Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
09:45

Nyilatkozzon a legfőbb ügyész, hogy érkezett-e Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló indítvány hozzájuk - szólította fel a hétvégén Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos Kovács Tamást. A „mikor jön már a Jézuska?” vágyakozását idéző megszólalás is mutatja, a kormány komoly erőket mozgat meg azért, hogy a korábbi miniszterelnökkel szemben végre elinduljon az eljárás. De biztos jó ez nekik?

Megint elhatárolással kell kezdenem: természetesen nem vagyok abban a helyzetben, hogy bármit is tudjak mondani a jogi felelősség kérdéséről, azaz arról, hogy vajon jogos és igazságos lenne-e, ha egy ilyen eljárás kezdetét venne. Legfeljebb abban lehet reménykedni, hogy a magyar igazságszolgáltatás a törvények alapján jár el, tehát bármi is történik (vagy nem történik), az kizárólag az ügyről szól majd, és egyéb megfontolás abban érdemben nem játszik szerepet.

Maradjunk tehát a politikai következményeknél: mi lehetne a hatása annak, ha Gyurcsány Ferenc vádlottá válna? Ami a legfontosabb: egy ilyen esemény a választók szempontjából feltehetően szinte minden más témát megelőzne. Ehhez képest az Alkotmánybíróság körüli vita, a válságadók bevezetése vagy az új alkotmány elfogadása rétegtémának nevezhető. Ha a volt kormányfőt rabláncon vezetik el az esti híradókban, azt mindenki látni és érteni fogja. Az ügyről mindenkinek - nem csupán a politikai iránt érdeklődőknek! - lesz véleménye, és szerintem messze nem egyértelmű, hogy a többség az igazság győzelmének vagy a győztes bosszújának látja majd a történteket.

Innen érthető igazán a politikai kockázat: ha megtörténik az első lépés, ha az ügyészség kezdeményezi az eljárást és a parlament felfüggeszti a politikus mentelmi jogát, már semmit sem lehet visszacsinálni. Egy olyan ügyet kap a magyar közvélemény, amely a hétköznapi élet fogalmaival is átláthatóvá és átélhetővé válik, és amelynek kapcsán a politikai kommunikáció szokásos bármit-bármiről módszerei korlátozottan lehetnek csak hatásosak. A brazil szappanoperák világa köszönt be a hírműsorokba, és szinte kizárólag az eseményeken és a szereplők magatartásán múlik, hogy a nézők melyik rövid kivonatot érzik hitelesebbnek: a bűnös elnyeri méltó büntetését, vagy az új hatalmas börtönbe akarja csukatni riválisát. Ha az előbbi: a Fidesz teljesítené egyik fontos választási ígéretét, kielégítené választói egy részének igényét (ráadásul az MSZP mai vezetői is megszabadulnának tehertételnek gondolt párttársuktól). Ha az utóbbi: nem elsősorban Gyurcsány nyerne sokat az ügyön, sokkal inkább a Fidesz veszítene - szinte mindent, ami egy politikai erőnél fontos.

A kérdés természetesen úgy is feltehető, hogy mi lenne a következménye annak, ha végül nem indulna el az eljárás. Ebben az esetben Gyurcsány - meg nem írt - menlevelet kapna a hatalomtól, ami a Fidesz számára sokkal rosszabb, mintha hivatalosan bűnösnek találnák, de sokkal jobb, mintha a volt kormányfőből ország-világ előtt mártír válna.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr742432927

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elszámolás vagy leszámolás? 2010.11.08. 10:53:02

Ha az ügyészség kezdeményezi az eljárást és a parlament felfüggeszti Gyurcsány mentelmi jogát, már semmit sem lehet visszacsinálni.

Trackback: Történelmi: Gyurcsány a vádlottak padján? 2010.11.08. 10:44:01

Égető szükség van egy elrettentő példára, de az biztos, hogy egy miniszterelnök esetében mindenféle gyanúnak tízszer olyan biztosnak kell lennie. A legfőbb ügyész helyettese a Parlamentben Budai Gyula kérdésére nem cáfolta, hogy Gyurcsány Ferenc is ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balt 2010.11.08. 21:16:24

@Hepci: "Cusi is bárkit bemárthatott volna minisztertől pártpénztárnokon át miniszterelnökig, mégis békésen ül."

Nem ismerem a jogtechnikai mikéntjét, de nem lennék meglepve, ha Cusi ügye is perújrafelvétellel/újratárgyalással folytatódna...

Balt 2010.11.08. 21:17:05

@Balt: Őőő, egyáltalán van már jogerős ítélet? Annyira nem figyeltem. :)

aszekelyek 2010.11.08. 21:19:02

@bariga: @panelburzsuj: Most is vizsgálhat az adóhatóság öt évre vissza. Ezt sem tudtad? Enélkül is. Az más, ugye? Mert míg veres volt a góré, ez a veszély nem fenyegette a szerződéssel nagyot markolókat.@Balt: Látod, hogy egyeseknek semmi se jó? Ma nagyon röhögtem a jobbikon. Elsorolták, hogy egy csomó dolog, amit a FIDESz eddig tett, benne volt az ő jobbikos programjukban, asszem januárban... , persze nem teljesen így, meg másképp, meg izé.... a végén röhejes volt vona magyarázkodása a nem pontosan azt adták be, mint FIDESZES indítványt de akkor is miénk és toporzékolunk. balczó is mögötte magyarázta ezt... Szóval ezek a nagy finomításra szoruló verdiktek, mind az ő diktátumaik, ha kissé fazonírozva is? Akkor miért nem örülnek neki? :) Arra is emlékszem, verték a mellüket és aszlogen a FIDESz uccse fogja , volt. :...DDDD most akkor az a baj, ha nem azt teszik, vagy az a baj, ha azt teszik. A jobbik mindenesetre nevetségessé teszi magát. Ezzel a felhanggal. Plusz idelőjetek felkiáltással veri a mellét azért, amit tesz a FIDESZ. balgasááág,.....

2010.11.08. 21:19:52

Hali!

