Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
23:43

Az MTV székházának 2006 szeptemberi ostromakor, amikor a rendőrök elhagyták az épületet, úgy éreztük, hogy cserbenhagytak minket – mondta ma Rudi Zoltán, a köztévé volt elnöke a parlamenti bizottság ülésén. Miután azt az éjszakát én is odabent töltöttem, talán nem veszi senki rossz néven, ha elemzés helyett most itt a blogon is elmesélem, hogy mire emlékszem.

(Fotó: Index)

Amikor arra az estére gondolok, a legelső élményem az átváltozásról, az átalakulásról szól. Kétszeresen is: egyrészt annak a pár órának a történéseit illetően, másrészt azzal kapcsolatban, ahogy a politikáról vélekedtem. Alkalmam volt nagyon rövid idő alatt megtapasztalni, hogy milyen könnyen el lehet jutni olyan lelkiállapotba, amiről korábban sejtelmem sem volt, és valóban közvetlen közelről érthettem meg, hogy a gyakran játéknak látszó politikai cirkusz következményekkel is járhat, a kimondott szavak önálló életet élnek és alkalmasak lehetnek akár arra is, hogy elszabaduljon a pokol. Azt hiszem, igazán akkor értettem meg, mit jelent az a szó, hogy politikai felelősség.

Aznap „Az Este” című műsor vendége voltam, a műsorban előttem két politikus, Juhász Ferenc és Navracsics Tibor vitatkoztak. Amikor tíz óra előtt pár perccel megérkeztem a tévészékházhoz, még csak pár ember lézengett a bejárat előtt (utólag kiderült, hogy ők jöttek a petícióval), udvariasan előre engedtek, s már mehettem is fel a stúdióhoz. Amíg a két politikust hallgattam odabent, néhány furcsa tekintettel találkoztam, s aztán már a székben ülve, a felvezető bejátszás alatt Baló György közölte velem, hogy nagy baj van, tüntetők állnak a tévé előtt, ha lehet, a szokásosnál is mértéktartóbban beszéljünk. Meglepett a műsorvezető komolysága, de a pár perccel korábbi személyes tapasztalatom alapján biztosra vettem, hogy túloz, dramatizál. Ennek ellenére volt bennem némi feszültség az interjú alatt, de aztán amikor vége lett, gyorsan indultam volna haza.

Az első élmény, határozottan emlékszem, a bosszúság volt. A stúdió előtt állók egyértelművé tették, hogy kimenni most nem lehet, így aztán mindannyian leültünk és vártunk. Volt persze valami izgalmas ebben a helyzetben, rengetegen sürögtek-forogtak, ott tanakodott a két politikus is, televíziós emberek mérlegelték, hogy mi lenne a helyes eljárás részükről, kell-e, lehet-e közvetíteni. Akadt olyan lelkes bemondó hölgy, aki operatőrrel indult volna azonnal az utcára, mások azon törték a fejüket, hogy ki lehet-e tenni valahogy a kamerákat az ablakba. Fáradtnak éreztem magam, ezért a szenzációnak a szokásosnál kevésbé tudtam örülni, bosszantott, hogy ott kell kivárnom azt a körülbelül fél órát – gondoltam akkor -, amíg a rendőrség rendet tesz és megoldódik a helyzet. Másnap korán reggel várt az egyetem, haza akartam menni, a tévében szívesebben néztem volna, ami az utcán történik.

Teltek a percek, és a bosszúságom lassan átfordult valami különös, nehezen leírható belső vibrálásba. Mint amikor a mezőn áll az ember, a szél furcsán kavarog, egyre furcsábban, s bár tudja, tudni akarja, hogy nem történik semmi különös, mégis egyre élesebben próbál figyelni a zajokra, a rezgésekre. Az eszem felfogta, hogy nem lehet baj, egy ilyen kiemelt közintézményt biztosan meg tud védeni a rendőrség, egy pár ezres tömeg lecsillapításához nincs szükség másra, csak megfelelő számú egységre, szóval mindezt biztosan tudtam, mégis kutatni kezdtem az arcokban. Márpedig az én belső nyugalmam egyetlen tekintetben sem köszönt vissza. Fontos emberek, sokat látott televíziós vezetők néztek egymásra rémülten, s a két magabiztos politikus arca is egyre komorabb lett. Először ettől, tőlük ijedtem meg.

Innentől kezdve felgyorsultak az események, a furcsa pánik hullámvasútjára kerültünk. A tévé elnöke és még néhány vezető újabb és újabb biztos helyekre kalauzolt minket az épületben, miközben folyamatosan kaptuk a híreket és a rémhíreket, láttuk a folyosón vérző fejjel rohanó rendőröket, és néztük a Hír televízió drámai képeit. Amikor Császár Attila az élő adásban látható lelkesedéssel bejelentette, hogy sikerült felgyújtani a székház egyik sarkát, éppen egy magunkra zárt rácsos kapu mögött ültünk a ránk vigyázó egy szem biztonsági őrrel. Belülről nézve félelmetesnek tűnt mindez, de a képeknél is ezerszer fenyegetőbbek voltak a kívülről jövő soha nem hallott erősségű hangok.

Ettől az élménytől már összefolynak az emlékek, egy nagy, sötét szoba képe van előttem, ahová hármunkat invitáltak, s ahol a végig higgadtan viselkedő, egymással szinte alig beszélő Navracsics Tibor és Juhász Ferenc sétálgattak fel-alá járkálva és sűrűn telefonálva. Aztán egy fiatal tévés lányra emlékszem, aki megkérdezte, hogy miért nem megyünk el a hátsó bejáratok valamelyikén, amelyeken ők már ki és be is jöttek. Majd az egész éjszaka legszürreálisabb jelenete következik, az utolsó szobában, ahol a villanyt lekapcsolva szinte némán ültünk, talán a második emeleten, talán az elnök irodájában, s ahol Rudi Zoltán beszélt valakivel telefonon, majd amikor letette, csak annyit mondott: a rendőrség feladja a tévé védelmét, és azt üzenik, hogy döntsünk belátásunk szerint arról, hogy mit fogunk tenni… Ma már nem vagyok biztos abban, hogy tényleg így történt, de emlékeim szerint ekkor Juhász Ferenc, a volt honvédelmi miniszter, akit – nem a személye, hanem egykori pozíciója miatt - egy normális országban már az első órában kivittek volna innen, bármibe is kerül, odalépett az ablakhoz, és komolyan mérlegelte, hogy valahogy kimászik.

