Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
19:22

„Február végére elkészül a Magyar Növekedési és Stabilitási Program, amely Magyarország strukturális reformprogramja” – jelentette be ma Nagy Anna kormányszóvivő. Az úgynevezett „kétharmados reformokról” Orbán Viktor már korábban is beszélt, a leminősítés utáni vitában pedig szinte központi érvvé vált, hogy hamarosan minden megváltozik, mert már csak néhány napot kell aludni, és jönnek a várva-várt reformok. Nem tudom, hogy eredetileg is szándékában állt-e ez a kormánynak, de az utóbbi időben láthatóan egyre nagyobb súlyt helyez a reformokra, egyre növeli a velük kapcsolatos bel- és külföldi várakozásokat – ami, ugye, ismerős lehet valahonnan…

(Fotó: Intersections)

A helyzet persze nagyon más, mint négy évvel ezelőtt volt. Akkor Gyurcsány Ferenc második kormánya az elveszett támogatottságát és hitelességét akarta visszanyerni a reformpolitikával, ám ehhez az egyre gyorsuló „bukási spirál” körülményei között sem ereje, sem hátországa nem maradt. A lejtőn lefelé zuhanó szocialisták képtelenek voltak megértetni és elfogadtatni elképzeléseiket a választókkal, s bár az úgynevezett egészségügyi reformot nagy nehézségek árán keresztül verték a parlamenten, a 2008 tavaszi népszavazás politikai értelemben szinte mindent lenullázott. Az MSZP-sek ezt követően boldogan szabadultak meg „reformdiktátor” koalíciós partnerüktől, és fogadták örömmel a bársonyossá tett reformokat – azaz a nagy semmit.

A második Orbán-kormány is több nehéz csatán van már túl, néhányban érzékeny veszteségeket is szenvedett, de a háború megnyerésére még kifejezetten jók az esélyei. Az elmúlt fél év vitáinak egy része kétségtelenül megtépázta a Fidesz erejét, hitét, és csökkentette valamelyest korábbi támogatóinak elszántságát (a „valamelyest” mértékéről majd a decemberi felmérések nyilvánosságra kerülése után mondhatunk többet), mégsem állítható, hogy ne lennének jók a kilátásai a reformokról szóló küzdelemben.

A változásokat persze soha nem könnyű elfogadtatni, különösen, ha nem távoli, az állampolgárok életét csak közvetetten befolyásoló intézmények átalakításáról van szó. Minél közelebbről érinti az embereket a reform, minél több szereplő ítélheti meg közvetlenül az eredményeket, annál kockázatosabb a vállalkozás. Egy élelmes ellenzék sokat profitálhat a status quo melletti érveléssel – erre a példát éppen a Fidesz ellenzéki politikája szolgáltatta. Ha pedig a reform alig hoz változást, a nagyra növelt várakozások után a hazai és nemzetközi csalódottság lehet halálos.

Mindezek ellenére nekem úgy tűnik, hogy ebben a folyamatban a Fidesz legfontosabb és legerősebb ellenfele ezúttal sem a még mindig erőtlen és elutasított ellenzék lehet, hanem ismételten csak önmaga: részben korábbi álláspontja, részben mostani politikai gyakorlata. Miközben a kormány eddig nem nagyon mutatta jelét annak, hogy örömmel venné az övétől eltérő politikai, szakmai és civil véleményeket, az elmúlt négy évben szinte mást sem tett, mint ezek fontosságát hangsúlyozta. Visszaolvasva Orbán Viktor 2006 és 2009 közötti beszédeit, azt kell mondanom, hogy a legfontosabb érve a gyurcsányi reformokkal szemben nem is annyira a változás ténye, hanem sokkal inkább annak módja volt. Csak néhány példa:

“Azt gondolhatják ugyan egyesek, hogy megszerezzük a parlamenti többséget, utána négy évig azt csinálunk, amit akarunk. De ez nem így van, én kormányoztam négy évig. Az emberek akaratával szemben nem lehet kormányozni. Ha pedig szembe kell menni az emberek akaratával, vagy általános közfelfogásával, akkor le kell ülni, egyeztetni kell, indokolni, érvelni, és meg kell próbálni elfogadtatni az embernek az álláspontját” – mondta 2007 júniusában az InfoRádióban.

 “A kirekesztő politika, ami azt jelenti, hogy egy adott nagyon fontos társadalmi kérdés rendezéséből kirekesztik a civil szervezeteket, a szakmai szervezeteket. A szakszervezetek, tehát hogy egy ilyen reformtudattal megáldott elit keresztül verje az érintettekkel való konzultáció nélkül, amit elgondolt, ezt a fajta kormányzati formát, amit én kirekesztő kormányzásnak nevezek” – 2008 márciusában a népszavazás utáni nemzetközi sajtótájékoztatón fogalmazott így.

"Mindig is a demokráciának hatalomközpontú felfogásával szemben a részvételi központú felfogást részesítettem előnyben. Magyarországon semmilyen konzultáció nem folyt az elmúlt időszakban. A reformok azért siklottak ki, mert pont azokat nem hallgatták meg, akikről a reform szól” – ezt már 2008 decemberében mondta, miután találkozott a Reformszövetség vezetőivel.

Ha tehát a Fidesz most nem a korábbi módon eltervezett és végrehajtott reformokat akar, jövő tavasszal nagyon más módon kellene politizálnia, mint tette ezt az elmúlt időszakban, mondjuk a magánnyugdíjpénztárak ügyében. Egyeztetni, tárgyalni, másokra figyelni, érdemben konzultálni, érveket meghallgatni, s ha kell, az eredeti szándékon változtatni. Ellenkező esetben rövid távon lehet ugyan sikeres (abban az értelemben, hogy át tudja vinni az akaratát), de hiteles biztosan nem. Márpedig azt az elmúlt négy évben mindenki megtanulhatta Magyarországon, hogy a bukás, a bukáshoz vezető út első állomását gyakran éppen a hitelesség elvesztése jelenti.