OFF

Nézze meg mindenki a levelesládáját, ahol a nikcje van beágyazva!:) Aki nem kapott semmit, írjon a nickemre kattintva, ha érdekli a blogtalálkozó!:)

ON

Veszélyes a felvetése a fidesznek. A bűnbak csinálás mindig visszaüt!

kodó tamás 2010.11.08. 21:20:28

@török gábor: még egy utolsó tanács. bár már többször elmondtam. de aki ezt nem érti... az megérdemli.

1. visszamenőleges törvénykezés...

2. kártérítési felelősség megállapítása kormányhatározatban....

köszönjük TG a demokrácia temetésén való részvételét.

de ne kiáltsunk farkast. csak bégessünk bambán.

aszekelyek 2010.11.08. 21:24:57

@taktam: HAsonlóképpen.@Balt: Mint boldvai és kulcsár ügyei? Mindkettő szép összeget kapott vélhetően a csendért. Az a hanganyag amin hyurcsányiról beszélt kulcsár, erről az ügyészségról vált kámforrá szted? Törölték le? vagy mi? Érdekes viszonyok vannak ügyészségen. sztem elsőfokú van csak.Továbbá nincs megnevezve a kár részleges megtérítésének forrása. Ez is érdekes.Ha a bíróság rendeli el, akkor bizony megszerezhető a forrás....

Balt 2010.11.08. 21:25:29

@Dr. No: "hanem megfőznék és Orbán Viktor Miniszterelnök Úr Őkegyelmessége főműsoridőben megenné, az mtv1 pedig élőben közvetítené a nemes rituálét."

Az avatar alighanem egy ilyen előfőzött fejhúst ábrázol, nemde? :)

kamarti 2010.11.08. 21:26:44

@aszekelyek: ha én jól értelek (ebben nem vagyok biztos, nekem kicsit zavaros), akkor sztem te félreértettél engem...

Balt 2010.11.08. 21:30:33

@Második Szóló: "Az ellene folyó eljárás lemossa róla az őszödi mocskot és makulátlan hófehér ártatlansággal térhet vissza kihívóként a 2014-es választási kampányban"

Logikus érvelés, de ennek ellenére erre nem tennék nagy tétet...

2010.11.08. 21:41:09

Előbb is írhattok ám vissza!:)))

porfelhő 2010.11.08. 21:44:21

"Az alkotmány rangját, legitimitását aláásta a különféle politikai célbólt táplált alkotmányellenes hangulat, holott a módositott alkotmány már nem a sztálini alkotmány, miközben a "tévtan" még ma is ott él az emberekben.
Ha Mo-nak volt nemeztközi tekintélye akkor azt az alkotmánynak, az alkotmányos rendszer stabilitásának köszönhette. "szögezte le Sólyom L. Eszméket kell képviselni, az a gondolkodásmód huzza a világot, s mindezt hitelesen kell tenni, noha gyakorta a hitelességgel szokott baj lenni ".

aszekelyek 2010.11.08. 21:45:53

@kamarti: nem csak szarkasztikus a humorom:D @Balt: az előbb még egy hulla volt... , ami elég virgonnnnnnnnnnnnnnc ahhoz képest. Meg woo doo -zhatták:D@panelburzsuj: össznépi idiótakórus? Azokra gondolsz, akik a fleto hazudozását bevették és megszavaztak neki még 4 évet? Szárazon kárálnak valóban- no nem a saját felelősségükről. Szabó nevű ma a parlamentben azt mondta, bezzeg ők tavaly, valódi alternatívát kínáltak az 52 éven felülieknek. Az ő mnyp-uk nem volt örökölhető talán??? vagy az maradt-e? VAgy jóváírnak nekik bármikor is bármit? ez szánalmas. Simán visszalépett 6o%-uk és nem volt semmiféle hiszti. Két pillér pont elég. Ha akar valaki, nyugodtan legyen magánban. !o %-a a tavalyiaknak is ott maradt. Pedig oszkó is aszonta, nekik hiba volt előírni is. Tessenek arról nyilatkozni, hogy miből fizessük a nyugdíjakat. a nem mnyp tagok adóiból tovább is? Az talán igazságos és egyenlő közteherviselés?

Balt 2010.11.08. 21:47:08

@vinczej: "Sukoró ügyében is pedig maximum szabálytalanságok lesznek megállapíthatók, végül is meg nem valósult "vélelmezett kárral"."

Pedig ezért már hónapok óta ülnek a kesztyűsbábok...

bóra77 2010.11.08. 21:51:35

Na, MT az Újságiróklubban, pont a Kulcsár- ügy nyomozóját citálta példaként, amit én is felvetettem. nahát:)
index.hu/belfold/2010/10/13/jogerosen_felmentettek_a_brokerugy_nyomozojat/

Balt 2010.11.08. 21:52:13

@Netkalóz: "nemsokára élessel lőnek a tömegbe és koncentrációs táborokba hurcolják az embereket.
ez a magyar jövő...népirtás jön"

Az már megvolt: 10 milliónál kevesebben vagyunk...

török gábor 2010.11.08. 21:52:39

@bóra77: AJ még rólunk is megemlékezett :)

6.Lenin 2010.11.08. 21:53:03

"A kérdés természetesen úgy is feltehető, hogy mi lenne a következménye annak, ha végül nem indulna el az eljárás. Ebben az esetben Gyurcsány - meg nem írt - menlevelet kapna a hatalomtól, ami a Fidesz számára sokkal rosszabb, mintha hivatalosan bűnösnek találnák, de sokkal jobb, mintha a volt kormányfőből ország-világ előtt mártír válna."

Hmm!

Nem indul eljárás.
Igen, szerintem a Fidesz is erre számít. Látjátok, ilyen az igazságszolgáltatás. Ezek mindig megússzák. Kimossák őket.

Következő lépésben meg kell regulázni őket.

Indul eljárás, ezt kétlem, mivel sok szereplős volt a játék. Sok a milliárdos érintett, az pedig veszélyes játék.

Indul eljárás, de felmentik, jó érv a szélsőjobbnak.
Lehet más a politika?
Lószart, mama! Ilyenek vagyunk, oszt jó napot.

Indul eljárás, elítélik. Csoda történt.

