tbb 2010.09.18. 13:57:28

@Lacibácsi57:

Majd meglátjuk mennyire. 2 hét múlva.

Szimba 2010.09.18. 13:58:50

@Ordnassac:

Téged nem vénembereztelek le!!!
És nem írtad, hogy milyen színű csokinyakit szeretnél. Pirosat? Kéket, Lilát? Csíkosat, virágosat, skót kockásat?

Ne félj, nem veszlek komolyan:-P

jjulie 2010.09.18. 14:01:33

@Szimba:

a szonját már régen dobtam, most barátok vagyunk, és igen is tehetséges, igaz nem mellesleg

Szimba 2010.09.18. 14:02:26

@jjulie:

Kínában nagyon kapós lennél.
Bár mostanra már szinte nincs lány Kínában. Az egykézés mindig meghozza a várt hatást.
Rabolni kell a lányokat, és a sok éhes agglegény ott árválkodik, ha nem tud fizetni egy tajvani lányért.

tbb 2010.09.18. 14:03:58

@lüke:

Ja. zsüli meg tisztára mint shmitt paja :)))). Csak nem olyan elegáns, és az olimpiára is csak bm rezidensként jöhetett szóba.

Szimba 2010.09.18. 14:05:02

@jjulie:

Szonja tehetségét nem volt módomban kipróbálni. Meg aztán heteró vagyok.
De gratulálok, hogy neked sikerült kihozni belőle valamit.

jjulie 2010.09.18. 14:05:41

@Szimba:

akkor meg van hogy mire vevők, szállítunk nekik?

a metró pl dugig van csinos lányokkal, alig merek lemenni

lüke 2010.09.18. 14:07:15

@tbb
le style c est l homme
ezt még a paja is ki tudja mondani:)
bezzeg a Börnie,ö csak a hamis Vuitton,Rolex, Lamborghiniért rajong:)

lüke 2010.09.18. 14:08:57

@szimba
régen a japánok fizettek a szüzekért
ma a kínaiak egy hímpellérért

Szimba 2010.09.18. 14:10:12

@jjulie:

Pedig már próbálkoznak itt-ott a végsővel.

jjulie 2010.09.18. 14:10:22

@tbb:

megértem, hogy ez a vicc besült, a fideszmagyar kevés humoralkotásra alkalmas kifejezést tartalmaz

lüke 2010.09.18. 14:10:54

@ordi
nak üzenem ez humpeln igéböl van
mint a pökhendi a möchte gernböl

cambridge.on 2010.09.18. 14:14:22

@ó jaj: Nem tudom milyen idős lehetsz, de csak hallomásból ismered a szocializmusban "jól működő"cigány integrációt.
'80-as évek legelején történt. A céghez jött egy fiatal cigány dolgozni,aki akkor szabadult a börtönből.KMK-ért tartották fogva pár hónapig.
Kérdeztem tőle, miért nem dolgozik állandóan?Azt felelte dolgozzanak a hülyék, én a f..szomból megélek!Családi pótlék több volt ,mint a fizetése.
Volt munkahelyük?Adtak nekik egy lapátot, tartsák egész nap, nehogy eldőljön.
Semmi sem gátolta őket,hogy tanuljanak,beilleszkedjenek.
Kaptak családi házat,hogy komfortos körülmények közé kerüljenek a putriból.Az első évben eltűnt a kerítés, a második évben a parketta a szobákból.
Nem urbán legend! El kell menni Hernádnémetibe, és érdeklődni felőlük.
Velük kapcsolatban a Jobbik által javasolt, a gyerekek kollégiumi elhelyezését tartom a kivezető útnak.
Az a generáció felnőve,talán szakít a szüleik életmódjával.
Kb 40-50 év múlva eredménye is lesz társadalmi méretekben.
Ha a Fidesz nem csinál semmit, nagy baj lesz.

@lüke: Ne feledd a világ nem csak Európából és Amerikából áll.
Afrika nem mentes a vallási háborútól,csak úgy mint Ázsia.
Hab a tortán:Afrikai Közösség összefogva a Dél Amerikai Közösséggel megakadályozták, hogy az EU álláspontját az ENSZ-ben egy közös képviselő ismertesse.
Európa veszít vezető szerepéből.

tbb 2010.09.18. 14:17:30

@Szimba:

Hát mivel a keresztényi szellemet büszkén elveti európa, ezen nincs mit csodálkozni.