Nincs olyan reform, ami mindenkinek tetszene, de a "hogyan" - és ezt jól ismerte fel ellenzékben Orbán Viktor - időnként ártalmasabb lehet, mint a "mit".

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr662502709

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 600-650 milliárdos megtakarítás jön 2011.01.28. 11:37:02

A kormány február 16-án tárgyalja első olvasatban a Növekedési és Stabilitási Programot, amelynek a ciklus végére kell biztosítania a 600-650 milliárd forintos megtakarítást. Matolcsy szerint Magyarország óriási sikert ért el azzal, hogy tavaly 3,8 százal…

Trackback: Nyugdíjalap létrehozása 2010.12.09. 11:35:20

 Uraim, ( hölgyeim) tegyék meg tétjeiket ! Az elmúlt hetekben, napokban nagyon sok ember rájött az öngondoskodás fontosságára nyugdíj ügyben. A politikai osztály s...

Trackback: Reform vagy halál? 2010.12.08. 22:30:36

„Február végére elkészül a Magyar Növekedési és Stabilitási Program, amely Magyarország strukturális reformprogramja” – jelentette be ma Nagy Anna kormányszóvivő.

Trackback: Rabár Ferenc, az Antall-kormány pénzügyminisztere 2010.12.08. 20:04:57

Rabár Ferenc pénzügyminiszter Bokrossal az Értéktőzsde megnyitásán Rabár Ferenc, az Antall-kormány pénzügyminisztere írja: „Antall József szólt nekem 1990 februárjában, hogy lesz Londonban egy tárgyalás, melyet Soros György szervez, és témá...

Trackback: Rabár Ferenc, az Antall-kormány pénzügyminisztere 2010.12.08. 20:04:30

Rabár Ferenc pénzügyminiszter Bokrossal az Értéktőzsde megnyitásán Rabár Ferenc, az Antall-kormány pénzügyminisztere írja: „Antall József szólt nekem 1990 februárjában, hogy lesz Londonban egy tárgyalás, melyet Soros György szervez, és témá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

porfelhő 2010.12.10. 08:09:45

@jjulie:
Tudod milyen nap van ma? Ha igen majd ird meg légyszives. Most nem tudok kommentelni.

kodó tamás 2010.12.10. 08:20:23

@porfelhő: Szalai Annamária szülinapja? a média világnapja? csendben kell lenni?

Szép jó reggelt Mindegykinek!

"Pokorninak nem tetszik az érettségi előtti kötelező karitatív munka. A politikus szerint az önkéntesség lényege veszik el a közcélű munka kötelezővé tételével."

hm kötelezően önkéntes? pont mint a párttagság lesz... kicsit belekavarodtak ezekbe a fogalmakba. elég bonyolult is. az régi oktatási rendszer ezeket a politikusokat még nem készítette fel alapvető fogalmak heJes használatára. de ezentúl más lesz. Az ÚJ rendszer után nem lesznek félreértések. Kötelező lesz okosnak lenni. vagy butának? ezt mindenki önként eldöntheti.

porfelhő 2010.12.10. 08:21:59

"Dolgozom, nem kommentelek" :üdvözlettel.....:)

porfelhő 2010.12.10. 08:24:51

@kodó tamás:
Nem, nem találtad ki! Nem kell csendben lenni, tessék kommentelni. Majd este megirom, ha addig nem sikerül kitalálni.:)

kodó tamás 2010.12.10. 08:29:04

@porfelhő: "december 10."

* 361 – Julianus Apostata lesz a római császár.
* 1520 – Luther Márton nyilvánosan elégeti Wittenbergben a kiközösítéséről szóló pápai rendeletet.
* 1582 – Franciaország átáll a Gergely-naptárra
* 1817 – Mississippi az USA 20. állama lesz.
* 1841 – Pesten, Fáy András elnökletével megalakul a liberális ellenzéket tömörítő „Nemzeti Kör”.
* 1898 – Párizsban megkötik az spanyol–amerikai háborút lezáró párizsi békét, melynek értelmében Spanyolország átengedi az Egyesült Államoknak a Fülöp-szigeteket, Guamot, Puerto Rico-t. Kuba formális függetlenséget nyer, az Egyesült Államok katonai és politikai ellenőrzése alatt.
* 1901 – Először adják át a Nobel-díjat (Az első béke Nobel-díjat megosztva Jean Henri Dunant és Frederic Passy vette át)
* 1902 – Befejeződik az asszuáni duzzasztógát építése.
* 1908 – II. Abdul-Hamid szultán visszaállítja a korábban eltörölt alkotmányt és feloszlatott parlamentet.
* 1915 – Elkészül a tízmilliomodik „Ford T” autó.
* 1941 – az angol hadihajó, a „Prince of Wales” elsüllyed Szingapúrnál
* 1948 – Megalakul a Dobi-kormány, az új miniszterelnök Dobi István (elődje Dinnyés Lajos).
* 1948 – Az ENSZ Közgyülésén elfogadták az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát.
* 1961 – A Szovjetunió és Albánia megszakítja diplomáciai kapcsolatait.
* 1945 – Hollandia az ENSZ tagja lesz.
* 1987 – Háromnapos washingtoni csúcstalálkozó után Ronald Reagan amerikai elnök és Mihail Gorbacsov szovjet vezető ígéretet tesz a hadászati fegyverek jelentős csökkentésére, és utasítja a genfi tárgyalókat, hogy fogalmazzanak meg egy megállípodást az 1972. évi ABM (SALT) megállapodással összhangban.
Cristina Kirchner argentin elnök
* 1989
o Megalakul a Marián Čalfa vezette, a „nemzeti közmegegyezés kormányának” nevezett új kabinet Csehszlovákiában.
o Gustáv Husák csehszlovák köztársasági elnök lemond tisztségéről.
* 2005 – Megszűnik a rendszeres forgalom a MÁV történetének első pályaudvarán, a Józsefvárosi pályaudvaron.
* 2007
o Kudarccal végződik az ENSZ-kormányzás alatti dél-szerbiai Koszovó státusáról folytatott tárgyalások utolsó fordulója, a tartomány azonnal egyeztetéseket kezdett Washingtonnal és Brüsszellel a függetlenség kikiáltásáról.
o Átveszi az argentin elnöki hivatalt férjétől, Néstor Kirchner távozó államfőtől Cristina Fernández de Kirchner.