Vagy tiszta lenne?

jjulie 2010.11.08. 21:55:46

@Balt:

statárium kellene

nem ez a totojázás, meg bizonyítgatás, meg ilyen szarságok, az ítéletek már megvan, csak ki kellene hirdetni, meg végre kellene hajtani

ugye?

porfelhő 2010.11.08. 21:55:54

"89 óta alkotmányos rendszerünk legkomolyabb hibája, továbbra is az alaptörvény könnyü módosithatósága.
A mostani nagy kormánypárt képvselőinek tanubizonyságot kellene tenni, mi a fontosabb a lojalitásuk a kormányhoz, annak vezéréhez, vagy az alkotmány, másik fontos szereplő az AB. Ajánlatos lenne, ha az AB. a hatáskörüket csorbitó mogoldást alkotmány ellenesnek nyilvánitaná és megsemmisitené. Ilyet még soha nem tettek, nagyon fontos lenne, mert azt jelentené, hogy kománypárti lojális emberek nincsenek többségben, vagy ha mégis vannak, fontosabbnak tartják az alkotmányba tett esküjüket."

bóra77 2010.11.08. 21:57:36

@török gábor: erről lemaradtam...mit mondott?

aszekelyek 2010.11.08. 22:00:37

@bóra77: meg azé, mer nem ismered fel Európa legszebb zsinagógáját felújítva belülről.@porfelhő: Igen, a természetes igazságérzet és a jó erkölcs képviselhető elvek. A törvényeket meg hitelüket vesztettek hozogatták, maguk védelmére, ami felül nem írhat ilyen elveket. Emlékszem, sukoró után parlamenti szinten szüntették meg azt a lehetőséget, amit blum és tsai élvezhettek. Soha többet senkinek. Úgy viselkednek, mint félistenek, a 89-es alkotói és védelmezői. Ami szintén nem a jó ízlés határain belül lévő cselekedet. Kizárólag a bőrük és javaik védelme érdekében. Elvtelenségük ugyanis bizonyított.

török gábor 2010.11.08. 22:01:03

@bóra77: semmi konkrétat, csak hogy mintha látott volna erről valamit valahol...

tölgyes 2010.11.08. 22:05:09

Kedves Török Gábor!

Az utókor kegyelettel emlékezik meg Miltiadészről.. akit később halálra ítéltek, majd a büntetést pénzbírságra változtatták. Az adósok börtönében halt meg. Mindez történt Kleiszthenész reformjai után.. vagyis a demokrácia fénykorában... A perben a vádat Periklész apja képviselte...de ha kívánja tudok példákat hozni a legújabb kor történelméből is!

Vagyis itt egy kérdés van: elkövette-e Gyurcsány a bűncselekményeket, vagy nem...illetve azok bizonyíthatóak vagy nem.Biztos lesz.. van, akiknek fáj a megvádolása.. de hisz tudjuk: úgy lett miniszterelnök, hogy már akkor is elkövetett bűncselekményeket..de azok elévültek.

Balt 2010.11.08. 22:05:26

@Szimba: "Álljon meg a fáklyás menet!
Ha GYF-et hivatali visszaéléssel elítélik, nem kell feltétlenül börtönbe kerülnie. Szerintem nem is lenne hasznos a Fidesznek."

Ezzel csak az a baj. hogy a kis halak (Tátrai és a másik) már hónapok óta előzetesben vannak, akkor visszás lesz Fegyencet szimpla pénzbüntetésre ítélni ugyanezen ügyben. (Ha találnak rá terhelő bizonyítékot, netán épp Tátraiék vallanak ellene.)

porfelhő 2010.11.08. 22:06:24

2005-től számitaná a kormány a különadót, 3,5 mill. lenne a határ, Gyurcsány F-nek is különadót kell fizetnie.

A vélt- vagy valós visszaélésekkel kapcsolatos felelősségre vonásokat, a rendszerváltásig visszamenőleg kellene érvényesiteni. ill. nem lehetne érvényesiteni? az lenne a legigazságosabb megoldás.

panelburzsuj 2010.11.08. 22:08:10

@aszekelyek:

"össznépi idiótakórus"

Összkórus az össz.

Minden ideológia, minden párt, minden "karizmatikus vezető" elvakult drukkere belefér. Gyurcsányisták és orbánisták együtt teszik az összidiotizmust.

Még az a szerencse, hogy azért időnként csak-csak földereng, hogy a stadionon kívül is lehetséges élet.

Vannak persze menthetetlen esetek.

Balt 2010.11.08. 22:09:24

@jjulie: Kullancsokkal általában nem tárgyalok, de egy félreértést tisztázzunk: én kifejezetten szurkolok Fegyencnek, hogy - mielőtt méltó helyére kerül - sikerüljön végleg szétvernie az MSZP-t, ehhez pedig kell némi időt és teret engedni neki. :) Az elszabadult hajóágyú tipikus esete.

shwarcz bácsi 2010.11.08. 22:14:06

@porfelhő: had kérdezzem már meg miért nem 10 v 20 évre visszamenőleg számítják a különadót?

aszekelyek 2010.11.08. 22:14:53

@panelburzsuj: Eddig nem voltál íly neutrális :) Stadionon és kordonon túl, hogy magaddal is konvergálj..... erre azért ügyelhetnél:)

aszekelyek 2010.11.08. 22:17:42

@porfelhő: NEm mondod, hogy azért ült ott olyan arccal és számolt magában? Lehet, hogy a végkielégítést nem is adta oda talált kislányok alapítványának? @shwarcz: Adó ügyben 5 év a hatály, elévülési:D azé.

porfelhő 2010.11.08. 22:19:22

@aszekelyek:
"89-es alkotói és védelmezői". kinek bizonyitott az elvtelensége?

"Orbán V. az alkotmányt módositja a törvényhozáshoz! alkotmányhoz való viszonyát nem a stabil elvek, hanem a hatalomgyakorlás vezérli, melyet mindig az aktuális ellenséghez kell igazitani." /net.hir/

megmondomdom 2010.11.08. 22:22:15

Hát, valljuk be, a FIDESZ-MSZP-KDNP-SZDSZ-MDF (ex)elit közt nem sok olyan embert találni ,aki ne érdemelne minimum 10 év börtönbüntetést.
Egyébként a megítélés kérdése szorosan összefügg a kormány teljesítményével, illetve azzal, hogy mit éreznek meg a tömegek.
Vagyis, ha az emberek jól élnek, akkor Orbáncnak hisznek, ha csalódnak, akkor a másoknak.
Szerintem azért se túl jó ötlet a Gyurcsány-rángatás, mert jöhet a másik oldalon is hasonlóan kemény kurzus, ez pedig visszaüthet az ugyanolyan korrupt FIDESZ-KDNP elitre, illetve a FIDESZ bűnözői holdudvarára is.