Szimba 2010.09.18. 14:17:57

@jjulie:

Neeem, csak buddhista, taoista és a szokásaikat követő nő jó nekik. A magyar lányok nem bírnák ki rovarokon, meg fakéregből készült kenyéren, és a Kínába szállított európai meg amerikai sugárzó hulladék sem tesz jót az egészségnek.

Inkább alapítok egy génbankot, és szállítom az örökítőanyagod. Rózsaszín tégelyben a lány utódra vágyóknak, kék tégelyben a fiú utódra vágyóknak való alapanyagot (a hagyományos színeket Tölgyes kedvéért venném be), hátha neki is kedve támad Kína népszaporulatát fellendíteni.

A homoszexuális babát kívánóknak izléses lila csíkos kémcsövet gyártatnék pl. Radalával (ő olyan vállalkozó szellemű, meg aztán kell egy kapcsolat a Fideszhez).

jjulie 2010.09.18. 14:19:53

@tbb:

ez sem vicces

az orbán kioperálta belőletek a humorérzékszervet, nehogy egyszer kiröhögjétek?

Szimba 2010.09.18. 14:22:49

@cambridge.on:

A közösségi házat is eladták téglánként. Ismerős történetek ezek.

De az biztos, hogy nem ingyen kell adni lakást, támogatást stb.-t, mert annak nincs értéke. Nem csak a cigányoknál, másnál sem.

Meg kell tanítani dolgozni, és abból élni. Nuku segély, támogatás a gyerekek után.

Ha meg kell dolgoznia az ennivalóért, mindenért, akkor megtanulja értékelni.

lüke 2010.09.18. 14:23:50

@ cambrigde
nem feledem, de gondolj csak az irekre, meg a jugókra
közel van ez!
veszít ,de lassan, Kinában termelödik majd az ész is

lüke 2010.09.18. 14:26:24

s még kiegészitve:
ahol nincs törvény s tisztelete ott nem ér semmit az emberi élet,s a háború könnyü,
ilyen meg csak E- Amerika, Európa és Ausztráliában van

Szimba 2010.09.18. 14:28:15

@jjulie:

Jáksó tud dugni??? Azt hittem, hermafrodita.

tbb 2010.09.18. 14:32:42

@jjulie:

Egyetértek. Nagyon nem vicces. Direkt haszon, hogy kezdesz rájönni, hogy annak fele se tréfa ami eddig volt.

tölgyes 2010.09.18. 14:44:25

@tbb: A keresztény eszmék elvetésével Európa a saját lényegét veti el... és ennek belátása nem hit, hanem némi ismeret kérdése. Európa a világ műhelye volt, a fejlődés motorja volt, a tudomány bölcsője és a tudományosság központja.. akkor amikor "szenvedett" a keresztény igában...Mégis a liberális elveken alapuló demokratikus berendezkedés önerőből csak ott tudott kifejlődni és megújulni, ahol a háttérben a keresztény tradició húzódott meg.

jjulie 2010.09.18. 14:56:10

@tölgyes:

akkor minálunk " liberális elveken alapuló demokratikus berendezkedés önerőből" elmaradását a keresztény tradíció gyengesége okozta

nem a
- magyar nemesség,
- későbbi keresztény középosztály
- majd a vörös hadsereg által okozott zsákutca,
- most meg a magyarkodó kersztény vidéki jobboldal

cambridge.on 2010.09.18. 14:57:51

@lüke: www.faz.net/s/Rub594835B672714A1DB1A121534F010EE1/Doc~E51CEF5B229BF448C9995B11A47F2F881~ATpl~Ecommon~Scontent.html
Németül nem beszélőknek a rövidített változat:index.hu/kulfold/hirek/2010/09/18/kemenyen_fellepnek_a_multi-kulti_ellen/

Ez komoly válasz azoknak akik Sárközyt szidják,és Merkel semmittevését istenítik.
Meg egyébként is, Németországban nincs cigány probléma,jelentéktelen számuk folytán nem jelentenek gondot.
Van viszont moszlim kisebbség,ellenük viszont fellép a német állam,ha nem integrálódnak.
Egy liberális csúsztatás lelőve!

szavazo26 2010.09.18. 15:09:40

index.hu/belfold/2010/09/17/torok_zsolt_meghekkelte_a_fidelitas_oszodi_emleknapjat/