melyikre gondolsz? ensz emberjogi? vagy albánia? eltaláltam ugye? nekem ne tűnj el mint egy porfelhő

kodó tamás 2010.12.10. 08:32:50

Nertársak! Jó kedvre fel! Pannon, a puma már kiugrott az ágyból. Vagy pannon apu ma? nem is tom.

index.hu/gazdasag/magyar/2010/12/09/rona_peter_rossz_a_2011-es_koltsegvetes/

kodó tamás 2010.12.10. 08:36:14

@Zengőtorkú Nyivákoló: azt hitted neked kell választanod? kötelezően önkéntes választás? olyan éles a kardod is mint a nyelved? meg ne vágd magad...

torokgaborelemez.blog.hu/2010/12/08/295_reform_vagy_halal/fullcommentlist/1#c11836082

kodó tamás 2010.12.10. 08:37:23

@Zengőtorkú Nyivákoló: "@kodó tamás: Hoffmann Rózsa for President!"

NINCSEN RÓZSA TÖVIS NÉLKÜL.

lüke 2010.12.10. 08:38:32

bon jour:)
már reggel rosszalkodtok?
tegnap láttam a tv-ben a németek söralátétes adóbevallását
- most egyszerüsítik- jó pár A4-s oldal
s remélem jövö év I. félévében kikiáltják USE-t
az EU-i Egyesült Allamokat, mert ha nem, baj lesz a valuta unjóval

lüke 2010.12.10. 08:41:17

@panelburzsuj:
hmm
naiv vagy fiam!
s azok is akik ,Rabárban hittek- még a szeme se áll jól-
te is fiam Rabár!

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.12.10. 08:41:48

Én a Magyar Reformköztársaságban élek a 70'-es évek óta.

kodó tamás 2010.12.10. 08:44:44

@lüke:
de németeknél van literes sör alátét is... "nagykorsó"
bár a balatonnál nálunk is volt... az nagyország ahhoz ne hasonlícsuk magunkat. nekik nincs szökellő kelta tigrisük és pannon pumájuk...
azt meg egyáltalán nem értem mi köze a sörözésnek az adózáshoz. ez csak vmi gyenge focista agyban emelkedhet kormányprogram szintre. németben egy nb3as politikus dobta be a közéletbe...

lüke 2010.12.10. 08:44:55

nyugdijkarosultak.blog.hu/2010/12/09/ki_hazudik_selmeczi_vagy_szasz_karoly

ebböl még nagy balhé lesz,
s sok sok változtatás
tódás- fódás

kodó tamás 2010.12.10. 08:49:28

@lüke: "a föispánok"

kinevezik. kinevezik. előbb utóbb mindenki a méltó helyére kerül

www.mno.hu/portal/752977

lüke 2010.12.10. 08:50:17

@kodó tamás:
összehasonlíthatatlan
objektiven tovább adtam- információ- amit tegnap láttam a ZDF-n
Verheugen -mindig azt hittem: holland, de SPD-s - volt a szószóló

fumigálás,nihil nb3-nál lejjebb visz

ssi 2010.12.10. 08:50:32

@Szimba: ha,ha,ha :-))) a női karrier- és életpályát is leírhatnád

@porfelhő: csak nem Judit vagy, s a névnapod van?

@kodó tamás: csak álmélkodom, ez a Kodó! az energiájával nem takarékoskodó, éjjel nappal a billentyűt nyomkodó

kodó tamás 2010.12.10. 08:54:58

@manyike: @lüke: @Zengőtorkú Nyivákoló: "Én a Magyar Reformköztársaságban élek a 70'-es évek óta. "

ez még izgat. egy másik kommentel összerakva. akkor a LEGNAGYOBB REFORMER: a whiskys... mert ő küzdött legkeményebben és legbátrabban a spekulatív kapitalizmus ellen

követelem engedjék ki a wiszkist! a nagy reformert

Szimba 2010.12.10. 09:14:33

@manyike:

Ha azt leírnám, akkor azonnal rámsütnék a feminista jelzőt.:-)

Szimba 2010.12.10. 09:16:59

@kodó tamás:

Volt már magyar 1 literes üveg sör, a Kőbányai Világos. Persze a szoclajizmusban.
De öreg vagyok! Én még voltam kisdobos is, beee!

kodó tamás 2010.12.10. 09:17:13

kemény tavasz lesz. hetek óta mondom. ez a 30 fokos napi hőingadozás tragédiába fog torkollni márciusra... őriási tragédia lesz... pont mint a bkv buszok. megoldás: kataasztrófa, vészhelyezet, államosítani kell vmit... vagy vmi... de biztos minden közbeszerzés nélkül. ez a lényeg.

atv.hu/cikk/20101209_pecsi_norbert_sandor

Szimba 2010.12.10. 09:23:59

@kodó tamás:

Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, ősszel esik az eső, sohasincsen jó idő.:-)

És főként nem kellene az anyagot kispórolni az utakból.

ssi 2010.12.10. 09:28:26

@kodó tamás: ezt a hírt eddig nem is olvastam

"Az unió megint nemet mondott. A kormány ugyanis ismét avval próbálkozik,hogy a valóságosnál kisebbre faragja az államháztartás hiányát. Az immár sokadik kísérlet a magánnyugdíjpénztárak vagyonának elvonásával függ össze. Az átlépőktől beszedett pénzt - minimum 500 milliárd forintot - ugyanis a költségvetés bevételeként kívánják feltüntetni, hogy aztán ezzel együtt teljesíthető legyen a bűvös 3 százalékos hiánycél."
www.klubradio.hu/cikk.php?id=1&cid=119972