2010.11.08. 22:22:27

@shwarcz: így van, vagy 8 évre visszamenőleg...

a http://www.stop.huról idézem:

"Lázár Jánost lefesteni nem egyszerű feladat. Döntései gyakran megosztók, ötletei sokszor őrültnek tűnnek, ám némelyikük annyira zseniális, hogy még ellenfelei is kénytelenek irigykedve elismerni. A politikus mindössze 35 éves, mégis egészen rövid idő alatt elérte, hogy Orbán Viktor már-már jobbkezeként kezeli, pedig az köztudott, hogy Orbán Viktor kegyeibe nem könnyű beférkőzni, főként nem afféle külsősként.

Lázár János 1975-ben született Hódmezővásárhelyen. Szülei bár a városban élnek, de követik a család ősi, birkapásztor hagyományait is, édesapja a mai napig gazdálkodik.

A frakcióvezető egykeként nőtt fel, és a gimnázium elvégzése után a jogi pályát választotta. A politikába már 20 évesen belekóstolt, az egyetem mellett a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban kezdett el dolgozni - a jegyzői irodában, gyakornokként.

A hivatalban Lázár két év alatt feljutott a legmagasabb szintekig. Mindössze 22 évesen már a polgármester személyi titkáraként tevékenykedett, majd Rapcsák András politikai titkára lett, később pedig - egészen a polgármester haláláig - politikai tanácsadóként segítette munkáját.

Lázár mentora 2002-ben veszítette életét, a politikus előtt ekkor nyíltak meg a kapuk. Lázárt 2002-ben megválasztották országgyűlési képviselőnek, és később polgármesternek is.

Míg Hódmezővásárhelyen karrierjét a polgármester egyengette, addig fideszes előrejutásában Navracsics Tibornak jutott vezető szerep. Lázár 2000-ben lépett be a Fideszbe, a kezdetekről a HVG-nek úgy vallott: egy idő után maga is kereste a kapcsolatot a párt értelmiségi holdudvarával, és Navracsics Tiborhoz került igazán közel. "Korábban egyetlen fideszes vezér sem szólt hozzám éveken át. Aztán lassan a többiek is elfogadtak" - mondta.

Hódmezővásárhely első embere hat év alatt a Fideszben is magas szintekre jutott el. 2006-ban megkapta a párt frakcióvezető-helyettesi posztját - a frakcióvezető ebben az időszakban Navracsics Tibor volt - és ekkor lett Lázár a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke is.

Vélhetően e tisztség miatt a mostani választások előtt Lázárt is esélyesnek tartották a belügy- vagy a rendészeti miniszteri posztra, amit végül Pintér Sándor kapott meg, Lázár ugyanakkor Navracsics helyébe lépve a Fidesz frakcióvezetője lett.

A politikus nevét a közvélemény 2007-ben ismerte meg, talán nem meglepő, de Lázár akkor is egy meghökkentő kijelentéssel került be a vezető hírekbe. A polgármester volt az, aki a kórházreform első áldozatának nevezte azt a férfit, aki a hódmezővásárhelyi kórházból a szentesibe tartva a mentőautóban vesztette életét.

Neve azonban nemcsak emiatt, a költségtérítések miatt is gyakran felmerült ebben az időszakban. A politikus ugyanis 2002-2006 között a legmagasabb összegű költségtérítést tette zsebre, ami meghaladta a 18 millió forintot. Lázár a kritikákat lazán vette, mint mondta, ő csak annyi pénzt vett fel, amennyi jár neki. Nem szívbajoskodott a polgármester akkor sem, amikor Orbán Viktor bizalmasának kellett nemet mondani. Lázár egy uszoda kapcsán kosarazta ki Makovecz Imre építészt.

Lázárnak jócskán akadnak bírálói, akik viszont egyvalamiben kénytelenek elismerő szavakkal illetni a politikust. Ez pedig nem más, mint a városban levezényelt oktatási reform, amely során Lázár megvalósította a sok helyütt csak álomként jelentkező integrált oktatást.

A város pénzügyi helyzetére rápillantva ugyanakkor a helyzet annyira nem fényes, a legutóbbi kutatások szerint az egy főre jutó adósságállomány alapján a Lázár vezette önkormányzat a leginkább eladósodott hazánkban.

Hab a tortán, hogy a politikus újabban őrültebbnél őrültebb ötletekkel áll elő. Elég csak a szégyenlistára gondolni, amit ráadásul helyi szinten meg is valósított. Amint arról a STOP is beszámolt, a polgármester listát készíttetett azokról, akik szerinte visszaéltek a szociális támogatásokkal és segélyekkel, majd a névsort kitetette Hódmezővásárhely honlapjára. Bár az adatvédelmi ombudsman az ügyben vizsgálatot indított, Lázár közölte: a honlapról nem távolítja el a listát.

Lázár nevéhez fűződik az a javaslat is, mely szerint a jövőben a házaspárok nem lehetnének parlamenti képviselők, és ő jegyzi az Alkotmánybíróság jogkörének megkurtításáról szóló indítványt is. A politikus utálja, ha veszít - ezt is saját maga vallotta be egy interjúban. Így ne is lepődjünk meg, ha akaratát - amely miatt csak az előző héten két tüntetésre került sor Budapesten - tűzön-vízen át is viszi."

Mikor fizeti vissza a 18 millát, vagy azután is fizet különadót?:)

shwarcz bácsi 2010.11.08. 22:22:57

@aszekelyek: aha azé?és ez a fidesznek mióta akadály??
elévülés itt?

2010.11.08. 22:24:19

@shwarcz: így van, vagy 8 évre visszamenőleg...

a http://www.stop.huról idézem:

"Lázár Jánost lefesteni nem egyszerű feladat. Döntései gyakran megosztók, ötletei sokszor őrültnek tűnnek, ám némelyikük annyira zseniális, hogy még ellenfelei is kénytelenek irigykedve elismerni. A politikus mindössze 35 éves, mégis egészen rövid idő alatt elérte, hogy Orbán Viktor már-már jobbkezeként kezeli, pedig az köztudott, hogy Orbán Viktor kegyeibe nem könnyű beférkőzni, főként nem afféle külsősként.