Rövid, döbbent csend következett, majd hirtelen úgy határoztunk, hogy elindulunk. Az éjszaka legjobb döntése volt, valamikor fél kettő körül. A két politikus között szedtem a lábamat a folyosón, ahol már csatakiáltások hallatszottak mindenfelől, azt hiszem, hogy ekkor jöhettek be a tüntetők. Mi a hátsó kijárat felé indultunk, az ajtón kilépve hatalmas felszabadulást és iszonyatos dühöt éreztem. Dühös voltam magamra, mert másokra hallgatva és a rendőrségben bízva nem kerestem meg sokkal hamarabb a kijáratot, dühös voltam a rendőrségre, hogy nem voltak képesek megvédeni az épületet és a rendet, és különösen dühös voltam azokra a politikusokra, akiknek köszönhetően idáig fajultak az események. Egyszerre léptünk ki az ajtón a forgatagba, Juhász Ferencet láttam még, amint a szemközti utca felé sietett a zakóját félig a fejére húzva, Navracsics Tibornak rögtön nekiütközött egy járókelő, de szerencsére pont a kijáratnál állt az autója, s miután az enyém az utca felsőbb részén parkolt, ahová láthatóan nem lehetett már bemenni, gyorsan beugrottunk a kocsijába és hazavitt.

Ami innen történt, arra különösen nem vagyok büszke: nehezen tudtam türtőztetni az indulataimat, felháborodottan beszéltem az autóban Tibornak - akit még egyetemi hallgató koromban Ágh Attilát időnként helyettesítő vendégtanárként ismertem meg, s miután az egyik legjobb oktatónk volt, nagyon kedveltem - a felelőtlen politikusok viselkedéséről, rettentően zaklatott és vádaskodó interjút adtam a hajnalban telefonáló Orosz Józsefnek, majd később valamivel visszafogottabban az InfoRádiónak, és bár erről bizonyára nem szerencsés beszámolni, a teljes igazsághoz tartozik, hogy pár óra alvás után kora reggel meglehetősen kétségbeesetten ébredtem. Szerencsére hamar kijózanított a politikusok reggeli televíziós nyilatkozata, mindketten határozottan állították, hogy kár lenne eltúlozni a dolgot, ők például egy pillanatig sem féltek… Elhatároztam, hogy nem leszek katasztrófa-politológus, s nem fogok sztorizgatni az ügyben ezt követően kereső újságíróknak. Olyan jó volt az a pár nap nyugalom, és annyira nehezen sikerült elhelyeznem magamban mindazt, ami történt, hogy az október elsejei önkormányzati választási műsort követően közel egy évig semmilyen televíziós szereplést nem vállaltam. Ha azonban az lett volna a feltételem, hogy csak akkor megyek újra, amikor végre megértem, hogy miért alakult így az az éjszaka, még ma sem tehetném be sehová a lábamat.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr572316708

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy TV-ostrom 2010.09.23. 10:17:23

 Egyre többször kerül szóba az a bizonyos 2006. szeptember 18-i este. Annyi mindent hallani már innen is, onnan is a TV-székház ostromáról, hogy úgy érzem épp itt az ideje, hogy olyan is írjon róla, aki tüntetőként ott volt. Aznap volt a Kossuth ...

Trackback: 2006 ősz civilizált is lehetett volna 2010.09.23. 08:55:35

Azért jönnek ide, mert az intézmény nem teljesíti közszolgálati fealadait mtv ostrom előtt vagyunk. 2006. ősz    magyarán, ha az mtv elnök rudi zoltán tekintettel van az öszödi beszéd által kiváltott forradalmi hangulatra, és nem ját...

Trackback: Összeférhetetlen? 2010.09.23. 08:51:52

mottó: "Az az elmebeteg, aki túlzott jelentőséget tulajdonít egy gondolatnak, még ha az a gondolat egészséges is." (Benedek István) Révész Mártíriusz Összeférhetetlen vagyok, mert kérdéseket...

Trackback: A diktátor utódja 2010.09.23. 08:33:02

Szeptember 28-ra tűzték ki az észak-koreai Munkapárt kongresszusát, amelyre 30 éve nem volt példa. Az ország történelmében jártas szakértők szerint elképzelhető, hogy itt Kim Dzsong Il a hatalom 68 éves betegeskedő jelenlegi birtokosa bemutatja utódj...

Trackback: A hazai cégek ellen a helyi MSZP 2010.09.23. 07:59:32

 Az MSZP egyik kőbányai képviselő-jelöltje, Tóth András bemutatkozó levelében a megszokott "mindent megígérek" szövegen kívül, újszerű, eddig még nem látott ígéretet tesz, " képviselni kell a baloldal érdekeit a kis és-középvállalko...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tölgyes 2010.09.26. 13:08:05

@Szimba: Nem hiszem, hogy bárki viselkedése, világlátása megítélhető volna az ascendense alapján..:)

Szimba 2010.09.26. 13:08:27

@tölgyes:

Ez Önre is vonatkozik!

jjulie 2010.09.26. 13:10:24

@Szimba:

az tűz jegy, és "buta, mint a föld", az anyósom is az, és ő a ritka kivétel

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.26. 13:11:51

@Szimba: ez lesz a viktátor hétéves aszálya... ha az égiek is megharagszanak rá... nem csak a Mihancsik Zsófia...

jjulie 2010.09.26. 13:12:17

@tölgyes:

ha a szijjártó mondaná, biztos elhinnéd

mint ahogy én is szavaznék az orbánra, ha a harcsa veronika megkérne rá

ilyen a szerelem

Szimba 2010.09.26. 13:13:51

@jjulie:

Ön egy asztrológus? (vagy a tánctanár)

török gábor 2010.09.26. 13:14:32

@Szimba: végre egy kérdés, amire tudok válaszolni :) az okos gazda figyeli a híreket, és az esőzés előtti napon leszedi az összes paradicsomot már szeptember végén. ezt tettük tegnap :)

Szimba 2010.09.26. 13:15:05

@tölgyes:

Csak nem találtam el?????