@Szimba: s nőiesebben nem menne? - mégiscsak értünk tennéd

kodó tamás 2010.12.10. 09:35:06

@Szimba: nem az anyag... is. de a vízelvezetés. nincs víz- nincs fagy. észrevetted hogy esőben a német utakon tisztul a kocsid? itthon meg... de ez +a szegély is... itt sár szegély van, ott pedig egy vonal, eddig aszfalt onnan FŰ...

a vízelveztésről még
index.hu/belfold/2010/12/10/bakondi/

de nálunk ennyi erővel a katasztrófavédelem átveheti a NYUGDÍJ és már lassan az építési ügyeket is....

emlékeztetlek titeket. katasztrófa az, amit az intézmények a normális működés során nem tudnak megoldani.

KATASZTRÓFA KORMÁNYZÁS...

Katasztrisztán ...

cambridge.on 2010.12.10. 09:43:02

@lüke:"1541 – Thomas Culpeper and Francis Dereham are executed for having affairs with Catherine Howard, Queen of England and wife of Henry VIII."

Válás angol módra.

inforadio.hu/hir/belfold/hir-398996
Ragaszkodnak megmaradt pozíciójukhoz a bukott miniszterek - lapszemle

2010.12.10. 09:56:01

@lüke: de egyet gondoltunk!:) Épp be akartam én is linkelni!

Szép jó napot egyébként!:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.12.10. 10:01:56

@Szimba: én is. Az egykori őrsvezetőm (én voltam a Saturnus őrs zászlósa, természetesen a gyűléseket is kedvenc hobbimnak - verekedés - igyekeztem szentelni) pedig neves gender kutató lett. Brrr.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.12.10. 10:04:15

@László56: a jólétet egybe írják, László. A jó lét azt lenyúlni szokták...

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.12.10. 10:12:04

@kodó tamás: "észrevetted hogy esőben a német utakon tisztul a kocsid?" én még nem vettem észre de majd ha arra járok...:-)))és esni is fog

Szimba 2010.12.10. 10:12:24

@manyike:

Életpálya Modell Nőknek
Guvernalista és Fibonacci szerint:

0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144,

0 évesen Ja, lány, akkor nem kell dajkálni, majd megoldja, egyen már kanállal, vagy visszamaradott?

1 évesen Kislányom ideje megtanulnod már mosogatni! Meg apa papucsát odavinni neki a fotelhoz!

1 évesen Még nem tud főzni????

3 évesen Óvónő vele vagdostatja a szalvétákat, ő mossa ki a babák ruháját, eteti és kiszolgálja a fiúkat, mert szegények még annyira éretlenek, mindig csak játszanak.

5 évesen Na végre lehet ráadni cuki és dögös kis lányruhákat, amiből kilátszik a popsija. Pedofilok rendszeresen csokival kínálgatják.

8 évesen Megtanulják, hogy a fiúk dolga a versengés, a verekedés, és az élet élvezete, a lányok szorgalmasan tanulnak.

13 elkezdenek vele foglalkozni a más nemű társak. Pl. meghúzzák a haját, leöntik a levessel, belerúgnak a bokájába, belenyúlnak a táskájába, a bugyijába.

21 évesen még tanul, közben segít a háztartásban, segít tanulni a fiúknak, megírja helyettük a dolgozatokat, hagyja, hogy lemásolják a zh-ját, hagyja, hogy rajta gyakoroljanak a még gyakorlatlanok, hagyja, hogy rajta gyakoroljanak a szadista profok stb.

34 évesen már túl van az első tönkrement házasságán, neveli a 2-3 gyerekét. Igyekszik fittnek és fiatalosnak maradni a munkahelyén, ezért lefekszik a főnökkel, van barátja, akire főzhet, moshat, takaríthat, valamint vigyázhat annak első házasságából született gyerekeire. Karácsonykor a parlament fenyőfájához hasonló méretű fát cipel haza, minden saját és nem saját gyereknek, valamint anyósoknak, szülőknek, a főnök feleségének, és szüleinek is megveszi a legszebb, legjobb, legdrágább ajándékot. Megfőzi a 10 literes fazékban a kocsonyát, az ötven literesben a töltöttkáposztát, aztán nekiáll a 12 fogásos karácsonyi vacsora elkészítésének.

55 túl van élete csúcspontjain, két váláson, a gyerekei kábítószeres korszakán, a férj inpotenciáján, a munkahelyén 6 ember munkakörét teljesíti, de így is állandóan rajta van a kirugandók listáján. Fiatal kolléganők minden munkát áttolnak neki, a férfiak már rá sem néznek, legfeljebb akkor köszönnek neki, ha kávét főz nekik, és kiosztja az uzsonnára hozott sonkásszendvicseit.
Depresszió elleni tablettákat szed. gyerekei felnőttek elköltöztek, eltávolodtak, szülei meghaltak, egyedül ül a tévé előtt és zokogva nézi a Casablankát.

89 Már réges régen kiszórták a hanvait a kopott, olcsó urnából. Nevére sem emlékszik senki. Porból lettünk, porrá leszünk...

144 hite, vallása szerint angyalok, ördögök, Buddha, Marx-Engels stb. megpróbálják rávenni, hogy újjászülessen, de sikítva tiltakozik. Amikor megígérik neki, hogy a következő 100 női élet után egyszer lehet férfi is, nagy nehezen rááll az üzletre.