Lázár János 1975-ben született Hódmezővásárhelyen. Szülei bár a városban élnek, de követik a család ősi, birkapásztor hagyományait is, édesapja a mai napig gazdálkodik.

A frakcióvezető egykeként nőtt fel, és a gimnázium elvégzése után a jogi pályát választotta. A politikába már 20 évesen belekóstolt, az egyetem mellett a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban kezdett el dolgozni - a jegyzői irodában, gyakornokként.

A hivatalban Lázár két év alatt feljutott a legmagasabb szintekig. Mindössze 22 évesen már a polgármester személyi titkáraként tevékenykedett, majd Rapcsák András politikai titkára lett, később pedig - egészen a polgármester haláláig - politikai tanácsadóként segítette munkáját.

Lázár mentora 2002-ben veszítette életét, a politikus előtt ekkor nyíltak meg a kapuk. Lázárt 2002-ben megválasztották országgyűlési képviselőnek, és később polgármesternek is.

Míg Hódmezővásárhelyen karrierjét a polgármester egyengette, addig fideszes előrejutásában Navracsics Tibornak jutott vezető szerep. Lázár 2000-ben lépett be a Fideszbe, a kezdetekről a HVG-nek úgy vallott: egy idő után maga is kereste a kapcsolatot a párt értelmiségi holdudvarával, és Navracsics Tiborhoz került igazán közel. "Korábban egyetlen fideszes vezér sem szólt hozzám éveken át. Aztán lassan a többiek is elfogadtak" - mondta.

Hódmezővásárhely első embere hat év alatt a Fideszben is magas szintekre jutott el. 2006-ban megkapta a párt frakcióvezető-helyettesi posztját - a frakcióvezető ebben az időszakban Navracsics Tibor volt - és ekkor lett Lázár a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke is.

Vélhetően e tisztség miatt a mostani választások előtt Lázárt is esélyesnek tartották a belügy- vagy a rendészeti miniszteri posztra, amit végül Pintér Sándor kapott meg, Lázár ugyanakkor Navracsics helyébe lépve a Fidesz frakcióvezetője lett.

A politikus nevét a közvélemény 2007-ben ismerte meg, talán nem meglepő, de Lázár akkor is egy meghökkentő kijelentéssel került be a vezető hírekbe. A polgármester volt az, aki a kórházreform első áldozatának nevezte azt a férfit, aki a hódmezővásárhelyi kórházból a szentesibe tartva a mentőautóban vesztette életét.

Neve azonban nemcsak emiatt, a költségtérítések miatt is gyakran felmerült ebben az időszakban. A politikus ugyanis 2002-2006 között a legmagasabb összegű költségtérítést tette zsebre, ami meghaladta a 18 millió forintot. Lázár a kritikákat lazán vette, mint mondta, ő csak annyi pénzt vett fel, amennyi jár neki. Nem szívbajoskodott a polgármester akkor sem, amikor Orbán Viktor bizalmasának kellett nemet mondani. Lázár egy uszoda kapcsán kosarazta ki Makovecz Imre építészt.

Lázárnak jócskán akadnak bírálói, akik viszont egyvalamiben kénytelenek elismerő szavakkal illetni a politikust. Ez pedig nem más, mint a városban levezényelt oktatási reform, amely során Lázár megvalósította a sok helyütt csak álomként jelentkező integrált oktatást.

A város pénzügyi helyzetére rápillantva ugyanakkor a helyzet annyira nem fényes, a legutóbbi kutatások szerint az egy főre jutó adósságállomány alapján a Lázár vezette önkormányzat a leginkább eladósodott hazánkban.

Hab a tortán, hogy a politikus újabban őrültebbnél őrültebb ötletekkel áll elő. Elég csak a szégyenlistára gondolni, amit ráadásul helyi szinten meg is valósított. Amint arról a STOP is beszámolt, a polgármester listát készíttetett azokról, akik szerinte visszaéltek a szociális támogatásokkal és segélyekkel, majd a névsort kitetette Hódmezővásárhely honlapjára. Bár az adatvédelmi ombudsman az ügyben vizsgálatot indított, Lázár közölte: a honlapról nem távolítja el a listát.

Lázár nevéhez fűződik az a javaslat is, mely szerint a jövőben a házaspárok nem lehetnének parlamenti képviselők, és ő jegyzi az Alkotmánybíróság jogkörének megkurtításáról szóló indítványt is. A politikus utálja, ha veszít - ezt is saját maga vallotta be egy interjúban. Így ne is lepődjünk meg, ha akaratát - amely miatt csak az előző héten két tüntetésre került sor Budapesten - tűzön-vízen át is viszi."

Mikor fizeti vissza a 18 millát, vagy azután is fizet különadót?:)

porfelhő 2010.11.08. 22:24:37

@shwarcz:
Had válaszoljam már meg, habár látom előttem már megtették. A különadó, a vélt- vagy valós visszaélések felderitése messze nem egy ketegória!

ssi 2010.11.08. 22:29:01

@panelburzsuj:
off
Hiányoznak bizonyos háttérszámítások, összegző kimutatások a 2011-es költségvetés tervezetének indoklásából az Állami Számvevőszék elemzése szerint
index.hu/gazdasag/magyar/2010/11/08/asz_hianyos_a_2011-es_budzse_indoklasa/

adócsomag négyszázezer helyett csak tizenötezer munkahelyet hoz létre négy év alatt.
index.hu/gazdasag/magyar/2010/11/08/160_milliarddal_elszamoltak_a_koltsegvetest/

jjulie 2010.11.08. 22:29:45

@Letícia:

nahát, miért terjesztesz ilyeneket a frakcióvezető Úrról?

shwarcz bácsi 2010.11.08. 22:31:12

@porfelhő: egy másik blogról .....