Lehet hogy az mszp szét van esve de egyre többször rájuk eddig nem jellemző módon képesek humorosan reagálni bizonyos provokációkra, ebben a cikkben is egész jól lereagálták a fidelitas megemlékezését, biztos hogy hatásosabb volt mintha valamelyik kiállt volna a füttykoncertbe:D

cambridge.on 2010.09.18. 15:22:26

index.hu/belfold/2010/valasztas/horvath_csaba_kolcsont_adna_a_devizasoknak/
Horváth Csaba tényleg ennyire korlátolt, vagy csak nem megfelelő méretű zakót adtak neki is?
Mióta BP-i gond a devizahitelesek sorsa?Azt gondoltam országos ügy.Igaz a kínaiak szerint jó a magyaroknak, mert csak 10 millióan vagyunk,ezért mindenki ismer mindenkit.
Állami pénzből egy város lakosait a többség ellenére előnyhöz juttatni,,igazi program!Van aki ezek után komoly esélyt ad neki?
Szerintem a szűkebb környezete sem bízik a legcsekélyebb sikerben sem.
Mesterházy tanítani való vitastílusa,mint elrettentő példa,hogyan nem szabad vitába bocsátkozni.
Aki nem tudja, hogy az építési anyag nem törmelék!Kapott s(h)ittet ,megérdemelten.
Horváth sületlenségeivel rögtön ott van mellette.
Ezek a meghatározó arcok a szociknál?

tbb 2010.09.18. 16:09:46

@tölgyes:

"A liberális elveken alapuló demokratikus berendezkedés csak ott tudott kifejlődni ahol a keresztény tradiciók voltak a dominánsak."

Örülök, hogy ezt már ketten mondjuk. De majd Európa is rájön, amikor liberális alapon fut bele egyfelől az anarchiába, másfelől meg végső megoldásokba.

jjulie 2010.09.18. 16:13:08

@tbb:

szerinted is a bajok a jobbágyfelszabadítással kezdődtek?

Szimba 2010.09.18. 16:15:53

@Ordnassac:

Olvasom!

Csak közben mindenfélét csináltam:-))

tbb 2010.09.18. 16:20:36

@cambridge.on:

"Egy liberális csúsztatás lelőve!"

Nő helyette 100 új. És amíg nem erősődik a középosztály, ez így is marad.

Szimba 2010.09.18. 16:21:36

@tbb:

A liberalizmus nem a pórnép ideológiája, pedig az övéknek kellene lenni. És a liberális pártoknak értük (is) kellene dolgozniuk.

Ezen kívül a liberalizmus nem tévesztendő össze a neoliberális, kozmopolitizmust szélsőségessé tevő nagytőkés érdekeket szolgáló, piacorientált ideológiai szélsőséggel.

Azt meg érdemes végigkövetni, hogy a XIX. század liberális célkitűzései hogyan épültek be, valósultak meg a nyugati államokban. Tulajdonképpen Magyarország törvényeinek jó része is tükrözi ezeket az eszméket, ideálokat. Szerencsére.

Viszont az ámokfutó SZDSZ-t kéretik nem azonosítani a liberalizmussal!

2010.09.18. 16:22:04

Nem is csoda, hanem hazugság. Elsősorban önmaguknak. Aztán lesz pofára esés. És az se lesz csoda...:)

Jó szurkolást, jó mérkőzést!:)

tbb 2010.09.18. 16:24:09

@jjulie:

Szerintem nem. Szomorú, de megint nem vagyunk egy platformon.

tbb 2010.09.18. 16:31:31

@Szimba:

Maximálisan egyetértek. Ezért a kommented inkább zsülinek kellett volna címezned. Hogy ő is okosodjon. Például annak tanulmányozásával ".... hogy a XIX. század liberális célkitűzései hogyan épültek be, valósultak meg a nyugati államokban."