Szimba 2010.09.26. 13:16:43

@török gábor:

Puff. Akkor felkapom a kapucnis kabátom, és rohanok leszedni. Nem lesz nagy munka:-((
Majd letörülgetem vagy hajszárítóval megszárítom a termést!:-)))

jjulie 2010.09.26. 13:17:24

@Szimba:

bagyoly mondja asztrológusnak...

jjulie 2010.09.26. 13:18:40

@Szimba:

nem szabad letörölgetni, a védőviszréteg megsérül...

Szimba 2010.09.26. 13:18:59

@jjulie:

És én vagyok a bagoly??????

jjulie 2010.09.26. 13:20:10

@jjulie:

viaszréteg*

*jav. sk

lüke 2010.09.26. 13:24:22

@Letícia:
pedig maga Miki Jäger , ezért akarta elvenni JA-t, és MFaithfull
hasonlított JA-ra
nálunk elöször Almássy Zsuzsi mükori, nem önkori-népszerüsitette, ezzel lett EB harmadik talán?

lüke 2010.09.26. 13:25:10

@jjulie: reumás a mókus, nem segíthet rajta............

lüke 2010.09.26. 13:27:09

@Hepci:
jézus
csak a konzenzuális pulpilla reakciót ismerem
miket írtok:)

jjulie 2010.09.26. 13:29:19

@tölgyes:

de zavarja, ezért alig van amikor hiszek neked

2010.09.26. 13:29:30

@lüke: Miki kit nem kapott meg és kit nem akart elvenni? Egy Miki Jéger apó túlfűtött pasi alfaoroszlánhím, szóval ezt neki nem szabad elhinni...:)

lüke 2010.09.26. 13:30:17

@Szimba:
na ja:)
nem fogják hazaküldeni többé a rádióból, multifunkci!
Bálint gazda helyett Gábor gazda ad tanácsokat,
ráfér sokunkra:)

@lüke:
na ezt is mint egy pupil
pupilla:)

2010.09.26. 13:30:47

@Letícia: nem kell az "egy"..:)

lüke 2010.09.26. 13:33:00

@Letícia:
hit vagy nem hit
nagyvágyó volt,
-John Lennon akart lenni,de nem tudott énekelni,csak kiabálni-
meg is lett az eredménye, és pont MF írta

lüke 2010.09.26. 13:34:50

@jjulie:
zsülikém a hit nagy dolog, s volt egy koron
láttuk, mi lett belöle

cambridge.on 2010.09.26. 13:35:04

@aszekelyek: Lehetőleg ne beszéljen IQ-ról aki még annak a nyelvnek helyesírási szabályival sincs tisztában,amelyiken elköveti értelmetlen halandzsáit.
A kordonbontásról pedig még csak annyit,ha te csináltad volna a barátaiddal, gondolod ugyanaz lett volna az ítélet?
Ugyanaz a kordon, ugyanaz a törvényi tényállás.
Az ítéletet csak találgatni lehet,de biztos nem nem úsztad volna meg egy ejnye-bejnyével.

@tölgyes: Neked nem esett le, hogy nekem adtál igazat, amikor elismerted: egy törvénytelenségre nem lehet egy másik törvénytelenséggel válaszolni.
Kivéve, ha az illetőt Orbánnak hívják.

Szimba 2010.09.26. 13:35:37

Gábor gazda tanácsára most van egy kosár vizes és barnafoltos zöld paradicsomom. Némelyik kicsit pink.

A Scholl papucs ellenben nem alkalmas a mezőgazdasági munkákhoz:-((

Jövőre vadkendert ültetek.

jjulie 2010.09.26. 13:35:54

@lüke:

a bethlen gazdát és az orbán gazdát ne hagyd ki

a tv-ben lett redundant

cambridge.on 2010.09.26. 13:39:22

@aszekelyek: Nem,elolvasni nem képesek mások sem!
Megfejteni, képesek.

jjulie 2010.09.26. 13:39:56

@Szimba:

kezdő gazda vagy? a kendert vetni kell, ültetni a kotlóstyukot

Szimba 2010.09.26. 13:42:00

Bóth János váci polgmester jelöltről se feledkezzünk meg!:-)

Az utolsó héten még várható néhány Jobbik és MSZP jelölt lejáratása, leleplezése.
Lesz itt móka, kacagás!

lüke 2010.09.26. 13:44:06

@jjulie:
na egyböl degradál is
blogfenntartó öregasszony,kutya macska tulaj:)

Szimba 2010.09.26. 13:45:51

@jjulie:

Abszolut.
Így nyugdíjasan kezdtem bele. Eddigi eredményeim:
kipusztult a rózsabokor, amit megmetszettem. Kipusztult a nyárfa (barkája volt?!). A piros bogyós virágnak szánt hagymákból fehér, halványsárga valami nőtt ki. A mogyoró lyukas, az alma szintén rohad a fán.