És még ezen felül a Fidesznél
1. Szabad volt Magyarországon 500 ezer darab karórát venni 70 millió forintért, majd egy vanuatui off-shore céget is közbeiktatva eladni 350 millió forintért.
2. Szabad volt ugyanezekre az órákra közbeszerzési pályázatot kiírni, a pályázatra alvállalkozóként Globe Trotters Kft. néven céget alapítani, az órákat pedig 402 millió forintért eladni a Millenáris Kht.-nek. Szabad végül ezeket az órákat ingyen szétosztani.
3. Szabad volt az órákra kiírt pályázatból származó pénzt továbbadni más vállalkozásoknak, majd e vállalkozásokat színlelt szerződésekkel fantomizálni.
4. Szabad volt a Millenáris Kht. vezetőjeként a két évre szóló 3,4 milliárd forintos költségvetést egy év alatt elkölteni, majd kormánygaranciával 1,5 milliárd forint hitelt felvenni.
5. Szabad volt fél év alatt a Millenáris Park őrzés-védelmére egy vidéki rendőrkapitányság éves költségvetésének megfelelő összeget, mintegy 100 millió forintot elkölteni.
6. Szabad volt a Millenáris Park medencéiben úszkáló halak etetésével megbízott dolgozónak havonta 120 ezer forintot fizetni.
7. Szabad a park vendégkönyvét, a Millenniumi Kódexet 7,5 millió forintért őriztetni a Köztársasági Őrezreddel.
8. Szabad eladni ingatlanjainak 95 százalékát, majd szabad az ebből származó bevételt - szemben az eredeti tervekkel - nem az új MTV székház felépítésére, hanem az intézmény működésének finanszírozására fordítani
9. Szabad a kiadások folyamatos növekedéséhez hozzájárulni, hogy a kormánypártok szívének kedves cégek (például Ezüsthajó Kft.) több száz millió forintos megrendelésekhez jussanak.
10. Szabad a Szabó László Zsolt által irányított MTV-nek, a költségvetési intézmények közül egyedüliként a már levont adókat, és járulékokat nem befizetni az államkasszába, hanem - többek között - a külső gyártók kielégítésére fordítani.
11. Szabad a fideszes többségű parlamentnek 2001-ben az MTV 10 milliárd forintnyi adó- és járulékfizetését elengedni.
12. Szabad az amúgy is meglehetősen nagyvonalúan összeállított terven felül 3 milliárd forintot fizetni külsős műsorkészítőknek.
13. Szabad az MTV költségvetését a veszteséges gyártói szerződésekkel évente 6,5 milliárd forinttal megterhelni.
14. Szabad az - Orbán Viktorhoz közel álló - Vitézy László cége által készített műsorok minden percéért 76-220 ezer forintot fizetni, miközben az MTV belső gyártásában készülő anyag egyetlen perce 7-20 ezer forintba került.
15. Szabad a Vitézy-féle vállalkozásoknak és az Ezüsthajó Kft.-nek összesen mintegy 2,5 milliárd forintnyi értékű megbízást juttatni, becslések szerint mintegy 1,5-2 milliárd forinttal túlfizetve e társaságokat.

bóra77 2010.11.08. 22:33:19

@aszekelyek: jó a humorod! a szövegértésed pedig egyenesen felülmúlhatatlan!:) hajrá, így tovább!

2010.11.08. 22:33:57

@jjulie: én? A www.stop.hu terjeszti. Birkapásztor kivackolódott gyereke, azt hiszi, hogy most is otthon van...mondjuk állítom, az apjának nagyon sikerélménye van a saját nyájával...:))))

6.Lenin 2010.11.08. 22:35:36

@megmondomdom:

Vagyis legyen minden a régi, mint a kádár rendszerben.
Lophat mindenki a közösből, de legyen benne annyi tisztesség, csak a beosztásának, a társadalomban elfoglalt helyzetének megfelelő mértékben.
Eddig bevált, minek rajta változtatni.

jjulie 2010.11.08. 22:38:02

@Letícia:

birkapásztor gyereke, ki hitte volna, és egy sima kocsis gyerekének gondoltam

nem csoda hogy vállalta a golyófogó szerepet

jjulie 2010.11.08. 22:42:31

@shwarcz:

aranyoz lista, a jéghegy csúcsa

2010.11.08. 22:43:14

@aszekelyek: na ezzel vitatkozom, mert a legszebb szerintem Magyarországon a szegedi zsinagóga:

www.zsinagoga.szeged.hu/hu/index.php?menupont=syn

ami alapján csinálták Brassóban is, de az nem ennyire szép.

@jjulie: sok gátlás nem szorult bele. Mondjuk aki Rapcsáknál szocializálódott...

shwarcz bácsi 2010.11.08. 22:43:32

Szeretném javasolni Török Gábornak,hogy nyilatkoztassa meg a kommentelőit az életkorukról...
úgyis szereti a statisztikát..

Ordnassac 2010.11.08. 22:43:39

@jjulie: más: mailcím megvan már? ;-)

6.Lenin 2010.11.08. 22:49:45

@shwarcz:

Mit jelent az életkor?

Sokan vannak, akinek csak a térfogatuk változott a fogantatás előtti állapotuktól.

2010.11.08. 22:50:11

@shwarcz: hú de szépek, köszi!:)

Iustizmord 2010.11.08. 22:51:39

@aszekelyek: balon? én nem vagyok balos.

2010.11.08. 22:53:37

@6.Lenin: mert szerinted a 18 millát ázár megérdemelte? Nem nyúlta le? Vitézy Dávid 1.6 milla/hó nem jó erkölcsbe ütköző? Egy 98%os sarcadó alá vont orvosnak ehhez legalább 30 évet kell dolgozni, hogy végkielégítése meg felmentési ideje legyen és ő fizet ezért majd 98%ot, ha eléri a 2millát. Vitézy ezt 1 hónap 2 hét alat keresi meg 25 évesen, mert az anyja, Hankiss Ágnes jól feküdt minden érában...

shwarcz bácsi 2010.11.08. 22:56:09

@6.Lenin: mindenkinek a maga korrektségére van bízva mit vállal be.
de ez kizárólag statisztikai alapon lehet érdekes.

jjulie 2010.11.08. 22:56:30

@Letícia:

a dávid tehetséges, biztos forrásból tudom, tehát megérdemli, erkölcsös

6.Lenin 2010.11.08. 22:56:53

@Letícia:

"Egy 98%os sarcadó alá vont orvosnak ehhez legalább 30 évet kell dolgozni,"

+ rengeteg borítékot bontogatni, a tartalmát meg hazacipelni.

shwarcz bácsi 2010.11.08. 22:59:08

@6.Lenin: a debreceni focicsapatnak 10mrd ft ért építenek új stadiont.
ilyenkor hol a válság?