Szimba 2010.09.18. 16:32:13

@tbb:

A liberalizmus elvei:

"...korlátlan uralkodói hatalom elvetése, az egyéni szabadság, amit a polgári szabadságjogok (szólás-, sajtó-, sajtószabadság, valamint a gyülekezés szabadsága), a törvény előtti egyenlőség, a parlamentarizmus, a népképviselet, az alkotmányosság és képviseleti demokrácia, az állami beavatkozástól mentes gazdaság ("laissez faire, laissez passer", a munka, vagyis a kereskedelem, az ipar szabadsága, szabad verseny), illetve a közteherviselés biztosítanak. Ezen túlmenően célként fogalmazták meg az egyén minél nagyobb befolyását a közre, viszont ezzel párhuzamosan a köz részéről minél kisebb beavatkozást tűr el az egyén életébe. ("Olyan kevés államot, amennyit csak lehet; s csak annyit, amennyi feltétlenül szükséges.") Nem ismer el semmiféle vallási, származási, nemzetiségi hovatartozásbeli megkülönböztetést."

Ebből a gazdasági életre és a piacra vonatkozó elvek közben változtak. A többi viszont szerintem egyrészt megvalósult (jól, rosszul), beépült a demokratikus országok életébe.

A középosztály megerősödése nálunk még messze van. És ha megerősödne, akkor sem tudna mit kezdeni a cigánysággal, vagy a nyomorgókkal, hacsak nem liberális úton.

Azaz oktatás, nevelés, munkához juttatás, stb.

Az újgazdagok - ami nálunk a polgárság - jellemzője a hihetetlenül nagy közömbösség a szociális kérdések iránt, a tökéletesen erkölcstelen kereskedelem, minden kiskapu megtalálása, adócsalás, a beképzelt műveletlenség, a pénz hatalmának ájult tisztelete, minden felelősségérzet mások iránt nyomokban sincs meg bennük.

jjulie 2010.09.18. 16:35:05

@tbb:

neked is rendelhetne valaki a balázsnál egy kis átverést, ami kizökkentene a szijjártó okozta mániás verselésből

pl. pe lehetne tenni téged egy időgépbe, vissza kb 130 évet, és megtapasztalhatnád milyen az, ha bizonyos emberek szabadon megüthetnek, mondjuk amikor a 16 évet lehúzol huszárként valahol délvidéken, miután fiatal felnőttként napszámosként is megkaptad ugyan ezt a sorsot a falud melletti urodalomban, szavazati jogod nincs, és végignézet, hogy a fiatal felnőtt gyerekedet is megütik

mellette olvass el pár liberalizmusról szóló szócikket, amit gondolkodók írtak, nem pedig a szijjártó a birkáknak

lüke 2010.09.18. 16:42:07

@szimba
remek válasz
@cambrigde
ha le is van löve
E-Amerika még megmarad!
A török kérdés nehéz, hiszen a németek ösztönözték, nem a "szarpucolásért ", hanem Ny- Berlinért
Am-ban is kell integrálódni, ha nem beszéled a nyelvet nincs esélyed
A németeknél vannak cigányok, betettem pár cikket ma ,korábban
pl ezt a spiegelböl
www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,718085,00.html
kosovoi kérdéssé is degradálják!

game over, a bevándorlásnak,
(igaz USA -Mexiko határon is szögesdrot ! van)
ime
www.sueddeutsche.de/politik/elektronische-aufenthaltskarte-de-maizire-testet-datenchip-fuer-nicht-eu-buerger-1.1001873

lüke 2010.09.18. 16:43:23

@leticia:
aki magának hazudik,
az hülye
árnyaltabban: hiú és buta

jjulie 2010.09.18. 16:45:41

@tbb:

a jobbágyfelszabadítás liberális alapon történt, ami nálad: "liberális alapon fut bele egyfelől az anarchiába, másfelől meg végső megoldásokba. "

akkor az lehet a nézetkölönbség oka, hogy a liberális elvek megszületésénel követődött el a hiba, már jóval a jobbágyfelszabadítás előtt

jól fordítom az orbánmagyarodat?

tbb 2010.09.18. 16:47:57

@Szimba:

"Ezen túlmenően célként fogalmazták meg az egyén minél nagyobb befolyását a közre"

Ennek mikéntjének megválaszolásával maradtak adósok a liberálisok. És ez magyarázza, hogy a mai problémákra nincs jó liberális válasz.

Szimba 2010.09.18. 16:48:21

Parmezán! Ez nagyon mulatságos, de az is igaz, hogy a parmezán sajt finom.