Amíg nem gondoztam őket, minden rendben volt:-(((

tölgyes 2010.09.26. 13:46:54

@cambridge.on: Nekem minden leesett..miután a LB törvénytelennek ítélte a kordonállítást és törvényesnek a kordonbontást.. én csupán arra utaltam: ha az Ön lakásába törvénytelenül beköltözik egy rosszhiszemű, jogcím nélküli, akkor Ön is nehezen maradna higgadt... Gondoltam így átélhetőbb lesz az Ön számára is.. nem jött be.

Szimba 2010.09.26. 13:47:49

@lüke:

A kutyákat is örököltem:-(( (idős, nálam idősebb rokonoktól:-((()

Persze senkinek sem kellenek.

jjulie 2010.09.26. 13:48:34

@lüke:

lefokoztam volna?

csak a bloggazda adhat gazdatanácsot?

jjulie 2010.09.26. 13:51:06

@Szimba:

beleavatkoztál a teremtésbe?

kéne valami gazda oda a gazdasszony szoknyája mellé

azt is kipusztítanád?

Szimba 2010.09.26. 13:51:24

@jjulie:

Ted fel a portréd az avatár helyére, aztán eldöntöm, hogy melyik gazda milyen tanácsot adhat!:-)))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.26. 13:54:16

@Szimba: egy rózsabokor nem pusztul ki attól, hogy megmetszed. Biztos természetes halált halt. :)

Szimba 2010.09.26. 13:54:57

@jjulie:

Dehogy, befognám mindenféle házimunkára, meg kertészkedésre. Aztán megjavíthatná a csöpögő csapot, megcsinálhatná a tetőt, szigetelné a ház lábazatát, stb.
(Szerszámok vannak jeligére:-)))

jjulie 2010.09.26. 13:55:53

@Szimba:

nincs bajuszom, sem kalapom, de minden szoknyát felismerek

főzni is most tanulsz?

bár az nem számít azt szeretek, különben is férfimunka, mint a mosogatás

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.26. 13:57:19

@tölgyes: ne fáradj az analógiákkal, a szimbólumokat és parabolákat pedig egyenest hajítsd a pcsába, ha Zsülivel társalogsz. Birka, póráz, kolomp, pendejo, tulok, szijjártó: ennyi szókincs bőven elég.

6.Lenin 2010.09.26. 13:57:32

Látom nem sokan hallgatták meg Magyar István alezredes tájékoztatását a v. bizottság előtt, és nem hasonlították össze GyF levelével.

www.youtube.com/watch?v=v2l5GfXKCFU

7/1-7/4-ig van szó a tv ostromról.

Amúgy meg régi trükk,amennyiben kényes a téma, macskákról meg minden más szarról kell beszélgetni. Itt is működik.

jjulie 2010.09.26. 13:58:26

@Szimba:

á, az ilyen bütykölös fajta már kipusztult, ma már egy férfinak elég szépnek lennie, hogy mutogatható legyen

tölgyes 2010.09.26. 13:58:48

@Hepci: Érvei lehengerlőek:)

Szimba 2010.09.26. 13:59:28

@jjulie:

Ilyen egy ideális férj! :-))

jjulie 2010.09.26. 14:00:19

@6.Lenin:

tessék, kommenteljünk parasztosan

hé, vasárnap délután van, maradj nyugton, vagy menj vissza a kocsmába

Szimba 2010.09.26. 14:01:03

@jjulie:

Mutogatni nem kell. Nekem egy ezermesterre van szükségem, aki este hazatér a saját felesége mellé.

A megfőzött vacsorát azért itthagyhatná nekem:-)

2010.09.26. 14:01:45

@lüke: hát, több gyereke lett, mint Johnnak...én nem tudom mi a pálya vele, miért lehet imádni, nem vagyok az a korosztály. Csak azt tudom, hogy - többek között - egy napon ülöm vele a szülinapom!:)[Mondjuk, C.G. Junggal is, erre inkább odafigyelek...:)]

jjulie 2010.09.26. 14:02:23

@Szimba:

már 21 éve az vagyok, igaz elkapkodtam, csak 31 voltam az igennél

2010.09.26. 14:02:56

@jjulie: látom, azért a földsötétnyilasanyós jó idomárt nevelt neked!:D

lüke 2010.09.26. 14:04:33

@Hepci:
biztos nálad vette az ollót
s most szabadkozol:)

jjulie 2010.09.26. 14:05:38

@Szimba:

az megfizethetetlen

politológusból, meg egyéb haszontalanból dunát lehet rekeszteni, de aki meg tudja állítani a csap csöpögését, az aranyat ér

és egy ilyen aranykezü bütykölőt hazaküldenél estére bütykölni?

lüke 2010.09.26. 14:06:16

@Letícia:
65 óta ugyanazt játssza
képzeld én is ua-t adnám a betegeknek, mint 65 -ben- igaz akkor még elemibe jártam-

6.Lenin 2010.09.26. 14:07:07

@jjulie:

Bocs, tényleg nem tudom az OPNI-ban mi volt a szokás vasárnap délután. Még látogatóban sem voltam ott, nem volt kit meglátogatnom. Helyileg sem tudom, hol is volt.

Még 1x elnézést kérek.

lüke 2010.09.26. 14:08:23

@jjulie:
ez igaz:)
okos nö szép férfit választ
mindig ezt mondtam a lányaimnak:)

jjulie 2010.09.26. 14:11:17

@Letícia:

azért voltak harcok, a tv ostrom csak gyenge utánzat

de ma már tök jó, könnyen udvarolhatok bármelyik 26 évesnek, úgysem veszi komolyan

lüke 2010.09.26. 14:12:27

@6.Lenin:
BP, II. Budakeszi u. 1oo valahány.....

nyünyüge 2010.09.26. 14:14:18

@török gábor:

A paradicsomot "időben" leszedni nem kunszt. Ahogy a télikörtét sem.
Mindkettő szépen megérik leszedve is a teraszon vagy a kamrában.

A szőlőszüret megfelelő időpontjának kiválasztása, az komoly döntés. Mert utóbb alakulhat úgy, hogy a szüret után még egy-két hétig boldogan nyaralnak a vénasszonyok. Meg úgy is, hogy lerohad az egész termés.