2010.11.08. 22:59:21

@Letícia: Lázár keresett 18 millát csak a költségtérítéssel. Biztos otthon késsel kergették az asztal körül, hogy ha Pesten maradt a ogy ülések után, és nem 5csillagos hotelben szállt meg...Hiába na, nagyágyból való. Láccccccik!

2010.11.08. 23:00:27

@jjulie: ja, de az anyjának szerintem meg volt Tarlós is....

jjulie 2010.11.08. 23:02:33

@shwarcz:

foci elengedhetetlen a válságból kivezetődéshez

2010.11.08. 23:04:08

@6.Lenin: tőlem pl,. csak a magánorvosok fogadták el a tudott összeget. Egy altatóorvos mit keres?? És tudod, annyit nem tanult Vitézy eddigi életében, mint egy orvos a felvételiig és az anatómia szigorlatig.

Ne legyél irigy, mindenki előtt nyitva áll/állt az orvosi pálya.

6.Lenin 2010.11.08. 23:04:44

@shwarcz:

Természetesen.
Ez mennyire lehet érdekes statisztikailag? Mi minden történt itt az elmúlt 50-60 évben, ki mit élt át belőle, szerintem nagyon torzítaná a statisztikát.

Én csak arra akartam utalni, sokaknak elég nehéz feldolgozni, hogy valaki lehet fiatalon is tehetséges.

panelburzsuj 2010.11.08. 23:05:03

@aszekelyek:

Szal ha a "politikai elit" egészét holdudvarostul, drukkerestül nemzeti szemétdombnak címzem - az neutralitás.

Ideológiailag nem lehetek eléggé képzett, mert én minimun egy halavány terroristagyanúval illetném magamat ...

2010.11.08. 23:06:00

@shwarcz: kósa is szeret borítékot (dobozt) bontogatni...

jjulie 2010.11.08. 23:06:16

@Letícia:

nem írigy, csak az igazságérzete maradt meg a tizenéves korából változatlan formában

2010.11.08. 23:07:55

@6.Lenin: ja, de ezt te se mondod komolyan. A te gyereked miért nem ennyire tehetséges???

2010.11.08. 23:09:08

@jjulie: hát ja, azóta is narancssárga ködben úszik...??

6.Lenin 2010.11.08. 23:11:28

@Letícia:

Én soha senkitől nem irigyeltem semmit
Nekem szerencsém volt, vagy inkább kiharcoltam, néhány évet kivéve (pl. katonaság) mindig azt csináltam, amit szerettem.
Két rossz tulajdonság biztosan hiányzik belőlem, az irigység és a gyűlölet. Azért van rossz is, de erről majd 1x máskor, talán.

panelburzsuj 2010.11.08. 23:13:02

@shwarcz:

Annyit könnyen leszűrhetsz, hogy a "blogfenntartó" törzsgárdatagság jóval vénebb a neten futkorászó csikóhadaknál.

2010.11.08. 23:13:40

@6.Lenin: van rossz is??? Nem mondod?? Lehidalok, hogy van, amit a nagyvezír, illetve most már a SírKán nem jól csinál??? Ezt nem hiszem el!!!!

porfelhő 2010.11.08. 23:13:48

"Miért Miniszterelnök Úr?" GyF. kérdésére, Navracsics adott volna választ OV. távolléte miatt. nem fogadta el. mert "csak" az "kell".! már mint az OV. válasza. "Hagyjuk meg a lehetőséget a miniszterelnök úrnak" a válaszadásra.

Ordnassac 2010.11.08. 23:14:26

@panelburzsuj: egy-két kivételtől eltekintve. O:-)X

panelburzsuj 2010.11.08. 23:16:10

@Letícia:
Gondolod, hogy maga SirKán irkál ide Lenin apóként?

panelburzsuj 2010.11.08. 23:18:52

@Ordnassac:

Azért te is kinőttől már az MSN-en csicsergő bakfiskorból, nem? :)

6.Lenin 2010.11.08. 23:23:02

@Letícia:

Két lányom van, nem volt/nincs egyiküknek sem politikai ambícióik. Ők is azt csinálják, amit szeretnek.
Az egyik pedagógus, idegen nyelvet tanít és több kiállításon (nemzetközin is) nyert díjat, kézműves alkotásaival.
A másik kertészmérnök.
Az egyik inkább baloldali, a másik jobboldali és jókat vitázunk.

2010.11.08. 23:23:36

@panelburzsuj: nem, OV keleti szélről beszélt...mondjuk keletinek állítólag elég keleti...nos, lehet arról ábrándozik, hogy ő lesz II. Dzsingisz Kán?:)))

Ordnassac 2010.11.08. 23:24:32

@panelburzsuj: azért vannak, akikkel ott vagy a fácse hasonló szolgáltatásán keresztül tartom a kapcsolatot. ;-)

2010.11.08. 23:24:58

@6.Lenin: na de szép, az egyik lányod szimpibb, mint a másik!:)))

2010.11.08. 23:26:55

@Ordnassac: így van! :)

S.O.S. jeleket is vesz! Hihetetlenül jó!;)

Szép álmokat!:)

panelburzsuj 2010.11.08. 23:31:15

@Letícia:

Kínos érzés poént magyarázni: Leninünk magamagára célozgatott a rosszaságaim is vannak megpendítésekor.

reservatio mentalis 2010.11.08. 23:31:30

"...ha megtörténik az első lépés, ha az ügyészség kezdeményezi az eljárást és a parlament felfüggeszti a politikus mentelmi jogát, már semmit sem lehet visszacsinálni." És nem lehet kiszámítani szerintem a kockázatokat sem, mert több ebben a presztízsveszteséget okozó veszély, mint a nyereség. A cikkben pl. az a kimenetel nem szerepel, hogy az is nagyon ciki lenne, ha igaz, évek múltán, de mégis felmentik GyF-et. Már maga az évekig elhúzódó perek is bizonytalanná teszik az embereket, vagy a sokadik "Tocsikolást" látják benne, de még ezzel sem a hatalom nyer, inkább a Fidesz gyengesége lesz a konklúzió. Ha ez ennyire irracionális, akkor mégis miért?

panelburzsuj 2010.11.08. 23:33:14

@Ordnassac:

Még növésben vagy ...