Nálunk mit lehetne a bankoknak adni? Túró Rudit?

tbb 2010.09.18. 16:49:00

@Szimba:

"Ezen túlmenően célként fogalmazták meg az egyén minél nagyobb befolyását a közre"

Ennek mikéntjének megválaszolásával maradtak adósok a liberálisok. És ez magyarázza, hogy a mai problémákra nincs jó liberális válasz.

jjulie 2010.09.18. 17:00:37

@tbb:

a liberalizmus túl nagy falat egy birkának,

nem fér bele a 3000 szavas aktív szókincsű, egy témára 2 percig koncentrálni képes fideszmarketing célcsoport ismeretanyagába, csak egy zanzásitott változat

az eredmény látható

tbb 2010.09.18. 17:05:19

"Ezen túlmenően célként fogalmazták meg az egyén minél nagyobb befolyását a közre"

Ennek mikéntjének megválaszolásával adósok maradtak a liberálisok. Emiatt nincs a legégetőbb mai problémákra se jó válaszuk.

tbb 2010.09.18. 17:08:19

@tbb:

A blogmotor tartotta annyira figyelemreméltónak a kommentemet, hogy 3-szor ismételtette.

tbb 2010.09.18. 17:12:18

@jjulie:

Igen az eredmény látható. 2/3.

tbb 2010.09.18. 17:18:47

@jjulie:

Az a helyzet keves zsüli, hogy téged ültettek be az időgépbe, és ezért azt hiszed, hogy a 130 évvel ezelőtti problémakezeléssel megoldhatók a mai problémák.

jjulie 2010.09.18. 17:59:48

@tbb:

most akkor kidobod mindenestül a liberalizmust, vagy nem?

"De majd Európa is rájön, amikor liberális alapon fut bele egyfelől az anarchiába, másfelől meg végső megoldásokba"

add meg ennek az orbánmagyarról történő fordítását

6.Lenin 2010.09.18. 18:24:33

@cambridge.on:

1992-ben, mint önk. képviselő, pontosan ezt javasoltam a testületnek megoldásként a helyi cigány kérdés megoldására.
Meg azt is, fizessük ki az étkeztetést, hogy legalább 1x naponta egyenek meleg ételt.
Elvetették az emberi jogokra hivatkozva, meg azért, mindenkinek szüksége van a segélyre, ki kell fizetni, aztán mindenki azt csinál vele, amit akar.
Hallottunk a megélhetési bűnözésről. Friss téma a tolvaj tinikről, micsoda szörnyűség bevinni őket. Aztán meg azon szörnyülködünk, amikor brutálisan agyonvernek 1 taxist, tini lányok.
Nagy károkat okozott az SZDSZ Mo-on.

6.Lenin 2010.09.18. 18:25:45

@6.Lenin:

Bocs lemaradt az idézet:

"Velük kapcsolatban a Jobbik által javasolt, a gyerekek kollégiumi elhelyezését tartom a kivezető útnak.
Az a generáció felnőve,talán szakít a szüleik életmódjával.
Kb 40-50 év múlva eredménye is lesz társadalmi méretekben."

tölgyes 2010.09.18. 18:37:15

@tbb: Én a liberalizmus elvi alapjain álló politikai demokráciát nem azonosítom a liberalizmus társadalmi elveinek megvalósulásával., Szerintem a művelődés, kultúra területén a konzervativizmussal, a szociális igazságot illetően a baloldali eszmékkel is összehangolhatónak gondolom a politikai szabadelvűséget... Ez csak a mi liberálisain számára tűnik lehetetlennek.

6.Lenin 2010.09.18. 18:46:07

Minden embernek szabadnak kellene születni
Mindenkinek egyenlő jogokkal kellene rendelkeznie

De!

Egyenlő esélyek soha nem lesznek

Ezért

Szükség van a szolidaritásra, egymás elfogadására, segítésére.

Ezt nevezhetjük akárminek, mondjuk ez a Tosz.
A Tosznak van csak jövője.

6.Lenin 2010.09.18. 18:48:27

@6.Lenin:

Ja, igen, ezek csak együtt működnek, külön szart sem érnek.

tölgyes 2010.09.18. 18:48:30

@jjulie: Mégis Magyarországon is kialakult a szabadelvűségnek egy erős szellemi irányzata. A megkésett fejlődésnek pedig számos oka volt.
Ha egy kicsit is képes volna tájékozódni a világ dolgaiban, akkor jobban megértené az elmaradások, előreszaladások okait és körülményeit. Próbáljon mondjuk ilyenekre gondolni mint hogy 1526 után az ország három részre szakadt, elveszítette szuverenitásának jelentős részét.. a török kiűzése után az ország ismét csak nem nyerte vissza szuverenitásának egészét...de mi még mindig jobb helyzetbe kerültünk mint a Balkán azon részei, ahol a töröktől való felszabadulás csak később következett be..