Én is akarok kommentelni 2010.12.10. 10:12:56

@guvernalista:
Nem tudom, de tényleg hasonlít hozzá, csak sajnos a 0+1=2 résznél a tiéd elhasal, de erre már más is rávilágított :o

Szimba 2010.12.10. 10:14:46

hamvait és egyéb elütések:-((

Szimba 2010.12.10. 10:19:46

@Hepci:

Mi a Vadrózsák voltunk. És fogalmam sincs ki mit csinált, de szörnyű nagy rózsaszínű vadrózsákat színeztünk folyton.

cambridge.on 2010.12.10. 10:40:20

Reform vagy halál?

Kíváncsi lennék milyen halált vizionált Török Gábor?
A nemzet halálát? A félresikerült reformoknak, a reformok hiányának hatására lebénulhat az ország, de a nemzet nem hal meg.
A Fidesz diktatúra halálát? Tudom, TG nem szereti ezt a szót, de nem lehet más szóval jellemezni a módot, ahogy intézik az ország sorsát. A vakló határozottságával mennek az általuk elképzelt jó irányba. Itthon nincs olyan erő ami fékezhetné őket, de a világ nem szavazta meg Orbánt, ott hiába hivatkozik a 2/3-ra.
Amikor Putyinnál járt, néhányan elcsodálkoztak milyen alacsony Putyin.
Orbán szeretne olyan "nagy" lenni, mint ő.

Van élet a Fidesz után! De nagy kérdés kivel?
A legnagyobb gond, nincs a láthatáron egy olyan párt, amelyiknek esélye lenne a váltópárt szerepre.
A szocialistáknál Szanyi médiumnak véli Gyurcsányt. Meg akar tőle szabadulni, de az eltávolításával nem szabadulnak meg az összes nyavalyájuktól.
A Lehet Még Potyázni küzd az egy nyári szereppel.
A Jobbik rosszabb gazdaságpolitikát képvisel, mint a Fidesz.

"mert már csak néhány napot kell aludni, és jönnek a várva-várt reformok."

Ez a megfogalmazás tetszik. A Jézuska mindenki karácsonyfája alá reformot fog hozni! Egyben kifejezi a csodaváró hangulatot, ami tavasz óta jellemzi a híveket.
Tudom a választ, senki sem vár(t) csodát. Bármit reformálnak az maga lesz a csoda!
Legalább 4 éve mondogatják a szocialisták nem értenek hozzá, de ők tudják a tutit.
Ahhoz képest kanállal kezdtek az égő ház oltásához.

A kép, mint oly sokszor most is fenomenális. Tökéletesen illik a témához, a Fidesznek is csak a csendet zavaró morajlás az ellenzék és a tömegek hangja.

cambridge.on 2010.12.10. 11:13:52

@kodó tamás: Néha túlzásba viszik a környezet védelmet, a tisztaságot.
Megtörtént, hogy lezártak egy ipartelepre vezető utat, mert olaj folyt egy teherautóból az útra.
Egy a tűzoltóknál rendszeresített haboltóhoz hasonló felszereléssel mentesítették a szennyeződéstől az utat.
A tűzoltók teljes felszerelésben, vegyvédelmi ruhában tevékenykedtek. Gázálarc, sisak, gumiruha.
Nem lehetett kellemes nyáron így dolgozni.
Még a főnököm is azt mondta nekem: Látja, néha megőrülnek a németek, és túlzásokba esnek.

Persze a cechet nem az állam állta. A rendőrség és a tűzoltóság kivonulásának díját a károkozónak kell fizetni.
Nincs kétségem, hogy megtalálták.

Szimba 2010.12.10. 11:41:09

@cambridge.on:

Reformok, vagyis normálisan megtervezett és végigvitt változtatások nélkül bármelyik kormánnyal vége van az országnak.

Ez a kapkodós módszer, amivel az összes kormányunk operált, semmire sem jó, legfeljebb gyorsít kicsit a csődön.

Fiatalok kivándorolnak. Később magukhoz veszik a szüleiket.
Támogatják a rokonok kivándorlását is.

Itthon maradnak a nyugdíjasok, akik már nem kapnak nyugdíjat, legfeljebb némi segélyt, maradnak a rokkantak, akik szépen meghalnak. És maradnak azok a mélyszegénységben élők, mint pl. a cigányság egy elég széles rétege. Ők megpróbálnak majd kivándorolni, de addigra gondolom már zárt határok lesznek mindenhol.

Akkor majd a kínaiak vadkenderültetvényein vagy rizsföldjein idénymunkáért kapnak napi 1 marék akármit.

sárkányfő 2010.12.10. 11:42:30

@porfelhő: December 10-e van, Péntek. Az úr 2010. évében járunk. :)

porfelhő 2010.12.10. 11:48:08

@ó jaj:
Bezony! :) december 10-e van!!:).....

sárkányfő 2010.12.10. 11:48:54

@oldrock:
Az adósság visszafizetésének megtagadása = harakiri. Azonnal. Aki ilyet javasol, az az alapokkal sincs tisztában.

De szerintem kár magyaráznod Akitlosznak. És igazán sokat magyaráztam neki a dolgokat, de reménytelen eset, csak hajtogatja a magáét, az érveket meg simán elengedi a füle mellett.
Pl.írtam neki én is a, hogy a felhatalmazás arra van, ami a választási programban van, és abban a nyugdíjpénztárak megvédést ígérik, tehát épp elárulják a válaszóikat, és rablásra-zsarolásra nincs semmiféle felhatalmazásuk. Meg se értette. Vagy érti pontosan, de úgy tesz mintha nem értené, mindegy.

sárkányfő 2010.12.10. 11:54:11

Érdekes, mintha Parragh László is kicsit hasonlót mondana: reform vagy halál:

"Magyarországon most olyan hónapok vannak, amikor az emberek hisznek abban, hogy meg lehet változtatni a dolgok folyását,(...)ha pedig ezt nem tesszük meg, akkor megérdemeljük a sorsunkat" - zárta előadását Parragh László.