2010.09.26. 14:14:58

@lüke: néha jobb lenne...sok hülyével lenne kevesebb...:)))

@jjulie: hát ja, illetve te tudod...:)

@6.Lenin: kérdezd aszekelyeket...még el is visz oda, megmutat ott mindent, hogy képbe légy...:)

Szimba 2010.09.26. 14:15:48

@6.Lenin:

Ez is egy érdekes nyilatkozat.
A helyszíni parancsnok sokkot kapott a gyülekező tévét ostromlók láttán?!
Édes istenem, hát melyik klasszikafilológus papnövendéket állították oda?
A később odavezényelt csapat vezetője civil ruhában volt, és a jelvényét mutogatva próbált parancsokat adni a rendőröknek.
Ez egy kabarétréfa.
És mia az, hogy a rendőrség ilyen helyzetekre nincs felkészülve? Mire vannak felkészülve? Hogy jön éjjel a Zsanett???

nyünyüge 2010.09.26. 14:16:17

@Szimba:
A spanyolok, portugálok pont az ilyen halvány narancssárgás paradicsomot szeretik.
Biztos abban is van valami jó!

2010.09.26. 14:16:22

van új poszt, most látom a facebookon...:)

jjulie 2010.09.26. 14:17:53

@lüke:

szerencsések a fiaim, okos nőből jó a felhozatal, meg okoscsiniből is

amúgy sokat változott a világ, ha kimegyek az utcára, csupa bombajó nőt látok, akárhova nézek, a mertón meg egyenes szexuális zaklatásom folyik, aztán alíg hogy bemenekülök az irodába, ott meg újrakezdik....

10-20 éve még nem így volt, akkor még volt gyenge, meg közepes is

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.26. 14:43:47

@Szimba: arra se, de szolgálatba helyezik magukat, a fegyvert meg súlyba.

cambridge.on 2010.09.26. 14:45:23

@tölgyes: Értettem én,nem véletlenül említettem az erős felindulásból elkövetett lakás gyújtogatást.
De utána nem verhetem a mellem, milyen f@sza jogkövető vagyok!!
Igazad van egy példából mindenki más és más következtetést von le.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.26. 14:45:53

@jjulie: az a helyzet, hogy fiatalabb korodban még csúnyának láttad Kádár Jánosnét, ma meg már szépnek Kósáné K. Magdát.

cambridge.on 2010.09.26. 14:50:46

@lüke: Ez most utalás a múltkori eszmefuttatásomra?
Hm. Érdekes név,mindenesetre.

nyünyüge 2010.09.26. 14:58:07

@Hepci: Kósánét nem a szépségéért szerettük.
(Kár, hogy nem volt több ilyen értelmes nő az mszp-ben. Szerintem.).

cambridge.on 2010.09.26. 14:59:29

@jjulie: Örök kérdés marad:olyan sok csinos fiatal nő van manapság.Honnan kerül elő ez a rengeteg csúnya vénasszony?

lüke 2010.09.26. 15:09:13

@Hepci:
nehogy má...........
odajártam neur. gyakorlatra

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.26. 15:23:52

@lüke: én meg szobát nézni... csak egy macska volt szimpatikus...
Miért lenne Budakeszi út? Hűvösvölgyi út 116.

aszekelyek 2010.09.26. 15:24:05

@lüke: Hűvösvölgyi út.Volt. Amíg nem üríttette ki mengelica.

lüke 2010.09.26. 15:24:59

@cambridge.on:
a nök is ezt gondolják csak fordítva

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.26. 15:27:15

@lüke: hát, nem tudom...
OPNI=sárga ház, Hűvösvölgyi út

aszekelyek 2010.09.26. 15:32:10

@Letícia: Látod ez igaz. Például azt is meg tudom mutatni, honnan kaparták elő veres maffiózó oda rejtőzött tettestársát, kabait, akinek jogerős ítélete volt. Egészen pontosan meg tudom mutatni. Ha nem tudná valaki, a "fujj jobboldali tévé" munkatársai találták meg ott.

aszekelyek 2010.09.26. 15:43:18

@Szimba: az is lehet, hogy akit beküldtek erősítést meg hiába kért, valóban kikészült. érthető. Ki is akarta vinni az embereit, ezt nyilvvánosan le is adták, mit beszélt a parancsnokkal. Az , ami nem érthető, hogy felhívták ugye Rudit, tudjuk Török Gábortól, is , a rendőrség feladta a székház védelmét anélkül, hogy bevetette volna a rendelkezésre álló csapaterőt a mellékutcából.Egészen jól elhatárolható volt pedig, a sajtósok egészen közelről tudták mutatni, hol van a vandálok vége . Senki nem adott választ , elfogadhatót, arra, hogy miért nem küldtek be sem erősítést a vidéki , valóban erre felkészületlenekhez, Készenlétis nagyon jól képzetteket. Akik erre vannak kiképezve. Meg terrorelhárításra. Meg előre sem, ahol kb 2oo vandált kellett volna összecsomagolni. Tévén néztem én is. Egészen egyértelmű volt, mit kellene tenni.

lüke 2010.09.26. 15:45:18

@Hepci:
igazatok van, megnéztem egy régi telefonkönyvben
ugy rémlett, fenn van a Budakeszi uton,jobbo.-n

aszekelyek 2010.09.26. 15:53:58

@cambridge.on: Öntől megszoktam a piszkálódást. Meg azt, hogy meg akarná szabni, miről beszélhetek. Osztályoz is és beír az ellenőrzőmbe? nem, nem adott igazat önnek tölgyes. Az nem igaz. Az sem, igaz. nem én bontottam kordont. Ebben maradunk. Tényállás a parlamenti képviselők tette és annak bírói megítélése. Minden más ködösítés és feltételezés.