A lényeg azonban az, hogy többet kéne olvasnia, akkor meg is értené azt amit mondjuk Bibó is írogat a megkésett fejlődésről.. Én pl. tanácsolnám Önnek Szűcs Jenő munkáinak olvasását.. különösen azt, amit Európa történelmi régióiról írt.

jjulie 2010.09.18. 19:19:01

@tölgyes:

szóval ha megismerném a török idők háromrészre szakadását, meg újraolvasnám a bibót, illetve a szűcs jenőt, akkor élvezném a virtuális szájkarate kormányzást, és a velejáró parasztvakítást, és a jobboldalividékipolgárimagyarkodás akár még a radala stilusában is kedves lenne nekem, és nevetnék a kósa dembinszkys viccén

naja, biztos

tbb 2010.09.18. 19:39:55

@jjulie:

Nem orbánmagyarul mondtam hanem magyarul. Aki nem birka, az érti. Hogy a turbóüzemmódba kapcsolt cigánybűnözés sok helyütt eléggé anarchikus állapotokhoz vezetett. A cigányok lelövöldözése meg a végső megoldás előszele. És mindkettő a 8 éves libsi társadalomszervezés eredménye.

tölgyes 2010.09.18. 20:04:52

@jjulie: Önnek igaza van!!! Önnek nem érdemes olvasni. A leírt szó értelme a MEGÉRTÉS. ez Önnek nem megy...:) Ne strapálja magát...:::)))

2010.09.18. 20:10:35

@lüke: a lényeget kicsomagoltad, köszi!:) De mint tudjuk, kenyeret és cirkuszt!:)

jjulie 2010.09.18. 20:58:21

@tbb:

igazoltad a sejtésem, mi minden keveredett össze benned

jó az orbánmagyarod, nyugudtan büszke lehetsz rá

tbb 2010.09.18. 22:04:59

@jjulie: Na és mi minden? Hagy tudjam meg én is:

jjulie 2010.09.18. 22:29:46

@tbb:

az elmúlt 8 évet kevered úgy egészben a liberalizmussal

a liberalizmus sem csodaszer, merthogy csodaszer nincs

a konyhakéssel lehet embert ölni, de ettől még hasznos ha krumplit kell pucolni, vagy hagymár szeletelni, szóval nem a kés a probléma, hanem a használat

tbb 2010.09.19. 01:53:03

@jjulie:

Zsülikém drága, szenilisedel. Már arra se emléxel, hogy te tekintetted az elmúlt 8 évet a jobbágyfelszabadítás dicső folyományának?

De egy valamit a javadra kell írnom. Hogy az elmúlt 8 évnek szerinted se sok köze volt a liberalizmushoz. De azt tudod-e hogy miért nem volt hozzá köze? Megmondom. Mert a liberálisok csinálták.

tbb 2010.09.19. 01:56:36

@tbb: @jjulie:

Mert tudod, a liberalizmus komolyabb dolog annál, hogy a liberálisokra bizzuk.

jjulie 2010.09.19. 07:44:59

@tbb:

szép karrier, az orbánmagyar értelmező szótártók elértél a közhelyszótárig

hány év szijjártóakadémiai végzettség kellett ehhez?