hvg.hu/gazdasag/20101209_parrah_laszlo_monopolium_megtores

lüke 2010.12.10. 12:17:53

2010. december 09. csütörtök, 09:30
Második olvasatban vitázott a parlament plénuma az államnyelvtörvény módosításáról, mely néhány esetben liberalizálja a hatályos nyelvtörvény rendelkezéseit, és a felére csökkenti a törvény megsértéséért kiróható büntetéseket. A büntetések eltörlését csak 17 képviselő szavazta meg, a teljes pedagógia dokumentáció kétnyelvűségének eltörlését 16-an támogatták. A végszavazást az ellenzék ignorálta, mindössze 76 kormánypárti képviselő vett részt a szavazáson, közülük 74 támogatta az államnyelvtörvény módosítását.

lüke 2010.12.10. 12:21:29

nomen est omen

biztosan idejár -most már-az index
ma le föispánoztam öket, kérlek alássan, oszt lemásolták
Pesti lesz a budapesti főispán
index.hu/belfold/2010/12/10/pesti_imre_lesz_a_budapesti_foispan/

lüke 2010.12.10. 12:27:00

@Szimba:
nagyon titokzatos ez a porfelhö
titkos biznisze van zsülivel ,biztos NBH megbizás

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.12.10. 12:28:48

@cambridge.on: és micsinálnak a lokális Ruttner/Magyar Györgyök, nem az ezerajrós óradíjukat gyűjtik éppen?
Pedig biztos azt a baleseményt is az ufók okozták, btw, a talajmozgás rezonanciája hatására repedt el a tartálykocsi tartálya, a gyártó és az üzemeltető semmiről nem ehet, mossa kezeit. A domes meg tosz.

Szimba 2010.12.10. 12:32:26

@lüke:

Adod a jó ötleteket ingyen, mikor magánórákat is adhatnál nekik címszerkesztésből!:-)

Szimba 2010.12.10. 12:33:46

@lüke:

Nekem jó lenne egy kis úniós támogatás is. Vennék egy db libamájat karácsonyra. (Nem magamnak, vendégnek.)

lüke 2010.12.10. 12:35:18

www.ehf-euro.com/#
ma 20 h 15 kor Lillehammerban
Görbicz nélkül oh Vincze
s a lekicsinyelt köv. ellenfelek:
Svédo, Németo,csak vigyázzunk Mátéfikám!

porfelhő 2010.12.10. 12:36:08

@Szimba:
Igen!:):) aha. Nevezetes! már "csak" arról is , hogy nagyon sok feladatom van!:)

lüke 2010.12.10. 12:37:24

@Szimba:
hát ez az, és meg szemtelenek is:)

az unjó támogatja a libákat
gá, gá gá
tegnap Verheugen is ezt mondta csak békanyelven:)
(biztos ,azért mert még nem csókolták meg)

Szimba 2010.12.10. 12:37:32

@lüke:

Nézd, a Kilimandzsárón én is rosszul lennék! Nem bírom a hirtelen légnyomás változásokat.:-)

A magyar politika az mindig rosszul volt, sajnos, ma már az emberek is kezdik magukat úgy érezni, mintha valami magas hegy sziklás tetején éppen oxigénhiánnyal küzdenének.

Szimba 2010.12.10. 12:41:57

@porfelhő:

Meg aztán ma van Loretta napja is.

lüke 2010.12.10. 12:42:48

@Szimba:
nem az a baj:
a magaslaton ritka a levegö- hypoxia- csak fokozatosan lehet adaptálodni( vagy eritropoetint adni)-
különben tüdö ödémát kapsz
akkor meg tötögethetik beléd a szteroidokat

a ruszkiknak a Kaukázusban van egy magaslati jégpályájuk-gyorskori- réhgen ott edzettek, az eritropoetin elött
most majd több lesz, épit a semmiböl nekik Putyin az olimpiára

guvernalista (törölt) 2010.12.10. 12:43:36

@Én is akarok kommentelni:
ebben nyilván igazad van. csak itt arról van szó, hogy mérföldköveket pakolászunk, és akkor az első évre kettő is esik. egy óvópedagógus, vagy egy gyerekpszichológus nyilván ezt is tudja értelmezni. azt mondják, hogy a személyiség 1 éves kor körül nagyjából eldől.

pusztán csak azt próbáltam magyarázni, hogy a life-long learning kereteit szerintem úgy lehet megteremteni, hogy az oktatási rendszerben a mérföldköveket egyre ritkábban pakoljuk le. erre példul alkalmas a fibonacci számsor. hiszen ott minden (élet)szakasz, az előző kettő hosszának az összege. alkalmas arra, hogy az oktatási rendszer idővonalát megalapozza.

és ez a bolognai folyamattal éppen egybevág, mivel 21 éves korra az is tesz egy mérföldkövet. szerintem az is igaz, hogy 18 éves kor körül nincs különösebb fordulópont. 13 éves kor körül viszont változás van: a kamaszkor. és szerintem 21 éves kor körül is. addig buli hátán buli van, amitől a legtöbb tini nem tud elszakadni. de valamikor 21 éves kora körül meg a többség mégis csak éretté válik, ami nem azt jelenti, hogy utána már nem szórakozik, de mondjuk kibírja, hogy hétvégén nem atomrészeg a haverokkal.

a bolognai rendszer erre az időpontra ver egy cölöpöt. szerintem nagyon helyesen. a probléma az, hogy a magyar rendszer a jó tanulók számára 18 éves korra teszi a pályaválasztás időpontját, illetve a közepes tanulóknak 14 éves korra. szerintem már ez a szétválasztás is hülyeség.

a pályaválasztás ugyanis nem egyetlen döntés, hanem egy útkeresés. és nem látom be, hogy ezt az útkeresést miért ne lehetne a kamaszkor elején elkezdeni. és erre javaslom az átjárható szakkollégiumi hálózatot.

de tisztában vagyok vele, hogy rózsika néni ilyet nem fog csinálni, mivel ő éppen úgy, mint minden elődje bölcsész, és nem akar valódi szakképzést, és egyébként az egyetemi tanárok jelentős része sem akar, mivel ez a csoport a tudósképzésben érdekelt.

szerintem ami a legfontosabb lenne, hogy a felsőoktatásban az uniós rendszertől nem nagyon volna szabad eltérni. rózsika néni egy birodalmi nemzetállamban gondolkodik, éppen úgy, mint a fidesz-kdnp összes tagja, és lelkes támogatója. a felsőoktatást és a tudományt is a nemzetközösség keretein belül kellene szervezni, és nem nemzetiségi keretek között.

kodó tamás 2010.12.10. 12:49:16

@ó jaj: "Az adósság visszafizetésének megtagadása = harakiri. Azonnal."