aszekelyek 2010.09.26. 16:16:23

@tölgyes: Az egész teljesen abszurd és nevetséges, amiket összehordanak róla. Akik benne is voltak, felelősségük van , amit semmiképp nem vállalnak. Jó tudni, hogy a tv elnök azt csinál, ami neki tetszik:) meg a rádió elnöke is... :) Nem gondolja?A rendőrség pedig harc nélkül feladja.... ez volt akkor a fleto féle irányítás. Beszélt a tábornok úrral. A tábornok úr is harc nélkül adjuk fel miniszterelnök úr állásponton volt.Azt is láttam élőben. a kinti egység pontosan a hírtv-s operatőrre támadt , aki sokkal de sokkal hátrébb volt, mint a randalírozók és a munkáját végezte. Eltörte a karját. Konkrétan.Érdekes, hogy ez ment neki. Nem gondolja? a székház védelme helyett. A garázda elemek megállítása helyett. Igazán érdekes. Elgondolkodtató. Mire kaphatott parancsot az a rendőr? Mellesleg, ha jól meg van szervezve a dolog, valóban lehet páholyból nézniés nem ugrálni meg intézkedni. Azon az estén el kellett érni, hogy a spontán, békés tüntetőket be lehessen mocskolni és rájuk lehessen fogni azt, hogy elvesztették békés jellegüket. Spontán áthívta a kossuth térről a tömeget. Ahol már rég állt a balhé...Tehát nem igaz, hogy a békés tüntetők bármiben is hibáztathatók. Nem azt mondták nekik, gyertek szétverni a tv székházat, a haverok már elkezdték. Közel sem azt. Békésen tüntetők átvonultak oda, ugyanazzal a szándékkal és már benne is voltak a csapdában. HA aznap nincs cirkusz, akkor sokkal nagyobb a baj , gyurcsánynak le kell mondania. Egy békés, spontán tömeg tüntetése az alkotmány szerint azt kell maga után vonja. létkérdésük volt, hogy ez így történjen. Kinézett a tüntetőkre fleto és azt mondta az akkor még nem lezárt Kossuth térre, nekem ez nem tömeg. Nem sokkal azután, hogy lezajlott a csapdába csalása a békés , spontán tüntetőknek. MTV 2-esem. Csináltak egy PR filmet vele. Most is azzal jön, hogy a FIDESZ és a vizsgálóbizottság azokat védi, akik randalíroztak, verekedtek. Már másnaptól hazudták, ők a békés többséget védték. Ez esetben toroczkai nem jut ki a Kossuth térről és a Tv székházhoz az In-kál hív segítséget, a kettőt pedig a jelen lévő csapaterő hermetikusan elzárja. Csakhogy hagyták a bajkeverőket bajt keverni.

jjulie 2010.09.26. 16:33:41

@aszekelyek:

végre valaki elmagyarázta

6.Lenin 2010.09.26. 16:39:40

@aszekelyek:

Nem véletlen, hogy GyF nem ment el a meghallgatásra.
Az alezredes úr elmondása alapján egyértelmű az egész háttere.
Igazad van:

"Csakhogy hagyták a bajkeverőket bajt keverni. " Ez a lényeg.

nyünyüge 2010.09.26. 17:04:18

@6.Lenin:
"Csakhogy hagyták a bajkeverőket bajt keverni. " Ez a lényeg.

Hát ezzel tényleg ki lett mondva a nagybetűs igazság.

A bajkeverő bajt kevert. Mások meg felelőtlenül? hozzánemértésből? szándékosan? felbújtóként....? hagyták.

A nem kívánt törlendő? Vagy mivan?

aszekelyek 2010.09.26. 17:48:58

@nyünyüge: Mindegy, hogy miért hagyták. A rendvédelem köteles , törvény szerint, az utolsó szál bevethető erőig védeni a közrendet, közvagyont. Ezzel szemben a csapaterő két utcával odébb vakarta és feladták a székház védelmét. Azt is állították akkoriban- bíróságnak kellett kimondania, hogy nem úgy van- pszichikai bűnsegéd volt aki odacövekelt ijedtében. Nem állította meg a rendőrség helyett puszta kézzel? , önbíráskodva? a vandálkodókat. Volt a nem vandálkodó tiltakozó minden, csak rendes ember nem. Most persze az a nóta, hogy lehet tiltakozni. Egy körülkordonozott Kossuth téren lehetett? Ez ízléstelen. Randa csúsztatás, hogy a többség erőszakos volt. Amíg a FIDESZ rendezte a Kossuth téri mindennapos tüntetéseket, tökéletes rend volt. Adminisztratív intézkedésekkel korlátozták azt is. Késöbb mindenkit kipateroltak, jogellenesen a bejelentett és engedélyes helyéről.A köztársaságot senki nem támadta. Egy csaló lemondását követelte jogszerűen a tiltakozók tömege.Ez is egy randa csúsztatás a levelében a negatív hősnek.

6.Lenin 2010.09.26. 18:43:36

@nyünyüge:
Ezen a szinten értelmetlen.
Még 1x, ajánlom a következőket meghallgatni:

www.youtube.com/watch?v=v2l5GfXKCFU

7/1-7/4-ig a tv ostromról van szó, aztán megbeszélhetjük.

kodó tamás 2010.09.27. 12:53:12

@Várúr: a várúr 12 pontja lényeg látó.
A mostani "felbüfögése" az eseményeknek, csak hányingert okoz. rövidtávú politikai érdekek miatti. középtávon az elévülés és a bizonyíthatatlanságok miatt továbbra sem lesz érdemi elmarasztalás. hosszutávon a populista (elitellenes) hangulatot tovább erősíti. minden intézményben elvész a maradék bizalom is...

kodó tamás 2010.09.27. 13:02:01

@manyike:
"manyike 2010.09.23. 08:28:38
nagyon kifejezőnek gondolom:
" kodó tamás 2010.09.22. 22:36:52
@Hepci: a politika most MÉG TOVÁBB lépett. alacsonyabb, szakmai szinteket is politikaira cseréltek most. terjed lefelé a "politika színvonala". "