(Térfogatilag legalábbis.)

6.Lenin 2010.11.08. 23:35:03

@Letícia:

A rossz tulajdonságaimat a feleségem tartja nyilván, néha belekezd a felsorolásba, de mindig elfelejtem megjegyezni.
Tudom, hogy nála bármikor érdeklődhetem, amennyiben kíváncsi lennék ezen tulajdonságaimra. Megbízom benne, hogy naprakészen vannak nyilvántartva.

2010.11.08. 23:41:21

@panelburzsuj: jaaaaaa. Bocsesz.

@6.Lenin: ha valami nem tetszik neki, miért nem lép le? Vagy te miért tűröd a lamentálását? Tehet egy szívességet, mantrázzon. Oszt lám, mennyi eredménye van...

Na télleg jóccak!

6.Lenin 2010.11.08. 23:59:10

@Letícia:

Látszik a generációs különbség, gondolkodásmódban.

Amennyiben nem figyelmeztetne időnként, totál el lennék ájulva magamtól, hogy talán ilyen jó gyerek nincs is másik a Földön.
Ő ránt vissza a rideg valóságba.
Ő miért? Már én is töprengtem ezen, de egyelőre nem bolygatom a kérdést, lehet a politikai nézeteink különbözősége, mondjuk.

6.Lenin 2010.11.09. 00:07:25

Ferit várja a kóter, engem meg az ágyikóm.

Jó éjt!
Mindenkinek.

@panelburzsuj:
50 körül óvatosan a térfogattal!

kodó tamás 2010.11.09. 09:39:53

@Letícia: "Bár az adatvédelmi ombudsman az ügyben vizsgálatot indított, Lázár közölte: a honlapról nem távolítja el a listát."

megoldás:
majd az ombuckalakókat távolítja el.

egyébként lézer jani felfutásának okát tuti a családjában kell keresni, rapcsák vonalon... pl talán a felesége... nagyon nehéz imfot találni tehát nagy titok van...

Megfigyelo 2010.11.09. 15:42:04

Ne játszuk a naívat: egy olyan országban, ahol az alkotmánybíróságból lábtörlőt csináltak, arra számítani, hogy az igazságszolgáltatás majd tárgyilagos lesz?! Ott a példa: a Hororkovszkij ügy - most fogják másodszor ártatlanul elítélni...(Elvégre keletre nézünk, keletre, keletre...)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.11.10. 09:16:07

"és szerintem messze nem egyértelmű, hogy a többség az igazság győzelmének vagy a győztes bosszújának látja majd a történteket."

a többség az igazság győzelmének FOGJA látni.

mire a többség rájön, hogy ez csak a győztes kicsinyes bosszúja volt, már régen késő lesz.

de hát ki nem szarja le: 65-ös IQ-jú országgal ezen a szinten kell kommunikálni.

taktam 2010.11.10. 11:46:07

@aszekelyek:
Nem értem: "HAsonlóképpen."-bejegyzését. Ámbár, lehet, hogy stupid vagyok...

rudeboy78 2010.11.10. 13:06:25

Az utolso mondat lenyeges - es talan tovabbfeszegetheto - kerdes.
GyF egyre hetykebb megszolasaibol akar azt is ki lehet venni, hogy tudatosan jatszik, provokalja a hatalmat. Ha, a mai technikai baki lattan, nem a "menlevel-forgatokonyv" ervenyesul, hanem megiscsak bunbak lenne, elitelik, es botronbe kerulne, kerdes, hogy ez a "purgatorium" eleg e ahhoz, hogy ujraepitse magat.

Lehet e Fletobol Tancsics?

Ezzel indulnek is a kovetkezo koltoi kerdesek vilagbajnoksagan.

preston 2010.11.10. 22:26:22

csak negativ szókörnyezetben emlegetni gyurcsányt, ti itt majd mind megkajáltátok a fidesz harci ötletét. elgondolkodtatok azon, hogy esetleg tényleg nem történt ott semmi sukoron, csak magyar viszonyok. egy kritikák össztüzében álló , mindenhonnan támadott miniszterelnök, szerintetek annyira hülye lett volna, hogy nemtudommilyen módon éppen itt próbált volna lopni? és mennyit lehetett volna??
vagy semmi nem számit??

Mzperx 2010.11.14. 08:40:47

Nem értek a politikához, de: ha Gyurcsány vádlottak padjára kerül most, Orbán nagy eséllyel szintén ott lesz pár évvel később. Mert a politika nem felejt és lesz már rá példa a modern kori magyar jogtörténelemben! Indokot kreálni mindig lehet, hogy miért.
Párhuzam: ha most az 50-es években élnénk, Gyurcsány úgy végezné, mint Nagy Imre, aki nem megfelelő politikai lépéseivel polgárháborút okozott. Az új hatalomnak el kellett takarítania az útból riválisát, hogy végrehajthassa a konszolidációt. A megfélemlítés most is hatásos eszköz, ha az embernek gyerekei vannak.

kodó tamás 2010.11.14. 09:00:38

@Mzperx: pl azért mert bűnöző... azért kerül majd oda. végül is egy országrabló maffiaszervezet "arca" Ő is...

S_a_n_y_A 2010.12.04. 16:13:37

@Mzperx:

igaz! Régi magyar mondás: Holló a hollónak nem vájja ki a szemét. Még ha le is kapnák Gyurcsányt, és a köznép pozitívan állna hozzá, nem a győztes bosszúját látná benne, akkor is példát statuálna. És mivel ő mostani miniszterelnök, a következő épp ő lenne a sorban. Ez az igazi ok, ezért megy a csak szavak szintén a sárdobálás, de semmi nem történik valójában.

kodó tamás 2010.12.04. 16:23:35

@S_a_n_y_A: színház. cirkusz a népnek.
süti beállítások módosítása