én ezzel vitatkoznék. én a tervezett államcsődben hiszek.

ez a mostani ez nem lesz választás kérdése... a fides "spontán" tevékenysége...

sajnos most az egyetlen hirforrás ti vagytok tv-t sose néztem, már a bumerángot se hallgatom reggelente. ujság rég nem. netre meg nincs időm, mert elveszitek:)

mit irnak ezzel kapcsolatban? mikor és hogyan lesz a csőd?

lüke 2010.12.10. 12:49:28

@guvernalista:
ha PISA-ban elbukik nyista Bologna
Rózsi maradjon a ferdetoronynál lenn,ne kapaszkodjon

kodó tamás 2010.12.10. 12:51:17

@lüke: tényleg főispán lesz a neve?

lesz foglár is? meg főpandúrr (pintér)?

kodó tamás 2010.12.10. 12:52:01

@lüke: ez a Pisa-Bologna ez vmi foci meccs?

lüke 2010.12.10. 12:55:48

@kodó tamás:
majd bedurrantanak nekünk, már készülnek rá:)
snittlinget eltüntetik, lesz itt hadd el had
ja :)
olasz foci úgyis csak színház
a földön fekszenek és eljátsszák a hattyú halálát
elötte meg igy csinálnak:
www.youtube.com/watch?v=UfenlmAWc8Q

guvernalista (törölt) 2010.12.10. 12:56:38

@Szimba:
látom megfogott a téma. ennek a számsornak a természeti relevanciája hatalmas. például a napraforgó egyre növekvő számban nagyjából fibonaccit követve rakja magokat.

lüke 2010.12.10. 12:56:44

@lüke:
a gyengébbek kedvéért,ez:
pas de quatre

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.12.10. 12:57:46

@kodó tamás: éljen a közmunka, meg a spartakiádok:-), egyébként az érettségi semmi mást nem tükröz, mint az aznapi reggeli utáni kapacitásodat.

kodó tamás 2010.12.10. 13:00:45

@lüke: én a lovakat sajnálom csak...

galeria.index.hu/kulfold/2010/12/10/eroszakba_torkollt_az_egyetemistak_tuntetese_londonban/?current_image_num=13&image_size=m

ezt nem. hüje bobi... láthatóságiban. jó látják, kérdés ő lát-e. vicces világ. Magyarország felkészül, tavasszal mi jövünk. egyemisták nézzétek. mily vicces dolgokat lehet. én öreg vagyok. hátul adogatom a festékes dobozokat

galeria.index.hu/kulfold/2010/12/10/eroszakba_torkollt_az_egyetemistak_tuntetese_londonban/?current_image_num=15&image_size=m

lüke 2010.12.10. 13:01:11

@lüke:
lehetne a címe reform vagy halál
(igaz csak Brian Jones halt meg közülük)

lüke 2010.12.10. 13:07:30

@kodó tamás:
NBH
ilyen kulturáltannem tudnak tüntetni

kodó tamás 2010.12.10. 13:15:45

@lüke: NVH is van. Nemzetvédelmi Hivatal

galeria.index.hu/kulfold/2010/12/10/eroszakba_torkollt_az_egyetemistak_tuntetese_londonban/?current_image_num=16&image_size=m

de ez vicces anynira fiatalok hogy nem ismerik a STOP táblát... behajtani tilost kereszteztek egy várakozni tilossal, azt hiszik az a stop... bezzeg 16 évvel (vagy 12?) előtti SZDSZ az nagyon ismerte... LOP STOP.

kodó tamás 2010.12.10. 13:22:59

@lüke: @Zengőtorkú Nyivákoló: én meg küldöm az én Rózsámnak, az oktatási törvényhez a javaslataim....

hangerő fel... jön. jön...

www.megavideo.com/?v=V82BRGIR

kodó tamás 2010.12.10. 13:43:34

@Zengőtorkú Nyivákoló:

nyitok vállalkozást a következőkre. üzlettársakat keresek:

- 30 km/h sebességkorlátozó és "buckás" út háromszög táblák gyártására. (nem kizárt a traktorral behajtani tilos sem). közbeszerzés, de megcsípjük...

- transzparensek, egyen sálak, molinók, festékbombák és egyebek. "vicces tüntetői" felszerelések boltja.

- buszos "turista" utak szervezése. tüntetési zónákba. tapasztalat és csapat összekovácsoló tréningek. London ból visszafelé egy-két ultra meccset is megtekintünk, de felárért fakultatív programként részt is lehet venni. rendőrök is jöhetnek, de csak civilben.

jelige: télen gyártás, tavasszal értékesítünk...

kedves ügyfeleink! a most leadott megrendelésekre 10%-os kedvezményt adunk.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.12.10. 13:48:43

@kodó tamás: Sokat agyaltam azon, minek a pénze kellene nekem, és rájöttem, szerényen elég lenne a 4-es metró állagmegóvására költött összeg:-))))

guvernalista (törölt) 2010.12.10. 13:52:58

@lüke:
igazad van. rózsika néni szakterülete inkább pisa, és közoktatás. bologna-nak a szakképzésről kellene szólnia.