"a kommentek olvasásánál azt próbáltam kutatni, hogy ki lehet "érintett" "

nehéz kérdések. egyértelműen a pókháló része a politikus (ogy képv, önk képv, minisztérium államtitkár, helyettes államtitkár, korm megbízottak stb) de mostmár a gazdasági hálóval összeér (szokásos "beszállítócég", táskás ember, pártpénztárnok stb)

a GAZDASÁG és a POLITIKA hálói végérvényesen összefonódtak.

ma már eldönthetetlen hogy egy csatorna cég (aki ugye egy korrupt megbízást rossz műszaki tartalommal, minőséggel, túlárazva, határidőn sokkal túl, stb) működésében résztvevő felelős műszaki vezető, műszaki ellenőr stb mérnökök részesek. szarolható részei a rendszernek, a működés szükséges fogaskerekei.

vagy a hivatali rendszerben a parancsokok "ráutalására", vagy "jelzésére", végülis parancsra működő előzetesbe vett "túristák"at verő, vagy "csak" megalázó börtönőrök felelősek-e, illetve részei a pókhálónak?

költői továbbkérdések.

kodó tamás 2010.09.27. 13:10:20

@tbb: "tbb 2010.09.24. 16:03:11
@kodó tamás:
Fura pofák vagytok ti, hogy az elmúlt 8 évből Orbán gondja a legnagyobb gondotok."

Orbánt ugyanúgy felelősnek látom, pont mint a "többit".
Populista vagyok mint írtam 100szor. Nem látok különbséget roszz és mégrosszabb vezető között. Nekem mind vonal alatti. A tisztesség és a szakmai hozzáértés mércéken is minuszban vannak...

pad78 2010.09.27. 15:35:09

@török gábor:
"másrészt rossznak, ráadásul önmagára is veszélyesnek tartottam az ellenzék vezetőjének sajátos lebegtető politikáját. egyértelműbben kellett volna fogalmaznia azokban a napokban, világossá tennie, hogy mi számít alkotmányos eszköznek és mi nem az."

Kérdés, illetve megjegyzés:
a. Lehet, hogy rosszul emlékszem, de nekem úgy rémlik, OV azokban a napokban valami hivatalos úton külföldön volt. (A baloldali összeesküvés-gyárosok legalábbis azonnal azért támadták, hogy biztos nem véletlenül tűnt el a balhé idején, micccsoda időzítés.) Az igaz, hogy a Fidesz vezetése hosszan töketlenkedett, már minden párt reagált valamit az öszödi beszédre, amikor ők még tanácstalankodtak, hogy mit mondjanak, emlékeim szerint közel egy teljes napba telt, amíg megszólaltak. De nekem úgy rémlik, OV kedden hajnalban jött haza, az ostrom után.
b. Mint írtad, Gábor, az ostrom előtt fél órával még a helyszínen sem utalt semmi arra, hogy komolyabb (alkotmányos vagy alkotmányellenes) események készülődnek. Nyilván prédikálhatott volna OV ott és akkor a tüntetőknek, hogy majd szedjék fel maguk után a szemetet, de ezzel elvette volna az élét annak, ami ott és akkor a valódi botrány volt. Megint csak azt írom, amit időnként csalásra is hajlamos memóriám elém idéz: az ostrom előtt még Sólyom elnök úr is csak a kiszivárgott miniszterelnöki beszédre reflektált, az ostromról csak másnap beszélt. De belefér, hogy rosszul emlékszem, kérem a megjegyzéseim megerősítését, illetve cáfolatát, ha van, aki tud ilyenekről.

U.i. Félreértések elkerülése gyanánt: nem azt akarom ezekkel mondani, hogy OV-nek és a Fidesznek akár korábban, akár későbben - szigorúan erkölcsi szempontból - nem kellett volna sokkal egyértelműbben világossá tennie, mivel tudnak együtt mozogni, és mivel nem. De nem hiszem, hogy közvetlen összefüggés lett volna OV azokban a napokban elmaradó nyilatkozata és a székházostrom között. Különösen mert számos fideszes ismerősöm egyike sem értett egyet az ostrommal. Meg lennék lepve, ha Fidesz-aktivisták vitték volna végbe. Akik ott romboltak, azokat szvsz egyáltalán nem érdekelte OV véleménye.

török gábor 2010.09.27. 15:44:22

@pad78: egyetértünk. az "azokban a napokban" nem csak arra a pár napra vonatkozott.

pad78 2010.09.27. 16:12:39

@török gábor:
Akkor valóban egyetértünk. :)

aszekelyek 2010.09.27. 21:53:47

@török gábor: Két. megjegyzés. Azt nem lett volna kár jobban kidomborítani , hogy nem csak azokra a napokra vonatkozott. Tájékoztatásul a második. A kapcsolat. hu-n olvasható gyurcsány blogban, őfelsége azt állítja! mondom állítja!, hogy de bizony a FIDESZ volt , ugyanis vadai- le nem írom nagy vével- 2oo6 ban tett kijelentése miatt benyújtott keresetet a bíróság elutasította, -rágalmazás- mert valami kapcsolatot kotortak elő állítólag , fleto blog szerint...Elkövetők és FIDESZESEK között. Szóval csak szólok, hogy ilyen igazságbeszéddel tömik a böszme bloglátogató fejeket. Meg sem voltak az elkövetők hosszú ideig. jegyezném meg.Ez az a bíróság lehetett, aki gyorsítottban több év letöltendőt varrt rá két fiatalra, akik a világon semmit nem csináltak. Később persze kissé finomítottak. Mi egyetérthetünk persze abban, hogy a FIDESZ lassan reagált. Amit gyurcsámy állít a blogban erről, az viszont nem vélemény. Tapasztalatom szerint, ha ez kicsit is bizonyítható lett volna, semmi másról nem hallottunk volna hetekig. Most jön ezzel, négy évvel később gyurcsányi.Amikor el kéne mesélnie , miilyen klasszul is tartották fenn a rendet, ő a felelős minielnök és a vérebe a gergényi. Legjobb védekezés a támadás. Ezt alkalmazza. Olcsó, vacak a trükkjeik százaiból. Hallott valaki erről a dologról? Miszerint lenne bizonyítékuk a FIDESZ ellen ? Vadai ült a fleto mögött és szünet nélkül röhögött, a szegényeken. Azután négy évig.