radala 2010.09.20. 09:19:47

@Videofon: Nem hiszek a különböző népek különbözőségében, annak ellenére sem, hogy látom, hogy így van. Természetesen a kádár korszak jelentős és negatív hatást gyakorolt a magyarok politikai viselkedésére, de én gyakran szoktam politikáról beszélgetni németekkel, osztrákokkal, lengyelekkel, hollandokkal, olaszokkal és nem látom, hogy jelentősen racionálisabbak lennének, mint mi. Nem mellesleg én is sokkal visszafogottabban beszélek a magyar helyzetről külföldiekkel és még ennek ellenére sem látom a különbséget. Szóval, ha látnám sem jelentené, hogy van, de így hogy nem látom azért gyanús, hogy pláne nincs. Szerintem a politikában nem nagyon racionális senki. Amúgy nekem nem okoz kognitív disszonanciát annak a fölismerése, hogy komoly hatással van a gondolataimra a kognitív disszonancia kerülése. Elég sok mindent képes vagyok az objektivitáshoz közeli mértékben elfogadni vagy látni. Vannak kivételek. Ilyen 23/10/06. Ezt pl csak egyféleképpen tudom látni. Mondjuk része lehet ebben annak, hogy meg sem próbálkozom másképp látni, ahogy nem akarom megérteni különösebben Eichmann motivációit sem, pedig biztos vannak akik jól el tudnák magyarázni, hogy csak a munkáját végezte és szerette a precíz munkát:-)
Ja még annyi, hogy természetesen Mo-n és másutt is vannak normális emberek, akik helyén kezelik a politikát. Én azokról az emberekről beszélek, akiket érdekel a politika, akik mondjuk egy bloghoz hozzászólnak. Nos ilyen ember nincs szerintem olyan, aki képes lenne az objektivitásra. Igazából az objektív szó is egy hülyeség ezzel kapcsolatban. Hogy a francba lehetne valami objektív, ami csak az egyes ember szemszögéből értelmezhető? Politika nincs is csak az, amit az emberek látnak belőle, ez a priori csak szubjektív lehet, maximum a sok szubjektív hatás összege az, ami objektíven mérhető.
@Szimba: Kb egyetértek ezzel, már amennyire képes vagyok megérteni. A nagymamáknak szóló védőnői segítségről végképp nincs véleményem, de nagyon ókonzervatív vagyok gyereknevelés szempontból, nem hiszem, hogy a sok újdonság, játék lehetőség hiányozna a gyerekeknek 0-3 éves korig. Én egy olyan segítő nagymamát szeretnék, aki nem tudja bekapcsolni a tv-t:-)
Mondjuk nálunk senki nem tudná bekapcsolni, mert nincs. Amúgy én ezt a 40 év munkaviszony utáni nyugdíjat simán csak minden hátsó gondolat nélküli gesztusnak, méltányosságnak gondolom.
Nem is tudom, hogy egyetértsek-e vele vagy nem. Mindenesetre szerintem ez a rétege a társadalomnak, sajnos kevés nyugdíjat kap, nagyon rövid ideig él és feltehetőleg már most is nagyon ramaty egészségi állapotban van. De ez csak egy feltételezés részemről. Egyszóval szerintem ez a döntés, ha jó ha rossz, majdnem irreleváns.
@manyike:Mi a baj, nem szép szín az élénk-szürke? Nekem nagyon tetszett ez az üde kis viccem:-) Nem mellesleg nagyon jól le is írja, amit gondolok tg-röl. Nem úgy szürke, hogy érdektelen, hanem csak igyekszik kiegyensúlyozott maradni, de ettől még lelkes.
@jjulie: Nem tudom mennyiben kettös élet az, ha valaki hétvégén nem az interneten bassza el az idejét.
Amúgy meg nem hiszem, hogy van olyan IRL ismerősöm, akit meglep, hogy szangvinikus vagyok és szeretek élesen fogalmazni. Egyszerűen viccesnek találom a leegyszerűsítéseket és azt képzelem, hogy sok különböző irányú leegyszerűsítés segítségével pont olyan jól közel lehet kerülni, a valósághoz, mint egy irányból végtelenül szofisztikáltan.
Van aki abban jó, hogy nagyon finomra csiszolja a véleményét én abban, hogy flexibilis marad, belátom, ha tévedek.
És vagy te, akinek egyik sem az erénye. Természetesen ez is egy jó taktika, valószínűleg igazából ez igényli a legkevesebb energiát az embertől, és ez okozza a legkevesebb frusztrációt is. Csak sajnos ehhez egy nagyon szilárd és megingathatatlan önértékelés kell, ami vagy van az embernek vagy nincs, én nem vagyok olyan tökéletesen megingathatatlan a tévedhetetlenségemben, mint te. Ez belátom rossz nekem.

mréveiller 2010.09.24. 14:26:27

@jjulie: liberalizmus: Törvény előtti egyenlőség: sose volt, sose lesz. Esélyegyenlőség : ez is megvalósíthatatlan (már születéskor eldől). Független bíróság, ügyészség: mindig az aktuális kormánypártot szolgálják.
akkor miről beszélünk??? ezek ideológiák, amiket az emberi természet miatt nem lehet megvalósítani!
süti beállítások módosítása