általános iskolában a probléma szerintem az, hogy van egy korai szelekció: az ötös tanulót kiemeli a 8 osztályos gimnázium, a négyes tanulót a 6 osztályos, felső tagozatban marad a hármas. és a kései integráció keretében a falusi iskolából megérkezik a kettes tanuló roma gyerek . és ezáltal a felső tagozat sok helyen olyan, mint a régi szakmunkásképző. közismereti tárgyat lehetetlenség tanítani, mert a szorgalmas gyerekeket kiemeltük. és ezért bukik el pisa.

és közben az elitiskolákból nem jön ki egy szuper generáció, hanem csak egy átlagos. szerintem a fasori evangélikus gimnáziumban nem az volt a truváj, hogy volt napi ige, nyilván az is fontos, hanem az, hogy ott iskolateremtő tanárok tanítottak. a protestáns papok rájöttek, hogy ezeket a világi iskolateremtőket érdemes befogadni, és ebből jött létre egy felvilágosult, protestáns, és humanista oktatás, nevelés, és kultúra.

rózsika néni ezzel szemben a politikai katolicizmust, és az ellenreformációt hirdeti. csak nem egy pázmány péter. szerintem egyébként annak is meg van a helye. csak szerintem a hitélet egy privát szolgáltatás. illetve azt gondolom, hogy kisgyerekkorra szabályos kommunákat kellene építeni, maxi háztartásokat, amik a rászorultakat segíti. szóval majdnem kommunista vagyok ez ügyben, marx és pázmány a világról majdnem ugyanazt képzelte legfeljebb istenről gondolkodtak másként. szóval ha még előrébb megyünk, az iskola elé, akkor szerintem ilyen low tech kommunák kellenek. ami szimbának tetszene.

ha még előrébb megyünk a gyermekjólétben, akkor állami szülőotthonok. szerintem az elejétől kellene reformálni, és jól felszerelt szülőotthonokat kellene építeni. ahol 1 éves korig bentmaradhat az anya. az összes pszichológus azt mondja, hogy addig alakul ki a személyiség. akkor nem látom be, hogy miért kell a cigánylányt visszaküldeni a putriba. a roma programokat 0 éves korban kell elkezdeni. vagy még előbb. szóval a várandós kismama bemehessen a szülőotthonba. és akkor ne cigizzen, ne piáljon. itt kellene kezdeni.

aztán az egyház építse a kommunáit, és a régió a világi formában. a városok építsék a modern iskolákat, szóval a szimbával nagy vitám, hogy oda lehet-e adni az 5 éves gyereknek high tech cuccot oda lehet-e adni. szerintem már a 3 évesnek is odalehet. mert nem megrágja, hanem nyomkodja. feltéve, hogy kapott előtte elég szeretet, és törődést. ha összetöri, akkor azt jelenti, hogy nem kapott. szóval a városoknak kell iskolákat építeni, és a piacnak magániskolákat. és egyetemeket pedig a nemzetközösségnek, az uniónak.

aztán persze most megint álmodtunk egy nagyot.

ubul2000 2010.12.10. 14:25:49

@kodó tamás: (Bocs, hogy csak most reagálok, de néha dolgoznom is kell)
(off Pokorni egy hülye on)

a fakultatív tárgyak is szabadon választhatóak, csak az a lényeg, hogy a credit meglegyen (AZ KÖTELEZŐ)

az általa vitatott esetben a helyzet pontosan ugyanaz - a munka mikéntje szabadon választható, csak az óraszámnak kell kötelezően meglenni

Hogy ezt Pokorni nem érti meg? Mit várhatunk egy liberálistól?

lüke 2010.12.10. 14:27:14

www.youtube.com/watch?v=7Nr0dUcrAU0

mai programomból, elmegyek megnézni Szerjózsát a moziban,
s hogy ne csodálkozzatok, már ö írt elöször a" szopásról"
nyilvánosan amitöl
Tóta W
úgy meg van elégedve magával- tudatlanság= elégedettség -
s ezt se a Jane Birkinnek írta még hanem a BB-nek
www.youtube.com/watch?v=_DgXbAvgV-M

ubul2000 2010.12.10. 14:30:36

@kodó tamás: az a lényeg, hogy nálunk van pannon puntzi (gamer)

ubul2000 2010.12.10. 14:33:03

@Szimba: Látod, ha az utat spórolnák ki, anyagra egyáltalán nem lenne szükség :)))

ubul2000 2010.12.10. 15:06:43

@guvernalista: meg a lombos fák elágazásai (pl tölgy)

SzaGyu 2010.12.11. 07:00:59

Ki hol ül, onnan lát! Most éppen azt látja, hogy sok a munkanélküli és tenni kell valamit.
Hát tesz is.
2011-től Megvonja a szociális segélyt, az álláskeresési támogatást.
Ő tudja mit kell tenni, hiszen ezek az emberek nagy része rászavazott és csak azért mert munkát ígért nekik.

Megkapták! 2011-től az lesz a munkájuk, hogy éhenhaljanak!!

Megint becsapta az embereket!
Igen, becsapta! Pont a legszegényebb embereket csapta és csapja be. nem csak a fentebb említett módon, de a 16%-os adóval is.

Rohadt, mocskos banda!

Pretoryan 2010.12.15. 14:12:57

Nem nagyon értem ezt a "reform" dolgot. Az ugyanis azt jelenti hogy "újjá alakítás"!
Ha most csak az MNYP-ket nézzük az határozott restauráció!

De mondjuk ilyen az összes lépés:

Egykulcsos csökkentett adó = adónövekedés sokaknál
Nyugdíjak megvédése = elherdálása
Megnövekedett infláció = burkolt adó
Munkahely teremtés = 20.000 embertől elvesszük a betevőt (MNYP dolgozók)
Új média törvény = cenzúra, sajtószabadság eltörlése
Kisebb állam apparátus = drágább közigazgatás

Igaza van Török Gábornak! Így csak a hitelességüket vesztik el, és szar lesz mikor a fagyi visszanyal!
süti beállítások módosítása