aszekelyek 2010.09.27. 22:12:32

@pad78: TAlán úgy kell érteni a "lebegtetést", hogy repülővel utazott:) Mást nemigen tudnék konkrétan említeni. Egy szóval nem támogatta a vandálkodókat. Saját szervezésben , teljesen alkotmányos keretek között tartott legális tüntetéseket a FIDESZ azokban a napokban. Ezért is kellett kipaterolni őket és mindenkit a Kossuth térről. Az nem lebegtetés, hogy addig fognak tüntetni, amíg le nem mond a kormány. Ez alkotmányos jog. Ezt ugye szépen nyesegették vissza, megint vissza.... Jó alaposan, míg ki nem titlották végkép a magyar népet a parlamentje környékéről. A gyülekezési törvény átírása éppen a legteljesebb alkotmányos joggyakorlást szolgálta volna? Esetleg a jogellenes kiürítése éjjel, sunyiban a Kossuth térnek? A szerény véleményem az, éppen a kormányon lévők relativizálták azokat az alkotmányos szabadságjogokat. Lebegtették, ha úgy teccik.A fleto medjelenésein a füttyszóról például a szonsda megkérdezte tőlem, okt 23 előtti pénteken, szerintem lehet-e. Mondok, a véleményszabadság éppen azért szabadságjog, mert lehet nemtetszést is nyilvánítani. A tojásdobálást csak nálunk tiltották be. Másutt hagyományai vannak.Demokráciákban. Nyírbálta a hatalom a szabadságjogokat. Nem Orbán lebegtette. Egészen egyértelmű volt addig, úgy tudta a népfelség, ha neki nem tetszik, hogy átverték, tüntethet és fütyülhet és követelheti, hogy húzzon a ..ba a csaló.Ezzel etették a népfelséget a rendszerváltás óta.Neki szabadságjogai vannak. Elméletben, mint kiderült.

tschaffer 2010.09.29. 12:24:30

Köszönöm az írást.
Pár napot kihagyva most olvastam csak, de nagyon jó volt. Emberi. Én ahogy sokan csak tévében láttam. Hogy akkor pontosan mit éreztem talán nem is olyan fontos. Az viszont ahogy azóta szűntelenül e kérdésben igen. Nem értem, és mélységesen szomorú vagyok.
Azok a triviálisnak ható dolgok hogy azért mert x vagy y volt a hibás mert ezt vagy azt mondott, nekem nem triviálisak. Még a szélsőségesek tombolását jobban meg tudom érteni - nem ez túlzás - mert a focilelátókon is ezt csinálják, egyszerűen ilyenek. De nem tudom megérteni az embereket. Nézni és bámészkodni? Bemenni, és megnyugodva mondani hogy ugyan nem volt senki életveszélyben? Nem értem, és ha lett volna, a bámészkodáson kívül tesz valamit? Kétlem. És akik megsérültek? Nem voltak veszélyben? Dehogynem. És a tűzben nem lehetett volna bárki veszélyben? Vagy ma már teljesen normális kategóriába esik az autógyújtogatás is? Nem tudom felfogni, és az, hogy az emberek ezt láthatóan elfogadták ott akkor, és ma is, az elszomorít.
Megérteni nem azt jelenti, hogy kitalálni egy politikai okot. Az oylan mintha az a nem kedvelt anyósra is rágyújtanánk a házat és megmagyarázhatnánk, hogy nem történt semmi. Megérteni azt jelenti hogy megérteni hogy hogyan játszódhat le emberekben egy folymat aminek az eredményeképpen ennyire érzéketlenné, nem is erkölcstelenné, hanem erkölcshiányossá vállnak. Mintha az egész csak egy 3D-s szappanopera lenne.

Persze mondhatnánk hatalmas tüntetések véres események minden demkráciában előfordulnak, és lehet ezzel relativizálni az eseményeket, de én ezt nem fogadom el. Ilyesminek nem szabadna megtörténnie! Ahogy Gábor józan esze is tiltakozott az ellen hogy ez megtörténhet! Hogy lehetne a józan észt félretenni és felülírni? Milyen ország lesz az? Minden ami itt történik megtörténik máshol is, csaupán az arányok a kérdésesek mert az arányokban ott a józan ész szabta határ, ha azt kivesszük az egyenletből akkor elveszítünk minden stabilitást. Mint aznap. Vagy mint sokszor érzem azóta, az egész ország, még ma is.

laronell 2010.10.02. 00:09:24

Köszönöm
Érdekes volt olvasni a belső történésekről, érzésekről, gondolatokról. A külsőt meg átéltem!

A Viktorátus 1315 napja [4.X.10 - 10.V.14] 2010.10.04. 10:48:57

Hogy a helyén kezeljük a dolgokat:
2010-
Jobbik mintavárosa: Tiszavasvári (12.833 fő)
LMP mintafaluja: Ivád (373 fő)

Az LMP tavasszal elérte csúcsát, szánalmas volt mikor Karácsony azt bizonygatta, hogy a kitűzött célok 90%-át elérték...
Az volt a céljuk, hogy 6-7 helyet megszerezve Budapesten, a Fidesznek ne legyen egyedül többsége. 3 képviselőjük lesz, mint a "vidéki" jobbiknak!
süti beállítások módosítása